Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland"

Transkript

1 Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland

2 Medarbejdere: Mario Jensen, Adm. Direktør, Bygn.konstruktør & Partner Johan Rosbach, Byggetekniker & Partner Kontakt: Qarsoq tegnestue rådgiver private og offentlige bygherrer indenfor arktisk byggeri. Opgaverne omfatter idéoplæg, byggeprogrammer, projektering af om- og nybygning, indretningsdesign, lavenergi renovering, byggeledelse og eftersyn. Christian Teller, Chefarkitekt m.a.a. Malene Rosing, Arkitekt m.a.a. Costa Ikonomidis, Arkitekt m.a.a. Jenan Tharan, Bygningskonstruktør Inuuteq Hendriksen, Diplomingeniør Arktisk teknologi Søren Mortensen, Bygningskonstruktør Bjarke Lomholt Schmidt, Bygningskonstruktør Kenneth Stidsen, Bygningskonstruktør Martin Labansen, Stud. Ingeniør Arktisk tekn. (orlov) Lisbeth Kreutzmann, Ekstern bogholder Hovedkontor: Qarsoq Tegnestue ApS Qullilerfik 2, 3. etage Postboks Nuuk Grønland Tlf.: Fax: GER: CVR: ApS Underafdeling: Qarsoq Tegnestue ApS Kronborg Slot 16D 3000 Helsingør Danmark Nyheder, links til udbudsannoncer og jobtilbud lægges ud løbende på Facebook og LinkedIn: Projekteringen sker indenfor budget med særlig fokus på de seneste målsætninger indenfor varmetab, passivvarme, nedbringelse af CO2 og ønsker om bæredygtighed. Vi arbejder efter Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning 2012 (Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører) og projekterer nu også i Revit BIM. Qarsoq tegnestue blev stiftet som ApS i 2007 med hovedkontor i Nuuk, Grønland og har i dag en afdeling i Helsingør, Danmark. Anpartshaverne udgøres af adm. direktør og bygningskonstruktør Mario Jensen samt byggetekniker Johan Rosbach, der også udgør direktionen. Selskabet er registreret som ApS i Erhvervsstyrelsen og GER i det Grønlandske erhvervsregister. Vi er erhvervsansvarsforsikret i Kalaallit Forsikring med en samlet erstatningssum på kr. 10 millioner pr. forsikringsår, police Bankforbindelsen er Grønlandsbanken A/S. CSR: Som led i vores sociale ansvar yder Qarsoq tegnestue økonomisk støtte til Grønlandske sportsarrangementer og idrætsfolk. Vision: At være den vigtigste leverandør af arkitektur og byggeledelse for bygherrer i Grønland. Mission: Qarsoq giver bygherren innovativ arkitektur til det arktiske klima i en ukompliceret byggeproces. Slogan: Sammen tegner vi det nye Grønland. Med venlig hilsen, Mario Jensen

3 Bygherre: Grønlands Selvstyre Projekt: Ny KNR Realiseret: Under projektering Sted: Nuuk Grønland Rolle: Arkitekt [CT] og projektering Totalrådgiver: S&MVerkis Ny KNR skal rumme nye faciliteter for Grønlands nationale Radio og TV-produktion. Der et mediehus der til hverdag er en lukket produktionsramme og ved særlige lejligheder skal kunne slå dørene op for store arrangementer. Bygningen er formgivet så det 200 kvm centralt placerede Studio 1 kan åbne sig og inddrage hele det åbne foyerområde til ekstra publikumsareal og dermed fordoble sin kapacitet. Der er fra arkitektens side lagt stor vægt på at de tekniske løsninger kan blive løst tilfredsstillende indenfor det foreløbige anlægsbudget og bygningskroppen underlægger sig dette grundlæggende vilkår. I stueplan findes foruden Studio 1, TV-produktion, garager, værksteder, administration og lignende. På 1. sal ligger KNRs Radio- og Nyhedsredaktioner samt flere studier. Ny KNR genetableres på sin tidligere placering på Kissarneqqortunnguaq og er sammen med de øvrige eksisterende og planlagte funktioner med til at definere områdets nye status indenfor kultur og sport.

4 Bygherre: Grønlands Selvstyre Projekt: Indkvartering Inatsisartut - TUULLIIT Realiseret: Under projektering Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Arkitekt [CT] og projektering Ingeniør: INUPLAN A/S TUULLIIT boligerne skal spare samfundet for lejeudgifter når udefra kommende landstingsmedlemmer er i Nuuk for at deltage i Landstingets samlinger. Opgaven var at tegne enkle 2- rums og 3-rums boliger i to plan hvor den mindre af de to boliger er ligeså attraktiv som den store. Det er løst ved at give 2-rums boligerne dobbelthøje rum med god pladsfornemmelse, hvor 3-rumsboligerne har deres ekstra rum. Boligernes størrelse og aptering ligger et sted mellem et privat hjem og en lille funktionel hotellejlighed. Variation har været et nøgleord, dels fordi glæden ved at bo i et varieret byggeri er større end at bo i et monotont byggeri, men også fordi varierede byggerier kan opnå en længere levetid end monotone byggerier. De små variationer sparer mere over tid end de koster ekstra under opførsel. Byggeriet er tilpasset områdets fine skala og boligdybderne giver en livfuld tagkant der accentueres af læskærme i stål hvorfra indbygget lys kastes ned på betondæk og trapper. Disse små subtile variationer gør bebyggelsen levende og indbydende og vil give området et generelt løft. Foruden 2 og 3 rums boliger, der begge forekommer i en smal og en bred version, er der 2 rums boliger med øget tilgængelighed samt et fælleshus til mindre arrangementer.

5 Bygherre: Grønlands Selvstyre Projekt: nukik boligserie Realiseret: Sted: Ilulissat, Grønland Rolle: Arkitekt [CT], projektering og ledelse nukik er en tæt-lav boligserie i 2 etager. Serien omfatter rækkehuse og lejligheder med versioner som 2V, 3V og 4V. Boligerne lukker sig mod nord og åbner sig mod syd og i flere tilfælde kan der etableres adgang fra såvel syd som nord. Den karakteristiske vingeformede trappe har et centralt placeret fælles teknikrum med optimal rørføring til alle boliger og sikrer også alle lejlighederne ugenert adgang. Planerne er nutidige og kompakte men møblerbare og med gode rumoplevelser. Opvarmning af boligerne er energieffektiv og miljøvenlig. Varmeproduktion til boligerne er en hybridløsning, hvor luft-til-vand varmepumper kombineres med et fælles oliefyr. Dette gør at beboerne får varme via en eldrevet luft-til-vand varmepumpe i kombination med stedets energiforsyning med kondenserende oliekedel. Der planlægges en ny bebyggelse med kombinationer af 2,3 og 4 værelses boliger i Ilulissat lokalområde A32 fordelt på to bygherrer: Det Grønlandske Selvstyre og Qaasuitsup Kommunia.

6 Bygherre: Grønlands Selvstyre Projekt: Handicap Træningscenter Pissassarfik Realiseret: Sted: Sisimut Grønland Rolle: Arkitekt [MR], projektering og ledelse Handicapcentret er et tilbud for personer i alle aldre og med alle former for handicap. Brugerne har været inddraget fra start. Centret sikrer en optimal træning af borgere med handicap og råder over rum til kursusaktivitet. Det er planlagt med fokus på tilgængelighed, fleksibilitet og design for alle. Den handicappede kan bevæge sig rundt i hele området, uhindret - alene eller med personale. Foyeren er et pulserende hjerte i bygningen med adgang til tre hovedafsnit: Træning, Beboelse og Administration (herunder konferencefaciliteter). De 3 hovedafsnit er private og halvoffentlige, hvor foyeren er offentlig og åben for aktiviteter, ophold og nærvær. Fleksible løsninger gør det let at tilpasse indretningen til gavn for hver handicappedes særlige krav træningsbehov. Foruden administrativt personale er der behandlere i dagog nattetimer. Det samlede bruttoareal er 1544,3 m²

7 Bygherre: Grønlands Selvstyre Projekt: Bæredygtige og Alsidige Boliger Realiseret: Sted: Sisimut, Maniitsoq og Qaqortoq, Grønland Rolle: Arkitekt [CT], projektering og ledelse 24 boliger i Maniitsoq undervejs (48 i alt) 12 Alsidige boliger i Qaqortoq 24 Bæredygtige boliger i Sisimiut Byggeri med bæredygtige og alsidige boliger med centralt trappetårn så etagerne kan tilpasse sig kuperet terræn i begge retninger og minimere sprængning. Boligerne er løst med særlig fokus på energirigtige og miljøvenlige løsninger. Boligerne er velisolerede og trapperummet forsynes med ventilation drevet af solceller, der udnytter varmen til ventilering og opvarmning af kælderen, ligesom der er forberedt til Genvex anlæg. Der anvendes miljøvenligt træ i altanerne som også er vedligeholdelsesfri i galvaniseret stål, der sikrer afvanding, afstivning og læ. Konstruktionen er primært udført i beton beklædt med en klimaskærm af miljøvenlige, gennemfarvede fibercementeller sinusplader som kræver minimalt vedligehold. Bygningerne er Qarsoq Boligsystem 234X der løbende videreudvikles og tilpasses efter orientering, terræn og by. I Ilulissat er det følgende konfigurationer: 4422 med seks 4 rums og seks 2 rums boliger. 4-rums bolig brutto 83,0 m² + altan 6.1 m² 2-rums bolig brutto 53,1 m² + altan 6.1 m² Til boligerne hører depotrum på 5-9 m² 3333 med tolv 3 rums boliger. 3-rums bolig brutto 68,1 m² + altan 6.1 m² Til boligerne hører depotrum på 4-5 m² Trappen med det lukkede glasparti giver udgang til terræn samt til eventuelt teknik- og depotrum i kælder.

8 Bygherre: Grønlands Selvstyre Projekt: 28 studieboliger Byggeår: 2013 Sted: Nuussuaq, Nuuk, Grønland Rolle: Arkitekt [SE/MR], projektering og byggeledelse De 28 studieboliger henvender sig med en konkav form mod en sænkning med vådområder i landskabet mellem Manguaraq og Siaqqinneq i Nuusuaq. Byggeriet føjer sig nænsomt ind i det kuperede terræn. Boligerne fordeler sig i to etager over 2 rums boliger på 59 m² og 3 rums på 71m², alle med egen altan. Studieboligerne ligger i umiddelbar nærhed Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) og boligvariationerne med 3-rums gør dem velegnede til par med børn. Grundplanen er 880 m² og samlet bruttoareal 1760 m². Studieboligerne blev projekteret og opført samtidig med 16 større privatboliger i en formation der forlænger buen i en konkav mere hvorved der opstår et samlet cirkelslag.

9 Bygherre: Grønlands Selvstyre Projekt: SUPER G boligbebyggelse Idéoplæg: 2015 Sted: Nuuk centrum, Grønland Rolle: Arkitekt [CT] Projekt for boligbebyggelse til Nuuk centrum med 77 boliger og et dagcenter for ældre borgere med et samlet etageareal på m². Super G boligsystemet er udviklet for at give slanke bygningskroppe der kan danne længere og blødere sving. Særlige funktioner som køkken og bad optager og udnytter de skæve vinkler. Beboelsesrummene har regulære former med spise og opholdsfunktioner kombineret i store rum med gode indretningsmuligheder. De slanke bygningskroppe optimerer lysindfaldet, så boligen bliver åben og imødekommende med gode frie kig. Byggeriet kan kombineres på et utal af måder og boligerne varierer størrelsesmæssigt brutto fra 40 m² til 109 m² for 4 rum (133 m² for 5 rum). Solceller kan integreres i trapperummets facade ud for affaldsskakten så de let kan efterses og serviceres fra trapperummet.

10 Bygherre: Kommuneqarfik Sermersooq Projekt: Forbrændingen Administrationsbygning Ren Zone Realiseret: 2014 Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Arkitekt [CT], projektering Kommunens forbrændingsanlæg får ny brænder med større kapacitet og som led i moderniseringen har Qarsoq tegnet bedre faciliteter til medarbejderne i Ren Zone, dvs. frokoststue og administration, der tidligere lå dør om dør med selve anlægget, med store hygiejne problemer og lugt gener til følge. Trapperummet giver 270 graders udsyn over pladsen og fjorden med svømmehallen. Rummet fejrer at bygningen opvarmes med overskudsvarme fra forbrændingsanlægget med en stor rød væghængt radiator på grønne vægge. I stueplan ligger medarbejdernes nye frokoststue med ryg mod pladsen og fri udsigt til fjorden. Håndvaskezoner i gangarealet sikrer at god håndhygiejne ligger ligefor. Administrationens kontorer på 1. sal har også fuldt overblik over affaldspladsen og kig til fjorden gennem en fordelingsgang, der mindsker gener og reflekser fra sol og varme. Bygningen er forberedt i vestgavlen til udvidelse med en hal der tænkes anvendt til genbrugsmaterialer såsom byggekomponenter og inventar.

11 Bygherre: Grønlands Naturinstitut Projekt: Bådhus i Vestre Vig Realiseret: 2009 Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Projektering og byggeledelse Grønlands Naturinstitut foretager hvert år en lang række undersøgelser af havmiljøet i og omkring Grønland. Foruden de store kystskibe som Pâmiut og Sanna, der har egne laboratorier ombord, råder Naturinstituttet over en flåde af småbåde og joller til kystnære undersøgelser. Bådhuset har laboratorier til undersøgelser af fangst og prøver fra de mindre fartøjer. Det er opført i Vestre Vig med direkte adgang til havnen via egen rampe og god plads til vedligeholdelse og sikkerhedseftersyn af fartøjer under tag. Naturinstituttets Bådhus er en bygning Qarsoq tegnestue har projekteret og haft byggeledelse på, for arkitekten Inge Bisgaard. Bådhuset er formmæssigt i familie med selve Naturinstituttet i Nuuk (KHR) og dets feltstation i Kobbefjorden (IB).

12 Bygherre: Ombudsmanden i Grønland Projekt: Restaurering B7 Hernnhut i Nuuk Byggeår: Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Arkitekt, projektering og ledelse Herrnhuthuset er en historisk bygning i Nuuk der blev opført i 1747 som station for den Herrnhutiske Brødremenigheds mission i Grønland og dengang centrum for missionærernes aktiviteter langs den grønlandske vestkyst. Bygningen husede senere Grønlands Universitet som flyttede til Universitetsparken, Ilimmarfik. I den forbindelse restaurerede Qarsoq bygningen og omdannede den til et kontor for Landstingets Ombudsmand. Bygningen ligger i den sydlige del af byen, vest for Dronning Ingrids Hospital og har med sin placering på spidsen af en større halvø frit udsyn over Godthåbsfjorden. Grundplanen er 415 m² og det samlede bruttoareal er på 655 m²

13 Bygherre: Grønlands Selvstyre / Naalakkersuisut Projekt: Bolig til Selvstyreformanden Genopførelse og modernisering af B-29 Realiseret: 2011 Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Renoveringsarkitekt og byggeledelse Selvstyreformandens bolig på Hans Egedes vej i den gamle kolonihavn i Nuuk måtte genopføres som følge af et omfattende skimmelsvamp angreb. B-29 er oprindeligt en lægebolig. Qarsoq stod for såvel renoveringsprojektet og byggeledelse af den bevaringsværdige bygning, der foruden at være embedsbolig for det højeste embede i Grønland også huser mindre, repræsentative arrangementer. Bygningen er genopført i henhold til ny byggeskik med bedre isolering men med detaljering som oprindelig bygning bl.a. med tagspån der er kendetegnende for en del af de gamle bygninger i Kolonihavnen. Grundplanen er 162 m² og samlet bruttoareal 362 m².

14 Bygherre: Grønlandsbanken A/S Projekt: Lavenergirenovering og modernisering. Realiseret: Ilulissaat 2014, Qaqortoq 2015 Sted: Ilulissat og Qaqortoq, Grønland Rolle: Arkitekt [CT] og projektering Før renoveringen Grønlandsbankens filialbygninger på kysten fra lavenergirenoveres og får en gennemgribende, nutidig modernisering indvendig. Målet er et ensartet udtryk for hele banken og filialernes interiør er af samme type som hovedkontoret i Nuuk. Den indvendige trappe er flyttet til en central placering i kundearealet og giver en hurtig adgang til møderum, frokoststue og arkivgang på 1.sal. Det udvendige trappetårn er isoleret og ombygget med plads til ventilation og olietank. Taget er efterisoleret med indblæst granulat ligesom samtlige facader er gennemgået og har fået et ny vedligeholdelsesfri klimaskærm. Et energioptimerent varmesystem og vandbårne udeluftsventiler sikrer et behageligt indeklima for såvel medarbejdere som kunder, selv når temperaturen ude falder til minus 40 C. Med niveaufri adgang er brugeroplevelsen også optimeret for gangbesværede og kørestolsbrugere. Bygningens bruttoareal er 440 m².

15 Referenceliste - Projekt Bygherre Ny KNR, Grønlands nationale TV og radio Grønlands Selvstyre (& Illuut A/S) 12 Illugiik andelsboliger, Qingorput Qarsoq tegnestue ApS Najugaqarfik Elisibannguaq, handicap beboelse, Maniitsoq Grønlands Selvstyre Udvidelse af alderdomshjem i Upernavik Avannaata Kommunia Udvidelse af alderdomshjem i Aasiaat Kommune Qeqertalik, Aasiaat Butik i Tasiusaq, Fisker- og fangerbutik KNI A/S Pilersuisoq Personaleboliger i Innarsuit, Aappilattoq, Attu, Qeqertarsuaq, Kuumiut KNI A/S Pilersuisoq Bygdeskolen i Innarsuit Avannaata Kommunia Reception, indretning RAL Royal Arctic Line A/S 24 nukik boliger, 2 og 3 rums, Ilulissat Qaasuitsup Kommunia 24 nukik boliger, 3 og 4 rums, Ilulissat Grønlands Selvstyre 24 Alsidige boliger 234X i Sisimut Grønlands Selvstyre 48 Alsidige boliger 234X i Maniitsoq, etape 1 Grønlands Selvstyre Handicapcenter i Sisimiut Grønlands Selvstyre 12 Alsidige boliger 234X i Qaqortoq Illuut A/S i samarbejde med Grønlands Selvstyre Lavenergirenovering og modernisering, Qaqortoq filial Grønlandsbanken A/S 16 boliger & 28 studioboliger, Nuuk Illuut A/S i samarbejde med Grønlands Selvstyre Lavenergirenovering og modernisering, Ilulissat filial Grønlandsbanken A/S Inhabiting Greenland med C&C samt Vandkunsten DK DAC Arkitekturbiennalen i Venedig Bådhus i Industrihavnen, Nuuk, med Arkitekt Inge Bisgaard Pinngortitaleriffik (Naturinstituttet) Nybyggeri af 4 Familieboliger i Nanortalik Illuut A/S i samarbejde med Grønlands Selvstyre Genopførelse og modernisering af B-29, Nuuk Naalakkersuisut, Bolig til Selvstyreformanden Nyt affaldscenter og personalefaciliteter, Forbrændingen i Nuuk Kommuneqarfik Sermersooq Bebyggelsesplaner Tuujuk Øst, Nuuk Illuut A/S i samarbejde med Grønlands Selvstyre Kontorhus med trykkeri, Nuuk Nordatlantisk Venture A/S Redegørelse over Standardelevhjem og minihaller Grønlands Selvstyre Placeringsanalyse til Fanger- og fiskerskole i Nuuk Grønlands Selvstyre Katuaq Plads i Nuuk, skitseforslag Imaneq etape II Kommuneqarfik Sermersooq Restaurering af Ilinniarfissuaq i Nuuk Grønlands Selvstyre Renovering og ombygning Blok 210, 211 og 176 for IAPP i Qaqortoq Grønlands Selvstyre Renovering og ombygning af Ny Herrnhut B7 i Nuuk Ombudsmanden for Inatsisartut Udvendig vedligehold, Nuuk Grønlands Seminarium, Ilinniarfissuaq Renovering af Det Gamle Sygehus B-30 Napparsimavitoqaq i Nuuk Grønlands Selvstyre Udvendig vedligehold, Qavaa skole i Nuuk Iserit A/S Familiehuse i Grønland, arkitektkonkurrence 1. præmie Grønlands Selvstyre Familiernes hus i Nuuk Kommuneqarfik Sermersooq Ombygning og udvidelse af følgende bygdeskoler: Grønlands Selvstyre Niaqornarsuk i Kangaatsiaq, Ikerask i Uummannaq, Tasiusaq i Upernavik Atammik i Maniitsoq, Upernavik Kujalleq i Upernavik, Isortoq i Ammassallip Iginniarfik i Kangaatsiaq, Nuussuaq i Uummannaq

16 Hovedkontor: Qarsoq Tegnestue ApS Qullilerfik 2, 3. etage Postboks Nuuk Grønland Tlf.: Fax: GER: CVR: ApS Underafdeling: Qarsoq Tegnestue ApS Kronborg Slot 16D 3000 Helsingør Danmark

Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland

Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland Medarbejdere: Johan Rosbach, Adm. Direktør & Partner Mario Jensen, Bygningskonstruktør & Partner Malene Rosing, Arkitekt

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Boligsituationen udenfor Nuuk eksemplificeret ved Qeqqata Kommunia

Boligsituationen udenfor Nuuk eksemplificeret ved Qeqqata Kommunia Boligseminar Boligsituationen udenfor Nuuk eksemplificeret ved Qeqqata Kommunia Laust Løgstrup Direktør for Økonomi, Teknik og Miljø Qeqqata Kommunia Dagsorden 1. Huslejeniveau 2. Ventelister 3. Byggepriser,

Læs mere

66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K

66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K Dette er en illustrativ brochure, der tages forbehold for afvigelser mellem brochurer og det faktiske byggeri. 66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K 10 10 20 20 30 30 40 30 30

Læs mere

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310 Fasanparken Lækre familieboliger i Ishøj 62 boliger med gode udearealer, parkeringsmuligheder og fælleshus Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

Boligstatistik 2010:2. Boligstatistik

Boligstatistik 2010:2. Boligstatistik Boligstatistik 2010:2 Boligstatistik 2009 Indholdsfortegnelse Tekst Side Indholdsfortegnelse... 2 Tilgangen af boliger for året 2009 3 Figur 1 Byggeriet af boliger fordelt på byer og bygder 1999-2009...

Læs mere

Børnehuset Bøgen. Integreret institution for godt 100 børn CASE

Børnehuset Bøgen. Integreret institution for godt 100 børn CASE CASE Integreret institution for godt 100 børn LOKATION:, Snekkersten, Danmark. Arkitekt/ totalrådgivning: Arkitektfirmaet 2r arkitekter. i Snekkersten nord for København er et arkitektonisk nytænkende

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

BOLIGFORENINGEN 32 AFDELING FAMILIEBOLIGER SKJOLDSGADE/SPANGSBJERGGADE

BOLIGFORENINGEN 32 AFDELING FAMILIEBOLIGER SKJOLDSGADE/SPANGSBJERGGADE BOLIGFORENINGEN 32 AFDELING 18 48 FAMILIEBOLIGER SKJOLDSGADE/SPANGSBJERGGADE Beliggenhed Afdelingen 18, består af i alt 48 familieboliger hvoraf 32 er handicapvenlige, boligerne er fordelt på 2 ejendomme.

Læs mere

1 4 E J E R L E J L I G H E D E R K U J A L L E R PA A T N U U K

1 4 E J E R L E J L I G H E D E R K U J A L L E R PA A T N U U K 1 4 E J E R L E J L I G H E D E R K U J A L L E R PA A T N U U K 10 10 20 20 30 30 40 30 30 20 20 STUDIEB OLIGER 14 B OLIGER 10 10 SITUATIONSPLAN MÅL 1:1000 KUJALLERPAAT 1:5000 NORD 0 50 100m OMRÅDET Kujallerpaat

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv.

Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. I2 Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. SKATTESTYRELSEN Marts 2011 Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. 1. Baggrund for vejledningen

Læs mere

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN Prisme arkitekter Prisme arkitekter a/s blev stiftet i Aarhus i 1992. Prisme arkitekter a/s indehaves af arkitekt m.a.a. Lars Christensen og er medlem af Danske Arkitektvirksomheder. Prisme arkitekter

Læs mere

Boligsikring. Modtagere af Boligsikring i december

Boligsikring. Modtagere af Boligsikring i december Boligsikring Modtagere af Boligsikring i december I nærværende statistik opgøres en husstand som boligsikringsmodtager, hvis summen af registrerede boligsikringsbetalinger til personerne i hustanden er

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

Allakkiaq Notat. Uunga Til Offentliggørelse. Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau

Allakkiaq Notat. Uunga Til Offentliggørelse. Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik Finansdepartementet Allakkiaq Notat Uunga Til Offentliggørelse Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau I Landsplanredegørelse 2015 er der blandt andet en

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

BOLIGBEBYGGELSE VED BADEVEJ I HELSINGØR ILLUSTRATIONSMAPPE DATO: 24.06.2013

BOLIGBEBYGGELSE VED BADEVEJ I HELSINGØR ILLUSTRATIONSMAPPE DATO: 24.06.2013 BOLIGBEBYGGELSE VED BADEVEJ I HELSINGØR ILLUSTRATIONSMAPPE DATO: 24.06.2013 EKSISTERENDE FORHOLD VISIONSPLAN - 1:1000 Visionsplan for den samlede Karre. BADEVEJ Planen illustrerer et fremtidigt attraktivt

Læs mere

Domea Rødekro. afdeling 38-19

Domea Rødekro. afdeling 38-19 C r b im n e k r a P ia 102 attraktive og klimavenlige familieboliger med egen altan opføres i Aabenraa med unik placering tæt på havn og bymidte Domea Rødekro l afdeling 38-19 Cimbria Parken - dit nye

Læs mere

FÆLLESBYG KØGE KYST - EN NY MÅDE AT TÆNKE BOLIG

FÆLLESBYG KØGE KYST - EN NY MÅDE AT TÆNKE BOLIG FÆLLESBYG KØGE KYST - EN NY MÅDE AT TÆNKE BOLIG FÆLLESBYG KØGE KYST ER: Et nytænkende boligprojekt med naturskøn og bynær placering på Søndre Havn i Køge Smukke og funktionelle boliger, der passer til

Læs mere

Prioritet Prioritet Prioritet. Etablering af miljøgodkendt deponi

Prioritet Prioritet Prioritet. Etablering af miljøgodkendt deponi Angiv: År 1 Komm. andel År 10 Komm. andel hvis denne ikke foreligger Igangsætning Ibrugtagning stedkode Modtagefaciliteter for farligt affald i bygder/byer 1 Containerløsing, oliefyr 17, N 0 0 N 0 Selvstyret

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013 VIG HALLEN Skitseforslag 31.07.2013 1 genopførelse af vig hallen Sag 13071 31.07.2013 Arkitekt: White arkitekter A/S Vestre Kaj 2, 1.sal DK-4700 Næstved Tlf.: +45 55 70 10 10 Kontaktperson: Gert Lindenskov

Læs mere

Case 3: Eksempel på bygningsrenovering Af Mario Jensen, Bygningskonstruktør Qarsoq Tegnestue ApS Opponent Thomas Riis Arkitekt MAA, RIIS ApS.

Case 3: Eksempel på bygningsrenovering Af Mario Jensen, Bygningskonstruktør Qarsoq Tegnestue ApS Opponent Thomas Riis Arkitekt MAA, RIIS ApS. Case 3: Eksempel på bygningsrenovering Af Mario Jensen, Bygningskonstruktør Qarsoq Tegnestue ApS Opponent Thomas Riis Arkitekt MAA, RIIS ApS. Bygningen B-7 Ny herrnhutsbygning opført (1747-48) som missionshus

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe. det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.dk Side 2 Velkommen Velkommen til ArkiTegnRibe, hvor arkitekt

Læs mere

OFFICEPARK SØBORG. [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn]

OFFICEPARK SØBORG. [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn] [ 0 0 1 ] OFFICEPARK SØBORG [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn] OFFICEPARK SØBORG KØBENHAVN OFFICEPARK SØBORG OfficePark Søborg ligger i erhvervsområdet Vandtårnsvej, Gladsaxe

Læs mere

Referenceliste, revideret 12.09.10

Referenceliste, revideret 12.09.10 Referenceliste, revideret 12.09.10 BOLIG ERHVERV FORSYNING INDRETNING INSTITUTION RENOVERING SUNDHED SPORT UNDERVISNING BY- OG BOLIGPLANLÆGNING KONKURRENCER BOLIG Nuuk, 84 ejerboliger i Qinngorput, Pisissia

Læs mere

: Michael Kortegaard Brandt

: Michael Kortegaard Brandt CV Michael Kortegaard Brandt Navn : Michael Kortegaard Brandt Fødselsår : 1965 Nationalitet Sprogkundskaber : Dansk : Dansk (modersmål), engelsk (rimelig), tysk (rimelig) Uddannelse : Lovpligtig sikkerhedskoordinator

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer.

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer. Levetidsomkostninger Holdbare byggematerialer Holdbarheden af de anvendte byggematerialer har betydning for både totaløkonomien og den samlede miljøbelastning for byggeriet. Jo længere levetid byggematerialerne

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG

UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG REVIDERET 23. SEPTEMBER 2016 UNGDOMSBOLIGER 1 UNGDOMSBOLIGER I NUUK Kommunale er Byggegrund til og erhverv Bygninger til offenligt formål Byggefelt til ungdomserne

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

NYOPFØRTE BOLIGER MED UDSIGT OG KOMFORT

NYOPFØRTE BOLIGER MED UDSIGT OG KOMFORT M a r g r e t h e h ø j p a r k e n 3 0 a r k i t e k t t e g n e d e l e j l i g h e d e r i u n i k t m i l j ø Læs mere på www.margrethehoejparken.dk NYOPFØRTE BOLIGER MED UDSIGT OG KOMFORT Til dig,

Læs mere

Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske nøgletal om kommunernes udvikling både før og efter kommunesammenlægningen.

Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske nøgletal om kommunernes udvikling både før og efter kommunesammenlægningen. Aningaasaqarnermut Aatsitassanut Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer Medlem af Inatsisartut Suka Frederiksen Siumut -/Her Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske

Læs mere

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 Ørum Torv Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 s 2 Ørum Torv Skole Randers Viborg Ørum Torv Ørum Torv Boligselskabet Sct. Jørgen har udviklet Ørum Torv med hensigten om at skabe

Læs mere

RESSOURCEBEVIDST BYGGERI I ØRESTAD IDÉKONKURRENCE MAJ 2003

RESSOURCEBEVIDST BYGGERI I ØRESTAD IDÉKONKURRENCE MAJ 2003 RESSOURCEBEVIDST BYGGERI I ØRESTAD IDÉKONKURRENCE MAJ 2003 5 6 4 3 7 Boliger Mikroklima Kontorer 2 1 Koncept - bygningen som varmepumpe Den bærende idé i konceptet er at det varmeoverskud som produceres

Læs mere

Boligstatistik 2010:1. Boligstatistik 2008

Boligstatistik 2010:1. Boligstatistik 2008 Boligstatistik 2010:1 Boligstatistik 2008 Indholdsfortegnelse Tekst Side Indholdsfortegnelse... 2 Figur 1 Tilgangen af boliger og bestanden 2008... 3 Datagrundlaget... 4 Hovedresultater... 5 Tabel 1 Tilgangen

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

De nyeste statistikker over antal anbringelser uden for hjemmet er fra april og september 2014. Tallene fordelt på kommuner og anbringelsesformer.

De nyeste statistikker over antal anbringelser uden for hjemmet er fra april og september 2014. Tallene fordelt på kommuner og anbringelsesformer. Ilaqutariinnermut, Naligiissitaanermut Isumaginninnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Medlem af Inatsisartut, Anthon Frederiksen (Partii Naleraq) Svar

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

Hvordan gennemføres de nye energirammeberegninger?

Hvordan gennemføres de nye energirammeberegninger? Hvordan gennemføres de nye energirammeberegninger? Betons energimæssige fordele og udfordringer 6. december 2006 Søren Aggerholm, SBi Energi og miljø Artikel 3 i EU-direktivet Medlemslandene skal benytte

Læs mere

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød Skitseforslag 2 25.04.2017 Områdekort Situationsplan 1:500 Arealbeskrivelse Arealet ligger på Amtsvej 11 i Allerød. Bebyggelsen i området er af meget forskellig karakter,

Læs mere

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER Råd til byggeri HELHEDS- PLANER som udviklingsgenerator og styringsværktøj Den omfattende renovering giver bygningerne i den indre del et markant anderledes og nutidigt udtryk. Himmerland Boligforening,

Læs mere

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN 1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN RÅDHUSSTRÆDE 4 Forhuset blev opt for brygger Jens Arnth Møller i 1796 med kælder og tre etager. En senere ejer, Mads Laier, fik i 1937 ændret etagehøjden

Læs mere

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Klimavenlig bolig til fremtiden Hvis vores samlede CO2

Læs mere

Overnatningsstatistik 6. februar 2017

Overnatningsstatistik 6. februar 2017 Overnatningsstatistik 6. februar 2017 Overnatninger i 2016 Overnattende gæster i 2016 Der har i 2016 været det højeste antal overnatninger siden registreringen begyndte i år 1994. Der blev foretaget i

Læs mere

Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl

Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling 058-28 8 nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl Rev.: 12.07.2018 Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen BEBYGGELSEN

Læs mere

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen Eksempel 1 ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) UDGIVET JUNI 2012 Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange Dette eksempel viser, hvordan beslutningen om energirenoveringen

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger Maj 2017 Danske Funktionærers boligselskab afd. svanen, 37 ungdomsboliger og 7 familieboliger Indhold: oversigt s. 2 baggrund OG Økonomi s. 3 projektet, bebyggelsen

Læs mere

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter sæby OVERSIGT,,,,, en central beliggenhed, der henvender sig til

Læs mere

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I PLUMS BOLIGER VI LEVER I GÅRD Moderne boliger midt i Assens Nyt spændende boligområde midt i Assens FAB bygger 55 moderne lejligheder ved træ laden i Plums Gård. Tæt på gågade / sivegade og i gåafstand

Læs mere

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser VELKOMMEN TIL HESTESKOEN Hesteskoen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres, som en 5-11 etagers bebyggelse i de skønneste naturomgivelser. Byggeriet

Læs mere

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller Byen og historien Industriforeningens Udstillingsbygning, ca. 1872 Rådhuspladsen, 1948 Industriforeningens Udstillingsbygning, 1888 Fra Rådhustårnet, 1898 Fra Rådhustårnet, 1948 Industriens Hus, 1960 erne

Læs mere

FAB - 20 FAMILIEBOLIGER I HAARBY FAB - Boliger i Hårby, Udvikling af boliger / sags. nr

FAB - 20 FAMILIEBOLIGER I HAARBY FAB - Boliger i Hårby, Udvikling af boliger / sags. nr FAABORGVEJ SYRENVEJ SYRENVEJ SYRENVEJ BLOMMEHAVEN FAB - 0 FAMILIEBOLIGER I HAARBY FAB - Boliger i Hårby, Udvikling af boliger / sags. nr. 70-07.0.0 FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB HAARBY 0 almene familieboliger

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

SORGENFRIVANG II PROJEKTTEMAMØDE NR. 3

SORGENFRIVANG II PROJEKTTEMAMØDE NR. 3 SORGENFRIVANG II PROJEKTTEMAMØDE NR. 3 Projekttemamøde vedrørende facader, vinduer, altaner og tag Lyngby Almennyttige Boligselskab. 2013-02-26 TEMAAVIS for bæredygtig renovering af Sorgenfrivang II HELHEDSPLANEN

Læs mere

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Qaanaaq Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Upernavik Uummannaq Ittoqqortoormiit Qeqertarsuaq Aasiaat Kangaatsiaq Ilulissat Qasigiannguit Sisimiut Kangerlussuaq Maniitsoq Kangaamiut Tasiilaq

Læs mere

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger STRADLODSHUS 93 moderne familieboliger 2. revideret udgave 10. oktober 2013 Strandlodhus Beliggende Lergravsvej 50 og 51A /, 19 og 59, matr. nr. 177, Sundbyøster, København Der tages forbehold for fejl

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

HER SKAL DU IKKE VÆLGE ETAGE. DE KAN ALLE BLIVE DINE.

HER SKAL DU IKKE VÆLGE ETAGE. DE KAN ALLE BLIVE DINE. HER SKAL DU IKKE VÆLGE ETAGE. DE KAN ALLE BLIVE DINE. Fordelen ved at bo i et rækkehus som Magnolia Husene II er, at du får det bedste fra alle etager. Mange, der skal vælge sig en ny lejlighed, skal vælge

Læs mere

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Boliv Vejle 6. april 2011 Direktør Palle Jørgensen Boligforeningen Ringgården Hvad gør vi i Ringgården? Attraktive boliger? Hvad skal der

Læs mere

SKITSEPROJEKT TIL OBYGNING AF BYVILLA, SANKT KNUDSVEJ 4, 1904 FREDERIKSBERG C. YNDIGHEDSPROJEKT, 16. SEPTEBER 2013 A T: AIL: AIL: ANDERS.OLLER@KADK.DK V T: ANDERS.OLLER@KARCH.DK Beskrivelse af den påtænkte

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er et område af et så stort omfang, at det

Læs mere

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED 15 LEJLIGHEDER MED UDSIGT 02. marts 2015 indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Situationsplan...3 Bygning 1...4-9 Bygning 2...10-14 Bygning

Læs mere

KYSTPARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ

KYSTPARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ KYSTARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ INDHOLDFORTEGNELSE INTRO INTRO / rojekt beskrivelse side 02 / lacering side 03 SITUATIONSLAN

Læs mere

Hollandsvej 12, 2. sal, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte:

Hollandsvej 12, 2. sal, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: Kontorlejemål på 1.046 m² i Kgs. Lyngby Bo sammen med nogle af de store virksomheder i samme område som f.eks. Danske Capital, Danica Pension, COWI og Retten i Lyngby. I 2015 åbnede Microsoft sit danske

Læs mere

GALGEBAKKEN ALBERTSLUND

GALGEBAKKEN ALBERTSLUND GALGEBAKKEN ALBERTSLUND Orienteringsmøde om Helhedsplanen Tirsdag d. 7. maj 2019 EKAS Rådgivende Ingeniører A/S Trørødvej 74, 2950 Vedbæk Tlf.: 45 65 01 11 e-mail: ekas@ekas.dk www.ekas.dk Dagsorden Præsensation

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Appendiks A Cases 1 RenovActive Foto: Velux A/S. Billedet viser projektet før / efter renoveringen. Generelle oplysninger Navn RenovActive Bygningstype Tæt-lav to etageres rækkehus Oprindelig opført 1923

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

IDÉOPLÆG HELHEDSPLAN FOR BERINGSGAARD, AFD. 4 UDEAREALER, TILGÆNGELIGHED OG OMBYGNING NOVEMBER 2015, HORSENS

IDÉOPLÆG HELHEDSPLAN FOR BERINGSGAARD, AFD. 4 UDEAREALER, TILGÆNGELIGHED OG OMBYGNING NOVEMBER 2015, HORSENS IDÉOPLÆG HELHEDSPLAN FOR BERINGSGAARD, AFD. 4 UDEAREALER, TILGÆNGELIGHED OG OMBYGNING NOVEMBER 2015, HORSENS D.A.I. Horsens Sags nr.: 196-04, 5. November 2015 Kristina Rytter, Arkitekt MAA INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

DGI Faciliteter & Lokaludvikling. Tirstruphallen. tilbygning og ombygning. Marts 2015

DGI Faciliteter & Lokaludvikling. Tirstruphallen. tilbygning og ombygning. Marts 2015 DGI Faciliteter & Lokaludvikling Tirstruphallen tilbygning og ombygning Marts 2015 DGI Faciliteter og Lokaludvikling Indledning DGI Faciliteter & Lokaludvikling er en afdeling i DGI, som har en fælles

Læs mere

Firmapræsentation og referencer

Firmapræsentation og referencer Firmapræsentation og referencer ALGREEN ARKITEKTER Sænevej 4 3770 Allinge T: 56483003/2169 9101 E: kontakt@algreenarkitekter.dk Cvr 21 83 55 79 www.algreenarkitekter.dk Algreen Arkitekter er etableret

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

Skitseforslag - Valdemarsgade 3, Aarhus

Skitseforslag - Valdemarsgade 3, Aarhus Projekt beskrivelse I forbindelse med renovering af ejendommen på Valdemarsgade 3, matrikel nummer 1295e, ansøger vi om tilladelse til at opføre en ny etage, en tagterrasse, samt 8 altaner mod vest. Penthouse

Læs mere

Restejendomme på Augustenborg

Restejendomme på Augustenborg Restejendomme på Augustenborg Skitseforslag til: Hotel Vandrehjem Kontor Bolig JUNI 2018 Side 2 Side 3 Indholdsfortegnelse Oversigtskort.... 5 Lokalplan 2.1-6 Augustenborg Slot... 6 Ny situationsplan....

Læs mere

Funkisplan. - Serien - 2 plan

Funkisplan. - Serien - 2 plan Funkisplan - Serien - 2 plan 110 Kvadratisk og supermoderne FunkisPlan i 2 fulde plan i et supermoderne look. Helt kvadratisk med hjørnevinduer, fladt tag med skjult tagfald, store vinduespartier og optimalt

Læs mere

2013 statistisk årbog

2013 statistisk årbog 2013 statistisk årbog 1. Førskoleinstitutioner og folkeskolen Førskoleinstitutioner og folkeskolen Daginstitutions- og skoleområdet hører under Departementet for Uddannelse, Forskning og Nordisk Samarbejde.

Læs mere

39 Ejerlejligheder i København NV

39 Ejerlejligheder i København NV 39 Ejerlejligheder i København NV Nord, vest, hjemme bedst men 3D-visualiseringer. Der tages forbehold for ændringer og fejl, samt farveangivelser af materialer. Forbeholdet er også gældende for medvirkende

Læs mere

STRATEGI FOR TELE-POST

STRATEGI FOR TELE-POST STRATEGI FOR TELE-POST 2017 2020 Ass. / Foto: Mads Pihl Ass. / Foto: Lars Svankjær Vision TELE-POST bringer verdenen tættere på Mission TELE-POST skaber national sammenhængskraft som pålidelig leverandør

Læs mere

N Y T K O N T O R H U S

N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S SILKEBORGVEJ PROJEKTUDVIKLING TOTALENTREPRENØR ARKITEKT Kontorhus Forslag 4 Kontorhus Forslag 5 NYT KONTORHUS Domicilbygning med mulighed for individuelle

Læs mere

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 10. Godkendelse af ansøgning om skema A for etablering af 132 almene ungdomsboliger og 20 almene familieboliger (Stayboliger) - Plus Bolig, afd. 14, Poul Paghs Gade 2-4 2014-257 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

VELKOMMEN Informationsmøde 31. Marts 2015 Kl. 16.30 til 18.00

VELKOMMEN Informationsmøde 31. Marts 2015 Kl. 16.30 til 18.00 BOLIGBYGGERI I NUUK 1 VELKOMMEN Informationsmøde 31. Marts 2015 Kl. 16.30 til 18.00 Kl. 16.30 16.35 Kl. 16.35 16.45 Kl. 16.45 17.05 Kl. 17.05 17.20 Kl. 17.20 17.30 Kl. 17.30 17.55 Kl. 17.55 18.00 Præsentation

Læs mere

KLIMAUDFORDRINGEN Fornyelse af byen og grønne løsninger

KLIMAUDFORDRINGEN Fornyelse af byen og grønne løsninger Næstved 26. maj 2010 KLIMAUDFORDRINGEN Fornyelse af byen og grønne løsninger Anne Marie Holt Christensen Arkitekt og projektleder på kommunens klimaplan Lidt om byen og klimaplanen Byens fornyelse Boligområder

Læs mere

ě Ć ė Ē ę ě Ć ē ĉ Ę ć Ć Ę Ę Ď ē ę Ď đ ć ĞČē Ď ēč ę Ď đ Ē Ď ĉ ę ċ Ğ ēę ċ ė Ď ę Ď ĉęĉ Ċ ē ę Ċė 1 8. 0 5. 2 0 1 5 ĕ ė Ć Đ Ę Ď Ę Ć ė Đ Ď ę Ċ Đ ę Ċ ė

ě Ć ė Ē ę ě Ć ē ĉ Ę ć Ć Ę Ę Ď ē ę Ď đ ć ĞČē Ď ēč ę Ď đ Ē Ď ĉ ę ċ Ğ ēę ċ ė Ď ę Ď ĉęĉ Ċ ē ę Ċė 1 8. 0 5. 2 0 1 5 ĕ ė Ć Đ Ę Ď Ę Ć ė Đ Ď ę Ċ Đ ę Ċ ė 1 8. 0 5. 2 0 1 5 ĒĎĉęċĞēĘ ċėďęďĉęĉċēęċė đěċęċĕęĕ ĊĐĘĎĘęĊėĊēĉĊ ċĕėčĕđĉ VISION Det nye varmtvandsbassin i Midtfyns Fritidscenter bliver et særligt sted i centeret, der med sin beliggenhed i det grønne vender

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

OMRÅDEPLAN - 1:5000. Kirkebyskoven. Odense - Svendborg. Græsholmene. Amalielyst. Politiskole. Horseskov. Skove til hundetræning - 1:100.

OMRÅDEPLAN - 1:5000. Kirkebyskoven. Odense - Svendborg. Græsholmene. Amalielyst. Politiskole. Horseskov. Skove til hundetræning - 1:100. POLITISKOLE & EFTERUDDANELSESCENTER I SVENDBORG 2 Kirkebyskoven Amalielyst Græsholmene Politiskole Odense - Svendborg Horseskov Skove til hundetræning - :00.000 Fremtidig indkvartering Grund: 8000 m 2

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger maj 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 engvej s. 3 baggrund OG ØKONOMI s. 5 Illustration: Engvej, AAB AI Arkitekter oversigt Intro I dette bilag præsenteres de 75 almene ungdomsboliger

Læs mere

idé Murermestervilla 157 + 96

idé Murermestervilla 157 + 96 Murermestervilla 157 + 96 Fuldmuret murermestervilla i høj kvalitet udført i vedligeholdelsesfrie kvalitetsmaterialer. Villaen har en klassisk dansk arkitektur, samt en optimal og moderne indretning. Desuden

Læs mere

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen.

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. www.combihouse.dk Combihouse Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. Konceptet hedder Combihouse, da det er meningen at boligkøberen

Læs mere

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende:

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende: Ineqarnermut, Sanaartornermut Attaveqaqatigiinnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq Medlem af Inatsisartut

Læs mere