Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6"

Transkript

1 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Børnehuset Sæbygårdvej Helle Sort Pedersen Børnehuset Brolæggervej Mette Sofie Kirkedal Jensen Annie Larsen Dagplejen Isabella Albertsen Susanne Olesen Steen Dagplejen Karina Boel Thomsen Inge Frederiksen, dagplejen Dybvad Børnehave Henriette Olesen Hørby Børnehus Ann V. Mellergård Voerså Børnehave Stinne Vejby Engbjerg Dagtilbudsbestyrelsens sekretær: distriktsleder Caroline Skjoldborg Referent: Inger Dam Fraværende: Stinne Vejby Engbjerg, Isabella Albertsen, Helle Sort Pedersen

2 Referat 1. Referat fra møde den 6. juni og 4. september 2018 bemærkninger, godkendelse og underskrift På møde den 4. september 2018 tilkendegav medlemmer af dagtilbudsbestyrelsen, at de gerne så en uddybning af referatet fra 6. juni under pkt. 7 Drøftelse af elementer til dialogmøde. Godkendelse af referat fra møde den 6. juni blev derfor udsat til møde den 5.november. Bilag: Mail fra Ann V. Mellergård Jf. referatet 6.6. pkt. 7: Formanden orienterede kort fra dialog med BUU-formand. Bestyrelsesmedlem orienterede fra forældrehenvendelse vedr. politisk påtænkt ændring i forbindelse med budget forslag om at sende børn tidligere i børnehave. Drøftet. Formand tager dilemma med til drøftelse på dialogmødet den 12. juni. Referat : Dagtilbudsbestyrelsen tiltrådte, at tekst jf. Mail fra Ann V. Mellergaard tilføjes som supplement til referat fra møde den 6. juni 2018 pkt. 7 umiddelbart før ordet drøftet Der var forinden bestyrelsesmødet kommet spørgsmål fra bekymrede forældre i dagtilbuddene om hvad bestyrelsen mener om de foreslåede ændringer på dagpleje/vuggestueområdet, og hvad bestyrelsen gør for at arbejde imod disse? Bestyrelsen drøftede det indkomne spørgsmål og der var bred enighed om at de foreslåede ændringer ikke gavner hverken personale eller børn. Der blev udtrykt frustration fra enkelte bestyrelsesmedlemmer over at de valg der er truffet på kommunalplan om hhv. dagpleje og vuggestuen ikke hænger sammen med virkeligheden og de børn det går udover. Formanden tager dilemma med til drøftelse på dialogmøde den 12. juni. Referat fra møde den 6. juni blev herefter godkendt og underskrevet. Referat fra møde den 4. september 2018 godkendt og underskrevet. 2. Statusorientering om budget 2018, herunder personalesituationen Økonomien i Dagtilbudsdistrikt Syd er stadig trængt. Vi udviser tilbageholdenhed i forbrug, hvor muligt. Dvs. fokus på minimalt brug af vikarer og indkøb. Vi sørger for at have fokus på og prioriterer sikkerhed i forhold til udstyr/legeredskaber. Afdelingsleder hos Børnehuset Sæbygårdvej er fratrådt. Konstitueret afdelingsleder pr. 1. november og indtil videre er Anne-Lise Bollerup Hansen ansat. Anne-Lise var indtil november 2017 ansat som afdelingsleder i Dagtilbudsdistrikt Syd, men er i dag ansat i privat virksomhed. Ansættelsesproces for Sæbygårdvejs afdelingslederstilling er i gang med forventet besættelse af stilling pr. 1. januar eller 1. februar 2019.

3 Dagtilbudsdistrikt Syds budgetramme for 2019 er beregnet ud fra 77 dagplejebørn, 78 vuggestuebørn og 320 børnehavebørn, hvilket udgør 30,5 mio. Hertil kommer budget til Familiestue og StøtteRessoruce. Ved budgetvedtagelsen blev besluttet, at tidligere udmeldte besparelser for 2019 ikke effektueres og at kommunens dagtilbud samlet set suppleres med 7,5 mio/år Endelig tildeling og fordeling af budgetrammen for 2019 afventer Børne- og Ungdomsudvalgets behandling i november Generel information om Børne- og Ungdomsudvalgets budget 2019 vedr. dagtilbud ses via Børne- og Ungdomsudvalgets budgetoplæg 2019 bilag til referat af møde 21. august 2018 Orientering taget til efterretning. 3. Endelig godkendelse af udkast til oversigt lukkedage og sampasning 2018/2019 Lukkedage og sampasning til og med sommerferieperioden 2018 blev evalueret på sidste bestyrelsesmøde og samtidig blev drøftet plan for lukkedage og sampasning for den kommende periode, svarende til skoleåret. Endeligt udkast med 3 ugers lukkedage og sampasning er nu udarbejdet ud fra bestyrelsens tilkendegivelser på sidste bestyrelsesmøde, anbefalinger fra dagtilbudsdistriktets afdelingsledere og tidspunkt for lukkedage i skolernes SFO er i Distrikt Syd. Udkast forelægges til endelig godkendelse. Bilag: Lukkedage og sampasning 2018/2019 Udkast til Lukkedage og sampasning 2018/2019 godkendt formidles til forældre via Tabulex 4. Opfølgning på dialogmøde den 11. september 2018 med Børne- og Ungdomsudvalget Fra Bestyrelsen, Dagtilbudsdistrikt Syd deltog: Isabella, Karina, Stinne Vejby, Mette Sofie, Annie, Susanne og distriktsleder Caroline. Bestyrelsesformanden summerede op fra mødet Formen på dialogmøde var god. Opdeling i grupper betød, at der var flere, som kom til orde. Gode oplæg vedr. KvalID og Familiestue. Oplæg vedr. Familiestue var så godt, at det foreslås at det kommer mange flere forældre til gode måske som et indlæg på distriktets forældremøde/valg til dagtilbudsbestyrelsen den 19. november. På dialogmødet blev også drøftet/besvaret spørgsmål, som distrikterne havde sendt til Børne- og Ungdomsudvalget forud for dialogmødet. Formanden refererede nogle stikord fra gruppedrøftelser/svar på spørgsmål. 5. Orientering fra budgetorienteringsmødet den 4. oktober v/ann V. Mellergaard Ann orienterede og forelagde slides fra budgetorienteringen vedr. vedtaget budget 2019, som formand for Børne- og Ungdomsudvalget Anders Brandt Sørensen præsenterede. Bl.a. indeholder budget 2019 en styrkelse af 0 6 års området med 7,5 mio. kr./år. Udmøntning er ikke besluttet endnu, dog er der disponeret 2,2 mio. kr. af beløbet, så bl.a. de to spareforslag på dagtilbudsområdet kan falde bort, nemlig tidlig start i daginstitution og nedlæggelse af dagplejen i landområderne. Budget 2019 er også vedtaget med en beslutning om, at eventuelle øgede udgifter til anbringelser ikke skal finansieres via besparelser på eks. dagtilbud og skoler, men at der afsættes en pulje til at imødegå øgede udgifter.

4 I forbindelse med budgetorienteringen fortalte Anders Brandt Sørensen også, at udvalget har besluttet, at der fremadrettet skal være et fast politisk besluttet indekseringsbeløb på dagtilbudsområdet. Dette for at sikre, at budgettildeling bliver mere gennemskuelig. Orientering taget til efterretning. 6. Dagsorden til stort forældremøde den 19. november 2018 Forældremødet afholdes som et fyraftensmøde kl Dagsorden til forældremødet blev drøftet på sidste bestyrelsesmøde. Stikord fra drøftelsen er formandens beretning, årets tema i dagtilbud er leg, valg til bestyrelsen Endelig dagsorden til forældremødet formidles via Tabulex. (Med udgangen af oktober 2018 er det også muligt for forældre til børn i dagplejen at modtage info via Tabulex). Bilag: udkast til indbydelse til forældremøde Udkast justeret/godkendt med de faldne bemærkninger herunder aftale om indlæg vedr. Familiestuen på forældremødet. Invitation slås op på Tabulex i morgen tidlig samtidig med, at der åbnes for forældres adgang til at kunne tilmelde sig forældremødet og melde sig som kandidater til dagtilbudsbestyrelsen og/eller som kandidat til de enkelte enheders forældreråd. 7. Distriktsbestyrelsens principper for Dagtilbudsdistrikt Syd Distriktsbestyrelsens principper som godkendt på bestyrelsens møde den 2. marts 2017 er: Børn lærer at respektere hinandens forskelligheder Børn bruger og udfordrer alle sanser Der er plads og tid til leg ude og inde På mødet i marts 2017 blev også noteret idé til kommende princip-drøftelse: digitale læringsmuligheder i dagpleje og institutioner samt natur ude og natur inde I marts 2017 tilkendegav den siddende distriktsbestyrelse også, at institutionernes månedsplaner giver et godt overblik og gør det muligt for alle at se sammenhængen mellem læreplaner og institutionens fokus/aktiviteter, samt er en god mulighed for at skabe rød tråd mellem distriktsbestyrelsens principper og praksis. På Distriktsbestyrelsens møde den 26. februar blev besluttet, at punktet genoptages den 24. april med henblik på - drøftelse, om principper skal suppleres - drøftelse af princippernes synlighed og målbarhed Referat : Aftalt, at Distriktsbestyrelsens principper formidles til de enkelte dagtilbud i distriktet med henblik på, at punkterne sættes på dagsorden til et personalemøde, så bestyrelsen kan få returmeldinger om, hvordan de enkelte dagtilbud udmønter bestyrelsens principper. Distriktsbestyrelsen ønsker formuleret et princip omkring digital dannelse. Punktet genoptages på næste møde. Referat : Principper formidlet til de enkelte huse/legestuegrupper - planlagt drøftet på personalemøder i uge 24. Distriktsleder orienterer på næste møde. Drøftelse omkring formulering af princip vedr. digital dannelse. Distriktsleder anbefalede bestyrelsens medlemmer at besøge i forhold til at hente viden omkring digital dannelse, herunder dilemmaer. Se bl.a. dialogkort via dette link:

5 Princip vedr. digital dannelse kan bl.a. være med til at danne baggrund i forhold til fordeling af distriktets årlige budgetramme. Forslag til formulering af princip: Børn lærer at begå sig digitalt både leg og læringsmæssigt Bestyrelsens medlemmer opsøger inspiration fra KL m.v. og drøftelsen fortsættes på næste møde. Referat : Punktet udsat til møde den 30. oktober 5. november Referat : Distriktsleder orienterede om elementer i ny dagtilbudslov, herunder at der skal udarbejdes principper for samarbejde mellem dagtilbud og hjem. Orientering taget til efterretning. Bestyrelsen satte fokus på/drøftede princip vedr. digital dannelse digitalt fokus i pædagogisk sammenhænge. Stikord: Digitale kompetencer = digital dannelse + digitale kompetencer digitale færdigheder til at kunne navigere kunne begå sig Det er pædagogikken, der skal gå med en device (apparat) ikke omvendt Det digitale skal understøtte den pædagogiske praksis, så børnene får øjnene op for de digitale muligheder i forhold til digital læring Digitale muligheder skal være med til at understøtte, at børn udvikles til at være aktive, nysgerrige, skabende mennesker Teknologifantasi Forslag til princip: Den pædagogiske praksis skal understøtte børns digitale kompetencer. Punktet genoptages på næste møde. 8. Eventuelt På sidste bestyrelsesmøde blev besluttet, at næste og sidste suppleant på listen, Annika Baastrup skulle indkaldelse til at indtræde i bestyrelsen i stedet for Susanne Wøhlk Oktay, der havde valgt at udtræde af dagtilbudsbestyrelsen. Distriktsleder har kontaktet Annika Baastrup, der takkede nej til at indtræde den meget korte tid inden næste valgperiode. Dagtilbudsbestyrelsen fortsætter den resterende del af valgperioden med 1 medlem mindre. Sundhedspanel hvad er status? Helle Sort Pedersen blev udpeget? sættes på som punkt til næste møde. Til info Tabulex som kommunikationsværktøj mellem dagtilbud og forældre er pr. 1. november 2018 udvidet til også at omfatte Dagplejen Syd. I år er det således ikke kun forældre til børn i institutioner, der får invitation til stort forældremøde via Tabulex, men også forældre til børn i Dagplejen Syd. Uformelt dialogmøde december 2018 mellem formænd for dagtilbudsbestyrelser og formanden for Børne- og Ungdomsudvalget er aflyst. Medlemmer af Dagtilbudsbestyrelsen ser, at det er meget forskelligt, hvor meget enhederne slår op via Tabulex. Flere steder laves der papiropslag i institutionen. Dagtilbudsbestyrelsen ser

6 gerne, at alle institutionens opslag om aktiviteter m.v. tilføjes på Tabulex, så forældre altid er sikret relevant info/opslag. Distriktsleder orienterede om udarbejdet kommunal folder: Tillykke med valget ny i bestyrelse, forældreråd eller lokalråd. Folder er udleveret/udleveres til alle medlemmer af distriktsbestyrelser. Der indkaldes til et afsluttende møde i dagtilbudsbestyrelsen i december. Distriktsleder indkalder. Med venlig hilsen Karina Boel Thomsen Formand for dagtilbudsbestyrelsen, Dagtilbudsdistrikt Syd

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej

Læs mere

Dagtilbudsdistrikt SYD

Dagtilbudsdistrikt SYD Dagtilbudsdistrikt SYD Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato:11. oktober 2016 Ekstraordinært møde kl. 17.00-18.30 - der serveres aftensmad i mødet Ordinært bestyrelsesmøde kl. 18.30 21.00 mødelokale 1. sal

Læs mere

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Dok. nr. Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl. 19.00-21.30 i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Mælkevejen "Abed" Abdulfattah

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 3. december 2014 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 3. december 2014 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 3. december 2014 kl. 19.15 22.00 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Sæbygaardvej Louise

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referat Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl. 18.00 20.00 Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 11. oktober 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 11. oktober 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne Holmberg, Pernille Thomsen, Helle Strøm, Lisa Hansen Fraværende: Laila Hybholt Pedersen, Mette

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde.

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Vedtægten er gældende for alle dagtilbud i Horsens Kommune. 2.

Læs mere

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 19. april 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 19. april 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referat Referat for bestyrelsesmøde den 19. april 2018 i Børnehuset Hånbæk kl. 18.00 20.00 Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune.

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. 1. Forældreråd og forældrebestyrelse Stk. 1. Hvert dagtilbud i De kommunale Børnehuse har

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 22. oktober 2014 kl. 19.15 22.00 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 22. oktober 2014 kl. 19.15 22.00 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 22. oktober 2014 kl. 19.15 22.00 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Sæbygaardvej Louise

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Begrebsafklaring: Områdebestyrelse: En områdebestyrelse er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, der er repræsenteret

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Styrelsesvedtægt for daginstitutioner og dagpleje

Styrelsesvedtægt for daginstitutioner og dagpleje Børn og Unge - Daginstitutioner Dato: 12.11.2013 Styrelsesvedtægt for daginstitutioner og dagpleje Mål og rammer 1. Fredericia Kommunes mål og rammer for børnenes ophold i dagtilbud efter Dagtilbudslovens

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg 1 Ved alle kommunens dagtilbud (børnehaver og vuggestuer) vælges en forældrebestyrelse, jf. Dagtilbudsloven. Stk. 2 En forældrebestyrelse består af:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Forældrebestyrelsen... 3 Valg til forældrebestyrelsen... 4 Valgbarhed og valgret...

Læs mere

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Referat bestyrelsesmøde den 27. oktober 2014 Tid og sted: Gult mødelokale, Solsikken, Gislinge Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Fraværende uden

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse Fussingø naturbørnehave; Marianne Jøhncke Bjerregrav børnehus; Jeppe Flarup Krusbæk Gassum Børnehus; Annette Zahl Larsen Hørhaven; Olena Nielsen Stjernehuset; Louise Hou Kragh Spentrup

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje KAPITEL 1 Formålet med oprettelse af forældrebestyrelser. 1. Ved hver områdeinstitution og i dagplejen oprettes

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune 1. FORMÅL Formålet med Greve Kommunes daginstitutioner for 0 til 6 årige er at fremme børnenes udvikling, trivsel og selvstændighed,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Juli 2013 Styrelsesvedtægt for dagtilbud Udgivet af Vordingborg Kommune 2013 Udarbejdet af: Annie Røn/Mette Juhl Rasmussen Fotos: Colourbox Vordingborg

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Styrelsesvedtægter Dagplejen i Haderslev kommune

Styrelsesvedtægter Dagplejen i Haderslev kommune Styrelsesvedtægter Dagplejen i Haderslev kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 3 BYRÅDETS OPGAVER... 4 FORÆLDREBESTYRELSENS OPGAVER... 4 LEDERENSOPGAVER... 5 FORÆLDREBESTYRELSENS SAMMENSÆTNING... 6 VALGREGLER

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes områdeinstitutioner og dagpleje

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes områdeinstitutioner og dagpleje Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes områdeinstitutioner og dagpleje KAPITEL 1 Formålet med oprettelse af forældrebestyrelser. 1. Ved hver områdeinstitution og i dagplejen oprettes

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 23. april 2014 kl. 19.15 22.00 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6, Sæby

Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 23. april 2014 kl. 19.15 22.00 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6, Sæby Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato: 23. april 2014 kl. 19.15 22.00 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6, Sæby Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Sæbygaardvej Børnehuset

Læs mere

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS Forretningsorden for forældrebestyrelsen DANSK TYSK BØRNEHUS ApS 1. Bestyrelsens sammensætning 1.1 Det er forældrebestyrelsens opgave at varetage opgaver, som fremgår af kompetencefordelingsmodellen (bilag

Læs mere

Krogårdens Vedtægter 2014

Krogårdens Vedtægter 2014 Krogårdens Vedtægter 2014 Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted 2 2 Ledelse og daglig drift 2 3 Bestyrelsen 2 4 Valg til bestyrelsen 2 5 Valgbarhed og valgret 3 6 Udtrædelse af bestyrelsen 3 7 Bestyrelsens

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 1. Formål Lolland Kommunes dagtilbud tilbyder pædagogisk, stimulerende og udviklende dagpasning til børn i alderen fra 0 år

Læs mere

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution. Ministeriernes Børnehus

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution. Ministeriernes Børnehus VEDTÆGTER for den selvejende daginstitution Ministeriernes Børnehus Navn og formål Institutionens navn er Ministeriernes Børnehus. Institutionen er beliggende i Vester Voldgade 123 og Frederiksholms Kanal

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015 Arbejdet i forældrebestyrelsen Svendborg 2015 1 DAGTILBUDSLOVEN 4 - Byrådet skal sørge for det nødvendige antal pladser 23 Alle børn indtil skolestart har adgang til at blive optaget i et dagtilbud 2 FORMÅL

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner, dagpleje og klubber

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner, dagpleje og klubber Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner, dagpleje og klubber KAPITEL 1 Formålet med oprettelse af forældrebestyrelser. 1. Ved hver områdeinstitution, dagpleje og fritids-

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune GREVE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune 1. F0RMÅL Formålet med børnehusene er, at være et dagtilbud for børn i alderen 0-6 år. Formålet er endvidere at fremme børnenes udvikling, trivsel

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Kommunens dagtilbudsdistrikter

Kommunens dagtilbudsdistrikter Kommunens dagtilbudsdistrikter Udvalget for børn d. 30 oktober 2012 Bestyrelsens sammensætning.1 Bestyrelsen består af forældre- og medarbejderrepræsentanter og sammensættes så forældrerepræsentanterne

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden.

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden. Bestyrelsesmøde den 21. november kl. 17.30 20.00 i Lærkereden. Nivå området V/ områdeleder Jane Sys Toftesgaard Lærkereden Nivåhøj 80 2990 Nivå Tlf 72 56 53 44 jsto@fredensborg.dk Dato: 07.12.16 Afbud

Læs mere

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelsen i Dagplejen

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelsen i Dagplejen Styrelsesvedtægter for forældrebestyrelsen i Dagplejen Juni 2019 1 Sammensætning af forældrebestyrelsen Stk. 1 Ved den kommunale dagpleje i Jammerbugt vælges en samlet forældrebestyrelse, hvis kompetence

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud Foto: Colin Seymour Styrelsesvedtægt Nærværende reviderede for styrelsesvedtægt er godkendt af Varde Byråd den xx (Erstatter vedtægt fra 2015 doknr. 138939-15)

Læs mere

VEDTÆGT. privatinstitutionen Tved Børnehave. Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg.

VEDTÆGT. privatinstitutionen Tved Børnehave. Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg. VEDTÆGT privatinstitutionen Tved Børnehave 1. Den private institutions navn er Tved Børnehave Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg. 2. Det er institutionens

Læs mere

Vedtægter for forældreråd

Vedtægter for forældreråd Vedtægter for forældreråd 1 I forbindelse med Vestskolens Vuggestue og Børnehave oprettes et forældreråd. 2 Valgregler for forældrerådet Forældrerepræsentanter og suppleanter vælges af og blandt forældrene

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

VEDTÆGT for den selvejende institution. Østbyens Børnecenter

VEDTÆGT for den selvejende institution. Østbyens Børnecenter VEDTÆGT for den selvejende institution Østbyens Børnecenter 1 Institutionens forankring Institutionen er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem lokalforeningen Frie Børnehaver

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Lovgrundlag 1 I henhold til Dagtilbudsloven nr. 748 af 20. juni 2016 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution H u s u m F r i t i d s i n s t i t u t i o n 1. Institutionens navn er Husum Fritidsinstitution. Institutionen har hjemsted i Københavns

Læs mere

Håndbog for forældrebestyrelser

Håndbog for forældrebestyrelser Håndbog for forældrebestyrelser - i dagtilbud og klubber Forord Denne lille folder er til dig, der har valgt at gøre en indsats for andre via bestyrelsesarbejde. Vel at mærke over for en meget vigtig målgruppe

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE 1 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune. Forslag til opdateret udgave pr efter høring

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune. Forslag til opdateret udgave pr efter høring Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Forslag til opdateret udgave pr. 1.1.2019 - efter høring Ændringer: Grøn = ny tekst Rød = slettes Indhold Indledning 3

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Begrebsafklaring: Områdebestyrelse: En områdebestyrelse er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, der er repræsenteret

Læs mere

Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015

Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015 Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015 Godkendt af forældrebestyrelsen den 11.5.15 Sammensætning

Læs mere

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION Lundsbjerg Børnehave 1 Institutionens forankring Den selvejende institutions navn er Lundsbjerg Børnehave, beliggende Ådalen 4, 5863 Ferritslev Fyn. Institutionen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Navn deltager afbud. Karina Bernth. Susanne Ø. Tobiesen. Michael Wittenkamp (næstformand) Jan Lindhardt Louise Hinrichsen Louise Toft Søren Herter

Navn deltager afbud. Karina Bernth. Susanne Ø. Tobiesen. Michael Wittenkamp (næstformand) Jan Lindhardt Louise Hinrichsen Louise Toft Søren Herter Referat fra konstituerende bestyrelsesmøde Dato: 13. november 2017 kl. 19.30-21.30 Sted: Møllehusene, Møllegårdsvej 13 6715 Esbjerg N. Deltagere: Navn deltager afbud Leder Per Olesen Medarbejderrepræsentant

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje STYRELSESVEDTÆGT Den kommunale dagpleje Indhold 1 Byrådets mål og opgaver for dagplejen... 3 2 Forældrebestyrelsen... 4 3 Valgbarhed og valgret... 4 4 Valg til bestyrelsen... 5 5 Udtrædelse af bestyrelsen....

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune INDHOLD Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune... 3 Formål... 3 Forældrebestyrelsens ansvar og kompetence... 3 Principper

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune.

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. BEGREBSDEFINITIONER: Områdebestyrelse: Er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, som er repræsenteret

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG DEN KOMMUNALE DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG DEN KOMMUNALE DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE 1 STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG DEN KOMMUNALE DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14 1. Formål: Formålet med de kommunale dagtilbud i Sorø Kommune er i overensstemmelse med dagtilbudslovens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Formål med dagtilbud 1 Dagtilbud i Furesø Kommune omfatter dagtilbud for børn fra 0 6 år samt dagplejen. Dagtilbuddet er et af barnets

Læs mere

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Aarhus Kommune 2012

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Aarhus Kommune 2012 Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Aarhus Kommune 2012 1 Formål Vedtægten fastlægger rammerne for dagtilbudsbestyrelsernes og forældrerådenes arbejde, herunder rammer for samarbejdet med Aarhus

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud Brøndby Kommune Børneforvaltningen August 2012 Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud 1. Formål: Der oprettes forældrebestyrelser ved de enkelte dagtilbud for at give forældrene størst mulig

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Aarhus Kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Aarhus Kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Aarhus Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger rammerne for dagtilbudsbestyrelsernes og forældrerådenes arbejde, herunder rammer for samarbejdet med Aarhus Kommune, dagtilbudsleder,

Læs mere

Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave

Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave 1. Institutionens navn Stk. 1 Den private institutions navn er Rødbæksgaards børnehave Dons landevej 121, 6000 Kolding. Institutionen har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave

Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave 1 Institutionens navn stk. 1 Institutionens navn er Sankt Nikolaj Børnehave og er en selvejende privat institution i henhold til lov om dagtilbud 19 stk. 5, eller

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune 1 Formål Vedtægten fastlægger rammerne for dagtilbudsbestyrelsernes og forældrerådenes arbejde, herunder rammer for samarbejdet med Århus Kommune,

Læs mere

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019 Styrelsesvedtægter for forældrebestyrelser i dagtilbud Juni 2019 1 Sammensætning af forældrebestyrelser Stk. 1 Alle kommunale dagtilbud har som udgangspunkt selvstændige forældrebestyrelser og MED-udvalg.

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21.

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. Forældreindflydelse Dagtilbud Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd 2017 Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. december 2017 1. Formål Dagtilbuddet i Bornholms Regionskommune drives i henhold

Læs mere

Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune

Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune Kommentar [E1]: ændring BEGREBSDEFINITION Dagtilbud Er en fælles betegnelse for alle de steder Egedal Kommune tilbyder dagpasning

Læs mere

Børnehuset Novrupvej

Børnehuset Novrupvej 1 Institutionens forankring VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION Børnehuset Novrupvej Den selvejende institutions navn er Børnehuset Novrupvej beliggende Novrupvej 8-10, 6705 Esbjerg Ø. Institutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Styrelsesvedtægt for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Lovgrundlag 1 I henhold til dagtilbudsloven af 1. august 2007 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale dagtilbud etableret

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Dagpasningsområdet Dato: 03. juni 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Indledning og lovgrundlag Nærværende styrelsesvedtægt omfatter såvel kommunale som selvejende dagtilbud i Brønderslev

Læs mere

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE 1 Institutionens forankring Den selvejende institutions Årslev børnehave og Vuggestue er beliggende på Birkelundsvej 1, 5792 Årslev.

Læs mere

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen.

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Nyhedsbrev dec 2014 Kære forældre Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Personale I Gårdhaven siger vi farvel til Anne 31.12.14. Annes sygevikariat for Caroline slutter 1/12, men hun fortsætter måneden

Læs mere

Værdier og mål for dagtilbuddene i Furesø Kommune er yderligere beskrevet i værdigrundlag og politikker for området.

Værdier og mål for dagtilbuddene i Furesø Kommune er yderligere beskrevet i værdigrundlag og politikker for området. Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Godkendt af Byrådet den 28.01.2009 Ændret af Byrådet den 24.06.2009 Formål med dagtilbud 1 Dagtilbud i Furesø

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Bestyrelsesmøde 9. september 2019 kl i

Bestyrelsesmøde 9. september 2019 kl i Sag: 00.01.00-P35-13-19 Thomas Kamstrup Mikkelsen Center for Børn og Unge Elverhøjen 3. september 2019 Bestyrelsesmøde 9. september 2019 kl. 19-21 i Elverhøjen Deltagere Kristina Moos Bylov (forældre,

Læs mere

Styrelsesvedtægt daginstitutioner

Styrelsesvedtægt daginstitutioner Styrelsesvedtægt daginstitutioner Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Hedensted Kommune. 1 Formål Dagtilbudene skal i samarbejde med forældrene give børn omsorg og støtte det enkelte barns

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale institutioner er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr.

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr. Fællesbestyrelsesmøde/ den 12.12.2017 Bemærkning: Sted: Ullerup Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Jan ( dagplejen),pia ( Børnehuset Alsund) 1 Information: Efter mødet vil jeg gerne tage individuelle

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Referat Skolebestyrelsesmøde i Distrikt Øst

Referat Skolebestyrelsesmøde i Distrikt Øst Mødedato, sted og -tid: Deltagere: Mødeinformation Fraværende: Onsdag den 27. september 2017, kl. 17.30 19.30 på Holebyafdelingen, Vestervej 126, 4960 Holeby. Der serveres et let måltid samt vand, kaffe

Læs mere

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse Forretningsorden for Storkeredens forældrebestyrelse Version 1 af 28. oktober 2015 Baggrund og formål 1. Denne forretningsorden er udarbejdet på baggrund af, og i overensstemmelse med Styrelsesvedtægten

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Børnehuset i Klemensker, Industrivej 6, 3782 Klemensker. Telefon: 56 92 44 20 Dato for tilsynsbesøg: 24. september 2012. Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Lovgrundlag. I henhold til dagtilbudslovens 14 skal der ved alle kommunale daginstitutioner og den kommunale dagpleje oprettes en bestyrelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...3 Lovgrundlag...3 Forældrebestyrelsen...3 Valg til forældrebestyrelsen...4 Valgbarhed og valgret...5 Udtrædelse

Læs mere