Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 19. april 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 19. april 2018 i Børnehuset Hånbæk kl"

Transkript

1 Referat Referat for bestyrelsesmøde den 19. april 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne Holmberg, Laila Hybholt Pedersen, Pernille Thomsen, Tanja Larsen, Mette Rønnest Yde, Mette Møller Sørensen, Trine La Cour Kostending, Max Jensen Fraværende: Helle Strøm, Lisa Hansen (forældremøde i Lærkereden) 1. Godkendelse af referat Godkendt 2. Orientering fra Karin: Forældremøde i Bangsbo/Skoven (Thomas) Kvalitetsrapport (Høringssvar vedlagt referat) Forældremøde i tirsdag d. 17/ flot fremmøde! I forbindelse med sammenlægning af Skoven og Bangsbo, er der opsagt en medarbejder grundet faldende børnetal. Børnene i Skovbørnehaven møder fremadrettet ind i Bangsbo, og bliver afhentet i Bangsbo. Resten af dagen (9-13) tilbringes i Skoven/naturen. Vi har lavet en stærkere profil, så børnene bruger de fire timer i naturen. Forældrene tog godt imod den nye struktur og der var ros for det nye initiativ. Frederikshavn Kommune har udarbejdet en kvalitetsrapport og den har været sendt i høring i distriktsbestyrelserne. Læs kommentarer til kvalitetsrapporten i vedhæftede Høringssvar. 3. Orientering fra Thomas Uformelt dialogmøde Thomas var til første uformelle dialogmøde møde d. 13. marts Anders Brandts holdning er at vi ikke skal spare, bare for at spare. Vi skal investere noget, for at få flere kunder i butikken. Thomas spurgte på mødet ind til hvad vi kan forberede os på i 2018 hvad har de taget med fra evalueringen i 2017? Det vigtigste var at der skulle gives mere initiativ tilbage.

2 4. Forventningsafstemning: Hvad kunne være interessant at lægge vægt på? DAGTILBUDSDISTRIKT VEST Det vil også blive set på uddannelser til bestyrelsesmedlemmer igen. Det var generelt en bred snak de har nogle gode intentioner. De næste møder er 15. maj og 12. juni. Thomas orienterer hvis han har behov for at flere bestyrelsesmedlemmer deltager. Der er rigtig mange ting vi kan lægge fokus på: Dagplejens arbejdstider det er nogle lange arbejdstider! Karin oplyser at dette styres på politisk niveau, og vi afventer svar fra Anders vedr. hvorvidt dette kan ændres på. Emnet kan rejses på dialogmøde i september, men ellers kan bestyrelsen ikke ændre på arbejdstidsrammen. Principper ift. at arbejde med at skabe rum/plads og ro til fordybelse for børnene. Det foreslås at der kan laves perioder med meditation. Laila fortæller at det praktiseres hver dag med stilletid i Hånbæk dette er så stor en succes at børnene godt selv kan spørge efter stilletid. Lærkereden har også lignende metoder med stilletid. Børne- yoga foreslås også. Der skal udarbejdes et princip på dette emne til næste bestyrelsesmøde. Samarbejde i distriktet mellem det pædagogiske personale i husene. Erfaringsudveksling mellem husene. Er der synergier som er gennemgående gennem hele dagtilbuddet og op til skolen? Ved hjælp af ændringerne i den nye Styrelsesvedtægt håber vi at samarbejdet mellem dagtilbud og skole bliver styrket, og at overgangen derved bliver mere glidende.

3 5. Forældreråd: Forældremøder Hvordan får vi et tættere samarbejde? Opfølgning fra sidste møde på spørgsmål vedr. manglende interesse for forældreråd i Lærkereden v/pernille. Opfølgning fra Karin vedr. forældreråd i husene. DAGTILBUDSDISTRIKT VEST Vi har som bestyrelse valgt, at der skal være forældremøde. Tilbagemeldingen fra husene er at det er rigtig svært at få forældre til at melde sig. Forældrene føler at de får information nok i hverdagen. Forældrene møder ikke op, og det er under 1/3 af børnene som er repræsenteret. Skal der fortsat være forældremøder 1 gang årligt? Kan mange af de oplysninger som gives på forældremøderne gives via forældrerådene?? Måske gøre forældrerådene mere aktive? Det pædagogiske personale i husene oplever at mange forældre undlader eller glemmer at melde tilbage vedr. deltagelse i forældremøder. Måske skal det pædagogiske personale blive bedre til at gøre forældre opmærksomme på tilmeldinger/svar ift. forældremøder. Minde dem om hvis der snart er noget de skal afgive svar på. Bestyrelsen beslutter at forældremøderne fastholdes i en form hvor det giver mening. Måske skal forældrerådene involvereres mere, måske skal der ilægges mere værdi/indhold, og måske skal der ses på hvor stor en deltagelse af det pædagogiske personale der er behov for til møderne. Dette afklarer Karin i samarbejde med afdelingslederne. Lærkereden og dagplejen har ikke forældreråd. Hvad gør Lærkereden hvis der ikke bliver dannet et forældreråd til forældremødet i dag? Pernille og resten af det pædagogiske personale i Lærkereden skal gå til de forældre, som de tænker kunne være potentielle kandidater, og generelt være mere opsøgende på kadidater til forældreråd. Note fra forældrerepræsentant Lisa Hansen, som deltog i forældremøde (afholdt samme tid som dette møde) i Lærkereden: Der var god opbakning fra forældrene til at få dannet et forældreråd. Afdelingslederen for Lærkereden sørger for at indkalde til første møde. Skal dagplejen have forældreråd? Som strukturen ser ud i dag i Dagplejen, er der ikke behov for et forældreråd.

4 Hanne Holmberg vil undersøge om der skal laves nogle fælles arrangementer med forældrene. Thomas og Karin vil aftale møder med forældrerådene, for at udveksle ideer samt for at styrke samarbejdet. 6. Bestyrelsesprojekt: Dansk/etnisk samarbejde 7. Principper for legestue i Dagtilbudsdistrikt Vest Projektmål: hvordan får vi skabt mere værdi i dagtilbuddet og i hverdagen for de etniske familier? Hvordan klæder vi dem bedre på til at navigere i den danske kultur? Laila og Max deltager i projektet sammen med Thomas. Opstartsmøde afholdes om en 2-3 uger Dette projekt kommer til at køre udenom bestyrelsesmøderne, men fremskridt og udvikling kommer med som punkter til bestyrelsesmøderne. Udsættes til næste møde Hvad kommer der til at ske? Budget Dialogmøder Uddannelse Budget: vi har en for høj forbrugsprocent. Vi har fået tilføjes en god del penge til vores budget, fordi vi har haft ekstra børn inde. Der bliver dybere gennemgang af budgettet på næste møde. Budget sendes ud med dagsorden til næste møde. 9. Evt. 1. Fotografering til bestyrelsesoversigt Dem der mangler billede BEDES sende et vellignende billede til Tia, så vores opslag kan blive færdig. Vi mangler billede fra Trine La Cour Kostending samt Laila Hybholt Pedersen.

5 Høringssvar vedr. Kvalitetsrapport april 2018 Hermed kommentar fra Distriktsbestyrelsen i Dagtilbudsdistrikt Vest. Generelt synes vi at rapporten er meget positiv. Vi havde en snak omkring hvornår og hvordan tallene i rapporten blev trukket. Rambøll har lavet nyt system i forhold til 0-2 års området, da man her skal vælge enten 2 år eller 3 år. Hvilken er den korrekte at tage inden opstart i børnehave? Vi finder der morsomt, at pigerne udvikler sig bedst, mens drengene trives bedst! 1. På listen over hvad det koster kommunerne at drive deres dagtilbud, ligger vi på den 7. billigste plads. Dette har en indvirkning på den kvalitet vi i dagtilbuddene kan levere for vores borgere. Det har en klar indflydelse på servicerammen og kvaliteten, da det betyder stillinger. 2. Udsagnet om at gode normeringer ikke nødvendigvis betyder høj kvalitet, vil vi gerne stille spørgsmålstegn ved. Selvfølgelig har normering en stor indvirkning på den kvalitet vi kan levere det har også en stor effekt på hvor stor fleksibilitet og rummelighed, vi kan have i hverdagen. 3. Det er svært at gennemskue hvordan normeringen er udregnet dette vil vi gerne have en uddybning af. 4. Dagtilbudsdistrikt Vest står listet til at have 47 fastansatte. Dette tal kan vi ikke få til at stemme, og vi ønsker også en uddybning af denne udregning. 5. Dagtilbudsdistrikt Vest har en meget høj fraværsprocent. Vores belastning ligger på langtidssygemeldinger dette er sygemeldinger pga. fysiske skader så som, operation, hjerneblødninger, kræft, hjerteproblemer, blodtryksproblemer osv., og er derfor ikke arbejdsmiljø relateret. Dette har dog en stor indvirkning på den kvalitet vi kan levere alle vores medarbejdere er pressede. Det skyldes egenbetaling fra ref. til faktisk udgift. Det betyder et stort pres på de langtidsraske.

6 6. I forhold til at gøre børnene psykiske robuste dykker vi lidt i vores score. Vi tænker at dette muligvis kan hænge sammen med normeringen. Dertil opleves at forældre i dag har en tendens til at hjælpe/nurse deres børn i for høj en grad, og derved sørger for at fjerne mange udfordringer for børnene. Derudover kan det tænkes at der i stigende grad stilles større og større krav til børnenes færdigheder, og at dette kan være svært at håndtere. 7. I forhold til resultaterne for Dagtilbudsdistrikt Vest sammenholdt med kommunale tal, kan den lave score skyldes den store belastning der er på personalet grundet sygdom. Derudover har vi en stor andel af 2-sprogede børn med anden etnisk baggrund samt ekstra ressourcetunge børn. Dog ses det, at selvom der er lavere sociale kompetencer, går det ikke ud over børnenes trivsel. 8. I forhold til forældrenes og pædagogernes vurdering af resultater for Dagtilbudsdistrikt Vest tænker vi at grunden til at pædagogerne scorer sig selv lavere, er at de måske kan være mere fagligt kritiske. Forældrene oplever og ser muligvis også deres børn i en anden sammenhæng. Spørgsmålet er den optik vi anskuer med. 9. Vores resultat for, når man er på vej fra dagpleje/vuggestue til børnehave er gået tilbage. Dette kan skyldes at vi er blevet færre. 10. I forhold til resultaterne for Dagplejen vurderet af forældre og dagpleje, scorer pædagogerne børnene højere end forældrene gør. Dette kan muligvis skyldes at normeringen er anderles. Måske kan det også skyldes at forældrene til denne aldersgruppe ikke har de samme/så mange aktiviteter sammen med deres børn, som ved de lidt ældre børn. En årsag kunne også være at forældrene holder sig lidt tilbage med deres score, da de ikke vil gøre deres børn for gode På bestyrelsens vegne Thomas Precht Leverson og Karin Holm Hansen Formand distriktsleder

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referat Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl. 18.00 20.00 Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne

Læs mere

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 11. oktober 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 11. oktober 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne Holmberg, Pernille Thomsen, Helle Strøm, Lisa Hansen Fraværende: Laila Hybholt Pedersen, Mette

Læs mere

DAGTILBUDSDISTRIKT VEST

DAGTILBUDSDISTRIKT VEST Referat Referat for bestyrelsesmøde den 8. maj udsat til 27. juni 2019 i Børnehuset Hånbæk kl.7 til 19 Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Hanne Holmberg, Helle Basballe,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Referat bestyrelsesmøde den 27. oktober 2014 Tid og sted: Gult mødelokale, Solsikken, Gislinge Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Fraværende uden

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den 22.08.2017 kl. 19.00 22.00 i Børnehuset Fuglebakken Referat 1. Formalia: Tilstede/fraværende. o Fraværende: Jan Møller, Morten og Heidi Referent:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej

Læs mere

Referat Områdeforældrebestyrelsen

Referat Områdeforældrebestyrelsen Referat Områdeforældrebestyrelsen Dato D.02.09.2014 Tid 17.30 20.30 Sted Odinsborgen Deltagere Nikolaj Olsen, Brian Astrup, Rikke Andersen, Tanja Hedevig, Lasse Pedersen. Lars Brandt Christensen, Lotte

Læs mere

Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup

Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup Dagtilbudsdistrikt Engskov Hovedgaden 55A 4420 Regstrup Tlf: 7236 3731 / 72365547 E-mail: dhan@holb.dk Møde: Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup Tidspunkt: Tirsdag den

Læs mere

Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold

Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold Formand for den fælles forældrebestyrelse Karsten Schack Larsen...2 Nøddebo...2 Hjertehaven...2 Lærkereden...2 Børnehuset Mejemarken...3 Børnehaven tusindfryd...3

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl. 19.00-21.15 I Vildrosen Afbud: Cathe Punktets Tema art Punkter til evt. 1. I Nyt fra formanden Orientering om, hvad der er af nyt

Læs mere

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Referat Emne: Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Mødet starter med rundvisning i Naturbørnehaven Hejlskovgaard, Skravad Møllevej 1, Roum, 9632 Møldrup. Derefter rundvisning i Møldrup børnehus,

Læs mere

1. Nyt fra dagtilbuddet

1. Nyt fra dagtilbuddet Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag den 1. september 2014 Sted: Deltagere: Fraværende: Referent: Frijsenborgvej 17, 1. sal Forældrerepræsentanter: Anette (Krudtuglen), Katrine (Gadekæret), Stine

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Distriktsbestyrelse for dagtilbud Engskov. Godkendelse af dagsorden

Distriktsbestyrelse for dagtilbud Engskov. Godkendelse af dagsorden Dagsorden Bestyrelsesmøde for Dagtilbudsdistrikt Engskov Mandag den 8.juni 2015 kl. 18.30 21.30, Undløse Børnehus, Hovedgaden 40, Undløse Afbud: Helle NJB, Mette UBH, Line UBH Referent: Dorte Hansen 1.

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagtilbudsdistrikt Elverdam Tølløse, Stestrup, St. Merløse, Ugerløse

Bestyrelsesmøde Dagtilbudsdistrikt Elverdam Tølløse, Stestrup, St. Merløse, Ugerløse Bestyrelsesmøde Dagtilbudsdistrikt Elverdam Tølløse, Stestrup, St. Merløse, Ugerløse D. 25.3.2014, kl. 18.30-21.00 Mødested: Firkløveren, Hjortholmvej 9, 4340 Tølløse Forældre: Medarbejdere: Rikke Højlund-Firkløveren

Læs mere

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Dok. nr. Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl. 19.00-21.30 i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Mælkevejen "Abed" Abdulfattah

Læs mere

Opsamling af høringssvar

Opsamling af høringssvar Den 21. april 2016 Opsamling af høringssvar Generelt om høringen Høringsmaterialet blev udsendt til de otte siddende dagtilbudsbestyrelser. I tre af de fire kommende distrikter har bestyrelserne valgt

Læs mere

FORÆLDREBESTYRELSESMØDE Dagsorden version 2 og referat

FORÆLDREBESTYRELSESMØDE Dagsorden version 2 og referat FORÆLDREBESTYRELSESMØDE Dagsorden version 2 og referat Tilstedeværende: Mette Nystrup (CN), Jesper Hjerrild (CN), Christian Sørensen (CN), Jesper Andreasen (CN), Heidi-Kis Jørgensen (CN), Liselotte Sjøgren

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Referat Dato: 31.5.2018 Tid: kl. 17.00 20.30 Sted: Skals børnehuse Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen (formand) Vestervang: Johan I. Bjerremand Vestervang:

Læs mere

Evaluering: Skolefællesskab og kerneværdier 2012

Evaluering: Skolefællesskab og kerneværdier 2012 Evaluering: Skolefællesskab og kerneværdier 2012 Forældre drøfter væsentlige forhold i relation til skolefællesskab og kerneværdier. Evaluatorer: JD, TØ Baggrund: Skolens værdigrundlag er et historisk

Læs mere

Mødedato: Tirsdag den 12. september kl Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj

Mødedato: Tirsdag den 12. september kl Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj DAGPLEJEN ODSHERRED KOMMUNE FORÆLDREBESTYRELSEN Mødedato: Tirsdag den 12. september kl. 17.30. Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj Dagsorden #2017 195606 Dagplejen er vært ved en let forplejning. 25/17 Konstatering

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Aabybro skole

Skolebestyrelsesmøde Aabybro skole Deltagere ordinære møder Anders Christiansen (formand) Tina Pehrson (næstformand) Tanja Skov Jensen Helle Overgaard Anne Rye Jan Nørgaard Michael Mikkelsen Kristine Fooken Jensen Anne Mette Michelsen Søren

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden.

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden. Bestyrelsesmøde den 21. november kl. 17.30 20.00 i Lærkereden. Nivå området V/ områdeleder Jane Sys Toftesgaard Lærkereden Nivåhøj 80 2990 Nivå Tlf 72 56 53 44 jsto@fredensborg.dk Dato: 07.12.16 Afbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2017 19 22 1. Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser 19-1915 Ingen henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 2 forslag til evt. punkter 1.) Ny organisations

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den

Referat fra bestyrelsesmøde den Referat fra bestyrelsesmøde den 12.09.2017 Tilstede fra bestyrelse: Troels, Nis, Lene, Lone, Pernille, Thomas, Tommy, Anne og Carina Fraværende fra bestyrelsen: Lars og Mia Dagsorden: 1. Dagens sang 2.

Læs mere

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 21. marts 2017 kl

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 21. marts 2017 kl Sønderskov-Skolen, 27. marts 2017 Skolebestyrelsen: Mikkel Nyhold Bruncke Henrik Lausen Karin L. Kamstrup Susanne Andresen Camilla Rudebeck Juhl Lars Nicolaisen (afbud) Morten Vestergaard Thomas Erlandsen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 21. september kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40

Referat fra bestyrelsesmøde d. 21. september kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Dok. nr. Referat fra bestyrelsesmøde d. 21. september kl. 19.00-21.30 i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Indkaldt: Forældrerepræsentant Institution/dagplejen Medarbejderrepræsentant Maria Brink Bertelsen

Læs mere

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Afholdt den 6. september 2016 i Børnehaven Planetens daglige leder, Sus, indledte med at fortælle om målet for mødet. Ledelsen har et ønske om at få en forældregruppe,

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen Forældrebestyrelsesmøde dagplejen 28.02.19 Deltagere Referent Fraværende Punk t Dagsorden og referat 1 Nyansættelser Der har d. 25.2.19 været afholdt ansættelsessamtaler til stillingen i Blistrup. Vi har

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune GREVE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune 1. F0RMÅL Formålet med børnehusene er, at være et dagtilbud for børn i alderen 0-6 år. Formålet er endvidere at fremme børnenes udvikling, trivsel

Læs mere

5 Godkendelse Godkendt

5 Godkendelse Godkendt Gelsted Børneunivers Børnehuset Koldinghave 3 5591 Gelsted Skolen Gelstedvej 29 5591 Gelsted www.gelstedskole.skoleintra.dk Telefon +45 8888 5540 gelsted-skole@middelfart.dk Gelsted 12. januar 2017 Bestyrelsesmøde

Læs mere

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 17.00-20.00

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 17.00-20.00 Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 17.00-20.00 Referat Møde nr. 20 Tilstede: Lars Jeppesen ved pkt. 1 Fraværende: Mødeleder: Jan-Christian Haxthausen Thomas Grønlund ORIENTERING

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune 1. FORMÅL Formålet med Greve Kommunes daginstitutioner for 0 til 6 årige er at fremme børnenes udvikling, trivsel og selvstændighed,

Læs mere

bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl

bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl Referat _ bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl. 17.30 20.00 Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj. 2019-25597 Dagsorden 1/19 Konstatering af fraværende. Afbud fra Mette M., David og Heidi. 2/19 Godkendelse

Læs mere

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen.

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Nyhedsbrev dec 2014 Kære forældre Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Personale I Gårdhaven siger vi farvel til Anne 31.12.14. Annes sygevikariat for Caroline slutter 1/12, men hun fortsætter måneden

Læs mere

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 3. maj 2011 kl FFO 3 KLUB 7,8,9

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 3. maj 2011 kl FFO 3 KLUB 7,8,9 Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 3. maj 2011 kl. 17.00-20.00 Referat Møde nr. 10 Tilstede: Lars Nørgaard Jeppesen (Gasværket), Thomas Zeeberg (Overordnet leder FFO), Carsten Thomsen (FFO,

Læs mere

Dagtilbudsdistrikt SYD

Dagtilbudsdistrikt SYD Dagtilbudsdistrikt SYD Dagtilbudsbestyrelsesmøde Mødedato:11. oktober 2016 Ekstraordinært møde kl. 17.00-18.30 - der serveres aftensmad i mødet Ordinært bestyrelsesmøde kl. 18.30 21.00 mødelokale 1. sal

Læs mere

VESTERLUNDEN. Referat fra forældrebestyrelsesmøde (FB) den 20.juni 2017

VESTERLUNDEN. Referat fra forældrebestyrelsesmøde (FB) den 20.juni 2017 VESTERLUNDEN Referat fra forældrebestyrelsesmøde (FB) den 20.juni 2017 Deltagere: Poul Baltzer Heide (Ryttergården) Henriette Hoeks (Skovlinden) Pernille Konradsen (Kernehuset) Lone Witte (Kernehuset)

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

FÆLLESSKAB TRIVSEL FAGLIGHED

FÆLLESSKAB TRIVSEL FAGLIGHED Dagsorden og referat Dato: Tid: 18.30-20.30 Sted: Strandskolen 11.oktober 2017 Sandwich fra Kl.18.30-Grundet årsmødet med forældreråd Ordstyrer: Marie(Formand) Fraværende: Kofi Referent: Gitte Nielsen

Læs mere

Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet.

Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet. Svendborg Kommune Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 45 10 Fax. 6325 1319 bu@svendborg.dk www.svendborg.dk Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet.

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Indkaldelse sendt til: Maibritt Krogh, Nanna Thomsen, Helle Støvring Gundersen, Ulla Johansen, Birthe Nørholt, Inger Brøndum, Birgitte W. Blom og Helle Pedersen.

Læs mere

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019 Styrelsesvedtægter for forældrebestyrelser i dagtilbud Juni 2019 1 Sammensætning af forældrebestyrelser Stk. 1 Alle kommunale dagtilbud har som udgangspunkt selvstændige forældrebestyrelser og MED-udvalg.

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den Ronny x nej

Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den Ronny x nej Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den 27.6.2018 Bemærkning: Sted: Børnehaven Dybbølsten Kl. 18.30 21.00 Nr Accepteret. Afbud: Jan(dagplejen), Pia (Børnehuset Alsund), Anne Kathrine( Bhv Dybbølsten)- substitut

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? ( Vi skal ) Tid Beslutning og hvem gør hvad?

Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? ( Vi skal ) Tid Beslutning og hvem gør hvad? Skolebestyrelsesmøde tirsdag den 26.04.2016 kl. 19.00 21.30 Mødested: Ørstedskolen lokale 4.0.34 Referat: Deltagere: Solveig Stürup, Heidi Kaae Meyer, Jan Steendorph Petersen, Søren Sørensen, Torben Holm

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Mødedata Mødedato 8. september 2016 Mødetidspunkt kl. 19.00 21.30 Mødested Deltagere Afbud Referent/ Mødeleder/ordstyrer: Vrold Børnehus Gl. skolevej

Læs mere

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr.

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé Torsdag d. 14. marts 2016 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth SFO- forældrerådet og elevrådet

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. Referat. Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. august kl. 17:00-18:30

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. Referat. Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. august kl. 17:00-18:30 Referat Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. august kl. 17:00-18:30 Navn Funktion Fremmøde Anders Kaae Virksomhedsleder & referent X Sandra Forælderrepræsentant Kristina Villumsen Forælderrepræsentant X Louise

Læs mere

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3 Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl. 17.00-18.30. Storebjerg B3 PJ Kl. 18.30 mødes den nye bestyrelse og konstituerer sig. Deltagere: Peter, Kim, Maj-Britt,

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Navn deltager afbud. Karina Bernth. Susanne Ø. Tobiesen. Michael Wittenkamp (næstformand) Jan Lindhardt Louise Hinrichsen Louise Toft Søren Herter

Navn deltager afbud. Karina Bernth. Susanne Ø. Tobiesen. Michael Wittenkamp (næstformand) Jan Lindhardt Louise Hinrichsen Louise Toft Søren Herter Referat fra bestyrelsesmøde Dato: 11. januar 2018 kl. 17.30-21.30 Sted: Vandrehjemmet - Gl. Vardevej 80, 6700 Esbjerg Deltagere: Navn deltager afbud Leder Per Olesen Medarbejderrepræsentant Medarbejdersuppleant

Læs mere

Hvad: Bestyrelsesmøde PÅ TOPPEN.

Hvad: Bestyrelsesmøde PÅ TOPPEN. Hvad: Bestyrelsesmøde PÅ TOPPEN. Hvor: Regnbuen Dato: Mandag 02.02.2015 klokken 18.30 til 21.00 Ordstyrer: Lars Referant: Jesper Fremmødt: Lars, Formand, børn i Kærsgård Ulla, medarbejder Hvinningdal Børnehus

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 25. august 2017, kl Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Susanne Bertelsen

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 25. august 2017, kl Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Susanne Bertelsen 17-08-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 128940/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 25. august 2017, kl. 8.00 11.00. Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Susanne

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra august De medlemmer der deltog i mødet godkender referatet.

1. Godkendelse af referat fra august De medlemmer der deltog i mødet godkender referatet. Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Dato: Mandag den 27. september 2010 kl. 18.30 Sted: Lærerværelset på skolen indgang i hjørnet ved lærerværelset Referent: Christine Deltagere: Ghita, Stig,

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Dagsorden til mødet d. 25.05.2016 Afd. Boesager Forum: Skolebestyrelsesmøde Mødedeltagere: Forældrevalgte: Afdeling: Boesager Møde nr.:7/2016 Martin Kaag, Jeppe Krag, Jens Skov, Ane Hag,, Pia Markersen,

Læs mere

Høringssvar vedr. ændring af styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Middelfart kommune Sagsnr , fra forældrebestyrelsen i Børnehuset Nørre Aaby

Høringssvar vedr. ændring af styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Middelfart kommune Sagsnr , fra forældrebestyrelsen i Børnehuset Nørre Aaby Dato: 14/3-2014 Høringssvar vedr. ændring af styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Middelfart kommune Sagsnr. 2014-001805, fra forældrebestyrelsen i Børnehuset Nørre Aaby Forældrebestyrelsen er glade for at

Læs mere

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015 Arbejdet i forældrebestyrelsen Svendborg 2015 1 DAGTILBUDSLOVEN 4 - Byrådet skal sørge for det nødvendige antal pladser 23 Alle børn indtil skolestart har adgang til at blive optaget i et dagtilbud 2 FORMÅL

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Torsdag d kl Store mødelokale HE

Skolebestyrelsesmøde Torsdag d kl Store mødelokale HE Skolebestyrelsesmøde Torsdag d. 03.05.18 kl. 19.00-21.30 Store mødelokale HE Fremmødte: Anders, Jacob, Tine, Fredrik, Lone, Ken, John, Mette, Merete, Karl, Trine, Thomas (kommer senere) Afbud: Mahmed Godkendel

Læs mere

Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg

Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg Forældrebestyrelsesmøde for Skanderborg Vest d. 17. december Kl. 19:00 til kl. 21.30 Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg Dato 17. december 2012 kl. 19.00 21.30 Deltagere Mødeleder

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den 05.04.2017 kl. 19.30 22.00 i Børnehuset Fuglebakken 1. Formalia: Tilstede: Helle, Synnøve, Anders, Dorte, Heidi, Anne, Jan og Linda Fraværende:

Læs mere

Kastaniehaven Ændring af tidspunkt for valg: Godt at tidspunktet er ændret til april, så det følger tidspunkt for tidlig skolestart.

Kastaniehaven Ændring af tidspunkt for valg: Godt at tidspunktet er ændret til april, så det følger tidspunkt for tidlig skolestart. Alle indkomne høringssvar om ny revideret styrelsesvedtægt Februar 2019 Kastaniehaven Ændring af tidspunkt for valg: Godt at tidspunktet er ændret til april, så det følger tidspunkt for tidlig skolestart.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: 55-2014/15: 5 min. Godkendelse

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet Velfærdssekretariatet Sagsnr. 266197 Brevid. 2048895 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk 26. februar 2015 NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m.

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. REFERAT Tirsdag den 12. august 2014 kl. 18.00 21.00 på skolens kontor Skolebestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård Dagsorden i overskrifter: Punkt 0 Præsentation af børnehus (kl. 18.40 19.00)... 1 Punkt 1 Godkendelse og underskrift af referat, herunder udestående punkter. Valg af referent og ordstyrer. (kl. 19.00 19.05)...

Læs mere

Bestyrelsesmøde 15. november 2018

Bestyrelsesmøde 15. november 2018 Thomas Kamstrup Mikkelsen Center for Børn og Unge Elverhøjen 22. november 2018 Bestyrelsesmøde 15. november 2018 Deltagere Karina Trempenau-Wulff (forældre, formand), Tine Eg Larsen (forældre, næstformand),

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune.

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. 1. Forældreråd og forældrebestyrelse Stk. 1. Hvert dagtilbud i De kommunale Børnehuse har

Læs mere

Kommunens dagtilbudsdistrikter

Kommunens dagtilbudsdistrikter Kommunens dagtilbudsdistrikter Udvalget for børn d. 30 oktober 2012 Bestyrelsens sammensætning.1 Bestyrelsen består af forældre- og medarbejderrepræsentanter og sammensættes så forældrerepræsentanterne

Læs mere

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. Referat. Ekstraordinært bestyrelsesmøde. Augustenborg hallen, Glasburet

Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. Referat. Ekstraordinært bestyrelsesmøde. Augustenborg hallen, Glasburet DAGTILBUD ALS SYD Dagplejen, Fynshav Børnehave, Tandslet Naturbørnehave, Bygadens Børnegård, Børnehuset Tangsmose, Kløverlykke Børnehus, Børnehaven Augusta, Bro Børnehus og Kernehuset Fælles Forældrebestyrelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde.

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Vedtægten er gældende for alle dagtilbud i Horsens Kommune. 2.

Læs mere

Nuussuup Atuarfia Skolebestyrelsens årsberetning 2015

Nuussuup Atuarfia Skolebestyrelsens årsberetning 2015 Bilag 6: Nuussuup Atuarfia Skolebestyrelsens årsberetning 2015 Skolebestyrelsen i skoleåret 2014/15: Forældrerepræsentanterne i skolebestyrelsen vælges fire år ad gangen, mens elev- og lærerrepræsentanterne

Læs mere

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00.

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Mødet afholdes i Æblehaven nr. 78, som er den gamle vuggestueafdeling i Mælkebøtten. Dagsorden: 1. Valg af referent Janni 2. Godkendelse af

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune

Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune Kommentar [E1]: ændring BEGREBSDEFINITION Dagtilbud Er en fælles betegnelse for alle de steder Egedal Kommune tilbyder dagpasning

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE Mødedato Mandag d. 28/08 2017 kl. 17.15-19.45 Mødested Hammershøj Skole Medarbejderrepræsentanter: Mette Roed Rikke Richtendorf Forældrerepræsentanter Laila Rohde

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt Dagsorden til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 19. november 2014 Sted Langeland

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dagsorden og referat Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dato: 14.9.2017 Tid: kl. 17.00 20.00 Sted: Løgstrup børnehus, Vordevej 1, Løgstrup Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen (formand) Vestervang:

Læs mere