Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet."

Transkript

1 Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer

2

3

4

5

6

7

8

9 FORSLAG>

10 ~f~ -17 -CxJ/on FREDNNGSNlEVNET FOR KØBENHAVN FREMTDSVEJ SØBORG TELEFON TELEFAX t8 FRS nr. 65/ Jm M't1hcrpt i Skov- "...'..l~(>n ~ : ~l.!.?'c6 Vedrørende Saltholm Vedlagt fremsendes et af Københavns af fredning af Saltholm. amtsråd fremsatte forslag til ændring henhold til Naturbeskyttelseslovens 37 stk. 2 må der ikke foretages noget der strider mod fredningens formål. Overtrædelse kan medføre bødestraf. Der vil senere blive indkaldt til offentligt møde om fredningsforslaget. Fredningsnævnet for København Fremtidsvej Søborg. ~~~~~"' Hans Chr. Poulsen formand

11 Forslag til ændring af fredning af Saltholm

12 Redegørelse - og forslag til fredningsbestemmelser for Saltholm ndledning Københavns Amt ønsker herved i henhold til bestemmelserne i naturbeskyttelseslovens 33 at rejse fredning for Saltholm Det fredede område omfatter landarealerne på Saltholm samt småøerne (Svaneklapperne) umiddelbm1 sydøst for selve hovedøen i alt ca ha. Tidligere fredning Saltholm er fredet ~ed Overfredningsnævnets afgørelse af 27. december Udover fredningsbestemmelserne for landarealerne er søterritoriet omkring den sydlige del af Øen omfattet af "bekendtgørelse af 3. januar 1992 om fredning af vandarealerne omkring Saltholm" Denne frednings formål er at beskytte de natur- og kulturhistoriske værdier der knytter sig til fladvandet og skal herudover supplere landfredningen fra Redegørelse Saltholm med omliggende småøer er beliggende i Tårnby Kommune i Øresund mellem København og Malmø. Saltholm ejes af Saltholm Ejerlaug som fællesejendom for samtlige græsningsberettigede ejere af Saltholrnhartkomet jf. Saltholmsloven af 30. juni Saltholm er beliggende i landzone og er i regionplan 2005 udpeget som et område af særlig landskabelig kulturhistorisk interesse og som biologisk kerneområde for særlige fredningsinteresser for plante- og dyreliv. Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen har i 1987 udpeget Saltholm som større nationalt naturområde og Saltholm med omgivende fladvand er i henhold til EF-Fuglebeskyttelsesdirektivet af 2. marts 1979 udpeget som EF-Fuglebeskyttelsesområde nr Endelig er Saltholm udpeget som EF- Habitatområde i henhold til Habitatdirektivet af 21. maj 1992 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og planter (Natura 2000 områder). Saltholm består overvejende af naturtypen strandeng (omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 om beskyttede naturtyper). Øen har traditionelt været udnyttet landbrugsrnæssigt som græsningsområde for kreaturer mv. uden anvendelse af gødskning og sprøjtning. Revideret fredning Teknisk Forvaltning vurderer at der er behov for en revidering af fredningsbestemmelserne bl.a. med henblik på at kunne tilrettelægge og fastholde en målrettet samlet plejestrategi og udføre en optimal pleje under hensyn til de forskellige naturinteresser på Øen herunder især i forhold til Natura 2000 forpligtelserne som følge af de indførte jagtreguleringer på søterritoriet at overføre tilsyn og spørgsmål om jagtforhold til administration i Staten via bekendtgørelser som det er normalt ved fredninger og jagt.

13 Natllrpleje Udover hensynet til Hysikkerheden skal plejen på Saltholm tilrettelægges ud fra en række specielhensyn og afvejninger til arter og naturtyper af lokal regional national og international interes~e. Disse interesser kan kun gennemføres optimalt hvis der gives mulighed for udarbejdelse af samlede plejeplaner der fastlægger såvel aktuelle som langsigtede plejestrategier og -tiltag. Jagt. Saltholm Ejerlaug udlejer jagten til et jagtselskab. Efter de gældende fredningsbestemmelser ~kal jagtens omfang og udøvelse ligge på samme niveau som ejerlaugets jagtk'ontrakt af den af 31. december 1979 angiver. Københavns amt har som tilsynsmyndighed for fredningen også tilsyn med jagtforholdene. Tilsynet medjagtudøvelsen er vanskeligt at gennemføre da amterne ikke er gearet til - og har tradition for den slags tilsyn. Skov- og Naturstyrelsen som administrerer jagtloven og forestår tilsyn med jagtforhold og vildtreservatbestemmelser har siden 1993 haft tilsyn med j agtforholdene på Saltholms søterritorium. På grund af det indførte jagtforbud på søterritoriet omkring den sydlige del af Saltholm ønsker Staten i forbindelse med revision af bekendtgørelsen om jagt på søterritoriet at indføre jagtrestriktioner på den sydlige del af Saltholm således at der er overensstemmelse mellem landog vandjagten. På den baggrund foreslås det at forholdene omkring landjagten på Saltholm forhold som normalt hører under jagtloven og Statens administration udtages af fredningen og overføres til Skov- og Naturstyrelsen således at forholdene omkring hvor - og hvordan der drives jagt administreres af den samme myndighed. Teknisk Forvaltning anser at det vil være mest hensigtsmæssigt at betragte jagtforholdene på - og omkring Saltholm i en helhed og indarbejde dem i reservaterbestemmelserne med Staten som tilsynsmyndighed. Fredningsbestemmelser 1 Fredningens Formål Fredningens hovedformål er at opretholde områdets funktion som et raste - og yngleområde for vandfugle. Fredningen tilsigter tillige at bevare de botaniske kulturhistoriske og landskabelige værdier der knytter sig til området. Fredningen har desuden til formål at understøtte Danmarks internationale forpligtelse i forbindelse med Saltholms status som EF-fuglebeskyttelsesornråde og -habitatområde. Det er endeligt et formål at varetage ovennævnte hensyn under respekt af flysikkerheden. 2 Arealernes drift Området skal søges bevaret i dets nuværende tilstand.

14 Arealerne må derfor som hidtil anvende~ til høslet og græsning med kreaturer. heste får og gæs. Opdyrkning er ikke tilladt men på de indhegnede vænger må der som tidligere foretages udsåning af kultur-græsser med henblik på hø~let og græsning. Der må ikke ske udsætning af fugle og andre'dyr på Øen til jagtformål. Udover vedligeholdelse af eksisterende beplantninger må der ikke foretages yderligere tilplantning. Fredningen er ikke til hinder for at der plantes omkring beboelse. Beplantning skal ske med naturligt hjemmehørende arter. Der må ikke foretages yderligere afvanding og der må ikke ske ændringer i terrænet herunder indvinding af forekomster i jorden. Der må kun opføres ny bebyggelse herunder læskure for kreaturer hvis bebyggelsen er et nødvendigt led i landbrugsdriften. Der må ikke etableres andre faste konstruktioner og anlæg end bygninger. Eksempelvis må der ikke anbringes vindmøller (med mindre det tjener landbrugsdriften) tårne og master eller etableres skydebaner motorbaner eller lossepladser. Der må ikke anbringes campingvogne og teltning må ikke finde sted. Ejerlauget må uanset fredningen foretage anlægs- og byggearbejder på Barakkebroen. Uanset de foranstående bestemmelser i denne paragraf er fredningen ikke til hinder for at ejerlauget foretager drifts ændringer som skal sikre beboelse på Øen og forsat drift af denne forudsat at det ikke vil komme i strid med fredningens hovedformål. Foranstaltninger som ikke umiddelbart er tilladt i henhold til de øvrige bestemmelser i denne paragraf skal dog forelægges Fredningsnævnet til godkendelse forinden de bringes til udførelse så det sikres at de ikke vil komme i strid med fredningens hovedformål 3 Fredningen er ikke til hinder for at Københavns Lufthavne A/S foretager eller forestår den fuglebekæmpelse som lufthavnsvæsenet skønner påkrævet for at minimere risikoen for flyulykker. 4 Naturpleje Til opnåelse af fredningens hovedformål og til sikring af flysikkerheden er det en forudsætning at plejeforanstaltninger udføres på baggrund af en samlet plan som nævnt i 5. Plejemyndigheden tillægges Københavns Amt. Uanset 2 kan plejemyndigheden i henhold til en plejeplan foretage tilstands ændringer og andre foranstaltninger der skønnes egnet til at forbedre forholdene for dyre- og plantelivet eller findes hensigtsmæssige for at opretbibeholde eller forbedre de landskabelige. biologiske og kulturhistoriske værdier.

15 5 Plejeplaner For at en plejeplan skal kunne danne grundlag for plejemyndighedens udøvelse af beføjelser efter 5 ~kal planen være udarbejdet for hele Øen af plejemyndigheden. Planen skal redegøre for cle plejeforanstaltninger og anlægsarbejder som piltænkes udfprt i de følgende højst 5 år Plejeplanen skal tage særligt sigte på at forbedre yngle- og rastemulighederne for strandengenes karakter-fugle og samtidigt at minimere muligheden for kollisioner mellem fly og fugle. Der skal være givet grundejeren Danmarks Naturfredningsforening og Miljøministeriet lejlighed til at udtale sig om plejeplanen. Uenighed forelægges fredningsnævnet til afgørelse. tt 6 Offentlighedens adgang Plejemyndigheden Københavns Amt kan af hensyn til bevarelsen af plante- og dyrelivet fastsætte regler for begrænsning og regulering af offentlighedens færdsel i delområde 2 og 3. 7 Adgang og færdsel Landgang må kun ske ved Barrakkebroen. Syd for en linie langs hegnet fra Holmegård mod øst (delområde 2) må færdsel kun foregå i perioden 16. juli til 31. marts. Linien er vist på fredningskortet. På den sydligste del af Øen syd for en linie fra den nuværende teleforstærkerstation (delområde 3) må der ikke foregå færdsel. Linien er vist på fredningskortet. til Jernbaneklap Bestemmelserne i stk. 1-3 gælder ikke for medlemmerne af ejerlauget og heller ikke for adgang i forbindelse med lufthavnens fuglebekæmpelse. Bestemmelserne i stk. 2 og 3 gælder ikke for nødvendig færdsel i forbindelse med landbrugsdriften. Det pålægges tilsynsmyndigheden efter aftale med ejerlauget at orientere f. eks med skiltning om begrænsningerne i offentlighedens færdselsret. 8 Særbestemmelse Den tidligere Telegrafstation fjernes og nedrives ved plejemyndighedens foranstaltning.

16 *9 Dispensation Dispensation kan meddeles af Fredningsnævnet i medfør af 51 ~åfremt det ansøgte ikke kommer i ~trid med fredningens formål. Fredningsnævnets dispensation træder i stedet for bestemmelserne i Naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelsesinie) og 3 (beskyttede naturområder) samt planlovens 35. 1O Ophævelse Naturklagenævnets afgørelse af den 27. december 1983 tinglyst den 2. januar 1984 ophæves

17 i ir. vo ". i "'i. i i " i j ) FREDNNG SALTHOL1 SKOR T 5ALTHOL1 Ø KASTRUP TÅRNBY KO1!1UNE. KØBENHAVNS AtfT (JDFÆRDlqET FEBRUAR. /98/. ÆNDRE.T FEBRUAR 198 Z Dfi REVDERET OE'E1BER SlfjNATURFORKLARN/i :. NORDfiMNSE FOR ONRÅOE /'fed BEljRÆNSET OH. AOfjANt; SE 42 J./OROfj«NSE FOR O1MOE (JOEN DFF. AOqANt; SE 43 1lL FOR HOLD A. 1: Reproduceret med Geodætisk nstifuis hlladelse nr. A.a3. overfredn N t;5nævnets FREDNlNqSAFfi!/JREL5E AF Jsog.>:'~SY~8~ 'km

18 qeg.nit go83.0() ( r' l "- J -' " ~ " l j l i J " f ; i i l ) ( = J l. J" -- f " i 1' /..." " /' i '/ i 1!! ' l J ' ' / " / f j/ f f f / / --' / "' =

19 DSPENSATONER> Afgørelser - Reg. nr.: Dispensationer i perioden: r

20 :~?:~~NÆVNETFORKøseKN:Kb.1. anl tog3.()() Hummeltoftevej Virum Telefon: Den 15. august 2007 Telefax: FRS nr. 31/07 sum Zoologisk Museum Universitetsparken København ø Modtaget i Skov- og Naturstyrelsen 2 O AUG KOP FRS 31/2007 Ansøgning om dispensation til fuglemærkning skrivelse af3. maj 2007 har Zoologisk Museum ansøgt om dispensation fra fredningsbestemmelseme for Saltholm til at udføre ringmærkning af trækfugle i vænget nordøst for Hollænderbrønden og til landgang i forbindelse dermed. Det fremgår af ansøgningen at Zoologisk Museum samarbejder med Skov-og Naturstyrelsen om ringmærkning i Danmark og at ringmærkning på Saltholm bruges videnskabeligt. Tårnby kommune har fremsendt ansøgningen til Fredningsnævnet og har i skrivelse af 10. maj 2007 blandt andet udtalt: ''Ansøgningen er afleveret personlig af Jan Egerod og i den forbindelse følgende supplerende oplysninger: er der afgivet Man forestiller sig at adgangen til området sker ved brug af en mindre pram som sejles udfra nordøst siden af øen uden for området med adgangsbegrænsninger og efterfølgende landgang på østkysten lige ud for det sydlige vænge i ca. 250 m 's afstandfra vænget. Tidsmæssigt forestiller man sig opgaven udført i løbet af dages perioder i tidsrummet 1. april til ultimo maj. Fuglene fanges ved hjælp af et spejlnet som opsættes i vængets kantbevoksning. Forvaltningens bemærkninger. Det vurderes at der er en god videnskabelig begrundelse for det ansøgte. Ligeledes vurderes det at fuglemærkningen kan ske med en minimal forstyrrelse af den øvrige natur idet det forudsættes at man iforbindelse med selve arbejdet med opsætning af net og mærkning af fuglene så vidt muligt opererer indenfor vængets afgrænsing i ly af kantbevoksningen. Fredningsnævnet meddeler herefter i medfør afnaturbeskyttelseslovens 50 stk. 1 den ansøgte dispensation til såvel den gældende fredning som til det fremsatte forslag til ændring af fredningen. Svo S - ~ - OG.L.ø-e> ~

21 Side 2/2 Kopi af denne skrivelse sendes til Tårnby kommune Miljøcenter Roskilde Skov- og Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening m.fl. Der kan inden 4 uger fra den dag denne afgørelse er modtaget klages til Naturklagenævnet over afgørelsen. Klagen skal ifølge lov om naturbeskyttelse 87 indgives skriftligt inden fristens udløb til Fredningsnævnet der videresender den til Naturklagenævnet. Det er en betingelse for Naturklagenævnets behandling af en klage at klageren indbetaler et gebyr på 500 kr. til Naturklagenævnet der vil sende en opkrævning på gebyret når klagen er modtaget fra Fredningsnævnet. Naturklagenævnet vil ikke påbegynde behandling afklagen før gebyret er modtaget. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Naturklagenævnets hjemmeside Tilladelsen må i henhold til 87 stk. 3 ikke udnyttes før klagefristen er udløbet eller behandling af en eventuel klage måtte være afsluttet. henhold til naturbeskyttelseslovens 50 stk. 1 jf. 66 stk. 2 bortfalder tilladelsen hvis den ikke udnyttes inden 3 år efter at den er meddelt. 14u~.~ Hans Chr. Poulsen formand

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. 07935.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07935.00 Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-07-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer REG. NR. O 2. 2. 9 Li ø O l O INDHOLDSFORTEGNELSE OvEce~'~;k~~v~~t:-r

Læs mere

08036.00. Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00. Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker. Domme. Taksati ons kom miss ionen

08036.00. Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00. Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker. Domme. Taksati ons kom miss ionen 08036.00 Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00 Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker Domme Taksati ons kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-08-2003 Kendelser

Læs mere

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Afgørelser Reg. nr.: 08126.00 Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 06-01-1958

Læs mere

05591.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05591.03. Fredningen vedrører: Dyssegårdsparken. Domme. Taksatio ns kom miss ion en.

05591.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05591.03. Fredningen vedrører: Dyssegårdsparken. Domme. Taksatio ns kom miss ion en. 05591.03 Afgørelser - Reg. nr.: 05591.03 Fredningen vedrører: Dyssegårdsparken Domme Taksatio ns kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 04-12-1972 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Bekendtgørelse om Saltholm vildtreservat og fredning af dele af søterritoriet 1)

Bekendtgørelse om Saltholm vildtreservat og fredning af dele af søterritoriet 1) BEK nr 684 af 20/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-351-00042 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07506.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00 Fredningen vedrører: Dyndeby Domme Taksations kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 20-11-1990 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Taarbæk Strandvej. Domme. Taksatio ns komm iss ion en.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Taarbæk Strandvej. Domme. Taksatio ns komm iss ion en. 07902.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07902.00 Fredningen vedrører: Taarbæk Strandvej Domme Taksatio ns komm iss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 01-06-1954

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET> . REG.Nl FRS 39/03 Råmosen Den 21. oktober

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Danmarks Naturfredningsforening Att.: Ove Løbner Via e-post: o.loebner@vip.cybercity.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

00133.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00. Fredningen vedrører: Troense Kyst. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00133.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00. Fredningen vedrører: Troense Kyst. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00133.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00 Fredningen vedrører: Troense Kyst Domme Taksationskomm issionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 29-08-1924 Kendelser Deklarationer FREDNNGSNÆVNET>

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET> .' 1,./#7'" r 1a tr.nr.: 5052 Kvarter:

Læs mere

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet.

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet. FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 99 68 48 00 Telefax: 99 68 48 99 Den 1.D"SEP. 2013 FRS nr. 22/2013 Dok 22-2013A Rudersdal Kommune Byplan Plan

Læs mere

07819.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07819.00. Fredningen vedrører: Sølyst. Domme. Taksations kom miss io nen. Natu rklagenævnet. Overfredningsnævnet

07819.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07819.00. Fredningen vedrører: Sølyst. Domme. Taksations kom miss io nen. Natu rklagenævnet. Overfredningsnævnet 07819.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07819.00 Fredningen vedrører: Sølyst Domme Taksations kom miss io nen Natu rklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 29-07-1956 DEKLARATIONER>

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende I medfør af 29 b - 29 d, 29 l, stk. 2, 29 v, stk. 5, og 38 i lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumslov, som senest

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr.

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Strynø Kalv. Domme. la ksations kom miss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Strynø Kalv. Domme. la ksations kom miss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 01637.01 Afgørelser - Reg. nr.: 01637.01 Fredningen vedrører: Strynø Kalv Domme la ksations kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 21-06-1951 Kendelser Deklarationer FREDNNGSNÆVNET>

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Afgørelser- Reg. nr.: Fredningen vedrører: Christinero. Domme. Taksations kom m iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser- Reg. nr.: Fredningen vedrører: Christinero. Domme. Taksations kom m iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 01011.00 Afgørelser- Reg. nr.: 01011.00 Fredningen vedrører: Christinero e Domme Taksations kom m iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet le Fredningsnævnet 28-12-1945 Kendelser Deklarationer e

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Lyngby-Taarbæk Kommune Att.: Gert Juhl Via e-post: gej@ltk.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1)

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) Bekendtgørelse nr. x af x 2013 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) I medfør af 3 i lov nr. 550 af 18. juni 2012 om frikommuner og 29 b-29 d, 29 l, stk. 2, 29 t, stk. 3, 29 v,

Læs mere

Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé Skive Mail: Den 20. juni 2014

Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé Skive Mail: Den 20. juni 2014 Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé 7 Mail: than@skivekommune.dk Den 20. juni 2014 Svansøvej 8, Skive Legaliserende landzonetilladelse til crossbane og halvtage samt dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

Fredningen vedrører: Minkfarm, Rønde

Fredningen vedrører: Minkfarm, Rønde Afgørelser Reg. nr.: 08150.00 Fredningen vedrører: Minkfarm, Rønde Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Fredningsnævnet 18-08-1966 Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet senest 10 år efter, at den er meddelt, jf. skovlovens 42.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet senest 10 år efter, at den er meddelt, jf. skovlovens 42. Stiftelsen Sorø Akademi Søgade 17, 1. sal 4180 Sorø Odsherred Statsskovdistrikt J.nr. SNS-321-00111 Ref. LMI Den 1. februar 2007 Ansøgning om tilladelse til råstofindvinding i Bromme Plantage, Sorø Akademis

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Forsyning A/S Via e-post: atsa@frb-forsyning.dk Att.: Projektleder Atef Sadr Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad 13-12-2010 10/43032 Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen samt landzonetilladelse til etablering af 4 vandhuller samt ændring i terrænet

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer Forslag Dispensationer: sidst

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Leif Glasdam Jensen Linien 27 5683 Haarby 14. juni 2018 Sags id: 2018-0059 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af en sø so ansøgt på ejendommen matr.

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af 1 - Landzonetilladelse til maskinhus Hørningvej 20, 89 Hører til journalnummer: 01.03.03-P16-158-15 Jørgen Thunbo Christensen Hørningvej 20 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers

Læs mere

00552.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00552.00. Fredningen vedrører: Lillerød Egetræ. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00552.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00552.00. Fredningen vedrører: Lillerød Egetræ. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00552.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00552.00 Fredningen vedrører: Lillerød Egetræ. I Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 12-05-1937 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

LOKALPLANGRÆNSE LOKALPLAN NR 67 KONTROLLERET LOSSEPLADS PÅ ANHOLT

LOKALPLANGRÆNSE LOKALPLAN NR 67 KONTROLLERET LOSSEPLADS PÅ ANHOLT LOKALPLANGRÆNSE GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR 67 KONTROLLERET LOSSEPLADS PÅ ANHOLT GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 67 Lokalplan for en kontrolleret losseplads på Anholt. Lokalplanen er udarbejdet i 1986 af

Læs mere

Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej Oksbøl. Sags nr Dok. nr /17

Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej Oksbøl. Sags nr Dok. nr /17 Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej 1 6840 Oksbøl Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 11. oktober 2017 Direkte tlf.:

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse fra naturskole/økobase til beboelse på Vamdrupvej 18, 6580 Vamdrup

Landzonetilladelse til ændret anvendelse fra naturskole/økobase til beboelse på Vamdrupvej 18, 6580 Vamdrup Naturstyrelsen Trekantsområdet Førstballevej 2 7183 Randbøldal 13. december 2018 - Sagsnr. 18/32173 - Løbenr. 307224/18 Landzonetilladelse til ændret anvendelse fra naturskole/økobase til beboelse på Vamdrupvej

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Dunkehus. Domme. Taksations komm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Dunkehus. Domme. Taksations komm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 02988.00 Afgørelser - Reg. nr.: 02988.00 Fredningen vedrører: Dunkehus Domme Taksations komm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 22-04-1963 DEKLARATIONER>

Læs mere

Tilladelsen gælder kun forhold til planloven og kan derfor først udnyttes når andre nødvendige tilladelser er indhentet.

Tilladelsen gælder kun forhold til planloven og kan derfor først udnyttes når andre nødvendige tilladelser er indhentet. Dato: 2. april 2019 Landzonetilladelse til at opføre et enfamiliehus på Brentebjergvej 24, 4100 Ringsted Ringsted Kommune meddeler hermed landzonetilladelse til at opføre et enfamiliehus i stedet for eksisterende

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Vibeholm. Domme. Taksations kom miss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Vibeholm. Domme. Taksations kom miss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07734.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07734.00 Fredningen vedrører: Vibeholm Domme Taksations kom miss ione n Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 26-10-1988 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter.

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter. Odder kommune Rådhusgade 3 8300 Odder att.: Bjarne Møllgaard Byggeri Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk bjarne.mollgaard@odder.dk Landzonetilladelse til udvidelse af campingenheder og

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Erholmene. Domme. Taksations kom miss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Erholmene. Domme. Taksations kom miss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 08082.00 Afgørelser - Reg. nr.: 08082.00 Fredningen vedrører: Erholmene Domme Taksations kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Bekendtgørelse 20-11-1984 Deklarationer

Læs mere

Hans Jørgen Olesen Hejdesvej Ringsted

Hans Jørgen Olesen Hejdesvej Ringsted Hans Jørgen Olesen Hejdesvej 54 4100 Ringsted Dato: 2. februar 2018 Landzonetilladelse til at opføre sammenbygget carport og udhusbygning på ejendommen matr.nr. 24a Valsømagle By, Haraldsted, beliggende

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Rørvig Skov. Domme. Taksationskomm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Rørvig Skov. Domme. Taksationskomm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 02417.00 Afgørelser - Reg. nr.: 02417.00 Fredningen vedrører: Rørvig Skov Domme Taksationskomm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 17-10-1958 Kendelser Deklarationer , FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ove Lambert Larsen Mosevej 11 Kyndeløse 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Afgørelse om pleje af fredet areal

Afgørelse om pleje af fredet areal Til ejerne af de berørte matrikler og til klageberettigede 26. oktober 2018 _ Afgørelse om pleje af fredet areal Odsherred Kommune vil, i samarbejde med lodsejerne, iværksætte rydning af krat og opvækst

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Tinglev Byskov. Domme. Taksations kom miss ion en.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Tinglev Byskov. Domme. Taksations kom miss ion en. 06642.00 Afgørelser - Reg. nr.: 06642.00 Fredningen vedrører: Tinglev Byskov Domme Taksations kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 14-04-1978 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Landzonetilladelse / P

Landzonetilladelse / P Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 05-12-2018 / 01.03.03-P19-92-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til overførsel af 1,69 ha til

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tore Jørgensen Kattingevej 8 4000 Roskilde Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Amstrup Søerne. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfred nings nævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Amstrup Søerne. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfred nings nævnet 07693.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07693.00 Fredningen vedrører: Amstrup Søerne Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfred nings nævnet Fredningsnævnet 31-01-1986 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Kollemorten Krat. Domme. la ksations komm iss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Kollemorten Krat. Domme. la ksations komm iss ionen. 04491.00 Afgørelser - Reg. nr.: 04491.00 Fredningen vedrører: Kollemorten Krat Domme la ksations komm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 04-09-1967 DEKLARATONER>

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Hvidkilde Udsigt. Domme. Ta ksations kom m iss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Hvidkilde Udsigt. Domme. Ta ksations kom m iss ionen. 01305.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01305.00 Fredningen vedrører: Hvidkilde Udsigt I- Domme Ta ksations kom m iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 04-04-1950 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Bekendtgørelse om fredning af øgruppen Hirsholmene, øen Deget og omliggende søterritorium 1)

Bekendtgørelse om fredning af øgruppen Hirsholmene, øen Deget og omliggende søterritorium 1) BEK nr 938 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. december 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Cento A/S Att.: Kim Strømman Via e-post: KS@cento.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Furesø Kommune, Natur- og Miljøafdelingen giver hermed landzonetilladelse efter planlovens 1 35, stk. 1, til at foretage følgende udstykninger:

Furesø Kommune, Natur- og Miljøafdelingen giver hermed landzonetilladelse efter planlovens 1 35, stk. 1, til at foretage følgende udstykninger: Landzonetilladelse til udstykning af skovridergården Syvstjernen og skovløberboligen Syvstjernehus Du har på vegne af Naturstyrelsen søgt om tilladelse til at udstykke skovridergården Syvstjernen, der

Læs mere

05658.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05658.00. Fredningen vedrører: Marienlyst Nord. Domme. Taksations kom miss io nen.

05658.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05658.00. Fredningen vedrører: Marienlyst Nord. Domme. Taksations kom miss io nen. 05658.00 Afgørelser - Reg. nr.: 05658.00 Fredningen vedrører: Marienlyst Nord Domme Taksations kom miss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 09-07-1973 Kendelser Deklarationer FREDNNGSNÆVNET>

Læs mere

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende.

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende. Grundejerforeningen 126 Tornby v/ Poul Erik Pedersen email: pepkir90@gmail.com Aalborg natur J.nr. NST-4122-860-00047 Ref. anand Den 1. juli 2011 Dispensation fra klitfredningen til at til renovere trappen

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse og dispensation fra afstandskrav i husdyrgødningsbekendtgørelsen til hundefold på matr. nr. 1i Kollekolle By, Værløse

Lovliggørende landzonetilladelse og dispensation fra afstandskrav i husdyrgødningsbekendtgørelsen til hundefold på matr. nr. 1i Kollekolle By, Værløse Naturstyrelsen Østsjælland Syvstjernen Fægyden 1 3500 Værløse og Daycare4dogs Bøgehøj 3 2900 Hellerup Lovliggørende landzonetilladelse og dispensation fra afstandskrav i husdyrgødningsbekendtgørelsen til

Læs mere

Vilkår: Anlægget skal placeres minimum 5 m fra skel. Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt.

Vilkår: Anlægget skal placeres minimum 5 m fra skel. Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt. Lars Andersen Havvejen 403 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 21-05-2010

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst FREDNINGSNÆVNET

Læs mere

I. Domme Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Karlstrup Kirke. Taksations komm iss ione n.

I. Domme Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Karlstrup Kirke. Taksations komm iss ione n. 01791.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01791.00 Fredningen vedrører: Karlstrup Kirke I. Domme Taksations komm iss ione n Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 11-03-1952, 27-10-1952, 12-01-1953

Læs mere

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon:

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Peter Westh Slotsparken 20 2880 Bagsværd 26. januar 2010 Udkast til dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinie,

Læs mere

Afgørelse om naturpleje i fredet område

Afgørelse om naturpleje i fredet område Til ejerne Rævebjerg 2 4540 Fårevejle 6. juli 2018 _ Afgørelse om naturpleje i fredet område Odsherred Kommune vil, i samarbejde med lodsejerne, iværksætte naturpleje på en del af matr.nr. 9b Bjergene,

Læs mere

00893.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00893.00. Fredningen vedrører: Sjørupgård Linde. Domme. la ksati ons kom m iss ionen.

00893.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00893.00. Fredningen vedrører: Sjørupgård Linde. Domme. la ksati ons kom m iss ionen. 00893.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00893.00 Fredningen vedrører: Sjørupgård Linde Domme la ksati ons kom m iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 03-10-1943, 13-10-1953 Kendelser Deklarationer

Læs mere

, I 07971.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07971.00. Fredningen vedrører: Soderup Maglemose. Domme. Taksationskommissionen.

, I 07971.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07971.00. Fredningen vedrører: Soderup Maglemose. Domme. Taksationskommissionen. , ( 07971.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07971.00 Fredningen vedrører: Soderup Maglemose Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 07-05-2003 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Knudsker Landevej. Domme. Taksationskom missionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Knudsker Landevej. Domme. Taksationskom missionen. 03675.00 Afgørelser - Reg. nr.: 03675.00 Fredningen vedrører: Knudsker Landevej Domme Taksationskom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 02-04-1965 DEKLARATIONER>

Læs mere

01763.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01763.00. Fredningen vedrører: Ravnebjerg Kirke. Domme. Taksatio ns kom miss io nen.

01763.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01763.00. Fredningen vedrører: Ravnebjerg Kirke. Domme. Taksatio ns kom miss io nen. / 01763.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01763.00 Fredningen vedrører: Ravnebjerg Kirke Domme Taksatio ns kom miss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredninasnævnet - 21-11-1951 Kendelser Deklarationer

Læs mere

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017 NOTAT Svana Sjælland J.nr. SVANA-5660-00001 Ref. mamor/niple Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Natura 2000-område N142, Saltholm og omliggende hav Denne sammenfattende redegørelse er udarbejdet i

Læs mere

02732.00. Afgørelser - Reg. nr.: 02732.00. Fredningen vedrører: Saltholm. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet

02732.00. Afgørelser - Reg. nr.: 02732.00. Fredningen vedrører: Saltholm. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet 02732.00 Afgørelser - Reg. nr.: 02732.00 Fredningen vedrører: Saltholm e Domme Taksationskomm issionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet 27-12-1983 Fredningsnævnet 19-11-1982, 28-08-1961 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 144 m2 enfamiliehus samt 52 m2 carport på ejendommen 19 b Høbjerg By, Helsinge.

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 144 m2 enfamiliehus samt 52 m2 carport på ejendommen 19 b Høbjerg By, Helsinge. Thomas Wiingaard Valbyvej 29 3200 Helsinge Sag: 2017/04787 011 Id: 031154 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 09. maj 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Landzonetilladelse til at udstykke bolig fra ejendommen matr.nr. 22a Sigersted By, Sigersted, beliggende Havrebjergvej 53, 4100 Ringsted

Landzonetilladelse til at udstykke bolig fra ejendommen matr.nr. 22a Sigersted By, Sigersted, beliggende Havrebjergvej 53, 4100 Ringsted Annie Noer Bay-Smidt Ledreborg Allé 130 4000 Roskilde Sendt på mail: abs@molbak.dk Dato: 29. november 2017 Landzonetilladelse til at udstykke bolig fra ejendommen matr.nr. 22a Sigersted By, Sigersted,

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ole Møller Buch Nannasvej 1B 4060 Kirke Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Byggedivisionens Vedligeholdelsesteam Vest, Bygning 466 Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Herningvej 30, Kølvrå DK-7470 Karup J. Att. Eva Støttrup Hancock 9. december 2013 Sagsident: 13/20071

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst kopi

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 31. marts 2016 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. tilbygning til fritidshus beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 31. marts 2016 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. tilbygning til fritidshus beliggende på ejendommen: Kim Stilling Andersen Edisonsvej 12 8260 Viby J Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til eksisterende fritidshus

Læs mere

Bekendtgørelse om Amager vildtreservat samt fredning af dele af søterritoriet 1)

Bekendtgørelse om Amager vildtreservat samt fredning af dele af søterritoriet 1) Bekendtgørelse om Amager vildtreservat samt fredning af dele af søterritoriet 1) I medfør af 51, stk. 1, 70, 73, stk. 3, 78, stk. 5, og 89, stk. 3, i lov om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til om- og tilbygning af enfamiliehus på Rankenbjergvej 11, 6623

Læs mere

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 16 m² shelter på matr. nr. 17 a, Aggebo, Valby i Aggebo-Græsted Hegn.

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 16 m² shelter på matr. nr. 17 a, Aggebo, Valby i Aggebo-Græsted Hegn. Naturstyrelsen Nordsjælland Ostrupgård Gillelejevej 2 B 3230 Græsted Att.: Amalie Lunde Hagensen Sag: 2017/09515 006 Id: 024869 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 30. marts

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: 03-04-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til en tilbygning på garage på Højene 5, 7250 Hejnsvig, matr. nr. 12 AY, HEJNSVIG

Læs mere

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre.

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre. Plan og Kultur Assens Spildevand Skovvej 2B 5610 Assens 18-09-2018 Sags id: 2018-0445 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin 1 på ejendommen matr.

Læs mere

,e Domme Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Langtved Klit. Taksatio nskom miss ion en.

,e Domme Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Langtved Klit. Taksatio nskom miss ion en. 02760.04 Afgørelser - Reg. nr.: 02760.04 Fredningen vedrører: Langtved Klit,e Domme Taksatio nskom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 14-02-1962 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven BOS A/S Mallevej 3 9681 Ranum Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947480 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Varde Kommune giver herved dispensation fra skovbyggelinjen omkring skovarealet beliggende

Læs mere

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Roskilde natur J.nr. NST-4132-400-00038 Ref. lanth Den 6. januar 2012 Sendes pr mail: teknikogmiljoe@brk.dk Dispensation til udvidelse

Læs mere

Tilladelsen gælder kun forhold til planloven og kan derfor først udnyttes når andre nødvendige tilladelser er indhentet.

Tilladelsen gælder kun forhold til planloven og kan derfor først udnyttes når andre nødvendige tilladelser er indhentet. Dato: 11. april 2019 Landzonetilladelse til at opføre et énfamiliehus på Ortved Stationsvej 25, 4100 Ringsted Ringsted Kommune meddeler hermed landzonetilladelse til at opføre et énfamiliehus på Ortved

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Åvedvej 1, Løgumkloster

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Åvedvej 1, Løgumkloster Laust Peder Knudsen Åvedvej 1 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-420-17 13-09-2017 Landzonetilladelse og dispensation fra

Læs mere

Dispensation og landzonetilladelse til opførelse af læskur på matrikel nr. 309 Rise-Hjarup, Rise

Dispensation og landzonetilladelse til opførelse af læskur på matrikel nr. 309 Rise-Hjarup, Rise Mette Engesgaard & Jan Vesterlund Vingelhøjvej 66 6200 Aabenraa Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12-10-2017 Sagsnr.: 17/27129 Kontakt: Lonnie Jessen Direkte tlf.: 7376

Læs mere

af 8/12/2015). Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år.

af 8/12/2015). Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21777818 15.8.2018 Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Der meddeles

Læs mere

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27.

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27. Gunnar Krarup Andersen Stausholmvej 27 7673 Harboøre 16. juni 2015 Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej

Læs mere

Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk

Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk BALD EJENDOMME ApS Dato: 22. juli 2014 Baldersbuen 14 Sagsb.: Lov 2640 Hedehusene Sagsnr.: 14/31578 Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk AFSLAG og PÅBUD Fritidshytte opført

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø ENERGIMIDT NET A/S Tietgensvej 4 8600 Silkeborg Dato: 20. februar 2017 Projekter og Ejendomme Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-4847 Dokumentnr.: 820-2017-48377 Sagsbehandler: Kim Stadsvold

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: 11-07-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af carport og garage på 92 m 2 på Skovbrynet 5, 7260 Sønder

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Kommune Att.: Karsten Klintø Via e-post: kakl01@frederiksberg.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia att. Niels Chr. Brix E-mail: ncb@energinet.dk 18. oktober 2016 edoc: 2016-0240559

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Stig Løcke Arkitekt Ahlgade 40 4300 Holbæk Den 11. februar 2014 Natur & Miljø Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at nedrive et udhus

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Niels Jørgen Bjørnlund Karlebyvej 52 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Sagsnr Matr.nr. 4i Hørup By

Sagsnr Matr.nr. 4i Hørup By Landzonetilladelse NOROQ ApS Heibergsgade 3 8000 Århus C Dato 6. november 2014 Sagsbehandler KAJAK Sagsnr. 006821-2014 Matr.nr. 4i Hørup By BYGGERI OG NATUR Postadresse: Torvet 2 3600 Frederikssund Støjskærm

Læs mere