FYSIURGISK MASSØR BASISUDDANNELSE RAB VIDEREGÅENDE UDDANNELSE EFTERUDDANNELSESKURSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FYSIURGISK MASSØR BASISUDDANNELSE RAB VIDEREGÅENDE UDDANNELSE EFTERUDDANNELSESKURSER"

Transkript

1 FYSIURGISK MASSØR BASISUDDANNELSE RAB VIDEREGÅENDE UDDANNELSE EFTERUDDANNELSESKURSER Frederiksgade 77 B, 2 sal 8000 Aarhus C

2 DANSK FYSIURGISK MASSAGESKOLE, AARHUS Dansk Fysiurgisk Massageskole, Aarhus har uddannet fysiurgiske massører siden Det er primært en skole for uddannelse af alternative behandlere, hvor vi tilbyder uddannelser og kurser med stor fokus på både den praktiske og den teoretiske del. Alle skolens uddannelser muliggøre at man kan arbejde som behandler, enten i egen klinik eller som ansat. Undervisningen varetages af fysiurgiske massører og fysioterapeuter. Uddannelserne er lægeeksamineret. Basisuddannelsen som fysiurgisk massør er på 100 timer/lektioner, fordelt på 57 timers praktisk massage, 40 timers anatomi og fysiologi samt 3 timers klinikdrift. Da det er et håndværk der skal læres og man skal kunne nå at få det ind under huden strækker uddannelsen sig over ca. 20 uger. Man kan vælge mellem aften-, dag- og weekendhold. Med en basisuddannelse fra Dansk Fysiurgisk Massageskole, Aarhus (eller fra en anden skole), kan man tage RAB, Videregående uddannelse på 210 timer/lektioner, fordelt på 200 timers fysiurgisk massage og 10 timers klinikdrift. Denne del er hovedsagelig weekendundervisning. Videreuddannelsen giver, sammen med en basisuddannelse, de timer/ lektioner i den primære alternative behandlingsform, der kræves for at blive RAB og/eller momsfritaget. For skolen er kvaliteten af uddannelsen i højsæde. Det handler om kvalitet ikke kvantitet. Det er vigtigt at de elever vi sender ud i virkeligheden er så godt udrustet, at de kan behandle på baggrund af en viden om både hvilke massagegreb man skal bruge, men også hvordan kroppen er skruet sammen. Derfor har vi lavet vores egne kompendier, så vi sikre at eleverne får den relevante viden omkring massages samt anatomien og fysiologien. På den måde sikre vi, at du som elev på skolen får de redskaber, både praktisk og teoretisk, der er nødvendig for at blive en god behandler. Skolen udbyder desuden efteruddannelseskurser for alle behandlere f.eks. øreakupunktur, ansigtsmassage, zoneterapi, bindevævsmassage og meget andet. Udover undervisning har skolen også 2 selvstændige behandlingsklinikker hvor en række forskellige behandlere udøver deres kunnen. Det er også et godt sted for nyuddannede at starte med sin egen klinik, da de ydre rammer allerede står klar. Med dette store udbud føler vi, at skolen samlet set, kommer hele vejen rundt om mennesket og er stolte af at kunne give den viden og erfaring, der er samlet her, videre til andre. Vi håber, at du lader dig inspirere af denne folder og får lyst til at deltage i nogle af skolens mange udbud.

3 SKOLEN Dansk Fysiurgisk Massageskole, Aarhus har til huse i et gammelt pakhus i Frederiksgade 77B, 2. sal, tæt på Rådhuspladsen, Hovedbanegården og Rutebilstation. Undervisningen foregår i skolens 2 dejlige undervisningslokaler: Teorilokalet Skolen har tilknyttet en lang række kompetente fagfolk: Fysiurgiske massører, fysioterapeuter, kranio-sakral terapeuterer, akupunktører, kropsterapeuter, zoneterapeuter, læger. I forbindelse med skolen er der etableret 2 behandlingsklinikker. Klinik Salen Her er det muligt for alternative behandlere at leje sig ind 1 til 7 dage om ugen. Dette gør skolen til et endnu mere levende og inspirerende uddannelsesog arbejdsmiljø. Vi synes at skolen har et godt og solidt fundament, med en kærlig og meget menneskelig ånd, som vi forventer, at dé der bruger skolen, vil være med til at styrke....på skolen er der adgang til trådløst netværk. Der er tekøkken med køleskab og microovn. Vi håber, at vi sammen, kan blive ved med at gøre skolen levende og spændende og i en stadig vækst.

4 MASSAGEN Helt tilbage fra 25. årh. f.kr. kan man finde kinesiske optegnelser om massage i lægelige tekster. Denne kunst bredte sig ud over hele den civiliserede verden. Man har fundet vægmalerier, der skildrer massage, bl.a. i en læges grav i Saqqara. Man har også dokumentation for at japanske, ægyptiske og persiske læger brugte massage som behandlingsform. Mest kendt for udviklingen i nyere tid er Per Henrik Ling. Gennem hans rejser til Kina erhvervede han sig massageteknikker, som han kombinerede med sin erfaring fra gymnastik. Denne kombination er kendt som Svensk massage og består af fem basisstrøg (effleurage, petrissage, tapotement, gnidning og strækning) og praktiseres stadig. Op igennem tiden har massagen til stadighed været brugt, selv Julius Cæsar fik daglig massage, ligesom gladiatorer fik regelmæssige behandlinger for at lindre muskeltræthed og smerte. I 1813 blev den første læreanstalt, med massage som pensum oprettet i vesten. Den første, engelske, bog om Svensk massage blev udgivet i 1850 af dr. Mathias Roth. I den vestlige verden stoppede behandlingsformen i middelalderen, mens man i Mellemøsten og Det fjerne Østen fortsatte og videreudviklede massagen. I det 16. århundrede begyndte massagen at vende tilbage i den vestlige verden og den etablerede medicinske verden medtog den i deres behandlingsmetoder.

5 MASSAGEN I dag er massage en af de førende supplerende behandlingsformer og bliver brugt i hele samfundet, af alle mennesker, i alle samfundslag. Massagen spiller i dag en stor rolle i opretholdelsen af et sundt og velafbalanceret liv. Det er denne massageform, der ligger til grund for den fysiurgisk massage der undervises i på Dansk Fysiurgisk Massageskole, Aarhus. Gennem uddannelsen vil man, ud over massageteknikkerne, få en stor teoretisk forståelse for menneskets anatomi og fysiologi, samt en stor viden om kroppens muskler. Med denne viden kan du arbejde med både velfærdsmassage, samt mere krævende massagebehandlinger af f.eks. sportsfolk. Med en god basisuddannelse, som lægeeksamineret fysiurgisk massør, vil man være godt rustet til at arbejde med massagebehandlinger af klienter.

6 FYSIURGISK MASSØR BASISUDDANNELSEN MASSAGEN - 57 timer Den praktiske massage læres ved at kursisterne øver på hinanden. Der er en række forskellige massagegreb til stimulering af blodcirkulationen og lymfesystemet, samt til muskelafspænding og løsning af muskelinfiltrationer og myoser. Igennem undervisningen vil man lære arbejdsbesparende teknikker, for at skåne knogler og led. Ligeledes vil man få optrænet sine hænder i både styrke og følsomhed. Fysiurgisk massører varetager den praktiske del af undervisningen. ANATOMI OG FYSIOLOGI - 40 timer Den teoretiske undervisning omhandler kroppens opbygning, med speciel vægt på bevægeapparatet. Den grundlæggende anatomi og fysiologi bliver gennemgået, bl.a. led og knogler, blodets og lymfens kredsløb, nervesystemet samt musklernes opbygning. Som massør er det vigtigt at kende musklerne og specielt de store muskelgrupper vil blive gennemgået. Der vil også blive vist palperingsteknikker, som kursisterne øver på hinanden. Fysioterapeuter varetager den teoretiske del undervisningen. KLINIKDRIFT - 3 timer Etablering af klinik og hvad deraf følger. Den unddannelsesansvarlige underviser.

7 FYSIURGISK MASSØR BASISUDDANNELSEN Uddannelsen er meget intensiv og med fyldige kompendie, der er lavet af skolen selv. Disse kompendier er lavet specielt for massører. De indeholder det der er vigtigst, for at kunne arbejde med mennesker. Det kræves at man har tid til at øve massagen og læse teorien udenfor skolen. Du vil med basisuddannelsen som fysiurgisk massør, have et solidt fundament at bygge en karriere op på, samtidig med at du hele tiden har mulighed for, gennem efteruddannelseskurser på skolen, at dygtiggøre dig og udvide dine behandlinger. Du vil også kunne forsætte uddannelsen og blive registreret massør ved at tage videreuddannelsen samt nogle sundhedsfaglige enkeltfag på f.eks. aftenskole. Du vil efter endt uddannelse, og bestået eksamen, modtage et eksamensbevis, med underskrift af læge, fysioterapeut, fysiurgisk massør og uddannelsesansvarlig som du kan bruge til evt. jobsøgning. Skolen stiller meget høje krav til kvaliteten af undervisningsmaterialet, underviserer samt censorer. Dette betyder også at du, efter endt uddannelse, selv har fået et solidt fundament at bygge videre på. Skolen er hele tiden i udvikling med nye efteruddannelseskurser for alternative behandlere. Den faglige forening, FDFM, har med fagfolk, godkendt fysiurgisk massør uddannelsen fra Dansk Fysiurgisk Massageskole, Aarhus. Foreningen varetager massørernes interesser og gennem foreningen kan man som fysiurgisk massør blive erhvervsforsikret inkl. klientskadeforsikring. Medlemskab kan opnås ved bestået eksamen. Skolen er også godkendt af SAB, FRFM, FDZ, ZCT samt Sundheds- Rådet.

8 FYSIURGISK MASSØR RAB VIDEREGÅENDE UDDANNELSE Denne 210 timer/lektioner videregående massøruddannelse indeholder, for at leve op til kravene fra Skatteministeriet, for momsfritagelse for alternative behandlere, samt for RAB (Registrering Alternativ Behandler), både praktisk og teoretisk massage, et forløb med en rigtig klient samt klinikdrift. Uddannelsen består af 200 timer/lektioner i massage samt 10 timer/lektioner i Klinikvejledning/klinikbehandling Uddannelsen er meget intensiv og med fyldige kompendier. Vi bruger både egne kompendier og fagbøger. Skolens egne kompendier er lavet specielt for fysiurgiske massører til den praktiske undervisning. Der forventes, fra skolens side, at du har tid til at øve massagen og læse teorien mellem hver kursusgang. KRAV FOR OPTAGELSE Basisuddannelse med min. 50 timers massage. MASSAGEN Holdningsanalyse Funktionsundersøgelse og test Muskelpalpation Vævsbehandling Manuel/passiv udspænding Afspændingsteknikker for nakken Soft tissue Ledtraktion Triggerpunkter Akupressur Fasciebehandling Kropsbevidsthed Klientforløb KLINIKVEJLEDNING/ KLINIKBEHANDLING Klinikken Momsfritagelse Jounal Du vil efter endt uddannelse og bestået eksamen, modtage et bevis med underskrift af læge, fysioterapeut og uddannelsesansvarlig. Holdstart: Se hjemmesiden.

9 HVAD ER RAB - REGISTRERET ALTERNATIV BEHANDLER? For at leve op til kravene fra skatteministeriet om momsfritagelse for alternative behandlere, samt for RAB-registrering kræves følgende uddannelse: 250 timer i Den primære behandlingsform 200 timer i Anatomi og fysiologi 100 timer i Sygdomslære/ farmakologi 10 timer i Klinikvejledning/klientbehandling 50 timer i Psykologi (ved RAB-registrering) 50 timer i Introduktion til Øvrig sundhedsfaglig undervisning 660 timer i alt (se evt. skolens hjemmeside) Hos Dansk Fysiurgisk Massageskole, Aarhus har vi sammensat et modulopbygget uddannelsesforløb. BASISUDDANNELSEN 100 timers uddannelse 40 lektioner i Anatomi og fysiologi - 57 lektioner i Den primærer behandlingsform 3 lektioner i Klinikdrift RAB, VIDERGÅENDE 210 timers uddannelse 200 lektioner i massage, praktisk og teoretisk - 10 lektioner Klinikvejledning/ klientbehandling. SUNHEDSFAGLIGE ENKELTFAG OG ØVRIG SUNDHEDSFAGLIG UNDERVISNING De resterende lektioner i anatomi/fysiologi, sygdomslære/farmakologi og psykologi kan bl.a. tages via e-læring eller aftenskoler. Introduktion til andre behandlingsformer kan tages på forskellige efteruddannelseskurser bl.a. på Dansk Fysiurgisk Massageskole, Aarhus.

10 EFTERUDDANNELSE Dansk Fysiurgisk Massageskole opretter løbende spændende efteruddannelseskurser, så man hele tiden har mulighed for at videreudvikle sig og samtidig har et forum, hvor man kan tale med andre behandlere og dele sine erfaringer. For tilmelding til kurser, send os en . Husk at skrive navn, adresse, telefonnummer og evt mailadresse Bemærk at tilmelding er bindende efter skolens til alle tider gældende regler. Kursusmaterialet vil blive udleveret på kursusdagen. Nedenfor kan du se et udpluk af skolens efteruddannelseskurser: Genopfriskeren - Fysiurgisk massage Pris: DKK 2800 (inkl. kursusmateriale) Ansigts- og hovedbundsmassage Pris: DKK 1400 (inkl. kursusmateriale) Reflekszoner på fødderne - 3 moduler Pris: DKK 2100 (inkl. kursusmateriale) Reflekszoner i ansigtet Pris: DKK 1250 (inkl. kursusmateriale) Ansigts- og hovedbundsmassage Pris: DKK 1400 (inkl. kursusmateriale) OBS! Priserne er vejledende.

11 TILMELDING OG VILKÅR FOR TILMELDING TIL UDDANNELSERNE Kursisten vil modtage undervisning jvf. brochure og hjemmeside. FYSIURGISK MASSØR BASISUDDANNELSE 100 lektioner - ekskl. eksamener. Aftenhold: ca. 20 uger. Kl Daghold: ca. 20 uger. Kl Weekendhold: 6½ weekend. Kl FYSIURGISK MASSØR RAB VIDEREGÅENDE 210 lektioner - ekskl. eksamener. Dag: Se hjemmeside FOR ALLE HOLD GÆLDER Undervisningsmaterialet samt eksamensgebyr er inkluderet i kursusafgiften og er først kursistens ejendom, når hele kursusafgiften er betalt. Efter at have bestået eksamen vil kursisten modtage Dansk Fysiurgisk Massageskoles eksamensbevis underskrevet af læge, fysioterapeut, fysiurgisk massør samt skolens uddannelsesansvarlig. Der er ingen krav om at man går til eksamen, i så fald modtager man et kursusbevis underskrevet af skolen. Har en kursist over 20 % fravær er det ikke muligt at gå til eksamen - man vil heller ikke modtage et kursusbevis. Ved kursusstart skal der som minimum være betalt indmeldelsesgebyr samt 1. rate. Information angående betaling af indmeldelsesgebyr og kursusafgift fremsendes efter modtagelse af tilmelding. Hvis hele kursusafgiften betales før kursusstart, gives rabat på DKK 400. Herefter indbetales den resterende kursusafgift i rater, hver rate forfalder den 1. i hver måned. Disse rate-betalinger skal være betalt til fulde for at kunne blive eksamineret. Såvel kursist som skolen kan opsige uddannelsesaftalen indenfor den første undervisningsmåned. Opsigelsen skal ske skriftlig. Opsiges uddannelsesaftalen INDENFOR den første undervisningsmåned, oppebærer skolen indmeldelsesgebyret samt 1. rate af kursusafgiften. Vælger kursisten at stoppe uddannelsen EFTER den første undervisningsmåned skal hele kursusafgiften betales samt det udleverede kursusmateriale, herunder de udleverede kompendier, returneres. Opsiges uddannelsesaftalen af skolen efter den første undervisningsmåned oppebærer skolen indmeldelsesgebyret samt de allerede betalte rater af kursusafgiften. Skolen kan opsige uddannelsen hvis betalingsfristerne ikke overholdes eller hvis f.eks. kursisten udviser upassende opførelse. Bliver et kursus aflyst pga. manglende tilmeldinger vil kursisten få tilbudt plads på et andet hold. Ønskes dette ikke, tilbagebetales det allerede indbetalte beløb. Det påhviler kursisten at følge de til enhver tid gældende regler på skolen.

12 HER FINDER DU SKOLEN Adresse: Frederiksgade 77B, 2. sal. (baghuset ved ROWI cykler) 8000 Aarhus C Tæt på Rådhuspladsen, Banegården og Rutebilstationen. Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en mail, hvis du har spørgsmål. Telefonnr.: Mail: Hjemmeside: Der tages forbehold for ændringer, trykfejl og prisstigninger.

Velkommen til Casu s zoneterapeutuddannelse Hold 20

Velkommen til Casu s zoneterapeutuddannelse Hold 20 Velkommen til Casu s zoneterapeutuddannelse Hold 20 Fra d. 23. januar 2016 til d. 10. juni 2018. ca. 1 weekend pr. måned (lørdage- søndage kl. 10-17) Casu (Center for alternative sundhedsuddannelser) har

Læs mere

FDZ. Kursus- og efteruddannelseskatalog. www.fdz.dk Registrerede Alternative Behandlere

FDZ. Kursus- og efteruddannelseskatalog. www.fdz.dk Registrerede Alternative Behandlere FDZ Kursus- og efteruddannelseskatalog www.fdz.dk Registrerede Alternative Behandlere 2013 2014 Bidrager til vedligeholdelse af et normalt hår 1,4 INDHOLD Bidrager til vedligeholdelse af normale negle

Læs mere

Lægeeksamineret kost-/ og livsstilsvejleder.

Lægeeksamineret kost-/ og livsstilsvejleder. Lægeeksamineret kost-/ og livsstilsvejleder. Uddannelsen som kost-/og livsstilsvejleder er en speciel uddannelse til dig der ønsker at vejlede og inspirere andre indenfor kost, sundhed og livsstil. Men

Læs mere

Telefon 33 93 61 62 (man, tirs og tors 08.00 09.30)

Telefon 33 93 61 62 (man, tirs og tors 08.00 09.30) Den professionelle uddannelse opfylder kravene til RAB Registreret Alternativ Behandler Telefon 33 93 61 62 (man, tirs og tors 08.00 09.30) www.skole-kbh.dk e-mail: info@skole-kbh.dk 1 Danmarks først Zoneterapeutskolen

Læs mere

Vejledning i valg af coachuddannelse

Vejledning i valg af coachuddannelse Vejledning i valg af coachuddannelse Coaching er et gråt marked Vi taler med mange forskellige mennesker, der ønsker en uddannelse som coach. De to hyppigste spørgsmål vi får fra potentielle kunder er:

Læs mere

Foreningen Danske Fysiurgiske Massører

Foreningen Danske Fysiurgiske Massører ISSN 1903-4121 3 x Mit massørliv: Thøger Pauli Mads Chr. Jensen Martin Albæk Birte Lajer: Få fod på persondataloven Skolemassage: Massage mod mobning Tema: Stress af med musik FDFM ønsker alle en rigtig

Læs mere

www.fdfm.dk Foreningen Danske Fysiurgiske Massører Generalforsamling Referat, beretning, vedtægter Årgang 9 / Nr. 1 / marts 08

www.fdfm.dk Foreningen Danske Fysiurgiske Massører Generalforsamling Referat, beretning, vedtægter Årgang 9 / Nr. 1 / marts 08 Årgang 9 / Nr. 1 / marts 08 Hjerneforsker: Hoved og krop tænker sammen Bogstafetten Stress - det moderne traume Generalforsamling Referat, beretning, vedtægter Bogstafetten 10 bud på at lytte til kroppen

Læs mere

Studieordning forår 2013... 1. Indhold... 1. Den 4-årige almene uddannelse Oplevelsesorienteret Psykoterapeut...1. Optagelseskriterier...

Studieordning forår 2013... 1. Indhold... 1. Den 4-årige almene uddannelse Oplevelsesorienteret Psykoterapeut...1. Optagelseskriterier... å Indhold Studieordning forår 2013.... 1 Indhold... 1 Den 4-årige almene uddannelse Oplevelsesorienteret Psykoterapeut...1 Optagelseskriterier... 2 Uddannelsens indhold og struktur...3 1. Det teoretiske

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk Lærdansk Velkommen til Lærdansk 2 Kære kursist Vi er glade for at byde dig velkommen hos Lærdansk, og vil gøre vores til, at du får et godt forløb hos os. Pjecen her indeholder en række informationer,

Læs mere

MESTRINGSPROGRAMMER. Lær at tackle Håndbog for koordinatorer

MESTRINGSPROGRAMMER. Lær at tackle Håndbog for koordinatorer MESTRINGSPROGRAMMER Lær at tackle Håndbog for koordinatorer Lær at tackle-kurserne Håndbog for koordinatorer Komiteen for Sundhedsoplysning 2015 ISBN (elektronisk version): 978-87-93213-21-0 Publikationen

Læs mere

Hvad sker der, hvis en medarbejder har fravær under kurset som eksempelvis pga. af sygdom?...9 Koster det noget, hvis medarbejderen udebliver fra

Hvad sker der, hvis en medarbejder har fravær under kurset som eksempelvis pga. af sygdom?...9 Koster det noget, hvis medarbejderen udebliver fra Redaktionen er afsluttet den 27. januar 2012. Vi opdaterer guiden, når der foreligger væsentlig ny information og tager forbehold for eventuel nyfortolkning af regler og love. Guiden er et redskab til

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

DI s guide til AMU 2015

DI s guide til AMU 2015 DI s guide til AMU 2015 I denne guide finder I svar på en række af de spørgsmål, som medlemsvirksomhederne i DI stiller. Reglerne for AMU ændres løbende, så det er ikke muligt at holde denne guide 100

Læs mere

KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014

KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014 Kursusafdelingen KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014 læs mere på www.ahkurser.dk it Økonomi og regnskab salg og markedsføring Ledelse Administration Kommunikation Iværksætteruddannelse 1 Akademi- og

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Hvilket sprog foregår undervisningen på? På Zanzibar Højskolen taler vi nordisk. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke

Læs mere

Kursuskatalog 2010. Kurser og efteruddannelser Portørområdet

Kursuskatalog 2010. Kurser og efteruddannelser Portørområdet Kursuskatalog 2010 Kurser og efteruddannelser Portørområdet 2010 2 Kursuskatalog 2010 Velkommen til uddannelses og kursusåret 2010 Velkommen til landets portørskoler Århus og SOSU C s kursuskatalog over

Læs mere

ADHD Professionel. ADHD Professionel. En praktisk uddannelse for dig der. arbejder professionelt med mennesker. med diagnosen ADHD.

ADHD Professionel. ADHD Professionel. En praktisk uddannelse for dig der. arbejder professionelt med mennesker. med diagnosen ADHD. ADHD Professionel ADHD Professionel En praktisk uddannelse for dig der arbejder professionelt med mennesker med diagnosen ADHD. ADHD Professionel uddannelsen En uddannelse for dig der arbejder med børn,

Læs mere

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING 3 Velkommen I dette hæfte kan du læse om de mange kursustilbud på Aalborg Studenterkursus. I dagtimerne kan du tage en hel studentereksamen på kun

Læs mere

Kære samarbejdspartner

Kære samarbejdspartner Kære samarbejdspartner Årets første måneder byder på opgaver som årsregnskab, handlingsplaner og statistikker. Vi er i fuld sving med at dokumenterer 2011 i tal til ministerier, skolens bestyrelse, uddannelsesudvalgene

Læs mere

Nyt fra IASK. Kontingenter. Sekretariat

Nyt fra IASK. Kontingenter. Sekretariat Medlemsblad nr. 129 / Marts 2013 Redaktørens spalte Indhold Kære læser. Så kom vi godt i gang med et ny år - 2013. Der har fra årets start været en god aktivitet. Der er kommet nye medlemmer og flere studerende

Læs mere

SOSU-kurser Portørkurser Pædagogiske kurser

SOSU-kurser Portørkurser Pædagogiske kurser Katalog 2013 SOSU-kurser Portørkurser Pædagogiske kurser sosuc.dk 1202_SOSUC_Kursuskatalog_2013.indd 1 20/06/12 15.40 Godt kursus! Fik lært utrolig meget, som kan bruges i mit arbejde Kursist fra "Medvirken

Læs mere

Værd at vide når du er ledig

Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Hvem møder du? Hvilke lovkrav skal du opfylde? Hvilke muligheder har du? Og meget andet. For de fleste er mødet med a-kassen og dagpengesystemet

Læs mere

Kursusprogram Forår 2014

Kursusprogram Forår 2014 Helene Juul Design, dansk design & tekstil formgivning Mønsterdesigns med "forbindelser" til det traditionelle, til historien - og samtidig innovative og tidssvarende. Flotte og anderledes designs til

Læs mere

6 ugers selvvalgt uddannelse - dine muligheder hos os. Stærke. grafiske kurser

6 ugers selvvalgt uddannelse - dine muligheder hos os. Stærke. grafiske kurser 6 ugers selvvalgt uddannelse - dine muligheder hos os Stærke grafiske kurser Velkommen på kursus Om kurserne generelt Vores undervisningsmetode er en vekslen mellem tavleundervisning og arbejde ved computeren

Læs mere

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder Skolen for Recovery - For mennesker med psykiske sårbarheder Efterårskurser 2013 www.skolenforrecovery.dk Indholdsfortegnelse Om Skolen for Recovery s. 2 Undervisere s. 4 Kurser: Kreativt Værksted s. 5

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Semesterhæfte F O R Å R 2 0 0 7. F A D L s - V a g t b u r e a u. K r e d s f o r e n i n g e n. Information side 2-3 Kurser side 4-17

Semesterhæfte F O R Å R 2 0 0 7. F A D L s - V a g t b u r e a u. K r e d s f o r e n i n g e n. Information side 2-3 Kurser side 4-17 F O R Å R 2 0 0 7 F A D L s - V a g t b u r e a u Information side 2-3 Kurser side 4-17 K r e d s f o r e n i n g e n Information side 20-21 Medlemsfordele side 22-24 Kurser side 25-31 Semesterhæfte F

Læs mere