Kristuskransen forklaring på perlerne

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kristuskransen forklaring på perlerne"

Transkript

1 Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede opdaget, at det er den største perle i kransen?! En perle, der overgår alle de andre perler i kransen, med sin farve og glans. Den store Guds perle er symbol på en treenig Gud altså Fader, søn og helligånd. Det lyder stort, og det er Han jo. Guds perlen er et symbol på Gud selv, og på hvor stor han er, i forhold til alle andre ting omkring os, og ikke mindst i forhold til os selv. Det kan være lidt svært at forstå, hvor stor han er, specielt når vi ikke kan se ham! det gør i hvert fald ikke altid tingene nemmere. Men Guds perlen viser det store, det almægtige og måske gådefulde. Det grænseløse, med stadig nærværende. Man kan sige, hvis den ikke var der, gik glansen lidt af armbåndet. Hvis Gud ikke var her, ville mange ting pludselig være uden mening. Selvom vi tror på en god Gud, kan han også være lidt svær at tro på, når man ser alle de dårlige ting ude i verden. Hele tiden bliver man nødt til at tro på, at "ham deroppe" har en idé, med de ting der sker selvom vi ikke altid forstår det! "Gud er lys, og der er intet mørke i ham" (1. Joh. 1,5 6) Når man tænker på Gud og Jesus, kan man nemt komme til at tænke på, om han virkelig findes. Nogle gange kan man blive i tvivl, fordi der sker så mange onde ting ude i verden eller bare hjemme i vores by, hvor vi bor. Heldigvis kan man altid vide sig sikker på, at Gud altid er der, uanset hvor meget vi tvivler eller tror på det. Han er der altid, klar til at række hånden ud for at hjælpe os, hvis vi har brug for det. Det er det fantastisk ved ham! Han er større end vi kan forestille os. Men det er nu alligevel rart at tænke på, at vi kan slappe lidt af, og vide at Gud passer på os. Tænketank gudsperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i

2 Det er ikke altid lige nemt, at finde ud at, hvad man skal tro på. Slet ikke, hvis ens venner ikke tror på Gud, og man selv gør, i hvert fald en lille smule. Skal man så fortælle sine venner, at man tror på Gud. Hvornår ved man, at man tror på Gud? hvor og hvornår kan man møde ham, og hvad er han for en? Er det kun i kirken, man kan tro på Gud, eller kan man ikke også godt tro på ham derhjemme foran fjernsynet? Hvornår tror man mest!? Lige når man vågner, klar til at springe ud af sengen til en ny dag. Eller når man går i seng, og kan takke ham for, at man igen har haft en god dag? Har du nogensinde tænkt på, hvordan Gud ser ud? Måske har han langt hår, måske er det kort. I virkeligheden gik han så i kjole (eller kjortel, som man kaldte det, i gamle dage) eller havde han også et par fede bukser, som du sikkert har?! Der er faktisk sjovt at tænke på, hvordan Gud er. Hvordan han ser ud og sådan. Tænk hvis han findes, altså hvis man sådan kunne møde ham her på jorden. Tænk hvis man kunne møde hans søn Jesus på gågaden. Det kunne være ret fedt. Tænk hvis han kom gående på gågaden, med Gud hængende i mobil, eller Guds beskeder bippende ind på mobilen, på vej på arbejde. På vej ud for at snakke med mennesker. Jo, det må være Gud, på den fede måde! tænk hvis man havde hans mobilnummer, det kunne være rart af og til Stilhedsperlen Stilhedsperlen et andet navn vil være pauseperler, hvile perler, kedsomhedsperler 2. perle i Kristuskransen er Stilheds perlen. Stilheds perlen er den ovale perle, du finder ved siden af Guds perlen. Stilhedsperlerne er pauser i Kristuskransen, pauser til at være stille og til at lytte efter Gud. For det meste tænker vi, at det skal være os, der skal have fat i Gud, ved fx at bede til ham. Men nogle gange, kan det også være ham, der vil snakke med os! Måske har han noget, han gerne vil fortælle os. I vores dagligdag kan det være svært at få tid, til at slappe af og være stille. Har vi lyst til at lytte, være stille og slappe af, skal vi selv tage os tiden til det. Vi skal selv skabe muligheden for at være stille. Men det kan være en ret stor opgave! Specielt hvis du er vant til at have meget travlt. "Vær stille over for Herren, vent på Ham" (Sl. 37,7) En af de ting man kan forbinde med stilhedens øjeblik, kan være kirken. Her har man, midt i en travl hverdag, mulighed for at sidde stille og tænke. En fantastisk mulighed. Midt i stress og jag. Man kan tænke over en dårlig oplevelse, man forsøger at komme over.

3 Man kan tænke på en, som man er forelsket i. Eller man kan tænke på Gud. På de ting han kan og de ting han gør. Man kan tænke på hans evne til altid at være der for os, når vi har aller mest brug for det. I stilheden og i kirken, kan man tænke på præcis hvad man vil. For i stilheden eller i pauserne, er der plads til at gå i dybden med tingene, plads til at blive overrasket og glad, og ikke mindst til at bruge lidt tid på sig selv, komme helt ned på jorden, og nyde livet, som man har fået det. Tænketank stilhedsperlen Stilhedsperlen et andet navn vil være pauseperler, hvile perler, kedsomhedsperler Her har du mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Pyha, du kender det måske, det er svært at få tid til at nå det hele i dagligdagen. Vennerne skal passes, der skal måske dyrkes lidt sport, et par gange om ugen, eller tre. Livet skal nydes, og lektierne skal jo også laves.. Hvor travlt har du til hverdag? og kan du lide, at have travlt til hverdag? Selvom livet af og til, er fuld fart frem, kan man nogle gange have brug for, at synke ned under dynen, eller måske gemme sig bag fjernsynet, for at være alene. Det er altså ikke unormalt! Rigtig mange mennesker har rigtig travlt til daglig, så travlt, at det kan være svært at nå det hele. Måske har du også brug for, nogle gange at være alene?? Og slappe lidt af. Til hverdag har du måske rigtig meget at se til, måske bruger du tiden til en masse forskellige aktiviteter, eller måske bruger du også nogle gange tiden til at tænke. Måske tænker du på morgendagens skoledag, eller en fodboldkamp i weekend, eller måske tænker du mere på, hvem Gud i virkeligheden er? Mulighederne er mange, og der er nok at tænke over... Jeg perlen 3. perle i Kristuskransen er jeg perlen. Jeg perlen er den lille hvide perle, du finder ved siden af stilheds perlen. Jeg perlen viser den tætte forbindelse mellem Gud og mennesket. Det er et billede af mig, sådan som Gud ser mig. Selvom Gud har skabt rigtig mange mennesker, så er alle hans skabninger helt specielle og værdifulde for ham. Det betyder, at vi alle har stor betydning for Gud. Faktisk, så elsker Gud alle, selvom vi har gjort noget dumt eller er onde overfor andre. Det er vigtigt at huske, specielt fordi vi er så gode til at putte andre mennesker i en kasse at vi alle er skabt af den samme gode Gud. Det kan vi godt glemme af og til. Man kan også sige, at vi skal være bedre til holde af hinanden, eller : "Du skal elske din næste som dig selv" (Matt.22,39 ).

4 "Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt" (Sl. 139, 14) Måske kender du det. Det er svært at tro på sig selv. Det kan være svært at tro på, at de ting man har lavet, er lavet godt nok. Selvom vi nogle gange tvivler på os selv, og de ting vi gør, kan vi stadig være sikre på, at der i hvert fald er en der tror på os, og på de ting vi gør. Nemlig Gud. Det er ikke sikkert, at vi altid kan mærke, at Gud er lige bag os og støtter os i de ting vi gør. Selv når vi har været dumme, men også hvis vi har haft en dårlig dag, hvor alt gik galt. Tænketank jeg perle Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Har du nogensinde tænkt på, om der er mennesker som Gud ikke holder af? Nogle gange kan man måske håbe, at Gud ikke holder af dem der driller os henne i skolen. Men ham Gud er lidt en speciel en. Han elsker nemlig alle, uanset hvad vi gør. Uanset hvor meget vi har dummet os. Nogle gange kan det godt virke lidt urimeligt, men på den anden side, er det også nogle gange os selv der driller. Så er det måske i virkeligheden meget rart, at ham Gud er så stor, at han kan tilgive os alle, selvom vi rigtig har dummet os. Selvom Gud siger at man skal elske sin næste som sig selv, kan det nogle gange være lidt svært. Faktisk kan det være meget svært nogle gange. Det kan være rigtig svært at holde af dem, der driller henne i skolen. I sådan en situation har man mest lyst til at drille igen, at tage hævn kalder man det, selvom man helt sikkert ved, at det slet ikke vil hjælpe. Men fordi man bliver udsat for en dårlig oplevelse, har man lyst til, at andre skal mærke hvordan det er. Hvad du god til? har du tænkt over hvad du er rigtig god til?! På en god dag er man måske god til alt, og på en knap så god dag, kan man måske ikke helt finde noget man er god til. Heldigvis er der altid nogle ting vi er rigtig gode til, hvad enten vi kan se det eller ej. Er du i tvivl om hvad du er god til? prøv at spørg dine gode venner. Måske kan de fortælle dig noget, som du ikke selv havde tænkt over. De kan helt sikkert fortælle dig en ting, som de synes du er rigtig god til! Dåbsperlen 4. perle i Kristuskransen er dåbs perlen. Dåbs perlen er den store hvide perle, du finder ved siden af jeg perlen. Dåbs perlen symboliserer igen vores tætte kontakt til Gud. I dåben blev vi fortalt, at vi alle er elsket som Guds børn. Som døbt får vi nemtlig lov til at kalde Gud for vores far. Børn har nemlig en helt speciel plads i Guds rige.

5 Når man bliver døbt i Folkekirken, bliver man for det meste døbt som barn. Her er det nemlig nemmest at se, at vi ikke skal "vise os" for at kunne blive en del af Guds rige og hans store familie. Man siger også "Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det" (Mark, 10, 15 16) Når man er lille, stoler man fuldt ud på sine forældre og i dåben giver man sig hen til Gud, i tro på at han vil passe godt på os. "Alle I, der er døbt til Krisus, har jo iklædt jer Kristus" (Gal. 3,27) Kan du huske da du blev døbt? Eller kan du huske, at du har set andre blive døbt? At blive døbt er en ret stor ting i kristendommen. Her siger man ja, til at blive en del af Guds store familie. Man bliver døbt i "Faderens, Sønnens og Helligåndens navn." Selvom det er præsten der døber os, så gør han det i en andens navn. Nemlig Guds navn. Når præsten til sidst tegner korsets tegn for "dit ansigt og for dit bryst", ved vi, at vi kommer til at tilhøre Gud. Men der er også en grund til, at vi bliver døbt i vand. Nemlig at vand vasker rent, og Gud gør os rene. Uden vand, vil alting visne og dø. Gud giver os mening med livet, lidt lige som blomsten kun kan leve, hvis den bliver vandet nogle gange. Tænketank dåbsperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Har du tænkt på, hvordan man blev døbt i gamle dage? Dengang blev man ikke døbt helt på samme måde som vi gør nu. Dengang blev man døbt, ved at hele kroppen kom under vand og hurtigt op igen. Ved at blive døbt, siger man man at Gud oprejser os til nyt liv, det betyder, at Gud tilgiver os og giver os en chance, og gør os klar til at leve livet. På den måde får vi som døbte, tilbud om kærlighedens liv og fællesskab med vores venner og Gud. Hvordan synes du, det tilbud lyder? Er du døbt? Valgte du det selv, eller valgte dine forældre for dig? Der er rigtig mange spørgsmål, når det handler om dåb. Hvorfor vælger man at blive døbt, og dermed blive en del af Guds store familie? Nogle mennesker vælger at blive døbt, netop for at blive en del af Guds familie. Andre vælger at blive døbt, fordi "det gør alle andre". Og nogle vælger det måske fra. Men at blive døbt, og på den måde medlem af Guds store familie, er egentlig en ret stor gave! Ved du om dine forældre er døbt? Og har du nogensinde snakket med dine forældre om hvorfor du selv blev døbt? At blive døbt betyder jo, vi lægger vort liv i Guds hænder. I dåben får vi alt af Gud "synderens forladelse og det evige liv", og vi må altid, hver eneste dag, modtage tilgivelse og liv af Gud, og vi ved, at Gud altid er det, også når vi ikke ber' om det. Men kan man så ikke have et godt liv, hvis man ikke er døbt? Selvom man ikke er døbt, og selvom man måske ikke er medlem af Folkekirken, betyder det naturligvis ikke, at man ikke må komme i kirken eller i børneklubben slet ikke. Desuden kan man sagtens blive døbt, også når man er voksen. Men hvorfor er du døbt? eller hvorfor er du ikke døbt?

6 Ørkenperlen 6. perle i Kristuskransen er ørken perlen. Ørken perlen er den sandfarvede perle, du finder ved siden af den anden stilheds perle. Ørken perlen leder tankerne på, ja en ørken. I en ørken er der bare sand, sand og atter sand. Her vokser intet, her findes kun sand! og her råder ensomheden. Nogle gange, kan vi godt synes, at livet føles lidt som en lang gåtur i ørkenen, alene. Vi kan føle os ensomme eller måske endda holdt udenfor. Det at blive holdt udenfor, er en rigtig træls fornemmelse. Når man fx bliver holdt udenfor, kan vi måske føle os fristet til at tage hævn, fordi vi bliver såret og kede af det. Midt i ensomheden melder fristelsen sig. Fristelsen til at opgive det hele fordi tingene ikke helt vil, som vi selv vil. Selvom vi godt ved, at det ikke er smart at lade os friste og tage hævn. "Han kan gøre ørken til oase, den tørre jord til kildevæld" (Sl. 107,35) At føle sig alene, er en rigtig ubehagelig følelse. Måske kender du det?! Man føler det lidt som en ørkenvandring. Selvom man i virkeligheden ikke er alene, kan man alligevel føle, at der ikke er nogle mennesker, i hele verden, som lægger mærke til en, selvom man endda står sammen med 15 andre børn og venter på bussen. Man kan føle sig overset. I biblen bliver der også fortalt om, hvordan Jesus trækker sig tilbage alene i ørkenen, fordi han ville bede til Gud. Han ville gerne være alene, mens han skulle bede til Gud. Med Gud i baghånden er man sikker på, at man aldrig er helt alene. Han er altid klar til at lytte. Måske giver han os ikke ret i, at det var smart at tage hævn, hvis nogen driller.. Alligevel vil han altid lytte til os, og tilgive os, hvis vi har gjort noget skidt. Heldigvis kan det at være alene eller lege alene også være en god ting først her, har man tid til at tænke over tingene. Men selvfølgelig er det altid rarest, hvis man har nogle venner at være sammen med. Tænketank ørkenperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i At være alene. At blive skuffet. At blive fristet hvad er værst? Tror vi alle har oplevet, det at være alene, blive skuffet eller at blive fristet, til at gøre noget, som vi måske ikke burde. Mest fordi vi bliver kede af, at være alene eller af at blive skuffet af andre, som betyder meget for os.

7 Hvad synes du ensomhed betyder?! Og hvornår er man ensom? Er det, når man i 20 minutter ikke får en besked ind på mobilen og føler, at alle andre har glemt en? Eller er det når, man dag efter dag, går alene i skole. Ikke snakker med de andre børn i skolen, og slet ikke når man har fri?! Hvad er ensomhed, og har du nognesinde følt dig ensom? Ørkenvandring lyder af meget, men det kan også betyde, at der fx er nogle ting, som vi til daglig ikke bryder os om. Måske er det at gå i skole eller at rydde op på værelset. De ting som vi ikke bryder os så meget om, kan nemt komme til at føles som en ørkenvandring. Som noget der tager enorm meget tid, selvom det måske kun tager 10 minutter at rydde op på værelset. legeperlen 8. perle i Kristuskransen er bekymringsløsheds perlen eller lege perlen. Lege perlen er den blå perle, du finder ved siden af endnu en stilheds perle. et andet navn kunne være legeperlen eller livsperlen. Bekymringsløsheds perlen er det sted, hvor vi lægger vores liv i Guds hænder. Det er det tidspunkt hvor tilliden til Gud er enorm. Den symboliserer hvordan vi som kristne kan stole på, at Gud har en mening med de ting der sker rundt om i verden, selvom vi måske har lidt svært ved at forstå det! Heldigvis giver kristendommen os lov til at være bekymringsløse, det betyder, at vi ikke behøver at tænke så meget over alle de dårlige ting der er sket, kan ske og altid vil ske, mest fordi vi kan regne med, at Gud altid vil sørge for os og passe på os. Man kan sige, at han holder hånden over os. "Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig?" (Matt. 6,27) Grunden til at man kalder perlen bekymringsløsheds perlen og men også lege perlen, skyldes at man i leg ikke har tid til at bekymre sig. Her får fantasien frit løb, og man leger for at have det sjovt sammen med vennerne. Tit glemmer man jo alt omkring sig, når man er midt i en god leg. Når du bruger Kristuskransen, kan du bruge legeperlen eller bekymringsløsheds perlen til at lægge din frygt og dine bekymringer fra dig.

8 Tænketank legeperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Du kender måske allerede til det. Det handler om forventninger. Hvad andre forventer af én. Hvad du forventer af dig selv! Måske er du normalt rigtig god til at lave sport, går det en dag rigtig dårligt, er det måske nok til at hele dagen synes rigtig dårlig. Ingenting vil lykkes. Pludselig virker alt irriterende og alle er dumme. Bare rolig, det er helt normalt! Forventningerne kan være svære at leve op til, også selv når vi gør vores bedste. Og så længe man gør alt hvad man kan, lykkes tingene ikke altid, men det kan man ikke gøre noget ved. Hvordan tror du Gud oplever dig? Og hvordan tror du, han har tænkt at vi skal bruge vores liv? Har han overhovedet noget at skulle have sagt med dit liv, hvad? Har du set de fede bukser, nede i.. Hold da op! Går man en tur ned ad gågaden, får man tilbud efter tilbud. Og helt ærlig, det er lidt svært at lade være med at stoppe op. Vi føler os måske ikke smarte nok?! Eller tænker: Hm, hvis jeg blot kunne eje den t shirt, så ville mange ting være bedre! Måske er det nyt tøj eller en ny cd. For mange handler det om at følge moden. Man skal bare huske på, at de nye bukser eller den nye musik ikke styrer alt. Men det vigtigste er jo i virkeligheden den som man finder under tøjet og den som hører musikken. Det fede er at Gud kan li alle, uanset tøj og musiksmag. Heldigvis.. Kærlighedsperlen 10. perle i Kristuskransen er kærligheds perlen. Kærligheds perlen er den første røde perle, efter lege perlen og endnu en stilheds perle. Kærligheds perlen handler om den kærlighed, vi får fra Gud. Guds kærlighed til os kræver ikke noget, vi skal ikke gøre os fortjent, til at blive elsket af Gud. Han elsker os lige meget hvordan vi er, også selvom vi måske ikke føler os fortjent, til at være elsket af ham. Guds kærlighed til os, kan tit sammenlignes med forældres kærlighed til deres børn. Dine forældre elsker dig, for den du er, og fordi at du er deres barn. Du kan gøre dumme ting, men alligevel vil de altid elske dig, for du er deres og hører til hos dem. Lige sådan er vi ved dåben blevet Guds børn og vi hører til hos ham, han elsker os for den vi er. Da Jesus døde på korset for at redde os, viste han, at Guds kærlighed er grænseløs. Gud ville ikke opgive os, så han lod sin søn dø på korset for vores skyld, sådan at vi kan gå fri, og blive tilgivet for det vi gør forkert.

9 "Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre" (Rom. 6,23) Gennem denne perle kommer vi ind i kærlighedens rige. Vi kan ved denne perle tænke på, at vi lever og er til, fordi vi er elsket af Gud, vores far. Livet er en gave vi modtager uden betingelser. Sådan er det også med frelsen, uanset om vi har båret os dumt ad, sagt noget der sårer andre eller noget helt tredje, så elsker Gud os så højt, at han lod sin søn dø i stedet for os, så at vi kan få tilgivelse og et evigt liv. Tænketank kærlighedsperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind (1. korintherbrev 13,4) Hvad er det vi aldrig får nok af, og det vil aldrig giver nok af? Kærlighed! Har du oplevet kærlighed? Oplevet kærlighed mellem to mennesker eller kærlighed mellem Gud og dig selv?! Hvordan oplever man kærligheden? Kærlighed du får fra et andet menneske. Hvis man overfører det til Bibelen, så gav Jesus os mennesker al sin kærlighed, fordi han døde for os, ved også at tilgive alt vi har gjort, gør og altid vil gøre, af dumme ting. Hvad er det med kærlighed? Uanset om det er kærlighed til et andet menneske, eller om det er kærlighed til Gud. Nogle gange ville det være nemmest uden kærligheden, så ville mange ting være meget lettere. Så skulle vi måske ikke bekymre os så meget? Men på den anden side, så kan vi heller ikke leve uden kærlighed! Kærlighed er det, der binder to mennesker sammen, uanset om det er som kærester, venner eller familie. Kærligheden er forholdet mellem mennesker, der holder af hinanden. Offerperlen 11. perle i Kristuskransen er offer perlen. Offer perlen er den anden røde perle, du finder ved siden af kærlighedsperlen. Offer perlen, den anden røde perle, er den kærlighed, som vi giver videre til andre mennesker.

10 Ligesom Gud har givet alt for os gennem sin søn Jesus Kristus, må vi også ofre noget af os selv for dem, som har brug for os. Når vi har fået Guds kærlighed, er det vores opgave at give den videre til andre. Man kan sige at vi er Guds hænder i verden. Gennem os, kan Gud give sin kærlighed videre til verden, hvis vi er villige, til at ofre noget af det vi har fået. Det er gennem os og vores måde at være på, at andre skal komme til at kende Gud og hans kærlighed til alle, uanset hvem man er, hvad man gør og hvornår, man kan slet ikke gøre noget, som vil få ham til ikke at elske os. Vi skal være som en sten, der bliver varmet af solen og dermed kan varme andre. Kærligheden vi får fra Gud, skal lyse ud af os og med den kærlighed skal vi sprede glæde mellem hinanden. "Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde." (1. Kor. 13,1) Når vi tænker på offer perlen må vi mindes, at Jesus gav sig selv for os, som ven. Derfor er det så vigtigt at vi husker, at vi skal gøre som ham og være der, når vores venner og fjender har brug for os, så vi kan være en rigtig ven. Vi skal forsøge at give den kærlighed, som Gud elsker os med, videre til andre. Kærligheds perlen skal hjælpe os med at være mod andre, som vi vil at de skal være mod os selv. Tænketank offerperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, der blev taget op, i At ofre sig for andre, er et meget stærkt ord. Men det betyder, at man gør noget for andre. At man sætter andre mennesker i første række. Før én selv. Det kan godt være lidt svært, at give så meget af sig selv for andre, men den man giver sig fuldt ud for, bliver meget mere glad en man lige går og tror! Selve det at ofre sig, hænger meget sammen med kærlighed, havde du tænkt over det? Faktisk så kan man ikke have kærlighed unden også at skulle ofre sig, og omvendt. Man skal jo give eller "ofre" sig selv, i form af at vise kærlighed til andre, for at få kærlighed tilbage. Selv om det godt kan være lidt svært! En ting man også skal huske på, er også at ofre sig, gi lidt af sig selv, for dem som ikke har det helt så nemt, som du måske selv har det? Måske er det en dag dig selv, som har brug for, at et andet menneske ofrer sig for dig. Giver lidt af sig selv, for din skyld. Det kan være du allerede har prøvet det, at give så meget af dig selv, fordi du ville gøre et andet menneske glad? Måske ville du overraske din mor eller far, med en god gave eller ved at bage lidt. Hemmelighedsperler

11 De næste perler i Kristuskransen er hemmeligheds perlerne eller forbøns perlerne. Hemmeligheds perlerne er de 3 små hvide perler, du finder ved siden af offerperlen. Bare ordet hemmelighedsperler, gør de her perler lidt mere interessante! Hemmelighedsperlerne er de 3 små hvide perler. Hemmelighedsperlerne kan man give hver sin betydning. Hver sin egenskab, kalder man det også. Det kan være noget eller nogen, men gerne vil be' for, hver gang man kommer til de 3 små perler. Når man ber' som kristen, er det meget normalt at man ber' for andre, som har det svært. Man siger, man går i forbøn for andre. Hemmelighedsperlerne kan man give hver sin betydning. Måske kan man be' for sin syge farfar eller noget helt andet. Hvad man ber' om ved hemmelighedsperlerne, er jo hemmeligt og ikke noget man behøver at fortælle andre om. "Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre" (Sl. 139,4) Har du prøvet at be' for andre? og hvorfor?! Nogle gange kan det være lidt svært at sige til andre mennesker, at man holder rigtig meget af dem, eller at man er bekymrede for om de har det godt. Så kan man heldigvis sende dem en god tanke, ved at be' til Gud. Be' om, at han må passe på dem vi tænker på og holder af. Tænketank hemmelighedsperler Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Har du nogensinde tænkt på, om der er mennesker som Gud ikke holder af? Nogle gange kan man måske håbe, at Gud ikke holder af dem der driller os henne i skolen. Men ham Gud er lidt en speciel en. Han elsker nemlig alle, uanset hvad vi gør. Uanset hvor meget vi har dummet os. Nogle gange kan det godt virke lidt urimeligt, men på den anden side, er det også nogle gange os selv der driller. Så er det måske i virkeligheden meget rart, at ham Gud er så stor, at han kan tilgive os alle, selvom vi rigtig har dummet os. Selvom Gud siger at man skal elske sin næste som sig selv, kan det nogle gange være lidt svært. Faktisk kan det være meget svært nogle gange. Det kan være rigtig svært at holde af dem, der driller henne i skolen. I sådan en situation har man mest lyst til at drille igen, at tage hævn kalder man det, selvom man helt sikkert ved, at det slet ikke vil hjælpe. Men fordi man bliver udsat for en dårlig oplevelse, har man lyst til, at andre skal mærke hvordan det er. Hvad du god til? har du tænkt over hvad du er rigtig god til?! På en god dag er man måske god til alt, og på en knap så god dag, kan man måske ikke helt finde noget man er god til. Heldigvis er der altid nogle ting vi er rigtig gode til, hvad enten vi kan se det eller ej. Er du i tvivl om hvad du er god til? prøv at spørg dine gode venner. Måske kan de fortælle dig noget, som du ikke selv havde tænkt over. De kan helt sikkert fortælle dig en ting, som de synes du er rigtig god til!

12 Nattens perle Nattens perle et andet navn kunne være dødens perle eller sorgens perle! 15. perle i Kristuskransen er nattens perle. Nattens perle er den sorte perle, du finder ved siden af de tre hvide hemmelighedperler. Nattens perle er døden og sorgen. Den mørke side af livet og det at være menneske. Alt det triste. Selv om vi har en mørk del af livet, er Gud alligevel til stede, selv når det ser mest sort ud for os. Han er der, midt i lidelsen og alt det triste. Dengang Gud viste sig for mennesker i form af Jesus, var han menneske med alt hvad det betød. Han døde på korset for vores skyld, og har på den måde oplevet menneske lidelse, selv om menneskelig lidelse heldigvis ikke behøver at være at dø på et kors. Men han tog alle vores fejl med i graven da han døde, og tilgav på den måde alle de onde ting, vi som mennesker altid vil gøre. Siger jeg: "Mørket skal dække mig, lyset bliver til nat omkring mig", så er mørket ikke mørke for dig, natten er lys som dagen, mørket er som lyset (Sl. 139, 11 12) Selv når vi synes det går rigtig dårligt, så er Gud med os. Han er der når vores bedsteforældre eller vores gode ven dør. Ja endda når vores kæledyr dør. Han ved hvad der gør ondt, og rammer os hårdt for det gør døden. Men han er der alligevel. Som en rigtig god ven er der, når vi har mest brug for det. Selv om det er meget svært at forstå, hvorfor én vi holder af, pludselig skal dø, må vi tro på, at ham Gud har en mening med det! Tænketank nattens perle Nattens perle et andet navn kunne være dødens perle eller sorgens perle! Her har du mulighed for at få sat tankerne i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i forbindelse med forklaringen af perlen. Kender du nogle der er døde? når nogle af vores nærmeste dør, bliver man altid meget ked af det. Og det er helt normalt. Det gør altid rigtig ondt, og man ved ikke helt hvad man skal stille op. For man kan jo ikke rigtig gøre noget ved det! At man ikke kan gøre noget som helst, gør ikke tingene nemmere. Hvis bare man kunne have gjort et eller andet, så det ikke var sket!.. Hvad tænkte du, da én du kendte døde? Man kan nemt blive rigtig forvirret og gal. Og de eneste spørgsmål der bliver ved med at vende tilbage er HVORFOR!! Nogle gange kan man faktisk også godt være lettet over at nogen dør. Mest hvis det er én, som har været meget syg, og som man ved helst vil dø, fordi personen har det så dårligt.

13 Så kan man ønske at personen skal dø, for at personen kan undgå at det hele tiden skal gøre så ondt. Nogle gange siger man, at "det var det bedste for ham" at han døde. Det siger man, fordi man er glad for, at han ikke længere har ondt. Og måske er han endt et bedre sted, hvor han ikke har ondt, hvem ved... Hvordan er livet efter døden? Hvis der er noget liv efter døden. Hvad tror du der sker, når man dør? Måske kender du historien om Brødrene Løvehjerte, som begge dør, og som lever videre i Nangijala og Nangilima og levet et liv, efter de er døde.. Tror du man lever et andet sted, når man dør? Og hvor? I Himlen eller et helt andet sted? Opstandelsesperlen Opstandelsesperlen et andet navn kunne være håbsperlen eller stå op perlen! 17. perle i Kristuskransen er Opstandelses perlen. Opstandelses perlen er den store hvide perle, du finder efter nattens perle og en stilhedsperle. Efter natten bryder solen frem igen. Efter nattens eller sorgensperle kommer opstandelsesperlen. Solen står op og alt liv vender tilbage. Opstandelsesperlen er håbet, om at Gud gør en forskel, når alt ser allermest håbløst ud. Opstandelsesperlen er symbol for nyt liv et symbol for det kristne håb, om at Gud kan overvinde alt, ogå døden som han gjorde dengang Jesus døde på korset i påsken, og opstod bagefter. Et håb om, at der findes et liv efter døden. I livet efter døden skal vi være hos Gud, derfor kommer opstandelsesperlen efter nattensperle, og lige før ringen slutter og ender ved Gudsperlen. Kristuskransen er sluttet. Vores liv rummer mange forskellige ting. Fra fødsel til død, fra skabelse til opstandelse. "Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, om han end dør" (Joh. 11,25) Hele Bibelens fortælling om Jesu opstandelse fortæller os, at Guds kærlighed er endnu stærkere end døden. Selv om man sagtens kan være bange for at dø, så har Gud lovet os, at døden ikke har det sidste ord. At der er noget efter døden. Lidt ligesom Jesus stod op påskemorgen, så skal også vi stå op igen til et liv sammen med Gud. Det er da en ret fed garanti? :) Tænketank opstandelsesperlen Her har du mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her vil vi sætte fokus på det tema, som blev taget op, Opstandelse lyder da meget godt ikke? Har du tænkt på, hvordan tingene foregik, dengang Jesus opstod af graven påskemorgen? Og har du tænkt på, hvordan hans nærmeste venner måtte have haft det, dengang de fandt ud af, at

14 hans døde krop ikke længere var i graven? Vildt underligt, at deres gode væk, pludselig var væk. Men ikke længere væk, end at de kunne bede til Gud, for at finde trøst og måske svar på hvad der var sket! Det kan godt være ret svært at forstå, at Jesus opstod. Hvis vi skal holde det sammen med vores eget liv, så betyder Jesu opstandelse at vi som mennesker får en række nye chancer, for at begå fejl her i livet, uden at det gør noget som helst. Det er skønt at tænke på! selv om vi jo ikke altid gør de dårlige ting med vilje. Jesus er jo kommet op til sin Far i Himlen efter han opstod påskemorgen. Har du tænkt på, hvor man kommer hen når man dør? Tror du man kommer i Himlen lige som Jesus gjorde? Det han være ret svært at finde ud af hvad man mener, og hvordan skulle man egentlig også vide det? Har du derudover tænkt over, hvor mange chancer man egentlig får som menneske? Hvor mange gange vi gør noget forkert, uden at der sker så meget ved det? Hvordan kan en Gud være så god? Det er åbenbart nemt for ham, for det eneste han siger skal til er at man elsker sin næste og vil gøre alt for den, og det må man sige at han gør! ved at lade sin søn Jesus dø for vores skyld!

Bed med Hænderne (Kristuskrans)

Bed med Hænderne (Kristuskrans) Bed med Hænderne (Kristuskrans) Tema Gud i dit liv Deltagere Max 10 pr. hold Varighed Ca. 2 timer Sted Inde Materialer Nåle, perler, snor, saks, ark om Kristuskransen til udlevering Forberedelse Kopier

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Målet for vandringen er kærlighedens forening med Gud og et fuldt udfoldet liv i tjeneste for andre.

Målet for vandringen er kærlighedens forening med Gud og et fuldt udfoldet liv i tjeneste for andre. Kristuskransen En bedekrans i luthersk tradition Kristuskransens ophavsmand er den svenske biskop Martin Lønnebo, som har hentet inspiration fra den kristne mystik og Østens spiritualitet. Han oplevede

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København.

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Stine Munch. Kristus - opstanden og evig nær - Vi takker dig for denne morgens nye håb, der rækker ned i grave og ind i mørke sind. Vi beder dig: Læg

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14 Salmer: Lem Kirke kl 9.00 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Rødding Sognehus kl 10.30 739 Rind nu op

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

Trinitatis søndag 31. maj 2015

Trinitatis søndag 31. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: At komme ind i Guds rige Salmer: 723, 356, 416; 582, 6 Evangelium: Joh. 3,1-15 Mange har i tidens løb spekuleret på hvorfor Nikodemus kom til Jesus om natten. Nikodemus var

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ /

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ / Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Råber I til mig, og går i hen og beder til mig, vil jeg høre jer. Søger

Læs mere

Kristen eller hvad? Linea

Kristen eller hvad? Linea Forord Du er ret heldig Du sidder lige nu med en andagtsbog, der er den første af sin slags i Danmark. En andagtsbog som denne er ikke set før. Den udfordrer måden, vi tænker andagter på, og rykker grænserne

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. juni 2016 kl Salmer: 748/365/366/300//588/439/725/695, v.5-7.

4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. juni 2016 kl Salmer: 748/365/366/300//588/439/725/695, v.5-7. 1 4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. juni 2016 kl. 10.00. Salmer: 748/365/366/300//588/439/725/695, v.5-7. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. I den uge,

Læs mere

4. søndag i advent 2014, Hurup Johs. 1, 19-28

4. søndag i advent 2014, Hurup Johs. 1, 19-28 4. søndag i advent 2014, Hurup Johs. 1, 19-28 Herre Jesus Kristus forbarm dig over mig synder. Styrk mig til ikke at lade bekymringerne tage livet af mig. AMEN Folk har syntes, at Johannes var en underlig

Læs mere

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael 6 9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael Hellige ærkeengel Mikael, forsvar os i kampen; vær vort værn mod djævelens ondskab og efterstræbelser. Gud kue ham; derom beder vi ydmygt; og du, fyrsten over den himmelske

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Kl. 11.00 Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Evangelium: Joh. 6,44-51 Pinsedag kom Helligånden over apostlene, og Peter holdt en brandtale.

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor...

Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor... Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor... 1 Gud, tak for, at du kalder os for dine børn og fordi du kender os helt og alligevel holder af os og vil have med

Læs mere

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer: Lihme 9.00 751 Gud ske tak og lov, Dåb: 448 Fyldt af glæde, 52 Du herre Krist, 41 Lille Guds barn, 807 Den lange lyse sommerdag Lem 10.30 751 Gud

Læs mere

Søndag seksagesima I. Sct. Pauls kirke 3. februar 2013 kl Salmer: 448/385/208/391//319/557/326,v.4-6 Uddelingssalme: se ovenfor: 557

Søndag seksagesima I. Sct. Pauls kirke 3. februar 2013 kl Salmer: 448/385/208/391//319/557/326,v.4-6 Uddelingssalme: se ovenfor: 557 1 Søndag seksagesima I. Sct. Pauls kirke 3. februar 2013 kl. 10.00. Salmer: 448/385/208/391//319/557/326,v.4-6 Uddelingssalme: se ovenfor: 557 Åbningshilsen Fyldt af glæde over livets under. At de tre

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så?

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 9. oktober 2016 Kirkedag: 20.s.e.Trin/B Tekst: Es 5,1-7; Rom 11,25-32; Matt 21,28-44 Salmer: SK: 9 * 347 * 352 * 369 * 477 * 361 LL: 192 * 447 * 449 * 369

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt.

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt. 1. søndag efter påske Brændkjær 408-300 - 54-249 -236, v. 5-6 218 Vi ved som regel, når vi har dummet os, når vi har begået en fejl. Vi har vel prøvet det alle sammen. Har prøvet at sige det, der ikke

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus!

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus! Onsdag d. 1. april 2015 Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder Jesus Kristus! Du er midt iblandt os, og dagligdagen er gennemlyst af din kærlighed. Men du kender også vores svigt og vores forvirrede

Læs mere

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 10. april 2016 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 331:

Læs mere

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor?

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor? Fadervor Trosbekendelsen beskriver, hvordan Gud kommer til os. Man kan sige, at bøn handler om det modsatte: Vi kommer til Gud. (Selvom Gud faktisk også kommer til os, når vi beder!) Da Jesu disciple spørger

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Søndag seksagesima 2015 Hurup

Søndag seksagesima 2015 Hurup Søndag seksagesima 2015 Hurup Markus 4, 1-20 Herre, lær mig at lytte til det, du vil med mig, og gør mig fri af det, som binder mig til mit eget. AMEN Moar! kaldte den ene af drengene. Mor var ude i køkkenet.

Læs mere

Prædiken til d.8. januar 2017, Lemvig Bykirke kl v/brian Christensen Tema: Vi fødes ind i Guds rige.

Prædiken til d.8. januar 2017, Lemvig Bykirke kl v/brian Christensen Tema: Vi fødes ind i Guds rige. Prædiken til d.8. januar 2017, Lemvig Bykirke kl. 10.30 v/brian Christensen Tema: Vi fødes ind i Guds rige. Tekster: Sl 84; Rom 12,1-5; Mark 10,13-16 1. søndag efter Hellig 3 konger, 1. tekstrække. De

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Man kan få slides i pdf på hjemmesiden. Skrifterne i GT + Jesus/Helligånden + samspil med de andre apostle mf

Man kan få slides i pdf på hjemmesiden. Skrifterne i GT + Jesus/Helligånden + samspil med de andre apostle mf Man kan få slides i pdf på hjemmesiden Skrifterne i GT + Jesus/Helligånden + samspil med de andre apostle mf 1 Fil 3,3: Det er os, der er de omskårne, og som tjener ved Guds ånd og har vores stolthed i

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Salmer: 729: Nu falmer skoven, 561: Jeg kender et land v. 8-10 + 13, 571: Den store hvide flok, 552: Nu har taget fra os, 787: Du, som har tændt

Læs mere

Da bøgernes titler kan forveksles, markeres Kristustro med 1 og Kristusliv med 2.

Da bøgernes titler kan forveksles, markeres Kristustro med 1 og Kristusliv med 2. Til videre studie Til dig som har lyst at studere lidt på egen hånd Har du lyst til at beskæftige dig mere med det tema, som er gennemgået på kurset, kan du spørge din leder om forslag til litteratur.

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske.

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske. 1 Prædiken til konfirmation 4. maj kl. 9.45 & 11.00 751 Gud ske tak og lov 557 Her vil ties udvalgte vers 17 Altmægtige og kære Gud udvalgte vers 439 O, du Gud lam 70 Du kom til vor runde jord 4. maj 11.00

Læs mere

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 1 7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Denne solbeskinnede

Læs mere

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37 Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Joh. 6, 35 Jeg er livets brød. Den, som kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du?

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Forestil dig, at du møder en person, som intet kender til dig. Forestil dig, at den person spørger dig, hvem du er. Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Fortæller du,

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Trinitatis Søndag. Salmevalg

Trinitatis Søndag. Salmevalg Trinitatis Søndag Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin søn os til Herre 417: Herre Jesus, vi er her 69: Du fødtes på jord 364: Al magt på jorden og i himlen 375: Alt står i Guds Faderhånd Dette

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014.

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Stine Munch Korsfæstelsen er så svær... Det var Guds mening, og alligevel menneskets utilstrækkelighed og dårskab der er skyld i det.. Som

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn.

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37]

Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37] Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37] Salmer: 736 Den mørke nat 637 Du som mætted tusind munde 319 Vidunderligst (Barnekow) 31 Til himlene rækker 736 Den mørke nat 298 Helligånden trindt

Læs mere

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN 20. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Mattæus 22, 1-14 Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN Sommeren er forbi. Der er slut med varme og milde vinde. Efteråret

Læs mere

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 14. april 2017 Kirkedag: Langfredag/A Tekst: 1 Mos 22,1-18; Es 52,13-53,12; Mk 15,20-39 Salmer: SK: 195 * 189 * 191 * 188,1-2 * 192 LL: samme Nogle gange,

Læs mere

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn.

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme Hilsen

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

2. påskedag. Salmevalg

2. påskedag. Salmevalg 2. påskedag Salmevalg Tag det sorte kors fra graven Jesus lever, graven brast Opstandne Herre, du vil gå Hvad er det at møde den opstandne mester Tænk, at livet koster livet Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vær ikke bange Tillæg til serien Det lover jeg dig ; om forfølgelse Mål: Børn hører, hvordan andre børn i verden lider pga. deres tro på Jesus. De opmuntres til ikke at være bange og ikke at give op, selvom

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække Salmer DDS 737: Jeg vil din pris udsjunge DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS

Læs mere

og menighed, det er noget, der præger de unge mennesker i dag. I hvert fald i sammenligning Kære konfirmander!

og menighed, det er noget, der præger de unge mennesker i dag. I hvert fald i sammenligning Kære konfirmander! Konfirmation. Odense domkirke 27.4.2014 kl. 10. Salmer: 402 Den signede dag, 725 Det dufter lysegrønt, 331 Uberørt, 192 Hil dig frelser (efter konfirmation), 749 I østen Kære konfirmander! I har været

Læs mere