Kristuskransen forklaring på perlerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kristuskransen forklaring på perlerne"

Transkript

1 Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede opdaget, at det er den største perle i kransen?! En perle, der overgår alle de andre perler i kransen, med sin farve og glans. Den store Guds perle er symbol på en treenig Gud altså Fader, søn og helligånd. Det lyder stort, og det er Han jo. Guds perlen er et symbol på Gud selv, og på hvor stor han er, i forhold til alle andre ting omkring os, og ikke mindst i forhold til os selv. Det kan være lidt svært at forstå, hvor stor han er, specielt når vi ikke kan se ham! det gør i hvert fald ikke altid tingene nemmere. Men Guds perlen viser det store, det almægtige og måske gådefulde. Det grænseløse, med stadig nærværende. Man kan sige, hvis den ikke var der, gik glansen lidt af armbåndet. Hvis Gud ikke var her, ville mange ting pludselig være uden mening. Selvom vi tror på en god Gud, kan han også være lidt svær at tro på, når man ser alle de dårlige ting ude i verden. Hele tiden bliver man nødt til at tro på, at "ham deroppe" har en idé, med de ting der sker selvom vi ikke altid forstår det! "Gud er lys, og der er intet mørke i ham" (1. Joh. 1,5 6) Når man tænker på Gud og Jesus, kan man nemt komme til at tænke på, om han virkelig findes. Nogle gange kan man blive i tvivl, fordi der sker så mange onde ting ude i verden eller bare hjemme i vores by, hvor vi bor. Heldigvis kan man altid vide sig sikker på, at Gud altid er der, uanset hvor meget vi tvivler eller tror på det. Han er der altid, klar til at række hånden ud for at hjælpe os, hvis vi har brug for det. Det er det fantastisk ved ham! Han er større end vi kan forestille os. Men det er nu alligevel rart at tænke på, at vi kan slappe lidt af, og vide at Gud passer på os. Tænketank gudsperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i

2 Det er ikke altid lige nemt, at finde ud at, hvad man skal tro på. Slet ikke, hvis ens venner ikke tror på Gud, og man selv gør, i hvert fald en lille smule. Skal man så fortælle sine venner, at man tror på Gud. Hvornår ved man, at man tror på Gud? hvor og hvornår kan man møde ham, og hvad er han for en? Er det kun i kirken, man kan tro på Gud, eller kan man ikke også godt tro på ham derhjemme foran fjernsynet? Hvornår tror man mest!? Lige når man vågner, klar til at springe ud af sengen til en ny dag. Eller når man går i seng, og kan takke ham for, at man igen har haft en god dag? Har du nogensinde tænkt på, hvordan Gud ser ud? Måske har han langt hår, måske er det kort. I virkeligheden gik han så i kjole (eller kjortel, som man kaldte det, i gamle dage) eller havde han også et par fede bukser, som du sikkert har?! Der er faktisk sjovt at tænke på, hvordan Gud er. Hvordan han ser ud og sådan. Tænk hvis han findes, altså hvis man sådan kunne møde ham her på jorden. Tænk hvis man kunne møde hans søn Jesus på gågaden. Det kunne være ret fedt. Tænk hvis han kom gående på gågaden, med Gud hængende i mobil, eller Guds beskeder bippende ind på mobilen, på vej på arbejde. På vej ud for at snakke med mennesker. Jo, det må være Gud, på den fede måde! tænk hvis man havde hans mobilnummer, det kunne være rart af og til Stilhedsperlen Stilhedsperlen et andet navn vil være pauseperler, hvile perler, kedsomhedsperler 2. perle i Kristuskransen er Stilheds perlen. Stilheds perlen er den ovale perle, du finder ved siden af Guds perlen. Stilhedsperlerne er pauser i Kristuskransen, pauser til at være stille og til at lytte efter Gud. For det meste tænker vi, at det skal være os, der skal have fat i Gud, ved fx at bede til ham. Men nogle gange, kan det også være ham, der vil snakke med os! Måske har han noget, han gerne vil fortælle os. I vores dagligdag kan det være svært at få tid, til at slappe af og være stille. Har vi lyst til at lytte, være stille og slappe af, skal vi selv tage os tiden til det. Vi skal selv skabe muligheden for at være stille. Men det kan være en ret stor opgave! Specielt hvis du er vant til at have meget travlt. "Vær stille over for Herren, vent på Ham" (Sl. 37,7) En af de ting man kan forbinde med stilhedens øjeblik, kan være kirken. Her har man, midt i en travl hverdag, mulighed for at sidde stille og tænke. En fantastisk mulighed. Midt i stress og jag. Man kan tænke over en dårlig oplevelse, man forsøger at komme over.

3 Man kan tænke på en, som man er forelsket i. Eller man kan tænke på Gud. På de ting han kan og de ting han gør. Man kan tænke på hans evne til altid at være der for os, når vi har aller mest brug for det. I stilheden og i kirken, kan man tænke på præcis hvad man vil. For i stilheden eller i pauserne, er der plads til at gå i dybden med tingene, plads til at blive overrasket og glad, og ikke mindst til at bruge lidt tid på sig selv, komme helt ned på jorden, og nyde livet, som man har fået det. Tænketank stilhedsperlen Stilhedsperlen et andet navn vil være pauseperler, hvile perler, kedsomhedsperler Her har du mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Pyha, du kender det måske, det er svært at få tid til at nå det hele i dagligdagen. Vennerne skal passes, der skal måske dyrkes lidt sport, et par gange om ugen, eller tre. Livet skal nydes, og lektierne skal jo også laves.. Hvor travlt har du til hverdag? og kan du lide, at have travlt til hverdag? Selvom livet af og til, er fuld fart frem, kan man nogle gange have brug for, at synke ned under dynen, eller måske gemme sig bag fjernsynet, for at være alene. Det er altså ikke unormalt! Rigtig mange mennesker har rigtig travlt til daglig, så travlt, at det kan være svært at nå det hele. Måske har du også brug for, nogle gange at være alene?? Og slappe lidt af. Til hverdag har du måske rigtig meget at se til, måske bruger du tiden til en masse forskellige aktiviteter, eller måske bruger du også nogle gange tiden til at tænke. Måske tænker du på morgendagens skoledag, eller en fodboldkamp i weekend, eller måske tænker du mere på, hvem Gud i virkeligheden er? Mulighederne er mange, og der er nok at tænke over... Jeg perlen 3. perle i Kristuskransen er jeg perlen. Jeg perlen er den lille hvide perle, du finder ved siden af stilheds perlen. Jeg perlen viser den tætte forbindelse mellem Gud og mennesket. Det er et billede af mig, sådan som Gud ser mig. Selvom Gud har skabt rigtig mange mennesker, så er alle hans skabninger helt specielle og værdifulde for ham. Det betyder, at vi alle har stor betydning for Gud. Faktisk, så elsker Gud alle, selvom vi har gjort noget dumt eller er onde overfor andre. Det er vigtigt at huske, specielt fordi vi er så gode til at putte andre mennesker i en kasse at vi alle er skabt af den samme gode Gud. Det kan vi godt glemme af og til. Man kan også sige, at vi skal være bedre til holde af hinanden, eller : "Du skal elske din næste som dig selv" (Matt.22,39 ).

4 "Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt" (Sl. 139, 14) Måske kender du det. Det er svært at tro på sig selv. Det kan være svært at tro på, at de ting man har lavet, er lavet godt nok. Selvom vi nogle gange tvivler på os selv, og de ting vi gør, kan vi stadig være sikre på, at der i hvert fald er en der tror på os, og på de ting vi gør. Nemlig Gud. Det er ikke sikkert, at vi altid kan mærke, at Gud er lige bag os og støtter os i de ting vi gør. Selv når vi har været dumme, men også hvis vi har haft en dårlig dag, hvor alt gik galt. Tænketank jeg perle Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Har du nogensinde tænkt på, om der er mennesker som Gud ikke holder af? Nogle gange kan man måske håbe, at Gud ikke holder af dem der driller os henne i skolen. Men ham Gud er lidt en speciel en. Han elsker nemlig alle, uanset hvad vi gør. Uanset hvor meget vi har dummet os. Nogle gange kan det godt virke lidt urimeligt, men på den anden side, er det også nogle gange os selv der driller. Så er det måske i virkeligheden meget rart, at ham Gud er så stor, at han kan tilgive os alle, selvom vi rigtig har dummet os. Selvom Gud siger at man skal elske sin næste som sig selv, kan det nogle gange være lidt svært. Faktisk kan det være meget svært nogle gange. Det kan være rigtig svært at holde af dem, der driller henne i skolen. I sådan en situation har man mest lyst til at drille igen, at tage hævn kalder man det, selvom man helt sikkert ved, at det slet ikke vil hjælpe. Men fordi man bliver udsat for en dårlig oplevelse, har man lyst til, at andre skal mærke hvordan det er. Hvad du god til? har du tænkt over hvad du er rigtig god til?! På en god dag er man måske god til alt, og på en knap så god dag, kan man måske ikke helt finde noget man er god til. Heldigvis er der altid nogle ting vi er rigtig gode til, hvad enten vi kan se det eller ej. Er du i tvivl om hvad du er god til? prøv at spørg dine gode venner. Måske kan de fortælle dig noget, som du ikke selv havde tænkt over. De kan helt sikkert fortælle dig en ting, som de synes du er rigtig god til! Dåbsperlen 4. perle i Kristuskransen er dåbs perlen. Dåbs perlen er den store hvide perle, du finder ved siden af jeg perlen. Dåbs perlen symboliserer igen vores tætte kontakt til Gud. I dåben blev vi fortalt, at vi alle er elsket som Guds børn. Som døbt får vi nemtlig lov til at kalde Gud for vores far. Børn har nemlig en helt speciel plads i Guds rige.

5 Når man bliver døbt i Folkekirken, bliver man for det meste døbt som barn. Her er det nemlig nemmest at se, at vi ikke skal "vise os" for at kunne blive en del af Guds rige og hans store familie. Man siger også "Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det" (Mark, 10, 15 16) Når man er lille, stoler man fuldt ud på sine forældre og i dåben giver man sig hen til Gud, i tro på at han vil passe godt på os. "Alle I, der er døbt til Krisus, har jo iklædt jer Kristus" (Gal. 3,27) Kan du huske da du blev døbt? Eller kan du huske, at du har set andre blive døbt? At blive døbt er en ret stor ting i kristendommen. Her siger man ja, til at blive en del af Guds store familie. Man bliver døbt i "Faderens, Sønnens og Helligåndens navn." Selvom det er præsten der døber os, så gør han det i en andens navn. Nemlig Guds navn. Når præsten til sidst tegner korsets tegn for "dit ansigt og for dit bryst", ved vi, at vi kommer til at tilhøre Gud. Men der er også en grund til, at vi bliver døbt i vand. Nemlig at vand vasker rent, og Gud gør os rene. Uden vand, vil alting visne og dø. Gud giver os mening med livet, lidt lige som blomsten kun kan leve, hvis den bliver vandet nogle gange. Tænketank dåbsperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Har du tænkt på, hvordan man blev døbt i gamle dage? Dengang blev man ikke døbt helt på samme måde som vi gør nu. Dengang blev man døbt, ved at hele kroppen kom under vand og hurtigt op igen. Ved at blive døbt, siger man man at Gud oprejser os til nyt liv, det betyder, at Gud tilgiver os og giver os en chance, og gør os klar til at leve livet. På den måde får vi som døbte, tilbud om kærlighedens liv og fællesskab med vores venner og Gud. Hvordan synes du, det tilbud lyder? Er du døbt? Valgte du det selv, eller valgte dine forældre for dig? Der er rigtig mange spørgsmål, når det handler om dåb. Hvorfor vælger man at blive døbt, og dermed blive en del af Guds store familie? Nogle mennesker vælger at blive døbt, netop for at blive en del af Guds familie. Andre vælger at blive døbt, fordi "det gør alle andre". Og nogle vælger det måske fra. Men at blive døbt, og på den måde medlem af Guds store familie, er egentlig en ret stor gave! Ved du om dine forældre er døbt? Og har du nogensinde snakket med dine forældre om hvorfor du selv blev døbt? At blive døbt betyder jo, vi lægger vort liv i Guds hænder. I dåben får vi alt af Gud "synderens forladelse og det evige liv", og vi må altid, hver eneste dag, modtage tilgivelse og liv af Gud, og vi ved, at Gud altid er det, også når vi ikke ber' om det. Men kan man så ikke have et godt liv, hvis man ikke er døbt? Selvom man ikke er døbt, og selvom man måske ikke er medlem af Folkekirken, betyder det naturligvis ikke, at man ikke må komme i kirken eller i børneklubben slet ikke. Desuden kan man sagtens blive døbt, også når man er voksen. Men hvorfor er du døbt? eller hvorfor er du ikke døbt?

6 Ørkenperlen 6. perle i Kristuskransen er ørken perlen. Ørken perlen er den sandfarvede perle, du finder ved siden af den anden stilheds perle. Ørken perlen leder tankerne på, ja en ørken. I en ørken er der bare sand, sand og atter sand. Her vokser intet, her findes kun sand! og her råder ensomheden. Nogle gange, kan vi godt synes, at livet føles lidt som en lang gåtur i ørkenen, alene. Vi kan føle os ensomme eller måske endda holdt udenfor. Det at blive holdt udenfor, er en rigtig træls fornemmelse. Når man fx bliver holdt udenfor, kan vi måske føle os fristet til at tage hævn, fordi vi bliver såret og kede af det. Midt i ensomheden melder fristelsen sig. Fristelsen til at opgive det hele fordi tingene ikke helt vil, som vi selv vil. Selvom vi godt ved, at det ikke er smart at lade os friste og tage hævn. "Han kan gøre ørken til oase, den tørre jord til kildevæld" (Sl. 107,35) At føle sig alene, er en rigtig ubehagelig følelse. Måske kender du det?! Man føler det lidt som en ørkenvandring. Selvom man i virkeligheden ikke er alene, kan man alligevel føle, at der ikke er nogle mennesker, i hele verden, som lægger mærke til en, selvom man endda står sammen med 15 andre børn og venter på bussen. Man kan føle sig overset. I biblen bliver der også fortalt om, hvordan Jesus trækker sig tilbage alene i ørkenen, fordi han ville bede til Gud. Han ville gerne være alene, mens han skulle bede til Gud. Med Gud i baghånden er man sikker på, at man aldrig er helt alene. Han er altid klar til at lytte. Måske giver han os ikke ret i, at det var smart at tage hævn, hvis nogen driller.. Alligevel vil han altid lytte til os, og tilgive os, hvis vi har gjort noget skidt. Heldigvis kan det at være alene eller lege alene også være en god ting først her, har man tid til at tænke over tingene. Men selvfølgelig er det altid rarest, hvis man har nogle venner at være sammen med. Tænketank ørkenperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i At være alene. At blive skuffet. At blive fristet hvad er værst? Tror vi alle har oplevet, det at være alene, blive skuffet eller at blive fristet, til at gøre noget, som vi måske ikke burde. Mest fordi vi bliver kede af, at være alene eller af at blive skuffet af andre, som betyder meget for os.

7 Hvad synes du ensomhed betyder?! Og hvornår er man ensom? Er det, når man i 20 minutter ikke får en besked ind på mobilen og føler, at alle andre har glemt en? Eller er det når, man dag efter dag, går alene i skole. Ikke snakker med de andre børn i skolen, og slet ikke når man har fri?! Hvad er ensomhed, og har du nognesinde følt dig ensom? Ørkenvandring lyder af meget, men det kan også betyde, at der fx er nogle ting, som vi til daglig ikke bryder os om. Måske er det at gå i skole eller at rydde op på værelset. De ting som vi ikke bryder os så meget om, kan nemt komme til at føles som en ørkenvandring. Som noget der tager enorm meget tid, selvom det måske kun tager 10 minutter at rydde op på værelset. legeperlen 8. perle i Kristuskransen er bekymringsløsheds perlen eller lege perlen. Lege perlen er den blå perle, du finder ved siden af endnu en stilheds perle. et andet navn kunne være legeperlen eller livsperlen. Bekymringsløsheds perlen er det sted, hvor vi lægger vores liv i Guds hænder. Det er det tidspunkt hvor tilliden til Gud er enorm. Den symboliserer hvordan vi som kristne kan stole på, at Gud har en mening med de ting der sker rundt om i verden, selvom vi måske har lidt svært ved at forstå det! Heldigvis giver kristendommen os lov til at være bekymringsløse, det betyder, at vi ikke behøver at tænke så meget over alle de dårlige ting der er sket, kan ske og altid vil ske, mest fordi vi kan regne med, at Gud altid vil sørge for os og passe på os. Man kan sige, at han holder hånden over os. "Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig?" (Matt. 6,27) Grunden til at man kalder perlen bekymringsløsheds perlen og men også lege perlen, skyldes at man i leg ikke har tid til at bekymre sig. Her får fantasien frit løb, og man leger for at have det sjovt sammen med vennerne. Tit glemmer man jo alt omkring sig, når man er midt i en god leg. Når du bruger Kristuskransen, kan du bruge legeperlen eller bekymringsløsheds perlen til at lægge din frygt og dine bekymringer fra dig.

8 Tænketank legeperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Du kender måske allerede til det. Det handler om forventninger. Hvad andre forventer af én. Hvad du forventer af dig selv! Måske er du normalt rigtig god til at lave sport, går det en dag rigtig dårligt, er det måske nok til at hele dagen synes rigtig dårlig. Ingenting vil lykkes. Pludselig virker alt irriterende og alle er dumme. Bare rolig, det er helt normalt! Forventningerne kan være svære at leve op til, også selv når vi gør vores bedste. Og så længe man gør alt hvad man kan, lykkes tingene ikke altid, men det kan man ikke gøre noget ved. Hvordan tror du Gud oplever dig? Og hvordan tror du, han har tænkt at vi skal bruge vores liv? Har han overhovedet noget at skulle have sagt med dit liv, hvad? Har du set de fede bukser, nede i.. Hold da op! Går man en tur ned ad gågaden, får man tilbud efter tilbud. Og helt ærlig, det er lidt svært at lade være med at stoppe op. Vi føler os måske ikke smarte nok?! Eller tænker: Hm, hvis jeg blot kunne eje den t shirt, så ville mange ting være bedre! Måske er det nyt tøj eller en ny cd. For mange handler det om at følge moden. Man skal bare huske på, at de nye bukser eller den nye musik ikke styrer alt. Men det vigtigste er jo i virkeligheden den som man finder under tøjet og den som hører musikken. Det fede er at Gud kan li alle, uanset tøj og musiksmag. Heldigvis.. Kærlighedsperlen 10. perle i Kristuskransen er kærligheds perlen. Kærligheds perlen er den første røde perle, efter lege perlen og endnu en stilheds perle. Kærligheds perlen handler om den kærlighed, vi får fra Gud. Guds kærlighed til os kræver ikke noget, vi skal ikke gøre os fortjent, til at blive elsket af Gud. Han elsker os lige meget hvordan vi er, også selvom vi måske ikke føler os fortjent, til at være elsket af ham. Guds kærlighed til os, kan tit sammenlignes med forældres kærlighed til deres børn. Dine forældre elsker dig, for den du er, og fordi at du er deres barn. Du kan gøre dumme ting, men alligevel vil de altid elske dig, for du er deres og hører til hos dem. Lige sådan er vi ved dåben blevet Guds børn og vi hører til hos ham, han elsker os for den vi er. Da Jesus døde på korset for at redde os, viste han, at Guds kærlighed er grænseløs. Gud ville ikke opgive os, så han lod sin søn dø på korset for vores skyld, sådan at vi kan gå fri, og blive tilgivet for det vi gør forkert.

9 "Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre" (Rom. 6,23) Gennem denne perle kommer vi ind i kærlighedens rige. Vi kan ved denne perle tænke på, at vi lever og er til, fordi vi er elsket af Gud, vores far. Livet er en gave vi modtager uden betingelser. Sådan er det også med frelsen, uanset om vi har båret os dumt ad, sagt noget der sårer andre eller noget helt tredje, så elsker Gud os så højt, at han lod sin søn dø i stedet for os, så at vi kan få tilgivelse og et evigt liv. Tænketank kærlighedsperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind (1. korintherbrev 13,4) Hvad er det vi aldrig får nok af, og det vil aldrig giver nok af? Kærlighed! Har du oplevet kærlighed? Oplevet kærlighed mellem to mennesker eller kærlighed mellem Gud og dig selv?! Hvordan oplever man kærligheden? Kærlighed du får fra et andet menneske. Hvis man overfører det til Bibelen, så gav Jesus os mennesker al sin kærlighed, fordi han døde for os, ved også at tilgive alt vi har gjort, gør og altid vil gøre, af dumme ting. Hvad er det med kærlighed? Uanset om det er kærlighed til et andet menneske, eller om det er kærlighed til Gud. Nogle gange ville det være nemmest uden kærligheden, så ville mange ting være meget lettere. Så skulle vi måske ikke bekymre os så meget? Men på den anden side, så kan vi heller ikke leve uden kærlighed! Kærlighed er det, der binder to mennesker sammen, uanset om det er som kærester, venner eller familie. Kærligheden er forholdet mellem mennesker, der holder af hinanden. Offerperlen 11. perle i Kristuskransen er offer perlen. Offer perlen er den anden røde perle, du finder ved siden af kærlighedsperlen. Offer perlen, den anden røde perle, er den kærlighed, som vi giver videre til andre mennesker.

10 Ligesom Gud har givet alt for os gennem sin søn Jesus Kristus, må vi også ofre noget af os selv for dem, som har brug for os. Når vi har fået Guds kærlighed, er det vores opgave at give den videre til andre. Man kan sige at vi er Guds hænder i verden. Gennem os, kan Gud give sin kærlighed videre til verden, hvis vi er villige, til at ofre noget af det vi har fået. Det er gennem os og vores måde at være på, at andre skal komme til at kende Gud og hans kærlighed til alle, uanset hvem man er, hvad man gør og hvornår, man kan slet ikke gøre noget, som vil få ham til ikke at elske os. Vi skal være som en sten, der bliver varmet af solen og dermed kan varme andre. Kærligheden vi får fra Gud, skal lyse ud af os og med den kærlighed skal vi sprede glæde mellem hinanden. "Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde." (1. Kor. 13,1) Når vi tænker på offer perlen må vi mindes, at Jesus gav sig selv for os, som ven. Derfor er det så vigtigt at vi husker, at vi skal gøre som ham og være der, når vores venner og fjender har brug for os, så vi kan være en rigtig ven. Vi skal forsøge at give den kærlighed, som Gud elsker os med, videre til andre. Kærligheds perlen skal hjælpe os med at være mod andre, som vi vil at de skal være mod os selv. Tænketank offerperlen Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, der blev taget op, i At ofre sig for andre, er et meget stærkt ord. Men det betyder, at man gør noget for andre. At man sætter andre mennesker i første række. Før én selv. Det kan godt være lidt svært, at give så meget af sig selv for andre, men den man giver sig fuldt ud for, bliver meget mere glad en man lige går og tror! Selve det at ofre sig, hænger meget sammen med kærlighed, havde du tænkt over det? Faktisk så kan man ikke have kærlighed unden også at skulle ofre sig, og omvendt. Man skal jo give eller "ofre" sig selv, i form af at vise kærlighed til andre, for at få kærlighed tilbage. Selv om det godt kan være lidt svært! En ting man også skal huske på, er også at ofre sig, gi lidt af sig selv, for dem som ikke har det helt så nemt, som du måske selv har det? Måske er det en dag dig selv, som har brug for, at et andet menneske ofrer sig for dig. Giver lidt af sig selv, for din skyld. Det kan være du allerede har prøvet det, at give så meget af dig selv, fordi du ville gøre et andet menneske glad? Måske ville du overraske din mor eller far, med en god gave eller ved at bage lidt. Hemmelighedsperler

11 De næste perler i Kristuskransen er hemmeligheds perlerne eller forbøns perlerne. Hemmeligheds perlerne er de 3 små hvide perler, du finder ved siden af offerperlen. Bare ordet hemmelighedsperler, gør de her perler lidt mere interessante! Hemmelighedsperlerne er de 3 små hvide perler. Hemmelighedsperlerne kan man give hver sin betydning. Hver sin egenskab, kalder man det også. Det kan være noget eller nogen, men gerne vil be' for, hver gang man kommer til de 3 små perler. Når man ber' som kristen, er det meget normalt at man ber' for andre, som har det svært. Man siger, man går i forbøn for andre. Hemmelighedsperlerne kan man give hver sin betydning. Måske kan man be' for sin syge farfar eller noget helt andet. Hvad man ber' om ved hemmelighedsperlerne, er jo hemmeligt og ikke noget man behøver at fortælle andre om. "Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre" (Sl. 139,4) Har du prøvet at be' for andre? og hvorfor?! Nogle gange kan det være lidt svært at sige til andre mennesker, at man holder rigtig meget af dem, eller at man er bekymrede for om de har det godt. Så kan man heldigvis sende dem en god tanke, ved at be' til Gud. Be' om, at han må passe på dem vi tænker på og holder af. Tænketank hemmelighedsperler Her er der mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i Har du nogensinde tænkt på, om der er mennesker som Gud ikke holder af? Nogle gange kan man måske håbe, at Gud ikke holder af dem der driller os henne i skolen. Men ham Gud er lidt en speciel en. Han elsker nemlig alle, uanset hvad vi gør. Uanset hvor meget vi har dummet os. Nogle gange kan det godt virke lidt urimeligt, men på den anden side, er det også nogle gange os selv der driller. Så er det måske i virkeligheden meget rart, at ham Gud er så stor, at han kan tilgive os alle, selvom vi rigtig har dummet os. Selvom Gud siger at man skal elske sin næste som sig selv, kan det nogle gange være lidt svært. Faktisk kan det være meget svært nogle gange. Det kan være rigtig svært at holde af dem, der driller henne i skolen. I sådan en situation har man mest lyst til at drille igen, at tage hævn kalder man det, selvom man helt sikkert ved, at det slet ikke vil hjælpe. Men fordi man bliver udsat for en dårlig oplevelse, har man lyst til, at andre skal mærke hvordan det er. Hvad du god til? har du tænkt over hvad du er rigtig god til?! På en god dag er man måske god til alt, og på en knap så god dag, kan man måske ikke helt finde noget man er god til. Heldigvis er der altid nogle ting vi er rigtig gode til, hvad enten vi kan se det eller ej. Er du i tvivl om hvad du er god til? prøv at spørg dine gode venner. Måske kan de fortælle dig noget, som du ikke selv havde tænkt over. De kan helt sikkert fortælle dig en ting, som de synes du er rigtig god til!

12 Nattens perle Nattens perle et andet navn kunne være dødens perle eller sorgens perle! 15. perle i Kristuskransen er nattens perle. Nattens perle er den sorte perle, du finder ved siden af de tre hvide hemmelighedperler. Nattens perle er døden og sorgen. Den mørke side af livet og det at være menneske. Alt det triste. Selv om vi har en mørk del af livet, er Gud alligevel til stede, selv når det ser mest sort ud for os. Han er der, midt i lidelsen og alt det triste. Dengang Gud viste sig for mennesker i form af Jesus, var han menneske med alt hvad det betød. Han døde på korset for vores skyld, og har på den måde oplevet menneske lidelse, selv om menneskelig lidelse heldigvis ikke behøver at være at dø på et kors. Men han tog alle vores fejl med i graven da han døde, og tilgav på den måde alle de onde ting, vi som mennesker altid vil gøre. Siger jeg: "Mørket skal dække mig, lyset bliver til nat omkring mig", så er mørket ikke mørke for dig, natten er lys som dagen, mørket er som lyset (Sl. 139, 11 12) Selv når vi synes det går rigtig dårligt, så er Gud med os. Han er der når vores bedsteforældre eller vores gode ven dør. Ja endda når vores kæledyr dør. Han ved hvad der gør ondt, og rammer os hårdt for det gør døden. Men han er der alligevel. Som en rigtig god ven er der, når vi har mest brug for det. Selv om det er meget svært at forstå, hvorfor én vi holder af, pludselig skal dø, må vi tro på, at ham Gud har en mening med det! Tænketank nattens perle Nattens perle et andet navn kunne være dødens perle eller sorgens perle! Her har du mulighed for at få sat tankerne i blød. Her har vi sat fokus på det tema, som blev taget op, i forbindelse med forklaringen af perlen. Kender du nogle der er døde? når nogle af vores nærmeste dør, bliver man altid meget ked af det. Og det er helt normalt. Det gør altid rigtig ondt, og man ved ikke helt hvad man skal stille op. For man kan jo ikke rigtig gøre noget ved det! At man ikke kan gøre noget som helst, gør ikke tingene nemmere. Hvis bare man kunne have gjort et eller andet, så det ikke var sket!.. Hvad tænkte du, da én du kendte døde? Man kan nemt blive rigtig forvirret og gal. Og de eneste spørgsmål der bliver ved med at vende tilbage er HVORFOR!! Nogle gange kan man faktisk også godt være lettet over at nogen dør. Mest hvis det er én, som har været meget syg, og som man ved helst vil dø, fordi personen har det så dårligt.

13 Så kan man ønske at personen skal dø, for at personen kan undgå at det hele tiden skal gøre så ondt. Nogle gange siger man, at "det var det bedste for ham" at han døde. Det siger man, fordi man er glad for, at han ikke længere har ondt. Og måske er han endt et bedre sted, hvor han ikke har ondt, hvem ved... Hvordan er livet efter døden? Hvis der er noget liv efter døden. Hvad tror du der sker, når man dør? Måske kender du historien om Brødrene Løvehjerte, som begge dør, og som lever videre i Nangijala og Nangilima og levet et liv, efter de er døde.. Tror du man lever et andet sted, når man dør? Og hvor? I Himlen eller et helt andet sted? Opstandelsesperlen Opstandelsesperlen et andet navn kunne være håbsperlen eller stå op perlen! 17. perle i Kristuskransen er Opstandelses perlen. Opstandelses perlen er den store hvide perle, du finder efter nattens perle og en stilhedsperle. Efter natten bryder solen frem igen. Efter nattens eller sorgensperle kommer opstandelsesperlen. Solen står op og alt liv vender tilbage. Opstandelsesperlen er håbet, om at Gud gør en forskel, når alt ser allermest håbløst ud. Opstandelsesperlen er symbol for nyt liv et symbol for det kristne håb, om at Gud kan overvinde alt, ogå døden som han gjorde dengang Jesus døde på korset i påsken, og opstod bagefter. Et håb om, at der findes et liv efter døden. I livet efter døden skal vi være hos Gud, derfor kommer opstandelsesperlen efter nattensperle, og lige før ringen slutter og ender ved Gudsperlen. Kristuskransen er sluttet. Vores liv rummer mange forskellige ting. Fra fødsel til død, fra skabelse til opstandelse. "Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, om han end dør" (Joh. 11,25) Hele Bibelens fortælling om Jesu opstandelse fortæller os, at Guds kærlighed er endnu stærkere end døden. Selv om man sagtens kan være bange for at dø, så har Gud lovet os, at døden ikke har det sidste ord. At der er noget efter døden. Lidt ligesom Jesus stod op påskemorgen, så skal også vi stå op igen til et liv sammen med Gud. Det er da en ret fed garanti? :) Tænketank opstandelsesperlen Her har du mulighed for at få sat tankerne lidt i blød. Her vil vi sætte fokus på det tema, som blev taget op, Opstandelse lyder da meget godt ikke? Har du tænkt på, hvordan tingene foregik, dengang Jesus opstod af graven påskemorgen? Og har du tænkt på, hvordan hans nærmeste venner måtte have haft det, dengang de fandt ud af, at

14 hans døde krop ikke længere var i graven? Vildt underligt, at deres gode væk, pludselig var væk. Men ikke længere væk, end at de kunne bede til Gud, for at finde trøst og måske svar på hvad der var sket! Det kan godt være ret svært at forstå, at Jesus opstod. Hvis vi skal holde det sammen med vores eget liv, så betyder Jesu opstandelse at vi som mennesker får en række nye chancer, for at begå fejl her i livet, uden at det gør noget som helst. Det er skønt at tænke på! selv om vi jo ikke altid gør de dårlige ting med vilje. Jesus er jo kommet op til sin Far i Himlen efter han opstod påskemorgen. Har du tænkt på, hvor man kommer hen når man dør? Tror du man kommer i Himlen lige som Jesus gjorde? Det han være ret svært at finde ud af hvad man mener, og hvordan skulle man egentlig også vide det? Har du derudover tænkt over, hvor mange chancer man egentlig får som menneske? Hvor mange gange vi gør noget forkert, uden at der sker så meget ved det? Hvordan kan en Gud være så god? Det er åbenbart nemt for ham, for det eneste han siger skal til er at man elsker sin næste og vil gøre alt for den, og det må man sige at han gør! ved at lade sin søn Jesus dø for vores skyld!

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København.

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Stine Munch. Kristus - opstanden og evig nær - Vi takker dig for denne morgens nye håb, der rækker ned i grave og ind i mørke sind. Vi beder dig: Læg

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb 10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb Det er sjældent Jesus græder. Bare to gange hører vi om det. Første gang var, da hans gode ven Lazarus er død. Og anden gang er her,

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael 6 9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael Hellige ærkeengel Mikael, forsvar os i kampen; vær vort værn mod djævelens ondskab og efterstræbelser. Gud kue ham; derom beder vi ydmygt; og du, fyrsten over den himmelske

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække Salmer DDS 737: Jeg vil din pris udsjunge DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 Lad os bede: Kære Herre Jesus Kristus, mød os i dag, og stands os i vores blindhed.

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch I dag er det med at holde tungen lige i munden og ørene stive. Teksten er en typisk Johannestekst, snørklet og svært forståeligt. I hvert fald sådan

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn.

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme Hilsen

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

NÅDE. - et lille, men mægtigt ord

NÅDE. - et lille, men mægtigt ord NÅDE - et lille, men mægtigt ord NÅDE ét af de store ord i kristendommen Synd Gud den Almægtige Ondskab Smerte Gud som skaber Lidelse Djævelen Sandhed Forsagelse Helliggørelse Stolthed Skyld Dom Mission

Læs mere

Prædiken til nytårsdag 2014 (II)

Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Aroskirken d. 1.1 2014 Læsetekster: Salme 90 og Jakob 4,13-17 Prædikentekst: Matt 6,5-13 Tema: Også i 2014 skal Jesus være Herre. Indledning Nytårsskifte. Eftertænksomhedens

Læs mere

Jeg er vejen, sandheden og livet

Jeg er vejen, sandheden og livet Jeg er vejen, sandheden og livet Sang PULS nr. 170 Læs Johannesevangeliet 14,1-11 Jeg er vejen, sandheden og livet. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Men hvad betyder det egentlig? Hvad mener han?

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Skulle man være i tvivl om danskernes kirkelige. og kristelige engagement, må den tvivl vist. Det har nok ikke forbigået jeres opmærksomhed,

Skulle man være i tvivl om danskernes kirkelige. og kristelige engagement, må den tvivl vist. Det har nok ikke forbigået jeres opmærksomhed, Søndag Sexagesima, 8.2.2015. Domkirken 10: 557 Her vil ties, 30 Op alle, 238 Det er så sandt, 319 Vidunderligst, 29 Spænd over os. Dåb: 446 O, lad din Ånd, Nadver: 313 Kom regn. Gråbrødre 17: 557, 238,

Læs mere

Vielse af to af samme køn

Vielse af to af samme køn Vielse af to af samme køn PRÆLUDIUM SALME HILSEN Præsten: Herren være med jer! Menigheden: Og med din ånd! eller: Og Herren være med dig! Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herre Jesu Kristi

Læs mere

Læsning. Prædikeren kap 3.

Læsning. Prædikeren kap 3. 02-01-2015 side 1 Prædiken til midnatsgudstjeneste 2014. Christianshede Læsning. Prædikeren kap 3. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Konfirmandskriftord. Som en far er barmhjertig mod sine børn, er Herren barmhjertig mod dem, der frygter ham Sl. 103, 12-13

Konfirmandskriftord. Som en far er barmhjertig mod sine børn, er Herren barmhjertig mod dem, der frygter ham Sl. 103, 12-13 Konfirmandskriftord Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Så vælg da livet, for at du og dine efterkommere må leve, og elsk

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække.

Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 1. april 2013 kl. 11.00. Egil Hvid-Olsen Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække. Salmer. DDS 234 Som forårssolen morgenrød. DDS 241 Tag det sorte kors fra graven!.

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Målet med projektet er tredelt:

Målet med projektet er tredelt: Forord Denne antologi er et led i et større»giv dig rig«-projekt, som har været to år undervejs, og som søsættes i 2010. Forhåbentlig sætter projektet og dets elementer sig længerevarende spor. Jesus udfordrer

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag.

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 16/3-14 Kirkedag: 3.s.i fasten/b Tekst: Mk 9,14-29 Salmer: SK: 28 * 388 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 LL: 28 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 Så blev det

Læs mere

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005 Bibelen - Guds ord Joh.20.30-31. Jesus gjorde også mange andre tegn, som hans disciple så; dem er der ikke skrevet om i denne bog. Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn,

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Forslag til læsninger ved vielse og kirkelig velsignelse af to af samme køn

Forslag til læsninger ved vielse og kirkelig velsignelse af to af samme køn Forslag til læsninger ved vielse og kirkelig velsignelse af to af samme køn Det foreslås, at læsning(er) fra Bibelen vælges i samråd mellem præsten og parret. - Læsningen kan foretages af parrets familie,

Læs mere

Lyset og smerten. Glasskår er helhed, der er gået i stykker. I min kælder står også et gammelt, smukt glasfad, der har fået et skår.

Lyset og smerten. Glasskår er helhed, der er gået i stykker. I min kælder står også et gammelt, smukt glasfad, der har fået et skår. PRÆDIKEN ALLEHELGENS SØNDAG 2.NOVEMBER 2014 AASTRUP KL. 15 VESTER AABY KL. 17 Tekster: Es. 49,8-11; Åb.21,1-7; Matth. 5,13-16 Salmer: 573,571,552,549,787 Gud, lær os før din vinters gru Som æblerne, der

Læs mere

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Fristelser Nogle fristelser har vi ingen problemer med og afviser dem let. Vi slår dem ud af parken.

Læs mere

Fold Kristendomsprofilen ud... på gulvet og i udvalgsarbejdet

Fold Kristendomsprofilen ud... på gulvet og i udvalgsarbejdet Kristendomsprofilen skal være en levende og dynamisk profil. En profil der også i fremtiden vil blive justeret, reformuleret og udviklet. Ligesom KFUM og KFUK er en levende og dynamisk bevægelse, skal

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke. Søndag d. 8. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække Salmer DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide DDS 29:

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater.

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater. Kresten Jensen, Landsleder Kære forældre Evangelisk Børnemission har i mere end 60 år samarbejdet med Folkekirken og frikirker om at give børn mulighed for at lære, hvad der står i Bibelen. Det forsøger

Læs mere

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og Rettigheder skal erhverves. De skal være 3.s.e.trinitatis, 21.6.2015. Domkirken 10: 3 Lovsynger Herren, 435 Aleneste Gud, 289 Nu bede vi, 492 Guds igenfødte, 31 Til himlene. Nadver: 493 Gud Herren så.

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Mandag d. 25. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 305: Kom, Gud Helligånd,

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Det kristne fællesskab en gave til os

Det kristne fællesskab en gave til os Det kristne fællesskab en gave til os Hvor er det godt og herligt, når brødre sidder sammen! Det er som den gode olie på hovedet, der flyder ned over skægget, over Arons skæg, ned over kjortlens halsåbning.

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne v. Thorkild Schousboe Laursen Denne gudstjeneste er lavet med særligt henblik på Skt. Stefans dag, men med de nødvendige ændringer

Læs mere

Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen

Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen Bethesda, Aalborg D. 21. november 2014 Depression o Hyppighed o Hvad er en depression, og hvordan kan det opleves? o Hvorfor får man en depression? o Hvad

Læs mere

v12 Derfor: Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem. Sådan er loven og profeterne.

v12 Derfor: Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem. Sådan er loven og profeterne. Prædiken til d.1. maj 2015 St. bededag. Lemvig Bykirke kl. 10.30. Konfirmation v/brian Christensen Tekster: Sl 67; Matt 7,7-12 Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Studie. Døden & opstandelsen

Studie. Døden & opstandelsen Studie 13 Døden & opstandelsen 73 Åbningshistorie Et gammelt mundheld om faldskærmsudspring siger, at det er ikke faldet, der slår dig ihjel, det er jorden. Døden er noget, de færreste mennesker glæder

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Guds ret - menneskets ret

Guds ret - menneskets ret Guds ret - menneskets ret Alle dem, som tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, som tror på hans navn. Joh.1,12. Gennem hele Guds ord - Bibelen - møder vi over alt begreberne ret, retfærd

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere