Vandplan 1 indsats Fjernelse af spærring i Skidenrenden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandplan 1 indsats Fjernelse af spærring i Skidenrenden"

Transkript

1 Center for Teknik og Miljø Natur, Vej og Trafik Dahlvej Korsør Tlf teknik@slagelse.dk Vandplan 1 indsats Fjernelse af spærring i Skidenrenden Vandplansprojekternes overordnede formål er at forbedre levestederne for vandløbets flora og fauna, herunder vandrende arters gydepladser og vandringsveje samtidig med, at vandmiljøet som helhed forbedres. Indsatsen med referencenummer NYK-239 ligger i Skidenrenden, og er et betonstemmeværk, som udgør en totalspærring. Stemmeværket ligger lige inden Skidenrendens udløb i Tude Å. Den projekterede løsning fjerner stemmeværket, og udligner faldet via et ca. 150 m langt stryg. Herved sikres fri faunapassage, samtidig med at stuvningszonen erstattes af et stryg, til gavn for fisk og smådyr. 28. april 2016 Sagsnr.: Kontaktperson: Lars Gaarn Direkte tlf Mail: Lagaa@slagelse.dk EAN.: Formål med projektet Formålet med indeværende indsats er, at fjerne spærringen i Skidenrenden, for derigennem at skabe forbedrede passageforhold. Fjernelse af spærringen vil åbne op for m vandløbsstrækning. Nuværende forhold Områdebeskrivelse: Skidenrenden, hvori den pågældende spærring er udpeget, har begyndelse i den nordlige del af Slagelse. Herfra løber det i nordlig retning ind til udløbet i Tude Å umiddelbart nord for Slagstrupvej. Indsatsen er beliggende lige før udløbet i Tude Å. Vandløbet er offentligt, og har en længde på ca m. Den nærmere beliggenhed ses på figur 1 herunder.

2 Side2/8 Figur 1. Den nærmere beliggenhed af indsats NYK-239 i Skidenrenden. Arealanvendelse: Skidenrenden har start i Lagunen ved Slagelse by og løber herfra i størstedelen af sin udstrækning gennem et landskab domineret af dyrkede marker i omdrift. Umiddelbart før udløbet til Tude Å er landskabet på den vestlige side af vandløbet domineret af skov. Ejerforhold: Indsatsen er beliggende på matrikel 1d, Brorupgård Hgd., Slagelse Jorder. Fysiske og hydrologiske forhold: Skidenrenden er et 2-3 m bredt vandløb og har et gennemsnitligt fald på 4,3. De fysiske forhold i Skidenrenden er overordnet set gode. Der er i 2013 gennemført en restaurering på strækningen station i vandløbet i form af oprensning og efterfølgende udlægning af groft substrat. Der er således stor variation både i forhold til bundsubstrat, strømhastigheder og vanddybde. De nederste ca. 150 m af indsatsen er ikke restaurereret, og her består bunden af finkornet substrat og strømhastigheden er lav. Her er de fysiske forhold ringe. Oplandet til indsatsen er beregnet til ha. Herudfra er der beregnet en vintermiddelafstrømning på 22 l/s/km 2. Spærringen har fungeret som et sedimentfang. Sedimentfangsfunktionen er overtaget af et sedimentfang (station ) udført i et restaureringsprojekt, af Slagelse Kommune i Tekniske forhold: Spærringen udgøres af et ca. 1 m højt og 3 m bredt betonbygværk placeret ved Skidenrendens sammenløb med Tude Å (Figur 2).

3 Side3/8 Figur 2. Betonbygværket der udgør spærring. I baggrunden ses Tude Å. Udløbsbygværket har overløbskant i kote 7,71 m (DVR90). Bundkoten i Skidenrenden ved bygværket er ca. 6,3 m jf. seneste vandløbsopmåling fra Opstemningshøjden er således 1,41 m. I kombination med betonbygværket er der et udtjent træspang. Biologiske forhold i vandløbet: Den nuværende økologiske tilstand i Skidenrenden, målt vha. DVFI, er på strækningen, registreret som moderat (faunaklasse 4). Vandløbet opfylder således på denne strækning ikke målsætningen om god økologisk tilstand og faunaklasse 5. Skidenrenden er befisket ved Slagstrupvej, umiddelbart opstrøms spærringen, ved de seneste fiskeundersøgelser foretaget af DTU Aqua. Der blev fanget en ældre ørred, en ål samt en hundestejle. Som følge af spærringen, er det i dag ikke muligt at fisk og insekter kan vandre op i vandløbet. DTU Aqua vurderer, at der ved fjernelse af spærringen vil være grundlag for udsætning af stk. ½-års individer. Ved ørredsmoltundersøgelsen i 2013 blev der desuden fundet flodlampret i Tude Å nær Skidenrenden. Der er en varieret vegetation i vandløbet på indsatsstrækningen. Der blev bl.a. registreret vandaks, ranunkel og pindsvineknop, samt en betydelig kantvegetation. Biologiske forhold omkring vandløbet: Skidenrenden er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3 langs hele sin udstrækning. Vandløbet grænser ikke op til natur, som er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens 3.

4 International naturbeskyttelse: Bygværket er ikke beliggende i eller i umiddelbar nærhed af et internationalt beskyttet Natura2000 område. Habitatdirektivets artikel 12, bilag IV-arter: EU-medlemslandene skal i henhold til habitatdirektivets artikel 12 indføre en streng beskyttelse af en række dyre- og plantearter, uanset om de forekommer indenfor eller udenfor et af de udpegede habitatområder. Arterne på Habitatdirektivets bilag IV er ligeledes beskyttet efter 29 a i Naturbeskyttelsesloven, hvor de kaldes bilag 3 arter. Side4/8 Arter omfattet af beskyttelsen må ikke forsætligt forstyrres med skadelig virkning for arten eller bestanden. Forbuddet gælder i forhold til alle livsstadier og yngle- eller rasteområder, der ikke må beskadiges eller ødelægges. Kulturhistoriske forhold: Der findes ingen kulturhistoriske forhold eller fredede fortidsminder i området omkring den pågældende indsats, som der bør tages højde for. Projektbeskrivelse Adgangsforhold m.v.: Der er gode adgangsforhold til hele projektstrækningen. Der kan køres ind ad en markvej fra Slagstrupvej og mod nord (figur 3). Markvejen ligger parallelt med hele projektstrækningen, og der er forholdsvist tørt på de ånære arealer. Det forventes således ikke, at der er behov for at anvende køreplader. Figur 3. Den gule stiplede linje angiver adgangsforholdene ved indsatsen. Der er ligeledes gode muligheder for at aflægge materialer m.v. langs projektstrækningen.

5 Oprensning af bundsediment: Betonbygværket skaber under de nuværende forhold en omfattende stuvningszone, som delvist fungerer som sandfang. Der ligger således en del finkornet sediment på de første hundrede meter opstrøms bygværket. Forud for at stemmeværket fjernes, er der således behov for at oprense strækningen ned til fast bund. Side5/8 Oprensningen skal udføres på en ca. 150 m lang strækning af Skidenrenden fra betonbygværket og opstrøms. Det eksakte omfang af oprensningen er estimeret til at omfatte 225 m 3 materiale. Dette materiale skal planeres ud langs vandløbet. Oprensningen foretages fra østlig brink, hvor jordbunds- og adgangsforholdene er gode. Afstedkommer arbejderne varige skader som strukturskade o. lign. udbetales der erstatning. Fjernelse af betonbygværk: På figur 4 ses det bygværk, der udgør selve spærringen, og som skal fjernes i forbindelse med projektet. Bygværket har et vandslug på 3 meter. Bygværket vurderes udelukkende at bestå af beton. Der foreligger ingen tegninger på bygværket, og de eksakte dimensioner er således ikke kendte. I forbindelse med projektet skal bygværket fjernes helt. Det skal nedknuses på stedet og placeres minimum 25 cm under topkoten på det fremtidige stryg. Alternativt kan det køres væk. Figur 4. Betonbygværket, der udgør spærringen. I forbindelse med at betonbygværket fjernes, nedrives den gamle spang ligeledes. Materialerne fra spangen fjernes fra området i h.h.t. kommunens affaldsbestemmelser.

6 Etablering af stryg: For at udligne faldet etableres et 150 m langt stryg fra udløbet i Tude Å og opstrøms i Skidenrenden dvs. fra st til Stryget starter i kote 7,38 m (DVR90), og slutter ved udløbet i Tude Å i kote 6,40 m. Herved opnås et gennemsnitligt fald på 7. Afslutningen på det projekterede stryg i Skidenrenden ender som beskrevet i kote 6,4 m, hvilket er ca. 10 cm over vandløbsbunden i Tude Å. Da Tude Å generelt har en betydelig vandføring over hele året, vurderes dette niveauspring mellem Skidenrenden og Tude Å ikke at få betydning for faunaens passagemuligheder. Stryget opbygges i sten- og grusmaterialer med følgende sammensætning, 75 % mm, 20 % mm., 5 % mm. Stryget skal minimum have en tykkelse på 20 cm. For at opnå et jævnt fald, vil stryget dog flere steder være betydeligt tykkere hvilket afhænger af mængden af opgravet materiale, der fjernes ved oprensningen. Derudover udlægges skjulesten ( mm) på hele strækket i en frekvens svarende til 1 sten pr. lbm. Bundsubstratet skal lægges rodet, dvs. at der skal være tydelige niveauforskelle på tværs af bunden, således at strømningsmønstret bliver varieret. I station anlægges en mindre gydeplads på 5 meters længde med forkant på 15 cm over bund skrående med 5 til vandløbsbundniveau. Ses som lille hak på figur 5. Side6/8 Etablering af spang: Det eksisterende bygværk anvendes delvist til passage af Skidenrenden. Ved fjernelse af bygværket forringes lodsejers adgangsmuligheder. Derfor skal der etableres en spang i forbindelse med projektet. Spangen skal etableres i hårdttræ, have en bredde på 1,5 m og en spændvidde på ca. 5 m. Spangen skal kun anvendes til personpassage. Spangen etableres på lokaliteten, hvor betonbygværket ligger i dag. Afværge ved ledninger og dræn: Der er indhentet ledningsoplysninger for projektlokaliteten via LER. Der var ingen af de adspurgte ledningsejere, der havde ledninger i projektområdet. Jf. drænoplysninger udmunder der et dræn i Skidenrendens østlige brink ved station Reetablering af arealer: Ved anlægsfasens afslutning udbedres alle betydelige skader på adgangsveje og arealer. Kørespor på arealer udjævnes og skader på adgangsveje udbedres. Samtidig skal det sikres, at det oprensede materiale fra Skidenrenden er planeret jævnt ud i et bredt bælte langs vandløbet, så den naturlige vegetation hurtigt kan retablere sig. Konsekvensvurdering Fremtidige fysiske og hydrologiske forhold: Gennemførelse af de projekterede tiltag resulterer i, at stuvningszonen på de nederste ca. 150 m af Skidenrenden fjernes og erstattes af et stryg med ca. 7 fald. Dette gøres i kombination med, at det finkornede sediment erstattes af grus og sten. Resultatet heraf er, at den fysiske variation i vandløbet øges markant og der skabes kontinuitet i Skidenrenden. Gydepladsen i station er udformet og placeret således, at den ikke påvirker drænet i station Gydebanken påvirker vandspejlet med maksimalt 10 cm faldende til nul ca. 25 m opstrøms ved vintermiddelafstrømning. Eftersom vandløbet sænkes på strækningen, giver gydepladsen ikke anled-

7 ning til forringelse af afvandingen. Overordnet forbedres afvandingen på strækningen. Det projekterede stryg resulterer i en sænkning af vandspejlskoten i Skidenrenden på en ca. 370 m lang strækning (figur 5). Af grafen fremgår det, at vandspejlet i fremtiden vil være optil ca. 80 cm under nuværende niveau. Det vil generelt betyde bedre afvandingsforhold på en ca. 370 m strækning opstrøms udløbet i Tude å. Stryget bliver etableret, så det lever op til kravene om maksimalt 10 fald. Side7/8 Figur 5. Længdeprofil af det nederste stykke af Skidenrenden ved hhv. nuværende forhold og projektscenariet. De beregnede vandspejl, som fremgår af figur 5, bygger på en anslået middelvandføring i Skidenrenden på ca. 22 l/s/km 2 og middelvandstanden i Tude Å på 7,13 m. Tekniske forhold: Da vandstanden generelt sænkes på projektstrækningen, vil det ikke forringe afvandingsforholdene, og dermed heller ikke påvirke eventuelle drænudløb. Drænudløb anbefales afmærket forud for oprensningen, så udløbene ikke beskadiges af maskinerne ved etableringen. Biologiske forhold i vandløbet: Fjernelsen af stemmeværket der udgør en totalspærring, vil sikre fri faunapassage i Skidenrenden fra Tude Å og helt op til Lagunen.

8 De projekterede ændringer vil skabe en langt mere værdifuld vandløbsbiotop end den nuværende stuvningszone. Det hurtigt strømmende vandløb med stenet bund, vil sandsynligvis resultere i en bedre faunaklasse, og dermed en god økologisk tilstand. Derudover vil stryget skabe velegnede gyde- og opvækstområder for ørred, flod- og bæklampret. Side8/8 Biologiske forhold omkring vandløbet: Projektet vil resultere i en meget lille grad af udtørring af arealerne nær vandløbet. Det forventes dog ikke, at afspejles nævneværdigt i den å-nære natur. Der er desuden ingen 3-beskyttede arealer nær projektstrækningen. International naturbeskyttelse: Indsats NYK-239 er ikke beliggende i eller i umiddelbar nærhed af et internationalt beskyttet Natura2000 område. Det forventes ikke, at projektet får nogen effekt på eventuelle bilag IV-arter i området. Kulturhistoriske forhold: Der er ikke registreret forhistoriske fund i området. Desuden foretages der ikke deciderede gravearbejder, hvorfor det ikke vurderes sandsynligt, at der vil forekomme en påvirkning af eventuelle kulturhistoriske værdier. Lovgivning og myndighedsbehandling Realisering af dette projekt kræver en række myndighedstilladelser. Vandløbsloven: Projektet er iht. 37 i vandløbsloven nr. 1579/2015 en vandløbsrestaurering. Restaureringen skal godkendes iht. Kapitel 7 i bekendtgørelse nr. 1780/2015 om vandløbsregulering og -restaurering. Projektet skal i otte ugers offentlig høring, hvorefter det endelige projektforslag med evt. rettelser skal godkendes med fire ugers klagefrist jf. vandløbslovens bestemmelser. Naturbeskyttelsesloven: Ændringer i tilstanden i naturtyper, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3 kræver dispensation. Skidenrenden er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3. Et projekt kræver derfor dispensation. Planloven: Udlægning af sediment fra Skidenrenden på terræn, er af så begrænset omfang, at der ikke kræves dispensation fra planloven. Projektøkonomi Projektets udgifter afholdes af staten via midler til opfyldelse af EU s vandrammedirektiv. Tidsplan Det forventes, at anlægsarbejderne udføres i perioden juli-november Nærmere tidspunkt aftales med lodsejer.

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

Århus Å. Etablering af gydebanker. Detailprojektering A A R H U S K O M M U N E

Århus Å. Etablering af gydebanker. Detailprojektering A A R H U S K O M M U N E A A R H U S K O M M U N E Århus Å Etablering af gydebanker Detailprojektering 2014-05-28 Version: 1 Udarbejdet af: EAKR Kvalitetssikring: KARA Sags. nr.: 105731 Skanderborgvej 190 8260 Viby J Danmark Tlf.:

Læs mere

Restaurering af Lindes Å, Mindelunden

Restaurering af Lindes Å, Mindelunden Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Restaurering af Lindes Å, Mindelunden Lindes Å, som løber gennem Mindelunden, er en del af Tude Å systemet. Tude

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Skovsø Å øvre del projekt 2014

Skovsø Å øvre del projekt 2014 Skovsø Å øvre del projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 1: Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Formål med projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 1 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE... 4 2.1.1 Matrikler...

Læs mere

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave)

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) NOVEMBER 2018 Etablering af 6 gydeområder for laks og havørred ved Agerbæk stadion Baggrund og formål har i foråret 2018, sammen med Varde

Læs mere

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af dette projekt Lejre Kommune Maj 201 4 FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING PROJEKT

Læs mere

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017 Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st. 5825 m og st. 5950 m Oktober 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING...5

Læs mere

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Baggrund Skarum Å er et ca. 9.300m vandløb beliggende omtrentligt midt på mors. Skarum Å løber fra udspringet syd for Bjergby mod øst indtil udløbet i

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Amdal Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den Europæiske

Læs mere

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1272 FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup.

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup. HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Fjernelse af spærring ODE-708 i Hellerup Å. Faaborg-Midtfyn Kommune har 1. marts 2017 søgt om godkendelse til, at regulere Hellerup Å i st. 5.711

Læs mere

Projektforslag i høring efter vandløbsloven

Projektforslag i høring efter vandløbsloven Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 03. juli 2015 Sags id 15-15421 Sagsbehandler Tine Baatrup Telefon direkte 76 16 15 05 E-mail tin8@esbjergkommune.dk Projektforslag

Læs mere

Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle.

Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle. Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 thhil@slagelse.dk www.slagelse.dk Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle. Baggrund for projektet Slagelse Kommune er gennem regionplanen

Læs mere

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 4 ØKONOMI...

Læs mere

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af en vandplansindsatser i Albækken og en i Sallinge Å Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. november 2015 søgt om godkendelse til at

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

Vandløbsprojekt 2012 Vestermose Ås udspring

Vandløbsprojekt 2012 Vestermose Ås udspring Teknik & Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 lagaa@slagelse.dk www.slagelse.dk Vandløbsprojekt 2012 Vestermose Ås udspring 21. april 2012 Sagsid.: 330-2012-21682 Kontaktperson: Lars Gaarn Dir.tlf.:

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Aabenraa Kommune 2017 Kultur, Miljø og Erhverv Juli 2017 Byg, Natur & Miljø Journal nr.: 17/19610

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Januar 2019 Journal nr.: 18/40827-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af 4 gydebanker i Odense Å. Vandpleje Fyn har den 15. april 2015 søgt om godkendelse til at udlægge 4 gydebanker på 4 delstrækninger

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Udlægning af gydegrus. Hyrup Hede N20JA

Udlægning af gydegrus. Hyrup Hede N20JA Vandplejeudvalget Brede Å Lystfiskerforening Udlægning af gydegrus i tilløb fra Hyrup Hede N20JA Forbedring af de fysiske forhold i vandløb i Brede Å systemet. 0 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 FORMÅL...

Læs mere

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup Restaurering i Simested Å ved Ålestrup 1 Indhold Restaurering i Simested Å ved Ålestrup... 1 Indledning... 3 Udførelsen... 4 Bilag 1... 11 Detailprojekt for restaurering af Simested Å ved Ålestrup... 11

Læs mere

Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3.

Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3. Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3. Sønderborg Kommune har udarbejdet forslag til et restaureringsprojekt

Læs mere

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk Lystfiskerforeningen Brede Å Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-2-16 Ks: xx. august 2016 UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å.

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å. Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2143 Fax 7232 3213 lbso@hillerod.dk Sag 219-2015-28906 07. september 2015 Udkast til restaureringstilladelse

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...2 3.1 Præstbjergbæk...2 3.3 Natur...3 3.4 Plangrundlag...3 3.5 Ejendomsforhold...3

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse, AAL-1272, Sundby Å

Særlig arbejdsbeskrivelse, AAL-1272, Sundby Å Thisted Kommune Førby Å, Isholm Landgrøft, Sundby Å, Vallensbæk og Visby Å 5 20180223 Særlig arbejdsbeskrivelse, AAL1272, Sundby Å Spærring AAL1272 udgøres af et kraftigt fald over en ca. 25 lang strækning.

Læs mere

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 17. januar 2018 Sags id: 18/1722 Spangebækken - Restaureringsprojekt st. 3.755 - st. 3.845 Vandpleje Fyn og Fiskelauget af 1970

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...3 3.1 Præstegårdsbækken...3 3.2 Fysiske og hydrologiske

Læs mere

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring).

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring). Restaureringsforslag til Tinghuse Å, Indsats-220, 227 og 229 Vandplan 1 Tinghuse Å er et tilløb til Pøle Å og dermed en del af Arresø Systemet. Tinghuse Å udspringer i Harager Hegn, tæt ved byen Mårum

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00212

FORUNDERSØGELSE RIB-00212 FORUNDERSØGELSE RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Juli 2016 Forundersøgelse RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende forhold... 2 Projektering

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Bøgholt Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Bøgholt Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Bøgholt Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

RESTAURERING AF DELE AF FJEDERHOLT Å

RESTAURERING AF DELE AF FJEDERHOLT Å JULI 2019 NATURSTYRELSEN RESTAURERING AF DELE AF FJEDERHOLT Å DETAILPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2019 NATURSTYRELSEN

Læs mere

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Læs mere

Detailprojekt RIB Faunapassage ved Debel Fiskeri August 2016

Detailprojekt RIB Faunapassage ved Debel Fiskeri August 2016 Detailprojekt RIB-00191 Faunapassage ved Debel Fiskeri August 2016 Fjernelse af spærring RIB-00191 Formål Nedbrydning af dambruget stemmeværk og anlæggelse af et 160 meter langt stryg skal sikre fiskepassagen

Læs mere

Projektet er et meget lille projekt, hvorfor der ikke er ikke er søgt om midler til dækning af de faktiske udgifter hos NaturErhvervstyrelsen.

Projektet er et meget lille projekt, hvorfor der ikke er ikke er søgt om midler til dækning af de faktiske udgifter hos NaturErhvervstyrelsen. Randers Kommune, Natur og Vand Odinsgade 9 8900 Randers C Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 hwl@randers.dk www.randers.dk 14-12-2016 / 06.02.10-P20-3-16

Læs mere

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup Bo Gundersen Lundevej 19 5882 Vejstrup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om udlægning

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Skårup Møllebæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Skårup Møllebæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Skårup Møllebæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9 4690 Haslev Direkte 56203039 aplan@faxekommune.dk Dato 26. juli 2018

Læs mere

Vandløbsrestaurering ved Gelstrup Dambrug, Binderup Å Indsats nr.: AAL-1066 (spærring ved opstemning)

Vandløbsrestaurering ved Gelstrup Dambrug, Binderup Å Indsats nr.: AAL-1066 (spærring ved opstemning) Vandløbsrestaurering ved Gelstrup Dambrug, Binderup Å Indsats nr.: AAL1066 (spærring ved opstemning) 24. oktober 2017 Aalborg Kommune, VandMiljø Johan Livbjerg Pedersen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1275

Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1275 Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1275 FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1275 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8036, der er 8,106

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/21732-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1189 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Karup Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker fra st meter Januar 2018

Karup Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker fra st meter Januar 2018 Karup Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker fra st. 14.350 14.480 meter Januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Januar 2018 PROJEKTETS BAGGRUND... 3 VILKÅR... 3 PROJEKTFORSLAG... 4 EKSISTERENDE

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

Lolland Kommune Vandløbsmyndigheden Jernbanegade Maribo

Lolland Kommune Vandløbsmyndigheden Jernbanegade Maribo Lolland Kommune Vandløbsmyndigheden Jernbanegade 7 4930 Maribo Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til vandløbsregulering af del af Strognæsbækken. Matr.nr. 1d Bremersvold hgd., Errindlev og 1b Kærstrup

Læs mere

Vandplan 1 ( ) indsatsen med referencenummer AAR i Bjerge Bæk også kaldet Bjerre Bæk, er restaurering ved stenudlægning.

Vandplan 1 ( ) indsatsen med referencenummer AAR i Bjerge Bæk også kaldet Bjerre Bæk, er restaurering ved stenudlægning. Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 hwl@randers.dk www.randers.dk 13-07-2016 / 06.02.10-P20-3-14 Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 37, samt

Læs mere

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA.

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA. Miljø og Natur Brede Å Lystfiskerforening v/ Torben Hansen Mellemgade 3 6240 Løgumkloster Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-2-17 Ks: KK 30. august 2017 Tilladelse til

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. september 2015 søgt om godkendelse til, at skabe fri faunapassage

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11261 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st. 0-7.046 Forslag til ændret

Læs mere

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_d Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_d Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_d Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8031_d, der er 6,784

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Dalsgård Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Dalsgård Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Dalsgård Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken

Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. oktober 2015 søgt om godkendelse til at skabe fri faunapassage

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 16. oktober 2017 Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune ønsker at lovliggøre en regulering på en delstrækning af det private vandløb

Læs mere

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181 Thisted Kommune Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT ÅBNE RØRLAGT STRÆK- NING I VANDLØB I SKYUM, ID AAL-1181, PROJEKT 7 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Kirkevej

Læs mere

Detailprojektering af vandløbsrestaureringsprojekt i Bredbæk, Sønderborg Kommune

Detailprojektering af vandløbsrestaureringsprojekt i Bredbæk, Sønderborg Kommune Detailprojektering af vandløbsrestaureringsprojekt i Bredbæk, Sønderborg Kommune Udført af: Sønderborg Kommune Vibeke Ring Kuntz Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg April 2017 EU og Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 15-0282378 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00298 Projektet er sammensat

Læs mere

Randers Kommune meddeler hermed tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 37 til fjernelse af en spærring mellem matriklerne nr. 7a og 8e Ålum By, Ålum.

Randers Kommune meddeler hermed tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 37 til fjernelse af en spærring mellem matriklerne nr. 7a og 8e Ålum By, Ålum. Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 08-07-2016 / 06.02.10-P20-7-15 hwl@randers.dk www.randers.dk Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 37, samt

Læs mere

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1 Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398 Statens Vandplan 1 Indsatsen i Børgebirkerenden er omfattet af Statens Vandplan 1. Bøgebirkerenden udspringer nord for Esbønderup i nordkanten af Lunden,

Læs mere

Forundersøgelse af fem vandplansindsatser i Bornholms Regionskommune

Forundersøgelse af fem vandplansindsatser i Bornholms Regionskommune B O R N H O L M S R E G I O N S K O M M U N E KOMMUNALE VANDPLANSPROJEKTER VEDRØRENDE VANDLØBSRESTAURERING Forundersøgelse af fem vandplansindsatser i Bornholms Regionskommune Teknisk- og ejendomsmæssig

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Mellembæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Mellembæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Mellembæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den

Læs mere

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Indledning Slagelse Kommune er gennem Regionplanen forpligtet til at forbedre vandløbskvaliteten i kommunens vandløb med henblik på at leve op til de fastlagte

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandområdeplan-projekt: Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 16-0150295 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00343 Projektet består af: Ref.

Læs mere

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 Brønderslev Kommune: Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 FORUNDERSØGELSE VEDR. ASBÆKHOLT BÆK, RESTAURERING. REF. 622 OG 624 OG RØRLÆGNING AAL-681 Rekvirent Rådgiver Brønderslev

Læs mere

Hørsholm Kommune Center for Teknik

Hørsholm Kommune Center for Teknik Hørsholm Kommune Center for Teknik Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 1 3 samt godkendelse efter Vandløbsloven 2 og Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.m 3 af restaureringsprojekt

Læs mere

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_c Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_c Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_c Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8031_c, der er 5,594

Læs mere

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Krustrup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Krustrup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Krustrup Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Projektbeskrivelser Restaurering af Seerdrup Å.

Projektbeskrivelser Restaurering af Seerdrup Å. Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 thhil@slagelse.dk www.slagelse.dk Projektbeskrivelser Restaurering af Seerdrup Å. Baggrund for projektet Slagelse Kommune er gennem Regionplanen

Læs mere

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Ringsted Kommune Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund for projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 2 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE: AFLØB

Læs mere

Ansøgning om vandløbsrestaurering i Simested Å. Vandløb: Det offentlige vandløb Simested Å

Ansøgning om vandløbsrestaurering i Simested Å. Vandløb: Det offentlige vandløb Simested Å Teknik & Miljø Natur og Vand - Team Vandprojekter Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand - Team Natur- og Vandløbsbeskyttelse Prinsens Alle 5 8800 Viborg aa5@viborg.dk

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1187 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Vandplan 1 ( ) indsatsen med referencenummer AAR i El Bæk mod Nørre Å er restaurering ved stenudlægning på en kort strækning.

Vandplan 1 ( ) indsatsen med referencenummer AAR i El Bæk mod Nørre Å er restaurering ved stenudlægning på en kort strækning. Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 hwl@randers.dk www.randers.dk 14-07-2016 / 06.02.10-P20-8-15 Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 37, samt

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Thisted Kommune Holmgård Mølle Å, AAL-1184

Thisted Kommune Holmgård Mølle Å, AAL-1184 Thisted Kommune Holmgård Mølle Å, AAL-1184 FORUNDERSØGELSE AF HOLMGÅRD MØLLE Å, SPÆRRING AAL-1184, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9

Læs mere

Høring af vandløbsrestaureringsprojekt "Fri passage i Hasager Bæk"

Høring af vandløbsrestaureringsprojekt Fri passage i Hasager Bæk Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Pos Fav Lan Sko 838 Tlf. 8964 1010 Tlf. favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk fav ww Høring af vandløbsrestaureringsprojekt "Fri

Læs mere

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse Indhold Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse 1. Projektets formål... 2 2. Projektområde... 2 2.1 Lokalitetsbeskrivelse... 2 3. Nuværende forhold... 4 3.1 Grimstrup Bæk... 4 3.2 Opland

Læs mere

Forundersøgelse af restaurering i Svingelbjerg Bæk

Forundersøgelse af restaurering i Svingelbjerg Bæk Forundersøgelse af restaurering i Svingelbjerg Bæk Teknisk- og ejendomsmæssig forundersøgelse Dato : 17-11-2014 Sagsnr. : 106233 Version : 1.0 Projektleder : EAKR Udarbejdet af : HERO, ANGA, EAKR Godkendt

Læs mere

Thisted Kommune, Kirkevej 9, 7760 Hurup CVR

Thisted Kommune, Kirkevej 9, 7760 Hurup CVR Plan- og Miljøafdelingen 14. maj 2018 SagsID.: 06.02.10-K08-1-18 Medarbejder: KKN Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 37 og dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 til fjernelse af spærring

Læs mere