UPstream Nyhedsbrev nr. 26 Maj 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UPstream Nyhedsbrev nr. 26 Maj 2016"

Transkript

1 1 nr. 26 Maj 2016 Studsvik AB frasælger sin division med affaldshåndtering. Den svenske atomkraft teknologi virksomhed, Studsvik AB, frasælger sine fabrikker i Sverige og England, som håndterer lavradioaktivt affald. Køberen er franske EDF der også skal stå for opførelsen af nye atomkraftværker i England ved Hinkley Point (med delvis kinesisk finansiering). Majoriteten af aktierne i EDF er ejet af den franske stat. Det endnu ikke færdigforhandlede salgsbeløb er på 355 mio. SEK, hvilket indbringer Studsvik et overskud på 115 mio. SEK og et cash flow på 225 mio. SEK. Affaldshåndteringsdivisionen som sælges, har en årlig omsætning på ca. 170 mio. SEK og havde i 2015 et underskud på 12 mio. SEK. Det forlyder i pressemeddelelsen at divisionen vurderes til at være teknologisk førende i verden og det kan være forklaringen på at Studsvik får en så god pris at det svenske selskabs aktier steg 52% onsdag d. 20 april. Siden er aktien steget mere så den samlede stigning siden denne nyhed er på ca. 80%. Foruden denne division har Studsvik 2 andre, nemlig 1. konsulent tjenester mht. opførelse, vedligehold og nedrivning af atomkraftværker og 2. brændsel- og materiale teknologi som analyserer brændselspiller og højradioaktivt affald med bla. Software som Studsvik har udviklet. Disse 2 divisioner har større videns indhold end den frasolgte og genererer også overskud, ca. 60 mio. SEK af en omsætning på ca. 800 mio. SEK i Begge disse divisioner oplever vækst i omsætning, pga. stigende efterspørgsel fra Mellemøsten og Kina. F.eks. spiller Studsviks viden en stor rolle når man skal vurdere hvor lang den forsvarlige levetid for et atomkraftværk er. For nylig besluttede man i USA at forlænge den anbefalede levetid fra 40 til 60 år. Den slags spiller en stor rolle for hvor profitabelt et atomkraftværk kan drives. For i de sidste 20 år vil værket som regel være fuldt afskrevet og da driftsomkostninger for atomkraft er små, grundet den billige brændsel, vil der være basis for et lukrativt driftsresultat her.

2 2 Studsvik har i årene efter Fukushima ulykken i 2011 i Japan, kørt med store underskud særligt fra engangsnedskrivninger gav et beskedent overskud. Efter dette lukrative frasalg der peger i en helt anden og mere positiv retning, tyder det på at virksomheden endelig er ved at være kommet sig over chocket fra ulykken. UPstream Invest ejer aktier i Studsvik således at vores beholdning heraf udgør 24% af UPstream Porteføljen. Studsvik er således den største aktie i porteføljen. Ny handlekraft indenfor den globale atomkraftsektor Efter Fukushima ulykken og 5 års efterfølgende lammelse, er atomkraftsektoren endelig ved at finde handlekraften tilbage. I 2015 startede Kina 8 nye atomreaktorer, dvs. 8 nye reaktorer stod færdigbygget og startede den atomare kædereaktion for at levere elektricitet til nettet. Det minder om de vidunderlige dage i 80 erne i Mitterands Frankrig, da Le Grand Nation startede en ny reaktor hver 6.uge. Også Putins Rusland arbejder med forskning og udbygning af kerneenergi. Selvom det store land har masser af olie og gas, har man satset benhårdt på atomkraft. Ikke som i Sovjetunionens tid pga. oprustning af kernevåben. Midt i al snakken om Rusland som en militant aggressiv magt, bør man komme i hu, at siden den kolde krigs ophør har Rusland skrottet så mange atomvåben og lavet dem om til brændsel til atomkraftværker, at det år efter står for 10% af USA's elektricitet. Hvis der nogensinde har været et gigantisk program for at smede sværd om til plov, så dette. Ruslands satsning på atomkraft er næppe heller af miljøhensyn, men efter alt at dømme fordi man tillægger atomkraften en strategisk betydning som teknologi og infrastruktur. Det kan være fordi man forestiller sig at den billige, stabile og koncentrerede energi som atomkraft leverer, er en krumtap i at udvikle en mere konkurrencedygtig russisk industri. Kerneenergien er i kraft af sin store energitæthed også vital for rumfart, som Rusland jo satser på. Det var en russisk rumfærge der i efteråret fragtede den danske astronaut, Andreas Mogensen, til den internationale rumstation. Endelig kan det jo også være at Rusland som leverandør af atomkraftværker til bl.a. Østeuropa, ser en mulighed for at genvinde noget magt over disse lande ved at gøre dem afhængige af russiske atomeksperter.

3 3 Temelin atomkraftværk i Tjekkiet. Bygget af Rosatom og åbnet i 2003 Hvad end motiverne er Rusland er i fuld gang med et byggeboom af atomreaktorer både indenlands og udenlands. Det ses når vi betragter tallene for virksomheden, Rosatom. Rosatom, som det russiske statslige atomenergi selskab hedder, har enorm succes, og den går stort set ubemærket hen i Rusland, som i Vesten. Det er naturligvis en mastodont i Rusland, men succesen verden over er enestående. Tag følgende forhold: For tiden bygges der verden over 67 reaktorer, af disse bygger Rosatom 38 Rosatom har aktiviteter i 40 lande Årlig omsætning på over 9 mia. USD vokser ca. 15% år til år I løbet af få år er Rosatoms ordrebeholdning steget 5,5 gange, og er nu på over 100 mia. usd., og fortsat stigende. Rosatom har aldrig tabt en åben budrunde, dvs. de har slået konkurrenterne hver eneste gang de har været i kamp om kunderne. Men Rosatom er altså et statsejet selskab og ikke et selskab vi kan købe aktier i.

4 4 Teknologi fra vest til øst Det lukrative salg af Studsviks affaldshåndteringsdivision peger også udover atomkraft branchen. Når man kan sælge en underskudgivende forretning til langt over den bogførte værdi, må det jo være fordi køberen ser en undervurderet værdi i den teknologi og knowhow der følger med forretningen. Vil noget lignende kunne gøre sig gældende for andre tabsgivende, dog teknologi- og videns tunge, virksomheder? F.eks. for nogle af den slags virksomheder i UPstream Porteføljen, såsom Aixtron, Meyer Burger og Topsil? Fra Topsil forlyder det i hvert fald i disse dage, at der er indledt drøftelser med en stor spiller i NTD (Nuclear Transmutation Doping) markedet, der vil kunne bringe nye store kunder til Topsil. Selskabet oplyser dog ikke hvor langt man er i forhandlingerne og om der f. eks. er skrevet letter of intent. Det er meget positivt hvis det lykkes for Topsil, at få en stor spiller i markedet som partner, og det vil specielt kunne åbne det japanske marked op igen. Partneren er i silicium, men mangler Topsils produkt i paletten, derfor burde der være en begrundet interesse. Så for få dage siden kom en meddelelse fra den lille virksomhed i Frederiksund om at man har udstedt 21,6 mio. warrants til ledende medarbejdere, der giver ret til at tegne samme antal Topsil aktier til 0,25 kr. per stk. Det behøver der ikke ligge så meget i, men når man har fulgt Topsil i mange år, kan man ikke lade være med at tænke på en lignende begivenhed for 10 år siden. I 2006 udstedte Topsil også warrants til sine ledende medarbejdere og ligeledes med en tegningsret til 0,25 kr. Ikke længe efter steg aktien så med raketfart på en nyhed om at man havde sikret råvareleverancer for en 5-årig periode til Topsil. Det var dengang afgørende for den spinkle virksomheds overlevelse, mens det er helt andre problemer der trænger sig på i dag. Men er der nogen der sidder inde med nogle klare fornemmelser, som har medvirket til dette usædvanligt store warrantsprogram? Det kan i hvert fald synes påfaldende, at man i den seneste tid har kunnet læse om flere tilfælde, hvor der har meldt sig rundhåndede aktører, interesseret i at købe hele teknologivirksomheder. Tag f.eks. B&O hvor en rig kinesisk forretningsmand, som allerede er storaktionær i Struervirksomheden, meldte sig med købstilbud. Fra Topsils branche har kinesiske State-Grid Corporation vist interesse i at købe ABBs power system division, hvilket har bragt en af ABBs storaktionærer i åben krig med ledelsen og de institutionelle investorer. Storaktionæren er interesseret, velsagtens fordi kineserne er kendt for at ville betale overpriser for at få hænderne i

5 5 vestlig teknologi. Og åbenbart ikke kun kineserne, for det var jo også netop hvad franske EDF gjorde ved købet af Studsvik divisionen. I marts fremlagde den kinesiske regering sin nye 5-års plan Det kan lyde som et anakronistisk levn fra kommunismen, men 5-års planerne har stadig stor betydning i Kina og spiller en ganske betydelig rolle for kinesisk erhvervsliv. I denne nye års plan lægges der hidtil uset vægt på videnskabelig innovation som driver for økonomisk vækst. Kina er kommet til et punkt hvor man ikke længere blot kan skalere op med mere af det samme. Man kan ikke længere, som i de forgangne 30 år, opnå tilstrækkelig økonomisk vækst gennem at få flere folk ind til byen og ind i fabrikkerne. Kina skal ikke blot levere kvantitet men også kvalitet. Præsident Xi Jinping har siden han tiltrådte for 3 år siden kredset om begrebet The Chinese Dream. Den kinesiske drøm lægger som den amerikanske vægt på at komme fremad gennem hårdt arbejde. Men der er et nyt element. Den kinesiske drøm lægger nemlig særlig vægt på social fremgang gennem uddannelse. Kina skal gennem sine borgeres utrættelige stræben efter viden og uddannelse være et globalt massemidtpunkt for viden, kunst og teknologi innovation. Derigennem skal genfinde sin plads som verdens kulturelle center Riget i Midten. Så det er i det lys at man måske kan forestille sig skærpet kinesisk vilje til at suge vestlig teknologi til sig. Samtidig er der måske en stigende villighed i Vesten til at sælge ud i hvert fald i virksomheder der oplever at de trods stor grad af teknologisk innovation, ikke formår at få forretningen til at løbe rundt. Kort nyt Med over 30 % stigning på kursen på UPstream aktien for 2015 og de første 4 måneder af 2016, har den klaret sig betydeligt bedre end det øvrige aktie marked. Kurs på UPstream aktien per : 818 kr. Antal UPstream aktier til salg: 551 stk. Med energiske hilsener Thomas Grønlund Nielsen

Invester i det grønne felt

Invester i det grønne felt Invester i det grønne felt Kinas Marked Teknologi Kapital God Virksomhed (aktie) Kina Hvorfor Kina? Konkurrencedygtig: Handelsoverskud på 200 mia. US$ understreger hvor konkurrencedygtige kinesiske virksomheder

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 30 December 2017

UPstream Nyhedsbrev nr. 30 December 2017 UPstream Nyhedsbrev nr. 30 December 2017 Trump er måske ved at åbne Kinas Pandoraæske Præsident Trump var på en længere Asien rejse 4.-13. november. Højdepunktet var et historisk møde mellem præsident

Læs mere

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

GENERALFORSAMLING 25.APRIL 2016

GENERALFORSAMLING 25.APRIL 2016 GENERALFORSAMLING 25.APRIL 2016 SILICIUMVEJ 1, FREDERIKSSUND AGENDA 1) Ledelsesberetning for 2015 2) Fremlæggelse af revideret årsrapport til godkendelse 3) Bestyrelsens forslag om anvendelse af overskud

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 25, oktober 2015

UPstream Nyhedsbrev nr. 25, oktober 2015 1 nr. 25, oktober 2015 Det er ikke nemt at tjene penge i branchen for grøn energiteknologi. Selvom stort set alle mener, at det er den vej vi skal gå og gøre os uafhængige af kul, fossiler og den arabiske

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Omsætning. 900 Omsætning

Omsætning. 900 Omsætning Analyse SP Group A/S En anden aktie vi har taget en større position i er en aktie der de seneste 3 4 år har foretaget en rigtig turn around, og nu ser ud til at være på rette spor mod fremtidige gevinster.

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Faldende aktiemarked

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Faldende aktiemarked 01-10-2017 01-11-2017 01-12-2017 01-01-2018 01-02-2018 01-03-2018 01-04-2018 01-05-2018 01-06-2018 01-07-2018 01-08-2018 01-09-2018 01-10-2018 NØGLETAL UGE 41 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Faldende aktiemarked

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 15, juni 2012

UPstream Nyhedsbrev nr. 15, juni 2012 nr. 15, juni 2012 På vores ordinære generalforsamling 29.maj blev UPstream Porteføljen og de 7 af vores virksomheder der har været i den lige fra start - 3½ år tilbage - gennemgået i detaljen. Jeg beskrev

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 21, januar 2014

UPstream Nyhedsbrev nr. 21, januar 2014 1 nr. 21, januar 2014 Deltagere på vores sidste generalforsamling i maj 2013 kan måske huske at jeg dengang talte meget varmt for Topsil, vores eneste danske virksomhed i UPstream Porteføljen. Siden besluttede

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere

PR062015 08. april 2015 Øknomi Side 1 af 5. PC-baseret styreteknik garanterer markedsvækst og danner grundlag for Industri 4.0

PR062015 08. april 2015 Øknomi Side 1 af 5. PC-baseret styreteknik garanterer markedsvækst og danner grundlag for Industri 4.0 Øknomi Side 1 af 5 PC-baseret styreteknik garanterer markedsvækst og danner grundlag for Industri 4.0 Beckhoff øger sin omsætning med 17 procent og passerer 500 mio. Euro Stigning i omsætningen på 17 %

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 16, september 2012

UPstream Nyhedsbrev nr. 16, september 2012 nr. 16, september 2012 I lyset af den meget skuffende udvikling på UPstream aktien i det seneste år, er jeg gået vores virksomheder efter i sømmene for at finde tegn på svagheder og mangel på konkurrenceevne.

Læs mere

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Marie Gad, seniorchefkonsulent, msh@di.dk, 3377 3789 Allan Sørensen, chefanalytiker, als@di.dk, 3377 3912 JANUAR 2018 Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Halvdelen af de små og mellemstore

Læs mere

Markedskommentar april: Mere politisk forudsigelighed i Europa!

Markedskommentar april: Mere politisk forudsigelighed i Europa! Nyhedsbrev Kbh. 2. maj. 2017 Markedskommentar april: Mere politisk forudsigelighed i Europa! Europæiske og danske aktier var i storform i april måned. Det ser endelig ud til, at der kommer lidt mere ro

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 14, februar 2012

UPstream Nyhedsbrev nr. 14, februar 2012 nr. 14, februar 2012 Kina, solceller og vindmøller. 2011 blev året hvor der endelig kom skred i det kinesiske solcellemarked. Kina har allerede i en del år været verdens største producent af solceller

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q1 2011

Markedskommentar Orientering Q1 2011 Markedskommentar Finansmarkederne har i første kvartal 2011 været noget u- stabile og uden klare tendenser. Udsigt til stigende inflation og renteforhøjelser gav kursfald på især statsobligationer. Men

Læs mere

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten!

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Nyhedsbrev Kbh. 3. mar. 2017 Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Februar blev en rigtig god måned for både aktier og obligationer med positive afkast i alle aktivklasser. Aktier blev

Læs mere

23. september 2013 Emerging markets i økonomisk omstilling. Af Jeppe Christiansen Adm. direktør for Maj Invest

23. september 2013 Emerging markets i økonomisk omstilling. Af Jeppe Christiansen Adm. direktør for Maj Invest 23. september 2013 Emerging markets i økonomisk omstilling Af Jeppe Christiansen Adm. direktør for Maj Invest En lang række emerging markets-lande har været i finansielt stormvejr de sidste tre måneder.

Læs mere

Jacob Kjeldsen. Motivation for Internationalisering

Jacob Kjeldsen. Motivation for Internationalisering Jacob Kjeldsen Motivation for Internationalisering Agenda 1. Udviklingen i dansk eksport til "de nye markeder" 2. Typiske motiver for internationalisering 3. Indledende (danske) overvejelser 4. Etableringsformer

Læs mere

Ordinær generalforsamling 2012

Ordinær generalforsamling 2012 Ordinær generalforsamling 2012 18. april 2012 build with ease Dagsorden 1. Ledelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år 2. Fremlæggelse og godkendelse af den reviderede årsrapport 2011

Læs mere

Kina vinder frem i kapløbet om robotter

Kina vinder frem i kapløbet om robotter Industrielle robotter Kina vinder frem i kapløbet om robotter Ny analyse foretaget af Teknologisk Institut viser at særligt Kina vinder frem på forskning i robotter Med 984 patenter i 2013, en stigning

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 17, december 2012

UPstream Nyhedsbrev nr. 17, december 2012 nr. 17, december 2012 Ny ledelse i verdens største marked for energi Kina har netop gennemført sit - hvert 10. år tilbagevendende - magtskifte. Den nye leder af kommunistpartiet, og fra marts 2013 præsident

Læs mere

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. Mar. Apr. Maj Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec. 2007 78,71 79,05 84,60 88,00 93,13 96,36 100,64 104,48

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. Mar. Apr. Maj Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec. 2007 78,71 79,05 84,60 88,00 93,13 96,36 100,64 104,48 HP Hedge august 2009 I august sluttede indre værdi 104,48, hvilket er all time high, og det betyder at afkastet i august var 3,82%. Siden årets start har afdelingen genereret et afkast på 38,26%, hvilket

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 Sag 230/2009 (1. afdeling) Jumbo Stillads A/S (advokat Lars Karnøe) mod Materielhuset A/S (advokat Thomas Vang Christensen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 159 Offentligt. Notat til Udvalgsmøde i Folketinget

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 159 Offentligt. Notat til Udvalgsmøde i Folketinget Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 159 Offentligt Notat til Udvalgsmøde i Folketinget Mange tak fordi vi kan få foretræde for Uddannelses- og Forskningsudvalget med deltagelse

Læs mere

Direkte investeringer Ultimo 2014

Direkte investeringer Ultimo 2014 Direkte investeringer Ultimo 24 4. oktober 25 IGEN FREMGANG I DIREKTE INVESTERINGER I 24 Værdien af danske direkte investeringer i udlandet og udenlandske direkte investeringer i Danmark steg i 24 efter

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

EU, Danmark og det globale kapløb om viden

EU, Danmark og det globale kapløb om viden Organisation for erhvervslivet 14. april 29 EU, og det globale kapløb om viden AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK og KONSULENT TORSTEN ASBJØRN ANDERSEN, TNA@DI.DK Et konkurrencedygtigt kræver et

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

2012 blev et godt investeringsår

2012 blev et godt investeringsår Analyse januar 2013 2012 blev et godt investeringsår 2012 sluttede som et rigtigt godt år for de 800.000 investorer i de danske investeringsforeninger. Næsten alle investeringsbeviserne gav positive afkast.

Læs mere

Aktiemarkedet er uroligt. Søg dækning her!

Aktiemarkedet er uroligt. Søg dækning her! Aktiemarkedet er uroligt. Søg dækning her! I det nuværende urolige aktiemarked kan det være vanskeligt at spotte den helt rigtige aktie. Den ene dag stiger den voldsomt, den næste dag går det voldsomt

Læs mere

Bæredygtighedsrapport 2018

Bæredygtighedsrapport 2018 Bæredygtighedsrapport 2018 Toyota Material Handling Europe SAMMEN gør vi en forskel 1 Bæredygtighedsrapport 2018 OM TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE Et stærkt globalt netværk Ansatte Omsætning Struktur

Læs mere

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2017 Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Sverige er Danmarks næststørste eksportmarked. Sverige er et marked i vækst med gode muligheder

Læs mere

Fukushima Daiichi Nuclear Accident. Bent Lauritzen Programmet for Strålingsfysik

Fukushima Daiichi Nuclear Accident. Bent Lauritzen Programmet for Strålingsfysik Fukushima Daiichi Nuclear Accident Bent Lauritzen Programmet for Strålingsfysik Source:DOE/ EIA IEO 2011 Source:DOE/ EIA IEO 2011 Hvorfor kernekraft? Vi mangler energi Hensyn til klima og miljø Forsyningssikkerhed

Læs mere

Langsigtet strategisk samarbejde med Universiteterne Behov og Muligheder

Langsigtet strategisk samarbejde med Universiteterne Behov og Muligheder -- Langsigtet strategisk samarbejde med Universiteterne Behov og Muligheder Indvielse af Nationalt Ingrediens Center 17. September 2014. Esben Laulund SVP CED Innovation, Chr. Hansen A/S Formand for Styregruppen

Læs mere

Danmark går glip af udenlandske investeringer

Danmark går glip af udenlandske investeringer Den 15. oktober 213 MASE Danmark går glip af udenlandske investeringer Nye beregninger fra DI viser, at Danmark siden 27 kunne have tiltrukket udenlandske investeringer for 5-114 mia. kr. mere end det

Læs mere

STÆRKT VÆKSTPOTENTIALE I SUNDHEDSFREMMENDE FØDEVARER

STÆRKT VÆKSTPOTENTIALE I SUNDHEDSFREMMENDE FØDEVARER Organisation for erhvervslivet Marts 2010 STÆRKT VÆKSTPOTENTIALE I SUNDHEDSFREMMENDE FØDEVARER AF KONSULENT PETER BERNT JENSEN, PEBJ@DI.DK Salget af sundhedsfremmende fødevarer er stærkt stigende i vores

Læs mere

GN Store Nord. Sydbank, den 11. maj 2005. Adm. direktør Jørn Kildegaard

GN Store Nord. Sydbank, den 11. maj 2005. Adm. direktør Jørn Kildegaard GN Store Nord Sydbank, den 11. maj 2005 Adm. direktør Jørn Kildegaard Mission GN vil som international markedsleder skabe et konkurrencedygtigt afkast til sine aktionærer gennem udvikling, produktion og

Læs mere

Velkommen til dialogmøde

Velkommen til dialogmøde Velkommen til dialogmøde Dagens program 16.30 Velkomst v/ Egon Kristensen, bestyrelsesformand 16.50: Farvel til aktier i olie, kul og tjæresand v/ Anders Schelde, investeringschef 17.30: Pause med sandwich

Læs mere

Årsberetning for 2007

Årsberetning for 2007 Årsberetning for 2007 Omsætningen steg 21 % og nåede DKK 13,9 mia. EBITDA steg 60 % og nåede DKK 3,4 mia. Årets resultat efter minoritetsinteresser steg 107 % og nåede DKK 1.966 mio. Udgifter til investeringer

Læs mere

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald Nyhedsbrev Kbh. 3. aug. 2015 Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald I Juli måned fik den græske regering endelig indgået en aftale med Trojkaen (IMF, ECB og EU). Den økonomiske afmatning i

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

Erfaringer med salg af Skandinavisk succesprodukt via strategiske partnerskaber. Aalund 2012

Erfaringer med salg af Skandinavisk succesprodukt via strategiske partnerskaber. Aalund 2012 Erfaringer med salg af Skandinavisk succesprodukt via strategiske partnerskaber Aalund 2012 Case - agenda - Kort om Aalund - PR Barometret historien kort - Udbredelsen og udfordringerne - Ny platform nye

Læs mere

DFDS 1. kvartal 2004. Analytikermøde, 27. maj 2004

DFDS 1. kvartal 2004. Analytikermøde, 27. maj 2004 DFDS 1. kvartal 2004 Analytikermøde, 27. maj 2004 Indhold Kvartalet i overskrifter Markedsudvikling Aktivitetsudvikling Strategisk fokus Resultatudvikling 1. kvartal 2004 Resultatforventning 2004 28-05-2004

Læs mere

Fig. 1 Internationale ankomster, hele verden, 2000-2007 (mio.)

Fig. 1 Internationale ankomster, hele verden, 2000-2007 (mio.) Bilag A - Turismen statistisk set Turismen i de europæiske lande har de seneste mange år har leveret særdeles flotte resultater. Udviklingen kan bl.a. aflæses på udviklingen i de udenlandske overnatninger

Læs mere

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Jeppe Christiansen CEO September 2014 Agenda 1. Siden sidst 2. The big picture 3. Investeringsstrategi 2 Siden sidst 3 Maj Invest-investeringsmøder Investering

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne!

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Nyhedsbrev Kbh. 5. apr. 2016 Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Marts blev en mere rolig måned på aktiemarkederne godt hjulpet på vej af lempelige centralbankerne. Faldende

Læs mere

Øjebliksbillede 3. kvartal 2015

Øjebliksbillede 3. kvartal 2015 Øjebliksbillede 3. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 3. kvartal 2015 Introduktion Generelt må konklusionen være, at det meget omtalte opsving endnu ikke er kommet i gear. Både væksten i BNP, privat-

Læs mere

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group KØB AF ULSTRUP PLAST Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015 1 DAGSORDEN Resumé Kort om SP Group Kort om Ulstrup Plast Rationalet bag transaktionen Udstedelse af op til 200.000 stk. nye aktier

Læs mere

adserving International A/S Resultatresume 1. juli 2007 / 30. juni 2008 Selskabets Revisor: Nørre Farimagsgade 11 1364 København K

adserving International A/S Resultatresume 1. juli 2007 / 30. juni 2008 Selskabets Revisor: Nørre Farimagsgade 11 1364 København K Pressemeddelelse nr. 24/2008 29. september 2008 adserving International A/S Resultatresume 1. juli 2007 / 30. juni 2008 Selskabets Revisor: Nørre Farimagsgade 11 1364 København K Selskabets godkendte rådgiver:

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN

LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN Bureau Veritas Netværksgruppe LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN Vil du: Have indsigt i, hvordan andre virksomheder arbejder med deres kunders krav inden for disse brancher? Vide mere

Læs mere

Mennesket vil ikke komme til at flyve de næste tusind år. Willbur Wright efter et skuffende forsøg på at flyve (1901)

Mennesket vil ikke komme til at flyve de næste tusind år. Willbur Wright efter et skuffende forsøg på at flyve (1901) Brødrene Wilbur og Orville Wright udførte sammen historiens første kontrollerede motorflyvning 17. december 1903 ved Kill Devil Hills nær Kitty Hawk i North Carolina. Flyvningens hastighed var 30 km/t.

Læs mere

Markedskommentar marts: Endelig momentum for Europa!

Markedskommentar marts: Endelig momentum for Europa! Nyhedsbrev Kbh. 4. apr. 2017 Markedskommentar marts: Endelig momentum for Europa! Marts blev måneden, hvor Europa endelig begyndte at indhente bare lidt af det store efterslæb de europæiske aktier har

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Handelskrig brudt ud

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Handelskrig brudt ud 2013K1 2013K3 2014K1 2014K3 2015K1 2015K3 2016K1 2016K3 2017K1 2017K3 2018K1 NØGLETAL UGE 27 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Handelskrig brudt ud Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom I den forgangne

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2017

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2017 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2017 > > Udvalgte brændsler 2 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 3 > > Kulprisen 4 > > Gasprisen 4 > > Eltariffer 5 > > Kvoteprisen 6 Det seneste

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Flot fremgang i dansk eksport

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Flot fremgang i dansk eksport NØGLETAL UGE 32 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Flot fremgang i dansk eksport Af: Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge har vi fået positive tal for udviklingen i dansk eksport, hvor der var pæn fremgang

Læs mere

Hvis meningen er, at skabe en bedre verden

Hvis meningen er, at skabe en bedre verden Hvis meningen er, at skabe en bedre verden Af Henrik Valeur, 2012 Når vi (danskere) skal beskrive resultaterne af den udviklingsbistand vi giver, kalder vi det Verdens bedste nyheder. 1 Flere uafhængige

Læs mere

Digital forskning fylder meget lidt

Digital forskning fylder meget lidt Jonas Orebo Pyndt, fagleder for forsknings- og innovationspolitik jopy@di.dk, 3377 4613 Mads Juul Sørensen, studentermedhjælper mjus@di.dk, 3377 3993 Digital forskning fylder meget lidt Digitaliseringen

Læs mere

Uge Side 1 af 9

Uge Side 1 af 9 Uge 9 3.3.2016 Side 1 af 9 Forwardkontrakter år 2017 EUR/MWh 37,00 Futures - 2017 Nordpool Tyskland DK1 DK2 34,00 31,00 28,00 25,00 22,00 19,00 16,00 27-03-2015 27-05-2015 27-07-2015 27-09-2015 27-11-2015

Læs mere

BRINT TIL TRANSPORT I DANMARK FREM MOD 2050

BRINT TIL TRANSPORT I DANMARK FREM MOD 2050 BRINT TIL TRANSPORT I DANMARK FREM MOD 2050 Bidrag til elektrisk transport, vækst, CO 2 reduktion og fossil uafhængighed December 2011 endelig udgave KORT SAMMENFATNING BENZIN/DIESEL BATTERI/HYBRID BRINT

Læs mere

Entreprenørskabstyper. Intro til begreberne causation & effectuation

Entreprenørskabstyper. Intro til begreberne causation & effectuation Entreprenørskabstyper. Intro til begreberne causation & effectuation Hvordan laver I mad? Sarasvathy (2001) taler om to grundlæggende forskellige måder at lave mad på, som svarer til hvad hun har fundet

Læs mere

Ressourcer Ren forbrænding Recycling

Ressourcer Ren forbrænding Recycling Ressourcer Ren forbrænding Recycling 3R NÆRVARME LOKALT FRA LOKALE ENERGIKILDER 3R Bæredygtig kollektiv varmeforsyning lokalt fra lokale energikilder 3R varmeservice er den eneste varmeforsyning som sikrer

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Velkommen til nytårskur i Region Sjælland. Jeg har glædet mig meget til i dag, for det at tage hul på et nyt år er specielt hvert år. Det giver

Læs mere

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI Erhvervsudviklingsdøgn 14. maj 2014 Brands4kids A/S, Erik Andreæ 1 AGENDA 4Brands4kids A/S 4Fra drøm til virkelighed.! 4Et strategisk valg 4Innovation i tøjbranchen findes

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Konstitutionelle Anliggender. 7.3.2007 PE 386.364v01-00

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Konstitutionelle Anliggender. 7.3.2007 PE 386.364v01-00 EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««2009 Udvalget om Konstitutionelle Anliggender 7.3.2007 PE 386.364v01-00 ÆNDRINGSFORSLAG 1-25 Udkast til udtalelse Johannes Voggenhuber Vurdering af Euratom - 50 års

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del Bilag 199 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del Bilag 199 Offentligt Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del Bilag 199 Offentligt Finansudvalget Folketingets Økonomiske Konsulent Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 30. juli 2013 IMF s vurdering af Kinas økonomi

Læs mere

Det går godt for dansk modeeksport

Det går godt for dansk modeeksport ANALYSE Det går godt for dansk modeeksport Modeeksporten bidrager positivt til den samlede danske vækst Den danske modeeksport bestående af beklædningsgenstande og -tilbehør samt fodtøj beløb sig på 32,9

Læs mere

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Nyhedsbrev Kbh. 3. sep. 2015 Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Uro i Kina sætte sine blodrøde spor i aktiemarkederne i august måned. Vi oplevede de største aktiefald

Læs mere

Tøjbranchen i Danmark. Deloitte 2018

Tøjbranchen i Danmark. Deloitte 2018 Tøjbranchen i Danmark Deloitte 2018 Tøjbranchen Indledning Deloitte præsenterer hermed endnu en midtvejsanalyse af den økonomiske situation, trends og udvikling i den danske tøjbranche. Denne analyse er

Læs mere

Center for Logistik Produktivitet hvor blev den af?

Center for Logistik Produktivitet hvor blev den af? Logistikkens dag 2013 Center for Logistik Produktivitet hvor blev den af? Kenn Steger- Jensen Professor in Manufacturing & Supply Chain Systems, Ph.D., M.Sc., M.Eng. Main activities CELOG's main activities

Læs mere

EgnsINVEST Ejd.,Tyskland A/S

EgnsINVEST Ejd.,Tyskland A/S EgnsINVEST Ejd.,Tyskland A/S Investér i fast ejendom i Tyskland og få del i det økonomiske opsving Tysklands turnaround har dette en meget fokuseret strategi, da der investeres i boligejendomme på attraktive

Læs mere

Lille dansk kortfirma jagter milliarden

Lille dansk kortfirma jagter milliarden LØRDAG 12. DECEMBER NR. 50 / 2015 LØRDAG Lille dansk kortfirma jagter milliarden Med en kapitalindsprøjtning på 40 mio. kr. satser Cardlab på at sætte sig på markedet for kreditkort med fingeraftrykslæser.

Læs mere

C.F. Nielsen. Nyhedsbrev Marts 2012. C.F.Nielsen A/S, Solbjergvej 19, DK-9574 Baelum. Højdepunkter:

C.F. Nielsen. Nyhedsbrev Marts 2012. C.F.Nielsen A/S, Solbjergvej 19, DK-9574 Baelum. Højdepunkter: Højdepunkter: Markedsudvikling øget aktivitetsniveau. Nye markeder Nye løsninger Udstillinger Service Nye produkter Teknologi projekter Ændring i ejerforhold Markedsudvikling øget aktivitetsniveau Den

Læs mere

Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker

Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2018 Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker Danmark rykker én plads frem og indtager nu 6.-pladsen på IMD s liste over

Læs mere

Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen

Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Oktober 2015 Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen efter danske underleverancer Danske virksomheder har mange underleverancer til erhvervslivet i udlandet. Væksten

Læs mere

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt?

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt? Jagten på talent Hvad gør årets gazeller rigtigt? Vi fungerer godt i en krisetid, da vi er svaret på krisen Gazelleejer Hvad kan vi lære af årets gazelleundersøgelse? Gazellerne har opskriften på at fordoble

Læs mere

Auriga som investering

Auriga som investering Auriga som investering Medlemsarrangement Dansk Aktionærforening Nordjylland 26. maj 2014 V/ Lene Faurskov, Manager, Investor Relations Helping you grow Udsagn om fremtidige forhold Denne præsentation

Læs mere

Udsigterne for 2015. Generalforsamling i SEBinvest april 2015

Udsigterne for 2015. Generalforsamling i SEBinvest april 2015 Udsigterne for 2015 Generalforsamling i SEBinvest april 2015 Indhold Konklusion Basis scenarie Baggrund Lidt banaliteter 0-rente miljø Hvad siger det noget om? Konsekvens 2015 Basis scenarie Risici 08-04-2015

Læs mere

Artikel til Berlingske Tidende den 8. februar 2014 Af Jeppe Christiansen

Artikel til Berlingske Tidende den 8. februar 2014 Af Jeppe Christiansen Artikel til Berlingske Tidende den 8. februar 2014 Af Jeppe Christiansen Cand.polit. Jeppe Christiansen er adm. direktør i Maj Invest. Han har tidligere været direktør i LD og før det, direktør i Danske

Læs mere

Investér i produktion af grøn energi

Investér i produktion af grøn energi Investér i produktion af grøn energi EWII, European WInd Investment A/S, er din mulighed for at investere direkte i produktion af grøn energi og blive medejer af et vindenergiselskab. Alle kan blive aktionærer

Læs mere

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse. HD 2. del. Organisation. Eksamen, juni Strategisk ledelse. Mandag den 9. juni Kl

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse. HD 2. del. Organisation. Eksamen, juni Strategisk ledelse. Mandag den 9. juni Kl SYDDANSK UNIVERSITET Side 1 af 9 Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Organisation Eksamen, juni 2008 Strategisk ledelse Mandag den 9. juni 2008 Kl. 9.00 13.00 Alle hjælpemidler er tilladt Det

Læs mere

Aktiebrev : Bet at home.com AG:

Aktiebrev : Bet at home.com AG: Aktiebrev 3 2014: Som jeg har nævnt flere gange på det sidste, så er de nuværende aktiemarkeder ikke præget af en masse flotte tilbud og man skal nærmest lede efter nålen i en høstak for at finde investeringer

Læs mere

15. Åbne markeder og international handel

15. Åbne markeder og international handel 1. 1. Åbne markeder og international handel Åbne markeder og international handel Danmark er en lille åben økonomi, hvor handel med andre lande udgør en stor del af den økonomiske aktivitet. Den økonomiske

Læs mere

Markedskommentar Torsdag den 6. september 2012. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 5. september 2012. NYHEDER Sojakomplekset. Råvare NYT Markedskommentar

Markedskommentar Torsdag den 6. september 2012. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 5. september 2012. NYHEDER Sojakomplekset. Råvare NYT Markedskommentar Råvare NYT Markedskommentar Markedskommentar Torsdag den 6. september 2012 CHICAGO-BØRSEN sluttede den 5. september 2012 Sojaskrå Efterår 2012 Minus US $ 8,40 pr. Short ton Vinter 2012/13 Minus US $ 7,30

Læs mere

AFTENENS TEMA Jens Aggerbeck. Købs. Case & Diskussion: At være eksportvirksomhed er et meget vanskelig arbejde.

AFTENENS TEMA Jens Aggerbeck. Købs. Case & Diskussion: At være eksportvirksomhed er et meget vanskelig arbejde. AFTENENS TEMA Jens Aggerbeck Købs At være eksportvirksomhed er et meget vanskelig arbejde. Succesrig eksport er langt mere end blot at sælge mere. Fordi der ikke kan gives en fælles formel for succes,

Læs mere

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 JANUAR 18 Virksomheder: 18 står i digitaliseringens tegn Hver anden virksomhed har planer om at investere i it til næste år. Både store og små

Læs mere

Brug for flere digitale investeringer

Brug for flere digitale investeringer Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 FEBRUAR 2017 Brug for flere digitale investeringer Danmark er ved at veksle en plads forrest i det digitale felt til en plads i midterfeltet.

Læs mere

Veje til vækst i fødevarebranchen

Veje til vækst i fødevarebranchen Veje til vækst i fødevarebranchen Veje til vækst i fødevarebranchen Danmark befinder sig i en vækstklemme. Vi risikerer at falde stille og roligt ned på velstandsstigen, hvis ikke vi igen evner at blive

Læs mere

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10 Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2-1 Analysepapir. maj 213 Danmark attraktivt for udenlandske investorer Analysens hovedkonklusioner Udviklingen i de direkte investeringer bør ikke

Læs mere