Herrernes hudplejeskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Herrernes hudplejeskole"

Transkript

1 Herrernes hudplejeskole

2 Først og fremmest: hudpleje er ikke kun for kvinder. Også rigtige mænd har brug for at tage hånd om deres hud. Du ved, hvordan det er med et par nye løbesko. Man vil have, at de er i god stand, så længe som muligt - selvom det indebærer lidt arbejde. Egentlig er det præcis på samme måde med din hud. Den kræver også lidt arbejde for at holde sig frisk længere. Men tag det roligt, det er ikke mange minutter om dagen, det handler om. Find din hudtype For at kunne vælge de bedste produkter til lige præcis dig, starter vi med at finde ud af, hvilken hudtype du har. Fedtet hud Ved fedtet hud giver huden et glansfuldt indtryk, det er almindeligt med store porer, og du får ofte hudorme og/eller bumser. Din hud føles både fedtet og ser fedtet ud i løbet af dagen, selv når du ikke er aktiv eller sveder. Tør hud Tør hud har en ujævn tekstur og kan føles stram, have hudflager eller sprækker. Rødme kan også forekomme, specielt hvis du bruger udtørrende produkter. Dine porer er almindeligvis små, og du har sjældent problemer med bumser eller hudorme Kombinationshud Den almindeligste hudtype er en blanding: Din hud har både tørre og fedtede partier. Den føles tør rundt om øjnene og indimellem på kinderne og fedt i midten af ansigtet, den såkaldte T-zone.

3 Din hudplejerutine Bliv ikke afskrækket, hudpleje behøver ikke at være så kompliceret og tidskrævende. Tre nemme trin, morgen og aften rækker langt. Som med alle interesser kan man naturligvis gå meget op i forskellige metoder og produktvalg - men her holder vi os til at lægge et godt fundament. Din hud vil takke dig. Morgen Trin et: Vask. Vask ansigtet med et mildt rengøringsprodukt ikke med udtørrende sæber. Arbejd altid med opadgående og cirkulære bevægelser. Og du, dette kan sagtens gøres i brusebadet. Trin to: Barbér. Nu er det tid til barbering (se side 3 for at få tips). Afslut med en opfriskende After shave-lotion. Trin tre: Genfugt. Nu er det tid til det vigtigste. Fugten. Vælg en creme, som passer til din hudtype, og som du selv kan lide konsistensen på. Massér den ind med opadgående bevægelser. Aften Trin et: Vask. Tid til at vaske dagen af ansigtet. Anvend et mildt rengøringsprodukt ikke en udtørrende sæbe. Arbejd altid med opadgående og cirkulære bevægelser. Trin to: Plej. Sørg for at give din hud lidt lækkert, den kan lappe i sig i løbet af natten. Et serum eller en plejende olie hjælper med til at gøre huden frisk, jævn og smidig igen. Trin tre: Genfugt. Lidt fugtighedscreme slutter cirklen. Dine produkter arbejder nu, mens du sover. TIP! Er du meget udendørs? Husk at bruge solfaktor. Ekstramateriale Hudplejens svar på filmens director s cut. Med andre ord: Det her er det, som giver dig lidt lille ekstra. Trickene du kan finde frem, når du skal vise dig frem fra din allerflotteste side. Skrub En skrubbecreme gør din hud ekstra fin og ren. Lad huden være fugtig og arbejd cremen ind med cirkelbevægelser i et par minutter. Undgå den følsomme hud omkring øjnene. Skyl derefter med lunkent vand. Eller en maske Ansigtsmasken plejer din hud i dybden. Følg instruktionerne og lad masken sidde under hele den anbefalede virkningstid. Undgå at lægge masken i området omkring øjnene og på læberne.

4 Barbér rigtigt: Skraber eller barbermaskine? Ja, det bestemmer du. Men vil du have det bedste, skal du definitivt vælge en skarp skaber og et godt barberprodukt. Med skraber kommer du nærmere huden og får en glat og jævn barbering. Det tager lidt længere tid og kræver lidt mere træning - men resultatet bliver også bedre Barbér dig altid lige efter eller i forbindelse med, at du er i brusebad. Det varme vand opbløder skægstråene og gør barberingen nemmere. Begynd med at lære din skægvækst at kende ved at røre ved den med fingerspidserne. Du skal vide i hvilken retning skægstråene vokser, og hvor din skægvækst er kraftigst. Vælg et mildt barberprodukt (gel, skum, creme etc.), massér det ind i huden og lad det sidde lidt. Begynd med at barbere dér, hvor du har mindst skæg. Oftest betyder det, at man begynder på ansigtets sider, fortsætter til halsen og afslutter med partiet omkring mund og hage. Barbér med hårene og brug din ledige hånd til at strække på huden. Og tag det roligt. Små, rolige træk mindsker risikoen for at skære sig. Når du er færdig, så skyl ansigtet i lunkent vand og klap ansigtet tørt med et håndklæde. Gnub ikke det er ikke godt for hudens elasticitet. Afslut med et opfriskende After shave-produkt. Undgå præparater som indeholder meget alkohol, da det kan irritere og udtørre din hud. Skæg-guiden Er du med på skægtrenden? Hvis ikke, så har du chancen nu - her guider vi dig til din bedste skægfrisure. Du udgår helt enkelt fra din ansigtsform. Et rundt ansigt Her satser vi på at give ansigtet et smallere udseende. Din bedste skægform er et kort, prydeligt og velplejet skæg. Sats på markerede linjer langs med kindbenene og en lidt firkantet afslutning ned mod halsen. En lille hage Et kraftigt skæg, som formes for at skabe en illusion af en markeret hage, er den model der passer til dig. Et stort ansigt Alt handler om proportioner. En større ansigt ser bedst ud med stort skæg. Sats på et velplejet fuldskæg, som trimmes til at give illusion af et mindre ansigt. Et aflangt ansigt Her vil vi give indtryk af et kortere ansigt. Den bedste måde at gøre det på er at beholde lidt mere volumen på kinderne. Kraftigere på siderne og kortere ved hagen. Et lille ansigt Som ovenover men tværtimod. En lille ansigt risikerer at forsvinde bag et stort skæg. Din bedste look er et kort, trimmet og velplejet skæg eller at være helt glatbarberet. Et firkantet ansigt Et kort, veltrimmet skæg med skarpe linjer fremhæver din markerede kæbelinje på den bedst mulige måde. Du kan også slippe afsted med skægstubbe. Et ovalt ansigt Tillykke! Du er vinderen i skæglotteriet. Et ovalt ansigt kan bære de fleste skægfrisurer. Eksperimentér dig frem til din egen favorit.

5 Produkter På trods af sit navn, er vores Sonya Skin Care-serie også meget værdsat af mænd. Milde, effektive produkter med en frisk duft af citron. Passer til alle hudtyper. 1. Aloe Purifying Cleanser: Mild og behagelig formel til daglig rengøring. Fjerner snavs effektivt uden at udtørre huden. Din hud bliver ren og blød uden at føles stram Aloe Balancing Cream: Styrkende ansigtscreme, som gør din hud blød og smidig. Hjælper også huden med at beholde sin fugtbalance. Baseret på Aloe vera, og indeholder desuden hvid te, vitamin E og citronekstrakt Aloe Deep Moisturizing Cream: En uovertruffen genfugtende creme til hud, som har brug for lidt ekstra. Passer perfekt som natcreme til alle hudtyper og som dagcreme til tør/normal hud. Med blandt andet Aloe vera, olier fra macadamianødder og solsikkefrø samt fyrrebarksekstrakt. 4. Aloe Deep-Cleansing Exfoliator: Mild peeling som effektivt fjerner al slags snavs. Din hud bliver ren og blød som silke. Udover hovedingrediensen Aloe vera indeholder den blandt andet jojobaolie, citron- og agurkekstrakt Aloe Nourishing Serum: Silkeblødt, fugtighedsbevarende serum som giver huden gløden tilbage. Absorberes hurtigt og er ikke klistret. Indeholder blandt andet Aloe vera, vitamin E, hvid te og mimoseekstrakt. Nick Söderbloms favoritter Aloe Nourishing Serum og Aloe Deep Moisturizing Cream passer perfekt til mig, da mit arbejde indebærer, at huden belastes meget, da jeg ofte bader, rejser meget og opholder mig meget i solen.

6 FAQ Er mænds hud anderledes end kvinders hud? Egentlig ikke. I hvert fald ikke når det handler om hudpleje. Gode hudplejeprodukter fungerer ligeså godt på såvel mænd som kvinder. Derimod skal man være påpasselig med en del produkter specifikt for mænd, da der her findes en hel del, som ikke er så søde mod huden. Vælg hudplejeprodukter efter din hudtype og dine behov ikke efter emballagen. Hvorfor rengøre? Vi rengører huden for at fjerne fedt og snavs, som samles i porerne, men også for at huden nemmere skal kunne udnytte de fugtgivende produkter, vi anvender. Hvad er der galt med almindelig sæbe? Almindelig håndsæbe indeholder ofte ingredienser, som kan udtørre og irritere den mere følsomme ansigtshud. Du risikerer også, at visse sæber giver dig tilstoppede porer. Jeg kan ikke fjerne glansfuldheden! Den mest almindelige fejl man laver, når man forsøger at fjerne glansfuldheden i huden, er at vaske sig med stærke og udtørrende præparater. Det gør, at huden forsvarer sig med at udsondre endnu mere fedt og gør, at din hud bliver endnu mere glansfuld. Jeg har fed hud, kan jeg droppe fugtcremen? Nej, fald ikke for den fristelse. At droppe fugtcremen kan faktisk gøre fed hud endnu federe (af samme grund som i spørgsmålet ovenover). Til sidst, et par tips fra coachen: Din hud påvirkes af, hvordan du lever. Spis sundt, motionér, drik tilstrækkeligt med vand, få en god nats søvn, undgå rygning og store mængder alkohol og investér i gode hudplejeprodukter. Så vil din hud takke dig ved at se levende og frisk ud. Beauty by Forever Living Products Vil du vide mere om vores produkter? Så snak med din forhandler.

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Hesten skal altid arbejde i en holdning, hvor det er fysisk muligt for den at udføre det, vi forlanger af den. Hesten må altså ikke på nogen

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

DEN GRØNLANDSKE SLÆDEHUND FRA HVALP TIL ARBEJDSHUND

DEN GRØNLANDSKE SLÆDEHUND FRA HVALP TIL ARBEJDSHUND DEN GRØNLANDSKE SLÆDEHUND FRA HVALP TIL ARBEJDSHUND VEJLEDNING I HUNDEHOLD 1 FORORD Her finder du information om hunde og hundehold fra hunden er født til den går på pension. Det er ikke forsøgt at give

Læs mere

AMNING. - en tryg start

AMNING. - en tryg start AMNING - en tryg start Indhold Tillykke med jeres barn 3 Hjælp hinanden 4 Lær barnet at kende 4 Barnets omstilling 5 Depoter med til de første dage 5 Mælken dannes allerede i graviditeten 6 Råmælken 7

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

Kostvejlederens lynkur

Kostvejlederens lynkur Kostvejlederens lynkur Udarbejdet af kostvejleder og EFT-praktiserende, Lene B. Jensen. Indhold: Side 1-4 : Præsentation af forfatteren og baggrund for e-bogens tilblivelse Side 5 : Hvorfor nu en lynkur?

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

At leve med åndenød. Patientvejledning. Onkologisk Afdeling D. Hvis du har åndenød, kan du og dine pårørende have glæde af denne patientvejledning

At leve med åndenød. Patientvejledning. Onkologisk Afdeling D. Hvis du har åndenød, kan du og dine pårørende have glæde af denne patientvejledning Patientvejledning Denne pjece handler om de spørgsmål og problemer, der ofte melder sig, når man har fået åndenød At leve med åndenød Onkologisk Afdeling D Hvis du har åndenød, kan du og dine pårørende

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Lindring og lettelse ved forkølelse

Lindring og lettelse ved forkølelse Lindring og lettelse ved forkølelse Stoppet næse? Stoppet næse hos det lille barn? Forkølelsessår? Slip af med den stoppede næse og få luft igen! Forkølelse med stoppet næse... Hvad er forkølelse?... 4

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

HELENS BOG OM Børn & Søvn

HELENS BOG OM Børn & Søvn HELENS BOG OM Børn & Søvn Sådan får du dit barn til at sove H e l e n L y n g H a n s e n KAPITEL 3 Du skal lære dit barns søvnrytme at kende Barnets søvn hænger sammen med dets døgnrytme. Derfor er det

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere

De tre domæner på Skovgården

De tre domæner på Skovgården De tre domæner på Skovgården Udarbejdet af pædagogisk leder Hanne Dalsgaard, Skole- og behandlingshjemmet Skovgården. Februar 2010. Som vi ser det, er domænerne et rigtigt anvendeligt redskab, som på mange

Læs mere

De 10 veje til vægttab hedder: 1. Slå autopiloten fra Skab medvind Drik færre kalorier Bevæg dig mere

De 10 veje til vægttab hedder: 1. Slå autopiloten fra Skab medvind Drik færre kalorier Bevæg dig mere 10 veje til vægttab Forudsætninger for, at de små skridt virker I bogen kan du se, hvad hvert et lille skridt teoretisk set vil føre til af vægttab i løbet af de første 12 måneder hvis du i øvrigt lever

Læs mere

Hvordan holder man op med at ryge hash? - en gør det selv guide til at holde op med at ryge hash

Hvordan holder man op med at ryge hash? - en gør det selv guide til at holde op med at ryge hash Hvordan holder man op med at ryge hash? - en gør det selv guide til at holde op med at ryge hash Indhold Introduktion 3 Har jeg et problem med hash 4 SDS skala 5 Hvordan ændrer jeg det 6 Skriv din beslutning

Læs mere

At være pige. Tekst og redaktion: Informationschef, sygeplejerske Ulla Rode. Faglig konsulent: Sundhedsplejerske Inge Lundgaard

At være pige. Tekst og redaktion: Informationschef, sygeplejerske Ulla Rode. Faglig konsulent: Sundhedsplejerske Inge Lundgaard At være pige At være pige Tekst og redaktion: Informationschef, sygeplejerske Ulla Rode Faglig konsulent: Sundhedsplejerske Inge Lundgaard Libresse Gydevang 33 3450 Allerød Telf: 48 16 81 16 Udgivet 1994

Læs mere

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet Kom godt i gang Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet 3 Tillykke! Tillykke med valget af dine nye høreapparater! En helt ny verden ligger for dine

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere