Projekt Kilden. Signe Hedegaard Ungdomsforeningen Fremtiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt Kilden. Signe Hedegaard Ungdomsforeningen Fremtiden 3 30-01-2011"

Transkript

1 2011 Projekt Kilden Signe Hedegaard Ungdomsforeningen Fremtiden

2 Projekt Kilden 2010 Vi vil gerne sige alle en stor tak for hjælpen til vores Projekt Kilden 2010 Indhold Projekt Kilden Opstart... 3 Haven før... 3 Målet... 4 Forløbet... 4 Indvielsen... 6 Konklusion... 7 Projektforløbet... 7 Projektets ændringer... 7 Det videre forløb... 7 Økonomi... 9 Links... 9 Bilag... 9

3 Opstart Vi 15 medlemmer i Ungdomsforeningen Fremtiden nr.3 Fredericia besluttede i foråret 2009, at vi ville kaste os ud i et større humanitært projekt for vores målgruppe, som er børn, der er dårligere stillet end andre børn. Vi skrev til forskellige institutioner i vores område, hvor vi bad om en ønskeliste til noget, som kunne gøre hverdagen bedre for deres børn og unge. Det skulle være noget, som de ellers ikke ville have fået. Vi fik nogle meget interessante oplæg og det var meget svært at vælge, men efter flere lange diskussioner valgte vi Kilden i Børkop som modtager. Kilden er en døgninstitution for børn og unge i alderen 0-18 år med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Institutionen har 19 pladser og ca. 50 medarbejdere og er beliggende i Brejning. Nogle af institutionens pladser er aflastningspladser, hvilket betyder, at flere børn har glæde af Kildens faciliteter. Kilden ønskede sig en sansehave med f.eks. gynger, trampolin, bålplads, blomster, farver, dufte m.m., hvor alle børnene kunne få stimuleret deres sanser. Deres daværende have var tilgroet og lignede en urskov. (Kildens brev er vedhæftet som et bilag.) I efteråret 2009 begyndte vi at søge penge til projektet, lave tidsplan, indhente tilbud og finde ud af hvilke ting vi medlemmer i foreningen selv kunne udføre og undersøge om vi kendte folk, der ville kunne hjælpe med projektet. Vores netværk har igennem hele projektet været en stor hjælp og vi er meget taknemmelige for alle, som har hjulpet med at fuldføre projektet. Haven før Som nævnt faldt vores hjerter for døgninstitutionen Kilden, da de skrev til os, at de ønskede sig en sansehave så børnene kunne komme mere ud og samtidig få stimuleret deres sanser, lige som alle andre børn. Vi startede med at besøge stedet og tage billeder af haven for bedre at kunne danne os et indtryk af, hvad der skulle laves. Kilden ville gerne have, at der blev udarbejdet en tegning af en specialist, både så det blev mere overskueligt, men også for at kunne vælge og prioritere de ting som skulle komme i første omgang, så haven altid ville kunne benyttes, selvom der skulle laves nye tiltag. Projektet og aftalen med Kilden, har hele tiden været baseret på hvor mange penge vi ville kunne finde i støtte til projektet og hele tiden har det været i fokus, at vi ikke begyndte på noget, som vi ikke ville have kunne råd til at gøre færdig. Men generelt så trængte haven til at blive ryddet og jævnet og få omlagt fliser, så det var første mål.

4 Målet Som projektet skred frem blev målet at få lavet alt i haven med undtagelse af det ønskede trampolin/sandkasse-hus, da udgiften til dette område ville blive for høj i forhold til de penge vi havde til rådighed. Målet for projektet blev således, at haven skulle består af: - To gynger en fugleredegynge og en gyngesofa (til kørestole) - Et sanseområde, omkring det eksisterende springvand, med planter, samt 6 plantekasser fyldt med blomster med dufte, farver og smage - i en højde, så de passede til kørestole. - En bålplads med et stort bålfad - En pavillon og en pergola - Diverse planter, frugttræer og buske, der stimulerer alle sanser Tegningen der blev lavet kan ses nedenfor: Forløbet Da alle medlemmer i ungdomsforeningen studerer eller har fuldtidsarbejde, skulle projektet udføres i weekenderne, og det blev derfor planlagt, at der skulle være 1 arbejdsweekend i måneden. Efterår 09 I november 2009 blev den første arbejdsweekend afholdt og der blev fjernet rigtig mange buske og planter, så haven ville være nemmere at gå til, når vi for alvor skulle i gang med arbejdet på Kilden i januar 2010.

5 Vinter 10 Som alle nok ved var sidste vinter meget hård og det påvirkede selvfølgelig også arbejdet på Kilden og første arbejdsweekend i år 2010 i januar måtte aflyses, da det var umuligt at komme i jorden og ned til de fliser, der skulle fjernes. I februar var situationen dog ikke meget bedre, men vi kunne ikke længere udsætte arbejdet og tog trods sne, frost og slud stadig derud. Weekenden gik med at grave fliserne frem og få dem fjernet. Forår 10 Vi fik meget travlt i løbet af foråret, både fordi mængden af arbejde steg og at vi var bagud pga. vinteren. Mængden af arbejde steg, da det viste sig, at området have brug for lidt mere bearbejdring end vi havde regnet med. Der dukkede store fliser op ½ meter nede i jorden og for at kunne få lagt nogle brugbare flisegange, var der behov for nyt stabilt grus. Alle fliser, som blev taget op, skulle stables på paller, så vi kunne komme af med dem, da vi havde fået den første økonomiske støtte, så vi kunne købe nye fliser til Kilden. Kilden sørgede godt for os i vores arbejdsweekender, med god forplejning og et sted at sidde og slappe af indimellem. De mange timer på Kilden har styrket os i foreningen enormt som et team og har bragt meget glæde blandt os som gruppe og trods vejrets udfordringer, har vi haft rigtig mange sjove stunder derude. April kom og vi skulle igang med at lægge nye fliser. Vi havde hyret et anlægsfirma, som i mellemtiden havde været i haven med deres maskiner og havde jævnet området ud i forhold til tegningen, samt kørt jord og grus på området. Dette gjorde tingene meget lettere for os efterfølgende, selvom vi stadig selv også skulle have gang i maskinerne. Solen begyndte heldigvis også at varme på os, og vi fik skruet op for tempoet og kom godt i gang med at lægge de første fliser. Vi kan konkludere, at man hurtigt får lært at lægge fliser når de skal lægges i mængder af 250 kvadratmeter og at det tager sin tid, når der også skal køres sand ind i trillebør.

6 Sommer 10 For at kunne nå at blive færdig med haven i løbet af sommeren tog vi også enkelte andre dage i brug, hvor få fra foreningen tog ud på Kilden og arbejdede. Området, som vi er i gang med på billedet, er bålpladsen, hvor de kreative evner måtte tages i brug sammen med de mange snore, så området kunne blive så plant som muligt. Det var tid til at få plantet de mange hundrede planter, der skulle i jorden. I løbet af sommeren fik vi hjælp fra venner og familie til ungdomsforeningens medlemmer, Odd Fellow loge brødre og -søstre og forældre til børnene på kilden. Det var altid en stor fornøjelse og det øgede gejsten, når der kom hjælpende hænder. Efter sommerferien blev der virkelig taget fat, så haven kunne blive klar til indvielsen i september. Samtidig havde alle planterne også fået rigtig fat og det var en fornøjelse at gå blandt alle blomster og træer og se græsset, der var vokset frem. Der blev opsat piktogrammer ved planterne, sådan at børn og medarbejdere kan se, hvor der skal duftes, smages, kigges og føles. De sidste fliser og gummifliserne blev lagt, så der var klar til gyngestativerne. Efterhånden manglede kun enkelte ting. Pavillonen blev bygget efterfølgende af studerende fra Vejle Tekniske skole, gyngestativerne blev sat op, plantekasserne blev lavet og haven nåede at blive helt færdig inden indvielsen. Indvielsen Indvielsen blev afholdt torsdag d. 22 september 2010 og rigtig mange mødte op for at fejre haven og projektet sammen med os. Børn, forældre og medarbejdere fra Kilden, formanden fra Børne- og Ungeudvalget i Vejle Kommune, repræsentanter fra Ungdomsforeningens landsforening, alle de hjælpende hænder og journalister. Kilden stod selv for dette arrangement, hvor der blev serveret mad fra bålet, holdt flotte taler og underholdning til alle børnene. Kilden ser frem til at få endnu mere glæde af haven igennem 2011 og glæder sig til at de andre omkringliggende institutioner kommer på besøg.

7 Konklusion Projekt Kilden 2010 har været et spændende og udfordrende projekt for os i Ungdomsforeningen. Det har været et stort og omfattende projekt, også større end vi først havde antaget, da vi gik i gang med projektet. Vi kunne godt have brugt flere hjælpende hænder undervejs, men kæmpede selv og nåede stort set hele vejen hjem med projektet. Det var et stort, og nogle gange uoverkommeligt projekt, som vi som forening på 12 unge mennesker begav os ud i, men det lykkedes og vi er meget stolte af resultatet på Kilden. Det har været en stor fornøjelse og vi har fået et rigtig godt forhold til Kilden. Vi har fået rigtig mange positive tilbage meldinger fra Kilden omkring den glæde det har givet både børn og pædagoger at have fået denne have. Projektforløbet Projektet ændrede sig hele tiden løbende, enten pga. at vi fik en økonomisk håndsrækning og vi derfor kunne udvide projektet eller også stødte vi på forhindringer, som ex. vejret. Det krævede gode planlægningsevner, ex. i forbindelse med at der skulle bestilles materialer og det skulle koordineres hvornår vi i ungdomsforeningen og anlægsgartneren, gyngeleverandøren og Vejle Tekniske skole m.fl. skulle arbejde i haven. Vi erfarede mange gange, at ting tager tid. Projektets ændringer Vi nåede (næsten) i mål med alle de planer vi havde lagt for haven, da projektet startede. Det lykkedes over al forventning at få den økonomiske hjælp, som vi og Kilden havde håbet på. Men især økonomien flyttede hele tiden på målet for projektet, da vi ikke vidste, hvor mange penge projektet ville blive støttet med og da det også tager tid at søge og få svar fra legater og fonde, var vi nødt til at begrænse forbruget indtil vi vidste, om vi havde pengene. Men heldigvis kunne vi hele tiden udvide målet for haven. Nogle af de grundlæggende anlægsting kostede dog mere og tog længere tid end forventet ex. anlægning af fliser med hjælp fra entreprenørmaskiner, og der blev derfor skåret i budgettet til legetøjet. Det blev prioriteret at få underlaget, fliser og beplantning, gjort færdige først og rigtigt. De konkrete ændringer blev, at det ønskede trampolin/sandkasse-hus, hvori der skulle sidde en lift sådan børnene kan blive liftet til både trampolin og sandkasse, må udsættes indtil der kan skaffes midler til det. Derudover så blev fliserne langs bygningerne ikke lagt om eller fornyet pga. mangel på penge og tid. Fliserne blev rengjorte og konklusionen var, at de ikke var så nedslidte som i resten af området. Der var også en del små ting som fuglehuse, følekasser og instrumenter som på nuværende tidspunkt ikke er at finde i haven. Det videre forløb De delprojekter i sansehaven, som vi startede med blev færdige inden indvielsen, men vi ville også gerne kunne lave det sidste i haven, som der ikke var råd til i første omgang. Vi har besluttet os for at gøre et sidste forsøg på at indsamle/søge penge til trampolin/sandkasse-huset i løbet af foråret Lykkedes det vil vi opføre det i løbet af sommeren Vi glæder os til at besøge Kilden igen til foråret 2011.

8

9 Økonomi I løbet af projektet fik Kilden selv doneret nogle penge til projektet, det store regnskab er vedlagt som bilag. Hovedtallene er som følger: Det sidst opdateret budget lød på kr. dette er uden trampolinhuset. Budget Indtægter Forbrug /udgifter Overskud / underskud kr kr kr kr. Det eventuelle overskud vil blive brugt og overført til hvad vi kalder projekt kilden 2. del. Links Projektet var i forbindelse med indvielsen i tvsyd på tv2 - følg dette link for at se klippet Der har også været artikler om projektet i Vejle Amts folkeblad Bilag 1. Regnskab

10 Bilag 1 Regnskab Projekt Kilden - Økonomi Materiale I alt incl. Moms Udsat 2011 Belægning: Flisegange Herregårdssten Fliser til bålplads Classico (sort) Fliser til plads v. springvand Gule fliser Materiale ALLE fliser + faldunderlag: Fugesand Afrettersand 992 Stabilgrus Planering Påkøring af sand Reparation af ledning 0 Ekstra container med sand lev. Lørdag Beplantning/bede: Beplantning/bede: Alle planter Jord (hentet på genbrugsplads) 810 Hæk Spagnum (til rohdendendrumbed) Barkflis + gødning (1.lev) Barkflis + gødning (2.lev) Græsplæne (300 m2): Græsfrø - 3 kg/100m2 800 Gødning kg/100m2 130 Plantekasser Kasserne Planter til plantekasser Bål-område: Pavillion Robina-stolper, tag i lærk Fundament Elefantfødder Beton til fundament Bålfad + 2 bænke Bålting Pergola / Espalie: Stolper Robinia ø10-12 x 3m, pudsede Bjælker Robinia ø10-12 x 4m, pudsede Lægter Robinia ø6-8 x 2,5m, pudsede Stolper Robinia ø10-12 x 3m, pudsede 9.359

11 Wire til espalie/pergola Gynge-område: Gyngestativ (til fuleredegynge) incl. Gynge Robinia Gyngestativ (til gammel gynge) Robinia Nye stænger til gynge 753 Faldunderlag - fugleredegynge Gummeflise (8x4,5) Trampolinhus-område: Trampolin Trampolinopbygning Skruer 319 Sandkasseopbygning Stabilgrus Sandkassesand ca. 2,2 kbm (1,5 ton pr. kbm) Fundament Elefantfødder Beton til fundament Hus over trampolin Træer/planter Udførelse: Leje af diverse maskiner Diverse redskaber Byggetilladelse Trillebører, skovle, handsker Benzin Diverse indkøb (pia søn. D. 6/6-10) Diverse: Olie til træværk 0,12 kvm pr. meter - 27 meter - 3,3 kvm 0 Trappe ved flisegang 500 Redekasser 500 Foderbrædt Vindspil Musikinstrument Følekasser Tegning/skilt 500 Piktogrammer Sponsorerskilte Hængekøje Hængekøjestolper 0 Hængekøjer Flagstang 2.500

12 Indvielsen: Mad Klovn Total: Indtægter: Overskud Indtægter: Projekt Kilden - indtægter Støtte modtaget fra: Beløb: JL- fonden Jubilærumsfonden Trygfonden Loge nr. 18 vesta Loge nr. 18 vesta 800 Bilka Indtægt fra Kagesalg 500 Open air Fredericia Loge nr 87 Irene Loge nr. 37 Thosmas Wildey Matriak Lejr nr. 6 Luna Friluftrådet Den humanitære Fond Fredericia total Direkte til Kilden: Foreningen brejnings venner Loge Loge Skansebakken Frimurerlogen Ekstra penge fra os selv Ungdomslandsforeningen Total + ekstra

Forår 2011 FREMTIDEN FREMTIDEN 3 ÅRSRAPPORT 2010 NR 3. Ungdomsforeningen Fremtiden Nr. 3 Fredericia

Forår 2011 FREMTIDEN FREMTIDEN 3 ÅRSRAPPORT 2010 NR 3. Ungdomsforeningen Fremtiden Nr. 3 Fredericia FREMTIDEN NR 3 Ungdomsforeningen Fremtiden Nr. 3 Fredericia Indhold Formandens beretning 2010... 3 Mødeplan 1. halvår 2010... 4 Mødeplan 2. halvår 2010... 5 Årets Julefrokost 16/1 2010... 6 Projekt Kilden...

Læs mere

MANDAG DEN 3.MARTS 2014 KL 19:30 i VATELUNDEN, Sandskrænten, 2850 Nærum.

MANDAG DEN 3.MARTS 2014 KL 19:30 i VATELUNDEN, Sandskrænten, 2850 Nærum. VATELUINDEN 4Ø 2d-22~ København, den 6Sebruar 2014 Hej venner, Så er det atter tid til repræsentantskabsmøde i Vatelunden Divisionschefer, suppleanter. hvtteråd m.fl. til: - REPRÆSENTANTSKABSMØDE MANDAG

Læs mere

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Dato, tid og sted: Deltagere: Mål for mødet: Søndag den 6. september 2015 kl. 15-17 hos Pia i nr. 111, 1. tv. Næste møde: onsdag den 7. oktober

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby

Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby Ved Sognegården i Fodby, Fodbygade 37, 4700 Næstved Kort beskrivelse Næstved kommune har bevilget 215.000 kr. til etablering af en Samværshave i Sognegårdens

Læs mere

1. Boldbane, firbold Den eksisterende boldbane påføres en firboldbane i termoplast. Basketnet bevares.

1. Boldbane, firbold Den eksisterende boldbane påføres en firboldbane i termoplast. Basketnet bevares. 1 FORSLAG TIL NY LEGEPLADS O.H. Bærentzens Fritidshjem, Grækenlandsvej 76, 2300 Københavns S Tallene herunder henviser til tegn. nr. 1 A dateret 30.03.2013 Eksisterende forhold Rydning Eksisterende småhuse

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Etablering af sansehave i Krumtappens Dagtilbud

Etablering af sansehave i Krumtappens Dagtilbud Etablering af sansehave i Krumtappens Dagtilbud Som mennesker er vi en del af naturen. Vi fornemmer alle en ro og en livsstimulerende glæde ved naturoplevelser. Lyde, dufte, vind og sol aktiverer vores

Læs mere

OVERDREV NEWS. Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015

OVERDREV NEWS. Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015 Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015 Dødsfald Fhv. flymekaniker Per Køncke Petersen, Fælleddiget 77, sov ind den 9. februar 2015 efter lang tids sygdom. Han blev 71 år.

Læs mere

Læreplan for Refmosegård Børnehave

Læreplan for Refmosegård Børnehave Læreplan for Refmosegård Børnehave Fokusfelt i Område 11: Læringsmål: Natur og naturfænomener Handleplan 1. Alle børn skal have mulighed for at opleve glæde ved at færdes i naturen på alle årstider. 2.

Læs mere

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse Renovering af Egemose Centrets Jernbane Projektbeskrivelse 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Om Egemose centret... 3 Jernbanens historie... 3 Renovering af banen... 3 Støbning af sveller...4 Jordarbejde,

Læs mere

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet.

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Til alle medlemmer 29. april 2016 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i grundejer- foreningen Tømrerbakken.

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Julemandens arv. Kapital 13

Julemandens arv. Kapital 13 Kapital 13 Klimaet var behageligt på Galapagos på denne tid af året. Der var 23 grader og en lille hvid sky strøg ind foran solen nu og da og gav lidt skygge. Johnny så op mod toppen af plateauet på midten

Læs mere

Velkommen til. Generalforsamling

Velkommen til. Generalforsamling Velkommen til Generalforsamling 2012 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. A. Bestyrelsens beretning B. Orientering fra udvalg 3. A. Regnskab for 2011 B. Budget 2012 4. Indkomne forslag 5. Valg til bestyrelsen

Læs mere

Ringsted Sportcenter Tværallé 8, 4100 Ringsted Tlf. 5762 7040 ringstedsportcenter@gmail.com. Ringsted, den 27. maj 2015

Ringsted Sportcenter Tværallé 8, 4100 Ringsted Tlf. 5762 7040 ringstedsportcenter@gmail.com. Ringsted, den 27. maj 2015 Ringsted, den 27. maj 2015 REFERAT ved GENERALFORSAMLING for Onsdag, den 22. april 2015 kl. 19.00 i mødelokale 2 i. DAGSORDEN: Pkt. 1. Valg af dirigent. Mogens Rasmussen blev valgt som dirigent. Der skal

Læs mere

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk Elektronisk post Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer af vejlauget til fremover at modtage meddelelser, indkaldelser, orienteringsskrivelser mv. fra Vejlauget. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget-

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Nyt fra bestyrelsen. 2. Opfølgning efter General Forsamling

Nyt fra bestyrelsen. 2. Opfølgning efter General Forsamling Den 20. januar 2013 Nyt fra bestyrelsen 1. Økonomien a. Status Klubbens nye kasserer gav status for klubbens økonomi. Der er stadig problemer med likviditeten pga. et likviditetsunderskud i klubben på

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE Beretning 2015 2015 var så et af de år, af de 35 år jeg har været med, hvor der er sket rigtig mange ting, og flere nye udfordringer, det kommer

Læs mere

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb 1. Veje og pladser 1.42 Udskiftning af busskure 375 LL Ved flere stoppesteder trænger busskuret til at blive skiftet ud og i nogle tilfælde vil et skifte fra et træskur til et glasskur være pænest. I bymæssige

Læs mere

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?.

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?. Hvor høj er skolens flagstang? Undersøgelsesbaseret matematik 8.a på Ankermedets Skole i Skagen Marts 2012 Klassen deltog for anden gang i Fibonacci Projektet, og der var afsat ca. 8 lektioner, fordelt

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

Stiprojekt. Ældrecenter Kastaniehaven, Give

Stiprojekt. Ældrecenter Kastaniehaven, Give Stiprojekt Ældrecenter Kastaniehaven, Give Skitser og idékatalog udarbejdet af: Tanja Petersen Ergoterapeutstuderende august 2011 Indholdsfortegnelse Koncept: Oplevelses- og træningsbane for seniorer 3

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere

Der er nu gået tre måneder siden vores seneste nyhedsbrev. Byggeudvalget og bestyrelsen vil derfor gerne give en status på byggeprojektet.

Der er nu gået tre måneder siden vores seneste nyhedsbrev. Byggeudvalget og bestyrelsen vil derfor gerne give en status på byggeprojektet. November 2015 Kære IM venner Emne: Projekt nyt missionshus i Kolding Siden sidst Der er nu gået tre måneder siden vores seneste nyhedsbrev. Byggeudvalget og bestyrelsen vil derfor gerne give en status

Læs mere

Formand Pia Arendt bød velkommen til alle. Hun var taknemmelig for den store opbakning til generalforsamlingen.

Formand Pia Arendt bød velkommen til alle. Hun var taknemmelig for den store opbakning til generalforsamlingen. Referat af generalforsamling - AIF 27-02-2015 Formand Pia Arendt bød velkommen til alle. Hun var taknemmelig for den store opbakning til generalforsamlingen. Generalforsamlingen.: Valg af dirigent. Jim

Læs mere

Den nye skydebane. Vamdrup Jagtforening. Projektmappe

Den nye skydebane. Vamdrup Jagtforening. Projektmappe Vamdrup Jagtforening Den nye skydebane Projektmappe Øverst: Perspektivtegning fra arkitektfirmaet over etape 1 af det planlagte byggeri Nederst: Etape 1 som byggeriet ser ud nu, hvor det er taget i brug.

Læs mere

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1 Referat 1. Dirigent Per (nr. 24). Generalforsamlingen er lovlig varslet erklæres lovlig og beslutningsdygtig 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Mindcraft. Opsamlingskatalog

Mindcraft. Opsamlingskatalog Mindcraft Opsamlingskatalog Tankerne bag projektet Hjortegården er et udsat boligområde i Herlev. Ifølge beboerne selv bliver de i resten af Herlev betegnet som dem deroppe. Beboerne beretter jævnligt

Læs mere

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder:

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder: Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1 Deltager af personalet: Antal børn og alder: Udarbejdelse af skema dato: Karina, Özlem, Karin, Sadjida og Mette 11 børn i alderen 2-3 år

Læs mere

Dit haveaffald sådan gør du!

Dit haveaffald sådan gør du! Dit haveaffald sådan gør du! Din have og dit affald Som haveejer er du selv ansvarlig for at komme af med dit haveaffald. I denne folder kan du se, hvordan du kan komme af med det. Du kan også læse om,

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 7. marts 2014 Fredagsbrev nr. 772 Næste uge: 10. marts 11. marts 13. marts 14. marts Skoleledermøde TN fri 4.kl. sundhedsplej. kl. 8.00 Lærermøde + Sfo-møde Oprydning 2 timer

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Dagsorden For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN Torsdag den 18. december 2014 Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Mødelokale 2 i Grøn Fløj, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 17 SAGER TIL EFTERRETNING:...

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat. 05-07-2015 13:30 Søborg Hovedgade 143, st. th 2860 Søborg. Højebo. Møde indkaldt af: Rikke Mønster

Bestyrelsesmøde. Referat. 05-07-2015 13:30 Søborg Hovedgade 143, st. th 2860 Søborg. Højebo. Møde indkaldt af: Rikke Mønster Bestyrelsesmøde Højebo 05-07-2015 13:30 Søborg Hovedgade 143, st. th 2860 Søborg Møde indkaldt af: Mødetype: Bestyrelsesmøde Referent: Deltagere: Ditte Hansen, Laila Lystoft Referat 1. Punkt på Underskrivning

Læs mere

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark Center for Kommunikation og Hjælpemidler (CKHM) er et regionalt videnscenter for handicappede borgere og personale i kommunerne og på regionens institutioner. Centrets indsatsområder omfatter kompenserende

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010.

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsen aflægger beretning 4. Kassereren

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

Ejerforening Vedelsgade 65 v/rené Michelsen Tlf. 31 61 99 53 www.gravingolf.dk/hp Mail: ejer@gravingolf.dk REFERAT GENERALFORSAMLING 28. FEBRUAR 2008.

Ejerforening Vedelsgade 65 v/rené Michelsen Tlf. 31 61 99 53 www.gravingolf.dk/hp Mail: ejer@gravingolf.dk REFERAT GENERALFORSAMLING 28. FEBRUAR 2008. Ejerforening Vedelsgade 65 v/rené Michelsen Tlf. 31 61 99 53 www.gravingolf.dk/hp Mail: ejer@gravingolf.dk REFERAT GENERALFORSAMLING 28. FEBRUAR 2008. Dagsorden: 1. Skorsten. 2. Ændring af vedtægter vedr.

Læs mere

Fredag den 21. august 2015

Fredag den 21. august 2015 den 21. august 2015 Dette månedsbrev skal starte med at byde alle hjertelig velkommen til endnu et år i Krabben. Et særligt velkommen skal lyde til: Benjamin, Ida, Natasja, Viggo, Jonathan, Nikolaj, Jeppe,

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013 Ja, så er der gået endnu et år, det er så min fjerde beretning. Efter at vi i bestyrelsen nu i et par år, har haft fokus på at få en god struktur, sikre en stor åbenhed i foreningen og få styr på økonomien,

Læs mere

Jeg er sikker på, at I i de sidste måneder har set hen til den lykketilstand, det måtte være, at tiden på Horslunde Realskole er ved at rinde ud.

Jeg er sikker på, at I i de sidste måneder har set hen til den lykketilstand, det måtte være, at tiden på Horslunde Realskole er ved at rinde ud. Dimissionstale 2008 Eventyr gør vores drømme til virkelighed, og vi kan ende med at blive en af de heldige, der lever lykkeligt til vores dages ende. Eventyret opfylder drømmen om lykke som en varig tilstand.

Læs mere

Troldbjergskoven. Skoven set fra Gåsebjerg. Foto CC. Carsten Clausen og Hans Guldager Christiansen

Troldbjergskoven. Skoven set fra Gåsebjerg. Foto CC. Carsten Clausen og Hans Guldager Christiansen Troldbjergskoven Skoven set fra Gåsebjerg. Foto CC Carsten Clausen og Hans Guldager Christiansen 2012 Baggrund I middelalderen havde Hvide-slægten meget store jordbesiddelser i Danmark, og de rådede over

Læs mere

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 17.06.07. Referat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 12.06.07 kl. 18.30 22.

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 17.06.07. Referat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 12.06.07 kl. 18.30 22. DIRIGENT: MADS AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Varmemester Claus Kæstel, Freddy, Mads, Pia H., David, Pia K., Sussie, Aase. Afbud fra Karin og Svend Erik. AD. 2. Godkendelse af referat nr. 6. Ingen bemærkninger,

Læs mere

Februar, 2016 Til Anna, Ella, Tea og Jacob Trekroner HAVEPLAN

Februar, 2016 Til Anna, Ella, Tea og Jacob Trekroner HAVEPLAN Februar, 2016 Til Anna, Ella, Tea og Jacob Trekroner HAVEPLAN OVERSIGT OG TANKERNE BAG Haven består fra start mest af græsplæne, og der er derfor behov for, at der bliver skabt nogle mindre rum. Dette

Læs mere

LEGEN. Vi vil gerne slå fast, at leg ikke bare er tidsfordriv.

LEGEN. Vi vil gerne slå fast, at leg ikke bare er tidsfordriv. LEGEN. Legen er barnets allervigtigste aktivitet. Gennem legen lærer barnet virkeligheden at kende. Ikke bare om de genstande der omgiver det, men også om de menneskelige relationer, der eksisterer. Vi

Læs mere

Natur og naturfænomener

Natur og naturfænomener Natur og naturfænomener Naturoplevelser i barndommen har både en følelsesmæssig, en kognitiv og en kropslig dimension. Naturfaglig dannelse for børn i dagtilbud handler om, at børnene får mangeartede naturoplevelser

Læs mere

Drift af grønne områder ved institutioner

Drift af grønne områder ved institutioner Drift af grønne områder ved institutioner Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

Byggeri og renovering af skolen i 2005, byggedagbog.

Byggeri og renovering af skolen i 2005, byggedagbog. Byggeri og renovering af skolen i 2005, byggedagbog. Fotos taget af lærer Kai Pedersen, Gitte Hansen, mfl. Vi er nu godt i gang med den ny etape byggeri og renovering på Stillinge Skole. Her i byggeperioden

Læs mere

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Fuchsia Havens Perler Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Voksemedium. Jord til Fuchsia skal være humusrig og luftførende. Her i haven bruger vi en grov næringsberiget spagnum tilsat

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Sauershøj Tirsdag den 25. april kl. 19.00 Spar Nords lokaler, Hasserisvej 113,9000 Aalborg

Ordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Sauershøj Tirsdag den 25. april kl. 19.00 Spar Nords lokaler, Hasserisvej 113,9000 Aalborg Ejerforeningen Sauershøj Aalborg www.sauershoej.dk Ordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Sauershøj Tirsdag den 25. april kl. 19.00 Spar Nords lokaler, Hasserisvej 113,9000 Aalborg Referent: Poul Erik

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

Byggesagen er afsluttet. Tagudhæng, udskiftning af plader, og nye nedløbsrør.

Byggesagen er afsluttet. Tagudhæng, udskiftning af plader, og nye nedløbsrør. Aktivitet Ansvarlig Status Underlag parkeringspladserne Bestyrelsen Vi vil til foråret smide ekstra jord eller gødning på P- pladserne så græsset måske kan vokse mere op. Der er mange beboer der er faldet

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Inden vi gik i gang med den egl. Generalforsamling, fik foreningens nye direktør, Morten Lorenzen ordet for

Læs mere

Frank (FV) og Christina(CV) har holdt en del møder med og vedrørende gårdmændene. Der har været møder på følgende dage:

Frank (FV) og Christina(CV) har holdt en del møder med og vedrørende gårdmændene. Der har været møder på følgende dage: Referater 2004. Mødeaktiviteter i efteråret og vinteren 2004. Frank (FV) og Christina(CV) har holdt en del møder med og vedrørende gårdmændene. Der har været møder på følgende dage: 28.september: FV og

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

Udfoldelses og Læringsmuligheder fra legeplads til uderum i Furesø Kommune

Udfoldelses og Læringsmuligheder fra legeplads til uderum i Furesø Kommune Udfoldelses og Læringsmuligheder fra legeplads til uderum i Furesø Kommune SKEMA Stedets navn: Antal børn: Alderstrin: Uderummets størrelse (kvm): Samlet legeværdi Sanser/Æstetiske oplevelser. Følesans,

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Uderum for alle og til alle

Uderum for alle og til alle Uderum for alle og til alle Udearealer skal have forskellige rum Udearealerne skal (ligesom vi gør i vores boliger) indrettes i forskellige rum alt efter vores behov for ophold, aktivitet og opbevaring.

Læs mere

Adresser. Dyrekirkegården Dyrenes Mindelund. i Kolding. . KJELD JOHANSEN Formand Egeskovvej 19, Skanderup 6640 Lunderskov

Adresser. Dyrekirkegården Dyrenes Mindelund. i Kolding. . KJELD JOHANSEN Formand Egeskovvej 19, Skanderup 6640 Lunderskov Adresser Dyrekirkegården Dyrenes Mindelund Kolding Skamlingsvejen 80 6000 KOLDING Formand: Kjeld Johansen Egeskovvej 19 SKANDERUP 6640 LUNDERSKOV Tlf. 2920 0909 E-mail: mail@dyrekirkegaarden.dk Dyrekirkegården

Læs mere

Årsberetning for HPII 2013/2014

Årsberetning for HPII 2013/2014 Årsberetning for HPII 2013/2014 Så gik der endnu et år og det er blevet tid til en årsberetning fra bestyrelsen. Handler Vi har haft en del handler i år. 53a, 54, 58b, 77a, 83 og 89a, så Eilif har haft

Læs mere

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Der var fremmødt 25 personer repræsenterende 18 parceller. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen pegede på Hans Østergaard nr. 84.

Læs mere

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Juni 2015 Sommerhilsen Så er forårets generalforsamling og den ekstraordinære generalforsamling overstået. Jeg vil gerne

Læs mere

10.Maj 20L6. Referat: Dagsorden: 2.Valg af referent og stemmetællere. 4. Fremlæggelse af afdelingens regnskab for 2014115 til efterretning

10.Maj 20L6. Referat: Dagsorden: 2.Valg af referent og stemmetællere. 4. Fremlæggelse af afdelingens regnskab for 2014115 til efterretning Referat: 10.Maj 20L6 Mødested : Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg Mødetid: kl. 19:00 Mødeart: Ordinært afdelingsm øde for afdeling 4, Marielyst Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2.Valg

Læs mere

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 2015 har på alle måder været et rigtigt godt år for Ribe Golf Klub. Vi har fået vores bane op på et fint niveau, og der har generelt mellem

Læs mere

Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset

Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset Forord I 2006 blev der vedtaget en ny Børnemiljølov. Alle dagtilbud skal udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering, BMV. En børnemiljøvurdering

Læs mere

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Referat fra foreningens generalforsamling den 10. maj 2014 afholdt i Vig forsamlingshus, Ravnsbjergvej 1 4560 Vig Den 11.maj 2014 Dagsorden: 1 Valg af dirigent

Læs mere

Furesø Kommune Stigager 3500 Værløse

Furesø Kommune Stigager 3500 Værløse Furesø Kommune Stigager 3500 Værløse Att.: Borgmester Ole Bondo Cc: Børne- og Skoleudvalget Baunehøjpark GF Formand Erling Jensen Mosestedet 61 3500 Værløse 2874 8817 29erling11@gmail.com 15. januar 2015

Læs mere

Arbejdsblad. Indhold. 27. maj 2010 A312. 1 Projektplanlægning 1. 2 Samarbejdet i gruppen 3. 3 Samarbejdet med vejlederne 5

Arbejdsblad. Indhold. 27. maj 2010 A312. 1 Projektplanlægning 1. 2 Samarbejdet i gruppen 3. 3 Samarbejdet med vejlederne 5 Arbejdsblad 27. maj 2010 A312 Indhold 1 Projektplanlægning 1 2 Samarbejdet i gruppen 3 3 Samarbejdet med vejlederne 5 1 Procesanalyse 1 Projektplanlægning I projektarbejdet har vi benyttet Google kalender

Læs mere

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene.

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. Bilag Kohavehuset Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. 1) Er der tiltag eller aktiviteter, som kan styrke børnenes personlige udvikling, som

Læs mere

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole.

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Generalforsamlingen indledtes kl. 19.10 af formand Dorthe Mørch. 44 stemmeberettigede grundejere er fremmødt. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler

Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler Det finder du i folderen Drop sprøjtemidler i haven... 3 Fjern ukrudtet... 4 Ukrudt i køkkenhave og staudebed... 5 Græsplænen... 6 Mos i græsplænen...

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2013

Bestyrelsens beretning 2013 1 Bestyrelsens beretning 2013 Som I måske kan huske, så var sidste års vinter, og især de første måneder i 2013 meget kolde. Vi fik masser af sne og frost, så Guldborgsund var i perioder helt tilfrosset.

Læs mere

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING Århus er en by hvor pulsen er høj. Her er byens stemningsfulde kvarterer og ældre bygninger med til at skabe et grundlag for en by der er i udvikling og har blikket rettet

Læs mere

Generalforsamling i Odense Brass Band mandag den 14. marts 2016 kl. 20. Øvelokalet i Kristuskirken.

Generalforsamling i Odense Brass Band mandag den 14. marts 2016 kl. 20. Øvelokalet i Kristuskirken. Dagsorden/referat: 1. Valg af dirigent og referent Erik Würtz Knudsen blev valgt til dirigent. Han konstaterede at GF er lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtig. Mogens Andersen blev valgt til referent.

Læs mere

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne. Moresco Logo Bruges som udgangspunkt altid Sekundært Logo Bruges kun hvis det andet slet ikke kan lade sig gøre Praktisk brug På sigt laver vi en hel stribe eks på brugen af vores logo. Det første element

Læs mere

Ad. 1. Valg af dirigent Niels Jørgensen blev valgt som dirigent. Ad. 2. Valg af referent Helle Birch Schmidt blev valgt som referent.

Ad. 1. Valg af dirigent Niels Jørgensen blev valgt som dirigent. Ad. 2. Valg af referent Helle Birch Schmidt blev valgt som referent. Referat fra ekstraordinær generalforsamling om vedligeholdelse af vinduer Ejerlejlighedsforeningen Willemoesgade 41-43. Onsdag den 2.september 2015 kl. 19.00 DAGSORDEN FOR DEN EKSTRAORDINÆRE GENERALFORSAMLING

Læs mere

Projekt: Kogeø, en guide til at bygge en fed bålplads ver. 1.1 af Høng Crewet

Projekt: Kogeø, en guide til at bygge en fed bålplads ver. 1.1 af Høng Crewet Projekt: Kogeø, en guide til at bygge en fed bålplads ver. 1.1 af Høng Crewet 1. Indledning og krav Efter tur til Middelaldermarkedet i København d. 12/6 2011 blev det i bestyrelsen vedtaget at kigge på

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN REGNERSGAARD PLANTAGE REFERAT GENERALFORSAMLING D. 7. AUG. 2011

GRUNDEJERFORENINGEN REGNERSGAARD PLANTAGE REFERAT GENERALFORSAMLING D. 7. AUG. 2011 Nr. 51 i rækken. Antal fremmødte: 34 Formanden indledte mødet med at byde velkommen til de nye og at mindes Inga Thorkildsen; æret være hendes minde. Pkt. 1: Valg af dirigent: Karsten Ledgaard Kobjældevej

Læs mere

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information:

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information: Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 8. juni 1993. Punkt 1 : Per Ludvigsen valgtes til dirigent Punkt 2 : Poul gav følgende information: * på et bestyrelsesmøde i

Læs mere

Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: 54 incl. afdelingsbestyrelsen

Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: 54 incl. afdelingsbestyrelsen Side 1/6 Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 54 incl. afdelingsbestyrelsen Fra afdelingsbestyrelsen: Anders Andersen Bodil Sørensen Finn

Læs mere

Årets gang i Grundejerforeningen

Årets gang i Grundejerforeningen Årets gang i Grundejerforeningen 2015. Julehilsen Da året 2015 nu synger på sidste vers, udsender bestyrelsen hermed Info-hæfte berettende om aktiviteterne i det forgangne år. Som I kan læse af de forskellige

Læs mere

Tirsdag d. 28. oktober 2014 i Grejs Borgergård

Tirsdag d. 28. oktober 2014 i Grejs Borgergård Tirsdag d. 28. oktober 2014 i Grejs Borgergård Velkomst ved formand Arne Poulstrup Valgt dirigent: John Refsgaard Referent: Vibeke Overgaard Madsen Fremmødte: Ca. 100 personer Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

Årsberetning for 2008. Igen et nyt år, hvor går det dog hurtig, måske fordi vi arbejder i den bedste børnehave der findes!

Årsberetning for 2008. Igen et nyt år, hvor går det dog hurtig, måske fordi vi arbejder i den bedste børnehave der findes! Årsberetning for 2008 Igen et nyt år, hvor går det dog hurtig, måske fordi vi arbejder i den bedste børnehave der findes! Dejlige børn og super gode kollegaer, og en nærværende bestyrelse. Byggeri. År

Læs mere