Velkommen til Børnehuset Åbyhøjgården

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Børnehuset Åbyhøjgården"

Transkript

1 Velkommen til Børnehuset Åbyhøjgården

2 Velkommen: Vi byder jeres barn og jer forældre velkommen i børnehuset Åbyhøjgården. For at give jer den bedste start i institutionen har vi udarbejdet denne informationspjece. I denne pjece I kan læse om, hvem vi er, og hvad vi står for, samt en masse praktiske oplysninger. Der er altid mulighed for at få en uddybende samtale, hvis I har yderligere spørgsmål.

3 Institutionen: Børnehuset Åbyhøjgården blev åbnet i 1969 og var oprindeligt en børnehave. I 1993 blev den omstruktureret til en 0-6 års institution. Selve bygningen er ejet af boligforeningen, den er i årenes løb blevet renoveret af flere omgange. I dag er Åbyhøjgården en del af Dagtilbuddet Sødalen, der består af seks daginstitutioner. Det er byrådet, der fastlægger de overordnede rammer for dagtilbuddets økonomi, det vil sige, hvor mange penge vi skal have til løn, aktiviteter og vedligeholdelse af huset. Dagtilbuddet har en bestyrelse, som i samarbejde med ledelsen og det pædagogiske personale fastlægger de overordnede rammer for pædagogikken og driften. Børnehuset Åbyhøjgården har et forældreråd, der består af fem forældre, den pædagogiske leder og evt. en medarbejderrepræsentant. Gennem forældrerådet kan I komme med ideer, ønsker og holdninger til det daglige pædagogiske arbejde. Børnehuset Åbyhøjgården har en repræsentant fra forældrerådet og en medarbejder repræsentant i Dagtilbuddets bestyrelse. Gennem bestyrelsesrepræsentanterne kan I få jeres ideer, ønsker og holdninger bragt i spil i den overordnede bestyrelse. Fysiske rammer/struktur: Vi har valgt at dele børnene op i tre grupper: Grøn stue (vuggestuegruppe) Blå stue (børnehavegruppe) Rød stue (børnehavegruppe) Stuerne er børnenes base og faste ståsted, det er her de hører til. I grupperne spiser vi sammen, tager på ture og laver forskellige aktiviteter sammen. Til hver stue er der tilknyttet personale, som har det overordnede ansvar for stuens børn for tilrettelæggelsen af den pædagogiske hverdag og for forældre kontakten. Denne struktur er ikke ensbetydende med, at børnene skal blive på egen stue. Dørene er åbne i hele huset, og børnene kan søge ud i det større fællesskab og knytte venskaber på tværs af stuerne. Med få undtagelser må børnene lege overalt og bruge hele huset. Stuerne er indrettet og møbleret, så der hurtigt kan flyttes om til andre funktioner. Med lidt fantasi og ved hjælp af fx kasser og tæpper kan der skabes nye og foranderlige rum. Vi lægger vægt på, at der er orden i huset og i materialer og legetøj. Det er vigtigt, at børn og voksne hjælper hinanden med at passe på tingene og på vores hus.

4 Æstetik og kvalitet er vigtige for os i indretningen, i valg af legetøj og inventar. Det er vigtigt, at der er respekt om de billeder børnene laver. Det skal hænges ordentligt op, så børnene ser, at vi værdsætter, det de laver. Åbyhøjgårdens børn Befolkningssammensætningen i boligområdet Åbyhøjgården og i de nærliggende kvarterer er meget bred både socialt og kulturelt. I institutionen modtager vi børn fra alle samfundslag og fra vidt forskellige familier med egne normer og syn på opdragelse. Vi arbejder ud fra en dansk pædagogisk tradition med dansk sprog og kultur som det bærende i hverdagen. Dette afspejler sig i pædagogikken, i valg af aktiviteter, i normerne for samvær og i vores syn på opdragelse, men vi har samtidig stor respekt for de forskelligheder, vi hver især kommer med.

5 Barnets start Vi prioriterer jeres barns start i børnehuset Åbyhøjgården højt. Det er vigtigt, at jeres barn oplever, at det er trygt at komme i huset. Tilvænningen til institutionen bør ske gradvist, de første dage bør være korte, og så kan tiden forlænges i løbet af ugen. Det giver jeres barn mulighed for at vænne sig til alle de nye indtryk og de mange børn og voksne. Med hensyn til indkøringen af jeres barn vil vi sammen lave en plan, der tilgodeser jeres barns behov. Daglig aflevering/afhentning Af hensyn til vores planlægning af aktiviteter og arbejdet med børnene er det vigtigt, at vi ved, hvornår jeres barn kommer, og hvornår det bliver hentet. Giv derfor altid besked, hvis I bliver forsinkede. Når jeres barn kommer, lægger vi vægt på at få sagt godmorgen til hinanden. Vi er opmærksomme på forskellige ting som humørsignaler, en tabt tand eller ny frisure, så jeres barn føler sig velkomment og værdifuldt.

6 Oprykning i børnehavegruppe Denne overgang plejer at gå fint, da jeres barn allerede er fortroligt med huset og de andre voksne. Vi ser på børnesammensætningen og børnenes relationer, inden vi vælger hvilken stue, jeres barn skal rykke op på. I får besked i god tid, så vi sammen kan forberede jeres barn på at skulle rykke op i en børnehavegruppe. Den pædagogiske hverdag Sammen med de voksne er børnene med deres handlinger, spørgsmål og behov med til at bestemme, hvad dagene skal bruges til. Dagene skal være genkendelige med struktur, ritualer og traditioner, men der skal også være plads til at bryde strukturen og ændre på planlægningen. I den pædagogiske hverdag lægger vi vægt på: Kvalitet Udvikling Højdepunkter Fællesskab Når vi planlægger den pædagogiske hverdag, lægger vi vægt på at støtte børnenes egne initiativer og behov og tage hensyn til det udviklingstrin, de befinder sig på. Vi tager også hensyn til: Hvad brænder børnene for? Hvad brænder de voksne for? Hvad er de voksne gode til? Hvad er muligt i forhold til økonomiske og personalemæssige ressourcer? Leg Et af vores vigtigste mål er, at børnene føler sig godt tilpas og glæder sig til at komme i Åbyhøjgården og lege og være sammen med de andre børn og de voksne. Vi ønsker, at vores hus er præget af tryghed og livsglæde og er et sted, hvor respekten er i højsæde. Det er personalets opgave at give børnene omsorg og nærvær og plads til at lege. Legen prioriteres højt, da den er vigtig for børnenes udvikling. Igennem legen lærer børnene blandt andet at indgå i et fællesskab, at samarbejde og at udvikle evnen til at indgå i sociale sammenhænge med andre mennesker. Legen styrker også fantasien, motorikken og kreativiteten.

7 Legen er basis for at børnene bliver harmoniske mennesker, og gennem leg får de mulighed for at skabe deres egne rum og kultur. I vores hus er der indrettet rum, hvor børnene kan være sammen med de voksne, men der er også indrettet rum, hvor de kan lege uden de voksnes indblanding. Hverdagen er fuld af fantasifulde lege. Sommetider er pigerne prinsesser og andre gange er de damer, der går tur med deres hund. Drengene leger ofte superhelte, men andre gange er de små babyer. Nogle gange bliver der lavet en flot cirkusforestilling eller en rockkoncert. Der bliver lavet et tog af stole, og så skal der også laves billetter til turen.

8 En almindelig dag i børnehuset Åbyhøjgården Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Vi åbner på blå eller rød stue, hvor vi modtager børn og forældre. Der er morgenmad for de børn, der kommer mellem kl og Morgenmaden består af hjemmebagt brød, smør, ost, havregryn, mælk, tykmælk, drys og frugt. Der er personale på alle stuer (kan afvige ved ferie og sygdom) Vuggestuen spiser frugt og synger. Formiddagens aktiviteter starter. Det kan fx være leg, teater, musik, gymnastik, sang, maling, ture ud af huset eller projekter på tværs af huset. Vuggestuebørnene spiser. Børnehavebørnene spiser. Personalet holder pauser på skift. Vi spiser eftermiddagsmad. Vi samles og der lukkes skiftevis på rød, blå eller grøn stue. Lukker Åbyhøjgården om fredagen Lukker Åbyhøjgården de andre dage.

9 Kreativitet I hverdagen sørger vi for at børnene får mulighed for at være kreative og eksperimenterende, dette er med til at sikre en god og alsidig udvikling. Børnene får lov til at afprøve deres grænser og udtrykke sig på deres egne præmisser med spontaniteten og fantasien i højsædet. For at tilgodese kreativiteten har vi altid gode materialer til at benytte, og ligeledes skal der være gode arbejdsbetingelser til rådighed, så der bliver plads til fordybelse og indlevelse. Vi skal lære børnene nye teknikker og færdigheder, så de kan udtrykke sig mere nuanceret og udvikle deres eget udtryk. De voksne skal være gode inspirationskilder og nærværende sammen med børnene. Det er sjovt og spændende at tegne og male, og det er en god fællesaktivitet. Børnene lader sig inspirere af hinanden, og der kommer mange gode snakke i gang, når vi sidder rundt om bordet. Engang imellem har vi større projekter på tværs af huset. Det kan fx være udsmykning af huset, udsmykning af plankeværket, træværksted eller projekter med hjemmelavet mad. Vuggestuebørnene lærer ting i omverdenen at kende ved at være undersøgende/eksperimenterende. De rører ved tingene, smager på dem, plasker i vandpytterne og leger med mudder og tilegner sig derved verden.

10 Natur/udeliv I vores hverdag prioriterer vi udelivet og naturen højt. Vi betragter vores legeplads som et uderum, hvor der er ekstra plads til bevægelse, motion, udfoldelse, fordybelse og ro. Vi nyder, at der er højt til loftet, at lyset er klart og at luften er frisk. Vores legeplads er hovedsagligt opbygget i naturens materialer og farver. Der er brædder, træstammer, sten og højdeforskelle til motoriske udfordringer. Der er buske og huler og mulighed for at lave bål. Vi er glade for at børnehuset Åbyhøjgården ligger i et naturskønt område, vi er tæt på skoven, Brabrandstien og naturcenter Sølyst. Det giver os mulighed for at komme tæt på dyr og planter. Naturcenter Sølyst kan vi bruge så ofte vi vil, da vi er andelsbrugere, det betyder, at vi bliver inviteret til arrangementer som fx høstfest, honningslyngning og fåreklipning. Den lille skov og engområdet ved Åbyhøjgården bruger vi til mange små ture. Der har vi fundet små kriblende dyr og blomster til sommerfesten. Vi har også været på flere skattejagter i området. Vores mål at benytte omgivelserne året rundt, lære om naturens mysterier og værne om naturen. Vi prioriterer at komme ud mindst en gang om dagen. Venskab Venskaber er vigtige for børn. Det giver selvværd og selvtillid at vide, at der er andre, der kan lide én. Det skaber tryghed at være en del af et fællesskab. Vi vil støtte børns venskaber på tværs af huset. Trods den stueopdelte struktur, er dørene åbne og det er naturligt at få venner på tværs af stuerne. Børnene må gerne spise sammen på hinandens stuer, og de kan også komme på tur sammen. Det er vores opgave, at sørge for at børnene har en plads i gruppen og eventuelt hjælpe dem, der har svært ved selv at skabe relationer. Ligeledes er det os voksne, der skal hjælpe, hvis et barn udvikler et uhensigtsmæssigt afhængighedsforhold. Når vi får nye børn hjælper vi også med at skabe nye kontakter, det sker ofte gennem legen. Som forældre kan I understøtte jeres barns venskaber ved en gang imellem at tage kammerater med hjem. Børnenes egne ord for, hvad et venskab er: En man leger med En bedste ven Sådan en man rigtig godt kan lide at lege med

11 Det er en man gynger med, spiller med og en man leger med lego med En ven kan også være en hund Når det er en dreng, er det en ven, når det er en pige, er det en veninde Traditioner Den almindelige trygge hverdag i Åbyhøjgården er vigtig, men i løbet af året skal der også være nogle højdepunkter, så børnene kan glæde sig og fortæller hinanden om oplevelserne fra sidste gang. Traditionerne er med til at skabe kontinuitet og fællesskabsfølelse. Vi fejrer de vigtigste højtider som jul, påske og fastelavn, men vi har også vores egne traditioner som sommerfest, fødselsdagsfest, storbørnsgruppe, projekter og afskedsfest for skolebørn. Forældresamarbejde En vigtig forudsætning for et godt forældresamarbejde er, at I som forældre er trygge ved Børnehuset Åbyhøjgården og har tillid til personalet. Samarbejdet bliver mest udbytterigt, når vi er åbne og lydhøre overfor hinanden. Det er vigtigt, at I giver udtryk for jeres tilfredshed/utilfredshed samt, hvis der er ting, som undrer jer.

12 I november måned indbyder vi jer til en forældresamtale af en halv times varighed. Ved denne samtale har I mulighed for at komme med spørgsmål til personalet og til de ting, der sker i hverdagen. Vi vil fortælle om, hvordan jeres barn trives, hvad og hvem han/hun leger med og bruger dagen på. Er der ting at rette op på i samarbejdet eller i indsatsen i forhold til jeres barn, kan vi tale om, hvordan det skal være fremover. Når jeres barn har været her i tre måneder indbyder vi jer til en samtale, der hovedsagligt vil dreje sig om jeres barns start i huset, om hvordan I har oplevet indkøringen, og om jeres forventninger er blevet indfriet. I september måned indkalder vi til forældremøde. Første halvdel af mødet bliver brugt til at vælge et nyt forældreråd og en repræsentant til den fælles dagtilbudsbestyrelse, og anden halvdel bliver brugt på at holde stueforældremøde. Information Vi vil gerne give jer mulighed for at følge med i hvad der sker i børnehuset Åbyhøgården, derfor prioriterer vi god information både ved den daglige kontakt, ved et forældrebrev og ved informationer på opslagstavlerne. I vindfanget er der en lille hylde. Her finder I diverse informationer bl.a. om personalets ferie og sygdom og hvem, der er vikar, samt information om smitsomme børnesygdomme, der er blandt Åbyhøjgårdens børn. I gangen er der tre opslagstavler: fra os til jer; fx nyhedsbreve og informationer fra forældre til forældre; fx informationer fra forældrerådet fra verden udenfor; fx teaterarrangementer i byen. Ved stuerne er der opslagstavler/whiteboardtavler med informationer om, hvad der er sket i dag, hvordan dagen er gået, planlagte aktiviteter og aktuelle oplysninger. Desuden får alle forældre et forældrebrev, et skriftligt referat af forældrerådsmøder og bestyrelsesmøder og indbydelser til forældremøder og andre arrangementer. Disse informationer hænges op på opslagstavlen ved hvert barns rum. Gør det til en god vane at læse opslagstavlerne. Kostordning Alle børn skal have to madpakker med hver dag. 1. en frokostmadpakke, der spises kl (vuggestuen) eller kl (børnehaven). 2. en eftermiddagsmadpakke, der spises kl.14

13 Forslag til frokostmadpakken: Godt med groft brød med magert pålæg og grønsager eller frugt fx æblebåde eller gulerodsstænger. En god regel er, at der er en mad med kødpålæg, fiskepålæg og en uden kød fx banan-, rosin-, tomat- eller kartoffelmad. Middagsrester kan også være en god madpakke fx et stykke pizza eller pastasalat (middagsrester vil ikke blive varmet). Forslag til eftermiddagsmadpakken: Grovbolle samt frugt og/eller grønsager. Eller et bæger yoghurt naturel med drys. Der kan også suppleres med nødder, mandler, rosiner, oliven, ostestave, riskiks eller frugtstænger. Børnene får efter kl. 16 tilbudt lidt frugt. Legetøj Børnene må gerne have deres eget legetøj med den sidste fredag i måneden, men de skal selv passe på det og være indstillede på at låne det ud. For overskueligheden

14 skyld er det bedst, hvis jeres barn kun har et eller to stykker legetøj med ad gangen og HUSK navn på legetøjet. Sikkerhed Af sikkerhedsmæssige grunde må børnene ikke have løsthængende snore i deres tøj, det samme gælder halstørklæder og hættetrøjer, da de kan hænge fast i legeredskaber og lignende. Hvis personalet fx opdager snore i tøjet, tager vi dem ud eller giver barnet noget andet tøj på. Vi bruger ikke cykelhjelme på legepladsen, da de også kan hænge fast. Det er forbudt at efterlade plastikposer i børnenes garderober, da børnene kan tage dem over hovedet i et ubemærket øjeblik. Skiftetøj Vi kan lide at være ude i al slags vejr, og det er vigtigt at børnene kan udfolde sig og lege med vand, male og bevæge sig, så giv derfor jeres barn praktisk tøj på og med. Der skal altid ligge et ekstra sæt tøj, undertøj, strømper og varm trøje i barnets rum. Det skal også være regntøj og gummistøvler og indesko. Husk navn i tøj og sko.

15 Fødselsdage Børnenes fødselsdag kan fejres her i Åbyhøjgården eller gerne hjemme hos jer. Der er tradition for at I selv kommer med enten frugt boller, kage eller is (én ting). Aftal det med personalet på stuen. Nyttige oplysninger Udmeldelse: Der er to måneders opsigelse for forældre, der melder deres barn ud af institutionen. Dette gælder også i forbindelse med udmeldelse efter endt børneorlov. Stamkort: Ved indmeldelse får I udleveret et stamkort, som I skal udfylde og aflevere til os den første dag barnet skal være her uden jer. Stamkortet indeholder vigtige oplysninger om jeres barn fx jeres navne og telefonnumre. Hvis der sker ændringer i forhold til de oplysninger, der står på kortet, vil vi gerne have, at I meddeler os det hurtigst muligt. Kortet udleveres til jer, når jeres barn stopper. Tavshedspligt Personalet og forældrerådet har tavshedspligt. Tavshedspligten gælder også efter ansættelsesforholdets ophør og ved udtræden af forældrerådet. Sygdom: Når der er mange børn samlet på et sted opstår der lettere sygdom. Vi prøver at begrænse smittespredning med god hygiejne, vi holder os til sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det betyder, at vi lærer børnene at nyse og hoste i albue bøjningen, og at alle børn skal vaske hænder, når de kommer om morgenen. Efter sygdom må jeres barn komme i Åbyhøjgården, når almentilstanden er god, det vil sige at barnet skal være feberfrit og det skal kunne tåle og have energi til at deltage i de almindelige hverdags aktiviteter. Vi giver kun medicin i særlige tilfælde som eksempelvis ved kroniske lidelser. Tilskadekomst Hvis jeres barn kommer til skade, vil vi foretage en vurdering af, om jeres barn skal på skadestuen. Hvis det skal gå hurtigt, tager vi af sted med jeres barn, og samtidig ringer vi til jer, så I kan møde os på skadestuen, da børn har brug for deres forældre i en sådan situation.

16 Børnehuset Åbyhøjgården Børnehuset Åbyhøjgården er en integreret institution med plads til 52 børn i alderen 0-6 år Adresse: Åbyhøjgården Åbyhøj Telefon: / Pædagogisk leder: Annette Juul Rasmussen Mail: ajras@aarhus.dk Hjemmeside: Der er adgang til Børnehuset Åbyhøjgårdens hjemmeside via Dagtilbuddet Sødalens hjemmeside

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Kærnen

Velkommen til Børnehuset Kærnen Velkommen til Børnehuset Kærnen VELKOMMEN I BØRNEHUSET KÆRNEN NORMERING Børnehuset Kærnen er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, heraf 40 børn i vores skovafdeling i Nibsbjerg

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 -

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 - D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-12 - - 1 - Andre oplysning Det skal du huske hver dag En eftermiddagsmadpakke, så dit barn kan holde sig mæt til det skal hjem. Et par hjemmesko

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN Svend Poulsensvej 154, 3060 Espergærde, Åbningsningstid: mandag-fredag kl. 6.30 17.00 Galaksen: 49284357 Himmel Stuen: 49284356 Stjernerne: 49284358 Leder David Seebach: 49282451

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KÆRE NYE FORÆLDRE 3 Der er pladsgaranti indtil skolestart 3 Åkandens værdigrundlag 3 Start i vuggestuen 4 2. GENNEMGANG AF DAGEN 5 De yngste børn

Læs mere

Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960

Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960 Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960 1 ÅBNINGSTID: Mandag torsdag KL. 6.30-17.30 Fredag KL. 6.30 16.30 Lukket i ugerne 29 + 30 Behovsåbent i anden institution: Mellem jul og nytår Fredag efter

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til den integrerede daginstitution Grøndalen Kære forælder Vi vil gerne byde dit barn og dig velkommen i Grøndalen. Denne folder henvender

Læs mere

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk.

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk. Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00 Velkommen i Bremdal dagtilbuds

Læs mere

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder:

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Din kontaktperson hedder. Vi har aftalt at du og dine forældre kommer på besøg dag den / klokken. Det vil være

Læs mere

Krabber og Søstjerner

Krabber og Søstjerner Krabber og Søstjerner Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk Kære nye forældre Personalet ønsker med denne lille pjece at byde dig/jer som forældre velkommen,

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer. Langhøj Dagtilbud Mariehønen Integreret vuggestue og børnehave Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.dk http://langhoej.struer.dk Velkommen i Langhøj Dagtilbud, Mariehønen. Når

Læs mere

Velkommen til D.I.I. Perlen

Velkommen til D.I.I. Perlen Velkommen til D.I.I. Perlen KÆRE FORÆLDRE Hele personalet ønsker jer og jeres barn velkommen i D.I.I. Perlen I sidder med denne velkomstpjece i hånden, fordi I har valgt at lade jeres barn starte i vores

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Forord. Indholdsfortegnelse

Forord. Indholdsfortegnelse Forord Folketinget vedtog i 2004 at alle dagtilbud fra 1. august 2004 skal udarbejde en pædagogisk læreplan. Den pædagogiske læreplan skal beskrive hvordan dagtilbuddet giver barnet rum for leg, læring

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

VELKOMMEN TIL FEMKANTEN

VELKOMMEN TIL FEMKANTEN VELKOMMEN TIL FEMKANTEN Strandgården 17B 2635 Ishøj Tlf. 43 73 67 60 Vi glæder os til at lære jer at kende, og til vores fremtidige samarbejde omkring jeres barn. På personalets vegne v/leder Britt Ravnsted-Larsen

Læs mere

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER:

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG KL. 6.00

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Vuggestuen Vestervang

Vuggestuen Vestervang Vuggestuen Vestervang 2 Velkommen 3 Vuggestuen Vestervang er, beliggende midt i boligområdet Vestervang lige ned til Botanisk Have. Huset har tre stuer og et stort fællesrum i midten. På hver stue er der

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Til forældrene Efterår 2009. Vi er glade for at byde børn og forældre velkomne til Ventemøllegården! Vi håber, at I bliver glade for børnehaven. Vi vil gøre vores bedste

Læs mere

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse.

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse. Fraugde Børnehus Jakobsstigen 1 5220 Odense Sø Tlf.: 63 75 34 25 Åbningstider: Mandag torsdag: 6.15-16.30 Fredag: 6.15-16.15 Kære forældre Velkommen til Fraugde Børnehus Vi håber at I her kan få svar på

Læs mere

BØRNEHAVEN Lauge Koch

BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Børnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik i børnehaven

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

Priser Prisen fastsættes af skolens bestyrelse. Der gives søskenderabat svarende til de kommunale takster. Der kan desuden søges friplads.

Priser Prisen fastsættes af skolens bestyrelse. Der gives søskenderabat svarende til de kommunale takster. Der kan desuden søges friplads. VIRKSOMHEDSPLAN Fribørnehuset Øster Jølby, Præstbrovej 276, 7950 Erslev, 97741157 Overordnet Fribørnehuset Øster Jølby er et Grundtvig-koldsk børnehus for børn fra 24 uger til skolestart. Fribørnehuset

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

Bissensvej 1 A. Velkommen til Børnehaven Bissensvej. Hej. Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej

Bissensvej 1 A. Velkommen til Børnehaven Bissensvej. Hej. Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej Velkommen til Børnehaven Bissensvej Hej Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej Din primærpædagog hedder Dine voksne på gruppen hedder Vi glæder os meget til at se dig

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Børnegården. Toftlund Østergade 9, 6520 Toftlund Telefon 74 83 14 23 www.toender.dk

Børnegården. Toftlund Østergade 9, 6520 Toftlund Telefon 74 83 14 23 www.toender.dk Børnegården Toftlund Østergade 9, 6520 Toftlund Telefon 74 83 14 23 www.toender.dk Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Lidt om Børnegården 2. Al begyndelse er svær 3. Børnegårdens mål og principper 4. Børnegårdens

Læs mere

Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset

Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset Forord I 2006 blev der vedtaget en ny Børnemiljølov. Alle dagtilbud skal udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering, BMV. En børnemiljøvurdering

Læs mere

Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI

Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI Formålet med at have en kostpolitik, er at bidrage til styrkelse af børns sundhed, både her og nu og på længere sigt. For HellumHejHuset er det

Læs mere

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag Pædagogiske læreplaner Generelt pædagogisk grundlag Vi ønsker at skabe et børneliv for børn og forældre, som ruster børnene til livets udfordringer, til glæde for dem selv, deres omgivelser og samfundet

Læs mere

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være Velkommen i Svalen Et godt sted at være En daginstitution for de 0-6 årige Skolegade 2, Holbøl 6340 Kruså. Tlf. : 73 76 84 45 Mail:svalen@aabenraa.dk Hjemmeside: svalen-holbøl.dk eller svalen-holboel.dk

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuen Kernen og Bølgerne Skovsbovænget 7 : Skyerne (de ældste) Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Fredag ; 6.30-16.30 Tlf. nr.: 6375

Læs mere

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk Informationsmateriale til nye forældre i Delfinhusets børnehaven Indholdsfortegnelse Delfinhuset.... 2 Dagsrytme.... 3 Aktiviteter. 4 Forældresamarbejde.. 5 Status- og udviklingssamtalen.... 5 Modulordning

Læs mere

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Kulturbørnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik

Læs mere

Velkommen til Mariehønen

Velkommen til Mariehønen Velkommen til Mariehønen Mariehønen er en integreret institution, hvilket betyder, at dit barn kan være i den samme institution fra det starter som vuggestuebarn til det starter i børnehaveklasse. Mariehønens

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave

Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave Så kan I regne med, at vi her har nogle klare holdninger, en tydelig pædagogik og klassiske traditioner. Så kan I mærke og se, at her er der voksne tilstede og en

Læs mere

Sundhed i. Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk

Sundhed i. Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk Sundhed i Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk Kostpolitik Skovhuset havde i årene 2004-2005 valgt at sætte fokus på mad, måltider

Læs mere

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk Informationsmateriale til nye forældre i Delfinhusets vuggestuegruppen Indholdsfortegnelse Delfinhuset.... 2 Dagsrytme i vuggestuen.... 3 Aktiviteter. 4 Forældresamarbejde.. 5 Status- og udviklingssamtalen....

Læs mere

Velkommen til Gadekæret

Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Gadekæret er tegnet af arkitektgruppen Regnbuen og institutionen åbnede i 1998 og var med i en konkurrence om fremtidens daginstitutioner. Gadekæret er

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Vængebo

Velkommen til Børnehaven Vængebo Velkommen til Børnehaven Vængebo Rudersdalsvej 91 A 2840 Holte 46 11 35 10 Indholdsfortegnelse Hjertelig velkommen... 2 En ny start... 2 Normering... 2 Åbningstid... 3 Hent og Fix ordning... 3 Vængebo

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Åby

Velkommen i Dagplejen Åby Velkommen i Dagplejen Åby Århus Kommune Dagtilbuddet Gl. Åby En pjece til nye forældre Forældrerådet i Dagplejen Åby vil bidrage med at få etableret en god kontakt mellem dagpleje og hjem. Derfor er der

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2015

Nyhedsbrev Oktober 2015 Nyhedsbrev Oktober 2015 Fælles Ude 42: I efterårsferien er der pasning for de tilmeldte børn. I denne uge er der ikke planlagt noget fast. Husk! Hvis der er ændringer til de udmeldte tider, skal det meldes

Læs mere

Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue

Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue Indledning Nørreå Børnehus er en privat integreret institution med børnehave og vuggestue. Den er oprettet i august 2010 og er normeret til 40 børn.

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK BØRNEHUSET STJERNEN Redigeret 28/8-14

SUNDHEDSPOLITIK BØRNEHUSET STJERNEN Redigeret 28/8-14 SUNDHEDSPOLITIK BØRNEHUSET STJERNEN Redigeret 28/8-14 Her kan I læse om vores retningslinier for mad & måltider, bevægelse samt hygiejne. Vi har i Børnehuset Stjernen udarbejdet en sundhedspolitik på områderne

Læs mere

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien. . Børnehuset Humlebien Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419 Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.hvidovre VELKOMMEN TIL HUMLEBIEN Denne pjece er tænkt som en hjælp, når dit

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Børnehuset Mælkevejen er en alders- og gruppeopdelt daginstitution normeret til 40 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn. Vores børnegruppe er fordelt på team A, team B

Læs mere

Børnehavens lærerplaner 2016

Børnehavens lærerplaner 2016 Børnehavens lærerplaner 2016 I børnehaven er fri for mobberi i en stor del af hverdagen og derfor et det også en del af lærerplanerne. To gange om ugen arbejder vi med fri for mobberi til bamse samling.

Læs mere

VELKOMMEN i SOLSIKKEN Torvevænget 5B, 8310 Tranbjerg Tlf.: 87 13 84 85 e-mail: mettho@aarhus.dk

VELKOMMEN i SOLSIKKEN Torvevænget 5B, 8310 Tranbjerg Tlf.: 87 13 84 85 e-mail: mettho@aarhus.dk VELKOMMEN i SOLSIKKEN Torvevænget 5B, 8310 Tranbjerg Tlf.: 87 13 84 85 e-mail: mettho@aarhus.dk Vi byder velkommen til Solsikken Denne pjece er en vejledning i, hvordan det er at gå her i Solsikken. Den

Læs mere

Forældrefolder Børnegården Kildebakken

Forældrefolder Børnegården Kildebakken Forældrefolder Børnegården Kildebakken Mere end 25 år med børnegården. Kildebakken er en integreret institution med ca. 75 børn fordelt på 3 børnehavegrupper og en vuggestuegruppe. I 2004 holdt Børnegården

Læs mere

Integreret Institution Tangebo

Integreret Institution Tangebo Integreret Institution Tangebo Kostpolitik 1 Tangebos kostpolitik. Forældrebestyrelsen og personalet i Tangebo har sammen udarbejdet nedenstående kostpolitik. Vi har søgt viden og vejledning hos rejseholdsmedarbejder

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

En god start kan for eksempel se således ud:

En god start kan for eksempel se således ud: En god start i Firkløverens Vuggestue. Det kan virke meget overvældende at starte i en institution. Der er mange nye børn og voksne - og støjniveauet er til tider højt. Derfor er det en god ide, at I bruger

Læs mere

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner Indholdsfortegnelse De pædagogiske læreplaner - konkrete handleplaner... 0 Mål for barnets personlige udvikling... 2 Mål for barnets sociale kompetencer...

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Hjortholm

Velkommen til Børnehuset Hjortholm Velkommen til Børnehuset Hjortholm Vi vil i dette hæfte give jer en introduktion til institutionen og de informationer, der er vigtige for jer. Hæftet består først af informationer, der vigtige lige fra

Læs mere

Åbningstider i Havblik

Åbningstider i Havblik Velkommen I Havblik Åbningstider i Havblik Mandag torsdag: 6.45-16.30 Fredag : 6.45 15.45 Der kan, hvis der er et arbejdsrelateret behov søges om udvidet åbningstid i tidsrummet fra kl. 06.00 6.45. Skema

Læs mere

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800 www.laerke-reden.dk Velkommen i Idrætsbørnehaven Lærkereden Vi vil med denne velkomstfolder byde jer og jeres barn velkommen i Idrætsbørnehaven

Læs mere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere 16 Velkommen i 16 Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere Voldum Børnehave 2 15 Østervænget 1 8370 Hadsten Hej Vi vil gerne byde dig velkommen i Voldum Børnehave, vi glæder os meget til du starter her

Læs mere

Præsentation af Nordlyset. Personalet. Mål for Personalet

Præsentation af Nordlyset. Personalet. Mål for Personalet Præsentation af Nordlyset Nordlyset er en kommunal børnehave Vi har en basis normering til 25 børnehavebørn i alderen 3-6 år og 5 småbørn i alderen 2,6-3 år. Vi har ind imellem dagplejebørn i gæstepleje.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Rigtig hjerteligt velkommen til vores Børnehus! Her har vi samlet en folder med de vigtigste praktiske informationer om vores Børnehus, så I kan få et indblik i Spirrevippens

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

Kostpolitik. Dokumentnavn: Folder Dokument #: 2115084 Forfatter: DL9YJS

Kostpolitik. Dokumentnavn: Folder Dokument #: 2115084 Forfatter: DL9YJS 1 Kostpolitik 1 Forord: Tønder kommunes overordnede kostpolitik danner grundlag for børnehavens kostpolitik. 2 Målsætningen: Vi vil sikre sunde og glade børn i Tønder Kommune. Tønder Kommune forventer

Læs mere

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 VELKOMMEN BØRN: I Valmuen modtager vi ca. 90 børn i alderen 0-6 år, fordelt i 2 huse. I det ene hus har vi 3 vuggestuegrupper.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD Børnehavens Værdigrundlag. Børnehavens pædagogiske arbejde tager sit udgangspunkt i Kolding kommunes målsætning på daginstitutionsområdet. I forhold til de livs-/ og

Læs mere

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 Børnehuset er en integreret institution, med børnehave og en skolefritidsordning. Vi er en mindre landinstitution, omgivet af marker og

Læs mere

Mad- og måltidspolitik i Marthagården

Mad- og måltidspolitik i Marthagården Mad- og måltidspolitik i Marthagården På baggrund af sundhedsprofilen af de 0-25-årige i Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal udarbejdes og implementeres mad- og måltidspolitikker

Læs mere

SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595

SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595 SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595 Hvad kendetegner Resen SFO Vi arbejder ud fra en overordnet teori om de mange intelligenser. Det betyder, at vi arbejder ud fra en anerkendende

Læs mere

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstehuset GÆSTEHUSE DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstedagpleje - så står du aldrig uden pasning Når du har valgt en kommunal dagplejer,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Valhalla

Velkommen til Børnehuset Valhalla Velkommen til Børnehuset Valhalla Med denne lille folder vil vi byde børn og forældre velkommen til Valhalla. Vi håber, at vi får en god tid sammen 1 Børnehuset Valhalla er en kommunal institution. I 1972

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. LUKKEDAGE 2009...3 2. AKTIVITETSOVERSIGT 2009...3 3. LÆREPLANER...4 4. OVERGANG MELLEM DAGTILBUD...6 5. BØRNEMILJØLOV...

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. LUKKEDAGE 2009...3 2. AKTIVITETSOVERSIGT 2009...3 3. LÆREPLANER...4 4. OVERGANG MELLEM DAGTILBUD...6 5. BØRNEMILJØLOV... UDVIKLINGSPLAN (LÆREPLANER) 2008 OG 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. LUKKEDAGE 2009...3 2. AKTIVITETSOVERSIGT 2009...3 3. LÆREPLANER...4 4. OVERGANG MELLEM DAGTILBUD...6 5. BØRNEMILJØLOV...6 8. FOKUSPUNKTER

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Mariehønen 1 Velkommen til Børnehaven Mariehønen har op til 39 børn fordelt på to basisgrupper, lyseblå og mørkeblå, med primær voksentilknytning. Vores ressourcegruppe indgår primært i Mariehønen med

Læs mere

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene.

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. Bilag Grønærten Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. 1) Er der tiltag eller aktiviteter, som kan styrke børnenes personlige udvikling, som du

Læs mere

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse Velkomstfolder Mælkebøtten Kære nye forældre! At begynde i børnehave kan give anledning til mange spørgsmål. Derfor har vi valgt, at lave denne velkomstfolder, der giver Jer et generelt indblik i barnets

Læs mere

Tangsø Børnehus. Her er godt at være lege og lære

Tangsø Børnehus. Her er godt at være lege og lære Her er godt at være lege og lære Velkommen Velkommen til vores børnehave. Med denne pjece vil vi fortælle dig om vores hus. Det være sig lige fra hverdags struktur til nogle praktiske informationer. Håber

Læs mere

Velkommen i Børnehuset

Velkommen i Børnehuset Velkommen i Børnehuset Tanderupvej 49 5591 Gelsted Tlf. 8888 5475 Personale Alice Fabricius - Leder Pia B. Hansen - Konstitueret souschef Dorthe Andersson - Pædagog Annette Jakobsen - Medhjælper Ann Madsen

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN, KLOKKEBLOMST & KLUB 5 Børnehaven er normeret til 70 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 3 stuer, Engblommen, Klokkeblomst

Læs mere

Læreplan. For. Lerbjerg børnehaveafdeling

Læreplan. For. Lerbjerg børnehaveafdeling Læreplan For Lerbjerg børnehaveafdeling Indledning Børnehavens læreplaner udmøntes via børnehavens daglige aktiviteter, børnegruppens aktuelle behov og årets projekter og mål. Vi har valgt at dele læreplanen

Læs mere