Særlige arbejdsbeskrivelser - Arbejdsplads Entreprise GTUN-DOR Udskiftning af nøddøre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Særlige arbejdsbeskrivelser - Arbejdsplads Entreprise GTUN-DOR Udskiftning af nøddøre"

Transkript

1 Særlige arbejdsbeskrivelser - Arbejdsplads Entreprise GTUN-DOR Udskiftning af nøddøre Frederiksundsvejstunnelen og Guldborgsundsvejstunnelen April 2018

2 Side 1 af 14 ARBEJDSPLADS Supplerende arbejdsbeskrivelse til AAB Arbejdsplads. 1 Situationen ved arbejdets start og under arbejdets udførelse Entrepriseområdet for denne entreprise er på to forskellige tunneler og omfatter arealer indenfor trafikafspærringen i tunnelrørene i de 2 tunneler. Områderne på begge tunneler henligger ved arbejdets start hovedsagelig som eksisterende vej- og stiarealer samt tunnelanlæg. Situationen ved arbejdets start fremgår af de vedlagte tegninger suppleret med nedenstående oplysninger. Driftsherren står ikke inde for, at tegninger af eksisterende anlæg i alle henseender er i overensstemmelse med eksisterende forhold. Entreprenøren skal selv gøre sig bekendt med forholdene ved arbejdsområderne. Frederikssundsvejstunnelen Frederikssundsvejstunnelen er 367 m lang og leder trafikken gennem to tunnelrør. I hvert tunnelrør går der to kørespor samt et nødspor. Ved begge sider af tunnelen er der ramper, der fører henholdsvis Borups Allé og Hareskovvej op over tunnelen til lokalgaderne, Frederikssundsvej og Utterslevsvej. Der er 2 større vejkryds med vejene Mellemvangen og Hulgårdsvej henholdsvis nord og syd for tunnelen. Tunnelens to tunnelrør fører henholdsvis udadgående trafik væk fra København (Østrøret) og indadgående trafik mod København (Vestrøret). De to tunnelrør er hver 12,7 m brede fra væg til væg. I hvert tunnelrør er der to kørespor, et nødspor og et smalt nødfortov på hver side af køresporene. Fodgængere og cyklister har ikke adgang til tunnelen.

3 Side 2 af 14 Under normale trafikforhold er der en hastighedsbegrænsning i tunnelen på 70 km/t fra hhv. ca. 290 m før tunnelen til ca. 130 m efter tunnelen for trafik i udadgående retning og 140 m før tunnelen til ca. 285 m efter tunnelen for trafik i indadgående retning. Tunnelen er i dag udstyret med et trafikreguleringsanlæg, som for planlagte trafikrestriktioner betjenes af Københavns Politi eller tunnelens faste driftsentreprenør, og som fungerer automatisk i tilfælde af særlige hændelser, som f.eks. åbning af nøddøre i midtervæg, åbning af alarmskabe i ydervægge, totalt forsyningssvigt og brandalarm. I tilfælde af sådanne særlig kritiske hændelser sætter tunnelens trafikreguleringsanlæg automatisk en trafikrestriktion, der medfører fuldt stop for trafikken i begge eller et af tunnelrørene eller nedsætter hastigheden til 50 km/t afhængigt af hændelsen. Generelt er det ikke tilladt at åbne nødgennemgangsdøre, nødopgangsdøre og alarmskabsdøre uden forudgående aftale med driftsentreprenøren, da åbning af disse vil udløse alarm hos Politiet og medføre trafikale restriktioner i tunnelrør med trafik. Vedrørende beskrivelse af eksisterende nøddøre henvises til SAB Andre arbejder afsnit 1.1. Guldborgsundtunnelen Guldborgsundtunnelen er en ca. 460 m lang sænketunnel bestående af to tunnelrør, hver med to kørespor. Der er ingen nødspor i tunnelen, da motorvejens nødspor stopper i en afstand på ca. 50 m fra indkørslen til tunnelen. De 2 tunnelrør er hver 9 m brede fra væg til væg. I hvert rør er der 2 kørespor hver med en bredde på 3,5 m samt et smalt nødfortov med bredde på 0,5 m på hver side af køresporene.

4 Side 3 af 14 Tunnelen er udstyret med et trafikreguleringsanlæg, som for planlagte trafikrestriktioner betjenes af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi eller tunnelens faste driftsentreprenør, og som fungerer automatisk i tilfælde af særlige hændelser, som f.eks. åbning af nøddøre i midtervæg, åbning af alarmskabe i ydervægge, totalt forsyningssvigt og brandalarm. I tilfælde af sådanne særlig kritiske hændelser sætter tunnelens trafikreguleringsanlæg automatisk en trafikrestriktion, der medfører fuldt stop for trafikken i begge eller et af tunnelrørene eller nedsætter hastigheden til 50 km/t afhængigt af hændelsen. Generelt er det ikke tilladt at åbne nødgennemgangsdøre og alarmskabsdøre uden forudgående aftale med driftsentreprenøren, da åbning af disse vil udløse alarm hos Politiet og medføre trafikale restriktioner i tunnelrør med trafik. Vedrørende beskrivelse af eksisterende nøddøre henvises til SAB Andre arbejder afsnit Igangværende entrepriser og arbejder Driftsherren har indgået aftaler om løbende drift og vedligehold af bygværkernes konstruktioner og installationer. I entrepriseperioden kan der opstå behov for at de faste driftsentreprenører skal udføre mindre planlagte eller akutte drifts- og vedligeholdsarbejder på bygværkernes konstruktioner eller installationer. Driftsherren oplyser straks, såfremt sådanne arbejdet bliver aktuelle, og hvem der forestår de pågældende arbejder. Det skal påregnes, at der på én af dagene i uge 45 på Guldborgsundtunnelen og én af nætterne i uge 45 på Frederikssundsvejstunnelen bliver udført vask af tunnelen, som medfører at der ikke kan arbejdes i tunnelen den pågældende dag/nat. Den aktuelle dag/nat oplyses senest 4 uger før entreprisens opstart i marken.

5 Side 4 af Kommende entrepriser og arbejder Arbejder indenfor entrepriseområdet 2. Afsætning Inden for entrepriseområdet kommer følgende arbejder til udførelse i samme periode som nærværende entreprise: Mindre planlagte drifts- og vedligeholdelsesarbejder udført af bygværkernes faste driftsentreprenører samt eventuelt akutte drifts- og vedligeholdsarbejder, såfremt der opstår behov herfor f.eks. ved påkørsel eller nedbrud af tekniske anlæg, jf. afsnit Driftsherrens afsætning Driftsherren foretager ingen afsætning, idet de nødvendige hovedafsætninger er givet ved de eksisterende anlæg og forhold. 2.2 Entreprenørens afsætning Ved udførelsen af projektet skal entreprenøren tilpasse dørene til de eksisterende døråbninger. 3. Arbejdsområde, anstillingsplads og adgangsveje 3.1 Arbejdsområder I denne entreprise benyttes begreber, jf. definitioner i Bekendtgørelse om afmærkning af vejarbejder mv. Til arbejdsområder ved bygværk Frederikssundsvejstunnelen disponeres over de arealer, som er beskrevet herunder under Frederikssundsvejstunnelen. Til arbejdsområder ved bygværk Guldborgsundtunnelen disponeres over de arealer, som er beskrevet herunder under Guldborgsundtunnelen. Entreprenørens opmærksomhed henledes på, at arbejdsområder på eksisterende vejarealer kun kan benyttes i omfang som beskrevet herunder og i afsnit 4. Placering af påkørselsfarlige materialer skal være i en afstand af mere end 3,00 meter fra vejtrafikken. De viste arbejdsområder indbefatter ikke nødvendigvis samtlige arealer, der tilhører driftsherren. Der må ikke udføres kranarbejde uden for arbejdsområdet. Orienterings- og arbejdsbelysning på arbejdsområderne skal afskærmes og orienteres, så trafik og naboer ikke generes. Endvidere skal denne belysning slukkes dagligt ved arbejdets ophør. Eventuelle ændringer af arbejdsområder udenfor vejarealet kan kun ske efter aftale med driftsherren. Ændringer af arbejdsområdet på vejarealet skal godkendes af vejmyndigheden. Arbejdsområder overtages, som de foreligger.

6 Side 5 af 14 Entreprenøren skal undgå alle former for skader på eksisterende kørebane-, nødspors-, parkerings-, fortovs- og rabatarealer samt tunnelernes konstruktioner og installationer. Inden det daglige arbejde påbegyndes, og inden mandskab kører ned i tunnelerne, skal der hver dag indhentes tilladelse hertil pr. telefon fra tunnelens driftsentreprenør. Der skal til driftsentreprenøren oplyses, hvor mange medarbejdere, der arbejder i tunnelen den pågældende dag/nat. Tunnelens driftsentreprenør udfylder hver dag et skema med spærretidspunkt, antal medarbejdere på arbejde i tunnelen samt tidspunkt for ophævelse af spærring for trafik. Efter hver arbejdsdag/nat kontaktes driftsentreprenøren min. 1 time før entreprenøren forventer at være klar til at forlade arbejdspladsen. Før entreprenøren forlader arbejdspladsen, skal driftsentreprenøren hver arbejdsdag/nat have lejlighed til at gennemse tunnelen og vurdere om den er klar til åbning for trafik, før entreprenørens mandskab har forladt pladsen. Frederikssundsvejstunnelen Arbejdsområderne på Frederikssundsvejstunnelen kan deles op i to 1) Arbejdsområde i begge tunnelrør ved trafikafspærring af begge vognbaner i begge tunnelrør og hvor trafik afvikles i nødsporet (for udskiftning af nøddøre i midtervæggen) 2) Arbejdsområde i begge tunnelrør ved trafikafspærring af nødsporet og den højre vognbane i begge tunnelrør og hvor trafik afvikles i venstre vognbane (for udskiftning af nøddøre i ydervæggene) Der kan ikke etableres arbejdsområde for arbejde på nøddøre i midtervæggen og i ydervægge samtidigt, da der altid skal være et spor åbent for trafik i hvert tunnelrør. For begge arbejdsområder kan der disponeres over en strækning fra sydlig tunnelportal (km 4.310) til nordlig tunnelportal (km 4.683), når begge tunnelrør er spærret for trafik, jf. tegning og tegning Arealet mellem afspærringen og tunnelportalen må kun anvendes til kørsel til arbejdsområdet. Afmærkning til regulering af trafikken etableres af driftsherrens driftsentreprenør for tunnelen, der også forestår ansøgning om rådighed over vejarealet. Der etableres trafikafspærring på hverdagsnætter fra kl (her er fratrukket tid til etablering/ophævning af trafikafspærring). Generelt Arbejdsområder i tunnelen er ikke permanente, men overtages midlertidigt i den periode, hvor der er etableret trafikregulerende foranstaltninger. Overtagelsestidspunktet for arbejdsområder er, når de færdselsregulerende foranstaltninger er etableret, og arbejdet skal være afsluttet, så arbejdsområdet er ryddet og klar til ophævning af trafikregulerende foranstaltninger kl Alle berørte arealer skal dermed ved afslutningen af hver arbejdsnat være ryddede og i en stand, så der kan åbnes for normal trafik. Der må ikke henstilles materialer og materiel

7 Side 6 af 14 i nødspor og på fortove i dagtimerne, og der må ikke være risiko for at løse dele fra tunnelvægge eller nøddøre kan suges ud i trafikken. Alle dæksler og fortovsfliser over kabelkanaler i fortove mv. skal være lukkede, når arbejdspladsen forlades og der åbnes for normal trafik. Politi, driftsherre og tunnelens driftsentreprenør kan ved beredskabssituationer kræve, at arbejdspladsen så hurtigt som muligt ryddes, så der kan åbnes for trafik i tunnelrøret. Byggestrøm kan efter aftale med driftsentreprenør trækkes som følger: 230V/10A (driftsbygning og garage) 230V/6A (alarmskabe) 400V/16A og 400V/32A (nødopgange og driftsbygning) Vand kan tappes fra brandskabe i tunnelen. Aftapning kan kun ske efter forudgående aftale med tunnelens driftsentreprenør. Guldborgsundtunnelen Arbejdsområdet på Guldborgsundtunnelen er: 1) Arbejdsområde ved spærring af ét tunnelrør ad gangen Der kan ikke arbejde på begge sider af nøddøre samtidigt. Til arbejdsområde når ét tunnelrør er afspærret, kan der disponeres over hele tunnelrøret fra portal til portal (km til km ), jf. tegning og tegning Afmærkning til regulering af trafikken etableres af driftsherrens driftsentreprenør for tunnelen, der også forestår ansøgning om rådighed over vejarealet. Der etableres trafikafspærring af ét tunnelrør ad gangen på hverdage fra kl (her er fratrukket tid til etablering/ophævning af trafikafspærring). Arealet mellem afspærringen og tunnelportalen må kun anvendes til kørsel til arbejdsområdet. Generelt Arbejdsområder i tunnelen er ikke permanente, men overtages midlertidigt i den periode, hvor der er etableret trafikregulerende foranstaltninger til lukning af et tunnelrør eller trafikafspærring udenfor tunnelen. Overtagelsestidspunktet for arbejdsområdet er, når de færdselsregulerende foranstaltninger er etableret, og arbejdet skal være afsluttet, så arbejdsområdet er ryddet og klar til ophævning af trafikregulerende foranstaltninger kl Alle berørte arealer skal dermed ved afslutningen af hver arbejdsperiode være ryddede og i en stand, så der kan åbnes for normal trafik. Mens der er åbent for trafik, må der ikke være henstillet materialer og materiel på kørebane-, fortovs- eller rabatarealer. Kørebaner og fortove skal derudover være rengjorte før arbejdstids ophør, og der må ikke være risiko for at løse dele fra tunnelvægge eller nøddøre suges ud i trafikken. Alle dæksler over kabel i fortove mv. skal være lukkede, når arbejdspladsen forlades og der åbnes for normal trafik. Politi, driftsherre og tunnelens driftsentreprenør kan ved beredskabssituationer kræve, at arbejdspladsen så hurtigt som muligt ryddes, så der kan åbnes for trafik i tunnelrøret.

8 Side 7 af 14 Byggestrøm kan efter aftale med driftsentreprenør trækkes som følger: 230V/10A (driftsbygning og tunnelportaler) 230V/6A (alarmskabe) 400V/16A (tunnelportaler) 3.2 Anstillingsplads 400V/32A (driftsbygning) Bemærk, der er ingen vandforsyning i tunnelen. Frederikssundsvejstunnelen Til anstillingsplads kan entreprenøren disponere over arealerne inden for arbejdsområdet, som dog kun er midlertidig, idet pladsen rømmes ved afslutning af nattens arbejde og genetableres næste nat. Driftsherren stiller derudover efter nærmere aftale med tunnelens driftsentreprenør et mindre areal på ca. 3x10 m på parkeringspladsen ved driftsbygningen ved tunnelens nordlige portal til rådighed for entreprenøren. Entreprenøren må ikke oplagre materialer eller materiel eller benytte parkeringspladsen til parkering uden for dette afgrænsede arbejdsområde, da parkeringspladsen skal være til rådighed for driftsentreprenøren. Der er følgende faciliteter i Frederikssundsvejstunnelen, som entreprenøren kan benytte efter aftale med driftsentreprenøren: Toilet og frokoststue i driftsbygningen i tunnelens nordende kan benyttes efter aftale. Tunnelens belysnings- og ventilationsanlæg kan aktiveres efter aftale med driftsentreprenøren. Entreprenøren sørger selv for den påkrævede orienterings- og arbejdsbelysning såfremt der er behov udover belysningsanlægget i tunnelen samt eventuelt supplerende velfærdsforanstaltninger. Alle omkostninger hertil skal være inkluderes i entreprenørens tilbud. Guldborgsundtunnelen Til anstillingsplads kan entreprenøren disponere over arealerne inden for arbejdsområdet, som dog kun er midlertidig, idet pladsen rømmes ved afslutning af dagens arbejde og genetableres næste dag. Driftsherren stiller derudover efter nærmere aftale med tunnelens driftsentreprenør et mindre areal på ca. 15x15 m på græsareal på Falster på den sydlige rampe øst for eksisterende rampebassin. Entreprenøren skal selv forestå eventuel rydning af arealet for beplantning og udlægge eventuelle køreplader ved behov samt stå for fjernelse heraf. Der kan i mindre omfang parkeres på arealet foran driftsbygningen på Falster, men det skal bemærkes, at der ikke må parkeres så rednings- eller serviceveje blokeres. Der skal altid være fri passage for redningskøretøjer og landbrugsmaskiner på rednings- og serviceveje.

9 Side 8 af 14 Der er følgende faciliteter i Guldborgsundstunnelens driftsbygning på Falster, som entreprenøren kan anvende efter forudgående aftale med tunnelens driftsentreprenør: Toilet og frokoststue/mødelokale. Bemærk, der er ingen drikkevand i bygningen. Tunnelens belysnings- og ventilationsanlæg kan aktiveres efter aftale med driftsentreprenøren. Entreprenøren sørger selv for den påkrævede orienterings- og arbejdsbelysning såfremt der er behov udover belysningsanlægget i tunnelen samt eventuelt supplerende velfærdsforanstaltninger. Alle omkostninger hertil skal være inkluderes i entreprenørens tilbud. Generelt Har entreprenøren behov for yderligere anstillingsplads end ovenstående, skal entreprenøren selv arrangere yderligere anstillingsplads efter aftale med lodsejere. Aftaler mellem entreprenør og f.eks. lodsejere om benyttelse af arealer og veje skal meddeles tilsynet, men er i øvrigt driftsherren uvedkommende. Entreprenøren skal sørge for alle nødvendige myndighedstilladelser, herunder byggetilladelser i forbindelse med etablering af alle midlertidige installationer og faciliteter samt for afmelding, fjernelse og retablering af alle installationer og områder efter endt brug - senest ved afslutningen af entreprisen. Entreprenøren sørger for, at områder, der er stillet til entreprenørens rådighed under hele entreprisens gennemførelse, holdes i ryddelig stand og renholdes. Affald, emballage og lign. må ikke henligge på arbejdsområdet, men opbevares og fjernes af entreprenøren. Entreprenøren er frit stillet med hensyn til indretning af anstillingspladsen. En plan for indretningen skal fremsendes for driftsherrens bemærkninger inden etableringen. Ved afrigning skal områderne ved anstillingspladserne reetableres til samme stand som før opførelsen. Til mødelokale for afholdelse af byggemøder anvendes driftsbygningerne ved hhv. Guldborgsundtunnelen og Frederikssundsvejstunnelen og der er derfor ikke krav til, at entreprenøren skal stille yderligere til rådighed for driftsherren. 3.3 Adgangsveje Etablerer entreprenøren yderligere kontorer end dem, der er stillet til rådighed i driftsbygningerne, skal de opfylde Arbejdstilsynets krav om indretning af arbejdsrum på faste arbejdssteder. Generelt skal arbejdsområderne holdes afspærrede, så uvedkommende færdsel hindres. Følgende skal have adgang til/kan benytte entreprenørens adgangsveje uden vedligeholdspligt: Vejdirektoratets driftsentreprenører Driftsherre og tilsyn Arbejdstilsynet og andre relevante myndigheder

10 Side 9 af 14 Frederikssundsvejstunnelen Som adgangsveje for kørende trafik til arbejdsområdet i de to tunnelrør kan benyttes henholdsvis Borups Allé i retning mod Hillerød og Hareskovvej i retning mod København. Adgang til arbejdsområdet må kun ske i vejens kørselsretning. Generelt gælder: Materiel- og materialekørsel til og fra arbejdsområdet skal ske under anvendelse af gult, roterende blink på køretøjerne Til- og frakørsel skal altid ske i færdselsretningen. Forskrifter og påbud fra vejmyndighed og politi skal nøje overholdes. Guldborgsundtunnelen Følgende adgangsveje til arbejdsområdet i tunnelen og udenfor tunnelen for kørende trafik kan benyttes: Under anvendelse af gul blink indkørsel fra motorvej til arbejdsområdet bag afspærring og udkørsel, begge dele i trafikkens retning. Uden gul blink kørsel på offentlig vej til driftsbygning på Falster via Ønslev og herfra ad lokalvej/servicevej til arbejdsområdet. Generelt gælder: Der må under ingen omstændigheder ske færdsel på tværs af motorvejsarealer i drift. Ind- og udkørsler til og fra motorvej skal altid ske i færdselsretningen Forskrifter og påbud fra vejbestyrelse og politi skal nøje overholdes Parkering må kun finde sted inden for de til arbejdsområdet hørende arealer nærmere end 3,0 m fra kørebane kant og efter nærmere aftale med vejmyndigheden Materiel og materialekørsel til og fra arbejdsområdet fra motorvej skal ske under anvendelse af gult, blink på køretøjerne og i øvrigt tilrettelægges, så det ikke spærrer for afvikling af trafikken Entreprenøren må ikke på noget tidspunkt spærre for færdslen på service- og redningsveje omkring tunnelen. 3.4 Aflevering af arbejdsområder, anstillingsplads og adgangsveje Ved aflevering skal arbejdsområder, anstillingspladser og adgangsveje reetableres til minimum samme stand som før entreprisen. 4. Færdselsregulerende foranstaltninger I denne entreprise benyttes begreber, jf. definitioner i Bekendtgørelse om afmærkning af vejarbejder mv. 4.1 Alment Bestemmelserne i Instruktion: Råden over vejareal, Vejdirektoratet i gældende udgave, er gældende for entreprisen. Ansøgning om rådighed over vejarealet inkl. afmærkningsplan samt levering, opstilling, flytning, kontrol, drift, vedligehold og fjernelse af afspærringer og afmærkning til trafikregulering udføres af tunnelens driftsentreprenør som bygherreleverance.

11 Side 10 af 14 Entreprenøren skal ved planlægning og gennemførelse af arbejderne respektere den etablerede afspærring og afmærkning. Frederikssundsvejstunnelen Trafikafmærkningsplan som benyttes af tunnelens driftsentreprenør ses som tegning og tegning I Frederikssundsvejstunnelen kan der i entreprisen etableres spærring mandag til fredag nat. Entreprenøren kan forvente at have adgang til tunnelen i tidsrummet kl Af hensyn til minimering af gener for trafikanterne skal arbejdet udføres under maksimalt nedenstående antal trafikafspærringer: Trafikspærringer til opmåling: Trafikafspærring for arbejdsområde omkring midtervæg: 2 nætter Trafikafspærring for arbejdsområde omkring ydervæg østrør og vestrør: 1 nat Trafikafspærring for udførelse af mock-up af udvalgt nøddør: Trafikspærring for arbejdsområde omkring midtervæg: 3 nætter Trafikafspærring for udskiftning af øvrige nøddøre: Samlet er der 12 nætter til rådighed for montering af de resterende 4 nøddøre. Entreprenøren kan frit vælge mellem Trafikspærring for arbejdsområde omkring midtervæg og Trafikafspærring for arbejdsområde omkring ydervæg østrør. Der kan ikke skiftes rundt i løbet af samme arbejdsnat. I SAB bilag A Udførelsestidsplan ses hvilke dato er de enkelte trafikafspærringer etableres. Guldborgsundtunnelen Trafikafmærkningsplan som benyttes af tunnelens driftsentreprenør ved lukning af tunnelrør (etableres ved overledning af trafikken fra et tunnelrør til det andet tunnelrør) ses som tegning og I Guldborgsundtunnelen kan der i entreprisen etableres spærring mandag til fredag. Entreprenøren kan forvente at have adgang til tunnelen i tidsrummet kl Af hensyn til minimering af gener for trafikanterne skal arbejdet udføres under maksimalt nedenstående antal trafikafspærringer: Trafikspærringer til opmåling: Trafikafspærring for arbejdsområde i sydgående retning: 1 dag Trafikafspærring for arbejdsområde i nordgående retning: 1 dag Trafikafspærring for udførelse af mock-up af én nøddør: Trafikafspærring for arbejdsområde i sydgående retning: 3 dage

12 Side 11 af 14 Trafikafspærring for udskiftning af øvrige nøddøre: Samlet er der 24 dage til rådighed for montering af de resterende 15 nøddøre. Entreprenøren kan frit vælge mellem Trafikspærring for arbejdsområde i sydgående og nordgående retning. Der kan ikke skiftes rundt i løbet af samme arbejdsdag Arbejdets omfang 5. Ledninger I SAB bilag A Udførelsestidsplan ses hvilke dato er de enkelte trafikafspærringer etableres. Information af offentligheden, herunder meddelelser om trafikomlægninger mv. via pressen og Trafikcentret, forestås af driftsherren. Entreprenøren bistår med nødvendige oplysninger. Inden arbejde på en nøddør opstartes skal entreprenøren hos driftsentreprenøren indhente oplysninger kabler og andet relevant for det pågældende arbejdssted. Driftsentreprenøren vil varetage flytning af nødvendige kabler og kontakter samt genmontering af disse som bygherreleverance. Følgende forholdsregler er gældende ved arbejder i nærheden af: Elforsyningsanlæg: Stærkstrømsbekendtgørelsen. Sikkerhedsforskrifter for bygningsarbejde, vejarbejde, landbrugsarbejde mv. i nærheden af elforsyningsanlæg, Sikkerhedsstyrelsen, i gældende udgave (se Såfremt der sker skade på ledninger, vil betalingsspørgsmålet skulle afklares mellem entreprenør og ledningsejer. 5.1 Verifikation af eksisterende ledninger Når entreprenøren har lokaliseret ledningen eller ledningsejeren har påvist ledningen, skal entreprenøren ved håndgravning blotlægge alle eksisterende ledninger og kabler, som berøres af arbejdet og som bevares under arbejdets gennemførelse, inden der maskingraves på stedet. De af ledningsejerne opstillede betingelser for at arbejde i nærheden af ledningerne skal overholdes. Såfremt eksisterende ledninger ikke findes i forbindelse med frigravningen, skal driftsherrens tilsyn og ledningsejerne underrettes, og entreprenøren fortsætter arbejdet efter ledningsejernes anvisninger. Såfremt der under gravning findes ledninger eller kabler, som ikke fremgår af de indhentede oplysninger, underrettes ledningsejerne og driftsherrens tilsyn. Disse ledninger registreres og indmåles (x, y, z) af entreprenøren, hvorefter entreprenøren fortsætter arbejdet efter ledningsejernes anvisninger.

13 Side 12 af Miljøforhold 7.2 Støjgener 7.4 Støvgener Entreprenøren sørger for, ved valg af maskiner, udstyr, materialer, arbejdsmetoder samt støjdæmpende foranstaltninger, at mindske omgivelsernes støjgener ved anlægsaktiviteterne. Der må ikke spredes støv fra arbejdsområder, så der forekommer synligt støv i luften uden for arbejdsområdernes afgrænsning. Entreprenøren skal gennem sin egenkontrol som minimum gennem daglig inspektion kontrollere, at der ikke forekommer støvgener fra entreprisens aktiviteter. 7.6 Forurening af tilstødende veje og konstruktioner Entreprenøren skal drage omsorg for, at de tilstødende konstruktioner, brønde og afløbsledninger m.v., ikke tilsmudses unødvendigt under og i forbindelse med arbejdets udførelse. Eventuelle tilsmudsninger skal hurtigst muligt fjernes omhyggeligt med midler og metoder, der kan godkendes af vejmyndighed/ejer Affaldshåndtering og -bortskaffelse Entreprenøren skal i henhold til den kommunale affaldsstrategi eller affaldshåndteringsplan ved en arbejdsprocedure, angive: hvilke affaldstyper og nedbrydningsmaterialer, der forventes frembragt under entreprisens gennemførelse hvordan der holdes orden og ryddeligt på pladsen kildesortering af affald og nedbrydningsmaterialer i overensstemmelse med gældende affaldsregulativ oprydning og rengøring ved entreprisens afslutning Entreprenøren skal anmelde byggeaffald til kommunen, ligesom entreprenøren også skal anmelde affald med indhold af PCB, asbest og andre forurenende stoffer i henhold til kommunens retningslinjer Materialer og produkter Entreprenøren skal, så vidt det er muligt, vælge de mindst miljø- og sundhedsbelastende materialer og produkter. Der må ikke benyttes stoffer, der er opført på Miljøstyrelsens Liste over uønskede stoffer og Green Cities Liste over problematiske stoffer, hvis der findes egnede alternativer. Der skal, så vidt muligt: anvendes materialer afstemt efter byggeriets levetid og med begrænset behov for vedligehold anvendes produkter og materialer, så mest muligt kan genanvendes ved bortskaffelse

14 Side 13 af 14 vælges materialer og produkter, der let kan adskilles ved bortskaffelse for at opnå størst mulig genanvendelsesgrad. Ikke anvendes produkter, der efter endt levetid skal bortskaffes ved deponering. 9. Vinterforanstaltninger 9.1 Alment Foranstaltninger, der udføres for at gennemføre arbejdet i vinterperioden 1. november 31. marts, omfatter både vejrligsbestemte og årstidsbestemte vinterforanstaltninger. Ved de årstidsbestemte vinterforanstaltninger forstås de foranstaltninger, som er nødvendige at iværksætte uafhængig af det aktuelle vejrlig. Ved de vejrligsbestemte vinterforanstaltninger forstås de foranstaltninger, der iværksættes i vinterperioden, så det aktuelle vejrlig ikke volder skade på materialer og konstruktioner før, under og efter arbejdets udførelse. Ved andre arbejder skelnes mellem de foranstaltninger, der udføres grundet aktuelle vejrlig i vinter- og sommerperioden. Entreprenøren skal - som biydelser til de i øvrige SAB er beskrevne arbejder i vinterperioden - udføre nedenstående: Årstidsbestemte vinterforanstaltninger Arbejdets omfang Arbejdet omfatter: Udførelse af årstidsbestemte vinterforanstaltninger for aktuelle arbejder/aktiviteter i arbejdsområder Udførelse af vejrligsbestemte vinterforanstaltninger for de aktuelle arbejder/aktiviteter i arbejdsområderne Grundlag: 9.3 Udførelse Vejledning om bekendtgørelse om bygge- og anlægsarbejder i perioden 1. november til 31. marts VEJ nr af Generelle krav Inden den 1. oktober afleveres den i AAB - Styring og samarbejde afsnit 3.2 nævnte plan for vejrligsforanstaltninger. De i planen beskrevne vinterforanstaltninger udføres til sikring af: At arbejdet holdes i gang i det for arbejdets fremdrift fornødne omfang. At der ikke sker skade på udført eller igangværende arbejde. At arbejdet kan udføres i overensstemmelse med de stillede krav. At arbejdet umiddelbart igen kan optages, såfremt ekstreme vejrforhold har medført standsning.

15 Side 14 af Kontrol Generelt Der skal for hvert arbejdsområde udføres daglig logbog, af hvilken det som minimum fremgår: Hvilke foranstaltninger er udført og for hvilke arbejder/aktiviteter. I hvilke mængder er foranstaltningerne udført. Vejrprognose for evt. forebyggende foranstaltninger. Kopi af denne logbog skal afleveres til driftsherrens tilsyn ved udgangen af hver uge og senest den efterfølgende tirsdag.

16 Vejdirektoratet har lokale kontorer i: Aalborg, Fløng, Middelfart, Næstved og Skanderborg samt hovedkontor i København Find mere information på vejdirektoratet.dk Vejdirektoratet Havnegade København K Telefon vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

Arbejdsplads (SBB) H Belysningsentreprise. H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45. September 2016

Arbejdsplads (SBB) H Belysningsentreprise. H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45. September 2016 Arbejdsplads (SBB) H05010.75 Belysningsentreprise H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45 September 2016 Dokument 16/01262 1 af 6 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Arbejdsplads SAB

Læs mere

Entreprise GTUN-OME Etablering af nye Omegafuger i Guldborgsundtunnelen

Entreprise GTUN-OME Etablering af nye Omegafuger i Guldborgsundtunnelen Til de bydende Dato 22. juni 2018 Sagsbehandler Kirsten Riis Mail kiri@vd.dk Telefon 7244 7538 Dokument 18/06270 Side 1/6 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 Entreprise GTUN-OME Etablering af nye

Læs mere

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde PLANLÆGNING OG PROJEKTERING Formålet med afmærkning af vejarbejde side 13 Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni Vejregelrådet

UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni Vejregelrådet UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni 1993 Vejregelrådet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SITUATIONEN VED ARBEJDETS START OG UNDER ARBEJDETS UDFØRELSE

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 13 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

SAB-ME-TEKNIK.BILAG-C-S. SIKKERHED OG SUNDHED I LT

SAB-ME-TEKNIK.BILAG-C-S. SIKKERHED OG SUNDHED I LT Dokument: SAB-ME-Teknik..BilagC-S-SikkerhedOgSundhedLT SAB-ME-TEKNIK.BILAG-C-S. SIKKERHED OG SUNDHED I LT Side 1 Dokument: SAB-ME-Teknik..BilagC-S-SikkerhedOgSundhed Sikkerhed og Sundhed i Limfjordstunnelen

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 12 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-BY

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-BY Dato 22. marts 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-12 Side 1/10 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-BY Udbud 2017 Mekaniske

Læs mere

ENTREPRISE H102.02.21

ENTREPRISE H102.02.21 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE H102.02.21 Midterhelle-entreprise H102 Roskilde - Ringsted >>> H102.02 Trafiksanering i Osted MARTS 2011 Styring og samarbejde Entreprise Entreprenør: Udgave: H102.02.21

Læs mere

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX Udbud af asfaltarbejder 2018 IX og Maj 2018 ENTREPRISE 46: M30, km 46,200 47,400 v.s., ved Herfølge ENTREPRISE 49: M60, km 90,660-92,252 h.s., ved Taulov ENTREPRISE 50: Hldv. 450, km 4,748-8,290, inkl.

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL)

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL) Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV og Februar 2019 ENTREPRISE 12: Hldv. 133, km 6,888 9,700, inkl. P-plads, ved Nørreballe ENTREPRISE 13: Hldv. 107, km 10,880 11,721, ved Hundested

Læs mere

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 1. Generelt. 2 1.1 Gyldighedsområde. 2 1.2 Omfang.. 2 2. Svendborg Kommunes ydelser.. 2 2.1 Generelt 2 2.2 Driftsmøde/Organisation. 2 2.3 Arbejdets overdragelse 2 3. Entreprenørens

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FTUN-VEN Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER

Læs mere

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser 4. december 2014 Bo Stilling Christiansen Civilingeniør, trafiksikkerhedsrevisor Trafikafvikling Vest, Vejdirektoratet Trafikafvikling ved entrepriser Statsvejnettet

Læs mere

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG ENTREPRISE 1220.271 Oprensning af fokusarealer 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N JUNI 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: 1220.271: TAG 1 af 4 Tilbuds-

Læs mere

HÅNDBOG TEGN ANLÆG OG OKTOBER 2013

HÅNDBOG TEGN ANLÆG OG OKTOBER 2013 HÅNDBOG TEGN NINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF

Læs mere

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 VI Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL)

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 VI Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL) Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 VI og April 2019 ENTREPRISE 28: Hldv. 467, km 29,050 30,975, ved Aars ENTREPRISE 29: M52, km 236,700-243,300 v.s., excl. km 237,020 237,569 v.s.,

Læs mere

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune THISTED KOMMUNE Opgravningsregulativ for ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje i Thisted Kommune Gyldighedsområde. 1. Regulativet finder anvendelse på arbejder i og over offentlige veje/stier

Læs mere

Skilte til - Maj

Skilte til - Maj Skilte til - Maj 2019 1 FORORD / vejservice - Tanken er, at man i de fleste situationer kan bruge køretøjet, som en del af afspærringen., a, tiveret. v,, v,, da man ellers ikke opfylder det beskrevne sikkerhedsniveau.

Læs mere

Styring og samarbejde (SAB)

Styring og samarbejde (SAB) Styring og samarbejde (SAB) H05010.75 Belysningsentreprise H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45 September 2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Styring og samarbejde 1. Alment

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Brønde og ledninger på strækninger og sideanlæg UDBUD 2008 - vejdrift side 40 af

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 36320.50 Beplantningsarbejder 36320 Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UKP Indhold 36320.50 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 1210.77 Signalarbejder Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 Signalanlæg ved vestlig rampekryds på Jyllingevej 1210.77 Forord til udbudskontrolplaner

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Indhold Bestemmelser... 2 Formål... 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 Arbejdstider... 3 Forureningsbegrænsende foranstaltninger... 3 Naboorientering...

Læs mere

Arbejdsplads (SAB) SKOV.BPU. Potentialeudligningsarbejde Skovdiget. Hillerødmotorvejen M13. September 2016

Arbejdsplads (SAB) SKOV.BPU. Potentialeudligningsarbejde Skovdiget. Hillerødmotorvejen M13. September 2016 Arbejdsplads (SAB) SKOV.BPU Potentialeudligningsarbejde Skovdiget Hillerødmotorvejen M13 September 2016 1 af 8 Arbejdsplads SAB - Arbejdsplads er supplerende bestemmelser til AAB - Arbejdsplads 1 Situationen

Læs mere

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler BILAG 3 VISNINGSBIBLIOTEK FOR VARIABLE TAVLER INDLEDNING Visningsbiblioteket er en liste over godkendte visninger for variable. I nærværende udgave indeholder visningsbiblioteket kun rene tekstvisninger,

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter April 2013 Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener

Læs mere

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Gravetilladelses Vilkår for Odense Havn (OH) Godkendelse: Al arbejde i havnens gader og veje skal skriftligt anmeldes til OH mindst 5 dage før arbejdets påbegyndelse. Arbejdet må

Læs mere

AALBORG KOMMUNE AFMÆRKNING AF FÆRDSELSAREALER AALBORG KOMMUNE Særlige Arbejdsbeskrivelse for Afmærkning (SAB-AFMÆRK)

AALBORG KOMMUNE AFMÆRKNING AF FÆRDSELSAREALER AALBORG KOMMUNE Særlige Arbejdsbeskrivelse for Afmærkning (SAB-AFMÆRK) AALBORG KOMMUNE By- og Landskabsforvaltningen Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby AFMÆRKNING AF FÆRDSELSAREALER AALBORG KOMMUNE 2017-2020 Særlige Arbejdsbeskrivelse for Afmærkning (SAB-AFMÆRK)

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 18. februar 2016 Sagsbehandler Stine Kirkeskov Mail stki@vd.dk Telefon Telefon Dokument 15/11381-19 Side 1/5 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 Fjordforbindelsen Frederikssund

Læs mere

Tilbudsliste TBL LYNG-SPU Renovering af Lyngbyvejens spuns September Revision 1

Tilbudsliste TBL LYNG-SPU Renovering af Lyngbyvejens spuns September Revision 1 Tilbudsliste TBL LYNG-SPU-2018-2020 Renovering af Lyngbyvejens spuns 2018 2020 September 2018 Revision 1 TBL Rev. 1 TILBUD LYNG-SPU_2018_2020 TILBUDSLISTE Undertegnede tilbyder at udføre nedenstående

Læs mere

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted M52, Esbjergmotorvejen >>> M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted AUGUST 2014 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT...

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Entreprise Udbygning af Holbækmotorvejen Arbejdsdepot, Lindenborgvej. Holbækmotorvejen (M11) Fløng Roskilde Vest Anlægsdivisionen Januar 2010

Entreprise Udbygning af Holbækmotorvejen Arbejdsdepot, Lindenborgvej. Holbækmotorvejen (M11) Fløng Roskilde Vest Anlægsdivisionen Januar 2010 Entreprise 1150.07 Udbygning af Holbækmotorvejen Arbejdsdepot, Lindenborgvej Udbudskontrolplaner Holbækmotorvejen (M11) Fløng Roskilde Vest Anlægsdivisionen Januar 2010 Tilbudsgiver: Navn Adresse Udbygning

Læs mere

Natur & Miljø. Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter

Natur & Miljø. Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter Natur & Miljø Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med bygge- og anlægsaktiviteter

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Forskriften har til formål at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. august 2012 Per Øster

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. august 2012 Per Øster DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. august 2012 Per Øster pbos@vd.dk 7244 2513 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 6751.200 Entreprise 6751.200 Jord- og belægningsarbejder

Læs mere

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges.

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/6 Dato : 11.12.2015 FÆLLESBETINGELSER BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen,

Læs mere

VILKÅR FOR GRAVEARBEJDER I HERLEV KOMMUNE

VILKÅR FOR GRAVEARBEJDER I HERLEV KOMMUNE VILKÅR FOR GRAVEARBEJDER I HERLEV KOMMUNE Generelt GENERELT Gravearbejdet skal overholde Standardvilkår for ledningsarbejder i og over veje oktober 2016, se link ORIENTERING AF NABOER Ledningsejeren skal

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG H05010.75 Belysningsentreprise H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45 September 2016 TAG H05010.75 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Generelt

Læs mere

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV.

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. Dokumenttype UKP Udbudskontrolplaner Dato Februar 0 ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-00 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. NÆSTVED KOMMUNE UDBUDSKONTROLPLANER (UKP) ØSTLIG FORDELINGSVEJ

Læs mere

Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Den 3. november 2010

Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Den 3. november 2010 Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder Den 3. november 2010 Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune 1. maj 2009. Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Side 2 Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28 stk. 3, 3. pkt. 92, stk. 1

Læs mere

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Forskrift Forskrift for bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Formål og administration 1. Formålet

Læs mere

Bilag 1, Udbudskontrolplaner

Bilag 1, Udbudskontrolplaner ENTREPRISE: Cykelsti, Tønder Daler Bilag 1, Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan for entreprisen jf. SB ad 11 stk. 1. Kontrolplanen udarbejdes i henhold til Kontrolplan, Vejledning.

Læs mere

Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder

Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 November 2013 Forord Denne vejledning henvender

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-BTUN-BEL Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER

Læs mere

Gravetilladelse. A30 Vej: Husnr./Gravested: Status: Side: Element: L/B/D i m: Retning: Metode: KARL GJELLERUPS ALL

Gravetilladelse. A30 Vej: Husnr./Gravested: Status: Side: Element: L/B/D i m: Retning: Metode: KARL GJELLERUPS ALL IDENTIFIKATION Vores reference: Deres reference: 20190122 Karl Gjellerups A30 Vej: Husnr./Gravested: Status: Element: L/B/D i m: Retning: Metode: KARL GJELLERUPS ALL 30-30 Privat fællesvej 1590395 Venstre

Læs mere

VÅDOMRÅDEPROJEKT HUND SØ ENTREPRISE

VÅDOMRÅDEPROJEKT HUND SØ ENTREPRISE UDBUDSFORSKRIFT 31. august 2015 GENERELT ARBEJDSPLADS M.V. Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) 1 VÅDOMRÅDEPROJEKT HUND SØ ENTREPRISE 2 VÅDOMRÅDEPROJEKT BISKÆRET ENTREPRISE Udskrift 31-08-2015 0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter SKANDERBORG KOMMUNE

Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter SKANDERBORG KOMMUNE Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter SKANDERBORG KOMMUNE OKTOBER 2014 1 Indhold Formål 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde 3 Anmeldelse 3 Arbejdstider 4 Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning

Læs mere

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Vedtaget af byrådet i Fredensborg Kommune d. 30. oktober 2017. Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse

Læs mere

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Pas på ledningerne og livet Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Indledning Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet stærkstrømsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsens afsnit 5A omhandler sikkerhedsforskrifter

Læs mere

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER BISPEENGBUEN. Overfladebehandling af bjælker, 2012-2013 NOVEMBER 2012

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER BISPEENGBUEN. Overfladebehandling af bjælker, 2012-2013 NOVEMBER 2012 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER BISPEENGBUEN Overfladebehandling af bjælker, 2012-2013 NOVEMBER 2012 Til Vejdirektoratet Dokumenttype Særlige arbejdsbetingelser - SAB Dato November 2012 BISPEENGBUEN OVERFLADEBEHAND-

Læs mere

Fællesbetingelser Side : 1/7 Dato :

Fællesbetingelser Side : 1/7 Dato : Fællesbetingelser Side : 1/7 BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen, med mindre det specifikt fremgår, at

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Københavns Kommune 1 2 Forskrift for visse miljøforhold ved bygge- og anlægsarbejder i Københavns Kommune Denne forskrift er udarbejdet i

Læs mere

Trafiknetværk Nordsjælland Vej-Skole-Politiseminar Torsdag i Hillerød Vejtekniske krav til skolepatruljesteder samt følgeordninger

Trafiknetværk Nordsjælland Vej-Skole-Politiseminar Torsdag i Hillerød Vejtekniske krav til skolepatruljesteder samt følgeordninger Trafiknetværk Nordsjælland Vej-Skole-Politiseminar Torsdag 19-01-2017 i Hillerød Vejtekniske krav til skolepatruljesteder samt følgeordninger Svend Erik Petersen, fhv. konsulent Rigspolitiet Nationalt,

Læs mere

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Fremkommelighed 2. Trafikanten i fokus Trafikanten skal

Læs mere

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder)

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder) Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Lokalstøtteelement XXXXX STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder)

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter.

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter. 10. september 2015 Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder og overfladebehandling af fritstående stålkonstruktioner eller andre større fritstående konstruktioner i Esbjerg

Læs mere

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Kødindustriens Arbejdsmiljøudvalg INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Oktober 2010 Katalog over løsninger ved intern færdsel Kataloget over løsninger er tænkt som inspiration til virksomheder, der står overfor igangsætning

Læs mere

SAB-ME-TEKNIK.BILAG-C-C. ARBEJDSPROGRAM

SAB-ME-TEKNIK.BILAG-C-C. ARBEJDSPROGRAM Dokument: SAB-ME-Teknik..BilagC-C-Arbejdsprogram SAB-ME-TEKNIK.BILAG-C-C. ARBEJDSPROGRAM Vejdirektoratet Limfjordstunnelen Side 1 Dokument: SAB-ME-Teknik..BilagC-C-Arbejdsprogram Reparations- og vedligeholdelsesarbejder

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag. Entreprise Støjskærme. 14 Helsingørmotorvejen >>> 1435 Hørsholm Syd - Øverødvej.

Tilbuds- og afregningsgrundlag. Entreprise Støjskærme. 14 Helsingørmotorvejen >>> 1435 Hørsholm Syd - Øverødvej. Tilbuds- og afregningsgrundlag Entreprise 1435.320 Støjskærme 14 Helsingørmotorvejen >>> 1435 Hørsholm Syd - Øverødvej november 2013 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) ENTREPRISE 1435.320 Støjskærme

Læs mere

Vi larmer og støver. - Information om vindues- og døreudskiftning i Vivabolig afdeling 7, Peter Freuchens Vej 2-114

Vi larmer og støver. - Information om vindues- og døreudskiftning i Vivabolig afdeling 7, Peter Freuchens Vej 2-114 Vi larmer og støver - Information om vindues- og døreudskiftning i Vivabolig afdeling 7, Peter Freuchens Vej 2-114 Denne folder henvender sig til beboerne i Vivabolig, Afdeling 7. Peter Freuchens Vej 2-14

Læs mere

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSMATERIEL. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSMATERIEL. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel 15-02-2017 ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSMATERIEL 41-43 Højdekrav 1,0 meter til underkant Højst 2 tavler samt nødvendige undertavler pr. stander Afstanden mellem tavlesnit som i skemaerne på side 42 og 43 42-43

Læs mere

City køreskolens lille teoribog

City køreskolens lille teoribog City køreskolens lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Udarbejdet

Læs mere

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land:

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Byområde December 2017 Vejarbejde i byområde I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Begrænset plads Cyklister og fodgængere Ledningsarbejde på trafikarealer Parkering Busser i rute

Læs mere

KONTROL UDSKRIFT GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: ROVnr.:

KONTROL UDSKRIFT GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: ROVnr.: Type: Ansøgning LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Vej og Parkering Rådhuset 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 45 97 30 00 lokal 3587 og lokal 3560 KONTROL UDSKRIFT GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 18-01656 ROVnr.:

Læs mere

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 2 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Bro 030-066/68, Farøbroerne Renovering af SCADA/PLC November 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Vejdirektoratet

Læs mere

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat QAASUITSUP KOMMUNIA Stab for Anlæg, Miljø & Infrastruktur Noah Mølgårdip Aqq. 9 Postboks 1023 3952 Ilulissat VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i Oksbøl Skyde-og øvelsesterræn (for kortvarige udlån til ikke-kommercielle formål)

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i Oksbøl Skyde-og øvelsesterræn (for kortvarige udlån til ikke-kommercielle formål) Lokalstøtteelement Oksbøl STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i Oksbøl Skyde-og øvelsesterræn (for kortvarige udlån til ikke-kommercielle formål) 1. Parterne og det lejede:

Læs mere

Tegningsbilag H Jord- og belægningsarbejder. H013 København - Helsinge. April 2016

Tegningsbilag H Jord- og belægningsarbejder. H013 København - Helsinge. April 2016 Tegningsbilag H013.21.20 Jord- og belægningsarbejder H013 København - Helsinge April 2016 Tegningsliste H01321 SUPERC. FARUMRUTE V. HARESKOVVEJ Side 1 af 2 Udskrevet 2016/04/28 14:14:18 Tegningsliste H01321

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR INDRAPPORTER GRATIS PÅ 8020 2060 VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØRER FUNGERER SOM OBSERVATØRER PÅ DET RUTENUMMEREREDE VEJNET, OG SÅ SNART DER

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

Særlige arbejdsbeskrivelser - Styring og samarbejde Entreprise GTUN-OME Etablering af nye omegafuger

Særlige arbejdsbeskrivelser - Styring og samarbejde Entreprise GTUN-OME Etablering af nye omegafuger Særlige arbejdsbeskrivelser - Styring og samarbejde Entreprise GTUN-OME Etablering af nye omegafuger Guldborgsundtunelen Maj 2018 Indholdsfortegnelse: Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB)... 2 Styring og

Læs mere

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold Memo Rudersdal Kommune Titel Dato 5 marts 2010 Til Kopi Fra Kongevejen - opgavebeskrivelse Rudersdal Kommune COWI A/S COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning BEK nr 313 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 9. august 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Vejdirektoratet, j.nr. 18/15242

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSUDSTYR. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSUDSTYR. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSUDSTYR 41-43 Højdekrav 1,0 meter til underkant Højst 2 tavler samt nødvendige undertavler pr. stander Afstanden mellem tavlesnit som i skemaerne på side 42 og 43 42-43 Mindste

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Sikkerhed ved vejarbejde - et fælles ansvar

Sikkerhed ved vejarbejde - et fælles ansvar Sikkerhed ved vejarbejde - et fælles ansvar Forebyggelse af faren for påkørsel ved vejarbejde Vejforum 7. december 2017 Roller og opgaver: 1. Entreprenøren 2. Vejmyndighed 3. Bygherre Forebyggelseskonsulent

Læs mere

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Instruks IN-2-2 Arbejdsmiljøemne: Ulykkesrisici Ansvarlig enhed: AFC, SD, B/A og Teknik Ikrafttræden: 1. juli 2015 Senest revideret: 1. EMNE OG BAGGRUND

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE STIBROER OVER KYSTBANEN

HØRSHOLM KOMMUNE STIBROER OVER KYSTBANEN Att.: De bydende 23. februar 2018 HØRSHOLM KOMMUNE STIBROER OVER KYSTBANEN Projekt nr. 228776 Version 1 Dokument nr. 1223397530 Udarbejdet af MLR Rettelsesblad nr. 1 Nærværende rettelsesblad nr. 1 omfatter

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Opgavebeskrivelse Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 Dato 19. november 2014 Sagsbehandler Hans-Carl Nielsen Mail hcn@vd.dk Telefon 7244 3652

Læs mere

Brush-up på paratviden om afmærkning af vejarbejder. Bestemmelser. Tavleoversigten. Trin I repetition - juni 2016

Brush-up på paratviden om afmærkning af vejarbejder. Bestemmelser. Tavleoversigten. Trin I repetition - juni 2016 24-11-2016 Brush-up på paratviden om afmærkning af vejarbejder Trin I repetition - juni 2016 Bestemmelser Tavleoversigten 1 24-11-2016 Fritrumsprofil Tavlehøjde over kørebanens belægningsoverflade Fritrumsprofil

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Arbejdsmiljø Arbejde i udgravninger og ved vej

Arbejdsmiljø Arbejde i udgravninger og ved vej Arbejdsmiljø Arbejde i udgravninger og ved vej Supplerende arbejdsmiljøuddannelse Ester Jensen, COWI A/S Jordskred Hvorfor? Arbejde i udgravninger anses som risikoarbejde. Kendte risici : sammenstyrting,

Læs mere

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2018 NORDFYNS KOMMUNE GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2018-2021 PROJEKTNR. A109508 DOKUMENTNR. A109508-02-07

Læs mere

Entreprise H

Entreprise H er Entreprise H370.02.76 Signalentreprise H370 Herning - Varde >>> H370.02 maj 2012 Tilbud og kontrakt Løbe nr Reference Hvor skal kontrolleres Hvordan skal kontrolleres kontrolleres Acceptkriterium Krav

Læs mere