Følgende afsnit redegør først for idrætsanlæg, idrætsbaser og idrætsruter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Følgende afsnit redegør først for idrætsanlæg, idrætsbaser og idrætsruter."

Transkript

1 Idræts- og Fritidspolitikkens fokusområder Idræts- og fritidspolitikken og Perspektivplanen Helsingør Kommune har i efteråret 2012 vedtaget en ny idræts- og fritidspolitik. Politikken er skabt på baggrund af en proces hvor en bred vifte af relevante institutioner, interesseorganisationer, idræts- og fritidsforeninger og sammenslutninger samt fagfolk,dance har været indbudt som bidragsydere. Perspektivplanen for anlægs- og investeringsønsker for fremtidens idrætsanlæg og faciliteter blev vedtaget første gang i 2009 af Idræts- og Sundhedsudvalget. Perspektivplan var en overordnet strategi for faciliteter der primært forholdte sig til alle kendte anlægsønsker og behov i forhold til kommunens geografi ske udstrækning. Med den nye Idræts- og Fritidspolitik vil perspektivplanen ikke længere tage i udgangspunkt i kommunens geografi ske udstrækning, men afspejle fokusområder og målsætninger som Idræts- og fritidspolitikken prioriterer. Perspektivplanen - Helsingør Kommune som idrætslandskab Idræts- og Sundhedsudvalgets vision er, at helt overordnet skal landskabet betragtes som et idrætslandskab. Borgerne i Helsingør Kommune skal så snart de træder ud af døren have forestillingen om, at de kan dyrke idræt og motion og idrætslandskabet kan benyttes til fysisk aktivitet uanset om man befi nder sig i sin egen have, parkeringspladsen, havnens kaj eller skovens natur. Idrætslandskabet udgøres af tre typer af anlæg: idrætsanlæg idrætsbaser idrætsruter Der fi ndes rigtigt mange idrætsfaciliteter i Helsingør Kommune, men grupperne fra arbejdet med Idræts- og fritidspolitikken antydede, er der en opgave i at kommunikere og synliggøre de muligheder der er for at dyrke idræt og motion i Helsingør Kommune. Følgende afsnit redegør først for idrætsanlæg, idrætsbaser og idrætsruter.

2 Perspekivplanen Forslag til investeringer Det er kommunens mål, at eksisterende idrætsanlæg skal være omdrejningspunkterne for det brede idrætsliv der er forankret i foreninger, skoler og institutioner. Det er en kvalitet at hele familien kommer til at få deres gang på idrætsanlæggene og derfor vigtigt at understøtte aktivitet både inde og ude på disse. Det er nødvendigt og højt prioriteret, at der bliver investeret i at opretholde kvaliteten og udbygge de muligheder for idræt og motion der fi ndes på disse anlæg. Den decentrale struktur hvor der, fordelt rundt i lokalområder, fi ndes idrætsfaciliteter, såvel indendørs som udendørs, fastholdes i årene fremover. Denne struktur giver indlysende fordele i form af nærhed til brugerne, hvilket de også har givet udtryk for er en kvalitet. Der er ikke nogen planer om, at tilføre nye større anlæg bortset fra tanker om et maritimt center der skal bringe brugen af kysten og vandet tættere på borgerne. Idræts- og Sundhedsudvalget fi nder det ønskeligt at renovering og modernisering vægtes højt og at der ved modernisering af eksisterende idrætsanlæg udover at understøtte det brede idrætsliv, også fi ndes plads til de mindre idrætsgrene hvor alle kan have gavn af, at de ikke optager en håndboldbane, hvis deres krav til arealer og faciliteter er mere fl eksible. Af større idrætsanlæg fi ndes der i Helsingør Kommune følgende: Snekkersten og Atletikstadion ved Rønnebær Allé Mørdrup Espergærde Sportsplads Kvistgård Tikøb Helsingør Idrætspark ved Løvdalsvej Borsholm Hornbæk Nordkystens Indendørsarealer ved idrætsanlæg Mængden og tilgængeligheden af idrætshaller er afgørende for en stor vifte af idrætsgrene og målgrupper. Når man tænker indendørsfaciliteter skal der tages højde for den udvikling i idrætsvaner der foregår. Tendensen er at idræt og motion skal foregå på den enkeltes vilkår med hensyn til hvor, hvornår og med hvem man skal være fysisk aktiv med. Det betyder at man skal overveje om dimensionerne på en håndboldbane skal være udgangspunktet for nye idrætsbyggerier. Mindre bevægelsessale og motionsrum giver større fl eksibilitet og gevinst samlet set. Udover fl ere og mere multifunktionelle faciliteter kræver det at idrætsforeningerne skal blive bedre til indbyrdes, at samarbejde om fordeling af tider i indendørsfaciliteterne.

3 Idræts- og Fritidspolitikkens fokusområder Selvorganiseret idræt på indendørsarealerne Da mange forældre har deres gang på anlæggene i forbindelse med deres børns træning skal hallerne tænke på tilbud som forældrene kan benytte sig af når deres børn er aktive. Som et konkret forslag fra arbejdet med Idræts- og fritidspolitikken, skal det undersøges om idrætsanlæggene kan etablere og tilbyde motion og sundhedsfaciliteter der kan være nogle attraktive rum for forældre, idrætsforeningerne men også selvorganiserede motionister. Sådanne faciliteter vil kunne danne torvepladser hvor hele familien kan aktiveres og mødes med andre. Det klare ønske er, at de barrierer der eksisterer for dem der er inaktive skal minimeres så muligheden for en aktiv hverdag fremmes. Selvorganiseret idræt på udendørsarealerne Forslag om at åbne de etablerede idrætsanlæg op for alle uanset organisationsform skal undersøges. At mindske barriererne for de inaktive og gøre dem nysgerrige ved at placere multibaner, opbevarings- og omklædningsfaciliteter og mindre udendørs motionsredskaber i tilknytning til idrætsanlæggene afprøves. Tendensen med den spontane og uformelle idræt i byrummet er de seneste år blomstret op og er ved at etablere sig som en brugergruppe der er svær, men nødvendig at tilgodese i den overordnede planlægning af idræt fra kommunens side. Ønsket er en let adgang til idræt og motion og at skabe rammen for, at den inaktive borger med så få barrierer som muligt kan blive en fysisk aktiv person. At være en aktiv borger er en del af, at komme tættere på hinanden og styrke fællesskabet og opdage nye sider af sig selv og sin by. Det er i første omgang de større idrætsanlæg såsom Helsingør Idrætspark, Snekkersten Idrætscenter, Hornbæk Hallen, Mørdrup og Nordkysthallen der skal tilføres disse faciliteter. Idræts- og Sundhedsudvalget ønsker at etablere et Idrætslegeland ved hver at de store idrætsanlæg der kan inspirerer til fysisk aktivitet, leg og socialt samvær. dækker over mange forskellige mindre anlæg, bygninger og installationer til bevægelse og leg. En idrætsbase kan være en badebro med opbevaringsplads, hvor der er tænkt på at kunne søsætte havkajakker eller kitesurfe fra. En anden idrætsbase kunne være en skovlegeplads eller skovsti som løbere eller folk på gåture lige kan benytte. En tredje type kunne være et bevægelseslokale eller en pavillon i nærheden af havet eller skove, der indeholder basale funktioner som et mindre skab, omklædningsfaciliteter og et bad. kan være mange ting, og kræver i mange tilfælde kun, at man ændrer få ting for at skabe idrætsrammer og bevægelsesklare rum til den organiserede såvel som den

4 Perspekivplanen Forslag til investeringer selvorganiserede idræt. De store idrætsanlæg er naturligt omdrejningspunkterne i idrætslandskabet men idrætsbaserne er de steder man bruger på vej til og fra arbejde, eller når børnene bliver afl everet hos kammeraten eller før man mødes med vennerne på restauranten. ne er med til, at gøre idrætslandskabet endnu mere brugbart. i byerne Byområderne i Helsingør Kommune indeholder en række muligheder for at oprette forskellige idrætsbaser i parker, parkeringspladser, torve og pladser. De kan bruges til ophold, leg, motion, idræt og stille refl eksion i naturen. Byrådet har i Ny vision og strategi for Helsingør Kommune ønsket at der igangsættes et arbejde med at udvikle byrummene, pladser, belægninger og friarealer, så de afspejler byens mangfoldighed og herigennem bliver attraktive opholdssteder for borgere og besøgende.. Eksempler som den nyåbnede Multipark ved Villa Fem, petanqueanlæg ved Snekkersten Idrætscenter og andre mindre såkaldte bevægelsesklare arealer bynært skal videreudvikles og bearbejdes så de kan give borgere i mange aldre muligheden for fysisk aktivt tæt på deres bopæl. i skoven og det åbne land Skovene i Helsingør Kommune bibringer borgerne mange værdier. At gå på opdagelse med familien og venner, løbe og cykle gennem det åbne land rummer værdier som fx det gådefulde og rolige. En populær idrætsbase er naturlegepladsen i Teglstrup Hegn og Helsingør Kommune ønsker at samarbejde med Naturstyrelsen og Friluftsrådet om at etablere fl ere af disse fx Økobaser. Oplagte steder til naturlegepladser, shelters og motionsbaner ville være Egebæks Vang, Horserød Hegn, Nyrup Hegn og Klosterishegn. ved kysten 90 procent af kommunens indbyggere bor mindre end 2 km fra kysten. Det betyder, at kommunens kyster, strande og havne i særlig grad bør supplere borgernes ønsker om motion og afslapning som det også bør gælde de bynære skov- og naturområder. En aktivitet der i disse år har vundet stor indpas i danskernes dag, er kajaksporten. langs kysten skal være grundlag for en lang række aktiviteter, som beachvolley, kajakroning, windsurfi ng, almindelig badning etc. Desuden giver de mange havne i Helsingør Kommune unikke muligheder der skal udnyttes til at gøre kommunen attraktiv for nuværende og nye borgere. Kystområderne er i det hele taget, en overset ressource ikke bliver udnyttet i fulde udstrækning.

5 Idræts- og Fritidspolitikkens fokusområder Idrætsruter Til at binde idrætslandskabet sammen har kommunen idrætsruter. Idrætsruter er forbindelserne mellem idrætsanlæg, idrætsbaser, hjem og arbejde etc. og skal lette borgernes adgang til idræt. Cykelstier og fortove er ikke traditionelt set som en idrætsfacilitet men er noget rigtigt mange alligevel bruger til deres løbetur med naboen, turen på rulleskøjter etc. Børn og unges sikre vej til og fra skole via cykelstier og fortove er, for nogle, en vigtigt del den daglige times motion. At forbedre vilkårene for cyklister og fodgængere var et klart ønske fra mange sider og der er en indlysende trafi kal og miljømæssig gevinst ved at fl ere cykler. Samtidig har det også en væsentlig sundhedsmæssig effekt. Dette er særligt vigtigt for børn og unge, som udover at være selvtransporterende kan få en del af den nødvendige times daglige motion. I Helsingør Kommune fi ndes der både løberuter, MTB ruter, snorkelstier etc. Idrætsruter er fremragende idrætsanlæg, fordi det giver alle muligheder for let adgang til motion uden at skulle binde sig til faste tider, træningspartnere e. lign. Med lidt omtanke i udformningen af en løberute, kan de indeholde elementer der kan give en alsidig træning for alle aldersgrupper, være en fællesaktivitet for familierne. Mountainbikeruten i Teglstrup Hegn er anlagt som et samarbejde mellem Skov og Naturstyrelsen og lokale idrætsforeningerne og er også et populært tilbud til andre end de lokale cykelklubber. Derudover har Helsingør Kommune i samarbejde med Naturstyrelsen anlagt Sundhedsspor i både Teglstrup Hegn og Egebæksvang. Senest er der i samarbejde med en lokal idrætsforening anlagt en idrætsrute med motionsredskaber på Mørdrup.

6 Idræts- og Fritidspolitikkens fokusområder Det frivillig børne- og ungearbejde De foreninger, der udfører et arbejde med børn og unge indenfor fritidsområdet og hvor der arbejdes frivilligt og ulønnet. Dette er kendetegnende for bl.a. spejder- og rollespilsgrupper. Målsætninger Helsingør Kommune ønsker at.. synliggøre og udvikle det frivillige børne og ungearbejde samt sikre mangfoldighed i foreningstilbuddene øge foreningsdeltagelsen blandt børn og unge med fokus på deltagelse og fastholdelse i et aktivt fritidsliv indtænke de frivillige børne- og unge foreninger som samarbejdspartner ved nye tiltag i kommunen bidrage til opkvalifi cering af undervisere, instruktører og ledere både med henblik på foreningsudvikling samt fastholdelse og rekruttering af de frivillige i foreninger Idræts- og fritidsfaciliteter der understøtter målsætninger Etape 2 Kulturværft Idrættens Hus Udvikling af Sommariva området til idræts- og fritidsformål Idræts Kulturhus Tikøb

7 Perspekivplanen Forslag til investeringer Andre foreninger, kulturelle og sociale foreninger Foreninger, der udfører frivilligt og ulønnet arbejde inden for det brede foreningsliv. Det kan være indsatser for børn, unge og voksne, og det kan være sociale tiltag, frivillige yder til gavn for andre end én selv. Målsætninger Helsingør Kommune ønsker at.. gøre det nemmere at være frivillig samt synliggøre og udvikledet frivillige foreningsarbejde sikre mangfoldighed i foreningstilbuddene arbejde på at integrere Helsingør Kommunens frivillighedscenter i foreningslivet og borgernes hverdag bidrage til opkvalifi cering af undervisere, ledere og instruktører på fritidsområdet gennem dialog med det frivillige foreningsliv Idræts- og fritidsfaciliteter der understøtter målsætninger Udvikling af Sommariva området til idræts- og fritidsformål Samling af idrætten på Gl. Hellebækvej Etape 2 Kulturværft Idrættens Hus Idrætseksperimentarium/Multihal Ny Byskole Idræts Kulturhus Tikøb Kulturhuset Bølgen - Tilbygning Udbygning Kvistgård Fælleshus Udvikling af Løvdalscenter

8 Idræts- og Fritidspolitikkens fokusområder Idræt og bevægelse i skole og institution Den idræt og bevægelse som børn og unge dyrker i institutions- og skoleregi Målsætninger Helsingør Kommune ønsker at.. sikre at idræt og bevægelse har en central rolle i daginstitutioner, skoler/sfo og fritisklubber arbejde på at højne trivsel og bevægelsesglæde hos børn gennem koblingen bevægelse og læring i dagtilbud og skole skabe helhed i børnenes hverdag, hvor de kan gå direkte fra skole og institution til idræts-/ spejder-, og anden fritidsaktivitet med fokus på fysisk udfoldelse have fokus på aktiviteter for de motorisk usikre og inaktive børn i alderen 3-9 år Idræts- og fritidsfaciliteter der understøtter målsætninger Idrætseksperimentarium/Multihal Ny Byskole Ny idrætshal Espergærde Gymnasium Motions-, Idræts- og legerum/træningspavillon Idrætslegeland ved de store idrætsanlæg Udvidelse Helsingør Svømmehal Udvikling af Løvdalscenter Multibaner Naturlegepladser Idrætsruter Løbestier

9 Perspekivplanen Forslag til investeringer Foreningsidræt Foreningsidræt er idræt og motion, som er organiseret gennem almindeligt medlemskab i de lokale foreninger. Målsætninger Helsingør Kommune ønsker at.. understøtte og udvikle de bedst mulige rammer for foreningsidrætten skabe et idrætsmiljø, der bygger på et bredt tværkulturelt samarbejde understøtte og styrke samarbejder, erfarings- og vidensudveksling idrætsforeninger imellem samt mellem idrætsforeninger og børne- og ungeinstitutioner bidrage til opkvalifi cering af trænere og ledere udanset udgangspunkt både med henblik på foreningsudvikling samt fastholdelse og rekruttering af de frivillige i foreninger gennem dialog med foreningsidrætten Idræts- og fritidsfaciliteter der understøtter målsætninger Etape 2 Kulturværft Idrættens Hus Samling af idrætten ved Gl. Hellebækvej Udvidelse Hornbækhallen Maritimt Center (Samling af vandaktiviteter) Udvidelse Nordkysthallen Ny idrætshal Espergærde Gymnasium Udvikling af Sommariva området til idræts- og fritidsformål Idrætseksperimentarium/Multihal Ny Byskole Udvidelse Helsingør Svømmehal Motions-, Idræts- og legerum/træningspavillon Foreningsfi tness Hullet ved Rønnebær Allé - Udbedring af drænforhold og genopretning af arealet Idræts Kulturhus Tikøb Udbygning Kvistgård Fælleshus Foreningsfi tness Lovliggørelse af ridefaciliteter Idrætslegeland ved de store idrætsanlæg Idrætsruter Løbestier

10 Idræts- og Fritidspolitikkens fokusområder Eliteidræt og talentudvikling Eliteidræt er defi neret som idræt, der enten er på eller indenfor en overskuelig fremtid kan udvikles til topidræt på nationalt og/eller internationalt niveau. Eliteidrætten er organiseret i lokale foreninger samt gennem fonden Elite Målsætninger Helsingør Kommune ønsker at.. skabe et eliteidrætsmiljø, der bygger på samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og foreninger med henblik på at skabe tilgang af de nødvendige ressourcer, til gavn for talentudvikling og elite understøtte en fælles strategi og målsætning for talentudvikling i samarbejde eliteidrætten styrke samarbejdet mellem idrætsliv, uddannelse og hverdag for idrætstalenter, eliteudøvere og trænere med fokus på et sammenhængende og koordineret idrætsstilbud for de årige profi leres som en attraktiv idrætskommune med nationale og internationale begivenheder på højt niveau Idræts- og fritidsfaciliteter der understøtter målsætninger Kunstgræsbaner på de større idrætsanlæg Regionalt storstadion Samling af idrætten ved Gl. Hellebækvej Maritimt Center (Samling af vandaktiviteter) Udvikling af Sommariva området til idræts- og fritidsformål Udvidelse Nordkysthallen Ny idrætshal Espergærde Gymnasium Udvidelse Helsingør Svømmehal

11 Perspekivplanen Forslag til investeringer Den selvorganiserede idræts- og fritidsaktivitet Den selvorganiserede idræts- og fritidsaktivitet spænder over mere spontane aktivitets- og samværsformer som f.eks. udfoldelse af idræt og leg (fx skating, cykling, vandaktivitet eller løb) i kommunale byrum, anlæg og i naturen. Målsætninger Helsingør Kommune ønsker at.. synliggøre og fremme de selvorganiseredes adgang til faciliteter og anlæg i nærmiljøet, byrummet og naturen øge mulighederne for fl eksibel deltagelse og tilknytningsmuligheder i idræts- og fritidsaktiviteter i foreningerne understøtte den selvorganiserede idræts og fritidsaktivitet med henblik på at skabe trivsel, velværd og sundhed for alle kommunens borgere arbejde på at synliggøre selvorganiserede idræts- og fritidsaktiviteter samt skabe adgang til faciliteter i kommunen for selvorganiserede via Helsingør kommunes medieplatform Idræts- og fritidsfaciliteter der understøtter målsætninger Etape 2 Kulturværft Idrættens Hus Udvikling af Sommariva området til idræts- og fritidsformål Maritimt Center (Samling af vandaktiviteter) Udvidelse Nordkysthallen Ny idrætshal Espergærde Gymnasium Idrætseksperimentarium/Multihal Ny Byskole Idrætslegeland ved de store idrætsanlæg Motions-, Idræts- og legerum/træningspavillon Udvidelse Helsingør Svømmehal Udvikling af kystområderne Idrætsruter Løbe- og MTB-ruter

12 Idræts- og Fritidspolitikkens fokusområder Den folkeoplysende voksenundervisning Den folkeoplysende voksenundervisning er en kulturbærende og demokratifremmende institution, som tager udgangspunkt i at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder. Formålet er blandt andet at styrke evnen og lysten til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet. Målsætninger Helsingør Kommune ønsker at.. synliggøre, styrke og udvikle den lokale folkeoplysende voksenundervisning give mulighed for, at alle, uanset udgangspunkt, kan deltage i undervisning, der bidrager til personlig udvikling - alment, kulturelt og fagligt understøtte voksenundervisningen i arbejdet med at sikre borgerne gode muligheder for oplysning, oplevelser, dialog og faglighed samt udbyde tilbud, rettet mod borgere med specielle behov bidrage til at aftenskolerne skal være et attraktivt tilbud til kommunens borgere Idræts- og fritidsfaciliteter der understøtter målsætninger Etape 2 Kulturværft Idrættens Hus Idrætseksperimentarium/Multihal Ny Byskole Idræts Kulturhus Tikøb Udbygning Kvistgård Fælleshus Kulturhuset Bølgen - Tilbygning

13 Perspekivplanen Forslag til investeringer Liste over mulige anlægsønsker Etape 2 Kulturværft Idrættens Hus Udvikling af Sommariva området til idræts- og fritidsformål Stadionanlæg Ndr. Strandvej, Nye tennisbaner, klubhus etc. Idrætsfaciliteter - Teknisk Museum og Stadion, Ndr.Strandvej Handicaptoilet Helsingør Stadion Renovering af gulve i tennishallen Nrd. Strandvej Renovering af gulve i badmintonhallen Samling af idrætten på Gl. Hellebækvej Vandingsanlæg bane 6 Idrætseksperimentarium/Multihal Ny Byskole Kampsportscenter Kunstgræsbaner på de større idrætsanlæg Regionalt storstadion Maritimt Center (Samling af vandaktiviteter) Kajakklubben Krogen Udvidelse Nordkysthallen Nyt gulv i Nordkysthallen Ny idrætshal Espergærde Gymnasium Renovering af Espergærdehallen Udvidelse Hornbækhallen Kulturhuset Bølgen - Tilbygning Udbygning Kvistgård Fælleshus Motions-, Idræts- og legerum/træningspavillon Idrætslegeland ved de store idrætsanlæg Udvikling af Løvdalscenter Udvikling af faciliteter til Amerikansk Fodbold Hullet ved Rønnebær Allé - Udbedring af drænforhold og genopretning af arealet Udvidelse Helsingør Svømmehal Udskiftning af rør Helsingør Svømmehal Foreningsfi tness Idræts Kulturhus Tikøb Omklædning Lovliggørelse af ridefaciliteter Udvikling af kystområderne Naturlegeplads Multibaner Idrætscontainere Idrætsruter Løbestier Oplysteløbestier Løbe- og MTB-ruter

14 Anlægsønsker i geografisk perspektiv Idrætslandskabet Helsingør nordlige og sydlige bydel Muligheder Samling af idrætten på Gl. Hellebækvej Udvikling af Sommariva området til idræts- og fritidsformål Udvikling af kystområderne Udvikling af Løvdalscenter Idrætsruter Kunstgræsbane og idrætslegeland Udvidelse Helsingør Svømmehal Kunstgræsbane Snekkersten Idrætscenter Motions- og legerum i Egebæksvang Idrætslandskabet Espergærde Muligheder Udvikling/Renovering af Espergærdehallen Udvikling af motions- og legerum Idrætsruter Løbe- og MTB-ruter Ny idrætshal Espergærde Gymnasium Regionalt storstadion Lovliggørelse af Stenbjerggård Rideskole Idrætslegeland ved Mørdrup Idrætslandskabet Hellebæk - Ålsgårde Muligheder Nyt halgulv Renovering eller udvidelse af hallen Kunstgræsbane Motions- og legerum Kulturhus Bølgen - Tibygning Idrætsruter Løbe- og MTB-ruter Idrætslandskabet Hornbæk Muligheder Udnyttelse af kommunal bygning (gamle klubhus) til idræt og bevægelses Udvikling af Borsholm idrætsanlæg Udvidelse Hornbækhallen Motions- og legerum i Klosteris Hegn Idrætslegeland ved Hornbæk MTBrute Klosteris Hegn/Horserød Hegn Oplyste Løbestier Idrætslandskabet Tikøb - Kvistgård - Nygård - Gurre Muligheder Samling af rideskoler i Nygård Idrætsruter Løbe- og MTB-ruter Motions- og legerum i skov- og natur

Idræts- og fritidspolitik i Helsingør Kommune

Idræts- og fritidspolitik i Helsingør Kommune Idræts- og fritidspolitik i Helsingør Kommune Idræts- og fritidspolitikken for Helsingør Kommune er udarbejdet af Center for Sundhed, Idræt og Medborgerskab Grafik: P. Sørensen, Uddannelseshuset Foto:

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 - et fælles anliggende for hele Helsingør Kommune Side 1 Indhold 1. Indledning. Side 3 2. Formål og sammenhæng til visionen Side 3 3. Gennemgående principper for fokusområderne.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK for Glostrup Kommune 2012-2016 Center for Kultur og Idræt Glostrup Kommune FORORD Rammerne for denne Folkeoplysningspolitik er folkeoplysningsloven og det aktive medborgerskab. Folkeoplysningspolitikken

Læs mere

Fritidspolitik. Udkast

Fritidspolitik. Udkast Fritidspolitik 2015 Udkast 1 Indhold Indhold...Side 2 Forord...Side 3 Vision 1: Fællesskab...Side 5 Vision 2: Aktivitet...Side 7 Vision 3: Frivillige...Side 11 Vision 4: Partnerskaber...Side 13 Vision

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx 7. oktober 2011 Sagsnr. 194816 Brevid. 1340268 Ref. TIGC Dir. tlf. 46 31 40 95 tinagc@roskilde.dk Ungepolitik Vision Roskilde Kommune ønsker en stærk, engageret ungdomskultur

Læs mere

Udviklingsplan for Idrætten på Østerbro

Udviklingsplan for Idrætten på Østerbro Sport 2100 August 2010 Udviklingsplan for Idrætten på Østerbro Østerbro vokser. Der bygges til boliger og erhverv. Om få år begynder byggerierne i Nordhavnen. Det betyder, at vi bliver flere på Østerbro.

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget Fritidspolitik 2010 Folkeoplysningsudvalget Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

SLAGELSE UDKAST TIL NY FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK KOMMUNE 2012-2014 1

SLAGELSE UDKAST TIL NY FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK KOMMUNE 2012-2014 1 SLAGELSE KOMMUNE UDKAST TIL NY FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK 2012-2014 1 Forord Foreningslivet er noget ganske særligt i det danske samfund. De grundlæggende værdier i folkeoplysningen er demokrati og fællesskab.

Læs mere

Fritidspolitik - udkast til høring

Fritidspolitik - udkast til høring Fritidspolitik - udkast til høring 1 2 Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel

Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel Billund Kommune Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel Udarbejdet af 17 stk. 4 udvalget målrettet kultur- og fritidspolitik Februar 2016 2 Politik Forord Her følger kultur- og fritidspolitikkens

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune.

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune. Pædagogiske læreplaner SFO er Holbæk Kommune. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... Forord.... Særlige krav til pædagogiske læreplaner.... Sammenhæng i børnenes hverdag:... Anerkendelse af fritidspædagogikken....

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

Dialogmøde 2011-2012. Fritid og Kultur Den 8. maj 2012. Idræt

Dialogmøde 2011-2012. Fritid og Kultur Den 8. maj 2012. Idræt Dialogmøde 2011-2012 Fritid og Kultur Den 8. maj 2012 Idræt Dagsorden for idrætsområdet 1. Budget for Fritids- og Kultur området 2. Status på Idræts- og bevægelses-politikken 1. Herunder orientering om

Læs mere

FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT

FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT Det brændende spørgsmål Det bynære landdistrikts centrale karakteristika FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i det bynære landdistrikt? Definition af det

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Roskilde leger - Kom ud og leg!

Roskilde leger - Kom ud og leg! 9. januar 2010 - Kom ud og leg! Tlf.: Fax: www.roskilde.dk Roskilde leger - Kom ud og leg! Idégrundlag En ny bylivskultur er under udvikling. Roskilde leger - Kom ud og leg! er et kulturbaseret projekt

Læs mere

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter "Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om idrætsfaciliteter En ny Sundhedspolitik I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at udarbejde en ny Sundhedspolitik i tæt dialog

Læs mere

Partnerskaber mellem idrætsforeninger og kommunale institutioner. SDU, 29-04-2014

Partnerskaber mellem idrætsforeninger og kommunale institutioner. SDU, 29-04-2014 Partnerskaber mellem idrætsforeninger og SDU, 29-04-2014 Erfaringer fra Skolesport samt andre aktiviteter i Ringsted Kommune Torben Krogh Johansen Idrætskonsulent for Skoler og Dagtilbud Stil endelig spørgsmål

Læs mere

Pædagogiske læreplaner isfo

Pædagogiske læreplaner isfo Pædagogiske læreplaner isfo Forord Med Pædagogiske læreplaner i SFO er der skabt en fælles kommunal ramme for arbejdet med udviklingen af lokalt baserede læreplaner for skolefritidsordningerne på skolerne

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen.

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden TRÆNINGSPAVILLONER OG UDENDØRS AKTIVITETS- OMRÅDER Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Bilag 1 Projektbeskrivelse af arbejdet med ny idrætsvision

Bilag 1 Projektbeskrivelse af arbejdet med ny idrætsvision Bilag 1 Projektbeskrivelse af arbejdet med ny idrætsvision Baggrund Tekst fra budgetforlig vedr. budget 2016-2019: Der er enighed om en ny idrætsvision for Frederikssund Kommune. Visionen bygger på idrætscentre

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 BILAG 2 Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 Oversigten følger rækkefølgen i udkastet til planstrategi. Sidetalshenvisninger refererer til udkastet. Understreget

Læs mere

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år FODBOLDLEGELAND en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år V i vil bygge Danmarks første udendørs fodboldlegeland. Vi vil skabe et univers, der er så unikt, at det både tiltrækker legende

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

Idræt og fritid. Politik for Herning Kommune

Idræt og fritid. Politik for Herning Kommune Idræt og fritid Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Johs. Poulsen, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget 5 Idræts- og fritidspolitik - vision 7 1 - Den organiserede foreningsaktivitet med fokus

Læs mere

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012 Høringsmateriale Indledning Idræts- og fritidspolitikken bygger på tematiserede dialogmøder og drøftelser med Børne- og Ungdomskorpsenes Samråd,

Læs mere

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik Holbæk Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold Forord... s. 4 1. Vores vision med folkeoplysningspolitiken. s. 5 2. Borgerne og det folkeoplysende arbejde.. s. 7 3. Rammer... s. 9 4. Udviklingspuljen...

Læs mere

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016 FORORD Svendborg Kommune er karakteriseret ved at have et stærkt idræts- og foreningsliv, der udgøres af både frivillige og professionelle af bredde og elite. For Svendborg Byråd er det vigtigt at udtrykke

Læs mere

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

Læs mere

Tandlæge på deltid eller heltid

Tandlæge på deltid eller heltid Tandlæge på deltid eller heltid Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig tandlæge med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune Kultur for alle Kulturpolitik for Glostrup Kommune Et rigt lokalt kulturliv er: mangfoldighed fælleskab identitetsdannende frivillighed læring udfoldelse leg inddragelse tradition kreativitet oplevelser

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Eftermiddagsklubben i Lem

Eftermiddagsklubben i Lem Lem SFO. Sfo en er for børn fra 0. 3. klasse. Vi har vores egen afdeling på skolen, som består af 6 lokaler og garderobe. Vi har store udenoms arealer med legeplads, hvor en del af den er fælles med den

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Rådhuset Rådhusholmen 10 2670 Greve Telefon 43 97 97 97 Telefax 43 97 90 90 raadhus@greve.dk

Læs mere

Udvalgsplan Kulturudvalget

Udvalgsplan Kulturudvalget Udvalgsplan 2014-2017 Kulturudvalget KULTURAFDELINGEN Forord I de sidste 20 år har Horsens Kommune forandret sig. Kulturlivet har spillet en central rolle i forandringen. Horsens brand er ændret fra fængselsby

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK I HELSINGØR KOMMUNE

IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK I HELSINGØR KOMMUNE IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK I HELSINGØR KOMMUNE Vores vej // Idræts- og fritidspolitik // Side 7 EN DEL AF VORES VEJ - SAMLEDE POLITIKKER I HELSINGØR KOMMUNE IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK Idræts- og fritidspolitikken

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN Nyt Aarhus Stadion - et nyt oplevelsesrum i skoven udarbejder ideoplæg til et Nyt Aarhus Stadion i Marselisskoven. En idé, der bryder med den sædvanlige tanke om et stadion,

Læs mere

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Hvidovre 2012 sag: 11/54709 Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Fælles ansvar for vores børn. Hvidovre Kommune vil i fællesskab med forældre skabe de bedste

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

Fritidsvejledning og fritidspas

Fritidsvejledning og fritidspas Baggrund I det brede tværfaglige samarbejde om forebyggende indsats tidlig i livet, opleves et behov for at kunne tilbyde en ordning med Fritidspas og Fritidsvejledning, idet det ikke er alle forældre,

Læs mere

børn og unge er et fælles ansvar

børn og unge er et fælles ansvar Vores børn og unge er et fælles ansvar Allerød Kommunes børne- og ungepolitik 2007 RUMMELIGHED MEDINDFLYDELSE ANSVARLIGHED SAMARBEJDE SAMMENHÆNG OG HELHED SUNDHED OG TRIVSEL SÅRBARE BØRN OG UNGE UDVIKLING

Læs mere

Souschef med stedfortræderfunktion

Souschef med stedfortræderfunktion Souschef med stedfortræderfunktion Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig souschef med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFO) er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne og serviceniveauet

Læs mere

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig støtte. Lovmæssigt

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Idrætspolitik Idrætten har en egenværdi, som det er vigtigt at tage udgangspunkt i. Idræt bygger på demokrati, samvær og gode oplevelser.

Læs mere

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Formålet med analysen Formålet med undersøgelsen er at etablere et troværdigt

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

Fritidspolitik Langeland Kommune

Fritidspolitik Langeland Kommune Fritidspolitik Langeland Kommune Langeland kom og vær med! Indledning og udarbejdelse af fritidspolitik Fritidspolitikken er en af de politikker, kommunalbestyrelsen besluttede at formulere i den nye Langeland

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9 E r f a r i n g o g F o r n y e l s e 1. Jan Ferdinandsen Udvalgsformand Skibsmægler Politikerne skal styre beslutningsprocessen i kommunen. Min målsætning er at få opgraderet organisationen, for derigennem

Læs mere

Infrastruktur, forslag til forandringer:

Infrastruktur, forslag til forandringer: Infrastruktur, forslag til forandringer: 1. Vejnettet skal planlægges, så byerne bindes tættere sammen. I den forbindelse skal bl.a. en mulig vejforbindelse fra Veng til Galten vurderes. Skal ses som et

Læs mere

Fritid & Fællesskab. Fritids- og Folkeoplysningspolitik for Hjørring Kommune

Fritid & Fællesskab. Fritids- og Folkeoplysningspolitik for Hjørring Kommune Forslag til Fritids- og Folkeoplysningspolitik for Hjørring Kommune. I høring i perioden 29. marts 2019 1. maj 2019 Fritid & Fællesskab Fritids- og Folkeoplysningspolitik for Hjørring Kommune Fritid &

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og VUC Syd Christian d. X s vej 39 6100 Haderslev www.vucsyd.dk 2. Formål Et partnerskab mellem Aabenraa

Læs mere

Cykler, karate og folkedans i naturen

Cykler, karate og folkedans i naturen Cykler, karate og folkedans i naturen 6 Aktivitets- og naturcenter Hindsgavl er blevet mere end et støttepunkt i naturen. Det er blevet et oplagt samlingssted for en række meget forskellige foreninger

Læs mere

Politik for Børn og Unge på Nordfyn 2015-2019

Politik for Børn og Unge på Nordfyn 2015-2019 Politik for Børn og Unge på Nordfyn 2015-2019 En del af Vision 2021. Vi skaber fremtidens Nordfyn sammen Dokument nr. 480-2015-139520 Sags nr. 480-2014-140826 Indhold Forord... 2 Hvorfor, hvem og hvad?...

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFH) i Holstebro Kommune er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE 2012 Indhold Indhold... 2 Forord... 3 kens indhold... 4 Visioner... 5 Strategi... 5 Indsatsområder, mål og handlinger... 7 Revision og evaluering... 11 2 Forord

Læs mere

Special Olympics Idrætsfestival 2018

Special Olympics Idrætsfestival 2018 Special Olympics Idrætsfestival 2018 Helsingør Kommune som værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2018 21-10-2014 Idræts- og Fritidskoordinator Jens Højberg Baggrund: Helsingør Kommune har gennem

Læs mere

Referat Teknisk Udvalg

Referat Teknisk Udvalg Referat Teknisk Udvalg : Onsdag den 11. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Erling Hansen (V) Gitte Kondrup (A)

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Overordnet pædagogisk grundlag

Overordnet pædagogisk grundlag BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 4. april 2016 Overordnet pædagogisk grundlag For nybygning og modernisering af daginstitutioner til børn i alderen

Læs mere