Den ny Arocs Loader. Den ny Arocs Grounder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den ny Arocs Loader. Den ny Arocs Grounder."

Transkript

1 Den ny Arocs Loader. Den ny Arocs Grounder.

2

3 Superkræfter til superpræstationer. Arocs Loader og Arocs Grounder. Til meget høj nyttelast og ekstreme belastninger. Med Arocs Loader og Arocs Grounder tilbyder vi dig nu to specialister inden for byggebranchen, som overgår sig selv dér, hvor det kræves: På byggepladsen. Og i regnskabet. Branchespecifikke bilkoncepter. Med den ny Arocs bliver entreprenørkørsel mere effektiv end nogensinde før. For også at kunne leve op til dette krav i tilfælde, hvor nyttelasten spiller en særlig vigtig rolle f. eks. i forbindelse med tippeladskøretøjer og betonblandere samt under vanskelige betingelser har vi udviklet Arocs Loader 1) og Arocs Grounder 1). I forbindelse med Arocs Loader har vi testet alle muligheder i forhold til at reducere egenvægten, og i de tilfælde, hvor det har været teknisk muligt, har vi konsekvent omsat idéen til praksis. Dette er resulteret i nyttelastoptimerede 4 x 2-sættevognstrækkere, der hører til de letteste inden for byggebranchen. Og 8 x 4/4-betonblandere med en tilladt totalvægt på 32 t, som gør det muligt at levere 8 m 3 færdig beton pr. kørsel takket være den meget lave egenvægt på maks kg. Det kan betale sig. Fra første dag. Arocs Grounder er konstrueret til ekstreme arbejdsopgaver under svære betingelser. Med andre ord: Ved hjælp af en lange række tekniske tiltag er den endnu mere robust, og samtidig er den meget stabil og tåler store belastninger. Med Arocs Loader og Arocs Grounder får du alt i alt to topmodeller, som kan gøre dig endnu mere effektiv i byggebranchen. Kontakt din Mercedes-Benz partner for yderligere oplysninger og muligheder med hensyn til din helt egen bilkonfiguration. 1) Nogle modeller kan sandsynligvis først leveres fra 07/2013. Til nyttelastfølsomme transporter Arocs Loader Vægtoptimerede sættevognstrækkere og betonblandere for mere nyttelast, transport af 8 m 3 færdig beton, anvendelsesorienteret udbud af motorydelser og førerhusvarianter Branchespecifikke bilkoncepter Størst mulig anvendelighed For større belastningsevne Arocs Grounder Konstrueret til arbejdsopgaver under ekstreme betingelser, forstærkede chassisog affjedringskomponenter samt forstærket ramme Mere effektivitet, større profit Med Arocs Loader og Arocs Grounder får du biler, som kan gøre dig endnu mere effektiv i byggebranchen.

4

5 Letvægt til tunge opgaver. Arocs Loader. Større nyttelast, større effektivitet. Det står Arocs Loader 8 x 4/4-betonblanderne for. Du kan transportere 8 m 3 beton med dem. Og de nyttelastoptimerede Arocs Loader 4 x 2-sættevognstrækkere sørger f. eks. for større rentabilitet i forbindelse med tippeladsdrift. Arocs Loader 1). Stål og idéer til større nyttelast. Med Arocs Loader dukker 4 x 2-sættevognstrækkere og 8 x 4/4- betonblandere op på byggepladsen. De overbeviser ikke kun med deres robusthed, men også med lavt forbrug og særligt høj nyttelast. Når det drejer sig om betonblandere betyder det følgende: På trods af den væsentligt mere vægtintensive Euro VI-teknologi er Arocs Loader så let, at du med en kombination af 8 x 4/4-chassis og 9 m 3 -tromle nemt kan transportere 8 m 3 færdigbeton. Og det lønner sig mere og mere for hver transport. Arocs Loader sættevognstrækkere og betonblandere opnår den høje nyttelast takket være en lang række af tekniske foranstaltninger f. eks. den vægtoptimerede forrude og den bredere bagaksel med enkeltdæk. For at give dig den størst mulige fleksibilitet ved konfigurationen af bilen kan bestemte foranstaltninger også»fravælges«. Eksempelvis kører Arocs Loader 8 x 4/4-betonblander ind på byggepladsen med S-førerhuset ClassicSpace med en 170 mm høj motortunnel, 7,7 l slagvolumen og en ydelse på 235 kw (320 hk) som standard. Med henblik på bedst mulig nyttelast er den bl.a. udstyret med to specielt udviklede, bredere enkeltudvekslede bagaksler til enkeltdæk og brede dæk i størrelsen 385/65 R22,5. Ud over vægtfordelen understøtter denne kombination også et særligt lavt forbrug. Arocs Loader betonblander kan som ekstraudstyr også udstyres med et M-førerhus. Til Arocs Loader sættevognstrækkere fås desuden også mm brede L-førerhuse. Desuden fås følgende: Euro VI-motorer i 10,7 l-slagvolumenklassen, som kan leveres i fire ydelsestrin med op til 315 kw (428 hk). At Arocs Loader sættevognstrækkere og betonblandere hører til de letteste inden for byggebranchen, betyder dog ikke, at du må give afkald på den typiske robusthed. For kun de biler, som også transporterer den større nyttelast pålideligt frem til destinationen, tilfører samtidigt også byggepladsen mere effektivitet. Som Arocs Loader. Nyttelastoptimerede dækkoncepter. Med henblik på transport af 8 m 3 færdigbeton er Arocs 8 x 4/4-betonblander udstyret med to bredere, enkeltudvekslede bagaksler til enkeltdæk og brede dæk i størrelsen 385/65 R22,5 med særligt god bæreevne. Ud over den forbedrede nyttelast bidrager også det lave forbrug til effektiviteten.

6 Enkeltudvekslet bagaksel 10 t til enkeltdæk med brede dæk 385/65 R22,5 (kun betonblander) Udstyr, der ikke kan fravælges Udstyr, der kan fravælges Ingen tagluge Bortfald af hjulmøtrikafdækning som ekstraudstyr Vægtoptimeret forrude Aluminiumsbatterikabler Intet passagersæde Ingen motorløfteøjer Fordele kort og godt: Vægtoptimeret bundbelægning Førerhussidevæg i højre side lukket i forbindelse med sænket seng, forneden (sættevognstrækker) Som ekstraudstyr bagaksel med ekstra brede dæk i størrelsen 495/45 R22,5 med aluminiumsfælge (sættevognstrækker) Ingen stabilisator på forakslen (sættevognstrækker) Tryklufttanke i aluminium Batterier på 140 Ah, der kun har et lille vedligeholdelsesbehov Vægtoptimeret dæksæt Kombitank (300 l diesel og 25 l AdBlue ) 2) Maksimal nyttelast ved hjælp af anvendelsesorienterede konfigurationer af bilen og vægtreducerende foranstaltninger for 8 x 4/4- betonblandere og 4 x 2-sættevognstrækkere 3 Transport af op til 8 m færdigbeton pr. køretur Bredere bagaksler med enkeltdæk i størrelsen 385/65 R22,5 for maksimal nyttelast og lavt forbrug Vægtreducerende udstyrskendetegn som delvist kan vælges fra Der kan vælges seks førerhusvarianter med mm bredde, afhængigt af motorvariant Vægtbesparelser, der kan vælges. Lige meget om det er som betonblander eller som sættevognstrækker enhver Arocs Loader overbeviser på grund af fremragende nyttelast fordi mange komponenter og udstyrskendetegn konsekvent er konstrueret med en særligt lav egenvægt som mål. Men fordi vi også ved, at nyttelast ikke er»alt«, kan du efter ønske»fravælge«bestemte nyttelastoptimeringer, der er standard f.eks. passagersædet eller taglugen. 1) Nogle modeller kan sandsynligvis først leveres fra 07/ ) Forventes i handlen fra 07/2013.

7 Konstrueret til ekstrem anvendelse. Arocs Grounder. Arocs Grounder føler sig hjemme overalt, hvor særligt høj stabilitet og belastningsevne er efterspurgt. Med forstærket ramme, affjedring og selvsikkerhed. Arocs Grounder 1). Ekstreme opgaver kræver ekstreme løsninger. Som Arocs Grounder. Med disse sættevognstrækkere, ladvogne, betonblandere og tippeladskøretøjer, som fra fabrikken er konstrueret til særligt vanskelige arbejdsforhold, er du også langt foran, når det kommer til stabilitet og belastningsevne. Grundlaget for dette er den ekstremt stabile ramme udført i koldformet højstyrkefinkornsstål, der har en længdevangetykkelse på 9 mm. Med henblik på særligt stor stabilitet og god kørekomfort også i ekstremt terræn er Arocs Grounder på for- og bagaksel udstyret med robuste multibladsparabelfjedre 2) med hård fjederkarakteristik. På bagakslerne anvendes desuden specielt afstemte støddæmpere og stabilisatorer for endnu større belastningsevne og endnu mere stabile køreegenskaber også ved ensidig belastning. Stor belastningsevne og robusthed kendetegner også akslerne. Foran anvendes som standard en velkendt aksel med 7,5 t akseltryk og stor frihøjde. Til tunge arbejdsopgaver kan der som ekstraudstyr fås foraksler med op til 9 t akseltryk. Bagakslerne fås som aksler med navreduktion med op til 16 t akseltryk. Disse udmærker sig ud over deres særligt robuste konstruktion med lang levetid også ved deres store frihøjde. Ligeledes konstrueret til ekstreme arbejdsopgaver: Fælge og dæk. Alt efter bilmodel og planlagt anvendelse er Arocs udstyret med robuste stålfælge med særligt lang levetid eller brede fælge 2) (ekstraudstyr) og de obligatoriske robuste dæk med særligt stor bæreevne til disse arbejdsopgaver. For at du også kan blive i sporet dér, hvor ingen endnu har banet vejen. Arocs Grounder. Forstærkede bagakselstabilisatorer. Med henblik på ekstrem belastningsevne kan Arocs Grounder som eksempelvis 8 x 8/4-tippeladskøretøj med træk på alle hjul udstyres med forstærkede stabilisatorer på 2. bagaksel som ekstraudstyr.

8 Ekstremt kraftig og fleksibel chassisramme med en tykkelse på 9 mm Skarpskuldrede fælge, særligt robuste brede fælge 2) som ekstraudstyr Stabilisatorer til 1. og 2. bagaksel Fordele kort og godt: For- og bagakselaffjedring med multiblads - parabelfjedre for ekstrem belastningsevne 2) Dæk til særligt stor bæreevne Aksler med navreduktion op til 16 t bæreevne Særligt robuste biler til ekstreme belastninger, også i krævende terræn Øget belastningsevne ved hjælp af forstærkede komponenter Ekstremt højstabil og fleksibel chassisramme med længdevangetykkelse på 9 mm Bagakselaffjedring: Multibladsparabelfjedre med hård fjederkarakteristik, som ekstraudstyr med bæreevne op til 18 t 2) På biler med træk på alle hjul som ekstraudstyr stabilisatorer på 1. og 2. bagaksel for øget belastningsevne og stabile køreegenskaber som ekstraudstyr Velkendte, robuste aksler med navreduktion med stor frihøjde og bæreevne på 13 t, som ekstraudstyr 16 t Robuste stålfælge med lang levetid, brede fælge som ekstraudstyr 2) Dæk til særligt stor bæreevne Høj belastningsevne. Arocs Grounder til ekstreme arbejdsopgaver. Uanset om der er tale om ladvogn, tippeladskøretøj, betonblander eller sættevognstrækker hvis du beslutter dig for en Arocs Grounder, er du optimalt rustet til særligt vanskelige opgaver. På byggepladsen og overalt, hvor det vanskelige job kræver alt af bilen. 1) Nogle modeller kan sandsynligvis først leveres fra 07/ ) Forventes i handlen fra 11/2013.

9 Bemærk følgende angående oplysningerne i denne folder: Efter redaktionens afslutning d kan der være foretaget ændringer på produktet. Der tages derfor forbehold for konstruktions- og formændringer, afvigelser i farvetoner og ændringer i leveringsomfanget fra producentens side i det omfang, disse ændringer eller afvigelser er rimelige for køberen under hensyntagen til sælgers interesser. Såfremt sælgeren eller producenten bruger symboler eller numre til at betegne en bestilling eller den bestilte genstand med, kan der ikke udledes nogen rettigheder alene heraf. Illustrationerne og teksten kan vise eller nævne tilbehør og ekstraudstyr, som ikke er omfattet af det almindelige standardudstyr ved levering. Der kan forekomme farveafvigelser, som skyldes tryktekniske faktorer. Denne folder kan ligeledes omtale typer og serviceydelser, som ikke tilbydes i bestemte lande. Folderen anvendes internationalt. Udsagn, der vedrører lov-, rets- og skattemæssige bestemmelser og konsekvenser, gælder imidlertid kun for Forbundsrepublikken Tyskland på tidspunktet for redaktionens afslutning. Kontakt derfor en Mercedes-Benz lastbilsforhandler for oplysninger om lokale love og bestemmelser. Daimler AG, Stuttgart TE/SM /0912 Printed in Germany

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Omkostningsreduktion ved horisontal transport Rejsen igennem forsyningskæden fra fabrik til slutbruger kan være lang, idet varer flyttes flere gange

Læs mere

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DEN NYE EURO 6-SERIE EN REN KVALITETSSERIE Den nye DAF Euro 6-produktserie. Splinternyt design giver maksimal effektivitet, optimal driftssikkerhed og størst mulig kørekomfort. De nye højteknologiske PACCAR

Læs mere

Værd at vide om valg af jolle til fritidssejlads og -fiskeri PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om valg af jolle til fritidssejlads og -fiskeri PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om valg af jolle til fritidssejlads og -fiskeri PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Hvis man går en tur langs de danske strande og kigger på, hvad der ligger af både, så burde 70-80%

Læs mere

Analyse af bedste praksis for brug af rammeaftaler

Analyse af bedste praksis for brug af rammeaftaler Analyse af bedste praksis for brug af rammeaftaler Juni 2011 1 Analyse af bedste praksis for brug af rammeaftaler Juni 2011 Udbudsrådet Nyropsgade 30 1780 København V Tlf.: 72 26 80 00 Fax: 33 32 61 44

Læs mere

Når en medarbejder melder sig syg

Når en medarbejder melder sig syg Når en medarbejder melder sig syg nye muligheder og pligter Arbejdsmarkedsstyrelsen, januar 2010 A 1 NY PLIGT: Arbejdsgivere skal holde samtaler med sygemeldte medarbejdere Fra januar 2010 skal alle landets

Læs mere

VÆR DIG SELV VÆR EN CHAMPION UDNYT ALLE MULIGHEDER!

VÆR DIG SELV VÆR EN CHAMPION UDNYT ALLE MULIGHEDER! VÆR DIG SELV VÆR EN CHAMPION UDNYT ALLE MULIGHEDER! VIDSTE DU? KÜSCHALL CHAMPION ER ET GODT EKSEMPEL PÅ VIDEREUDVIKLING AF EN KÜSCHALL KØRESTOL OG DE UDFORDRINGER RAINER KÜSCHALL MØDER I SIT LIV SOM HANDICAPPET

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ

BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ _ 00 GOD TRIVSEL FORORD FORORD Med baggrund i den danske arbejdsmiljølovgivning,

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

BRUGSANVISNING MB3195-DK-B

BRUGSANVISNING MB3195-DK-B BRUGSANVISNING DA -B Indledning Tillykke med den nye manuelle kørestol Kvalitet og funktioner er nøgleord for alle kørestole i Handicare serien. Exigo 10 bliver fremstillet af Handicare. For din egen sikkerhed

Læs mere

En møbelhandlers testamente

En møbelhandlers testamente EN MØBELHANDLERS TESTAMENTE En møbelhandlers testamente Inter IKEA Systems B.V. 1976-2013 1 At skabe en bedre hverdag for de mange mennesker ved at tilbyde et bredt sortiment af veldesignede og funktionelle

Læs mere

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16 børn i bilen 2009 indhold indhold Side 3 Myter og fakta Side 4 Det siger loven Side 5 Børn og airbags Side 6 0-13 måneder vægt indtil 13 kg. Side 8 9 måneder - 4 år vægt fra 9-18 kg. Side 9 Over fire år

Læs mere

Integration på Virksomhederne

Integration på Virksomhederne SÅDAN Integration på Virksomhederne DI service Redskaber og muligheder Integration på virksomhederne Redskaber og muligheder Februar 2007 Forord Fuld Styrke er betegnelsen for DI s samlede indsats, der

Læs mere

SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED

SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED CENTER FOR LUDOMANI // ODENSE, KØBENHAVN & ÅRHUS // TLF. 7011 1810 // INFO@LUDOMANI.DK // LUDOMANI.DK INTRODUKTION Selvhjælpsguiden er

Læs mere

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30 FORUM Et magasin fra SKF Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning side 2 Sikker drift på Hojums kraftværk side 4 Gode nyheder til fødevareindustrien side 6 FORUM Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning

Læs mere

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Hvad enten du får et lille stenslag, eller du får en større skade på din bil, kan vi hjælpe dig med at komme videre Fordelsværksteder Privatsikring har indgået

Læs mere

GØR BYGGEPLADSEN ENERGIRIGTIG

GØR BYGGEPLADSEN ENERGIRIGTIG GØR BYGGEPLADSEN ENERGIRIGTIG 1-4 år afhængig af, hvor stort et hus man har Indhold Forord... Introduktion... Vigtige faktorer i planlægningen... Energien på byggepladsen... Lukning af byggeriet... Opvarmning

Læs mere

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

DEN GODE ARBEJDS- PLADS DEN GODE ARBEJDS- PLADS TILLID RETFÆRDIGHED SAMARBEJDE Sæt social kapital på dagsordenen - og skab godt samarbejde VI SATTE DET PÅ DAGSORDENEN Udgivet af: FIU s Udviklingsenhed i samarbejde med forbundene

Læs mere

Naturlige kølemidler aktuelle udviklinger og trends

Naturlige kølemidler aktuelle udviklinger og trends Baggrund Naturlige kølemidler aktuelle udviklinger og trends af Monika Witt, bestyrelsesformand for eurammon, det europæiske initiativ for naturlige kølemidler Når der skal tages beslutning om, hvilket

Læs mere

ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE

ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE I denne pjece kan du læse om symptomerne på nogle af de mest almindelige adfærdsproblemer, som hunde kan lide af og om, hvad du kan gøre for at forsøge at afhjælpe dem. Foto:

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL På vej mod en samarbejdsmodel SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL INDLEDNING Fællesskabet er vigtigt for at skabe vækst. Når vi står sammen er vi stærkere og kan formå mere. Det

Læs mere

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC Best ProData Consult-magasin om IT, projekter og menneskene bag. Nr. 1, 2012 Practice KMD sætter eksterne ressourcer i system SDC Konsulentindkøb uden omveje Saxo Bank Kun plads til de bedste Kim Bendixen,

Læs mere

QUANTUM V/N/F 65-97 HK (48-71 KW) NOMINEL EFFEKT

QUANTUM V/N/F 65-97 HK (48-71 KW) NOMINEL EFFEKT QUANTUM V/N/F 65-97 HK (48-71 KW) NOMINEL EFFEKT Førende egenskaber: Optimal sikkerhed under kørslen. Let adgang, komfortabelt sæde, godt udsyn og logisk placerede betjeningsfunktioner giver optimal sikkerhed

Læs mere

KÆRLIGHED VED FØRSTE BLIK.

KÆRLIGHED VED FØRSTE BLIK. DEN NYE OPEL CORSA KÆRLIGHED VED FØRSTE BLIK. Sofistikeret, stilfuld og sjove køreegenskaber. Med materialer, interiør og funktioner i højeste kvalitet, giver den nye Corsa en eksklusiv følelse af en

Læs mere

Gymnasier til fremtiden. Parat til at læse videre

Gymnasier til fremtiden. Parat til at læse videre Gymnasier til fremtiden Parat til at læse videre December 2014 Gymnasier til fremtiden Parat til at læse videre December 2014 Gymnasier til fremtiden 5 Indhold Gymnasier til fremtiden... 7 Regeringens

Læs mere

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over.

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over. Velkommen hos Kelly! Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Kelly. I den forbindelse vil vi gerne kort introducere os selv: Kelly Services er en af verdens største rekrutterings- og

Læs mere

Offentlige investeringer eller skattelettelser hvordan får vi mest vækst for pengene?

Offentlige investeringer eller skattelettelser hvordan får vi mest vækst for pengene? Offentlige investeringer eller skattelettelser hvordan får vi mest vækst for pengene? Jan Rose Skaksen, Økonomisk Institut, CBS Jens Sand Kirk, DREAM Peter Stephensen, DREAM 1. Introduktion Danmark har

Læs mere

Det vi skal gøre, og det vi kan gøre

Det vi skal gøre, og det vi kan gøre TEMA Stress Værktøj 2 Det vi skal gøre, og det vi kan gøre Hvis der er tid og overskud 1 Indhold Introduktion Formålet med dette værktøj Prioritering af tiden Kerneydelserne og det ekstra Kerneydelserne

Læs mere

KONSULENTAFTALER FORRETNINGSVÆRKTØJER. En praktisk guide om konsulentaftaler og hvordan du får mest muligt ud af dine konsulenter

KONSULENTAFTALER FORRETNINGSVÆRKTØJER. En praktisk guide om konsulentaftaler og hvordan du får mest muligt ud af dine konsulenter FORRETNINGSVÆRKTØJER KONSULENTAFTALER En praktisk guide om konsulentaftaler og hvordan du får mest muligt ud af dine konsulenter Britta K. Thomsen Jurisconsult Konsulentaftaler 2. udgave, 2008 Britta K.

Læs mere

Inddragelse af børn og forældre i sager om frivillige foranstaltninger

Inddragelse af børn og forældre i sager om frivillige foranstaltninger Ankestyrelsens praksisundersøgelser om Inddragelse af børn og forældre i sager om frivillige foranstaltninger April 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Resume og anbefalinger 3 1.1 Ankestyrelsens

Læs mere