Region Nordjylland Formandens beretning v. Rolf Bekker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Region Nordjylland Formandens beretning v. Rolf Bekker"

Transkript

1 Region Nordjylland Formandens beretning v. Rolf Bekker Året startede traditionen tro med Ungdomsringens Musikfestival. Festivalen løb af stablen med ca. 240 bands på de 10 scener. Festivalen var godt besøgt fra hele landet og flere af scenerne blev optaget af de nordjyske ungdoms-tvkanaler. EU scenen blev den første scene, der blev live streamet fra, og der kom kun positive reaktioner fra unge og forældre, som kunne logge ind og se bandet spille live. I årets løb blev der afviklet VM i indefodbold i Gandrup med rigtig god tilslutning fra det meste af Danmark. Robinson Challenge på Læsø, som flytter de unges grænser og hvor de unge opdager sider af sig selv de ikke kendte, blev også afholdt. Af andre aktiviteter kan nævnes: Gokart skolen i Thisted, temaformiddage mm. Se årshjul. Vi måtte desværre aflyse filmcampen pga. for få tilmeldinger. Det har vist sig igennem 2015, at Strandgården ikke bliver nem at sælge, da det viser sig, at den ligger i en landzone, hvilket gør at det blive rigtig svært af komme af med til en fornuftig pris. Der bliver i 2015 i bestyrelsen arbejdet på at finde en plan for strandgården, som kan komme Ungdomsringen og de unge til glæde, og gøre at den bliver bedre udnyttet. Der er god økonomi i strandgården og dens udlejning.

2 Region Midtjylland Formandens beretning v. Casper Husted Al start har en begyndelse og en pludselig vending. "Det går stille og rolig fremad, ligesom afbetaling" citat USO. Disse ord er meget dækkende for det forgangne år i bestyrelsen Region Midtjylland. Vi har arbejdet ud fra et perspektiv, som omhandler nye "hundehoveder" og gamle "hundehoveder". Med dette menes, at bestyrelsen består af både nye og mere erfarne bestyrelsesmedlemmer. Hvordan finder vi så et fælles fodslag? Og hvordan tager vi udgangspunkt i de gode erfaringer og samtidig nytænker bestyrelsens arbejde? Vi snakker meget, vi snakker endnu mere, men vi bliver ikke flere. Dette har også været et opmærksomhedspunkt i bestyrelsens arbejde. Er du stadigvæk vågen? Nok snak om tågen, nu springer vi ned i materien med lidt kuk i lågen. Grundlag for bestyrelsens arbejde - Forretningsorden Ikke just det punkt, som får hårene til at rejse sig på armen, men dog meget vigtigt. Vi havde ikke et grundlag for bestyrelsen arbejde, udover de retningslinjer som Landsrådet og vores vedtægter beskriver. Forretningsordnen består af værdier, politikker, beslutningskompetencer, roller og ansvar. Vi mangler stadigvæk at beskrive de unges rolle i bestyrelsen. Vi har ladet dette punkt være åbent, således at de kommende unge kan få indflydelse på, hvad deres rolle skal bestå i. Dette kan godt gentages, hver gang vi får nye unge i bestyrelsen, da det virker motiverende for de unge. På aktivitetsområdet har Region Midtjylland været involveret i, støttet og afviklet følgende arrangementer: Rock i Rusk Klubbernes dage i Tivoli Friheden (4000 deltagere) 3 Temaformiddage i efteråret 2015 med flg. emner: o Engagement og arbejdsglæde o Robuste børn og unge o Hvad skal vi med klub for fremtiden 3 Temaformiddage i foråret 2014 med flg. emner: o Hvordan kan vi motivere unge til at deltage omkring konflikten i Syrien o At udvikle livsduelige børn i en globaliseret verden o Klasseledelse i praksis Vores økonomi Vi har en sund og stærk økonomi, hvilket også kan forventes af det midtjyske. Bestyrelsen anser det som vigtigt, at der også kompetenceudvikles blandt medlemsklubbernes personale og ikke kun gives midler til aktiviteter. Vi har i det forgangne år ikke haft spenderebukserne på. Tværtimod. Dette skyldes meget få ansøgere omkring støtte til aktiviteter. Vi vil opfordre vores medlemmer til at søge "noget" mere i fremtiden og selv være opsøgende over for medlemsklubberne og orientere om, at der findes denne mulighed.

3 Blik imod fremtiden Indstillinger til landsdækkende arrangementer 2016 Vi har, i det forgangne år, haft to ansøgere til indstilling af landsdækkende støtte fra Ungdomsringen. De har begge fået støtte fra Det er Rock i Rusk og Gelleraps. Rock i Rusk har søgt til at udvide deres musikkoncept med street aktiviteter. Rock i Rusk er et godt eksempel på en fantastisk lokal indsats omkring et arrangement, hvor alle i nærområdet bakker op. Disse arrangementer er desværre ved at være en "truet dyreart" Derudover passer Rock i Rusk godt ind i et landsdækkende årshjul, hvor vi skal have flere unge mennesker til at spille musik på diverse ungdomsfestivaler. Gelleraps har søgt tilskud fra os, ud fra et perspektiv om at være et socialkulturelt arrangement med afvikling af Rapmusik og en bred vifte af streetaktiviteter. Gelleraps udspringer fra de socialt udsatte boligområder i Aarhus. Arrangementet er et kærkomment indspark til at tegne et nyt og positivt billede af, hvad disse boligområder "også" indeholder. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde omkring arrangementerne. Udvidelse mod vest En af vores største udfordringer i regionen er, at vi ikke er repræsenteret vest for Østjylland. Vores konsulent har, det seneste halve år, været på rundtur i denne del af regionen, for at reklamere for Ungdomsringen. I det kommende år skal han fortsætte "tour de vest", i håb om at få flere medlemmer til bestyrelsen, flere ansøgninger til aktivitetstilskud og generelt sprede budskabet om, hvad Ungdomsringen kan gøre for vores medlemmer. Ungerådsmøder og møder helt generelt Der er ikke noget mere uinspirerende end gentagne "røv til sæde" møder. Især ikke set ud fra et ungeperspektiv. Vi har derfor besluttet, i bestyrelsen, at vi fremadrettet vil holde 3 årlige møder, som skal give energi og ligge alternative steder. Vi afholdt et dagsmøde i et trætops-hus i 8 meters højde, hvilket gav inspiration til ovennævnte beslutning. Fremadrettet ligger der også en plan for at et af møderne skal være med "røv til hest" som tema. Hvorfor? Fordi det er sjovt, og fordi vi har en forhåbning om, at det vil være en mere interessant mødeform for de unge, og fordi vores kerneopgave er: a2 + b2 = de unge. Afslutningsvis skal der lyde en stor tak til bestyrelsen for deres udholdenhed, engagement, humør og en stor tak til vores konsulent Søren Elmkær for sin indsats. "One ring to rule them all, Ungdomsringen"

4 Region Syddanmark Formandens beretning v. Kim Ebbehøj Jeg skal nu igen afgive min formandsberetning. Det første år som formand gik hurtigt! Det næste, som jeg her skal berette om, er efter min mening ikke gået langsommere. Jeg ved godt, at et år har 365 dage og dermed timer, men når alt er gjort op, så lykkes det jo alligevel år efter år at få brugt alle dagene og for den sags skyld også alle timerne. Vi bruger en del timer på vores engagement med og omkring de unge i region Syddanmarks bestyrelse. Men jeg syntes også, vi får meget ud af det. Vi skaber gode arrangementer for og med vores unge og når vi er sammen føler jeg, at der er en god stemning. Dette gælder både vores aftenmøder og ikke mindst vores døgnmøde i januar. På landsplan er der stadig udfordringer mht. skolereformen vs. de unges fritidsliv. Reformen har, siger nogen, givet de unge mindre fritid. De unge har dog efter min mening stadig en del fritid, hvor vi som Ungdomsringen stadig skal huske, at gøre opmærksom på, hvor gode vi og vores medlemmer med professionelle voksne, er til at give alle unge en god og meningsfuld fritid. Nye netværk omkring unge vil altid kunne opstå, men med erfaring tilbage fra en tid, hvor der ikke var mange tilbud til unge i deres fritid, er Ungdomsringen efter min mening stadig en væsentlig aktør i de unges fritidsliv. Dette skal vi værne om, så vi ikke pludselig bliver skyllet overbord af en frivillighedsbølge eller spist af reformhajerne. Som formand for Region Syddanmark og Landsrådsmedlem er det min opfattelse, at vores sekretariat, efter lidt små-justeringer fungerer efter hensigten, stemningen er god og der hersker en positiv ånd. Det er stadig rart, at blive mødt med et smil, når man møder konsulenter og andre ansatte på sekretariatet. Tak til alle Jer på sekretariatet. Politik Ungdomsringens nye vedtægter skal nu for alvor føres ud i livet. Vores regionsgeneralforsamling er faktisk den første, som løber af stablen med de nye vedtægter. Det betyder ændringer på en lang række områder, som jeg ikke vil udpensle her. Jeg vil dog nævne, at for de unges vedkommende betyder de nye vedtægter, at der fremover er 6 unge i Landsrådet mod tidligere 4. En fra hver region samt en Ungerådsformand. De bevirker også, at de unge ikke længere har deres egen kongres, men fremover skal være en del af Kongressen. De får dog et ungeårsmøde, hvor der kan icebreakes og hygges i fællesskabets bedste ånd. Hele Kongressen pakkes i år ind i et årsmøde, hvor der vil være debatter, workshops, networking og selvfølge et godt og hyggeligt fællesskab med unge og voksne. Ungdomsringens politikker ligger stadig ude ved hjørneflaget, men når de igen kommer i spil, er jeg sikker på, at region Syddanmarks bestyrelse vil bidrage positivt og engageret i arbejdet omkring, at få lavet nogle tidssvarende politikker for Ungdomsringen.

5 I vores bestyrelse tog de unge sidste år rigtig godt imod ,- kroners puljen, hvorfra de unge kan søge midler til aktiviteter. Der kan søges op til kr ,- pr. aktivitet og der er pt. givet tilskud til flere aktiviteter, men frygt ikke I nye unge! Der er stadig rigeligt tilbage. Aktiviteter Region Syddanmark kommer mere og mere på banen med hensyn til nye aktiviteter. Dette skyldes helt sikkert, at de unge er gode til at komme med nye ideer, ligesom bestyrelsen er god til at bakke op om ideerne og hjælpe med at få dem ført ud i livet. Vi har i det forgangne år valgt at give støtte til følgende aktiviteter: Det lykkedes at få et Stand-Up arrangement stablet på benene i Skårup Hallen den 6. marts, hvor rigtig mange unge fik en rigtig morsom aften med flere kendte stand up ere. Der var rigtig god forældreopbakning, hvilket var med til at gøre det hele muligt. Stor tak til alle omkring dette arrangement. Culture Club, som igen skulle afholdes i den 1. weekend i august, hvor unge fra Schleswig, Husum og Flensborg mødes med unge fra region Syddanmark til forskellige workshops, hvor de unge trods kulturelle forskelle og sprog oplever et godt fællesskab, blev desværre aflyst. Der arbejdes lige nu på at lave et erstatningsarrangement i dette efterår. Lalandia Billund er stadig en succes og igen i år har vi aftalt 2 arrangementer for unge. 1 arrangement for de små unge og et for de store unge. Igen i år er det lykkedes os, at få lavet Klubbernes dag i Universe, som i opbygning minder meget om klubbernes dag i Tivoli, selv om der her ikke er tivoli på samme måde. Dette arrangement håber vi at kunne udbyde hvert år fremover. Det er lykkedes i samarbejde med unge, at få lavet et LAN-Party, som løber af stablen 5. december i Odense. Det er udbudt til hele landet og må meget gerne blive en årligt tilbagevende begivenhed. Vores arbejde omkring filmnætter i region Syddanmark er blevet sparket til hjørne, men jeg er sikker på, at det er en idé den nye bestyrelse vil tage op og arbejde videre på. Region Syddanmark har igen glæden ved i Svendborg og i Sønderborg at kunne tilbyde vores musikelskende unge Musikstarter Camps i uge 42. Det var en succes i 2014, selv om der ikke var helt fyldt op. Jeg er sikker på, at de unge uanset deltagerantallet igen i år vil få den fedeste oplevelse rent musikalsk og samtidig opleve et godt fællesskab.

6 Kompetenceudvikling Region Syddanmarks bestyrelse finder det vigtigt, at vi hele tiden har fokus på, hvordan vi gør vores klubber bedre og mere attraktive at opholde sig i for vores unge. Hvis klubberne skal servicere de unge optimalt, skal medarbejderne være klædt ordentligt på og det har bestyrelsen valgt at give medarbejderne mulighed for at blive, ved at deltage i formiddags- og fyraftensmøder med forskellige temaer. Nedenstående emner har været i støbeskeen, men grundet forskellige omstændigheder er det ikke lykkedes at gennemføre arrangementerne endnu. Vi arbejder videre med både formiddagsog fyraftensmøder i den nye bestyrelse. Undgå drama i pigegruppen, ved Camilla Mørk. Gå gladere hjem fra arbejde end da du kom, ved Freddy Meyer. Drop opdragelsen, ved Fie Hørby. Konstruktiv kritik og konflikthåndtering, ved Rune Strøm. Vi tilstræber at placere foredragene så centralt som muligt, så alle fra regionen får kortest mulig transport. Nogle af emnerne har tidligere været på, men vi får også løbende nye medarbejdere ude i klubberne. Jeg vil gerne rette en stor tak til de mange i bestyrelsen, som har været med til at lave nye som gamle arrangementer for vores unge. Også en stor tak til vores unge for deres engagement omkring mange af vores arrangementer. Tak til vores konsulent, Morten, som altid er klar til at springe til når bestyrelsen kalder. Fremadrettet håber jeg den nye bestyrelse vil arbejde for at gøre region Syddanmark til en endnu større medspiller i hele Ungdomsringen. Især omkring vores nye barn, Stenbjerg, som gerne fremover skal blive til et af region Syddanmarks flagskibe. Vores økonomi er stadig sund og er derfor ikke en hindring for, at region Syddanmark stadig kan udvikle sig og gøre endnu mere for de unge, som jo i virkeligheden er dem vi arbejder for og med i fællesskabets bedste forstand. Der skal herfra lyde en opfordring til at deltage i dette års kongres, som jo som tidligere sagt, er nyindpakket både med hensyn til indhold og location. Jeg håber, at bestyrelsen i Region Syddanmark også fremover vil være indstillet på at arbejde for og med vores unge omkring gode arrangementer, der kan være med til at give de unges fritid god mening, samt styrke fællesskabet for de unge, og ikke mindst for de mange medarbejdere, der hver dag leverer en god indsats i region Syddanmarks klubber og ungdomsskoler.

7 Region Sjælland Formandens beretning v. Nels Rasmussen På grund af nye vedtægter og dermed også nye valgperioder er der flere på valg fra bestyrelsen end tidligere år. Det bliver også spændende og jeg håber hermed at vi får lejlighed til at få nye og gode klubfolk ind i bestyrelsen. Ungdomsringen er en organisation, hvor der er gang i den på mange fronter. Både på regionsplan og på de landsdækkende aktiviteter. Min beretning er primært rettet mod vores region og de aktiviteter, vi arbejder med. Jeg synes i den grad, at vi er udfordret i vores bestyrelse. Men netop udfordringen, er jo også en del af Ungdomsringen den udfordring, vi er bekendt med fra tidligere, er mødestrukturen på tværs af kommunerne, og det at skulle koble alle de mange gode fritids- og ungdomsklubber sammen om fælles aktiviteter, læring og samvær under region Sjællands aktivitetskalender. Selvom vi er en stor geografisk region er det glædelig, at vi også har fat i klubberne i Odsherred mod nord og Lolland mod syd. Skolereformen, understøttende undervisning, valgfag, længere skoledage m.m. har også udfordret vores kerneopgave i klubberne. Nogle steder til et bedre og udvidet tilbud til de unge og andre steder er det stadig ændringer, ny struktur og udfordringer, som præger hverdagen. Jeg håber til stadighed, at det i sidste ende skaber en hverdag for de unge, som giver mening, udvikling og lyst til mere læring i deres hverdag! Vi har haft fokus på den tværfaglige demokratiske vinkel i vores bestyrelse. Det, at kunne inddrage unge i demokratiforståelsens svære kunst, ja bare det at få samlet unge til bestyrelsen, er jo tit en udfordring! Men forståelsen af det nære demokrati i klubberne og det at kunne arbejde sammen med andre unge om demokrati og medindflydelse er for mig at se et kernepunkt i klubvirksomheden i dag. Det vil vi i bestyrelsen arbejde videre med. Dette kunne også give energi til et fælles kommunalt elevråd med mange samarbejdspartnere. Bestyrelsen har været igennem gode debatter med mange holdninger, altid godt hjulpet af vores rigtig gode konsulent, hvilket er super vigtigt for mig som formand. Altid god sparring og hjælp til bestyrelsen. Tak for det Morten Larsen. Når vi har debat i bestyrelsen er det altid i et fremadrettet perspektiv. Noget jeg som formand kan tage med til Landsrådsmøderne og som bidrager til den debat, vi har der. Jeg vil gerne takke bestyrelsen for mange gode og konstruktive møder endnu engang. Det er vigtigt for mig som formand, at se det politiske arbejde i regionsbestyrelsen hænge sammen med arbejdet i Landsrådet og samtidig være en del af aktiviteter på landsplan for de unge at se de unge deltage i aktiviteterne det giver mening, både i klubberne, hos klubmedarbejderne og især hos alle de unge som deltager.

8 Afholdte aktiviteter: 2014/2015 Indendørs fodboldstævne i Køge, Sjællandsmesterskab 400 unge fra 40 klubber On Stage Festival / sammen med Region Hovedstaden 330 unge fra 28 klubber Mountainbike Klubbernes dag i BonBon land 940 unge fra 30 klubber Just Dance 240 unge fra 40 klubber Street Life i Roskilde 220 uge Motocross BMX DM i ung FIFA 220 unge fra 28 klubber Diverse formiddagsmøder for klubledere og medarbejdere. Jeg vil meget gerne opfordre folk til at blive delegeret til Kongressen. Vi er en stor region med mange delegerede så vi bør også i år, på tværs af kommunerne, kunne sende en fyldt delegation. Vi har mødt op de sidste år med fuld delegation det gør vi forhåbentlig også i år. Kongressen er en fantastisk mødeforum, god sparring og muligheder for at danne netværk. Dette var ordene og jeg vil her gerne rette en stor tak til de meget aktive bestyrelsesmedlemmer, som gør arbejdet som formand spændende og ikke mindst noget udfordrende tak de alle de frivillige fra klubber, som ofte stiller op og gør en forskel, når vi afholder arrangementer uden jer var det ikke muligt.

9 Region Hovedstaden Formandens beretning v. Dennis Waldemar Så er det er år siden, jeg blev valgt til formand for denne fantastiske region og bestyrelse! Der gik ikke længe før, jeg var på vej til mit første bestyrelsesmøde som formand. 10 minutter før ankomst blev jeg ringet op i bilen, af vores sekretariatschef Jane Dupont, som med rystende stemme fortalte, at vi i Region Hovedstaden var løbet tør for penge! Vi var gået konkurs! Som de første i Ungdomsringens historie! Modsat hvad Jane nok havde forventet, udbrød jeg spontant: Det var sgu på tide! Ud over, at det er fedt at være med til at skrive historie, kræver det nok en nærmere forklaring. Ved kommunalreformen overtog regionen en større egenkapital fra de nedlagte amtsbestyrelser. Det har lige siden været regionsbestyrelsens holdning, at pengene skulle bruges - de skulle ud og gøre gavn blandt vores medlemmer. Det har alle årene været vores politik, at Ungdomsringen ikke skal være en pengetank. Den holdning, har også jævnligt været bragt frem på vores generalforsamlinger, af revisorer og andre deltagere. Alligevel har vi måtte sande, at det har været overordentligt svært for os, at få nedbragt egenkapitalen væsentligt gennem årene, på trods af et meget stort aktivitetsniveau til glæde for vores medlemmer - både unge og medarbejdere. Vi har nemlig i den samme periode været gode til, at få vores arrangementer gjort til landsdækkende arrangementer og på dem måde fået dem finansieret gennem Landsrådet. Vi har også bidraget til, at nedbringe Ungdomsringens centrale egenkapital (med baggrund i den samme holdning som nedbringelsen af vores egen egenkapital), ved at være flittige ansøgere til diverse puljer til støtte for nye ideer. Men nu var det altså lykkedes os at komme i bund. Pengekassen var tom og en ny hverdag meldte sig for bestyrelsen. Vi har naturligvis altid haft styr på vores økonomi, men nu blev vi nødt til at følge den meget nøje, da der ikke mere var plads til udsving. Derfor gik de første par møder med, at finde ud af, hvordan det kunne komme bag på os, at pengene var brugt og hvordan vi fremadrettet kunne sikre os, at vi havde helt styr på økonomien. Vi stod helt konkret uden penge og med udsigt til, at det årlige regionstilskud først går ind på kontoen halvvejs inde i regnskabsåret. Vi fik lagt et konservativt budget og lavet en kreditaftale med Ungdomsringens ledelse. Med økonomien på plads, er det på tide at beskæftige sig med alle de mere spænende ting, som vi står for. Det har været et år, hvor skolereformen stadig har fyldt en del, på både det personlige plan for mange bestyrelsesmedlemmer og for hele organisationen. Vi har på hvert møde året igennem brugt tid på, at fortælle hinanden, hvordan det står til, der hvor vi hver især færdes i det daglige. Det har bragt mange spædende debatter frem, som har inspireret og kvalificeret indhold og aktiviteter. Vi har også gennem året fulgt udviklingen i ind- og udmeldelser i regionen nøje, for at se om reformen skulle have indflydelse på vores medlemsgrundlag. Der er endnu ikke noget entydigt at sige om dette, men vi følger det stadig nøje.

10 2015 blev også året, hvor vi i hovedstaden sagde farvel til et flagskib i gennem mindst 17 år. Mini Playback var ikke på programmet for første gang, som en direkte konsekvens af reformens indvirkning på en af vores medlemsklubber. Vi valgte dog, at prøve at føre noget af ånden fra Mini Playback videre, under et andet af vores andre store projekter - On Stage. Det lykkes ikke helt i år, man vi prøver igen til næste år at se om det ikke stadig kan have en berettigelse. On Stage bruger vi i det hele taget stadig mange kræfter på i regionen og har stadig en tro på, at det med tiden kan udvikle sig til Ungdomsringens største flagskib! Én event, der kan favne alle klubaktiviteter! Konceptet er forsat klart: Til hver aktivitet under On Stage hører der en scene, (men ikke nødvendigvis i fysisk traditionel form), hvor klubberne kan vise, hvad de arbejder med, en professionel optræden, som kan inspirere og en workshop, så deltagerne kan tage noget nyt med hjem og samtidig møde andre unge på tværs af klubber og landsdele. I år prøvede vi rollespil som en ny aktivitet på On Stage. Ungeinddragelse er naturligvis også et fokuspunkt, når vi afvikler så store arrangementer. Ud over de mange unge, der hjælper til under arrangementet, vil vi i slutningen af oktober prøve et nyt koncept af, hvor vi inviterer deltagere fra sidste års festival til at komme og byde ind med idéer til udvikling af næste års festival. Vi vil prøve, at holde det i en kreativ og ung form, sammen med Ungdomsringens ekspert i medlemsindflydelse Lisbeth Tegelbjærg. Indbydelsen til On Stage 2016 er allerede sendt ud med landsudsendelsen og datoen er april. Klubbernes Dag i TIVOLI er stadig en stor succes, både som en mulighed for, at komme billigt i TIVOLI for vores medlemmer og ikke mindst er muligheden for, at komme til at optræde på Danmarks nationalscene nummer 1 - PLÆNEN - meget populær. Vi arbejder hele tiden på, at udvikle konceptet og glæder os allerede til at byde jer velkommen i TIVOLI mandag den 9. maj For medarbejderne har vi holdt en pause med vores temaformiddage, da det har været vores indtryk, at mange har haft nok at gøre med, at finde sig til rette i udviklingen i egen kommune i forbindelse med skolereformen. Vi synes dog, at vi kan begynde at se at interessen for sparring og inspiration igen er ved at være til stede, og temadagene vil derfor genopstå til næste år. Forslag til emner er naturligvis altid velkomne. På landsplan fik vi på sidste kongres godkendt nye vedtægter, som bl.a. skal sikre en øget ungeindflydelse i organisationen, via et krav om deltagelse af unge i alle regionsbestyrelser. Det har i mange år været en naturlig del af vores politiske virkelighed i hovedstaden, da vi har haft tradition for kampvalg til alle ungeposter! Det bliver spændene, at se om det også bliver tilfældet i år og ikke mindst, at følge, hvordan det kommer til at gå i de fire andre regioner. Jeg håber, at vi vil se en synergieffekt og en opblomstring af aktiviteter med et tydeligt ungt aftryk. I Landsrådet har vi i årets løb arbejdet med en ny budgetpolitik, som skal sikre, at vi får tilgodeset forskellige aspekter af Ungdomsringens aktiviteter i budgettet og dermed sikre os mod en skævvridning. Vi har fra hovedstadens side været stor fortaler for dette arbejde og er meget glade for resultatet, som betyder at vores aktivitetsbudget fremover vil være inddelt i kategorierne: Flagskibe, Na-

11 tur, friluftsliv og bevægelse, Musik, kultur og scene, Demokrati, fællesskab og samfund og Boblere. Jeg glæder mig til, at se det udmøntet i praksis og se hvilke prioriteringer og pædagogiske debatter det kan medfører. Bestyrelsesarbejdet har vi igen i år struktureret omkring fem møder + et døgnmøde på Bornholm. De fem møder i løbet af året holdes alle om aftenen, så vores unge medlemmer har mulighed for at deltage. Vores årlige møde på Bornholm er en kærkommen mulighed for os til at komme i bund med de debatter, som vi ikke når på de kortere møder i løbet af året. Det er her, vi hæver os op og får set det hele i et lidt større perspektiv og får trukket linjerne op for det kommende års arbejde. Det er også vigtigt for os, at være fysisk tilstede i denne del af vores region, som mange måske ikke så ofte kommer forbi, selvom vi gør vores til at sætte fokus på solskinsøen med vores landsdækkende arrangement Sommer Camp Bornholm og vores aktive deltagelse på Folkemødet. Jeg vil takke alle, der har bidraget til fællesskabet i løbet af året. Hvad enten det er ved at være aktiv deltager, give en hånd til et af vores arrangementer eller tage del i bestyrelsesarbejde er det værdsat! Tak! En særlig tak skal lyde til de bestyrelsesmedlemmer, som efter aktivt virke nu af forskellige grunde har valgt at stoppe for denne gang. Jeg håber forsat, at I vil følge med i Ungdomsringen og blande jer der, hvor vi møder jer. En anden gruppe skal også have min tak. De ansatte som hver dag knokler for at føre alle os politikeres ideer ud i livet og samtidig er en forsat kilde til viden og inspiration. Særligt tak til vores regionskonsulent Lisbeth. Jeg ved ikke om der er en kvote for redninger - men jeg håber det ikke! For mig handler Ungdomsringen om fællesskab og udvikling. Derfor vil jeg slutte med at citeres vores dronning, som i en nytårstale for en del år siden sagde nogle ord, som jeg forsat mener, kan være vigtig inspiration for os i året der kommer i Ungdomsringen: Morgendagen, det nye år, ser vi hen til i håb og med forventning. Vil det opfylde vore ønsker? Give en god fortsættelse eller en ny begyndelse? Vil vi forstå at tage hver dag, som den kommer, og bruge de muligheder, der viser sig? Hvad det nye år vil bringe, ved vi aldrig - storm eller solskin eller lange, grå dage. Men vi har brug for hinanden under alle forhold, for at dele en glæde og bære en sorg eller bare holde ud sammen.

Beretning regionsformænd

Beretning regionsformænd - 1 - Beretning 2014 - regionsformænd Beretning - Formand Region Syddanmark V. Kim Ebbehøj Velkommen til generalforsamling i Region Syddanmark, hvor jeg nu skal afgive min første formandsberetning. Dette

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Dagsorden Mødetype Dato & Tid Sted Referent Deltagere Afbud Fraværende Ungerådsmøde 23.-24. 2015. Oktober Odense Lotte Zarlang Det nye og gamle ungeråd Emma, Annika, Rasmus, Abde, Gry, Camilla, Mille,

Læs mere

UNGDOMSRINGENS KONGRES 2013

UNGDOMSRINGENS KONGRES 2013 - 1 - Beretning Formand i Region Syddanmark V. Leif Hansen Takker for ordet og vil nu gå i gang med dette min sidste beretning som formand for Ungdomsringens bestyrelse i Region Syddanmark. Jeg ved godt,

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat Mødetype Dato & Tid Sted Referent Deltagere Afbud Fraværende Ungerådssamling 14.-15. marts 2014. Ankomst fredag kl.18- lørdag kl.16 Tigergården, Odense Lisbeth Emma, Susan, Jacob, Sofia, Karl Kristian,

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat: Mødetype Dato & Tid Sted Referent Deltagere Afbud Fraværende Ungerådssamling 10.-11. januar 2014. Ankomst fredag kl.18- lørdag kl.14 Tigergården, Odense Lisbeth Gry, Emma, Martin, Susan, Alexander,

Læs mere

UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES DET GODE. f o r. k a m p. d e t.

UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES DET GODE. f o r. k a m p. d e t. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES 2017 Fritids- og ungdomspædagogik til tiden 24.-25. NOV. 2017 B R A N D B J E R G H Ø J S K O L E, V E J L E 7 5 å r s k a m p f o r DET GODE UNGELIV gode børne-

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Beretning for Landsdel 1 2011-2013

Beretning for Landsdel 1 2011-2013 Beretning for 2011-2013 To år er gået siden sidst og det er nu igen tid ti landsdelsmøde. Det betyder også, at det er tid til at se tilbage på de to år der er gået og beskrive hvad landsdelsledelsen har

Læs mere

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation.

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation. REFERAT Bestyrelsesmøde 5 / workshop Dato: 10.03.2009 Sted: Schleppegrellsgade 2, 1. Tv. Tid: 19.00 Tilstede: Klaus E. Jørgensen (KEJ), Ida K. F. Tinning (IKFT), Marianne Filtenborg (MF), Karin Elkjær

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Submission #129 Roskilde Kommune

Submission #129 Roskilde Kommune Submission #129 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/17441 Side 1 af 1 03-05-2018 Forening Hedelands Motorklub Foreningens CVR nummer 31972795 Hvad søger du til? Ny bygning med bad

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Ungdomsringens kongres 2014 Forslag til vedtægtsændringer ved Ungdomsringens kongres 2014

Ungdomsringens kongres 2014 Forslag til vedtægtsændringer ved Ungdomsringens kongres 2014 Forslag til vedtægtsændringer ved [www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk] Indhold Arbejdsgruppen for vedtægtsændringer...

Læs mere

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Erfaringer og udfordringer Kreds Nordjylland: Svært at TR og AMiR ikke kommer på GF. I 2009 havde vi engageret en korleder. Tidligere var det KB medlemmer,

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat: Mødetype Dato & Tid Sted Ungerådsmøde 7.-8. november 2014. Ankomst fredag kl.18- lørdag kl.15.00 Referent Lisbeth Deltagere Ungerådet nye og gamle (2014) Afbud Mille, Frederik, Mia, Camilla, Julie

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Beretning fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole for skoleåret 2013-2014

Beretning fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole for skoleåret 2013-2014 Beretning fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole for skoleåret 2013-2014 Dette er årsberetningen fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole, hvor vi redegør for de væsentligste opgaver, bestyrelsen har varetaget

Læs mere

Børne- og Ungeudvalget

Børne- og Ungeudvalget Det er igen tid til at gøre status i forhold til Børne- og Ungeudvalgets arbejde her i kredsen. Det har på mange måder været et godt år med forandringer, succes, glade spillere og trænere som hoved indtryk.

Læs mere

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere.

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. Referat af Møllepigernes generalforsamling den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. (Før generalforsamlingen var vi 21 der spiste sammen, det var utroligt hyggeligt.) Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

December 2014. Nyhedsbrev. Protektor for BROEN Danmark. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

December 2014. Nyhedsbrev. Protektor for BROEN Danmark. Fattigdom i Danmark. Kære alle. December 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Julen og dermed afslutningen på 2014 nærmer sig. Det har været et spændende år med mange forskellige arrangementer i foreningerne. Nye foreninger er kommet til, og rigtig

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 24. oktober 2015 kl. 15.30 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

Velkommen til fritidsklubberne i. UngSyd. Klubben er børnenes fristed

Velkommen til fritidsklubberne i. UngSyd. Klubben er børnenes fristed Velkommen til fritidsklubberne i UngSyd Klubben er børnenes fristed Børn skal have et rum, hvor de har det sjovt - samtidig med at de har mulighed for at blive bedre til nogle konkrete ting: Hvem er jeg

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Mødereferat Mødetype Generalforsamling i Region Midtjylland Dato & Tid 17. september 2013, kl. 18.00-21.00 Sted Viborg Ungdomsskole, Reberbanen 13, 8800 Viborg Referent Deltagere Afbud Fraværende Per Larsen,

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen?

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen? Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen Hænger det sammen? Kvalitet i børns og unges hverdag kræver helhed og sammenhæng. Er det bare noget, vi siger? November 2002 1 Hænger det sammen?

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Årsberetning for Aulum Fritidscenter 2005 Indledning Jeg afsluttede sidste års beretning med at fortælle lidt om, hvad den nærmeste fremtid ville byde på, og helt

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat Mødetype Landsrådsmøde 2014 Dato & Tid Døgnmøde den 12. 13. september 2014 kl. 16.00-16.00. Sted Huset Kursuscenter (tidligere Byggecentrum) Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart Deltagere Afbud Lars

Læs mere

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse 2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse AF FREDERIK FREDSLUND-ANDERSEN OM FORFATTEREN Frederik Fredslund-Andersen er chefkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han rådgiver

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Beretning for Ungdomsringen Formand & Ungerådsformand

Beretning for Ungdomsringen Formand & Ungerådsformand - 1 - UNGDOMSRINGENS KONGRES 2013 Beretning for Ungdomsringen Formand & Ungerådsformand Beretning formand i Ungdomsringen V. Maja Panduro Jeg har nu snart været formand i Ungdomsringen i 2 år og jeg er

Læs mere

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl. 19.30 Deltagere: Jacob Birkelund, Thomas Liboriussen, Lars Holm, Søren Larsen Brødbæk (ingen deltagere udenfor bestyrelsen

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Fritids- og ungdomsklub under ungdomsskoleloven

Fritids- og ungdomsklub under ungdomsskoleloven Fritids- og ungdomsklub under ungdomsskoleloven Indledning...2 Hvorfor ungdomsskoleloven...2 Ungdomsskoleloven giver større fleksibilitet:...2 Åbningstider...2 Normering: 3,2 mio. kr. pr. år...3 Børn og

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde!

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Tale vedr. frivilligcharter, den 29. oktober 2013 Dialogmøde i Hanstholm Kære alle! Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Jeg er meget glad for, at så mange har tilmeldt

Læs mere

Børneudvalgets beretning 2015

Børneudvalgets beretning 2015 Børneudvalgets beretning 2015 Foråret står for døren, og traditionen tro er det blevet tid til at kigge tilbage på den forgangne sæson. Trænere og repræsentanter fra klubbestyrelserne var indbudt til opstartsmøde

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Fælles mål for DUS. Vester Hassing. Indholdsfortegnelse. 1. Indledning 2. Hvem er vi? 3. Kerneområder 4. Pejlemærker

Fælles mål for DUS. Vester Hassing. Indholdsfortegnelse. 1. Indledning 2. Hvem er vi? 3. Kerneområder 4. Pejlemærker Fælles mål for DUS Vester Hassing Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Hvem er vi? 3. Kerneområder 4. Pejlemærker 1.Indledning DUS står for d et u dvidede s amarbejde. Vi er optaget af at skabe helheder

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Velkommen. Kammerater

Velkommen. Kammerater Velkommen Kammerater Et stort velkommen til alle der har valgt at tilbringe denne lørdag sammen med alle os frivillige kammerater fra de frivillige brandværn, venner, gæster og samarbejdspartnere. Herzlich

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget.

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kultur og arbejdsmiljø Da man i 1995 startede klubben op, var det fra starten af vigtigt at den kom til at ligge i forbindelse med Hørning hallen,

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Referat fra generalforsamling mandag d 29/ stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra generalforsamling mandag d 29/ stemmeberettigede medlemmer. den 29. januar 2018 Referat fra generalforsamling mandag d 29/1 2018 23 stemmeberettigede medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen forslog Christian Platen som dirigent, Vedkommen blev valgt.

Læs mere

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal Børne- og Ungepolitik i Rudersdal 1. juni 2015 Sekretariatet Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år - i Rudersdal Kommune, og det supplerer lovbestemmelser,

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde

KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde Dato & tid: 12. september 2005, kl. 16.30 17.45 Referent: Deltagere: Dennis Waldemar Tina (kaniner), Cecilie (natur- & klatring), Morten (musik), Marie-Louise (værksted),

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne.

Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne. Inklusion Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion kan meget kort defineres som: Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne. For SFOèrne i Hvidovre betyder

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Formandsberetning for 2014 og lidt 2015.

Formandsberetning for 2014 og lidt 2015. Formandsberetning for 2014 og lidt 2015. Denne beretning burde have været udsendt elektronisk inden dette møde. Dette har et flertal i den siddende bestyrelse ikke ønsket alligevel så derfor bliver fremlæggelsen

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Dansk Dercum Forening - Danmarks patient- og interesseforening for Dercums sygdom og Lipødem Tilstede var: Pia Gustavsen, Annemette H. Andersen,

Læs mere

ÅRSMØDER UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums DET GODE. f o r. k a m p. d e t. å r s.

ÅRSMØDER UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums DET GODE. f o r. k a m p. d e t. å r s. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER 2017 Fritids- og ungdomspædagogik til tiden 24.-25. NOV. 2017 B R A N D B J E R G H Ø J S K O L E, V E J L E 7 5 å r s k a m p f o r DET GODE UNGELIV gode børne- og ungeliv

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag.

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Bestyrelsens beretning 2015 ENDELIG VERSION 30.12.2015 Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Den valgte bestyrelse

Læs mere

Juniorklubben i Hvalsø

Juniorklubben i Hvalsø Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: April - Juni 2015 Hvad er Juniorklubben? Det er et eftermiddagstilbud til dig, som går i 6., 7. eller 8. klasse. Her kan du hygge dig sammen med mange nye venner

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Beretning Bredalsparkens Fritidscenter 2011

Beretning Bredalsparkens Fritidscenter 2011 Beretning Bredalsparkens Fritidscenter 2011 Af formand Marco Caldana Med denne beretning vil jeg se tilbage på et år, hvor der er sket mange spændende ting i klubben. Denne beretning vil trække linjerne

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d

Frivilligrådets beretning til årsmødet d Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Toldbodvej 5 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

Orientering om løst og fast fra formanden

Orientering om løst og fast fra formanden Orientering om løst og fast fra formanden I stedet for at sende en masse enkelte informationer ud, har jeg samlet det hele i dette skriv, som optakt til medlemsmødet onsdag den 28. september, kl. 19 i

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG Efterskoler deltager på Frivillig Fredag FRIVILLIG FREDAG OG EFTERSKOLERNE Hvert år, den sidste fredag i september fejres Frivillig Fredag, Danmarks nationale Frivillighedsdag

Læs mere

Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen 2019 Ved formand Marie Louise Larsen

Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen 2019 Ved formand Marie Louise Larsen Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen 2019 Ved formand Marie Louise Larsen Året med de mange ad hoc udvalg. Da jeg satte mig for at skrive bestyrelsens beretning, fandt jeg alle referaterne frem

Læs mere

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere.

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere. Referat Generalforsamling, SAND Trekanten, 25.02.2016 Til stede: Betina, Malene, Poul, Per, Pernille, Jan, Lene, Jakob Til stede fra SANDs sekretariat: Sanna, Rene N. Velkommen til generalforsamlingen.

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Folke. Oplysnings politik

Folke. Oplysnings politik Folke Oplysnings politik 1 Indhold Forord 3 Folkeoplysningens udfordringer og styrker 4 Visioner og målsætninger 6 Tema 1 Rammer for folkeoplysning 8 Tema 2 Samspil med selvorganiserede grupper 10 Tema

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax:

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax: N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 27. juni 2008 Kære 9. årgang. Vi skal sige farvel til jer og I skal sige

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere