PROGRAM EFTERÅR 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM EFTERÅR 2019"

Transkript

1 PROGRAM EFTERÅR 2019

2 SÆRUDSTILLING Fra Philipsen til Salto gensyn med den nyere danske samling

3 INDTIL EFTERÅRET 2020 Jeg begyndte som de fleste drenge i en tidlig alder at samle på frimærker også på insekter, sommerfugle o.l. Det voldte mig megen morskab, men jeg blev aldrig nogen passioneret samler på nogen af disse områder. C.L. David, 1953 Til gengæld blev museets stifter en alsidig kunstsamler. Med denne udstilling får publikum syn for Christian Ludvig Davids smag for det samtidige. Godt halvtreds malerier, skulpturer og keramiske værker fra sidste halvdel af det 19. og første halvdel af det 20. århundrede viser os museets stifters interesse, ikke bare for tidligere generationers kunst, men også sin egen tids. Blandt de tidligste værker, der dukker op i bevarede regnskabsbøger fra Davids tid som ung sagfører, finder man blandt andre malerier af J. F. Willumsen, brødrene Joakim og Niels Skovgaard samt brødrene Vilhelm og Svend Hammershøi. Senere følger kunstnere som Theodor Philipsen, Thorvald Bindesbøll, P. S. Krøyer, L.A. Ring, Poul S. Christiansen, Julius Paulsen, Niels Hansen Jacobsen, Albert Gottschalk, Edvard Weie og fynboerne Peter Hansen og Johannes Larsen. Selvom Davids interesse koncentrerede sig om den etablerede og mindre eksperimenterende del af kunstscenen, var der også plads til yngre og vildere udøvere, især inden for keramik og skulptur. Eksempler herpå er Axel Salto, Svend Rathsack og Jean Gauguin. Endelig havde David en særlig veneration for arbejder af billedhuggeren og maleren Agnes Lunn. Hun var som han selv har fortalt ikke alene hans gudmor, men også den, der stod fadder til hans kunstinteresse. Vær opmærksom på, at Vilhelm Hammershøis malerier fra årsskiftet 2019 vil være udlånt til museer i Japan, mens de øvrige kunstneres værker vises frem til efteråret 2020.

4 DAVIDS BAZAR

5 ONSDAG KL. 19 VILHELM HAMMERSHØI OG BLIKKET FOR DET FOTOGRAFISKE MOTIV 18. september / Gertrud Oelsner Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad Motiver med tomme stuer, rygvendte kvinder, tomme landskaber og tyste arkitekturmotiver har gjort Vilhelm Hammershøi til en kunstner, der er kendt og elsket over hele verden. Færre ved imidlertid, at han ved siden af arbejdet som maler var dybt optaget af fotografiet, som han blev en af pionererne indenfor. I foredraget fortælles om kunstnerens interesse for fotografiet og om, hvordan dette er nært forbundet med hans maleriske praksis. Davids Samling rummer en enestående samling af kunstnerens værker, og vi skal naturligvis høre om disse, men også om mange af kunstnerens øvrige værker. Gertrud Oelsner er mag.art., ph.d. i kunsthistorie og direktør for Den Hirschsprungske Samling. Hun har netop sammen med Annette Rosenvold Hvidt udgivet en stor bog om Vilhelm Hammershøi og fotografiet. ER ET NYT FORÅR PÅ VEJ? 25. september / Helle Malmvig Foto: fra DIIS I Algeriet demonstrerer i hundredtusindvis mod det aldrende regime. Også i lande som Libanon, Jordan og de palæstinensiske områder er der løbende protester. Er det arabiske forår i virkeligheden ikke ovre? Hvordan er sociale medier, kulturel aktivisme og politisk satire med til at forandre hele regionen? Disse højaktuelle spørgsmål vil blive taget op i aftenens foredrag. Helle Malmvig er ekspert i international politik og sikkerhed og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Hendes kompetenceområder er Mellemøsten, herunder Syrien, Irak, Libanon, Israel-Palæstina konflikten og Algeriet.

6 ARRANGEMENTER EN KVINDE, DER FØLGER SIT HJERTE 02. oktober / Geeti Amiri Foto: Lindhardt og Ringhof Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner er nogle af titlerne, der følger i hælene på Geeti Amiri, når hun markerer sig i samfundsdebatten om integration, ligestilling og religion med skarpt lys på den nydanske kvindekamp. Hun er forfatter til den anmelderroste selvbiografi Glansbilleder (2016), der beskriver hendes familieforhold og opvækst som flygtning i først Indien og siden Danmark. Ved brug af sin personlige historie med rødder i Kabul og en opvækst på bunden af samfundet i København giver Geeti Amiri et indblik i, hvordan et liv mellem to verdener skabes, hvilket alt for ofte er præget af kulturopgør og familieoprør. Geeti Amiri er til daglig lærerstuderende og lærer på Vestegnen. Dertil blogger hun i Ekstra Bladet om kultursammenstød og om den danske folkeskole på folkeskolen.dk. DIALOG MED WILLUMSENS KERAMIK 23. oktober / Peder Rasmussen Foto: Privatfoto Ud over at være en fabelagtig billedkunstner var J.F. Willumsen også en original keramiker, og Davids Samlings Pottemagervasen er et hovedværk i dansk keramik. Men allerede først i 1890 erne skabte Willumsen sin Familievase, der åbenbarer en helt ny indfaldsvinkel til keramisk kunst. Og keramik var Willumsens hovedbeskæftigelse op mod århundredeskiftet, hvor han som kunstnerisk leder stod bag Bing & Grøndahls bidrag til Verdensudstillingen i Paris i år Peder Rasmussen har beskæftiget sig med Willumsens keramik i snart mange år og fortæller om dette område med særlig vægt på Davids Samlings værker. Foredraget vil handle om såvel historik og motiver, som om keramiske/tekniske fænomener. Keramiker og forfatter Peder Rasmussen har udstillet i både indog udland, ligesom han er repræsenteret, f.eks. på V&A i London og Designmuseum Danmark. Han har udgivet flere bøger, blandt andet Kählers Værk i 2002 og Familie på træben Om J.F. Willumsens Familievase i 2016.

7 ONSDAG KL. 19 AXEL SALTO DET BRÆNDENDE NU 30. oktober / Lars Dybdahl Foto: Privatfoto Foredraget følger udviklingslinjerne i kunstneren Axel Saltos keramiske værk, fra hans gennembrud i 1920 erne og frem til slutningen af 1950 erne. Hvilke tanker lå bag de tre stilistiske omdrejningspunkter i hans keramiske aktivitet, den riflede, den knoppede og den spirende stil? Axel Saltos samarbejde med flere værksteder og fabrikker profilerede deres virksomhed og betød samtidig en berigelse med nye effektfulde glasurer på hans bløde porcelæn og stentøj. Foredraget sætter også fokus på Axel Salto på papir : hans skitser til keramikken, hans grafiske kunst, plakaterne og hans mønstre til forsatspapirer og tekstiler, hans bogdesign og eventyr for børn, og ikke mindst hans betydelige rolle som udgiver af kunsttidsskriftet Klingen ( ), kampskriftet i det modernistiske gennembrud i dansk malerkunst. Lars Dybdahl er mag.art., designforsker og forfatter. FORSONING FORTÆLLING OM EN FAMILIE 6. november / Aydin Soei Foto: Zarko Ivetic Foredraget er baseret på Aydin Soeis selvbiografiske bog Forsoning Fortælling om en familie, og undervejs inddrager forfatteren sine erfaringer fra ti års arbejde med udsatte børn og unge. Der er nemlig et stort sammenfald mellem sociologen og Aydin Soeis egen biografi og hans to forrige bøger om unge fra udsatte boligområder. Aydin fortæller om sin opvækst, flugten fra Iran til Danmark, opvæksten i Avedøre, ballademageridentiteten i skolen, og det mord Aydins far endte med at begå på en anden iransk mand, livet i skyggen heraf og hvordan Aydin gennem det meste af livet har været bange for at blive stemplet som morderens søn. Men foredraget handler også om at håndtere og forlige sig med fortiden og om nutidens udfordringer med mænd, faderskab og drenge i landets udsatte områder. Aydin Soeis forfatterskab handler om medborgerskab, radikalisering, bandefællesskaber, integration og antiskolekultur, senest i udgivelsen "Omar og de andre". "Forsoning fortælling om en familie" er blevet kaldt "et fortællemæssigt mesterværk".

8 ARRANGEMENTER LEVENDE POESI FRA DANMARK OG HELE VERDEN 13. november / Sara Rahmeh Foto: PR Foto Sara Rahmeh kommer fra et land langt væk og en gade lige rundt om hjørnet. Hun kommer fra solnedgang over ørkenbjerge og shoppingture på strøget. Hun kommer fra et land med morgenbøn, inden solen står op, og fra en by, hvor man triller ned af Gothersgade med bare tæer og natten i blodet en tidlig søndag morgen. Hun kommer fra et land, hvor hun ikke længere hører hjemme, og fra en by, hvor folk spørger: Jamen, hvor kommer du fra? Det korte svar er Danmark, og det lange svar er hele verden. Sara Rahmeh er digter, poetry slammer, impro-skuespiller og en heltigennem fabelagtig storyteller på en scene. Men hun er også et menneske med rødder i både Høje Taastrup og Syrien, og med en finurlig, særegen og musikalsk, poetisk stemme plantet solidt i den danske muld og i hele verden. FOR FÆDRELANDET. GODSEJER JOHANNES HAGE KUNSTSAMLER OG MUSEUMSSTIFTER 20. november / Birgitte von Folsach Foto: Privatfoto Malerisamlingen på Nivaagaard blev skabt af Johannes Hage ( ), der var passioneret kunstsamler. Nederlaget i 1864 havde været svært at forvinde, både han og hans et år ældre bror deltog i krigen, og broren faldt ved Dybbøl. Derfor besluttede Johannes Hage senere i livet at skaffe sit fædreland oprejsning. I 1908 skænkede han sin enestående samling af italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder til offentligheden. Foredraget belyser Johannes Hages liv og virke. Birgitte von Folsach, cand.mag., er museumsinspektør på Nivaagaards Malerisamling. Hun har haft ansvaret for flere guldalderudstillinger, den seneste En duft af evighed. Blomstermaleren J.L. Jensen. For tiden er hun ved at skrive en bog om guldaldersamlingen på Nivaagaard, hvoraf størsteparten stammer fra Johannes Hages tid.

9 ONSDAG KL. 19 EN AFTEN MED SOLOVIOLIN OG MUSIKALSK FORTÆLLING 27. november / Christine Bernsted Violinist Christine Bernsted spiller udvalgte solostykker, som forinden præsenteres af musikhistoriker og kulturjournalist Søren Schauser. Vi skal høre violinsoloer af Johan Sebastian Bach, Niccolò Paganini og Eugène Auguste Ysaÿe. Foto: Bernhardina Hörnstein Photography Programmet spejler på flere måder museets europæiske samling, som spreder sig bredt fra barokkens kunst, over det 18. århundredes kostbare kunsthåndværk, til Guldalderens nationale kunst og det moderne gennembrud. Christine Bernsted er en ung, dansk prisvindende koncertviolinist, som senest har fået den prestigefulde Leonié Sonning Talent Pris i april Hun vandt desuden 1. pris i Melbourne International Violin Competition i Hun har spillet koncerter i Carnegie Hall i New York og i Berliner Philharmonien. Til daglig studerer hun hos Eszter Haffner på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og hos professor Boris Kuschnir i Wien. BILLETTER Á 50 KR. KAN KØBES I MUSEETS BUTIK, ELLER VIA PÅ BILLETLUGEN.DK

10 OMVISNINGER

11 EFTERÅR 2019 LØRDAG 31. AUG. / KL. 14 OG 15 Islamisk kunst i Indien fra Hindukush til Deccan Mariette Tiedemann SØNDAG 1. SEPT. / KL. 14 OG 15 * Martin Thrysøe Kristensen ONSDAG 4. SEPT. / KL. 18 Danske og europæiske møbler fra det 18. og 19. århundrede Henrik Münster-Swendsen LØRDAG 7. SEPT. / KL. 14 OG 15 Dansk porcelæn en kongelig affære Helene Lykke Evers SØNDAG 8. SEPT. / KL. 14 OG 15 Tid, sted og stifter C.L. David og hans kunstsamlinger Sonja Wiesener ONSDAG 11. SEPT. / KL. 18 * Niels Bruun Andersen LØRDAG 14. SEPT. / KL. 14 OG 15 Persiske skatte fra islamisk tid Janne Malmros SØNDAG 15. SEPT. / KL. 14 OG 15 Tre samlinger et museum Berit Kirketerp ONSDAG 18. SEPT. / KL. 18 Kalligrafi den arabiske skønskrift Julie Gede Petersen LØRDAG 21. SEPT. / KL. 14 OG 15 * Michelle Garnier SØNDAG 22. SEPT. / KL. 14 OG 15 Metal form, funktion og forarbejdning i den islamiske verden Nicolas Schønberg ONSDAG 25. SEPT. / KL. 18 Hvad er islamisk kunst? Niels Bruun Andersen LØRDAG 28. SEPT. / KL. 14 OG 15 Islamisk kunst på besøg i Aladdins hule Berit Kirketerp SØNDAG 29. SEPT. / KL. 14 OG 15 * Mariette Tiedemann ONSDAG 2. OKT. / KL. 18 Fugle, aber, løver dyr i Davids Samling Michelle Garnier LØRDAG 5. OKT. / KL. 14 OG 15 Davids Samling et overflødighedshorn Niels Bruun Andersen

12 TIRSDAG, ONSDAG, TORSDAG, LØRDAG SØNDAG 6. OKT. / KL. 14 OG 15 Dansk portrætkunst i Davids Samling Sonja Wiesener ONSDAG 9. OKT. / KL. 18 * Helene Lykke Evers LØRDAG 12. OKT. / KL. 14 OG 15 Sultan, Shah og Stormogul magt og pragt i den islamiske verden Julie Gede Petersen SØNDAG 13. OKT. / KL. 14 OG 15 Danske og europæiske møbler fra det 18. og 19. århundrede Henrik Münster-Swendsen TIRSDAG 15. OKT. / KL. 13 BØRNEOMVISNING På skattejagt i den islamiske samling Mariette Tiedemann TIRSDAG 15. OKT. / KL. 14 * Mariette Tiedemann ONSDAG 16. OKT. / KL. 13 BØRNEOMVISNING Helte, heltinder og fantastiske fabeldyr Niels Bruun Andersen ONSDAG 16. OKT. / KL. 14 * Niels Bruun Andersen ONSDAG 16. OKT. / KL. 18 Sufisme: kærligheden er vejen til Gud Nicolas Schønberg TORSDAG 17. OKT. / KL. 13 BØRNEOMVISNING På jagt efter dyr i Davids Samling Michelle Garnier TORSDAG 17. OKT. / KL. 14 * Michelle Garnier FREDAG 18. OKT. / KL. 13 BØRNEOMVISNING Fra mægtige mongoler til seje stormoguler Janne Malmros FREDAG 18. OKT. / KL. 14 * Mariette Tiedemann LØRDAG 19. OKT. / KL. 14 OG 15 Michelle Garnier SØNDAG 20. OKT. / KL. 14 OG 15 Kineserier kunsthåndværk i det 18. århundrede Mariette Tiedemann ONSDAG 23. OKT. / KL. 18 Dansk keramik fra brugsfajance til kunstkeramik Mariette Tiedemann LØRDAG 26. OKT. / KL. 14 OG 15 Islam religionen set gennem kunsten Johanne K. Nielsen SØNDAG 27. OKT. / KL. 14 OG 15 Persiske skatte fra islamisk tid Janne Malmros

13 OG SØNDAG KL. 13, 14, 15 OG 18 ONSDAG 30. OKT. / KL. 18 * Niels Bruun Andersen LØRDAG 2. NOV. / KL. 14 OG 15 Menneskefiguren i islamisk kunst folk, fyrster og hellige mænd Nicolas Schønberg SØNDAG 3. NOV. / KL. 14 OG 15 * Mariette Tiedemann ONSDAG 6. NOV. / KL. 18 Rokoko, rocailler og raffinementer kunst i det 18. århundrede Michelle Garnier LØRDAG 9. NOV. / KL. 14 OG 15 Lægeplanter, stjernetegn og robotter videnskab i den islamiske verden Julie Gede Petersen SØNDAG 10. NOV. / KL. 14 OG 15 Kaffe, te og chokolade nydelsesmidlernes indtog i Danmark Anette Lindbøg Karlsen ONSDAG 13. NOV. / KL. 18 Møbler og kunst fra det 18. og 19. århundrede Henrik Münster-Swendsen LØRDAG 16. NOV. / KL. 14 OG 15 Islamisk kunst fra Andalusien og Maghreb Yildiz Arslan SØNDAG 17. NOV. / KL. 14 OG 15 Islamiske miniaturemalerier og den verden, de skildrer Johanne K. Nielsen ONSDAG 20. NOV. / KL. 18 * Helene Lykke Evers LØRDAG 23. NOV. / KL. 14 OG 15 Islamisk kunst på besøg i Aladdins hule Berit Kirketerp SØNDAG 24. NOV. / KL. 14 OG 15 Kunstneren og mennesket Vilhelm Hammershøi Martin Thrysøe Kristensen ONSDAG 27. NOV. / KL. 18 Islamisk kunst på besøg i Aladdins hule Niels Bruun Andersen LØRDAG 30. NOV. / KL. 14 OG 15 * Anette Lindbøg Karlsen * OMVISNINGER I SÆRUDSTILLINGEN med den nyere danske samling Billetter kan ikke reserveres, men udleveres gratis i museumsbutikken på dagen for omvisningen. Højst 15 gæster pr. omvisning.

14 KULTURNATTEN FREDAG 11. OKT. KL AT REJSE ER AT LEVE KONCERTER KL , OG Oriental Mood består af 4 musikere, som spiller musik de kalder 'en world fusion af inspirationer fra Mellemøsten, Balkan/Indien og Andalusien'. Bandet har gennem snart 30 år været på en musikalsk rejse som eksponent for den østlige verdensmusik i Danmark. DANSK KUNST OG SANG I SKØN FORENING OPERASANG KL OG I HAMMERSHØI-SALEN Som inspiration til at gæste særudstillingen ' ' har vi inviteret kgl. operasanger Sofie Jensen, akkompagneret af pianist James Sherlock, til at synge danske musikstykker fra omkring år 1900, herunder af Peter Heise og Carl Nielsen. THE ORIENT AT A GLANCE CREATING FASHION FROM HISTORY HELE AFTENEN I DEN ISLAMISKE SAMLING, 3. OG 4. SAL I et samarbejde med det Kongelige Danske Kunstakademi (KADK) udstiller de studerende kreationer, inspireret af den islamiske samling. Udstillingen inkl. en kort film kan opleves hele efterårsferien. THE À LA MENTHE TESALON I TELTET I GÅRDEN Et glædeligt gensyn med Zia Mounas marokkanske tesalon, som igen i år sælger de populære lækre mellemøstlige delikatesser, herunder varm suppe og selvfølgelig den populære mynte-te. Betaling i tesalonen med kontanter eller MobilePay.

15

16 EFTERÅRSFERIE BIND EN SMUK BLOMSTERKRANS ÅBENT VÆRKSTED FOR BØRN 6+ KL TIRSDAG 15. OKTOBER ONSDAG 16. OKTOBER Værkstedet er i teltet i gården. Tilmelding ikke nødvendig.

17 UGE 42 OMVISNINGER FOR BØRN 6+ KL. 13 TIRSDAG 15. OKTOBER PÅ SKATTEJAGT I DEN ISLAMISKE SAMLING ONSDAG 16. OKTOBER HELTE, HELTINDER OG FANTASTISKE FABELDYR TORSDAG 17. OKTOBER PÅ JAGT EFTER DYR I DAVIDS SAMLING FREDAG 18. OKTOBER FRA MÆGTIGE MONGOLER TIL SEJE STORMOGULER Gratis billetter kan afhentes på dagen. Højst 15 personer per omvisning. For at mange børn kan deltage henstilles til, at de ledsages af højst én voksen. SESAM, SESAM, LUK DIG OP TEATER FOR BØRN KL. 14 TORSDAG 17. OKTOBER FREDAG 18. OKTOBER Tag med når sløret løftes for eventyret om Ali Baba og de fyrretyve røvere. En dramatisk fortælling om en fattig mand, der opdager et hemmeligt skatkammer, fuld af guld og rigdomme. Skatten tilhører de fyrretyve, farlige røvere, og de vil ikke finde sig i, at nogen kender deres hemmelige sted. Røverne vil tage hævn og udtænker en list, men hvem er mon den mest listige, og hvem bliver mest narret? Fortælle-teater af historiefortæller Mariane Josefsen, som har underholdt børn og voksne i en årrække med finurlige og fantastiske fortællinger. Vises i foredragssalen på 2. sal. Tilmelding ikke nødvendig.

18 OM MUSEET KONTAKT Davids Samling Kronprinsessegade København K Telefon ÅBNINGSTIDER Tirsdag til søndag kl Onsdag kl Mandag lukket Lukket den 23., 24., 25. og 31. dec. ENTRÉ Der er gratis adgang til museet. MUSEUMSBUTIK Museets butik sælger egne bøger, tidsskrifter og et stort udvalg af plakater, postkort og magneter. DAVIDS BAZAR Billetprisen er kr. 50. Billetter købes i museets butik, eller på Billetlugen via NYHEDSBREV Tilmelding på ADGANGSFORHOLD Davids Samling har til huse i to fredede bygninger med mange trapper og er desværre ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med i samlingerne. GARDEROBE På grund af samlingernes mange sarte og fritstående genstande beder vi vore gæster om at anbringe større tasker i garderoben, hvor der er adgang til aflåselige skabe mod et depositum på 10 kr. FOTOGRAFERING Fotografering uden blitz er tilladt. Davids Samling er en del af Parkmuseerne. BILLEDER I PROGRAMMET FORSIDE: Svend Hammershøi, Ege ved Vordingborg (detalje), Davids Samling. SIDE 2: Vilhelm Hammershøi, Rønnealléen ved Snekkersten (detalje), Davids Samling. SIDE 4 øverst: Miniature. En skriver på en terrasse (detalje). Iran, Davids Samling. SIDE 4 nederst: J.F. Willumsen, Pottemagervasen (detalje med kunstneren selv), Davids Samling. SIDE 10: Miniature. Thakur Dawlat Singh blandt hoffolk (detalje). Indien, Delhi, ca Davids Samling. SIDE 15: Miniature. Fire kvinder i en paladshave (detalje). Indien, Bundi, 18. århundredes midte. Davids Samling. SIDE 16: Spejletui af malet og lakeret papmaché (detalje). Iran, 18. århundrede. Davids Samling. SIDE 19: Hovedtrappen. Foto: Nicolai Perjesi. BAGSIDE: Miniature. Ældre og yngre mand samt en kvinde på picnic (detalje). Iran, ca Davids Samling. PROGRAMANSVARLIG: Sonja Wiesener FOTOGRAF: Pernille Klemp GRAFISK DESIGN: Tine Bach

19

20 KRONPRINSESSEGADE KØBENHAVN K

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen program forår 2015 SÆRUDSTILLING INDTIL 1. MARTS 2015 Rejse i Tyrkiet Mere og mere landskab. Mine steder og ud ad bilens vinduer. Mødte dem jeg kender i HIMIROGLU. Jeg tog, og de fik, fotografier. Jeg

Læs mere

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur.

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur. program forår 2016 til og med 21. februar 2016 LANDSBYERNES INDIEN fotografier af gianni berengo gardin Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende

Læs mere

S æ r u d s t i l l i n g

S æ r u d s t i l l i n g p R O G R A M E F T E R Å R 2 0 1 1 S æ r u d s t i l l i n g S æ r u d s t i l l i n g Sufisme islams mystiske vej Særudstilling fra 2. september 2011 til 8. april 2012 Miniaturemaleri, magiske amuletter

Læs mere

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén program forår 2017 særudstilling til 16. april 2017 Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén På den aktuelle særudstilling ses Peter Bonnéns store farvefotografier, taget på en rejse til det lille,

Læs mere

program EFTErår 2018

program EFTErår 2018 program EFTErår 2018 særudstilling 8. JUNI TIL 28. OKTOBER 2018 The Hippie Trail Rejsefotografier af Torben Huss Allerede i 1962 rejste Torben Huss fra København til Istanbul og derfra ad støvede veje

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2013 S Æ R U D ST I L L I N G SÆRUDSTILLING 22.03.13-27.10.13 Planter i form af ranker, blade, blomster, frugter og træer, både genkendelige, men også stiliserede eller denaturaliserede,

Læs mere

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24 PROGRAM FORÅR 2018 SÆRUDSTILLING Særudstillingen sætter fokus på gengivelsen af mennesker i islamisk kunst. Mange tror, at menneskefigurer ikke optræder i klassisk islamisk kunst. Et faktum er det, ikke

Læs mere

program EFTERår 2017

program EFTERår 2017 program EFTERår 2017 særudstilling Fotografier af Krass Clement til 22. oktober 2017 At rejse til et nyt sted, et på alle måder ukendt sted, er som en genfødsel. Lidt angstfuldt presses jeg frem mod lyset.

Læs mere

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018 Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev November 2018 Guld i mund ny historisk kogebog Æblesuppe, duepostej, frikassé og punch - dette er blot nogle af de spændende retter, du kan finde opskrifter

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/ PROGRAM FORÅR 2019 SÆRUDSTILLING Fotografier Under Indiens himmel er den 6. i rækken af fotoudstillinger i Davids Samling. Man føres denne gang helt tilbage til fotografiets tidligste barndom i perioden

Læs mere

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG MEDLEMSBLADET 24. SEPTEMBER 2013 HUSK UDEN FOR MYLDRETID MØD KUNSTNERNE BAG UDSTILLINGEN HUSK 6. OKTOBER 2013 EKSKURSION TIL KUNSTHALLE I HAMBURG DANSK KUNST FRA ECKERSBERG TIL HAMMERSHØI 2. NOVEMBER 2013

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2014 SÆROPHÆNGNING SÆROPHÆNGNING En farvestrålende særophængning af bloktrykte tekstiler fra Indus-dalen kan opleves på museet. Davids Samling har erhvervet tekstilerne fra maleren, tekstilkunstneren

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Koncert med Maria Elisabeth

Koncert med Maria Elisabeth Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev Oktober 2018 Koncert med Maria Elisabeth Naturen er i centrum, når sanger, sangskriver og guitarist Maria Elizabeth holder koncert i Bakkehusets hyggelige stuer

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Oplevelser for hele familien i vinterferien

Oplevelser for hele familien i vinterferien Find alle oplevelser på oplev.odense.dk Oplevelser for hele familien i vinterferien Side 2 Besøg Vandkongens Dukkeværksted Side 3 Eventyrligt mange tog Side 4 Kamelen kom til sidst Side 5 Voksenfri Zone

Læs mere

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2012 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 4. oktober 5. oktober 8. oktober 9. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 MusikTeaterProduktion Om et øjeblik åbner teater og musikeleverne døren for dette års store forestilling: Insektliv I år samarbejder teater- og musiklinjen på Brøruphus

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen PROGRAM EFTERÅR 2014 SÆRUDSTILLING Rejse i Tyrkiet Fotografier af Finn Larsen Med Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen viser Davids Samling for første gang kunstfotografi fra vores samtid. Særudstillingen

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen ÅRBOG 2018 2018 var et år med fokus på Kunstbygningens nye internationale relationer. I foråret kom den internationale biennale for europæisk samtidskunst JCE Biennalen

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

p r O g r a m e F t e r å r 2013

p r O g r a m e F t e r å r 2013 Program efterår 2013 Særudstilling Særudstilling 22.03.13-27.10.13 Træer, planter og blomster er blandt de allermest anvendte motiver i den kunst, der skabtes i den islamiske verden igennem mere end tusinde

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 6/201 5

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 6/201 5 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 6/201 5 Henriette Hagelskjær 8. august - 6. september 201 5 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Henriette Hagelskjær

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts

Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts [deadline mandag kl. 8.30] Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts 18 elever har i det forløbne år arbejdet med hver deres emne og den 12. marts fremlægger de deres arbejde. Kom og oplev denne fantastiske

Læs mere

invitation TO THE POSSIBLE

invitation TO THE POSSIBLE invitation TO THE POSSIBLE Interkulturel litteraturuge på Overgaden Den 23.-26. november 2010 Program Tirsdag Kl. 13.00-15.00 Værkstedet bliver ledet af digteren Adil Erdem, som både vil underholde med

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Skumringstimen, 9. november kl

Skumringstimen, 9. november kl Ringe 2. november 2015 Kære NORDENmedlemmer og andre interesserede! Hermed lidt nyt fra Foreningen NORDEN, Midtfyn! Skumringstimen, 9. november kl. 19.00 et samarbejde mellem Foreningen NORDEN, Midtfyn

Læs mere

SeptemberNyt. Planet Emily`s på Øse

SeptemberNyt. Planet Emily`s på Øse Nyhedsbrev nr. 2 S September 2015 35. årg SeptemberNyt UP-COMMING BANDS Planet Emily`s på Øse Forældredøgn Kunst i skov og tunnel Storm P Personlige insekter og postkort Efterskolernes dag Kalender for

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren INFO 3/2017 Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren På efterårsudstillingen underholdte Renæsancedanserne

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 INFO NYT Juni 2019 Fredensborg Ny Kunstforening Vi fejrer 10 år i Fredensborg 12.-17. oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 30. juni kl. 14-16.30. Den store portrætkonkurrence Læs

Læs mere

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN PROGRAM FOR SÆSONEN 2009-2010 OKTOBER 2009 13., 14. og 15., tirsdag-torsdag kl. 11-15 Mosaikværksted

Læs mere

Formandens sidste beretning

Formandens sidste beretning LEDER Da kunstmuseet i Tønder for ca. 8 år siden fik stiftet sin venneforening fik den betegnelsen Sønderjyllands Kunstmuseums Venner. Senere måtte foreningen, som følge af den store museumsfusion Museum

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 8/201 5

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 8/201 5 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 8/201 5 31. oktober - 29. november 201 5 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af lørdag den 31. oktober fra kl. 1 3.00 til

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE TURE Heldagsturen går til det nye Moesgaard Museum tegnet af Henning Larsen Architects. Det er en kulturhistorisk oplevelse i international klasse

Læs mere

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM Mandag d.15. april - Lørdag d. 20. april. 2013 Foto: Livstræet af NORLYS FOTO Jubilæumsskrift i anledning af Billund Centrets 40 års jubilæum Jørgen

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

Nicolai Abildgaard (1743-1809), Den sårede Filoktet, 1775, SMK

Nicolai Abildgaard (1743-1809), Den sårede Filoktet, 1775, SMK Omkring et billede Tag med på en billedrig rejse i kunstens historie fra Nicolai Abildgaard i slutningen af 1700- tallet?l vores egen sam?ds kunst med værker af nulevende kunstnere. Udgangspunktet er hver

Læs mere

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Nyhedsbrev 2 FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Som skrevet i avisen har Festivalen søgt kommunen om tilladelse til, at inddrage FAF siloen på Nordre havnekaj i dette års Art festival. Idet FAF-siloen

Læs mere

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 7/201 2 Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til jubilæumsudstilling og fernisering af Jens Bohr Lørdag den 20. oktober

Læs mere

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Velkommen til en ny termin og velkommen til Kulturudvalget arrangementer. Kulturudvalget har ny sammensætning i denne termin efter installationen i foråret. Det

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Fælles foredragsrække i Hillerød og omegns kirker, efterår 2015 Fortsættelsen af Salmemaraton projektet HVER GENERATION har brug for at kunne kaste sit eget

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

1. Find skulpturen. Danserindebrønden

1. Find skulpturen. Danserindebrønden 1. Find skulpturen Danserindebrønden Mindre børn skal følges og vejledes af en voksen Opgaverne vil føre jer rundt på museet I skal også op på museets 1. sal Den finder du ved at gå op ad trappen i museumsbutikken

Læs mere

Hold 24 fra oktober 2019

Hold 24 fra oktober 2019 201019 Hold 24 fra 20. 26. oktober 2019 Højskole classic SØNDAG 20/10 Sted 15:00 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann, Christian Schou og Simon Vikstrøm 15:00 16:30 Eftermiddagskaffe/te 16:30 17:15

Læs mere

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6 Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 44-2013 Side 1 Side 2 Musik for 4.-5. kl. om Carl Nielsen Invitation til bedsteforældredag

Læs mere

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.."

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter Først til mølle-princippet.. Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.." View this email in your browser Jejsing Borgerforening og Sæd Ubjerg Lokalråd

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave N DRONNINGEPORTEN SØLVGADE BOLDBANER ØSTER VOLDGADE ROSENBORG SLOT BOULESBANE KRONPRINSESSEGADE GOTHERSGADE KONGEPORTEN Rosenborg Slot 0 50 100 METER

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Alle dage til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2018 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 9/10 Onsdag d. 10/10 Torsdag d. 11/10 Fredag d. 12/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Ønsker I at opdage og udforske rejseskildringer i kunsten gennem tiden, kan I tage på opdagelse i Randers Kunstmuseums samling og se og lære om de rejsende

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Det Sker Frederikshavn Oktober 2015

Det Sker Frederikshavn Oktober 2015 Mandag 26. oktober kl. 19.30: Lucian Freud og det barokke portræt en kunstforedrag af Anne Lie Stokbro. Hun fortæller hvordan 1600-tallets svulstige og overlæssede, men samtidigt teknisk ekvilibristiske

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Dansk Forfatterforening Oktober 2013 NYHEDSBREV. http://www.danskforfatterforening.dk/media/95163/2013%20hvem%20kan%20ansøge%20og%20hvordan.

Dansk Forfatterforening Oktober 2013 NYHEDSBREV. http://www.danskforfatterforening.dk/media/95163/2013%20hvem%20kan%20ansøge%20og%20hvordan. NYHEDSBREV Autorkontoen Autorkontoen er åben for ansøgning. Frist for ansøgning er onsdag den 13. november 2013 kl. 12. Ansøgning sker elektronisk via dette link: www.efond.dk/dff Vær opmærksom på, at

Læs mere

EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus præsenterer her vores hidtil største program. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på hjemmesiden

Læs mere

Grønlands store stemme og shamansanger, akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg på piano og hammondorgel.

Grønlands store stemme og shamansanger, akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg på piano og hammondorgel. 1 af 5 30-01-2017 14:54 Forward this email to a friend *** Unsubscribe / Change Profile *** Problem med mailen, tryk her og se den i din browser Kære Du inviteres til en forrygende koncert på, Odense.

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 Jean Voigt - Mørkets og Lysets Mester 1 4/09-20/1 0 Næstved Kunstforening inviterer til fe rnisering af Jean Voigt lørdag den

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand"

Carl Bloch udstilling på BYU: The Master's Hand Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand" Oprettet: 4. januar 2011 Carl Bloch "Mesterens hånd" kunstudstilling åbner på Brigham Young University, Museum of Art Af Marianne Holman Udgivet: onsdag

Læs mere

2013 et tilbud til alle ældre i Gentofte Kommune

2013 et tilbud til alle ældre i Gentofte Kommune Forårstur 2013 et tilbud til alle ældre i Gentofte Kommune tirsdag 30. april onsdag 1. maj torsdag 2. maj fredag 3. maj Invitation Gentofte Kommune byder for 18. gang alle kommunens ældre over 65 år på

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Hold 27 fra november 2018

Hold 27 fra november 2018 111118 Hold 27 fra 11. 24. november 2018 Europæisk idehistorie * Jazz! * Papirkunst * Velkommen på nettet * Få gang i skriveriet SØNDAG 11/11 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann,

Læs mere

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS MEDLEMSBLADET KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS Musikeren og komponisten Louise Eckardt Jensen beskrives som en af de nyskabende kunstnere inden for eksperimentel musik. Hun bryder gerne normer og modsætter

Læs mere

Program for Gøngemarked 2014

Program for Gøngemarked 2014 Program for Gøngemarked 2014 Oplev teaterstykket om Lykkes fald Kaj Lykke var en af Danmarks rigeste og mægtigste mænd i 1600-tallet. Men så kom levemanden til at fornærme Danmarks dronning, Sofie Amalie.

Læs mere

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART...

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... KULTURKALENDER AUGUST 2016 Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... 2016... en international udstilling, hvor kunstnere mødes med publikum gennem nutidig global kunst. Kulturhuset Brønden 20. august

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion. & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion. & Edition NONSK Kultur Martin Luther Om de gode Gerninger En litterær-musikalsk oplæsningsarrangement med tekster fra Martin Luthers Om de gode Gerninger. - Med oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel og

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Jeg hedder Charlotte Jeg er fra Aage-grenen - I kan læse mere om mig på side 346 Jeg hedder Camilla Jeg er også fra Aage-grenen, men jeg er også fra Ludvig-grenen

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk Arkitektur & Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Torsdag + Fredag kl. 16-20 Lørdag kl. 12-17 Gro Jeg er arkitekt og kunstner, uddannet

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere