program EFTERår 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "program EFTERår 2017"

Transkript

1 program EFTERår 2017

2 særudstilling Fotografier af Krass Clement

3 til 22. oktober 2017 At rejse til et nyt sted, et på alle måder ukendt sted, er som en genfødsel. Lidt angstfuldt presses jeg frem mod lyset. Det ukendte er for mig altid lysende hvidt. Ofte modvilligt søger jeg så tilbage til mørket. I aftenlyset er der en genkendelsens tryghed. I alle skygger finder jeg genkendelsen. Krass Clement. Særudstillingen viser fotografier fra Syrien, taget i 2001 i byerne Damaskus, Palmyra, Deir ez-zur, Homs og Aleppo. Gratis omvisninger: Lørdag, 23. sept. kl. 14 og 15. Torsdag, 28. sept. kl. 13 Onsdag, 11. okt. kl Torsdag, 12. okt. kl. 13. Lørdag, 21. okt. kl. 14 og 15. Billetter kan ikke reserveres, men udleveres gratis i museumsbutikken på dagen for omvisningen. Højst 15 gæster per omvisning.

4 ny særudstilling Menneskefiguren i islamisk kunst Folk, fyrster og hellige mænd På trods af en religiøst betinget modstand har afbildningen af mennesker altid spillet en vigtig rolle i kunsten fra den islamiske verden. Menneskefiguren optræder på mange brugsgenstande, men det er især inden for miniaturemaleriet, at man kan følge en lang og rig tradition for dette motiv. Malerierne skildrer i høj grad fyrsterne og deres kreds, men også hellige mænd og helt almindelige mennesker. Nogle gange er der tale om illustrationer til fiktive fortællinger, andre gange skildrer kunstnerne virkelige begivenheder og maler endda egentlige portrætter. Med udgangspunkt i en række internationalt berømte hovedværker i Davids Samling sætter særudstillingen fokus på et sjældent belyst emne inden for den islamiske kunst.

5 24. november 2017 til 13. maj 2018

6 davids bazar

7 arrangementer onsdag kl. 19 Foto: Thomace 13. september / Trine Halle Eventyrfabrikkerne stormagasinernes og museernes anpart i det moderne gennembrud i København Foredraget er en historisk spadseretur fra Magasin du Nord på Kongens Nytorv til Davids Samling. Med afstikkere og omveje. Trine Halle er historiker og museumsinspektør på Magasin du Nord Museum. Foredraget er en del af Golden Days Festival Copenhagen 850. Privatfoto 20. september / Krass Clement Krass Clement bag kameraet Med udgangspunkt i kunstnerens forskellige fotobøger reflekterer han i foredraget over den anvendte fotografiske praksis. Krass Clement fremstiller med egne ord mærkeligt poetiske billeder, ofte af melankolsk karakter. Han debuterede med sin første fotobog i 1978, og netop bogformen synes at være hans foretrukne udtryk. De første mange år holdt han sig strengt til kornede, sort-hvide fotografier, men fra og med år 2000, har han taget det skarpe farvefotografi til sig. Krass Clement er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole og regnes for en af vor tids mest anerkendte kunstfotografer i Danmark. Hans syriske billeder vises indtil 22. oktober i Davids Samling i særudstillingen Impasse Hotel Syria fotografier af Krass Clement. Privatfoto 27. september / Charlotte Christensen HOFMALERENS STORHED OG FALD 1772 var skæbneåret for Carl Gustaf Pilo, direktør for Det Kongelige Kunstakademi og den danske konges ypperste portrætmaler. Efter Struensees fald så man med skepsis på udlændinge, og da Pilo var svensker og tidligere havde været tæt knyttet til hofmarskal A.G. Moltke, benyttede malerens uvenner sig af lejligheden til at få ham styrtet. Vi skylder ham de bedste portrætter fra kong Frederik den Femtes tid, hvoraf en del findes i offentligt eje, men flere på slotte og herregårde i Skåne og i Danmark. Efter nogle trange år i sit hjemland vendte lykken for Pilo. Hans ufuldendte kæmpelærred med en gengivelse af Gustaf den Tredjes kroning er i dag et af hovedstykkerne i Stockholms Nationalmuseum som genåbner til næste år. Charlotte Christensen har skrevet om 1700-tallets store kunstnere i Danmark, Jens Juel, Vigilius Eriksen og Nicolai Abildgaard. Seneste udgivelse: Drømmebilleder Carl Gustaf Pilos Portrætkunst (2016, Nyt Nordisk Forlag /Gyldendal). Kommende værk: Guldalderens Billedverden.

8 billetprisen er 50 kr. Foto: Marcus Krag, SNM Foto: Lars E. Andreasen Foto: Ana Cecilia Gonzalez 4. oktober / Philippe Provençal Islams moderne gennembrud I løbet af 1800-tallet blev den islamiske verden konfronteret med et Europa, som var i offensiven på stort set alle planer. Konfrontationen med Europa gjorde, at der i løbet af tallet kom en række islamiske tænkere, som tog særdeles positivt imod europæiske fremskridtstanker og rationalisme og ønskede, at islam som religion og kultur skulle inkorporere disse. I løbet af 1900-tallet fortsatte disse tanker imod en stedse større sekularisering, og en modreaktion opstod i form af den såkaldte islamiske fundamentalisme. Philippe Provençal er cand.mag. i semitisk filologi fra Århus Universitet, hvor han studerede arabisk sprog og islamisk kultur og desuden klassisk hebraisk, ugaritisk og aramæisk. Han er ph.d. fra Københavns Universitet i videnskabshistorie i den klassiske arabiske kultur. Hans udgivelse Moderne Islam lille idéhistorie danner blandt andet grundlag for aftenens foredrag. 25. oktober / Farshad Kholghi / Tro, Håb og Persien Skuespiller og debattør Farshad Kholghi vil fortælle os om sin kulturelle baggrund i Iran, sin families flugt til Danmark og om de glæder, udfordringer og omvæltninger, livet i Danmark har bragt med sig. Farshad Kholghi er en dansk-iransk skuespiller, debattør og foredragsholder, som i adskillige år har spillet på den danske teater- og filmscene. Han er forfatter til en række bøger og artikler om højaktuelle temaer som integration og samfundsrelaterede emner. 8. november / Flemming Friborg / Altid brændende Carl Jacobsen som privat samler og smagsreformator Glyptoteket startede som privat kunstsamling i Brygger Carl Jacobsen ( ) og hustru Ottilia ( ) skabte herefter i en nærmest manisk indsats for dansk kunstglæde en samling på mere end 8000 kunstværker mest skulptur. Tanken med Glyptoteket var at demokratisere den Store Kunst, og trække fremmede kulturers vigtigste frembringelser til lille Danmark. Men Jacobsens ville også opdrage danske kunstnere og forbedre den hjemlige skulptur, ud fra bryggerens ret håndfaste holdninger til billedkunst. Samlingen er vild, og konceptet er ét af dansk museumslivs mest flamboyante nogensinde. Glyptotekets samling stritter den dag i dag i alle retninger men der var mening bag galskaben. Flemming Friborg er magister i kunsthistorie og var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek Forinden har han som museumsinspektør ved moderne samling samme sted og siden overinspektør stået for en lang række udstillinger af dansk og fransk kunst i ind- og udland. Friborg er forfatter til talrige bøger og artikler om maleri og skulptur i det århundrede.

9 læs mere på Foto: Rezghar Dashti 15. november / Deniz Serinci Kurdistan fire stater, hvilken fremtid? Hvem er kurderne? Hvad er det for en kamp, de kæmper? Vi hører ofte i medierne om Kurdistan, kurderne og deres mangeårige kamp for frihed og demokrati. I Syrien kæmpede kurderne og Islamisk Stat om byen Kobani. I Irak kæmper kurderne for at løsrive sig fra Baghdad. I Iran og Tyrkiet kæmper de ligeledes for mere kulturelt selvstyre. Konflikten har også berørt Danmark, pga. sagen om den kurdiske tvstation ROJ-tv og ti kurdiske mænd, anklaget for at samle penge ind til PKK. I foredraget tager Deniz Serinci os på rejse gennem kurdernes historie i Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien, hvor de i årtier enten ikke måtte tale deres sprog, blev forfulgt af Saddam Hussein eller gjort statsløse. Deniz Serinci er redaktør på JIYAN.DK, Danmarks kurdiske avis og har skrevet flere bøger om Mellemøsten, heriblandt om kurderne. Han har bidraget til bogen Kampen om Mellemøstens Fremtid, Ræson (2016), skrevet bøgerne Terrorens kalifat et indblik i Islamisk Stat (IS), Frydenlund (2015) samt Tyrkiets historie , Frydenlund (2013). Foto: Jonas Jessen Foto: Nabaz Anwar 22. november / Fuat Talay og Cahit Ece Regnbuer og drømme tyrkisk og kurdisk folkemusik Barndomsvennerne Fuat Talay og Cahit Ece spiller tyrkisk og kurdisk musik. De to musikere dyrker en variation af musikalske landskaber, hvor den anatolske folkemusik bl.a. krydres med sufi- og alevimusik. De traditionelle toner og melodier blandes på forskellige etniske instrumenter og en blød, lækker og intens lyd rammer publikum. Fuat Talay spiller på baglama og udgav i 2008 albummet Sufisticated, der efterfølgende blev nomineret til en Danish World Award, og i 2011 udgav han albummet Oh Romeo. Cahit Ece spiller på kaval og balaban og har udgivet CD erne Berya i 2002, Feryad i 2009 og Nalin i Privatfoto 29. november / Joachim Meyer Menneskeskildring og billedforbud I den islamiske verden hersker der tilsyneladende en konflikt mellem de mange kunstneriske skildringer af mennesker på den ene side, og på den anden en religiøst betinget afstandtagen til billedfremstilling. Hvordan er menneskefiguren blevet skildret, og hvordan er billedkunst med mennesker blevet mødt igennem tiderne i den islamiske verden? Disse spørgsmål vil blive diskuteret med udgangspunkt i museets nyåbnede særudstilling. Joachim Meyer er ph.d. og museumsinspektør i Davids Samling.

10 omvisninger

11 GRATIS OMVISNINGER I EFTERÅRET Lørdag, 2. sept. / kl. 14 og 15 Helte og skurke i persisk miniaturemaleri Julie Gede Petersen Søndag, 3. sept. / kl. 14 og 15 Made in Copenhagen kunst og kunsthåndværk i Davids Samling * Sonja Wiesener Tirsdag, 5. sept. / kl. 13 En kunstsamler i København C.L. David * / ** Berit Kirketerp Onsdag, 6. sept. / kl Sultan, Shah og Stormogul fyrsten i islamisk kunst Ida Højgaard Thjømøe Torsdag, 7. sept. / kl. 13 Fra køkkenhave til museum et hus i Kronprinsessegade * Berit Kirketerp Lørdag, 9. sept. / kl. 14 og 15 Islamisk kunst på besøg i Aladdins hule Sannie Joy Johansen Søndag, 10. sept. / kl. 14 og 15 Eckersberg og Købke i Davids Samling Rikke Zinck Jensen Tirsdag, 12. sept. / kl. 13 Made in Copenhagen kunst og kunsthåndværk i Davids Samling * Maja Halling Mortensen Onsdag, 13. sept. / kl Kvinder i kunsten fra øst til vest Anders Kjær Rasmussen Torsdag, 14. sept. / kl. 13 En kunstsamler i København C.L. David * / ** Berit Kirketerp Lørdag, 16. sept. / kl. 14 og 15 Fra køkkenhave til museum et hus i Kronprinsessegade * Mariette Tiedemann Søndag, 17. sept. / kl. 14 og 15 Skildringer af Profeten Muhammad og andre hellige mænd i den islamiske kunst Sandra P. Melson Onsdag, 20. sept. / kl Kalligrafi den arabiske skønskrift Julie Gede Petersen Lørdag, 23. sept. / kl. 14 og 15 Krass Clement fotografier fra Syrien Anette Lindbøg Karlsen Søndag, 24. sept. / kl. 14 og 15 Lægeplanter, stjernetegn og robotter videnskab i den islamiske verden Anders Kjær Rasmussen Onsdag, 27. sept. / kl Danske og europæiske portrætter ** Martin Thrysøe Kristensen

12 tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag Torsdag, 28. sept. / kl. 13 Fotografier fra et Syrien, der var Peter Wandel Lørdag, 30. sept. / kl. 14 og 15 Persisk kunst i Davids Samling Sandra P. Melson Søndag, 1. okt. / kl. 14 og 15 Enegænger i dansk kunst Hammershøi symbolist eller realist? ** Martin Thrysøe Kristensen Onsdag, 4. okt. / kl Find din plads nyerhvervelser i Davids Samling Helene Lykke Evers Lørdag, 7. okt. / kl. 14 og 15 Konge, adel og borger i dansk portrætkunst ** Rikke Zinck Jensen Søndag, 8. okt. / kl. 14 og 15 Hvad er islamisk kunst? Daniella Ssitou Onsdag, 11. okt. / kl Krass Clement fotografier fra Syrien Anette Lindbøg Karlsen Torsdag, 12. okt. / kl. 13 Fotografier fra et Syrien, der var Peter Wandel Lørdag, 14. okt. / kl. 14 og 15 Islamisk kunst fra Hindukush til Deccan Sannie Joy Johansen Søndag, 15. okt. / kl. 14 og 15 Dansk malerkunsts fader, Eckersberg, og arven efter ham ** Diana T. Jensen Onsdag, 18. okt. / kl Islam religionen set gennem kunsten Ida Højgaard Thjømøe Lørdag, 21. okt. / kl. 14 og 15 Krass Clement fotografier fra Syrien Anette Lindbøg Karlsen Søndag, 22. okt. / kl. 14 og 15 Fra køkkenhave til museum et hus i Kronprinsessegade Mariette Tiedemann Onsdag, 25. okt. / kl Kalligrafi den arabiske skønskrift Julie Gede Petersen Lørdag, 28. okt. / kl. 14 og 15 Islamisk kunst på besøg i Aladdins hule Berit Kirketerp Søndag, 29. okt. / kl. 14 og 15 Tid, sted og stifter fokus på C.L. David og hans kunstsamling ** Sonja Wiesener

13 og søndag kl. 13, 14, 15 og Onsdag, 1. nov. / kl Find din plads nyerhvervelser i Davids Samling Helene Lykke Evers Lørdag, 4. nov. / kl. 14 og 15 Konge, adel og borger i dansk portrætkunst ** Mariette Tiedemann Søndag, 5. nov. / kl. 14 og 15 Islam religionen set gennem kunsten Daniella Ssitou Onsdag, 8. nov. / kl Sfinkse, drager og dæmoner fabelvæsner i islamisk kunst Ida Højgaard Thjømøe Lørdag, 11. nov. / kl. 14 og 15 Sindrige tekniske påfund i den europæiske og islamiske verden Helene Lykke Evers Søndag, 12. nov. / kl. 14 og 15 Islamiske miniaturemalerier og den verden, de skildrer Maja Halling Mortensen Onsdag, 15. nov. / kl Kvinder i kunsten fra øst til vest Anders Kjær Rasmussen Lørdag, 18. nov. / kl. 14 og 15 Europæisk design: møbler og porcelæn i det 18. og 19. århundrede Diana T. Jensen Søndag, 19. nov. / kl. 14 og 15 Tekstiler og tæpper fra den islamiske verden Mariette Tiedemann Onsdag, 22. nov. / kl Glæden ved kunst bagom C.L. Davids store passion ** Ida Højgaard Thjømøe Lørdag, 25. nov. / kl. 14 og 15 Det danske maleri fra Juel til Hammershøi Mariette Tiedemann Søndag, 26. nov. / kl. 14 og 15 Portrætter i europæisk og dansk kunst ** Martin Thrysøe Kristensen * Omvisningen er en del af programmet for Golden Days Festival 2017, som løber fra 2. til 17. september om Københavns 850 års fødselsdag, læs mere på goldendays.dk ** Omvisningen er en del af Ansigt til Ansigt en portrætkavalkade i Parkmuseerne indtil december 2017, læs mere på parkmuseerne.dk Billetter kan ikke reserveres, men udleveres gratis i museumsbutikken på dagen for omvisningen. Højst 15 gæster per omvisning. YDERLIGERE OPLYSNINGER PÅ DAVIDMUS.DK/AKTUELT

14 fredag 13. oktober kl KONCERT MED ORIENTALSK MUSIK KL. 19, 20, 21 OG 22 Traditionen tro har vi inviteret Bilal Irshed Trio til at holde 4 koncerter. Trioen består af den palæstinensiske oud-virtuos Bilal Irshed, den danske bassist Rasmus Møldrup og den cubanske perkussionist Yohan Ramon. Kom og nyd deres karakteristiske og orientalske musiknumre! HENNATATOVERING KL I værkstedet Henna Harem er der mulighed for at få sine hænder bemalet med de smukkeste mønstre. Designer Nicole Kruckenberg leder det åbne værksted med to kyndige tatovører. Der bruges kun naturlige farver. Kø må påregnes til denne aktivitet. Fashionizing the David Collection Eastern inspirations I år viser museet i samarbejde med Kunstakademiets Designskole en række modekreationer, placeret på giner rundt omkring i den islamiske samling på 3. og 4. sal. Dragterne er fremstillet af studerende fra KADK og er lavet med inspiration fra islamisk kunst og kunsthåndværk. De studerende vil være til stede for at fortælle om baggrunden for projektet. TESALON I TELTET I GÅRDEN The à la Menthe og indehaver Zia Mouna vil igen indtage teltet i gården og sælge marokkanske delikatesser og den berømte myntete. Entré kun mod forevisning af kulturpas, som kan købes fra 3. oktober i museumsbutikken. Arrangementerne er gratis. Se det fulde program på davidmus.dk

15

16 efterårsferie

17 gratis omvisninger + værksted ANSIGT TIL MASKE MASKE TIL ANSIGT Tirsdag, 17., onsdag, 18. og torsdag, 19. okt. / kl Laila Muhareb Udby Kom og lav en efterårsmaske fabelmaske, magisk maske, krigermaske, djævlemaske eller helt din egen maske OMVISNINGER FOR BØRN Tirsdag, 17. okt. / kl. 13 Find fabeldyr i Davids Samling og se sjove og djævelske ansigter Helene Lykke Evers Åbent klippe- og klistreværksted ved designer Laila Muhareb Udby, hvor man kan lave sin egen maske, inspireret af ansigter og portrætter på museet. Tag masken med hjem og brug den til forklædning eller til Halloween den 31. oktober. Værkstedet er gratis og åbent for børn 6+. Onsdag, 18. okt. / kl. 13 Tapre helte, skønne prinsesser og fantastiske væsner Mariette Tiedemann Torsdag, 19. okt. / kl. 13 Find fabeldyr i Davids Samling og se sjove og djævelske ansigter Helene Lykke Evers Fredag, 20. okt. / kl. 13 På opdagelse i Davids skatkammer Mariette Tiedemann

18 om museet kontakt Davids Samling Kronprinsessegade København K Telefon Åbningstider Tirsdag til søndag kl Onsdag kl Mandag lukket Lukket den 23., 24., 25. og 31. december. Entré Der er gratis adgang til museet. museumsbutik Museets butik sælger bøger, tidsskrifter og et stort udvalg af plakater, postkort og magneter. I butikken kan også købes moderne kunsthåndværk af anerkendte kunstnere. davids bazar Billetprisen er kr. 50. Billetter købes i museets butik, eller via på Billetlugen.dk. Nyhedsbrev Læs nyt om museet i Davids Samlings nyhedsbrev. Tilmelding i museumsbutikken eller på Adgangsforhold Davids Samling har til huse i en fredet bygning med mange trapper og er desværre ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med i samlingerne. Garderobe På grund af samlingernes mange sarte og fritstående genstande beder vi vore gæster om at anbringe større tasker i garderoben, hvor der er adgang til aflåselige skabe mod et depositum på 10 kr. Fotografering Fotografering er tilladt, dog uden blitz. Billeder i programmet Forside: Miniature, Karim Khan Zand med den osmanniske ambassadør Vehbi Effendi, detalje. Tilskrevet Abu l Hasan Mustawfi, Iran 1775, Davids Samling. Side 2 og 3: Krass Clement, fotografi, Syrien Side 5: Miniature, Dervishen fra Faryab krydser floden på sit tæppe, Iran, Isfahan, ca , Davids Samling. Side 10: Jens Juel, Frederik 6. som regerende kronprins, detalje, 1787, Davids Samling. Side 16: Miniature fra Firdawsis Shahnama, Kong Salomon på tronen, detalje, Iran, Shiraz, ca , Davids Samling. Bagside: Jan A. van Ravesteijn, Portræt af Bartha van Montfoort, detalje, Holland 1634, Davids Samling. Programansvarlig: Sonja Wiesener Fotograf: Pernille Klemp Grafisk design: Tine Bach Foto af Boucher-salen med porcelæn fra det 18. årh.

19

20 Kronprinsessegade København K

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur.

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur. program forår 2016 til og med 21. februar 2016 LANDSBYERNES INDIEN fotografier af gianni berengo gardin Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende

Læs mere

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén program forår 2017 særudstilling til 16. april 2017 Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén På den aktuelle særudstilling ses Peter Bonnéns store farvefotografier, taget på en rejse til det lille,

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen program forår 2015 SÆRUDSTILLING INDTIL 1. MARTS 2015 Rejse i Tyrkiet Mere og mere landskab. Mine steder og ud ad bilens vinduer. Mødte dem jeg kender i HIMIROGLU. Jeg tog, og de fik, fotografier. Jeg

Læs mere

program EFTErår 2018

program EFTErår 2018 program EFTErår 2018 særudstilling 8. JUNI TIL 28. OKTOBER 2018 The Hippie Trail Rejsefotografier af Torben Huss Allerede i 1962 rejste Torben Huss fra København til Istanbul og derfra ad støvede veje

Læs mere

p r O g r a m e F t e r å r 2013

p r O g r a m e F t e r å r 2013 Program efterår 2013 Særudstilling Særudstilling 22.03.13-27.10.13 Træer, planter og blomster er blandt de allermest anvendte motiver i den kunst, der skabtes i den islamiske verden igennem mere end tusinde

Læs mere

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24 PROGRAM FORÅR 2018 SÆRUDSTILLING Særudstillingen sætter fokus på gengivelsen af mennesker i islamisk kunst. Mange tror, at menneskefigurer ikke optræder i klassisk islamisk kunst. Et faktum er det, ikke

Læs mere

S æ r u d s t i l l i n g

S æ r u d s t i l l i n g p R O G R A M E F T E R Å R 2 0 1 1 S æ r u d s t i l l i n g S æ r u d s t i l l i n g Sufisme islams mystiske vej Særudstilling fra 2. september 2011 til 8. april 2012 Miniaturemaleri, magiske amuletter

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2013 S Æ R U D ST I L L I N G SÆRUDSTILLING 22.03.13-27.10.13 Planter i form af ranker, blade, blomster, frugter og træer, både genkendelige, men også stiliserede eller denaturaliserede,

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen PROGRAM EFTERÅR 2014 SÆRUDSTILLING Rejse i Tyrkiet Fotografier af Finn Larsen Med Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen viser Davids Samling for første gang kunstfotografi fra vores samtid. Særudstillingen

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2014 SÆROPHÆNGNING SÆROPHÆNGNING En farvestrålende særophængning af bloktrykte tekstiler fra Indus-dalen kan opleves på museet. Davids Samling har erhvervet tekstilerne fra maleren, tekstilkunstneren

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/ PROGRAM FORÅR 2019 SÆRUDSTILLING Fotografier Under Indiens himmel er den 6. i rækken af fotoudstillinger i Davids Samling. Man føres denne gang helt tilbage til fotografiets tidligste barndom i perioden

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2019

PROGRAM EFTERÅR 2019 PROGRAM EFTERÅR 2019 SÆRUDSTILLING Fra Philipsen til Salto gensyn med den nyere danske samling INDTIL EFTERÅRET 2020 Jeg begyndte som de fleste drenge i en tidlig alder at samle på frimærker også på insekter,

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

Koncert med Maria Elisabeth

Koncert med Maria Elisabeth Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev Oktober 2018 Koncert med Maria Elisabeth Naturen er i centrum, når sanger, sangskriver og guitarist Maria Elizabeth holder koncert i Bakkehusets hyggelige stuer

Læs mere

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG MEDLEMSBLADET 24. SEPTEMBER 2013 HUSK UDEN FOR MYLDRETID MØD KUNSTNERNE BAG UDSTILLINGEN HUSK 6. OKTOBER 2013 EKSKURSION TIL KUNSTHALLE I HAMBURG DANSK KUNST FRA ECKERSBERG TIL HAMMERSHØI 2. NOVEMBER 2013

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Velkommen til en ny termin og velkommen til Kulturudvalget arrangementer. Kulturudvalget har ny sammensætning i denne termin efter installationen i foråret. Det

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tæpper: en videnskab og en lidenskab En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tekst & foto: JAN ANDERSEN Det er en videnskab og en lidenskab. Så kort kan kærligheden til

Læs mere

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen BE T Sy Ast VE im R e S A/ IO S N Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen Tyrkiet historie samfund religion Tyrkiet Historie, Samfund, Religion 2012 forfatterne og Systime A/S Kopiering og anden

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

invitation TO THE POSSIBLE

invitation TO THE POSSIBLE invitation TO THE POSSIBLE Interkulturel litteraturuge på Overgaden Den 23.-26. november 2010 Program Tirsdag Kl. 13.00-15.00 Værkstedet bliver ledet af digteren Adil Erdem, som både vil underholde med

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

velkommen til udstillingen

velkommen til udstillingen velkommen til udstillingen cuban boxers & fictional portraits 26/5-20/7-2011 vinhusgade 12e, næstved U g p k S Cuban Boxers & Fictional Portraits Fotograf og billedkunstner Billedkunstner Per Valentin

Læs mere

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET Pressemeddelelse FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET DINNER PARTY YOGA KONCERT ØVRIGE AKTIVITETER I festugen er der også fest på Kvindemuseet. På de følgende tre sider findes information om alle arrangementerne.

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Det Sker Frederikshavn Oktober 2015

Det Sker Frederikshavn Oktober 2015 Mandag 26. oktober kl. 19.30: Lucian Freud og det barokke portræt en kunstforedrag af Anne Lie Stokbro. Hun fortæller hvordan 1600-tallets svulstige og overlæssede, men samtidigt teknisk ekvilibristiske

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Nyhedsbrev 2 FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Som skrevet i avisen har Festivalen søgt kommunen om tilladelse til, at inddrage FAF siloen på Nordre havnekaj i dette års Art festival. Idet FAF-siloen

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle.

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. PRESSEMEDDELELSE Kunstforeningen KunstVejen er nu klar med nye udstillinger Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. Vejen På det midlertidige

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Mellemøsten før 1400. Persere, arabere og tyrkere. Perserriget. Romerriget. Vidste du, at.. De arabiske storriger. Arabisk kultur og sprog.

Mellemøsten før 1400. Persere, arabere og tyrkere. Perserriget. Romerriget. Vidste du, at.. De arabiske storriger. Arabisk kultur og sprog. Historiefaget.dk: Mellemøsten før 1400 Mellemøsten før 1400 Mellemøstens historie før 1400 var præget af en række store rigers påvirkning. Perserriget, Romerriget, de arabiske storriger og det tyrkiske

Læs mere

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN PROGRAM FOR SÆSONEN 2009-2010 OKTOBER 2009 13., 14. og 15., tirsdag-torsdag kl. 11-15 Mosaikværksted

Læs mere

præsenterer Alle dage kl (inkl. pause)

præsenterer Alle dage kl (inkl. pause) præsenterer KulturKaravanen Kom med i KulturKaravanen når vi igen begiver os ud på de store vidder og får udvidet vores horisont. 7. og 21. marts, 4. og 18. april, 2. og 16. maj Alle dage kl. 10.00-12.00

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

ÆBLEFESTIVAL I ASSENS

ÆBLEFESTIVAL I ASSENS OPLEVELSER I EFTERÅRSFERIEN WWW.VISITASSENS.DK ÆBLEFESTIVAL I ASSENS KOMMUNE Hjerteforeningen skyder festivalen igang med gåtur onsdag den 10. oktober kl. 10:00 fra P-pladsen ved Strandmølledammen. Festivalen

Læs mere

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten. 26 HUMANIST Studerende netværker NASIM et friskt pust fra Mellemøsten NASIM er et netværk af studerende, hvis formål er at udbrede en neutral og nuanceret viden om Mellemøsten. Netværket holder til på

Læs mere

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER MEDLEMSBLADET CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER HUSK DET ÅRLIGE KONTINGENT C HVAD GÅR PENGENE TIL? Gennem dit medlemskab af foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder medvirker du for

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

1. Find skulpturen. Danserindebrønden

1. Find skulpturen. Danserindebrønden 1. Find skulpturen Danserindebrønden Mindre børn skal følges og vejledes af en voksen Opgaverne vil føre jer rundt på museet I skal også op på museets 1. sal Den finder du ved at gå op ad trappen i museumsbutikken

Læs mere

BØRNEKULTUR NYT juni 2013

BØRNEKULTUR NYT juni 2013 BØRNEKULTUR NYT juni 2013 UNGE BØRN FAMILIER Kultur- og Fritidsafdelingen Levende Ungekultur - Levende Byrum Silkeborg Street Festival Lørdag den 24. august bliver en dag fyldt med overraskelser og anderledes

Læs mere

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 INFO NYT Juni 2019 Fredensborg Ny Kunstforening Vi fejrer 10 år i Fredensborg 12.-17. oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 30. juni kl. 14-16.30. Den store portrætkonkurrence Læs

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk BIL LED SKO LEN 2013-2014 BIL LED SKO LEN BYG OG FIND PÅ Hold 1 // 4.-9. klasse // mandag kl. 15.00-18.00 Lærer: Gitte Mathiasen Prøv dig selv af som arkitekt og designer. Huse, parker, møbler, kopper

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE Carlsberg Venues CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE EN OPLEVELSE I SIG SELV Når jeres arrangement skal have format, er Carl Jacobsens private kunstsamling i forlængelse af hans hjem stedet at mødes. Det

Læs mere

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Kursus marts 2013 Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Bedømme billeder Foredrag om: William Egglestone Cindy Sherman Jeff Wall Andreas Gursky Trine Søndergård

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august til 1. september 2018

Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august til 1. september 2018 Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august til 1. september 2018 Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august - 1. september 2018 Dette højskolekursus handler om Bornholm. Øens historie og kulturhistorie,

Læs mere

FOREDRAG. På Skive Gymnasium & HF Januar - maj 2015

FOREDRAG. På Skive Gymnasium & HF Januar - maj 2015 FOREDRAG På Skive Gymnasium & HF Januar - maj 2015 GYMNASIETS VIDENSCENTER Skive Gymnasium & HF har etableret et videnscenter, som har til formål at være alment oplysende. Vi tilbyder foredrag ved skolens

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2018 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

HISTORIEN DU ALDR IG GLEMMER

HISTORIEN DU ALDR IG GLEMMER HISTORIEN DU ALDR IG GLEMMER OPDAG BYENS S TAT U E R O G S K U LP T U R E R KØBE N HAVN EN GUIDED CYKELRUTE FOR BØRN OG VOKSNE Konceptet Vi ønsker at give byen en ny dimension for børn og deres voksne

Læs mere

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018 Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev November 2018 Guld i mund ny historisk kogebog Æblesuppe, duepostej, frikassé og punch - dette er blot nogle af de spændende retter, du kan finde opskrifter

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside --

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside -- Kulturhuset, Bredgade Langå Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå Museets hjemmeside --http://museumilangaa.dk Mail til: pouloglilli@gmail.com eller milskov@outlook.dk Kontakt: Poul Pedersen

Læs mere

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi I min morfars kones stue - Hammerhøj Bogen tager afsæt i et af Vilhelm Hammershøis billeder Interiør. Åbne døre. Strandgade 30. 1905. Sammen med

Læs mere

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af:

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af: PICASSO KERAMIK Pablo Picasso: Tête de chèvre. 1956. Private Collection Succession Picasso/ VISDA 2018. Photo: Maurice Aeschimann Kontakt Kontakt Louisianas booking for at bestille 1 eller 2-timers forløb

Læs mere

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016 Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne Sæby Januar 2016 Fredag 1. januar kl. 13.30: Hvert år mødes familie og venner til den traditionelle Hjertemarch på Hjertestien. Turen er enten ca. 3 km eller ca.

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand"

Carl Bloch udstilling på BYU: The Master's Hand Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand" Oprettet: 4. januar 2011 Carl Bloch "Mesterens hånd" kunstudstilling åbner på Brigham Young University, Museum of Art Af Marianne Holman Udgivet: onsdag

Læs mere

Skumringstimen, 9. november kl

Skumringstimen, 9. november kl Ringe 2. november 2015 Kære NORDENmedlemmer og andre interesserede! Hermed lidt nyt fra Foreningen NORDEN, Midtfyn! Skumringstimen, 9. november kl. 19.00 et samarbejde mellem Foreningen NORDEN, Midtfyn

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 GRÆNSER Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 Jaruplund Højskole I samarbejde med Litteratour og Dansk Forfatterforening Tør du krydse grænsen og udfordre

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. Et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. Et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2019 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 8/10 Onsdag d. 9/10 Torsdag d. 10/10 Fredag d. 11/10 Et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Thorvald. Hagedorn-Olsen. Frederikssund Kunstforening

Thorvald. Hagedorn-Olsen. Frederikssund Kunstforening Thorvald Hagedorn-Olsen Thorvald Hagedorn-Olsen (1902-96) Biografi Udvalgte udstillinger Hovedbiblioteket - Helsingør J. F. Willumsens museum -Frederikssund. 90 års jubilæum for Th. Hagedorn-Olsen v./

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Sommerudstillingen på Masnedøfort 2019

Sommerudstillingen på Masnedøfort 2019 Sommerudstillingen på Masnedøfort 2019 Tekstile eksperimenter, internationalt kunstfotografi, minimalistiske lydinstallationer og malerier i lange baner. Der er både genkendelse og nye oplevelser i vente

Læs mere

Humor, glæde og sundhed i samarbejde med Gladsaxe kommune

Humor, glæde og sundhed i samarbejde med Gladsaxe kommune Humor, glæde og sundhed i samarbejde med Gladsaxe kommune Kursus 23 fra 16/10 til 22/10 2016 SØNDAG 16/10 Kl. 14.30 Kl. 15.00 Kl. 16.30 17.15 Kl. 18.00 19.00 Kl. 19.30 Modtagelse / Jannie Lehmann, Christian

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 57.årg. Juni Juli - August Nr.3 Koncert Michala Petri og Lars Hannibal Petri/Hannibal Duo Jubilæumsturné 2016 Koncert i Sønder Nissum kirke d.5.juli kl.19.30 Petri/Hannibal

Læs mere

PETER LUNDBERG. Udstilling / foredrag i kunstforeninger

PETER LUNDBERG. Udstilling / foredrag i kunstforeninger PETER LUNDBERG Udstilling / foredrag i kunstforeninger Oliemaleri str. 210 x 320 cm. 2015 - Moving On - udsmykningsopgave Låsby Hallen A Closer Look At The World Behind Siden 1969 har maleren Peter Lundberg

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018 1993 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev januar/februar 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Borgercenter NORD, Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk

Læs mere

Fredagsbrev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Århus$Friskole$fredag$d.26/9$$2014$$$$$$$$!

Fredagsbrev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Århus$Friskole$fredag$d.26/9$$2014$$$$$$$$! FredagsbrevÅrhus$Friskole$fredag$d.26/9$$2014$$$$$$$$ Farlige(riddere(og(smækre(ungmøer Vi har haft en forrygende uge med vores tema: Middelalder/Rollespil. Bålhytten er omdannet til KRO med forskellige

Læs mere

Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård

Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård Sæson 2015-2016 Tirsdag den 15. september kl. 14.30 Sæsonens første arrangement er med den nyudnævnte Kultur- og Kirkeminister Bertel

Læs mere

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk Arkitektur & Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Torsdag + Fredag kl. 16-20 Lørdag kl. 12-17 Gro Jeg er arkitekt og kunstner, uddannet

Læs mere