til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén"

Transkript

1 program forår 2017

2 særudstilling

3 til 16. april 2017 Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén På den aktuelle særudstilling ses Peter Bonnéns store farvefotografier, taget på en rejse til det lille, muslimske land, Djibouti på Afrikas østkyst. Med udstillingen fortsætter Davids Samling sin række af fotoudstillinger fra og om den islamiske verden, med både ældre optagelser og nulevende kunstneres værker.

4 kommende særudstilling Fotografier af Krass Clement

5 3. maj til 22. oktober 2017 Indfølte og vemodige indtryk af Syrien. Det kan ikke undgås, at man ser på Krass Clements sort-hvide fotografier med den nutidige situation i baghovedet. Alligevel venter en æstetisk oplevelse af de store. Fastfrosne øjebliksbilleder af et liv og en tilværelse som var, men ikke er mere. Fine, forfaldne hotelværelser fra en tid, der ikke synes at have en fortsættelse en blindgyde.

6 davids bazar bazar

7 arrangementer onsdag kl. 19 Foto: Valerie Macon 25. januar / Nagieb Khaja / Hvad flygter de fra? Europa er modtager af den største folkevandring set i nyere tid. Bl.a. prøver flygtninge fra konflikten i Syrien at komme væk fra borgerkrigen. Men hvad er det, de flygter fra? Hvordan er konflikten opstået, og hvordan er forholdene i og omkring Syrien? Er der overhovedet mulighed for at skabe fred? Aftenens foredrag beskriver baggrunden for konflikten og viser klip fra den dokumentarfilm, Nagieb Khaja har lavet om emnet. Nagieb Khaja er uddannet journalist og arbejder som mellemøstkorres pondent, dokumentarinstruktør og forfatter. Foto: Anne Vibeke Hansen 1. februar / Marianne Saabye Kunstsamleren Heinrich Hirschsprung Heinrich Hirschsprung satte sig som ung for at skabe en samling af dansk kunst, der kunne give et repræsentativt billede af det 19. århundredes danske kunst. Samlingen tæller en lang række hovedværker, både af guldalderens kunstnere, skagensmalerne, Hammershøi og symbolisterne. I 1902 skænkede Hirschsprung samlingen til den danske stat og i 1911 åbnede museet i Stockholmsgade. Mag.art. Marianne Saabye, der igennem en lang årrække var direktør for museet, vil i foredraget fortælle om Hirschsprungs baggrund, familiens relationer til kunstnerne og om samlingens tilblivelse. Foto: Robin Skjoldborg 8. februar / lone aburas Hvad skal vi med politisk litteratur? En samtale mellem forfatteren Lone Aburas og redaktør ved Gyldendal, Simon Pasternak Lone Aburas og Simon Pasternak vil tale om hendes forfatterskab siden debuten Føtexsoen. De vil diskutere satire, politik, meta- og samtidsromaner, og hvorvidt Lone Aburas kulturelle baggrund overhovedet spiller en rolle i romanerne. Lone Aburas er uddannet cand.scient.soc. og er forfatter til Føtexsoen, Politisk Roman og senest Det kommer til at ske (2016 Gyldendal). Billetprisen er 50 kr. Billetter kan købes i museets butik, eller via davidmus.dk/davidsbazar på Billetlugen.dk

8 Privatfoto 22. februar / Birgitte von Folsach Martinus Rørbye blandt grækere og Muselmænd Den danske guldaldermaler Martinus Rørbye ( ) var utrolig glad for at rejse. For guldalderkunstnerne var Italien et must på den dannelsesrejse, som de alle tog på efter årene på Kunstakademiet. De færreste valgte dog at drage videre, men Martinus Rørbye tog østover i 1835 til Grækenland og Konstantinopel, og her udførte han et væld af skitser og tegninger, som han anvendte i senere arbejder. Med udgangspunkt i Rørbyes dagbog fra rejsen, følger vi i hans fodspor. Birgitte von Folsach er cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra Københavns Universitet og museumsinspektør på Nivaagaards Malerisamling. Hun har haft ansvaret for flere guldalderudstillinger, heriblandt udstillingen Martinus Rørbye. Under sydlige himmelstrøg i Foto: SMK 1. marts / Peter Nørgaard Larsen / Et japansk blik på naturen om japanismen i dansk billedkunst Japanismens betydning for dansk kunstnerkeramik og design er grundigt og begavet beskrevet af først og fremmest Mirjam Gelfer-Jørgensen. Derimod har japanismens indflydelse på den samtidige billedkunst ikke været genstand for særlig opmærksomhed, selvom en række af tidens førende kunstnere var optaget af japansk kunst og samlede på både japanske genstande og japanske træsnit. Foredraget giver en introduktion til japanismen i dansk billedkunst og viser, hvordan indflydelsen fra Japan ikke befinder sig på overfladen i form af motiviske referencer til japanske genstande og kvinder i kimonoer, men snarere skal findes i et japansk blik på naturen og udviklingen af kompositionelle greb, som er umiskendeligt japanske. Peter Nørgaard Larsen er mag.art. og ph.d. i kunsthistorie og ansat på Statens Museum for Kunst som vicedirektør og samlings- og forskningschef. Han er kurator for forårets udstilling på SMK i 2017, Japanomania i Norden Selvportræt: Thomas Kluge 15. marts / Thomas Kluge / Portrættets fortælling Hvad er et portræt? Hvilken historie bliver fortalt igennem det? Umiddelbart skulle man mene, at det er den portrætteredes, men svaret er mere kompliceret. Kunstnerens egen person og historie spiller med, men betragterens person, holdninger og erfaringer er måske det mest afgørende i et portræts fortælling. Hvem bliver egentlig fortalt i et portræt, og hvordan kan det være, at genren bliver ved med at være aktuel i en verden, som er holdt op med at tro på store historier? Thomas Kluge er en anerkendt billedkunstner, som særlig har slået sit navn fast som en unik portrætmaler.

9 Privatfoto 22. marts / Peter Wiingaard Påfuglens Tårer. En rejse i de irakiske ezidiers verden før Islamisk Stat I august 2014 indledte Islamisk Stat en udrensning mod Nordiraks mange minoritetsreligioner. Blandt dem var de kurdiske ezidier, der blev udsat for tortur, voldtægt, slaveri, menneskehandel og drab. De ezidier, der undslap Islamisk Stat, måtte flygte fra det land, deres religion er knyttet til. Dette er beretningen om et folk, som forgæves råbte om hjælp. Hør om en særegen kultur, om kaste-systemer, fakirer, bøn mod solen, pilgrimsfærd og ikke mindst den navnkundige påfugleengel, Melek Taus. Peter Wiingaard er uddannet sociolog fra Københavns Universitet og Istanbul Bilgi University. Siden 2010 har han studeret mellemøstlige minoritetsreligioner og opholdt sig blandt forskellige mindretalsgrupper i Iran, Irak og Tyrkiet. Påfuglens Tårer (2016) om de kurdiske ezidier er hans første bog. Privatfoto 29. marts / Julie Pruzan-Jørgensen / Kvindekamp i Mellemøsten og Nordafrika version 2.0 Kvinder i Mellemøsten og Nordafrika oplever ofte forskelsbehandling og undertrykkelse. I foredraget gives eksempler på, hvordan denne forskelsbehandling kommer til udtryk og legitimeres men også på de mange, meget forskellige og nogen gange højst overraskende arenaer, hvor både ulighed og stereotyper om undertrykkelse i disse år er under udfordring. Julie Pruzan-Jørgensen har i mange år forsket og arbejdet med politik, religion og samfundsforhold i Mellemøsten og Nordafrika med særligt fokus på køn og kvinders stilling. Hun har skrevet ph.d. om reformen af den islamiske familielov i Marokko. Foto: Christian Bang 5. april / Pernille Rosendahl Den danske sang og en stemning af Hammershøi Sangerinden Pernille Rosendahl vil med sin klangfulde, rene og melodiøse stemme slutte sæsonen i Davids Bazar med at synge en række klassiske, danske sange. Med et blik på og en fornemmelse for de gråtonede og særprægede stemninger, man finder i Hammershøis kunst, genfinder hun lignende følelser i sangene. Hun bliver akkompagneret af Søren Vestergaard på tangenter og guitar. Pernille Rosendahl er en dansk sangerinde, kendt fra de danske bands Swan Lee og The Storm. Hendes debut- og soloalbum Dark Bird udkom i april 2016.

10 omvisninger

11 onsdag kl Onsdag / 4. januar Sultan, Shah og Stormogul fyrsten i islamisk kunst Helene Lykke Evers Onsdag / 11. januar Dansk og europæisk kunst i Davids Samling Mariette Tiedemann Onsdag / 18. januar Mongoler og andre rytterfolk Rasmus Bech Olsen Onsdag / 25. januar Dansk malerkunst Mette Møller Jørgensen Onsdag / 1. februar Hvad er islamisk kunst? Mariette Tiedemann Onsdag / 8. februar Kunstneren og mennesket Vilhelm Hammershøi Martin Thrysøe Kristensen Onsdag / 15. februar Mongoler og andre rytterfolk Rasmus Bech Olsen Onsdag / 22. februar Portrætter i europæisk og islamisk kunst Mariette Tiedemann Onsdag / 1. marts Den arabiske skrift Julie Gede Petersen Onsdag / 8. marts Sindrige tekniske påfund i den europæiske og islamiske verden Helene Lykke Evers Onsdag / 15. marts Hvad er islamisk kunst? Mariette Tiedemann Onsdag / 22. marts Det danske maleri fra Juel til Hammershøi Mette Møller Jørgensen Onsdag / 29. marts Portrætter i europæisk og islamisk kunst Mariette Tiedemann Onsdag / 5. april Porcelæn: Det hvide gulds vej fra Det fjerne Østen til Europa Mariette Tiedemann Onsdag / 12. april Fabelvæsner i islamisk kunst Julie Gede Petersen Onsdag / 19. april Maleri i guldalderens Danmark Rikke Zinck Jensen Onsdag / 26. april Tekstiler og tæpper fra den islamiske verden Mariette Tiedemann Billetter kan ikke reserveres, men udleveres gratis på dagen i museums Butikken. Højst 15 gæster per omvisning.

12 lørdag og søndag kl. 14 og 15 Lørdag / 7. januar Kvinder i kunsten fra vest til øst Anders Kjær Rasmussen Søndag / 8. januar Islamisk kunst på besøg i Aladdins hule Berit Kirketerp Lørdag / 14. januar Miniaturemalerier og den verden, de skildrer Yildiz Arslan Søndag / 15. januar Dansk portrætkunst i Davids Samling Sonja Wiesener Lørdag / 21. januar Kunstneren og mennesket Vilhelm Hammershøi Martin Thrysøe Kristensen Søndag / 22. januar Fra ornamenternes rige kalligrafi, geometri og arabesker Maja Halling Mortensen Lørdag / 28. januar Islamisk kunst i den indiske verden Sannie Joy Johansen Søndag / 29. januar Et blik på Guldalderen Eckersberg og Købke i Davids Samling Diana T. Jensen Lørdag / 4. februar Konge, adel og borger i dansk portrætkunst Mette Møller Jørgensen Søndag / 5. februar Islam og andre religioner set igennem islamisk kunst Rasmus Bech Olsen Lørdag / 11. februar Peter Bonnén fotografier fra Djibouti Anette Lindbøg Karlsen Søndag / 12. februar Tur-retur til det Fjerne Østen kunsthåndværk i det 18. århundrede Helene Lykke Evers Lørdag / 18. februar Peter Bonnén fotografier fra Djibouti Anette Lindbøg Karlsen Søndag / 19. februar Skildringer af profeten Muhammad og andre hellige mænd i den islamiske kunst Sandra P. Melson Lørdag / 25. februar Miniaturemalerier og den verden, de skildrer Yildiz Arslan Søndag / 26. februar Videnskab i den islamiske verden Anders Kjær Rasmussen Lørdag / 4. marts Maleri i guldalderens Danmark Rikke Zinck Jensen

13 Søndag / 5. marts Fra det fremmede til det kendte islamisk kunst i Davids Samling Sannie Joy Johansen Lørdag / 11. marts Kunst og politisk kultur i Islam Rasmus Bech Olsen Søndag / 12. marts Et blik på Guldalderen Eckersberg og Købke i Davids Samling Diana T. Jensen Lørdag / 18. marts Begejstringen for Kina fra islamisk keramik til europæiske kineserier Mariette Tiedemann Søndag / 19. marts Fra ornamenternes rige kalli - grafi, geometri og arabesker Maja Halling Mortensen Lørdag / 25. marts Islamisk kunst i den indiske verden Sannie Joy Johansen Søndag / 26. marts Davids Samling et overflødighedshorn Berit Kirketerp Lørdag / 1. april Peter Bonnén fotografier fra Djibouti Anette Lindbøg Karlsen Søndag / 2. april Skildringer af profeten Muhammad og andre hellige mænd i den islamiske kunst Sandra P. Melson Lørdag / 8. april Islams kunst et univers uden grænser Anders Kjær Rasmussen Søndag / 9. april Konge, adel og borger i dansk portrætkunst Martin Thrysøe Kristensen Lørdag / 15. april Davids Samling et overflødighedshorn Berit Kirketerp Søndag / 16. april Skildringer af profeten Muhammad og andre hellige mænd i den islamiske kunst Sandra P. Melson Lørdag / 22. april Islam religionen set gennem kunsten Julie Gede Petersen Søndag / 23. april Dansk portrætkunst i Davids Samling Sonja Wiesener Lørdag / 29. april Samlermani bagom C.L. Davids store passion Mette Møller Jørgensen Søndag / 30. april Sultan, Shah og Stormogul fyrsten i islamisk kunst Helene Lykke Evers Læs mere på davidmus.dk /aktuelt/omvisninger

14 vinterferie Gratis aktiviteter for børn og deres familier fra 6 år Omvisninger for børn Tirsdag den 14. februar kl. 13 Fabelvæsner i islamisk kunst Onsdag den 15. februar kl. 13 Far vild i Davids Samling Torsdag den 16. februar kl. 13 På jagt efter fugle og flyvende fabeldyr Fredag den 17. februar kl. 13 Det glitrer og glimter guld, rubiner og diamanter Højst 15 personer per omvisning. Omvisningerne er gratis og billetter udleveres på dagen. For at mange børn kan være med henstilles til, at børn ledsages af højst én voksen. Lav dit eget fabeldyr! Åbent klippe-, klistre- og tegneværksted for børn ved designer Laila Muhareb Udby Tirsdag den 14. og torsdag den 16. februar kl Værkstedet er gratis. Reservation ikke nødvendig.

15 om museet kontakt Davids Samling Kronprinsessegade København K Telefon Åbningstider Tirsdag til søndag kl Onsdag kl Mandag lukket Lukket den 23., 24., 25. og 31. december. Entré Der er gratis adgang til museet. museumsbutik Museets butik sælger bøger, tidsskrifter og et stort udvalg af plakater, postkort og magneter. I butikken kan også købes moderne kunsthåndværk af anerkendte kunstnere. davids bazar Billetprisen er kr. 50. Billetter købes i museets butik, eller via /davidsbazar på Billetlugen.dk. Nyhedsbrev Læs nyt om museet i Davids Samlings nyhedsbrev. Tilmelding i museumsbutikken eller på Adgangsforhold Davids Samling har til huse i en fredet bygning med mange trapper og er desværre ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med i samlingerne. Garderobe På grund af samlingernes mange sarte og fritstående genstande beder vi vore gæster om at anbringe større tasker i garderoben, hvor der er adgang til aflåselige skabe mod et depositum på 10 kr. Fotografering Fotografering er tilladt, dog uden blitz. Foto af salen med de engelske møbler. Fotograf: Pernille Klemp Billeder i programmet Forside: Martinus Rørbye, Hippodromen i Constantinopel, detalje af tegning, 1836, Davids Samling Side 2 og 3: Peter Bonnén, fotografi, DJIBOUTI 14 Side 4 og 5: Krass Clement, fotografi, Syrien 2001 Side 10: Vigilius Eriksen, Katarina 2. i kroningsdragt, , Davids Samling Side 14: Miniature fra Firdawsis Shahnama, Bilqis gaver ankommer til Salomons hof, detalje, Iran, Qazvin ca. 1570, Davids Samling Bagside: Detalje fra to flisepaneler, Iran 19. århundrede, 1. halvdel, Davids Samling Programansvarlig: Sonja Wiesener Grafisk design: Tine Bach

16 Kronprinsessegade København K

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur.

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur. program forår 2016 til og med 21. februar 2016 LANDSBYERNES INDIEN fotografier af gianni berengo gardin Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen program forår 2015 SÆRUDSTILLING INDTIL 1. MARTS 2015 Rejse i Tyrkiet Mere og mere landskab. Mine steder og ud ad bilens vinduer. Mødte dem jeg kender i HIMIROGLU. Jeg tog, og de fik, fotografier. Jeg

Læs mere

S æ r u d s t i l l i n g

S æ r u d s t i l l i n g p R O G R A M E F T E R Å R 2 0 1 1 S æ r u d s t i l l i n g S æ r u d s t i l l i n g Sufisme islams mystiske vej Særudstilling fra 2. september 2011 til 8. april 2012 Miniaturemaleri, magiske amuletter

Læs mere

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24 PROGRAM FORÅR 2018 SÆRUDSTILLING Særudstillingen sætter fokus på gengivelsen af mennesker i islamisk kunst. Mange tror, at menneskefigurer ikke optræder i klassisk islamisk kunst. Et faktum er det, ikke

Læs mere

program EFTERår 2017

program EFTERår 2017 program EFTERår 2017 særudstilling Fotografier af Krass Clement til 22. oktober 2017 At rejse til et nyt sted, et på alle måder ukendt sted, er som en genfødsel. Lidt angstfuldt presses jeg frem mod lyset.

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2013 S Æ R U D ST I L L I N G SÆRUDSTILLING 22.03.13-27.10.13 Planter i form af ranker, blade, blomster, frugter og træer, både genkendelige, men også stiliserede eller denaturaliserede,

Læs mere

program EFTErår 2018

program EFTErår 2018 program EFTErår 2018 særudstilling 8. JUNI TIL 28. OKTOBER 2018 The Hippie Trail Rejsefotografier af Torben Huss Allerede i 1962 rejste Torben Huss fra København til Istanbul og derfra ad støvede veje

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2014 SÆROPHÆNGNING SÆROPHÆNGNING En farvestrålende særophængning af bloktrykte tekstiler fra Indus-dalen kan opleves på museet. Davids Samling har erhvervet tekstilerne fra maleren, tekstilkunstneren

Læs mere

p r O g r a m e F t e r å r 2013

p r O g r a m e F t e r å r 2013 Program efterår 2013 Særudstilling Særudstilling 22.03.13-27.10.13 Træer, planter og blomster er blandt de allermest anvendte motiver i den kunst, der skabtes i den islamiske verden igennem mere end tusinde

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2019

PROGRAM EFTERÅR 2019 PROGRAM EFTERÅR 2019 SÆRUDSTILLING Fra Philipsen til Salto gensyn med den nyere danske samling INDTIL EFTERÅRET 2020 Jeg begyndte som de fleste drenge i en tidlig alder at samle på frimærker også på insekter,

Læs mere

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG MEDLEMSBLADET 24. SEPTEMBER 2013 HUSK UDEN FOR MYLDRETID MØD KUNSTNERNE BAG UDSTILLINGEN HUSK 6. OKTOBER 2013 EKSKURSION TIL KUNSTHALLE I HAMBURG DANSK KUNST FRA ECKERSBERG TIL HAMMERSHØI 2. NOVEMBER 2013

Læs mere

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/ PROGRAM FORÅR 2019 SÆRUDSTILLING Fotografier Under Indiens himmel er den 6. i rækken af fotoudstillinger i Davids Samling. Man føres denne gang helt tilbage til fotografiets tidligste barndom i perioden

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen PROGRAM EFTERÅR 2014 SÆRUDSTILLING Rejse i Tyrkiet Fotografier af Finn Larsen Med Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen viser Davids Samling for første gang kunstfotografi fra vores samtid. Særudstillingen

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

invitation TO THE POSSIBLE

invitation TO THE POSSIBLE invitation TO THE POSSIBLE Interkulturel litteraturuge på Overgaden Den 23.-26. november 2010 Program Tirsdag Kl. 13.00-15.00 Værkstedet bliver ledet af digteren Adil Erdem, som både vil underholde med

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog BILLED VÆRKSTEDET Birthe Nissen Lisbeth Poulsen Vibeke Krog maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2012 Keramiker Lisbeth Poulsen Låsby www.lisbethpoulsen.dk Uddannelse: Det Jyske Kunstakademi 1983-88

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET MEDLEMSBLADET TO GODE TILBUD UANSET VEJRET Selv om VENNER AF KUNSTMUSEET I TØNDER nu har lidt over 1000 medlemmer, har vi fortsat behov for nye medlemmer. Jo flere vi er, jo stærkere står kunstmuseet,

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE TURE Heldagsturen går til Vadehavscentret ved Vester Vedsted. Efter en længerevarende ombygning er museet åbnet i helt nye bygninger. Vi skal

Læs mere

Formandens sidste beretning

Formandens sidste beretning LEDER Da kunstmuseet i Tønder for ca. 8 år siden fik stiftet sin venneforening fik den betegnelsen Sønderjyllands Kunstmuseums Venner. Senere måtte foreningen, som følge af den store museumsfusion Museum

Læs mere

Koncert med Maria Elisabeth

Koncert med Maria Elisabeth Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev Oktober 2018 Koncert med Maria Elisabeth Naturen er i centrum, når sanger, sangskriver og guitarist Maria Elizabeth holder koncert i Bakkehusets hyggelige stuer

Læs mere

Hold 24 fra oktober 2019

Hold 24 fra oktober 2019 201019 Hold 24 fra 20. 26. oktober 2019 Højskole classic SØNDAG 20/10 Sted 15:00 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann, Christian Schou og Simon Vikstrøm 15:00 16:30 Eftermiddagskaffe/te 16:30 17:15

Læs mere

Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand"

Carl Bloch udstilling på BYU: The Master's Hand Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand" Oprettet: 4. januar 2011 Carl Bloch "Mesterens hånd" kunstudstilling åbner på Brigham Young University, Museum of Art Af Marianne Holman Udgivet: onsdag

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018 Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev November 2018 Guld i mund ny historisk kogebog Æblesuppe, duepostej, frikassé og punch - dette er blot nogle af de spændende retter, du kan finde opskrifter

Læs mere

Hold 8 fra 29. april til 5. maj 2018

Hold 8 fra 29. april til 5. maj 2018 190218 Hold 8 fra 29. april til 5. maj 2018 Golf * Kor syng dig glad * Farver i vand * Håndværk og Design Turleder for Gladsaxe: Sussi Frølich telefon 2059-2779 SØNDAG 29/4 Sted 13:00 Afgang med bus fra

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Peter Bonnén på værksted, 2006. Foto: Suste Bonnén Udstilling Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén 23 nov 201616 apr 2017

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

Skattekort. Jagten på den forsvundne skitsebog. God jagt! En kunstner har mistet sin skitsebog i museet!

Skattekort. Jagten på den forsvundne skitsebog. God jagt! En kunstner har mistet sin skitsebog i museet! Jagten på den forsvundne skitsebog Skattekort En kunstner har mistet sin skitsebog i museet! Han hedder Krøyer og kan være lidt glemsom. Skitsebogen er vigtig for ham. Han har nemlig tegnet en idé til

Læs mere

KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013

KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013 MUSEUM SØNDERJYLLAND KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013 SÆRUDSTILLING 1. FEBRUAR 2013-12. MAJ 2013 LEE MILLER OG DET SURREALISTISKE BLIK Forårets udstilling sætter fokus på den amerikanske fotograf

Læs mere

Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august til 1. september 2018

Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august til 1. september 2018 Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august til 1. september 2018 Sensommer på Bornholms Højskole d. 26. august - 1. september 2018 Dette højskolekursus handler om Bornholm. Øens historie og kulturhistorie,

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 6/201 5

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 6/201 5 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 6/201 5 Henriette Hagelskjær 8. august - 6. september 201 5 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Henriette Hagelskjær

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

L Æ R E R V E J L E D N I N G

L Æ R E R V E J L E D N I N G L Æ R E R V E J L E D N I N G F O R B E R E D E L S E S M A T E R I A L E T I L B I L L E D K U N S T E N S D A G 2 0 1 8 I dette materiale og på Billedkunstens Dag tager vi udgangspunkt i den aktuelle

Læs mere

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk BIL LED SKO LEN 2013-2014 BIL LED SKO LEN BYG OG FIND PÅ Hold 1 // 4.-9. klasse // mandag kl. 15.00-18.00 Lærer: Gitte Mathiasen Prøv dig selv af som arkitekt og designer. Huse, parker, møbler, kopper

Læs mere

Film med Oscar og palmer De glade 60ere Smykker i sølv og glas Velkommen på nettet

Film med Oscar og palmer De glade 60ere Smykker i sølv og glas Velkommen på nettet Film med Oscar og palmer De glade 60ere Smykker i sølv og glas Velkommen på nettet Kursus 2 fra 14/2 til 27/2 2016 SØNDAG 14/2 Kl. 14.30 Kl. 15.00 16.30 Kl. 16.30 17.15 Kl. 17.30 17.45 19.00 Modtagelse

Læs mere

Hold 6 fra 8. til 14. april 2018

Hold 6 fra 8. til 14. april 2018 190218 Hold 6 fra 8. til 14. april 2018 Senior og hva så? * Dans dig glad * Det uendelige univers SØNDAG 8/4 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann, Christian Schou og Thomas Bjerre

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER MEDLEMSBLADET CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER HUSK DET ÅRLIGE KONTINGENT C HVAD GÅR PENGENE TIL? Gennem dit medlemskab af foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder medvirker du for

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE ARRANGØRER: Menighedsrådene i Øster Løgum, Løjt og Genner Tilrettelæggelse: Claus Helsbøl, pastor em. mødeleder Anette Kjær, organist Sognenes præster Ann Bork Damsgaard og Anette Jensen Kalvø Badehotel,

Læs mere

FOLKE- UNIVERSITETET I NYSTED

FOLKE- UNIVERSITETET I NYSTED FOLKE- UNIVERSITETET I NYSTED PROGRAM SÆSON 2014/2015 Velkommen til endnu en sæson i Nysted Folkeuniversitet. Folkeuniversitet, et sammensat ord, som så fint beskriver sit formål: at bringe folk og universitet

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 29 Januar - april 2014 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts og april 2014 Tilmelding: Find ud af hvad du

Læs mere

Sommerudstillingen på Masnedøfort 2019

Sommerudstillingen på Masnedøfort 2019 Sommerudstillingen på Masnedøfort 2019 Tekstile eksperimenter, internationalt kunstfotografi, minimalistiske lydinstallationer og malerier i lange baner. Der er både genkendelse og nye oplevelser i vente

Læs mere

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN PROGRAM FOR SÆSONEN 2009-2010 OKTOBER 2009 13., 14. og 15., tirsdag-torsdag kl. 11-15 Mosaikværksted

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik EFTERÅR 2014 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

Nicolai Abildgaard (1743-1809), Den sårede Filoktet, 1775, SMK

Nicolai Abildgaard (1743-1809), Den sårede Filoktet, 1775, SMK Omkring et billede Tag med på en billedrig rejse i kunstens historie fra Nicolai Abildgaard i slutningen af 1700- tallet?l vores egen sam?ds kunst med værker af nulevende kunstnere. Udgangspunktet er hver

Læs mere

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET GRØN RØD BLÅ GUL ORANGE JULEGAVE-IDÉ Vi har den helt rigtige julegave til den, der har alting, - nemlig et medlemskab af vor venneforening. Gaven omfatter: 1 Medlemskab af foreningen

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev november 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev november 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev november 2017 Åbningstale Rethink Dyder Aarhus Rådhus. Kunstnerhuset KARAVANA Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk Kunstnerhusetkaravana.dk

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved. Tine Kragh

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved. Tine Kragh NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 8/2016 Tine Kragh 5. november - 4. december 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Tine Kragh lørdag den 5. november kl.

Læs mere

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2015-16 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE TURE Heldagsturen går til det nye Moesgaard Museum tegnet af Henning Larsen Architects. Det er en kulturhistorisk oplevelse i international klasse

Læs mere

Omkring et billede 2/10: 9/10: 16/10: 23/10: 30/10: 6/11: 13/11: 20/11: 27/11:

Omkring et billede 2/10: 9/10: 16/10: 23/10: 30/10: 6/11: 13/11: 20/11: 27/11: Omkring et billede Endnu en gang tager vi ud på en historisk billedrejse fra Eckersberg i begyndelsen af 1800-tallet til vores egen samtid med værker af nulevende kunstnere. De 8 billeder er specielt udvalgt,

Læs mere

Flygtningekrisen i børnehøjde

Flygtningekrisen i børnehøjde Flygtningekrisen i børnehøjde Undervisningsforløb til børnebog af Sophie Heiberg Undervisningsforløb til børnebog af Sophie Heiberg Udgivet af Forlaget Forår, 2018 ISBN 978-87-970362-4-2 Materialet i dette

Læs mere

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen BE T Sy Ast VE im R e S A/ IO S N Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen Tyrkiet historie samfund religion Tyrkiet Historie, Samfund, Religion 2012 forfatterne og Systime A/S Kopiering og anden

Læs mere

Moesgaards kulturarv. Moesgaard Museum har udover udstillinger også aktiviteter og events for publikum samt møde- og konferencefaciliteter

Moesgaards kulturarv. Moesgaard Museum har udover udstillinger også aktiviteter og events for publikum samt møde- og konferencefaciliteter Moesgaards kulturarv Moesgaard Museum er en kulturhistorisk museumsoplevelse i unikke rammer med enestående arkitektur midt i et skønt naturområde. Museet rummer arkæologiske og etnografiske udstillinger

Læs mere

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 INFO NYT Juni 2019 Fredensborg Ny Kunstforening Vi fejrer 10 år i Fredensborg 12.-17. oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 30. juni kl. 14-16.30. Den store portrætkonkurrence Læs

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

FORFATTERNE ombord på Fylla

FORFATTERNE ombord på Fylla FORFATTERNE ombord på Fylla Bodil Steensen-Leth Cand.Phil. i engelsk 1972. Litteraturanmelder på Jyllands-Posten 1978-1998. Godsejerfrue på Steensgård, debuterede i 1984 med novellesamlingen Pandæmonien

Læs mere

Romaer Europas største etniske mindretal. v. Malene Fenger-Grøndahl, journalist og forfatter

Romaer Europas største etniske mindretal. v. Malene Fenger-Grøndahl, journalist og forfatter Romaer Europas største etniske mindretal v. Malene Fenger-Grøndahl, journalist og forfatter Sigøjnere - romaer Sigøjnere: - Eksotiske, farverige, fascinerende og skræmmende - Glade og frie musikere,

Læs mere

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 GRÆNSER Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 Jaruplund Højskole I samarbejde med Litteratour og Dansk Forfatterforening Tør du krydse grænsen og udfordre

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS MEDLEMSBLADET KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS Musikeren og komponisten Louise Eckardt Jensen beskrives som en af de nyskabende kunstnere inden for eksperimentel musik. Hun bryder gerne normer og modsætter

Læs mere

Aktivitetsmedarbejder Jytte Rasmussen holder foredrag og viser billeder fra rejse i Republikken Irland og Nordirland.

Aktivitetsmedarbejder Jytte Rasmussen holder foredrag og viser billeder fra rejse i Republikken Irland og Nordirland. Til alle arrangementer kan der ved henvendelse i Rønnebærhus Aktivitetscenter eller på telefon 46 11 50 80 mandage fredage kl. 10 13 købes/bestilles billetter fra den ved hvert arrangement anførte dato.

Læs mere

Hold 10 fra til 28/5 til 10/6 2017

Hold 10 fra til 28/5 til 10/6 2017 Hold 10 fra til 28/5 til 10/6 2017 Kvindfolkemøde * Cykelhold * Male- og tegnehold SØNDAG 28/5 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Christian Schou, Jannie Lehmann og Peter Søvad 15:00 16:30 Eftermiddagskaffe/te

Læs mere

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et "SUPER FEDT museum " VELKOMMEN

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et SUPER FEDT museum  VELKOMMEN SOMMER/EFTERÅR 2013 VELKOMMEN INDHOLD Til et "SUPER FEDT museum " Fængselsmuseet VELKOMMEN Den 17. maj i år kunne Fængselsmuseet fejre 1 års fødselsdag. Og hvilket år det har været! Interessen har været

Læs mere

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande.

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande. Historiefaget.dk: Korstogene Korstogene I 1099 erobrede kristne korsfarere Jerusalem fra muslimerne. De skabte et kongedømme, som varede i hele 200 år. Af Kurt Villads Jensen Opdateret 11. december 2013

Læs mere

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 11.00 Medlemmer: Anne Sofie Meldgaard Ben Woodhams Dorthe Fink Erling Risager Heidi Hentze

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2017 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 10/10 Onsdag d. 11/10 Torsdag d. 12/10 Fredag d. 13/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi I min morfars kones stue - Hammerhøj Bogen tager afsæt i et af Vilhelm Hammershøis billeder Interiør. Åbne døre. Strandgade 30. 1905. Sammen med

Læs mere

Hold 26 fra 28/10 til 10/

Hold 26 fra 28/10 til 10/ 271018 Hold 26 fra 28/10 til 10/11 2018 Nordiske læseoplevelser * Fugle på træk * Slægtsforskning SØNDAG 28/10 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann og Simon Vikstrøm 15:00 16:30 Eftermiddagskaffe/te

Læs mere

Hold 8 fra 28/4 til 4/5 2019

Hold 8 fra 28/4 til 4/5 2019 280419 Hold 8 fra 28/4 til 4/5 2019 SØNDAG 28/4 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann, Christian Schou og Peter Søvad 15:00 16:30 Eftermiddagskaffe/te 16:30 17:15 Orientering om højskolen

Læs mere

Nicolai Abildgaard (1743-1809), Den sårede Filoktet, 1775, SMK

Nicolai Abildgaard (1743-1809), Den sårede Filoktet, 1775, SMK Omkring et billede Tag med på en billedrig rejse i kunstens historie fra Nicolai Abildgaard i slutningen af 1700-tallet til vores egen samtids kunst med værker af nulevende kunstnere. Udgangspunktet er

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Hold 12 fra 16. til 22. juni 2019

Hold 12 fra 16. til 22. juni 2019 050519 Hold 12 fra 16. til 22. juni 2019 Strejftog på Sydhavsøerne SØNDAG 16/6 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Christian Schou, Jannie Lehmann og Simon Vikstrøm 15:00 16:30 Eftermiddagskaffe/te

Læs mere

Hold 27 fra november 2018

Hold 27 fra november 2018 111118 Hold 27 fra 11. 24. november 2018 Europæisk idehistorie * Jazz! * Papirkunst * Velkommen på nettet * Få gang i skriveriet SØNDAG 11/11 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann,

Læs mere

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK 5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK Hanne Bistrup Karen Zimsen Jens Blendstrup Henning Kirk Else Berenth Tisvilde Højskole MANDAG DEN 7. ONSDAG DEN 9. maj 2018 1 Velkommen til

Læs mere