Tema og udviklingsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tema og udviklingsudvalget"

Transkript

1 Referat Tema og udviklingsudvalget kl. 13:30 Jammerbugt Kommune

2 Tema og udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 61. Ansøgning september - renovering af Haverslev forsamlingshus Ansøgning september Husflidsskolen, Saltum Legeplads i Sdr. Saltum - genansøgning september Ansøgning september Fristrup Rideklub Ansøgning september Rasteplads, Gjøl Ansøgning september Vildmosekartoffelfestival Ansøgning september Aktivitetsskurvogn Ansøgning september Digital information i Blokhus og Hune Ansøgning september Julestemning i Attrup Ansøgning september Plader til udstilingsbrug Ansøgning september Musik i Nørhalne Ansøgning september Natursti ved Biersted og Bjørnkær skov Ansøgning september Motion for alle Ansøgning september Musical i Jammerbugt Ansøgning september Bogprojekt Helhedsplan09 - justeringer af vision og mål - Tema- og Udviklingsudvalget 35 Punkter på lukket møde: Afbud:

3 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september - renovering af Haverslev forsamlingshus / Lars Haagensen Beslutningstema Ansøgning fra Haverslev forsamlingshus om kr. til støtte til nyt tag og gulv til forsamlingshuset. Sagsbeskrivelse Foreningen Haverslev forsamlingshus søger om støtte til nyt tag, isolering og gulv til forsamlingshuset. Ansøger anfører, at forsamlingshuset er samlingssted for lokale arrangementer, og at huset udlejes som festlokale. En renovering vil give bedre betingelser for aktiviteter i forsamlingshuset. Økonomi Ansøger har søgt fire fonde om støtte, og har selv mulighed for at bidrage med kr. Hvis det bliver nødvendigt, vil ansøger lave en lokal indsamling. Tag Isolering Gulv ex. moms inkl. moms Ansøgt Jammerbugt Kommune Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr kr. Indtægter kr. Ansøger søger om 100 % kr. Projektperiode Forår Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken. Det bemærkes at projektet har en ringe forankring mht. egenfinansiering og eget arbejde. I Haverslev findes ikke andre samlingssteder end forsamlingshuset. Indenfor en kort afstand (2-3 km.) ligger Trekroner Landsbycenter. Præcedens Landdistriktsudvalget har tidligere tilkendegivet, at udvalget ikke ønsker at støtte renovering af forsamlingshuse, medmindre der er tale om at forsamlingshuset er det eneste mødested i det på gældende samfund.

4 Tema og udviklingsudvalget 4 Eksempelvis fik Husflidsskolen i forbindelse med majrunden en bevilling. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 1. prioritet. Udvalget anbefaler, at der gives et mindre beløb i støtte og informeres om yderligere muligheder for at komme videre. Udvalget anbefaler, at ansøger henvises til at søge inspiration fra de positive erfaringer, som ildsjæle fra andre forsamlingshuse i kommunen, har gjort sig. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Kan ikke imødekommes, idet der findes andet samlingssted i nærheden. Fraværende: Tilbage til toppen

5 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Husflidsskolen, Saltum / Lars Haagensen Beslutningstema Saltum Husflidsskole søger om kr. til at gennemføre en vision om at skabe kulturdialog mellem den ældre og den helt unge generation. Sagsbeskrivelse Saltum Husflidsskole søger om støtte til at gennemføre en vision om at skabe kulturdialog mellem den ældre og den helt unge generation. Gennem deltagelse i rollespil har børn og unge fået fornyet interessere for at lære gl. håndværk og metoder. Indsigt til brug i forbindelse med fremstillingen af våben, dragter, smykker osv., hvilket medlemmer/lærere fra husflidsskolen kan bidrage med. Til gengæld kan de unge bidrage med at formidle teknologisk indsigt til de ældre. Økonomi PC & printer Whiteboard samt tilbehør Lamper Kaffemaskine Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr. Indtægter Inkl. moms kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 100 % kr. Projektperiode Ikke oplyst. Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken. Udviklingsafdelingen finder ringe sammenhæng mellem projektbeskrivelse og projektudgifter. I sidste ansøgningsrunde blev der bevilliget kr. til et samlet renoveringsprojekt af husflidsskolen på kr. Ansøger har kun gennemført en lille del af det beskrevne projekt, og har fået udbetalt bevillingen, der blev givet i juni.

6 Tema og udviklingsudvalget 6 Præcedens Der er ikke tidligere givet støtte til indkøb af inventar og lign. Eksempelvis blev der givet afslag til indkøb af inventar til Nørhalne Forsamlingshus. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 3. prioritet. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Kan ikke imødekommes, idet der er ringe sammenhæng mellem projektbeskrivelsen og de anførte udgifter. Fraværende: Tilbage til toppen

7 Tema og udviklingsudvalget Legeplads i Sdr. Saltum - genansøgning september / Lars Haagensen Sagsbeskrivelse J.nr Legeplads i Sdr. Saltum J.nr. Ansøger Økonomi Edoc: Ansøger: Legepladsarbejdsgruppen Samlede projektudgifter: kr Kontaktperson: Iben Eriksen Ansøgt beløb til projektet: kr. Andel af projektets budget: 100 % Legepladsarbejdsgruppen søger om en støtte på kr. til Istandsættelse af gl. legeplads der ikke bare er legeplads, men også fælles mødested i byen. Sekretariatets bemærkninger: Falder indenfor rammerne af landdistriktsprogrammet. Evt. støtte kræver detailbudget. Regler omkring sikkerhed forudsættes overholdt og forhold omkring vedligeholdelse bør afklares. Planmæssige forhold: Legepladsens indretning anbefales godkendt af legepladskonsulent (samme som rådgiver på offentlige legepladser). Håndtering af sikkerhed og forsikring, hvis kommunen støtter indretning mv. kan undersøges. Ejerforholdene er ikke tydeligt beskrevet i projektansøgningen privat eller halvoffentlig evt. sammen med forsamlingshus. Legepladsen anbefales optaget i kommuneplanen for at synligegøre det fælles opholdsareal, og for at naboer mv. skal kunne forvente eller "tåle" lidt aktivitet på arealet. (Samme problematik gælder for alle øvrige landsbylegepladser eller opholdsarealer) Landdistriktsudvalgets indstilling: Landdistriktsudvalget for Jammerbugt Kommune indstiller til Tema- og Udviklingsudvalget, at projektet Legeplads i Sdr. Saltum får 1. prioritet ud fra følgende begrundelse: Landdistriktsudvalget vurderer, at der er stort lokalt engagement omkring projektet og at det vil være til glæde for mange. Tema- og Udviklingsudvalget den 10. oktober 2007.

8 Tema og udviklingsudvalget 8 Tema- og Udviklingsudvalget besluttede at følge Landdistriktsudvalgets indstilling. Tema- og Udviklingsudvalget besluttede samtidig, at projektet behandles skal igen på udvalgets næste møde, som er den 8. november Til dette møde skal der foreligge en nærmere beskrivelse, herunder, en mere detaljeret projektbeskrivelse et detaljeret budget en præcisering af det fremtidige driftsansvar overvejelser om medfinansiering Tema- og Udviklingsudvalget gør samtidig opmærksom på, at man ikke har forholdt sig til de planmæssige forhold, og at det er en forudsætning for en eventuel støtte, at de planmæssige forhold er eller kommer på plads. 2. behandling 8. november 2007 I svarbrev af 24. oktober 2007 anfører Sdr. Saltum Borgerforening flg. supplerende oplysninger: Et detaljeret budget Model 1: Indkøb af Klatreredskab Levering af 0/2 faldgrus Moms I alt Model 2: Indkøb af Klatreredskab Levering af 1/4 faldgrus Moms I alt ,00 kr ,00 kr ,25 kr ,25 kr ,00 kr ,00 kr ,25 kr ,25 kr. En præcisering af det fremtidige driftsansvar Ansøger gør opmærksom på at borgerforeningen har tegnet forsikring på pladsen og har gennem alle år vedligeholdt og renoveret legepladsen bistået af forskellige frivillige arbejdsgrupper. Derudover har Pandrup Kommune bistået med græsklipning og øvrigt havearbejde. Jammerbugt Kommune slår stadig græsset. Overvejelser om medfinansiering Ansøger redegør for, at Sdr. Saltum borgerforening og Sdr. Saltum Ungdomsforening vil bidrage med mindre beløb, i alt cirka kr. Endvidere vil ansøger søge lokale og nationale fonde om den resterende finansiering.

9 Tema og udviklingsudvalget 9 Udviklingsafdelingens kommentarer til de supplerende oplysninger Udviklingsafdelingen konstaterer, at de efterspurgte oplysninger er belyst af ansøger. Ansøger bør gøres opmærksom på ansvar og forpligtigelser i forbindelse med opførelse og drift af en legeplads. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og Udviklingsvalget tager stilling til støtte procent, hvornår medfinansieringen skal være tilvejebragt og hvornår projektet skal være afsluttet. Tema og udviklingsudvalget den Tema- og Udviklingsudvalget besluttede at imødekomme projektet med kr.dog maksimalt 50% af de samlede udgifter. De nærmere betingelser for støtten vil fremgå af den bevillingsskrivelse, som snarest vil blive tilsendt bevillingshaver Fraværende: Afbud Sagen genoptaget Beslutningstema Legepladsgruppen i Sdr. Saltum søger om yderligere kr. til etablering af legeplads i Sdr. Saltum. Siden sidst Siden der blev bevilliget kr. i forbindelse med ansøgningsrunden i september 2007 har ansøger fået yderligere tilsagn om støtte fra: Tilsagn om støtte fra Jammerbugt Kommune Sparekassen Hvetbo Sdr. Saltum Borgerforening Sdr. Saltum Ungdomsforening Indtægter fest sponsorater kr kr kr kr kr kr.

10 Tema og udviklingsudvalget 10 A. P. Møllers Fond kr. I alt kr. Pga. moms mangler ansøger stadig kr. for at kunne gennemføre det beskrevne projekt, derfor søges der om yderligere kr. til projektet. Hvis der bevilliges kr. til projektet vil støtten samlet fra JBK udgøre 51 % af projektsummen. Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen opfordrer Landdistriktsudvalget til at drøfte om de nye oplysninger giver anledning til ændre beslutningen Landdistriktsudvalget Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 1. prioritet. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Bevilget kr. som ansøgt. Fraværende: Tilbage til toppen

11 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Fristrup Rideklub / Lars Haagensen Beslutningstema Fristrup Rideklub søger om kr. til støtte til projektet Terrængående leg med hestekræfter som omdrejningspunkt. Sagsbeskrivelse Fristrup Rideklub ønsker med projektet at etablere en multiterrænbane, der kan bruges som terrænbane til heste samtidig med at forhindringerne bygges således, at de kan forceres som klatre-, balance- eller kravleforhindringer. Endvidere vil ansøger bygge 2 3 shelters, bådebro (Ryå) og en bålplads, hertil kommer beplantning af området. Ansøger påtænker at tilbyde institutioner, foreninger osv., at de kan bruge anlægget til grupper, der har problemer med overvægt, og som har motoriske problemer. Økonomi Diverse materialer og maskinleje Budget for projektet Udgifter kr. Indtægter Inkl. moms kr. Påtænker diverse puljer og fonde kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 22 % kr. Projektperiode Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken. Det vurderes endvidere at hovedsagligt vil være for klubbens medlemmer. Der er allerede givet støtte til shelters til projektet omkring Vedsted Ladeplads, der ligger i umiddelbarnærhed at Fristrup Rideklub. Budgettet fremstår umiddelbart som et overslag udarbejdet af ansøger, og bør uddybes. Endvidere vurderes det, at inden projektet gennemføres, skal ansøger søge tilladelse hos Tekniskforvaltning til flere elementer i projektet.

12 Tema og udviklingsudvalget 12 Ansøger oplyser at Fristrup Rideklub vil forestå den fremtidige drift. Præcedens I forbindelse med tidligere ansøgningsrunder er der givet bevilling til etablering af stier, shelters og lign. med krav om at stierne vil være offentligt tilgængeligt. Ansøger oplyser at anlægget vil være offentlig tilgængelig det meste af året, idet Fristrup rideklub kun vil benytte sig af banen ca. 1 1,5 time dagligt i sommerhalvåret. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 3. prioritet. Udvalget vurderer, at det hovedsageligt er foreningens egne medlemmer, der vil få glæde af projektet og at der er et lignende projekt i nærheden hvad angår bådebro og shelters. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Kan ikke imødekommes - med de af Landdistriktsudvalget anførte begrundelser. Fraværende: Tilbage til toppen

13 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Rasteplads, Gjøl / Lars Haagensen Resumé Projektet er et anlæg med træer, buske og blomster, hvor vejfarende, især cyklister og fodgængere, der kommer til Gjøl, kan tage sig et hvil, mens de nyder udsigten over Limfjorden. I anlægget, skal en granitplade med inskriptionen Gjøl Årets Landsby indsættes. Endvidere skal der opstille borde og bænke. Der søges om kr. svarende til 50 % af projektudgifterne. Hvem er ansøger Gjøl Borger- og Erhvervsforening, v/kay Werner. Projektperiode Ikke angivet. Finansiering Projektbudget Finansiering Eksterne udgifter Overslag over hele projektet I alt Interne udgifter Pladsen etableres af frivillige Søgt støtte I alt 0 Finansieringsbehov Jammerbugt Kommune Ikke angivet I alt Driften Ansøger vil forsøge at indgå aftaler med pensionister på Gjøl om vedligeholdelsen af området. Vurdering Ansøger har ikke oplyst den egentlige placering af, hvor pladsen skal etableres og anført hvem der ejer området. Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen ligger under bagatel grænsen og bør finansieres af bevillingen til lokalområdet. Landdistriktsudvalget indstiller LDU indstiller at projektet får en tredje prioritet, da beløbet falder under bagatel grænsen.

14 Tema og udviklingsudvalget 14 Indstilling Tema- og Udviklingsudvalget bevilliger kr. til projektet på udvalgsmødet den Sagen genoptaget den Beslutningstema Gjøl Borger- og Erhvervsforening søger om yderligere kr. til projektet Rasteplads ved Limfjorden. Sagsbeskrivelse I forbindelse ansøgningsrunden i maj blev der bevilliget kr. til nærværende projekt. Ansøger har i forbindelse med denne ansøgningsrunde søgt om yderligere tilskud til projektet. Siden ansøgningen i maj har en mere detaljeret planlægning af projektet vist at der er behov for yderligere finansiering. Økonomi Tilbud El-installationer Borde/bænke/affaldskurve Materialer Diverse ex. moms inkl. moms Tidligere bevilling fra JBK Egenfinansiering Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr kr kr. Indtægter kr kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 65 % kr. Administrative kommentarer Drift og Anlæg har i brev af 16. september 2008 meddelt Ansøger, at der under visse betingelser gives tilladelse til projektet. Der er på nuværende tidspunkt ingen planer om inddragelse af området til trafikale formål, hvorfor der godt kan gives tilladelse til etablering af grønt område. Med den forudsætning, at hvis arealet i fremtiden inddrages til løsning af trafikale problemstillinger ryddes arealet uden udgift for Jammerbugt Kommune. Udgifter i forbindelse med etablering og vedligeholdelse af området er ligeledes Jammerbugt Kommune uvedkommende. Etableringen og vedligeholdelsen skal foretages på en sådan måde, at det ikke generer trafikken på de omkringliggende veje. Kørebane og rabatter må derfor ikke benyttes til oplæg mm. Tilladelse er kun gældende for det markerede areal på vedlagte kortbilag. For at sikre udsigten til Limfjorden skal beplantningen

15 Tema og udviklingsudvalget 15 holdes i en højde af max 90cm, så udsigten bevares, også for trafikanterne på Limfjordsgade. Der kan jf. Regionsplanen, retningslinie ikke gives tilladelse til at opsætte belysning, da dette ikke er tilladt i det åbne land. I henhold til ovenstående kan der ikke gives bevilling til el-installationer. Udviklingsafdelingen opfordrer Landdistriktsudvalget til at drøfte om de nye oplysninger i sagen giver anledning til at ændre beslutningen. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen uden el-installationer - får 1. prioritet. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Bevilget kr. - svarende til det ansøgte med fradrag af udgifter til el. Fraværende: Tilbage til toppen

16 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Vildmosekartoffelfestival / Lars Haagensen Beslutningstema Foreningen Kartoffelfestival i St. Vildmose søger om kr. til at gennemføre projektet Vildmosekartoffelfestival. Sagsbeskrivelse Foreningen Kartoffelfestival i Store Vildmose er stiftet med det formål hvert år at holde kartoffelfestival på Gård 18, Vildmoseporten. I den gamle kostald skal der være en række boder med egnens produkter, først og fremmest kartofler. Højen Urter fra Kaas, Jammerbugt flettekreds med pil, Enghaven vin, Mikrobryggeriet på Gjøl, Øjvind Ottesen fra Ingstrup, der dyrker spelt og emmer til bl.a. Aurion, og meget mere. Børn og voksne kan tage kartofler op som i gamle dage, besøg på en moderne kartoffelgård, Mogens Gade kårer årets Vildmosekartoffelambassadør, Brovst Pigegarde trækker op, Aabybro Folkedansere, forfatteren Peter Mouritsen fremfører sit digt om den sidste ulv i Vildmosen osv. Alt sammen med udgangspunkt i alt det, vi har at tilbyde og være stolte af, ikke blot i Vildmosen, men i hele Jammerbugten Økonomi Kokken Henrik Boserup Musik Leje af telt, borde og stole Annoncering og plakat Brovst Pigegarde Gaver til Kartoffelambassadører Andre udgifter Inkl. moms sponsorer/fonde/puljer Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr kr kr kr kr. Indtægter kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 15 % kr. Ansøger har fremsendt ansøgning til en række firmaer og puljer. Indtil videre har foreningen fået positivt tilsagn fra Kulturministeriet, Aabybro teltudlejning og SparNord, Aabybro.

17 Tema og udviklingsudvalget 17 Projektperiode Festivalen planlægges afholdt årligt. Administrative kommentarer Projektet er i god overensstemmelse med intentionerne i planstrategien og den kommende turismepolitik, med henblik på at skab autentiske aktiviteter, der er rettet mod kommunens borgere og gæster i kommunen. Præcedens Der er i forbindelse med tidligere afsøgningsrunder givet afslag til lign. projekter, eksempelvis Uldfestivalen. Der bør retfærdigvis gøres opmærksom på, at Landdistriktsudvalget på mødet i august gav udtryk for at man i fremtiden bør støtte projekter, der er aktivitetsskabende. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 1. prioritet. Udvalget foreslår, at støtte til denne type aktiviteter eventuelt kan gives som en underskudsgaranti. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Bevilget kr. som ansøgt Fraværende: Tilbage til toppen

18 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Aktivitetsskurvogn / Lars Haagensen Beslutningstema LBO en Regnbuen søger om støtte på kr. til indkøb af Aktivitetsskurvogn. Sagsbeskrivelse Landsbyordningen Regnbuen vil gerne udvide brugen af et lille område Søen. Via forældredonationer, har Regnbuen fået bygget en bro og en platform, til at fiske fra. Disse er bygget af børnehavebørnenes forældre. Området vedligeholdes af borgere fra lokalområdet - de slår græsset, klipper buske og træer og renser søen. Området bruges af både børn og voksne i udenfor institutionens åbningstid. Da der er meget liv i og omkring søen ønsker ansøger en aktivitetsskurvogn, hvor man i regnvejr kan spise en madpakke, og hvor der kan opbevares opslagsbøger, plakater, forstørrelsesglas, tegneredskaber, knive og andet, som bruges på stedet. Området bruges både af børn fra børnehaven, men også skolebørnene kommer her og holder bl.a. udendørs biologitimer. Økonomi Skurvogn Naturtoilet inkl. moms Bevilling Friluftsrådet Ansøgt Jammerbugt Kommune Budget for projektet Udgifter kr kr kr. Indtægter kr kr. Ansøger søger om 63 % kr. Projektperiode Ikke anført. Administrative kommentarer Da der er tale om en ansøgning fra en LBO ordning vurderes det, at ansøgningen ikke kan imødekommes, da ansøger ikke er støtte berettiget. Præcedens Ingen.

19 Tema og udviklingsudvalget 19 Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 3. prioritet. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Kan ikke imødekommes, idet ansøger ikke er støtteberettiget - jf. Landdistriktspolitikken Fraværende: Tilbage til toppen

20 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Digital information i Blokhus og Hune / Lars Haagensen Beslutningstema Foreningen Blokhus-Hune i Udvikling søger om kr. til projektet Digital information i Blokhus og Hune. Sagsbeskrivelse Foreningen Blokhus-Hune i Udvikling søger om støtte til indkøb og etablering af et elektronisk informationssystem. Ansøger vil ophænge tre monitorer i Blokhus-Hune området. En redaktion med en eller flere medarbejdere, skal være ansvarlig for at modtage informationer til præsentation på informationsskærmene og at formidle informationerne, så de til stadighed er opdateret. Iflg. ansøger skal systemet erstattet traditionelle ophængte plakater. Foreningen finder ikke at behovet for informationer i dag dækkes tilstrækkelig af diverse distriktsaviser. Økonomi Internet, monitorer (3), ophængning Software og dataindlæsning Diverse Inkl. moms Ansøgt Jammerbugt Kommune Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr. Indtægter kr. Ansøger søger om 100 % kr. Ansøger oplyser at foreningen Blokhus-Hune påtager sig den daglige drift og opdatering af systemet. Ligesom foreningen gennem abonnementer vil finansiere driften af systemet Infosystemet er ikke tænkt som en reklamekanal. Foreningen er indstillet på at stå bag et mindre driftsunderskud det første år. Projektperiode Forår Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken.

21 Tema og udviklingsudvalget 21 Det vurderes at et sådan projekt bør indgå i den samlede informationsstrategi fra Jammerbugt Turistbureau til borgere og turister, og at ansøger derfor bør henvises til at drøfte projektet med Turistchef Finn Hagedorn. Ligesom det vurderes at driften på sigt er usikker, da ansøger alene garanterer et driftsunderskud det første år. Jf. Jammerbugt Kommunes skiltepolitik er projektet ikke umiddelbart problematisk, da monitorerne ikke kan ses over stor afstand og ikke virker dominerende, og hvis monitorerne ophænges på privat grund. Ansøger fik i forbindelse med ansøgningsrunden i september 2007 en bevilling på kr. til etablering af Blokhus Strandcenter, projektet er ikke gennemført. Præcedens Ingen. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 3. prioritet. Udvalget efterlyser dokumentation for, at driften sikres udover det første år. Udvalget bemærker, at der søges om det fulde beløb og ikke er indtænkt medfinansiering i projektet. Udvalget anbefaler, at ansøger henvises til andre puljer. Indstilling Vicekommunaldirektøren indstiller at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Der optages drøftelse med ansøger om bl.a. medfinansiering, sikring mod hærværk og drift udover det 1. år. Turistchefen involveres i projektet. Fraværende: Tilbage til toppen

22 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Julestemning i Attrup / Lars Haagensen Beslutningstema Attrup Borgerforening søger om kr. til projektet Gammeldags Julestemning i Attrup. Sagsbeskrivelse Attrup Borgerforening vil med projektet Gammeldags Julestemning i Attrup arrangere et julemarked. Med Julemand, kane, kor, småkage bagning, skjørteløb, gløgg, æbleskriver, sne, fællesang og Juletræ. Økonomi Montering af hjul på kane, maling,pynt Reparation af seletøj, sko til heste Leje af skjørtebane Leje af julebageriet Leje af snemaskine inkl. sne El - udgift Kor Æbleskiver, gløgg og sodavand Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr kr kr kr kr. Annoncer kr. Inkl. moms Indtægter i forbindelse med dagen kr. Indtægter kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 82 % kr. Projektperiode Arrangementet afholdes den 30. november 2008 (1. søndag i advent). Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken. Og at projektet harmonerer godt med signalerne fra Landdistriktsudvalget. Præcedens Ingen.

23 Tema og udviklingsudvalget 23 Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 1. prioritet og gives et mindre beløb. Udvalget gør opmærksom på, at der 1. søndag i Advent er andre jule-arrangementer i mange af de omkringliggende byer, og at det derfor kan være svært at tiltrække folk udefra. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Bevilget kr. til leje af skøjtebane + el-udgift. Der anmodes om en efterfølgende tilbagemelding om forløbet. Fraværende: Tilbage til toppen

24 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Plader til udstilingsbrug / Lars Haagensen Beslutningstema Jammerbugt Kunst og Kulturforening og Turist og Kulturforeningen Bratskov søger om kr. til Plader til udstillingsbrug. Sagsbeskrivelse Jammerbugt Kunst og Kulturforening & Turist- og Kulturforeningen Bratskov agter at ophænge udstillinger forskellige steder i kommunen, for at udbrede kendskabet til foreningens aktiviteter. Foreningerne vil primært udstille på Bratskov, Mediecentret og Domhuset i Fjerritslev. For at skåne væggene de pågældende udstillingssteder, ønsker foreningerne at indkøbe træplader hvorpå kunsten kan hænge. Økonomi Budget for projektet Udgifter X antal træplader, skæres og males kr. Indtægter inkl. moms kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 100 % kr. Projektperiode Ikke anført. Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken. Det bør bemærkes at der står to foreninger bag ansøgningen. Præcedens I forbindelse med en tidligere ansøgningsrunde, søgte foreningen om midler til spanske vægge til brug i forbindelse med kunstudstillinger på mediecentret. På LDU mødet i august, gav udvalget udtryk for at mindre aktivitets skabende projekter i højere grad bør støttes.

25 Tema og udviklingsudvalget 25 Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 1. prioritet. Udvalget bemærker dog, at der søges om det fulde beløb og at ansøger ikke bidrager med egenfinansiering eller eget arbejde. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Bevilget kr. som ansøgt Fraværende: Tilbage til toppen

26 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Musik i Nørhalne / Lars Haagensen Beslutningstema Nørhalne Borgerforening søger om kr. til projektet Musik i Nørhalne. Sagsbeskrivelse Formålet med projektet Musik i Nørhalne er at tilbyde byens borgere en mulighed for at opleve live musik og herved styrke den kulturelle infrastruktur i Nørhalne. Intentionen er at etablere mulighed for at afholde koncerter og årligt afholde 4-6 koncerter. Bestyrelsen i Nørhalne Borgerforening har ansvaret for vedligeholdelse af anlægget ligesom bestyrelsen har ansvaret for årligt at arrangere 4-6 koncerter. Økonomi Indkøb af lyd og lys anlæg Honorar og provision Koda afgift Forplejning og overnatning Inkl. moms Billetsalg 4 koncerter (75 stk x 139 kr.) Overskud barsalg Sponsorer Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr kr. Indtægter kr kr kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 28 % kr. Projektperiode Første koncert planlægges afholdt januar Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken. Og at projektet harmonerer med signalerne fra Landdistriktsudvalget. Projektet er i god overensstemmelse med ønskerne om at skabe aktiviteter for borgere og gæster i kommunen. Ansøger fik i forbindelse med ansøgningsrunden i september 2007 en bevilling til projektet Grøntområde i Nørhalne, projektet er ikke gennemført.

27 Tema og udviklingsudvalget 27 Præcedens Ingen. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 1. prioritet. Udvalget foreslår, at støtte til denne type aktiviteter eventuelt kan gives som en underskudsgaranti. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Bevilget kr. som ansøgt til indkøb af lyd- og lysanlæg. Det henstilles, at anlæggene kan lejes af andre foreninger til en lav leje, der kan dække vedligeholdelse m.v. Fraværende: Tilbage til toppen

28 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Natursti ved Biersted og Bjørnkær skov / Lars Haagensen Beslutningstema Danmarks Naturfredningsforening søger om kr. til projektet Natursti ved Biersted og Bjørnkær skov. Sagsbeskrivelse Formålet med projektet er at etablere en natursti og udføre naturpleje i et område syd for landsbyen Biersted med ca indbyggere. Naturstien vil skabe offentlig adgang til en ca. 10 ha stor privat skov, som af Skov-og Naturstyrelsen er betegnet som national bevaringsværdig naturskov. Skoven er under fredning som urørt skov med tilskud fra Skov- og Naturstyrelsen (dette er dog endnu ikke endeligt faldet på plads). Den nordligste del af naturstien etableres langs et gammelt jernbanetracé, som i dag er stort set tilgroet. Her skal der opstilles skilte, hvor den nye natursti fører ned til skoven, som beskriver projektet og fortæller om skoven og landskabet i øvrigt. Jernbaetracéet er en del af den gamle bane mellem Nørresundby og Thisted. Banestien og fortsætter i dag videre mod vest gennem Aabybro til Ryå. Længere mod vest er jernbanetracéet flere steder i Jammerbugt Kommune omdannet til naturstier. Det er DN s langsigtede mål at genetablere hele jernbanen fra kommunegrænsen i øst til kommunegrænsen i vest som en natursti. Det aktuelle projekt skal ses som en del af dette langsigtede mål. I den nordvestligste del af projektområdet udføres naturpleje langs stien i form af gravning af et vandhul i et nuværende braklagt lavbundsareal, samt pleje af en tilgroet moseareal. I den sydvestligste del af arealet, hvor der er adgang til bilvej etableres en lille p-plads med skilt og affaldsstativ. I den sydligste del af arealet ved skelgrøften mellem de to lodsejere Per Selvejer Sørensen og Ole Nørgaard etableres en bro. Arealerne til vandhul, p-plads og natursti stilles til rådighed af lodsejerne. Økonomi Grusbelægning på banesti Rydning tilgroet sti Flisbelægning på natursti Gå bro Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr. Indtægter

29 Tema og udviklingsudvalget 29 Ny paddesø P-plads Naturpleje af mose Skilte og affaldsstativer Årlig pleje Administrativt arbejde Inkl. moms JBK Miljø og Natur kr kr kr kr kr kr kr kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 94 % kr. Projektperiode til Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøgningen er indenfor rammerne af Landdistriktspolitikken. Af fremsendte fremgår at ansøger også har fremsendt en ansøgning til Den Lokale aktionsgruppe på samme beløb (den totale projekt sum). På borgermøder både i forbindelse med landdistriktspolitikken og kommuneplanen har der været stor efterspørgsel på at flere stier i kommunen, og ikke mindst på den nedlagte jernbane. Noget af materialet fra den grønne partnerskabs-ansøgning kan ikke blot umiddelbart bruges i den nye ansøgning: En stor del af midlerne skal gå til rydning og etablering af sti på den gamle banelegeme. Der er imidlertid blevet foretaget en rydning af lokale beboere, der benytter stien til ridning. Projektet bør tilpasses med en ny vurdering af, hvad der kræves udført på denne strækning. Vi kan ikke i administrationen umiddelbart sige ja til, at kommunen vil stå for den fremtidige vedligeholdelse af de ønskede stier, uden at det er politisk behandlet. Så snart vi taler om nye stier og fremtidig vedligeholdelse, skal der nye bevillinger/viljer til. Kommunens medarbejdere vil naturligvis medvirke med administrative timer til de opgaver, vi i forvejen skal iht. lovgivningen (behandling af ansøgning om tilladelse til sø m.v.) Udviklingsafdelingen opfordrer til, at man udsætter behandlingen af projektet til helhedsplanen er vedtaget og til der ligger en samlet plan for stier i Jammerbugt Kommune. Udviklingsafdelingen opfordrer til at der etableres en dialog med Den Lokale aktionsgruppe om projektet, hvor mulighederne i Landdistriktsprogrammets akse to indgår i dialogen. Det bemærkes at en del af sti forløbet der søges midler til planlægges anlagt i Aalborg Kommune.

30 Tema og udviklingsudvalget 30 Præcedens I forbindelse med tidligere ansøgningsrunder er der givet bevilling til lign., dog langt mindre projekter, som Grøntområde i Nørhalne og Multifunktionshus - naturstier. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget er positiv overfor ansøgningen, men anbefaler at den udsættes til Helhedsplanen er vedtaget. Udvalget opfordrer til, at der etableres en dialog med Den Lokale aktionsgruppe om projektet, hvor mulighederne i Landdistriktsprogrammets akse to indgår i dialogen. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller at behandlingen af sagen udsættes, til der foreligger et udfald på dialogen med Den Lokale aktionsgruppe. Tema og udviklingsudvalget, den Indstillingen godkendt med den tilføjelse, at helhedsplanen godkendes før stillingtagen til ansøgningen. Fraværende: Tilbage til toppen

31 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Motion for alle / Lars Haagensen Beslutningstema Halvrimmen Motionscenter søger om kr. til projektet Motion for alle. Sagsbeskrivelse Formålet med projektet er at tilbyde motion og bevægelse for børn og unge under 15 år, samtidig med at arbejde for at gøre deres forældre til frivillige undervisere. I forbindelse med projektet planlægges afholdt opvisning af GUG Rope Skipping. Økonomi GUG Rope Skipping Gymnastikbolde Gymnastikelastik Sjippetove Måtter ex. moms inkl. moms Budget for projektet Udgifter kr kr. 500 kr. 200 kr kr kr kr. Indtægter Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 100 % kr. Projektperiode December 2008 og frem. Administrative kommentarer Ansøger bør henvises til Børne- og Kulturudvalget. Præcedens I forbindelse med tidligere ansøgningsrunder er der givet afslag til tre ansøgninger fra motionscentre, ud fra en betragtning om, at der kun tilgængelighed mod betaling, og da der er tale om indtægts skabende virksomhed. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 3. prioritet

32 Tema og udviklingsudvalget 32 Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Kan ikke imødekommes, idet der er tale om indtægtsskabende virksomhed. Fraværende: Tilbage til toppen

33 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Musical i Jammerbugt / Lars Haagensen Beslutningstema Jammerbugt Musikskole søger om kr. til projektet Musical i Jammerbugt Sagsbeskrivelse Jammerbugt Musikskole og Jammerbugt kommunale Ungdomsskole samarbejder om projektet, som henvender sig primært til unge i alderen år. Andre aldersgrupper kan involveres. Med baggrund i gode erfaringer fra 2004, hvor ansøger med 300 unge medvirkende opførte musicalen Beat The Bubble for 2000 tilskuere, ønsker ansøger at skabe endnu en musicalsucces, samt videreføre dette i etableringen af et MUSICAL-AKADEMI, forhåbentligt med nye arbejdspladser og helt nye muligheder for unge, i et område hvor der er potentiale for udvikling af kulturelle aktiviteter på højere niveau. I forbindelse med projektet vil vi lægge op til samarbejde med Gymnasiet, lokale foreninger, idræt m.fl. Fokus på musik og kultur i samarbejde med foreningslivet og institutioner, kan bidrage til at fastholde unge, som ellers søger væk fra området. Ved at samarbejde med Flygtningecentret i Brovst, kan projektet bidrage til bedre integration af områdets flygtninge og nydanskere. Ansøger lægger stor vægt på at involvere unge med forskellig baggrund og forudsætninger. Således involveres ikke bare åbenlyse talenter, men også foreningsløse og utilpassede unge. Økonomi Løn og honorarer PR Lyd, lys, scene og hal leje Kostumer, sygning og rekvisitter Inkl. moms Entre indtægter Egen løn og anvendelse af eget anlæg Diverse sponsorer og fonde Ansøgt Jammerbugt Kommune Budget for projektet Udgifter kr kr kr kr kr. Indtægter kr kr kr kr. Ansøger søger om 7 % kr.

34 Tema og udviklingsudvalget 34 Projektperiode Administrative kommentarer Da projektet vedr. Børne- og Kulturudvalget bør ansøger henvises hertil, da ansøger ikke er støtteberettiget. Præcedens Ansøgninger fra offentlige institutioner henvises til relevant forvaltning. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 3. prioritet. Udvalget henviser ansøger til Børne- og Kulturudvalget. Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller, at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til, om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Kan ikke imødekommes, idet ansøger ikke er støtteberettiget - jf. Landdistriktspolitikken. Ansøgningen henvises til Børne- og Kulturudvalget Fraværende: Tilbage til toppen

35 Tema og udviklingsudvalget Ansøgning september Bogprojekt / Lars Haagensen Beslutningstema På vegne af Søren Christensen tidligere leader+ koordinator søger Vesthimmerlands Kommune om kr. til produktion af bogen Herfra min verden går Sagsbeskrivelse Vesthimmerlands Kommune har indgået aftale med fhv. Leader+ Koordinator Søren Christensen, Nørager, om at udarbejde en bog, der kan være med til at promovere vor landsdel. Bogen vil få titlen Herfra men verden går og vil omfatte skildringer af cirka 25 mennesker, som kommer fra vor landsdel, og som har haft et unikt livs- og karriereforløb, der har gjort dem kendte på landsplan. Den nye bog er tredje bog i en serie om Vesthimmerland og Han Herred inkl. Pandrup, Aabybro og Ålestrup. Bogen vil blive trykt i eksemplarer, hvoraf hver af projektets sponsorer vil modtage 200 eksemplarer. Økonomi Bogproduktion ex. moms inkl. moms Andre kommuner Fonde Budget for projektet Udgifter kr kr kr. Indtægter kr kr. Ansøgt Jammerbugt Kommune kr. Ansøger søger om 6 % kr. Fra Landdistriktsprogrammet er der bevilliget kr. Administrative kommentarer Udviklingsafdelingen vurderer at ansøger ikke er støtteberettiget. Jf. Jammerbugt Kommunes landdistriktspolitik gives der ikke støtte til privat personer og private projekter og til tekniskbistand. Endvidere kan projektet ikke støttes da ansøger ikke er bosiddende i Jammerbugt Kommune.

36 Tema og udviklingsudvalget 36 Præcedens I forbindelse med tidligere ansøgningsrunder der givet afslag til lign. projekter, Eksempelvis Kartoffeleventyret og ved henvendelse ang. The Lilttle Book about Jammerbugten. Høring/borger- og brugerinvolvering Landdistriktsudvalget indstiller at ansøgningen får 3. prioritet Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller at Tema- og udviklingsudvalget tager stilling til om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket tilskud. Tema og udviklingsudvalget, den Kan ikke imødekommes - jf. de under administrative kommentarer anførte bemærkninger Fraværende: Tilbage til toppen

37 Tema og udviklingsudvalget Helhedsplan09 - justeringer af vision og mål - Tema- og Udviklingsudvalget / Noël Mignon Beslutningstema I forbindelse med høringsprocessen omkring helhedsplanen er der indkommet en lang række ideer og ønsker. Ligeledes er der indkommet ideer i forbindelse med dialogmødet om turismepolitik og fra Landdistriktsudvalget. Udvalget bedes tage stilling til, om de input, der er kommet, giver anledning til justering af de eksisterende visioner og mål. Sagsbeskrivelse I foråret blev der i afholdt en række borgermøder omkring Helhedsplanen. Her kom der en række forslag. Efterfølgende er der indkommet en række skriftlige forslag. Der er p.t. kommet ca. 600 forslag. Forvaltningen har efterfølgende fordelt forslagene på kommunens 18 politikområder, hvoraf 2 af politikområderne hører ind under Tema- og Udviklingsudvalget. Politikområde 12 Erhverv og turisme (Erhvervsdel behandles af Økonomiudvalget) Politikområde 18 Landdistriktsudvikling De indkomne forslag er vedhæftet som bilag. Som bilag er endvidere hæftet referatet af det dialogmøde, der blev afholdt om turismepolitikken d. 15 september. De temaer, der er dukket op i løbet af diskussionerne, kan sammenfattes som følger for turistområdet: Etablering af netværk mellem turisterhverv indbyrdes og mellem foreninger Flere overnatningsmuligheder (hoteller, ferielejligheder, Bed & Breakfast, bondegårdspensioner, campingpladser og højskoleophold på nedlagte gårde). Naturen og stranden som basis for turismen. Sammenhæng mellem havnebyer og fjorden. Aktiv ferie/oplevelsesferie er et af de områder, der bør satses på (ex. kulturog læringsferie, råvaremarkeder og julemarkeder, Art-walk, healthwalk). Tivolisering kontra kvalitet og fordybelse som tema. Synliggørelse og branding af turistområdet. God servicering af turisterne. Fiskeriets potentiale og muligheder. Skal der arbejdes med 2 resortområder (omkring Fårup Sommerland og Klim v. Fjerritslev). Fyrtårne golf havbåde Blokhus Fosdalen store vildmose. Vedligeholdelse og rengøring i kommunen. Formidling af aktiviteter og oplevelser (ex på Internettet, via bureau, der

38 Tema og udviklingsudvalget 38 sælger oplevelser/pakker og via skiltning). Stisystemet. Helårsturisme flere butikker der holder åbent. Opkrævning af penge for kørsel på strand og andre arrangementer. For landdistriktudviklingens vedkommende: Lukkede og gamle bygningers æstetiske værdi. Nybyggeri og alternative anvendelsesmuligheder af eksisterende byggeri. Lugtgener. Udviklingsmuligheder for landbrugserhvervet. Netværkssamarbejde mellem landsbysamfund. På Landdistriktsudvalgets sidste møde diskuterede man vision og mål for politikområdet vedr. landdistriktsudvikling, og anbefaler, at følgende indarbejdes i visionen: at visionen bør tage udgangspunkt i de 24 landsbyer at der er aktiviteter i de 24 landsbyer at kultur og natur integreres i visionen at der arbejdes med fælles værdier og at følgende indarbejdes i målene: at hvert lokalsamfund får en tydelig identitet, samt får kortlagt sine styrker og potentialer at der sker en fælles branding for alle områderne kulturelt og aktiviteter, naturområder Jammerbugt Kommunes kulturelle portal eller folder at der skal være ambassadører for alle 24 områder. Få delt viden og kendskab at vi skal videreudvikle vores viden (ildsjælekursus opfølgning). En langsigtet plan for det at vi skal prioritere netværksarbejde, når fx foreninger går på tværs vores brochurer er alt for fyldte med reklamer de skjuler vores egne aktiviteter. Overblik over aktiviteter. Vi har godt udgangspunkt i kultur på forskellige planer. Vi kan ikke garantere solskin, men vi har katalog af gode muligheder. Det skal vi skabe rammerne for. Jo mere det lykkes jo mere positiv spiral. at vi får delt viden med hinanden og turister om arrangementer at der indarbejdes noget om forskønnelse af byerne at hver lille plet skal være i orden. Retsgrundlag Planloven Økonomi og finansiering

39 Tema og udviklingsudvalget 39 Høring/borger- og brugerinvolvering Der har været afholdt en række borgermøder, og der har været og er stadig åbent for at indsende forslag via kommunens hjemmeside. Derudover har Landdistriktsudvalget diskuteret vision og mål for politikområdet vedr. landdistriktsudvikling. Indstilling Udviklingschefen indstiller, at udvalget drøfter visioner og mål for de enkelte politikområder, og vurderer om der skal foretages tilpasninger, og at udvalget aftaler, hvordan visioner og mål skal fremlægges på de kommende borgermøder. Bilag: Dialogmøde om turismepolitik referat Huskeliste - sager til tema- og udviklingsudvalget Tema og udviklingsudvalget, den Der arbejdes videre med det i dagsordenen anførte på turistområdet på baggrund af drøftelserne i udvalget. På politikområde 18: Landdistriktsudvikling justeres visioner og målsætninger til: Visionen for landdistrikterne er: at der i Jammerbugt Kommune er 24 større og mindre, aktive byer med et velfungerende kultur- og foreningsliv at borgerne er engagerede og skaber fællesskab at landsbyerne er attraktive for både beboere og potentielle tilflyttere på hver sin måde at borgerne kan forvente opbakning fra kommunen at der findes et velfungerende netværk mellem lokalsamfundene, som understøtter landdistriktsudviklingen Mål: at borgerne er organiseret i fora, der kan fungere som sparringspartnere for kommunalbestyrelsen at der etableres et velfungerende netværk mellem landsbyerne, der kan bruges til vidensdeling, erfaringsudveksling, sparring m.m. at hvert lokalsamfund får en tydelig identitet og får kortlagt sine styrker og svagheder at ildsjælene understøttes at landsbyerne forskønnes, så de bliver attraktive for både indbyggere og potentielle tilflyttere at der etableres en portal til formidling af kulturelle aktiviteter i lokalsamfundene - både i forhold til beboere og turister at landsbyerne i Jammerbugt Kommune markedsføres som et attraktivt sted at bo

40 Tema og udviklingsudvalget 40 Fraværende: Tilbage til toppen

41 Tema og udviklingsudvalget 41 Underskrifter Erik Holt (V) Helle Bak Andreasen (V) Henry Kronborg (V) Inge Pedersen (A) Karl Schrøder (A) Lars Jørgen Holt (V) Niels Chr. Hem (V)

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Referat tillægsdagsorden Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget 09.06.2011 kl. 15:00 Lokale 83 - Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentege Punkter på tillægsdagsorden

Læs mere

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra Begrundelser for tilsagn og afslag fra henholdsvis Fynsland og Fagchef for Plan og Kultur til 1 ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes Landdistriktspulje 2014. Projekt / Projektbeskrivelse økonomi

Læs mere

Referat fra møde i Turistforum, torsdag den 17 marts 2011 på Tranum Strand, Tranum

Referat fra møde i Turistforum, torsdag den 17 marts 2011 på Tranum Strand, Tranum Referat fra møde i Turistforum, torsdag den 17 marts 2011 på Tranum Strand, Tranum Deltagere: Henning Mysager, Bratskov Turist- og Kulturforening - Ole Stavad, Kommunalbestyrelsesmedlem Helle Bak Andreasen,

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Den 10. februar 2010 kl. 19.00-21.00 Stenderup-Krogager Afbud fra: Hans Hostrup, Erling Christensen og Torben Holt Vejen, den 11. februar 2010 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

DIREKTIONEN. udvidet direktionsmøde. tirsdag den 5. april 2011 kl. 08.00 Lokale 77

DIREKTIONEN. udvidet direktionsmøde. tirsdag den 5. april 2011 kl. 08.00 Lokale 77 DIREKTIONEN udvidet direktionsmøde tirsdag den 5. april 2011 kl. 08.00 Lokale 77 Referat: 1) Befolkningsprognose skal på ØKU her i april 2) Orientering om status efter dialogmøder på Ingstrup, Moseby,

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Lokal udviklingsstrategi for. LAG Billund. under landdistriktsprogrammet for perioden 2007-2013. 2. udgave - november 2008.

Lokal udviklingsstrategi for. LAG Billund. under landdistriktsprogrammet for perioden 2007-2013. 2. udgave - november 2008. Lokal udviklingsstrategi for LAG Billund under landdistriktsprogrammet for perioden 2007-2013. 2. udgave - november 2008 Pixiudgave Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Formalia... 3 Strategi...

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ.

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. Man bliver aldrig for gammel til at lege I Langeskov by er der 2 små offentlige legepladser, samt 1 på hver skole. Der findes også 3 andre mindre, som ejes/varetages

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 18.15 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Britta Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen Poul Aksel Eriksen

Læs mere

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema og udviklingsudvalget kl. 08:30 mødelokale 83 Jammerbugt Kommune Tema og udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 36. Årsberetning for landdistriktsarbejdet 1 37. Forslag om bevilling af

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 28. Lukket punkt: Indstilling om køb og nedrivning 01.11.38-G00-4-13/ Boe Pickering Beslutningstema Indstilling

Læs mere

Årsberetning 2009 fra LAG Silkeborg under landdistriktsprogrammet for perioden 2007 2013

Årsberetning 2009 fra LAG Silkeborg under landdistriktsprogrammet for perioden 2007 2013 fra LAG Silkeborg under landdistriktsprogrammet for perioden 2007 2013 2 Oplysninger om den lokale aktionsgruppe Årstal, som indberetningen vedrører: 2009 Navn på lokal aktionsgruppe: Type af lokale aktionsgruppe:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Lokale 77, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 10. Ansøgning om støtte til Maratonløb

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING

VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 3 Hvad kan du søge til? 3 Hvem kan søge? 4 Praktisk vejledning - hvordan søger

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Indvinding af hvidt sand.... 3 Kommunens rolle i forhold

Læs mere

Udviklingsplan 5762. Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Udviklingsplan 5762. Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup Udviklingsplan 5762 Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup Formål Formålet med udviklingsplanen er at skabe de bedst mulige betingelser for, at 5762 Vester

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 Punkter på åbent møde: 58. Budget 2009 - Forslag til udmøntning af rammebesparelse

Læs mere

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 08-11-2012 Kl. 17:00 Aktivhuset i Lundeborg

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 08-11-2012 Kl. 17:00 Aktivhuset i Lundeborg Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 08-11-2012 Kl. 17:00 Aktivhuset i Lundeborg Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen Afbud:, Pia Dam, Mogens Stampe Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr.

Læs mere

Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen, april 2015 edoc: 2015-004200-4

Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen, april 2015 edoc: 2015-004200-4 Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen, april 2015 edoc: 2015-004200-4 Nr. Telte og andre faciliteter til samling 1 Egense Telt til lokale arrangementer 2015-017784 Projektet omhandler indkøb af festtelt.

Læs mere

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema og udviklingsudvalget kl. 16:00 Nordstjernen Jammerbugt Kommune Tema og udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 39. Budgetlægning 2009-2012 1 40. Status på forøgelse af bosætning/branding

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lokal Udviklingsstrategi for. LAG Vejen. Under landdistriktsprogrammet For perioden 2007-2008. Kongeåen ved Foldingbro. Version 2, 2009 - pixiudgave

Lokal Udviklingsstrategi for. LAG Vejen. Under landdistriktsprogrammet For perioden 2007-2008. Kongeåen ved Foldingbro. Version 2, 2009 - pixiudgave Lokal Udviklingsstrategi for LAG Vejen Under landdistriktsprogrammet For perioden 2007-2008 Kongeåen ved Foldingbro Version 2, 2009 - pixiudgave 1 Indhold Formalia; Navn og adresse... 3 Strategi... 4 Overordnede

Læs mere

TOUR DE LANDDISTRIKT. Invitation til alle byer i landdistriktet

TOUR DE LANDDISTRIKT. Invitation til alle byer i landdistriktet TOUR DE LANDDISTRIKT Invitation til alle byer i landdistriktet BRØNDERSLEV KOMMUNE Kære repræsentant i landsbyrådet - og lokale beboere i landdistriktet Som oplyst på landsbyrådets møde d. 14. september

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

RAPPORT. Administrationspraksis for grøn ordning

RAPPORT. Administrationspraksis for grøn ordning RAPPORT Administrationspraksis for grøn ordning udarbejdet af Margit Lund Plan, Udvikling og Kultur, december 2010 ADMINISTRATIONSPRAKSIS Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Anvendelsesmuligheder

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim).

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Referat Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 VÆKST OG UDVIKLING... 2 3 PLANSTRATEGI FOR

Læs mere

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 3.881.875,50 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0 kr. 0 kr.

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 3.881.875,50 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0 kr. 0 kr. Bilag 22d Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 3.881.875,50 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0 kr. 0 kr. Indstillet

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine

Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Indholdsfortegnelse 1. Drøftelse af forskellige generelle spørgsmål henhørende under teknisk Forvaltning 3 2. Evaluering

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Din Gode Ide - Borger

Din Gode Ide - Borger Din Gode Ide - Borger Ansigtsløft til Frederiksberg Allé 11.02.15: Kommunen skulle arbejde for at integrere den "glemte del" af Frederiksberg Allé, der går fra Sankt Thomas Plads ned til Vesterbrogade

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Deltagere: Per Ulrik Jørgensen, Jeppe Ottosen, Curt Sørensen, Erling Johansen, Litta Lund, Kurt Sorknæs,

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området.

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området. 13-09-2013 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-13 Referat fra borgermøde i Haverslev den 12.9.2013 Dagsorden: Velkomst og præsentation v/otto Kjær Larsen,

Læs mere

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Referat tillægsdagsorden Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget kl. 08:30 Lokale 83 - Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 106. Kondemnering af ejendom... 2 107. Kondemnering af Ejendom... 3 Afbud: Aage Toftegaard

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Bemærkninger til indkomne forslag til Planstrategien

Bemærkninger til indkomne forslag til Planstrategien Samlet af Trekantområdet Danmark sekretariatet. Bemærkninger til indkomne forslag til Planstrategien Afsender Resumé Bemærkninger Vejle Amts Historiske Samfund (Billund og Vejle) Historisk Samfund bakker

Læs mere

Sjællands Odde Aktivitetshus

Sjællands Odde Aktivitetshus Plejehjemmet Oddenvej 296, omkring 1950 Projektbeskrivelse: Udnyttelse af ejendommen Oddenvej 296 til Sjællands Odde Aktivitetshus Fremsendt af: Foreningen Kontaktperson: Telefon: Email: 1 Titel - er tænkt

Læs mere

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Der var fremmødt 25 personer repræsenterende 18 parceller. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen pegede på Hans Østergaard nr. 84.

Læs mere

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 1 Torrild lokalråds bestyrelse, Torrild den 8. december 2015. Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 Dagsorden: 1. Velkomst ved formand Henrik Iversen 2. Oplæg ved Kommunaldirektør

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

LAG Struer beretning 2011

LAG Struer beretning 2011 LAG Struer beretning 2011 a. Overordnet redegørelse for aktionsgruppens og bestyrelsens virke i det foregående år med hensyn til udviklingsstrategien, inddragelse af det lokale liv/offentlige myndigheder

Læs mere

Punkter fra bestyrelsen og Jammerbugt Kommune 7. Beredskab og brandfare. Punkt fra Jammerbugt Kommune 8. Fremtidens sommerhus 9. Nyt BR10 Evt.

Punkter fra bestyrelsen og Jammerbugt Kommune 7. Beredskab og brandfare. Punkt fra Jammerbugt Kommune 8. Fremtidens sommerhus 9. Nyt BR10 Evt. fra det årlige møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 1. december 2011 kl. 15.30 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup Punkter fra bestyrelsen 1. Opkrævning

Læs mere

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN Lokalområde der søger VEJRUMBRO d. 24 August 2015 Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse Telefon: Mail: Hvorfor skal jeres område vinde konkurrencen? Foreningerne i Vejrumbro har tidligere

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Lokale Grønne Partnerskaber

Lokale Grønne Partnerskaber Projektets titel: Rekreativt friluftsområde i Bøvlingbjerg Hvem er ansøger = den økonomisk ansvarlige part i projektet Organisation: Adresse: Tlf: Evt. webadresse: Bøvling Fri- og Idrætsefterskole, Høvsørevej

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen

Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen Hørsholm-Kokkedal Afd. 9 Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen Indledning Siden sidste beboermøde har det på mange måder været et travlt år og udfordrende år. Der har været afholdt 13 bestyrelsesmøder,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Natur og Vand Dato: 15-06-2015 Sagsnr.: 15/33599 Sagsbehandler: vpjojo Notat Dato: 15-6-2015 Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Som supplement til dagsordenen om Gudenåsamarbejdets fremtid

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Ansøgt beløb. Fynsland indstilling Ridebane hegn 54.175 kr. Indstilling 20.000 kr. Kultur og Naturformidling ved hjælp at QRkoder

Ansøgt beløb. Fynsland indstilling Ridebane hegn 54.175 kr. Indstilling 20.000 kr. Kultur og Naturformidling ved hjælp at QRkoder indstilling Oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2012 Ansøger Årslev/Sdr. Nærå Rideklub Lokalrådet for Horne Land Naturstyrelsen Fyn Lokalrådet

Læs mere

Nye tider nye roller

Nye tider nye roller Nye tider nye roller - Mellembyernes udfordinger Et pilotprojekt med Landdistrikernes Fællesråd og byerne Egtved, Glamsbjerg, Gram, Holsted, Løgumkloster, Ølgod og Ørbæk. PROJEKTBESKRIVELSE FORÅRET 2012

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Tidl. politisk behandling Forventet sagsgang Lovgrundlag BY, 03.05.11, pkt. 57 TM-U, ØK, BY Vejloven SAGENS INDHOLD I budget 2014 er der afsat 4,0 mio.

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Dagsorden Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 11. marts 2015 Starttidspunkt for møde Kl. 15.30 Lokale Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg Udsendt til Else Søjmark, Kultur og udviklingsudvalget,

Læs mere

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Dagsorden For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN Torsdag den 18. december 2014 Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Mødelokale 2 i Grøn Fløj, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 17 SAGER TIL EFTERRETNING:...

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Blomstrende Landsby. Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund. Programbeskrivelse

Blomstrende Landsby. Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund. Programbeskrivelse Blomstrende Landsby Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund Version 04 20. oktober 2009 1 Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby giver landsbyer

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

Foreningen Tyrings Ager

Foreningen Tyrings Ager Foreningen Tyrings Ager Marts 2014 Det grønne boligområde ved Kongeåen Referat af generalforsamlingen 2014 Arbejdsdag/rengøringsdag torsdag den 24. april kl. 19.00 20.00 Generel info til medlemmerne www.tyringsager.dk

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb 1. Veje og pladser 1.42 Udskiftning af busskure 375 LL Ved flere stoppesteder trænger busskuret til at blive skiftet ud og i nogle tilfælde vil et skifte fra et træskur til et glasskur være pænest. I bymæssige

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

Beretning generalforsamling Ribe Bykernes Beboerforening 2013

Beretning generalforsamling Ribe Bykernes Beboerforening 2013 Beretning generalforsamling Ribe Bykernes Beboerforening 2013 Året 2013 har for en stor dels vedkommende stået i Ølskurets tegn, både internt i foreningen, men måske mest i medierne. Specielt har det netop

Læs mere

Vi har samlet diverse informationer om vores område i denne præsentation. God fornøjelse

Vi har samlet diverse informationer om vores område i denne præsentation. God fornøjelse Informationer om Vonge-Kollemorten Er du tilflytter, eller tænker du på at flytte til vores område, så se her! Vi har samlet diverse informationer om vores område i denne præsentation God fornøjelse Indhold

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Fokus på koblingen mellem SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Hvorfor igangsætte ny proces? Baggrund Landdistriktskommune decentral

Læs mere

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling 1. Baggrund I foråret og sommeren 2014 har der været to emner på dagsordenen i Jammerbugt

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

g 5)v 24 APR. 2013 23. april 2013 UHCI kommune GÅET Indsigelse mod opførelse af nye møller mellem Kgs. Tisted og Binderup.

g 5)v 24 APR. 2013 23. april 2013 UHCI kommune GÅET Indsigelse mod opførelse af nye møller mellem Kgs. Tisted og Binderup. GÅET 24 APR. 2013 23. april 2013 UHCI kommune Indsigelse mod opførelse af nye møller mellem Kgs. Tisted og Binderup. Vi har af omveje fundet ud af, at der for nogle få uger siden er indgivet forslag til

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 86. Salg af Hjortdalvej 147, Hjortdal, Fjerritslev... 2 87. Høring : Lægemiddelstyrelsens

Læs mere

Referat. fra mødet den 17-02-2009 kl. 16.00 i MØDELOKALERNE D og E

Referat. fra mødet den 17-02-2009 kl. 16.00 i MØDELOKALERNE D og E Referat fra mødet den kl. 16.00 i MØDELOKALERNE D og E Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen, Erik Bak Jensen, Jens Yde, Kristian J. Kristensen, Morten Bach Andersen, Poul Hvass Hansen, Steffen Kjær

Læs mere

Aktivitetshuset Solhjem E-mail: info@solhjem.dk Hjemmeside: www.solhjem.dk

Aktivitetshuset Solhjem E-mail: info@solhjem.dk Hjemmeside: www.solhjem.dk Referat fra generalforsamling i foreningen Aktivitetshuset Solhjem Bjergby-Mygdal 10. marts 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse

Læs mere

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014 Forretningsorden for HIK81 Senest opdateret : 01.01.2014 1 Indholdsfortegnelse Om Hik81... 3 Vision... 3 Værdier... 3 Målsætninger... 4 Generalforsamlingen... 4 Bestyrelsen... 4 Kompetencegrupper i bestyrelsen...

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 137. Kondemnering af ejendom... 2 138. Kondemnering af ejendom... 4 Afbud: Eva Rytter Andersen

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere