Bøger fra Forlaget. mellemgaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bøger fra Forlaget. mellemgaard"

Transkript

1 mellemgaard Bøger fra Forlaget

2 Indhold Krimi- og spændingsromaner Aldrig stille ind i natten....5 Blå lys....6 De gode græd og de onde lo...7 Diamanter varer ikke evigt....8 Du er en ond mand...9 Dødens spiral En kvinde eftersøges Indhenter Kidnappet Liget i horsekæret...14 Opgøret Over alle grænser En Anna Storm krimi Pas på børnene...17 Psykostuntman Påfugleskrig Skyggemanden Tro, håb og terror Romaner Aske i ilden Bag de lukkede døre Carls Odyssé Demontering af nattelyset Den tynde luft Drengen uden baggrund En togrejse en dag i november for vi har ikke mere plads på disketterne Forhold mellem kvinder Hvorfor ser de mig ikke I aften synger de I det lange løb Igennem ingenmandsland Irmelin var mit navn Jeg brænder sgu fucking hele lortet!.. 36 Jeg dør udskyldig Caroline Mathildes venskab med Struensee Knacker Lange spor Legionæren VII Umulige odds Logen Men han er ikke forpligtet Olav og Louises erkendelser Pilgrimsrejse Planen med den røde kuffert På herrens mark Q Theodor Det blev hans liv Underbevidsthedens magt William Kejsers håndbog Året rundt Biografier og erindringer Da drømmen brast og livet genopstod. 52 Den dag regnbuen blev grå Der flyver ingen hatte Dilemma Gøgeungen Heksen fra Fjaltring Historien om en søn en mors bekendelser Islam min hjertesag Kærlig hilsen fra Rom Landbetjenten på stenbroen...61 Landpostbudene Hverdagens gode budbringere Perler på en snor Så havde helvede rejst sig Vi var de første Stewardessen som Danmarkshistorie Ungdomsbøger Fucking seksualitet Mumier, mord og museer Børnebøger Da Victor rejste til den 7. himmel for at finde Bedste Den lille blå fisk Den mystiske kiste Dengang i 50 erne...71 Felix og cykelmusen Halt Heksens børn Den fremmede Indianerdrengen Peta og den magiske appelsin...74 Isbjørnen Frederik vil have en ven Kong Mands Land Med far på fisketur ved søen Maria fra Titicacasøen Matrixa fra hekseskoven Verner og kejserens datter Viktor og minifolket...81 Fantasy/Science Fiction Den sidste syndflod Genfærdets hævn Inden for regnbuen Jæger og Bytte Legenden om Drengen fra Vest Lich Graveyard Herd Marian og Robin Månens børn Nattens Sanger Besat Nattens sanger - Skæbne Nattens sanger - følelse Selon Tulamo Vi er ikke alene Digte Blandet slik Frit fald Græssets dage Liwervalls UNIvers Subtotal Tændstikpigen Under Cassiopeia Noveller Et stykke af en sky

3 Krimi- og spændingsromaner 5 Hende og de andre PUN Essays Den gavmilde digter Et essay om Jørgen Leth Kogebøger Familiens low carb favoritter Low carb lækkerier Fagbøger Brasiliens forvandling Farvel arbejde goddag frihed Haiku-håndbog Spillet mellem ørerne Hobbybøger Den store bog om tebrevsfoldning Aldrig stille ind i natten Thomas Farrell er forsvundet. Ragnarok spreder sig. Vil Europa gå op i flammer denne gang? Aldrig stille ind i natten starter lige der, hvor Intet uforsøgt stopper. De få allierede, der kæmper mod den nazistiske organisation Sonder Einsatz Gruppe 3, forener sig i forsøget på at standse Ragnarok og finde Thomas. Midt i dette inferno får de hjælp fra uventet kant. Fra en, som ingen havde regnet med. Rikke Matilda Farrell rejser sig der, hvor hun faldt, og snart vil nogen erkende, at de havde forregnet sig. Tidligere udgivelse: Intet uforsøgt Der er stadig meget knald på historien, men lidt færre løse ender end sidst. Sproget er velskrevet, men hælder stadig til det overdramatiserede og svulstige. Også denne slutter med en cliff hanger, så næste bind må være under vejs. 299,95 ISBN sider Lektørudtalelse Bogtanker Forlaget mellemgaard Sat med Helvetica og ITC Avant Garde Gothic Redaktør: Mette wind jeppesen Grafisk produktion : KWG Design, Odense Grafiker : Therese Buch-Andersen Tryk : Toptryk Grafisk A/S 1. udgave, 1. oplag ISBN Thorsten Kranz, født 1974, har en uddannelse i kommunikation og en fortid inden for politiet.

4 6 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 7 Blå lys De gode græd og de onde lo 198,- ISBN sider Jens Thorstrup trådte længere frem. Det var ikke noget behageligt syn. Det var lig aldrig, men dette her var langt det værste, han havde oplevet. Kroppen bestod kun af indtørret hud og knogler, hvis konturer tydeligt kunne ses. Hvis den afdøde så bare havde haft et uskyldigt fredfyldt ansigt, kunne Thorstrup have levet med, at manden formentlig var død af sult et sted. Men hovedet var vredet bagover, og munden stod åben, som om hans sidste skrig endnu ikke var ophørt. Øjnene var sunket langt tilbage, så kun et kranium omtrukket med læderagtig tørret hud udgjorde ansigtet. Det var komplet umuligt at identificere personen ud fra udseendet alene. Krimien er glimrende opbygget, og det virker fint med synsvinkelskiftene mellem Danmarks ene statsministerkandidat på valgturné, finderne af ligene og politiets repræsentanter. Kriminalkommissær Carla Nejsig leder en lille gruppe af efterforskere på politigården i Frederikshavn. Et mord på en upopulær forretningsdrivende i Sæby trækker tråde ind i minkavlerbranchen. Denne er pludselig blevet en økonomisk attraktiv del af erhvervslivet i Vendsyssel. Efterforskerne bliver holdt i ånde af deres lettere uduelige stationsleder, der knirker op og ned ad vinylgulvet på gangene i de pauser, hvor han ikke er på golfbanen. Blandt mange andre begivenheder sker et mystisk attentat med stor effekt på Sæbys store turistattraktion Fruen fra havet. En foretagsom advokat og en karatelærer gør meget for at distrahere efterforskerne. Carla Nejsig får et helt uventet forhold til et indiansk navajotæppe. På et teglværk uden for Sæby sker et udspekuleret mord efter en helt ukendt metode. Tom Oxager skriver om lokale slyngler, spændende karakterer og festlige originaler. Nordjyske Stiftstidende 199,95 ISBN sider Bogvægten Blå lys er en krimi, der med et strejf af science fiction udspiller sig i Aarhus, Jon Brændsgaard Tofts hjemby. Han er født i 1986 og har siden femtenårsalderen skrevet fiktion. Blå lys er hans syvende roman. Tom Oxager er billedkunstner. I ledige stunder skriver han også krimier med udgangspunkt i Sæby. Han er født i Sorø og opvokset i Haslev. Allerede i begyndelsen af halvfjerdserne tabte han sit hjerte til Sæby, hvor han med en enkelt afbrydelse har boet siden. Besøg hans univers på:

5 8 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 9 Diamanter varer ikke evigt Du er en ond mand 299,95 I begyndelsen af Anden Verdenskrig kommer et barn til verden. Faren er en af Hitlers nærmeste medarbejdere, men drengen Dietrich er født uden for ægteskab, så moren må opdrage ham alene. Dietrich er udstyret med gener, der sikrer ham en fremragende begavelse, men samtidig rummer han også farens onde sider. De kommer til at spøge i hans senere liv, der på trods af hans belastede baggrund kommer til at blive særdeles succesfuldt, ikke mindst takket være få, men stærke personer, som støtter ham gennem hans opvækst og ungdom. Dietrichs tilværelse som forretningsmand er temmelig konventionel, indtil den dag han ved et tilfælde bliver involveret i et gigantisk diamantkup i Sovjetunionen. For at beholde sin ønskerolle i Richard den Tredje på Det Kongelige Teater siger skuespilleren Arvid ja til et tilbud om at bytte mord. I samme døgn får kommissær Steins efterforskningsgruppe til opgave at opklare drabet på en mand, der er tæsket ihjel. Efterforskningsarbejdet vanskeliggøres af, at han er umulig at identificere. Tilbuddet om at bytte mord og drabet på den fremmede mand viser sig at indgå i samme storstilede plan. Du er en ond mand er andet bind i serien om politikommissær Stein og hans efterforskningsgruppe, der holder til på Halmtorvet i København. 149,95 ISBN sider Det er en vildt spændende tur, man kommer ud på, hvor mange forskellige typer er indblandet. Netop som man tror, man sidder med løsningen, så vender scenen 300 grader. ISBN sider Krimi-Cirklen Lokalavisen Frederiksberg Kaj Ørnfeldt Clausen er uddannet civilingeniør og har i mange år arbejdet med virksomhedsledelse internationalt, herunder en del år i USSR/Rusland.Hans viden og interesse om landet har bl.a. udmøntet sig i bogen Bjørnen vågner (2007), der beskæftiger sig med genrejsningen af Rusland efter kommunismens fald. Niels Martinov har siden sin debut i 1984 fået udgivet en snes bøger. Det drejer sig dels om spændingsbøger og dels om biografier om f.eks. Henrik Stangerup, C.V. Jørgensen og Ole Ernst. Niels Martinov er gymnasielærer og bor i København.

6 10 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 11 Dødens spiral En kvinde eftersøges Den kontroversielle kriminalkommissær Martin Bjergmark får nok at se til, da to dødsfald lander på hans bord. En hjemløs er fundet myrdet i Ørstedsparken i København, og allerede dagen efter findes en ung kvinde druknet på Christiania. Har hun begået selvmord? Er hun blevet myrdet? Og er der en sammenhæng mellem de to sager? To hustlere mødes i Cannes. Mary-Ann Morgan er damefrisør fra Texas og ude efter lettjente penge. Adam Fairclough er tidligere bankrådgiver med en dom for bedrageri. Hun er på flugt fra det franske politi. Han forsøger at svindle sig til rigdom ved at udgive sig for at være adelig. 299,95 ISBN sider Afhøringerne begynder, men lynhurtigt går opklaringen i hårdknude. Alle døre lukkes i hovedet på Bjergmark, så sporene tørrer hurtigt ud. Først da der sker endnu et mord, og en kidnapningssag dukker op, øjner han en mulig forbindelse til en professionel, østeuropæisk gangsterorganisation. PET og Europol blander sig i efterforskningen, og hurtigt går der politik i sagen. Bjergmark lader sig dog ikke distrahere og leder efterforskningen efter sit eget hoved. Men da sagen begynder at rulle, kommer de mistænkte under hårdt pres, og snart befinder Bjergmark sig midt i et dødsensfarligt spil. Bente Nimb leverer traditionen tro en spændende, medrivende beretning med både persongalleriet og plottet på plads. Anbefales varmt. Efter de to støder sammen, må hun uden en øre på lommen forlade landet i al hast. Et par måneder senere får hun øje på ham igen. Og følger efter ham. Der er et regnskab, der skal gøres op. Hun satte sig på en fortovsrestaurant, hvor hun havde udsigt til de forbipasserende turister og det store vindue hos en ejendomsmægler på den modsatte side af boulevarden. Da hun havde siddet der en time, bestilte hun frokost. Hun iagttog turisterne, mens hun spiste. Mary-Ann stolede på sin intuition. Så hun iagttog og ventede på en reaktion hos sig selv. 249,95 ISBN sider - Krimi-Cirklen Bente Nimb (f. 1940) skriver krimier fra det København, hvor hun selv bor og arbejder. Hun har arbejdet 35 år i ejendoms- og finansieringsbranchen. Hun debuterede som forfatter med bogen Rejsen mod Bente i Bjarne Christian Hatting (f. 1940) er uddannet typograf, merkonom og engelskkorrespondent og har haft en lederstilling i SAS. Efter at være gået på efterløn boede han i en årrække i henholdsvis Frankrig og Tjekkiet, inden han i 2011 vendte tilbage til Danmark. Han har en række romaner i forskellige genrer bag sig.

7 12 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 13 Indhenter Kidnappet 229,95 År Muhammedtegningerne sætter Danmark på landkortet. Den internationale stemning nærmer sig kogepunktet. Og i de større danske byer er en snigskytte målrettet begyndt at udrydde narkomaner. Drabschef John Milner har fået til opgave at fange Danmarks første seriemorder i flere årtier, og det er en mildest talt stressende opgave. Befolkningen er delt mellem forargelse og beundring for gerningsmandens handlinger, og politikerne er ikke til megen hjælp. I det mindste er medierne begejstrede for de kaotiske begivenheder. Især radiojournalist Jakob Olin Larsen, der bliver personligt kontaktet af den påståede gerningsmand. En gruppe unge litauiske piger bliver lovet et job hos en ejendomsmægler i København, men det går slet ikke efter planen. Pigerne kommer ud for en hæsblæsende rejse i den københavnske underverden med prostitution, voldtægt, narkotika og korrupte politifolk. Et tilsyneladende uskyldigt færdselsdrab fører to agenter fra Politiets Efterretningstjeneste ind i et spind af grov kriminalitet. 298,- ISBN sider Med spændte sprogmuskler og skrædderskåret handlings-habit ville Buschmann imidlertid kunne lægge verden for sine fødder. ««««Kidnappet tager dig på en rejse ind i den kriminelle underverdens allermest modbydelige afkroge. Vi tuller alle rundt i hverdagens tilsyneladende tryghed uden tanke på de rædsler, der finder sted i vores umiddelbare nærhed. Men den er der, gruen, og før du ved af det, kan det være dig, der befinder dig i en verden af smerte. Ikast Avis ISBN Omslag med flapper 242 sider Berlingske Morten Buschmann (født 1964, København), forfatter, medie coach, producer og journalist. Mere end 15 års erfaring på diverse medier, bl.a. DR, TV2 og Forsvarskommandoen (FMC). Birgitte Dyrberg er født i 1966 i Viborg og er redaktør på Karup Ugeavis. Hun har tidligere været politibetjent i 14 år og arbejdede i en periode på Vesterbro i København med narkomaner og prostituerede. Det er herfra, hun har hentet inspiration til sin bog.

8 14 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 15 Liget i horsekæret Opgøret 269,- ISBN sider Tisvilde er stedet, hvor de rige og smukke slapper af. Der er festaber, sportsvogne og smarte caféer på den pittoreske hovedgade, men det er ikke sjov og ballade det hele slet ikke. Det finder journalisten Rasmus Rodenstein snart ud af, da flere kvindelig dukker op i området og truer den ellers så afslappede stemning. Journalisten Rasmus Rodenstein bor alene i et træhus i Tisvilde Lunde, hvor en af hans naboer finder fingeren af et kvindelig i en udtørret skovsø. Sommeridyllen i det nordsjællandske ferieparadis er med ét brudt, og Rasmus Rodenstein bliver involveret i en mordgåde, der trækker tråde tilbage til et gammelt uopklaret mord og sender ham i armene på en smuk, kvindelig polititekniker. Da der dukker endnu et mystisk kvindelig op, begynder der at tegne sig et mønster, som viser sig at række langt tilbage i tiden.... Hun tog Rasmus med næsten helt hen til det sted, hvor kraniet lå, og pegede med spidsen af sin pensel ned mod noget, der lå inde under en af de mindre rødder og nærmest var groet sammen med den. Det var pokkers, røg det ud af munden på Rasmus. Ud fra roden stak der noget, som grangiveligt lignede toppen af et sølvkors magen til det, der var blevet fundet i Horsekæret Titlen henviser naturligvis til plottet, men den kunne for så vidt også være møntet på både den traditionelle hyggekrimi og den hårdere moderne skandinaviske udgave. For med Opgøret skriver Birgitte Riber Christensen et befriende atypisk indspark i genren. Her er det psykologien, der er i højsædet. Molly har været offer for voksenmobning på sin tidligere arbejdsplads, og det er hun aldrig kommet sig over. Faktisk er hun nået til det punkt, hvor et hævnmord er den eneste realistiske forløsning, hun kan forestille sig. Men bogen belyser ikke kun, hvad hun gør, men også hvorfor hun gør det, og den maler således et realistisk og ovenikøbet sympatisk portræt af en morder. Dagen efter samtalen med Hans mødte Molly tidligt op til undervisningen, selvom hun var træt, angst og ikke i stand til at forholde sig til andet end det, som Hans havde fortalt hende. Det var utroligt, tænkte Molly tit flere år efter, at hun forlod stedet, at hun overhovedet havde været i stand til at undervise efter et af Kalles overfald, men selvom overfaldene påvirkede hende meget, så reddede hun sig altid igennem timerne. Tit ved hjælp af overheads, og selvom en studerende en gang udtalte, at hun var træt af, at Molly i perioder brugte så mange overheads, så havde hun været nødt til at bruge dem. 269,- ISBN sider Poul Arnedal er forfatter og journalist og bor i dag i Tisvilde. Han har skrevet bøger og artikler om historie, kultur, mode, film og tv og har arbejdet som tv-journalist for bl.a. DR, TV2 og Nordisk Film. Liget i Horsekæret er hans skønlitterære debut. Birgitte Riber Christensen (f. 1957) er cand.mag. i dansk og dramaturgi samt uddannet coach. Hun har bl.a. arbejdet med kommunikation, kultur, undervisning og ældre. Hun er bosiddende i Ebeltoft.

9 16 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 17 Over alle grænser En Anna Storm krimi Pas på børnene 299,95 Olie og gas er vigtigere råstoffer end nogensinde. Store omkostninger er forbundet med at udvinde og transportere dem. Rørledninger fører råstofferne frem til modtagerne i skarp konkurrence med specialbyggede tankskibe. Efter at den smukke Anna Storm med de grønne øjne er vendt hjem fra bryllupsrejse, bliver Rigsvåbnet kastet ud i jagten på en mystisk, paramilitær styrke, der med stor teknologisk færdighed saboterer installationer i en række lande. Samtidig sker et mord i det idylliske Sæby. Her drejer det sig om en helt anden slags råstoffer. Som i de to foregående bøger om Rigsvåbnet spiller Annas provencalske køkken også en vigtig rolle, når krigerne skal slappe af. Der er selvfølgelig opskrifter bag i bogen. God appetit! Kriminalkommissær Anker Due står over for sin karrieres sværeste opgave. Et anonymt og kryptisk opkald, en gammel mobbesag med fatale følgevirkninger, hemmelige loger med skræmmende ambitioner og en efterforskning, der rækker fra Skejby til Bangladesh, udfordrer den erfarne kommissærs evner til det yderste. Sammen med kriminalassistent Jesper Høg må han forsøge at samle det komplicerede puslespil om mobbeofferet Edward, hans ven Kasper og de tre gamle plageånder, der på ingen måde er tilgivet for deres ugerninger. Og politiefterforskerne må sande, at når mishandlede børn bliver voksne, vokser konsekvenserne med dem. 249,95 ISBN farveillustreret, stift bind 295 sider Som i tidligere bøger om Anna Storm har det provencalske køkken også en vigtig rolle; når personalet skal kittes sammen, er mad og drikke en vigtig ingrediens. Der er sågar opskrifter bag i bogen. En hyggelig lille bog. Det er kontant spænding fra første side til sidste og der bliver et stort mandefald, efterhånden som sagen udvikler sig, og det hele slutter overrumplende og overraskende. Pas På Børnene er kort sagt en fremragende spændingsroman. ISBN sider Krimi-Cirklen Litteratursiden.dk Tom Oxager er billedkunstner og bor i Sæby ved Kattegat. Hans lærreder viser samme interesse for provencalske landskaber som for områderne langs Vendsyssels kyst. Når malegrejet hviler, morer han sig med at skrive krimier. Dette er den tredje bog i serien om Anna Storm og Rigsvåbnet. Gamle venner og fjender fra de tidligere bøger optræder i handlingen. Erik Frandsen er født i Aarhus i 1954, men har de sidste 25 år boet i Høver. Han har arbejdet 35 år i den finansielle sektor, primært inden for investeringsrådgivning. I 2011 forlod han arbejdsmarkedet for blandt andet at udleve forfatterdrømmen. Erik Frandsen har tidligere udgivet krimien Fritstillet.

10 18 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 19 Psykostuntman Påfugleskrig 200,- To mænd mødes, og forbrydelser opstår. Det er det klassiske forlæg til en god krimi med masser af intriger og forviklinger. Og med Psykostuntman puster Jon Zimsen nyt liv i den gamle fortælling. For Jens og Michael har egentlig kun de bedste intentioner. Der er ingen skumle bagtanker, der motiverer dem til at snyde alle andre og hinanden. Jo, Michael er rig og overbebyrdet, mens Jens er fattig og tenderende desperat. Og, ja, det er uærligt af dem at udnytte det faktum, de ligner hinanden på en prik til at lette på Michaels stress og Jens økonomiske kvaler. Bogen henvender sig til den modne krimilæser, som ikke bare vil nøjes med et regelmæssigt tilbagevendende persongalleri, der bog efter bog starter og slutter den samme historie igen og igen. Den elegante Emmy Torp, enke efter en berømt professor, er inviteret til at besøge sin barndomsveninde i Irland. Veninden Lotte og hendes familie bestyrer et gammelt slot, der er bygget i forlængelse af en middelalderruin. Næppe er Emmy blevet installeret, før familiens psykisk syge søn bliver myrdet under mystiske omstændigheder. Flere mord følger, og det går op for Emmy, at slottet og ruinen gemmer på en lang og grufuld historie. Krimien kan læses som en selvstændig historie eller i forlængelse af Midnatsmesse, første bind i Elisabeth Lyneborgs serie om Emmy Torp. 199,95 ISBN sider Han rejste sig og begav sig ned fra terrassen hen til sine ski, hvor han igen spændte støvlerne fast om de ømme skinneben. Han lagde skiene til rette og trådte hælene ned i bindingerne. Han greb stavene og tog et tag fremad. Lige overfor var en anden skiløber i gang med det samme. Han kiggede på mandens ansigt og så noget, som var ved at få ham til at vende rundt og komme væk i en fart. Han så noget, han kun hidtil havde kendt fra fotografier og spejle: sit eget ansigt. En krimi til dem, der gerne vil læse lidt gammeldags krimier a la Agatha Christie Lektørudtalelse ISBN sider Jon Zimsen (f. 1929) er uddannet socialrådgiver, men har brugt det meste af arbejdslivet som personalechef i den private sektor. Et højskolekursus inspirerede ham til at kaste sig over forfattergerningen, og han har siden skrevet krimien Kufferten. Jons kone, Karen Zimsen, er ligeledes forfatter. Elisabeth Lyneborg har været præst i folkekirken i 26 år og haft diverse tillidshverv, bl.a. som medlem af Danmarks Radios programråd. Hun har studeret antropologi og er en ivrig foredragsholder. Hun debuterede i 1979 med Præster er osse mennesker og har siden skrevet en lang række bøger på tværs af genrer.

11 20 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 21 Skyggemanden Tro, håb og terror 298,- ISBN sider En gammel vandrehistorie vækkes til live, da en dreng forsvinder sporløst i Statsskoven. I vandrehistorien fortælles det, at skoven er delt op i to lige store halvdele. I den ene regerer Skyggemanden. Hvis man bevæger sig ind på hans område efter midnat, risikerer man aldrig mere at vende tilbage til sine kære. Under politiets efterforskning finder man ud af, at nøjagtigt det samme skete i Statsskoven for 24 år siden. En dreng forsvandt sporløst og blev aldrig siden fundet. Sideløbende med sagen om den forsvundne dreng står Marcus Falck tillige over for tre uforklarlige mord, hvor morderen hver gang efterlader et afrevet stykke papir på sit offer. På papiret står skrevet nogle bogstaver, som umiddelbart ikke giver nogen mening. Men da Drabsafdelingen i Nordsjælland først får åbnet op for de to mystiske sager, begynder begivenhederne at tage en højst dramatisk vending. En vending, som ingen i deres vildeste fantasi kunne have forestillet sig. Liget af en mand med afhugget hoved og afklippede fingre driver i land på Sydfalster. I første omgang bliver strandvaskeren identificeret som en længe eftersøgt terroristleder fra den revolutionære colombianske terrororganisation FARC. Men er det korrekt? En kendsgerning er det, at den frygtede terrororganisation finansierer våbenindkøb til sin hjemlige guerillakrig gennem et organiseret narkosalg i Europa. Og det viser sig også snart, at en hemmelig dansk ekstremistisk støttegruppe til FARC længe har opereret i det skjulte. I de følgende måneder sker det ene drab efter det andet, og forvirringen stiger. Måske er det i virkeligheden en nynazistisk organisation, der står bag? Måske drejer det sig om en sindssyg seriemorder? PET har én teori, den lokale drabschef Christian Dahl en anden. Det bliver en uhyggelig rejse gennem ekstremistiske grupperinger og miljøer med fremtrædende borgere, der i fanatismens hellige navn arbejder for det, de kalder en god og nødvendig politisk sag efter devisen tro, håb og terror! 199,95 ISBN sider God gedigen dansk krimi med politiets arbejde som omdrejningspunkt. Lektørudtalelse Plottet er godt tænkt, og han formår også at holde sammen på den flerstrengede handling. Endelig har han mod til at skildre sin hovedperson, som i denne bog ikke er hans sædvanlige politimand, Hans Poulsen, men en ny, Christian Dahl, som er en forfriskende usympatisk type. Lektørudtalelse Poul Erik Larsson er født på Nørrebro i København og opvokset i Bagsværd. Hans interesser spænder vidt og indbefatter motionscykling, fluefiskeri og lange traveture i naturen, hvor han ofte finder inspiration til handlingen i sine romaner. Poul-Henrik Pedersen er født i 1945 i Rårup ved Horsens og har siden 1969 boet i Nykøbing Falster. Efter 25 år som journalist gik han ind i politik og var bl.a. borgmester i Nykøbing Falster Kommune i 17 år.

12 22 Romaner Romaner 23 Aske i ilden 249,95 ISBN sider... mens han fortsatte, lod han hænderne glide ned på hendes hofter og holdt dem der, med et ganske let tryk. Derefter pressede han hende på maven med den ene hånd, mens han med den anden kærtegnede hendes bryst, uden på hendes tynde bluse. Hun lod ham gøre det. Langsomt tog han sin hånd under hendes nederdel foran og lod den glide ned mellem benene og hvile lidt mellem hendes lår, uden på hendes trusser bare hvile, uden at røre hånden. Hun spredte pludselig sine ben lidt og pressede sin ende imod ham, som tegn på, at han godt kunne fortsætte. Så trak han hendes trusser ned til hendes knæ og flyttede hende en meter, hen til stolpen, der bar deres soltag. Hun holdt fast i stolpen, mens han løftede hendes nederdel op og åbenbarede en helt hvid ende med baller, der strittede lidt til siden, så han simpelthen måtte have hende. Siden E.L. James for få år siden skrev Fifty Shades of Grey, har det ikke skortet på kvindelige forfattere, der gerne ville skrive Fifty Shades of Grey. Det har Joe Oliver ladet sig inspirere af, og det er blevet til denne provokerende roman, hvor den midaldrende Aske efter sin skilsmisse forsøger at genfinde sin seksuelle identitet. Bogen er netop ikke møntet på de kvindelige læsere, der i forvejen har et hav af udgivelser at vælge imellem. I stedet er den henvendt til det mandlige publikum, der forstår Askes hungren efter ny og spændende sex på den ene side og en kvinde at dele livet med på den anden. Det er ikke erotik, men litterær pornografi, og Oliver lægger ikke fingre imellem, når han i detaljer beskriver Askes erobringer. Men det er en nøgtern beskrivelse af en levemand, og ikke en forherligende. Det ene kvindelige bekendtskab afløser det andet, men mellem dem lurer ensomheden og tomheden, og det bliver tydeligt for læserne, at Askes udsvævende livsstil ikke er omkostningsfri. Så er den det hele værd? Måske. Den er i hvert fald sjov. Og ophidsende og ikke som noget andet på markedet. Bag de lukkede døre Det siges, at lykkelige mennesker ingen gode historier har. Men hvem er også, når det kommer til stykket, lykkelig? De fleste af os oplever trods alt både medgang og modgang, det sure med det søde. Det gør sig i hvert fald gældende for beboerne i opgangen. Otte på papiret ganske ens lejligheder byder på et kalejdoskopisk væld af historier om det levede liv. Vi følger beboerne gennem en helt almindelig forårsdag i 2013, og vi lærer umådeligt meget om vores lille land gennem dette udsnit af befolkningen. Bag de lukkede døre er en skønlitterær roman, hvis innovative struktur vil appellere til voksne mennesker med en interesse i samfundets succeshistorier og tragiske skæbner. Den blotlægger skyggesiderne, vi helst skjuler for os selv og alle andre, men den ved også, at forstå er at tilgive. Du husker måske ikke d. 23. marts 2013, men efter Bag de lukkede døre glemmer du den aldrig igen. Et utal af bryster i forskellige former og størrelser fyldte hans tanker, og en svag stønnen undslap hans læber. Små bryster, store bryster, lange bryster, sorte, hvide, gyldenbrune gyldenbrune asiatiske asiatiske bryster. Maria Baastlund Nielsen er født i Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2004 (autoriseret i 2008) og arbejder som psykolog i privat praksis. Herudover er hun fast blogger på et veletableret datingsite. Bag de lukkede døre er hendes første roman. 199,95 ISBN sider

13 24 Romaner Romaner 25 Carls Odyssé Demontering af nattelyset 149,95 Da Carl besluttede sig for at bryde op og lægge sit succesrige, men indholdsløse liv på hylden, havde han aldrig forestillet sig, hvor meget hans tilværelse ville forandre sig. Det var meningen at sejle rundt i det danske farvand et stykke tid, at lære sig selv at kende, at finde et meningsgivende holdepunkt i tilværelsen. Men da han får en forslået og forskræmt ung kvinde med som uønsket passager, tager hans historie en uventet drejning. I de kommende uger lærer Carl både sig selv og den tiltrækkende Isabel at kende. Han gør op med sine gamle værdier og forestillinger, men samtidig erfarer han også, at man ikke bare kan planlægge den optimale fremtid. Livet skal leves i nutiden. Og da Isabels fortid indhenter hende, må Carl erfare, hvor langt han er villig til at gå for at finde lykken. Jeg har været lige præcis der, hvor demonteringen sker, ved overgangen mellem én tilstandsform og en anden. Jeg har set demonteringen af nattelyset. I en fabrikshal i Odense arbejder tavse mænd med at gøre kasserede køleskabe og fjernsynsapparater klar til genanvendelse. I den ene ende af hallen tømmes køleskabe for freon og skilles ad. I den anden ende bliver fjernsynsapparater splittet i enkeltdele på et modsatrettet samlebånd. Demontering af nattelyset giver stemme til arbejderne på den danske industris bund. De mænd, der uden at kny står op hver morgen for at pille det tyvende århundrede fra hinanden. 199,95 ISBN sider Det er en eftertænksom bog, velskrevet med en let pen. Der er adskillige fine formuleringer og gode dybsindige bemærkninger, der bliver leveret let og elegant. Forfatterens baggrund er psykolog, og det fornægter sig ikke, mon ikke han har oplevet denne type mere end én gang? Det kunne være den mørke, uhumoristiske bagside af filmen Blå mænd fra Bogvægten ISBN sider Lion magasin Jørn Laursen blev uddannet psykolog i 1984 og har efterfølgende arbejdet som erhvervspsykolog og i privat praksis. Han har tidligere skrevet samtalebøger om eksistentielle kriser. Carls odyssé er hans skønlitterære debut. Johnny Harboe (f. 1977) er opvokset i Sønderjylland. Uddannet mag. art. i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet. Debuterede i 2006 med romanen Tolv rum. Har siden udgivet romanerne Tabspartiet (2010), Forestillinger om flugt og hjemkomst (2011), Nuller i mellemlandet (2012) og e-bogen Heste på marken (2013).

14 26 Romaner Romaner 27 Den tynde luft Drengen uden baggrund 249,- Ethvert rejseselskab har sin egen interne sociale dynamik, og det er nærmest uundgåeligt, at den tilbagetrukne Freja bliver udelukket fra resten af gruppen under rejsen til Peru. Den eneste, hun har en nogenlunde fornuftig kontakt til, er Jesper. Derfor er det også ham, hun søger trøst og omsorg hos efter et brutalt overfald på turistbussen. Hjemme i Danmark venter Sigrid, der bruger tiden alene til at overveje sit ægteskab med Jesper og deres fælles fremtid. I Den tynde luft afsøger Lise Andersen tre menneskers tilværelse og retter et skarpt øje mod de valg, de og vi træffer, og de forbindelser, vi danner i løbet af et liv. Drengen Casper bliver fundet sammen med sine forældre i et skur i Rødby. Forældrene ved ikke, hvor de kommer fra, eller hvor de er på vej hen. Forgæves prøver myndighederne at opklare deres identitet, men opgiver og placerer familien i en lejlighed i byen. Her vokser Casper op med en far, der bruger syv dage på at læse mandagsavisen, og en mor, der sidder paralyseret foran tv et. Da Casper er sytten, omkommer hans far i en ulykke, og hans mor bliver indlagt med en psykose. Han bliver sat i plejefamilie, men mistrives og stikker af til Paris. Som voksen forsøger Casper at dykke ned i forældrenes fortid. Spor dukker op og fører ham til San Francisco, hvor forældrene tog en fatal beslutning i hippietidens summer of love. 299,95 ISBN sider Romanen fortæller i et lettilgængeligt tempo og med stor troværdighed en historie om, hvad der kan ske, når den trygge tilværelse pludselig forskubber sig, og der opstår sprækker i ellers stærkt forankrede forhold. Kristeligt Dagblad Romanens McGuffin er et stof, der angiveligt kan påvirke hukommelsen og måske afhjælpe Alzheimers. Det er i sig selv spændende, men det er Caspers færd i den virkelige verden, der tilfører romanen særlige kvaliteter. Bogvægten ISBN sider Lise Andersen er født i Aalborg i Hun debuterede i 1991 med en digtsamling. Hun har skrevet børnebøger, romaner, noveller, lyrik m.m. foreløbig 23 titler. Hun har boet og arbejdet som sundhedsplejerske i flere udviklingslande, hvilket også afspejler sig i hendes forfatterskab. Nina Belling, født 1957, debuterede i 2000 med romanen Til en fremmed. En række romaner og en børnebog er kommet til, senest Nattens stemmer fra Hun har siden sin debut modtaget flere legater, bl.a. fra Statens Kunstfond.

15 28 Romaner Romaner 29 En togrejse en dag i november Det hele starter med et dødsfald. Livsnyder, læge og jazzmusiker Eigil Thygesen synker sammen på scenen med sin elskede klarinet i hånden. Den efterfølgende fredag stiger fire vidt forskellige passagerer på toget fra København til Aarhus. Vi får gennem romanen et indblik i deres livshistorier, følelser og tanker, og gennem deres samtaler bliver vores turbulente samtid også belyst. Og det bliver langsomt klart, at der er et uopklaret spørgsmål om, hvordan menneskeskæbner opstår. Er det rent genetisk eller betyder den sociale arv mere, end vi somme tider indser? for vi har ikke mere plads på disketterne for vi har ikke mere plads på disketterne er historien om en ufattelig tragedie, der bliver begyndelsen på en stor kærlighed. Det hele tager afsæt i tre søstre, der tager deres fætter til sig som deres egen lillebror, og historien handler om det fælles liv, der følger. Om at elske og blive elsket og om at opdage, hvor stort begge dele er. Samtidig handler det også om at skulle forlige sig med en smertefuld fortid og komme videre med sit liv. Og om oralsex lad os ikke glemme oralsexen. Romanen udspiller sig i årene og tegner et tidsbillede af en periode, der var fuld af forandringer. 289,95 ISBN sider Medrivende, men lidt langstrakt og ikke lydefri roman om en kompliceret, dominerende mand og hans splittede familie. Lektørudtalelse Bent Hein er født i Nyborg i I en årrække var han medindehaver af en VVS-forretning, derefter var han med til vedligeholdelsen af de tekniske installationer på Storebæltsbroen og i tunnelen. Han er gift, har 3 voksne døtre og 5 børnebørn. Bent Hein debuterede som forfatter i 1999 med den socialrealistiske roman Den indre angst. I 2003 udkom romanen Kan trolde elske? I 2009 fulgte romanen Tombola og i 2012 kriminalromanen De tavse skrig. Hun rømmer sig, læner sig frem og siger smilende, men samtidig overdrevet bestemt: Slikke inde i hendes skød, og når hun så har løsnet sig, så to fingre op, der masserer forsiden, alt imens du suger på hendes klitoris. Med den anden hånd fletter du fingre med hende, så du kan følge med i, hvornår hun kommer, og så hun ved, du er vild med hende. Og efter hun er kommet, fortjener hun et smækkys, både på det smukkeste sted på sin krop og på munden, forstået? Rasmus Thomsen, f. 1978, er uddannet cand.merc. og arbejder med erhvervskommunikation. Han er opvokset i Jylland, men er i dag bosiddende i Hellerup. for vi har ikke mere plads på disketterne er hans debutroman. 279,- ISBN sider

16 30 Romaner Romaner 31 Forhold mellem kvinder 299,95 ISBN sider Karoline, der er midt i fyrrerne, er lesbisk og single. Hendes fjorten år yngre veninde, Ditte, er blevet gravid med Vivi og har derefter forladt hende. Karoline støtter hende igennem de svære stunder under graviditeten, og da barnet bliver født, tilbyder hun Ditte at flytte ind hos sig, indtil hun er tryg ved sin nye rolle som mor. Karoline formår dog stadigvæk at leve singlelivet og roder sig ud i et par komplicerede forhold. Hun indleder blandt andet et forhold til en jordmoder, som gerne vil udgive sig for at være lige så heteroseksuel som Barbie. Det bliver en omtumlet periode i Karolines liv. Vi følger hende gennem glæde, sorg, frustrationer, svigt, fordomme, kærlighed, orgasmer, venskaber og i oplevelsen af, at livet ikke altid fører os derhen, hvor vi regner med. Skal jeg være helt ærlig, bliver jeg en anelse forvirret over hendes store interesse for afspænding. Enhver kan vel interessere sig for afspænding? spurgte Ditte og gjorde en grimasse. Det er ikke så meget interessen, jeg undrer mig over, men måden hun giver udtryk for den på. Josefin Kjellström (f. 1966) er uddannet pædagog og massør og arbejder i dag i en børnehave. Hun kom i 1987 fra Sverige til København for at studere Maria Montessoris pædagogiske teorier. Forhold mellem kvinder er hendes debut. Hvorfor ser de mig ikke Laila vil elskes, have et rigt liv, og være synlig lige som de andre, kongefamilien, de berømte og alle dem, der får succes. Hun hader sin baggrund, vil væk fra den, og det skal være med en mand, der er stærk og kan give hende det, hun drømmer om: tryghed, kærlighed, penge og frihed. Men hun synes konstant at vælge forkert og føler sig snydt og manipuleret, når hun oplever, at hun blot er en brik i et større spil. Vreden rejser sig i hende, hun vil gøre oprør, men styres af følelser, der holder hende fast i den onde cirkel. Og måske er det hendes egen skyld? Måske er det rigtigt, at hun ikke er fornuftig nok, at hun er alt for følelsesladet og for nemt taber hovedet? Det går jo galt hver gang. Det eneste, hun har fået fra mændenes side, er tre børn. En dag tager følelserne dog virkelig magten fra hende, og endelig handler hun rationelt, synes hun selv. Det kan du ikke være bekendt! skreg Laila. Du er ligeglad med mig. Jeg er ikke en skid andet end noget, du leger med. Jeg er bare en kugle i en flippermaskine. Forretningsmand! råbte hun med al den ringeagt, hun kunne frembringe. Og så græd hun. Hvor var han dog håbløs. Der er ingen, der leger med dig. Allans stemme var mild, men hun så også det veltilfredse udtryk, der gled hen over hans ansigt. Han nød hendes vrede. Sådan var det hver gang. Hun skulle blive gal, før han fik øje på hende. Werner Funder (født i København, 1942) forlod skolen som fjortenårig, derefter skoleskib, læreplads, værnepligt, otte år i udlandet, og kandidateksamen i Aarhus i spansk og samfundsfag. Arbejdede derefter en årrække med voksenundervisning og personaleuddannelse som underviser og tilrettelægger, i Danmark og udlandet. Bor nu i Frankrig og skriver romaner om mennesker, der leder efter det gode liv. 299,95 ISBN sider

17 32 Romaner Romaner 33 I aften synger de I det lange løb Sydafrika i begyndelsen af 70 erne. Apartheid fungerer effektivt. De hvide har magten. Nelson Mandela er livsvarigt fængslet på Robben Island. John, en ung eventyrlysten dansker, rejser ned gennem Afrika og oplever kontinentets sociale og politiske virkelighed. Han møder den væbnede frihedskamp i Angola i en flygtningelejr, og det bliver et vendepunkt, både på rejsen og i hans liv. Kort før han når Cape Town, møder han Nina, en nyuddannet tandlæge fra en velstående engelsktalende farmerfamilie. Hun har haft en privilegeret opvækst, og alle forventer, at hun gifter sig med sin overklassekæreste og stifter familie. Eller er der et andet liv? Sammen med John rejser hun rundt i Sydafrika og møder en virkelighed, hun aldrig før har kendt. Folkeskolerne løber sidste fredag inden efterårsferien det årlige motionsløb. For nogle er det en sur pligt, mens det for andre er en velkommen chance for at hævde sig. Går man i en hård klasse og har ti års opsparet frustration i bagagen, så vil man gerne bevise, at man er hurtigst. Men ti kilometer er ikke bare noget, man uden videre løber. På samme måde med frustrationerne: Man vil så gerne have udløb for dem, men hvad pokker skal man stille op? Det er slet ikke nemt at være Benjamin, og nu lyder startskuddet til løbet. 299,95 149,95 ISBN Omslag med flapper 289 sider De har taget alt fra mig undtagen mit tøj. Jeg befinder mig midt imellem søvn og vågen, snart lidt mere af det ene snart lidt mere af det andet. Vågner med et sæt. Et bump mod døren og et udbrud: Din forbandede kaffer! og igen de dumpe lyde, der ikke er til at tage fejl af, og som hver gang efterfølges af et brøl af smerte. Det bliver ved og ved. Jeg går hen til døren og hamrer på den. Langsomt nærmede gruppen sig en bakketop, da Michael pludselig begyndte at sakke bagud. Han stønnede højlydt og skærmede sig for blæsten og regnen med sine hænder. Benjamin kiggede sig tilbage og tænkte på, hvor længe han selv hang på. Imens satte Gert tempoet gevaldigt i vejret, og så var det bare at hægte sig på. I en rasende fart nærmede de sig bakketoppen, og kadencen gik hele tiden op. Det var lige før, at man troede, man var hjemme på atletikbanen på sportspladsen og i gang med at løbe sprint. ISBN sider Ebbe Madsen er født i København i 1949 og debuterede i 1978 med en novelle i antologien Mig og Uniprint og andre fortællinger udgivet af Socialistisk Kulturfront. Er uddannet ergonom og deler sin tid mellem at være sammen med sine fire børn, sine to børnebørn, arbejde på Odense Universitetshospital og skrive i Berlin. Jørn Falk blev født i 1969 i Aalborg. Han har en alsidig række studier bag sig, en varieret arbejdserfaring og en diagnosticeret sindslidelse. Nu er han, på baggrund af sine livserfaringer, lærer i psykiatri. Ud over at være en ivrig forfatter med fokus på filosofi, psykologi og sociologi er han særdeles musikinteresseret.

18 34 Romaner Romaner 35 Igennem ingenmandsland I starten af det tyvende århundrede vokser to forskellige drenge op i hver sin engelske by. Siegfried Simmel er søn af en tysk diplomat, og da han under første verdenskrig bliver rekrutteret, er det med den klare forståelse, at han skal have en loppetjans langt fra frontlinjen. James Cape melder sig derimod frivilligt for at komme væk fra sin fastlåste tilværelse. Ingen af dem kan forudse, hvilke rædselsfulde oplevelser de står over for, og i årene efter krigen bliver James tilværelse farvet af minderne og erfaringerne. Og han må forsøge at gøre op med fortiden, hvis fremtiden skal give nogen mening for ham. Koste hvad det vil. Irmelin var mit navn Gammel synd kaster lange skygger. Elisabeth Rackham har gennem sin traumatiske barndom søgt tilflugt i sit rige indre liv. Hun blev i sit sind til Irmelin, en usædvanlig, ung kvinde, hvis dramatiske historie udspillede sig i middelalderens England. Men som Elisabeth bliver ældre, erfarer hun, at Irmelins historie måske ikke er fri fantasi. Den enorme ondskab, hun stod over for, var ægte. Og Elisabeth er ikke den eneste, der husker sit tidligere liv. Ukendte kræfter er begyndt at interessere sig for hende 249,95 ISBN sider Beskrivelse af skyttegrave, krig og ventetid virker realistisk, James er lidt af en helt, men ellers er romanen meget overbevisende. - Bogvægten Vind, og fortæl sandheden Tab, og bevar hemmeligheden. Et jaget udtryk fór over rytterens ansigt. De sidste par dages nonstop skænderier omkring det forestående bryllup havde tæret mere på ressourcerne, end Elisabeth havde været klar over, og hun var nu så inderlig træt, at hun ønskede at kravle i hi og først dukke op ved forårets ankomst. Vind eller tab Tiden var ikke inde til at træffe et endeligt valg, og dog fyldte problemerne i den grad hendes splittede sind, at hun overvejede mulighederne i de kostbare minutter, før det blev hendes tur til at ride ind i arenaen. 349,95 ISBN sider Gert H. N. Laursen er cand.merc. og Executive MBA og har gennem årene har haft ledende stillinger hos bl.a. Maersk og IBM. Desuden er han forfatter til en række fagbøger om information management. Igennem ingenmandsland er hans skønlitterære debut. Jeannette Corin Cortsen (født 1965) er uddannet inden for kontor og arbejder som sagsbehandler hos en offentlig myndighed. Hun bruger en stor del af sin fritid på at skrive, men er også interesseret i Storbritanniens historie, antikviteter, arkitektur, hestesport og det spirituelle.

19 36 Romaner Romaner 37 Jeg brænder sgu fucking hele lortet! Jeg dør udskyldig Caroline Mathildes venskab med Struensee 299,95 Inga er sagsbehandler. Det er en helt almindelig dag på jobbet. Den dag skal der komme tre borgere til samtale, men det er dagen efter den værste dag i hendes liv. Hvordan vil hun klare det? Vil hun kunne tage presset? Ja, selvfølgelig kan jeg det, tænker hun. Jeg er jo en gammel rotte i faget. Men det er ikke hvem som helst, der kommer til samtale den dag Flygtningen fra Balkan er den første. AA, der har været chauffør, men som kørte ind i folk, er den anden. Pigen med slangen er den tredje. Det bliver en hård dag. En sagsbehandlers mareridt. Kan en sagsbehandler ende med selv at blive en sag? Hvorfor egentlig ikke? Den unge dronning Caroline Mathilde mistede på få år alt sin mand, sine børn, sin dronningekrone. Hun blev skandaliseret, lagt for had, beskyldt for utroskab og sendt i ensomt eksil på et slot i Celle. Caroline Mathildes kærlighedsdrama med livlægen Struensee er Danmarks mest berømte love-story. Men til sin død insisterede hun på, at det var pure opspind. Caroline Mathildes sidste år i Celle er et ret ukendt, men højdramatisk kapitel i Danmarkshistorien. Desperat for at blive genforenet med sine børn planlægger hun at vælte det danske styre og blive genindsat på tronen. En engelsk eventyrer er sammen med en gruppe danske officerer og adelige villige til at risikere deres liv for hende. Og på sidelinjen er England parat til at støtte hendes kupforsøg og indsætte imperiets mægtige flåde mod Danmark. 299,95 ISBN sider Handlingen bevæger sig frem mod sin skæbnebestemte afslutning, i sit eget tempo med god tid til at aflæse personernes mangeartede relationer til hinanden. Teknikken består i udlægning af røgslør på røgslør, så læseren først langt inde i bogen forstår, hvad hovedintrigen egentlig går ud på. Gitte Paracha Thorhauge påtager sig gerne rollen som skæbnens dukkefører. Romanen giver et overbevisende og interessant indtryk af det intrigante hof med dets intense magtkampe. Bogvægten ISBN sider Bogrummet Jeg brænder sgu fucking hele lortet er Gitte Paracha Thorhauges tredje roman. Hun er selv fra Aalborg, hvor romanens handling foregår. Hun har tidligere udgivet romanerne Anna Rubina Slægt og Anna Rubina om en ung pige med rod i to kulturer. Derudover har hun udgivet to digtsamlinger. Henning Rovsing Olsen (f. 1933) var i en årrække journalist ved københavnske dagblade. Efterfølgende har han haft chefstillinger på bl.a. Politiken og Søndags-BT. I 1986 blev han presse- og kulturråd i Udenrigsministeriet og senere ambassaderåd i Reykjavik. Han har i en snes år forsket i Struensee-perioden i både ind- og udland.

20 38 Romaner Romaner 39 Knacker Lange spor 249,95 ISBN omslag MED flapper 276 sider En aprildag i 1917 kommer frontsoldaten Esben Mikkelsen hjem på orlov efter to år ved Vestfronten. Han er mærket af de mange krigsoplevelser, og da han som sønderjyde er tvunget i tysk krigstjeneste, føler han absolut ingen lyst til at holde gang i den tyske krigsmaskine. Inden han kan nyde to ugers fred sammen med familien, skal han overbringe en vigtig besked til sin svigerinde. Men en uoverensstemmelse med den lokale grænsegendarm resulterer i en afkortning af orloven, og snart ser han sig selv igen på vej til skyttegravene i Frankrig. En pludselig indskydelse får ham til at desertere kort efter afrejsen fra kasernen. Det bliver en kamp for overlevelse, for de tyske myndigheder agter ikke at se igennem fingre med en desertør. Let læst og velskrevet roman. Kristeligt Dagblad Det onde, mennesker gør, lever videre efter dem nogle gange i generation efter generation. Det er en bitter erfaring, som ofte nok gøres, men spørgsmålet er, hvordan man håndterer den? Hvor nogle går til grunde i kampen for at overvinde det onde, preller det af på andre som vand på en gås. I Lange spor følger vi to slægter gennem tre generationer og bliver vidne til deres kampe for at overvinde fortidens skygger. Krøniken tager afsæt i de slesvigske kriges rædsler og fortæller om, hvordan to unge mænd klarer sig igennem dem og får skabt et liv bagefter. De reagerer meget forskelligt på krigens traumatiserende oplevelser, og det kommer til at trække spor i de næste hundrede år af slægtens historie. Romanen udspiller sig i samfundene langs Gudenåen og giver foruden den dramatiske familiehistorie et detaljeret billede af det mangfoldige liv her. 299,95 ISBN sider Der er meget at rose bogen for. Weekendavisen Det afgørende, som det stilles op i romanen, er, hvordan vi håndterer udfordringerne onde som gode. Kristeligt Dagblad Karsten Skov Skov (f. 1963) (f. 1963) er lektor er lektor på Erhvervsakademi på Sydvest Sydvest og ekstern ekstern lektor lektor under under Institut Institut for Grænseregionsforskning grænseregionsforskning på Syddansk på Syddansk Uni- Universitet. Han debuterede Han debuterede i 1995 som i 1995 forfatter som af forfatter faglitteratur. af faglitteratur. Knacker hans Knacker første er roman. hans første og roman. Hans Kristian Jørgensen (f. 1934) er bosat i Viborg og stammer fra Midtjylland. Han har undervist i folkeskolen, arbejdet som højskolelærer og været ungdomsskoleforstander på Sjælland. Senere blev han sognepræst og provst i Vestjylland. Lange spor er hans debutroman.

mel emgaard Bøger fra Forlaget mel emgaar

mel emgaard Bøger fra Forlaget mel emgaar Bøger fra Forlaget mellemgaard 2013-2014 INDHOLD KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER Alter ego.......................... 5 Besøgelsestid...................... 6 De skyldige........................ 7 Den bosniske

Læs mere

Den sidste Gode mand. A J Kazinski. A M Vedsø Olesen. Gudernes tusmørke. A M Vedsø Olesen. Dronningens dame

Den sidste Gode mand. A J Kazinski. A M Vedsø Olesen. Gudernes tusmørke. A M Vedsø Olesen. Dronningens dame A J Kazinski A M Vedsø Olesen Den sidste Gode mand Gudernes tusmørke Som politimand i København er Niels Bentzon vant til at jagte forbrydere. Han kan derfor næsten ikke tage det alvorligt, da han får

Læs mere

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog Forlaget Flammen Tommy Krabbe Andersen ildsjælenes bog The most powerful weapon on earth is the human soul on fire. Ferdinand Foch Øverstkommanderende for de allierede styrker på Vestfronten under 1. Verdenskrig.

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

MANGLER. Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net

MANGLER. Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net MANGLER Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net MANGLER Af medlemmer hos Forfattervaerk.net Forsideillustration af Nanna Kolborg og den juridiske bid... Den enkelte forfatters copyright er beskyttet

Læs mere

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR a SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR Jorit Tellervo b SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG PAVI har modtaget støtte fra A.P. Møllers Fond til projektet Sorg når

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

Stormen. Et neotraditionalistisk quasi-drama. Af Maria Bergmann, Jeppe Hamming og Jonas Sanberg Jensen

Stormen. Et neotraditionalistisk quasi-drama. Af Maria Bergmann, Jeppe Hamming og Jonas Sanberg Jensen Stormen Et neotraditionalistisk quasi-drama Af Maria Bergmann, Jeppe Hamming og Jonas Sanberg Jensen Indhold Indledning... 3 Scenografi og dets lige... 5 Optakt og evaluering... 10 Persongalleri... 14

Læs mere

Jeg er nærmest besat af fremtiden. Interview med Liz Jensen

Jeg er nærmest besat af fremtiden. Interview med Liz Jensen INFORMATION FORÅR 2013 Jeg er nærmest besat af fremtiden Interview med Liz Jensen TENDENS INTERVIEW DEBUT Jagten på den kinesiske krimi / Krisens knyttede næve / Forårets bedste bøger / Fede forsider /

Læs mere

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal Vild med dansk 9 Grundbog af Lise Ammitzbøll, Henrik Poulsen og Dorte Østergren-Olsen 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

HØJE TIDER. Folkekirken på Fyn 2011 FYENS STIFTSBOG 2011. HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1

HØJE TIDER. Folkekirken på Fyn 2011 FYENS STIFTSBOG 2011. HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1 FYENS STIFTSBOG 2011 HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1 2 At længes Kirsten Jørgensen 6 Far, hvorfor skal du ikke have cykelhjelm på? Lars Toft Rasmussen 10 Hvordan

Læs mere

Tema Kampe i tro og sind

Tema Kampe i tro og sind 04 Juli 2007 Årgang 143 Tidsskrift for bibelstudium, trosliv og mission Tema Kampe i tro og sind Unge under pres Udbrændt og stresset en synder under Guds nåde Store navne; Anselm indhold; leder 02 Den

Læs mere

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker MINDSPOT Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker ISBN 978-87-89860-32-9 Mindspot er støttet af Styrelsen

Læs mere

FORFATTEREN. Fokus på nonfiktion Til genmæle mod anmelderne Må forfattere (mis)bruge andres liv?

FORFATTEREN. Fokus på nonfiktion Til genmæle mod anmelderne Må forfattere (mis)bruge andres liv? FORFATTEREN 3 2014 Fokus på nonfiktion Til genmæle mod anmelderne Må forfattere (mis)bruge andres liv? leder På gensyn Ses vi til generalforsamlingen? Hvis ikke, så bliver denne leder mit farvel og tak

Læs mere

Ulykkengentager sig I dag kolliderer to tog lidt uden for Bramming station.

Ulykkengentager sig I dag kolliderer to tog lidt uden for Bramming station. 15 Kr. Dato Torsdag 27. Oktober - 2005 Stiller skarpt på hverdagen... 80% bart skind Moden trækker nu yngre og yngre piger ud i mere udfordrende tøj. Hvor meget bart skind vil du have, at din datter viser?

Læs mere

Livet er dit Tag det, brug det, skab det!

Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Elevbog Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet Version 5.0 REttet 30. oktober 1996 af IR for konsistens med opgavehæfte Stavekontrol er kørt. Endnu

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

michael erik næsby og David riis skrevet til fastaval 2000

michael erik næsby og David riis skrevet til fastaval 2000 michael erik næsby og David riis 1 skrevet til fastaval 2000 introduktion introduktion Kære spilleder. Tak for at du har valgt at køre "Messe for en Galning". Jeg håber, at både dit forestående arbejde

Læs mere

HVORDAN SKABER DU STÆRKE BØRN?

HVORDAN SKABER DU STÆRKE BØRN? HVORDAN SKABER DU STÆRKE BØRN? af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere

Arbejdsløs. Verdens hårdeste job. Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som jobjæger. Viktor Harder & Pernille Marott

Arbejdsløs. Verdens hårdeste job. Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som jobjæger. Viktor Harder & Pernille Marott Arbejdsløs Verdens hårdeste job Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som jobjæger Viktor Harder & Pernille Marott Arbejdsløs Verdens hårdeste job Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som

Læs mere

FORESTILLINGEN ER STØTTET AF A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL OG DET KØBENHAVNSKE TEATERSAMARBEJDES PULJE TIL

FORESTILLINGEN ER STØTTET AF A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL OG DET KØBENHAVNSKE TEATERSAMARBEJDES PULJE TIL FORESTILLINGEN ER STØTTET AF A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL OG DET KØBENHAVNSKE TEATERSAMARBEJDES PULJE TIL UDVIKLING 2 MEDVIRKENDE Zaki Youssef, Zainab Ahmed,

Læs mere

En kvinde, tre mænd. Pouline Middleton. Foråret 2010

En kvinde, tre mænd. Pouline Middleton. Foråret 2010 En kvinde, tre mænd Pouline Middleton. Foråret 2010 10. april 2010 udveksle historier om dengang, de var opvarmningsband for The Clash for 27 år siden! Kære Dagbog Jeg har været en pæn velopdragen pige

Læs mere

tæt på kræft tætpåkræft

tæt på kræft tætpåkræft Nr. 4 December 2009 7. årgang Kræftens Bekæmpelse tæt på kræft tætpåkræft Man har pligt til at være der, når nogen bliver ramt af kræft Indhold Hurtigere diagnoser kan redde 500 liv om året 3 Et hus uden

Læs mere

Teheran-fortegnelsen

Teheran-fortegnelsen Teheran-fortegnelsen 1. del Author s Cut Special Edition Spændingsroman af Steffen H. Nielsen 1. elektroniske udgivelse 2011 Forfatteren har givet særlig tilladelse til, at denne bog må kopieres og distribueres

Læs mere

STUDIUM BIBEL. Bibelstudium ISSN 1398-2826. Jesus græd Bibelen og menneskets følelser JANUAR FEBRUAR MARTS. Næste STUDIUM BIBEL

STUDIUM BIBEL. Bibelstudium ISSN 1398-2826. Jesus græd Bibelen og menneskets følelser JANUAR FEBRUAR MARTS. Næste STUDIUM BIBEL BIBEL B S STUDIUM Bibelstudium 1. kvartal 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS bibelstudium.dk Nådens klæ dning Klædedragtens historie i Bibel ens lys 2 Dansk Bogforlag TLF.: 4558 7758 www.danskbogforlag.dk 2. kvartal

Læs mere

netværksbladet Vækkelsens forløbere Arrow - et nyt værktøj til lederudvikling Til kristne kvinder i Skandinavien Forbederne

netværksbladet Vækkelsens forløbere Arrow - et nyt værktøj til lederudvikling Til kristne kvinder i Skandinavien Forbederne netværksbladet Nr. 1 Januar 2014 Til kristne kvinder i Skandinavien Kvindeprofilen: Skulle jeg klare det måtte jeg bede om hjælp Vækkelsens forløbere Forbederne Arrow - et nyt værktøj til lederudvikling

Læs mere