Bøger fra Forlaget. mellemgaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bøger fra Forlaget. mellemgaard"

Transkript

1 mellemgaard Bøger fra Forlaget

2 Indhold Krimi- og spændingsromaner Aldrig stille ind i natten....5 Blå lys....6 De gode græd og de onde lo...7 Diamanter varer ikke evigt....8 Du er en ond mand...9 Dødens spiral En kvinde eftersøges Indhenter Kidnappet Liget i horsekæret...14 Opgøret Over alle grænser En Anna Storm krimi Pas på børnene...17 Psykostuntman Påfugleskrig Skyggemanden Tro, håb og terror Romaner Aske i ilden Bag de lukkede døre Carls Odyssé Demontering af nattelyset Den tynde luft Drengen uden baggrund En togrejse en dag i november for vi har ikke mere plads på disketterne Forhold mellem kvinder Hvorfor ser de mig ikke I aften synger de I det lange løb Igennem ingenmandsland Irmelin var mit navn Jeg brænder sgu fucking hele lortet!.. 36 Jeg dør udskyldig Caroline Mathildes venskab med Struensee Knacker Lange spor Legionæren VII Umulige odds Logen Men han er ikke forpligtet Olav og Louises erkendelser Pilgrimsrejse Planen med den røde kuffert På herrens mark Q Theodor Det blev hans liv Underbevidsthedens magt William Kejsers håndbog Året rundt Biografier og erindringer Da drømmen brast og livet genopstod. 52 Den dag regnbuen blev grå Der flyver ingen hatte Dilemma Gøgeungen Heksen fra Fjaltring Historien om en søn en mors bekendelser Islam min hjertesag Kærlig hilsen fra Rom Landbetjenten på stenbroen...61 Landpostbudene Hverdagens gode budbringere Perler på en snor Så havde helvede rejst sig Vi var de første Stewardessen som Danmarkshistorie Ungdomsbøger Fucking seksualitet Mumier, mord og museer Børnebøger Da Victor rejste til den 7. himmel for at finde Bedste Den lille blå fisk Den mystiske kiste Dengang i 50 erne...71 Felix og cykelmusen Halt Heksens børn Den fremmede Indianerdrengen Peta og den magiske appelsin...74 Isbjørnen Frederik vil have en ven Kong Mands Land Med far på fisketur ved søen Maria fra Titicacasøen Matrixa fra hekseskoven Verner og kejserens datter Viktor og minifolket...81 Fantasy/Science Fiction Den sidste syndflod Genfærdets hævn Inden for regnbuen Jæger og Bytte Legenden om Drengen fra Vest Lich Graveyard Herd Marian og Robin Månens børn Nattens Sanger Besat Nattens sanger - Skæbne Nattens sanger - følelse Selon Tulamo Vi er ikke alene Digte Blandet slik Frit fald Græssets dage Liwervalls UNIvers Subtotal Tændstikpigen Under Cassiopeia Noveller Et stykke af en sky

3 Krimi- og spændingsromaner 5 Hende og de andre PUN Essays Den gavmilde digter Et essay om Jørgen Leth Kogebøger Familiens low carb favoritter Low carb lækkerier Fagbøger Brasiliens forvandling Farvel arbejde goddag frihed Haiku-håndbog Spillet mellem ørerne Hobbybøger Den store bog om tebrevsfoldning Aldrig stille ind i natten Thomas Farrell er forsvundet. Ragnarok spreder sig. Vil Europa gå op i flammer denne gang? Aldrig stille ind i natten starter lige der, hvor Intet uforsøgt stopper. De få allierede, der kæmper mod den nazistiske organisation Sonder Einsatz Gruppe 3, forener sig i forsøget på at standse Ragnarok og finde Thomas. Midt i dette inferno får de hjælp fra uventet kant. Fra en, som ingen havde regnet med. Rikke Matilda Farrell rejser sig der, hvor hun faldt, og snart vil nogen erkende, at de havde forregnet sig. Tidligere udgivelse: Intet uforsøgt Der er stadig meget knald på historien, men lidt færre løse ender end sidst. Sproget er velskrevet, men hælder stadig til det overdramatiserede og svulstige. Også denne slutter med en cliff hanger, så næste bind må være under vejs. 299,95 ISBN sider Lektørudtalelse Bogtanker Forlaget mellemgaard Sat med Helvetica og ITC Avant Garde Gothic Redaktør: Mette wind jeppesen Grafisk produktion : KWG Design, Odense Grafiker : Therese Buch-Andersen Tryk : Toptryk Grafisk A/S 1. udgave, 1. oplag ISBN Thorsten Kranz, født 1974, har en uddannelse i kommunikation og en fortid inden for politiet.

4 6 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 7 Blå lys De gode græd og de onde lo 198,- ISBN sider Jens Thorstrup trådte længere frem. Det var ikke noget behageligt syn. Det var lig aldrig, men dette her var langt det værste, han havde oplevet. Kroppen bestod kun af indtørret hud og knogler, hvis konturer tydeligt kunne ses. Hvis den afdøde så bare havde haft et uskyldigt fredfyldt ansigt, kunne Thorstrup have levet med, at manden formentlig var død af sult et sted. Men hovedet var vredet bagover, og munden stod åben, som om hans sidste skrig endnu ikke var ophørt. Øjnene var sunket langt tilbage, så kun et kranium omtrukket med læderagtig tørret hud udgjorde ansigtet. Det var komplet umuligt at identificere personen ud fra udseendet alene. Krimien er glimrende opbygget, og det virker fint med synsvinkelskiftene mellem Danmarks ene statsministerkandidat på valgturné, finderne af ligene og politiets repræsentanter. Kriminalkommissær Carla Nejsig leder en lille gruppe af efterforskere på politigården i Frederikshavn. Et mord på en upopulær forretningsdrivende i Sæby trækker tråde ind i minkavlerbranchen. Denne er pludselig blevet en økonomisk attraktiv del af erhvervslivet i Vendsyssel. Efterforskerne bliver holdt i ånde af deres lettere uduelige stationsleder, der knirker op og ned ad vinylgulvet på gangene i de pauser, hvor han ikke er på golfbanen. Blandt mange andre begivenheder sker et mystisk attentat med stor effekt på Sæbys store turistattraktion Fruen fra havet. En foretagsom advokat og en karatelærer gør meget for at distrahere efterforskerne. Carla Nejsig får et helt uventet forhold til et indiansk navajotæppe. På et teglværk uden for Sæby sker et udspekuleret mord efter en helt ukendt metode. Tom Oxager skriver om lokale slyngler, spændende karakterer og festlige originaler. Nordjyske Stiftstidende 199,95 ISBN sider Bogvægten Blå lys er en krimi, der med et strejf af science fiction udspiller sig i Aarhus, Jon Brændsgaard Tofts hjemby. Han er født i 1986 og har siden femtenårsalderen skrevet fiktion. Blå lys er hans syvende roman. Tom Oxager er billedkunstner. I ledige stunder skriver han også krimier med udgangspunkt i Sæby. Han er født i Sorø og opvokset i Haslev. Allerede i begyndelsen af halvfjerdserne tabte han sit hjerte til Sæby, hvor han med en enkelt afbrydelse har boet siden. Besøg hans univers på:

5 8 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 9 Diamanter varer ikke evigt Du er en ond mand 299,95 I begyndelsen af Anden Verdenskrig kommer et barn til verden. Faren er en af Hitlers nærmeste medarbejdere, men drengen Dietrich er født uden for ægteskab, så moren må opdrage ham alene. Dietrich er udstyret med gener, der sikrer ham en fremragende begavelse, men samtidig rummer han også farens onde sider. De kommer til at spøge i hans senere liv, der på trods af hans belastede baggrund kommer til at blive særdeles succesfuldt, ikke mindst takket være få, men stærke personer, som støtter ham gennem hans opvækst og ungdom. Dietrichs tilværelse som forretningsmand er temmelig konventionel, indtil den dag han ved et tilfælde bliver involveret i et gigantisk diamantkup i Sovjetunionen. For at beholde sin ønskerolle i Richard den Tredje på Det Kongelige Teater siger skuespilleren Arvid ja til et tilbud om at bytte mord. I samme døgn får kommissær Steins efterforskningsgruppe til opgave at opklare drabet på en mand, der er tæsket ihjel. Efterforskningsarbejdet vanskeliggøres af, at han er umulig at identificere. Tilbuddet om at bytte mord og drabet på den fremmede mand viser sig at indgå i samme storstilede plan. Du er en ond mand er andet bind i serien om politikommissær Stein og hans efterforskningsgruppe, der holder til på Halmtorvet i København. 149,95 ISBN sider Det er en vildt spændende tur, man kommer ud på, hvor mange forskellige typer er indblandet. Netop som man tror, man sidder med løsningen, så vender scenen 300 grader. ISBN sider Krimi-Cirklen Lokalavisen Frederiksberg Kaj Ørnfeldt Clausen er uddannet civilingeniør og har i mange år arbejdet med virksomhedsledelse internationalt, herunder en del år i USSR/Rusland.Hans viden og interesse om landet har bl.a. udmøntet sig i bogen Bjørnen vågner (2007), der beskæftiger sig med genrejsningen af Rusland efter kommunismens fald. Niels Martinov har siden sin debut i 1984 fået udgivet en snes bøger. Det drejer sig dels om spændingsbøger og dels om biografier om f.eks. Henrik Stangerup, C.V. Jørgensen og Ole Ernst. Niels Martinov er gymnasielærer og bor i København.

6 10 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 11 Dødens spiral En kvinde eftersøges Den kontroversielle kriminalkommissær Martin Bjergmark får nok at se til, da to dødsfald lander på hans bord. En hjemløs er fundet myrdet i Ørstedsparken i København, og allerede dagen efter findes en ung kvinde druknet på Christiania. Har hun begået selvmord? Er hun blevet myrdet? Og er der en sammenhæng mellem de to sager? To hustlere mødes i Cannes. Mary-Ann Morgan er damefrisør fra Texas og ude efter lettjente penge. Adam Fairclough er tidligere bankrådgiver med en dom for bedrageri. Hun er på flugt fra det franske politi. Han forsøger at svindle sig til rigdom ved at udgive sig for at være adelig. 299,95 ISBN sider Afhøringerne begynder, men lynhurtigt går opklaringen i hårdknude. Alle døre lukkes i hovedet på Bjergmark, så sporene tørrer hurtigt ud. Først da der sker endnu et mord, og en kidnapningssag dukker op, øjner han en mulig forbindelse til en professionel, østeuropæisk gangsterorganisation. PET og Europol blander sig i efterforskningen, og hurtigt går der politik i sagen. Bjergmark lader sig dog ikke distrahere og leder efterforskningen efter sit eget hoved. Men da sagen begynder at rulle, kommer de mistænkte under hårdt pres, og snart befinder Bjergmark sig midt i et dødsensfarligt spil. Bente Nimb leverer traditionen tro en spændende, medrivende beretning med både persongalleriet og plottet på plads. Anbefales varmt. Efter de to støder sammen, må hun uden en øre på lommen forlade landet i al hast. Et par måneder senere får hun øje på ham igen. Og følger efter ham. Der er et regnskab, der skal gøres op. Hun satte sig på en fortovsrestaurant, hvor hun havde udsigt til de forbipasserende turister og det store vindue hos en ejendomsmægler på den modsatte side af boulevarden. Da hun havde siddet der en time, bestilte hun frokost. Hun iagttog turisterne, mens hun spiste. Mary-Ann stolede på sin intuition. Så hun iagttog og ventede på en reaktion hos sig selv. 249,95 ISBN sider - Krimi-Cirklen Bente Nimb (f. 1940) skriver krimier fra det København, hvor hun selv bor og arbejder. Hun har arbejdet 35 år i ejendoms- og finansieringsbranchen. Hun debuterede som forfatter med bogen Rejsen mod Bente i Bjarne Christian Hatting (f. 1940) er uddannet typograf, merkonom og engelskkorrespondent og har haft en lederstilling i SAS. Efter at være gået på efterløn boede han i en årrække i henholdsvis Frankrig og Tjekkiet, inden han i 2011 vendte tilbage til Danmark. Han har en række romaner i forskellige genrer bag sig.

7 12 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 13 Indhenter Kidnappet 229,95 År Muhammedtegningerne sætter Danmark på landkortet. Den internationale stemning nærmer sig kogepunktet. Og i de større danske byer er en snigskytte målrettet begyndt at udrydde narkomaner. Drabschef John Milner har fået til opgave at fange Danmarks første seriemorder i flere årtier, og det er en mildest talt stressende opgave. Befolkningen er delt mellem forargelse og beundring for gerningsmandens handlinger, og politikerne er ikke til megen hjælp. I det mindste er medierne begejstrede for de kaotiske begivenheder. Især radiojournalist Jakob Olin Larsen, der bliver personligt kontaktet af den påståede gerningsmand. En gruppe unge litauiske piger bliver lovet et job hos en ejendomsmægler i København, men det går slet ikke efter planen. Pigerne kommer ud for en hæsblæsende rejse i den københavnske underverden med prostitution, voldtægt, narkotika og korrupte politifolk. Et tilsyneladende uskyldigt færdselsdrab fører to agenter fra Politiets Efterretningstjeneste ind i et spind af grov kriminalitet. 298,- ISBN sider Med spændte sprogmuskler og skrædderskåret handlings-habit ville Buschmann imidlertid kunne lægge verden for sine fødder. ««««Kidnappet tager dig på en rejse ind i den kriminelle underverdens allermest modbydelige afkroge. Vi tuller alle rundt i hverdagens tilsyneladende tryghed uden tanke på de rædsler, der finder sted i vores umiddelbare nærhed. Men den er der, gruen, og før du ved af det, kan det være dig, der befinder dig i en verden af smerte. Ikast Avis ISBN Omslag med flapper 242 sider Berlingske Morten Buschmann (født 1964, København), forfatter, medie coach, producer og journalist. Mere end 15 års erfaring på diverse medier, bl.a. DR, TV2 og Forsvarskommandoen (FMC). Birgitte Dyrberg er født i 1966 i Viborg og er redaktør på Karup Ugeavis. Hun har tidligere været politibetjent i 14 år og arbejdede i en periode på Vesterbro i København med narkomaner og prostituerede. Det er herfra, hun har hentet inspiration til sin bog.

8 14 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 15 Liget i horsekæret Opgøret 269,- ISBN sider Tisvilde er stedet, hvor de rige og smukke slapper af. Der er festaber, sportsvogne og smarte caféer på den pittoreske hovedgade, men det er ikke sjov og ballade det hele slet ikke. Det finder journalisten Rasmus Rodenstein snart ud af, da flere kvindelig dukker op i området og truer den ellers så afslappede stemning. Journalisten Rasmus Rodenstein bor alene i et træhus i Tisvilde Lunde, hvor en af hans naboer finder fingeren af et kvindelig i en udtørret skovsø. Sommeridyllen i det nordsjællandske ferieparadis er med ét brudt, og Rasmus Rodenstein bliver involveret i en mordgåde, der trækker tråde tilbage til et gammelt uopklaret mord og sender ham i armene på en smuk, kvindelig polititekniker. Da der dukker endnu et mystisk kvindelig op, begynder der at tegne sig et mønster, som viser sig at række langt tilbage i tiden.... Hun tog Rasmus med næsten helt hen til det sted, hvor kraniet lå, og pegede med spidsen af sin pensel ned mod noget, der lå inde under en af de mindre rødder og nærmest var groet sammen med den. Det var pokkers, røg det ud af munden på Rasmus. Ud fra roden stak der noget, som grangiveligt lignede toppen af et sølvkors magen til det, der var blevet fundet i Horsekæret Titlen henviser naturligvis til plottet, men den kunne for så vidt også være møntet på både den traditionelle hyggekrimi og den hårdere moderne skandinaviske udgave. For med Opgøret skriver Birgitte Riber Christensen et befriende atypisk indspark i genren. Her er det psykologien, der er i højsædet. Molly har været offer for voksenmobning på sin tidligere arbejdsplads, og det er hun aldrig kommet sig over. Faktisk er hun nået til det punkt, hvor et hævnmord er den eneste realistiske forløsning, hun kan forestille sig. Men bogen belyser ikke kun, hvad hun gør, men også hvorfor hun gør det, og den maler således et realistisk og ovenikøbet sympatisk portræt af en morder. Dagen efter samtalen med Hans mødte Molly tidligt op til undervisningen, selvom hun var træt, angst og ikke i stand til at forholde sig til andet end det, som Hans havde fortalt hende. Det var utroligt, tænkte Molly tit flere år efter, at hun forlod stedet, at hun overhovedet havde været i stand til at undervise efter et af Kalles overfald, men selvom overfaldene påvirkede hende meget, så reddede hun sig altid igennem timerne. Tit ved hjælp af overheads, og selvom en studerende en gang udtalte, at hun var træt af, at Molly i perioder brugte så mange overheads, så havde hun været nødt til at bruge dem. 269,- ISBN sider Poul Arnedal er forfatter og journalist og bor i dag i Tisvilde. Han har skrevet bøger og artikler om historie, kultur, mode, film og tv og har arbejdet som tv-journalist for bl.a. DR, TV2 og Nordisk Film. Liget i Horsekæret er hans skønlitterære debut. Birgitte Riber Christensen (f. 1957) er cand.mag. i dansk og dramaturgi samt uddannet coach. Hun har bl.a. arbejdet med kommunikation, kultur, undervisning og ældre. Hun er bosiddende i Ebeltoft.

9 16 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 17 Over alle grænser En Anna Storm krimi Pas på børnene 299,95 Olie og gas er vigtigere råstoffer end nogensinde. Store omkostninger er forbundet med at udvinde og transportere dem. Rørledninger fører råstofferne frem til modtagerne i skarp konkurrence med specialbyggede tankskibe. Efter at den smukke Anna Storm med de grønne øjne er vendt hjem fra bryllupsrejse, bliver Rigsvåbnet kastet ud i jagten på en mystisk, paramilitær styrke, der med stor teknologisk færdighed saboterer installationer i en række lande. Samtidig sker et mord i det idylliske Sæby. Her drejer det sig om en helt anden slags råstoffer. Som i de to foregående bøger om Rigsvåbnet spiller Annas provencalske køkken også en vigtig rolle, når krigerne skal slappe af. Der er selvfølgelig opskrifter bag i bogen. God appetit! Kriminalkommissær Anker Due står over for sin karrieres sværeste opgave. Et anonymt og kryptisk opkald, en gammel mobbesag med fatale følgevirkninger, hemmelige loger med skræmmende ambitioner og en efterforskning, der rækker fra Skejby til Bangladesh, udfordrer den erfarne kommissærs evner til det yderste. Sammen med kriminalassistent Jesper Høg må han forsøge at samle det komplicerede puslespil om mobbeofferet Edward, hans ven Kasper og de tre gamle plageånder, der på ingen måde er tilgivet for deres ugerninger. Og politiefterforskerne må sande, at når mishandlede børn bliver voksne, vokser konsekvenserne med dem. 249,95 ISBN farveillustreret, stift bind 295 sider Som i tidligere bøger om Anna Storm har det provencalske køkken også en vigtig rolle; når personalet skal kittes sammen, er mad og drikke en vigtig ingrediens. Der er sågar opskrifter bag i bogen. En hyggelig lille bog. Det er kontant spænding fra første side til sidste og der bliver et stort mandefald, efterhånden som sagen udvikler sig, og det hele slutter overrumplende og overraskende. Pas På Børnene er kort sagt en fremragende spændingsroman. ISBN sider Krimi-Cirklen Litteratursiden.dk Tom Oxager er billedkunstner og bor i Sæby ved Kattegat. Hans lærreder viser samme interesse for provencalske landskaber som for områderne langs Vendsyssels kyst. Når malegrejet hviler, morer han sig med at skrive krimier. Dette er den tredje bog i serien om Anna Storm og Rigsvåbnet. Gamle venner og fjender fra de tidligere bøger optræder i handlingen. Erik Frandsen er født i Aarhus i 1954, men har de sidste 25 år boet i Høver. Han har arbejdet 35 år i den finansielle sektor, primært inden for investeringsrådgivning. I 2011 forlod han arbejdsmarkedet for blandt andet at udleve forfatterdrømmen. Erik Frandsen har tidligere udgivet krimien Fritstillet.

10 18 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 19 Psykostuntman Påfugleskrig 200,- To mænd mødes, og forbrydelser opstår. Det er det klassiske forlæg til en god krimi med masser af intriger og forviklinger. Og med Psykostuntman puster Jon Zimsen nyt liv i den gamle fortælling. For Jens og Michael har egentlig kun de bedste intentioner. Der er ingen skumle bagtanker, der motiverer dem til at snyde alle andre og hinanden. Jo, Michael er rig og overbebyrdet, mens Jens er fattig og tenderende desperat. Og, ja, det er uærligt af dem at udnytte det faktum, de ligner hinanden på en prik til at lette på Michaels stress og Jens økonomiske kvaler. Bogen henvender sig til den modne krimilæser, som ikke bare vil nøjes med et regelmæssigt tilbagevendende persongalleri, der bog efter bog starter og slutter den samme historie igen og igen. Den elegante Emmy Torp, enke efter en berømt professor, er inviteret til at besøge sin barndomsveninde i Irland. Veninden Lotte og hendes familie bestyrer et gammelt slot, der er bygget i forlængelse af en middelalderruin. Næppe er Emmy blevet installeret, før familiens psykisk syge søn bliver myrdet under mystiske omstændigheder. Flere mord følger, og det går op for Emmy, at slottet og ruinen gemmer på en lang og grufuld historie. Krimien kan læses som en selvstændig historie eller i forlængelse af Midnatsmesse, første bind i Elisabeth Lyneborgs serie om Emmy Torp. 199,95 ISBN sider Han rejste sig og begav sig ned fra terrassen hen til sine ski, hvor han igen spændte støvlerne fast om de ømme skinneben. Han lagde skiene til rette og trådte hælene ned i bindingerne. Han greb stavene og tog et tag fremad. Lige overfor var en anden skiløber i gang med det samme. Han kiggede på mandens ansigt og så noget, som var ved at få ham til at vende rundt og komme væk i en fart. Han så noget, han kun hidtil havde kendt fra fotografier og spejle: sit eget ansigt. En krimi til dem, der gerne vil læse lidt gammeldags krimier a la Agatha Christie Lektørudtalelse ISBN sider Jon Zimsen (f. 1929) er uddannet socialrådgiver, men har brugt det meste af arbejdslivet som personalechef i den private sektor. Et højskolekursus inspirerede ham til at kaste sig over forfattergerningen, og han har siden skrevet krimien Kufferten. Jons kone, Karen Zimsen, er ligeledes forfatter. Elisabeth Lyneborg har været præst i folkekirken i 26 år og haft diverse tillidshverv, bl.a. som medlem af Danmarks Radios programråd. Hun har studeret antropologi og er en ivrig foredragsholder. Hun debuterede i 1979 med Præster er osse mennesker og har siden skrevet en lang række bøger på tværs af genrer.

11 20 Krimi- og spændingsromaner Krimi- og spændingsromaner 21 Skyggemanden Tro, håb og terror 298,- ISBN sider En gammel vandrehistorie vækkes til live, da en dreng forsvinder sporløst i Statsskoven. I vandrehistorien fortælles det, at skoven er delt op i to lige store halvdele. I den ene regerer Skyggemanden. Hvis man bevæger sig ind på hans område efter midnat, risikerer man aldrig mere at vende tilbage til sine kære. Under politiets efterforskning finder man ud af, at nøjagtigt det samme skete i Statsskoven for 24 år siden. En dreng forsvandt sporløst og blev aldrig siden fundet. Sideløbende med sagen om den forsvundne dreng står Marcus Falck tillige over for tre uforklarlige mord, hvor morderen hver gang efterlader et afrevet stykke papir på sit offer. På papiret står skrevet nogle bogstaver, som umiddelbart ikke giver nogen mening. Men da Drabsafdelingen i Nordsjælland først får åbnet op for de to mystiske sager, begynder begivenhederne at tage en højst dramatisk vending. En vending, som ingen i deres vildeste fantasi kunne have forestillet sig. Liget af en mand med afhugget hoved og afklippede fingre driver i land på Sydfalster. I første omgang bliver strandvaskeren identificeret som en længe eftersøgt terroristleder fra den revolutionære colombianske terrororganisation FARC. Men er det korrekt? En kendsgerning er det, at den frygtede terrororganisation finansierer våbenindkøb til sin hjemlige guerillakrig gennem et organiseret narkosalg i Europa. Og det viser sig også snart, at en hemmelig dansk ekstremistisk støttegruppe til FARC længe har opereret i det skjulte. I de følgende måneder sker det ene drab efter det andet, og forvirringen stiger. Måske er det i virkeligheden en nynazistisk organisation, der står bag? Måske drejer det sig om en sindssyg seriemorder? PET har én teori, den lokale drabschef Christian Dahl en anden. Det bliver en uhyggelig rejse gennem ekstremistiske grupperinger og miljøer med fremtrædende borgere, der i fanatismens hellige navn arbejder for det, de kalder en god og nødvendig politisk sag efter devisen tro, håb og terror! 199,95 ISBN sider God gedigen dansk krimi med politiets arbejde som omdrejningspunkt. Lektørudtalelse Plottet er godt tænkt, og han formår også at holde sammen på den flerstrengede handling. Endelig har han mod til at skildre sin hovedperson, som i denne bog ikke er hans sædvanlige politimand, Hans Poulsen, men en ny, Christian Dahl, som er en forfriskende usympatisk type. Lektørudtalelse Poul Erik Larsson er født på Nørrebro i København og opvokset i Bagsværd. Hans interesser spænder vidt og indbefatter motionscykling, fluefiskeri og lange traveture i naturen, hvor han ofte finder inspiration til handlingen i sine romaner. Poul-Henrik Pedersen er født i 1945 i Rårup ved Horsens og har siden 1969 boet i Nykøbing Falster. Efter 25 år som journalist gik han ind i politik og var bl.a. borgmester i Nykøbing Falster Kommune i 17 år.

12 22 Romaner Romaner 23 Aske i ilden 249,95 ISBN sider... mens han fortsatte, lod han hænderne glide ned på hendes hofter og holdt dem der, med et ganske let tryk. Derefter pressede han hende på maven med den ene hånd, mens han med den anden kærtegnede hendes bryst, uden på hendes tynde bluse. Hun lod ham gøre det. Langsomt tog han sin hånd under hendes nederdel foran og lod den glide ned mellem benene og hvile lidt mellem hendes lår, uden på hendes trusser bare hvile, uden at røre hånden. Hun spredte pludselig sine ben lidt og pressede sin ende imod ham, som tegn på, at han godt kunne fortsætte. Så trak han hendes trusser ned til hendes knæ og flyttede hende en meter, hen til stolpen, der bar deres soltag. Hun holdt fast i stolpen, mens han løftede hendes nederdel op og åbenbarede en helt hvid ende med baller, der strittede lidt til siden, så han simpelthen måtte have hende. Siden E.L. James for få år siden skrev Fifty Shades of Grey, har det ikke skortet på kvindelige forfattere, der gerne ville skrive Fifty Shades of Grey. Det har Joe Oliver ladet sig inspirere af, og det er blevet til denne provokerende roman, hvor den midaldrende Aske efter sin skilsmisse forsøger at genfinde sin seksuelle identitet. Bogen er netop ikke møntet på de kvindelige læsere, der i forvejen har et hav af udgivelser at vælge imellem. I stedet er den henvendt til det mandlige publikum, der forstår Askes hungren efter ny og spændende sex på den ene side og en kvinde at dele livet med på den anden. Det er ikke erotik, men litterær pornografi, og Oliver lægger ikke fingre imellem, når han i detaljer beskriver Askes erobringer. Men det er en nøgtern beskrivelse af en levemand, og ikke en forherligende. Det ene kvindelige bekendtskab afløser det andet, men mellem dem lurer ensomheden og tomheden, og det bliver tydeligt for læserne, at Askes udsvævende livsstil ikke er omkostningsfri. Så er den det hele værd? Måske. Den er i hvert fald sjov. Og ophidsende og ikke som noget andet på markedet. Bag de lukkede døre Det siges, at lykkelige mennesker ingen gode historier har. Men hvem er også, når det kommer til stykket, lykkelig? De fleste af os oplever trods alt både medgang og modgang, det sure med det søde. Det gør sig i hvert fald gældende for beboerne i opgangen. Otte på papiret ganske ens lejligheder byder på et kalejdoskopisk væld af historier om det levede liv. Vi følger beboerne gennem en helt almindelig forårsdag i 2013, og vi lærer umådeligt meget om vores lille land gennem dette udsnit af befolkningen. Bag de lukkede døre er en skønlitterær roman, hvis innovative struktur vil appellere til voksne mennesker med en interesse i samfundets succeshistorier og tragiske skæbner. Den blotlægger skyggesiderne, vi helst skjuler for os selv og alle andre, men den ved også, at forstå er at tilgive. Du husker måske ikke d. 23. marts 2013, men efter Bag de lukkede døre glemmer du den aldrig igen. Et utal af bryster i forskellige former og størrelser fyldte hans tanker, og en svag stønnen undslap hans læber. Små bryster, store bryster, lange bryster, sorte, hvide, gyldenbrune gyldenbrune asiatiske asiatiske bryster. Maria Baastlund Nielsen er født i Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2004 (autoriseret i 2008) og arbejder som psykolog i privat praksis. Herudover er hun fast blogger på et veletableret datingsite. Bag de lukkede døre er hendes første roman. 199,95 ISBN sider

13 24 Romaner Romaner 25 Carls Odyssé Demontering af nattelyset 149,95 Da Carl besluttede sig for at bryde op og lægge sit succesrige, men indholdsløse liv på hylden, havde han aldrig forestillet sig, hvor meget hans tilværelse ville forandre sig. Det var meningen at sejle rundt i det danske farvand et stykke tid, at lære sig selv at kende, at finde et meningsgivende holdepunkt i tilværelsen. Men da han får en forslået og forskræmt ung kvinde med som uønsket passager, tager hans historie en uventet drejning. I de kommende uger lærer Carl både sig selv og den tiltrækkende Isabel at kende. Han gør op med sine gamle værdier og forestillinger, men samtidig erfarer han også, at man ikke bare kan planlægge den optimale fremtid. Livet skal leves i nutiden. Og da Isabels fortid indhenter hende, må Carl erfare, hvor langt han er villig til at gå for at finde lykken. Jeg har været lige præcis der, hvor demonteringen sker, ved overgangen mellem én tilstandsform og en anden. Jeg har set demonteringen af nattelyset. I en fabrikshal i Odense arbejder tavse mænd med at gøre kasserede køleskabe og fjernsynsapparater klar til genanvendelse. I den ene ende af hallen tømmes køleskabe for freon og skilles ad. I den anden ende bliver fjernsynsapparater splittet i enkeltdele på et modsatrettet samlebånd. Demontering af nattelyset giver stemme til arbejderne på den danske industris bund. De mænd, der uden at kny står op hver morgen for at pille det tyvende århundrede fra hinanden. 199,95 ISBN sider Det er en eftertænksom bog, velskrevet med en let pen. Der er adskillige fine formuleringer og gode dybsindige bemærkninger, der bliver leveret let og elegant. Forfatterens baggrund er psykolog, og det fornægter sig ikke, mon ikke han har oplevet denne type mere end én gang? Det kunne være den mørke, uhumoristiske bagside af filmen Blå mænd fra Bogvægten ISBN sider Lion magasin Jørn Laursen blev uddannet psykolog i 1984 og har efterfølgende arbejdet som erhvervspsykolog og i privat praksis. Han har tidligere skrevet samtalebøger om eksistentielle kriser. Carls odyssé er hans skønlitterære debut. Johnny Harboe (f. 1977) er opvokset i Sønderjylland. Uddannet mag. art. i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet. Debuterede i 2006 med romanen Tolv rum. Har siden udgivet romanerne Tabspartiet (2010), Forestillinger om flugt og hjemkomst (2011), Nuller i mellemlandet (2012) og e-bogen Heste på marken (2013).

14 26 Romaner Romaner 27 Den tynde luft Drengen uden baggrund 249,- Ethvert rejseselskab har sin egen interne sociale dynamik, og det er nærmest uundgåeligt, at den tilbagetrukne Freja bliver udelukket fra resten af gruppen under rejsen til Peru. Den eneste, hun har en nogenlunde fornuftig kontakt til, er Jesper. Derfor er det også ham, hun søger trøst og omsorg hos efter et brutalt overfald på turistbussen. Hjemme i Danmark venter Sigrid, der bruger tiden alene til at overveje sit ægteskab med Jesper og deres fælles fremtid. I Den tynde luft afsøger Lise Andersen tre menneskers tilværelse og retter et skarpt øje mod de valg, de og vi træffer, og de forbindelser, vi danner i løbet af et liv. Drengen Casper bliver fundet sammen med sine forældre i et skur i Rødby. Forældrene ved ikke, hvor de kommer fra, eller hvor de er på vej hen. Forgæves prøver myndighederne at opklare deres identitet, men opgiver og placerer familien i en lejlighed i byen. Her vokser Casper op med en far, der bruger syv dage på at læse mandagsavisen, og en mor, der sidder paralyseret foran tv et. Da Casper er sytten, omkommer hans far i en ulykke, og hans mor bliver indlagt med en psykose. Han bliver sat i plejefamilie, men mistrives og stikker af til Paris. Som voksen forsøger Casper at dykke ned i forældrenes fortid. Spor dukker op og fører ham til San Francisco, hvor forældrene tog en fatal beslutning i hippietidens summer of love. 299,95 ISBN sider Romanen fortæller i et lettilgængeligt tempo og med stor troværdighed en historie om, hvad der kan ske, når den trygge tilværelse pludselig forskubber sig, og der opstår sprækker i ellers stærkt forankrede forhold. Kristeligt Dagblad Romanens McGuffin er et stof, der angiveligt kan påvirke hukommelsen og måske afhjælpe Alzheimers. Det er i sig selv spændende, men det er Caspers færd i den virkelige verden, der tilfører romanen særlige kvaliteter. Bogvægten ISBN sider Lise Andersen er født i Aalborg i Hun debuterede i 1991 med en digtsamling. Hun har skrevet børnebøger, romaner, noveller, lyrik m.m. foreløbig 23 titler. Hun har boet og arbejdet som sundhedsplejerske i flere udviklingslande, hvilket også afspejler sig i hendes forfatterskab. Nina Belling, født 1957, debuterede i 2000 med romanen Til en fremmed. En række romaner og en børnebog er kommet til, senest Nattens stemmer fra Hun har siden sin debut modtaget flere legater, bl.a. fra Statens Kunstfond.

15 28 Romaner Romaner 29 En togrejse en dag i november Det hele starter med et dødsfald. Livsnyder, læge og jazzmusiker Eigil Thygesen synker sammen på scenen med sin elskede klarinet i hånden. Den efterfølgende fredag stiger fire vidt forskellige passagerer på toget fra København til Aarhus. Vi får gennem romanen et indblik i deres livshistorier, følelser og tanker, og gennem deres samtaler bliver vores turbulente samtid også belyst. Og det bliver langsomt klart, at der er et uopklaret spørgsmål om, hvordan menneskeskæbner opstår. Er det rent genetisk eller betyder den sociale arv mere, end vi somme tider indser? for vi har ikke mere plads på disketterne for vi har ikke mere plads på disketterne er historien om en ufattelig tragedie, der bliver begyndelsen på en stor kærlighed. Det hele tager afsæt i tre søstre, der tager deres fætter til sig som deres egen lillebror, og historien handler om det fælles liv, der følger. Om at elske og blive elsket og om at opdage, hvor stort begge dele er. Samtidig handler det også om at skulle forlige sig med en smertefuld fortid og komme videre med sit liv. Og om oralsex lad os ikke glemme oralsexen. Romanen udspiller sig i årene og tegner et tidsbillede af en periode, der var fuld af forandringer. 289,95 ISBN sider Medrivende, men lidt langstrakt og ikke lydefri roman om en kompliceret, dominerende mand og hans splittede familie. Lektørudtalelse Bent Hein er født i Nyborg i I en årrække var han medindehaver af en VVS-forretning, derefter var han med til vedligeholdelsen af de tekniske installationer på Storebæltsbroen og i tunnelen. Han er gift, har 3 voksne døtre og 5 børnebørn. Bent Hein debuterede som forfatter i 1999 med den socialrealistiske roman Den indre angst. I 2003 udkom romanen Kan trolde elske? I 2009 fulgte romanen Tombola og i 2012 kriminalromanen De tavse skrig. Hun rømmer sig, læner sig frem og siger smilende, men samtidig overdrevet bestemt: Slikke inde i hendes skød, og når hun så har løsnet sig, så to fingre op, der masserer forsiden, alt imens du suger på hendes klitoris. Med den anden hånd fletter du fingre med hende, så du kan følge med i, hvornår hun kommer, og så hun ved, du er vild med hende. Og efter hun er kommet, fortjener hun et smækkys, både på det smukkeste sted på sin krop og på munden, forstået? Rasmus Thomsen, f. 1978, er uddannet cand.merc. og arbejder med erhvervskommunikation. Han er opvokset i Jylland, men er i dag bosiddende i Hellerup. for vi har ikke mere plads på disketterne er hans debutroman. 279,- ISBN sider

16 30 Romaner Romaner 31 Forhold mellem kvinder 299,95 ISBN sider Karoline, der er midt i fyrrerne, er lesbisk og single. Hendes fjorten år yngre veninde, Ditte, er blevet gravid med Vivi og har derefter forladt hende. Karoline støtter hende igennem de svære stunder under graviditeten, og da barnet bliver født, tilbyder hun Ditte at flytte ind hos sig, indtil hun er tryg ved sin nye rolle som mor. Karoline formår dog stadigvæk at leve singlelivet og roder sig ud i et par komplicerede forhold. Hun indleder blandt andet et forhold til en jordmoder, som gerne vil udgive sig for at være lige så heteroseksuel som Barbie. Det bliver en omtumlet periode i Karolines liv. Vi følger hende gennem glæde, sorg, frustrationer, svigt, fordomme, kærlighed, orgasmer, venskaber og i oplevelsen af, at livet ikke altid fører os derhen, hvor vi regner med. Skal jeg være helt ærlig, bliver jeg en anelse forvirret over hendes store interesse for afspænding. Enhver kan vel interessere sig for afspænding? spurgte Ditte og gjorde en grimasse. Det er ikke så meget interessen, jeg undrer mig over, men måden hun giver udtryk for den på. Josefin Kjellström (f. 1966) er uddannet pædagog og massør og arbejder i dag i en børnehave. Hun kom i 1987 fra Sverige til København for at studere Maria Montessoris pædagogiske teorier. Forhold mellem kvinder er hendes debut. Hvorfor ser de mig ikke Laila vil elskes, have et rigt liv, og være synlig lige som de andre, kongefamilien, de berømte og alle dem, der får succes. Hun hader sin baggrund, vil væk fra den, og det skal være med en mand, der er stærk og kan give hende det, hun drømmer om: tryghed, kærlighed, penge og frihed. Men hun synes konstant at vælge forkert og føler sig snydt og manipuleret, når hun oplever, at hun blot er en brik i et større spil. Vreden rejser sig i hende, hun vil gøre oprør, men styres af følelser, der holder hende fast i den onde cirkel. Og måske er det hendes egen skyld? Måske er det rigtigt, at hun ikke er fornuftig nok, at hun er alt for følelsesladet og for nemt taber hovedet? Det går jo galt hver gang. Det eneste, hun har fået fra mændenes side, er tre børn. En dag tager følelserne dog virkelig magten fra hende, og endelig handler hun rationelt, synes hun selv. Det kan du ikke være bekendt! skreg Laila. Du er ligeglad med mig. Jeg er ikke en skid andet end noget, du leger med. Jeg er bare en kugle i en flippermaskine. Forretningsmand! råbte hun med al den ringeagt, hun kunne frembringe. Og så græd hun. Hvor var han dog håbløs. Der er ingen, der leger med dig. Allans stemme var mild, men hun så også det veltilfredse udtryk, der gled hen over hans ansigt. Han nød hendes vrede. Sådan var det hver gang. Hun skulle blive gal, før han fik øje på hende. Werner Funder (født i København, 1942) forlod skolen som fjortenårig, derefter skoleskib, læreplads, værnepligt, otte år i udlandet, og kandidateksamen i Aarhus i spansk og samfundsfag. Arbejdede derefter en årrække med voksenundervisning og personaleuddannelse som underviser og tilrettelægger, i Danmark og udlandet. Bor nu i Frankrig og skriver romaner om mennesker, der leder efter det gode liv. 299,95 ISBN sider

17 32 Romaner Romaner 33 I aften synger de I det lange løb Sydafrika i begyndelsen af 70 erne. Apartheid fungerer effektivt. De hvide har magten. Nelson Mandela er livsvarigt fængslet på Robben Island. John, en ung eventyrlysten dansker, rejser ned gennem Afrika og oplever kontinentets sociale og politiske virkelighed. Han møder den væbnede frihedskamp i Angola i en flygtningelejr, og det bliver et vendepunkt, både på rejsen og i hans liv. Kort før han når Cape Town, møder han Nina, en nyuddannet tandlæge fra en velstående engelsktalende farmerfamilie. Hun har haft en privilegeret opvækst, og alle forventer, at hun gifter sig med sin overklassekæreste og stifter familie. Eller er der et andet liv? Sammen med John rejser hun rundt i Sydafrika og møder en virkelighed, hun aldrig før har kendt. Folkeskolerne løber sidste fredag inden efterårsferien det årlige motionsløb. For nogle er det en sur pligt, mens det for andre er en velkommen chance for at hævde sig. Går man i en hård klasse og har ti års opsparet frustration i bagagen, så vil man gerne bevise, at man er hurtigst. Men ti kilometer er ikke bare noget, man uden videre løber. På samme måde med frustrationerne: Man vil så gerne have udløb for dem, men hvad pokker skal man stille op? Det er slet ikke nemt at være Benjamin, og nu lyder startskuddet til løbet. 299,95 149,95 ISBN Omslag med flapper 289 sider De har taget alt fra mig undtagen mit tøj. Jeg befinder mig midt imellem søvn og vågen, snart lidt mere af det ene snart lidt mere af det andet. Vågner med et sæt. Et bump mod døren og et udbrud: Din forbandede kaffer! og igen de dumpe lyde, der ikke er til at tage fejl af, og som hver gang efterfølges af et brøl af smerte. Det bliver ved og ved. Jeg går hen til døren og hamrer på den. Langsomt nærmede gruppen sig en bakketop, da Michael pludselig begyndte at sakke bagud. Han stønnede højlydt og skærmede sig for blæsten og regnen med sine hænder. Benjamin kiggede sig tilbage og tænkte på, hvor længe han selv hang på. Imens satte Gert tempoet gevaldigt i vejret, og så var det bare at hægte sig på. I en rasende fart nærmede de sig bakketoppen, og kadencen gik hele tiden op. Det var lige før, at man troede, man var hjemme på atletikbanen på sportspladsen og i gang med at løbe sprint. ISBN sider Ebbe Madsen er født i København i 1949 og debuterede i 1978 med en novelle i antologien Mig og Uniprint og andre fortællinger udgivet af Socialistisk Kulturfront. Er uddannet ergonom og deler sin tid mellem at være sammen med sine fire børn, sine to børnebørn, arbejde på Odense Universitetshospital og skrive i Berlin. Jørn Falk blev født i 1969 i Aalborg. Han har en alsidig række studier bag sig, en varieret arbejdserfaring og en diagnosticeret sindslidelse. Nu er han, på baggrund af sine livserfaringer, lærer i psykiatri. Ud over at være en ivrig forfatter med fokus på filosofi, psykologi og sociologi er han særdeles musikinteresseret.

18 34 Romaner Romaner 35 Igennem ingenmandsland I starten af det tyvende århundrede vokser to forskellige drenge op i hver sin engelske by. Siegfried Simmel er søn af en tysk diplomat, og da han under første verdenskrig bliver rekrutteret, er det med den klare forståelse, at han skal have en loppetjans langt fra frontlinjen. James Cape melder sig derimod frivilligt for at komme væk fra sin fastlåste tilværelse. Ingen af dem kan forudse, hvilke rædselsfulde oplevelser de står over for, og i årene efter krigen bliver James tilværelse farvet af minderne og erfaringerne. Og han må forsøge at gøre op med fortiden, hvis fremtiden skal give nogen mening for ham. Koste hvad det vil. Irmelin var mit navn Gammel synd kaster lange skygger. Elisabeth Rackham har gennem sin traumatiske barndom søgt tilflugt i sit rige indre liv. Hun blev i sit sind til Irmelin, en usædvanlig, ung kvinde, hvis dramatiske historie udspillede sig i middelalderens England. Men som Elisabeth bliver ældre, erfarer hun, at Irmelins historie måske ikke er fri fantasi. Den enorme ondskab, hun stod over for, var ægte. Og Elisabeth er ikke den eneste, der husker sit tidligere liv. Ukendte kræfter er begyndt at interessere sig for hende 249,95 ISBN sider Beskrivelse af skyttegrave, krig og ventetid virker realistisk, James er lidt af en helt, men ellers er romanen meget overbevisende. - Bogvægten Vind, og fortæl sandheden Tab, og bevar hemmeligheden. Et jaget udtryk fór over rytterens ansigt. De sidste par dages nonstop skænderier omkring det forestående bryllup havde tæret mere på ressourcerne, end Elisabeth havde været klar over, og hun var nu så inderlig træt, at hun ønskede at kravle i hi og først dukke op ved forårets ankomst. Vind eller tab Tiden var ikke inde til at træffe et endeligt valg, og dog fyldte problemerne i den grad hendes splittede sind, at hun overvejede mulighederne i de kostbare minutter, før det blev hendes tur til at ride ind i arenaen. 349,95 ISBN sider Gert H. N. Laursen er cand.merc. og Executive MBA og har gennem årene har haft ledende stillinger hos bl.a. Maersk og IBM. Desuden er han forfatter til en række fagbøger om information management. Igennem ingenmandsland er hans skønlitterære debut. Jeannette Corin Cortsen (født 1965) er uddannet inden for kontor og arbejder som sagsbehandler hos en offentlig myndighed. Hun bruger en stor del af sin fritid på at skrive, men er også interesseret i Storbritanniens historie, antikviteter, arkitektur, hestesport og det spirituelle.

19 36 Romaner Romaner 37 Jeg brænder sgu fucking hele lortet! Jeg dør udskyldig Caroline Mathildes venskab med Struensee 299,95 Inga er sagsbehandler. Det er en helt almindelig dag på jobbet. Den dag skal der komme tre borgere til samtale, men det er dagen efter den værste dag i hendes liv. Hvordan vil hun klare det? Vil hun kunne tage presset? Ja, selvfølgelig kan jeg det, tænker hun. Jeg er jo en gammel rotte i faget. Men det er ikke hvem som helst, der kommer til samtale den dag Flygtningen fra Balkan er den første. AA, der har været chauffør, men som kørte ind i folk, er den anden. Pigen med slangen er den tredje. Det bliver en hård dag. En sagsbehandlers mareridt. Kan en sagsbehandler ende med selv at blive en sag? Hvorfor egentlig ikke? Den unge dronning Caroline Mathilde mistede på få år alt sin mand, sine børn, sin dronningekrone. Hun blev skandaliseret, lagt for had, beskyldt for utroskab og sendt i ensomt eksil på et slot i Celle. Caroline Mathildes kærlighedsdrama med livlægen Struensee er Danmarks mest berømte love-story. Men til sin død insisterede hun på, at det var pure opspind. Caroline Mathildes sidste år i Celle er et ret ukendt, men højdramatisk kapitel i Danmarkshistorien. Desperat for at blive genforenet med sine børn planlægger hun at vælte det danske styre og blive genindsat på tronen. En engelsk eventyrer er sammen med en gruppe danske officerer og adelige villige til at risikere deres liv for hende. Og på sidelinjen er England parat til at støtte hendes kupforsøg og indsætte imperiets mægtige flåde mod Danmark. 299,95 ISBN sider Handlingen bevæger sig frem mod sin skæbnebestemte afslutning, i sit eget tempo med god tid til at aflæse personernes mangeartede relationer til hinanden. Teknikken består i udlægning af røgslør på røgslør, så læseren først langt inde i bogen forstår, hvad hovedintrigen egentlig går ud på. Gitte Paracha Thorhauge påtager sig gerne rollen som skæbnens dukkefører. Romanen giver et overbevisende og interessant indtryk af det intrigante hof med dets intense magtkampe. Bogvægten ISBN sider Bogrummet Jeg brænder sgu fucking hele lortet er Gitte Paracha Thorhauges tredje roman. Hun er selv fra Aalborg, hvor romanens handling foregår. Hun har tidligere udgivet romanerne Anna Rubina Slægt og Anna Rubina om en ung pige med rod i to kulturer. Derudover har hun udgivet to digtsamlinger. Henning Rovsing Olsen (f. 1933) var i en årrække journalist ved københavnske dagblade. Efterfølgende har han haft chefstillinger på bl.a. Politiken og Søndags-BT. I 1986 blev han presse- og kulturråd i Udenrigsministeriet og senere ambassaderåd i Reykjavik. Han har i en snes år forsket i Struensee-perioden i både ind- og udland.

20 38 Romaner Romaner 39 Knacker Lange spor 249,95 ISBN omslag MED flapper 276 sider En aprildag i 1917 kommer frontsoldaten Esben Mikkelsen hjem på orlov efter to år ved Vestfronten. Han er mærket af de mange krigsoplevelser, og da han som sønderjyde er tvunget i tysk krigstjeneste, føler han absolut ingen lyst til at holde gang i den tyske krigsmaskine. Inden han kan nyde to ugers fred sammen med familien, skal han overbringe en vigtig besked til sin svigerinde. Men en uoverensstemmelse med den lokale grænsegendarm resulterer i en afkortning af orloven, og snart ser han sig selv igen på vej til skyttegravene i Frankrig. En pludselig indskydelse får ham til at desertere kort efter afrejsen fra kasernen. Det bliver en kamp for overlevelse, for de tyske myndigheder agter ikke at se igennem fingre med en desertør. Let læst og velskrevet roman. Kristeligt Dagblad Det onde, mennesker gør, lever videre efter dem nogle gange i generation efter generation. Det er en bitter erfaring, som ofte nok gøres, men spørgsmålet er, hvordan man håndterer den? Hvor nogle går til grunde i kampen for at overvinde det onde, preller det af på andre som vand på en gås. I Lange spor følger vi to slægter gennem tre generationer og bliver vidne til deres kampe for at overvinde fortidens skygger. Krøniken tager afsæt i de slesvigske kriges rædsler og fortæller om, hvordan to unge mænd klarer sig igennem dem og får skabt et liv bagefter. De reagerer meget forskelligt på krigens traumatiserende oplevelser, og det kommer til at trække spor i de næste hundrede år af slægtens historie. Romanen udspiller sig i samfundene langs Gudenåen og giver foruden den dramatiske familiehistorie et detaljeret billede af det mangfoldige liv her. 299,95 ISBN sider Der er meget at rose bogen for. Weekendavisen Det afgørende, som det stilles op i romanen, er, hvordan vi håndterer udfordringerne onde som gode. Kristeligt Dagblad Karsten Skov Skov (f. 1963) (f. 1963) er lektor er lektor på Erhvervsakademi på Sydvest Sydvest og ekstern ekstern lektor lektor under under Institut Institut for Grænseregionsforskning grænseregionsforskning på Syddansk på Syddansk Uni- Universitet. Han debuterede Han debuterede i 1995 som i 1995 forfatter som af forfatter faglitteratur. af faglitteratur. Knacker hans Knacker første er roman. hans første og roman. Hans Kristian Jørgensen (f. 1934) er bosat i Viborg og stammer fra Midtjylland. Han har undervist i folkeskolen, arbejdet som højskolelærer og været ungdomsskoleforstander på Sjælland. Senere blev han sognepræst og provst i Vestjylland. Lange spor er hans debutroman.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig.

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Den lige landevej ligger vidstrakt foran os, endeløs med små sving og små stigninger. Det gør os udmattede at se på

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

studie Kristi genkomst

studie Kristi genkomst studie 14 Kristi genkomst 81 Åbningshistorie En aften, mens jeg gik i gymnasiet, sad jeg og spiste sammen med en af mine klassekammerater, og vi talte om Jesu genkomst. Som teenager havde jeg mange spørgsmål

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

22.s.e.trin.A 2017 Matt 18,23-35 Salmer: Det er sagt så klogt: Den som ikke kan tilgive andre, brænder den bro ned, som han

22.s.e.trin.A 2017 Matt 18,23-35 Salmer: Det er sagt så klogt: Den som ikke kan tilgive andre, brænder den bro ned, som han 22.s.e.trin.A 2017 Matt 18,23-35 Salmer: 753-523-522 885-845-598 Det er sagt så klogt: Den som ikke kan tilgive andre, brænder den bro ned, som han selv skal gå over. Det er rigtigt. Vi er klart afhængige

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Skrevet af Asta Sofia Resume Eksil er en ungdomsroman der handler om en ung pige, ved navnet Samantha. Man følger hende gennem fire år, fra hun er 15, tii hun er 18

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Filip M. Lund hemmelig detektiv. Altid på sporet af livets store spørgsmål. Gurli posedame og fuglemor. Gemmer alt i sine poser. Og lidt til.

Filip M. Lund hemmelig detektiv. Altid på sporet af livets store spørgsmål. Gurli posedame og fuglemor. Gemmer alt i sine poser. Og lidt til. Filip M. Lund hemmelig detektiv. Altid på sporet af livets store spørgsmål. Gurli posedame og fuglemor. Gemmer alt i sine poser. Og lidt til. Karlo gammel bokser og ejer af Karlos Kiosk. Børge B og Kalle

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang 478 Vi kommer til din kirke, Gud på Op al den ting 448 Fyldt af glæde 70 Du kom til vor runde jord 411 Hyggelig rolig Nadververs 69 v. 5 6 af Du fødtes på

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

På egne veje og vegne

På egne veje og vegne På egne veje og vegne Af Louis Jensen Louis Jensen, f. 1943 Uddannet arkitekt, debuterede i 1970 med digte i tidsskriftet Hvedekorn. Derefter fulgte en række digtsamlinger på forlaget Jorinde & Joringel.

Læs mere

2.s.i fasten. A Matt 156,21-28 Salmer: Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde.

2.s.i fasten. A Matt 156,21-28 Salmer: Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde. 2.s.i fasten. A. 2019 Matt 156,21-28 Salmer: 753-410-128 582-25-6 Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde. Men hvad mener Jesus med det? Jo, han kender hjerterne, kan man sige,

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet?

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? 1 Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? I en højde af 30.000 fod et eller andet sted mellem Buffalo og Dallas stak han bladet i stolelommen foran mig, vendte sig mod mig og spurgte:»hvad arbejder

Læs mere

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14 Salmer: Lem Kirke kl 9.00 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Rødding Sognehus kl 10.30 739 Rind nu op

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

4. Søn.e.h.3.k. d Matt.8,23-27.

4. Søn.e.h.3.k. d Matt.8,23-27. 4. Søn.e.h.3.k. d.30.1.11. Matt.8,23-27. 1 Tit og ofte, når vi åbner for fjernsynet, vises der indslag fra krige, der foregår forskellige steder i verden. Indimellem er der også et indslag, der handler

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel.

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. 2 Mos 20,1-17, Rom 3,23-28, Matt 19,16-26 Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. Martin Elmquist) Lihme 10.30 5 O, havde

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres magre krikker. Harm var i spidsen. Hun holdt Tyrfing

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Læsninger: 1. Mos. 18,20-33 og Luk. 18,1-8 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Det er

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5 Under jorden Jørgen Hartung Nielsen Under jorden Sabotør-slottet, 5 Under Jorden Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2011 Illustrationer: Preben Winther Tryk:

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty ARTIKEL Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty Christina Copty Terapi mail@christinacopty.dk telefon 31662993 N ogle mennesker fordømmer ægtepar, der vælger skilsmisse,

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere