Skriftlig beretning 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skriftlig beretning 2019"

Transkript

1 Skriftlig beretning 2019 Personalesituationen Desværre bød 2018 igen på nedlæggelse af alt for mange lærerstillinger med afskedigelser til følge. Assens Kommune er forpligtet til - og udviser stor vilje til - omplacering i høringsperioden, men den vilje stopper omgående, når den endelige afsked er fremsendt. Trods en årlig personaleomsætning på % har det ikke været muligt at få Assens Kommune til at trække opsigelser tilbage, hvis der opstår ledige stillinger i den enkeltes opsigelsesperiode. Kredsen mener: Det vil være god personalepolitik at tilbyde ledige stillinger til evt. opsagte lærere i hele opsigelsesperioden. Forhandlinger om lokal arbejdstidsaftale På grund af de centrale overenskomstforhandlinger har der i 2018 været en lang pause i de lokale arbejdstidsforhandlinger. Sidst på efteråret genoptog kreds og kommune forhandlingerne med henblik på at nå i mål med en arbejdstidsaftale, som skulle indeholde et maksimum for undervisning (kredsens ønske) og en frigørelse fra opgørelsesbestemmelser (kommunens ønske). Vi måtte imidlertid konstatere, at det på grund af den økonomiske situation ikke var muligt at nå i mål. Bl.a. ville et maksimum for undervisning blive for højt, til at vi fra kredsens side ville indgå en sådan aftale. Forhandlingerne er derfor sat på standby på ubestemt tid, og det er i stedet aftalt, at der i begyndelsen af 2019 arbejdes med justeringer af det eksisterende Dialogpapir. Kredsens holdning: Det er for farligt at låse sig fast på et for højt maksimum på undervisning, som udspringer af en dårlig økonomi på skolerne.

2 Dialogpapir 2018 Siden 2014 har vi i Assens Kommune haft et Dialogpapir om arbejdstid. Papiret beskriver hvilke fælles holdninger/aftaler kreds og kommune har vedr. arbejdstidsspørgsmål. Omkring sommerferien 2018 blev papiret justeret i forhold til flekstid og lejrskoler. Der er nu efter aftale på den enkelte skole mulighed for mere flekstid end de 2 timer, der hidtil har været aftalt. Det er også aftalt, hvordan rådighedstimer ved hjemkomst fra lejrskole håndteres. Kredsens holdning: Dialogpapiret bør åbnes endnu mere i forhold til at skabe friere rammer for den enkelte lærers arbejdstidsplanlægning. Det kommunale budget I efteråret 2017 indgik politikerne i Assens Kommune et rigtigt valgbudget, så 2018 tegnede lyst og roligt. Valget var dog dårligt overstået, før den reelle økonomiske virkelighed meldte sig, og regningerne for valgbudgettet skulle betales blev i stedet for økonomisk ro og fred aflyst af genopretningsplaner, indkøbsstop, vikarstop og generelle besparelser med store konsekvenser for skolerne. Kredsen efterlyser: Større politisk ansvarlighed fra vores Byråd Budget Vi bliver hele tiden overdænget med bekymringer om, at vi bruger alt for mange penge på kommunal service i Assens Kommune, og at regeringens økonomiske straf hænger lige over hovedet. Samtidig kan vi konstatere, at skolevæsenet i Assens Kommune er fra mio. kr. billigere end andre fynske kommuner. Det kan altså ikke være skoleområdet, som er årsag til driftsoverskridelser. I 2017 besluttede Byrådet i enighed, at man ikke ville være kendt for at være Fyns billigste skolevæsen, men det bedste. Kredsen mener: Det er på tide, at Byrådet lever op til egne visioner og får skaffet den nødvendige finansiering til det skolevæsen, man har besluttet at drive.

3 Strukturdebat Strukturdebatten i 2017/18 var alt andet end sober at være vidne til. Hele strukturdebatten skabte en helt unødvendig uro på skoleområdet, og dønningerne er nået langt ind i 2018 på grund af bl.a. tilbagerulning af allerede trufne beslutninger. I skrivende stund er man politisk i gang med at åbne endnu en tilbagerulning i forhold til fælles ledelse. Kredsen forventer: Når der træffes strukturbeslutninger, skal det ske med så bredt et politisk flertal, at der ikke skabes uro om de trufne beslutninger efterfølgende. Tildelingsmodeller for inklusion I 2018 er det forberedende arbejde hen mod en socioøkonomisk tildeling af inklusionsmidler begyndt. Grundlæggende er det en god idé at tildele inklusionsmidler efter socioøkonomiske principper. Kædet sammen med incitamentsstyring og generel dårlig økonomi på skolerne er det dog nærliggende at frygte, at det bliver økonomien, som styrer, hvilke inklusionstilbud, der kan gives og ikke barnets konkrete behov. Kredsen mener: Den nuværende tildelingsmodel med kr. pr. elev bør ændres, så der i højere grad tages udgangspunkt i, hvilke reelle behov der er på alle kommunens skoler.

4 Ny hovedorganisation I 2018 besluttede LO og FTF at lægge sig sammen i en ny hovedorganisation FH. FH står for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Kigger man på hele forløbet omkring overenskomstforhandlingerne i 2018 står det klart, at det på trods af sprækker var sammenholdet på tværs, som var med til at skabe et resultat. Forventningen er da også, at en samlet hovedorganisation vil stille lønmodtagerne stærkere i kommende forhandlinger. Frem mod 2021 skal den lokale struktur i den nye hovedorganisation forhandles på plads. Kredsen vil arbejde for: I DLF er vores lokale struktur en stor styrke, så vi ser gerne en lokal struktur på Fyn i den nye hovedorganisation. OK18 Overenskomstforhandlingerne i 2018 blev en gyser af rang, med forligsinstitutionen, konfliktvarsler og udsættelser af samme. I sidste ende blev der dog indgået forlig på alle områder. Ser man på lønstigningerne, er der generel tilfredshed med resultatet. Set fra lærerside kunne vi godt have ønsket en central arbejdstidsaftale, men omvendt er det kun de færreste, som tror på, at vi stående alene som lærergruppe i en konflikt kunne have opnået en tilfredsstillende arbejdstidsaftale. Kredsen mener: Blækket på arbejdstidskommissionens anbefalinger skal dårligt være tørt, før KL og DLF påbegynder forhandlingerne om en ny central arbejdstidsaftale.

5 Åbent kursus 2018 Efter flere års pause genopstod Åbent Kursus for kredsens medlemmer i Omkring 80 medlemmer var tilmeldt, og deltagerne blev præsenteret for: Arbejdstid 2019 v. Esben Krægpøth og John Rasmussen. Folkeskolen efter læringsmålstyringen v. Keld Skovmand. Afvæbnet kritik v. Rasmus Willig. Djøf med løgn II et show om vores absurde arbejdsliv v. Per Helge. Kredsen fik mange positive tilbagemeldinger i løbet af kurset, og den efterfølgende evaluering viste stor tilfredshed. Kredsen mener: Åbent medlemskursus er en god måde at involvere kredsens medlemmer i det faglige arbejde. Arbejdstidskommissionen I efteråret 2018 gik arbejdstidskommissionen i gang med sit arbejde. Indtil videre er tiden hovedsalig gået med skolebesøg, hvor de lokale arbejdsforhold søges afdækket både gennem individuelle samtaler og gruppesamtaler med lærere/ledere på skolen. Kommissionen har ofte bedt om en samtale med den lærer, som har mest undervisning, og har på ingen måde ønsket at se skolens eget glansbillede udadtil. Kredsen forventer: At kommissionen kommer med et reelt bud på arbejdstidselementer, som fremadrettet kan forbedre lærernes arbejdsmiljø f.eks. en sammenhæng mellem undervisning og forberedelse.

6 Ny MED-aftale HovedMED i Assens Kommune har i 2018 brugt kræfter på at skabe grundlaget for en ny MED-aftale. Den gamle aftale stammer tilbage fra kommunesammenlægningen i 2007, hvor det var vigtigt at få samarbejdskulturerne fra de 6 gamle kommuner og Fyns Amt indarbejdet i en aftale. Et stort ønske var at få en ny, og mere kortfattet/brugbar aftale. Det er lykkedes, og der er stor forventning til, at den nye aftale vil være mere brugbar i det daglige samarbejde mellem ledere og medarbejdere. Kredsen mener: Den nye MED-aftale er gennemsyret af ønsket om et tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, inden beslutninger træffes. HovedMED og FællesMED Arbejdet i HovedMED og FællesMED har i 2018 været præget af den ene besparelsesrunde/opbremsningsrunde efter den anden. Medarbejdersiden har stået fast om det princip, at rammebesparelser ikke kan anbefales. Vi har gang på gang skrevet til Byråd/udvalg, at politikerne selv skal stå på mål for, hvilke serviceforringelser de ønsker at gennemføre. Den opgave skal ikke decentraliseres ved blot at fjerne et beløb pr. barn. Kredsen mener: Tag nu politisk ansvar for de besparelser I som Byråd gennemfører.

7 DLF s kongres På kongressen d oktober drøftede vi folkeskoleideal, DLF s arbejde i den nye hovedorganisation Fagbevægelsens Hovedorganisation, Ny-start samarbejdet og evaluering af OK18. OK18 gav løfter om en ny samlet fagbevægelse, hvor lærerne måtte tage til takke med Ny Start i stedet for en ny arbejdstidsaftale. Det har dog efterfølgende vist sig, at signalerne fra arbejdet med lærernes arbejdstid i den nedsatte kommission foreløbig tegner positivt. Løntjek Kredsen tilbød løntjek i efteråret Denne gang opfordrede vi til, at man indsendte sin lønseddel, hvorpå man ville modtage skriftligt svar. Kredsen er på denne måde blevet opmærksomme på flere forhold: Ved overgang fra at være tidsbegrænset ansat til at være fastansat, har man som uddannet lærer ret til et løntrin for fastholdelse/ tiltrækning. Dette var ikke sket i et par tilfælde. Hvis man udnytter retten til at gå ned i tid, efter at man er fyldt 60 år (overgangsordningen for aldersreduktion), skal man have udregnet en personlig pensionsprocent, som sikrer, at man får indbetalt, hvad der svarer til en fuldtidsansats pensionsindbetaling. En lærer fik efterbetalt differencen mellem en ansættelse på 80 % og fuld tid, hvilket ikke var sket ved overgangen til en fuldtidsansættelse. Alt i alt var der tale om ikke-ubetydelige løn- og pensionsmidler, som blev opfanget i løntjekket. Kredsen mener: Vi opfordrer til at medlemmerne gør brug af løntjek. Også gerne udenfor perioder, hvor vi kører kampagnen.

8 Undervisning i dansk som andetsprog Med nedlæggelsen af modtageklasserne forsvandt også en række udbetalinger af tillæg for undervisning i dansk som andetsprog. Kredsen har arbejdet på at få skolelederne til at anerkende, at der er tale om undervisning i dansk som andetsprog, hvis man har en elev, der har et andet modersmål end dansk og som først ved kontakt med det omgivende samfund, eventuelt gennem skolens undervisning, lærer dansk. For at understøtte lærernes arbejde gennemfører Assens Kommune et korterevarende kursus i dansk som andetsprog, der dels opleves som helt utilstrækkeligt, dels har taget udgangspunkt i et alt for lavt niveau. Kredsen mener: Lærerne skal være uddannet til opgaven og have mulighed for at udføre den med tilstrækkelig kvalitet. Det er ikke tilfældet i øjeblikket. Lokale lønforhandlinger De lokale lønforhandlinger skulle være indledt i efteråret 2017, men blev udsat til januar Kredsen forhandlede med de enkelte skoleledere, da vores første oplæg om en generel forhøjelse af Assenstillægget blev afvist af kommunen. Resultatet af forhandlingerne blev derfor forskelligt fra skole til skole. Arbejdsgiversiden var meget længe om at afslutte forhandlingen med skriftlige aftaler. Mens enkelte aftaler blev underskrevet ved selve mødet, blev den sidste aftale underskrevet i december, altså 11 måneder efter selve forhandlingen. Kredsen mener: Lokalløn skal udmøntes i henhold til rammeaftale om lokalløn for lærere m.fl. Kommunen skal leve op til sit eget mål om udmøntning af 8,7 % af lønsummen i lokallønsmidler.

9 Sagsbehandling Kredsen er løbende i kontakt med medlemmer i store eller små sager. Vi yder sagsbehandling ved sygemeldinger, samtaler med arbejdsgiver, a-kasse eller jobcenter, barselsplanlægning, lønberegning og meget andet. Vi yder også rådgivning ved tjenestemandspensionering og en første vejledning ved overenskomstansattes pensionering. Vi er ofte involveret i forløb vedr. afklaring i forhold til fleksjob. Vi er aftalepart mht. lønaftaleskemaer ved nyansættelser eller tildeling af ekstra løntillæg. Og vi rådgiver om feriespørgsmål. Med den nye ferielov, der træder endeligt i kraft d. 1/9 2020, forudser vi, at der også her bliver en del spørgsmål at besvare. Endelig står vi f.eks. til rådighed ved spørgsmål om vold, trusler og magtanvendelse, forældreklager, politianmeldelse, ytringsfrihed og arbejdsmiljø. Listen over sagsområder er omfattende og ikke fuldt beskrevet her. Ca. 25 % af medlemmerne gør i løbet af et skoleår brug af deres mulighed for at få rådgivning indenfor en række områder. Persondataforordningen Fra d. 25/ trådte de nye regler for behandling af personfølsomme oplysninger i kraft. Vi har været vores sagsbehandling igennem og oprettet en række procedurer i den forbindelse. Alt sammen noget som medlemmerne ikke direkte mærker til. Formålet med handlingerne, at sikre det enkelte medlems krav på, at vi behandler personfølsomme oplysninger korrekt og ifølge lovgivningen, er vigtig og nødvendig. Kredsen mener: Vi behandler fortsat personfølsomme oplysninger i fuld fortrolighed og i overensstemmelse med lovgivningen.

10 Fælles Mål hvad nu? I juni 2018 var både undervisningsministerens rådgivningsgruppe og arbejdsgruppe klar med henholdsvis pejlemærker og anbefalinger i forbindelse med aftalen om lempelser af bindingerne i Fælles Mål. Det er af stor betydning, at både DLF, KL og Skolelederforeningen bakker op om disse pejlemærker og anbefalinger. Der er eksempelvis enighed om, at de færre bindinger skal give øget lokal og didaktisk frihed til skolerne, ligesom man vægter en styrkelse af den professionelle dømmekraft. I øvrigt tales der ikke længere om læringsmålstyret undervisning. Kredsen mener: Vi har en forventning om, at Undervisningsministeriets pejlemærker og anbefalinger får afsmittende effekt på arbejdet med Meebook og elevplaner på kommunens skoler. Meebook bør udelukkende være et arbejdsredskab for lærerne.

11 Styrket samarbejde med AMR Kredsene skal hjælpe enkeltmedlemmer, der henvender sig om arbejdsmiljøspørgsmål og yde bistand i arbejdet for medlemmer, der er valgt som arbejdsmiljørepræsentanter. Der lægges op til et styrket samarbejde mellem de lokale kredse og AMR på skolerne, og i den forbindelse inviterer kredsen til fællesmøde for AMR og TR omkring ny MED aftale 4 marts. Registrering af arbejdsskader Vestfyns Lærerkreds har også i 2018 haft fokus på arbejdsskader. Der er behov for opmærksomhed, fordi antallet af anmeldelser er støt stigende, og antallet af erstatninger samtidig er faldende. Det er altså en klar tendens, at det bliver stadig sværere at føre bevis for, at skaden udelukkende er opstået på arbejdspladsen, og at den vil påvirke ens fremtidige arbejdsliv. Det gælder specielt erhvervssygdomme som følge af kontinuerlig arbejdsbelastning. Vestfyns Lærerkreds har tidligere afholdt informationsmøde for TR i forbindelse med pjecen Vold og trusler om vold, og i maj 2018 afholdt kredsen oplæg for AMR om arbejdsskader, specielt med fokus på korrekt registrering af hændelser på arbejdspladsen. Det er vigtigt, at være opmærksom på, at psykiske arbejdsskader håndteres centralt (henvendelse stadig til kreds, som sender videre). Kredsen mener: Der skal på hver enkelt skole være udarbejdet klare aftaler for håndtering og registrering af arbejdsskader i MED, og disse retningslinjer skal være kendt af alle ansatte på skolen, så vi undgår fejlregistrering.

12 Arbejdsmiljøåret /1 blev arbejdsmiljøåret 2019 skudt i gang med en stor fælles konference for AMR i den nye fælles hovedorganisation (FH). Simon deltog som kredsens arbejdsmiljøansvarlige. Der var bl.a. oplæg af Rasmus Willig under overskriften Fra flexicurity til Flexisme om det konstante pres på offentligt ansatte. Vestfyns Lærerkreds Danmarks Lærerforening, kreds 84. Fagforbundene i den ny hovedorganisation FH sætter i 2019 fokus på at støtte arbejdsmiljørepræsentanterne i de vigtige opgaver, der hver dag følger med hvervet som kollegernes repræsentant. Der sættes en kampagne i gang, der skal sikre bedre arbejdsmiljø ude på arbejdspladserne gennem styrkelse af arbejdsmiljørepræsentanten. Målet er, at der skal være aktiviteter over hele landet i løbet af Kredsens arbejdsmiljøpolitik vil blive taget op til revision i Kredskontor: Søndergade 1A, 5620 Glamsbjerg tlf @dlf.org Hjemmeside: Kredsstyrelsen: Kredsformand John Rasmussen, Vissenbjerg Skole Næstformand, sagsbehandler, kasserer Karsten Jørgensen, Pilehaveskolen Medlem af Kursus og Pædagogisk Politisk forum Anette Kristensen, Aarupskolen Medlem af arbejdsmiljøpolitisk forum Simon Gotthelf, Tallerupskolen

MEDLEMSNYT juni Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYT juni Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYT juni 2018. Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. God sommer. Kredsstyrelsen i Vestfyns Lærerkreds vil ønske alle en god sommer, efter endnu et begivenhedsrigt skoleår - med bl.a. skolestruktur

Læs mere

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Sket i år 2018 et tilbageblik med punktnedslag på de væsentlige begivenheder, der har haft eller får betydning for lærernes arbejdsvilkår. OK 18 Efter

Læs mere

MEDLEMSNYT Generalforsamling 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYT Generalforsamling 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYT Generalforsamling 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. GENERALFORSAMLING torsdag den 17. marts 2016, klokken 16.00 på Glamsbjergskolen, Kaj Nielsensvej 10, 5620 Glamsbjerg Foreløbig

Læs mere

Skriftlig beretning 2017

Skriftlig beretning 2017 Skriftlig beretning 2017 Skolerne og budget 2017 Det har siden 2014 stået klart, at Assens Kommune ville få et finansieringsproblem, når det statslige tilskud på 14,6 mio. kr. til folkeskolereformen blev

Læs mere

MEDLEMSNYT April 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYT April 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYT April 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. Generalforsamling 2016. Ved generalforsamlingen var der valg til bestyrelsen for perioden 1. april 2016-31. marts 2018. John Rasmussen

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 12. december 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Afbud GG.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 12. december 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Afbud GG. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 14. december 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Skriftlig beretning 2018

Skriftlig beretning 2018 Skriftlig beretning 2018 Personalesituationen Et sammenfald af strukturændringer, besparelser og bortfald af 14,6 mio. i implementeringstilskud i forbindelse med folkeskolereformen gjorde, at der blev

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 25. oktober 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 23. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

MEDLEMSNYTjuni2019. Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYTjuni2019. Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYTjuni2019 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. Arbejdstid. Dette sommernyhedsbrev er i år lidt forsinket, men jeg ville gerne have de sidste nyheder om de lokale arbejdstidsforhandlinger

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

MEDLEMSNYT Juni 2015 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYT Juni 2015 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYT Juni 2015 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. 1. år med Lov 409. Så er første skoleår under Lov 409 næsten gået. Alle har i løbet af året gjort sig dyrt købte erfaringer med den arbejdssituation,

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 1 Februar 2005 OK 05 Lederdag og generalforsamling Fællesskrivelse tjenstlige sager Samarbejdsaftale mellem Vends Herreds Lærerkreds

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik 16. marts 2015 Formål: I Øhavets Lærerkreds arbejder vi for et sundt og sikkert arbejdsmiljø med fokus på at udvikle og fastholde et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø

Læs mere

TR rolle og forventninger

TR rolle og forventninger TR rolle og forventninger Din rolle som TR Som tillidsrepræsentant er du en nøgleperson på din arbejdsplads. Du varetager medlemmernes interesser og er Danmarks Lærerforenings lokale repræsentant på skolen

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 2. Marts 2005 Afstemning OK 05 Referat generalforsamling d. 7/3 05 Beretning Kommentarer til beretningen. Ansvarshavende: Jørgen Troelsen

Læs mere

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018 Orienteringsmøde om OK18-resultatet xx xx.xx.2018 Disposition 1. Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 2. Hvad så nu den nærmeste fremtid? 3. Ordet er frit 4. Tak for nu Et lille flashback til tiden før

Læs mere

Næstved Lærerkreds. Skriftlig beretning 2015

Næstved Lærerkreds. Skriftlig beretning 2015 Næstved Lærerkreds Skriftlig beretning 2015 Denne skriftlige beretning indeholder en status på nogle af de væsentligste områder, kredsstyrelsen har arbejdet med og været involveret i siden sidste generalforsamling.

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds

Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Tirsdag den 24. marts 2015 kl. 16.00 18.00 på Pilehaveskolen Derefter spisning for tilmeldte. Endelig dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning.

Læs mere

Velkommen til Kreds 6 s ordinære generalforsamling 2019

Velkommen til Kreds 6 s ordinære generalforsamling 2019 Velkommen til Kreds 6 s ordinære generalforsamling 2019 Sidste års generalforsamling var præget af udsigten til storkonflikt på det offentlige område. Uenighederne var på det tidspunkt allerede overladt

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 13. marts 2019 kl på kredskontoret, Gungevej 8 A 1., 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 13. marts 2019 kl på kredskontoret, Gungevej 8 A 1., 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Gungevej 8 A 1., 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 15. marts 2019 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Tønder Lærerkreds. Til medlemmer af Tønder Lærerkreds. Marts Indhold:

Tønder Lærerkreds. Til medlemmer af Tønder Lærerkreds. Marts Indhold: Tønder Lærerkreds 95 Kogade 4, 1.tv. 6270 Tønder Tlf. 74 72 59 92 E-mail: 095@dlf.org Web: www.kreds95.dk Formand: Henrik Jakobsen Østervang 16 6520 Toftlund Tlf. 30 27 55 23 Marts 2019 Til medlemmer af

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. april 2017 Referat kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

ValgNyt. Valg. d. 12. marts kl Marievangsskolen. Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Kandidaterne. Marts 2018

ValgNyt. Valg. d. 12. marts kl Marievangsskolen. Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Kandidaterne. Marts 2018 ValgNyt Valg d. 12. marts kl. 17 - Marievangsskolen Kandidaterne Side 1 af 7 Per Toft Haugaard Jeg stiller op som formand Jeg vil arbejde for, at den kommende overenskomst bliver udmøntet på en måde, så

Læs mere

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat.

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. Det betyder, at tillidsrepræsentanten er kandidat til næstformandsposten i MED-udvalget. er kandidat som

Læs mere

Referat af. Ordinært kredsstyrelsesmøde torsdag 10. januar 2019

Referat af. Ordinært kredsstyrelsesmøde torsdag 10. januar 2019 Den 12. februar 2019 Referat af Ordinært kredsstyrelsesmøde torsdag 10. januar 2019 Afbud: Sarah Referent: Thomas Mødeleder: Flemming Kontaktpersoner: Punkter med bilag er markeret med * DAGSORDEN: Punkt

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. juni 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Principprogram Allerød Hørsholm Lærerforening

Principprogram Allerød Hørsholm Lærerforening Principprogram Allerød Hørsholm Lærerforening Principprogram vedtaget på generalforsamling d. 10. marts 2015. Tilrettet på KS-arbejdsdag d. 10. august 2016. Afsked og forflyttelse Allerød - Hørsholm Lærerforening

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds VALG TIL KREDSSTYRELSEN Generalforsamling den 15.marts 2016 på Hotel Søparken, Aabybro På kredsens generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 skal der ifølge kredsens vedtægter

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl. 19.00 BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg Spisning kl. 17.15 Valg til kredsstyrelsen KANDIDATER VIBORG LÆRERKREDS - GENERALFORSAMLING

Læs mere

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021.

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021. Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/2020 2020/2021. I Albertslund Kommune har vi en ambitiøs strategi for et fælles skolevæsen Skole for alle med et fælles

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 8. februar 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere pr. 1. april 2018 Michael Buch Kristensen & Peter Højgaard Pedersen, konsulenter i Friskolernes Hus VEJEN

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening. 1. Godkendelse af referat fra d. 17. august 2016 Bilag: Referat fra d. 17. august 2016.

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening. 1. Godkendelse af referat fra d. 17. august 2016 Bilag: Referat fra d. 17. august 2016. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. september 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget.

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk 8. oktober 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune KREDSINFORMATION Juni 2014. Denne kredsinformation indeholder bl.a. orientering om: God sommerferie Din løn pr. 1.8.2014 Lejre Lærerforening

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 7. januar 2015 kl. 10.00 14.30 på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 7. januar 2015 kl. 10.00 14.30 på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk 7. januar 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 15. september 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning)

TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning) Varde Lærerkreds TR-møder 2015/2016 Dagsordener og referater TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning) 77 Godkendelse af referat fra TR-møde 11.05.15

Læs mere

Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg. Mundtlig beretning Generalforsamling den 7. marts Af formand Peter Lund Andersen

Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg. Mundtlig beretning Generalforsamling den 7. marts Af formand Peter Lund Andersen Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg Mundtlig beretning Generalforsamling den 7. marts Af formand Peter Lund Andersen 2019 1 Indledning Da vi var samlet til generalforsamling for et år siden,

Læs mere

Øhavets Lærerkreds. Referat fra styrelsesmødet mandag d. 07.09.2015 og mandag d. 14/9 2015. Fraværende d. 7/9: Ingen. 14/9: Thomas Referat:

Øhavets Lærerkreds. Referat fra styrelsesmødet mandag d. 07.09.2015 og mandag d. 14/9 2015. Fraværende d. 7/9: Ingen. 14/9: Thomas Referat: Referat fra styrelsesmødet mandag d. 07.09.2015 og mandag d. 14/9 2015 Fraværende d. 7/9: Ingen. 14/9: Thomas Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra 24. Godkendt.

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. april 2016 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. april 2016 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. april 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl. 12.15 på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer 16. januar 2018 Pkt. Emne DLF InSite (David) DLF InSite tilgås via stien: dlfinsite.dlf.org

Læs mere

SYTTEN INFO. Årgang 19 - formandens skriftlige beretning AMBITIONER FOR EN BEDRE FOLKESKOLE

SYTTEN INFO. Årgang 19 - formandens skriftlige beretning AMBITIONER FOR EN BEDRE FOLKESKOLE SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 19 - formandens skriftlige beretning AMBITIONER FOR EN BEDRE FOLKESKOLE FORMANDENS SKRIFTLIGE BERETNING 2015 Side 2 Som indledning vil jeg tillade

Læs mere

Er reformen et hit? Af formand Lene Høiriis Nielsen

Er reformen et hit? Af formand Lene Høiriis Nielsen KREDS 60 NYT Er reformen et hit? Af formand Lene Høiriis Nielsen Folkeskolereformen er en udskældt størrelse. Mange har en mening om den lige fra brugerne til eksperterne. Forældrene er utilfredse med

Læs mere

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Valgindlæg Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Arbejdstid, overenskomst, lokalløn, arbejdsmiljø, skoleudvikling, det kommunale budget beskæftigelsessituationen, foreningspolitikken

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

Næstved Lærerkreds. Skriftlig beretning 2019

Næstved Lærerkreds. Skriftlig beretning 2019 Næstved Lærerkreds Skriftlig beretning 2019 Denne skriftlige beretning indeholder en status på nogle af de væsentligste områder, kredsstyrelsen har arbejdet med og været involveret i siden sidste generalforsamling.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat.

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. Det betyder, at tillidsrepræsentanten er kandidat til næstformandsposten i MED-udvalget. er kandidat som

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 28. maj 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.45 12.00

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 28. maj 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.45 12.00 Aarhus, den 8. juni 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 28. maj 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.45 12.00 Referent: DRF Fraværende: MH og JWS. RGA kom kl. 10.30 Mødeleder: Forkortelser: FP Jesper

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Formandens beretning. Generalforsamling i Tønder Lærerkreds 95. Tirsdag d. 12. marts 2019

Formandens beretning. Generalforsamling i Tønder Lærerkreds 95. Tirsdag d. 12. marts 2019 Formandens beretning Generalforsamling i Tønder Lærerkreds 95 Tirsdag d. 12. marts 2019 Jeg har nu været igennem mit første år som kredsformand, og det har været et særdeles begivenhedsrigt år. En truende

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 1. juni 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden?

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden? Møde: KS Dato: 4. april 2019 Sted: Ryesgade 62 A Tidspunkt:8.30-15.00 Referent: Mødeleder: Fraværende: UKS, LDV, CK Forkortelser: Karsten Lynge Simonsen (KLS), Jan Knærkegaard (JK), Ulla Koch Sørensen

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 13. januar 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR Arbejdslivskonferencen 2016 Samarbejde mellem AMR og TR Hvad er samarbejde? Samarbejde er når den enkelte via egen motivation bidrager med relevant viden, holdninger og færdigheder (sine kompetencer) til

Læs mere

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Torsdag den 16. marts 2017 kl. 17.00 19.00 på Egholmskolen. Derefter spisning for tilmeldte. Endelig dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning.

Læs mere

Urafstemning OK18 Stat

Urafstemning OK18 Stat Urafstemning OK18 Stat Et godt og solidarisk resultat Der har været et enestående sammenhold i fagbevægelsen ved OK18 mellem regionale, kommunale og statslige lønmodtagere. Et sammenhold der har betydet,

Læs mere

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage 11. april 2019 DANMARKS LÆRERFORENING Kredsstyrelsen Ansættelsesforhold En kort vejledning: Læs om: Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

Formandens beretning. Generalforsamling Tønder Lærerkreds 95. Tirsdag d. 14. marts 2017

Formandens beretning. Generalforsamling Tønder Lærerkreds 95. Tirsdag d. 14. marts 2017 Formandens beretning Generalforsamling Tønder Lærerkreds 95 Tirsdag d. 14. marts 2017 Der er første gang jeg som næstformand står her på talerstolen og skal aflægge formandens beretning. Det vidner om

Læs mere

ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S ARBEJDSMILJØPOLITIK

ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S Som lærere og børnehaveklasseledere (fremover samlet lærerne) bruger vi en væsentlig del af vores tid og vores liv på arbejdet. Arbejdet bør derfor være sundt, udviklende og motiverende. Det giver

Læs mere

Sønderborg Lærerkreds

Sønderborg Lærerkreds AMR Håndbog 2017/18 Indhold: Indhold 1 Velkommen 2 Valg, uddannelse og hvor står det? 3 Hvem er jeg AMR for? 4 Hvordan er arbejdsmiljørepræsentant arbejdet organiseret? 5 Arbejdsmiljøarbejdet på skolen

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden.

Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden. NTe NT DLF KREDS 54 y December 2015 Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden. SLAGELSE LÆRERKREDS Udgiver:

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt og ligeværdighed.

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev oktober 2010 2 Overenskomst 2011 010 Kredsformand Inge Haaber Pedersen hed, kan man tage fat på at forhandle de andre krav, herunder bl.a. lønforhøjelser og forhøjelse

Læs mere

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Endelig dagsorden: Onsdag den 9. marts 2016 kl. 16.10 på Vallensbæk Skole. Derefter spisning for tilmeldte kl. 18 1. Valg af dirigent. 2. Beretning.

Læs mere

Valg til kredsstyrelsen

Valg til kredsstyrelsen Valg til kredsstyrelsen På de følgende sider præsenterer de medlemmer sig, der stiller op til kredsstyrelsen for perioden 1.4.2014 til 31.3.2016. Forslag til valgprocedure/rækkefølge Generalforsamling

Læs mere

Værdier og rammer for samarbejdet på skolerne i Viborg Kommune

Værdier og rammer for samarbejdet på skolerne i Viborg Kommune Værdier og rammer for samarbejdet på skolerne i Viborg Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Målsætning for skolevæsnet... 3 Samarbejdet om forståelsespapiret et fælles ansvar... 3 Samarbejde lokalt på skolerne...

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening. 1. Godkendelse af referat fra d. 15. juni 2016 Bilag: Referat fra d. 15. juni 2016.

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening. 1. Godkendelse af referat fra d. 15. juni 2016 Bilag: Referat fra d. 15. juni 2016. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 19. august 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk 19. februar 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

KREDSSTYRELSESVALG. På generalforsamlingen skal vælges: a) Formand

KREDSSTYRELSESVALG. På generalforsamlingen skal vælges: a) Formand KREDSSTYRELSESVALG Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg DLF Kreds 80 Strandvejen 12,1. - 5800 Nyborg Tlf. 65 31 79 09 - e-mail 080@dlf.org www.dlfkreds80.dk På generalforsamlingen skal vælges:

Læs mere

Alt om OK18-resultaterne

Alt om OK18-resultaterne Alt om OK18-resultaterne Det var været et hæsblæsende OK18-forløb, som kulminerede i Forligsinstitutionen i bededagsferien, hvor der blev indgået resultater på alle tre offentlige områder. Få det store

Læs mere

LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018

LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018 LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Indhold... 2 Løn generelt... 2 Generelle lønstigninger... 2 Reguleringsordningen... 2 Økonomien ved organisationsforhandlingerne...

Læs mere

Før du søger job i Vejen kommune

Før du søger job i Vejen kommune Før du søger job i Vejen kommune Fakta om arbejdstid/forhold i Vejen kommune: 1. Den gennemsnitlige månedlige nettoløn for lærere og børnehaveklasseledere i Vejen kommune er 32.397 kr. (KRL.DK, juni 2015).

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 18. juni 2019 Side 1. Mødedato: 18. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødested: 469 Rådhuset - Røgfri arbejdstid - Opfølgning på mødet med

Læs mere

Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg. Mundtlig beretning Generalforsamling den 2. marts Af formand Peter Lund Andersen

Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg. Mundtlig beretning Generalforsamling den 2. marts Af formand Peter Lund Andersen Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg Mundtlig beretning Generalforsamling den 2. marts Af formand Peter Lund Andersen 2017 1 Indledning: Fagbladet Folkeskolen bragte d.9. februar en leder

Læs mere

Notat om kommunikation med forældre.

Notat om kommunikation med forældre. Notat om kommunikation med forældre. På mange skoler arbejdes der i disse år med formen for kommunikation mellem lærere og forældre. Det er vigtigt her at være opmærksom på arbejdsfordelingen. Kredsen

Læs mere

Nyhedsbrev nr Særnummer om Generalforsamling

Nyhedsbrev nr Særnummer om Generalforsamling Nyhedsbrev nr. 2 2016 Særnummer om Generalforsamling Holbæk Lærerkreds afholder generalforsamling med valg til ny kredsstyrelse torsdag den 31. marts 2016 kl. 17 på Isefjordskolen, Holbæk Du kan stille

Læs mere

Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409

Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409 Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409 Aftalen er gældende fra 1. august 2015 Indholdsfortegnelse Aftalevilkår... 3 Generelt... 3 Grundløn... 3 Funktionsløn aftalt lokalt... 4 [1] Klasselærer...

Læs mere