Kommentarer fra gruppen Naboer samt borgere omkring Amaliegården - i Øster Kondrup, Stangerum,Vinstrup samt på Bjørnhøjgård til:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommentarer fra gruppen Naboer samt borgere omkring Amaliegården - i Øster Kondrup, Stangerum,Vinstrup samt på Bjørnhøjgård til:"

Transkript

1 Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers C Vedrørende / P Stangerum den 14 juli 2014 Kommentarer fra gruppen Naboer samt borgere omkring Amaliegården - i Øster Kondrup, Stangerum,Vinstrup samt på Bjørnhøjgård til: Udkast til miljøgodkendelse af Milekomposteringsanlæg Amaliegården, Landevejen 27, 8970 Havndal Vi anerkender, at man i det nu foreliggende nye forslag til slamkomposteringsanlæg har været imødekommende i forhold til nogle af de indvendinger, vi fremsatte sidste år. Det gælder fx ændret placering af anlægget, væsentligt forøget krav til størrelsen af perkolatbeholder, indskrænkning af tidsrum for støjende aktiviteter samt sænkning af max accepterede lugtenheder LE hos nærmeste nabo. Alligevel er der stadig forhold, som vi er meget bekymrede for. A: Lugtgener 1: Uanset, hvor mange teoretiske beregninger der henvises til, viser de praktiske erfaringer, at det netop er ved åbne milekomposteringsanlæg og især dem, der komposterer spildevandsslam, at der er de største problemer med lugtgener. Vi henviser, som i vores kommentarer til 2013-ansøgningen til: Miljøstyrelsens vejledning nr. 4, 1985: afsnit 7.2: Afkast fra lave kilder/åbne anlæg: Åbne anlæg, som emitterer væsentlige mængder lugtstof, bør undgås, fordi det i almindelighed er umuligt at kontrollere og/eller begrænse lugtemissionen. For sådanne anlæg varierer lugtemissionen meget kraftigt afhængig af en række ydre forhold som temperatur og vindhastighed. Mulighederne for at bestemme emissionen er i praksis ikke til stede. (Vores fremhævelser) og: Miljøstyrelsens svar på en klage: Miljøstyrelsen 22 juni 2006 Miljøstyrelsen ændrer miljøgodkendelse af [A] Holsted: Side 9: Lugt Det er Miljøstyrelsens generelle erfaring, at der ikke er problemer med lugt fra kompostering af haveaffald, hvis komposteringsprocessen foregår under optimale forhold. Derimod konstateres der ofte lugtproblemer, hvis der opstår anaerobe forhold i komposteringsmiler eller lagre. Desuden konstateres ofte lugtproblemer i forbindelse med kompostering af slam. I Miljøstyrelsens lugtvejledning (nr ) anbefales det, at maksimumkoncentrationen af

2 2 lugtstoffer (1 minuts midlingstid) ikke bør overskride 5-10 gange lugttærsklen ved jordoverfladen uden for virksomhedens skel i boligområder. Dette svarer til en vejledende grænseværdi på 5-10 lugtenheder/m³ (LE/m³), og værdien kaldes B-værdi. Miljøstyrelsen anbefaler på denne baggrund normalt, at B-værdien for lugt ikke bør overstige 10 LE/m3 i erhvervs-, industri- og landbrugsområder og 5 LE/m3 i rene boligområder. I relation hertil skal Miljøstyrelsen bemærke, at en lugtgrænseværdi på 5 LE/m3 ikke er ensbetydende med, at komposteringen på [A]s anlæg er lugtfri.. (vores fremhævelse) og: Side 12 Der foreligger ikke analyseresultater, som viser variationen mellem målinger i den samme proces. Det er Miljøstyrelsens generelle opfattelse, at usikkerheden ved sådanne målinger er meget stor og styrelsen vurderer, at det er praktisk umuligt at finde den sande værdi for lugtemissionen eller blot at sikre en definition på, at der udtages en repræsentativ måling, for eksempel ved maksimal normal drift. (vores fremhævelse) og senere side 14 angående afstand: Driften af [A] s komposteringsplads har siden oprettelsen angiveligt medført betydelige lugtklager fra de omkringboende i op til en afstand af 1,3 km. Det omtalte anlæg [A] Holsted er oven i købet et lukket anlæg (i haller)!!!! (Vores kommentar) Miljøministeriet, by- og landskabsstyrelsen, februar 2008: Renseteknik- oversigt over ny miljøteknologi indenfor spildevandshåndtering: Slamkompostering...ved milekompostering...i åbne miler kan der forekomme lugtgener for anlæggets naboer... Miljøministeriet, Miljøprojekt 1212, 2008 afsnit 2.1.2: Lugtgener fra komposteringsanlæg....fælles for alle udmeldinger om lugtgener er følgende: Lugtgener opstår i forbindelse med håndtering af miler, dvs. aflæsning, oplægning, vending eller sortering til/af milerne Lugtgenerne er betinget af særlige vejrsituationer som f.eks. høj luftfugtighed og særlige vindretninger. Med henvisning til dette bør der udvikles en række anbefalinger til den daglige drift, som kan indarbejdes i de enkelte anlægs driftsinstrukser, således at lugtgener minimeres. Af de klagesager, som Miljøstyrelsen behandler vedr. kompostering, omfatter hovedparten kompostering med spildevandsslam. Af ovenstående tabel 1 fremgår ligeledes, at der forholdsmæssigt er flest klager, når der komposteres med organisk affald og spildevandsslam. Med baggrund i ovenstående og da driftsprocesser så som aflæsning, oplægning, vending, sortering i princippet er ens for alle typer kompostering blev der efter screeningen valgt i projektet at fokusere på lugt/drift fra anlæg, der komposterer spildevandsslam... (Vores fremhævninger)

3 3 2: Ammoniakdampe: Ansøger er åbenbart selv klar over en problematik i forhold til ammoniakdampe. I ansøgningen fra 2013 (tidligere ansøgning) skriver ansøger, at:.udbringning af perkolat vil ske i overenstemmelse med reglerne om god landmandspraksis, således at lugtgener og evt. ammoniakfordampning begrænses (vores understregning) Dvs. at ansøger regner med, at der ER lugtgener i hvert fald ved udbringning af perkolat. Hvordan vil indholdet af ammoniakdampe fra eventuel udbringning af perkolat på omkringliggende marker være? Bjørnhøjgård har en produktion af juletræer og frygter skader på disse som følge af ammoniakdampe. B: Risiko for forurening af Kastbjerg Ådal (Natura 2000 område) 1: I bilag A (screeningsskema) pkt. 30 anfører I, at Øster Kondrup Bæk løber ca. 400 m fra projektplacering, hvilket vi fortolker som, at det dermed vurderes at være i sikkerhed i forhold til et evt. uheld ved anlægget. Vi kan tilføje følgende: Langs Hadsundvejen er der etableret grøfter på begge sider, - således også på den østlige side, hvor grøften selvfølgelig har sin bund lavere end det omgivende terræn, som endda i forvejen skråner ned mod vej og grøft. Laveste sted i grøften findes i det nordlige hjørne mellem Hadsundvej og Amdalvejen (lige vest/sydvest for det påtænkte anlæg). Fra dette hjørne er der en rørlagt vejunderføring under Amdalvejen, direkte herefter igen en vejunderføring tværs under Hadsundvejen over til en grøft langs den sydlige side af Kondrupgårdsvej. Længere nede ad denne vej, hvor der er autoværn på begge sider, er der en rørlagt vejunderføring under Kondrupgårdsvej, som leder til åben grøft gående nordpå. Efter en strækning med åben grøft er grøften derefter rørlagt, inden den til sidst munder ud i den åbne bæk, Øster Kondrup Bæk med udløb i Kastbjerg Å. Dette kan ikke betyde andet end, at der simpelthen er konstrueret et system, der direkte er beregnet på at lede eventuelt overfladevand fra østlige side af Hadsundvejen ud for Landevejen 27, hvor slamkomposteringsanlægget påtænkes opført, og direkte til Kastbjerg Å. Har man fra kommunens side fuldstændig overset dette afvandingssystem? 2: I 2002 søgte gårdejer Jens Peter Kristensen, Vinstrupvej 4, 8970 Havndal om tilladelse til udvidelse af sin besætning til 300 søer på ejendommen Hedager 11, Stangerum 8983 Gjerlev, som han på dette tidspunkt var ejer af. J.P. Kristensen fik fra daværende Århus Amt afslag, med den begrundelse, at der fra ejendommen var afvanding til Kastbjerg Å/Mariager Fjord via et sammenhængende grøft-/ vejunderførings-/og bækforløb. Altså en fuldstændig parallel til det påtænkte komposteringsanlæg på Amaliegård, hvad angår forbindelse til Kastbjerg Å. 3: I 2002 blev familien Gerdes, Landevejen 25 af daværende Mariager Kommune pålagt at etablere 2 nye nedsivningsanlæg til spildevand fra ejendommens 2 boliger. Påbuddet var begrundet i risikoen for forurening af Kastbjerg Å via grøfter og bæk. Tilsvarende gjorde sig gældende for ejendomme i Øster Kondrup.

4 4 Alene med henvisning til ovenstående 3 punkter er det os helt uforståeligt, at kommunen i forbindelse med et anlæg, der skal håndtere tons spildevandsslam og have- parkaffald årligt, konkluderer:...at etableringen af milekomposteringsanlægget må antages ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet. (citat: bilag A screeningsskema, konklusion) og: Internationalt (Natura 2000)...der vurderes at projektet ingen påvirkning har på Natura 2000 området (citat: bilag A screeningsskema, pkt. 30) (NB: Hverken i pkt. 30 eller 31 er der i øvrigt foretaget afkrydsning) C: Grundvand og boringer 1: I bilag A (screeningsskema) pkt. 24 anfører I: Matriklen, hvorpå komposteringsanlægget ønskes at være beliggende, er i Regionplan 2005 (Vandplan ) udlagt som område med drikkevandsinteresser (OD). (vores fremhævelse) Arealet for de ansøgte placeringer ligger hverken indenfor 300 meters beskyttelseszone til vandværksboringer eller indenfor et fastlagt indvindingsopland til vandværksboringer. I forhold til de omkringliggende vandindvinger, både private drikkevandsboringer og vandværksboringer vurderes det, at en eventuel forurening i forbindelse med komposteringsanlægget ved Amaliegården (Landevejen 27) ikke vil forurene omkringliggende drikkevandsindvindinger. Det vurderes derfor, at det ikke er i strid med drikkevandsinteresserne at placere et komposteringsanlæg på den ansøgte lokalitet. Samtidig har I i forbindelse med nabohøringen af 30/ vedlagt et luftfoto af matr. Landevejen 27 med angivelse af det påtænkte anlæg. På dette foto er der angivet en vandboring på ejendommens gårdsplads. Tidligere ejer, Niels Vissing, oplyser til os, at dette er en drikkevandsboring. Den ligger således indenfor 300m-zonen! Har kommunen overset denne boring? Desuden oplyser Niels Vissing, at der umiddelbart vest for de eksisterende bygninger ved den asfalterede indkørsel til ejendommen, ligger en markvandingsboring. 2: Naboejendommen Bjørnhøjgård, Landevejen 25 har privat drikkevandsboring. Familien her fortæller, at når tidligere ejer Niels Vissing på Amaliegård brugte store mængder vand, kunne de registrere, at deres egen boring løb næsten tør. Der må derfor være en tæt sammenhæng mellem vandforsyningerne til de 2 ejendomme. 3: Stangerum Vandværk med sin boring ca. 800 m ssv for det påtænkte anlæg samt yderligere 4 private boringer i Stangerum ligger ganske vist udenfor 300 m zonen, men man kan jo ikke afvise, at de vandlag, der leverer vand hertil, måske har deres udspring tættere på Amaliegård. På det møde, vi havde med jer 18/ i forbindelse med 2013-ansøgningen om slamkomposteringsanlægget med placering øst for Amaliegård, forklarede I, at en frygt for forurening af drikkevand ved Bjørnhøjgård var helt ubegrundet, da vandet her netop her ikke bevæger sig i nordlige og østlige retninger. Det må således bevæge sig i sydlige og vestlige retninger! På den baggrund vil en frygt for en forurening af drikkevand i Stangerum ikke være helt ubegrundet.

5 5 4. Hvilke krav agter kommunen at stille til den faste belægning på arealet, som skal bruges til kompostering? D: Spildevand: I kommunens pkt. 2. VURDERING OG BEGRUNDELSE afsnit 2.10 Spildevand skriver I: Spildevandet fra vaskepladsen af maskiner samt befæstet arealer skal opsamles, for at det ikke skal forurene det omkringliggende miljø... og i screeningsskema pkt. 9 skriver I: Der vil ikke være behov for vand i forbindelse med anlægsfasen eller i daglig drift. (Vores fremhævelse) Hvordan hænger de 2 ting sammen? Hvilke krav stilles der til opsamlingen af spildevandet? Skal der i øvrigt ikke være mulighed for befugtning af milerne i tilfælde af udtørring? E: Støvgener Til dette punkt vil vi gerne have oplyst, om der på noget tidspunkt i arbejdsprocesserne kan opstå støv indeholdende svampesporer. F: Afskærmning og beplantning: Lugt- og støvgener kan nedsættes væsentligt ved hjælp af afskærmende beplantning. Men hvis beplantningen skal have effekt, skal den have et betragteligt omfang både i bredde og højde. Det tager mindst år før en sådan nyplantning har vokset sig tilstrækkelig høj og tæt til at yde den ønskede effekt. Vi mener, at kommunen også på dette punkt skal stille udspecificerede krav til omfanget af beplantning samt plantevalg. Hvilke krav vil kommunen i øvrigt stille til afskærmning i de år, der vil gå, før beplantningen er stor nok til at have afskærmende effekt?

6 6 Afsluttende bemærkninger: Det forekommer os, at flere af de vurderinger, kommunen har foretaget, er truffet på et helt utilstrækkeligt grundlag. Vi mener derfor, at kommunens konklusion om, at projektet IKKE er VVM-pligtigt, må revideres, således at en VVM-redegørelse er et mindstekrav inden en eventuel projektgodkendelse. På vegne af Naboer til Amaliegården: Jens Peter Kragh, Kondrupvej 30, 8970 Havndal Per Villadsen, Splitad 4, 8970 Havndal Aksel Bay-Smidt, Splitad 2, 8970 Havndal Jens Peter Kristensen, Vinstrupvej 4, 8970 Havndal Niels Christian Gerdes-Nielsen. Landevejen 25, 8970 Havndal og beboere i Stangerum og Vinstrup Venlig hilsen Bent Overaa Tinghøjvej 81 Stangerum 8983 Gjerlev Tlf mobil: overaa@mail.tele.dk Kopi sendt til: Danmarks Naturfredningsforening Foreningen af Vandværker i Danmark

7 Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers C Vedrørende / P Stangerum den 2. august 2014 Supplerende kommentarer fra gruppen Naboer samt borgere omkring Amaliegården - i Øster Kondrup, Stangerum,Vinstrup samt på Bjørnhøjgård til: Udkast til miljøgodkendelse af Milekomposteringsanlæg Amaliegården, Landevejen 27, 8970 Havndal Vedrørende: 2.Vurdering og begrundelse, afsnit 2.2 Placering/fysisk planlægning samt screeningsskema pkt. 30: Ang. risiko for forurening af Kastbjerg Å: Det er ved skybrud/voldsomme tøbrud, at de lokale bemærker, at hele afvandingssystemet med grøfter og vejunderføringer (omtalt i det tidligere indsendte) bliver vandførende i modsætning til andre perioder, hvor de ligger mere eller mindre udtørrede hen. Ved et skybrud med fx 50 mm regn vil der alene på det egentlige komposteringsområde falde l vand. Vi frygter, at der i sådan en situation kan opstå en eller flere af følgende utilsigtede omstændigheder: a: Rørsystemet til perkolattanken samt de opsamlingsriste, der måtte være i bunden af komposteringspladsen kan muligvis få problemer med at aftage så store mængder vand på så kort tid (en parallel til de problemer, man ser ved almindelige vejriste.) b: En del af milernes iblandede neddelt have-/parkaffald kan blive skyllet ud af milerne og lægge sig som et spærrende lag oven på ristene(også en parallel til, hvad man ser ved alm. vejriste). c: En del af perkolattanken ligger over jordniveau, d.v.s at perkolatet hertil må skulle pumpes op. Voldsomt tordenvejr, som ofte forekommer samtidig med skybrud, med eventuel efterfølgende strømafbrydelse, vil kunne sætte en sådan pumpe ud af kraft. d: Endelig kunne perkolattanken på et skybrudstidspunkt være så opfyldt, at der ikke måtte være plads til ret meget mere. Hver enkelt af ovennævnte situationer vil kunne få som følge, at der sker et ukontrolleret udslip af perkolat til omgivelserne d.v.s. i første omgang til grøften langs Landevejen, og derefter som tidligere beskrevet via det anlagte afvandingssystem - direkte videre til Kastbjerg Å.

8 Vedrørende: 2.Vurdering og begrundelse, afsnit 2.4: Jord og Grundvand: Som vurderingsgrundlag for perkolattankens nødvendige kapacitet angiver I en forventet nedbør på 0,4m3/m2 årligt, - altså en nedbørsmængde på 400mm pr. år. Hvordan er I nået frem til dette tal? Ingen steder i Danmark ligger den gennemsnitlige årsnedbør så lavt. I vores område endda over 700 mm/år. (Kilde: DMI) Er forvaltningens beregning af perkolattankens nødvendige opbevaringskapacitet på den baggrund korrekt? Dertil kommer, at man i månederne 1. oktober til 1. februar ifølge udbringningsreglerne er udelukket fra at køre perkolat på markerne, og at netop vinterhalvåret er den mest nedbørsrige årstid og samtidig med laveste fordampning, desuden at vejrlig ikke sjældent forhindrer markarbejde helt hen til april måned. Man kan derfor forvente at skulle opbevare endda særligt store mængder perkolat i en meget lang periode. Er der taget tilstrækkelig højde for det? Vedrørende: 2.Vurdering og begrundelse, afsnit 2.5 Luft og støv, samt screeningsskema pkt.17: Lugtgener: I henviser flere gange til en OML-beregning foretaget den 24. april 2014, som konkluderer, at LE/m3 ved nærmeste nabo er beregnet til max. 4 LE/m3. Dette er altså en teoretisk beregning. Samtidig bør man bemærke, at I hver gang i parentes anfører: 0-2 uger beregning. Sammenholder man dette med jeres eget udsendte, Bilag 2 Lugtvurdering (side 23), og vedlagte kurve m.m. over lugt-emission (Vores bilag A), ser man, at lugt-emissionen ved etablering af en mile er væsentligt højere end niveauet 2 uger senere. Er der således i jeres OML-beregning tale om et gennemsnit over de 2 uger. Hvad vil LE/m3 fx være i starten af komposteringsprocessen? Under hvilke vejrforhold er beregningen, som vist på side 24 i nabohøringen, foretaget? Under lavtryk eller højtryk? og med hvilken vindretning, vindstyrke, luftfugtighed, årstid og temperatur? - eller er der her også tale om et gennemsnit af samtlige faktorer? I bilaget oplyses endvidere, at ansøger regner med 4 årlige leveringer. På årsbasis er oplyst at anlægget m.h.t. spildevandsslam/have-/parkaffald skal modtage i alt t. - altså t./pr. Gang. En lastbil rummer ca. 30 tons. Skal mindst100 lastbiler levere affaldet på én og samme dag? Eller spredes leveringerne over flere dage? - Mere præcist: hvor hyppigt vil der blive tilført nyt spildevandsslam og have-/parkaffald? Dette spiller i allerhøjeste grad ind på problemet med lugtgener, idet disse jf. ovenstående netop er allerhøjest, hver gang der tilføres nyt slam og først for alvor når et måske acceptabelt lugtniveau efter ca. 14 dage. Endvidere vil der blive tale om en meget stor trafikal belastning på den i forvejen belastede Hadsundvej. (Landevejen)

9 Vedrørende: Anlæggets kapacitet: Screeningsskema pkt. 5: Der tilføres spildevandsslam og have-/parkaffald: Sand: Kalcineret kalk: I alt tons årligt tons årligt. 300 tons årligt tons materiale Hvad består de resterende tons af, når den samlede produktion angives til tons årlig? På vegne af Naboer til Amaliegården: Jens Peter Kragh, Kondrupvej 30, 8970 Havndal Per Villadsen, Splitad 4, 8970 Havndal Aksel Bay-Smidt, Splitad 2, 8970 Havndal Jens Peter Kristensen, Vinstrupvej 4, 8970 Havndal Niels Christian Gerdes-Nielsen. Landevejen 25, 8970 Havndal og beboere i Stangerum og Vinstrup Venlig hilsen Bent Overaa Tinghøjvej 81 Stangerum 8983 Gjerlev Tlf mobil: overaa@mail.tele.dk Kopi sendt til: Danmarks Naturfredningsforening Naturstyrelsen

10 Bilag A. Miljøministeriet Miljøstyrelsen Driftsvilkår for komposteringsanlæg Miljøprojekt nr : Figur 4: Lugt Emission per m2 (SOER= surface odour emission rate) som funktion af tid i et milekompostering forløb. Lugtprøver er taget før milevending. Der er komposteret udrådnet spildevandsslam fra rensningsanlæg opblandet med sigterest fra kompost og med neddelt have- og parkaffald eller risskaller. Milerne er naturligt ventileret og har en højde på 0,7 til 1,1 m. (Iacoboni et al 1984). Det fremgår af figur 4, at lugtemissionen per kvadratmeter efter 10 dage *er faldet til et niveau, så man ikke vil forvente lugtgener fra milen *vores fremhævelse

SPØRGETID Ang. KOMPOSTERINGS-ANLÆG ved AMALIEGÅRD, 8970 Havndal

SPØRGETID Ang. KOMPOSTERINGS-ANLÆG ved AMALIEGÅRD, 8970 Havndal SPØRGETID Ang. KOMPOSTERINGS-ANLÆG ved AMALIEGÅRD, 8970 Havndal SPØRGSMÅL TIL BORGMESTEREN VED BYRÅDSMØDET 29.09.14 Råvaren /spildevandsslammet kommer fra kommunale rensningsanlæg, derfor: Er kommunen

Læs mere

( / P )

( / P ) Bjørnhøjgård d. 14.07.2014 Til Randers Kommune Miljø og teknik Laksetorvet 8900 Randers C Indsigelse/klage vedr. udkast til Miljøgodkendelse og Landzonetilladelse af Milekomposteringsanlæg på Amaliegaard

Læs mere

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282564 apr55@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

VVM-screening af: Boretilladelse til etablering af to nye indvindingsboring til markvanding

VVM-screening af: Boretilladelse til etablering af to nye indvindingsboring til markvanding VVM-screening af: Boretilladelse til etablering af to nye indvindingsboring til markvanding Journalnummer: Adresse: Matrikel: Projekt: Konklusion 13.02.01-P19-1-16 Bavnen 21, 4050 Skibby Boringerne ønsket

Læs mere

baggrund for sagsbehandlingen

baggrund for sagsbehandlingen 1 baggrund for sagsbehandlingen Stiltiende accept var udgangspunktet og praksis i mange kommuner. I 2011 kom et notat fra Naturstyrelsen VVM på slam. I 2012 kom et nyt notat fra Naturstyrelsen ingen VVM

Læs mere

RGS 90 A/S Askelunden 24 Østerhoved 4230 Skælskør. Sendt til virksomhedens digitale postkasse. Tillægsgodkendelse til oplag af havnesediment

RGS 90 A/S Askelunden 24 Østerhoved 4230 Skælskør. Sendt til virksomhedens digitale postkasse. Tillægsgodkendelse til oplag af havnesediment RGS 90 A/S Askelunden 24 Østerhoved 4230 Skælskør Sendt til virksomhedens digitale postkasse Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Tillægsgodkendelse

Læs mere

Anmeldelse af anlægsprojekt efter 2 i VVM bekendtgørelsen

Anmeldelse af anlægsprojekt efter 2 i VVM bekendtgørelsen Anmeldelse af anlægsprojekt efter 2 i VVM bekendtgørelsen Basis oplysninger Tekst Kommunes bemærkninger Projekt beskrivelse kort: Privat skovrejsning Navn og adresse på bygherre Niels Tryde, Stationsvej

Læs mere

Hjørring Kommune. HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9. Sendt på mail: Hjørring den

Hjørring Kommune. HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9. Sendt på mail: Hjørring den Hjørring Kommune HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Sendt på mail: rrj@hjvand.dk Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Rørlægning af strækninger i den øvre del af Voel Bæk. Screenings afsluttet: 22. september 2016

Rørlægning af strækninger i den øvre del af Voel Bæk. Screenings afsluttet: 22. september 2016 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af 19. september 2013

Revurdering af miljøgodkendelse af 19. september 2013 Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 4700 Næstved Virksomheder J.nr. MST-1270-01748 Ref. MSCHU/ANBRI Den 21. oktober 2015 MILJØGODKENDELSE Tillæg til Revurdering af miljøgodkendelse af

Læs mere

VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej

VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej Basis oplysninger Tekst Dok.nr. 126447/16 Projektbeskrivelse Dobbeltrettet cykelsti på 2,5 m bredde i åbent land, langs med Ringkøbing. Strækningen er ca. 3,0

Læs mere

Henning Gammelgård Sørensen Viborgvej 42 Strandby. 9640 Farsø. Miljøtilladelse til dyrevelfærdsbyggeri på Viborgvej 42, 9640 Farsø

Henning Gammelgård Sørensen Viborgvej 42 Strandby. 9640 Farsø. Miljøtilladelse til dyrevelfærdsbyggeri på Viborgvej 42, 9640 Farsø Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Henning Gammelgård Sørensen Viborgvej 42 Strandby 9640 Farsø Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Miljøtilladelse

Læs mere

VVM Myndighed. Side 1. Sagsnr.: GEO Miljøscreening udført pr. 11. februar Frederikshavn Kommune.

VVM Myndighed. Side 1. Sagsnr.: GEO Miljøscreening udført pr. 11. februar Frederikshavn Kommune. Side 1 Bilag 1: Screening af konkret projekt vedrørende tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding jf. lov om af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Sagsnr.: GEO-2019-00047

Læs mere

Ny silo. Tilladelse til opførelse af kornsilo Bladstrupvej 94, 5400 Bogense

Ny silo. Tilladelse til opførelse af kornsilo Bladstrupvej 94, 5400 Bogense Ny silo Tilladelse til opførelse af kornsilo Bladstrupvej 94, 5400 Bogense 13. marts 2014 Afgørelse vedr. opførelse kornsilo på ejendommen beliggende Bladstrupvej 94, 5400 Bogense. Nordfyns Kommune har

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00483 ) Basis oplysninger

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Tårnby Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Skuldelev Energiselskab a.m.b.a. Egevej 27, Skuldelev 4050 Skibby Tlf (mobil )

Skuldelev Energiselskab a.m.b.a. Egevej 27, Skuldelev 4050 Skibby Tlf (mobil ) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Opsætning af solfangeranlæg i tilknytning til Skuldelev Kraftvarmeværk Navn og

Læs mere

Revidering af miljøgodkendelser for De Nova Jern og Metal

Revidering af miljøgodkendelser for De Nova Jern og Metal VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Revidering af miljøgodkendelser for De Nova Jern og Metal Sags nr. 2010/11001 Navn og adresse på bygherre De Nova Jern og Metal, Havnevej

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby VVM-screeningsskema Vejledning til udfyldning af screeningsskema Skemaet udfyldes med blanding af tekst og afkrydsninger. Nogle punkter skal udelukkende besvares i tekstfeltet. Alle punkter SKAL ledsages

Læs mere

Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle. Screenings afsluttet: 9. februar 2015

Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle. Screenings afsluttet: 9. februar 2015 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Beholder (tidligere gyllebeholder) til opbevaring af slam fra spildevandsanlæg. FMT A/S, Hammerholt Erhvervspark 32, 3400 Hillerød

Beholder (tidligere gyllebeholder) til opbevaring af slam fra spildevandsanlæg. FMT A/S, Hammerholt Erhvervspark 32, 3400 Hillerød Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Kalundborg Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Etablering af ca. 14 x 16 m permeabelt køreareal. Etablering af ca. 14 x 16 m ikke-permeabelt areal til modtagelse af haveaffald.

Etablering af ca. 14 x 16 m permeabelt køreareal. Etablering af ca. 14 x 16 m ikke-permeabelt areal til modtagelse af haveaffald. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Befæstelse af udendørs areal til Orø Genbrugsplads med henblik på at modtage haveaffald udendørs og uden for arbejdstid.

Læs mere

Bilag 1 VMM-screeningsskema Bilag 2 Kortbilag anvendt i forbindelse med VVM screening Bilag 3 Ansøgers VVM-anmeldelse

Bilag 1 VMM-screeningsskema Bilag 2 Kortbilag anvendt i forbindelse med VVM screening Bilag 3 Ansøgers VVM-anmeldelse VVM-screening af: Tilladelse til etablering af vertikalt jordvarmeanlæg på adressen Jomsborgvej 32, 3630 Jægerspris, matr. nr. 8c, Bakkegårde, Dråby Journalnummer: Adresse: Matrikel: Projekt: 09.08.26-P19-21-16

Læs mere

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé Del 1: Forslag til kommuneplantillæg Del 2: VVM-redegørelse Del 3:Ikke

Læs mere

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj 2017) VVM Myndighed

Læs mere

VVM-screening af: Boretilladelse til indvindingsboring til vandforsyning (erstatningsboring for boring DGU nr )

VVM-screening af: Boretilladelse til indvindingsboring til vandforsyning (erstatningsboring for boring DGU nr ) VVM-screening af: Boretilladelse til indvindingsboring til vandforsyning (erstatningsboring for boring DGU nr. 192.1059) Journalnummer: Adresse: Matrikel: Projekt: Konklusion Bilag 13.02.01-P19-11-15 Torøgelgårdsvej

Læs mere

Side 1 af 8. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar Basis oplysninger

Side 1 af 8. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar Basis oplysninger Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-22-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeledninger

Læs mere

VVM Screening af Spildevandsslamdepot. VVM Screening. 1. Projektbeskrivelse NOTAT

VVM Screening af Spildevandsslamdepot. VVM Screening. 1. Projektbeskrivelse NOTAT NOTAT VVM Screening af Spildevandsslamdepot VVM Screening 1. Projektbeskrivelse Indledning Bjørn Selvyn, FMT A/S, Hammersholt Erhvervspark 32, 3400 Hillerød, har pr. e-mail d. 23.2.2015 fremsendt ansøgning

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] VVM Myndighed Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (journalnummer: SVANA-130-00062)

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. DIBIV/MOLUT Dato: 6. april 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. DIBIV/MOLUT Dato: 6. april 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00921 Ref. DIBIV/MOLUT Dato: 6. april 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Faxe Miljøanlæg, AffaldPlus Virksomhedens adresse Præstøvej

Læs mere

Forsyning Ballerups vandindvinding i Ballerup Kommune, Måløv Vandværk Ballerup Kommune, Hold An-vej 7, 2750 Ballerup, C-BEM

Forsyning Ballerups vandindvinding i Ballerup Kommune, Måløv Vandværk Ballerup Kommune, Hold An-vej 7, 2750 Ballerup, C-BEM VVM Screening VVM Myndighed Basis oplysninger Forsyning Ballerups vandindvinding i Ballerup Kommune, Måløv Vandværk Ballerup Kommune, Hold An-vej 7, 2750 Ballerup, C-BEM Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Region Midtjylland Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand VVM-screening af: Udarbejdet af: Journalnummer: Adresse: Matrikel: Projekt: Tilladelse til indvinding af grundvand loope 13.02.01-P19-26-17 Tørslevvej 61, 4050 Skibby 22a Skuldelev By, Skuldelev Glenn

Læs mere

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM Myndighed Basis oplysninger Viborg Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Virksomheden

Læs mere

Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 6 i lovbekendtgørelse nr af 25/10/2018

Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 6 i lovbekendtgørelse nr af 25/10/2018 Bilag 1. Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 6 i lovbekendtgørelse nr. 1225 af 25/10/2018 VVM Myndighed Fredericia Kommune Basis oplysninger

Læs mere

Tilladelse til råstofindvinding, sand, grus og sten forventet årlig indvinding; m 3, kun over grundvandsspejl.

Tilladelse til råstofindvinding, sand, grus og sten forventet årlig indvinding; m 3, kun over grundvandsspejl. Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Skema til brug for screening (VVM-pligt) Region Midtjylland Tilladelse til råstofindvinding, sand,

Læs mere

Tilladelse til etablering af vertikalt jordvarmeanlæg

Tilladelse til etablering af vertikalt jordvarmeanlæg VVM-screening af: Journalnummer: Adresse: Matrikel: Projekt: Tilladelse til etablering af vertikalt jordvarmeanlæg 09.08.26-P19-38-16 Okavangovej 44, 3600 Frederikssund, 3cp, Snostrup By, Snostrup GeoDrilling

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Arne Balle Kristensen, Staghøjmøllevej 3, 7990 Øster Assels

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Arne Balle Kristensen, Staghøjmøllevej 3, 7990 Øster Assels Anmeldeskema Bilag 5 fra Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Tekst

Læs mere

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Notat VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Thorbjørn Kjær har den 11. august 2008 indgivet ansøgning om miljøgodkendelse til

Læs mere

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Dong Energy Thermal Power A/S Asnæsværket Asnæsvej 16 4400 Kalundborg Virksomheder J.nr. MST-1270-00858 Ref. zuyuk/vba Den 13. december 2012 Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Læs mere

1. Det midlertidige oplag skal placeres inden for det areal, som er angivet som oplagsplads i bilaget til ansøgningen.

1. Det midlertidige oplag skal placeres inden for det areal, som er angivet som oplagsplads i bilaget til ansøgningen. Entreprenørfirmaet Ollerup Assensvej 100 5771 Stenstrup Teknik Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk 19-tilladelse til midlertidigt oplag af jord Afgørelse Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Hjørring Kommune. Martin Andreasen Holtevej Brønderslev. Hjørring den

Hjørring Kommune. Martin Andreasen Holtevej Brønderslev. Hjørring den Hjørring Kommune Martin Andreasen Holtevej 145 9700 Brønderslev Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den Hjørring Kommune Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Sønderborg Kommune, Vand & Natur. Boredybden forventes af blive ca. 120 m. Tlf , mail:

Sønderborg Kommune, Vand & Natur. Boredybden forventes af blive ca. 120 m. Tlf , mail: Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune, Vand & Natur Sønderborg Forsyning har på vegne af Gråsten Vandværk ansøgt om tilladelse til

Læs mere

VVM-screening af jordvarmeanlæg med dyb boring på Garderhøjvej 3, 2820 Gentofte

VVM-screening af jordvarmeanlæg med dyb boring på Garderhøjvej 3, 2820 Gentofte VVM-screening af jordvarmeanlæg med dyb boring på Garderhøjvej 3, 2820 Gentofte VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Gentofte Kommune Tekst Ansøgning om udførelse af vertikal

Læs mere

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018.

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018. TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland 0 Hospitalsenheden Vest, DNV Oluf Jørgensen A/S V/ Mikkel Bjerg Larsen E-mail: mbl@ojas.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal

Læs mere

( m 3 årligt), idet den gældende tilladelse på samme årlige

( m 3 årligt), idet den gældende tilladelse på samme årlige VVM-screening af: Vandindvindings- og anlægstilladelse til Vellerup Sommerby Vandværk Dato: 16. december 2016 Udarbejdet af: Journalnummer: Adresse: Matrikel: Projekt: dmikk 13.02.01-P19-35-16 Birkebækvej

Læs mere

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej 1 4160 Herlufmagle Team Virksomhed og Spildevand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6170 www.naestved.dk Dato 08.09.2014 Sagsnr. 09.02.16-P19-2-14 Dokumentnr

Læs mere

Rørlægning af en strækning i den øvre del af Sejling Bæk. Screenings afsluttet: 31. august 2016

Rørlægning af en strækning i den øvre del af Sejling Bæk. Screenings afsluttet: 31. august 2016 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

1. Det midlertidige oplag skal placeres inden for det areal, som er angivet som oplagsplads i bilaget til ansøgningen.

1. Det midlertidige oplag skal placeres inden for det areal, som er angivet som oplagsplads i bilaget til ansøgningen. Entreprenørfirmaet Ollerup Assensvej 100 5771 Stenstrup Teknik Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk 19-tilladelse til midlertidigt oplag af jord Afgørelse Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul,

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul, Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Regulering af Nebel Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg Forsyning

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt Jeppe Pedersen Bregnetvedvej 24 4320 Lejre CBM Center for Byg og Miljø 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Majbritt Haslund Thomson Natur og Miljø D 46464945 E Maht@lejre.dk Dato: 25. januar 2017 J.nr.: 16/10815

Læs mere

Tilladelsen meddeles til Banekonsortiet I/S, Jegstrupvej 80, 8361 Hasselager, og tidsbegrænses til og med udgangen af oktober 2009.

Tilladelsen meddeles til Banekonsortiet I/S, Jegstrupvej 80, 8361 Hasselager, og tidsbegrænses til og med udgangen af oktober 2009. Banekonsortiet I/S Jegstrupvej 80 8361 Hasselager Byggeri og miljø Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Tilladelse til etablering af midlertidig

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Region Midtjylland Tekst Tilladelse til råstofindvinding

Læs mere

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg Idéoplæg Oktober 2015 VVM-redegørelse Marts 2016 Sammenfattende redegørelse Juli 2016 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse 3 1.1 Indhold 3 1.2 Den videre

Læs mere

VVM-screening af grundvandssænkning og udledning af oppumpet grundvand i forbindelse med separatkloakering af Spentrup

VVM-screening af grundvandssænkning og udledning af oppumpet grundvand i forbindelse med separatkloakering af Spentrup Randers Spildevand A/S e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og teknik Virksomhedskontoret Laksetorvet DK-8900 Randers Telefon +45 8915 1681 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk Den 17. marts 2017 VVM-screening

Læs mere

Halsnæs Kommune. Halsnæs Vandforsyning a.m.b.a, Ullerup Skovvej 20, 3390 Hundested

Halsnæs Kommune. Halsnæs Vandforsyning a.m.b.a, Ullerup Skovvej 20, 3390 Hundested VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Forlængelse af tilladelse til indvinding af grundvand på 640.000 m 3 /år til almen vandforsyning. Der indvindes fra 16 eksisterende boringer.

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af et vertikalt jordvarmeanlæg. Anlægget består af jordvarmeslanger

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand VVM-screening af: Udarbejdet af: Journalnummer: Tilladelse til indvinding af grundvand Loope 13.02.01-P19-6-17 Adresse: Femhøjvej 48 Matrikel: Projekt: 8ab Gerlev By, Gerlev. Poul Jensen har ansøgt om

Læs mere

Landzonetilladelse. Gyllebeholder på planteavlsejendom

Landzonetilladelse. Gyllebeholder på planteavlsejendom Lars Sneverholt Frederiksen Dybvadvej 81 9740 Jerslev J Plan og Miljø Dato: 11-12-2014 J. nr.: 2014-0391 Sagsbeh.: Anne Marie Kjær Lokaltlf.: 9945 5144 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545

Læs mere

Them Genbrugsplads søger om tilladelse til at modtage forurenet keramik og porcelæn samt fjernelse af maks. grænse for hvor

Them Genbrugsplads søger om tilladelse til at modtage forurenet keramik og porcelæn samt fjernelse af maks. grænse for hvor VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Region Midtjylland Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Indvinding af sand, grus og sten på

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-533) Basis oplysninger Projekt

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1. A 1.1. A 1.1.1. Linette Jensen Lundeparken 4 Linette Jensen er utilfreds med, at der bygges så høje huse så centralt. Mener, at

Læs mere

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup.

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup. Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-14-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11-11 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Bilag 3 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Natur og Miljø, Gentofte Kommune, GEO

Bilag 3 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Natur og Miljø, Gentofte Kommune, GEO Bilag 3 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Natur og Miljø, Gentofte Kommune, GEO-2016-00162. Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Fornyelse af eksisterende indvindingstilladelse

Læs mere

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen Lyngby-Tårbæk Kommune Center for Plan og Miljø Rådhuset Lyngby Torv 17 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Att.: Thomas

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune Virksomheden har ansøgt om ændringer i forhold til driftstider. Genbrugspladsen skal være døgnåbent,

Læs mere

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Højkol Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg

Læs mere

VVM-screening af gylletank til opbevaring af spildevandsslam Pølundvej 5, 9740 Jerslev

VVM-screening af gylletank til opbevaring af spildevandsslam Pølundvej 5, 9740 Jerslev VVM-screening af gylletank til opbevaring af spildevandsslam Pølundvej 5, 9740 Jerslev VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Pølundvej 5, Jerslev - miljøgodkendelse af gylletank til opbevaring

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø dato 2016 Sags-ID: Sagsbehandler: NN Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 3 i

Læs mere

VVM-screening. Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt.

VVM-screening. Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

MILJØGODKENDELSE af milekomposteringsanlæg, Amaliegården, Landevejen 27, 8970 Havndal.

MILJØGODKENDELSE af milekomposteringsanlæg, Amaliegården, Landevejen 27, 8970 Havndal. Miljø og teknik MILJØGODKENDELSE af milekomposteringsanlæg, Amaliegården, Landevejen 27, 8970 Havndal. Godkendelsen omfatter et anlæg til kompostering af spildevandsslam, have- og parkaffald iblandet kalcineret

Læs mere

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, ,

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, , Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-19-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 13. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af en SWP 10

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Hillerød Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Bilag 2 VVM Screening 9. juni 2016

Bilag 2 VVM Screening 9. juni 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt ved tilladelse til etablering af 5 boringer og vandindvinding til ren- og prøvepumpning samt tilladelse til udledning af oppumpet grundvand Greve Vandværk ansøgt Greve Kommune

Læs mere

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt): Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet. VVM Myndighed

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt): Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet. VVM Myndighed Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt): Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet

Læs mere

Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5

Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5 Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5 Anmeldeskema Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] Dok. nr. 340-2016-152639 Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] VVM Myndighed Sorø Kommune - j.nr. 340-2016-25570 Basis oplysninger

Læs mere

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning. Kronborgvej 20, Aulum

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning. Kronborgvej 20, Aulum TEKNIK OG MILJØ Aulum Grusgrav ApS Kronborgvej 20 7490 Aulum Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgtg@herning.dk Tlf. 9628 8065 Sagsbehandler: Thomas

Læs mere

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding Otto Chrestensen Stensbækvej 16, Arnum 6510 Gram CVR-NR: 47124719 Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Niels Koch E-mail: niels.koch@rsyd.dk Direkte tlf.: 76 63 19 45 Dato: 12. september 2017 Journalnr.:

Læs mere

VVM Myndighed. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A- Ændring af Emdrupparkens Idrætsanlæg Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter etablering kunstgræsbane på

Læs mere

FORSTPLANT ApS har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017.

FORSTPLANT ApS har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Assens Kommune Sagsnr. 16/23044 Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Der er søgt om tilskud til skovrejsning på matrikel

Læs mere

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Formålet med rørlægningen er at skabe en bedre sammenhæng mellem

Læs mere

Fortsat råstofindvinding i et udlagt graveområde i Glatved. Nymølle Stenindustrier A/S, Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene

Fortsat råstofindvinding i et udlagt graveområde i Glatved. Nymølle Stenindustrier A/S, Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Region Midtjylland Tekst Fortsat råstofindvinding i et

Læs mere

Skovdyrkerne, Fyn har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017.

Skovdyrkerne, Fyn har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Assens Kommune Sagsnr. 16/23091 Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Der er søgt om tilskud til skovrejsning på matrikel

Læs mere

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper 8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper edenfor er beskrevet Fyns Amts praksis ved behandling af udvalgte sagstyper, enten fordi de afviger fra de generelle principper, eller fordi

Læs mere

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret NOTAT Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret Vejledning til ansøger Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden

Læs mere

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej 21 5690 Tommerup 19. maj 2017 Sags id: 16/19474 Afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg Vestfyns Efterskole har den 26. september 2016 søgt

Læs mere

Installering af 30 MW Elkedel på Silkeborg Kraftvarmeværk. Screenings afsluttet: 26. januar Silkeborg Varme A/S Tietgensvej Silkeborg

Installering af 30 MW Elkedel på Silkeborg Kraftvarmeværk. Screenings afsluttet: 26. januar Silkeborg Varme A/S Tietgensvej Silkeborg VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Afgørelse. Beskrivelse af projektet. VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur. Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur

Afgørelse. Beskrivelse af projektet. VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur. Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur 30. marts 2017 CVR-nr.: 14760504 P-nr.: 1019074710 VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur Nomi4s i/s har den af 13. februar 2017 anmeldt

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen)

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Tekst Ansøgning om regulering af drænledning fra bassin A27610B til Frisholm Bæk, Frisholm. Projektbeskrivelse

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri Navn

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Per og Annette Hardenberg, AP Grønt Anlæg

Læs mere