Langdistance mester Sektion 11 Åbent og Sport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Langdistance mester Sektion 11 Åbent og Sport"

Transkript

1 Tekst: Peter Knudsen Foto: Steen Haagh og Ulrik Lejre Larsen Langdistance mester Sektion 11 Åbent og Sport Vundet af: Ulrik Lejre Larsen 033 Køge Det er ikke første gang, vi her i brevduen, skal beskrive slaget Ulrik Lejre Larsen. For dem, som har fulgt med i Brevduen, har vi tidligere beskrevet meget flotte resultater fra hans side opnået i foreningen 058 Præstø. I 2001 købte han hus og flyttede derfor til Greve i sektion 11. Som det kan ses af nedenstående præsentation af hans mesterskabsresultater er det ikke noget nyt for Ulrik, at vinde mesterskaber og jeg er helt sikker på, at også i fremtiden vil han med sin iver, interesse og dygtighed også være at finde med helt fremme. Resultater i sæson 2003 Langdistancemester sektion 11 åben og sport 2003 Vinder af D.d.B s vandrepræmie gruppe 1 Vinder af store mesterskab samt fire enkeltflyvninger i Langflyverklub Øst Sektionsvinder Regensburg Bosmolen s vandrepokal Vinder af alle mesterskaber med gamle duer i Niels-Juel Tidligere resultater fra før 2003 Juniormester I alt 5 gruppe- og 14 sektionsvindere Mellemdistancemester 5 gange i sektion 22 o 1994 (åben og sport), 1997 (åben), 1998 og 1999 Dansk mester mellemdistance åben 1997 Vinder af Forsvarets vandrepræmie (ejendom)

2 Ulrik, der er 37 år, har haft brevduer siden 1979 og udover brevduerne har han floorball, som sin anden meget store fritidsbeskæftigelse. Her er han formand for klubben Hafnia, som er en af de største klubber i Danmark. Floorball gør, at han hvert år først får rigtigt tid til duerne fra midten af maj måned, da sæsonen med floorball først slutter her. Ulrik har igennem sine mange år i sporten også fået en erfaring der gør, at han er meget bevist om, at, for at få opnå succes er det vigtigt, at der hvert år laves nye og eventuelt andre målsætninger end sidste år. Disse målsætninger skal både tage højde for hvilket engagement og hvilken energi man vil lægge for dagen med duerne og endelig skal disse målsætninger også være afstemt med ens aktuelle due bestand og dennes sammensætning, erfaring og muligheder. Jer, som har fulgt med i bladet eller hørt hans fremragende foredrag, vil også vide, at her er tale om en sportsfælle, som virkelig brænder for sporten og ingen vil være i tvivl om, at hans målsætninger er høje og for at disse skal blive opfyldt er han parat til, at yde det maksimale. Her er hovedtemaerne i Ulriks målsætning. Have det sjovt Deltage i hele flyveprogrammet Jeg deltager for at vinde o Ofrer megen tid o Springer aldrig over i flyvesæsonen Sund fornuft Ikke fanatisk med fodringstidspunkter mv. Duerne må indordne sig efter min hverdag Faktorer til opnåelse af målsætningen. En vigtig faktor til opnåelse af målsætningen, der blev sat før sæsonen, er at flere af de nedenfor beskrevne emner går op i en højere enhed og intet overlades til tilfældighedernes spil. Ingen af disse faktorer kan stå alene og alt skal igennem hele sæsonen fungere for at de fastsatte målene kan nås.

3 Parring og flyvemetoder. Duerne parres i perioden mellem den 1. marts og den 20. marts og alle par får lov til, at made en unge op. Indtil sæson 2003 blev alle parrene parret i samme weekend, men i sæson 2003 var der pga. tidsmangel ændret på dette system. Inden duerne får udruget andet kulds æggene, bliver de sat på det totale system og der indledes den første fase i klargøringen til sæsonen. Duerne får en til to uger med lettere foder og træningen starter så småt, hvis vejret er til det. Træningen består af korte afstande 3 dage i træk for at lære duerne det totale system. Der har i sæson 2003 været fløjet med 40 par efter det totale system og med 10 par på det naturlige system. Duerne er på vingerne næsten hver eneste uge. Vigtigt er det dog, at de er i fuldt vigør og at deres fodertilstand er optimal, med dette menes, at deres depoter skal være fyldt op, for at være på holdet til DdB flyvningerne. Det sker dog, at der sendes duer med, som er på vej mod topformen blot for, at de skal få nogle kilometer i vingerne. Udover de før omtalte korte træninger, trænes der selv 3-4 gange og nogle gange med foreningen, alt dette, når det passer sammen tidsmæssigt. Når duerne skal sorteres, kigges der først og fremmest på de enkelte duers resultater og deres vitalitet og sundhed. Der lægges ikke meget vægt på bygningen hos duerne, da det er resultaterne som tæller. Efter sæsonen får alle flyveduerne igen lov til at have unger og made kuldet op. Derimod skilles alle avls duerne umiddelbart efter sæsonen. Foder og medicin. Der praktiseres to forskellige systemer for fodringer hos Ulrik og to systemer, som er meget forskellige fra hinanden. Disse systemer er meget relateret til årstiden og aktivitets niveauet. Flyvesæson. Der følges en nøje planlagt foderplan og der tages meget højde for hvilke behov den enkelte due har samtidig med at der holdes øje med hvad den enkelte due spiser, derfor fodres enkehanner også i reden. Fodring af duerne hænger også meget sammen med Flyvesystem Flyvningens distance/sværhedsgrad Enkehunner fodres lidt mere knapt end enkehanner i starten af ugen Medicinering: Kur mod tricomonader ved opstart af sæsonen. Evt. gentagelse løbende.

4 Tilskuds produkter Småfrø, jordnødder og hamp efter behov Grit, picksten samt vitaminpulver til fri afbenyttelse Duer der guffer majs torsdag morgen sendes ikke med på mellemdistancen. Uden for sæson. At fodre er ret let. Årstidens blandinger Multivitamin én gang ugentligt er rigeligt Grit, picksten og vitaminpulver til fri afbenyttelse Giv gerne indespærrede duer lidt grønt en gang imellem Andre vigtige gøremål For hele tiden at være på forkant med duernes sundhed, indsendes der hvert år gødningsprøver til nærmere analyse. For der igennem at holde sig helt ajour med duernes sundhed og kun i tilfælde, hvor det er nødvendigt gives der kure. Ormekur i januar/februar Kur mod tricomonader i forbindelse med avlssæsonen. Slagindretning. Vi vil her beskrive det meget praktiske slaganlæg, som Ulrik har i dag. Slaget er bygget med gode sportsfællers (Petvaldsky 0242 og Benny Jørgensen 033) s velvillige arbejdskraft og er bygget i vinteren 2001 og stod færdigt i april måned året efter. Flyveslaget er anlagt på loftet over garagen og her er indrettet: o To afdelinger med hver 20 reder o En afdeling med 10 reder o En afdeling til enkehunner o En afdeling til unger med godt 100 siddepladser I forbindelse med huskøbet og igangsætningen af arbejdet omkring bygning af nyt dueslag, havde Ulrik grundigt overvejet nogle meget vigtige elementer, som han igennem årene havde erfaret var vigtige for slaget og duerne. Disse elementer ville han have implementeret i sit nye slag således, at det kunne være så optimalt som muligt fra starten. Udseendet er underordnet for duerne Godt klima: o Tørt o Varmt o God luftcirkulation o Solen skal helst kunne skinne ind

5 Kunne regulere luftindtag: o For at have optimalt iltindhold o For at holde på varmen o For at undgå fugtig luft Som det kan ses, af nedenstående billede kavalkade, er rum opdelingen i slaget lavet meget praktiske og der er et meget fint overblik over reder, siddepladser og i det hele taget alt i slaget. Udover flyveslagene er der i haven indrettet et næsten perfekt avlsslag. o Opdelt i to afdelinger med 20 reder i hver og til disse volierer. I disse omgivelser har duerne næsten perfekte forhold og det er helt sikkert medvirkende årsager til de mange flotte resultater, som Ulrik har opnået i sæson 2003 og han vil helt sikkert også være at finde i resultatlisternes top i fremtiden. Stammen af duer. Stammen af duer, som Ulrik arbejder med, er med basis i en stamme af duer, som Ulrik har helt fra starten med brevduesporten. Disse duer fik Ulrik af sin morfar, som også i mange år var brevduemand. Hvilken afstamning disse duer er vides ikke, men en ting er helt sikkert, det er, at de har præsteret flotte resultater igennem mange år. Af duer fra den gamle stamme er det primært A og U , som også i dag er bag på mange af top duerne. Siden hen har Ulrik hentet forstærkninger til den gamle stamme og her er specielt 2 hanner fra Freddi Nygaard ( og ) været meget anvendte i avlen og disse 2 hanner har givet mange gode unger. Indenfor de sidste 10 år har Ulrik hentet en del nyt blod ind fra meget stærke slag. 1992: Ivan Hansen V. Petvaldsky, Benny Jørgensen og Kaj Skovlind 2000: Jørn Christensen 2002: J. Kiekebelt en virkelig topflyver på langdistancen i Holland.

6 Resultater til flyvningerne i sæson 2003 I sæsonens løb har der været mange flotte resultater. I dette afsnit er nævnt resultaterne på langflyvningerne. Münster 2,6,7,13,30,56 af 692 duer og deltaget med 18 duer Hof 5,9,29,45,59,90 af 560 duer og deltaget med 12 duer Borlänge 25,28 af 528 duer og deltaget med 11 duer Limburg 2,3,14, af 382 duer og deltaget med 7 duer Hudiksvall 14,20, af 400 duer og deltaget med 7 duer Gøttingen 7,20,21,22,31,70,71 af 389 duer og deltaget med 14 duer Ludvika 4,5,6,7,39,41 af 403 duer og deltaget med 15 duer Regensburg 1,3, af 42 duer og deltaget med 3 duer Tanker til fremtiden. Som Brevduens læsere også har kunnet læse i de sidste numre er Ulrik et af vore medlemmer, som virkelig har ideer og tanker om fremtiden for brevduesporten og disse har han givet udtryk for i et par indlæg. Gode råd til nye i sporten. Det er altid svært at give gode råd til andre, før man ved, hvilken tilgang til sporten de har. Men først og fremmest gælder det om at lytte til, hvad andre duemænd har at sige og så suge viden til sig. Jeg tror på, at man kommer længst med at sætte sig nogle mål for fremtiden. Det være sig både kortsigtede og mere langsigtede. Det skaber fokus. Målene skal være realistiske og sættes i forhold til tidligere resultater, samt den indsats som man vælger at lægge for dagen. Skal jeg være lidt mere konkret, så gælder det selvfølgelig om at have duer med det rette potentiale. Og der er masser af gode duer rundt omkring i Danmark, så det er helt sikkert muligt at anskaffe sig nogle, der besidder dette potentiale. Man kan jo bare kigge resultaterne igennem for at finde en duemand, der har duer med de egenskaber, som man søger. Det handler om, at finde ind i en rytme med en fornuftig slagledelse, så man sikrer sig, at duerne er rustede til de opgaver, som man byder dem. En ide kan være at kopiere systemet fra en erfaren duemand og så hen af vejen udbygge systemet med ens egne erfaringer. Man skal desuden aldrig anskaffe sig flere duer end man kan magte. Lidt karikeret er det langt bedre at flyve én due fem uger i træk end lade fem duer flyve én flyvning hver på fem uger. Mål for den kommende sæson. Jeg må jo indrømme, at jeg havde en forrygende sæson 2003 især når man tager i betragtning, at jeg ikke havde duer ældre end to år, der var født på slaget. Men resultaterne i fjor tæller ikke i den

7 kommende sæson. Alle starter fuldstændig lige, så det er på med vanten, hvis man skal være med i toppen igen. Der er altid kamp til stregen om de forreste placeringer til mesterskaberne, så man kan sagtens have en forrygende sæson og kun blive nr. fem til et mesterskab. Men jeg vil da godt indrømme, at mit mål for den kommende sæson er at genvinde langflyvermesterskabet og blive mellem de fem første til mellemdistancemesterskabet. Indsatsen skal nok være der fra min side, og så er det bare om at opsøge heldet og håbe på, at duebestanden er sund og rask igennem hele sæsonen. Men er det nok??? Mange andre har jo samme mål, men det er fedt, for det er jo netop konkurrencemomentet, der motiverer.

8 Præsentation af nogle topduer fra slaget. Münster nr. 2 i sektionen A Far: Mor: Denne han havde flere andre topplaceringer i sæson Borlänge nr. 25 i sektionen A Far: Mor: Hof nr. 5 i sektionen A Far: Mor:

9 Hudiksvall nr. 14 i sektionen A Far: Mor: Limburg nr. 2 i sektionen A Far: Mor: Ludvika nr. 4 i sektionen A Far: Mor: I øvrigt er han også Es-due nr. 1 i langflyverklub ØST på nordflyvningerne i 2003.

Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12.

Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12. Tekst : Peter Knudsen Foto : Jørgen og Tim Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12. Jørgen og Tim 0148 Hedehusene Det er ikke første gang, at makkerparret Jørgen og Tim (far og søn) vinder et mesterskab.

Læs mere

Mellemdistancemester Sport / Åbent - Sektion 11. Lisbeth og Kim 0147 Yrsa

Mellemdistancemester Sport / Åbent - Sektion 11. Lisbeth og Kim 0147 Yrsa Mellemdistancemester Sport / Åbent - Sektion 11 Lisbeth og Kim 0147 Yrsa Efter en særdeles flot sæson på mellemdistancen lykkedes det for Lisbeth og Kim i 0147, at hjemføre dobbelt mesterskabet i landets

Læs mere

Michael Larsen 055 Vejle

Michael Larsen 055 Vejle Michael Larsen 055 Vejle Vinder af: Mellemdistancemester Sport. Vinder af Erling Vestergaards Mindepræmie Denne artikel er modsat mange andre artikler anderledes, idet den er udformet som et spørgeskema

Læs mere

SEKTION 22. Vinder af Sektion 22 s Sprintermesterskab - Ungemesterskab 6 x Sektionsvinder. Vundet af:

SEKTION 22. Vinder af Sektion 22 s Sprintermesterskab - Ungemesterskab 6 x Sektionsvinder. Vundet af: MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT SEKTION 22 Vinder af Sektion 22 s Sprintermesterskab - Ungemesterskab 6 x Sektionsvinder. Vundet af: Niels Johansen 0100 Haslev I denne artikel skal vi præsentere Niels Johansen

Læs mere

Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør

Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør Tekst og Foto : Peter Knudsen Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør Det er ikke mange brevduemedlemmer, som kan præstere, at være indehaver

Læs mere

Vundet af: SEKTION 12. Tekst og Foto. Peter Knudsen Michael Harder

Vundet af: SEKTION 12. Tekst og Foto. Peter Knudsen Michael Harder Tekst og Foto. Peter Knudsen Michael Harder LANGDISTANCEMESTER Åbent / Sport SEKTION 12 Skandinavisk langdistancemester Sektionsvinder Gøttingen og Soltau Vundet af: Michael Harder 098 Isefjord I sæson

Læs mere

SUPER SÆSON Carsten & Kurt Hornbæk

SUPER SÆSON Carsten & Kurt Hornbæk SUPER SÆSON - 2011 Carsten & Kurt - 205 Hornbæk Endnu engang skal jeg her præsentere et af de mest vindende slag i sektion 12 ja sågar i hele Danmark de seneste år. Slaget Carsten og Kurt fra 0205 Hornbæk

Læs mere

Vinder af Langflyver sport Sektion 11 Jens Juul Olsen 059 Søllerød

Vinder af Langflyver sport Sektion 11 Jens Juul Olsen 059 Søllerød Vinder af Langflyver sport Sektion 11 Jens Juul Olsen 059 Søllerød Jens Juul Olsen præsenterede vi også sidste år hvor han for første gang havde vundet et mesterskab og sandelig om vi igen i år også skal

Læs mere

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus - Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus Præmie overrækkelse kl. 09.15 Dagsorden. Punkt 1. Punkt 2. Punkt 3. Punkt 4. Valg dirigent. Viggo Jakobsen 009 Slagelse.

Læs mere

Bill The Book Richardson.

Bill The Book Richardson. Bill The Book Richardson. Jeg har altid været interesseret i alle aspekter omkring brevduesporten, specielt når det har drejet sig om forskellige breduemænds evne til at kunne udvælge kanonerne bare ved

Læs mere

Carsten Petersen 0192 Hillerød

Carsten Petersen 0192 Hillerød Tekst: Peter Knudsen Foto: Carsten Petersen / Peter Knudsen Langflyvermester Åbent / Sport. Mellemdistancemester Åbent Nr. 2 Sport. Sektionsmester i Sektion 12. Carsten Petersen 0192 Hillerød Uden at overdrive

Læs mere

Dan Kristiansen - 033 Køge

Dan Kristiansen - 033 Køge Tekst og Foto Peter Knudsen Dan 030 Ringsted DANMARKSMESTER MARATHON ÅBENT Dan Kristiansen - 033 Køge DANMARKS MESTERSKABET maraton åbent er et af de sværeste mesterskaber, at vinde her i landet. Til dette

Læs mere

Lasse Rasmussen, 0237 Brande

Lasse Rasmussen, 0237 Brande Vinder af Mellemdistance Sport Sektion 61 Nr. 2 Langdistance Sport Sektion 61 Nr. 3 Langdistance Åben Sektion 61 Nr. 9 DM Sport Esdue 1. Sportsflyvninger Sektion 61 Lasse Rasmussen, 0237 Brande Af Michael

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

På minibustur til Belgien.

På minibustur til Belgien. På minibustur til Belgien. Written by superbruger Tuesday, 16 March 2010 12.-14. marts for at overvære Rudi Hendrikx åbne sit avlscenter i Heusden-Zolder. Vi ankom fredag aften, så der var lidt tid lørdag

Læs mere

Statistik 2011. Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik 2011. Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2011 Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen I dette års udgave af statistik over afsendte duer og antal aktive medlemmer, kører vi på som sidste år. Flyveprogrammet

Læs mere

Vejle. 34 duer. Lørdag 06. april 14.00. Fra

Vejle. 34 duer. Lørdag 06. april 14.00. Fra Vejle 34 duer Lørdag 06. april 14.00 Fra Dobbelt Dansk Mester 2012 Side 2 Forord: Dan 0183 Munkebjerg er stolte over på denne auktion, at kunne præsentere et af landets bedste (hvis ikke det bedste) slag

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Jenny og Freddi Nygaard Vordingborg. Vinder af Mellemdistancemesterskabet Åbent sektion 22.

Jenny og Freddi Nygaard Vordingborg. Vinder af Mellemdistancemesterskabet Åbent sektion 22. Jenny og Freddi Nygaard - 018 Vordingborg. Vinder af Mellemdistancemesterskabet Åbent sektion 22. Tekst og Foto Peter Knudsen Dan 030 Ringsted At det skulle lykkedes for Jenny og Freddi Nygård 018 Vordingborg

Læs mere

Det var tredje gang i MVL-bussens historie, at vi aflagde besøg hos dynastiet Flor Engels.

Det var tredje gang i MVL-bussens historie, at vi aflagde besøg hos dynastiet Flor Engels. 10/12/2014 lokal T&H - Jos & Jules Engels Jos & Jules Engels Written by superbruger Saturday, 18 October 2008 Det var tredje gang i MVL-bussens historie, at vi aflagde besøg hos dynastiet Flor Engels.

Læs mere

Regionsmesterskab Åben med næsthøjest point i Danmark. 1-års mesterskab DdB sekt. 53 med højest point i Danmark.

Regionsmesterskab Åben med næsthøjest point i Danmark. 1-års mesterskab DdB sekt. 53 med højest point i Danmark. Arne Porsmose, 026 Fladstrand For andet år i træk gik turen for mit vedkommende til Frederikshavn for at besøge Arne i anledning af, at han igen havde gjort sig fortjent til omtale i Brevduens spalter

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Vinteravl i brevduesporten - 1

Vinteravl i brevduesporten - 1 Vinteravl i brevduesporten - 1 Af Marc Verheecke - Martin Degrave Oversættelse/foto Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ Mange brevduefolk

Læs mere

Evaluering Livsstil for familier

Evaluering Livsstil for familier Evaluering Livsstil for familier Status: December 2015 Baggrund Dette notat samler op på de foreløbige resultater af projektet Livsstil for familier pr. december 2015. Notatet samler således op på de sidste

Læs mere

DOBBELT DANMARKSMESTER

DOBBELT DANMARKSMESTER DOBBELT DANMARKSMESTER Langflyvermester åbent og sport Mellemdistancemester åbent og sport Team Knudsen 030 Ringsted Resultater i sæson 2012 Nr. 1 til Langdistance Sport sektion 21 Nr. 1 til Langdistance

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Vundet af: MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT Nr. 2 Mellemdistance Sport SEKTION 21

Vundet af: MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT Nr. 2 Mellemdistance Sport SEKTION 21 MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT Nr. 2 Mellemdistance Sport SEKTION 21 Vundet af: Michael Nielsen 037 Kalundborg Det er første gang, vi her i spalterne skal præsentere Michael Nielsen, 037 Kalundborg og det

Læs mere

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen Ruhåret Hønsehund Atelier 2004 For la get Ate li er, www.atelier.dk ISBN 978-87-7857-755-9 Bogen er forfattet og fotograferet af Jens O. Pedersen 2004 Tekst og billeder

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund.

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Jagt og prøver med stående hund kræver en passende bestand af fuglevildt. Der er ikke meget ved at gå over

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

TEAM CMN. Et års Mesterskabet. Sektion 22

TEAM CMN. Et års Mesterskabet. Sektion 22 TEAM CMN Vinder af Mellemdistance Åbent Et års Mesterskabet Sektion 22 1 til et-års mesterskabet (landets højeste pointsum) 1 til mellemdistance mesterskabet åben 1 til sektion 22's store mesterskab 1

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

Udstilling med brevduer.

Udstilling med brevduer. Udstilling med brevduer. Written by superbruger Wednesday, 07 January 2009 Januar er højtid for én af Dansk brevduesports største vinterpassioner, nemlig udstilling af duerne. På en brevdueudstilling vurderes

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne. Moresco Logo Bruges som udgangspunkt altid Sekundært Logo Bruges kun hvis det andet slet ikke kan lade sig gøre Praktisk brug På sigt laver vi en hel stribe eks på brugen af vores logo. Det første element

Læs mere

Lean giver tid til børnene

Lean giver tid til børnene Lean giver tid til børnene Normeringer kan der ikke lige laves om på. Alderen på børnene, der starter i dagsinstitution er også politisk bestemt og heller ikke noget, som de enkelte daginstitutioner har

Læs mere

Rødding 9.00 750 Nu titte til hinanden 448 dåb 41 Lille Guds barn 588 Herre, gør mit liv til bøn 722 Nu blomstertiden. Lihme 10.30

Rødding 9.00 750 Nu titte til hinanden 448 dåb 41 Lille Guds barn 588 Herre, gør mit liv til bøn 722 Nu blomstertiden. Lihme 10.30 1 Mos 32,25-32, Jak 1,22-25, Joh 16,23b-28 Rødding 9.00 750 Nu titte til hinanden 448 dåb 41 Lille Guds barn 588 Herre, gør mit liv til bøn 722 Nu blomstertiden Lihme 10.30 3 Lovsynger Herren 300 Kom sandheds

Læs mere

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje PAPEGØJE SAVNES 3-4. klasse. undervisningsmateriale Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje 1 Hej venner jeg er den grønne ara 4 3 1 1 5 5 3 5 Farv de rigtige numre 1. Sort 2. Rød 3. Lyserød 4. Grøn 5.

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Metoder til sortering af brevduer

Metoder til sortering af brevduer Metoder til sortering af brevduer Af Dr. Collin Walker Oversættelse/foto Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Artikel fra bogen The Pigeon af Dr. vet. Colin Walker Brevduen har været brugt til kapflyvning

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

Bolette Christensen. Sundhed på arbejdspladsen. 06. okt. 10. Hvem tager ansvaret?

Bolette Christensen. Sundhed på arbejdspladsen. 06. okt. 10. Hvem tager ansvaret? Hvem har ansvaret? Hvem har ansvaret? Hvem tager ansvaret? Sundhedsfremme - Virksomhedens eller den enkeltes ansvar? 2 Kan vi motivere uden at stigmatisere? 3 Er sundhedsfremme en investering eller en

Læs mere

Superauktion. 23 stk unger fra Carsten Pedersen, 192 Hillerød. Lørdag den 24. november 2012 kl. 14.30. Hovedgaden 371

Superauktion. 23 stk unger fra Carsten Pedersen, 192 Hillerød. Lørdag den 24. november 2012 kl. 14.30. Hovedgaden 371 Superauktion 23 stk unger fra Carsten Pedersen, 192 Hillerød Lørdag den 24. november 2012 kl. 14.30 Hedehuset Hovedgaden 371 2640 Hedehusene rr. 148 Hedehusene Forord til auktionen Årets auktionsduer er

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

UKLASSIFICERET. Vejledningsplan MFT

UKLASSIFICERET. Vejledningsplan MFT Vejledningsplan MFT Indholdsfortegnelse Indledning...1 Planlægning af Militær Fysisk Træning...1 Skemaets opbygning og anvendelse...1 Eksempel på fastlæggelse af træningsniveau...2 Progression...2 Pauser

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

HVALPEKØB. Lidt om avl

HVALPEKØB. Lidt om avl Friis Lara Lidt om avl Vil man begynde at opdrætte schæferhunde, er der nogle ting, som man bør være opmærksom på. Det er meget vigtigt at avle på en tæve, hvor sundheden er i orden. En avlstæve bør være

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, 2. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 25. november 2012 kl. 10.00. Steen Frøjk Søvndal

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, 2. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 25. november 2012 kl. 10.00. Steen Frøjk Søvndal Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, 2. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 25. november 2012 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 413: Vi kommer, Herre, til dig ind DDS 448: Fyldt

Læs mere

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Et hæfte om retningslinjer når du er aktiv spiller i SSF1896 1 Hockey et fællesskab med regler Du har valgt at spille ishockey i SSF1896 Enten starter du nu som

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

DdB Kapflyvninger 2012

DdB Kapflyvninger 2012 DdB Kapflyvninger 2012 Opgjort i aktive og inaktive slag, samt antallet af afsendte duer Af Ove Fuglsang Jensen I Brevduen nummer 29/2012, havde P.E. Meulengracht et indlæg "Alt ved det gamle", hvor han

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Familieavl til styrkelse af en duestamme

Familieavl til styrkelse af en duestamme Familieavl til styrkelse af en duestamme Af Matin Degrave - Jules Gallez Oversættelse/foto Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ Familieavl

Læs mere

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2.

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2. Om inklusionen og anerkendelsen er lykkedes, kan man først se, når børnene begynder at håndtere den konkret overfor hinanden og når de voksne går forrest. Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Præsentation af Dr. Colin Walker

Præsentation af Dr. Colin Walker Præsentation af Dr. Colin Walker Oversat og redigeret af Ove Fuglsang Jensen Rundt om i verden findes dyrlæger der er specialister i brevduesygdomme, og en af dem er Dr. Colin Walker i Melbourne, Australien.

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Indskrivning på Hammerum Friluftsbad 5. Maj (tirsdag) kl 17:30 18:30 Første svømmeaften tirsdage 12. maj Første svømmeaften

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

MAD-SVIN-ERI. 1 sund 2 3 4 5 6 7 8 9 10 usund 1 GUS

MAD-SVIN-ERI. 1 sund 2 3 4 5 6 7 8 9 10 usund 1 GUS MAD-SVIN-ERI Hvad vi skal lave er nu er at vi skal være mad detektiver, vi skal undersøge hvor sund eller usund mad er. Du vil sikkert blive overrasket. 1. Hvad tror du er sund og usund mad? Du har nu

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. trinitatis

Prædiken til 1. s. e. trinitatis Prædiken til 1. s. e. trinitatis Salmer 745 Vågn op og slå på dine strenge 292 Kærligheds og sandheds ånd 41 Lille Guds barn, hvad skader dig 411 Hyggelig rolig Nadver: 725 det dufter lysegrønt af græs

Læs mere

Min plan for i dag! Team Danmarks model Livet som eliteatlet Sportskarrieren Time Management Nøglepersoner Det mentale hjul Målsætning Indre dialog

Min plan for i dag! Team Danmarks model Livet som eliteatlet Sportskarrieren Time Management Nøglepersoner Det mentale hjul Målsætning Indre dialog Sportspsykologi og Life-skills få styr på din hverdag Min plan for i dag! Team Danmarks model Livet som eliteatlet Sportskarrieren Time Management Nøglepersoner Det mentale hjul Målsætning Indre dialog

Læs mere

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Til: Kopi til: TC-Løbere TC-trænere Personlige trænere Forældre. Junioreliten er DOF s brutto-juniorlandshold. Det er et træningstilbud til de

Læs mere

Brevduen til kapflyvning Ove Fuglsang Jensen

Brevduen til kapflyvning Ove Fuglsang Jensen Brevduen til kapflyvning Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Brevdueslaget For at kunne kapflyve sine brevduer, skal man have et slag på den grund hvor man bor. Det mest almindelige er, at de der

Læs mere

Sommerunger kan være en gevinst

Sommerunger kan være en gevinst Sommerunger kan være en gevinst Af Marc Verheecke Oversættelse/foto Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ De fleste brevduefolk, laver

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Challenger Cab Skrevet af Cigaretteman - 2008/12/07 18:05 Hej Mopar freaks er ny her i forumet og ville lige hilse på med en lille tråd om mit renoverings projekt. Jeg købte bilen for 10 år siden og kørte

Læs mere

Fredag den 25. september 2015

Fredag den 25. september 2015 den 25. september 2015 Vores Foto-projekt har givet os nogle fine billeder på børnenes kasser, så nu kan vi både glædes over børnenes dejlige smil, og dernæst også meget hurtigere finde deres kasser. Der

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

Baggrunds materiale omkring:

Baggrunds materiale omkring: Baggrunds materiale omkring: Bagrund Rev A Side 1 Hockey og godt miljø er en del af i OIK Vi ønsker at OIK skal være et rart sted at komme, med en ordentlig omgangstone både spillerne imellem, men i høj

Læs mere

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Naturdagpleje Stadil Vedersø Fra spirende idé til naturlig hverdag Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Det er præcis ét år siden at idéen til Stadil Vedersø Natur Dagpleje opstod, og så er tiden vel

Læs mere

Indstillinger til. Patienternes Pris 2015 Psykiatrien

Indstillinger til. Patienternes Pris 2015 Psykiatrien Indstillinger til Patienternes Pris 2015 Psykiatrien Forord Region Nordjylland og Patientinddragelsesudvalget ønsker at få tilfredsheden frem. Derfor er Patienternes Pris stiftet. Indstillingerne fortæller

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

"1329" - exceptionel førerdue.

1329 - exceptionel førerdue. "1329" - exceptionel førerdue. Written by superbruger Friday, 26 December 2008 Med følgende top-20 placeringer i sektionen mod i snit 800 duer: 1 1 1 1 3 5 8 8 9 11 13 13 16 17. I alt 29 plac. i sektionen

Læs mere

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE DEN KONKRETE FREMGANGSMÅDE Tekstliggørelse er med vilje en meget enkel metode, som ikke kræver specielle indkøb eller nye færdigheder. Det er vigtigt, fordi dagligdagen

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere