Social-, Børne- og Integrationsministeriet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social-, Børne- og Integrationsministeriet"

Transkript

1 Social-, Børne- og Integrationsministeriet STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering for tilskud, hvor der ikke er angivet SMART-mål i ansøgningen Formål Statusrapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Resultatet af indsatserne skal danne grundlag for en øget kvalitet af de sociale tilbud. Krav Skemaet skal udfyldes elektronisk og sendes som en vedhæftet fil i en mail til Puljestyring. I emnefeltet skrives kun journalnr. Hvis der sendes statusrapporter for flere projekter, deles deres journalnumre af semikolon. Generelle oplysninger Mailadressen er: rapport@sm.dk Til denne mailadresse kan der alene sendes rapporter. Regnskaber med mere skal sendes via almindelig post eller til mailadressen pulje@sm.dk. Rapporten skal have et omfang på 6-10 sider med størst vægt på besvarelse af spørgsmål 3-5. Projektets titel: Helhedstilgang til udsatte flygtning og indvandrerkvinder Journalnummer: Pulje (udfyldes kun for ansøgningspuljer): Kontaktperson (er) og person, der har udfyldt skemaet: Navn: Hakima Lasham Lakhrissi Gadenavn, nr. : Oksens Kvarter 12 Ansøger: Vestegnens Indvandrer Kvindecentret Postnr. & By: 2620 Albertslund Tlf. nummer: Ansvarlig for tilskuddet: Hakima Lasham Lakhrissi Påbegyndt: d. 1 / 1 år: 2014 Afsluttet: d. 31 / 12 år: 2014 CVR-nr.: eller CPRnr.: Tilskuddets størrelse: ,00 Rapporttype: Afsluttende Årsrapport Emneord (udfyldes af Puljestyring):

2 Projektår for rapport: 2014

3 1 Beskriv projektets målgruppe: Hvem er målgruppen?: Enlige og eneforsørgende mødre, hvor deres marginaliserede position har negativ afsmitning på deres børn. Sekundær målgruppe Kvindernes børn er sekundær målgruppe for projektet, da deres trivsel ofte afhænger af, hvorvidt deres mor mestrer eget liv og moderrollen. Tertiær målgruppe De frivillige er tertiær målgruppe. Kvartiær målgruppe Andre kvinder, der hørt om projektet gennem de involverede kvinder. Hvor stor er målgruppe? Efter endt projektperiode har brugerstatistik vist besøg af kvinder og børn på centret. Brugerstatistik Oprindelsesland Voksne Børn under 18 år Danmark Indien 23 2 Irak Iran Kina 9 1 Libanon 62 5 Marokko Pakistan Palæstina Somalia 64 8 Tunesien 19 1 Tyrkiet Ægypten 15 9

4 Andre lande Totalt antal brugere Er der i projektperioden sket afvigelser i målgruppen og dennes størrelse? Nej Hvis Ja, oplys hvorfor og hvordan? Hvor mange brugere er der i projektet? Vi har haft besøg Hvor mange af hvert køn? kvinder, 0 mænd, og børn under 18 år 2 Beskriv projektets formål: Hvilket problem skal projektet løse? Projektets overordnede formål er: At forbedre vilkårene for socialt udsatte flygtninge- og indvandrerkvinder gennem rådgivning og aktiviteter At støtte deres integration og fremme aktivt medborgerskab i det danske samfund. At tilbyde et helhedsorienteret tilbud til udsatte flygtninge og indvandrerkvinder, med det formål at støtte og fremme kvinderne i at tage bedre vare på og større ansvar for eget liv. Dette sket gennem støtte og hjælp til den enkelte kvinde med udgangspunkt i de individuelle problemstillinger, hun står overfor, hvad enten det er i forhold til sundhed, trivsel, manglende netværk, udfordringer i forhold til moderrollen, dys-funktionalitet i familien eller marginalisering på arbejdsmarkedet. Det er desuden afgørende for projektet, at det sker under devisen hjælp til selvhjælp, hvor vi fokuserer på kvindernes ressourcer i stedet for hendes mangler. Projektet har således en helhedstilgang til kvinderne. Dette skal modsvare hvordan de mødes i det offentlige højt specialiserede system, der fokuserer på delelementer af hendes situation. Denne helhedstilgang sikres gennem at tilbyde: Et værested med mulighed for samvær og netværksdannelse med fælles madlavning og fællesspisning, syning og ved en ugentlig café med udefrakommende oplægsholdere og en aften fællesspisning for mor og barn Ugentlige aktiviteter såsom motion, jobsøgning, ekskursioner, danskundervisning, lektiehjælp, computerundervisning. Rådgivning, herunder socialrådgivning, juridisk rådgivning, økonomisk rådgivning samt rådgivning af mere dagligdagsorienteret art. Grundlæggende for projektet er, at den enkelte kvinde og hendes ressourcer kommer i fokus, og at kvinderne inddrages i beslutningsprocessen; dette skaber ejerskab og selvstændighed hos den enkelte kvinde. Som social organisation uden myndighedsopgaver nyder vi det privilegium, at kvinderne kommer her af egen vilje og derfor oftest føler sig mere trygge, og dermed har større motivation og vilje til forandringer. Projektet har nået kvinder, der ikke føler sig trygge ved kommunale sagsbehandlere, men som føler sig trygge ved VIKC. Er der sket afvigelse i projektets formål? Nej Hvis Ja, oplys hvorfor og hvordan?

5 3 Beskriv projektets resultater: Hvilke resultater har projektet nået? En omfattende evaluering af alle vores aktiviteter og projekter viser, at vi i 2014 opnåede følgende: 1. Mindst besøg af kvinder, 0 mænd, og børn under 18 år på centret 2. Over 40 frivillige fordelt på forskellige aktiviteter og projekter. 3. Mange besøg i systuen. 4. Mange jobrådgivninger - 85 % af kvinderne har fået større lyst til at søge job og større tro på at kunne få job % af kvinderne har lært hvordan de kan bruge nem-id, anvende osv af kvinderne fik hjælp til at ansøge om fritagelse fra Digitalpost kvinder har modtaget individuel rådgivning. Drift Rådgivningssted i En omfattende evaluering af den sociale og juridiske rådgivning viser, at vi i 2014 opnåede følgende: Der er gennemført i alt 1127 samtaler i den sociale og juridiske rådgivning. 301 forskellige kvinder modtog socialrådgivning. 72 % af kvinderne vurderer selv, at de er blevet bedre til at løse egne problemer, efter de har gået i rådgivningsforløb på Vestegnes Indvandrer Kvindecentret. Metoder: Empowerment, den narrative samtale, kognitiv metode, motivationssamtale, kollektiv vejledning. Vi har lavet casestudies af 10 forskellige typer af rådgivningsforløb, hvor rådgiveren har analyseret de gennemgående træk for, hvornår et rådgivningsforløb i højere grad end andre fremmer selvhjulpenhed. Der bliver i disse casestudies inddraget parametre såsom typen af problemet, kompleksiteten og varigheden af problemet, antal af rådgivningssamtaler, mødestabilitet, danskkundskaber samt netværk eller mangel på samme. I disse casestudies indgår interview med kvinderne, om deres oplevelse af rådgivningen, samt hvorvidt, de oplever den har øget deres kendskab og forståelse for systemet, og hvorvidt de synes, de i højere grad selv kan håndtere en lignende situation i fremtiden.

6 71 % af vores casestudies viser at kvinderne har opnået øget selvhjulpenhed i sager med et samlet rådgivningsforløb har 86 % øget deres medvirken i egen sag 90% af kvinderne har haft muligheden for at fremme deres netværk og deltaget aktivt 90% har bevaret en positiv rollefunktion i forhold til deres børn Semistrukturerede interview - i det sidste kvartal af 2014 blev lavet semistrukturerede interview med 15 kvinder, der har haft høj grad af mødestabilitet i enten fredagsaften fællesspisningen eller ved torsdagscaféen. Den elektroniske logbog hjalp med at vurdere dette. De semistrukturerede interview har afdækket dels kvindernes arbejdssituation, uddannelsesbaggrund, civile status, oprindelsesland og hjemkommune. Derudover blev der spurgt til deres oplevelse af egen sundhed og trivsel, deres oplevelse af sociale netværk/isolation og familieforhold, samt motivation og begrundelse for at deltage i aktiviteterne og egen oplevelse af indflydelse på aktiviteterne. Samlet evaluering - på baggrund af de semistrukturerede interview, logbog og referater fra vores husmøder blev udarbejdet en samlet evaluering, som også forholder sig til følgende succeskriterier: At logbogen viste en mødestabilitet på 71 % på de 71 % mest deltagende kvinder At de semistrukturerede interview viste at 69 % af kvinderne føler, at de har fået konkrete kompetencer og øget selvtillid i rollen som mor At de semistrukturerede interview viste at 59 % af kvinderne har ændret deres kostvaner i en sundere retning At de semistrukturerede interview viste at 89 % af kvinderne føler, de har haft indflydelse på aktiviteterne At de semistrukturerede interview viste at 79 % af kvinderne føler, at de har øget deres netværk. Hvilke forandringer har projektet medført for målgruppen?

7 I forhold til at måle hvilke forandringer projektet har medført for målgruppen, blev der lavet kvalitative interview med hhv. 15 kvinder, der deltog i fredagsaften fællesspisning og 5 kvinder, der deltog i vores sommeraktiviteter, hvor der blev spurgt ind til deres oplevelse af, at møde frivillige i VIKC. Endvidere blev der spurgt ind til, hvor mange etnisk danske kvinder, de kender i al almindelighed, hvad deres forventning er til de frivillige og om de frivillige er med til at øge deres kendskab til majoritetskvinder, samt hvorvidt de følte, at de frivillige er med til at få dem til at føle sig hjemme i Danmark. Interview med de 15 kvinder, der deltog i fredagsaften fællesspisning blev gennemført i sidste kvartal af Interview med de kvinder, der deltog i sommerferieprogrammet, blev gennemført efter sommerferieprogrammet afslutning. Samlet evaluering - på baggrund af disse interview blev udarbejdet en samlet evaluering, som også forholder sig til følgende succeskriterier: At 95 % har haft en god oplevelse med de frivillige i VIKC At 65 % oplever at de frivillige er med til at øge deres kendskab til danske kvinder At 73 % oplever at de frivillige er med til at øge deres kendskab til det danske samfund At 55 % oplever de frivillige er med til at føle sig hjemme i Danmark Herudover har: 90% haft en god oplevelse og fået styrket deres netværk 55 % af kvinderne har fået øget selvtillid i rollen som mor. 45 % af kvinderne har ændret deres kostvaner i en sundere retning. 60% af kvinderne fik styrket deres kendskab til det danske samfund 50% af vores casestudies viser, at kvinderne har opnået øget selvhjulpenhed 60% af kvinderne fik styr på deres CV 45% af kvinderne har lært at cykle Hvor mange brugere oplever, at der er sket en forandring i deres situation? Vi har lavet evalueringsnedslag i form af spørgeskemaer til deltagerne, hvor vi bl.a. spørger til, hvorvidt målgruppen oplever at de har fået et større netværk gennem projektet, om de har øget deres viden om dansk samfund, sundhed, uddannelse, IT, og jobsøgning, og om de har ændret holdninger undervejs.

8 100% af de adspurgte oplever at de gennem de aktiviteter, som de har deltaget i gennem projektet, har lært flere mennesker at kende. 100% af de adspurgte svarer, at de har fået mere viden om dansk samfund, sundhed, uddannelse, IT, og jobsøgning. Se også ovenstående. 4 Beskriv de centrale aktiviteter i projektet: Hvilke aktiviteter har projektet udført for at opnå formålet? Være- og aktivitetscentrets formål er igennem integrationsfremmende aktiviteter at bibringe centrets brugere viden om dansk kultur, skabe netværk mellem danske kvinder og flygtninge- og indvandrekvinder samt bygge bro mellem de forskellige nationaliteter og kulturer. Derudover har VIKC arbejdet på, at fremme følelsen af medborgerskab i det danske samfund, dels ved at skabe et sted hvor kvinderne føler sig hørt og set og dels ved at yde rådgivning. Med udgangspunkt i kvindernes egne ressourcer har Være- og aktivitetscentret til formål at give kvinderne kompetencer, der vil gøre dem mere selvhjulpne, herunder fremme deres tilknytning til bl.a. uddannelses- og arbejdsmarkedet, fremme sundere livsførelse og styrke kvinderne, i deres moderrolle, således at de kan blive gode rollemodeller for deres børn. Kvinderne har mulighed for at møde andre kvinder og børn og gennem meningsfulde aktiviteter at få styrket deres sproglige kompetencer. Aktiviteterne forebygger isolation og ensomhed og giver kvinderne både viden og et netværk, der kan bruges både personligt og professionelt. Oversigt over faste aktiviteter VIKC har kørt såvel faste aktiviteter som varierende tilbud. De faste aktiviteter har udgjort en fast og tryg platform Mandag: telefoniskrådgivning Individuelrådgivning (Efter aftale) Økonomisk rådgivning (efter aftale) Juridiskrådgivning (Efter aftale)

9 Tirsdag: telefoniskrådgivning Individuelrådgivning (Efter aftale) Åbent i værestedet Systue Fælles spisning Ekskursioner /Motion Onsdag: telefoniskrådgivning Individuelrådgivning (Efter aftale) Torsdag: telefoniskrådgivning Individuelrådgivning (Efter aftale) Åbent i værestedet Systue Fælles spisning Torsdagscafé Undervisning/ Jobsøgning / IT/ Cykelkursus. Tilmelding er nødvindigt Fredag: telefoniskrådgivning Individuelrådgivning (Efter aftale) Aftenåbent For mor og barn m. fælles spisning (Tilmelding er nødvindigt) Undervisning IT VIKC tilbyder kvinderne Individuel IT undervisning Hjælp til selvhjælp, hvor hver enkelt kursist modtager egen programundervisning, som passer til deres behov. VIKC fokuserer på, at gøre kvinderne selvstændig og i stand til at løse de daglige praktiske opgaver, så som netbank, e-boks og . Jobsøgning VIKC har løbende arrangeret forløb med individuelle jobsøgninger for etniske minoritetskvinder, for at give den enkelte kvinde større tryghed gennem forløbet, øge kvindernes arbejdsmarkedsparathed så de kommer tættere på arbejdsmarkedet. Dermed kan vi få dem videre fra kontanthjælps- eller dagpengesystemet til selvforsørgelse hvilket også øger den enkelte kvindes selvtillid og ikke mindst vedligeholder selvtilliden. Jobrådgivningen skal ses som supplement til de offentlige tilbud. I modsætning til de offentlige tilbud er indsatsen specielt tilpasset målgruppen og kan tage individuelle hensyn til den enkelte kvinde Ekskursioner /Motion Vestegnes Indvandrer Kvindecentret har flere frivillige professionelle sundhedsfolk som er tilknyttet centret. De rådgiver kvinderne om kost og sund livstil. Mange af VIKC s brugere er overvægtige og dyrker ikke motion. Sund livstil og motion er en af vejene til at få kvinderne tættere på arbejdsmarkedet. Overvægtige kvinder kan have svært ved at finde et arbejde og mødrenes usunde livsstil kan påvirke resten af familien, især børnene. Gennem vores tilbud sikrer vi samtidig at mødrene er rollemodeller for deres børn, også når det gælder sund livstil.

10 Udflugter: VIKC havde planlagt fælles udflugter hver tirsdag i 2014, da mange af kvinderne ikke har været steder, som det falder naturligt for mange danskere at tage hen, for eksempel en tur til Bakken. Vestegnes Indvandrer Kvindecentret har arrangeret en tur til Bakken for de mødre, der er tilknyttet centret og deres børn. Der var mange muligheder for både mødrene og børnene, som var i alderen 0 til 15år. Det er ikke hver dag, man få mulighed for at være sammen med andre på en sjov og hyggelig måde - derfor vil jeg i høj grad nyde dagen, og regn skal ikke ødelæge min dag, sagde en mor, da det begyndte at regne. Børnene fandt hurtigt sammen i mindre grupper og gik på jagt efter de mest spændende forlystelser. De konkurrerede med hinanden om, hvem der var mest modig og hvem der turde prøve alle de kørende forlystelser. Den sunde konkurrence smittede også af på mødrene, men ikke alle var modig nok til at prøve forlystelser. Det er dog forfærdeligt, at man skal betale penge for at blive bange - det vil jeg ikke være med til, sagde en af kvinderne til nogle af de andre, som grinte højt og drillede hende lidt. Jeg er meget glad, fordi jeg har mulighed for at være barn i dag, sagde en deltager på 55år. Både kvinderne og deres børn strålede af glæde, selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Heldigvis var regnen slet ikke en barriere for aktiv deltagelse i aktiviteterne eller for at nyde hinandens selskab. Der var også tid til fællesspisning på Bakken. Vi havde forberedt maden dagen før i center, og den smagte meget dejligt. Maden smager endnu bedre, når den bliver delt med andre, sagde en unge deltager på 14år. Vestegnes Indvandrer Kvindecentret har sørget for transport, forplejning og 50% af udgifterne til turpas for børn og unge. Turen har skabt glæde, gode oplevelse og styrket netværk deltagerne imellem. "Tak til vores tilskudsgivere og samarbejdspartnere, der gør det muligt!"

11 Systue Alia, og Kawtar er vores systueansvarlige på frivilligbasis hver tirsdag, og torsdag hvor der er blevet syet rigtigt meget internationalt tøj. Systuen giver kvinderne mulighed for at styrke deres netværk i samvær med andre kvinder. Alternativet er at de bliver hjemme uden mulighed for personlig udvikling hvilket ikke er til gavn for dem. Samtidig har systuen de værktøjer som kvinderne ikke har råd til at anskaffe sig til hjemmet hvilket er til stor hjælp i dagligdagen Fælles spisning Man spiser et godt, sundt og nærende måltid. Som led i vores sundhedspolitik bruger vi gerne grove grøntsager og fuldkorns-pasta, brød og ris. Frokosterne er meget populære og vi spiser rigtig mange sammen. Aftenåbent med fællesspisning giver mulighed for, at kvinderne kan puste ud og spise et sundt måltid mad med børnene, og at frivillige kan hjælpe børnene med lektier. Derudover bliver aftenerne brugt til i fællesskab at lave og erhverve sig viden om sund og

12 ernæringsrigtig mad. Fredag aften indebærer nogle dejlige timer fra eftermiddag til aften, hvor vi hygger, snakker, laver mad og spiser sammen. Der tilbydes hjælp til lektier og computer, og man kan slappe af og hygge sig med en masse glade mennesker. 5 Beskriv om de opstillede mål i ansøgningen for succes er opnået: Hvordan er der foretaget måling af om målene er nået? Vi har registreret alle brugere, der kommer ind ad døren på oprindelsesland og hjemkommune. Desuden har vi registreret antallet af frivillige. Dette har givet os et overblik over antallet af daglige besøg af hhv kvinder, børn og frivillige. Se venligst resultatet af vores registreringer under punkt 1- målegruppen- brugerstatistik Hvem har foretaget målingen og vurderet denne? Projektleder og medarbejder i VIKC, 2 frivillige fra VIKC. 6 Beskriv fremtidige projektplaner (udfyldes kun, hvis der er tale om årsrapport): Hvad er planerne for resten af projektperioden? 7 Beskriv plan for forankring af projektet (spørgsmål 7 og 8 udfyldes kun, hvis der er tale om afsluttende rapport): Er der gjort tiltag for at projektet kan opnå forankring? I så fald hvilke? Planen for at forankre projektet var at søge midler til den daglige drift i Albertslund kommune udover tilskuddet til lokalerne, som VIKC fik i forvejen. Begrundelsen for at søge fast tilskud til den daglige drift er at projektets resultater tydeligvis viser at der et stort behov for et fast tilbud af projektets karakter til målgruppen. Men for at få de resultater, som projektet har opnået i projektperioden, er det nødvendigt med minimum en fast fuldtidsleder og en assistent. Det er ikke muligt at nå de samme resultater med udelukkende frivillige arbejdskraft. VIKC s bestyrelse afholdt derfor en række møder borgmester og integrationsmedarbejder i Albertslund kommune for at drøfte muligheden for et fast drift tilskud til Centret. Hvad har udfaldet af forankringstiltagene været? At der på baggrund er møderne er søgt om 18 midler og at vi er i dialog med kommunen omkring udvikling af VIKC til socialøkonomisk virksomhed for så vidt angår systuen og køkken/cateringvirksomhed. Der i øjeblikket er igangværende drøftelser i bestyrelsen vedrørende mulighederne for videreførsel af VIKC og centrets aktiviteter, herunder finansiering og eventuel omlægning til socialøkonomisk virksomhed..

13 8 Beskriv om viden om projektets eksistens og/eller resultater er videregivet til andre: Er projektets eksistens og/eller resultater formidlet til andre? Til hvem, hvordan og hvornår? Årsrapport vil blive gjort tilgængelig på vores hjemmeside. Opsummering vil desuden blive bragt i vores Årsrapport for Link til årsrapport på hjemmesiden lægges på facebook.

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Kost og motion for indvandrerkvinder Dato for bevilling

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 1 Forord Psykiatri- og misbrugspolitikken tager afsæt i fire politiske standpunkter, som hver især tilkendegiver de politiske holdninger

Læs mere

Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156

Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156 Når viden skaber resultater --- Velfærdsministeriet Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156 Det Fælles Ansvar II Case-rapport August 2008 Velfærdsministeriet Kirkens Korshærs Aktivitetscenter

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13.

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Ansøgningsfrist d. 9. maj 2016 kl. 12.00 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover. Formål

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover. Formål Formål STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Statusrapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Socialministeriet. Resultatet

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Vejledning om ansøgning til puljen sommerferiehjælp og opfølgende aktiviteter 15.75.10.72

Vejledning om ansøgning til puljen sommerferiehjælp og opfølgende aktiviteter 15.75.10.72 Social- og Integrationsministeriet Vejledning om ansøgning til puljen sommerferiehjælp og opfølgende aktiviteter 15.75.10.72 Ansøgningsfristen er den 10. maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Afdeling: Sirius Udfyldt af gruppe: Fisk Dato: 31.12.2015 SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper.

Læs mere

Statusnotat for Mosaikken 2013

Statusnotat for Mosaikken 2013 Statusnotat for Mosaikken 20 . Indledning: Mosaikken er et multietnisk aktivitetshus for borgere i Esbjerg Kommune med anden etnisk baggrund end dansk, fortrinsvis over 0 år, samt yngre førtidspensionister.

Læs mere

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid Evaluering af Evaluering af projekt Aktiv Fritid projekt Aktiv Fritid Opfølgning på børn fra de to første - Opfølgning på børn fra de to første projektår projektår Lilhauge Lilhauge Svarrer Svarrer 01-08-2014

Læs mere

Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008

Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008 NOTAT Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008 Formiddags workshop Sophie Bruun bød velkommen til den første af dagens workshops, som primært fokuserede på årsager til,

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse Sagsnr. 50.10-00-348 Vores ref. HBØ/kni Deres ref. 2002/5100-2 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att.: Peter S. Willadsen Den 17. januar 2003. + ULQJRYHUXGNDVWWLOIRUVODJWLOORYRPGDQVNXGGDQQHOVHWLOYRNVQHXGO

Læs mere

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn Skolestart 1 Kære børn og forældre At begynde i skolen er en stor begivenhed i et barns og en families liv. De fleste børn ser frem til dagen

Læs mere

Mentorgruppe har positiv effekt. Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth

Mentorgruppe har positiv effekt. Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth Mentorgruppe har positiv effekt Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth CAFA kort fortalt Alle opgaver med udsatte børn og unge i fokus Samarbejdspartner:

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER Velfærdsministeriet 15.75.22.10 Rygeadgang og røgfrit miljø på væresteder (RØG) Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist 26. januar 2009,

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Evaluering af Projekt SOFIE. en social indsats for udsatte boligområder i Esbjerg

Evaluering af Projekt SOFIE. en social indsats for udsatte boligområder i Esbjerg 2015 Evaluering af Projekt SOFIE en social indsats for udsatte boligområder i Esbjerg Indhold 1.0 Resume... 3 2.0 Indledning... 7 2.1 Baggrund... 7 2.2 Om Projekt SOFIE... 7 2.2.1 Projekt SOFIE's organisation...

Læs mere

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 Social- og Integrationsministeriet Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94 Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Ansøgning indsendes via Social- og Integrationsministeriets puljeportal A Projektets/aktivitetens

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen ? Kultur og Fritid TK:79755000 Niels Espes Vej 8 E-mail: sikkerpost@hedensted.dk 8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk Sendestil Kultur og Fritid Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Motion og sundhed kun for kvinder. Seminar om kost- og motionsinterventioner blandt etniske minoriteter d.6. maj 2008.

Motion og sundhed kun for kvinder. Seminar om kost- og motionsinterventioner blandt etniske minoriteter d.6. maj 2008. Motion og sundhed kun for kvinder Seminar om kost- og motionsinterventioner blandt etniske minoriteter d.6. maj 2008. Evalueringsopgaven Institut for idræt v/lektor Laila Ottesen, har fungeret som faglig

Læs mere

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

- et varmt og rart sted

- et varmt og rart sted - et varmt og rart sted KOSTSKOLEN I SØNDERJYLLAND Kostskolen er et dejligt sted, hvor alle mennesker kan være. Lærerne er gode til at lære os nye ting. Man får mange venner her nede og alle er næsten

Læs mere

Aktivt liv for borgere i Horsens Kommune, der modtager førtidspension

Aktivt liv for borgere i Horsens Kommune, der modtager førtidspension Aktivt liv for borgere i Horsens Kommune, der modtager førtidspension For mennesker, der har fået bevilget førtidspension, kan hverdagen godt gå hen og blive lidt trist, inaktiv og passiv. Man holder sig

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Evaluering Livsstil for familier

Evaluering Livsstil for familier Evaluering Livsstil for familier Status: December 2015 Baggrund Dette notat samler op på de foreløbige resultater af projektet Livsstil for familier pr. december 2015. Notatet samler således op på de sidste

Læs mere

STATUS 2015. Familienetværket. Røde Kors JANUAR 2016. rødekors.dk

STATUS 2015. Familienetværket. Røde Kors JANUAR 2016. rødekors.dk STATUS 2015 JANUAR 2016 Familienetværket Røde Kors rødekors.dk INDHOLD Indledning... 3 43 familienetværk i 38 Røde Kors afdelinger... 4 Aktiviteterne i Røde Kors familienetværk... 6 De lokale familienetværk

Læs mere

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. Projektets titel: En vej væk fra misbrug - arbejdsmarkedsrettet sundhedsindsats 2. Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper Indsats(er) der ansøges

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148 Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148 Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes ansvar, både i generelt godkendte plejefamilier,

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Solsikken Dato: 8. juni 2012 Tilsynskonsulent: Britta Bartelt Hvad har vi fokus på? Institutionens virksomhedsplan

Læs mere

Børnehuset Unoden AFTALE 2009 2010 12.09 2008

Børnehuset Unoden AFTALE 2009 2010 12.09 2008 Børnehuset Unoden AFTALE 2009 2010 12.09 2008 Harridslev: Kastanievej 20, Harridslev, 8930 Randers NØ. Mejlby: Randersvej 8, Mejlby, 8981 Spentrup 1 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet,

Læs mere

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål Statusrapporten skal give viden om Mailadressen er: rapport@sist.dk resultater af de projekter, der støttes via tilskud

Læs mere

Skilsmisseprojekt Samtalegrupper for skilsmissebørn, der viser alvorlige tegn på mistrivsel.

Skilsmisseprojekt Samtalegrupper for skilsmissebørn, der viser alvorlige tegn på mistrivsel. Skilsmisseprojekt Samtalegrupper for skilsmissebørn, der viser alvorlige tegn på mistrivsel. Finansieret af Sygekassernes Helsefond. 2 grupper med 4 børn i hver gruppe. Gr 1 børn i alderen 9-12 år. Start

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

//Nethood: Vejledning

//Nethood: Vejledning //Nethood: Vejledning Elektronisk udgave April 2011 Udarbejdet af Lisbet Vestergaard og Sophie Bruun Udgivet af Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33

Læs mere

Evaluering Brobygningspuljen

Evaluering Brobygningspuljen Evaluering Brobygningspuljen Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med din evaluering på et senere

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012 Midt i Sund Zone en status halvvejs i projektets levetid OKTOBER 2012 Ulighed i sundhed Begrebet social ulighed i sundhed bruges til at beskrive det forhold, at sundhedsrisici og sygelighed er skævt fordelt

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

www.faidh.dk Samarbejdspartnere

www.faidh.dk Samarbejdspartnere www.faidh.dk Om os En selvejende institution med 28 års erfaring med at tilbyde Idræt for ALLE, der kan dyrke motion i dagtimerne uanset forudsætninger. Består af to projekter samt Idræt i dagtimerne.

Læs mere

Hjerneskadecentret, Fyns Amt, Rytterkasernen 11, 5000 Odense C ERGOTERAPEUTISK BEHANDLING PÅ HJERNESKADECENTRET

Hjerneskadecentret, Fyns Amt, Rytterkasernen 11, 5000 Odense C ERGOTERAPEUTISK BEHANDLING PÅ HJERNESKADECENTRET ergoterapeut Karen Margrethe Madsen ERGOTERAPEUTISK BEHANDLING PÅ HJERNESKADECENTRET Den ergoterapeutiske behandling er en del af et tværfagligt tilbud, som Hjerneskadecentret (HSC), Fyns Amt, giver senhjerneskadede

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR FREDERIKSBERG DAGPLEJE

VIRKSOMHEDSPLAN FOR FREDERIKSBERG DAGPLEJE VIRKSOMHEDSPLAN FOR FREDERIKSBERG DAGPLEJE 2014-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE 2 FREDERIKSBERG DAGPLEJE 3 DAGPLEJENS KERNEYDELSER 3 DAGPLEJENS ÅBNINGSTIDER 4 LUKKEDAG 5 GRUNDLAGET FOR FREDERIKSBERG

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Ældre Borgere med anden baggrund end dansk.

Ældre Borgere med anden baggrund end dansk. Ældre Borgere med anden baggrund end dansk. Byrådet har ved budgetforliget for 2015 besluttet, at der skal laves en undersøgelse af, plejebehov og plejemuligheder i forhold til ældre med anden etnisk baggrund

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Revideret kommissorium

Revideret kommissorium Center Familie og Handicap Journalnr: 27.00.00-G01-20-15 Ref.: Tanja Lillelund Telefon: 99887609 E-mail: tali@rebild.dk Dato: 22-12-2015 Revideret kommissorium Projekt: Fælles indsats Stamoplysninger Center/afdeling

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014

Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014 Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014 Titel Skole Mål (Læringsforsøgets titel) Morten Brørup Skolen At der gennem digital redidaktisering skabes flere og andre deltagelsesmuligheder end i en analog læringskontekst

Læs mere

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre Ældrepolitik 04.05.14 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre i kommunen. De ældre er i dag mere sunde og raske end nogensinde. Vi lever længere end tidligere, hvor levevilkårene

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA. Finanslovens konto 17.46.67.80 Helhedsorienteret hjælp til aktivitetsparate Mulighed for arbejdsmarkedserfaring for udsatte ledige

ANSØGNINGSSKEMA. Finanslovens konto 17.46.67.80 Helhedsorienteret hjælp til aktivitetsparate Mulighed for arbejdsmarkedserfaring for udsatte ledige ANSØGNINGSSKEMA Finanslovens konto 17.46.67.80 Helhedsorienteret hjælp til aktivitetsparate Mulighed for arbejdsmarkedserfaring for udsatte ledige Ansøgningen sendes til: Styrelsen for Arbejdsmarked og

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Ansøgningsfrist 1. december 2008 GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 1. december 2008 GENERELLE OPLYSNINGER Velfærdsministeriet 15.75.26.50 Puljen til en socialfaglig indsats for alkoholmisbrugere (ALKOHOL) Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Det handler om respekt

Det handler om respekt Værdighed Det handler om respekt Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring En værdig død At være afhængig af hjælp, fordi man er blevet ældre, bør aldrig betyde tab

Læs mere

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Årsberetning 2013 Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Opsætning og tryk Selvhjælp Fredericia-Middelfart Årsberetning 2013 Selvhjælp

Læs mere

Fritidsguiden Inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv

Fritidsguiden Inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv Fritidsguiden Inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv Fritidsguiden Baggrund Fritidsguiden er en metode til inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv.

Læs mere

I BorgerServiceCenter kan du bl.a. få hjælp til:

I BorgerServiceCenter kan du bl.a. få hjælp til: Indholdsfortegnelse I BorgerServiceCenter kan du bl.a. få hjælp til: Boligstøtte og pension, hjælp til selvhjælp Skatteopgaver (mindre opgaver) Indskudslån Folkeregister Vielse Valg Nem-id Indefrysning

Læs mere

Spisevenner i Odense er med til at styrke livskvaliteten hos ældre, der modtager madservice.

Spisevenner i Odense er med til at styrke livskvaliteten hos ældre, der modtager madservice. Spisevenner i Odense Måltider Spisevenner i Odense er med til at styrke livskvaliteten hos ældre, der modtager madservice. Hvad skulle indsatsen løse eller udvikle? Mange ældre klarede sig godt i hjemmet,

Læs mere

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER Styrelsen for International Rekruttering og Integration Januar 2016 Statusrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Styrelsen for

Læs mere

Find svaret i teksten!

Find svaret i teksten! Find svaret i teksten! Forberedelse til læseopgave 1, modultest 2 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålene. Find svaret i den tekst, der hører til spørgsmålet. 5 minutter. Studieskolen Du har en ven, der vil

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Hans Nissen (A) Formand, Social- og Sundhedsudvalget 2 Indledning Det er Fredensborg Kommunes ambition at borgere med psykosociale handicap

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund

Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund Sundhedsfremme for unge uden for eller på vej ud af uddannelse 2007-2011. Projekttitel: Du bestemmer du handler nye veje

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016)

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016) Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016) Finanslovens 15.75.21.20 Ansøgningsfrist d. 30. oktober 2015

Læs mere

Velkommen / Værd at vide...

Velkommen / Værd at vide... Sæson 27 - nummer 1 Så er Cirkus Oølaiski starte på sin 27. sæson - og den er skudt rigtig godt igang. 19 'gamle' cirkusbørn holder stadig vil - og er meget aktive i cirkus, og dertil er der indtil nu

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015 Informationsmappe til 5. klassernes cykeldag Anden fredag i juni måned arrangerer Gentofte Kommune en cykeldag for 5. Klasserne på alle kommunens skoler. Eleverne skal alle ud på en cykeltur i skolens

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

Evaluering af læreplaner 2013

Evaluering af læreplaner 2013 af læreplaner 2013 Denne evaluering er lavet med afsæt i Lyngby Taarbæk kommunes skabelon for evaluering af læreplan. Det har ikke føltes helt naturligt hele vejen igennem, men måske skyldes dette, at

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Ensomhed i ældreplejen

Ensomhed i ældreplejen 17. december 2015 Ensomhed i ældreplejen 3 ud af 4 medlemmer af FOA ansat i hjemmeplejen eller på plejehjem møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i forbindelse med deres arbejde, og en tredjedel

Læs mere

Generelt set indeholder flere af ideerne samme elementer: Nedenfor er en kort opsummering.

Generelt set indeholder flere af ideerne samme elementer: Nedenfor er en kort opsummering. Noter fra Vidensdelingsdag den 21/10 2014, Møllehuset Frederikshavn Generelt set indeholder flere af ideerne samme elementer: Nedenfor er en kort opsummering. a. Samle små grupper af unge med samme problemstillinger

Læs mere

Sol og Sommer 2016! du kommer ikke til at. Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien?

Sol og Sommer 2016! du kommer ikke til at. Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien? Sol og Sommer 2016! KOM O HEL G VÆRE E SO MM MED ERE N gheder Her er et væld af muli kede dig! du kommer ikke til at Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien? sommer2016.indd 2 24/05/16 12:19 Kom

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg og Social Esbjerg Kommune

Partnerskabsaftale mellem Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg og Social Esbjerg Kommune Partnerskabsaftale mellem Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg og Social Esbjerg Kommune Partnerskabets ramme: Med denne aftale indgår Social, Esbjerg Kommune og Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg

Læs mere

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe...

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe... Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde til fordel for socialt truede mennesker (PUF-puljen) 15.13.15.10. Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016

Læs mere