Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele"

Transkript

1 Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele

2 O.grââhwlutl uñ..e..._..., gå,.-.,.. f..j Pak le mämwm I Aasiaat by udpeges "Kolonien" so et bevaringsområde. l. Kolonien B r n sområd omfatter den ldre kolonibebyggels og de nyere administrationsbygninger. Områdets afgænsning fremgår af kortbilag l. Den ældre bebyggelse udgør et historisk miljø omkring Sissakkooriaq med beboelseshusene på land-, og pakhusene på vandsiden af vejen. I arkitektonisk henseende danner bygningerne et smukt vejbillede. I forbindelse med opførelsen af administrationskomplekset er der taget hensyn til den ældre bebyggelse, idet der mellem de ny og de gamle huse er anlagt en plads. I bygningshistorisk og arkitektonisk sammenhæng samler interessen sig i første række om områdets to stokværkshuse: "Hvalfangerkommandørboligen" (B-26) og bestyrerboligen (B 24). "Hvalfangerkommandørboligen" opførtes i 1777 på Kronprinsens Ejlande, men blev i 1828 flyttet til sin nuværende placering i kolonien Egedesminde. Huset er tildannet i København efter tegninger af bygmester J.C.Suhr. Det er eet ud af en snes huse bestemt for de grønlandske hvalfangerstationer. Husene havde to størrelser, 20x14 alen og l0xlo alen, hvor "Hvalfangerkommandørboligen" hører til den lille type. Huset er siden ombygget flere gange, hvorved det blandt andet har fået forhøjet midterparti med selvstændigt tag. Huset

3 Pwm Hmm.«danner med it sammenbyggede udhus og haven, der r omkranset af stakitter, en arkitektonisk helhed. Bestyrerboligen er opført 1860 som det sidste af en række typehuse, der blev udsendt i årene Originaltegningen til husene bærer navnet Kyhn. Bestyrerboligen er udvidet ved arkitekt Helge Bojsen Møller i slutningen af 1920'erne. Udvidelsen er foretaget i stokværk magen til det gamle hus. Kvisten stammer også fra denne ombygning. I arkitektonisk henseende er bygningen bemærkelsesværdig ved sin størrelse og sin a- symmetrisk anbragte gavlkvist med altan. De øvrige ældre bygninger er alle rejst i bindingsværkskonstruktion beklædt med brædder. Butikken (B-32) fra 1840 blev i 1953 udvidet med en sidefløj, hvorved det oprindelige hus ændredes væsentligt. Det tidligere postkontor (B 30) er opført i 1895 og senere ombygget. Huset står idag ubenyttet. Assistentboligen (B-43) fra 1905 og pakhuset (B-202) fra 1904 er begge tegnet af tømrermester P.A.Cortzen. Assistentboligen står på en høj naturstenssokkel,og har opskalket tag og udskårne bjælker. Sammen med bestyrerboligen afgrænser huset en åben plads, der vender ud mod havnen. Pakhuset lå oprindelig på Ræveøen, men blev i l9l9 flyttet til sin nuværende placering. Det andet havnepakhus (B-203) er tegnet af Helge Bojsen Møller i De to pakhuse er vigtige elementer i det arkitektoniske miljø omkring Sissakkooriaq. På fjeldskråningen mod syd opførtes i 1931 og 1935 to eenfamilieshuse (B-55 og B-25). Sidstnævnte er nyistandsat.

4 J f 33t. Pwm wmwá Administrationsbygningern (B-1022 og B-1013) er tegnet af Tage Nielsen Tegnestue og opført "Brædtet" (B-1180) fra 1985 består af en enkel stolpekonstruktion med fast gavl mod havnekajen. Den beskedne bygning indgår på naturlig måde i miljøet med de gamle huse. Planlægningsforhold I 1983 har Landsplanudvalget godkent "Aasiaat byplan 82". I foråret 1990 har kommunen fremsendt "Aasiaat byplan 1989/90, midlertidige par.3-rammer" til Landsstyrets godkendelse. Dette notats område-udpegninger refererer til forslaget til midlertidige par.3-rammer. Bevaringsområdet, Kolonien, er beliggende indenfor byplanens område C4 (fælles formål), område B4b (havneområde) samt del af område B4a (havneområde). Af byplanens rammer for område C4 fremgår, at ny bebyggelse med hensyn til placering, udformning, materiale-og farvevalg skal afstemmes med den eksisterende frednings/bevaringsværdige bebyggelse: bygningerne B-24, B-25, B-26, B-30, B-43 og B-55. I rammerne for område B4a er bygningerne B-202 og B-203 angivet som bevaringsværdige. Økonomidirektoratet, planlægningskontoret, finder at også B-32 (den ældste del langs Sissakkooriaq) må betragtes som bevaringsværdig i forhold til helheden.

5 'W231 Vwm www. 2. Andre områder m d bevaringsinteresser a. Kirkefjeldet Området omfatter fjeldet med kirken og småhusbebyggelsen omkring Pottersvej. De historiske interesser i området knytter sig til det bebyggelsesmiljø, småhusene danner. De er opført i årene og har i vid udstrækning bibeholdt deres oprindelige karakter. I en lavning på fjeldets sydlige del formodes den første kristne kirkegård at have ligget. I arkitektonisk henseende er området karakteristisk ved, at bebyggelsen er placeret på et plateau ovenfor de stejle fjeldvægge, der vender mod syd-og nordvest. Kirken er ved sin størrelse og sit udseende den dominerende bygning. Med sit store helvalmede, spånklædte tag, ser det ud, som om bygningen "vokser" frem af fjeldet. Kirken er den mest markante enkeltbygning i bybilledet. Den er tegnet af arkitekt Ole Nielsen og opført i De beskedne småhuse danner med deres malede facader arkitektonisk kontrast til kirken. Blandt småhusene bemærkes lagerbygningen (B-405), det tidligere forsamlingshus, fra l934 og det nuværende museum (B-404), som er et tidligere eenfamilieshus fra Flere store byggearbejder i de omgivende byområder har svækket kirkens fjernvirkning i bybilledet. Blandt andet har pakhusbyggeriet på havnen frataget kirken dens funktion som sømærke.

6 Q O O O u. Wmm b. Den ældre del af skoleområdet. Området omfatter skole-og kollegiebygningerne langs kysten, fra sygehuset til slugten ved Tipitup tasia. Bebyggelsen afspejler Aasiaat's rolle som undervisningsby. Skolehistorisk markerer "Pigeskolen for hele landet" en skolepolitisk nyorientering, som skete 1 begyndelsen af 1930'erne. Man fandt da, at også den Det udpegede områd med bevaringsinteresser omfatter den centrale del aj byplanens område C5 (fælles formål) samt område E8 (fælles friareal). Byplanens rammer for område C5 angiver, at den eksisterende boligbebyggelse kan restaureres og genopføres. Ny bebyggelse skal med hensyn til placering, udformning, materiale-og farvevalg afstemmes med den eksisterende ældre bebyggelse. Efter Økonomidirektoratet, planlægningskontoret's opfattelse må området betragtes som fuldt udbygget. Ny bebyggelse bør derfor alene tillades til erstatning af eksisterende huse, som ikke med rimelighed kan i- standsættes. Nye huse bør også med hensyn til deres størrelse respektere områdets småhus-karakter. Rammerne for område C5 indeholder desuden bestemmelser om, at arealet med den tidligere gravplads samt fjeldskrænten skal bevares. For område E8 er der i rammerne optaget bestemmelser om, at området skal bevares, som det forefindes med fjeldflader, vegetation m.v.

7 Eif.-.h Pwm wmwñ kvindelige del af befolkni gen skulle gives forudsætninger for at tage del i samfundsudviklingen. Flere af de større bygninger og bygningsanlæg er bemærkelsesværdige i arkitektonisk henseende. Den tidligere efterskoleforstanderbolig (B-145), nu skoleinspektørbolig, er opført i Bygningsdetaillerne kunne dog tyde på, at huset er ældre og flyttet til stedet tillige med udhuset. Vest herfor ligger efterskolens gymnastiksal (B-146). Det er en enkelt udformet bygning fra Den tidligere pigeskole (B-156 fra 1932 er idag indrettet til personaleboliger. Bygningen er tegnet af Helge Bojsen Møller og i 1950 udvidet med en bestyrerbolig tegnet af Grønlandsstyrelsens arkitektkontor. Den store skolebygning er et velproportioneret hus med selvstændig tagopbygning. Bygningen har en markant beliggenhed på fjeldet ovenfor Tipitup tasia. Nedenfor pigeskolen ligger elevhjemmets fire kollegiefløje (B-678, B-679, B-680 og B-681). De er placeret på række i en halvcirkel langs kystlinien, hvor de danner en sammenhængende front mod havet. Bygningstypen, der er karakteristisk ved sine skivefundamenter af beton, er udviklet af arkitekterne Henning Jensen og Torben Valeur. Kollegiebygningerne er, tillige med kantinebygningen (B-688), opført i Den ældre del af skoleområdet udgør den nordlige del af byplanens område C8 (fælles formål) og kystlinien beliggende i område E10 (fælles friareal). Af rammebestemmelserne for C8 fremgår, at ny bebyggelse med hensyn til placering, udformning, materiale-og farvevalg 6

8 Q O0 and. www wwmñ skal afste es med den eksisterende bebyggelse. er skal videst muligt tages hensyn til bygningerne -145, B-146 og B-156, som på kortbilaget er betegnet som bevaringsværdige d. Ældre typehusbebyggelser. Endvidere knytter der sig bevaringsinteresser til to nyere typehusbebyggelser fra l950-60'erne opført ved Grønlands Tekniske Organisation. Boligområderne: område A10 og område A17 fremtræder planmæssigt og arkitektonisk velordnede. Område A17 er forbundet med skoleområdet ved en gangbro over slugten nsitøen Pakhusene repræsenterer - sammen med det tidligere fi skerianlæg - et kulturhistorisk interessant bebyggelsesmiljø. Under verdenskrigen var havnen i Aasiaat transithavn for hele Nordgrønland. Pakhusene er: B-201 fra 1931, B-200 fra 1936, B-207 fra 1941, B-208 fra 1944 og B-205 fra De tre sidste er arkitektonisk bemærkelsesværdige ved deres gennemgående lysindtag langs tagryggen. Kontorbygningen (B-44) er opført i Transitøen udgør område B5 (søværts formål) i byplanen. Bygningerne B-200, B-201, B-207 og B-208 er betegnet som bevaringsværdige.

9 nr.j www e. Den gamle kirkegård. På den gamle kirkegård er endnu nogle få gravminder bevaret. Kirkegården er beliggende i område E5, som i byplanen er betegnet som et bevaringsværdigt område. 3. Andre bevaringsværdige bygninger I det øvrige byområde findes yderligere en række huse, som af historiske og arkitektoniske grunde påkalder sig opmærksomhed. Assistentboligen (B-36) er et tidligere mandskabhus. Det er en stokværksbygning opført i Oprindelig lå huset i nærheden af bestyrerboligen, men i slutningen af 1800-årene blev det flyttet til sin nuværende placering højere oppe på fjeldet. Senere tilbygninger 8 mellem havet og Tipitup tasia. I byplanens rammer er der for begge områder optaget bestemmelser om, at de må bebygges med fritliggende boliger i op til l l2 etage. Nye bygninger skal med hensyn til placering, udformning, materiale-og farvevalg afstemmes med den omgivende bebyggelse. I område A10 skal der videst muligt tages hensyn til ensartetheden og de små variationer i bebyggelsen. Økonomidirektoratet, planlægningskontoret finder, at områderne må betragtes som fuldt udbyggede.

10 O mmwwmn m har ikke ændret huset karakter. Fra den f'nt udformede terjasse har man et vidt udsyn over havnelugten. Fjeldskråningen mellem kolonien og bådeværftet rummer stadig et betydeligt antal selvbyggerhuse fra første halvdel af dette århundrede. Det er bræddeklædte bindingsværkshuse, overvejende af beskeden størrelse. Flere af husene har igennem de senere år været under omdannelse, hvorved de i nogen grad har mistet deres oprindelige karakter. Blandt de bedst bevarede huse er B-396 og B-399 fra 1949, som i deres arkitektur adskiller sig fra andet samtidigt byggeri: B-396 har halvvalmet tag, som på facaderne er trukket ud over flere tilbygninger. På vestgavlen er føjet en selvstændig verandastue. Den omgivende have, som delvis er skabt ved opfyldning bag en stenmur, er hegnet af stakitter. B-396 er et eksempel på, hvordan et mindre hus løbende er blevet tilpasset ændrede brugskrav, uden at dette er gået ud over husets arkitektoniske helhedskarakter. B-399 er et toetages hus med halvvalmet tag med lav tagrejsning. De bræddeklædte bygningssider står umalede, hvorfor de fremtræder gråtonede af sol og vind. Både ved sin beliggenhed på fjeldryggen og ved sin størrelse og form påkalder huset sig opmærksomhed i bybilledet. Blandt de traditionelt udformede huse kan nævnes tofamilieshuset B-414 opført i Nordgavlen står med sine oprindelige bygningsdetailler. I historisk sammenhæng påkalder to offentlige byg-

11 I I OT Pwm Planlægningsforhold Bygningerne B-36, B-396, B-399, B-414 samt B-18 er på byplanens kortbilag betegnet som bevaringsværdige. Endvidere er B-474 (nabo til B-399) betegnet bevaringsværdigt. niäger fra begyndelsen af dette århundrede sig interesse: distriktslægeboligen (B-18) og den tidligere børneskole (B-144), det nuværende elevhjem. Distriktslægeboligen blev overflyttet til Aasiaat fra Sisimiut i Huset er senere bygget sammen med det øvrige sygehuskompleks. Børneskolen er opført i 1914 efter tegninger af Helge Bojsen Møller. Bygningen har symmetrisk opbyggede facader, der afspejler husets indre disponering. Vest for sygehuset ligger tre mindre eenfamilieshuse: Jørgen Brøndlunds Mindehus (B-442) er et GTO-typehus fra På facaden er opsat en mindetavle. De to nabohuse (B-315 og B-400) fastholder sammen med Mindehuset det fri udsyn fra Niels Egedes vej til havet.

12 _.. www Mum... Kolonien Egedesminde blev grundlagt , men flyttet til sin nuværende plads Foran bestyrerboligen B-24 står byens flagbatteri.

13 Pwmwmmá Kortbilag 1: Kolonien r lllllllll Byplanens områder B4a, B4b og C4 1 forslaget til par.3-rammer Forslag til bevaringsområde Bygninger registreret af Økonomidirektoratet, planlægningskontoret Bevaringsværdige bygninger 1 forslaget til par.3- rammer

14 EI m3.l lbm. :nx www www. 4-.kanin m Soc.D5hh._ r\_ ' O ELVÆRK ' Al; AD4711/ fo, roman ID x Lion nsu n ' _, 'no-i' -57' EEÆDYEY men ;nu man o.»ou rounna d'

15 VI www wmwn B-24 og assistentboligen B-43. B-43 er et bræddeklædt bindingsværkshus fra i Bestyrerbo1ige+ B-24 er opført i 1860 og udvidet i 1920'erne. Udvidelsen er udført 1 stokværk magen til det gamle hus.

16 SI Pwmwmmw På yandsiden ligger pakhusene B-202 og B-203, der opført i 1904 og i Brædtet" B-1180 er kommet til i Den ældre bebyggelse omkring Sissakkooriaq danner et smukt vejbillede. Gavlen af B-43 og hvalfangerkommandørboligen B-26 på landsiden af vejen.

17 bwmwwwñ Billederne på denne side er fra B-26 er en stokværksbygning. Tagopbygningen og samenbygningmed udhuset er senere tilføjelser. Hvalfangerkommandørboligen B-26 er oprindelig opført 1777 på Hunde Ejlande, men blev flyttet til Egedesminde i 1828.

18 Pwmwmmñ Kirken er opført i 1964 efter tegning af arkitekt Ole Nielsen. Ved sin beliggenhed højt på fjeldet og sin størrelse, er kirken en markant bygning 1 bybilledet. Det fritstående klokketårn kan opfattes som en kampanile.

19 5mm Mwmw Med sit store helvalmede, spåntækte tag, ser det ud, som om kirken "vokser" frem af fjeldet. P e-d " Kirkefjeldet I Område med bevaringsinteresser lllll llll Registrerede bygninger - + % â \ I 1. "i. å i' " *' W "-,\.qlti!r 1* Å

20 GT»rum B-405 er det tidligere forsamlingshus fra Idag anvendes det som pakhus. i? De omliggende små use danner med deres Ealede facader arkitektonisk kontrast til kirkebygningen.

21 Pmm Gavlen af efterskoleforstanderboligen B-145 og gymnastiksalen B-146. ((1 (E1) skoleområdet z æ yjn1n_\ '.... _ x/ ' ;9 _ *, ; Område med -m u a.n bevarlngslnteresser El [EN t,u 5,, I Illl lll. I Reglstrerede ø Q bygnlnger a Hø '59 ê.... aus 14 _ I N r/p/tup tasto i,'10,,- á a ap Bevaringsværdige Il Æ * 03 bygnlnger lfølge SIOE Hm C3 ç LN par.3-rammer -JI 6 4BL/ 'dj was, aa -.. a- âån <

22 TZ www De.fire kollegiebygninger 3-678, B-679, B-680 og B-681, danner en sammennehængende front mod havet. Den tipligere pigeskole B-156 ligger højt på fjeldet. Den er tegnet af arkitekt Helge Bojsen Møller og opført i 1932.

23 I'll [lii :vän oma Pmmwwmñ til-e oänomm z.«.hæv Sømvmvuxmmm Hmm nm; Nonnou D 0 K db saa - 52 '65 _ ç_ Jsâq 1,7 O 54 _ 353g m E-mö K-.g-a-n år! ' _- lg K] -525 r8570, -7 a 709 çmz 519 BM) J 'a-r K v d H '555 a-m E' 5." (y 5:54 _ 'nj -a ' ' a-escq 5-549, _ \ Eu, Æ,J -m._ 5-55 'sw a. D _":: i? - 5.9; -7 ' 57 ' _,_ * b-vøöq áa-sn.ll ' ' 5-25 ' a. G?? I 5-75s fl' /fu. min? P G ñ 7 å, nu Váysmwdllwh -.v 4x _

24 EZ >mm Bebyggelsen på fjeldet ovenfor Tipitup Tasia. Området er bebygget med GTO-typehuse i l950-60'erne.

25 Områdets bebyggelse hentâr af GTe-typehu- <3' ø/*mii g.»å 3mm Høm... m! lunt uave

26 æwmwmmñ oehmqm nu U05 mmehm wwnwmomnm På_den gamle kirkegård er endnu nogle få gravminder bevaret. ;37 w n v 22:2' å 5-59" ' * u' A. ;gs. gf NQ m ç _ 4 aésf '. aon, '53 I I I 0 cv å \ x 537] z' ' _ x - _.z 65) Bue -Cvn/ /B '05 D 3 II' _ u' O$/I'*'*äf 515<." /O/ o* i x..- j/ 57, C u C7 y,m r g g 2/ a,;57 B 37.7, 5577 s 262 g nu á ' :l 559 m 8-587, n " m

27 Pwm Hmmñ yorâ) i JTNVIEJISIJ Om: de B5 Transitøen Pakhusene repræsenterer et kulturhistorisk interessant bebyggelsesmiljø. Under verdenskrigen var Aasiaat transithavn for hele Nordgrønland.

28 5mm Bevaringsværdige bygninger ifølge par.3-rammer B -20 Andre bevaringsværdige bygninger Illllllllll o Registrerede bygninger ÅUÅNYIÅI 'f'.u * +. nonrouaro Å- øouraunvc $19 T3? 1x/ 1 l 13 Z 8-2' I g, l. ' Bqga' ', l r] 1/ I Ø. + ;j I ,. 99,«,\\. + u',35 Q _ 48 + ;j \ B_J 'z 5420 U40* 4' *lv - u 0 " /\,: a r 2 5 ' \ I I x - r :I s 409 '09 5"' 'B / 5455 UEDBING 1' - 25 a- 0r.ung B + "L T r u,«_ + + s 1-73 V900 w gzvrtprkat,l T T T,m 8-517,WA/FPN 1' *'02 D g-r ü-sszä-ns k, f Den:./ "'.m3 Gaa r, 5*, " 'm f B' l D _m å _,- 5? N35.,, 'as

29 _. 88 in* 23%» YQRQQ Vwmwwmn B-36 er en stokværksbygning fra Fra den smukt udformede terrasse er der et vidt udsyn over havnebugten Assistentboligen B-36 lå oprindelig i nærheden af B-24, men blev i slutningen af 1800-årene flyttet højere op på fjeldet.

30 u m 'gpë-*iøc E33 IIWÆ" Pmm wwwä Blandt byens seüvbyggerhuse pâkalder eenfamilieshuset B-399 sig opmærksomhed ved sin størrelse og sin særprægede form. B-396 er et eksempel på, hvordan et mindre hus løbende er blevet tilpasset ændrede brugskrav, uden at dette er gået ud over bygningens arkitektoniske helhedskarakter.

31 \ Pwmwmwñ Den tidligere børneskole B-144 er opført i Tofamilieshuset B-414 er opført i Nordgavlen har bevaret sine oprindelige bygningsdetailler.

32 øwmnnwxnwwmmmvowwnmn Uwmc o<mnmw<nnmn mmm mauris«w SE. Hmmm mn am: mwëumnu uæmmmn 5mm man s<uwmm mæmnrcmxoávwmwm..hf >wmwmwñ Mellem Jørgen Brøn- 1uhds Mindehus B-442 og nabohusene er der frit udsyn til havet.

AASIAAT. Bevaringsvcerdige bygni n ger og by d e l e

AASIAAT. Bevaringsvcerdige bygni n ger og by d e l e AASIAAT Bevaringsvcerdige bygni n ger og by d e l e Gr0nlands Hjemmestyre 0konomidirektoratet 1990 AASIAA'l" I Aasiaat by udpeges "Kolonien" som et bevaringsomr! de. 1. Kolonien Bevaringsomradet omfatter

Læs mere

QASIGIANNGUIT. Bevaringsvzrdige bygninger og bydele. Gr nlands Hjemmestyre. ~konomidirektoratet

QASIGIANNGUIT. Bevaringsvzrdige bygninger og bydele. Gr nlands Hjemmestyre. ~konomidirektoratet QASIGIANNGUIT Bevaringsvzrdige bygninger og bydele Gr nlands Hjemmestyre ~konomidirektoratet 1990 QASIGIANNGUIT I Qasigiannguit udpeges Den gamle bydel som bevaringsomrade. 1. Den gam1e bydel Bevaringsomradet

Læs mere

ZDZOHHVHHW I Nanortalik by udpeges den gamle kolonihavn som et bevaringsområde l. Den gamle kolonihavn Bevaringsområdet omfatter den sydlige del af næ

ZDZOHHVHHW I Nanortalik by udpeges den gamle kolonihavn som et bevaringsområde l. Den gamle kolonihavn Bevaringsområdet omfatter den sydlige del af næ zwz 85HK Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele ZDZOHHVHHW I Nanortalik by udpeges den gamle kolonihavn som et bevaringsområde l. Den gamle kolonihavn Bevaringsområdet

Læs mere

Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele

Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele ZVWMVD OX lonien Bevaringsområdet omfatter bebyggelsen og kystarealerne Narssaq by udpeges tre bevaringsområderz Landnamsgården,

Læs mere

IUT. Bevaringsværdige bygninger og bydele

IUT. Bevaringsværdige bygninger og bydele IUT Bevaringsværdige bygninger og bydele Grønlands Hjemmestyre økonomidirektoratet 1990 PAAMIUT I Paamiut by udpeges "det gamle koloniområde" som et bevaringsområde. Det gamle koloniområde Bevaringsområdet

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1 Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 Indhold REDEGØRELSE VEJLEDNING...3 REDEGØRELSE...4 Delområdet...4 Forhold til anden planlægning...5 Debatperioden og

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

Bilag 1 til TU den Ansøgning om solceller på Videbechs Alle 167, Hald Ege

Bilag 1 til TU den Ansøgning om solceller på Videbechs Alle 167, Hald Ege Bilag 1 til TU den 31-10-2012 Ansøgning om solceller på Videbechs Alle 167, Hald Ege Ansøgningen Forsamlingshuset Egekværnen har ansøgt om etablering af solceller på forsamlingshuset, der ligger på Videbechs

Læs mere

UPERNAVIK. Hjemmestyre. Bevarings~rdige bygninger og bydele. ~konomidirektoratet. Gr~nlands

UPERNAVIK. Hjemmestyre. Bevarings~rdige bygninger og bydele. ~konomidirektoratet. Gr~nlands UPERNAVIK Bevarings~rdige bygninger og bydele Gr~nlands Hjemmestyre ~konomidirektoratet 1990 UPERNAVIK I by udpeges Kolonien som et bevaringsomrade. Men derudover findes en r~kke bem~rkelsesv~rdige enkeltbygninger,

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Oversigt over bevaringsværdige bygninger og byområder nævnt i De Gule Bynotater, status pr. januar 2015

Oversigt over bevaringsværdige bygninger og byområder nævnt i De Gule Bynotater, status pr. januar 2015 Upernavik B-nr Opførelsesår Status Findes i Bemærkninger Gammelt koloniområde Område DGB C6 Område DGB Dele af A3 Område DGB Dele af D2 Område DGB Kirke 3 1839 DGB Lægebolig 4 1915 DGB Assistentbolig 10

Læs mere

QEQERTARSUAQ. Hjemmestyre. Bevarings~rdige bygninger og byde1e. ~konomidirektoratet. Gr~nlands

QEQERTARSUAQ. Hjemmestyre. Bevarings~rdige bygninger og byde1e. ~konomidirektoratet. Gr~nlands QEQERTARSUAQ Bevarings~rdige bygninger og byde1e Gr~nlands Hjemmestyre ~konomidirektoratet 1990 OEOERTARSUAO I Qeqertarsuaq by udpeges to bevaringsomdider: den gamle bydel og omradet ved kirken. 1. Den

Læs mere

Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 01-11-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17.50 Tilstede: Marianne Zangenberg,

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

det i 1 nævnte område i Ishøj kommune.

det i 1 nævnte område i Ishøj kommune. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 20, ISHØJ KOMMUNE I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20, februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område i Ishøj kommune. 5 1 BYPLANVEDTÆGTENS

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 01-11-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 01-11-2018 17:00

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 58 1 Sammenfatning nr. De 8

Læs mere

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Munkegade 22,

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE, LOKALPLAN NR. 046 for boligområdet Måløhøj (vedtaget januar 1989)

BALLERUP KOMMUNE, LOKALPLAN NR. 046 for boligområdet Måløhøj (vedtaget januar 1989) BALLERUP KOMMUNE, LOKALPLAN NR. 046 for boligområdet Måløhøj (vedtaget januar 1989) INDLEDNING LOKALPLANENS BAGGRUND. På baggrund af grundejerforeningens ønske om at sikre at områdets karakteristiske træk

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV. Byplanvedtægt nr. 46

BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV. Byplanvedtægt nr. 46 BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV Byplanvedtægt nr. 46 Byplanvedtægt nr. 46 for Nr. Herlev I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20 februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1

Læs mere

Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14-forbud 342631

Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14-forbud 342631 Pkt.nr. 8 Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14forbud 342631 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og

Læs mere

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING Notat Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE 10. marts 2014 1 Projekt nr. 216629 Version 3 Dokument nr. 1210383404 Udarbejdet af LLU Kontrolleret af MLG Godkendt af LLU BAGGRUND

Læs mere

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Ting- og Arresthuset er opført 1856 efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Ferdinand

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning og genopførelse af helårshus.

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning og genopførelse af helårshus. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. oktober 2014 J.nr.: NMK-31-01175 Ref.: MARMA-NMKN AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 28 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 15.05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 4. Schleppegrellsgade. Byplanvedtægt for et omraade i Aalborg kommune, beliggende i Vestbyen omkring Schleppegrellsgade.

BYPLANVEDTÆGT NR. 4. Schleppegrellsgade. Byplanvedtægt for et omraade i Aalborg kommune, beliggende i Vestbyen omkring Schleppegrellsgade. BYPLANVEDTÆGT NR. 4. Schleppegrellsgade. Byplanvedtægt for et omraade i Aalborg kommune, beliggende i Vestbyen omkring Schleppegrellsgade. STADSARKITEKTEN I AALB0RG. NOVEMBER 1956. AALBORG KOMMUNE. BYPLANVEDTÆGT

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD Historie Holbæk Slots Ladegård er en tidligere avlsgård tilhørende Holbæk Slot. Ladegårdens historie rækker

Læs mere

Den miljømæssige værdi er udtryk for bygningens betydning i forhold til de omgivelser, som støder op til den.

Den miljømæssige værdi er udtryk for bygningens betydning i forhold til de omgivelser, som støder op til den. BYGNINGERNES BEVARINGSVÆRDIER Bygningsvurderinger Der er i Morsø Kommune registreret ca. 8.200 bygninger, som ifølge BBR-registeret er opført før 1940. Hvis en bygning er ombygget på en måde, så den fremstår

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MØLLERGADE 43 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.09.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Et område ved Blåkildevej. Taastrup. Offentlige formål (Kirke) Kongsbak Informatik

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Et område ved Blåkildevej. Taastrup. Offentlige formål (Kirke) Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 1.46 Et område ved Blåkildevej Taastrup Offentlige formål (Kirke) 27.07.1989 Kongsbak Informatik L O K A L P L A N 1 o 46 For et område beliggende i Taastrup ved Blåkildegård.

Læs mere

Nr. 51. Partiel byplan. for et område af SVOGERSLEV BY. i Roskilde kommune ROSKILDE. Felix Møllers Bogtrykkeri vi S. & V.

Nr. 51. Partiel byplan. for et område af SVOGERSLEV BY. i Roskilde kommune ROSKILDE. Felix Møllers Bogtrykkeri vi S. & V. Nr. 51 Partiel byplan for et område af SVOGERSLEV BY i Roskilde kommune ROSKILDE Felix Møllers Bogtrykkeri vi S. & V. Pedersen 1977 Indledning. Svogerslev landsby bestod oprindelig af en 'bebyggelse af

Læs mere

VISDOMMENS KILDE, DEN KGL. DANSKE SKOLE ÆRØ KOMMUNE

VISDOMMENS KILDE, DEN KGL. DANSKE SKOLE ÆRØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R VISDOMMENS KILDE, DEN KGL. DANSKE SKOLE ÆRØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.10.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/492-0001 Kommune: Adresse:

Læs mere

Lokalplan nr for Roskildevej 53-55

Lokalplan nr for Roskildevej 53-55 Lokalplan nr. 148 for Roskildevej 53-55 Hvad er en lokalplan? En lokalplan fastsætter regler om bebyggelse og anvendelse af arealer m.v. inden for planens geografiske område. En lokalplan fastlægger de

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at opføre en tagterrasse på ejendommen Søndergade 38 i Svaneke

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at opføre en tagterrasse på ejendommen Søndergade 38 i Svaneke Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 18. oktober 2011 J.nr.: NMK-33-00379 Ref.: SSC AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at

Læs mere

STADSARKITEKTEN I AALBORG. MAJ 1962.

STADSARKITEKTEN I AALBORG. MAJ 1962. BYPLANVEDTÆGT NR. 9 Istedgade m.v. Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende i Vestbyen omkring Istedgade-Fredericiagade. STADSARKITEKTEN I AALBORG. MAJ 1962. AALBORG KOMMUNE. BYPLANVEDTÆGT

Læs mere

Partiet byplan nr. 54. KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT FOR OMRÅDET KASTANIEVEJ-LÆSSØEGADE-PLATANVEJ-SADOLIN SGADE I ODENSE KØBSTAD

Partiet byplan nr. 54. KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT FOR OMRÅDET KASTANIEVEJ-LÆSSØEGADE-PLATANVEJ-SADOLIN SGADE I ODENSE KØBSTAD Partiet byplan nr. 54. KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT FOR OMRÅDET KASTANIEVEJ-LÆSSØEGADE-PLATANVEJ-SADOLIN SGADE I ODENSE KØBSTAD INDHOLDSFORTEGNELSE I Vedtægtens område...................... -....... 3 2 Udstykning..........................................

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R JENLE SKIVE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2011 Besigtiget af: Simon Ostenfeld Pedersen Journalnummer: 2011.7.82.07/779-0001 Kommune: Skive Kommune Adresse: Jenlevej

Læs mere

Tystrup. Landsbyanalyser, Tystrup

Tystrup. Landsbyanalyser, Tystrup Tystrup Tystrup ligger 1 km syd for Faxe. Landsbyen strækker sig langs Sækkehusvej/Præstøvej parallelt med Præstø-/Køgevej. Der er tog fra Faxe videre til Køge og Roskilde. Landsbyen er en af kommunens

Læs mere

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET Marielyst - Karakter og kvalitet i sommerhusområdet er udarbejdet af Guldborgsund Kommune, Stab og Plan i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard, Byplankonsulenter,

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

OPOOWHOD Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele

OPOOWHOD Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele OPOOWHOD Grønlands Hjemmestyre Økonomidirektoratet 1990 Bevaringsværdige bygninger og bydele gdowäod 0x H. U05 I Qaqortoq udpeges Den gamle bydel som et bevaringsområde. gamle bydel Bevaringsområdets udstrækning

Læs mere

Egil Fischers Ferieby

Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby OPSTARTSMØDE 31. MAJ 2019 Lokalplan for Egil Fischers Ferieby - Program Program: 10:00 Velkomst ved Grundejerforeningen Femmøller Strand og Syddjurs

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Odense Havn. En levende bydel ved vandet

Odense Havn. En levende bydel ved vandet Odense Havn Odense Havn En levende bydel ved vandet ODENSE HAVN Odenses 200 år gamle industrihavn er ved at blive omdannet til et attraktivt havneområde med boliger, erhverv, kultur, cafeer og rekreation.

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 13

BYPLANVEDTÆGT NR. 13 Øster Vedsted BYPLANVEDTÆGT NR. 13 Ribe kommune Partiel byplanvedtægt nr. BYPLANVEDTÆGT N R. 13 for Et byområde i Øster Vedsted I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 2o é februar 197 ) fastsættes

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY ØSTRE SKOLE OG ARBEJDERKVARTERET

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY ØSTRE SKOLE OG ARBEJDERKVARTERET KULTURMILJØER I HOLBÆK BY ØSTRE SKOLE OG ARBEJDERKVARTERET BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: ØSTRE SKOLE OG ARBEJDERKVARTERET, HOLBÆK Historie Fra 1887 kunne der gives billige lån til opførelse af arbejderboliger,

Læs mere

Beskrivelse af kulturmijø

Beskrivelse af kulturmijø Beskrivelse af kulturmijø 339-4 Landsbyen Hjembæk Beskrivelse Byen har kun 6-7 gårde liggende i byen (26 gårde i 1682), men mange gode eksempler på gadehuse langs gaden i en karakteristisk bebyggelse omkring

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø LOKALPLAN NR. 078 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2014 Rønne # # # Nexø Bevarende lokalplan for sammenhængende dobbelt-og rækkehusbebyggelser i Rønne og Nexø Februar 2014 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget

Læs mere

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune.

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. august 2003 J.nr.: 03-33/800-0102 INV Afgørelse i sagen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 10 A-B HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 16.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STORE POTTERGADE 9 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

By- og Kulturudvalget

By- og Kulturudvalget By- og Kulturudvalget Referat 19. juni 2018 kl. 08:30 Slottet, Salen, Indgang C, 1. sal Mødet hævet kl. 12.30. Indholdsfortegnelse B. Sager til afgørelse i udvalget 22 Sprogøvej 23 og 63 - Møllers Villaby

Læs mere

Wm/mm KAPITEL 3 V / 10M _ 4':95-%.{C: L. an«g. naá0.%al Izâzfo hvmmuhws pkt 4 Bebyggelsens grundform

Wm/mm KAPITEL 3 V / 10M _ 4':95-%.{C: L. an«g. naá0.%al Izâzfo hvmmuhws pkt 4 Bebyggelsens grundform KAPITEL 3 T A Wm/mm 4':95-%.{C: L. 3.4.1 pkt 4 Bebyggelsens grundform V / / g / / k* %5 5* // I eeeeee,x I I r 10M _ an«g,577. - af e l.,. V my / i / _: /....e 3. 4. 1 pkt 5 Afvi gel se fra høj (iegrænseplan

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 15 Tarm Øst - p-pladser

Partiel byplanvedtægt nr. 15 Tarm Øst - p-pladser Partiel byplanvedtægt nr. 15 Tarm Øst - p-pladser Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk l medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970) fastsættes

Læs mere

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17. april 2018 Sagsnr. 2018-0106126 NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning Dokumentnr. 2018-0106126-2

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

Til salg. Foreløbig præsentation af kontorejendom

Til salg. Foreløbig præsentation af kontorejendom Til salg Foreløbig præsentation af kontorejendom DOMMERGAARD BROGADE 3 5900 RUDKØBING Ejendomsmæglerfirmaet Leif Olsen A/S Nikolaj Plads 30 DK 1067 København K Reg.nr. 214556 CVR-nr. 17 26 04 8 Telefon

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KASTELLET ROSKILDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 7.12.2011 Besigtiget af: Troels Østergaard Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/265-0001 Kommune: Roskilde Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R GRØNNEGADE 23 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.06.2013 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild, Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune:

Læs mere

7 spørgsmål vedr. placering af 3-sporet skole ved Sjællandsgade

7 spørgsmål vedr. placering af 3-sporet skole ved Sjællandsgade KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Byggeri København NOTAT 8. august 2018 7 spørgsmål vedr. placering af 3-sporet skole ved Sjællandsgade På baggrund af at lokale beboere udtrykker bekymring over,

Læs mere

Skipperstræde 16, ansøgning om lokalplangodkendelse

Skipperstræde 16, ansøgning om lokalplangodkendelse 11. august 2017, ansøgning om lokalplangodkendelse Vi har den 1. juni 2017 købt grunden af Theis Chrillesen. Grunden har en noget særpræget facon, og derfor søger vi dispensation fra lokalplan 25 for at

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 30 HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn. Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet.

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn. Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet. 1 Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn tirsdag den 27. september 2016 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet. Mødet indledtes med en byvandring, hvor lokaliteter i relation

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKIBBROGADE 14 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Skibbrogade

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT FOR BYPLANOMRÅDE IV A I HERLEV KOMMUNE MED TILLÆG NR. 1

BYPLANVEDTÆGT FOR BYPLANOMRÅDE IV A I HERLEV KOMMUNE MED TILLÆG NR. 1 BYPLANVEDTÆGT FOR BYPLANOMRÅDE IV A I HERLEV KOMMUNE MED TILLÆG NR. 1 1 Formål og område. Stk. 1. I medfør af lov nr. 181 af 29. april 1938 om byplaner, jfr. lovbekendtgørelse nr. 242 af 30. april 1949,

Læs mere

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning LandSyd har på foranledning af lodsejer anmodet om ændring af plangrundlaget for ejendommene 5gb, 5cæ og 5ga Lønne Præstegård, Lønne beliggende

Læs mere

Forslag til princip om individuelle energiløsninger i forhold til kollektive løsninger.

Forslag til princip om individuelle energiløsninger i forhold til kollektive løsninger. Temadrøftelse : Klima og Bebyggelse Bilag til Planudvalgets møde den 2. oktober 2012 Principper for placering af solenergianlæg og vindmøller i Furesø kommune Indeværende principper er tænkt som afsæt

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 16

BYPLANVEDTÆGT NR. 16 Et byområde i Egebæk-Hviding BYPLANVEDTÆGT NR. 16 Ribe kommune Partiel "byplanvedtægt nr. 16 BYPLANVEDTÆGT H R. 16 for Et byområde i Egebæk Hviding I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af

Læs mere

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 04.11.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/615-0001 Kommune: Horsens Kommune

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 9

Partiel byplanvedtægt nr. 9 Hasseris kommune Partiel byplanvedtægt nr. 9 Byplanvedtægt for Hasseris Bytoft Byplanvedtægt for Hasseris Bytoft. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 160 af 9. maj 1962) fastsættes følgende

Læs mere

Partiel byptan nr. 4 BYPLANVEDTÆGT FOR EN DEL AF NYBORG AVLSGARDS JORDER. med tilhørende kortbitag

Partiel byptan nr. 4 BYPLANVEDTÆGT FOR EN DEL AF NYBORG AVLSGARDS JORDER. med tilhørende kortbitag Partiel byptan nr. 4 NYBORG KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT FOR EN DEL AF NYBORG AVLSGARDS JORDER med tilhørende kortbitag I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 2. februar 197) fastsættes følgende

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 20 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

4 (C+V) 3 (A+Ø) 6 (V-C- Ø) 1 (Per Christensen (A)) 7 (V-C- A-Ø) A-Ø)

4 (C+V) 3 (A+Ø) 6 (V-C- Ø) 1 (Per Christensen (A)) 7 (V-C- A-Ø) A-Ø) Lokalplan 1.150 Helsingør Bykerne afstemning Forslag til ændringer fra de konservative vist Side 34 rød Pkt. 3.1 ønskes tilføjet Offentlige formål undtagen i stueetagerne på hovedstrøgene, samt Offentlige

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård LOKALPLAN NR. 1.27_345 Tølløse Avlsgård Ændring af lokalplan nummer. I forbindelse med Kommunesammenlægningen i 2007 har denne lokalplan sammenfaldende lokalplannummer med andre lokalplaner indenfor Holbæk

Læs mere

Partiel Byplan 5. For dele af Snertinge by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: PB0500

Partiel Byplan 5. For dele af Snertinge by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: PB0500 Partiel Byplan 5 For dele af Snertinge by Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 23.07.1976 3011502PB0500 BJERGSTED KOMMUNE Partiel Byplanvedtægt nr. 5, for dele af Snertinge by FORORD Denne byplanvedtægt

Læs mere

Beskrivelse af kulturmijø

Beskrivelse af kulturmijø Beskrivelse af kulturmijø 341-4 Stationsbyen Mørkøv Beskrivelse Bærende elementer Byen er opstået på bar mark dels omkring stationen på Roskilde-Kalundborg-banen fra 1874, dels omkring landevejskrydset

Læs mere

Åben, lav boligbebyggelse i Radalsgård II, Jyllinge.

Åben, lav boligbebyggelse i Radalsgård II, Jyllinge. STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSHMPUNG AF :. GUTldSØ kdtffnune KASSEKONTROLAFFARAT T 9 7)064 A GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 16 Åben, lav boligbebyggelse i Radalsgård II, Jyllinge. I henhold til kommuneplanloven

Læs mere

PLANLÆGNINGSNOTAT NR

PLANLÆGNINGSNOTAT NR PLANLÆGNINGSNOTAT NR. 02.17 Vedr.: Bebyggelse i Madsens Krog, Dragør havn Forhistorie og planforudsætninger Dato: 20.10.2017, rev 23.7.2018 Sagsbehandler: jj / hr Sagsnr.: 17/186 16/3238 Dette notat omhandler

Læs mere

ØRSTED - DÅSTRUP KOMMUNE. Partiel byplanvedtægt nr. l.

ØRSTED - DÅSTRUP KOMMUNE. Partiel byplanvedtægt nr. l. Matr.nr. 6b m. fl Dåstrup by og Sogn Anmelder: 1andinspektørerne Thorsen, Krarup & Klæsøe, Roskilde ØRSTED - DÅSTRUP KOMMUNE Partiel byplanvedtægt nr. l. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. april 2015 Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DEN GAMLE SKOLE OG DEGNEBOLIGEN GREVE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 7/11 2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/253-0001 Kommune: Greve Kommune Adresse:

Læs mere

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Udarbejdet i forbindelse med Lokalplan nr. 541 for tre områder i Kirke Helsinge 1. Indledning Ejendommen Østergade

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 57 Sammenfatning nr. Efterkrigstidens

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071 Pkt.nr. 7 Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 634071 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at anbefale

Læs mere

Bekendtgørelse. Plan og Gis Skelbækvej Aabenraa Tlf.: Dato: Sagsnr.: 17/12756

Bekendtgørelse. Plan og Gis Skelbækvej Aabenraa Tlf.: Dato: Sagsnr.: 17/12756 Plan og Gis Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 08-05-2017 Sagsnr.: 17/12756 Kontakt: Frederikke S. Winther Direkte tlf.: 7376 8805 E-mail: fsw@aabenraa.dk Bekendtgørelse Bygning nr. 1-8 på

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KYSEBORGSTRÆDE 6 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1

Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1 Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1 BBR oplysninger BBR nummer: 190 9231 1 Kommune: Furesø Adresse: Flagsøvej 7, 3520 Farum Bygningsnummer: 1 Ejendomsnummer: 9231 Antal etager: 1 Bebygget areal: 285

Læs mere

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø I Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej Lokalplan 81B Ældrecentret i Hvalsø Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de

Læs mere