Besvarelse af spørgsmål 52 alm. del stillet af udvalget den 27. august 2019 efter ønske fra Rune Lund (EL).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besvarelse af spørgsmål 52 alm. del stillet af udvalget den 27. august 2019 efter ønske fra Rune Lund (EL)."

Transkript

1 Skatteudvalget (2. samling) SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 52 Offentligt Folketingets Skatteudvalg ERHVERVSMINISTEREN 24. september 2019 Besvarelse af spørgsmål 52 alm. del stillet af udvalget den 27. august 2019 efter ønske fra Rune Lund (EL). Spørgsmål: Vil ministeren give en status på implementeringen af den politiske aftale fra 2018 om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomi, herunder en status på det særlige skattekontrolprojekt ( ) og på, hvordan de 10 mio. kr., der er afsat fra 2019 til bl.a. en styrket skatteindsats, er udmøntet, udviklingen af API en, hvor mange virksomheder der er indgået frivillige aftaler med, og om kommunerne har gjort brug af muligheden for at uddele administrative bøder for overtrædelse af reglerne om benyttelse af boliger? ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade København K Tlf Fax CVR-nr EAN nr em@em.dk Svar: Den politiske aftale om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien indeholder 10 overordnede initiativer. Der redegøres nedenfor for status på udmøntningen af de enkelte initiativer. 1. Lettere for virksomheder og borgere at være aktive i deleøkonomien Deleøkonomiske platforme og iværksættere med deleøkonomiske forretningsidéer har siden 2017 kunnet henvende sig til Én indgang for nye forretningsmodeller i Erhvervsstyrelsen mhp. at få vejledning om regler på området. Erhvervsstyrelsen har siden 2017 tillige drevet portalen deleoekonomien.dk, som informerer om udvalgte regler inden for deleøkonomien. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har endvidere offentliggjort en vejledning om deleøkonomi på forbrug.dk. 2. Nye og forenklede bundfradrag ved deleøkonomiske indtægter I overensstemmelse med den politiske aftale er der ved lov fra og med indkomståret 2018 indført nye og forenklede bundfradrag for udlejning af fritidsboliger, helårsboliger, biler samt både mv.

2 2/5 Bundfradragene for helårsboliger, biler og både mv. betinges fra 2021 af indberetning af oplysninger fra tredjepart om udlejerens indtægter. Bundfradraget for udlejning af fritidshuse er allerede fra indkomståret 2018 betinget af indberetning fra tredjepart. 3. Kampagne rettet mod at få flere danskere til at leje deres sommerhus ud Kampagnearbejdet er igangsat og de første delaktiviteter er gennemført, herunder en oplysningskampagne rettet mod alle sommerhusejere og møder med sommerhusejere i udvalgte feriehus- og bopælskommuner. Kampagnearbejdet fortsætter frem til udgangen af Digital indberetning af visse deleøkonomiske indtægter til skattevæsenet Skattemyndighederne skal udvikle et application programming interface (API), som digitale deleøkonomiske platforme inden for områderne bil, båd og bolig kan integrere i deres systemer med henblik på nemt og korrekt at indberette indtægter fra deleøkonomiske aktiviteter. Udviklingen af indberetningsløsningen (API et) forløber som planlagt og forventes klar til 2021 som forudsat. 5. Styrket skattekontrol og vejledning Det fremgår af aftalen, at der afsættes i alt 10 mio. kr. årligt fra 2019 til skattemyndighedernes vejledning af de deleøkonomiske virksomheder samt til en styrket skattekontrolindsats mod de platforme og udlejere, både hvor der sker, og hvor der ikke sker indberetning. Skattestyrelsens kontrolindsats i forlængelse af aftalen er placeret i det i forvejen igangsatte deleøkonomiske projekt. For at sikre, at der sker korrekt skattebetaling i perioden frem til, at bundfradragene betinges af indberetning af lejeindtægter i 2021, har Skattestyrelsen på boligudlejningsområdet registreret ca ejendomme, der korttidsudlejer boliger primært via en stor international udlejningsplatform. Skattestyrelsen har i denne forbindelse skrevet til personer, som annoncerer udlejninger på internettet, at deres udlejningsaktivitet er noteret og vejledt dem om, hvorledes eventuelle indtægter skal medregnes. Styrelsen har foretaget ca. 200 kontroller på området.

3 3/5 Skattestyrelsen har desuden i 2019 afsluttet kontroller af en række udvalgte arbejdsplatforme og sideløbende foretaget opfølgningskontroller vedr. en international platformsbaseret kørselstjeneste. Udover kontrolindsatsen har Skattestyrelsen i 2019 vejledt de deleøkonomiske virksomheder om mulighederne for at indberette deres udlejeres indtægter automatisk til skattemyndighederne, fordelene herved for brugerne samt konsekvenserne ved ikke at indberette. Som led i vejledningsindsatsen er der også blevet lavet en kendskabs-/oplysningskampagne rettet mod borgere, der udlejer deres bil, båd og bolig. Kampagnen har været bredt implementeret med de sociale medier, som det primære omdrejningspunkt. Derudover har Skattestyrelsen udarbejdet vejledningsmateriale til de deleøkonomiske platforme med henblik på at vejlede borgerne via dem. Vejledningen har til formål at skabe kendskab til skattepligten på det deleøkonomiske område. Herunder at vejlede om de nye bundfradragsregler. 6. Klare rammer for korttidsboligudlejning samt skærpede sanktioner I overensstemmelse med aftalen trådte de nye udlejningslofter for udlejning af egen fulde helårsbolig til ferie- og fritidsformål mv. i kraft den 1. maj Tilsynet med disse regler blev henlagt til erhvervsministeren, der har delegeret tilsynskompetencen til Erhvervsstyrelsen. Blandt de kontrolbeføjelser, som blev tillagt tilsynsmyndigheden (Erhvervsstyrelsen), var muligheden for at udstede administrative bødeforlæg med den effekt, at en sag kan afgøres uden dom, hvor den pågældende erklærer sig skyldig i overtrædelsen og erklærer sig rede til at betale bøden inden for en nærmere angiven frist. Der er på nuværende tidspunkt ikke udstedt sådanne administrative bødeforlæg, idet det endnu ikke i konkrete tilsynssager er konstateret, at udlejningsloftet på 70 dage i 2019, regnet fra den 1. maj, er overskredet. Det fremgår af lovforslaget L 188, som indfører de nye udlejningslofter for udlejning af egen, fulde helårsbolig, at der afsættes 5 millioner kr. årligt fra 2019 til afholdelse af udgifter i forbindelse med henlæggelse af tilsynet med de nye regler til Erhvervsstyrelsen. Der er på den baggrund påbegyndt udvikling af et it-baseret tilsynsmodul og ansat yderligere personale. Erhvervsstyrelsen har desuden deltaget i flere informationsmøder, som Airbnb har afholdt i flere større byer for deres værter. Styrelsen har på disse møder informeret om de nye regler om udlejning af egen fulde helårsbolig. Erhvervsstyrelsen har endvidere påbegyndt en evaluering af erfaringerne med værelsesudlejning, som skal gennemføres i andet halvår af 2019.

4 4/5 Jeg har endvidere indhentet bidrag fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, som har oplyst følgende: Effektiv kontrol med overholdelsen af reglerne om korttidsudlejning har en naturlig sammenhæng med overholdelse af reglerne i boligreguleringsloven om bopælspligt. Det har derfor været fundet hensigtsmæssigt at sikre, at kommunerne, som har tilsynet med disse regler, har de fornødne redskaber til rådighed til kontrol af bopælspligten. Kommunerne fik i forbindelse med en ændring af boligreguleringsloven, som trådte i kraft den 1. januar 2019, adgang til at samkøre en række oplysninger fra CPR-registret, Bygnings- og Boligregisteret (BBR) og Det Fælleskommunale Ejendomsdataregister (ESR). Kommunerne fik desuden mulighed for at indhente oplysninger fra forsyningsselskaber om en konkret boligs samlede forbrug af el, vand, varme og gas i en afgrænset periode, samt muligheden for at opsøge udvalgte husstande. 7. Samarbejde om indsats mod ulovlig udlejning af boliger Det følger af L 188 om indførelse af udlejningslofter for udlejning af egen, fulde helårsbolig til ferie- og fritidsformål mv., at der skal nedsættes et Samarbejdsudvalg, hvor Erhvervsministeriet (Erhvervsstyrelsen) og repræsentanter fra kommunerne løbende kan drøfte aktuelle udfordringer med udlejningen af egen, fulde helårsbolig til ferie- og fritidsformål mv. I Samarbejdsudvalget kan Erhvervsstyrelsens tilsyn og kommunernes bistand med at føre dette tilsyn desuden drøftes. Der er dialog med KL om etablering af Samarbejdsudvalget og i den forbindelse udpegning af de relevante parter. Jeg har endvidere indhentet bidrag fra Skatteministeriet, som har oplyst følgende: Skatteministeriet og Airbnb indgik den 17. maj 2018 en samarbejdsaftale, som skal sikre, at Airbnb-brugeres lejeindtægter automatisk indberettes til Skatteforvaltningen, så grundlaget for korrekt skattebetaling skabes. Der har endvidere været en indledende dialog med andre platformsbasserede virksomheder. 8. Nedsættelse af et deleøkonomisk råd Rådet for Deleøkonomi blev nedsat d. 30. januar Rådet har indtil videre afholdt to møder. Der er indkaldt til yderligere et møde i Det forventes at rådet kan komme med sine første anbefalinger i slutningen af Bedre adgang til kapital fra Vækstfonden via online låneplatforme

5 5/5 Vækstfonden oplyser, at den har afsøgt mulighederne for at gøre det lettere at kombinere Vækstfondens produkter med privat finansiering fra onlinelåneplatforme. På baggrund af kortlægningen arbejder Vækstfonden på at udvikle et Topping-up -lån til de danske crowdlendingplatforme. Modellen, der arbejdes på, skal bidrage til succesfuldt at afslutte de finansieringsrunder, der i dag ikke bliver gennemført eller ikke bliver gennemført med den ønskede og nødvendige lånestørrelse som følge af manglende lånekapital fra det private marked. Modellen lægger op til, at godkendte crowdlendingplatforme i overvejende grad selv håndterer låneudstedelsesprocessen. Herunder at platformene håndterer det administrative arbejde på vegne af Vækstfonden, såsom juridiske dokumenter, udbetalinger, rentehåndtering, inddrivelse af sikkerheder osv. Før Vækstfonden i en sådan model vil yde et topping-up lån, vil låneanmeldelsen fra crowdlendingplatformen dog blive behandlet og gennemset i Vækstfonden. Det vil således være en model, hvor Vækstfonden får mulighed for at godkende eller afvise en anmeldelse om et topping-up lån. Den model, der arbejdes på med et topping-up lån, forventes at kunne finansiere i størrelsesordenen op til maksimalt 25 pct. af den samlede finansiering, og i et interval, der forventeligt vil ligge omkring kr. Vækstfonden er i løbende dialog med aktører i markedet. 10. Nemmere for ledige at være aktive i deleøkonomien Jeg har indhentet bidrag fra Beskæftigelsesministeriet, der har oplyst følgende: Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering (STAR) har den 14. juni 2018 udstedt to skrivelser, der klargør samspillet mellem deleøkonomi og hhv. arbejdsløshedsdagpenge og kontanthjælpsydelser, jf. SKR nr af 14/06/2018 og SKR nr af 14/06/2018. Den tidligere beskæftigelsesminister har desuden indgået en bred politisk aftale om et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked, der bl.a. forenkler og i vidt omfang sidestiller selvstændige, freelancere mv. med lønmodtagere. Reglerne trådte i kraft den 1. oktober 2018, og omfatter også aktiviteter i deleøkonomien. Med venlig hilsen Simon Kollerup

Aftale om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien

Aftale om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien 17. maj 2018 Aftale om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien Dele- og platformsøkonomi er et område, som er i hastig udvikling. Såvel på globalt plan som nationalt

Læs mere

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 45 Offentligt Skatteministeriet, SAU, d. 2. november 2017 Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Indhold Strategi

Læs mere

Deleøkonomi i Danmark. Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt

Deleøkonomi i Danmark. Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt Deleøkonomi i Danmark Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt OKTOBER 2017 Deleøkonomi i Danmark Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt OKTOBER 2017 2017/18:4 Oktober 2017 Erhvervsministeriet

Læs mere

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 19. juli 2018 Høringssvar fra Københavns Kommune til forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

Beretning Perioden fra d. 1. juni 2018 til d. 24. august 2018.

Beretning Perioden fra d. 1. juni 2018 til d. 24. august 2018. Beretning Perioden fra d. 1. juni 2018 til d. 24. august 2018. Indholdsfortegnelse 1. Den landspolitiske situation, Folketinget 2. L 231 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven. 3. Regeringens parallelsamfundspakke

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 354 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt)

Læs mere

Fremsat den [xx. februar 2019] af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag. til

Fremsat den [xx. februar 2019] af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag. til Fremsat den [xx. februar 2019] af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om sommerhuse og campering m.v., lov om midlertidig regulering af boligforholdene og byggeloven (Udlejning

Læs mere

Udkast. Forslag. til. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt)

Udkast. Forslag. til. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt) Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt) 1 I lov om midlertidig regulering af boligforholdene, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Fremsat den 27. februar 2019 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag. til

Fremsat den 27. februar 2019 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag. til Lovforslag nr. L 188 Folketinget 2018-19 Fremsat den 27. februar 2019 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om sommerhuse og campering m.v., lov om midlertidig regulering

Læs mere

Skrivelse om deleøkonomi og arbejdsløshedsdagpenge

Skrivelse om deleøkonomi og arbejdsløshedsdagpenge SKR nr 9432 af 14/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2018 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 18/02397

Læs mere

Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig

Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig Borgmester Anette Mortensen Stevns Kommune borgmester@stevns.dk 28. august 2019 Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig Kære Anette Mortensen Folketinget har før sommerferien vedtaget en

Læs mere

Skatteministeriet J.nr

Skatteministeriet J.nr Skatteministeriet J.nr. 2018-3007 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, ejendomsværdiskatteloven, personskatteloven, skatteindberetningsloven og lov om et indkomstregister (Bedre vilkår for vækst

Læs mere

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt Klik og vælg dato J.nr. 2017-5768 Kontor: Økonomi, Styring & HR Samrådsspørgsmål A-D - Tale til besvarelse af spørgsmål A, B,

Læs mere

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge.

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 L 13 Bilag 12 Offentligt TALE Samrådstale om opholdskrav for ret til dagpenge - samrådsspørgsmål A-F Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 163 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 11. marts 2019 Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den

Læs mere

Definition af deleøkonomi

Definition af deleøkonomi NOTAT Platformsbaseret økonomi og dagpengesystemet Dato: 24. april 2017 Definition af deleøkonomi Der eksisterer ikke pt. hverken på danske eller internationalt plan en entydig eller generelt accepteret

Læs mere

Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene kr. skattefrit ved at leje dit sommerhus ud

Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene kr. skattefrit ved at leje dit sommerhus ud Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene 40.90 skattefrit ved at leje dit sommerhus ud Lej dit sommerhus ud via et udlejningsbureau, når du ikke bruger det selv, og nyd godt af den nye fradragsregel.

Læs mere

Høringssvar vedrørende journal

Høringssvar vedrørende journal Skatteudvalget 2018-19 L 102 Bilag 3 Offentligt FerieboligWeb Sommerhusudlejning for private udlejere, der selv ønsker at udleje deres feriebolig Stormly 43, 3500 Værløse. Tlf. +45 4449 3480. E-mail: fbw@ferieboligweb.dk.

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Klik og vælg dato J.nr. 2018-3007. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, ejendomsværdiskatteloven,

Læs mere

OPGAVEN MED AT GØRE LOVGIVNING DIGITALISERINGSKLAR TORSTEN SCHACK PEDERSEN VENSTRES ERHVERVSORDFØRER

OPGAVEN MED AT GØRE LOVGIVNING DIGITALISERINGSKLAR TORSTEN SCHACK PEDERSEN VENSTRES ERHVERVSORDFØRER OPGAVEN MED AT GØRE LOVGIVNING DIGITALISERINGSKLAR TORSTEN SCHACK PEDERSEN VENSTRES ERHVERVSORDFØRER TILLIDEN TRYKKER - VI ER I SAMME BÅD Radius troværdighedsundersø gelse 2017: Danskernes syn på faggruppers

Læs mere

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 497 Offentligt Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Samrådsspørgsmål AO:

Læs mere

Foreløbige drøftelser og output fra Disruptionrådet

Foreløbige drøftelser og output fra Disruptionrådet Foreløbige drøftelser og output fra Disruptionrådet TEMA 1 Nye teknologier og forretningsmodeller Politisk aftale om dele- og platformsøkonomi Rådet drøftede på 3. og 6. møde bl.a. virksomhedernes vækstmuligheder

Læs mere

Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for forløbet vedrørende svindlen med refusion vedrørende

Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for forløbet vedrørende svindlen med refusion vedrørende Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Tale 3. september 2015 J.nr. 15-2489771 Tale til samrådsspørgsmål E, F, G, H, og K Samrådsspørgsmål E Ministeren

Læs mere

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Denne vejledning er udarbejdet af et uafhængigt tredjeparts revisionsselskab Januar 2019 DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Nedenstående er en vejledning, der kan hjælpe dig

Læs mere

2018/1 LSF 98 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni Forslag. til. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt)

2018/1 LSF 98 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni Forslag. til. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt) 2018/1 LSF 98 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2018-3614 Fremsat den 14. november

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. Lovforslag nr. L 98 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. Lovforslag nr. L 98 Folketinget Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2018-19 Fremsat den 14. november 2018 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109

Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 109 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S).

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt 12. april 2019 J.nr. 2018-6114 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Folketingets Skatteudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 1. juni 2016 Besvarelse af spørgsmål 466 alm. del stillet af udvalget

Læs mere

NY LOV OM AIRBNB FRA 1/5 2019?

NY LOV OM AIRBNB FRA 1/5 2019? ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 8100 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014 Advokat Erik Aagaard Poulsen (H) Advokat

Læs mere

Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets udstedelse af administrative bøder ved forsinket folkeregistrering

Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets udstedelse af administrative bøder ved forsinket folkeregistrering KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Kultur- og Fritidsforvaltningen Sendt med e-mail 21-02-2018 Sagsnr. 2018-0048527 Dokumentnr. 2018-0048527-1 Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets

Læs mere

Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018

Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 345 Offentligt Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018 Indhold Rapport vedrørende kontrol

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 1. februar 2017 Besvarelse af spørgsmål 29

Læs mere

H Ø R I N G S U D K A S T. Fremsat den [x. november 2018] af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov)

H Ø R I N G S U D K A S T. Fremsat den [x. november 2018] af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) H Ø R I N G S U D K A S T Fremsat den [x. november 2018] af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til lov om ændring af lov om sommerhuse og campering m.v. (Korttidsudlejning af egen helårsbolig)

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S).

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 25. februar 2019 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 40 af 3. november 2008 (Alm. del).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 40 af 3. november 2008 (Alm. del). Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 40 Offentligt J.nr. 2008-118-0011 Dato: 1. december 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 40 af 3. november 2008 (Alm.

Læs mere

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.).

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.). Skatteudvalget L 121 - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt J.nr. 2005-711-0050 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure

Læs mere

Det gælder reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2014.

Det gælder reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2014. Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt T A L E d e t t a l t e o r d g æ l d e r 14. april 2016 Samrådstale om Statsrevisorernes kritik af implementeringen

Læs mere

Folketingets Lovsekretariat Slotsholmsgade København K Telefon

Folketingets Lovsekretariat Slotsholmsgade København K Telefon Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 81 S 126 endeligt svar Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2017-5274 Doknr. 496273 Dato 07-11-2017 Medlem af

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 27. marts 2017 Besvarelse af spørgsmål 71 ad

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 120 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2018-5832 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 120 - Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse. Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse. Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse Juni 2010 RIGSREVISORS UDVIDEDE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 SKATs indsats i forbindelse

Læs mere

Administrativ praksis i sager om feriegodtgørelse ved fratrædelse og beregning af social pension

Administrativ praksis i sager om feriegodtgørelse ved fratrædelse og beregning af social pension Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - supplerende svar på spørgsmål 134 Offentligt NOTAT Administrativ praksis i sager om feriegodtgørelse ved fratrædelse og beregning af social pension 20. marts

Læs mere

Holdningspapir om deleøkonomi

Holdningspapir om deleøkonomi Holdningspapir om deleøkonomi Det handler om mennesker Holdningspapiret er vedtaget af Radikale Venstres hovedbestyrelse 21.05.2016. Holdningspapir om deleøkonomi Perspektivet Deleøkonomien frembyder et

Læs mere

2018/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september Fremsat den 14. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag.

2018/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september Fremsat den 14. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag. 2018/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2018-3007 Fremsat den 14. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen)

Læs mere

Til orientering vedlægges i endelig korrektur bekendtgørelse om midlertidig arbejdsmarkedsydelse.

Til orientering vedlægges i endelig korrektur bekendtgørelse om midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Til a-kasser, jobcentre og kommuner m.fl. Njalsgade 72 A 2300 København S Tlf. 35 28 81 00 Fax 35 36 24 11 ams@ams.dk www.ams.dk CVR nr. 55 56 85 10 Nyhedsbrev om bekendtgørelse om midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 226 alm. del stillet af udvalget den 21. marts 2019 efter ønske fra Karin Gaardsted (S).

Besvarelse af spørgsmål 226 alm. del stillet af udvalget den 21. marts 2019 efter ønske fra Karin Gaardsted (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 226 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 17. april 2019 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Resumé 11. juni 2019 Ombudsmanden indledte bl.a. på baggrund af en henvendelse fra FSR s Skatteudvalg

Læs mere

Udlandsdanskere i Danmark

Udlandsdanskere i Danmark - 1 Udlandsdanskere i Danmark Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet har den 26. april 2011 truffet afgørelse i en sag om skattepligt til Danmark for en udlandsdansker med nær familie

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark

Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark April 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling

Læs mere

Kapitel VII Benyttelse af boliger

Kapitel VII Benyttelse af boliger Kapitel VII Benyttelse af boliger 45. Reglerne i dette kapitel gælder for boliger med køkken, der er eller har været benyttet til helårsbeboelse i de i 2 anførte kommuner, jf. dog 46, stk. 1, 3. pkt.,

Læs mere

Fremsat den 14. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag. til

Fremsat den 14. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag. til Lovforslag nr. L 102 Folketinget 2018-19 Fremsat den 14. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, ejendomsværdiskatteloven, lov om et indkomstregister,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2010-080-0075 Dato: 27. september 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 668 af 10. september 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S). (Alm.

Læs mere

Arbejdsgruppen om sikring af små hvilende pensioner anbefalinger til pensionsbranchen

Arbejdsgruppen om sikring af små hvilende pensioner anbefalinger til pensionsbranchen Arbejdsgruppen om sikring af små hvilende pensioner anbefalinger til pensionsbranchen Baggrund Danmark har et dynamisk arbejdsmarked, hvor mange lønmodtagere ofte skifter job. For en del lønmodtagere indebærer

Læs mere

permanent bevilling til indsats mod social dumping, intensiveret indsats mod brug af skattely, snyd med punktafgifter m.v.?

permanent bevilling til indsats mod social dumping, intensiveret indsats mod brug af skattely, snyd med punktafgifter m.v.? Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt 27. april 2017 J.nr. 2017-1705 Kontor: Forretning og Processer Samrådsspørgsmål AD-AF - Tale til besvarelse af spørgsmål AD-AF

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 257 Offentligt T A L E d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål Æ og AG

Læs mere

Notat om overflytning af energispareforpligtelsen

Notat om overflytning af energispareforpligtelsen 7514509 SFS/JNO/BONI Notat om overflytning af energispareforpligtelsen (sammendrag) 1. INDLEDNING OG SAMMENFATNING Energistyrelsen er i færd med at undersøge, om energispareforpligtelsen, som inden for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 194 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 194 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 194 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og sukkervarer

SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og sukkervarer Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 296 Offentligt Notat 12. marts 2018 J.nr. 18-0389441 Erhverv SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og Denne redegørelse

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Referat af informations- og debatmøde om Airbnb

Referat af informations- og debatmøde om Airbnb Referat af informations- og debatmøde om Airbnb Onsdag den 1. november kl. 19.00-21.30 i Bethesda. Velkomst v. Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg Bent Lohmann præsenterede indledningsvist de

Læs mere

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely?

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely? Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 25. marts 2015 J.nr. 15-0981938 Samrådsspørgsmål Y Spørgsmål Y Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning

Læs mere

Talepapir analyse af skatteregler for investeringsinstitutter. Samrådsspørgsmål AT

Talepapir analyse af skatteregler for investeringsinstitutter. Samrådsspørgsmål AT Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 531 Offentligt J.nr. 13-0175558 Den Talepapir analyse af skatteregler for investeringsinstitutter SAU alm. del Spørgsmålet Samrådsspørgsmål

Læs mere

Udbetaling Danmark Kongens Vænge Hillerød

Udbetaling Danmark Kongens Vænge Hillerød Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

2018/1 BTL 188 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 28. marts 2019.

2018/1 BTL 188 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 28. marts 2019. 2018/1 BTL 188 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 28. marts 2019 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Kapitel 1 Definitioner 1. Ved feriebetaling forstås feriegodtgørelse, herunder sygeferiegodtgørelse, løn under ferie og ferietillæg.

Kapitel 1 Definitioner 1. Ved feriebetaling forstås feriegodtgørelse, herunder sygeferiegodtgørelse, løn under ferie og ferietillæg. Bekendtgørelse om ferie I medfør af 23, stk. 3, 24, stk. 3, 26, stk. 7, 27, stk. 3, 31, stk. 4 og 5, 32, stk. 5, 37, stk. 7 og 8, 38, stk. 3, og 46, stk. 2, i lov om ferie, jf. lov nr. 60 af 30. januar

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del Spm. Ø stillet den 8. april 2014

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Undtagelse for opfølgning på sager som følge af samkøring af oplysninger om løntimer mv.) Indarbejdes i lovforslaget om suppl.

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 1 til L 190 stillet af udvalget den 8. marts 2019.

Besvarelse af spørgsmål 1 til L 190 stillet af udvalget den 8. marts 2019. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 (Omtryk - 19-03-2019 - Bilag vedlagt) L 190 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 19. marts

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 165 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 165 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 165 Bilag 1 Offentligt København, den 24. februar 2017 J.nr. H.23-647 Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Vedr.: Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Muligheder for regulering af helårsbeboelse, findes i henholdsvis planloven og i boligreguleringsloven, jf. nedenfor.

Muligheder for regulering af helårsbeboelse, findes i henholdsvis planloven og i boligreguleringsloven, jf. nedenfor. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget 30. august 2019 Orientering om ændret praksis for servitutter - helårsbeboelse Konklusion Teknik- og

Læs mere

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 528 Offentligt 8. juni 2016 J.nr. 16-0688376 Indsats Samrådsspørgsmål AJ og AK - Tale til besvarelse af spørgsmål AJ og AK den 14. juni 2016

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. december 2015 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed?

Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed? - 1 Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Indtægter ved udlejning af sommerhuse har i flere år været i skattevæsenets søgelys. SKAT interesser sig

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. Styrket indsats mod social dumping

Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. Styrket indsats mod social dumping Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti Styrket indsats mod social dumping Social dumping er en udfordring på det danske arbejdsmarked.

Læs mere

Deleøkonomisk overnatning

Deleøkonomisk overnatning Deleøkonomisk overnatning Kortlægning af omfang og effekt, Aarhus, oktober 2017 Indhold Deleøkonomisk overnatning Hvad er deleøkonomisk overnatning?... 3 1. Indledning... 3 1.2 Om kortlægningen... 4 2.

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 174576 VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om a-kassernes rådighedsvurderinger. Maj 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om a-kassernes rådighedsvurderinger. Maj 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om a-kassernes rådighedsvurderinger Maj 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om a-kassernes rådighedsvurderinger (beretning

Læs mere

1. udkast. Beretning. Skatteudvalgets arbejde med deleøkonomi

1. udkast. Beretning. Skatteudvalgets arbejde med deleøkonomi Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 286 Offentligt Beretning nr. 00 Folketinget 2017-18 Beretning afgivet af Skatteudvalget den 0. september 2018 1. udkast til Beretning over Skatteudvalgets arbejde

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om integrationsindsatsen. Oktober 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om integrationsindsatsen. Oktober 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om integrationsindsatsen Oktober 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 8/2014 om integrationsindsatsen Undervisningsministerens

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 557 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 557 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 557 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 27. maj 2016 Kontor: Koncernstyringskontoret

Læs mere

Ny BoligJobordning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Ny BoligJobordning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ny BoligJobordning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Sammen med blå blok aftalte regeringen i april 2013 at genindføre den velkendte BoligJobordning med fuld virkning i 2013 og 2014. Grundsubstansen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forhøjelse af hædersgaver

Forslag. Lov om ændring af lov om forhøjelse af hædersgaver Fremsat den xx. xxxxxxxx 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om forhøjelse af hædersgaver (Skattefrihed m.v. af ekstraordinære hædersgaver) I lov nr.

Læs mere

Ni landes forhold til dele- og platformsøkonomi og skat

Ni landes forhold til dele- og platformsøkonomi og skat Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 113 Offentligt NOTAT TIL ORIENTERING AF SKATTEUDVALGET Ni landes forhold til dele- og platformsøkonomi og skat 1. Indledning I forbindelse med Skatteudvalgets fokus

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156. Offentligt. Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 535

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156. Offentligt. Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 535 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 535 Offentligt 11. oktober 2016 J.nr. 16-0831202 Til Folketinget

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 474 af 27. maj 2013 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anni Matthiesen (V).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 474 af 27. maj 2013 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anni Matthiesen (V). Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 674 Offentligt J.nr. 13-0193918 Den 23. september 2013 TilFolketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 474 af 27. maj 2013

Læs mere

Airbnb i foreningsejendomme. den 4. maj 2017

Airbnb i foreningsejendomme. den 4. maj 2017 Airbnb i foreningsejendomme den 4. maj 2017 Program Airbnb i foreningsejendomme Andelsboligforeninger: 1. Brugsretten generelt 2. Brugsretten i normalvedtægten 3. Brugsretten i individuelle vedtægter 4.

Læs mere

<ll?.> Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Coop Danmark A/S

<ll?.> Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Coop Danmark A/S ------- i ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN COOP DANMARK A/S Dato: 24. januar 2019 Sag: SIF-18/08129-34 Sagsbehandler: /KSPE Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Coop Danmark A/S

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 452 Offentligt

Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 452 Offentligt Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 452 Offentligt Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K

Læs mere

Dagrofa ApS Kærup Industrivej Ringsted. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Dagrofa ApS

Dagrofa ApS Kærup Industrivej Ringsted. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Dagrofa ApS Dagrofa ApS Kærup Industrivej 12 4100 Ringsted Dato: 5. april 2018 Sag: SIF-18/08128-6 Sagsbehandler: /KSPE Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Dagrofa ApS Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Virk. Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk

Virk. Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk Virk Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk Styrket samarbejde Nye samarbejdsvilkår for Virk Virk ønsker at styrke samarbejdet med myndighederne. Frem til nu har samarbejdet været forankret i en SLA og i integrationsaftaler

Læs mere

[Indledning] Tak for indkaldelsen til dette samråd. Jeg er altid glad for at få lejlighed til at møde her i udvalget og svare på spørgsmål.

[Indledning] Tak for indkaldelsen til dette samråd. Jeg er altid glad for at få lejlighed til at møde her i udvalget og svare på spørgsmål. Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt 22. januar 2016 J.nr. 15-3284152 Person og Pension MCA Samrådsspørgsmål F-I - Tale til besvarelse af spørgsmål F-I den 22. januar

Læs mere

Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360.

Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360. - 1 06.11.2014-35 Sommerhus erhvervsmæssig udlejning 20140826 TC/BD Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360. Af advokat (L) og advokat (H),

Læs mere