Håndbog for trænere og ledere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Håndbog for trænere og ledere"

Transkript

1 Håndbog for trænere og ledere Denne håndbog er udarbejdet af bestyrelsen, til at belyse hvorledes klubben forholder sig overfor relevante problemstillinger i løbet af en sæson, samt i forbindelse med opstart, stævner osv. Håndbog for trænere og ledere Udarbejdet sommer 2010 Bestyrelsen Bestyrelsen består af 7 medlemmer, som har stemmeret. Formand: Søren Christiansen Næstformand: Claus Gybeck Kasserer: Kenneth Jørgensen Sekretær: Mette Bonde Eliasson Ungdomsformand: Anja Van den Bosch Dameseniorformand: Kristine Pedersen (Mulle) Herreseniorformand: Martin Markussen Bestyrelsen holder månedlige møder, hvor aktuelle emner diskuteres og behandles. Mail på alle i bestyrelsen kan findes på Ungdomsbestyrelsen Hvert andet år skal der vælges 1 ungdomsformand, som skal varetage ungdomsafdelingens interesser i bestyrelsen, samt have den daglige kontakt til trænere og ledere. Ungdomsbestyrelse ser ud som følger: Formand: Anja Van den Bosch Næstformand Grethe Wünsche Koordinator: My Melander

2 Seniorrepræsentanter Hvert år skal der udpeges spillerrepræsentanter for henholdsvis dame og herresenior truppen. Spillerrepræsentanterne, som er en del af bestyrelsen, er ansvarlige for kommunikationen blandt alle seniorhold, og er trænerens kontakt i det daglige. Sæsonen En sæson løber fra 1.5. til Indmeldelse og udmeldelse af spillere Indmeldes/udmeldes foregår via klubbens hjemmeside Det er også her spillere kan melde adresseændringer, eller hvis man ønsker at være passivt medlem i stedet for. Når man udmelder sig, er det også her, man skal melde, hvis man ønsker at få sit spillercertifikat udleveret. En spiller kan prøve at træne gratis i en måned inden indmeldelse. Spillercertifikat Et spillercertifikat oprettes ved indmeldelse af den kontingentansvarlige såfremt man ikke har ét i forvejen. En spiller, som kommer fra en anden klub, skal aflevere spillercertifikat, før man er spillerberettiget. Der er karantæne på 30 dage ved skift fra anden klub til man er spillerberettiget i Hvidovre IF. For en helt ny spiller (altså én som ikke har spillet håndbold før), oprettes et spillercertifikat af klubben. Hvis det er mere end 24 måneder siden, man har spillet, behøver man ikke at aflevere et spillercertifikat, men der laves et nyt Det er TRÆNERS ansvar, at alle spillere har afleveret et gyldigt spillercertifikat før de bruges i kamp, men de opbevares centralt i klubben. Kontingent/Medlemsliste Der vil blive uddelt medlemslister fra kontingentansvarlig 3 gange årligt (august, november og februar). De uddeles måneden inden kontingentbetaling. Hvis man er i restance mere end 1 betalingsperiode, så må spilleren ikke anvendes til kamp. Det er ligeledes trænerens/holdlederens ansvar at opdatere de fra kassereren udleverede medlemslister, og returnere dem til kontingentansvarlig således, at medlemskartoteket er opdateret. Kontrakter med træner Kontrakter med nye og eksisterende trænere laves ved opstart. Det er Ungdomsformanden, der er ansvarlig for ungdomstrænerne, og Formanden samt hhv. herre/dame spillerrepræsentant, der er ansvarlig for seniorholdene. Den kontraktansvarlige sender kontraktoplysninger til kassereren. Holdleder Det er ikke obligatorisk, at der er holdleder på alle hold. Hvis der er en interesseret person, skal den pågældende godkendes af bestyrelsen. Den enkelte træner kan ikke lave aftaler på bestyrelsens vegne. Udbetaling fra kassereren Udbetaling fra kassereren kan kun forekomme mod overensstemmende bilag, herunder kørselsregnskab.

3 Bilag kan afleveres til kassereren i dueslaget i Grotten, hvorefter der er 14 dages ekspeditionstid. Penge til betaling af dommere kan rekvireres fra kasserer mod 14 dages varsel, eller den enkelte træner kan lægge ud, og efterfølgende for udbetalt det pågældende beløb fra kassereren mod fremvisning af bilag. Udlæg til dommere MÅ IKKE lånes i Grotten. Kørselsgodtgørelse Udbetales som kørselsgodtgørelse i henhold til bestemmelser fra Hvidovre Kommune. Kørselsregnskab skal afleveres skriftligt til kassereren. Der bliver IKKE udbetalt kørselsgodtgørelse, hvis der ikke er afleveret kørselsregnskab. Den enkelte træner er selv ansvarlig for udarbejdelse af egen kørselsgodtgørelse. Denne skal være bestyrelsen i hænde senest 1. maj. Det er dog også muligt at få udbetalt penge halvårligt. I så fald skal der aflægges regnskab senest 1. dec. Penge udbetales umiddelbart herefter. Der findes en vejledning på hjemmesiden til hvordan kørselsgodtgørelsen udarbejdes samt link til relevante takster. Udlæg Hvis trænere/ledere har udlæg til dommere, stævner mv. bliver pengene refunderet hos kassereren mod bilag. Rådighedsbeløb Det er op til trænerne selv at afgøre, hvad rådighedsbeløbet skal bruges til. Det kan bruges til materialer (tape, isposer mv.) eller holdaktiviteter (stævner, sociale arrangementer...) dog dækkes der ikke udgifter til alkohol. Holdets rådigheds beløb oplyses af kassereren og må ikke overskrides. Rådighedsbeløbet gælder for et år af gangen, bruges pengene ikke, kan de ikke overføres til året efter. Dog kan penge, optjent ved arbejde overføres til året efter for seniortrupperne samt følger det enkelte barn i ungdommen. Træningstider/haltid Bestyrelsen udarbejder en oversigt over de gældende træningstider, som vil blive offentliggjort ved uddeling til alle trænere, opslag i Dansborghallen og på hjemmesiden. Træningstiderne er i første omgang gældende fra 1.8. til hvorefter de revurderes og eventuelle ændringer fastlægges for ny periode 1.1 til Skulle du have behov for tid i Dansborghallen udenfor normal træningstid, kan sekretæren kontaktes. Det drejer sig om lørdagstræning, bookning af Lille Friheden osv. Hvis holdet ikke skal bruge sin træningstid, så giv sekretæren besked, så den kan lægges ud til brug af de øvrige trænere. Giv gerne besked i god tid - kampe ved man som regel noget tid i forvejen. Tilmelding til sommer- og vinterturnering I ungdomsafdelingen vil træneren i samarbejde med ungdomsbestyrelsen beslutte hvilke række de enkelte hold skal tilmeldes i, og sekretæren vil lave endelig tilmelding til forbundet. For seniorafdelingen tilmelder sekretæren de aktuelle hold i de respektive rækker ud fra den afsluttede sæsons placeringer. Sekretæren sender mail ud til trænerne inden der tilmeldes til de åbne rækker.

4 Pokalturnering Klubben betaler som udgangspunkt 1 pokalturnering pr. trup. Flytning af kampe Betales af rådighedsbeløb, hvis det ikke er inden for gratis perioderne. Divisionskampe må efterfølgende IKKE flyttes uden aftale med bestyrelsen. Indtelefonering af resultater Det er trænerens/holdlederens pligt at indtelefonere resultatet af hjemmebane kampe til Infosport, senest 30. minutter efter kampens afslutning. Telefonnummer til Infosport er tlf: Bøder pga. manglende indtelefonering trækkes fra rådighedsbeløbet. Træningskampe Udgifter i forbindelse med træningskampe skal dækkes af rådighedsbeløbet. Booking af dommere er man selv ansvarlig for og disse skal betales kontant. Der kan ikke lånes i Grotten. Booking kan ske via KHFs dommeransvarlig. Karantæne samt bøde Det er den enkelte træners ansvar at sørge for, at eventuelt idømt karantæne bliver udstået. Bøde til spillere i forbindelse med indberetning betales af klubben, med mindre det er pga. usportslig optræden eller noget som kan skade klubben, så kan spilleren selv blive pålagt at betale. Bøde til trænere i forbindelse med indberetning, skal betales af den enkelte træner. Køb i Fair Play Køb af materiel foregår kun via sekretæren. Der kan ikke selv bestilles i Fair Play. I så fald betaler klubben ikke regningen. Køb i Fair Play samles til den 1. i måneden, hvor der laves samlet bestilling. (Tøj undtaget) Mette: Mail: sekretaer@hvidovrehaandbold.dk Spillertøj Vil blive stillet til rådighed af klubben. Spillertøj er til kampbrug og ikke andet. Træningsdragter, hvor der er egenbetaling på, må selvfølgelig anvendes i fritiden. Tøj til trænere og ledere er ikke obligatorisk, men kan forekomme. Køb af spillertøj kan arrangeres med Fair Play Sportswear og i øjeblikket spiller vi i Hummel. Bolde Bolde vil blive stillet til rådighed af klubben og klubben er ansvarlig for anskaffelse af bolde. Det er BÅDE trænere og spilleres ansvar, at bolde bliver indsamlet efter hver træning. Harpiks Harpiks udleveres af My, der som hovedregel er i hallen mandag og torsdag. Hun kan på forhånd kontaktes på my@grenhusene.dk. Der gælder den regel, at harpiks udleveres til brug i Dansborghallen af mærket Select Procare. Der må KUN anvendes denne harpiks i hallen. Harpiksen stilles til rådighed at Hvidovre kommune. For at få en ny harpiks skal TOM bøtte fremvises

5 Andre materialer Rekvisition fås af sekretæren til indkøb i Fair Play, af tape og isposer mv. og er trænerens/holdlederens ansvar. Beløbet går fra rådighedsbeløbet. Indkøb af kegler, overtrækstrøjer samt større anskaffelser skal godkendes af bestyrelsen hvis klubben skal betale, ellers trækkes det af rådighedsbeløbet. I rummet i mellemgangen er der en masse fælles materialer. Disse er fælles og SKAL sættes på plads efter brug. Opbevaring af bolde, tøj mv. Trænere/ledere vil ved start af sæsonen få udleveret nøgler til holdets skab samt til eventuelt boldvogn. Det er trænerens ansvar at sørge for, at alt materiale bliver låst inde efter brug. Genanskaffelse af bortkommet materiale som følge af manglende aflåsning, vil blive trukket fra holdets rådighedsbeløb. Nøgle må ikke kopieres medmindre dette er aftalt med bestyrelsen/ungdomsformænd. Information Hver træner/hold har et dueslag i Grotten under disken, hvor der vil blive lagt information fra bestyrelsen, kontingentopkrævninger til uddeling blandt spillerne mv. Formand, kasserer, ungdomsbestyrelsen, sekretær og seniorrepræsentanter har også et dueslag som kan benyttes til aflevering af kørselsgodtgørelse, bilag for udlæg, medlemslister, breve osv. Det er meget vigtigt at dueslagene bliver tømt ugentligt. Kurser Klubben ser meget gerne, at trænere og holdledere deltager på relevante kurser. Så kom med ønsker, så ser vi på det. For trænere i seniorafdelingen skal bestyrelsen kontaktes for godkendelse af eventuelle omkostninger. Overnatning Til stævner o.lign med overnatning skal der være en kvindelig træner/leder med hvis det pågældende hold er et pigehold, og hvis det er et drengehold, skal der være en mandlig leder med når ungdomshold overnatter ude. Sponsor/tilskud Der er nedsat et sponsorudvalg som primært tager sig af indkomne forslag fra jer trænere og spillere. De sælger bandereklamer i hallen samt prøver at skaffe hovedsponsorer til dame- og herreseniorholdene samt til ungdomsafdelingen. Retningslinjer når der er fundet en ny sponsor: Kontakt bestyrelsen (Anja for Ungdom og Søren for senior) Bestyrelsen formidler kontakten til sponsorudvalget (videregiver navn + adresse på sponsor) Flemming Bajlum er kontakt person i sponsorudvalget og tager kontakt til sponsor ved: o Fremsendelse af kontrakt til underskrivelse inkl. faktura til sponsor o Den underskrevne kontrakt returneres til sponsorudvalget o Udsendelse af velkomstbrev samt adgangskort til sponsor

6 Kassereren informeres af sponsorudvalget om aftalen og beløbsstørrelsen. o Gælder sponsoratet et ungdomshold kan den pågældende træner bestiller tøj mv. hos klubbens leverandør (se vejledning for dette), så snart kassereren har modtaget pengene. HUSK - Alle penge (sponsorater/tilskud mv.) SKAL ind over klubben. Ligeledes skal ALT tøj købes gennem klubbens leverandør, dvs. at ALLE bestillinger/kontakter til klubbens leverandør ligeledes skal gå via klubben. Sponsorater Det er op til holdet selv, hvad sponsorpenge skal gå til (gælder kun ungdom), dog har spillertøj 1. prioritet. Er der ydet et sponsorat større end dette, er det resterende beløb frit disponibel til at anvende til øvrige ting til holdet eks. tilskud til træningsdragter, sociale aktiviteter o. lign. Sponsorater til seniorhold går direkte til klubben. For ungdommen og sekunda seniorhold kan der indkøbes personlige træningsdragter. Dette kræver dog at der foreligger en vis andel egenbetaling. Der kan ikke indkøbes personlige klub træningsdragter til seniorholdenes 1. hold, da disse indkøbes af klubben og skal returneres efter endt sæson. Spillertøj betragtes ligeledes som klubbens ejendom, og må derfor ikke påtrykkes navn el. lign. Dette er gældende for alle klubbens hold. Spillertøj skal returneres efter endt sæson, eller hvis man ikke længere spiller i klubben. Sponsorpleje Sponsorarrangementer afholdes min. 1 gang årligt. Derudover modtager alle klubbens sponsorer et velkomstbrev inkl. adgangskort, samt et tak for i år brev indeholdende en ny faktura for det kommende år. Der indhentes ideer fra sponsorerne, til hvad de ønsker at bruge os til eks firmaarrangementer, leje hallen + grotten til aktiviteter o. lign. Tilskud Ansøgninger om tilskud til eks kommunen/fonde el lign. skal koordineres med bestyrelsen inden ansøgningen sendes. Ligeledes skal tilskuddene søges på vegne af klubben og gå til eks. hele ungdommen og ikke enkelte hold. Typisk skal formanden underskrive. Frivilligt arbejde Da Hvidovre håndbold drives af frivillige kræfter, er det afgørende, at så mange som muligt er med til at løfte læsset. Derfor opfordres alle, spillere og forældre, til at bidrage med nogle timers arbejde. Hver år afholdes der puslinge DM af klubben og til dette arrangement forventes det at alle hjælper til både spillere og forældre. For 1. og 2. seniorholdene forventes det endvidere at der tages 1 serveringstjans og dommerbordsvagt el. tilsvarende i løbet af sæsonen. For de øvrige seniorhold får de tilbud om serveringstjans og derudover fordeles tildelte dommerbordsvagter og lign.

7 For ungdommen har forældrene mulighed får at tjene penge til deres eget barn (se fordeling herunder). Såfremt spillere er ude at tjene penge går 50% til holdet og 50% til klubben, dette gælder også for seniorholdene. For ungdomsholdene (forældre) gælder det at 50% går til den ENKELTE spiller og 50% til klubben. Hjemmeside Klubbens hjemmeside er Hvis vi skal have en spændende hjemmeside, er det klubbens trænere, ledere og spillere, som skal være med til at skabe den. Så hvis du har noget som du gerne vil have på hjemmesiden, så send en mail til og hjælp webmaster med at holde den opdateret. Det er det, som gør hjemmesiden spændende. Retningslinjer/politikker Følgende politikker afspejler klubbens holdning til en række områder. Eventuelle handlinger i strid med disse, vil blive vurderet individuelt af bestyrelsen på baggrund af sagens karakter. Overtrædelser medfører typisk en skriftlig advarsel, mens grove overtrædelser kan medfører eksklusion fra klubben. Narkotika Der må ikke indtages eller distribuerer nakotika i hallen eller ved fester og andre arrangementer i klubregi. Rygning Det er ikke tilladt at ryge nogle steder indendørs i Dansborghallen. Rygning skal foregå udendørs. Doping Brug og salg af ulovlige præstationsfremmende midler accepteres ikke og vil blive håndteret i henhold til nationale retningslinjer herfor. Sponsorer Til arrangementer i klubregi skal klubbens sponsorer til en hver tid have mulighed for at afgive et tilbud på produktet, såfremt sponsor normalt kan levere produktet. Brug af Grotten I Grottens åbningstid skal øl, sodavand mv., der nydes i omklædningsrum, hal eller Grotten, indkøbes i Grotten. Alkohol I Grotten og ved fester i klubregi udskænkes ikke alkohol til unge under 18 år. Unge under 18 år må ikke indtage alkohol i hallen i forbindelse med træning, kamp og andre arrangementer.

Træner og holdleder ABC

Træner og holdleder ABC Træner og holdleder ABC Dig som træner og holdleder Velkommen til Tune Håndbold. Her i ABC en får du de første informationer om klubben og dét, der er vigtigt at vide, når du er træner eller holdleder

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

Forslag til ændringer skal sendes til den siddende formand for Team Ø, som så vil tage det med på næstkommende møde.

Forslag til ændringer skal sendes til den siddende formand for Team Ø, som så vil tage det med på næstkommende møde. Forord Denne håndbog er et arbejdsredskab for samarbejdsklubberne og Team Ø udvalget. Det er lavet som en vejledning og hjælp til alle der måtte have brug for dette! Håndbogen tænkes mere som en guide

Læs mere

Træner Mappe HIF Ungdom

Træner Mappe HIF Ungdom Træner Mappe HIF Ungdom Træner Mappe HIF Ungdom...1 Dig som Træner...2 HIF Fodbold...2 Ungsdomsudvalget...2 Kontaktperson...2 Kontor og kasserer...2 Stamkort...2 Børne-attester...3 Ind- og udmeldelse...3

Læs mere

Vedtægter for JiTae Taekwondo Klub

Vedtægter for JiTae Taekwondo Klub Vedtægter for JiTae Taekwondo Klub 1. Klubbens navn er Ji tae Taekwondo Klub Klubben er hjemmehørende i Stevns kommune og er medlem af Skandinavien Taekwondo Organisation (her efter benævnt STO) 2. Klubbens

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSER

FUNKTIONSBESKRIVELSER Indledning Velkommen til under. Udvalget består af ialt 15 medlemmer, hvoraf Formand, Elite/Licens ansvarlig og sekretæren udgør den daglige ledelse. Hver årgang er repræsenteret med en kontaktperson samt

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Klatreklubben Aapakaaq. Dens hjemsted er Nuuk, Kommuneqarfik

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben 5 Ungdomsudvalget

Læs mere

Indbydelse til SUMMERCUP 2013 (Beg/Talent Cup) Kamp

Indbydelse til SUMMERCUP 2013 (Beg/Talent Cup) Kamp Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: TAASTRUP TAEKWONDO TTKD.DK Tidsplan: Sidste frist for authorization på TPSS.NL 17. maj 2013 Sidste tilmelding: Dato: 20. maj 2013 8. juni 2013 Info mail sendes

Læs mere

Brabrand IF Fodbold. Praktiske informationer. Velkommen!

Brabrand IF Fodbold. Praktiske informationer. Velkommen! Praktiske informationer Velkommen! TAK fordi DU i den kommende periode er ungdomstræner i Brabrand IF s fodboldafdeling. Vi er helt sikre på, at du får en af de bedste perioder i dit liv, og vi er ligeledes

Læs mere

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg 28. januar 2015 Forretningsorden for bestyrelsen i Gjern Idrætsforening. Mødeaktivitet Normalt afholdes der ordinært bestyrelsesmøde den anden tirsdag i hver måned, dog undtagen juli og december. Efter

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Tilstede: Henrik, Britta, Heidi, Per, Jenny, Christian og Anja 1. Referat fra sidste møde Godkendt 2. Nye punkter til dagsordenen Bemærkninger til udsendte

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1 INFORMATIONER OM TURNERINGEN Vintersæson `en 2013/14. 1 STRUKTUR FOR UNGDOM, sæson 2013-14 (skematisk) Generelt: Kvalifikationsturnering i U-16 1. Division og U-18 1. Division

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i SÅ den 31. marts 2004 kl. 18 Solen skinnede - det var varmt og lyst udenfor. Og tidsmæssigt befandt vi os lige midt i ulvetimen, hvor de fleste familier har nok at se

Læs mere

Velkommen til Kasperskolen. din nye arbejdsplads

Velkommen til Kasperskolen. din nye arbejdsplads Velkommen til Kasperskolen din nye arbejdsplads August 2014 I denne lille folder, kan du få svar på nogle af de mange spørgsmål der dukker op, når man starter på et nyt job. Den komplette personalehåndbog

Læs mere

HJÆLP. Information til spillere og forældre om. ny kontingentstruktur i Hammerum IF

HJÆLP. Information til spillere og forældre om. ny kontingentstruktur i Hammerum IF HJÆLP Information til spillere og forældre om ny kontingentstruktur i Hammerum IF Vi har brug for flere frivillige. Mange flere... Hammerum IF er en fodboldklub, der kun eksisterer fordi en række engagerede

Læs mere

Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening

Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet april 1957. Foreningen er tilsluttet forskellige

Læs mere

Vedtægter for fotorammenviborg.dk

Vedtægter for fotorammenviborg.dk Vedtægter for fotorammenviborg.dk Generelt: 1 Klubbens navn er fotorammenviborg.dk og er stiftet d. 16. januar 2012 2 Klubbens formål er at udvikle medlemmernes evner og interesse for fotografi. Klubben

Læs mere

EN KLUB SOM TAGER DIG SERIØS

EN KLUB SOM TAGER DIG SERIØS BLIV SIF SPONSOR EN KLUB SOM TAGER DIG SERIØS PRESENTED/PREPARED BY: ANDERS FROST AGENDA Dette lille skriv er udfærdiget for at tydeliggøre rammerne for kontakt til sponsorer, specielt i forbindelse med

Læs mere

Indbydelse til Begynder/Øvet Cup - Brande

Indbydelse til Begynder/Øvet Cup - Brande Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Brande Taekwondo Klub Dato: 14. september 2013 Sted: Blåhøj Hallen Indbydelse til Tidsplan: Sidste frist for authorization på TPSS.NL 25. august 2013 Sidste tilmelding:

Læs mere

TRÆNERHÅNDBOG HORNBÆK SPORTSFORENING

TRÆNERHÅNDBOG HORNBÆK SPORTSFORENING TRÆNERHÅNDBOG HORNBÆK SPORTSFORENING VELKOMMEN SOM TRÆNER I HSF- FODBOLDAFDELING Klubben er etableret i 1945, og har siden starten stille og roligt udvidet sit medlemstal. Der er nu ca. 300 aktive spillere

Læs mere

Trænerhæfte. Velkommen i Hundslund Idrætsforening

Trænerhæfte. Velkommen i Hundslund Idrætsforening Trænerhæfte Velkommen i Hundslund Idrætsforening August 2015 Forord Uden trænere og hjælpetrænere har vi ingen idrætsforening. Vi sætter derfor i Hundslund Idrætsforening stor pris på de trænere og hjælpetrænere,

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

KM i fodbold 2009. VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august. Indbydelse marts 2009

KM i fodbold 2009. VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august. Indbydelse marts 2009 KM i fodbold 2009 VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august Indbydelse marts 2009 KFUM Mesterskaber i Fodbold. Roskilde KFUM har i år fornøjelsen at invitere ungdomsspillere til tre festlige sommerdage

Læs mere

Gentofte-Vangede Idrætsforening: Forslag til vedtægtsændringer.

Gentofte-Vangede Idrætsforening: Forslag til vedtægtsændringer. Gentofte-Vangede Idrætsforening: Forslag til vedtægtsændringer. Indledningsvis ønsker vi, i stedet for Love, at kalde det Vedtægter. Der er kun medtaget de paragraffer, der ønskes ændret. Forslagene til

Læs mere

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Formålet med arbejdet i Pigeafdelingen følger naturligvis Den Gule Tråd i Skjold Birkerøds overordnede retningslinjer for udvikling og træning. Dvs. at alle

Læs mere

VEDTÆGTER. 1 Navn: Logens navn er DKH-logen anno 1999.

VEDTÆGTER. 1 Navn: Logens navn er DKH-logen anno 1999. VEDTÆGTER. 1 Navn: Logens navn er DKH-logen anno 1999. 2 Logens formål: Logens formål er, at holde de venskabelige og kollegiale dyder i hævd, samt at opretholde chancen for, at få skrumpelever og rød

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub Lørdag, den 20. november 2010 Side 1 Mødested/tid: Fraværende: Møde via mail Ingen 1. Referat fra sidste møde. Er udsendt til bestyrelsen og gjort tilgængeligt på hjemmesiden. 2. Orientering ved formanden

Læs mere

Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub

Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub Kære ungdomsspillere og forældre Velkommen til KBK. Badmintonklubben der blev stiftet tilbage i 1928, og som gennem alle år har samlet badmintonspillere

Læs mere

FHK Fyns Hundeklub. Retningsliner Regelsæt / Vedtægter

FHK Fyns Hundeklub. Retningsliner Regelsæt / Vedtægter FHK Fyns Hundeklub Retningsliner Regelsæt / Vedtægter Stiftet 1. juni 2012 Indholdsfortegnelse 1 Indmeldelse... 3 1,1 Prøvetid... 3 1,2 Indmeldelse / Tilmelding... 3 1,3 Medlemsbetingelser... 3 1,4 Eksklusion...

Læs mere

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs DGI Midtjylland fodbold - Koncept for Indendørs Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse i DGI Midtjylland... 3 Terminer... 3 Rækker... 4 Puljenummerering... 6 Puljeinddeling... 6 Placeringer...

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

Dommerregulativet. Dansk Floorball Union Turneringsadministrationen. Dansk Floorball Union

Dommerregulativet. Dansk Floorball Union Turneringsadministrationen. Dansk Floorball Union Dansk Floorball Union Dommerregulativet 1 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 Dommerregulativet... 3 1 Godkendelse af dommere.... 3 2 Dommernes påklædning.... 3 3 Dommernes udstyr.... 3 4 Honorarer

Læs mere

Vedtægter for. Brunt & Gult Foreningen for sidevognens udbredelse

Vedtægter for. Brunt & Gult Foreningen for sidevognens udbredelse Vedtægter for Brunt & Gult Foreningen for sidevognens udbredelse 4. udgave - 12. marts 2011 Indhold 1 Foreningens grundlag.................................... 2 2 Foreningens formål og aktiviteter.............................

Læs mere

Etiske retningsliner

Etiske retningsliner Etiske retningsliner 1. Indhold...2 2. Formål...2 3. Samarbejdspartner...2 4. Generelle retningslinier...2 5. Etik, moral og fairplay...3 6. Doping...3 7. Leveregler...3 8. Seksuelle krænkelser over for

Læs mere

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum Økonomihåndbog Indholdsfortegnelse 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum... 1 Udgifter der dækkes... 2 Regnskab... 2 1.2 Netværksgrupper... 3 Regnskab... 3 1.3 Støtteformer... 4 Gaver og bidrag uden

Læs mere

Velkommen til sæson 2012

Velkommen til sæson 2012 Velkommen til sæson 2012 Sæson start Så er det atter blevet tid til at byde nye som gamle medlemmer velkommen til en ny tennis sæson den 27. i rækken. Ja du læste rigtig. Det er NU, du skal finde din ketcher

Læs mere

Udvalg og opgaver beskrivelser:

Udvalg og opgaver beskrivelser: Udvalg og opgaver beskrivelser: Generalforsamling: Er foreningens øverste myndighed her fastsættes kontingentsatser og der er hvert år 2 bestyrelsesmedlemmer på valg Lige årstal: formand og kasserer Ulige

Læs mere

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Oversigt: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Idrætten 4 Medlemskab 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 7 Udelukkelse og eksklusion 8 Lavia Nyt 9 Generalforsamling 10 Ordinær

Læs mere

Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen

Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen De politiske ungdomsforeninger har i Aarhus Kommune deres egen tilskudsordning (PUS-ordningen). Foreninger der modtager tilskud fra PUS-ordningen

Læs mere

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH)

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH) Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold () Formål og målsætninger: Haderslev Ungdoms Håndbold () er et holdfællesskab af deltagne samarbejdsklubber. For tiden deltager Team Haderslev KFUM () og

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 28. marts 2012, kl. 19.00 i Grotten, Dansborghallen. Der var fremmødt 25 deltagere incl. bestyrelsen. 2 deltagere havde ikke stemmeret ved mødets

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 28. april 2008.

Referat af bestyrelsesmøde den 28. april 2008. Referat af bestyrelsesmøde den 28. april 2008. Mødet blev afholdt i klubhuset. Referent: Erik Kudahl Ret.0 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr deltog i sidste del af mødet Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg Tri & Multisport

Vedtægter for Esbjerg Tri & Multisport Vedtægter for Esbjerg Tri & Multisport 1 Navn og hjemsted: 1.1 Foreningens navn er Esbjerg Tri & Multisport 1.2 Foreningen blev stiftet den 12. november 2005 og har hjemsted i Ny Esbjerg kommune. 2 Formål:

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 3: Navnet kan kun ændres med godkendelse fra Løve I.F.

VEDTÆGTER. Stk. 3: Navnet kan kun ændres med godkendelse fra Løve I.F. 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Løve/Høng Håndbold forkortet L/H, stiftet via en sammenslutning af håndboldafdelingerne i Høng Gymnastikforening og Løve Idrætsforening. Stk. 2: Foreningens

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor: Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10 spot på sporten // november 2011 Hovedsponsor: MANGE AKTIVITETER PÅ OG UDENFOR BANEN... Traditionen tro sker der rigtig meget i Skjern Håndbold - både når

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Vedtægter for Thyholm Idrætsforening.

Vedtægter for Thyholm Idrætsforening. Vedtægter for Thyholm Idrætsforening. 1 Foreningens navn er "Thyholm Idrætsforening". Foreningen er stiftet i 1931. Foreningen er hjemmehørende i Struer Kommune. Foreningens kendefarver er rød og hvid/sort.

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE Forslag 1 4 Medlemmer (Ny tekst) 4.1 Som medlemmer kan optages fodboldspillende foreninger, samt høj-og efterskoler. 4.2 Foreninger og høj-og efterskoler, der ønsker at blive

Læs mere

Indbydelse til Rødovre Cup 2013 Teknik Plus Landshold må deltage i stævnet Lørdag den 21. september 2013

Indbydelse til Rødovre Cup 2013 Teknik Plus Landshold må deltage i stævnet Lørdag den 21. september 2013 Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Rødovre Taekwondo Klub Dato: 21. september 2013 Sted: RødovreHallen Rødovre Parkvej 425 2610 Rødovre Regler: DTaF s regler for teknik mesterskaber, Deltager krav:

Læs mere

Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks

Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks Himmelev Rideklub Herregårdsvej 61 4000 Roskilde www.hirk.dk Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks Der er den d.d. indgået aftale om, at nedenstående [hest/pony] opstaldes på Himmelev Rideklub, Herregårdsvej

Læs mere

EN KLUB SOM TAGER DIG SERIØS

EN KLUB SOM TAGER DIG SERIØS BLIV SIF SPONSOR EN KLUB SOM TAGER DIG SERIØS PRESENTED/PREPARED BY: ANDERS FROST SPONSOR RETNINGSLINIER Ingen sponsorer kontaktes uden at sponsorudvalget er informeret og har godkendt det. Der kan kun

Læs mere

Ulønnet virke som træner/-instruktør

Ulønnet virke som træner/-instruktør Standardkontrakt Ulønnet virke som træner/-instruktør Januar 2013 Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger Vingsted Skovvej 1 7100 Vejle Tlf.: 79 40 40 40/mail: info@dgi.dk DGI KONTRAKT OM VIRKE SOM FRIVILLIG,

Læs mere

En attraktiv klub i en attraktiv by. FU-håndbog 2016

En attraktiv klub i en attraktiv by. FU-håndbog 2016 En attraktiv klub i en attraktiv by FU-håndbog 2016 Visioner Fodbold-ungdomsafdelingens visioner er følgende: At skabe gode og trygge rammer for børn, hvor breddeidrætten tilgodeser børnene i form af ligeværd,

Læs mere

BK 2012 Samarbejdsaftale

BK 2012 Samarbejdsaftale ENSTED IF, VARNÆS/BOVRUP IF, FELSTED IF OG LUNDTOFT BK2012 Samarbejdsaftale udkast 2 d. 10 02 2014 endelig aftale d. 01.12.2015 BK 2012 Samarbejdsaftale Indholdsfortegnelse Beskrivelse. Formål. Vision.

Læs mere

Retningslinjer for lån og leje af Kulturudvalgets kommunale lokaler

Retningslinjer for lån og leje af Kulturudvalgets kommunale lokaler Retningslinjer for lån og leje af Kulturudvalgets kommunale lokaler Fælles- og Kulturforvaltningen Kulturafdelingen Godkendt Køge Byråd 27. november 2012 Retningslinjer for lån og leje af kommunale lokaler

Læs mere

Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010

Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010 Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010 1. Foreningens navn er Svendborg Svømme Klub i daglig tale SSK. Klubbens hjemsted er Svendborg kommune. 2. Foreningens

Læs mere

indholdsfortegnelse forord side 3 hovedbestyrelsen sammensætning side 4 opgaver side 4 fodbold seniorudvalg sammensætning side 6 opgaver side 6

indholdsfortegnelse forord side 3 hovedbestyrelsen sammensætning side 4 opgaver side 4 fodbold seniorudvalg sammensætning side 6 opgaver side 6 Foreningshåndbog Side 1 indholdsfortegnelse forord side 3 sammensætning af bestyrelse og udvalg: hovedbestyrelsen sammensætning side 4 opgaver side 4 fodbold seniorudvalg sammensætning side 6 opgaver side

Læs mere

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensreglerne gælder med virkning fra 1. maj 2005. De har deres baggrund i gældende love og bekendtgørelser for gymnasiet, herunder 3 i Bekendtgørelse om

Læs mere

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER Maj 2016 VELKOMST FRA FORMANDEN På vegne af Lundtofte Boldklub byder jeg nye spillere og deres familie velkommen til klubben!

Læs mere

Introduktion til Boldklubben Friheden

Introduktion til Boldklubben Friheden Indledning At starte til fodbold skal være en sjov og inspirerende fornøjelse for både børn og deres forældre. I denne introduktion, vil du få lidt information om hvordan vi i Friheden forsøger at leve

Læs mere

2. Formål 2.1. Klubbens primære formål er at fremme elite- og breddeidrætten blandt døve og hørehæmmede.

2. Formål 2.1. Klubbens primære formål er at fremme elite- og breddeidrætten blandt døve og hørehæmmede. 1. Navn, stiftelse og hjemsted 1.1. Klubbens navn er: Døves Idrætsklub DAN. 1.2. Klubben er stiftet den 10. oktober 1926. 1.3. Klubbens hjemsted er Odense kommune. 1.4. Klubben er medlem af: Dansk Døve-Idrætsforbund

Læs mere

Elitekoncept, version: 2.2, nov. 2015. Elitekoncept 2016 AGF Atletik

Elitekoncept, version: 2.2, nov. 2015. Elitekoncept 2016 AGF Atletik koncept, version: 2.2, nov. 2015 koncept 2016 AGF Atletik 1 koncept, version: 2.2, nov. 2015 1. INDLEDNING 3 2. FORMÅL 3 2.1. ORGANISATORISK OPBYGNING 3 2.2. FORDELING AF ELITEMIDLER I AGF 3 3. GENERELLE

Læs mere

Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug

Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug 10 1: Foreningens navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Nees Kirsebærlaug. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Lemvig Kommune. 2: Foreningens formål og virke

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund Advokatfirmaet Drachmann Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster CVR-nr. 21 63 41 90 Telefon 54 84 50 50 Fax 54 84 50 99 www.drachmann.com J.nr.: JP-11856-36 Advokat (H), partner Jacob Ploug jp@drachmann.com

Læs mere

Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH)

Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH) Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH) 1. Navn Foreningens navn er F.C Hacilaro, forkortet FCH. 2. Hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Ishøj kommune 3. Formål Klubbens formål er, at drive en fodboldklub og skabe

Læs mere

indholdsfortegnelse forord side 2 hovedbestyrelsen sammensætning side 3 opgaver side 3 fodbold seniorudvalg sammensætning side 5 opgaver side 5

indholdsfortegnelse forord side 2 hovedbestyrelsen sammensætning side 3 opgaver side 3 fodbold seniorudvalg sammensætning side 5 opgaver side 5 Foreningshåndbog Side 1 indholdsfortegnelse forord side 2 sammensætning af bestyrelse og udvalg: hovedbestyrelsen sammensætning side 3 opgaver side 3 fodbold seniorudvalg sammensætning side 5 opgaver side

Læs mere

Klubreglement for Soroptimist International Varde

Klubreglement for Soroptimist International Varde Klubreglement for Soroptimist International Varde Klubbens navn er Soroptimist International Varde, eller SI Varde. Klubben er oprettet i overensstemmelse med SI love 4 stk. 2 og fik sit charter overrakt

Læs mere

Hvidovre Bordtennis.

Hvidovre Bordtennis. VEDTÆGTER 1 NAVN Foreningens navn er Hvidovre Bordtennis sædvanligvis forkortet Hvidovre BT. Hjemsted: Hvidovre Kommune. Foreningen blev stiftet den 31. august 2007 som en fusion mellem bordtennisklubberne

Læs mere

Køb dine gode gamle DUKA Svømmemærker her

Køb dine gode gamle DUKA Svømmemærker her Køb dine gode gamle DUKA Svømmemærker her DUKA's kredsinddeling Kontakt: webmaster@duka.dk Kontakt: DUKA - Lundgærdet 7, 6000 Kolding. tlf. 75528022, fax 75508529 Åbent mandag-fredag 9.00-13.00 Senest

Læs mere

Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003

Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003 Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003 Indledning Gladsaxe Ishockeys (GI) ungdomsudvalg (UU) blev dannet på GIs første ordinære generalforsamling i marts 2003. Ved generalforsamlingen

Læs mere

Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011.

Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011. Knabstrup Idrætsforening Ventedgårdsvej 42, Knabstrup 4440 Mørkøv, Tlf.: 59 27 32 55 Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011. 1. Præsentation. Hvem er mødt op? Vi skal have opdateret listen

Læs mere

Tovholderrollen. En af de opgaver, der i Hovedstadens Svømmeklub varetages af svømmernes forældre er rollen som tovholder.

Tovholderrollen. En af de opgaver, der i Hovedstadens Svømmeklub varetages af svømmernes forældre er rollen som tovholder. Tovholderrollen En af de opgaver, der i Hovedstadens Svømmeklub varetages af svømmernes forældre er rollen som tovholder. Rollen indebærer, at man planlægger og arrangerer holdenes deltagelse i eksterne

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset. Referat nr. 5-2011. Angående: Bestyrelsesmøde. Jesper Helmer (JH)

Bestyrelsesmøde. Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset. Referat nr. 5-2011. Angående: Bestyrelsesmøde. Jesper Helmer (JH) Bestyrelsesmøde Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset Angående: Bestyrelsesmøde Referat nr. 5-2011 Jesper Helmer Deltagere: Allan Larsen (AL) Knud Heinrichs (KH) Inge Johannesson (IJ) Hanne

Læs mere

En attraktiv klub i en attraktiv by. FU-håndbog 2015/16

En attraktiv klub i en attraktiv by. FU-håndbog 2015/16 En attraktiv klub i en attraktiv by FU-håndbog 2015/16 Visioner Fodbold-ungdomsafdelingens visioner er følgende: At skabe gode og trygge rammer for børn, hvor breddeidrætten tilgodeser børnene i form af

Læs mere

Dagsorden aftenens program

Dagsorden aftenens program Dagsorden aftenens program 19.30 Velkomst og præsentation 19.40 Fodboldvennerne informerer 19.55 Praktisk information: a) Medlemskab og spilleberettigelse b) Fik Frikort, ld ledere og ungdomsmedlemmer

Læs mere

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Ca. 40 medlemmer havde valgt at støtte op om dialogmødet. Velkomst ved formanden Anne Larsen. Indlæg ved Jaques: Jaques kunne fortælle at det

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Hvad er personlig pleje? Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Kære trænere og ledere i HFS fodbold

Kære trænere og ledere i HFS fodbold Hals Forenede Sportsklubber Fodbold Trænerhåndbog Tilhører: 1 Kære trænere og ledere i HFS fodbold I denne folder vil vi oplyse om de praktiske forhold i forbindelse med at være fodboldtræner/-leder i

Læs mere

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012 FM i fodbold 2012 VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september Program Marts 2012 1 Landsstævne i fodbold for KFUM hold. Igen i år har Herning KFUM Fodbold fornøjelsen at invitere ungdomsspillere,

Læs mere

Love. for Dragør Kajak Klub

Love. for Dragør Kajak Klub Love for Dragør Kajak Klub Marts 2010 GENERALFORSAMLING Alle medlemmer indkaldes. Her vedtages lovændringer og bestyrelsen vælges. Generalforsamlingen er klubbens øverste myndighed BESTYRELSEN Er på syv

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Lynge Uggeløse Idrætsforening, normalt forkortet til LUI. Foreningens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Det er foreningens formål at tilbyde

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Frie AutoCampere

Vedtægter for Danmarks Frie AutoCampere Vedtægter for Danmarks Frie AutoCampere 1 Foreningens navn og adresse. Stk. 1. Foreningens navn er Danmarks Frie AutoCampere. Som forkortelser for foreningens navn anvendes DFAC og DANFRAC. Stk. 2. Foreningens

Læs mere

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark Vedtægter for samt Regelsæt for Side 1 af 5 1. Klubbens navn. Klubbens navn er (DCK) Vedtægter for : 2. Klubbens medlemmer. Som medlem kan optages enhver med interesse for Citroën biler. 3. Klubbens formål.

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Holdninger/Politikker/Bestemmelser for KIF Håndbold:

Holdninger/Politikker/Bestemmelser for KIF Håndbold: Holdninger/Politikker/Bestemmelser for KIF Håndbold: 1. Kontingentpolitik KIF Håndbold vil ikke være dyrest eller billigst med kontingentet, men finde den kontingent sats som passer til en Eliteklub med

Læs mere

DBTU koncept for Top 12

DBTU koncept for Top 12 DBTU koncept for Top 12 Udarbejdet af DBTU s turneringsudvalg juni 2010 tilrettet af Eliteudvalget i oktober2015. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af Top

Læs mere

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Grenaa Taxa s økonomiske forening har i henhold til Lovbekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 107 af 30. januar 2013 og Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012

Læs mere

www.halsfs.dk Sponsorfolder 2011

www.halsfs.dk Sponsorfolder 2011 Sponsorfolder 2011 1 Kære tidligere og kommende sponsorer Har du nogen gange valgt at bruge lørdag formiddag til at lægge vejen forbi stadion? Her vrimler det med børn i alle aldre. Fælles for dem er glæden

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet Virksomheden ) og [lederens navn]

Læs mere

ÅRETS SPONSORSTÆVNE AFHOLDES LØRDAG D. 5. MARTS 2016

ÅRETS SPONSORSTÆVNE AFHOLDES LØRDAG D. 5. MARTS 2016 SPONSORSVØM 2016 ÅRETS SPONSORSTÆVNE AFHOLDES LØRDAG D. 5. MARTS 2016 Efter den store succes med sponsorstævnet sidste år er Viborg Svømmeklub igen klar til at afholde sponsorstævne. For at styrke den

Læs mere

Baggrunds materiale omkring:

Baggrunds materiale omkring: Baggrunds materiale omkring: Bagrund Rev A Side 1 Hockey og godt miljø er en del af i OIK Vi ønsker at OIK skal være et rart sted at komme, med en ordentlig omgangstone både spillerne imellem, men i høj

Læs mere

POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN

POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN STATIONSTURNERINGEN 2013 Turneringsbetingelser Matchafvikling Matchen spilles mellem stationer og afdelinger samt pensionister under PI København. Puljematcher skal afvikles

Læs mere

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune. Vedtægter for Midtvest Børneteater og Scenekunst (MBS) 0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

Læs mere

D O M M E R A F T A L E

D O M M E R A F T A L E D O M M E R A F T A L E mellem Danmarks Ishockey Union (DIU) Fodboldens Hus DBU Allé 1 2605 Brøndby repræsenteret af direktør Enver Hansen og Dansk Ishockey Dommerklub (DID) repræsenteret af formand Bo

Læs mere

NØRRESUNDBY SEJLKLUB`S LOVE

NØRRESUNDBY SEJLKLUB`S LOVE NØRRESUNDBY SEJLKLUB`S LOVE 1 Klubbens navn og hjemsted: Klubbens navn er Nørresundby Sejlklub, forkortet til N.S.S.. Klubstanderen er et blåt anker på hvid bund med bogstaverne N.S.S. Hjemsted er Aalborg

Læs mere