NUMMER 20 FEBRUAR 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NUMMER 20 FEBRUAR 2004"

Transkript

1 ÅRGANG 5 NUMMER 20 FEBRUAR 2004 Jeg ved godt det er lang tid siden det blev nytår, men bedre sent end aldrig. Grunden til, at bladet først kommer nu og ikke i januar er, at Nürnbergmessen i år afholdes i februar og ikke som de andre år sidst i januar. Jeg vil jo gerne ha LGB nyhederne med så hurtigt som muligt, så vi kan se hvad vi skal spare op til atter engang. Næste blad kommer til gengæld allerede først i april måned, med en frisk reportage fra udstillingen og brugtmarkedet i Neumünster. Redaktøren håber mange får lyst til denne gang at køre syd på og se med. Se også miniferietilbudet på bagsiden.

2 2 Når man siger A, må man også sige B. Det gælder for de fleste, men åbenbart ikke for LGB. Man er igang med at bygge en række nye lokomotiver og vogne for at tiltrække nye unge købere. RhB Ge 4/4 III 642, er foruden motorlyd og fløjt, forsynet med lyde fra Jubilæumsfesten. En lille jodlemelodi, der blev afspillet når toget kom kørende, gennem de fire højtalere der var anbragt på taget af maskinen. LGB har også fået disse med på modellen. Altså et lille stykke Schweizerhistorie. RhB Tankwagen Za DB-Ellok Post Cargo-Sprinter Set Begge ovenstående er fremstillet til de unge sammen med det tidligere fremstillede LCE 3 (LGB 70600). Når man nu fremstiller normalsporslokomotiver, hvorfor så ikke sætte 2 puffere på og tage skridtet fuldt ud og fremstille skinner på 64 mm istedet for at bruge smalsporsskinnen på de 45 mm. Det er særligt syndt til nedenstående Mikado lokomotiv, der dog er udstyret med to puffere. Endelig kommer der 2. klasses personvogne. Endda de nye EW IV, der bliver 65 cm lange. Næste sure opstød: Nu har man gået og ventet på, der skulle komme en pakvogn til Arosa-Express sættet. Så kommer den - og så er det bare en almindelig pakvogn der er malet i Arosa farverne. Den er for lang og barafdelingen med vinduer i siderne mangler. RhB Containerwagen Lb-v RhB Güterwagen Gbk-v-5613 m/ reklame for Möbel-Pfister. RhB Arosa-Express pakvogn. SNCF-Mikado-Damplokomotiv 141R840 Efter disse sure opstød går vi lidt videre med præsentationen af LGB nyhederne 2004, men tro nu ikke redaktøren er færdig med de sure opstød, - nej der kommer et par stykker mere senere. RhB Haik-v m/ reklame for Möbel- Pfister. RhB Güterwagen Gbk-v-5605 m/ reklame for Zürich Forsikring m/ påskriften RELAX. Igen et surt opstød, for denne vogn kan kun købes på messestanden i Nürnberg. Da det er en lukket udstilling, er det jo begrænset hvor mange mennesker der kan købe denne vogn. RhB Ge 4/4 III 642 med motorlyd, fløjt mm. RhB Selbstentladenwagen Fad RhB Hochbordwagen Fb 8501.

3 3 Disney Mogul Damplok m/lyd. GN-Damplok Glacier m/ lyd. FO HGe 2/2 24 Zahnradellok. Diamond Shamrock Tankwagen. FO 1/2 klasses personvogn AB StLB Ellokset. ÖBB personvognset. Passende personvogne til Disney Mogullok. Der findes en film der hedder: Dum, Dummere. Det kunne som også bruges på de næste to lokomotiver med vogne: Et JuleMogul damplokomotiv, samt et ColaMogul damplokomotiv. Det er bare for dumt. Redaktøren synes det er gyseligt, men det kan åbenbart sælges i USA. Chicken Dance Güterwagen. PPR jordtransportvogne 4-set. Coke Pritschenwagen: En sød lille sag. Rü.KB Diesellok HSB persognvogn m/ Hasseröderreklame. Strassenbahnwagen: New York. Det var et lille udvalg af årets LGB nyheder. Flere kan ses på: Redaktøren kan oplyse at Erik under ingen omstændigheder vil ha chicken Dance godsvognen. (hvorfor mon)? Corpet-Louvet Damplok Type 030. Det kørte mange steder i Frankrig med person og godstog. Kørte også andre steder i Europa. PPR Ellok GG i Tuscan Rot m/lyd. En Aster model i metal, er også i en grøn udgave.

4 4 Fortsat fra nr. 19 Vi sluttede i sidste nummer med solnedgang over Grand Canyon. Her er vi så nået til næste morgens solopgang. I Tehachapi (med det berømte loop som ses nederts til venstre) stødte vi på denne søde dansktalende dame, Sheryl, der oven i købet er ejer af en modeltogsbutik. Herren er Eric Frodsham, en amerikaner med forkærlighed for danske tog, der var vores guide på en del af turen. I den mellemliggende tid fra solnedgangen og til solopgangen, nød drengene denne dejlige pøl. Skønt vi er i september er der stadig kl 22:00 over 25 grader. De enorme Sequoya i Californien skulle naturligvis også beses, et af de væltede træer har været brugt somm saloon (se nederst til højre) det er forfatteren (Erik) der beser de tidligere barlokaler.

5 5 På besøg hos M&ET,Modesto and Empire Traction Company, der er et familiejet baneselskab der bringer godsvogne ud for UP og BNSF i Modessto, CA. De har ti lokomotiver som på billedet, General Electric 70 tonner. Nogle steder var vi mere end velkomene! Skilt fra Erik Frodsham s garage Erik Frodsham s VW bus og familiens særprægede nummerplader. Gad vide hvad amerikanerne tror det betyder? Forfatterens nyeste havebanelokomotiv beundres i solen hos Erik Frodsham, hvorfra der skal sendes hjem. Bemærk det detaljerede førerhus! Redaktøren kan oplyse, at han kort før Jul var ved at gå ud af sit gode skin, hvis det ikke snart dukkede op i Danmark. Nedenfor er et stemningsbillede fra Sierra Railroad, Californien. På besøg hos redaktøren af Narrow Gauge and Short Line Gazette Bob Brown. Desværre var der noget mørkt ude ved hans havebane.

6 6 Golden Gate, som vi gik over. Man er jo heller ikke i San Francisco uden, at skulle køre med cablecars som vi modigt hænger uden på. Niels Jørgen havde fødselsdag på turen. Det blev opdaget på morgenrestauranten, så de stillede med en lagkage, gave og sang fødselsdagssang.. (der er ikke noget bedre end at spise store flødeskumskager på ture, når man er ude at se på tog kan redaktøren bekræfte.) Drengene er igen i det helt store skrud, hjælme, briller, sikkerhedssko og høreværn. Denne gang er det UP s anlæg i Roseville, CA der beses. Gruppebillede foran en af UP s store roterende sneplove. UP godstog der spejler sig i Feather River, CA

7 7 I Portola, CA havde vi lejet en F7 er, som vi selv kunne få lov at køre på en strækning uden for stationen. Har fået sit første Aster Live Steamlokomotiv Frank S. Det er et af de legendære Feldbanelokomotiver, der efter krigen blev indsat på de vigtigste smalsporsbaner. Sidst blev Frank S indsat på sidebanen Möckmühl-Dörzbach (Jagsttalbahn) som turisttog. I dag er det genopbygget med de bedste dele fra Nicki S - og kører på Rügen. F7 eren fra Western Pacific som vi kørte med i Portola. Det maskiner af denne type der er forfæderne til DSB s MY er. Frank S fotograferet på Jagsttalbahn. Vi slutter næsten som vi startede, dog er det verdens største diesellokomotiv, UP s DDA40X Centennial no vi ser på dette fot HK. Det er i princippet to MZ ere på samme ramme, med fire akslede boggier under! Erik Priess Motiv fra SKOVBY-BANEN kort før jul, da nisserne ankom til stationen.

8 8 Vi begynder med lidt sne, da vi nu er i vintermånederne. På billederne kan vi se lidt af Børges vinterlandskab. På billedet til højre kan vi se dieselmaskinen skubbe den hjemmelavede sneplov. På billedet nedenfor kan vi se mere af vinterlandskabet med den hjemmebyggede mølle. Børge Storgaard. Børge er udlært mekaniker og har kørt Esso tankvogn i 31 år. Idag er Børge 78 år, men først i 1995 kom LGB ind i hans liv. Han tyvstartede dog i 1990 med at bygge H0. Lidt legetøj blev det dog til endnu før, idet han fra 1978 byggede modelbiler. I dag er samlingen på 148 biler. Selvom Børge idag er kommet godt op i årene, har den friske gamle mand, stadig planer om udvidelse af hans LGB anlæg i haven i Tranbjerg. Lad os dog gå tilbage til starten i Her blev det føste LGB indkøbt. Det var et toytrain startset til 1100 kr. med et lille 2-aksel damplokomotiv (Rusty) og en åben- og en lukket godsvogn. Til sættet hørte en skinnekreds, men der blev købt tillægsskinner så der kunne bygges en skinneoval i haven. Til dette anlæg byggede Børge en bro i træ samt en stationsbygning, så det allerede fra starten lignede et rigtigt anlæg, placeret på den bedste plads i haven, så det også kunne ses inde fra huset. I 1998 da LGB havde 30 års jubilæum kom så næste udvidelse, idet Børge her købte et jubilæums set bestående af en Stainz og 2 godsvogne. Nu skulle banen også udvides, så der blev købt Playmobil skinner, idet der ikke rigtigt var nogen modelhobby butik i Århus på det tidspunkt.

9 9 Fra den store ovale bane på græsplænen, blev der nu lavet et spor op langs bedet omkring nogle stauder og sommerblomster. Der kom dog et lille problem, da Stainz en kom til anlægget -den hjemmelavede bro var ikke høj nok til at Stainz en kunne køre igennem, så Børge måtte igang med at forhøje broen så det nye lokomotiv også kunne køre Her til højre er et smukt billede fra det område der er udvidet, da lokomotiv parken voksede med endnu et damplokomotiv, nemlig jubilæumssættet med en Stainz. gennem uden at skorstenen stødte på toppen af broen. Nu blev der mere køreplads og som hos alle andre, når der bliver mere køreplads, ja så tænker man på om man ikke skal have flere vogne og flere lokomotiver. Sådan også her: Snart kom endnu et lokomotiv til huse. Denne gang blev det til en rød DB diesel maskine, som Børge fik brugt på et marked legetøjs-samlerene afholder et par gange om året. Den glade sælger er Leif fra Stjær På billedet til højre ses de fleste af Børges lokomotiver og vogne. Billedet er taget fra den side hvor den hjemmelavede stationsbygning står. Forøvrigt en en ny stationsbygning klar til at blive sat ud til dette års LGB kørsel. Billedet herunder viser et godstog på vej langs et bed til kørsel hen over græsplænen til stationen. Her til venstre ses den omtalte bro, der måtte forhøjes, for at den nye Stainz kunne køre under. På billederne kan man måske fornemme hvordan banen snor sig fra bed til bed rundt i haven. som også har solgt noget til nogen af vi andre LGB folk. Børges nabo har forøvrigt også købt en stangdiesel der, men den er endnu i kassen. Foruden de omtalte maskiner kom også en lille skinnelastbil til anlægget. (den kan ses i en ny version under LGB nyhederne som en Cokebil). Nu blev et damplokomotiv købt til banen (RüKB 4652) og efter det et Cargoset med Containervogne fra Toytrain serien, hvor Børge købte en ekstra container vogn samt selv byggede en container. Siden er der kommet et par enkelte vogne til. Nu kommer så en ny udvidelse fra remisen over græsplænen. Red. ønsker Børge held og lykke fremover med hans hobby.

10 Bladet udkommer 4 gange årligt + julespecial ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: model-hobby@ofir.dk Kørsel på tilknyttede LGB-anlæg efter aftale SMALSPORS-AKTUELT Ny ulykke hos RhB? Nej, heldigvis ikke. Billedet stammer fra en redningsøvelse i Vereina tunnel. Den 14. november 2003 om aftenen, blev en passagerervogn kørt ind midt i tunnellen og blev sat på skrå, så det så realistisk ud som en rigtig afsporing. Selve øvelsen fandt sted med 80 simulanter og 20 redningsfolk fra kl. 22:30 til 02:00 om natten. Ny Styrevogn (AB) Appenzeller Bahnen (AB) har fået tre nye styrevogne ABt Disse 3 nye styrevogne erstatter de mere end 50 år gamle forstærkningsvogne B Styrevognene er med niederflurafdeling som på RhB, men med en lidt smartere design udvendig. Billedet er fra indkørsel til Gais 13. januar Det tidligere DDR er nu ved at vågne op til turister ved Østersøen HØRT I FORBIFARTEN.. Erik var vidne til, at Blair faktisk bor i USA. Han påstår også at ha set en særdeles ækel amerikaner frue fare rundt i haven. Sætternissen optræder her i bladet en gang imellem, men derfra og så til at beskylde redaktøren for at være en: DET ER FOR MEGET.!!! IFA Ferienpark Rügen. Feriecenter i Binz ved den tyske østersøkyst. Her kan man få 3 overnatninger m/ 3 gange morgenbuffet og 3 tre-retters middage/buffet for kr. 949,- pr. person i dobbeltværelse m/ bad/toilet, telefon, balkon/altan og TV. Det bedste: Det ligger midt på RüKB, så man kan opleve smalspor på Rügen (760 mm). Ankomst tider torsdage fra 8/01-27/ Nostagi og bølgebrus. Vil man ikke køre hele vjen til det skønne Rügen, kan man i Kühlungsborn få 3 overnatninger på badehotel Ostseehotel Scandivavia for 899,- pr. person i dobbeltværelse, igen m/ 3 x morgenmad og 3x tre-retters middag/buffet. Her kan man nyde MOLLI- banen, der er en 900 mm smalsporsbane. HSB Turen til Neumünster

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET:

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 43 FEBRUAR 2008 godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: Selvom vi er godt inde i 2008, vil jeg alligevel ønske alle bladets læsere et godt nytår. Februar nummer som er årets første nummer, kommer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Medlemsudflugt til Modeljernbaneklubben H0 Aalborg og Hobbykæden den 27. oktober 2012

Medlemsudflugt til Modeljernbaneklubben H0 Aalborg og Hobbykæden den 27. oktober 2012 Medlemsudflugt til Modeljernbaneklubben H0 Aalborg og Hobbykæden den 27. oktober 2012 Lørdag den 27. oktober var der strålende solskinsvejr, og her mødtes en stor del af medlemmerne fra vores lille klub

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

11. ÅRGANG NUMMER 63

11. ÅRGANG NUMMER 63 11. ÅRGANG NUMMER 63 JUNI 2010 REDAKTØREN HAR ORDET: Kære SPOR G BLADET's læsere... Der er 2 grunde til, at juni nummer først er på nettet nu. Den første: Jeg har lært, at når der er sol og sommer i Danmark,

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar AFTER DARK Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar Ledende medarbejder, på den til tider udmærkede publikation "Tog 60", Steen Christensen, har efter mange

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR ÅRGANG 7 NUMMER 36 DECEMBER 2006 GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR Ja, så blir det igen jul, selvom vi ikke synes det er lang tid siden sidst. Var det ikke fordi dagene er blevet kortere og der begynder at blive

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

Tren a las Nubes. Toget til skyerne 42 6/2004. Busturen. Tekst og fotos: Jens Sylvest Pedersen

Tren a las Nubes. Toget til skyerne 42 6/2004. Busturen. Tekst og fotos: Jens Sylvest Pedersen 42 6/2004 Tren a las Nubes Toget til skyerne Herover: Vort tog passerer broen La Polvorilla i 4197 m s højde, en af turens højdepunkter i bogstavligste forstand. Alle fotos i artiklen er taget den 16.

Læs mere

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn.

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. 1. Ud med Valde Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. Så møder han Sara.»Har du hørt det?«siger hun. 5 »Hørt hvad?de har

Læs mere

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 2 definition Navigation betyder at beregne en kurs - at have et mål og finde ud af hvordan man lettest når

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Californien rundt 10 dage - fra 9.998,- pr. person Afrejse fra 1. april 2015 San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne,

Læs mere

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 25 ÅR Denne gang skal vi rigtig kippe med flaget, MODEL-HOBBY fylder 3 år, samtidig med at SKOVBY-BANENS første diesel lokomotiv og vogne fylder 25 år. Lokomotivet har rundet

Læs mere

OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23.

OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23. OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23. 27. årgang. Nummer 108. juli/august 2013. Model Jernbane Klubben Gudenå Randers. Klublokalet er beliggende Jernbanegade 12 B 3 sal. 8900

Læs mere

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews)

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Kom/It Rapport Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Indhold Resume... 2 Forord... 2 Jakes Awesome Game Reviews... 2 Den tidelige fase... 2 Efter jeg har lavet siden hvor mine reviews er:...

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 8, 12-20)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 8, 12-20) H3K II 3. januar 2016 Sundkirken 10 Salmer: 66 Lyslevende fra Himmerig 362 Gør dig nu rede 696 Kærlighed er lysets kilde 98 Det var ikke en nat 719 Lad tidens hjul 136 Dejlig er den himmelblå Bøn: Vor

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer.

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer. 10. ÅRGANG NUMMER 51 MAJ 2009 LGB I ST. GALLEN REDAKTØREN HAR ORDET: Så blev det en "slags" hverdag igen, efter at jubilæums nummer 50 blev lagt på nettet. Så meget hverdag, at der nu kom- mer et SPOR

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen.

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. Store klager over bankens korte åbningstider, læs mere side 8 Onsdag 1. feb. 2012 BELLASUND AVIS Byrådet Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. MGP Vinderen af dette års MGP var Energy

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

storebror til tvillinger

storebror til tvillinger Marianne Grymer Bargeman 1 + 2 = 3 storebror til tvillinger Illustreret af Sus Borgbjerg/JE:SU 1 + 2 = 3 Storebror til tvillinger Af Marianne Grymer Bargeman Illustrationer: Sus Borbjerg/JE:SU/Gul Stue

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9.00: 749-117/ 98-102- 118 Vinderslev kl.10.30: 749-117- 94/ 98-102- 118 Dette hellige evangelium

Læs mere

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så er det blevet tid til frokost, som bestod af lækre frikadeller og kold kartoffelsalat. Man kunne så samtidig nyde udsigten til

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 6 december 2011 Billedet vises med tilladelse fra my1287 I denne søde juletid: Vi ønsker os nye tog under træet og på skinnerne.. Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 Åbningshilsen Vi fejrer jul. Vi er i Julen. Vi fester. Igen. Jul betyder

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Afgangseksamen nærmer sig!

Afgangseksamen nærmer sig! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Afgangseksamen nærmer sig! Mens foråret så småt meldte sig, fik vi hold på terminsprøverne for de 24 afgangselever. Der er nu en god måned til at finpudse fagligheden

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de?

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? 3. Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem?

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online.

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online. Mennesker på flugt Skrevet af Ask Holmsgaard Så er vi fremme. Det er en iskold fredag efterårsaften. Vi stiger ud på den lille station og går ned på pladsen, hvor vi skal mødes. Det er ikke helt mørkt.

Læs mere

Velkommen til. En guide til dig som forældre. Dit barn er pusling, tumling, pilt, væbner, seniorvæbner, senior. Dit barns ledere er

Velkommen til. En guide til dig som forældre. Dit barn er pusling, tumling, pilt, væbner, seniorvæbner, senior. Dit barns ledere er Velkommen til En guide til dig som forældre. Dit barn er pusling, tumling, pilt, væbner, seniorvæbner, senior Dit barns ledere er Navn Kontakt tlf. Mailadresse Redigeret d. 3. januar 2016 Side 1 af 6 Kære

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang 1. årgang nr. 9 April 2009/10 Teamteatrets forestilling MÆRKELIG Brobygningsprojekt i 7. årgang Nyt fra ledelsen side 2 Af Thomas Henten, skoleleder Tiden flyver af sted og inden vi ser os om er skoleåret

Læs mere

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer?

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer? ÅRGANG 8 NUMMER 39 JUNI 2007 REDAKTØREN HAR ORDET: Hvor folk dog er utålmodige. Bare fordi dette lille blad ikke udkommer til tiden... Gir Jer ret - det skal komme til tiden, så nu lover den gamle redaktør

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Salmer: Indgangssalme: DDS 749: I østen stiger solen op Salme før prædikenen: DDS 70: Du kom til vor runde jord Salme efter prædikenen: DDS 478: Vi kommer

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

Hæftet er udarbejdet til Karlebo lokalhistoriske Forening med hjælp til trykning af Fredensborg Kommune.

Hæftet er udarbejdet til Karlebo lokalhistoriske Forening med hjælp til trykning af Fredensborg Kommune. PÅ VEJ TIL 1 Hæftet er udarbejdet til Karlebo lokalhistoriske Forening med hjælp til trykning af Fredensborg Kommune. Jeg håber, hæftet i sin nuværende form vil vække interesse for møllens historiske betydning.

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Det er ikke legende let Jeg kan godt mærke, at det sidder i mig endnu. Chokket altså. Fra de gange jeg er faldet ned på togskinnerne. Det kommer jeg mig

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 24. december CLS ØDEMARK CLS BY-ATMOSFÆRE (GRL.-BY!!!!)

JULEPOSTHUSET. 24. december CLS ØDEMARK CLS BY-ATMOSFÆRE (GRL.-BY!!!!) STHUSET afs. 24 side 1 JULEPOSTHUSET 24. december "" LYD: CLS ØDEMARK CLS BY-ATMOSFÆRE (GRL.-BY!!!!) KØRENDE HUNDESLÆDE - inkl. løb i sne GRØNLÆNDERKOR m. JULESANG BUS, DER KØRER SAMMENSTØD (TRAFIK OG

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Lagoni SFO. Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk

Lagoni SFO. Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk Lagoni SFO Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk Vojens 1. April 2012 Så blev det forår... jubii!!! Huset summer af liv. Vi nyder det gode vejr, og bruger

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Øvelser i Begynderklassen.

Øvelser i Begynderklassen. Øvelser i Begynderklassen. 1 Her starter banen! Tidtagningen begynder, når dommeren kommanderer "Fremad". 2 Banen er slut - Tidtagningen stoppes 3* Højre sving. 90 skarp drejning til højre. Som ved normal

Læs mere

Medlem af Dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev april 2015 Nr. 73 8. årgang

Medlem af Dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev april 2015 Nr. 73 8. årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev april 2015 Nr. 73 8. årgang Fra den årlige generalforsamling. Tallene i regnskabet granskes og kassereren redegør for tingene. Nellemann & Bjørnkær MJK Limfjorden

Læs mere

INDSIGT Kort enakter af Kaj Himmelstrup. Udgivet i antologien "Drama ti minutter 15 nye danske enaktere", Borgens Forlag 1987.

INDSIGT Kort enakter af Kaj Himmelstrup. Udgivet i antologien Drama ti minutter 15 nye danske enaktere, Borgens Forlag 1987. INDSIGT Kort enakter af Kaj Himmelstrup. Udgivet i antologien "Drama ti minutter 15 nye danske enaktere", Borgens Forlag 1987. Personerne: Pascal, Basic og A. Scenen: Et bart rum. Et lille bart bord, to

Læs mere

En rundtur i Lyset på godt og ondt

En rundtur i Lyset på godt og ondt En rundtur i Lyset på godt og ondt Inden for de seneste 5-7 år er der sket en kolossal udvikling i Lyset. Der er blevet solgt rigtig mange huse, og det har blandt andet betydet at nye ejere er gået i gang

Læs mere

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan.

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. Generelt indtryk Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. 135mm f/2,8 er ikke et stort objektiv. Det vejer og fylder

Læs mere

Fatima. pigen i kørestolen. Grete Lyngsø Freddie Kristiansen Foto: Astrid Lomholt. International Børnesolidaritet Dansk Handicap Forbund

Fatima. pigen i kørestolen. Grete Lyngsø Freddie Kristiansen Foto: Astrid Lomholt. International Børnesolidaritet Dansk Handicap Forbund Fatima pigen i kørestolen International Børnesolidaritet Dansk Handicap Forbund Grete Lyngsø Freddie Kristiansen Foto: Astrid Lomholt Fatima pigen i kørestolen Udgivet i 2010 af International Børnesolidaritet

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

MBP nr. 24, side 1. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe

MBP nr. 24, side 1. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 24, august 2008

Læs mere

Alle ved, at kommunikation er altafgørende for en klubs liv. Det er sådan set ikke noget nyt, men skal man også lade en sådan få frit løb?

Alle ved, at kommunikation er altafgørende for en klubs liv. Det er sådan set ikke noget nyt, men skal man også lade en sådan få frit løb? 1 Efterårsfarver pryder det danske landskab, inden bladene drysser af træerne, viser de sig lige i al deres farvepragt en sidste gang. Undersøgelser har vist, at de også dermed kan holde insekter på afstand.

Læs mere

Rally Lydighed Øvelsesvejledning

Rally Lydighed Øvelsesvejledning Det primære i øvelserne er markeret med fed og kursiv. Begynderklassen 1 Her starter banen! Hunden behøver ikke at sidde inden start, men skal være i pladspositionen. Tidtagningen starter på dommerens

Læs mere

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 LEDEREN SIDE 4 HESTESIDEN SIDE 5 JULEFEST SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 VÆRKSTEDER SIDE 8 VÆRKSTEDER SIDE 9 KALENDER SIDE 10 BÅLFORLØBET

Læs mere