GOLF 7 Bruger manual

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GOLF 7 Bruger manual"

Transkript

1 ruger manual GOLF 7

2

3 INDHOLD Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion Basale funktioner Kalibretion Funktioner og menuer Hovedmenu Navigator Satellit signal modtagelse Musik Radio Indstillinger RDS DVD Apps ipot Bluetooth Film Filer Internet TV AUX Audio Valg Andre funktioner AV Bakkamera Håndbremse Ratfunktioner Fjernbetjening (tilbehør) Standard tilbehør Generel fejlbeskrivelse

4 Sikkerhedsforeskrifter Bemærk: Læs venligst denne manual og andre manualer vedlagt før du bruger produktet. Det er vigtigt at være bevidst om advarsler for både sikkerhed og ansvar for dig og enheden. Behold venligst manualen inden for enhedens rækkevidde for reference til hver en tid. Kig kun på skærmen når det er nødvendigt, eller sikkert at gøre. Hvis det er nødvendigt at kigge på skærmen I længere tid, stop på et sikkert, lovlig måde og sted. Indstil volumen til et niveau så du kan hører lyden udenfor. Trafik sikkerhed kommer først. Hvis der opstår problemer med at betjene systemet, parker venligst bilen en sikkert sted før du fortsætter med at benytte produktet. Børn bør aldrig betjene enheden, for at undgå fysisk skade eller skade på produktet. Dette produkt er ikke et substitut for din personlige bedømmelse. Ethvert ruteforslag givet af dette navigations system, bør aldrig have større værdi end enhver lokal trafik regulering eller din personlige bedømmelse og/eller viden for sikker kørsel. Følg aldrig ruteforslag hvis navigations systemet beder dig om at foretage en ikke sikker eller ulovlig manøvre, placeres dig I en ikke sikker situation, eller guider dig ind på et område du føler ikke er sikkert. Benyt ikke denne enhed på steder hvor elektronik eller ild er forbudt, for eksempel tankstationer. Forsøg ikke at installere eller reparere denne enhed. Installation og reparation af produktet er farligt, og bør ikke fortages af nogen andre end et autoriseret installations eller reparations center. Rids ikke skærmen med skarpe objekter. Tryk ikke mod skærmen med hårde objekter. Dette vil medføre skade på skærmvisning eller touch skærm. For at sikre enheden fungere normalt og for at forhindre ild eller stød, udsæt ikke enheden for ekstremt fugtigt luft eller nogen form for væsker. Enheden understøtter kun en standard 12 cm DVD/CD størrelse disk. Indsæt ikke disks I andre størrelse eller andre objekter I enheden. Enheden kan kun indlæse en disk af gangen. Forsøg ikke at indlæse mere end en disk af gangen på noget tidspunkt.

5 Produkt Instruktioner Vigtige Hints og advarsler: Informationer med dette symbol er vigtige. Ret venligst specielt opmærksomhed til noter med dette symbol. Produkt Instruktioner: Tak fordi du købte denne enhed. Dette multimedie underholdningssystem integrerer GPS navigation, lyst og video underholdning, og mobil kontor applikationer som Bluetooth og Microsoft Office dokument læsnings evne. Dette produkt designet med stil og udseende som det originale bil interiør, samtidig med en omfattende liste af funktioner og tilpasninger so, du ville forvente fra eftermarkedet. Vi håber du nyder dette GPS underholdningssystem, og alle de nye funktioner den medbringer. Funktioner: High difinition 800 x 400 LCD touch skærm. Navigations kortvisning med intelligent stemmeguide, Ruteplanlægning, advanceret POI forvaltning. Håndsfri Bluetooth, telefonbog overførsel, A2DP funktion. MP3/MP4 afspiller ( MPEG1/2, MPEG4, WMV9 ), Foto album, notesblok. DVD afspiller, forenelig med DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, VCD, CD, CD-R/RW, MP3. Radio AM/FM ( understøtter U:S, Asien Stillehavs regioner og europæiske regioner). Ipod driver forbindelse. Ur og Kalender. Valgfri Digital Tv tuner. Understøtter Bilens Bakkamera videoindgang.

6 Basale funktioner For at starte enheden, tryk på afbryderknappen mens bilen er i accessory (ACC) position. For at slukke enheden, tryk på afbryderknappen og tag køretøjet ud af ACC positionen. Bemærk: Fjern beskyttelses film fra touch skærmen før benyttelse. Kalibrering Kalibrering af touch skærmen vil præcisere din fysiske berøring med, hvor enheden fornemmer din berøring bør være. Hvis din berøring ikke er præcis i forhold til hvor den burde være på skærmen, er du eventuelt nødt til at kalibrere skærmen igen. Tryk på Apps ikonet i hovedmenuen, derefter vælg Valgmuligheder ikonet i apps menuen. Tryk derefter på System fanen. Tryk på kalibrering for at begynde. Tryk på + på midten af skærmen. + vil bevæge sig til et nyt sted hver gang du trykker på det, indtil kalibreringen er fuldendt (midt, øverst til venstre, øverst til højre, nederst til venstre og nederst til højre). Kalibrerings skærmen lukker automatisk, eller en promt vil med det samme bede dig om at røre et sted på skærmen for at godkende ændringerne. Skifte Program Du kan skifte program ved at trykke på mode knappen på dit betjenings panel på rettet, Trykke på applikations knappen på enheden, minimere programmet og vælge en anden applikation, eller trykke på menu knappen på enheden og vælge en anden applikation. Bemærk: Radio, Film, Musik og DVD applikationer kan ikke køre på samme tid, men enhver af disse applikationer kan kører på samme tid sammen med en hvilken som helst anden applikation. Hvis Navigation og Bluetooth applikationerne kører samtidig, vil Bluetooth have fortrinsret under et telefonopkald, og lyden fra navigationen vil blive dæmpet under samtalen.

7 Funktioner og menuer Funktioner og udseende tilpasning. Bemærk: Billederne i denne manual er kun beregnet som en guide, og vil muligvis ikke være vist præcist som set på denne enhed. For at skifte applikation eller applikationers position, tryk på et hvilken som helst ikon i hovedmenuen eller Apps menuen, indtil prikkede linjer forekommer. Tryk på et ikon for at se ikonet rediger menu. Tryk Slet for at skabe en tom plads, Rediger for at vælge en anden applikation fra applikationsmenuen, eller Standard for at genoprette de originale ikon indstillinger Tryk og træk hvilket som helst ikon til ønsket position. Tryk et sted uden for det prikkede område for at vende tilbage til normal ikon funktion.

8 Hovedmenu Dette er sådan standard skærmen ser ud når du tænder enheden. Tryk på Navigation for GPS navigation, Musik for MP3 afspilning, DVD for DVD og CD afspilning, og Apps for at åbne apps menuen. Denne skærm vil også vise dig hvilket program der kører i øjeblikket, samt dato og tid. Du kan vende tilbage til denne menu på et hvilket som helst tidspunkt, ved at minimere eller lukke det aktuelle program eller trykke på menu knappen på enheden. Tid Dato Navigation Tryk på Navigation i hovedmenuen eller tryk på enhedens Navi knap for at åbne navigationens brugerflade. Dette produkt understøtter forskellige kort. For instrukser på hvordan kortsystemet bruges, benyt kort Bruger guide.

9 Funktioner og menuer Navione folderen på SD kort indeholder navigationsprogram filerne. Slet ingen af disse filer; ellers vil navigationen ikke fungere optimalt længere. Satellit signalmodtagelse Systemet modtager automatisk satellitsignal; Men det omgivende miljø og vejrforhold kan resulterer i lavere signal modtagelse. Lavere signalmodtagelse kan medfører forsinket fixpunkt og kan nogle gange medfører mistet signal i op til flere minutter.

10 Musik Tryk på Musik i hovedmenuen for at starte musikafspilleren. Du kan også dobbelttrykke på lydfiler i Fil applikationen for automatisk at åbne musikafspilleren og afspille filer. Musik afspilleren understøtter MP3, WMA og WAV filformat. Tid Minimer Exit Artist billede Status bjælke Audio indstillinger Lagrings enhed Tryk på Menu ikonet for at vise musikafspiller indstillinger menuen. Tryk på Åben lydfil for at vælge filer til at til følge til din afspilningsliste. Tryk Scan for at søge efter alle tilgængelige lydfiler. Vælg afspilningstilstand ved at trykke tilfældig eller gentag. Tryk Gem liste for at gemme den nuværende afspilningsliste, eller Ryd liste for at slette eksisterende afspilningsliste (dette sletter ikke lydfilerne fra enheden).

11 Musik Musik afspiller Tryk på åben lydfil for at se lydfiler på lokalenheden, USB og SD kort. Klik på en fil eller Alle og klik OK for at afspille. Systemet har indbygget MP3 afspiller, som understøtter MP3, WMA og WAV format. Informations søjlen viser navnet, sanger, status linje og varighed af igangværende sange. Du kan trække proces linjen for at vælge afspilnings tidspunkt. Spillebrugerfladen viser formatet, og bearbejder afspilningslisten for de igangværende sange.

12 Radio Bemærk: Nogle modeller har ikke Radio og RDS funktioner i visse lande. Tryk på Radio ikonet i hovedmenuen eller tryk på enhedens RADIO knap for at åbne radio applikationen. Du kan søge efter radiostationer, justere radio frekvenser, gemme favorit radiostationer til forvalg, og ændre deres navn. Radio Tuning baglæns - Tuning fremad + Station liste FM bånd Finjuster eller brug OSD knappen Du kan justere på den nuværende frekvens i en lille rækkevidde gennem finjustering. Hver gang du trykker på finjuster knappen vil frekvensen ændre sig: FM Stiger med 0,1Mhz per tryk, AM stiger med 9Khz per tryk, og Radiostationen kan gemmes. Scan Tryk kort på denne knap for at søge efter radiostationer imens radioen kører, og lav et langt tryk på den blanke blok for at gemme radiostationen. Lav et langt tryk på denne knap for auto søgning af radiostation og denne station vil automatisk blive gemt. Den søgte radiostation er navngivet på en standard måde: multispectral + frekvens. Listen over radiostationer er opdateret efter autosøgte radiostationer. Den sidste navngivet radiostation vil blive opdateret som standard navngivningsmetode.

13 Radio Når du trykker på indstillingsknappen kan du vælge omdøb station, slet stationer, slet alle stationer, lokale indstillinger og lyd Omdøb station Når en station er indtastet i forindstillingerne kan du omdøbe den. Vælg den forindstillede station som du ønsker at omdøbe, tryk på indstillings Ikonet og derefter Omdøb Station. Tryk på tekstindtastnings boksen (ex: 107,4) for at vise skærmtastaturet. Ved brug af tastaturet og slet knappen kan du justere det forindstillet navn. Tryk på OK knappen for at gemme det nye navn, annuller for ar beholde det gamle navn, eller navngiv som frekvens for automatisk at navngive stationen efter frekvensen.

14 Radio Slet Station / Slet alle Stationer tryk på knappen og tryk derefter slet station. Lokale indstillinger Vælg din lokale standard radiofrekvens ved at klikke Lokale indstillinger. Vælg indstillingen for din placering ved at trykke Asien, Amerika, eller Europa, tryk ok og nulstil enheden.

15 Radio Placering FM AM ASIEN MHz (at 100KHz Steps) KHz (at 9KHz Steps) AMERIKA MHz (at 200KHz Steps) KHz (at 10KHz Steps) EUROPA MHz (at 50KHz steps) KHz (at 9KHz Steps) Bemærk: Hver gang, efter du har ændret lokalindstillinger, bør du genstarte radioprogrammet ellers vil det ikke fungere. RSD, AF, TA, PTY er kun tilgængelig for regioner hvor der er signal, menuen vil differentiere sig fra forskellige områder. RDS (Radio Data System) Dette produkt understøtter RDS og giver skærm og kontrol informationer for FM. der er tre knapper til at styre nogle af RDS funktionerne: AF (Alternative Frekvenser) AF funktionen laver automatisk små justeringer på frekvensen for at sikre det bedste radiosignal som muligt. For at benytte AF funktionen, vent til RDS informationen er modtaget fra radiostationen, tryk på AF knappen. Denne proces er påkrævet hver gang du skifter til en ny radiostation. TA (Trafik Meddelelse) TA funktionen er designet til informere bilister om nødsituationer eller trafik belastninger, og virker kun når TA signalet er sendt gennem RDS fra en radiostation.

16 Radio Tænd for TA efter radioen modtager RDS radiostation. Hvis enheden befinder sig i en anden applikationen vil RDS TA funktionen automatisk skifte applikation for at hører nødmeldingen. Hvis TA funtionen er slukket, vil RDS ikke skifte applikation når der kommer en nødmelding. PTY (Program Type) Hver RDS radio station har en PTY eller stations kategori som angiver hvilken stil det igangværende program er. Der er 32 PTY kategorier (inklusiv ingen ). Ved tryk på PTY knappen vil radioen vælge stationer med samme kategori når du skifter radiostation. Ved tryk på PTY igen vil det være muligt at søge efter andre kategorier mens du skifter radiostation. DVD Tryk på DVD ikonet i hovedmenuen eller tryk på enhedens DVD knap for at åbne DVD applikationen. Rør på skærmen hvor som helst for at vise DVD afspilningslisten.

17 DVD Bemærk: Ændringer af Lyd eller Undertekster ved benyttelse af DVD afspillerens menu, vil kun være gældende for den aktuelle afspilningsindstilling. For at ændre lyd og undertekster for hver afspilning, tryk på SET knappen på afspilningsmenuen og juster sprogindstilling på DVD afspillernes systemindstillinger. Hvis den valgte sprogindstillingen ikke er tilgængelig på DVD en, vil Standard sproget på DVD en blive benyttet. Rens DVDafspillerne regelmæssigt for at undgå støvforurening ellers kan der opstå problemer med hvorvidt DVD en fungere korrekt. Minimer DVD/CD afspiller Menu Tryk for at afspille eller pause DVD. Tryk forrige knappen for at springe til det forrige kapitel/sang/scene. Tryk næste for at springe frem til næste kapitel/sang/scene. Tryk spol tilbage for at spole DVD afspilningen med 2x hastighed. Tryk Spol tilbage igen for at spole 4x, 8x og 16x så hurtigt som normal afspilning. Tryk spol frem for at øge DVD afspilningen med 2x hastighed. Tryk igen for at øge den 4x, 8x og 16x så hurtigt som normal afspilning. Tryl afspil for at vende tilbage til normal afspilning. Tryk gentag for at gentage afspilningen af CD/DVD

18 Tryk næste side for at se andre DVD indstillinger. Tryk SET for at åbne DVD afspillerens systemindstillinger. DVD indstillingerne kan blive indstillet på en general indstillings side, lydindstillings side, videoindstillings side og andre indstillings sider. DVD sprog menu kan også ændres under DVD systemindstillinger. DVD: tryk LYD for at vise de nuværende sprog lydindstillinger tryk LYD igen for at gennemse sprogmuligheder (forskellige DVDer har forskellige sprogindstillinger) CD: tryk LYD for at vise de nuværende afspilningsindstillinger. Tryk LYD gentagende gange, for at gennemgå afspilning i den højre side, afspilning i den venstre side, højre og venstre signaler kombineret, og lyd playback. Tryk SUB-T for at gennemse tilgængelige undertekster. Tilgængeligt sprog er begrænset til det som er på DVD en. Tryk titel for at vise titel informationer imens DVD kører. Tryk DISP for at vise spilletid, titel, til tilbage, kapitel tid, tid tilbage i kapitlet, etc, imens DVD en kører. Tryk DISP igen for at forlade. Tryk MENU for at vise DVD hovedmenuen.

19 APPS Tryk på APPS ikonet i hovedmenuen for at åbne Apps menuen. Apps menuen indeholder ipod, Bluetooth, Movie, filer AUX, Lyd indstillinger, etc. Ikoner. ipod Enheden understøtter flere former for Apple produkter (ippd, iphone, ipod Touch etc.), giver dig musik afspilning og opladning på samme tid. For at bruge et Apple produkt, tilslut enheden til ipod kablet, Tryk på Apps ikonet i hovedmenuen, tryk derefter på ipod okonet i Apps menuen. Sang information Status bjælke Afspilningsliste

20 Link-POD IPod applikationen vil vise den igangværende sang titel, kunster og album, så vel som den tillader dig at vælge det fra dit Apple produkts spillelister, Kunsterne, Albummer og Genre. Du kan bruge afspil/ pause/næste nummer/forrrige nummer muligheder, såvel som gentag og shuffle valgmuligheder. Du kan også trække proceslinjen for at vælge afspilnings tidspunkt. Link-POD kabel Tryk MENU knappen for at ændre spille tilstand.

21 Bluetooth Bluetooth Tryk på Bluetooth ikonet i hovedmenuen, eller tryk på mobilknappen på enheden for at åbne Bluetooth applikationen. For at lave en Bluetooth forbindelse skal du matche enheden med din mobil. Match enhed Åben din mobils telefon indstillinger. Lokaliser Bluetooth indstillingerne. Tænd for Bluetooth. Søg efter Bluetooth enhed. Generelt er enhedens navn det samme som bilmodellen (optimal Bluetooth kommunikation er indenfor 8m fra enheden). Vælg enhed og indtast 1234 som kodeord. Bemærk: Hvis du har parret enheden med din mobil, vil enheden automatisk tilslutte sig din mobil hver gang du åbner Bluetooth applikationen. (din mobil telefons Bluetooth forbindelse, skal være tændt for den forbinder). Hvis mobiltelefonens Bluetooth allerede er tilføjet til enhedens Bluetooth, kan du manuelt forbinde din mobils menu til enhedens menu. Frakobling af Bluetooth enhed Tryk enheder og vælg derefter mobiltelefonens Bluetooth navn. Tryk afbryd for at afbryde forbindelsen.

22 Bluetooth Frakobling af Bluetooth enhed Tryk enheder og vælg derefter mobiltelefonens Bluetooth navn. Tryk afbryd for at afbryde forbindelsen. Kontakt og opkaldsoversigt synkroniser Når først din mobil er tilsluttet, vil dine kontakter og opkaldsoversigt automatisk blive synkroniseret med enheden. For at opdaterer listen skal du trykke på kontakter og derefter synkroniser nu. Ringe og modtage opkald Sørg for at telefonen er parret med systemet, før du anvender telefonmenuen. Brug tastaturet på Bluetooth brugerfladen for at indtaste de ønskede telefonnummer, tryk derefter på Ikonet for at ringe op. du kan også benytte dig af mobilen til at ringe op, men det er dog ikke anbefalet at gøre dette, når bilen ikke holder stille. Tryk på Ikonet for at afslutte opkald. Kontakter og opkaldsoversigt For at se kontakter eller opkaldsliste tryk Kontakter eller Oversigt. Opkaldshistorie er delt op i tre kategorier; ubesvarede, indgående og udgående. Tryk ubesvaret for at se oversigten over ubesvarede opkald, Indgående for at se oversigten over de opkald du har besvaret, og udgående for at se de opkald du har fortaget. For at søge i oversigten, tryk og træk hvilket område der er synligt på listen, eller tryk på søgekassen og indtast din kontakts navn.

23 Bluetooth Enhed Tryk Enhed for at se enhedens parrings historie. Tryk søg for at søge efter en ny enhed. Tryk forvalgte enheds parrings historie. Tryk Matchet for at se hvilken telefon der på nuværende tidspunkt er parret med enheden. For at vælge en enhed, tryk på hvilken som helst af enhedens navne på listen. Bluetooth Musik (A2DP) Åben mobilens musik brugerflade ved at trykke mobil medie på Bluetooth hovedmenuen. Du kan styre mobilens afspilning ved at bruge afspil/pause, forrige, og næste knapperne. (Bemærk: mobilen skal have A2DP for at bruge denne funktione).

24 Film Film Tryk på Apps ikonet i hovedmenuen, og tryk derefter på Film ikonet på applikationsmenu for at åbne film applikationen. Filer applikationen åbner, hvilket tillader dig at vælge den fil du ønsker at afspille. Start afspilningen ved at dobbelt klikke på filmfilen, eller ved at trykke på en fil og trykke på afspil knappen. Du kan også åbne film applikationen ved at dobbelt klikke en fil fra Video fanen fra filer applikationen. Videoformater understøttet: MPEG1/2, WMV, etc. Tryk Afspil/Pause, Næste fil, eller Forrige fil for at ændre afspilnings indstillingerne. Tryk på X for at forlade film applikationen. Videoinformationer som vises. inkluderer fil navn, format, igangværende afspilnings position, og fuld spilletid. Rør og træk proceslinjen når som helst, for at spole frem eller tilbage.

25 Filer Filer Tryk på filer ikonet i App menuen for at åbne fil browser Lagerplaceringer: Tryk alle for at se alle tilgængelige filer som er forenelige med denne enhed. lokal for at se filer lagret på det indre lager. Tryk USB for at se filer lagret på en tilsluttet USB. Tryk SD for at se filer fra SD kortet. Fil kategorier: Tryk lyd, Video, Foto eller Andet for at se filer der er forenelige med denne enhed, sorteret efter medietype. Foto Dobbelt klik for se billedfiler og for at benytte dem som wallpaper. Billedfremvisning understøtter: bmp. Jpeg, gif, og png filformat.

26 Filer Andet: Denne enhed understøtter Microsoft Office filformater inklusiv Word (doc.), Excel (xls) og Powerpoint (ppt) såvel som PDF filer (standard i nogle biler). Info: Brugere kan tjekke lagerinformationer på lokal, USB eller SD kort ved at klikke info. a. Fuld lagerhukommelseskapacitet af NAND Flash b. Hukommelseskapacitet optaget af filer samt den resterende hukommelseskapacitet. c. Respektive hukommelseskapacitet af musik, film, billeder og andre filer. d. Respektive procent af fuld hukommelseskapacitet optaget af musik, film, billeder og andre filer.

27 Internet tilbehør Internet Nogle modeller leveres med evne til internetsøgning. Disse modeller kræver en 3G USB adapter, sammen med en aktiv 3G (WCDMA) SIM kort for at bruge internet funktionen. For at bruge internet hardwaret, flyt cover på 3G USB adapter, indsæt 3G SIM kort, put coveret tilbage på og indsæt 3G USB adapter ind i USB input. (www.asmarketing.dk)

28 Brugerflade funktioner: Internet tilbehør

29 TV tilbehør TV (Nogle modeller har ikke denne funktion. Venligt henvis til det faktiske produkt.) Nogle modeller leveres med en TV funktion som viser Trådløst digitalt eller analogt signal. Disse modeller kræver en analog eller digital TV tuner. For installation henvises til TV instruktionerne som er inkluderet med din TV tuner. TV Box

30 AUX AUX: Nogle modeller kommer med en AUX indgang. Skru din enhed til cirka 80% volumen, og tilslut det AUX indgangen (nogle biler har AUX jack indgang fra fabrikken. Hvis din bil ikke har denne funktionen kan et andet kabel være nødvendigt. Tal med forhandlerne for mere information). Efter du har tilsluttet enheden tryk på AUX ikonet i hovedmenuen for at bruge AUX indgangen. Kontroller volumen ved at benytte volumen knapperne. Kontroller lydafspilning ved at benytte lydenheden.

31 Lyd Lyd Tryk på Lyd ikonet på Apps brugerfladen for at åbne Lydmenuen. For at justere diskant, midte og bas, tryk og træk den passende markør til det ønskede niveau. For at justere balance eller fading tryk på finjysteringens pilene eller hvor som helst på balance/fade skærmen. Tryk EQ på lydindstillings menuen for at se den 9 band EQ og forindstillede EQ indstillinger. Tryk på hvilken som heslt af de 5 forud indstillet EQ indstillinger for at vælge dem, eller tryk på hvilken som helst markør for manuelt at justerer en brugerdefineret indstilling. Tryk på Standard knappen for at gå tilbage til de Standard EQ indstillinger.

32 Lyd Tryk på Avanceret knappen i lydindstillings menuen for at åbne de avancerede indstillinger. Juster volumen for hvert program (på venstre side af skærmen) ved at rører volumenen justerings pilene. Tryk på standard knappen på venstre side for at nulstille til fabriksstandard. Volume justerings pile Tastatur lyd: Tryk tastaturlyd for at have en lyd hver gang du rører en valgmulighed på skærmen. Lydkanal: Tryk for at skifte lydkanel mellem 4 og 5.1. (bemærk: 5.1 surround sound fungere kun hvis der er en DVD med en 5.1 lydkanal udgang) Loudness: Når Loudness er tændt vil EQ ændre de høje og lave frekvenser for at efterligne forandringen i frekvenserne når lyden er høj. Vælg frekvens rækkevidden som er påvirket, når du forhøjer bas ved at bruge bas freq muligheden. Væg frekvens rækkevidde som er påvirket, når du forhøjer diskant ved at bruge diskant freq muligheden. Vælg preamp gain ved at ændre gain muligheden.

33 Lyd Nyd den skønne lyd! Subwoofer: Vælg den lave frekvens cut off ved at bruge cutoff freq indstilling. Vælg din subwoofer preamp styrke ved at bruge gain indstillingen. Skift fase på lydudgangen til subwoofer ved at bruge fase indstillingen. Center: Vælg den høje frekvens cut off ved at bruge cutoff freq indstilling. Vælg din center højtalere preamp styrke ved at bruge gain indstillingen. Justeringer af alle Loudness, subwoofer og center indstillinger, bør gøres af en professionel. Forkerte indstillinger af disse kan gøre skade på højtalerne og din hørelse.

34 Indstillinger Indstillinger Tryk på indstillinger på APPS brugerfladen, for at åbne brugerflade indstillinger hvor du kan indstille layout, tid/dato, baggrundslys justering, definerer ret funktioner, vælge brugerfladesprog, og justerer touch kalibrering. Tryk på boksen ved siden af sprog for at se en liste med sprog, klik på det sprog du ønsker at brugerfladen skal vise. Tryk på bund browseren til højre for tema forhåndsvisnings kassen og vælg et billede tilpassede baggrund tryk på slet knappen. Dato/tid: Tryk på dato/tid fanen for at ændre tidszone, dato og tid, og skift mellem 12 og 24 timers ur. Når du har lavet dine ændringer så tryk på benyt knappen for at bekræfte dine indstillinger. (bemærk: når der er etableret en forbindelse med GPS netværket så vil dato, tid og tidszone automatisk blive indstillet af softwaren. Vælg tidszone +2 Helsingki for sommertid!

35 Indstillinger Skærm: Tryk på Skærm fanen for at vise baggrunds lysstyrke og CCD kamera indstillinger. Tryk og træk i cirklen for at justerer baggrunds lysstyrken. Tryk på boksen ved siden CCD kamera for at aktivere eller deaktivere det automatiske skift til CCD visning mens bilen er i bak. System: Tryk på System fanen for at se system informationer, opdatere systemet, vælge mappe til dine kortsoftware, eller kalibrer touch skærmen. (se side 3 for detaljeret instruktioner) tag din bil til et autoriseret installations center for enhedsopdateringer. Disse 3 versions numre skal oplyses ved teknisk henvendelse.

36 Indstillinger Bagende kamera Hvis et bagende kamera er installeret, vil din bil automatisk skifte skærmen til bagendens kameravisning når bilen er bak. Når du stopper med at være i bak vil enheden genoptage med at vise det som blev vist forudgående. Hvis du ikke har installeret et bagende kamera, venligst få en professionel installatør til at installere det for dig, hvis ønsket. Håndbremse Såfremt sikkerhedskableat installeres til håndbremsen, kan videosignaler ikke anvendes (DVD/film/ TV/AV indstillinger). Det beror på at chaufføren ikke ser video under kørsel!a

37 Indstillinger AV (Ændret til AV/TV i nogle modeller) Hos nogle modeller er TV applikationen ændret til en AV applikation. Dette gør det muligt for dig at forbinde standard RCA lyd og video (Video, højre og venstre lyd) fra andre Lyd/Video enheder. Tryk på AV ikonet for at se enheder forbundet til AV indgangen. Rat kontrolpanel Hvis dit rat kontrolpanel ikke fungere ordentligt, så prøv at genprogrammere knapperne under indstilling menuen eller tag din bil til en autoriseret installations center. **denne funktion er kun tilgængelig for biler uden original CAN BUS

38 Fjernbetjening Betingelser for brug: Ambient temperatur: +45 C til -10 C Relativ fugtighed: < 80% Atmosfærisk tryk: Kpa Drifts afstand: < 8m Retningsvinkel: ± 15 Fjernbetjening (tilbehør) Funktioner for hver knap:

39 Fjernbetjening Pile : Tryk for direkte valg på dvd applikationen. 0-9 : Tryk på disse knapper for at vælge et specifikt kapitel. Setup : Tryk på denne knap for at åbne dvd afspillernes indstillinger.

40 Fjernbetjening Skub ud : Tryk for at skubbe dvd ud. Pause/afspil : Tryk for at pause eller afspille CD/DVD. Spol tilbage/frem : Tryk på disse knapper for at springe fremad eller tilbage i afspilning. Forrige/næste : Tryk for at skifte kapitel, nummer, station, sang fremad eller tilbage (afhængig af hvilken applikation du bruger). Gentag : Tryk for at skifte mellem gentag off, gentag kapitel eller gentag disk. CCD kamera : Tryk vis billede fra bagende kamera (givet at det er installeret). Tryk igen for at vende tilbage til den skræm som var vist forinden. OSD : Tryk for at skifte imellem lydniveau, kontrast, mætning, forstærker indstilling, etc. Brug pilene for at justere.

41 Fjernbetjening Bemærk: Følgende knapper kan også fungere ved Musik/Radio/Film/Ipod brugerflade på samme måde som DVD brugerfladen.

42 Standard tilbehørsliste Bemærk: (Tilbehør kan varierer fra forskellige modeller, venligst tag materielle objekter som standarden). Lyd kabel (til 4CH udgang) ipot kabel

43 Standard tilbehørsliste GPS antenne Mikrofon

44 Standard tilbehørsliste Fjernbetjening (tilbehør) USB kabel

45 Standard tilbehørsliste SD-kort Pen CCD kabel (til bag modtager)

46 Tjek: Valgfri tilbehørsliste TV kabel Video kabel (til 2 zoner)

47 Valgfri tilbehørsliste arketing.dk TV box 3G adapter

48 Valgfri tilbehørsliste Lyd kabel 2 (til amplifier) Front kamera kabel

49 Almindelig fejlfinderguide Advarsel: Hvis følgende situationer skulle opstå mens du bruger enheden så vil denne fejlfinde guide hjælpe dig med at løse problemerne hurtigt. Hvis problemet stadig ikke kan løses efter denne guide denne enhed! Dette kan mindske din garanti og/eller fører til personlig skade.

50 Almindelig fejlfinderguide

51 Almindelig fejlfinderguide Pleje og vedligeholdelse: Dette multimedie navigationssystem benytter højt præcist og følsomt teknologi og bør blive brugt med forsigtighed. Følg venligst de følgende forslag for at hjælpe dig med at opfylde garanti forpligtelser og udvide produktets levetid. Hold alle dele og tilbehør væk fra små børn. Det er ikke anbefalet at lade børn under 12 år betjene enheden. Hold enheden tør. Eksponering for vand, væsker eller fugt kan gøre skade på bilen eller enheden og kan muligvis føre til fysisk skade. Udsæt ikke enheden og/eller dens komponenter for ekstrem varme. Langtids udsættelse af høje temperaturer vil forkorte levetiden for elektriske komponenter, skade internt batteri, og/ eller bøje/smelte plastik. Udsæt ikke enheden og dens komponenter for ekstrem kulde. Ujævne temperaturforandringer kan medføre fugt inden i enheden eller komponenter kan knække hvilket medføre skade til de interne komponenter eller skærm. Tab, slå eller ryst ikke enheden. Gøres dette kan det medfører skade til enheden og gøre garantien ugyldig. Forsøg ikke at åbne eller demontere enheden. Gøres dette vil garantien være ugyldig. Hvis der er problemer med enheden, konsulter venligst en distributør eller autoriseret reparations facilitet. Brug ikke hårde kemikalier, rengøringsmidler eller stærke vaskemidler for at rengøre enheden. Ved benyttelse eller opbevaring af produktet, hold det væk fra elektromagnetiske og/eller radioaktive områder/udstyr. Brug ikke skarpe objekter når du operere LCD touch skærmen, da den er meget nem at ridse. Ved brug, benyt venligst din fingerspids eller touch pinden som er vedlagt.

INDHOLD. Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion. Funktioner og menuer. Andre funktioner. Standard tilbehør Generel fejlbeskrivelse

INDHOLD. Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion. Funktioner og menuer. Andre funktioner. Standard tilbehør Generel fejlbeskrivelse Bruger manual INDHOLD Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion Basale funktioner Kalibretion Funktioner og menuer Hovedmenu Navigator Satellit signal modtagelse Musik Radio Indstillinger RDS DVD Apps

Læs mere

Bruger manual NISSAN QASHQAI & X-TRAIL

Bruger manual NISSAN QASHQAI & X-TRAIL Bruger manual NISSAN QASHQAI & X-TRAIL NB! Billederne i manualen kan variere fra dem på enheden. Det er kun designet, der kan se anderledes ud. Menu indholdet er det samme. INDHOLD Sikkerhedsforeskrifter

Læs mere

Introduktion til ARP 3. Generation Autoradioer

Introduktion til ARP 3. Generation Autoradioer Introduktion til ARP 3. Generation Autoradioer Efter mange års udvikling og samarbejde er vi endelig klar til at præsentere vores 3. generation modelspecifikke autoradioer. Der findes utallige producenter

Læs mere

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse BRUGSANVISNING Indhold 02 INDHOLD 03 INFORMATION 04 FRONT PANEL OVERBLIK 06 BAG PANEL OVERBLIK 08 BETJENING AF R5 08 INDSTILLING AF ALARM 09 INDSTILLING AF SLEEP TIMER 09 DIM 09 PRESETS 09 FAVOR 09 AUX

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Brugermanual. Navigation og Multimedia System

Brugermanual. Navigation og Multimedia System Navigation og Multimedia System Menu fra Chevrolet og Opel system. Brugermanual Indhold: Sikkerhedsforanstaltninger 2 Quick-guide til navigation 3-9 Frontpanel beskrivelse 10 Audio player funktioner 11

Læs mere

Navigation og Multimedia System. Menu fra Peugeot 508. Brugermanual

Navigation og Multimedia System. Menu fra Peugeot 508. Brugermanual Navigation og Multimedia System Menu fra Peugeot 508 Brugermanual Kære kunde. Tillykke med dit nye system. Vi vil gerne henlede opmærksomheden på en vigtig information. Du kan modtage en gratis kortopdatering

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO INDHOLD Funktioner... 3 Produkt beskrivelse... 4 DAB Tilstand... 4 FM Tilstand... 7 Alarm indstilling... 8 Standby... 10 2 Funktioner 1 STAND BY Tænd / Sluk radioen ON or

Læs mere

Din brugermanual BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 http://da.yourpdfguides.com/dref/2465365

Din brugermanual BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 http://da.yourpdfguides.com/dref/2465365 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Navigation og Multimedia system. Composition Media. Volkswagen Golf 7. Brugermanual

Navigation og Multimedia system. Composition Media. Volkswagen Golf 7. Brugermanual Navigation og Multimedia system Composition Media - Volkswagen Golf 7 Brugermanual Kære kunde. Tillykke med dit nye system. Vi vil gerne henlede din opmærk- - somhed på en vigtig information. Pas på det

Læs mere

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71)

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Indhold Billeder... side 1 Video... side 2 Lyd... side 3 Noter... side 3 SMS... side 4 Søg på internettet... side 5 Overføre filer fra telefonen

Læs mere

Navigation og Multimedia system. Composition color. Volkswagen Golf 7. Brugermanual

Navigation og Multimedia system. Composition color. Volkswagen Golf 7. Brugermanual Navigation og Multimedia system Composition color - Volkswagen Golf 7 Brugermanual Kære kunde. Tillykke med dit nye system. Vi vil gerne henlede opmærksomheden på en vigtig information. Pas på det nøglekort

Læs mere

DAB1+ Kære kunde, Tillykke med din nye DAB1+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser.

DAB1+ Kære kunde, Tillykke med din nye DAB1+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser. Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Brugermanual MP3 afspiller

Brugermanual MP3 afspiller Brugermanual MP3 afspiller Du kan downloade manualen via følgende link: http://www.accessionx.com/dow nload/manual_links/1331.pdf Importør: Accession ApS, Vandmanden 34, 9200 Aalborg SV 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning til Mini DVR Alarm

Brugervejledning til Mini DVR Alarm Brugervejledning til Mini DVR Alarm Indholdsfortegnelse Information om kameraet... 3 Grundlæggende funktioner.... 3 Diagram over kameraet.. 3 Kameraets tilslutninger samt indikatorer... 4 Knapper på kameraets

Læs mere

Introduktion til ARP 4. Generation Autoradioer med Android

Introduktion til ARP 4. Generation Autoradioer med Android Introduktion til ARP 4. Generation Autoradioer med Android Efter mange års udvikling og samarbejde er vi endelig klar til at præsentere vores 4. generation modelspecifikke autoradioer. Der findes utallige

Læs mere

MM030 Sweex-videograbber med USB-stik

MM030 Sweex-videograbber med USB-stik MM030 Sweex-videograbber med USB-stik Tak, fordi du har købt dette Sweex-produkt. Her hos Sweex bestræber vi os altid på at udvikle pålidelige, funktionelle, driftsikre og brugervenlige produkter af høj

Læs mere

700-serien. nüvi. Vejledning til lynstart. personlig rejseassistent

700-serien. nüvi. Vejledning til lynstart. personlig rejseassistent nüvi Vejledning til lynstart 700-serien personlig rejseassistent 2007 Garmin Ltd. eller dets datterselskaber August 2007 190-00859-56 Rev. B Trykt i Taiwan ADVARSEL: Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed

Læs mere

WOOFit HEADPHONE. Brugermanual

WOOFit HEADPHONE. Brugermanual WOOFit HEADPHONE Brugermanual 1 Tak! Tak fordi du valgte WOOFit Headphone med Bluetooth og Active Noice Cancellation fra SACKit. Vi beder dig læse hele denne brugermanual grundigt, før du tager WOOFit

Læs mere

Quick Guide V8.0 - 1 -

Quick Guide V8.0 - 1 - Quick Guide V8.0-1 - Indholdsfortegnelse Generel information...3 Liveview...4 Optagelse af Videosekvenser...5 Afspilning af Videosekvenser...6 Menupanelet...7 Backup...11 Webcam...16 Trouble Shooting...21

Læs mere

Bakkamerafunktionen er en medhjælper; Producenten er ikke ansvarlig for uheld

Bakkamerafunktionen er en medhjælper; Producenten er ikke ansvarlig for uheld Strømforsyningen af denne enhed er 12V eneste (negativ jord), skal du ikke slutte den til 24V, ellers vil det beskadige denne enhed. Brug ikke systemet under kørslen. Vær venlig ikke at se programmer eller

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION DV2820EA i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Flerkanals-AV-receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning

Flerkanals-AV-receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning Flerkanals-AV-receiver STR-DN1020 Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning 1 Opsætning af højttalerne 2 Tilslutning af tv og andre enheder 3 Andre tilslutninger 4 Valg af højttalere

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Linio Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Linio Pocket 1. Vend Linio Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

guide til brugerflade

guide til brugerflade guide til brugerflade Baseret på opdateringen februar 2012 version 1.0 Velkommen til Zaptor Den nye Zaptor brugerflade er udviklet med henblik på at gøre det nemmere, hurtigere og mere simpelt at bruge

Læs mere

1. Detaljeret beskrivelse

1. Detaljeret beskrivelse Digital Diktafon Indhold 1. Detaljeret beskrivelse... 3 2. Specifikation... 4 3. Sæt batterier i... 4 4. Anvendelse... 6 4.1. Tænd/Sluk... 6 4.2. Optagelse... 6 4.4.1 Vælg optagelsestilstand... 6 4.4.2

Læs mere

Windows 7 Instruktionsvideo

Windows 7 Instruktionsvideo 1. Mus og tastatur (4:17) Du lærer vigtige taster på tastaturet at kende, samt hvordan du skal anvende musen i Windows 7. 2. Skrivebordet (4:39) Du lærer at arbejde med Skrivebordet i Windows 7 og kommer

Læs mere

Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon

Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon Tilslutning. Inden telefonen tages i brug, skal alle kabler og ledninger tilsluttes: 1. Spiralledning monteres i telefonrør og i telefon 2. Strømforsyningen tilsluttes

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave

Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave BRUGERMANUAL TIL iphone APP ØKOENERGI- OG SANITETSSYSTEMER Roth A/S Centervej 5 3600 Frederikssund Telefon: +45 47380121 Fax: +45 47380242 E-Mail: service@roth-nordic.dk

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS.

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Michael Pedersen (mike42dk) mike42dk@gratispoi.dk Juli 2009 Version 2.1 Jeg fralægger mig alt ansvar for den skade du kan komme til at forsage ved din GPS,

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

1. INDLEDNING 3 2. OPLADNING AF SCALA RIDER 5 3. CARDO COMMUNITY PLATFORM 5 4. KOM GODT IGANG 6 4.1 GENERELLE FUNKTIONER 6 4.2 STATUS LYS 6 4.

1. INDLEDNING 3 2. OPLADNING AF SCALA RIDER 5 3. CARDO COMMUNITY PLATFORM 5 4. KOM GODT IGANG 6 4.1 GENERELLE FUNKTIONER 6 4.2 STATUS LYS 6 4. 1. INDLEDNING 3 2. OPLADNING AF SCALA RIDER 5 3. CARDO COMMUNITY PLATFORM 5 4. KOM GODT IGANG 6 4.1 GENERELLE FUNKTIONER 6 4.2 STATUS LYS 6 4.3 AUDIO KILDER OG PRIORITETER 7 4.4 OPSÆTNING 7 4.5 VOICE MENU

Læs mere

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual OM Solceller Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual Læs venligst denne instruktion grundigt igennem, før du bruger den. 1 Produkt introduktion: Denne controller er en slags intelligent

Læs mere

Brugsanvisning IA223 DAB radio med ipod dock

Brugsanvisning IA223 DAB radio med ipod dock Brugsanvisning IA223 DAB radio med ipod dock IA223 oversigt Denne side viser en oversigt over hvad der følger med IA223. Kontakt venligst forhandleren hvis nogle af disse ting mangler i kassen. UK strøm

Læs mere

DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD

DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD Denne guide er lavet for at forklare lidt dybere hvad de enkelte menupunkter betyder, og hvilke fordele der måtte være ved at ændre i dem. Kanal redigering m.m. Under

Læs mere

Brugermanual VST VOH-1200DV

Brugermanual VST VOH-1200DV Brugermanual VST VOH-1200DV IR-øje for fjernbetjening styrer forbindelsen mellem fjernbetjening og skærm Trådløse infrarøde hovedtelefoner styres af IR-sensor i skærmen. Når TV-funktion skal bruges, vælges

Læs mere

1. Bluetooth Speakerphone

1. Bluetooth Speakerphone 1. Bluetooth Speakerphone Denne Bluetooth speakerphone i mini-størrelse er designet til at du kan nyde maksimal frihed ved trådløs kommunikation med den avancerede S.S.P-løsning med Ekko- og støjreduktioner,

Læs mere

Myfone iphone Guide. En guide til Flexfones Myfone App til iphone.

Myfone iphone Guide. En guide til Flexfones Myfone App til iphone. Myfone iphone Guide En guide til Flexfones Myfone App til iphone. Indhold Introduktion 3 Download Flexfones app 3 Myfone 3 1.0 Login 3 2.0 Opkald 3 Omstilling 4 3.0 Direkte omstilling 5 4.0 Overvåget omstilling

Læs mere

Bemærk før brug: Bemærk i brug

Bemærk før brug: Bemærk i brug Brugermanual Bemærk før brug: Læs venligst manualen inden du tager produktet i brug. Ikke egnet til høj temperatur, høj fugtighed, dårlig varmeafledning eller vand. Når du bruger produktet, vil kølepladen

Læs mere

Nokia N76-1. Kom godt i gang. 9254309 2. udgave DA

Nokia N76-1. Kom godt i gang. 9254309 2. udgave DA Nokia N76-1 Kom godt i gang 9254309 2. udgave DA Taster og dele (med åbent cover og åben klap) Herefter kaldet Nokia N76. 1 Den højre covertast 2 Den midterste tast 3 Den venstre covertast 4 Sekundært

Læs mere

Brugsvejledning DANSK / ENGELSK

Brugsvejledning DANSK / ENGELSK Brugsvejledning DANSK / ENGELSK DANSK Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Pakkens indhold 4 3. Diagram 5 4. Betjening 6 4.1 Grundlæggende betjening 6 4.2 Parring med mobiltelefon 7 4.3 Multilink med

Læs mere

OVERENSSTEMMELSES ERKLÆRING

OVERENSSTEMMELSES ERKLÆRING OVERENSSTEMMELSES ERKLÆRING Vi, undertegnede, Firma: Adresse: TE-Group NV Kapelsestraat 61, 2950 Kapellen - BELGIEN erklære, at følgende udstyr: Produktnavn: Produkt Type: Mr. Handsfree Blue Easy Bluetooth

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

Hurtig brugervejledning

Hurtig brugervejledning Hurtig brugervejledning Før du starter Om denne vejledning Parrot foretrækker at lægge brugervejledningerne ud online i stedet for at få dem trykt for at begrænse papirforbruget og af hensyn til miljøet.

Læs mere

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING KOMMANDOOVERSIGT TIL BRUG PÅ WINDOWS COMPUTERE MED JAWS INTRODUKTION: Brailliant displays har indbygget BlueTooth og USB. BlueTooth anvendes til at forbinde

Læs mere

nüvi 1490TV lynstartvejledning

nüvi 1490TV lynstartvejledning nüvi 1490TV lynstartvejledning Sådan ser din nüvi ud Advarsel Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed og produkter i æsken med produktet for at se produktadvarsler og andre vigtige oplysninger. Tv-antenne

Læs mere

Drive connected. www.parrot.com

Drive connected. www.parrot.com Drive connected Navigation Apps Håndfri Musik Ekstra www.parrot.com Hvad er Parrot ASTEROID? Parrot ASTEROID er en serie af integrerede multimedie systemer, der er designet for det automotive miljø og

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

VEJLEDNING. Hastigheden for afspilning kan ændres og det er muligt at lave hurtig spring frem og tilbage

VEJLEDNING. Hastigheden for afspilning kan ændres og det er muligt at lave hurtig spring frem og tilbage VEJLEDNING DANDAS-TV Viewer er lavet til håndtering af TV-inspektion. (Skærm billeder og funktionalitet kan afvige fra den seneste version af programmet. DB adgang er ikke inkluderet) Programmet kan Indlæse

Læs mere

Brugervejledning Bluetooth-tilslutninger NX700E

Brugervejledning Bluetooth-tilslutninger NX700E Brugervejledning Bluetooth-tilslutninger NX700E Bluetooth-tilslutninger Bluetooth-profiler Dette system arbejder med Bluetooth trådløs kommunikationsteknologi. Enheder med Bluetooth-funktioner kan uden

Læs mere

Indhold. 12 Sleep timer 2 DK

Indhold. 12 Sleep timer 2 DK DAB+ RADIO User manual Mode d emploi Bedienungsanleitung Instructiehandleiding Betjeningsvejledning Bruksanvisning Käyttöohje Istruzioni per l uso Manual del usuario Manual do utilizador Indhold 02 INDHOLD

Læs mere

Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S. ClearNote +

Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S. ClearNote + Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S + + Vejledning til + Brugervejledning version 7.2.1 Copyright 2006 by Optelec, The Netherlands og ScanDis A/S All rights reserved. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

HD 2850-ST. Kom hurtigt i gang. med din HD Entertain Mini. Endnu bedre tv. 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49

HD 2850-ST. Kom hurtigt i gang. med din HD Entertain Mini. Endnu bedre tv. 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49 HD 2850-ST Kom hurtigt i gang med din HD Entertain Mini Endnu bedre tv 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49 resolution 2850 manual 1 Pakkens indhold Kontroller, at pakkens indhold er komplet,

Læs mere

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus Babyalarm MBF 8020 DK 1.. INDHOLD 1 x sender med integreret oplader, 1 x modtager, 1x ladestation for oplader 2 x strømforsyninger, 2 x specielle opladte batteri pakker 1 x Bruger manual 2.. KOMPONENTER

Læs mere

Kom godt i gang med. Motorola TV boks. med harddisk

Kom godt i gang med. Motorola TV boks. med harddisk Kom godt i gang med Motorola TV boks med harddisk Tillykke med din nye TV boks med harddisk Det er nemt både at installere og indstille din nye TV boks. Følg guiden og oplev alle de spændende og nye funktioner.

Læs mere

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone Dockingstation med forstærker til ipod/iphone D2 Brugsanvisning Dockingstation med forstærker til ipod/iphone ADVARSEL: Anvend ikke dette (polariserede) stik med en forlængerledning, stikdåse eller en

Læs mere

Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart.

Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart. Side 1 Gratis program til at transponere lydfil og gemme den, link og vejledning Ole Skou 2009 Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart Gratis program til at transponere

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Opdatering af Windows XP

Opdatering af Windows XP Opdatering af Windows XP For at sikre computeren mest muligt er det en god idé at opdatere sit styresystem jævnligt. Det anbefales, at man mindst en gang om ugen kontrollerer for opdateringer til sit styresystem,

Læs mere

Digital trådløst HD videoovervågning MODEL:SV-5200. www.secvision.dk

Digital trådløst HD videoovervågning MODEL:SV-5200. www.secvision.dk Digital trådløst HD videoovervågning MODEL:SV-5200 www.secvision.dk Funktioner : HD kameraer med indbygget IR lys op til 10 meter IR lys. 9 TFT LCD Minotor (800 x 480) To vejs lyd funktion Scan funktion

Læs mere

Combo modtager TS 1232 CXCI

Combo modtager TS 1232 CXCI BRUGERVEJLEDNING DANSK Combo modtager TS 1232 CXCI Canal Digital TS 1232 CXCI 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Fjernbetjeningens funktioner... side 3 2. Betjening af knapper på modtagerens front... side 4 3. Installation...

Læs mere

Manual til Elegant DK190

Manual til Elegant DK190 Manual til Elegant DK190 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Forside... 8 Bagside... 9 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen...

Læs mere

IPAD VEJLEDNING INDHOLD

IPAD VEJLEDNING INDHOLD 1 IPAD VEJLEDNING INDHOLD FØRSTEGANGSOPSÆTNING...2 TILGÅ DET TRÅDLØSE NETVÆRK...4 OPSÆTNING AF E-MAIL...5 E-MAIL-FUNKTIONER...6 KALENDERFUNKTIONER...7 INSTALLER NYE PROGRAMMER...8 FÅ MERE UD AF DIN IPAD...10

Læs mere

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8. For primære

Læs mere

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt.

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. GSM Dørtelefon Installation manual Bruger manual Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. Tlf.: +45 86161617 Mobil: +45 40200001 Side 1 GSM Dørtelefon Version

Læs mere

iphone Brugerhåndbog Til ios 4.2-software

iphone Brugerhåndbog Til ios 4.2-software iphone Brugerhåndbog Til ios 4.2-software Beskeder 9 Sende og modtage sms'er ADVARSEL: Du kan finde vigtige oplysninger om, hvordan du kører sikkert, i Vejledning med vigtige produktoplysninger på support.apple.com/da_dk/manuals/

Læs mere

FAQ. 6. Er lithium-ion batterier klassificeret som farligt gods? Ja, jf. lovgivningen er lithion-ion batterier klassificeret som farligt gods.

FAQ. 6. Er lithium-ion batterier klassificeret som farligt gods? Ja, jf. lovgivningen er lithion-ion batterier klassificeret som farligt gods. FAQ Generel information om Leitz mobilladere: 1. Hvor længe holder 3-i-1 lader/transportable USB lader: Alle Leitz ladere er traditionelle batterier som typisk anvendes i laptops, smartphones og lignende

Læs mere

JABRA SPORT Pulse wireless

JABRA SPORT Pulse wireless JABRA SPORT Pulse wireless Brugermanual jabra.com/sportpulsewireless 2014 GN Netcom A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Jabra er et registreret varemærke tilhørende GN Netcom A/S. Alle andre varemærker

Læs mere

1. INDLEDNING 3 2. OPLADNING AF SCALA RIDER 5 3. CARDO COMMUNITY PLATFORM 5 4. KOM GODT IGANG 6 4.1 GENERELLE FUNKTIONER 6 4.2 STATUS LYS 6 4.

1. INDLEDNING 3 2. OPLADNING AF SCALA RIDER 5 3. CARDO COMMUNITY PLATFORM 5 4. KOM GODT IGANG 6 4.1 GENERELLE FUNKTIONER 6 4.2 STATUS LYS 6 4. 1. INDLEDNING 3 2. OPLADNING AF SCALA RIDER 5 3. CARDO COMMUNITY PLATFORM 5 4. KOM GODT IGANG 6 4.1 GENERELLE FUNKTIONER 6 4.2 STATUS LYS 6 4.3 AUDIO KILDER OG PRIORITETER 7 4.4 OPSÆTNING 7 4.5 VOICE MENU

Læs mere

Quickguide til Waoo! TV-funktioner. Pause Start Forfra TV on demand Kanalbutik Waoo! Bio Netflix

Quickguide til Waoo! TV-funktioner. Pause Start Forfra TV on demand Kanalbutik Waoo! Bio Netflix Quickguide til Waoo! TV-funktioner Pause Start Forfra TV on demand Kanalbutik Waoo! Bio Netflix Få flere TV oplevelser HD så får du alle detaljer med Med HD får du krystalklart TV, så du lever dig ind

Læs mere

DAB2+BT. Kære kunde, Tillykke med din nye DAB2+BT, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser.

DAB2+BT. Kære kunde, Tillykke med din nye DAB2+BT, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser. DAB2+BT Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012 VLC-player Meget alsidig medieafspiller til din computer Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er VLC-player?...4 Hvorfor ikke bruge Mediaplayer fra Microsoft?...4 Hvilke filtyper kan afspilles?...4

Læs mere

BRUGSANVISNING BY0011 H610 CAL

BRUGSANVISNING BY0011 H610 CAL BRUGSANVISNING BY0011 CAL H610 FUNKTIONSOVERSIGT Gang reserve indikation Overopladning sikkerheds funktion Utilstrækkelig opladnings advarsels funktion (to-sekunders interval bevægelse) Energibesparende

Læs mere

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8.x. For primære instruktioner

Læs mere

Generel information ikke at installere

Generel information ikke at installere Quick Guide Indholdsfortegnelse Generel information...3 Hovedmenu...4 Kamera & Display funktioner...4 Optagelse...5 Fullscreen...6 Justering af lys & kontrast...7 Afspilning af Videosekvenser...8 Udskrivningspanelet...10

Læs mere

Vejledning til GSM alarm sender

Vejledning til GSM alarm sender 1 Vejledning til GSM alarm sender SSIHuset Svane Electronic 2 Sikkerheds tips Brug kun dette produkt som foreskrevet her i vejledningen. Installer ikke senderen tæt på vand, fugt eller direkte varme. Forbind

Læs mere

Letanvendelig mobiltelefon

Letanvendelig mobiltelefon DCP50 Deltaco TALA Enkel Letanvendelig mobiltelefon DK Brugervejledning Indhold af pakken Introduktion Velkommen til din nye DELTACO ENKEL mobiltelefon. Den er designet til at være nem og bruge, men stadig

Læs mere

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Indledning... 2 2 Generelt for Håndterminalen... 3 2.1 Justering af Dato og Tid.... 3 3 Aflæsning... 6 3.1 Opstart... 6 3.1.1

Læs mere

Dansk. Multifunktionelt. Zoom Digitalkamera. Betjeningsvejledning

Dansk. Multifunktionelt. Zoom Digitalkamera. Betjeningsvejledning Dansk Multifunktionelt Zoom Digitalkamera Betjeningsvejledning ii INDHOLD Oversigt over knapper og funktioner... 1 Ikoner på LCD-displayet... 2 Klargøring... 2 Isætning af batterier... 2 Isætning af SD/MMC-kort...

Læs mere

Nokia 500-autonavigation Kom godt i gang

Nokia 500-autonavigation Kom godt i gang Nokia 500-autonavigation Kom godt i gang 9205371 3. udgave DA OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret PD-14 overholder de væsentligste krav og øvrige relevante bestemmelser

Læs mere

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15 smart-house Web-Server Manual CARLO GAVAZZI AS, PB 215, NO-3901 Porsgrunn Telefon: 35 93 08 00 Telefax: 35 93 08 01 Internet: http://www.carlogavazzi.no E-Mail: gavazzi@carlogavazzi.no 1 of 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning til trådløst bilsæt (CK-1W) 9355972 2. udgave

Brugervejledning til trådløst bilsæt (CK-1W) 9355972 2. udgave Brugervejledning til trådløst bilsæt (CK-1W) 9355972 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet CK-1W er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken.

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. ViTal Sådan læses op med ViTal Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. Disse knapper er aktive, når du åbner ViTal og bruges til oplæsning

Læs mere

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide LEOGICS Pen-tablet Hurtig installationsguide Velkommen Tak for købet af LEOGICS PT-1001 Pen-tablet. Du vil opdage hvor nemt det er at styre din computer ved brug af en digital pen i stedet for en mus.

Læs mere

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Herunder vises forskellige måder hvorpå man kan installere sin Android APP for Valtronics undendørs kamera. 1) Søg og installer din Android mobil APP via Play

Læs mere

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14 EL-PAS -Cruise II ANDROID Diagnostic og Toolbox Instruktion LP www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S Side 1 / 14 Indhold Denne vejledning indeholder instruktion til brug af Cruise Android App, hentet fra Android

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Telenor Dialer.... 5 Telenor Dialer og OneNumber.... 6 Telenor Dialer og OneNumber Mobile.... 6 Faciliteter i Telenor Dialer...7 Installation

Læs mere

Brugervejledning til Echo Smartpen

Brugervejledning til Echo Smartpen Brugervejledning til Echo Smartpen VIGTIGT START HER! Livescribe Danmark ønsker dig tillykke med købet af din nye Echo Smartpen For at opnå den bedste brugeroplevelse med din nye Echo Smartpen er det vigtigt

Læs mere

FREMGANGSMÅDE VED FEJLAFHJÆLPNING SD-NAVI (version 1.00)

FREMGANGSMÅDE VED FEJLAFHJÆLPNING SD-NAVI (version 1.00) 1 - INDHOLDSFORTEGNELSE Kundens reklamation Diagnose Overblik og pinout Kap. 2 Generelt funktionsproblem Kap. 3 Ingen betjening eller ingen opstart (sort skærm): Kap. 3-1 Knap inaktiv Kap. 3-2 Berøringsskærm

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

GPS 302 Junior/Senior telefon Bruger manual

GPS 302 Junior/Senior telefon Bruger manual GPS 302 Junior/Senior telefon Bruger manual 08.11.2012 Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm import.dk Servicetelefon: 8748 6000 Tillykke med din 302 GPS Junior / Senior telefon med indbygget GPS Sporing.

Læs mere