Grønspættebogen på Kruse. - En guide til dig, der går på Kruse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grønspættebogen på Kruse. - En guide til dig, der går på Kruse"

Transkript

1 Grønspættebogen på Kruse - En guide til dig, der går på Kruse

2 Velkommen på Kruses gymnasium Velkommen til et gymnasium, der vil noget med dig. Vi glæder os alle på skolen til at tage imod dig. Gymnasiet vil for de fleste blive både hårdt, udviklende og skægt. Du vil møde nye lærere og nye kammerater. Der bliver meget nyt, du skal forholde dig til i den kommende tid. Derfor har vi skrevet dette lille hæfte til dig, som vi håber, at du vil benytte flittigt. Vi har bygget det op omkring skolens værdigrundlag, som vi mener, det er vigtigt, at du kender vi mener nemlig noget med det. Ej at synes men at være står som overordnet princip for Marie Kruses Skoles værdigrundlag, der bygger på tre søjler: - Faglighed, fordybelse og samarbejde - Omsorg for den enkelte i respekt for fællesskabet - Udvikling og fornyelse med afsæt i traditioner På de efterfølgende sider kan du også læse om lektielæsning, fraværsregler, eksamen, elevudvalg og meget andet. Hvis der er noget, du mangler svar på, skal du aldrig holde dig tilbage med at komme og spørge. Jeg ønsker dig et godt gymnasieforløb. Carsten Gade Rektor

3 Ej at synes - men at være Hvorfor gå i gymnasiet? Du har valgt at gå i gymnasiet. Det er et vigtigt valg, du har truffet, som vil påvirke dit liv fremover. Du vil komme til at lære en masse nye ting, få en masse nye kammerater og udvikle dig fra at være en ung skoleelev til at være en voksen student, der er klar til at stå på egne ben, begynde studier, tage ud at rejse eller lignende. På Kruse vil du hurtigt opleve, at det ikke hjælper så meget at tro, at man kan det hele, hvis man ikke er klar til at gøre en indsats både for at lære noget og for at bidrage til, at alle synes, det er et rart sted at være. Derfor vær parat til at lære, vær nærværende og aktiv i timerne og vær en god kammerat! Faglighed, fordybelse og samarbejde Ansvar for egen læring og for fællesskabet I gymnasiet bliver du voksen! Det betyder, at vi stoler på dig og ikke vil behandle dig som et barn men det betyder også, at vi forventer, at du selv kan tage ansvar for at lære noget. Det er altså ikke for vores skyld, at du skal læse lektier, lave skriftlige afleveringer og deltage aktivt i timerne, men for din egen. Lærerne er superdygtige, men planlægger deres undervisning efter, at eleverne møder til tiden, har forberedt sig og ønsker at lære noget. Selv om det er dit ansvar, at du lærer noget, har du også et medansvar for klassen. Læring foregår bedst i fællesskaber, hvor alle er glade og trygge og ønsker at hjælpe hinanden. Derfor er det ikke kun dit eget problem, hvis du ikke deltager aktivt i det faglige fællesskab. Du snyder dine kammerater for de vigtige pointer og synspunkter, som du kunne fremføre eller måske blot for de forståelsesspørgsmål, som alle tænker over, men ingen tør stille. Husk også, at du i gruppearbejde har et ansvar for at få gruppen til at fungere og at du selv kan få meget ud af det. Hvis du sidder i gruppe med nogle meget dygtige klassekammerater, kan de hjælpe dig med mange ting og hvis du er den dygtige, lærer du måske allermest ved at skulle forklare dig over for dem, der har sværere ved tingene. Og måske stiller de lige de spørgsmål, der gør, at du ser helt anderledes på emnet. Forbered dig til timerne! Der er forskel på, hvordan man lærer bedst. Men der er ingen, der lærer uden at yde en indsats. Øvelse gør mester. Det gælder også lektielæsning og gode noter.

4 Lav lektier/forberedelse med en blyant eller et skriveprogram i hånden 1) Sæt dig et sted, hvor du ikke bliver forstyrret hele tiden. 2) Læs materialet, teksten, opgaven igennem hvis det er en kopi, så skriv i den. 3) Er der noget, som du ikke forstår? Skriv det ned, så du kan spørge læreren i timen. 4) Skriv de vigtigste begreber, nøgleord, stoffer, formler ned - forklar dem med dine egne ord. Lav nogle spørgsmål til indholdet, som du selv kan svare på. Nogle lærer bedst ved at a. skrive ned stikord, mindmaps eller andet b. tegne/ visualisere begreber og strukturer c. øve remser d. præsentere/forklare stoffet for andre dine forældre, hunden, spejlet vil gerne lytte! Du skal finde din måde. Deltagelse i timerne Hvis du har forberedt dig og læst lektien, kan du deltage aktivt i timerne. Hvis ikke du har forberedt dig, kan det været meget svært at deltage og følge med i timerne, og dit udbytte af timerne bliver med sikkerhed mindre. Vær ikke bange for at stille dumme spørgsmål der er helt sikkert andre end dig, som synes, det er svært. Jo mere du spørger, jo flere svar får du. Organisering hvordan planlægger du din tid bedst? Skaf en lektiebog evt. på computeren eller telefonen. Læg en plan for din arbejdsuge. Hvornår på dagen har du tid og energi til at lave lektier? Du skal have afsat tid til forberedelse alle hverdage. Læg en plan for dagens lektier. Hvor lang tid forventer du, at du skal bruge pr. fag? du kan forvente at der er min. forberedelse pr. modul. Skriftlige opgaver er fra semestrets start lagt ind i Ludus, så du også kan planlægge, hvornår de skal laves i forhold til de daglige lektier.

5 Pc-brug I gymnasiet forventer vi, at du har en bærbar pc, som du kan tage med, når det er nødvendigt, og bruge den på forsvarlig vis. Mange elever har deres pc med hver dag og bruger den til at tage noter, søge viden, lave opgaver osv. i timerne. I frikvartererne kan man naturligvis også spille, tjekke facebook m.v., men det må ikke foregå i timerne. Det er især et forstyrrende element for mange, hvis der sidder elever og spiller pc-spil i timerne. Derfor har vi indført regler, der skal forhindre pc-spil i timerne: Lærerne kan bede om, at pc ere skal være slukket i en konkret time og har også ret til at konfiskere din pc resten af dagen. Hvis du fortsat ikke kan styre din pc-brug, kan du blive indkaldt til samtale på kontoret og evt. få forbud mod at medbringe pc i skolen i op til flere uger. Fortsætter misbruget vil vi tage en drøftelse også med dine forældre og overveje, om fortsat skolegang på Kruse er det rigtige for dig. Skriftlige afleveringer I gymnasiet er der MANGE skriftlige afleveringer. Det er vigtigt, at du får dem lavet til tiden! Ellers kommer du bagud fagligt og vil opleve, at du pludselig er druknet i afleveringer. Især sidst på året kan der være mange, for det er her, du kan vise, hvad du har lært! De skriftlige afleveringer registreres i Ludus. Opgaverne får tildelt elevtid, som er den tid, du forventes at bruge på at lave en grundig og gennemarbejdet besvarelse. Mindre opgaver er typisk på 2-3 timer, større på 5-7. Historieopgaven (DHO) i begyndelsen af 2.g er på 15 timer, studieretningsopgaven (SRO) i 2.g er på 20 timer og studieretningsprojektet (SRP) i 3.g er på 50 timer. I en typisk uge vil der være skriftlige afleveringer på i alt op til 10 timers elevtid, men i nogle uger kan der være mere så det er vigtigt, at du går i gang i tide og i det hele taget prioriterer din tid, så du ikke altid laver opgaverne sidste aften inden deadline.

6 Hvis du er i tidnød, kan du efter aftale med din lærer få udsættelse, men vær opmærksom på, at du ikke skubber for mange opgaver foran dig. Nogle af dine opgaver skal du lave på skolen sammen med andre elever og din lærer. Det hedder omlagt skriftlighed. Hvis du kommer bagud med dine afleveringer, kan skolen beslutte at sætte dig i skrivefængsel. Det betyder tvungen deltagelse i lektiecafeerne, hvor du skal lave de manglende afleveringer. Du skal selv lave dine afleveringer! Dvs. du må ikke kopiere fra dine kammeraters opgaver, hente opgaver på nettet eller hugge afsnit fra andre uden at angive dette med citationstegn og kildeangivelse. Du må heller ikke bruge oversættelsesprogrammer eller lignende. Det er dårlig læringsstil for dig - og spild af din og lærernes tid, hvis de skal rette noget, du ikke selv har lavet. Derfor har skolen regler for snyd, og vi slår hårdt ned på det: første gang skal du lave opgaven om, og du får en advarsel, anden gang bliver du bortvist i op til en uge og en evt. tredje gang kan du blive bortvist fra skolen. Snyd ved eksamen medfører øjeblikkelig bortvisning. Fraværsregler På Kruse er der ikke noget, der hedder lovligt fravær. Det er dit ansvar og din pligt at komme, når der er undervisning, og sørge for at få lavet de skriftlige afleveringer. At gå i gymnasiet er som at have et job. Man er der, når man ikke er syg, og man holder ferier i de aftalte perioder. Det er vigtigt både for dig selv og dine kammerater, at du møder op. For meget fravær kan få meget alvorlige konsekvenser. Lærerne krydser fremmøde af ved hvert modul.

7 Omsorg for den enkelte i respekt for fællesskabet Klassen som arbejdsrum Nogle tror, at den traditionelle elevrolle består i at snyde læreren og kravle over, hvor gærdet er lavest. Og at læreren er en slags opsynsmand, som skal sørge for, at eleven ikke snyder. Det pjat gider vi ikke, for man kan ikke tvinge elever til at lære. Det er til syvende og sidst dig, der skal lære noget, og det er dit ansvar, at du gør det. Sørg for at være professionel i din måde at være elev på præcis som du er, når du har et fritidsjob! Men du skal ikke stå alene med ansvaret. Som skole kan vi sørge for, at der er nogle fornuftige rammer for dit arbejde. Nogle af kravene, vi stiller, er så indlysende, at det burde være overflødigt at formulere dem. For det første er arbejdsro en forudsætning for, at du og dine kammerater lærer noget. Som hovedregel er småsnak med sidekammeraten, mens der bliver sagt noget i klassen, ikke smart. Det kan være, at I snakker om noget fagligt, som I helst vil ordne på tomandshånd for at undgå at spørge dumt. Men vær opmærksom på, at det kan virke forstyrrende på undervisningen. Respektér lærerens rolle som ordstyrer og lad i øvrigt være med at kæfte op og tale i munden på hinanden. Hvis du sms er eller er på facebook i timen, er dit fokus fjernet fra det, du skal lære, så det skal du bare lade være med. Uden at læreren behøver at sige det. Pc en er et vigtigt hjælpemiddel i mange fag. Og helt ærligt, vi ved jo alle sammen, at når man søger oplysninger, finder man tit links til noget mere spændende og knap så relevant. Behersk dig. Spil, Facebook, Youtube o.lign. er ikke tilladt. Der, hvor din professionalisme som elev kommer alvorligst på prøve, er i forbindelse med gruppearbejde. Der skal selvfølgelig være plads til, at I er sociale, det er en del af det gode samarbejde. Men det er vigtigt, at det faglige er i centrum. Og det er jeres fælles ansvar. Læreren er ikke længere ordstyreren, der sørger for ro i stedet er han/hun konsulenten, der kan give jer gode råd og faglig sparring. Ikke alle grupper er lige velfungerende. Og kemien er ikke altid lige god blandt gruppens medlemmer. Men som skole forventer vi, at du kan arbejde sammen med alle fra din klasse. Og gør det. Det er en del af din uddannelse at lære at arbejde sammen med andre.

8 Nå ja, så kommer man selvfølgelig til undervisningen, med mindre man er syg eller har fået fri. Og til tiden. Man går ikke på toilettet i timerne. Eller spiser i timerne luften bliver tung og uappetitlig. Og man begynder ikke at pakke sammen før tid. Og der er i det hele taget mange ting, man bare ikke gør henne i skolen. Det kan måske virke lidt skrapt, når du ser det på tryk. Men tjek lige: de ting, du ikke må i skolen, ville du gøre dem på dit fritidsarbejde? Og det, skolen forlanger af dig, er det ikke naturlige krav på jobbet? Og skolen er trods alt dit rigtige arbejde. Og en investering i fremtiden. Så det er en rigtig god ide at passe det og gøre det godt. Klasserumskultur Du kommer til at tilbringe rigtig meget tid sammen med dine klassekammerater. I kommer forhåbentlig til at lære en masse, samtidig med at I også har det sjovt sammen. Men det er ikke noget, der kommer af sig selv, På Kruses Gymnasium tager vi hånd om den enkelte i respekt for fællesskabet. Og du skal være med til at gøre det. Det er vigtigt, at klassen fungerer både socialt og fagligt. Det er så lidt, der skal til for at ødelægge miljøet i klassen eller gøre skolen til et helvede for enkelte elever. Og i virkeligheden skal der ikke så meget til for at starte en positiv spiral. Du starter på en frisk i 1.g. Nogle af jer kender hinanden fra tidligere. Men lad være med at slæbe gamle konflikter med, for I skal fungere i en ny sammenhæng. Så giv dem, der har kvajet sig, en ny chance. Hvis I er en gruppe, som har haft det rigtig godt sammen, så lad være med at isolere jer, men giv de andre fra klassen mulighed for at være med i fællesskabet. Det er aldrig sjovt at stå udenfor, og de fleste fællesskaber har brug for nyt blod, så det er en fordel for alle parter, hvis kulturen i klassen er inkluderende.

9 Du har hørt en masse om, hvordan der er i gymnasiet, men det er noget andet selv at være der. Jeres forventninger til gymnasiet er forskellige, men langt de fleste er sårbare, når de starter i 1.g, så tænk over, hvad du siger. Hvis nogen for eksempel svarer dumt på lærerens spørgsmål, så lad være med at grine. Selv om det måske er af lettelse over, at det ikke var dig, der dummede dig, risikerer du, at den uheldige klassekammerat får en rigtig dårlig oplevelse. I værste fald mister kammeraten lysten til at gå i gymnasiet eller holder op med at svare på spørgsmål af frygt for at falde igennem og lærer derfor ikke rigtigt noget. Vær også forsigtig med at kommentere påklædning, hår, makeup og den slags. Det er ikke alle, der er lige tykhudede. Kodeordet er omtanke. Hvis du ikke ville bryde dig om, at andre sagde de ting, som du siger om dem, om dig selv, så lad være med at sige det! Mobning Ingen ønsker mobning, og på Kruse bryster vi os af, at alle elever kender hinanden og tager vare på hinanden. Vi har derfor tradition for, at nye elever modtages med interesse, nysgerrighed og venlighed af de gamle og ikke af grove ritualer eller hånlige kommentarer. Vi vil meget gerne fortsætte med at have en mobbefri skolekultur.

10 Mobning definerer vi som den systematiske udelukkelse af en eller flere personer af gruppens, klassens eller skolens fællesskab. Blandt unge sker dette oftest i form af enten nedladende kommentarer om udseende, vaner, interesser osv. eller som ignorering. Begge former gør meget ondt på den, det går ud over, og vi har alle et ansvar for at bekæmpe mobning. Tænk på, hvordan du bidrager til at gøre klassen til et trygt og godt sted for alle at være ved fx aldrig at tale dårligt om dine klassekammerater og ved at sørge for, at alle har mulighed for at deltage i fællesskabet på deres egen måde. Bidrag fx til, at det er ok, at der er forskellige holdninger til faglighed, politik, religion, sex, alkohol og tøj osv. osv. Og husk, at du har et medansvar for at gå imod dem, der udelukker andre! Det er ikke alle dine klassekammerater, du skal være best friends med. Men det er vigtigt, at der er plads til alle. Acceptér, at I er forskellige, og giv hinanden lov til at være det. Konflikter er uundgåelige, men så må du være med til at tage dem op. Tal med folk i stedet for at tale om dem. Tal med hinanden, før konflikterne udvikler sig og bliver uhåndterbare. Så er det lettere at sige tingene på en måde, der åbner for løsninger. Hvis tingene er kørt af sporet, kommer man let til at svine hinanden til i stedet for at tale sammen. Hvis du synes, at det her er lidt højtravende, så har du ret. Men vi mener det alvorligt. Dels er den rummelige samtalekultur i klasserummet en del af skolens værdigrundlag. Dels viser al erfaring, at elever, der har det godt sammen, lærer meget mere end elever, der er utrygge ved hinanden. Lærerteam og studievejledning Hver klasse har to teamlærere. Den ene teamlederen er din klasselærer. De to teamlærere har et særligt ansvar for at koordinere det faglige samarbejde i klassen, og de er samtidig din umiddelbare kontakt til resten af skolen. Klassens team har ansvaret for at udarbejde klassens studieplan og gennemgå den med dig. På Kruse har vi studieplaner, hvor du kan få dig et overblik over, hvad der skal ske i din klasse i det kommende semester/skoleår. Du kan se, hvad din studieretning går ud på, hvilke tværfaglige forløb der er planlagt, årets gang med større opgaver, AT-forløb og studieture osv. Studieplanerne skal du altid kunne se på skolens hjemmeside. Du kan henvende dig til klassens teamlærere om stort og småt, og enten kan de svare eller fortælle, hvem du så skal spørge. Du kan også henvende dig til dem med personlige problemer. Du kan også kontakte en af skolens studievejledere. De har kontor i lokale 315. Tjek deres træffetid på døren eller i Ludus. Hos studievejlederne kan du i fortrolighed tale om sociale og personlige problemer, og de kan evt. hjælpe dig videre i systemet, hvis du har det rigtigt svært. De kan sammen med vores uu-vejledere, der også bor i 315, også hjælpe dig til en anden uddannelse, hvis det viser sig, at gymnasiet ikke er noget for dig alligevel. Råd og

11 vejledning om videregående uddannelser kan du få af Studievalg København, der kommer på besøg med jævne mellemrum og kan kontaktes via Ludus. Ledelsen Rektor Carsten Gade er skolens øverste leder, mens den daglige ledelse af gymnasiet varetages af vicerektor Søren Helstrup, uddannelseschef Anne Kirstine Frandsen og gymnasiesekretær Annemette Baumann. Her kan du henvende dig om alt muligt om din uddannelse, skemaet, eksamen, SU m.v. Det er også her, du skal henvende dig, hvis du ønsker at klage. Vi giver beskeder til eleverne via Ludus samt på middagssamlingerne en gang om ugen det er derfor vigtigt, at du kommer til middagssamlingerne, hvor du også kan høre nyt fra andre klasser, elevudvalg osv. Oprydning m.v. Da skolen skal være et rart sted at være for alle (også for rengøringspersonalet), har du pligt til at rydde op efter dig både i det enkelte klasselokale og på fællesområderne (som fx kantinen og området uden for denne). Hvis dette ikke sker, skal der bruges for mange ressourcer, der så må tages fra skolens undervisningsmidler eller andre lignende områder. Hver klasse har på skift ansvaret for, at kantinen bliver ryddet op efter spisefrikvarteret. Det betyder ikke, at I skal rydde op i kantinen, men I skal sørge for at holde vagt, så alle elever husker at rydde op efter sig. Det fremgår af Ludus, hvornår det er jeres tur til at have kantinevagt. Din mor rydder ikke op efter dig heldigvis!

12 Udvikling og fornyelse med afsæt i traditioner På Kruse holder vi fast i gode traditioner og søger hele tiden at forny os. Du kan i forskellige udvalg være med til at udvikle nye traditioner og vedligeholde de gamle. Traditioner Les Lanciers: Gymnasiets gallafest, hvor der danses lancier. Café Kruse: Arrangementer fredag eftermiddag med forskellige temaer arrangeret af elever. Jule-klippe-klistre: Eleverne pynter skolen op til jul. Julefrokost: Hvert år i november, hvor skolens elever mødes til julefest. Sidste skoledag: Elevrevy, fodboldturnering og fælles middag for 3.g ere og deres lærere. Musical/teaterkoncert hvert andet år. Udvalg og projekter Elevråd: Har som formål at varetage elevernes interesser og holdninger over for lærerne, ledelsen og bestyrelsen. Festudvalg: Arrangerer Krusefester. Kontaktudvalg: Består af repræsentanter fra skolens øvrige udvalg, skolens ledelse og lærerrepræsentanter. Her diskuteres emner af interesse for hele gymnasiet. Film-udvalg: Arrangerer filmaftner for eleverne. Café Kruse-udvalg: Arrangerer Café Kruse-arrangementer. Operation Dagsværk: Elevernes egen oplysnings- og solidaritetsorganisation. Arbejder hvert år for et nyt uddannelsesprojekt. Miljøudvalget: Elever og lærere arbejder i fællesskab på at forbedre vores miljøprofil. Studieture 1.g: Introtur i august for klassen og fælles tur for hele 1g-årgangen til et sted i Danmark, evt. udvekslingstur med tysk eller fransk. 2.g forår: Studieretningsrejse. 3.g efterår: Sprogrejse med valgholdene for 2. fremmedsprog samt evt. øvrige valghold. Andre tilbud fra Kruse Frivillig idræt og musik, hvor der bl.a. er mulighed for at øve i skolens øvelokale. Lektiecafé.

13 Årets gang på Kruse August September 1.g 2.g 3.g Fælles Introdage Krusefest Introtur Forældremøde Historieopgave Innovationsdag Innovationsdag Studievalg Kbh Efterårsferie AT-årsprøve Krusefest Sprogture Oktober NV-prøve AT Studieretningsdag November December Januar Februar Forældremøde Studievalg Kbh AT AP-prøve 1.karaktergivning Konsultation m team 1.karaktergivning Forældremøde Innovationsdag AT Studievalg Khb Valg af valgfag Marts AT 2.karaktergivning Terminsprøver Studieretningstur April Studieretningsdag Studieretningsdag Maj Juni 2.karaktergivning AT Årgangstur SRO AT 1.karaktergivning Studievalg Kbh Valg af SRP-emne SRP AT-eksamen begynder Uddannelsesmesse 2.karaktergivning Terminsprøver Operation Dagsværk Julefrokost Jule-klippe-klistre Juleferie Orienteringsaften Vinterferie Påske Sidste skoledag Årskarakterer Kulturel aften Eksamen og årsprøver

14 FAQ hyppigt stillede spørgsmål 1. Hvad er AP? Almen sprogforståelse er et sprogligt grundkursus, som afholdes i grundforløbet i 1.g, hvor du bl.a. får mulighed for at få de basale grammatiske færdigheder på plads, lærer lidt latin og bliver introduceret til sociolingvistik, sproghistorie m.v. Afsluttes med en prøve før juleferien. Der gives en karakter, der kommer med på eksamensbeviset. 2. Hvad er AT? Almen studieforberedelse er tværfaglige forløb, der bl.a. fokuserer på fagenes metoder. AT skal træne dine evner til at arbejde med flere fag i selvstændige undersøgelser. AT afsluttes med en eksamen i 3.g. 3. Hvordan får jeg bøger? Dine lærere sørger for, at du får udleveret bøger ved skoleårets start samt undervejs I forløbet. Du SKAL skrive under på, at du har lånt bøgerne, og du skal passe godt på dem. Hvis en bog bliver væk eller ødelagt, skal du erstatte den. 4. Hvor skal jeg aflevere mine bøger? Du kan aflevere dine bøger i bogafleveringsvogne ved bogkælderen. I eksamensperioden er der mulighed for at aflevere bøger forskellige steder. Vi sender oversigter over bøger, du skal aflevere, når skoleåret er slut. Du skal aflevere alle dine bøger, når du går ud. Du betaler for de bøger, du ikke afleverer tilbage i god stand. 5. Hvor må jeg stille min cykel? Du må parkere din cykel i cykelstativerne langs science, foran ved parkeringspladsen samt udvendig langs gymnastiksalene. Sørg for, at din cykel ikke rager ud på cykelstierne. Hvis du bare stiller din cykel i gården eller lign., fjerner pedellerne den og låser den inde, så du først kan hente den igen den efterfølgende morgen mellem Er der forældremøder? Ja. Vi har både forældremøder og -konsultationer. Der er forældremøde for 1.g ere med skolens ledelse, teamlærere og studievejledere i november, hvor vi introducerer bredt til grundforløbet og orienterer om valg af studieretning. I januar er der forældrekonsultation, hvor du og dine forældre kan få en snak med dine teamlærere om dine karakterer og din indsats. I 2.g er der ligeledes konsultation med klassens teamlærere.

15 7. Hvor kan jeg finde glemte sager? Glemt tøj ligger i Blue Heaven. Øvrige sager, fx mobiltelefoner, nøgler m.v. kan afhentes i receptionen. 8. Hvad er kantinevagt? Alle klasser har på skift ansvaret for at sikre, at kantinen ryddes op efter spisefrikvarteret og især sørge for at stolene sættes op. En kantinevagt varer en uge og fremgår af skemaet i Ludus. 9. Hvornår får jeg karakterer? I gymnasiet får du mange karakterer. Du får naturligvis karakterer ved alle eksamener. Du får løbende karakterer for de skriftlige afleveringer, du laver, dog ikke i 1g. Derudover får du standpunktskarakterer tre gange. Første gang er efter jul, anden gang er i begyndelsen af april, og tredje og sidste gang er årskaraktererne ved skoleårets afslutning. Alle karakterer er et øjebliksbillede, dvs. de skal afspejle dit niveau på det tidspunkt, karakteren gives. Lad være at tro, at du er sikret en god årskarakter, fordi du gjorde det godt i efteråret! Det er vigtigt, at du taler med dine lærere, hvis du ikke forstår, hvorfor du får det, du får, eller hvad du skal gøre for at få en bedre karakter. Du kan se dine karakterer i Ludus. 10. Hvordan får jeg gode karakterer? Gymnasiet lægger op til, at din egen arbejdsindsats er afgørende. Lav lektier, følg med, og markér i timerne. Hvis der er fag eller emner, du har svært ved, så sig det til læreren. Hvis du gerne vil have højere karakter i et fag, så spørg læreren, hvad der skal til. 11. Har jeg en klasselærer? I gymnasiet har du 2 teamlærere knyttet til klassen. Dem kan du altid kontakte, hvis du har spørgsmål, også af social eller privat karakter. Den ene er teamleder og fungerer også som en slags klasselærer.

16 12. Hvad hvis jeg har svært ved at lave lektier hjemme? På skolen er der jævnligt tilbud om lektiecafé, hvor du kan sidde sammen med nogle andre og evt. få hjælp af en lærer. Det er meget vigtigt for dig at få nogle gode vaner omkring lektier fra starten af din gymnasietid. Lav en god plan eller et system, som du kan bruge. Du kan også bruge skolens studiecentre, som er placeret forskellige steder på skolen. 13. Skal jeg have madpakke med? Du vælger selv, om du vil have madpakke, frugt eller anden mad. Kruse har en velfungerende kantine med et stort, sundt og varieret udvalg. 14. Hvad er middagssamling? Hver mandag er der middagssamling, hvor alle elever, ledelsen og enkelte lærere mødes i kantinen fra kl Her er der vigtige beskeder fra udvalg, ledelsen og andre med noget på hjerte. Der er ofte indslag i form af musik, powerpoints fra studieture m.v., så det er vigtigt, du er der, så du kan følge med i skolens liv. Hvis du vil bidrage, skal du kontakte Carsten eller evt. Søren og Anne senest dagen før, så vi kan nå at planlægge det og evt. skaffe udstyr. 15. Hvad er NV? Naturvidenskabeligt grundforløb er en introduktion til de naturvidenskabelige fag. Afsluttes med en prøve efter efterårsferien. Der gives en karakter, der kommer med på eksamensbeviset 16. Hvad hvis jeg har spørgsmål om pc, koder, netværk og lignende? Hos Michael Hauberg i lokale 312 kan du få adgang til skolens trådløse netværk, unilogin m.v. Har du glemt din kode til Ludus skal du på kontoret, hvor Annemette, Anne eller Søren kan hjælpe dig. 17. Må jeg ryge? Nej! Rygning er forbudt på skolens område. Elever, der ryger, må gøre dette på bænken ved cykelstien. Rygning er heller ikke tilladt ved fester mv. 18. Hvordan får jeg et skab? Elevrådet styrer skolens elevskabe. Tal med elevrådet, om du kan få et skab. Formænd for elevrådet er pt. Siff Petersen 3m og Simone Flindhardt 3t.

17 19. Hvordan kan jeg se mit skema og lektier? Du skal logge ind på Ludus, hvor du kan se fag, lokaler og lektier. Der er også mulighed for at skrive til lærere og elever. Tjek jævnligt dit skema, da der tit er ændringer. 20. Hvordan får jeg et studiekort? Elevrådet sørger også for studiekort. På første skoledag får du taget billede, som bruges til kortet. 21. Hvad hvis jeg har spørgsmål omkring studieretningskift, opgradering eller valg af fag? Du kan altid spørge Søren og Anne på kontoret. Døren er som regel åben. Hvis det handler om indholdet af faget, så spørg en faglærer. 22. Hvad koster studieturene? Du skal selv betale for studieture og andre ekskursioner. Beløbene trækkes via skolepengene. Det eksakte beløb afhænger af, hvilke sprogfag og studieretninger du har valgt. Vælger du studieretninger med humanistisk-sproglig profil er det lidt dyrere, da de ofte vil rejse længere væk. Typisk skal du forvente at bruge mellem kroner over tre år. 23. Hvordan får jeg SU? Hvis du er over 18 år og opfylder bestemte krav, kan du få SU. Tal med gymnasiesekretær Annemette Baumann om det nogle måneder, før du fylder 18. Du kan læse om SU-reglerne på Her kan du også skaffe dig en nem-id. 24. Hvad hvis jeg bliver syg? Det er i udgangspunktet dit ansvar at komme til timerne. Hvis du er syg i kort tid, kan du give en besked om det i Ludus. Ved længerevarende sygdom kontaktes skolen. 25. Hvad hvis jeg har brug for nogle særlige hensyn eller har private problemer? På skolen er der en studievejledning, hvor du kan tale med gode og erfarne folk, som gerne vil hjælpe dig. De har tavshedspligt, men nogle gange kan det være godt, at lærerne kender til din situation. Se studievejlederkontorets opslag for tider. Du kan også tale med dine teamlærere om det. 26. Hvad er særlige vilkår? Elever, der ikke kommer til timerne og ikke laver deres skriftlige afleveringer, kan af skolen blive sat på særlige vilkår. Det betyder, at de skal til eksamen i alle fag, de afslutter det pågældende år, samt at de ikke får årskarakterer. Det kan være meget hårdt at skulle til så mange eksamener, så sørg for at passe din skolegang.

18 27. Hvornår er der timer og frikvarter? Hvert modul varer 95 minutter. Første modul er fra Andet er fra Der er en halv times frokostpause. 3. modul begynder og slutter modul er fra Der er ingen klokke, som ringer. Det er dit ansvar at holde øje med og at komme til tiden. Læreren kan vælge at give en kort pause i løbet af et modul, på et givet tidspunkt. På Ludus bliver fremmøde og fravær registreret af din lærer. Det er også lærerne, der afgør, hvornår timen er startet, og om du kommer for sent. Læreren giver dig fravær for de minutter, du kommer for sent. 28. Hvor længe er skolen åben? Hvis der ikke er særlige arrangementer, kan du komme ind på skolen fra kl Du kan normalt blive på skolen indtil kl. 17, hvis du fx vil lave lektier eller lignende.

19 Eksamen på Kruse Antal prøver/eksamener Mundtlige eksamener Efter 1.g kan der blive mundtlig eksamen i fag, der afsluttes. Det kan være naturvidenskabeligt fag på C-niveau, kunstnerisk fag på C-niveau, samfundsfag på C-niveau eller matematik på C-niveau. Tages et af disse fag på et højere niveau på et senere trin, bortfalder en eventuel eksamen og erstattes af en anden, dog ikke nødvendigvis i samme fag. I 2.g kan der blive eksamen i afsluttende fag. Der tages højde for, at fag, der hæves i 3.g, ikke udtrækkes til eksamen i 2.g. Du skal have været til eksamen i mindst 2 fag efter 2.g. I 3.g skal du til mundtlig eksamen i AT. Til en fuld stx-eksamen skal der være aflagt i alt 9 prøver. Af disse 9 prøver, som inkluderer SRP og AT, skal mindst 3 være skriftlige (SRP fraregnet) og mindst 3 mundtlige. Mundtlige årsprøver Mundtlige årsprøver kan efter 1.g og 2.g aflægges i fag, der fortsættes. Det kan f.eks. blive i dansk, historie, engelsk, 2. fremmedsprog, eventuelt studieretningsfag, almen studieforberedelse eller fag, der hæves. Skriftlige eksamener Du skal til skriftlig eksamen i mindst 3 fag med skriftlig eksamen. Alt efter hvornår du afslutter faget, kan dette være i 2.g eller 3.g. I fag med skriftlig eksamen kan du regne med at skulle op enten skriftligt eller mundtligt eller begge dele. Eksamen i Almen Studieforberedelse kan blive placeret imellem de skriftlige eksamensdage eller som sidste eksamensfag. Skriftlige årsprøver Efter 1.g aflægges skriftlig årsprøve i matematik B og engelsk B. Efter 2.g aflægges skriftlig årsprøve i fag, man har på A-niveau (minus historie). Eksamensplanen for alle offentliggøres i maj først de skriftlige og efter sidste skoledag for 3g de mundtlige.

20 Sådan foregår de skriftlige eksamener og årsprøver DU SKAL SELV MEDBRINGE PC. Mød op i god tid til opstilling af apparatur og senest en halv time før tid. Ved enkelte eksamener er der gruppeforberedelse inden den starter, skal du også have sat din pc m.m. frem. Du afleverer som hovedregel din eksamensopgave elektronisk som pdf-fil. Håndskrevne bilag og opgaver kan dog også accepteres. Du har adgang til at printe kladder mv. fra skolens trådløse printer. Alle informationer om mødetid/-sted, afleveringsprocedurer mv. finder du på ludus i ugerne op til eksamen/prøven. Inden eksamen/prøven begynder, skal du aflevere din mobiltelefon. Dette er på eget ansvar, så det er måske smartest at lade den blive hjemme! Du må under ingen omstændigheder kommunikere med andre end vagterne under eksamen. Hvis du snyder, fx ved at være på internettet eller kommunikere med andre (uanset med hvem og om hvad), bliver du bortvist fra eksamen/prøven! Afleverer du din besvarelse før tid, skal du herefter straks forlade lokalet uden at medtage noget. Dvs. uden opgaveformulering, computer, hjælpemidler og mobiltelefon. Når prøvetiden er udløbet, og alle opgaver er indsamlet, kan du hente dine ting. Ingen forlader

21 lokalet den sidste halve time. Af hensyn til de elever, der ønsker at bruge hele prøvetiden, skal der være ro i eksamenslokalet. Kommer du for sent, skal du henvende dig på kontoret. Skolens ledelse vil så vurdere, om grunden til forsinkelsen er rimelig, og at det er udelukket, at du kan have fået oplysninger om opgaven - hvorefter du får lov til at gennemføre prøven - eller også bliver du bortvist fra den pågældende eksamen. Du skal selv medbringe de tilladte hjælpemidler! Det er tilladt at bruge en række forskellige typer af lommeregnere. Andre er forbudte. Spørg din faglærer. Når du ønsker at aflevere din besvarelse, skal du tilkalde en af de tilsynsførende, som kvitterer for modtagelsen på forsiden af omslaget og tjekker antallet af ark. Sådan foregår de mundtlige eksamener og årsprøver I alle fag også AT bliver du bedømt på de faglige mål. De faglige mål for de enkelte fag kan du læse på undervisningsministeriets hjemmeside: På skolens hjemmeside finder du undervisningsbeskrivelserne for alle de fag, du skal op i. De ligger under fanebladet undervisning. Din tid til eksamen fremgår af skemaet i Ludus. Bemærk, at eksamenstidspunktet kan ændres, så hold øje med din mødetid. Mød i god tid dvs. mindst 15 min. før eksamensstart. Hvis du kommer for sent til mundtlig eksamen, skal du henvende dig direkte til skolens ledelse. Vi vil derefter vurdere, om du har mulighed for at blive eksamineret senere på dagen. Ellers er du udelukket fra denne eksamen og kan først indstille dig til eksamen året efter. Hvis du er enig med en anden elev om at bytte tid, kan I gøre det efter aftale med jeres lærer. Nogle eksamener har forberedelsestid på skolen, andre har 24 timers forberedelse, hvor du arbejder hjemme. Det er forskelligt fra fag til fag, så sørg for at få talt med din lærer om, hvordan det foregår. De fleste eksamener indledes med, at du holder et oplæg, hvorefter der er tid til spørgsmål. Spørgsmål er en vigtig del af eksamen, så du skal ikke blive bekymret, hvis eksaminator og censor stiller spørgsmål. Tag dig tid til at tænke, inden du svarer, og bed gerne om at få det gentaget, hvis du ikke helt forstår det.

22 Hjælpemidler Du har selv ansvaret for at medbringe bøger, udleverede kopier, rapporter, opgaver, journaler og noter samt evt. lommeregner. Hvis du mangler bøger, skal du kontakte bogkælderen via Ludus. Alle hjælpemidler er tilladt under en prøve, dvs. både i forberedelsestiden og under eksaminationen, medmindre der af den konkrete læreplan fremgår begrænsninger heraf. Brug af kommunikation med andre under eksaminationen, herunder brug af internet, mobiltelefon og andet lignende udstyr, er imidlertid kun tilladt, når det følger af den konkrete læreplan. Brug af internet, mobiltelefon m.v. er normalt ikke tilladt i den forberedelsestid, der er på skolen! Medbring et ur til forberedelsen. Du kan jo ikke bruge din mobiltelefon som ur. Snyd og følgerne af ikke at overholde eksamensreglerne Snyd medfører bortvisning fra den pågældende eksamen (det betyder, at du i så fald først tidligst kan tage din eksamen året efter). Det er snyd - hvis du selv søger/får hjælp, eller hvis du giver andre hjælp under eksamen i det hele taget henvender dig til andre end vagterne. - hvis du anvender andet end de tilladte hjælpemidler ved eksamen. Der er forskellige regler for fagene! - hvis du har kommunikeret uretmæssigt med andre, ligegyldigt med hvem og om hvad. Sygdom og sygeeksamen Hvis du bliver syg til eksamen, skal du ringe til kontoret hurtigst muligt og søge læge. Vi skal have en lægeerklæring senest samme dag. Hvis du ikke har meldt dig syg og afleveret en lægeerklæring, bliver dit fravær betragtet som udeblivelse. Har du meldt dig syg, skal du til sygeeksamen. Denne vil normalt ligge efter sommerferien. Hvis du trods sygdom er mødt til en prøve og påbegynder eksaminationen, har du ikke mulighed for sygeeksamen.

23 Klager over karakterer eller eksamensforløb Hvis der er forhold under eksamen, du vil klage over, så skal du straks gøre opmærksom på dette ved henvendelse til rektor eller vicerektor, der vil vejlede om, hvordan man klager, og hvad man kan opnå/risikere ved en klage. Skriftligt begrundet klage skal derefter indgives senest 14 dage efter karakterens offentliggørelse/eksamens afholdelse. Den skriftlige klage skal afleveres til rektor/vicerektor. De samme regler gælder, hvis du vil klage over en årskarakter. Bogaflevering Sørg for at aflevere dine bøger, så snart du ikke skal bruge dem mere. Der står borde til aflevering forskellige steder på skolen, og du kan naturligvis også aflevere dem i bogkælderen. Alle bøger SKAL være afleveret torsdag efter sidste eksamen. Translokation og dimissionsfest Der er translokation i Farum Arena fredag efter sidste eksamen i juni, hvor alle studenter får deres eksamensbevis. Alle er velkomne. Der afholdes endvidere en dimissionsfest for alle studenter. Dette sker normalt onsdag efter sidste eksamen.

24

Grønspættebogen på Kruse. - En guide til dig der går på Kruse

Grønspættebogen på Kruse. - En guide til dig der går på Kruse Grønspættebogen på Kruse - En guide til dig der går på Kruse Velkommen på Kruse gymnasiet i Furesø kommune. Velkommen til et gymnasium, der vil noget med dig. Vi glæder os alle på skolen til at tage imod

Læs mere

ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM

ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for 2015-16 Ved evt. forsinkelse eller sygdom, ring straks til: Elisabeth: 51 39 75 66 eller Trine Enni: 61 94 85 22 RTG Side 1

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen 2015 Høng Gymnasium og HF Hvor finder jeg information om de enkelte fag? Det er god ide at vide besked om prøveformer og bedømmelseskriterier i de fag, man skal til eksamen i. Derfor

Læs mere

INDLEDNING... 3 VIGTIGE DATOER... 3 EKSAMENSFAG... 3 SKRIFTLIGE EKSAMINER OG ÅRSPRØVER... 4 MUNDTLIGE EKSAMINER/ÅRSPRØVER... 5

INDLEDNING... 3 VIGTIGE DATOER... 3 EKSAMENSFAG... 3 SKRIFTLIGE EKSAMINER OG ÅRSPRØVER... 4 MUNDTLIGE EKSAMINER/ÅRSPRØVER... 5 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 VIGTIGE DATOER... 3 EKSAMENSFAG... 3 SKRIFTLIGE EKSAMINER OG ÅRSPRØVER... 4 MUNDTLIGE EKSAMINER/ÅRSPRØVER... 5 Forberedelse... 6 Eksamination... 6 SÆRLIGE SITUATIONER...

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensreglerne gælder med virkning fra 1. maj 2005. De har deres baggrund i gældende love og bekendtgørelser for gymnasiet, herunder 3 i Bekendtgørelse om

Læs mere

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Maj 2016 Indhold 1. Afsluttende standpunktskarakterer... 1 1.1 Karakterskala... 1 1.2 Eksamener/årsprøver... 1 1.3 Karakterer... 2 2. Eksamensreglement og regler

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

Handelsgymnasiet Ribe HHX

Handelsgymnasiet Ribe HHX Handelsgymnasiet Ribe HHX Eksamensreglement 2015 1 En eksaminand, der overtræder skolens eksamensreglement, kan bortvises fra prøven. Det er altid og kun skolens ledelse, der kan beslutte at bortvise en

Læs mere

Sommereksamen 2016 på Viby Gymnasium

Sommereksamen 2016 på Viby Gymnasium Sommereksamen 2016 på Viby Gymnasium 1 Kære elev Du kan her finde mange regler og praktiske råd vedr. eksamen. Udover denne oversigt vil du kunne læse om det enkelte fag på Undervisningsministeriets hjemmeside

Læs mere

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole Skriftlige prøver Generelt 1. Det er aldrig lovligt at kommunikere med andre end eksamensvagterne under en skriftlig prøve. Og denne kommunikation

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF SOMMER 2016 Eksamensregler 2016 Skriftlig eksamen Vær helt sikker på hvor den enkelte prøve afholdes. Skriftlig dansk, engelsk A + B, matematik A + B + C afholdes på

Læs mere

HF/GS-EKSAMEN december 2015

HF/GS-EKSAMEN december 2015 HF/GS-EKSAMEN december 2015 information til kursister Kære kursist I denne folder finder du vigtige informationer om HF/GS-eksamen. Er der noget, du bliver i tvivl om, kan du enten spørge dine faglærere

Læs mere

h Ribe Handelsskole Ribe Handelsskole Hhx

h Ribe Handelsskole Ribe Handelsskole Hhx Ribe Handelsskole Hhx Eksamensreglement 2013 1 En eksaminand, der overtræder skolens eksamensreglement, kan bortvises fra prøven. Det er altid og kun skolens ledelse, der kan beslutte at bortvise en elev

Læs mere

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD 2016 HOLD DIG ORIENTERET Når hele eksamensplanen den 20. maj er offentliggjort, kan du se din personlige prøvekalender i Lectioskemaet (fag, dato, tidspunkt, lokale etc.) Du

Læs mere

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 1g Herlev Gymnasium og HF 2014

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 1g Herlev Gymnasium og HF 2014 OM EKSAMENSUDTRÆK for STX-elever Både skriftlige og mundtlige prøver er med i udtrækket. Reglerne om prøver i løbet af de 3 år er 1) der aflægges altid prøve i 3g i AT (mundtlig prøve) 2) der aflægges

Læs mere

Eksamensreglement og anvendelse af it

Eksamensreglement og anvendelse af it Eksamen og terminsprøver 2015/2016 Eksamensreglement og anvendelse af it INDHOLDSFORTEGNELSE EKSAMENSREGLEMENT Eksamensstart 3 Mødetid 3 Prøvestart 3 Prøvevagt 3 Hjælpemidler 4 Mundtlig eksamen 4 Sygdom

Læs mere

Eksamensreglement og anvendelse af it

Eksamensreglement og anvendelse af it Eksamen og terminsprøver 2014/2015 Eksamensreglement og anvendelse af it 2 INDHOLDSFORTEGNELSE EKSAMENSREGLEMENT Overtrædelse af eksamensreglementet 4 Eksamensstart 4 Mødetid 4 Tilsynsførende 4 Hjælpemidler

Læs mere

VID Gymnasier N.P. Jossiasensvej 44b Tlf EKSAMEN 2014 VID GYMNASIER

VID Gymnasier N.P. Jossiasensvej 44b Tlf EKSAMEN 2014 VID GYMNASIER VID Gymnasier N.P. Jossiasensvej 44b Tlf. 8758 0400 EKSAMEN 2014 VID GYMNASIER INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indstilling til eksamen 1 Eksamensperiode og prøvetidspunkter 2 Skriftelige eksamener

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

VID Gymnasier N.P. Jossiasens Vej 44E. Tlf EKSAMEN 2017 VID GYMNASIER

VID Gymnasier N.P. Jossiasens Vej 44E. Tlf EKSAMEN 2017 VID GYMNASIER VID Gymnasier N.P. Jossiasens Vej 44E Tlf. 8758 0400 EKSAMEN 2017 VID GYMNASIER INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indstilling til eksamen 1 Eksamensperiode og prøvetidspunkter 2 Skriftlige eksamener

Læs mere

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 2g

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 2g OM EKSAMENSUDTRÆK for STX-elever Både skriftlige og mundtlige prøver er med i udtrækket. Reglerne om prøver i løbet af de 3 år er 1) der aflægges altid prøve i 3g i AT (mundtlig prøve) 2) der aflægges

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Til- og framelding til eksamen... 3 2. Mødetidspunkter... 3 3. Prøvens start... 3 4. Konsekvenser af at komme for sent...

Læs mere

Eksamenshåndbog for HANDELSGYMNASIET 2015/2016

Eksamenshåndbog for HANDELSGYMNASIET 2015/2016 Eksamenshåndbog for HANDELSGYNASIET 2015/2016 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 INDLEDNING... 3 EKSAENS- OG ÅRSPRØVER... 3 EKSAINER TIL HHX-STUDENTEREKSAEN... 3 SKRIFTLIGE EKSAINER OG ÅRSPRØVER...

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2015

Eksamen forår og sommer 2015 Eksamen forår og sommer 2015 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

VID Gymnasier N.P. Jossiasensvej 44b Tlf EKSAMEN 2014 VID GYMNASIER

VID Gymnasier N.P. Jossiasensvej 44b Tlf EKSAMEN 2014 VID GYMNASIER VID Gymnasier N.P. Jossiasensvej 44b Tlf. 8758 0400 EKSAMEN 2014 VID GYMNASIER INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indstilling til eksamen 1 Eksamensperiode og prøvetidspunkter 2 Skriftlige eksamener

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende EKSAMEN Mød altid i god tid til en eksamen. Ved skriftlig eksamen skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start. Man skal altså møde senest

Læs mere

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14 Elevhæfte Tårnby Gymnasium & HF 1g Skoleåret 2013-14 Redaktionen afsluttet juni/2013 1 Elevhæfte for årgang 2013-2016 Dette hæfte er en oversigt over særlige forløb og opgaver i løbet af de tre år, du

Læs mere

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler.

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. (Vedtaget december 2008, redigeret september 2011) Gennem ordens- og studieregler vil vi gerne sikre at vi kan nå de mål og de værdier der er formuleret i skolens

Læs mere

Vigtige datoer. Eksamensorientering

Vigtige datoer. Eksamensorientering 2019 Vigtige datoer Fredag den 10. maj kl.15.00 offentliggøres de skriftlige prøver, og mundtlige prøver der afholdes før 24. maj. Torsdag den 16. maj kl. 15.00 offentliggøres hele eksamensplanen. Mandag

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Indhold Eksamensvilkår... 1 Mødetid... 2 Udeblivelse... 2 Hvornår er en prøve begyndt?... 2 Sygdom eller udeblivelse af andre uforskyldte grunde...

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Med henvisning til bekendtgørelse nr. 1222 af 4.12.2006 og senere. INDLEDNING 2 OM STUDIE- OG ORDENSREGLERNE 2 1. AKTIV DELTAGELSE I UNDERVISNINGEN 3 2. PROCEDURE VED SNYD I FORBINDELSE

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

REGLER TIL EKSAMEN. Skriftlige prøver. Mundtlige prøver

REGLER TIL EKSAMEN. Skriftlige prøver. Mundtlige prøver EKSAMENSHÅNDBOG 2018 2019 VIGTIGE DATOER... 1 REGLER TIL EKSAMEN... 2 HVOR MANGE FAG SKAL DU OP I?... 3 HVIS DU BLIVER SYG... 4 BRUG AF IT UNDER SKRIFTLIGE PRØVER...5 HVILKE HJÆLPEMIDLER ER TILLADT TIL

Læs mere

Velkommen på Esbjerg Gymnasium

Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på EG Kære kommende 1.g er & 1.hf er Om kort tid starter du på Esbjerg Gymnasium. Det bliver starten på en rejse mod viden, oplevelser, nye venskaber og udfordringer.

Læs mere

Vejledning På bordene ligger omslag til din besvarelse, med dit navn på. Sæt dig ved bordet med dit omslag.

Vejledning På bordene ligger omslag til din besvarelse, med dit navn på. Sæt dig ved bordet med dit omslag. Vejledning 2017 Eksamen Indhold: 1. Ved prøvens begyndelse 2. Under prøven 3. Aflevering af din besvarelse 4. Regler for eksamen generelt 5. Brug af computer 6. Brug af ordbøger 7. Udeblivelse og snyd

Læs mere

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler Indholdsfortegnelse Studie- og ordensregler for hhx-uddannelsen... 3 Almindelig orden og samvær... 3 1. Ordensregler... 3 2. IT-regler... 3 3. Sanktioner...

Læs mere

Henvendelse til tilsynsførende Henvendelse skal ske ved at række hånden i vejret, og det er ikke tilladt at rejse sig, før der bliver givet lov.

Henvendelse til tilsynsførende Henvendelse skal ske ved at række hånden i vejret, og det er ikke tilladt at rejse sig, før der bliver givet lov. Teknisk Gymnasium Hillerød/Esnord EKSAMENSREGLEMENT (Gælder også TERMINSPRØVER og ÅRSPRØVER, med mindre andet er meddelt) Eksamensansvarlige: Inspektørerne Gisela Tolstoy og Carsten Clausen. Vagt: Elsebeth

Læs mere

Ugebrev uge 33 gruppe 2

Ugebrev uge 33 gruppe 2 Ugebrev uge 33 gruppe 2 Vi er kommet godt i gang med den første uge. Vi har fået 2 nye elever i gruppe 2. Det er Simone, der er kommet tilbage til 2. klasse og Mikkel, der er kommet i 2. klasse, da Simested

Læs mere

NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER NØRRE ALSLEV SKOLE 2014

NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER NØRRE ALSLEV SKOLE 2014 NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER PÅ NØRRE ALSLEV SKOLE 2014 Praktiske og proceduremæssigeforhold: 1. Prøveperiode og prøvetidspunkter for de skriftlige prøver DATO:

Læs mere

Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve

Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve Generelle oplysninger Alle prøver består af en mundtlig og en skriftlig del og omfatter fire områder: læseforståelse, skriftlig

Læs mere

Ved mundtlig eksamen/prøve skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen/prøve skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende eksamen og prøver. Mød altid i god tid til en eksamen/prøve. Ved skriftlig eksamen/prøve skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start.

Læs mere

Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve

Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve Generelle oplysninger Alle prøver består af en mundtlig og en skriftlig del og omfatter fire områder: læseforståelse, skriftlig

Læs mere

Folkeskolens 9.-klasseprøver. Skoleåret 2015/2016

Folkeskolens 9.-klasseprøver. Skoleåret 2015/2016 Sct. Jørgens Skole Folkeskolens 9.-klasseprøver Skoleåret 2015/2016 Orientering til elever og forældre på Sct. Jørgens Skole om folkeskolens 9.-klasseprøver. Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde

Læs mere

Eksamensvejledning/Eksamensreglement

Eksamensvejledning/Eksamensreglement Eksamensvejledning/Eksamensreglement EUD/EUX Frederikshavn Handelsskole Kære EUD/EUX elev Eksamen er lige om hjørnet, - og vi vil gerne, at du får en god eksamen. Vi har her samlet alle de informationer,

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Orientering om eksamen AVU 2015

Orientering om eksamen AVU 2015 AVU: Eksamen Orientering om eksamen AVU 2015 Framelding Du kan framelde dig prøverne ved din lærer i faget. Modtager du SU eller deltager du efter aftale med kommunen, forventes det, at du deltager i prøverne.

Læs mere

Rapport fra Klasserumskulturudvalget:

Rapport fra Klasserumskulturudvalget: Sankt Annæ Gymnasium September 2010 Rapport fra Klasserumskulturudvalget: Baggrunden: Klasserumskulturudvalget blev nedsat som et ad hoc udvalg i skoleåret 2009/10 i forlængelse af en pædagogisk dag i

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Skolestart 2015/16 15 nye klasser : 13 gymnasieklasser 2 hf-klasser 435 nye elever/29 i gennemsnit pt Ca 1200 elever Ungdomsuddannelse =

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF SOMMER 2019 Eksamensregler 2019 Skriftlig eksamen Skriftlig dansk, engelsk A + B, matematik A + B + C afholdes på skolen. Du skal møde i god tid til den skriftlige

Læs mere

Eksamensreglement 2016

Eksamensreglement 2016 Eksamensreglement 2016 Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne Skriftlige og mundtlige eksamener Fuldtidsuddannelserne 1 Mundtlig eksamen For specifik information i forhold til din uddannelse

Læs mere

FSA - Folkeskolens afgangsprøver Regler og retningslinjer

FSA - Folkeskolens afgangsprøver Regler og retningslinjer FSA - Folkeskolens afgangsprøver Regler og retningslinjer Praktiske og proceduremæssige forhold: 1. Prøveperiode og prøvetidspunkter. De skriftlige prøver afholdes: Onsdag den 2. maj kl. 09.00-10.00 Matematiske

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Deltagere: To elever fra 1. htx, to elever fra 2. htx, to elever fra 3. htx, uddannelseschef, evaluator og referent. Hvad er en god lærer? En lærer der ikke

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende1x

Velkommen til nye elever og forældre i kommende1x + Velkommen til nye elever og forældre i kommende1x + Hvem er vi? Susanne Simon (Su) Teamleder for klassen 1x Dansk og Historie Mette Rude (MR) Kemi Tutorer: Sabine & Rebecca 2x + 1r og 1x studieretning

Læs mere

Hvad man skal og hvad der kan være en fordel

Hvad man skal og hvad der kan være en fordel Hvad man skal og hvad der kan være en fordel Fælles rammer for eksamen Skriftlig eksamen Mundtlig eksamen Spørgsmål Dette er en generel information om hvad jeg forventer af jer til samtlige eksamener Jeres

Læs mere

Velkommen til Velkommen skoleåret 2016/2017

Velkommen til Velkommen skoleåret 2016/2017 Velkommen til skoleåret 2016/2017 Velkommen til skoleåret 2016/2017 SAMMENHOLDET, WOW!! 1.G ER FRA TRIVSELSUNDERSØGELSE Kære nye elev og forældre Velkommen til Horsens Gymnasium. Horsens Gymnasium er et

Læs mere

Eksamensregler EUD, HTX OG KVU

Eksamensregler EUD, HTX OG KVU Eksamensregler EUD, HTX OG KVU Skriftlig eksamen Mødetid Du skal møde mindst 15 minutter før, prøven/eksamen starter. Du må ikke gå ind i eksamensområdet/-lokalet, før den tilsynsførende giver lov. For

Læs mere

HTX ROSKILDE. REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for Ved sygdom eller forsinkelse ring straks til

HTX ROSKILDE. REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for Ved sygdom eller forsinkelse ring straks til HTX ROSKILDE REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for 2017-18 Ved sygdom eller forsinkelse ring straks til Jacqueline på 5139 7566 eller Trine på 6194 8522 Generelle regler I det følgende kan

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 5 2.2 BRUG AF VIDEO, BILLEDER OG LYD... 5 2.3 RYGNING OG RUSMIDLER...

Læs mere

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt.

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt. Forord I denne håndbog kan du læse nogle af de vigtige informationer, som du bør vide om eksamen. Hvis du har flere spørgsmål, kan du tale med din lærer, studievejlederen eller uddannelseschefen. Husk

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland.

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglementet tager udgangspunkt i/understøtter skolens værdier om: et godt sted at være et godt

Læs mere

SRO på MG, åpril-måj 2014

SRO på MG, åpril-måj 2014 SRO på MG, åpril-måj 2014 Kære 2.g er Du skal i maj 2014 påbegynde arbejdet med din studieretnings-opgave, den såkaldte SRO. Her kommer lidt information om opgaven og opgaveperioden. Dine studieforberedende

Læs mere

HF/GS-EKSAMEN august 2014

HF/GS-EKSAMEN august 2014 HF/GS-EKSAMEN august 2014 Information til kursister Kære kursist I denne folder finder du vigtige informationer om HF/GS-eksamen. Er der noget, du bliver i tvivl om, kan du enten spørge dine faglærere

Læs mere

Vigtige datoer. Eksamensorientering

Vigtige datoer. Eksamensorientering 2018 Vigtige datoer Tirsdag den 16. maj kl.15.00 offentliggøres de skriftlige prøver, og prøver der afholdes før 23. maj. Tirsdag den 23. maj kl. 15.00 offentliggøres hele eksamensplanen. Onsdag den 24.

Læs mere

Opsummering af trivselsundersøgelsen

Opsummering af trivselsundersøgelsen Opsummering af trivselsundersøgelsen Den første tid på KG Kun 6% af eleverne oplevede IKKE, at de blev modtaget godt ved skoleårets begyndelse. I kommentarfeltet er det særlig introturene, som bemærkes

Læs mere

PIXI-BOG 1AX 2015-2016

PIXI-BOG 1AX 2015-2016 PIXI-BOG 1AX 2015-2016 INDHOLD: SIDE: ÅRSPLAN I STIKORD 2 AP 3 AT 1 og 2 3-4 LECTIO 5 SRO 6 STUDIETURE 6 TERMINSPRØVER 6 ÅRSPRØVER 6 ÅRSPLAN I STIKORD: Uge 35 Uge 37 Uge 43 Uge 50/51 Uge 4/5 Uge 9/10 Uge

Læs mere

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2012 Kolding Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2012 Kolding Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 202 Kolding Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Undersøgelsen på Kolding Gymnasium Kolding Gymnasium Elevtrivselsundersøgelse 202 Der har deltaget i alt 730 elever

Læs mere

Tjek dagligt i eksamenstiden aasg.dk husk at logge ind og LUDUS med henblik på ændringer eller nye meddelelser.

Tjek dagligt i eksamenstiden aasg.dk husk at logge ind og LUDUS med henblik på ændringer eller nye meddelelser. Å rhus Statsgymnasium Eksamensfolder 2014 I folderen her finder du nogle væsentlige oplysninger om eksamen. Læs den grundigt. Er der noget, du er i tvivl om, spørg da dine faglærere, eller kom ind på kontoret.

Læs mere

Eksamensorientering Grundforløbets matematikscreening, AP og NV

Eksamensorientering Grundforløbets matematikscreening, AP og NV Eksamensorientering Grundforløbets matematikscreening, AP og NV REGLER OM EKSAMEN 2 PRØVERNES FORM OG TILLADTE HJÆLPEMIDLER 2 Matematik-screening 2 Skriftlig AP-prøve 2 Mundtlig AP-prøve 2 Mundtlig NV-prøve

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1x

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1x + Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1x + Hvem er jeg? Lise Grønlund (LG) Teamleder for klassen 1x Matematik, kemi og biotek Maiken, Ida og Cecilie Tutorer for klassen 1x Går i kommende 2x

Læs mere

Haderslev Katedralskole

Haderslev Katedralskole Haderslev Katedralskole Information om skriftlig og mundtlig eksamen ved Haderslev Katedralskole Sommer 2013 Indholdsfortegnelse: Forord... 3 Fem gode råd til eksamen!... 4 Særlige forhold ved den skriftlige

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Struktur omkring klassen Der er knyttet en teamleder til hver klasse 1C: Thomas (TH) Teamlederen er klassens kontaktlærer Teamlederen sørger for samarbejdet

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder

Læs mere

Velkommen. Nye elever i 1y og deres forældre

Velkommen. Nye elever i 1y og deres forældre Velkommen Nye elever i 1y og deres forældre Introduktion Hvem er vi? Teamlærer Sarah Thorsøe Wind (SW) Underviser i Biologi og Engelsk Tutorer fra nuværende 1y og 1t samme studieretning som jer! Sophie,

Læs mere

Køge Gymnasium HF. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S

Køge Gymnasium HF. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S Køge Gymnasium HF Elevtrivselsundersøgelse Datarapportering ASPEKT R&D A/S Undersøgelsen på Køge Gymnasium, HF Køge Gymnasium, HF - Elevtrivselsundersøgelse Der har deltaget i alt elever ud af mulige.

Læs mere

Elev-info om prøver og eksaminer er til dig, der skal til prøve på det merkantile grundforløb.

Elev-info om prøver og eksaminer er til dig, der skal til prøve på det merkantile grundforløb. Forord Elev-info om prøver og eksaminer er til dig, der skal til prøve på det merkantile grundforløb. Vi vil gerne fortælle dig om de regler og den praksis, der gælder og samtidig give dig nogle gode prøvetips.

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Vestfyns Gymnasium, maj 2015

Vestfyns Gymnasium, maj 2015 Vestfyns Gymnasium, maj 2015 Du har fået / får udleveret hæftet om Skriftlige og mundtlige prøver til studentereksamen for 2g og 3g maj-juni 2015. Her kan du finde alle officielle bekendtgørelse vedr.

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse 2014

Elevtrivselsundersøgelse 2014 Elevtrivselsundersøgelse Aalborg Katedralskole HF Datarapportering Aalborg Katedralskole HF Elevtrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Aalborg Katedralskole, HF Der har deltaget i alt HF elever ud af mulige.

Læs mere

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014 Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole 1. december 2014 1. Indledning Du skal have maksimalt udbytte af at gå på Handelsgymnasiet. Det mål nås kun ved, at din tid på skolen ses som

Læs mere

Begynd hver dag med at gennemse det, du har læst dagen i forvejen. Så får du en fornemmelse af, hvilken sammenhæng tingene indgår i.

Begynd hver dag med at gennemse det, du har læst dagen i forvejen. Så får du en fornemmelse af, hvilken sammenhæng tingene indgår i. 1 Indholdsfortegnelse - Hvilke fag skal du op i - Forberedelse af eksamen - Skriftlig eksamen - Mundtlig eksamen - Sygdom - Sygeeksamen - Karakterer for skriftlige eksamener - Dit karaktergennemsnit -

Læs mere

Tietgen Handelsgymnasium HHX

Tietgen Handelsgymnasium HHX Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 203 Tietgen Handelsgymnasium HHX Udarbejdet af ASPEKT R&D Tietgen Handelsgymnasium - HHX Elevtrivselsundersøgelse 203 Undersøgelsen på Tietgen Handelsgymnasium,

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse 2014

Elevtrivselsundersøgelse 2014 Elevtrivselsundersøgelse 04 Aalborg Katedralskole STX Datarapportering Aalborg Katedralskole STX Elevtrivselsundersøgelse 04 Undersøgelsen på Aalborg Katedralskole, STX Der har deltaget i alt 77 STX elever

Læs mere

Skriftlig eksamen/prøve

Skriftlig eksamen/prøve Skriftlig eksamen/prøve Mødetid: Du skal møde senest 30 minutter før eksamen/prøven, så du uden stress og jag kan installere dig og din pc på din plads i lokalet. Du skal sidde på din plads i eksamenslokalet

Læs mere

Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011

Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011 Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011 Studie- og ordensreglerne er fastsat af skolens ledelse efter høring i skolens bestyrelse, SU, elevråd og på et medarbejdermøde. Reglerne er offentliggjort

Læs mere

Det Blå Gymnasium HHX

Det Blå Gymnasium HHX Datarapportering Elevtrivselstrivselsundersøgelse 05 Det Blå Gymnasium HHX Udarbejdet af ASPEKT R&D Det Blå Gymnasium - HHX Elevtrivselsundersøgelse 05 Undersøgelsen på Det Blå Gymnasium, HHX Der har deltaget

Læs mere

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt.

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt. Forord I denne håndbog kan du læse nogle af de vigtige informationer, som du bør vide om eksamen. Hvis du har flere spørgsmål, kan du tale med din lærer, studievejlederen eller uddannelseschefen. Husk

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener

Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener og årsprøver Skolen orienterer eleverne om eksamensreglerne i god tid før eksamen. I orienteringen vil eleverne blive gjort bekendt med eksamensbekendtgørelsen,

Læs mere