Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen"

Transkript

1 Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger - Fra primærsektoren til sygehusbehandling skal være på EDI - Henvisninger fra primærsektoren til Røntgen skal være på EDI. - Implementering af kommende henvisningshotel henvisninger til speciallæger, fysioterapeuter og psykologer bliver elektroniske. 5.2 Laboratorierekvisition WebReq på følgende områder: - Klinisk biokemi, - Klinisk mikrobiologi, - Patologi, - Klinisk Immunologi 5.3 Interlab kommunikation - Rekvisition mellem laboratorier - elektroniske sendesedler - Rekvisitioner fra sygehuse til rekvisitionshotel - Fælles analysenavngivning og analysegruppeinddeling 5.4 EKG gruppe til fælles udvekslingsformat 5.5 Fuld udbredelse af Mini-IRSK projektet Desuden er der opgaver omkring: Statistik opgradering så nye regioner dækkes Tilretning af standarder og udvikling af nye Testcenter Status på linie 5: Generelt er der meget få aktiviteter i regionerne omkring yderligere udbredelse. Der er udsendt reviderede samarbejdsaftaler til alle 5 regioner omkring udbredelse af de eksisterende meddelelser, men kun Region Midtjylland har indtil nu indgået en samarbejdsaftale. Det betyder dog ikke at der ikke er aktiviteter i de enkelte regioner, blot at de endnu ikke er fuldt funderet i den nye regionsstruktur, da der er mange samarbejdsparter der skal organiseres.

2 5.1 Henvisninger Status på henvisningsområdet er, at der endnu mangler væsentlig udbredelse på sygehusene i Region Hovedstaden, hvor man næsten ikke er i gang, og i de gamle amter Ringkøbing og Ribe er man slet ikke startet endnu. De øvrige sygehuse er i fuldt sving og her mangler der ikke så meget. Generelt må der nok afventes en reorganisering af hele udbredelsesområdet i de enkelte regioner med hensyn til hvilket IT system der skal satses på og hvordan implementeringsorganisationen skal organiseres. Enkelte sygehuse er begyndt at sende henvisninger til privathospitaler, men endnu er det ikke fuldt udbredt. På speciallægehenvisningerne er den igangsatte udbudsforretning til anskaffelse af et henvisningshotel blevet yderligere forsinket, men forventes at kunne være færdigt i indeværende år. Forsinkelsen skyldes ønske om at kunne give borgerne adgang til at se egne henvisninger på Sundhed.dk og supplere den ønskede løsning med denne funktionalitet. Danske Regioner står bag etableringen, men MedCom deltager i udvælgelsen af system. Alle fysioterapeuter skal nu kunne modtage e-henvisninger, og alle psykologer skal kunne det fra 1. januar Ikke alle lægesystemer har hidtil haft udviklet et modul til afsendelse af disse henvisninger. På det af MedCom afholdte leverandørkursus i slutningen af april md. udvikledes ud over receptfornyelsen og CPR opslaget også de udeståender som lægesystemerne havde med at få udviklet henvisninger til de nye områder. Alle betydende lægesystemer ka n sende henvisninger og alle fysioterapi- og psykologsystemer kan modtage disse. På samme kursus videreudvikledes røntgenhenvisningen så lægesystemerne nu kan opfylde de nye krav fra statens institut for strålehygiejne, omkring graviditetsoplysninger. Sygehusenes røntgensystemer er ligeledes aftestet overfor modtagelse af de nye typer oplysninger. Det indstilles at: Regionerne rykkes for samarbejdsaftaler på henvisningsområdet, med henblik på fuld udbredelse i indeværende år. Henvisningshotellets implementering følges og bistås med test. Lægesystemer der endnu ikke har udviklet de nye henvisninger skal have dem udviklet senest % af alle henvisninger Henvisninger til sygehuse 1. dec NJyl Viborg Århus Ringk Ribe Vejle Sø. Jyll Fyn V. Sjæll St. Strøm Roskilde Fred. borg HS+FRB Køb. Amt Bornholm TOT DK EDI henvisninger i dag

3 5.2. Webreq Alle 5 regioner og KPLL har nu udbredelsesaktiviteter i gang på WebReq. Mere end 1300 lægepraksis er nu koblet på (700 i november 2006) og der er fuld gang i tilslutningen af alle. I januar blev der afsendt rekvisitioner (45 % af alle) Ex. det gamle Ribe amt har nu alle læger koblet på og flere amter er nær 90 % inden udgangen af 2. kvartal Alle læger skal være på senest 1. august 2007, men det er næppe realistisk at nå alle bl.a. fordi ikke alle laboratorier er startet endnu! Laboratorier der har anskaffet Labka 2 kan endnu ikke modtage rekvisitioner, da Labka2 er yderligere forsinket med udvikling og endelig afprøvning af modtagelse af Webreq rekvisitioner. Webreq løsningen skulle omprogrammeres for at kunne anvendes til Laba2. Denne omprogrammering er sket og aftestet af MedCom. En enkelt lægesystemleverandør Darwin- har været meget tilbageholdende med at udvikle integration til Webreq, og foretrak at udvikle eget system. Det er stødt på vanskeligheder da laboratorierne ikke kan levere endelige og korrekte repertoirefiler og manglen på landsdækkende nummersystem til laboratorieprøver har vist sig at være en væsentlig forhindring. Der satses nu på at lave en midlertidig løsning som de øvrige leverandører bruger og senere på året udvikle en løsning hvor repertoireoplysninger og nummersystemoplysninger hentes fra Webreq serveren vha. Webservice. Ikke alle har etableret endelige aftaler omkring implementeringshjælp. Den er stadig baseret på de gamle amtsstrukturer med basis i det enkelte amts laboratorier. MedCom har opfordret til at der etableres regionale brugerfora med planer for implementering. Hidtil har det været vanskeligt for regionerne at få dette organiseret, hovedsagelig på grund af de mange organisatoriske og økonomiske udfordringer der er med at få strukturreformen på plads. MedCom har i betydelig grad bistået en række amter med udbredelsen og må forventes at skulle det i et års tid endnu. Der har været afholdt et statusmøde for laboratoriekontaktpersoner i Viborg d. 19. april og dette dubleres med et møde d. 1. juni i København. Der er afholdt brugergruppemøde i januar. Her blev prioritering af ønsker til ny 1. maj version fastlagt og yderligere ønsker til videreudviklingen aftaltes. Desuden godkendtes en ny forbedret version af en national rekvisitionsblanket: MedCom-PTBversion3. Brugermødet udløste en lang række forbedringsønsker der kunne understøtte lægernes brug af elektronisk rekvisition, men også behov fra laboratorierne om at understøtte 3- kantsproblematikken, så en mere rationel og sikker håndtering af prøverne kan ske. Her vil der være behov for tilkøb af ændringer ud over dem der i dag kan finansieres ud fra den 10 % pulje i brugerafgiften der i dag er afsat til videreudvikling. En samlet stigning i den månedlige driftsudgift fra 150 kr til 180 kr. pr. lægepraksis vil være realistisk for at kunne dække dette. Ønsket om ændret betaling forelægges primærgruppen i maj.

4 Der satses nu på at en fælles rekvisitionsstandard anvendes på alle laboratorier så 3- kants problematikken kan løses. Standarderne til laboratoriesvar og laboratorierekvisitioner 6 stk i alt - er nu rettede og færdigudviklede fra MedCom. Leverandørerne af laboratoriesystemer har gennemgået dem rent teknisk og afprøvet dem på leverandørkursus i april. På primærprojektledermødet satses der på at få aftalt et implementeringsforløb så de reviderede standarder tages i brug i år. indstilling Amterne rykkes for planer om udrulning af Webreq og etablering af brugerforum Regionerne kontaktes for at hæve betaling for brug af webreq med 30 kr pr. md pr lægepraksis. Beløbet øremærkes til videreudvikling. 5.3 Interlab kommunikation Moduler til elektronisk sendeseddel er nu udviklet i Labka, Labka II og WMdatas - BCClab systemer og afprøves i øjeblikket i 3 laboratorier med henblik på generel udbredelse på de laboratorier der vil være med. Modtagelse af e-sendesedlerne skal aftestes overfor Statens Serum Institut og Capio Diagnostik i forår og sommer Servicelaboratoriet Capio Diagnostik har i samarbejde med MedCom fået udviklet et modul, så de nu kan modtage elektroniske rekvisitioner. Projektet kører videre, langsomt men støt og roligt med en række laboratorier og udbredes efter interesse. Brugen af forskellige nummersystemer i de enkelte laboratorier har også her vist sig at være en udfordring. Der iværksættes en kampagne for at få det udbredt til flere laboratorier. Rekvisitionshotellet Er nu idriftsat og afprøves på enkelte sygehusafdelinger samt i en række speciallægepraksis. Laboratoriesystemerne Labka og WMdatas BCClab deltager. Det udbredes efterhånden som erfaringerne indhøstes og arbejdsgangene tilpasses. Fælles analysenavngivning En sundhedsfaglig laboratoriegruppe, med deltagelse af alle regioner, Sundhedsstyrelsen og andre interessenter, har behandlet forslaget om fælles analysenavngivning på tværs af regioner og laboratorier. Der er nu indsamlet analyselister fra en række laboratorier og man er i gang med at udarbejde forslag til fælles navngivning, med henblik på implementering i alle regioner. Der fortsættes med møderække til navngivningen er på plads. Sundhedsstyrelsen har desuden iværksat aktiviteter med fælles brug af samme NPU / IUPAC koder i den enkelte region.

5 3-kantsproblematikken Alle regioner er i gang med implementering af nye biokemilaboratoriesystemer og Rekvirerings-svarsystemer de såkaldte ROS systemer. Her er det højaktuelt at udveksle rekvisitioner og svar mellem de forskellige typer laboratoriesystemer vha. MedComs standarder. En udfordring her er at der anvendes forskellige standarder og forskellige nummersystemer til de individuelle laboratoriespecialer. Kaldet 3-kant problematikken. Til løsning af dette har MedCom etableret en gruppe af laboratoriepersoner og repræsentanter fra alle regioner til at sikre konsensus omkring en fælles løsning. Gruppen er tæt på enighed og MedCom har lavet en ny fælles rekvisitionsstandard og tilrettet laboratoriesvarstandarderne tilsvarende. Desuden er der justeret i standarden for repertoirefiler og promptspørgsmål. Laboratoriesystemleverandørerne har udviklet disse ændringer på et leverandørkursus i slutningen af april. Den endelige implementeringsplan aftales på primærgruppemødet i maj. De justerede standarder er mindre tilretninger af de nye Labka 2 standarder og vil relativt simpelt kunne implementeres i allerede eksisterende laboratoriesystemer som tillæg til den elektroniske sendeseddel og de elektroniske svar mellem laboratorier. Hvert eneste dansk biokemisk laboratorium anvender eget nummersystem opbygget efter vidt forskellige regler. Det giver en masse uhensigtsmæssige arbejdsgange og mulighed for forbytninger, samt vanskeliggør udveksling af prøver på tværs af laboratorier og regioner. I 3-kants gruppen har man drøftet dette og der vil derfor hen over sommeren blive undersøgt om det er muligt at indføre et fælles nationalt nummersystem på laboratorieområdet. Viljen og behovet er til stede. Indstilling Implementering af 3-kant standarderne aftales med regionerne. E-sendesedler udbredes til alle regioner efter pilotdriftens afslutning 5.4 EKG gruppe til fælles udvekslingsformat I dag er det ikke muligt at udveksle EKG-er mellem de forskellige EKG leverandørers udstyr, da der altid anvendes eget software der ikke kan læses af fremmed udstyr. Anvendelse af en fælles standard til udveksling af EKG-er på samme måde som de øvrige MedCom standarder er derfor nærliggende. På Europæisk plan er der udviklet en standard for udveksling af EKG-er: SCP standarden, og i USA anvendes der i dag en HL7-XML standard til EKG-er.

6 Mange leverandører kan en af disse standarder, hvorfor der søges indført en officiel MedCom EKG standard som alle leverandører skal kunne udveksle EKG-er på. Et visningsmodul til fremvisning og simpel analyse af disse standard EKG formater, er meget ønskelig og det bør tilbydes som Open Source komponent som vil være gratis at bruge. Der etableres en EKG gruppe med relevante leverandører, kliniske selskaber, Sundhedsstyrelse, interesserede fra regionerne samt fra MedCom. Gruppen skal sikre: - Konsensus omkring fælles dansk udvekslingsstandard til EKG. - Udarbejdelse af MedCom EKG standard - Udvikling af open source modul til visning af EKG - Pilotafprøvning af standarden og visningsmodulet Status: Der er udarbejdet en projektbeskrivelse af Region Hovedstaden hvor pilotprojektet gennemføres i løbet af Indstilling Der indgås aftale med Region Hovedstaden omkring etablering af EKG projekt 5.5 Mini-IRSK gøres færdig Mini-IRSK projektet er nu taget lidt i brug. Der sendes nu en del henvisninger og epikriser mellem sygehusene og masser af laboratoriesvar. Men kun få sygehuse har haft massiv indsats på implementeringen. Den sidste leverance fra CSC og fra Acure er nu på plads og regionerne kan nu tage det i fuldt brug. Der er pt. ikke statistik fra januar md. men det forventes at ibugtagning vil ske gradvist i løbet af Indstilling Endelige planer for udrulning af Mini-IRSK aftales med de enkelte regioner DIVERSE 5 Standarder Standardarbejdet er nu primært fokuseret på Webservice og Den Dynamiske Blanket. Der har været samarbejde med Sundhedsstyrelsen omkring tilretning af SOR så den anvender den Gode WebService. SOR MedCom har bidraget med udarbejdelse af webservice dokumentationen og standarden til SOR så den kan bruges af læge og sygehussystemerne. Arbejdet er afsluttet i uge Og efterfølgende vil lægesystemerne blive undervist i brugen af den på leverandørkursus i april.

7 MedCom har indgået en samarbejdsaftale med lægesystemerne om at tage SOR registret i brug ved det planlagte stop af opdatering af partnerskabstabellen 22. maj. Men SOR udrulningen blev sat i stå med meget kort varsel og dermed også lægesystemernes mulighed for at programmere og implementere anvendelsen af SOR registret. Det er i dag uklart om lægesystemerne vil foretage denne programmering. Det ligger dog fast at lægesystemerne ikke vil starte før man har set, at der er et reelt fungerende SOR register i luften, og at man ønsker en implementerings og udrulningsplan fra Sundhedsstyrelsen.. 3Kant Der er også udviklet nye standarder til hele laboratorieområdet i form af ny - fælles rekvisitionsstandard, - fælles prompttabeller og ny - repertoirestandard. Standarderne er udviklet i EDIFACT og i XML versioner. Mikrobiologi I Region Syddanmarks implementering af Cosmic EPJ anvendes MedComs XML standarder og her har der været behov for at tilrette mikrobiologisvarstandarden, men dog således at det er samme version af standarden der skal anvendes i Sundhed.dk laboratorieopslagsprojektet til mikrobiologi. Sygesikring Tandplejerene i Danmark har indgået overenskomst med Danske Regioner om udførelse af en række tandbehandlinger hvor den offentlige sygesikring yder tilskud til. Det betyder at de skal kunne afregne med MEDRUC standarden senest pr MedCom har udarbejdet en afregningsstandard til dette nye område- ydertype 49. Lægesystemleverandørkursus / laboratoriesystemleverandørkursus. En lang række nye kommunikationsstandarder og funktioner indføres i løbet af 2007 i lægesystemerne og i laboratoriesystemerne. Blandt disse er: - CPR nummer opdatering i lægesystemer - Receptfornyelse fra hjemmepleje og plejehjem - Opdatering af SOR registret som afløser for partnerskabstabellen - Nyt nationalt erstatningscpr nr - Tilretning af recepter akutte - Ny version af PLO formatet - Nyt mikrobiologisvar - URL links fra epikriser - Ny korrespondancemeddelelse - Længere laboratorienavne og referenceintervaller - Udenlandske postnumre skal håndteres - Grænsegængeres CPR numre håndteres

8 - Udestående henvisninger til fysioterapi og psykologer - Nye laboratorierekvisitionsstandarder - Nye versioner af laboratoriesvar - Ny version af analyserepertoire til laboratorier Alle disse emner er gennemgået og aftestet på et MedCom leverandørkursus i dagene 30. april til 2. maj. Kurset gennemførtes på samme måde som et såkaldt Connectaton. Bilag 1 viser hvem der nu kan standarderne. ErstatningsCPR nr. Et nyt fælles erstatnings-cpr nummer er nu fastlagt, og tilbydes af CPR kontoret som en gratis service fra 1. juli Det er ikke fastlagt deadlines for ibrugtagning af dette nummer. På primærgruppemødet indhentes der oplysninger om de enkelte regioners og Sundhedsstyrelsens planer for ibrugtagning af det nye nummer. Efterfølgende når dette er kendt aftales implementering af nummeret med de enkelte leverandører af systemer til primærsektoren. Indstilling: Leverandører kontaktes når SOR registret er klart. Nye standarder til laboratorieområderne 3 kant rulles ud i henhold til aftalt plan med Regionerne. Lægesystemer følges tæt med henblik på endelig færdiggørelse af udestående standarder. ErstatningsCPR rulles ud i primærsektoren når plan for ibrugtagning på sygehuse og sygesikring kendes.

Bilag Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst

Bilag Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst 22. februar 2007 Ib Johansen Bilag 8-5-4 Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1

Læs mere

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst 10 november 2006 Ib Johansen Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger

Læs mere

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: 17. august 2007 / Ib Johansen Bilag 9-5-1 Konsolidering og udbredelse Projektlinie 5 Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde

Lægesystemleverandørmøde Dagsorden 1. Referat fra sidst. 2. Siden sidst, meddelelser 3. MedCom 5 hvad sker der 4. Webservice, blanketstandarder 5. Lægesystemernes planer 6. Nyt om Sundhedsdatanettet 7. Partnerskabstabellen 8.

Læs mere

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Bilag 8-5 - 1 Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse 25. november 2007 Ib Johansen OKTOBER - EDI-REKORD, 4.037.510 EDI-dokumenter på blot en måned. Holder det ja så er det næsten 50 millioner pr. år.

Læs mere

MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE

MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE % 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE 97 98 99 20 O1 O2 O3 O4 O5 O6 kommuner læger lok.nr. Heltids Spec. Deltids Spec. Almen lægepraksis 1. jan. 2007 ingen

Læs mere

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: 06.12.07 Vor ref.: IJO Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: Torsdag den 6. december 2007 Sted: Deltagere: MedCom Se deltagerlisten Fraværende: Se deltagerlisten

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 24.01.07 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Læs mere

Status eksisterende EDI, 1. februar 2006

Status eksisterende EDI, 1. februar 2006 Status eksisterende EDI, 1. februar 2006 2005 var rekord med EDI dokumenter: 33.409.907 = gevinst 835 mill. kr. Her regnes normalt med en total gevinst på 25 kr. pr. dokument. Det svarer til at der i 2005

Læs mere

Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT

Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT 14-02-2013 Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT Udarbejdet 14.2.2013, Ib Johansen, MedCom I nuværende MedCom8 periode er der følgende status på Region MIDT laboratorieprojekterne, som

Læs mere

Webreq Brugergruppe 20/01 2016

Webreq Brugergruppe 20/01 2016 Webreq Brugergruppe 20/01 2016 Laboratoriesvarportal 1. Forvaltnings setup for labportal herunder selvstændig brugergruppe 2. Allerede planlagt udvikling for lab-portal Projekt Sundhedsjournal version

Læs mere

Projekt og tidsplaner for MC7 Laboratorieprojekter i Delprojekt 6

Projekt og tidsplaner for MC7 Laboratorieprojekter i Delprojekt 6 NKN Delprojekt 6 Formål Projektets formål er at etablere en fælles landsdækkende navngivning med korte, klinisk anvendte navne som supplement til de lange officielle NPU navne. Desuden at anbefale en præsentationsrækkefølge

Læs mere

Laboratorievejledninger på sundhed.dk. Status på sundhed.dk løsningen Laboratoriekommunikationsprojekter i Medcom, mødet 4.

Laboratorievejledninger på sundhed.dk. Status på sundhed.dk løsningen Laboratoriekommunikationsprojekter i Medcom, mødet 4. Laboratorievejledninger på sundhed.dk Status på sundhed.dk løsningen Laboratoriekommunikationsprojekter i Medcom, mødet 4. juni 2008 Den fælles offentlige sundhedsportal Side2 Publicering af vejledninger

Læs mere

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet TLe 28. marts 2015 Opsamling fra workshop 12.-13. marts 2015 Sygehus-praksispakkeprojektet Formålet med workshoppen var at udveksle erfaringer med implementeringen af Sygehuspraksispakkeprojektet i de

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012 MedCom Danish Centre for Health Telematics Lægesystemleverandørmøde Dagsorden: 1. Velkomst 26. januar 2012 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser bl.a. status LÆ-blanketter, MedCom8 konference 4. 2011

Læs mere

MC5 3-kant problematikken

MC5 3-kant problematikken 1. Siden sidst, herunder godkendelse af referat 2. Oplæg til flow af rekvisitioner og prøver til klinisk biokemi, mikrobiologi og immunologi samt servicelaboratorier. Udgangspunkt i region SDK Rekv. svar

Læs mere

Referat fra 3. møde i brugergruppen for WebReq

Referat fra 3. møde i brugergruppen for WebReq FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 13.11.06 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 3. møde i brugergruppen for WebReq

Læs mere

Digitaliseringen af laboratoriekommunikationen. MedCom 13. December 2017

Digitaliseringen af laboratoriekommunikationen. MedCom 13. December 2017 Digitaliseringen af laboratoriekommunikationen MedCom 13. December 2017 Lab e- kommunikation fra 1992 til 2018 ++ 1. Historie, lab specialer 2. Første e- kommunikation før MedCom, Labres 3. MC1 første

Læs mere

Laboratoriemedicin Den elektroniske hverdag

Laboratoriemedicin Den elektroniske hverdag Laboratoriemedicin Den elektroniske hverdag Projekt- og tidsplaner for MC5/MC6-laboratorieprojekterne i 2008 En række af MedComs projekter blev ikke endeligt gennemført i MedCom5-perioden 2006-2007. Styregruppen

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

2. Status på udrulning af tilbagesvar i lægesystemerne, hvem mangler? Ib har indkaldt til dette møde for at orientere om status og ændringer, der er

2. Status på udrulning af tilbagesvar i lægesystemerne, hvem mangler? Ib har indkaldt til dette møde for at orientere om status og ændringer, der er Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: 6543 2030 Mobilnr.6178 1877 ibs@medcom.dk www.medcom.dk Dato 19.04.17 Vor ref. IBS Referat fra status- og informationsmøde om tilbagesvarsprojektet Tidspunkt:

Læs mere

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Juni Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Nyhedsbrev fra Afdelingen for Kommunesamarbejde, om elektronisk kommunikation Afdelingen for Kommunesamarbejde udsender kvartalsvis

Læs mere

Referat fra REFHOST-møde

Referat fra REFHOST-møde Dato: 11.12.08 Vor ref.: IJO Referat fra REFHOST-møde Dato: Fredag den 5. december 2008 Sted: Deltagere: MedCom Hanne Damgaard Jensen, Region Midtjylland Bente Wengler, Region Midtjylland Hanne Simmelgaard,

Læs mere

Projektbeskrivelser for MedCom5 projekter

Projektbeskrivelser for MedCom5 projekter Projektbeskrivelser for MedCom5 projekter Linie 2: Sundhed.dk / MedCom lab. projekter Linie 3: Medicin projekter Linie 5: Konsolidering og udbredelse MedCom5 2006-1 - Indholdsfortegnelse: MC-5 delprojekter,

Læs mere

Odense 10. februar 2009 Dagsorden:

Odense 10. februar 2009 Dagsorden: MedCom Danish Centre for Health Telematics Odense 10. februar 2009 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser 4. Lægesystemerne har dannet et leverandørforum 5. MedCom7 - hvad er

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9 Dagsorden 19. 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen december 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. WebPatient 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer

Læs mere

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Projektplan version 0.1 1 Indholdsfortegnelse Projektgrundlag...3 Baggrund...3 Formål...4 Mål...4 Faser og Milepæle...5 Fase 1 (5 mdr):...5 Fase 2 (3 mdr):...5 Fase

Læs mere

Fælles medicingrundlag - etablering af et énstrenget, landsdækkende og tværsektorielt ordinationsgrundlag.

Fælles medicingrundlag - etablering af et énstrenget, landsdækkende og tværsektorielt ordinationsgrundlag. Odense juni 2007 Forslag til Samarbejdsaftale* Lægesystempilotprojekt Medicinprojekt FAME første fase Fælles medicingrundlag - etablering af et énstrenget, landsdækkende og tværsektorielt ordinationsgrundlag.

Læs mere

EDI løsninger. - nu også til tandlæger

EDI løsninger. - nu også til tandlæger EDI løsninger - nu også til tandlæger Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Vejledning til EDI portalen... 4 Kald fra Dental Suite forside af EDI portal... 11 Kald fra Al Dente... 12 Kald fra PC tandlægesystem,

Læs mere

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011 MC7 Projektledermøde ijo 1. Velkomst Torsdag den 13. oktober 2011 Dagsorden 2. Gennemgang af program 3. Siden sidst, MC koordinationsgruppen. Lægesystemleverandørkursus 4. MC 7 projekterne: Erstat CPR,

Læs mere

Referat fra REFHOST-styregruppemøde

Referat fra REFHOST-styregruppemøde Referat fra REFHOST-styregruppemøde Dato: 10.06.14 Vor ref.: IJO Dato: Tirsdag den 27. maj 2014 Sted: Deltagere: MedCom Tove Lehrmann, Region Syddanmark Jens Nørby Winther, FAPS Anne Mette Marker, Dansk

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

E-Journal fra pilot til. Konsulent Jens Rahbek Nørgaard, MedCom

E-Journal fra pilot til. Konsulent Jens Rahbek Nørgaard, MedCom E-Journal fra pilot til national opslagsløsning national opslagsløsning Konsulent Jens Rahbek Nørgaard, MedCom Agenda Dataflow fra paraklinik til EPJ/PAS til E-Journal Dækning og anvendelse landkort/hønseskrik

Læs mere

EPJ-OBSERVATORIET. GOP på tværs. Hotel Nyborg Strand

EPJ-OBSERVATORIET. GOP på tværs. Hotel Nyborg Strand EPJ-OBSERVATORIET GOP på tværs Årskonference d. 11. og 12. oktober 2007 Hotel Nyborg Strand Agenda 1. Hvem er MedCom 2. Baggrund for kommunikations-standard for genoptræningsplan (DGOP) 3. Dynamisk blanket

Læs mere

Governance model for MedCom versionsopdatering

Governance model for MedCom versionsopdatering Governance model for MedCom versionsopdatering med udgangspunkt i hjemmepleje-sygehusstandarder UDKAST opdateret 17. dec. 2013 Indhold Baggrund... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet

Læs mere

a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med.

a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med. 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Status på alle 12 laboratoriemedicinprojekter Sådan gik det. http://www.medcom.dk/wm111367. a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med.

Læs mere

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 1 februar 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2004, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik,

Læs mere

Vi vil derfor gerne opfordre til, for jeres individuelle kunder, at SOR-EDI er opdateret så:

Vi vil derfor gerne opfordre til, for jeres individuelle kunder, at SOR-EDI er opdateret så: Sundhedsplatformen Borgervænget 7, 3. 2100 København Ø Informationsbrev www.regionh.dk www.regionsjaelland.dk Dato: 20. marts 2017 Informationsbrev vedr. elektroniske forsendelser og implementering af

Læs mere

EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation

EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation Kommune Lægepraksis Hospital Udkastet er udarbejdet af; Thomas Koldkur Bitsch Konsulent Kvalitet og Sundhedsdata, Strategisk kvalitet Skottenborg

Læs mere

Kommunikation med kommunerne

Kommunikation med kommunerne Kommunikation med kommunerne Gensidig info mellem datakonsulenter og MedCom Torsdag d. 24. november 2016 Lone Høiberg, LHO@medcom.dk Henvisning til kommunal forebyggelse Agenda 1) Nye anbefalinger fra

Læs mere

MedCom 7 Laboratoriemedicin Workshop C

MedCom 7 Laboratoriemedicin Workshop C MedCom Danish Centre for Health Telematics MedCom 7 Workshop C 1. Velkomst, baggrund for mødet, præsentation af deltagerne. 2. Projekterne i denne gruppe. Kort gennemgang af delprojekterne og hvad de indeholder.

Læs mere

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet Forslag om fremadrettet fokus på: Nationale fælles krav Teknisk infrastruktur Nationale portaler Klinisk infrastruktur Nationalt Patient

Læs mere

I MedCom7-projektlinjen: Praksis- og laboratorieprojekter vil næste projektledermøde blive afholdt i Pisa forud for Hitch-workshoppen.

I MedCom7-projektlinjen: Praksis- og laboratorieprojekter vil næste projektledermøde blive afholdt i Pisa forud for Hitch-workshoppen. Til MC7-projektledere Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Kære MedCom7-projektleder Kursus i Pisa Telefon 6543 2030 Direkte 6543 2021 Telefax 6543 2050 ibs@medcom.dk www.medcom.dk Dato 28.02.11 Vor

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

Tilbagesvar For PL-lægesystemer. MedCom introdag 25. april 2016

Tilbagesvar For PL-lægesystemer. MedCom introdag 25. april 2016 Tilbagesvar For PL-lægesystemer MedCom introdag 25. april 2016 2 Tilbagesvar Hvorfor? Har Ib fortalt om Hvornår kaldes reminder server (webservice kald)? Nye versioner af standarderne. Hvad skal der laves

Læs mere

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre"

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i Jo før jo bedre Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Danske Regioner Februar 2015 Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre" Baggrund Med regeringens sundhedsstrategi "Jo før jo bedre", der indgår i aftalen

Læs mere

Workshop: Kommunikationsbehov mellem privathospitaler og øvrige aktører i sundhedsvæsenet

Workshop: Kommunikationsbehov mellem privathospitaler og øvrige aktører i sundhedsvæsenet Workshop: Kommunikationsbehov mellem privathospitaler og øvrige aktører i sundhedsvæsenet Gruppeinddeling: Repræsentanter fra kommuner, KL og EOJ-leverandører. Bliver i lokalet. Dorthe er tovholder. Repræsentanter

Læs mere

Referat fra Statusmøde på MedCom6-laboratoriemedicinprojekterne

Referat fra Statusmøde på MedCom6-laboratoriemedicinprojekterne Dato: 11.03.09 Vor ref.: IJO Referat fra Statusmøde på MedCom6-laboratoriemedicinprojekterne Dato: Onsdag den 25. februar 2009 Sted: Deltagere: MedCom Helle Beck Hesthaven, Region Nordjylland Hans Henrik

Læs mere

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011 Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Telefon 6543 2030 Direkte 6543 2011 Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 08.06.11 Vor ref. IJO REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale

Læs mere

Tandlægesystemteknikermøde Møde den 14. august 2014 i MedCom

Tandlægesystemteknikermøde Møde den 14. august 2014 i MedCom 1. Velkomst, præsentation 2. Siden sidst 3. Hvordan er det gået med at programmere opgaverne? 4. Gennemgang enkeltvis af standarderne og jeres løsning, herunder spørgsmål og afklaring. 5. Teknik der skal

Læs mere

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Marts Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Nyhedsbrev fra Afdelingen for Kommunesamarbejde, om elektronisk kommunikation Afdelingen for Kommunesamarbejde udsender

Læs mere

FMK-status og -planer. Karin Demkjær

FMK-status og -planer. Karin Demkjær FMK-status og -planer Karin Demkjær kde@medcom.dk Status og planer Lægepraksissystemer Sygehussystemer Øvrige systemer Nyt delprojekt i MedCom: Fokuseret udvikling af lægesystemer MedCom udbredelsesprojekt

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 12.12.2012

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 12.12.2012 12.12.2012 12.12.2012 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst DEL A-henvisninger 3. Henvisninger-pakkeforløb Modtagelse: Afsendelse: Pakketabellen: Kommunale forebyggelsestilbud Regionale forebyggelsestilbud

Læs mere

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling 1. Velkomst, præsentation 2. MC7 projektet pakkehenvisninger. Baggrund, opgaver, tidshorisont 3. Projektets delopgaver: 4. Hvor langt er man. Status fra Regionerne, Kommunerne, Sundhed.dk: Pakkeforløb

Læs mere

Etablering af national database om børns sundhed.

Etablering af national database om børns sundhed. Bilag A. Projektbeskrivelse for: Etablering af national database om børns sundhed. Indhold 1. Baggrund for Børnedatabase-projektet 2. Formål og metode 3. Projektets organisering 4. Den tekniske løsning

Læs mere

Den gode notifikation

Den gode notifikation Den gode notifikation Reminder-styring for projekt tilbagesvar. Dokumentation for de webservices der skal anvendes ved opfølgning på prøvetagning og prøvesvar i primærsektoren. Version 1.1 d. 15.08.2016

Læs mere

Referat fra kickoff møde vedr. laboratoriemedicin

Referat fra kickoff møde vedr. laboratoriemedicin Dato: 20.09.2010 Vor ref.: IJO Referat fra kickoff møde vedr. laboratoriemedicin Dato: Mandag den 20. september 2010 kl. 9.30 14.00 Sted: Deltagere: Radisson Blu H.C.Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7,

Læs mere

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang.

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang. WebReq-brugermøde 05.09.2012 DAGSORDEN: 1. Velkomst, 2. Siden sidst MedCom8 sådan går laboratorieprojekterne, kortnavne indføres ved decemberreleasen 2012, Laboratoriesvarportalen - ny brugergruppe. 3.

Læs mere

Referat fra 2. pakkehenvisningsmøde

Referat fra 2. pakkehenvisningsmøde Referat fra 2. pakkehenvisningsmøde Dato: 17.12.10 Vor ref.: IJO Dato: Torsdag den 16. december 2010 Sted: Deltagere: MedCom Helle Frederiksen, Region Nordjylland Hans Henrik Bøttger, Region Midtjylland

Læs mere

Se laboratoriesvar på. Laboratoriesvarportalen

Se laboratoriesvar på. Laboratoriesvarportalen Laboratoriesvarportalen februar 2012 September 2011 Brugermanual Se laboratoriesvar på Laboratoriesvarportalen Fra lægesystemet: Klik på din: Labsvar - sundhed.dk knap eller tilsvarende. Fra WebReq : Klik

Læs mere

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! SDN temadag 30. september 2008 ADVARSEL!!! Pas på med at udfylde evalueringsskemaet - vi bruger Jeres besvarelser! SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! Status

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

Praktiserende tandlæger

Praktiserende tandlæger Praktiserende tandlæger Hvad skal de kunne af MedCom meddelelser jf. ny overenskomst. 27. april 2014, MedCom Ib Johansen Baggrund I seneste overenskomst mellem RLTN og Dansk Tandlægeforening er der aftalt

Læs mere

FAME Forberedelsesgruppe

FAME Forberedelsesgruppe 20. august 2007 / HBJ Bilag 3-2 Notat til MedComs styregruppe FAME Forberedelsesgruppe MedCom forventes i perioden 2008 09 at gennemføre projektet FAME - Fælles Medicindata. Projektet har til formål at

Læs mere

Jubilæum s quiz. Antal af rekvisitioner i juni 2005?

Jubilæum s quiz. Antal af rekvisitioner i juni 2005? WebReq brugermøde 1. Velkomst 2. Siden sidst MC 10 processen, hvad er på vej Nyt om laboratorieprojekterne i MC 9 PL-leverandørkursus i april Nye kortnavne pr. 1. juni Analyser til hjemmemåleudstyr DAK-e

Læs mere

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ.

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ. Emne Darwin version 3.21 Status Referencer til tidligere dokumenter Revision 1.1 INDHOLD 1 INDLEDNING... 1 2 INFORMATION OM WEBREQ... 2 3 OPRET REKVISITION KLINISK KEMI... 3 3.1 Felter... 3 3.2 Knapper...

Læs mere

3.6: MedCom-standarder er fuldt udbredt i regionernes sygehuse. Godkendelse Forventes indstillet til godkendelse i RSI s styregruppe den 27.

3.6: MedCom-standarder er fuldt udbredt i regionernes sygehuse. Godkendelse Forventes indstillet til godkendelse i RSI s styregruppe den 27. RSI KOMMISSORIUM 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Dato + version 26-04-2011 0.4 (se dokumenthistorik i appendiks). RSI pejlemærke RSI tema 3.6: MedCom-standarder er fuldt udbredt i regionernes

Læs mere

Dagsorden. 2. Siden sidst. Nyt regeringsudspil om indsats på sundhedsområdet. - 5 indsatsområder

Dagsorden. 2. Siden sidst. Nyt regeringsudspil om indsats på sundhedsområdet. - 5 indsatsområder Dagsorden 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen juni 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. Patologi 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer 9. DMDD,

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde. 27. januar 2011

Lægesystemleverandørmøde. 27. januar 2011 Lægesystemleverandørmøde 1. Velkomst 27. januar 2011 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser 4. PLO overenskomsten 5. Regioner skal kunne MC standarder inden udgangen af 2012 6. FMK udrulning hvordan

Læs mere

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Tilbagesvar Indhold Baggrund Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier

Læs mere

WebReq-Brugermøde 1. Velkomst, referat og siden sidst 2. Status på WebReq-udviklingen 3. Brugernes erfaringer med ny brugergrænse- flade i WebReq

WebReq-Brugermøde 1. Velkomst, referat og siden sidst 2. Status på WebReq-udviklingen 3. Brugernes erfaringer med ny brugergrænse- flade i WebReq WebReq-Brugermøde 1. Velkomst, referat og siden sidst 2. Status på WebReq-udviklingen Start af WebReq med ny brugergrænseflade blev forsinket. Hvad kom med Hvilke problemer var der? WebReq-teknik (Erik)

Læs mere

MedCom 11 på praksisområdet. Tove Lehrmann

MedCom 11 på praksisområdet. Tove Lehrmann MedCom 11 på praksisområdet Tove Lehrmann Team Praksis/lab MedCom10 projekter: Opfølgning på parakliniske undersøgelser Patientrapporterede oplysninger/webpatient Blanketter og journaludtræk It-understøttelse

Læs mere

Notat om fremskaffelse af laboratoriedata til Sundhedsjournalen - etablering af full scale laboratoriedatabank

Notat om fremskaffelse af laboratoriedata til Sundhedsjournalen - etablering af full scale laboratoriedatabank Notat om fremskaffelse af laboratoriedata til Sundhedsjournalen - etablering af full scale laboratoriedatabank 1. Baggrund Nærværende notat beskriver et oplæg til, hvordan der på kort sigt kan etableres

Læs mere

Projekt- og tidsplaner for laboratoriemedicinske projekter Velkomst, referat fra sidst Laboratoriemedicinprojekterne. De enkelte projekter-

Projekt- og tidsplaner for laboratoriemedicinske projekter Velkomst, referat fra sidst Laboratoriemedicinprojekterne. De enkelte projekter- Projekt- og tidsplaner for laboratoriemedicinske projekter Velkomst, referat fra sidst Laboratoriemedicinprojekterne Hvor langt er man Oversigter De enkelte projekter- WebReg 2009 + foldere Hvordan har

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Referat fra REFHOST - evalueringsmøde

Referat fra REFHOST - evalueringsmøde Referat fra REFHOST - evalueringsmøde Dato: 27.05.09 Vor ref.: IJO Dato: Onsdag den 20. maj 2009 Sted: Deltagere: MedCom Bo Christensen, Region Syddanmark Rikke Maja Kromann, Region Sjælland Anfinn Leivsson

Læs mere

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Lars Hulbæk/10. November 2006 1. Teknisk sammenhæng mellem sundhed.dk og MedCom Arbejdsdelingen mellem

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010

Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 MedCom Health Telematics Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 1. Velkomst 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser

Læs mere

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør Indhold Status på Afdeling S Hvad er egentlig SFI? Al begyndelse er svær - også MidtEPJ Cytostatika og Afd. D Trykknapsintegration til e-journal Århus Sygehus kan noget helt særligt når det kommer til

Læs mere

Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden

Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden Niels Reichstein Larsen Chef for projektafdelingen og Enhed for Klinisk Kvalitet Koncern IT Region Hovedstaden en af Danmarks største koncerner

Læs mere

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008.

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008. Odense februar 2008 FORSLAG TIL Samarbejdsaftale SIP Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren LÆ-blanketter FMK-Fælles Medicin Kort Aftaleparter: Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde

Læs mere

3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Mandag d. 20. december 2010

3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Mandag d. 20. december 2010 3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus Mandag d. 20. december 2010 Dagsorden 1. Velkomst, dagsorden og meddelelser 2. xml VANSEnvelope 3. XML hjemmeplejesygehusstandarderne - rundt om standarderne

Læs mere

Elektronisk samarbejdsplatform til sundhedskommunikation

Elektronisk samarbejdsplatform til sundhedskommunikation MedCom 2004 Elektronisk samarbejdsplatform til sundhedskommunikation MedCom udvikler og udbreder en elektronisk samarbejdsplatform til informationsudveksling og dialog mellem sundhedsvæsenets parter. 1

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Odense d. 29 januar 2010 Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Rugårdsvej

Læs mere

Referat fra laboratoriemidtvejsmøde

Referat fra laboratoriemidtvejsmøde Referat fra laboratoriemidtvejsmøde Dato: 09.06.08 Vor ref.: IJO Dato: Onsdag den 4. juni 2008 Sted: Deltagere: MedCom Rikke Joan Kristensen, Region Nordjylland Tine Korsholm, Region Midtjylland Dora Simonsen,

Læs mere

Skitse til Nationalt Patient Indeks (NPI) - en genvej til landsdækkende kommunikation på tværs? HBJ

Skitse til Nationalt Patient Indeks (NPI) - en genvej til landsdækkende kommunikation på tværs? HBJ Skitse til Nationalt Patient Indeks (NPI) - en genvej til landsdækkende kommunikation på tværs? 28-05-2007 HBJ Baggrund...2 Svensk National Patientoversigt...3 Dansk National Patient Indeks (NPI)...5 Forslag...7

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Indsatsområde: Sundheds-IT Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Region Nordjylland og Kommuner i Region

Læs mere

Kommune projekter i MedCom /MedCom7

Kommune projekter i MedCom /MedCom7 Kommune projekter i MedCom 2010-2011/MedCom7 Projektlinjer Hjemmepleje-sygehus Udbredelse standard for genoptræningsplaner Udbredelse elektroniske lægeblanketter Fødselsanmeldelse, børnedatabase Konsolidering

Læs mere

Projektledermøde Praksis-Laboratorier

Projektledermøde Praksis-Laboratorier Projektledermøde Praksis-Laboratorier Dagsorden Velkomst og præsentation. 2. Siden sidst herunder temadag den 6.3.2012. 3. MC8 projektline praksis- og laboratorieprojekter detaljeret gennemgang. A. Indhold

Læs mere

Elektronisk. mellem sygehusafdelinger

Elektronisk. mellem sygehusafdelinger MedCom 2 Mini-IRSK InterRegional SygehusKommunikation Elektronisk kommunikation mellem sygehusafdelinger sygehushenvisningsygehushenvisningsygehushenvisni epikriseepikriseepikriseepikriseepikriseepikriseepikri

Læs mere

MedCom hvad har vi lært og hvad kan genbruges?

MedCom hvad har vi lært og hvad kan genbruges? MedCom hvad har vi lært og hvad kan genbruges? Primær sektoren hvad er nået? XML EPJ Kommunikations projektet MedComs SUP Projekt MedCom her går det godt 1768 almene praksis - 81% 365 spec.lægepraksis

Læs mere

Odense 26. august 2009

Odense 26. august 2009 Velkomst Referat (kl. 10.10-10.15) Meddelelser (kl. 10.15-10.30) Henvisninger til kommunal forebyggelse v/dsl (kl. 10.30-10.40) Oplæg om Nemlogin og OCES II v/morten Storm Petersen, Signaturgruppen (kl.

Læs mere