fourdanes.dk Four Danes A/S Damsbovej 14 DK-5492 Vissenbjerg Tlf.: Fax: En case fra Assens Kommune

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "fourdanes.dk Four Danes A/S Damsbovej 14 DK-5492 Vissenbjerg Tlf.: 66 16 03 00 Fax: 66 16 56 84 fourdanes@fourdanes.dk En case fra Assens Kommune"

Transkript

1 Four Danes a/ /s En case fra Assens Kommune VIRKSOMHED Four Danes A/S blev stiftet i 1997 af fire profiltøjsfirmaer fra Esbjerg, Århus, Odense og København. Anledningen var den første storkunde, Tele Danmark, som virksomheden skulle uniformere. I 2002 flyttede Four Danes til Vissenbjerg og 2000 m2 fremtidssikret lager og administration. Mange og store kunder - bl.a. også DSB - benytter sig af Four Danes-konceptet. VÆKST Logistiksystemerne på ikke mindst lageret er afgørende for virksomhedens udvikling. I samarbejde med Væksthus Syddanmark havde Four Danes fokus på arbejdsprocesser og værdistrømme for at synliggøre styrker og svagheder. Værdistrømsanalysen førte til en effektivisering af tidsforbruget og en bedre kommunikation omkring lageroptimering og reklamationer. VISIONER Med den synliggørelse, der fulgte af dialogen med Væksthus Syddanmark, har det været muligt i efteråret 2009 at implementere et nyt stregkodesystem på lageret, baseret på ideologien bag lean-produktion. En øget brug af teknologi med yderligere optimering af processerne og en bedre indtjening til følge bliver næste skridt. Øget kunde- og medarbejdertilfredshed følger i kølvandet. Four Danes sigter på at blive den førende logistikudbyder af uniformer, arbejdstøj, duge, gardiner, håndklæder og sko til danske virksomheder. Four Danes bygning i Vissenbjerg på Fyn. fourdanes.dk Four Danes A/S Damsbovej 14 DK-5492 Vissenbjerg Tlf.: Fax: Lagerstyring er alfa og omega for hverdagen hos Four Danes.

2 raitex En case fra Assens Kommune VIRKSOMHED I sin nuværende form blev Raitex etableret i 1968 af fabrikant Helge og Birgitte Leo Pedersen. Men virksomheden har rødder tilbage til 1880, hvor Birgitte Pedersens tipoldefar grundlagde firmaet med udgangspunkt i produktion af olieskindsjakker. I dag producerer Raitex for en bred vifte af kunder, der repræsenterer et lige så bredt program af produkter. Alt sker på fabrikken i Ukraine, som der beskæftiger 200. I hovedkvarteret i Aarup arbejder 14 ansatte. VÆKST Raitex har udviklet et koncept, som gør, at de kan styre mange typer af produktioner. Det indebærer et betydeligt vækstpotentiale. Samarbejdet med Væksthus Syddanmark blev indledt via virksomhedens revisor og førte hurtigt til en intensiveret informations- og markedsføringsindsats. VISION Verden skrumper - strategisk og logistisk. Med store forskelle i lønomkostninger er der god vækstbasis i Raitex-konceptet om produktion i lavtlønsområder. Outsourcing er vejen frem for mange. - I det fremtidige arbejde vil vi fortsætte med at bruge Væksthuset, når vi mangler svar på spørgsmål. Vi har været meget glade og overraskede over Væksthus Syddanmarks bredt funderede kompetence, siger direktør Svend Erik Kjærgaard. Væksthuset hjalp med at systematisere og effektivisere salgsarbejdet, ligesom samarbejdet satte turbo på den proces, der førte til virksomhedens nye udgave af hjemmesiden. Indtryk fra systuen på fabrikken i Ukraine. raitex.dk Raitex Holmevænget 3 DK-5560 Aarup Tlf.: Fax:

3 Dansk MjøD a/ /s En case fra Billund Kommune VIRKSOMHED Dansk Mjød A/S blev etableret i 2005 og er nordens største mjødbryggeri. De 11 ansatte fremstiller og markedsfører et bredt sortiment af produkter inden for mjød, grappa, akvavit, mousserende vine samt delikatessetilbehør som sennep, marmelade, chokolade og bolcher. Vesterhavs mjød, der er brygget på dansk lynghonning og vand fra Iskilde og derefter lagret i 2 år, er et af hovedprodukterne. Håndværket er i top, og virksomheden er kendt for det. VÆKST Den autodidakte tilgang til mjødbrygning og - salg har præget virksomhedens udvikling. Da tidspunktet var inde til vækst, baseret på kapacitet og sikre kalkulationer, manglede Dansk Mjød en sparringspartner til at svare på spørgsmål som: Hvordan? Hvornår? Gennem Erhvervskontoret i Billund blev Væksthus Syddanmark kontaktet for at skaffe klarhed, overblik og opnå større kompetence med salg og markedsføring. VISIONEN I dialogen har Dansk Mjød nået eftertænksomheden og skaffet sig synlighed for de udfordringer, der ligger forude. Virksomheden er inspireret til at blive bedre til at føde ideer og til at gå mere aktivt ind i opsøgende salg. mjod.dk Dansk Mjød A/S Kløvermarken 13 DK-7190 Billund Tlf.: Fax.: Der er en stor udvikling i gang med hele Dansk Mjød - en eksportvare til USA? produktpaletten, og Dansk Mjød har rettet sit blik mod eksportmarkeder i Sverige og Norge, ligesom også USA er en mulighed for udbredelsen af den ældgamle danske drik. Dansk Mjød vil være et førende mikrobryggeri i Danmark.

4 Septum A/S En case fra Billund Kommune VIRKSOMHED Septum er en ordreproducerende virksomhed fra 2003 med speciale i transparente glasvægge. Den blev etableret på erkendelsen af markedets behov for fleksibel indretning af storrumskontorer og på basis af mange års erfaringer med indretning af administrative arbejdspladser: Opdeling af de store rum uden at give køb på indretningens støtte til medarbejdernes kommunikation er efterspurgt. Der er ligeledes efterspørgsel på skillevægge i glas til såvel nybyggeriet som til ombygning af eksisterende kontorhuse. VÆKST Efter fem år med stejl vækst tog Septum i 2008 kontakt til Væksthus Syddanmark for at etablere et bedre overblik over udviklingen. Ønsket var en ekstern vurdering af virksomhedens placering og dens potentiale. - Er det, vi gør, rigtigt? Har vi forstået vores egne muligheder? lød spørgsmålene fra Septum, som også gennemgik en analyse med Væksthus Syddanmarks Væksthjul. VISION Septum er blevet bekræftet i en strategi, der går ud på at lægge vægten på den fortsatte vækst i virksomheden. Efter byggeriets markante ekspansionsperiode går det aktuelt langsommere, erkender Septum, der i dialog med Væksthus Syddanmark fastholder en vision om at rykke op blandt landets førende producenter af skillevægssystemer. Samtidig udvider Septum sortimentet fra at fokusere på glas og transparens til også at omfatte vægge med akustisk regulerende kvaliteter. Lethed og transparens er et varemærke for Septum. septum.dk Septum A/S Odinsvej 26 DK-7200 Grindsted Tlf Fax:

5 Arbejdsmiljøeksperten A/s En case fra Esbjerg Kommune VIRKSOMHED ArbejdsmiljøEksperten er en konsulentvirksomhed med 17 ansatte, der blev grundlagt i 2004 på et fundament af stor viden om såvel arbejdsmiljø som det eksterne miljø. Virksomheden assisterer med at få styr på arbejdsmiljøet. Selv om alle er enige om, at et godt arbejdsmiljø er vigtigt både for virksomheden og for medarbejdernes trivsel, er arbejdet med arbejdsmiljø nemlig ofte en bureaukratisk hadeopgave. I den erkendelse besluttede tidligere ansatte i BST, Bedriftssundhedstjenesten, at etablere den private konsulenttjeneste. VÆKST Gennem Region Syddanmark og netværksforeningen InnoVækst havde ArbejdsmiljøEksperten et godt kendskab til Væksthus Syddanmark. Da konsulentvirksomheden havde formuleret sin vækststrategi, stod det hurtigt klart, at der var brug for ekstern sparring. - Hvad gør vi rigtigt? Hvad er forkert? ArbejdsmiljøEksperten efterlyste en mangelliste. Den blev suppleret med redskaber som medarbejdersamtaler, salgsplaner og systematik i opfølgningen. Og med et godt resultat, oplyser direktør Henrik Gliese, ArbejdsmiljøEksperten. ameksperten.dk ArbejdsmiljøEksperten A/S Håndværkervej 8 DK-6710 Esbjerg V Tlf.: Fax: Direktør Henrik Gliese (tv) og Pauli Bøttker, afdelingsdirektør i ARBEJDSMILJØEkspertens nyeste kontor i Kolding. VISION ArbejdsmiljøEkspertens ambition er at blive Danmarks største udbyder af konsulenttjenester om arbejdsmiljø. Det skal ske med en fordobling af omsætningen hvert år samtidig med, at der holdes styr på indtjeningen. Foreløbig er det lykkedes, og der er oprettet afdelinger i Esbjerg og Kolding, mens Odensekontoret åbner 1. februar. Derefter følger åbninger i Herning og København. I den vækst regner Arbejdsmiljø- Eksperten med også fremover at gøre brug af Væksthuset eventuelt i dialog med de andre regionale Væksthuse.

6 Dansk scanning a/ /s En case fra Esbjerg Kommune VIRKSOMHED Civilingeniøren Henning Kirkegaard gjorde i 1995 arkiver tilgængelige døgnet rundt via Internettet. Nøgleordet var digitalisering. Virksomheden vandt en ordre fra Domstolsstyrelsen på indscanning af 30 millioner sider for retskredsene og hosting af samtlige akter fra hele landet - i alt 60 millioner sider. - Analyser har vist, at samfundet sparer omkring én million kroner om dagen ved at digitalisere sagsakterne, mener Henning Kirkegaard, da han etablerede Dansk Scanning A/S. Virksomheden beskæftiger i dag 65 medarbejdere. VÆKST Dansk Scanning har på 15 år høstet en stor sum erfaringer og viden, som sammen med produktionsudstyr, logistik og viljen til at sikre kunderne den optimale løsning i dag udgør kernen i forretningen. Der er en klar holdning til en hurtig og effektiv gennemførelse af opgaverne, som bedst sker med optimal erfaring og know-how, en stram styring af opgaven, den fornødne økonomi og en høj datakvalitet. En henvendelse fra Væksthus Dansk Scanning - fortsætter sin udvikling på basis af solide IT kernekompetencer. Syddanmark førte til et nyt samarbejde, der netop er ved at tage sin begyndelse. På et indledende møde er Dansk Scannings forretningsstruktur blevet drøftet, og planen er, at lade virksomheden gennemløbe Væksthjulet. Civilingeniør Henning Kirkegaard - etablerede Dansk Scanning i VISION Dansk Scanning er en virksomhed med betydelige specialkompetencer. Disse ønsker virksomheden at anvende i sin fortsatte udvikling ved at løse kundernes behov for specialløsninger. Der er fokus på de svagheder, der måtte have behov for at blive styrket. - Vi planlægger at fortsætte samarbejdet med en analyse efter Væksthjulet og ser flere fremtidige scenarier, alle med afsæt i vores kernekompetence, bygget på it know-how, fortæller vicedirektør Torben Pedersen, Dansk Scanning A/S. danskscanning.dk Dansk Scanning A/S Lillebæltsvej 33 DK-6715 Esbjerg N Tlf.: Fax:

7 JM Stål En case fra Fredericia Kommune JM Stål er en moderne smedevirksomhed og maskinfabrik, grundlagt i januar Basiskonceptet består af faglig kompetence og evnen til i tæt dialog med kunderne at optimere alle processer. Fra et par ansatte voksede virksomheden frem til 2008 til 20 medarbejdere. Siden 2007 har JM Stål været en moderne industrivirksomhed, tilrettelagt efter LEAN-systemer. Virksomheden er i dag ejet af grundlæggeren, Jesper Madsen sammen med partner, værkfører Anders Pedersen. VÆKST I forbindelse med udviklingen af LEAN blev JM Stål kontaktet af Væksthus Syddanmark; en forbindelse, der blev skabt af Fredericia Kommune. Kommunen var selv i færd med at implementere LEAN dvs. trimme forvaltningen. I dialogen fremkom en analyse af de områder, hvor JM Stål havde brug for hjælp, bl.a. økonomistyring og markedsføring. Væksthus Syddanmark var til stor hjælp med at indføre klare deadlines, så tidsplanerne blev overholdt. VISION Virksomheden ønsker at videreudvikle sine kompetencer inden for det industrielle marked for at opbygge et tillidsfuldt samarbejde med kunderne og sikre langvarige kunderelationer. I en fortsat dialog med Væksthus Syddanmark er det målet at være på forkant med den teknologiske udvikling jmstaal.dk JM Stål Kaltoftevej 13 DK-7000 Fredericia Tlf.: Fax: De to partnere bag JM Stål, Jesper Madsen (tv) og Anders Pedersen. og sørge for et stadigt stigende uddannelsesniveau for medarbejderne. Nye maskinindkøb står for døren og JM Stål planlægger fortsat ekspansion.

8 Carl Stahl A/S En case fra Fredericia Kommune VIRKSOMHED Carl Stahl A/S er et ud af koncernens 50 selskaber i Europa, USA og Mellemøsten. På den måde er virksomheden en af de største udbydere af wireprodukter og løftegrej med deraf følgende stordriftsfordele i produktion og indkøb. Koncernen besidder betydelig know-how og specialviden inden for løfteopgaver med kran. Der er 31 ansatte i selskabets afdelinger i Fredericia og Holbæk. VÆKST Carl Stahl A/S tog kontakt til Fredericia Erhvervsråd i Formålet var at søge assistance til at udvikle virksomheden i tider med mindre vækst end den, man havde oplevet de foregående år. Nu skulle man holde takten. Erhvervsrådet henviste til Væksthus Syddanmark, der brugte sit Væksthjul på Carl Stahl A/S og påviste styrker og svagheder i organisationen. Væksthjulet er en checkliste, der hurtigt giver virksomheden overblikket: Væksthuset åbner muligheder for løsninger, som man derefter selv opsøger, Carl Stahl A/S fik bl.a. assistance til at implementere sit nye kvalitetsstyresystem, ISO VISION Carl Stahl A/S har en rolle som uafhængig partner i koncernsamarbejdet. Det giver store muligheder for at være både fleksibel og vækstorienteret. - Det er det enkelte selskabs egen fortjeneste, når bundlinjen er flot. På basis af den strategi ønsker Carl Stahl A/S at blive den førende udbyder af løftegrej i Danmark. Lige nu er positionen en tredjeplads. I de bestræbelser vil Carl Stahl også fremover være i dialog med Væksthus Syddanmark. Carl Stahl A/S - førende udbyder af løftegrej. carlstahl.dk Carl Stahl A/S Vognmagervej 21 DK-7000 Fredericia Tlf.:

9 Øko-Tech energi A/S En case fra Faaborg-Midtfyn Kommune VIRKSOMHED Øko-Tech A/S er Danmarks største producenter af biologiske fyringsolier. På bare fire år har virksomheden haft en vækst på over 400%. Aktuelt er der 14 ansatte i Øko-Tech A/S, som i stigende grad også eksporterer bio-olie til Sverige og Tyskland. 80% af salget går til fjernvarmeværker herhjemme og i udlandet, der bruger olien som det CO2-neutrale brændsel. VÆKST Øko-Techs direktør Bjørn Ebbeskov Larsen havde kendskab til Væksthus Syddanmark og bad om support til at finde nye investorer og samarbejdspartnere til fortsat udvikling. Også et generationsskifte er under forberedelse. Direktøren udtrykker stor tilfredshed med dialogen, der som et væsentligt resultat har udpeget mulige partnere og risikovillig investeringskapital. VISION I den fortsatte dialog assisterer Væksthus Syddanmark med at vurdere kandidaterne til et partnerskab, før der foretages en udvælgelse af dem. Kriterierne afstemmes efter, at Danmark stadig anses for at være det primære vækstmarked. Med klimadebattens udvikling og fokus på de fossile brændsler som en fremtidig mangelvare forventer Øko- Tech dog en markant vækst i efterspørgslen på biobrændsler. Øko-Tech s bio-olie kommer bl.a. fra danske rapsmarker. Bjørn Ebbeskov Larsen ved Øko-Techs nye tankanlæg i Fåborg. bio-olie.com Øko-Tech energi A/S Telemarken 7 DK-5600 Faaborg Tlf.: Fax:

10 Birkemose A/s En case fra Faaborg-Midtfyn Kommune VIRKSOMHED Birkemose A/S er driftsselskabet bag kontormøbelproducenten Four- Design. Virksomheden hører til blandt de førende i den branche med et stærkt mærke inden for indretning af administrative arbejdspladser. Der beskæftiges 45 medarbejdere heraf 30 i produktionen. En gennemgribende revision og omrokering af afdelinger i forbindelse med produktionsændringer gav anledning til en dialog med Teknologisk Institut, som henviste til Væksthus Syddanmark. VÆKST Hvad er vi? Hvad skal vi? Det var nogle af de spørgsmål Væksthus Syddanmark hjalp FourDesign med at besvare. En gennemgang af virksomhedens værdier med fokus på processer og logistik i forbindelse med omrokeringen skabte resultater med henblik på at opnå det optimale udkomme, medarbejderengagement og eliminering af spild og ringe ressourceudnyttelse. Forslag fra medarbejdere blev kombineret med input fra Væksthus Syddanmark. VISION FourDesign mener, der næppe kan være tvivl om den fortsatte vækst. Kontormøbelproducenten har i flere år haft stabil fremgang og har endnu ikke sporet nogen krise. Den vækst ønsker man at være klar til at håndtere. For at få de rigtige redskaber til det forventer virksomheden at fortsætte dialogen med Væksthus Syddanmark blandt andet om en afklaring af virksomhedens værdier. FourDesign har et bredt program af møbler til administrative miljøer. fourdesign.dk Birkemose A/S Faaborgvej 14 DK-5854 Gislev Tlf.:

11 Rico PølseR En case fra Haderslev Kommune VIRKSOMHED Efter at have været slagter i 20 år etablerede Richard Jensen i 1985 sit eget pølsemageri i Haderslev, Rico Pølser. Ved slagtermesterens død blev virksomheden opkøbt først af et dansk slagteri, siden af en engelsk fødevarevirksomhed. Specialet har hele tiden været produktudvikling og forædling af kød til charcuterivarer af høj kvalitet efter gamle, ofte lokale opskrifter. Det er stadig kernekompetencen i virksomheden, der beskæftiger 20. VÆKST Rico Pølser forbereder aktuelt en udvidelse med en afdeling til at skære pålæg i skiver. I den anledning ønskede ledelsen kontakt til supplerende rådgivning mht. såvel den tekniske løsning samt ikke mindst finansieringen. Gennem Erhvervskontoret i Haderslev fik virksomheden kontakt til Væksthus Syddanmark. - Det var hurtige og dygtige til at gøre et godt stykke arbejde, siger Rico Pølsers ledelse, direktør Claus Moesby Sørensen om Væksthuset. I samarbejdet fandt virksomheden nye investorer, bl.a. i fonde og kapitalvirksomheder. Samtidig fik Væksthus Syddanmark Rico Pølser ind i klyngenetværk og frugtbar videndeling. ricopoelser.dk Rico Pølser af 1994 A/S Hirsevej 22 DK-6100 Haderslev Tlf.: Fax: VISION Rico Pølsers mål er at blive en endnu større spiller gennem samarbejdet med de danske forbrugere. For at det kan ske må de følge indkøbsmønstre og forbrugeradfærd. Fedtfattige produkter er en af vejene frem. Troværdighed og garanti for kvaliteten er en anden. Også i den udvikling finder Rico Pølser nytte af dialogen med Væksthus Syddanmark og arbejdet i netværksgrupperne. Rico Pølser - åbner afdeling, der kan skære pålægget i skiver

12 JS Formbyg En case fra Haderslev Kommune VIRKSOMHED JS Formbyg er en udviklingsog produktionsvirksomhed med fem ansatte og med speciale i konstruktioner med glasfiber. I samarbejde med arkitekter og designere skabes en synergieffekt, der er basis for produktudvikling inden for glasfiber ofte på basis af specialopgaver. Glasfiber anvendes i byggeriet, til opbygning af udstillinger, til interiør og til møbler. JS Formbyg anvender 22 års specialviden fra bådbyggeri, der oprindeligt var en af virksomhedens kernekompetencer. VÆKST I 2002 omdannedes det daværende JS Denmark til det aktuelle selskab med det formål at udvikle og forske i et materiale med en stor fremtid: Injiceret polyester med hærder på en måtte af glasfiber. Med den metode er alle formstøbninger tilgængelige og med nye ressourcebesparende metoder til støbning af emner har JS Formbyg trådt nye stier: Vakuuminjiceret glasfiber med bagform. Et stort potentiale skal udvikles bl.a. i dialog med Væksthus Syddanmark som har været med til at sætte en markedsføringsundersøgelse er sat i gang. Eksempel på byggeri med glasfiberløsninger fra JS Formbyg: Butiksfacade i København. VISION JS Formbyg er i færd med at udvikle sin strategi for fremtiden, der bl.a. vil gøre virksomheden mindre sårbar over for konkurrencen og vil pege på mange nye markeder for glasfiberløsninger. Der venter nye opgaver inden for ikke mindst det moderne byggeri, og virksomheden er derfor på vej i direkte dialog med de 200 største arkitektfirmaer i Danmark. Også inden for møbelproduktionen ser JS Formbyg betydelig vækst. jsformbyg.dk JS Formbyg A/S Brændbjerg 19 DK-6100 Haderslev Tlf.:

13 S. TygeSen energi A/S En case fra Kerteminde Kommune VIRKSOMHED S. Tygesen Energi har siden 1994 været leverandør af udstyr og produkter som højspændingskabler, lysledere og udstyr til kabeludlægning til energi- og telesektoren. Med fem ansatte driver virksomheden import, salg og distribution i et vækstmarked, hvor ikke mindst informationsteknologien kræver flere fiberkabler, lysledere og tilbehør til montage og udlægning. VÆKST S. Tygesen Energi blev udnævnt til en af Børsens Gazelle virksomheder i 2009, men havde brug for assistance til at skabe overblik over den markante vækst og til at etablere struktur. - Vi ønskede os større synlighed og gennemsigtighed i processerne og en bedre logistik, oplyser direktør Morten Tygesen, der fra en kollega havde hørt meget godt om Væksthuset. Nu er virksomheden fuld gang med at gennemløbe et Væksthjulsforløb. Rådgivningen er konstruktiv og forventes at give de ønskede resultater i Højspænding er en betydelig del af S. Tygesen Energis kerneforretning. VISION I forbindelse med eneforhandlingen af - Væksthuset forstår at føre dialogen effektivt og indblæsningsudstyr til lysledere og fiberkabler hurtigt, så der ikke tages kostbar tid fra driften har S. Tygesen Energi også indledt eksportaktiviteter. Allerede nu sælges til Grønland og Island, af virksomheden, fastslår Morten Tygesen. men nye markeder venter, inklusive USA. Også her forventer virksomheden sig meget af dialogen med Væksthus Syddanmark. tygesen-energi.dk S. Tygesen Energi A/S Strandvangen 33 DK-5300 Kerteminde Tlf.: Fax:

14 Lithomex En case fra Kerteminde Kommune VIRKSOMHED Lithomex importerer og sælger kvalitetsprodukter til belægninger med sten inde og ude. Med fem ansatte på hovedkontoret i Langeskov, to agenter i Sverige og to i Tyskland er Lithomex på vej til en markedslederposition inden for ikke mindst fugemasse til udendørs stenbelægninger. Ukrudt og myrer kan være store udfordringer, der løses endegyldigt med produkter fra Lithomex. Pesticider og årlige afbrændinger af ukrudt er unødvendige. Samtidig er Lithomex agentur for bl.a. stenplejemidler. VÆKST Lithomex havde selv idéen til det kemisk baserede fugeprodukt, som ville gøre en ende på problemerne med ukrudtet. Men der var behov for specifik, videnskabelig assistance fra forskere med viden på området. Væksthus Syddanmark hjalp med kontakten til fx Teknologisk Institut og til universitetskredse med indsigt i produktudvikling. Lithomex havde hørt om mulighederne i de offentligt finansierede Væksthuse og ville gøre et forsøg. Resultatet var meget flot, vurderer Lithomex direktør Jørn Madsen. VISION Lithomex ser sig selv som markedsleder i så mange lande som muligt. Sverige er lige nu det største marked fulgt af Danmark, hvor virksomhedens produkter foreskrives af Vejdirektoratet. Anti-ukrudts-behandlingen er en stor fordel på helleanlæggenes chaussebelægninger. Afbrænding koster mandetimer og leverer CO2 bidrag. Nye markeder åbner sig ikke mindst Tyskland, hvorfra store ordrer er på vej. Lithomex forventer at bruge Væksthus Syddanmark i sin fortsatte udvikling. På de danske chaussebelægninger er et anti-ukrudtsmiddel uundværligt. lithomex.dk Lithomex Haandværkervej 10 DK-5550 Langeskov Tlf.: Fax:

15 SigriSt technology En case fra Kolding Kommune VIRKSOMHED At vise musklers bevægelse i 3D og skabe ny forståelse for den menneskelige anatomi er et forskningsprojekt fra Sigrist Technology. I år var virksomheden blandt højdespringerne i en konkurrence, udskrevet af forretningsnetværket Connect Denmark. En elektronisk sensor på størrelse med et frimærke monteres på huden og måler muskelbevægelsen. De målte data omsættes til 3D illustrationer på en skærm. VÆKST Daniel Sigrist Christensen arbejder sammen med Mads Clausen Instituttet på Alsion i Sønderborg om sin opfindelse, der har et stort potentiale inden for medicinsk forskning og i sundhedsvæsenet. Efter dialogen med Connect Danmark var fortsættelsen til Væksthus Syddanmark en logisk udvikling. - Målet var nu at komme i nærkontakt med fx hospitalerne. Til det formål har Væksthuset medvirket til at pege på investorer og ny kapital. VISION Der er stor opmærksomhed om Sigrist Technology, der har modtaget venturekapital fra Science Ventures Denmark. Men virksomheden har både brug for mere kapital for at fortsætte sin udvikling og for kommercielle partnere til at sikre udbredelsen af teknologien. De skal være med til at skabe kendskab til og efterspørgsel efter den smarte 3D forståelse for, hvordan vores muskler arbejder. Sigrist Technology har derfor store forventninger til samarbejdet med Væksthus Syddanmark og regner med at forblive i dialogen. understanding-your-moves.com Sigrist Technology Langagervej 69 DK-6000 Kolding Tlf Måleenheden til 3D illustration af muskelbevægelserne er i tændstikformat.

16 Emma TofT DEsign En case fra Kolding Kommune VIRKSOMHED Efter en årrække som ansat i tekstilbranchens produktionsvirksomheder sprang Emma Toft i april 2008 ud på det dybe vand som selvstændig designer med eget bureau og tegnestue. - Nu skulle kompetencerne afprøves. Designbureau Emma Toft har den styrke, at virksomheden ikke alene har viden om og sans for mode og trends, men også har en ingeniørpræget tilgang med kompetent teknisk viden om tekstiler, skæring, syning, applikationsteknikker m.m. VÆKST Det er rollen som både idéudvikler og problemknuser, Emma Toft tilbyder sine kunder, der er blandt tekstilindustriens produktionsvirksomheder. Nogle af dem de samme, som hun engang var ansat hos. Under Copenhagen Fashion Week i foråret 2008 blev Emma Toft bekendt med Væksthuset og tog efterfølgende kontakt til Væksthus Syddanmark. I en dialog blev det afdækket, at behovet var fokus på markedsføring og kundekontakt, hvorefter et telemarketing-bureau blev sat på at skaffe ikke bare kontakter, men også konkrete salgsmøder. Derefter har Væksthus Syddanmark været engageret i at udvikle en vækststrategi for designbureauet. VISION Emma Toft vurderer, at Væksthus Syddanmark også frem over vil være en værdifuld sparringspartner, når visionerne skal gøres til virkelighed. Emma Toft skal blive et stærkt brand, et navn, som tekstil branchen naturligt vil vælge som partner, når idéer skal udvikles eller problemer løses i produktionshallerne. Emma Toft venter at kunne tilbyde totale entrepriser med ikke bare design, men også målskemaer og fittings, gerne i samarbejde med en ansat konstruktør. En ny hjemmeside og ny grafisk profil er også lige om hjørnet, oplyser Emma Toft. Emma Toft - et brand på vej op i tekstilbranchen. emmatoft.dk Designbureau Emma Toft Vestergade 49 B DK-8000 Århus C Tlf.:

17 Linda BaLLe Grafik En case fra Langeland Kommune VIRKSOMHED Balle Design er en privatejet virksomhed med grafikeren og kunstneren Linda Balle i spidsen. Kernekompetencen er design af sengelinned med afsæt i et ønske om, at tekstilet til sengen er mere end tilfældige mønstre og farver; betrækket til dynen eller puden skal kommunikere og give stof til eftertanke. Et tema for grafikken er de syv dødssynder (griskhed, misundelse, hovmod, vrede, dovenskab, nydelsessyge, og frådseri). Noget at tænke over ved sengetid! VÆKST Balle Design var på udkig efter en producent og skulle samtidig flytte adresse fra København til Langeland. Linda Balle kontaktede Væksthus Syddanmark med det spørgsmål og for at opdyrke et netværk i sit nye opland. Hun blev en del af Væksthusets iværksætterforløb med sigte på at fremme unge danske designere under et eksportfremstød i New York i maj Linda Balle vurderer, at samarbejdet har givet hende nyt mod på at skabe mere vækst i sin virksomhed. VISION Balle Design er i gang med at forberede opstarten af en produktion. lindaballe.com Linda Balle Grafik Tlf.: I dialogen med Væksthus Syddanmark har Linda Balle fået ny selvtillid og henvisninger til kapitalfonde. Hun er nu i færd med at finde kapital til den fortsatte udvikling af designvirksomheden. Trendbutikker i New York har givet udtryk for interesse for Balle Designs arbejde, og en de første leverancer ventes at finde sted i Dialogen med Væksthuset fortsætter. Linda Balle - tekstildesigner med sengelinned som speciale.

18 TS RubbeR bags En case fra Langeland Kommune VIRKSOMHED TS Rubberbags er en enkeltpersons virksomhed fra Den er baseret på idéen om at formgive, fremstille og sælge tasker og modetilbehør af brugt gummi fra traktorslanger. Materialet findes i rigelige mængder, det er robust og vandtæt, og genbruget har tilmed et økologisk sigte. Kvaliteterne fra slangernes anvendelse i traktordæk giver dem en special aura, som TS Rubberbags udnytter. Ikke to produkter er ens. VISION TS Rubberbags ønsker at fortsætte designudviklingen, men har brug for samarbejdsparterne. Også i det spørgsmål kan Væksthus Syddanmark yde hjælp. Der er behov for øget markedskendskab, og Væksthuset optræder i flere sammenhænge som en mentor, der kan kontaktes via mail og telefon i krisesituationer. Senest er TS Rubberbags kommet i dialog med en større partner fra designerbranchen, som ønsker at markedsføre tasker, bælter og andet modetilbehør. VÆKST Efter en præsentation i New York i maj 2008 blev TS Rubberbags efterspurgte. Indehaveren af virksomheden, Tanja Schrøder, manglede rådgivning og sparring til at svare på spørgsmål om eksport, markedsføring og pressehåndtering. En kontakt til Væksthus Syddanmark gav gode idéer til, hvordan virksomheden kunne komme videre, også med ny kapital, der blev bevilliget gennem flere fonde. Dialogen førte til kontakt med studerende fra Syddansk Universitet i Odense, der hjalp med en forretningsplan, en markedsanalyse og en oversigt over konkurrenterne. tanjaschroeder.dk TS Rubber Bags Korsebøllevej 4 DK-5953 Tranekær Tlf.:

19 nordic corperation En case fra Middelfart Kommune VIRKSOMHED Nordic Corperation (corp= krop og operation=arbejde) udvikler, producerer og markedsfører magnetterapi til heste med vægt på høj optagelighed og tilsvarende virkning samt med dokumentation for brugen af Horse Medic magnetterapi. Terapien er godkendt af Lægemiddelstyrelsen som medicinsk udstyr. Virksomheden har 10 ansatte. VÆKST Horse Medic-terapien heler brud og seneskader, styrker knogler og væv og øger blodcirkulationen med øget immunforsvar til følge. Nordic Corperations forskningsdatabase indeholder mere end videnskabelige studier, som danner basis for produktudviklingen. Gennem Middelfart Erhvervscenter fik Nordic Corperation kontakt med Væksthus Syddanmark, der leverede god sparring og kreative idéer. I dialogen søges tillige efter samarbejdspartnere, hvilket også andre forretningsnetværk bistår med. VISION Med hovedsæde i Danmark satser Nordic Corperation på et stort geografisk virkefelt. Sverige og Norge er de mest indlysende eksportmarkeder, men også det øvrige Europa viser interesse: England, Tyskland, Holland, Frankrig, Portugal. Målgruppen er professionelle i hesteverdenen: Topryttere, gallop - og travbaner, hestehospitaler og wellness centre. Nordic Corperation markedsfører magnetterapi til heste bl.a. på travbaner. nordiccorperation.dk Nordic Corperation Cathrinebjergvej 4 DK-5500 Middelfart Tlf.:

20 Danrob a/s En case fra Middelfart Kommune VIRKSOMHED DanRob A/S blev grundlagt i Efter en årrække med markant vækst tæller virksomhedens medarbejderteam op til 30 medarbejdere med en samlet bred og dyb erfaring med robotbaserede automationsløsninger. Den specialisrede virksomhed er partner med nogle af de største i branchen for automation, der vægter ikke bare kvalitetsprodukter, men også professionel og kompetent service. VÆKST I 2008 stod DanRob foran nye projektplanlægninger og erkendte behovet for en sparringspartner med mulighed for at hjælpe, når processerne skulle planlægges. Et nøje overblik fra ordre til faktisk leverance var målet med en analyse af den totale planlægning og logistik. DanRob havde kendskab til Væksthus Syddanmark fra et ledernetværk og tog kontakt. I samarbejdets begyndelse medvirkede Væksthus Syddanmark til en analyse og kortlægning af virksomheden. De opnåede resultater og den følgende dialog var som yderst tilfredsstillende. VISION DanRob har et klart defineret ønske om fortsat vækst, men i et langsommere tempo med optimale muligheder for konsolidering og for at administrere og følge op. Målet er en årlig vækst på pct. i takt med automatiseringsgraden i de virksomheder, der er robotvirksomhedens kunder. Virksomheden forventer, at dialogen med Væksthus Syddanmark fortsætter i forbindelse med opdyrkningen af nye forretningsområder, der er under forberedelse. Robotter fra DanRob er på arbejde mange steder i industrien. danrob.dk DanRob A/S Damgårdvej 15 DK-5500 Middelfart Tlf Fax:

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV

EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV Regional Udviklingsplan EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV Virksomheder Beskæftigelse Omsætning Udvikling SYDDANSKE EKSPORTVIRKSOMHEDER VIDEN TIL VÆKST EKSPORTEN I TAL er et initiativ

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Introduktion til vores nye 2021-strategi

Introduktion til vores nye 2021-strategi Introduktion til vores nye 2021-strategi Indhold Introduktion 1 Vejen mod 2021 Vores udgangspunkt 3 Syv spor Sådan når vi vores mål 2 For enden af vejen Vores målsætninger 4 Ballast til rejsen Kapitaludvidelse

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp Produktion i Danmark Robotter i global kamp Titel: Robotter i global kamp Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme Gregersensvej 1 2630 Taastrup August 2015 Forfattere: Stig Yding

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring...

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring... Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring......men hvordan får du mest ud af små beløb. Marketing på jysk ELW Marketing management - analyse, planlægning og gennemførelse ELW er professionel

Læs mere

Internationalisering indhold og konsekvenser. Per Servais, Ph.D. Institut for Marketing & Management Syddansk Universitet

Internationalisering indhold og konsekvenser. Per Servais, Ph.D. Institut for Marketing & Management Syddansk Universitet Internationalisering indhold og konsekvenser Per Servais, Ph.D. Institut for Marketing & Management Syddansk Universitet Forskning på SDU vedr. Born Global virksomheder 897 fremstillingsvirksomheder undersøgt:

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Vi er et stærkt team på arbejdsmiljø, og vi ser helst, at dine medarbejdere er sunde og sikre - hele dagen, også når de holder fri 2013 Sponsorkoncept:

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Ved at deltage i Rethink Business er Rheinzink Danmark A/S blevet overbevist om, at der er god forretning i at tage brugt zink tilbage. Næste skridt

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Autobranchens samarbejdspartner

Autobranchens samarbejdspartner Autobranchens samarbejdspartner Danmarks frie totalleverandør af autoglas Leveringsdygtige i autoglas og kompetent rådgivning [Din succes vores målsætning] Når du oplever, at dit værksted er i stand til

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator Formål At skabe flere internationalt orienterede virksomheder, der realiserer et internationalt vækstpotentiale og sætter virksomhederne i stand til at: Udvikle klare

Læs mere

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker Effektive rengøringsløsninger fra System Cleaners optimerer både kvalitet og produktionstid. Ideen bag navnet System Cleaners, som blev

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

Fyn skal kobles på internationale højklassede forbindelser, som motorveje, lufthavne, tog, havne, færger og ikke mindst bredbånd.

Fyn skal kobles på internationale højklassede forbindelser, som motorveje, lufthavne, tog, havne, færger og ikke mindst bredbånd. Fyn samarbejder 5 FYN samarbejder Vi vil udvikle den fynske byregion til en aktiv del af den østdanske storbyregion Vi vil give den fynske byregion en tydelig fælles stemme gennem et stærkt politisk lederskab

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Rose Holm A/S. Vækststrategi Eksport til Tyskland

Rose Holm A/S. Vækststrategi Eksport til Tyskland Rose Holm A/S Vækststrategi Eksport til Tyskland Agenda Kort præsentation af Rose Holm A/S Vækststrategi? Hvor starter det? Eksport før strategi. Eksport efter strategi. Tiltag eksport Tyskland. Spørgsmål.

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

ROBLON A/S. Halvårsmeddelelse 1998/99 (side 1 af 5)

ROBLON A/S. Halvårsmeddelelse 1998/99 (side 1 af 5) Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K 15. juni 1999. Pr. telefax: 33 12 86 13 ROBLON A/S (side 1 af 5) Bestyrelsen for ROBLON A/S har på sit møde i dag behandlet og godkendt selskabets

Læs mere

VORES KUNDER VOKSER MERE. Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen

VORES KUNDER VOKSER MERE. Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen VORES KUNDER VOKSER MERE Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen 1 VÆKSTHUS HOVEDSTADSREGIONEN: EN INVESTERING I DIN VIRKSOMHED» 1.000 VIRKSOMHEDER

Læs mere

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 VÆKSTHUS SYDDANMARKS TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 SKAB VÆKST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE. 5. MAJ 2015. VÆKSTHUSENE Gør udfordringer til muligheder PROGRAM FOR DAGEN 1. 15.00. Velkomst og introduktion til

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner?

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Byregion Fyn Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Hvad betyder det egentlig, når vi på Fyn er begyndt at tale om en byregion? Definition af en byergion Et forsøg på en definition af en byregion De store

Læs mere

CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT

CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT INTRODUKTION Visionen bag Væksthusene er, at Danmark i 2020 skal være blandt de lande, der har flest nye vækstvirksomheder. Væksthusene har således en klar mission om

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

VIL DU LAVE EN GOD FORRET- NING? - Start din egen Schmidt butik

VIL DU LAVE EN GOD FORRET- NING? - Start din egen Schmidt butik VIL DU LAVE EN GOD FORRET- NING? - Start din egen Schmidt butik Oplev forskellen! HVEM ER SCHMIDT? Schmidt er Europas største køkkenkæde med mere end 700 franchisebutikker. Schmidt er en del af den franske

Læs mere

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen #4 2014 Forskning i Branding Selvom virksomheder umiddelbart er konkurrenter, kan det godt betale sig at stå sammen som branche, som 16 fynske bryggerier har gjort. Det handler om at fremme sektoren for

Læs mere

Virksomheders internationalisering ikke kun for store virksomheder!

Virksomheders internationalisering ikke kun for store virksomheder! Virksomheders internationalisering ikke kun for store virksomheder! Lektor Per Servais, Ph.D. Det Samfundsvidenskabelige fakultet Syddansk Universitet Odense Agenda Udgangspunkt; Traditionelle internationaliserings

Læs mere

Passion for tømmerhandel

Passion for tømmerhandel år med byggeri Passion for tømmerhandel Det hele startede i 1974. Drivkraften var en passion for tømmerhandel for medejer Vagn Hansen. Stedet var Øster Jølby midt på Mors, og det blev begyndelsen på den

Læs mere

Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland

Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland 1. Indledning. Formål, indhold og gennemførelse. Undersøgelsen gennemføres af konsulentfirmaet

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

Strategi for internationalt samarbejde 2020

Strategi for internationalt samarbejde 2020 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 6. junij 2016 Strategi for internationalt samarbejde 2020 Esbjerg Kommune 2016 I Vision 2020 og Vækststrategi 2020 er det et mål, at Esbjerg Kommune bliver mere international.

Læs mere

Store muligheder for eksportfremme til MMV er

Store muligheder for eksportfremme til MMV er Januar 2014 Store muligheder for eksportfremme til MMV er Af chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk og chefkonsulent Marie Gad, msh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder står for en begrænset del

Læs mere

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning For tomandsvirksomheden Workform har deltagelsen i Rethink Business været værdifuld i forhold til at designe og producere

Læs mere

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Finansiering af opstartsvirksomheder Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Overblik Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder i Danmark. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder,

Læs mere

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen , Velkommen Dagsorden 1. Velkomst og præsentation. Offshore Center Danmark ved Allan Christensen 2. Historik og nøgletal. Fiskeri- og Søfartsmuseet ved Morten Hahn-Petersen 3. SMV og offshore. Syddansk

Læs mere

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014 Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Agenda 1. Velkomst Præsentationer bordet rundt 2. Nyeste viden Hvordan

Læs mere

Kære private rådgiver!

Kære private rådgiver! Kære private rådgiver! Der er virksomheder i Danmark med udfordringer, de ikke selv kan løse. De har brug for din ekspertise og viden de ved bare ikke, hvordan de finder dig. Derfor vil InnovationsAgenterne

Læs mere

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre Oktober 2014 Analysens indhold 1. Hovedkonklusioner 3 2. Introduktion til analysen 5 3. Markedet 9 4. Vækststrategier 12 5. Markedsudvikling

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Bilag til Erhvervsstrukturen i Syddanmark

Bilag til Erhvervsstrukturen i Syddanmark Bilag til Erhvervsstrukturen i Syddanmark Bilagsdelen: Udviklingen i antallet af arbejdspladser på brancher og sektorer i Syddanmark, Fyn Sydjylland og de syddanske kommuner fra 2001-2011 Fremskrivning

Læs mere

INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK

INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK Mie Wittenburg, Smith Innovation Målgrupper HVORFOR INNOVATIONSRADAR.DK? Et Realdania initiativ sat i verden for at øge byggeriets andel af offentlige og private fondsmidler.

Læs mere

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP. Christian Huus Jensen, COWI

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP. Christian Huus Jensen, COWI Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP Christian Huus Jensen, COWI Forretningsplan indhold Projektets output A28 (maks1 side) Markedet og kunder A29 (maks½ side) Forretningsgrundlag

Læs mere

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 28.

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 28. Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 28. januar 2014 Et Væksthus i hver region Målgruppen er ambitiøse virksomheder og iværksættere

Læs mere

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent For Halling Autoophug ApS har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business betydet, at virksomheden har fået den

Læs mere

Vores navn forpligter

Vores navn forpligter Vores navn forpligter MEN DET LOVER IKKE MERE, END VI HOLDER Glas er et fantastisk byggemateriale Hos Glaseksperten strækker vores fascination af glas sig over generationer. I mere end 20 år har vi skabt

Læs mere

Leverandør til sundhedssektoren siden 1964. Siger det vi gør...

Leverandør til sundhedssektoren siden 1964. Siger det vi gør... Siger det vi gør... Leverandør til sundhedssektoren siden 1964 1 1964-2009 45 år ERFARING Bjørn Nielsen Rehab & Hospitalsartikler A/S blev stiftet i 1964 og har siden været en betydende leverandør til

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

Substitutionsmuligheder/miljøvenlige produkter inden for skum, fugemasse og lim

Substitutionsmuligheder/miljøvenlige produkter inden for skum, fugemasse og lim Substitutionsmuligheder/miljøvenlige produkter inden for skum, fugemasse og lim Program Velkomst og præsentation af Soudal Substitution og problemstillinger herved Konservatisme, finanskriser og andre

Læs mere

Guide til outsourcing og etablering

Guide til outsourcing og etablering Guide til outsourcing og etablering Oktober 2004 Udgivet af Dansk Industri og ITEK Redaktion afsluttet 1. oktober 2004 Redaktion: Niels Conradsen og Henrik Bjørn Christensen ISBN 87-7353-528-1 1000.10.04

Læs mere

Syddansk Innovation. Lenna Broberg Investeringschef

Syddansk Innovation. Lenna Broberg Investeringschef Syddansk Innovation Lenna Broberg Investeringschef ODENSE COPENHAGEN SØNDERBORG Cortex Park 26, 2 Gregersensvej 1F Alsion 2 5230 Odense M 2630 Taastrup 6400 Sønderborg Om mig Lenna Maria Boe Broberg Investeringschef

Læs mere

Rose Holm A/S. Vækststrategi Eksport til Sverige

Rose Holm A/S. Vækststrategi Eksport til Sverige Rose Holm A/S Vækststrategi Eksport til Sverige Agenda Kort præsentation af Rose Holm A/S Vækststrategi? Hvor starter det? Eksport før strategi. Eksport efter strategi. Spørgsmål. Lidt tal og info Rose

Læs mere

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395 Kontakt: Sans for business DK TØNDER 6 5 Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 7 2 3 4 1 DK-6270 Tønder Telefon: +45 7492 9395 www.toender-regio.de DE De Sansers Land Kontaktperson: Christiane Plischke E-Mail:

Læs mere

Jacob Kjeldsen. Motivation for Internationalisering

Jacob Kjeldsen. Motivation for Internationalisering Jacob Kjeldsen Motivation for Internationalisering Agenda 1. Udviklingen i dansk eksport til "de nye markeder" 2. Typiske motiver for internationalisering 3. Indledende (danske) overvejelser 4. Etableringsformer

Læs mere

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Deltagere: Henrik Nielsen, Bjarne Hansen, Christian Kaastrup, Grete Schødts Afbud: Morten Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed SafeCom er repræsenteret af certificerede partnere i: Australien Danmark England Finland Frankrig Holland Hong Kong Indonesien Irland

Læs mere

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING Om medlemskabet EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse med speciale

Læs mere

Find vej til det tyrkiske marked

Find vej til det tyrkiske marked Find vej til det tyrkiske marked Praktiske råd og værktøjer krydret med oplevede erfaringer fra danske virksomheder på det tyrkiske marked 1 HD i Regnskab og økonomistyring fra CBS. Revisor Nordisk CFO

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk marketing og kommunikation Copyright Image Plus 2003 image plus Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk Image Plus Profil Image Plus ejes og profileres

Læs mere

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet Organisation for erhvervslivet April 2010 Dansk handel hårdere ramt end i udlandet AF KONSULENT PEDER SØGAARD, PESO@DI.DK Danske grossister har tabt mere omsætning og haft flere konkurser end engroserhvervet

Læs mere

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien ROBOTOOL // velkommen til robotool Velkommen til Robotool RoboTool har siden 1997 beskæftiget sig med udvikling og

Læs mere

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren DI Fødevarer November 2013 Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren af konsulent Peter Bernt Jensen Fødevaresektoren er en dansk styrkeposition En fjerdedel af den danske vareeksport

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller

Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller Deadline for ansøgning: 29. oktober 2013 kl.12:00 1. Hvad kan der søges om? Har du en idé til en ny grøn forretningsmodel? Og tror du,

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale 1 2011-04-15 Posten Norden generalforsamling 2011 Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Det er en stor glæde for mig at tale her i dag

Læs mere

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN Er jeres virksomhed klar til at skalere? Gennemgå fundament-kortene for at sikre, at jeres virksomhed har grundlaget i orden, før skaleringsprocessen går

Læs mere

LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN

LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN Bureau Veritas Netværksgruppe LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN Vil du: Have indsigt i, hvordan andre virksomheder arbejder med deres kunders krav inden for disse brancher? Vide mere

Læs mere

Masterplan for iværksætterindsatsen. 5. december 2013

Masterplan for iværksætterindsatsen. 5. december 2013 Masterplan for iværksætterindsatsen 5. december 2013 Indhold 1. Mål for masterplanen 2. Hvorfor en masterplan? 3. Hvordan ny iværksætterindsats? 4. Hvem er hovedaktørerne? 5. Hvor skal det etableres? 6.

Læs mere

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal.

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Eksportrådets statistik over SMV-eksporten er nu opdateret med 2014-tal. Eksportstatistikken, der er udviklet

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

Er du klædt på til et bedre miljø?

Er du klædt på til et bedre miljø? Er du klædt på til et bedre miljø? MiljøForum Fyn - ellers er det om at komme ud af fjerene! 2 MiljøForum Fyn Miljø og klima står højt på den globale dagsorden, fordi det er blevet tydeligt, at måden,

Læs mere

Bureau Veritas Netværksgruppe KVALITETSLEDELSE I OLIE/GAS INDUSTRIEN

Bureau Veritas Netværksgruppe KVALITETSLEDELSE I OLIE/GAS INDUSTRIEN Bureau Veritas Netværksgruppe KVALITETSLEDELSE I OLIE/GAS INDUSTRIEN Vil du Vide mere om systematisk kvalitetsledelse inden for olie & gas- samt petrokemisk industri? Have indsigt i, hvordan andre virksomheder

Læs mere

Køge Erhvervsservice. Årsrapportering

Køge Erhvervsservice. Årsrapportering Køge Erhvervsservice Årsrapportering Opstart af virksomheder Antal Mål Antal/mål 2013 Mål 2015 Individuelle vejledningsforløb 109 120 98/100 120 Iværksætterkursister 35 40 35/40 40 Vækstfabrikken (dec.

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

paustian: MERA forstår vores forretning

paustian: MERA forstår vores forretning paustian: MERA forstår vores forretning Paustian er afhængig af et virksomhedssystem, der giver overblik og som er bygget af folk med forretningsforståelse og evne til at skræddersy de enkelte dele på

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere

Kina vinder frem i kapløbet om robotter

Kina vinder frem i kapløbet om robotter Industrielle robotter Kina vinder frem i kapløbet om robotter Ny analyse foretaget af Teknologisk Institut viser at særligt Kina vinder frem på forskning i robotter Med 984 patenter i 2013, en stigning

Læs mere

Eksport skaber optimisme

Eksport skaber optimisme Januar 2013 Eksport skaber optimisme Af chefkonsulent Marie Gad, MSh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder, der er på eksport markederne, tror på fremgang i 2013. Men hvis flere virksomheder skal

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

Sats & Tegn. Velkommen til. Sats & Tegn er et professionelt lille bureau med speciale indenfor det grafiske medie som udgangspunkt.

Sats & Tegn. Velkommen til. Sats & Tegn er et professionelt lille bureau med speciale indenfor det grafiske medie som udgangspunkt. Velkommen til Sats & Tegn Sats & Tegn er et professionelt lille bureau med speciale indenfor det grafiske medie som udgangspunkt. Med mere end 20 års erfaring, engagement og god service står vi klar til

Læs mere

Garanti for kvalitet og pålidelighed

Garanti for kvalitet og pålidelighed Garanti for kvalitet og pålidelighed Mange års erfaring B. Schrøder i Holsted er i dag en moderne virksomhed med en lang historie. Firmaet blev oprindeligt grundlagt i 1923 af Frederik Schrøder og senere

Læs mere