fourdanes.dk Four Danes A/S Damsbovej 14 DK-5492 Vissenbjerg Tlf.: Fax: En case fra Assens Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "fourdanes.dk Four Danes A/S Damsbovej 14 DK-5492 Vissenbjerg Tlf.: 66 16 03 00 Fax: 66 16 56 84 fourdanes@fourdanes.dk En case fra Assens Kommune"

Transkript

1 Four Danes a/ /s En case fra Assens Kommune VIRKSOMHED Four Danes A/S blev stiftet i 1997 af fire profiltøjsfirmaer fra Esbjerg, Århus, Odense og København. Anledningen var den første storkunde, Tele Danmark, som virksomheden skulle uniformere. I 2002 flyttede Four Danes til Vissenbjerg og 2000 m2 fremtidssikret lager og administration. Mange og store kunder - bl.a. også DSB - benytter sig af Four Danes-konceptet. VÆKST Logistiksystemerne på ikke mindst lageret er afgørende for virksomhedens udvikling. I samarbejde med Væksthus Syddanmark havde Four Danes fokus på arbejdsprocesser og værdistrømme for at synliggøre styrker og svagheder. Værdistrømsanalysen førte til en effektivisering af tidsforbruget og en bedre kommunikation omkring lageroptimering og reklamationer. VISIONER Med den synliggørelse, der fulgte af dialogen med Væksthus Syddanmark, har det været muligt i efteråret 2009 at implementere et nyt stregkodesystem på lageret, baseret på ideologien bag lean-produktion. En øget brug af teknologi med yderligere optimering af processerne og en bedre indtjening til følge bliver næste skridt. Øget kunde- og medarbejdertilfredshed følger i kølvandet. Four Danes sigter på at blive den førende logistikudbyder af uniformer, arbejdstøj, duge, gardiner, håndklæder og sko til danske virksomheder. Four Danes bygning i Vissenbjerg på Fyn. fourdanes.dk Four Danes A/S Damsbovej 14 DK-5492 Vissenbjerg Tlf.: Fax: Lagerstyring er alfa og omega for hverdagen hos Four Danes.

2 raitex En case fra Assens Kommune VIRKSOMHED I sin nuværende form blev Raitex etableret i 1968 af fabrikant Helge og Birgitte Leo Pedersen. Men virksomheden har rødder tilbage til 1880, hvor Birgitte Pedersens tipoldefar grundlagde firmaet med udgangspunkt i produktion af olieskindsjakker. I dag producerer Raitex for en bred vifte af kunder, der repræsenterer et lige så bredt program af produkter. Alt sker på fabrikken i Ukraine, som der beskæftiger 200. I hovedkvarteret i Aarup arbejder 14 ansatte. VÆKST Raitex har udviklet et koncept, som gør, at de kan styre mange typer af produktioner. Det indebærer et betydeligt vækstpotentiale. Samarbejdet med Væksthus Syddanmark blev indledt via virksomhedens revisor og førte hurtigt til en intensiveret informations- og markedsføringsindsats. VISION Verden skrumper - strategisk og logistisk. Med store forskelle i lønomkostninger er der god vækstbasis i Raitex-konceptet om produktion i lavtlønsområder. Outsourcing er vejen frem for mange. - I det fremtidige arbejde vil vi fortsætte med at bruge Væksthuset, når vi mangler svar på spørgsmål. Vi har været meget glade og overraskede over Væksthus Syddanmarks bredt funderede kompetence, siger direktør Svend Erik Kjærgaard. Væksthuset hjalp med at systematisere og effektivisere salgsarbejdet, ligesom samarbejdet satte turbo på den proces, der førte til virksomhedens nye udgave af hjemmesiden. Indtryk fra systuen på fabrikken i Ukraine. raitex.dk Raitex Holmevænget 3 DK-5560 Aarup Tlf.: Fax:

3 Dansk MjøD a/ /s En case fra Billund Kommune VIRKSOMHED Dansk Mjød A/S blev etableret i 2005 og er nordens største mjødbryggeri. De 11 ansatte fremstiller og markedsfører et bredt sortiment af produkter inden for mjød, grappa, akvavit, mousserende vine samt delikatessetilbehør som sennep, marmelade, chokolade og bolcher. Vesterhavs mjød, der er brygget på dansk lynghonning og vand fra Iskilde og derefter lagret i 2 år, er et af hovedprodukterne. Håndværket er i top, og virksomheden er kendt for det. VÆKST Den autodidakte tilgang til mjødbrygning og - salg har præget virksomhedens udvikling. Da tidspunktet var inde til vækst, baseret på kapacitet og sikre kalkulationer, manglede Dansk Mjød en sparringspartner til at svare på spørgsmål som: Hvordan? Hvornår? Gennem Erhvervskontoret i Billund blev Væksthus Syddanmark kontaktet for at skaffe klarhed, overblik og opnå større kompetence med salg og markedsføring. VISIONEN I dialogen har Dansk Mjød nået eftertænksomheden og skaffet sig synlighed for de udfordringer, der ligger forude. Virksomheden er inspireret til at blive bedre til at føde ideer og til at gå mere aktivt ind i opsøgende salg. mjod.dk Dansk Mjød A/S Kløvermarken 13 DK-7190 Billund Tlf.: Fax.: Der er en stor udvikling i gang med hele Dansk Mjød - en eksportvare til USA? produktpaletten, og Dansk Mjød har rettet sit blik mod eksportmarkeder i Sverige og Norge, ligesom også USA er en mulighed for udbredelsen af den ældgamle danske drik. Dansk Mjød vil være et førende mikrobryggeri i Danmark.

4 Septum A/S En case fra Billund Kommune VIRKSOMHED Septum er en ordreproducerende virksomhed fra 2003 med speciale i transparente glasvægge. Den blev etableret på erkendelsen af markedets behov for fleksibel indretning af storrumskontorer og på basis af mange års erfaringer med indretning af administrative arbejdspladser: Opdeling af de store rum uden at give køb på indretningens støtte til medarbejdernes kommunikation er efterspurgt. Der er ligeledes efterspørgsel på skillevægge i glas til såvel nybyggeriet som til ombygning af eksisterende kontorhuse. VÆKST Efter fem år med stejl vækst tog Septum i 2008 kontakt til Væksthus Syddanmark for at etablere et bedre overblik over udviklingen. Ønsket var en ekstern vurdering af virksomhedens placering og dens potentiale. - Er det, vi gør, rigtigt? Har vi forstået vores egne muligheder? lød spørgsmålene fra Septum, som også gennemgik en analyse med Væksthus Syddanmarks Væksthjul. VISION Septum er blevet bekræftet i en strategi, der går ud på at lægge vægten på den fortsatte vækst i virksomheden. Efter byggeriets markante ekspansionsperiode går det aktuelt langsommere, erkender Septum, der i dialog med Væksthus Syddanmark fastholder en vision om at rykke op blandt landets førende producenter af skillevægssystemer. Samtidig udvider Septum sortimentet fra at fokusere på glas og transparens til også at omfatte vægge med akustisk regulerende kvaliteter. Lethed og transparens er et varemærke for Septum. septum.dk Septum A/S Odinsvej 26 DK-7200 Grindsted Tlf Fax:

5 Arbejdsmiljøeksperten A/s En case fra Esbjerg Kommune VIRKSOMHED ArbejdsmiljøEksperten er en konsulentvirksomhed med 17 ansatte, der blev grundlagt i 2004 på et fundament af stor viden om såvel arbejdsmiljø som det eksterne miljø. Virksomheden assisterer med at få styr på arbejdsmiljøet. Selv om alle er enige om, at et godt arbejdsmiljø er vigtigt både for virksomheden og for medarbejdernes trivsel, er arbejdet med arbejdsmiljø nemlig ofte en bureaukratisk hadeopgave. I den erkendelse besluttede tidligere ansatte i BST, Bedriftssundhedstjenesten, at etablere den private konsulenttjeneste. VÆKST Gennem Region Syddanmark og netværksforeningen InnoVækst havde ArbejdsmiljøEksperten et godt kendskab til Væksthus Syddanmark. Da konsulentvirksomheden havde formuleret sin vækststrategi, stod det hurtigt klart, at der var brug for ekstern sparring. - Hvad gør vi rigtigt? Hvad er forkert? ArbejdsmiljøEksperten efterlyste en mangelliste. Den blev suppleret med redskaber som medarbejdersamtaler, salgsplaner og systematik i opfølgningen. Og med et godt resultat, oplyser direktør Henrik Gliese, ArbejdsmiljøEksperten. ameksperten.dk ArbejdsmiljøEksperten A/S Håndværkervej 8 DK-6710 Esbjerg V Tlf.: Fax: Direktør Henrik Gliese (tv) og Pauli Bøttker, afdelingsdirektør i ARBEJDSMILJØEkspertens nyeste kontor i Kolding. VISION ArbejdsmiljøEkspertens ambition er at blive Danmarks største udbyder af konsulenttjenester om arbejdsmiljø. Det skal ske med en fordobling af omsætningen hvert år samtidig med, at der holdes styr på indtjeningen. Foreløbig er det lykkedes, og der er oprettet afdelinger i Esbjerg og Kolding, mens Odensekontoret åbner 1. februar. Derefter følger åbninger i Herning og København. I den vækst regner Arbejdsmiljø- Eksperten med også fremover at gøre brug af Væksthuset eventuelt i dialog med de andre regionale Væksthuse.

6 Dansk scanning a/ /s En case fra Esbjerg Kommune VIRKSOMHED Civilingeniøren Henning Kirkegaard gjorde i 1995 arkiver tilgængelige døgnet rundt via Internettet. Nøgleordet var digitalisering. Virksomheden vandt en ordre fra Domstolsstyrelsen på indscanning af 30 millioner sider for retskredsene og hosting af samtlige akter fra hele landet - i alt 60 millioner sider. - Analyser har vist, at samfundet sparer omkring én million kroner om dagen ved at digitalisere sagsakterne, mener Henning Kirkegaard, da han etablerede Dansk Scanning A/S. Virksomheden beskæftiger i dag 65 medarbejdere. VÆKST Dansk Scanning har på 15 år høstet en stor sum erfaringer og viden, som sammen med produktionsudstyr, logistik og viljen til at sikre kunderne den optimale løsning i dag udgør kernen i forretningen. Der er en klar holdning til en hurtig og effektiv gennemførelse af opgaverne, som bedst sker med optimal erfaring og know-how, en stram styring af opgaven, den fornødne økonomi og en høj datakvalitet. En henvendelse fra Væksthus Dansk Scanning - fortsætter sin udvikling på basis af solide IT kernekompetencer. Syddanmark førte til et nyt samarbejde, der netop er ved at tage sin begyndelse. På et indledende møde er Dansk Scannings forretningsstruktur blevet drøftet, og planen er, at lade virksomheden gennemløbe Væksthjulet. Civilingeniør Henning Kirkegaard - etablerede Dansk Scanning i VISION Dansk Scanning er en virksomhed med betydelige specialkompetencer. Disse ønsker virksomheden at anvende i sin fortsatte udvikling ved at løse kundernes behov for specialløsninger. Der er fokus på de svagheder, der måtte have behov for at blive styrket. - Vi planlægger at fortsætte samarbejdet med en analyse efter Væksthjulet og ser flere fremtidige scenarier, alle med afsæt i vores kernekompetence, bygget på it know-how, fortæller vicedirektør Torben Pedersen, Dansk Scanning A/S. danskscanning.dk Dansk Scanning A/S Lillebæltsvej 33 DK-6715 Esbjerg N Tlf.: Fax:

7 JM Stål En case fra Fredericia Kommune JM Stål er en moderne smedevirksomhed og maskinfabrik, grundlagt i januar Basiskonceptet består af faglig kompetence og evnen til i tæt dialog med kunderne at optimere alle processer. Fra et par ansatte voksede virksomheden frem til 2008 til 20 medarbejdere. Siden 2007 har JM Stål været en moderne industrivirksomhed, tilrettelagt efter LEAN-systemer. Virksomheden er i dag ejet af grundlæggeren, Jesper Madsen sammen med partner, værkfører Anders Pedersen. VÆKST I forbindelse med udviklingen af LEAN blev JM Stål kontaktet af Væksthus Syddanmark; en forbindelse, der blev skabt af Fredericia Kommune. Kommunen var selv i færd med at implementere LEAN dvs. trimme forvaltningen. I dialogen fremkom en analyse af de områder, hvor JM Stål havde brug for hjælp, bl.a. økonomistyring og markedsføring. Væksthus Syddanmark var til stor hjælp med at indføre klare deadlines, så tidsplanerne blev overholdt. VISION Virksomheden ønsker at videreudvikle sine kompetencer inden for det industrielle marked for at opbygge et tillidsfuldt samarbejde med kunderne og sikre langvarige kunderelationer. I en fortsat dialog med Væksthus Syddanmark er det målet at være på forkant med den teknologiske udvikling jmstaal.dk JM Stål Kaltoftevej 13 DK-7000 Fredericia Tlf.: Fax: De to partnere bag JM Stål, Jesper Madsen (tv) og Anders Pedersen. og sørge for et stadigt stigende uddannelsesniveau for medarbejderne. Nye maskinindkøb står for døren og JM Stål planlægger fortsat ekspansion.

8 Carl Stahl A/S En case fra Fredericia Kommune VIRKSOMHED Carl Stahl A/S er et ud af koncernens 50 selskaber i Europa, USA og Mellemøsten. På den måde er virksomheden en af de største udbydere af wireprodukter og løftegrej med deraf følgende stordriftsfordele i produktion og indkøb. Koncernen besidder betydelig know-how og specialviden inden for løfteopgaver med kran. Der er 31 ansatte i selskabets afdelinger i Fredericia og Holbæk. VÆKST Carl Stahl A/S tog kontakt til Fredericia Erhvervsråd i Formålet var at søge assistance til at udvikle virksomheden i tider med mindre vækst end den, man havde oplevet de foregående år. Nu skulle man holde takten. Erhvervsrådet henviste til Væksthus Syddanmark, der brugte sit Væksthjul på Carl Stahl A/S og påviste styrker og svagheder i organisationen. Væksthjulet er en checkliste, der hurtigt giver virksomheden overblikket: Væksthuset åbner muligheder for løsninger, som man derefter selv opsøger, Carl Stahl A/S fik bl.a. assistance til at implementere sit nye kvalitetsstyresystem, ISO VISION Carl Stahl A/S har en rolle som uafhængig partner i koncernsamarbejdet. Det giver store muligheder for at være både fleksibel og vækstorienteret. - Det er det enkelte selskabs egen fortjeneste, når bundlinjen er flot. På basis af den strategi ønsker Carl Stahl A/S at blive den førende udbyder af løftegrej i Danmark. Lige nu er positionen en tredjeplads. I de bestræbelser vil Carl Stahl også fremover være i dialog med Væksthus Syddanmark. Carl Stahl A/S - førende udbyder af løftegrej. carlstahl.dk Carl Stahl A/S Vognmagervej 21 DK-7000 Fredericia Tlf.:

9 Øko-Tech energi A/S En case fra Faaborg-Midtfyn Kommune VIRKSOMHED Øko-Tech A/S er Danmarks største producenter af biologiske fyringsolier. På bare fire år har virksomheden haft en vækst på over 400%. Aktuelt er der 14 ansatte i Øko-Tech A/S, som i stigende grad også eksporterer bio-olie til Sverige og Tyskland. 80% af salget går til fjernvarmeværker herhjemme og i udlandet, der bruger olien som det CO2-neutrale brændsel. VÆKST Øko-Techs direktør Bjørn Ebbeskov Larsen havde kendskab til Væksthus Syddanmark og bad om support til at finde nye investorer og samarbejdspartnere til fortsat udvikling. Også et generationsskifte er under forberedelse. Direktøren udtrykker stor tilfredshed med dialogen, der som et væsentligt resultat har udpeget mulige partnere og risikovillig investeringskapital. VISION I den fortsatte dialog assisterer Væksthus Syddanmark med at vurdere kandidaterne til et partnerskab, før der foretages en udvælgelse af dem. Kriterierne afstemmes efter, at Danmark stadig anses for at være det primære vækstmarked. Med klimadebattens udvikling og fokus på de fossile brændsler som en fremtidig mangelvare forventer Øko- Tech dog en markant vækst i efterspørgslen på biobrændsler. Øko-Tech s bio-olie kommer bl.a. fra danske rapsmarker. Bjørn Ebbeskov Larsen ved Øko-Techs nye tankanlæg i Fåborg. bio-olie.com Øko-Tech energi A/S Telemarken 7 DK-5600 Faaborg Tlf.: Fax:

10 Birkemose A/s En case fra Faaborg-Midtfyn Kommune VIRKSOMHED Birkemose A/S er driftsselskabet bag kontormøbelproducenten Four- Design. Virksomheden hører til blandt de førende i den branche med et stærkt mærke inden for indretning af administrative arbejdspladser. Der beskæftiges 45 medarbejdere heraf 30 i produktionen. En gennemgribende revision og omrokering af afdelinger i forbindelse med produktionsændringer gav anledning til en dialog med Teknologisk Institut, som henviste til Væksthus Syddanmark. VÆKST Hvad er vi? Hvad skal vi? Det var nogle af de spørgsmål Væksthus Syddanmark hjalp FourDesign med at besvare. En gennemgang af virksomhedens værdier med fokus på processer og logistik i forbindelse med omrokeringen skabte resultater med henblik på at opnå det optimale udkomme, medarbejderengagement og eliminering af spild og ringe ressourceudnyttelse. Forslag fra medarbejdere blev kombineret med input fra Væksthus Syddanmark. VISION FourDesign mener, der næppe kan være tvivl om den fortsatte vækst. Kontormøbelproducenten har i flere år haft stabil fremgang og har endnu ikke sporet nogen krise. Den vækst ønsker man at være klar til at håndtere. For at få de rigtige redskaber til det forventer virksomheden at fortsætte dialogen med Væksthus Syddanmark blandt andet om en afklaring af virksomhedens værdier. FourDesign har et bredt program af møbler til administrative miljøer. fourdesign.dk Birkemose A/S Faaborgvej 14 DK-5854 Gislev Tlf.:

11 Rico PølseR En case fra Haderslev Kommune VIRKSOMHED Efter at have været slagter i 20 år etablerede Richard Jensen i 1985 sit eget pølsemageri i Haderslev, Rico Pølser. Ved slagtermesterens død blev virksomheden opkøbt først af et dansk slagteri, siden af en engelsk fødevarevirksomhed. Specialet har hele tiden været produktudvikling og forædling af kød til charcuterivarer af høj kvalitet efter gamle, ofte lokale opskrifter. Det er stadig kernekompetencen i virksomheden, der beskæftiger 20. VÆKST Rico Pølser forbereder aktuelt en udvidelse med en afdeling til at skære pålæg i skiver. I den anledning ønskede ledelsen kontakt til supplerende rådgivning mht. såvel den tekniske løsning samt ikke mindst finansieringen. Gennem Erhvervskontoret i Haderslev fik virksomheden kontakt til Væksthus Syddanmark. - Det var hurtige og dygtige til at gøre et godt stykke arbejde, siger Rico Pølsers ledelse, direktør Claus Moesby Sørensen om Væksthuset. I samarbejdet fandt virksomheden nye investorer, bl.a. i fonde og kapitalvirksomheder. Samtidig fik Væksthus Syddanmark Rico Pølser ind i klyngenetværk og frugtbar videndeling. ricopoelser.dk Rico Pølser af 1994 A/S Hirsevej 22 DK-6100 Haderslev Tlf.: Fax: VISION Rico Pølsers mål er at blive en endnu større spiller gennem samarbejdet med de danske forbrugere. For at det kan ske må de følge indkøbsmønstre og forbrugeradfærd. Fedtfattige produkter er en af vejene frem. Troværdighed og garanti for kvaliteten er en anden. Også i den udvikling finder Rico Pølser nytte af dialogen med Væksthus Syddanmark og arbejdet i netværksgrupperne. Rico Pølser - åbner afdeling, der kan skære pålægget i skiver

12 JS Formbyg En case fra Haderslev Kommune VIRKSOMHED JS Formbyg er en udviklingsog produktionsvirksomhed med fem ansatte og med speciale i konstruktioner med glasfiber. I samarbejde med arkitekter og designere skabes en synergieffekt, der er basis for produktudvikling inden for glasfiber ofte på basis af specialopgaver. Glasfiber anvendes i byggeriet, til opbygning af udstillinger, til interiør og til møbler. JS Formbyg anvender 22 års specialviden fra bådbyggeri, der oprindeligt var en af virksomhedens kernekompetencer. VÆKST I 2002 omdannedes det daværende JS Denmark til det aktuelle selskab med det formål at udvikle og forske i et materiale med en stor fremtid: Injiceret polyester med hærder på en måtte af glasfiber. Med den metode er alle formstøbninger tilgængelige og med nye ressourcebesparende metoder til støbning af emner har JS Formbyg trådt nye stier: Vakuuminjiceret glasfiber med bagform. Et stort potentiale skal udvikles bl.a. i dialog med Væksthus Syddanmark som har været med til at sætte en markedsføringsundersøgelse er sat i gang. Eksempel på byggeri med glasfiberløsninger fra JS Formbyg: Butiksfacade i København. VISION JS Formbyg er i færd med at udvikle sin strategi for fremtiden, der bl.a. vil gøre virksomheden mindre sårbar over for konkurrencen og vil pege på mange nye markeder for glasfiberløsninger. Der venter nye opgaver inden for ikke mindst det moderne byggeri, og virksomheden er derfor på vej i direkte dialog med de 200 største arkitektfirmaer i Danmark. Også inden for møbelproduktionen ser JS Formbyg betydelig vækst. jsformbyg.dk JS Formbyg A/S Brændbjerg 19 DK-6100 Haderslev Tlf.:

13 S. TygeSen energi A/S En case fra Kerteminde Kommune VIRKSOMHED S. Tygesen Energi har siden 1994 været leverandør af udstyr og produkter som højspændingskabler, lysledere og udstyr til kabeludlægning til energi- og telesektoren. Med fem ansatte driver virksomheden import, salg og distribution i et vækstmarked, hvor ikke mindst informationsteknologien kræver flere fiberkabler, lysledere og tilbehør til montage og udlægning. VÆKST S. Tygesen Energi blev udnævnt til en af Børsens Gazelle virksomheder i 2009, men havde brug for assistance til at skabe overblik over den markante vækst og til at etablere struktur. - Vi ønskede os større synlighed og gennemsigtighed i processerne og en bedre logistik, oplyser direktør Morten Tygesen, der fra en kollega havde hørt meget godt om Væksthuset. Nu er virksomheden fuld gang med at gennemløbe et Væksthjulsforløb. Rådgivningen er konstruktiv og forventes at give de ønskede resultater i Højspænding er en betydelig del af S. Tygesen Energis kerneforretning. VISION I forbindelse med eneforhandlingen af - Væksthuset forstår at føre dialogen effektivt og indblæsningsudstyr til lysledere og fiberkabler hurtigt, så der ikke tages kostbar tid fra driften har S. Tygesen Energi også indledt eksportaktiviteter. Allerede nu sælges til Grønland og Island, af virksomheden, fastslår Morten Tygesen. men nye markeder venter, inklusive USA. Også her forventer virksomheden sig meget af dialogen med Væksthus Syddanmark. tygesen-energi.dk S. Tygesen Energi A/S Strandvangen 33 DK-5300 Kerteminde Tlf.: Fax:

14 Lithomex En case fra Kerteminde Kommune VIRKSOMHED Lithomex importerer og sælger kvalitetsprodukter til belægninger med sten inde og ude. Med fem ansatte på hovedkontoret i Langeskov, to agenter i Sverige og to i Tyskland er Lithomex på vej til en markedslederposition inden for ikke mindst fugemasse til udendørs stenbelægninger. Ukrudt og myrer kan være store udfordringer, der løses endegyldigt med produkter fra Lithomex. Pesticider og årlige afbrændinger af ukrudt er unødvendige. Samtidig er Lithomex agentur for bl.a. stenplejemidler. VÆKST Lithomex havde selv idéen til det kemisk baserede fugeprodukt, som ville gøre en ende på problemerne med ukrudtet. Men der var behov for specifik, videnskabelig assistance fra forskere med viden på området. Væksthus Syddanmark hjalp med kontakten til fx Teknologisk Institut og til universitetskredse med indsigt i produktudvikling. Lithomex havde hørt om mulighederne i de offentligt finansierede Væksthuse og ville gøre et forsøg. Resultatet var meget flot, vurderer Lithomex direktør Jørn Madsen. VISION Lithomex ser sig selv som markedsleder i så mange lande som muligt. Sverige er lige nu det største marked fulgt af Danmark, hvor virksomhedens produkter foreskrives af Vejdirektoratet. Anti-ukrudts-behandlingen er en stor fordel på helleanlæggenes chaussebelægninger. Afbrænding koster mandetimer og leverer CO2 bidrag. Nye markeder åbner sig ikke mindst Tyskland, hvorfra store ordrer er på vej. Lithomex forventer at bruge Væksthus Syddanmark i sin fortsatte udvikling. På de danske chaussebelægninger er et anti-ukrudtsmiddel uundværligt. lithomex.dk Lithomex Haandværkervej 10 DK-5550 Langeskov Tlf.: Fax:

15 SigriSt technology En case fra Kolding Kommune VIRKSOMHED At vise musklers bevægelse i 3D og skabe ny forståelse for den menneskelige anatomi er et forskningsprojekt fra Sigrist Technology. I år var virksomheden blandt højdespringerne i en konkurrence, udskrevet af forretningsnetværket Connect Denmark. En elektronisk sensor på størrelse med et frimærke monteres på huden og måler muskelbevægelsen. De målte data omsættes til 3D illustrationer på en skærm. VÆKST Daniel Sigrist Christensen arbejder sammen med Mads Clausen Instituttet på Alsion i Sønderborg om sin opfindelse, der har et stort potentiale inden for medicinsk forskning og i sundhedsvæsenet. Efter dialogen med Connect Danmark var fortsættelsen til Væksthus Syddanmark en logisk udvikling. - Målet var nu at komme i nærkontakt med fx hospitalerne. Til det formål har Væksthuset medvirket til at pege på investorer og ny kapital. VISION Der er stor opmærksomhed om Sigrist Technology, der har modtaget venturekapital fra Science Ventures Denmark. Men virksomheden har både brug for mere kapital for at fortsætte sin udvikling og for kommercielle partnere til at sikre udbredelsen af teknologien. De skal være med til at skabe kendskab til og efterspørgsel efter den smarte 3D forståelse for, hvordan vores muskler arbejder. Sigrist Technology har derfor store forventninger til samarbejdet med Væksthus Syddanmark og regner med at forblive i dialogen. understanding-your-moves.com Sigrist Technology Langagervej 69 DK-6000 Kolding Tlf Måleenheden til 3D illustration af muskelbevægelserne er i tændstikformat.

16 Emma TofT DEsign En case fra Kolding Kommune VIRKSOMHED Efter en årrække som ansat i tekstilbranchens produktionsvirksomheder sprang Emma Toft i april 2008 ud på det dybe vand som selvstændig designer med eget bureau og tegnestue. - Nu skulle kompetencerne afprøves. Designbureau Emma Toft har den styrke, at virksomheden ikke alene har viden om og sans for mode og trends, men også har en ingeniørpræget tilgang med kompetent teknisk viden om tekstiler, skæring, syning, applikationsteknikker m.m. VÆKST Det er rollen som både idéudvikler og problemknuser, Emma Toft tilbyder sine kunder, der er blandt tekstilindustriens produktionsvirksomheder. Nogle af dem de samme, som hun engang var ansat hos. Under Copenhagen Fashion Week i foråret 2008 blev Emma Toft bekendt med Væksthuset og tog efterfølgende kontakt til Væksthus Syddanmark. I en dialog blev det afdækket, at behovet var fokus på markedsføring og kundekontakt, hvorefter et telemarketing-bureau blev sat på at skaffe ikke bare kontakter, men også konkrete salgsmøder. Derefter har Væksthus Syddanmark været engageret i at udvikle en vækststrategi for designbureauet. VISION Emma Toft vurderer, at Væksthus Syddanmark også frem over vil være en værdifuld sparringspartner, når visionerne skal gøres til virkelighed. Emma Toft skal blive et stærkt brand, et navn, som tekstil branchen naturligt vil vælge som partner, når idéer skal udvikles eller problemer løses i produktionshallerne. Emma Toft venter at kunne tilbyde totale entrepriser med ikke bare design, men også målskemaer og fittings, gerne i samarbejde med en ansat konstruktør. En ny hjemmeside og ny grafisk profil er også lige om hjørnet, oplyser Emma Toft. Emma Toft - et brand på vej op i tekstilbranchen. emmatoft.dk Designbureau Emma Toft Vestergade 49 B DK-8000 Århus C Tlf.:

17 Linda BaLLe Grafik En case fra Langeland Kommune VIRKSOMHED Balle Design er en privatejet virksomhed med grafikeren og kunstneren Linda Balle i spidsen. Kernekompetencen er design af sengelinned med afsæt i et ønske om, at tekstilet til sengen er mere end tilfældige mønstre og farver; betrækket til dynen eller puden skal kommunikere og give stof til eftertanke. Et tema for grafikken er de syv dødssynder (griskhed, misundelse, hovmod, vrede, dovenskab, nydelsessyge, og frådseri). Noget at tænke over ved sengetid! VÆKST Balle Design var på udkig efter en producent og skulle samtidig flytte adresse fra København til Langeland. Linda Balle kontaktede Væksthus Syddanmark med det spørgsmål og for at opdyrke et netværk i sit nye opland. Hun blev en del af Væksthusets iværksætterforløb med sigte på at fremme unge danske designere under et eksportfremstød i New York i maj Linda Balle vurderer, at samarbejdet har givet hende nyt mod på at skabe mere vækst i sin virksomhed. VISION Balle Design er i gang med at forberede opstarten af en produktion. lindaballe.com Linda Balle Grafik Tlf.: I dialogen med Væksthus Syddanmark har Linda Balle fået ny selvtillid og henvisninger til kapitalfonde. Hun er nu i færd med at finde kapital til den fortsatte udvikling af designvirksomheden. Trendbutikker i New York har givet udtryk for interesse for Balle Designs arbejde, og en de første leverancer ventes at finde sted i Dialogen med Væksthuset fortsætter. Linda Balle - tekstildesigner med sengelinned som speciale.

18 TS RubbeR bags En case fra Langeland Kommune VIRKSOMHED TS Rubberbags er en enkeltpersons virksomhed fra Den er baseret på idéen om at formgive, fremstille og sælge tasker og modetilbehør af brugt gummi fra traktorslanger. Materialet findes i rigelige mængder, det er robust og vandtæt, og genbruget har tilmed et økologisk sigte. Kvaliteterne fra slangernes anvendelse i traktordæk giver dem en special aura, som TS Rubberbags udnytter. Ikke to produkter er ens. VISION TS Rubberbags ønsker at fortsætte designudviklingen, men har brug for samarbejdsparterne. Også i det spørgsmål kan Væksthus Syddanmark yde hjælp. Der er behov for øget markedskendskab, og Væksthuset optræder i flere sammenhænge som en mentor, der kan kontaktes via mail og telefon i krisesituationer. Senest er TS Rubberbags kommet i dialog med en større partner fra designerbranchen, som ønsker at markedsføre tasker, bælter og andet modetilbehør. VÆKST Efter en præsentation i New York i maj 2008 blev TS Rubberbags efterspurgte. Indehaveren af virksomheden, Tanja Schrøder, manglede rådgivning og sparring til at svare på spørgsmål om eksport, markedsføring og pressehåndtering. En kontakt til Væksthus Syddanmark gav gode idéer til, hvordan virksomheden kunne komme videre, også med ny kapital, der blev bevilliget gennem flere fonde. Dialogen førte til kontakt med studerende fra Syddansk Universitet i Odense, der hjalp med en forretningsplan, en markedsanalyse og en oversigt over konkurrenterne. tanjaschroeder.dk TS Rubber Bags Korsebøllevej 4 DK-5953 Tranekær Tlf.:

19 nordic corperation En case fra Middelfart Kommune VIRKSOMHED Nordic Corperation (corp= krop og operation=arbejde) udvikler, producerer og markedsfører magnetterapi til heste med vægt på høj optagelighed og tilsvarende virkning samt med dokumentation for brugen af Horse Medic magnetterapi. Terapien er godkendt af Lægemiddelstyrelsen som medicinsk udstyr. Virksomheden har 10 ansatte. VÆKST Horse Medic-terapien heler brud og seneskader, styrker knogler og væv og øger blodcirkulationen med øget immunforsvar til følge. Nordic Corperations forskningsdatabase indeholder mere end videnskabelige studier, som danner basis for produktudviklingen. Gennem Middelfart Erhvervscenter fik Nordic Corperation kontakt med Væksthus Syddanmark, der leverede god sparring og kreative idéer. I dialogen søges tillige efter samarbejdspartnere, hvilket også andre forretningsnetværk bistår med. VISION Med hovedsæde i Danmark satser Nordic Corperation på et stort geografisk virkefelt. Sverige og Norge er de mest indlysende eksportmarkeder, men også det øvrige Europa viser interesse: England, Tyskland, Holland, Frankrig, Portugal. Målgruppen er professionelle i hesteverdenen: Topryttere, gallop - og travbaner, hestehospitaler og wellness centre. Nordic Corperation markedsfører magnetterapi til heste bl.a. på travbaner. nordiccorperation.dk Nordic Corperation Cathrinebjergvej 4 DK-5500 Middelfart Tlf.:

20 Danrob a/s En case fra Middelfart Kommune VIRKSOMHED DanRob A/S blev grundlagt i Efter en årrække med markant vækst tæller virksomhedens medarbejderteam op til 30 medarbejdere med en samlet bred og dyb erfaring med robotbaserede automationsløsninger. Den specialisrede virksomhed er partner med nogle af de største i branchen for automation, der vægter ikke bare kvalitetsprodukter, men også professionel og kompetent service. VÆKST I 2008 stod DanRob foran nye projektplanlægninger og erkendte behovet for en sparringspartner med mulighed for at hjælpe, når processerne skulle planlægges. Et nøje overblik fra ordre til faktisk leverance var målet med en analyse af den totale planlægning og logistik. DanRob havde kendskab til Væksthus Syddanmark fra et ledernetværk og tog kontakt. I samarbejdets begyndelse medvirkede Væksthus Syddanmark til en analyse og kortlægning af virksomheden. De opnåede resultater og den følgende dialog var som yderst tilfredsstillende. VISION DanRob har et klart defineret ønske om fortsat vækst, men i et langsommere tempo med optimale muligheder for konsolidering og for at administrere og følge op. Målet er en årlig vækst på pct. i takt med automatiseringsgraden i de virksomheder, der er robotvirksomhedens kunder. Virksomheden forventer, at dialogen med Væksthus Syddanmark fortsætter i forbindelse med opdyrkningen af nye forretningsområder, der er under forberedelse. Robotter fra DanRob er på arbejde mange steder i industrien. danrob.dk DanRob A/S Damgårdvej 15 DK-5500 Middelfart Tlf Fax:

midtjyske væksthistorier casesamling af 16 midtjyske iværksættervirksomheder i vækst

midtjyske væksthistorier casesamling af 16 midtjyske iværksættervirksomheder i vækst midtjyske væksthistorier casesamling af 16 midtjyske iværksættervirksomheder i vækst 12130 indledning indhold Denne casesamling indeholder en beskrivelse af 16 iværksættervirksomheder med tilknytning til

Læs mere

Succeshistorier i Region Sjælland

Succeshistorier i Region Sjælland Succeshistorier i Region Sjælland Forord INDHOLDSFORTEGNELSE I folderen præsenteres en række succeshistorier fra Region Sjælland. Historierne har alle det til fælles, at de direkte eller indirekte er finansieret

Læs mere

Væksthus Midtjylland Årsberetning 2010

Væksthus Midtjylland Årsberetning 2010 Væksthus Midtjylland Årsberetning 2010 Indhold Side 4 Formanden og direktøren har ordet Side 6 Kapitel 1 Erhvervsservice i region Midtjylland Side 8 Vækstkortlægning, Aftaler samt fælles værktøjer Side

Læs mere

GABRIEL: Det globale eventyr

GABRIEL: Det globale eventyr Nr. 6 oktober 2011 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland GABRIEL: Det globale eventyr INDBLIK: EFFEKTIVISERING Mød din nye robot TEMA: GLOBALISERING Her er Nordjyllands nye vækstmarkeder DUELLEN:

Læs mere

SKAB VÆKST FOR DIN VIRKSOMHED

SKAB VÆKST FOR DIN VIRKSOMHED ANNONCETILLÆG TIL BØRSEN FRA GTS GODKENDT TEKNOLOGISK SERVICE Vækst Dansk teknologi renser badevand i hele verden. Sammen med GTS-instituttet DHI har virksomheden Skjølstrup & Grønborg sikret en unik eksportsucces.

Læs mere

Et godt ejerskifte starter i god tid. Ejerskifte er et boost til Tiger kæden

Et godt ejerskifte starter i god tid. Ejerskifte er et boost til Tiger kæden EjerskifteDanmark Tillægget er udgivet af EjerskifteDanmark FOTO: NIELS HOUGAARD Et godt ejerskifte starter i god tid Ejerskifte er et boost til Tiger kæden Side 4 Rundt om ejerskifte tre gode råd om ejerskifte

Læs mere

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål:

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: ur story kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: - hvilke kompetencer har sap? - hvilke sap-kunder findes i min branche? -

Læs mere

digitalisering og it Sjælland Cartmate Urhøj smedje Vejviser Tema Trillebør med eksportpotentiale Skrev samme oplysninger 7 gange

digitalisering og it Sjælland Cartmate Urhøj smedje Vejviser Tema Trillebør med eksportpotentiale Skrev samme oplysninger 7 gange vækst nr. 5/2011 Sjælland Cartmate Trillebør med eksportpotentiale Urhøj smedje Skrev samme oplysninger 7 gange Tema digitalisering og it Interview med Anne Thomas, Innovationlab Vejviser Find dine muligheder

Læs mere

INDUSTRIENS FOND & REG LAB / INDUSTRIELLE SUCCESHISTORIER

INDUSTRIENS FOND & REG LAB / INDUSTRIELLE SUCCESHISTORIER INDUSTRIENS FOND & REG LAB / INDUSTRIELLE SUCCESHISTORIER INDUSTRIELLE SUCCESHISTORIER FORORD 3 PÅ VEJ MOD EN RE-INDUSTRIALISERING? 4 En fælles forretningsmodel 5 Nye forretningsmodeller og vækst 7 Hvornår

Læs mere

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen. Nyt land i sigte. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Vilde jobmuligheder i vest

KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen. Nyt land i sigte. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Vilde jobmuligheder i vest SIDE 1 Nr. 8 november 2012 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen Globalt udsyn: Nyt land i sigte XXXXXXXXX: DUELLEN: Lupti Folketing quidebit og banker

Læs mere

Grund til forsigtig optimisme

Grund til forsigtig optimisme SIDE 1 Nr. 10 november 2013 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Salgets svære kunst: NemTilmeld har knækket koden. Nu har markedet fået øje på dem. Nordjysk fødevareerhverv: Fødevarer er

Læs mere

10 pct. mere digitalisering øger danske virksomheders værdiskabelse med op til 50 mia. kr.!

10 pct. mere digitalisering øger danske virksomheders værdiskabelse med op til 50 mia. kr.! MEDLEMSINFORMATION - udgives af Emballage og Transport Nr. 1 februar 2014 10 pct. mere digitalisering øger danske virksomheders værdiskabelse med op til 50 mia. kr.! v/lars Germann, centerchef og Jan Overgaard,

Læs mere

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER eksportfokus VERDEN UNDER OMBYGNING 0212 april Danske arkitekter tegner projekter i udlandet som aldrig før. Verden vil have hele og grønne løsninger, og det kan Danmark levere. Side 18-26 BRASILIA OSLO

Læs mere

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER eksportfokus VERDEN UNDER OMBYGNING 0212 april Danske arkitekter tegner projekter i udlandet som aldrig før. Verden vil have hele og grønne løsninger, og det kan Danmark levere. Side 18-26 BRASILIA OSLO

Læs mere

PEDERSEN VPF 94O. Nr. 5 I 2013 I 8. årgang. Robot maler hos Cimbria. Amada i Horsens udvider. Styrket tysk Cad/Cam-sats. Fik to fluer med et smæk

PEDERSEN VPF 94O. Nr. 5 I 2013 I 8. årgang. Robot maler hos Cimbria. Amada i Horsens udvider. Styrket tysk Cad/Cam-sats. Fik to fluer med et smæk Business-to-Business i metal-, plast- og maskinindustrierne Nr. 5 I 2013 I 8. årgang Fik to fluer med et smæk Amada i Horsens udvider Styrket tysk Cad/Cam-sats Robot maler hos Cimbria Et skifte til 3M-slibebåndet

Læs mere

Cecimo-tro på fortsat vækst

Cecimo-tro på fortsat vækst Business-to-Business i metal-, plast- og maskinindustrierne Nr. 1 I 2013 I 8. årgang Nytårskur samlede 100 Nu hedder det Amada Kvantespring for Cad Svejsning i aluminium For anden gang var der i forrige

Læs mere

eksportfokus OSLO KIEV ISTANBUL HAMBORG NICOSIA WASHINGTON CARACAS HANOI WIEN VERDEN VENTER

eksportfokus OSLO KIEV ISTANBUL HAMBORG NICOSIA WASHINGTON CARACAS HANOI WIEN VERDEN VENTER eksportfokus sydøsteuropa i vækst De fem lande Tyrkiet, Rumænien, Israel, Bulgarien og Grækenland er blandt de hurtigste voksende økonomier i både EU og resten af verden. Ikke mindst på det store tyrkiske

Læs mere

Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG

Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG 2 Trekantområdet består af seks kommuner med hver vores identitet. Vi står sammen om at skabe en fremtid på et fælles

Læs mere

Forord. Vækstforum lægger vægt på, at indsatsen er virksomhedsrettet, overskuelig og skaber effekt.

Forord. Vækstforum lægger vægt på, at indsatsen er virksomhedsrettet, overskuelig og skaber effekt. R E I D R N O A T L S L I Æ H J S S E C N C O I U G S E I R Forord Vækstforum Sjælland ønsker vækst. Vækstforum ønsker flere arbejdspladser. Vækstforum ønsker, at den erhvervspolitiske indsats tager udgangspunkt

Læs mere

Danmarks bedste erhvervsservice?

Danmarks bedste erhvervsservice? Erhvervsservice Bornholm - Danmarks bedste? Bliv klogere på, hvem der kan hjælpe dig og din virksomhed videre med udvikling og vækst Center for Regionalog Turistmeforskning Business Center Bornholm DESTINATION

Læs mere

En stærk tro på fremtiden

En stærk tro på fremtiden Nr. 25 - marts 2014 Lokale erhvervsledere i dialog i nyt netværk Holbæk Kommune håber på et skulderklap fra erhvervslivet På jagt efter kursister Holbæk Art: Kvalitetskunst under åben himmel Wellness-hus

Læs mere

C XO. Agilitet. Alliancer. Innovation. Vækst kræver handling. Et sjældent indblik i hvad der præger den strategiske agenda hos toplederne i 2015

C XO. Agilitet. Alliancer. Innovation. Vækst kræver handling. Et sjældent indblik i hvad der præger den strategiske agenda hos toplederne i 2015 # 3 2 0 1 5 C XO magasinet Vend trusler til muligheder med: Agilitet. Alliancer. Innovation. Global CEO Survey 2015 Vækst kræver handling Et sjældent indblik i hvad der præger den strategiske agenda hos

Læs mere

Nyborg Midtpunkt for gode oplevelser

Nyborg Midtpunkt for gode oplevelser ERHVERVSSUCCES Østfyn Østfyns Erhvervsråd går mod nye mål. Iværksætterlysten er stor og nye medlemmer strømmer til. Kraftig ekspansion i Ørbæk: Resolux har medvind i mere end én forstand. Nyborg Midtpunkt

Læs mere

De positive vinde. HOLBÆK REGIONENS ERHVERVSRÅD Stenhusvej 7 DK-4300 Holbæk T+45 5944 4268 F+45 5944 4201 erh@reghol.dk www.reghol.

De positive vinde. HOLBÆK REGIONENS ERHVERVSRÅD Stenhusvej 7 DK-4300 Holbæk T+45 5944 4268 F+45 5944 4201 erh@reghol.dk www.reghol. Nr. 5 marts 2009 Amerikansk koncern bygger fabrik i Holbæk... Det er medarbejderne, der skaber succesen... Når direktøren får brug for sparring... Fokus på det gode liv... Netværk deler viden - og finder

Læs mere

Nr. 27 - september 2014

Nr. 27 - september 2014 Nr. 27 - september 2014 Godt samspil mellem kommune og erhvervsliv Plus-Plus har tredoblet maskinparken på tre år Kunst kan også være kommerciel Medarbejderne kommer på efteruddannelse i USA Behandling

Læs mere

Vi har som erklæret mål at være modige

Vi har som erklæret mål at være modige 2013 Udgivet af Dansk Erhverv Annoncefinansieret Dansk Erhverv: Vi skal konkurrere på viden Revisorens nye rolle: Fra talknækker til strategisk rådgiver Global outlook: 7 hot spots, hvor viden rykker lige

Læs mere

UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER

UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER KLAR TIL VÆKST SPECIALMAGASIN UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER ANNONCEFINANSIERET FEBRUAR 2014 Revisor i centrum Revisorerne spiller en central rolle for danske virksomheder. Magasinet Klar til Vækst giver

Læs mere

SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN

SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN ERHVERVS SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN ØSTFYNS ERHVERVSRÅD 2 www.erhverssucces.dk ERHVERVS SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN www.erhvervssucces.dk INDHOLD Ansvarshavende: Erhvervschef Kjeld Livoni Tekster: Marie Claire

Læs mere

TEAMVIKAREN.DK. Dansk energiteknologi stormer frem. Tema: COP - sidste stop før klimatopmødet i København. > side. > side -

TEAMVIKAREN.DK. Dansk energiteknologi stormer frem. Tema: COP - sidste stop før klimatopmødet i København. > side. > side - Tema: COP - sidste stop før klimatopmødet i København > Ny lokal klimafond Energibyen Skive allierer sig med det lokale erhvervsliv for at spare mere på energien. > side Find det i Forsvaret Den -årige

Læs mere