Cirkulære om. Organisationsaftale for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Cirkulære om. Organisationsaftale for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste"

Transkript

1 Cirkulære om Organisationsaftale for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste 2002

2 2 Indhold Side Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser... 3 Organisationsaftale 1. Organisationsaftalens dækningsområde Antagelse Anciennitet Lønsystemet mv Basisløn Kvalifikations- og funktionstillæg samt resultatløn Lønregulering Pension Forhandling om indgåelse/opsigelse af aftaler Personligt tillæg for medarbejdere ansat før 1. januar Arbejdstid mv Rejsetid Pauser Overarbejde Fridage Opsigelsesvarsel Timelønnede IT/edb-medarbejdere Diskretionspligt Flyttegodtgørelse Organisationsaftalens varighed Bilag 1. Organisationsaftalens geografiske område Bilag 2. Funktionsbeskrivelse Bilag 3. Tillæg til ansættelsesbrev Bilag 4. Procedure for ændring af dækningsområde Bilag 5. Uddrag af tjenestemændenes arbejdstidsregler Bilag 6. Eksempler på kriterier til anvendelse ved lokale forhandlinger Bilag 7. Protokollat om edb-medarbejdere omfattet af civilarbejderloven Bilag 8. Aftale om læring, styrket kompetenceudvikling og deltagelse i visse videreuddannelser for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste... 39

3 Cirkulære om organisationsaftale for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste Generelle bemærkninger 1. Finansministeriet og HK/STAT, SAM-DATA har den 4. oktober 2002 indgået organisationsaftale for IT/edb-medarbejdere i staten (HK). Organisationsaftalen udgør sammen med StK-fællesoverenskomsten af 2. juli 2002 det samlede overenskomstgrundlag. 2. Organisationsaftalen indeholder et permanent nyt lønsystem, der er indgået i henhold til Rammeaftalen om nye lønsystemer mellem Finansministeriet og CFU, hvis bestemmelser gælder, hvor intet andet måtte være nævnt i organisationsaftalen. Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser 3. Til 1. Dækningsområdet Opmærksomheden henledes på, at dækningsområdet er ændret. Med virkning fra 1. april 2001 sker overførsel af Det Jyske Musikkonservatorium og Økonomiministeriets departement til organisationsaftalen for IT/edb-medarbejdere (HK). Med virkning fra 31. juli 2002 omfattes Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations departement. Ændringerne fremgår af det nye bilag 1. IT/edbmedarbejdere ved Post Danmark er ikke længere omfattet af aftalen. Endelig er der taget højde for ressortomlægningerne af 27. november 2001 i bilag 1. Omflytning mellem de to organisationsaftalers dækningsområder sker pr. 1. april i ulige år, jf. aftale om procedure for ændring af dækningsområder for edbaftalerne i staten (bilag 4). Der vil således kunne ske omflytning pr. 1. april I henhold til aftalen vil Finansministeriet underrette ministerier og styrelser og udsende nyt bilag 1 til de to organisationsaftaler.

4 4 Der er mellem parterne enighed om følgende fsva. institutioner, der overføres til Finansministeriets forhandlingskompetence og således ikke ved overførslen aflønnes efter en af de to edb-aftaler: Forudsætningen i Aftale om procedure for ændring af dækningsområde for edbaftalerne i staten af 22. december 2000 i 1 om, at edb-medarbejdere enten aflønnes i henhold til organisationsaftalen for IT/edb-medarbejdere (HK) eller organisationsaftalen for edb-medarbejdere (PROSA) skal tolkes således, at de pågældende skal aflønnes i henhold til organisationsaftalen for IT/edbmedarbejdere (HK) eller organisationsaftalen for edb-medarbejdere (Prosa), såfremt organisationerne ved navnelister dokumenterer at have mindst 50 pct. af edb-medarbejderne i institutionen som medlemmer. 4. Til 2. Antagelse Efter aftale med HK/STAT skal det henstilles, at personer med uddannelse som edb-assistent, men uden efterfølgende beskæftigelse, ved spørgsmål om ansættelse ligestilles med medlemmer af en statsanerkendt arbejdsløshedskasse. Med anvendelse af det, som bilag 3, optagne tillæg til ansættelsesbrev, skal det ved ansættelsen sikres, at funktionæren forpligter sig til, uden yderligere varsel, at være omfattet af anden organisationsaftale, såfremt ansættelsesstedet omflyttes til den modstående organisations dækningsområde. For aftaler om ansættelsesforhold indgået før 1. december 2000, hvor der i tillæg til ansættelsesbrev henvises til reglerne i aftale af 20. oktober 1983, vil tillæg til ansættelsesbrev fortsat være gældende. Der vil således ikke skulle udstedes nye tillæg til ansættelsesbreve til edb-medarbejdere ansat før 1. december Ud over det, som bilag 3, optagne tillæg til ansættelsesbrev henstilles det, at der om ansættelsesforholdet i øvrigt indgås aftale i overensstemmelse med det, ved cirkulære af 20. august 2002 (Perst. nr ), udsendte ansættelsesbrev. 5. Til 3. Anciennitet Opmærksomheden henledes på, at 3 og bilag 2 er ændret. Såfremt der er tale om andre former for edb-uddannelse end de i 3 stk. 3 nævnte, forventes spørgsmålet om eventuel godkendelse forelagt for Personalestyrelsen.

5 Informatikassistenter er omfattet af organisationsaftalen for kontorfunktionærer. For informatikassistenter, som undtagelsesvis måtte blive ansat som IT/edbmedarbejdere, foretages ikke det, i 3 stk. 2, nævnte fradrag. KVU-uddannede multimediedesignere kan omfattes af denne aftale, såfremt der sker ansættelse som edb-medarbejder med arbejdsopgaver i henhold til bilag 2. Parterne er enige om, at der ved antagelse kan tilskrives et års anciennitet, såfremt den fulde uddannelse er gennemført. 6. Til 4 og 6. Lønsystemet mv. 1. Der lægges vægt på, at der skabes en sammenhæng mellem den lokale løn- og personalepolitik, herunder f.eks. hensyntagen til ligeløn. Det er derfor vigtigt, at der gives tillidsrepræsentanterne og de lokale ledere gode vilkår for gennemførelsen af det nye lønsystem. Der henvises generelt til tillidsrepræsentantaftalen og SU-aftalen. De centrale parter (Finansministeriet og CFU) har i forbindelse med rammeaftalen om nye lønsystemer forudsat, at der på den enkelte arbejdsplads formuleres en lokal lønpolitik inden for rammerne af en evt. overordnet lønpolitik for det pågældende ministerieområde mv. Den lokale lønpolitik bør indeholde en overordnet beskrivelse af, hvordan lønsystemerne kan understøtte institutionernes strategiske mål, og hvordan lønnen kan indgå i et samspil med personalepolitikken og kompetenceudviklingen af de ansatte på arbejdspladsen. Spørgsmål om det lønstatistiske grundlag for de lokale forhandlinger kan evt. indgå som element i lønpolitikken. Det anbefales, at de involverede parter tillige afklarer, hvorledes institutionernes generelle lønpolitik udmøntes mere konkret i relation til de enkelte personalegrupper, herunder hvilke tillægskriterier og tillægsformer der er specielt relevante for disse grupper. 2. Det er ikke et formål med lønreformen, at denne skal medføre besparelser i lønsummen. Formålet er at opnå en fortsat målrettet og hensigtsmæssig anvendelse af lønsumsmidlerne. I de nye lønsystemer erstattes de hidtil centralt fastlagte lønforløb i et vist omfang af en lokal løndannelse. Det er dog parternes hensigt, at medarbejdernes løn som hidtil udvikles i takt med den enkeltes faglige udvikling. Det er således forudsat, at basislønningerne suppleres med en lokal tillægsdannelse.

6 6 For at sikre en god lokal proces er det væsentligt, at forslag om lønforbedringer samt eventuelle afvisninger af sådanne begrundes konkret. Ligeledes er det et element i en god lokal proces, at de lokale parter er i besiddelse af relevant lønstatistisk materiale. Dette kan f.eks. være oplysninger om lønniveau, lønudvikling samt om den lokale tillægsanvendelse/-fordeling kombineret med oplysninger om køn og anciennitet. Endvidere bør lønstatistik, som en part ønsker at lade indgå i de lokale forhandlinger, udleveres i kopi til forhandlingsmodparten. Parterne er enige om, at ved forhandlinger på den enkelte arbejdsplads bør aftaler, herunder lønfastsættelse for nyansatte, indgås mellem den lokale ledelse og den stedlige tillidsrepræsentant. Den lokale ledelse og tillidsrepræsentanterne kan i forbindelse med de lokale forhandlinger lade sig bistå af repræsentanter fra ministeriet mv., henholdsvis organisationen. Finansministeriet bemyndiger hermed de enkelte ministerier til at føre forhandlinger om og indgå lokale aftaler. Finansministeriet forudsætter, at ministerierne videredelegerer denne kompetence i videst mulige omfang med henblik på, at samtlige aftaler, der alene vedrører tillæg til de ansatte ved den pågældende institution mv., kan indgås af den lokale ledelse. Tilsvarende forudsættes, at HK/STAT i videst mulige omfang delegerer kompetencen til det lokale niveau. 7. Til 6. Kvalifikations- og funktionstillæg samt resultatløn Der kan lokalt indgås forhåndsaftaler/aftales retningslinier, hvori kriterierne og formen for lønændringer er fastlagt. Løntillæggene udmøntes i overensstemmelse hermed, når en eller flere ansatte opfylder de aftalte kriterier. Hvis der lokalt indgås aftale om, at et tillæg ydes til ansatte, der har gennemført et givent kursus eller en given efteruddannelse, bør alle i den pågældende personalegruppe, for hvem kurset/efteruddannelsen er relevant, have adgang til at gennemgå kurset/efteruddannelsen.

7 Kvalifikationstillæg ydes som hovedregel i form af varige tillæg, men kan også, hvis forholdene taler herfor, aftales som midlertidige tillæg. Engangsvederlag vil typisk være relevante, hvis der er tale om efterfølgende honorering af en særlig indsats. Eksempler på kriterier til anvendelse ved de lokale forhandlinger om fastsættelse af funktions- og kvalifikationstillæg mv. fremgår af bilag Til 6. Tillidsrepræsentanternes lønvilkår Tillidsrepræsentanter skal ikke lønmæssigt og lønudviklingsmæssigt stilles ringere end andre ansatte omfattet af nye lønsystemer, og skal have samme mulighed for at få tillæg ud over basislønnen, som hvis de havde fuld mulighed for at fungere i deres sædvanlige job. I overensstemmelse hermed vil der kunne indgås aftale om at kompensere for det løntab/den mangel på lønudvikling, der måtte være en følge af, at vedkommende ikke har mulighed for at varetage funktioner eller erhverve kvalifikationer på lige fod med de kolleger, pågældende er tillidsrepræsentant for. Såfremt der er indgået en forhåndsaftale for vedkommende personalegruppe, omfattes tillidsrepræsentanten af en sådan aftale. 9. Til 8. Pension Basislønnen samt varige og midlertidige tillæg i henhold til 6 indgår i beregningsgrundlaget for indbetaling af pensionsbidraget til StK:Pension, medmindre den pågældende er omfattet af en tjenestemandspensionslignende pensionsordning, jf. bilag 7. Midlertidige tillæg aftalt før 1. april 2002 berøres ikke af ændringen. 10. Til 9. Forhandling om indgåelse og opsigelse af lokale aftaler Ved opsigelse af aftale om kvalifikationstillæg, bevarer den enkelte ansatte tillægget som en personlig ordning, medmindre andet aftales. Ved opsigelse af aftale om funktionstillæg, gives der skriftlig meddelelse til den enkelte ansatte om aftalens opsigelse, og at tillægget bortfalder med et varsel svarende til den enkeltes individuelle opsigelsesvarsel medmindre andet aftales. Funktionstillæg bortfalder i øvrigt, når funktionen ophører, og det af aftalen

8 8 fremgår, at tillægget er knyttet til varetagelsen af den pågældende funktion. Hvis den funktion, som ligger til grund for tillægget, må anses for at være en afgørende del af stillingsindholdet, f.eks. hvor funktionstillægget kan sidestilles med udnævnelse i en ny stilling, kan funktionen og dermed tillægget kun bringes til ophør efter de almindelige regler, der gælder for opsigelse af ansættelsesforholdet. 11. Til 10. Personligt tillæg Eksisterende udligningstillæg ændres til personlige tillæg. Tillægget ydes som et lokalt kvalifikationstillæg. Hidtidige midlertidige tillæg indgår ikke i den samlede faste løn, men opretholdes som midlertidige tillæg i den aftalte periode. 12. Til bilag 1 Opmærksomheden henledes på, at aftalens geografiske dækningsområde er ændret pr. 1. april Til bilag 7 Bilaget omfatter ansatte, som er omfattet af civilarbejderloven, og for hvem der er indgået et protokollat om indplacering på pensionsskalatrin og regler for indbetaling af pensionsbidrag. 14. Til bilag 8 IT/edb-medarbejdere er omfattet af Aftale af 23. januar 2002 mellem Finansministeriet og HK/STAT om læring, styrket kompetenceudvikling og deltagelse i videreuddannelse for IT/edb-medarbejdere i statens tjeneste. 15. Øvrigt Hvis der i løbet af overenskomstperioden opstår behov/henvendelser fra edbansat personale kan parterne aftale, at Rammeaftale af 23. januar 2002 om mobilitet for kontorfunktionærer i staten, jf. organisationsaftalen for kontorfunktionærer, kan finde anvendelse på det pågældende ministerområde. Parterne er enige om, i perioden, at indlede forhandlinger om en sammenlægning af organisationsaftalerne for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste og edbmedarbejdere (PROSA) i statens tjeneste. Parterne undersøger i fællesskab forskelle og ligheder mellem de to edb-aftaler.

9 Cirkulæret har virkning fra 1. april Samtidig ophæves Finansministeriets cirkulære af 8. januar 2000 (Perst. nr ). Eventuelle tvivlsspørgsmål kan forelægges for Personalestyrelsen. Finansministeriet, Personalestyrelsen Den 22. oktober P.M.V. E.B. Eva Leisner

10 10

11 Organisationsaftale for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger StK-fællesoverenskomsten. 1. Organisationsaftalens dækningsområde Personligt, geografisk og arbejdsmæssigt gyldighedsområde: 1) IT/edb-medarbejdere under uddannelse, 2) Måneds- og timelønnede IT/edb-medarbejdere og 3) Fondslønnede IT/edb-medarbejdere ansat ved institutioner som nævnt i bilag 1 og beskæftiget med arbejde som nævnt i bilag 2. Stk. 2. IT/edb-medarbejdere ved DSB og Banestyrelsen er alene omfattet af 3-10 samt 18 og 19, men er i øvrigt omfattet af HK/STAT's overenskomster med henholdsvis DSB og Banestyrelsen. Stk. 3. IT/edb-medarbejdere ved Post Danmark er ikke omfattet af aftalen. 2. Antagelse Ved ansættelsen udleveres til IT/edb-medarbejderen det tillæg til ansættelsesbrev, der er optaget som bilag 3. Endvidere udleveres et eksemplar af organisationsaftalen. En genpart af ansættelsesbrevet og tillægget til ansættelsesbrevet tilstiles HK/STAT. Stk. 2. Ved ansættelse med en arbejdstid under 15 arbejdstimer (løntimer) pr. uge træffes der forud aftale mellem organisationsaftalens parter. Stk. 3. Før der sker nyansættelse på deltid, skal det undersøges, om de pågældende arbejdsfunktioner lige så hensigtsmæssigt kan udføres af allerede ansatte på deltid, der har de krævede kvalifikationer, og som ønsker at overgå til en højere beskæftigelsesgrad.

12 12 3. Anciennitet Aflønning som IT/edb-medarbejder forudsætter, at vedkommende er fyldt 20 år og er beskæftiget med arbejde, som nævnt i bilag 2. Stk. 2. Indplacering Personer, der har et uddannelsesniveau svarende til nedenstående eksempler, jf. stk. 3, indplaceres på trin 1 eller Personer, der har erhvervet et tilsvarende kompetenceniveau gennem forudgående beskæftigelse ved IT/edb-arbejde, men ikke besidder et godkendt uddannelsesniveau fradrages to år ved opgørelsen af edb-ancienniteten. Det vil normalt være en forudsætning, at der under ansættelsen som IT/edb-medarbejder finder uddannelse sted. - Personer, der ikke har den fordrede anciennitet eller ikke er fyldt 20 år, samt personer, der antages til uddannelse i edb, aflønnes med 95 pct. af trin 1. - Personer, der har opnået et tilsvarende kompetenceniveau gennem forudgående oplæring af mindst to års varighed ved IT/edb-arbejde i vedkommende institution, kan indplaceres på nærmeste højere løntrin i forhold til hidtidig aflønning og således, at næste alderstrin opnås, når den, efter indplaceringen, erhvervede IT/edb-anciennitet berettiger hertil. Stk. 3. Eksempler på uddannelsesniveauer - to gennemførte semestre ved universiteternes datalogistudium - afsluttet 2. semester på handelsskolernes uddannelse som datamatiker - efter konkret vurdering; to gennemførte semestre på visse af IT-højskolens diplom- og masteruddannelser - gennemført uddannelsen som multimediedesigner. Stk. 4. Ved ansættelse af medarbejdere med et uddannelsesniveau som nævnt i stk. 3 medregnes efterfølgende normeret, relevant studietid som anciennitetsgivende med et år for hvert fulde studieår, i hvilket medarbejderen har bestået de fordrede eksaminer.

13 Stk. 5. Såfremt der har været anciennitetsgivende beskæftigelse samtidig med de nævnte uddannelser i stk. 3, kan den samlede anciennitet højst andrage 7,4 timer pr. dag. 4. Lønsystemet mv. Lønsystemet består af en basisløn suppleret med en tillægsdel. Tillægsdelen omfatter lokalt aftalte funktionstillæg, kvalifikationstillæg samt evt. resultatløn, jf. 6, stk. 4. Stk. 2. Der kan lokalt indgås forhåndsaftaler/aftales retningslinier, hvor kriterierne og formen for lønændringer er fastlagt. Løntillæggene udmøntes i overensstemmelse hermed, når en eller flere medarbejdere opfylder de aftalte kriterier. 5. Basisløn Alle basislønninger er angivet i årligt grundbeløb (niveau 1. okt. 1997). Basisløntrin Basisløn kr kr kr kr kr. Samtlige trin er et-årige. 6. Kvalifikations- og funktionstillæg samt resultatløn Der kan lokalt aftales tillæg for særlige funktioner, der varetages i stillingen eller i stillingsgruppen. Stk. 2. Der kan ligeledes lokalt aftales tillæg for kvalifikationer mv., dvs. på grundlag af: a. Den ansattes faglige og personlige kvalifikationer. b. Kvaliteten i opgavevaretagelsen. c. Balancen i forhold til tilsvarende stillinger på det øvrige

14 14 arbejdsmarked. d. Hensyn til rekruttering og fastholdelse. Stk. 3. Tillæg efter stk. 1 og 2 kan aftales i form af varige tillæg, midlertidige tillæg eller éngangsvederlag. Tillæggene angives i grundbeløb (niveau 1. okt. 1997). Stk. 4. Der kan lokalt aftales supplerende resultatbaserede lønordninger, efter hvilke der udbetales resultatløn i form af tillæg for den pågældende måleperiode, i det omfang de på forhånd definerede mål er opnået. 7. Lønregulering Basislønnen og lokalt aftalte funktionstillæg reguleres med de generelle stigninger, der aftales centralt ved aftale- og overenskomstfornyelserne eller udmøntes via en generel reguleringsordning. Stk. 2. Tilsvarende gælder for lokalt aftalte kvalifikationstillæg, medmindre andet aftales. 8. Pension Der indbetales pensionsbidrag af basisløn efter 5 og af varige tillæg efter 6 for ansatte, som er omfattet af StK:PENSION, jf. StK-fællesoverenskomstens 5. Stk. 2. Pr. 1. april 2002 indbetales pensionsbidrag af midlertidige tillæg, idet allerede aftalte midlertidige tillæg ikke berøres af ændringen. 9. Forhandling om indgåelse/opsigelse af lokale aftaler Forhandling om indgåelse/opsigelse af lokale aftaler sker efter reglerne i CFUrammeaftalen om nye lønsystemer, Stk. 2. Lokale aftaler om funktionstillæg, kvalifikationstillæg og resultatløn kan opsiges i overensstemmelse med reglerne i den enkelte lokale aftale, eller ændres ved enighed mellem aftalens parter. 10. Personligt tillæg til medarbejdere ansat før 1. januar 1998 Til IT/edb-medarbejdere, som er ansat før 1. januar 1998, og som ved indplacering i det nye lønsystem har fået en samlet løn, der er lavere end den

15 hidtidige samlede faste løn, ydes et personligt tillæg til udligning af forskellen. Tillægget ydes som et lokalt kvalifikationstillæg. Hidtidige midlertidige tillæg indgår ikke i den samlede faste løn, men opretholdes som midlertidige tillæg i den aftalte periode. Stk.2. Det personlige tillæg er pensionsgivende. 11. Arbejdstid mv. De i 5 omhandlede lønninger er beregnet for fuld arbejdstid, der er 37 timer ugentlig inkl. en spisepause af indtil 1/2 times varighed pr. arbejdsdag. I særlige tilfælde kan den ugentlige arbejdstid, hvis der er enighed mellem institutionen og tillidsrepræsentanten herom, tilrettelægges med varierende tider således, at den over en periode (max. 8 uger) i gennemsnit udgør 37 timer. Hvis der mellem institutionen og tillidsrepræsentanten er enighed herom, kan det fastsættes, at arbejdstidsnedsættelsen fra overenskomstperioden (på 2 timer) opspares til hele fridage til senere afvikling. Stk. 2. Hvor det er muligt, tilrettelægges arbejdstiden efter lokal forhandling på ugens 5 første hverdage. Stk. 3. Nedsat arbejdstid kan bevilges, når tjenesten tillader det, og i så fald reduceres løn og eventuelle tillæg tilsvarende. Såfremt et andragende om nedsat arbejdstid afslås, skal afslaget efter anmodning begrundes skriftligt. Der henvises i øvrigt til 2, stk. 3. Stk. 4. I øvrigt følges tjenestemændenes regler om arbejdstid, 5, 8, 12, 13, 14 og 15 i Aftale af 12. april 2000 mellem Finansministeriet og Statsansattes Kartel m.fl. (Fhst. nr ), jf. bilag Rejsetid Den tid uden for tjenestestedets normale kontortid, der medgår til rejsetid i forbindelse med tjenesterejser, afspadseres. Såfremt afspadsering ikke har været mulig i den måned, som følger efter den måned, hvori tjenesterejsen har fundet sted, ydes betaling med 1/1924 af den samlede faste løn (ekskl. eventuelt rådighedstillæg), jf. 5-7, med tillæg af 50 pct.

16 16 Rejsetiden opgøres efter de for tjenestemænd gældende regler, ligesom der ydes natpenge, lørdags- og søndagsgodtgørelse efter de for tjenestemænd gældende regler. 13. Pauser IT/edb-medarbejderne har i arbejdstiden ret til følgende spisepause: Under 1/2 arbejdstid...ingen pause, fra 1/2-2/3 arbejdstid...15 minutters pause, 2/3 arbejdstid og derover... indtil 1/2 times pause. Stk. 2. Ved overarbejde af indtil 2 timers varighed ydes en betalt spisepause på 1/4 time. Varer overarbejdet ud over 2 timer, udvides spisepausen til 1/2 time. 14. Overarbejde For beordret og kontrollabelt arbejde på tjenestestedet, der strækker sig ud over den for fuldtidsansatte fastsatte daglige arbejdstid, ydes, når der ikke er tale om forskudttids- eller turnustjeneste, som overarbejdsbetaling et tillæg til timelønnen, der udgør følgende: For 1., 2. og 3. overtime pct. For 4. og flg. overtime samt for overarbejde på søn- og helligdage pct. Til deltidsansatte ydes overarbejdsbetaling efter ovenstående bestemmelser, når arbejdet strækker sig ud over normal kontortids ophør. Overarbejdsbetaling ydes pr. påbegyndt halve time. Arbejde på frilørdage beregnes som almindeligt overarbejde. Stk. 2. Overtidsbetaling beregnes pr. time som 1/1924 af den samlede faste løn (ekskl. eventuelt rådighedstillæg), jf Stk. 3. Såfremt overarbejdet ikke er varslet dagen før, skal der så vidt muligt tages hensyn til ønsker om fritagelse for deltagelse i overarbejdet. Stk. 4. Hvis en IT/edb-medarbejder tilkaldes til overarbejde efter at have forladt arbejdspladsen ved normal arbejdstids ophør, og tilkaldet ikke sker under pålagt rådighedstjeneste, ydes der for tilkaldet en timeløn med tillæg af 50 pct.

17 Tjeneste under tilkald, der ikke er led i rådighedstjeneste, medregnes med det faktisk præsterede antal timer, dog mindst 3 timer. Stk. 5. Overarbejde skal så vidt muligt godtgøres med frihed af samme varighed som det præsterede overarbejde med tillæg i fritid svarende til de i stk. 1 nævnte procentsatser. Stk. 6. Er over-/merarbejdet ikke afspadseret inden 6 måneder efter optjening, kan medarbejderen vælge at konvertere ikke afholdt afspadsering til omsorgsdage/-timer. 15. Fridage Der tilkommer IT/edb-medarbejderne fridage efter de for tjenestemænd gældende regler, jf. bilag 4. Tjeneste på mistede fridage behandles som overtid i henhold til 14. Til IT/edb-medarbejdere, som udfører tjeneste i fast skiftende turnus, ydes der for mistede fridage godtgørelse som for overarbejde på søn- og helligdage. 16. Opsigelsesvarsel Ved direkte overgang til ansættelse i en anden statsinstitution bevarer IT/edbmedarbejderen det opsigelsesvarsel, der tilkommer den pågældende fra statens side. Længden af opsigelsesvarslet beregnes på grundlag af den tid, i hvilken den pågældende umiddelbart forud for afskedigelsestidspunktet har haft uafbrudt ansættelse i statens tjeneste. Stk.2. Det forhold, at den i stk. 1 nævnte medarbejder ved direkte overgang til ansættelse i en anden statsinstitution bevarer et oparbejdet opsigelsesvarsel, hindrer ikke det nye ansættelsessted i, med den pågældende, at indgå sædvanlig kontrakt om, at vedkommende i de første 3 måneder er ansat på prøve, og at opsigelsesvarslet i dette tidsrum er 14 dage fra institutionens side. 17. Timelønnede IT/edb-medarbejdere For timelønnede medarbejdere sker den lønmæssige placering efter samme retningslinier som for månedslønnede medarbejdere. Timelønnen beregnes som 1/1924 af den til pågældende anciennitet svarende basisløn og eventuelle tillæg efter stk. 2.

18 18 Stk. 2. Der kan til timelønnede medarbejdere ydes kvalifikations- og funktionstillæg samt resultatløn. Stk. 3. Ved overgang til ansættelse på månedsløn medregnes ansættelsen som timelønnet som anciennitetsgivende. Med hensyn til betaling for overarbejde henvises til Diskretionspligt Den ansættende myndighed må kun registrere personlige oplysninger om den enkelte IT/edb-medarbejder, som er nødvendige i relation til ansættelsesforholdet. Oplysningerne skal så vidt muligt indhentes hos medarbejderen. Stk. 2. Videregivelse til statistisk bearbejdelse af oplysninger om IT/edb-medarbejdernes løn skal, når der er tale om ikke-offentligt tilgængelige statistikker, meddeles HK/STAT. 19. Flyttegodtgørelse Såfremt en IT/edb-medarbejder, uden at overgå til anden styrelse, forflyttes til et andet tjenestested, uden at dette sker efter ansøgning, og i denne anledning er nødsaget til at foretage flytning af husstand og bohave, tilstås der en godtgørelse efter de til enhver tid for tjenestemænd gældende regler. 20. Organisationsaftalens varighed Denne aftale gælder fra 1. april Den kan af hver af parterne opsiges med 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst til den 31. marts Stk. 2. Enhver regulering - bortset fra anciennitetstillæg - af aflønning stilles i bero fra den 31. marts, da en eventuel opsigelse får virkning, og indtil ny organisationsaftale indgås.

19 København, den 4. oktober 2002 HK/STAT Peter Waldorff SAM-DATA Erik Lykke Hansen Finansministeriet P.M.V. E.B. Lone Retoft

20 20

21 Bilag 1 Organisationsaftalens geografiske område 1 Beskæftigelsesministeriet med undtagelse af Sekretariatet for Arbejdsmarkedets Ankenævn og Arbejdsmiljøklagenævnet, Arbejdsskadestyrelsen og Copenhagen Centre Finansministeriet Forsvarsministeriet med undtagelse af Farvandsvæsenet Indenrigs- og Sundhedsministeriet med undtagelse af Statens Institut for Folkesundhed Justitsministeriet Miljøministeriet med undtagelse af Danmarks og Grønlands geologiske Undersøgelse Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og integration med undtagelse af Udrykningsholdet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med undtagelse af departementet, Plantedirektoratet, Fiskeridirektoratet med tilhørende institutioner, Danmarks Fiskeriundersøgelser og Fødevareøkonomisk Institut Skatteministeriet Statsministeriet Trafikministeriet med undtagelse af Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen Udenrigsministeriet med undtagelse af Center for Menneskerettigheder og Center for Freds- og Konfliktforskning Økonomi- og Erhvervsministeriet med undtagelse af Det Økonomiske Råd, Danmarks Statistik og Energistyrelsen 1 Opmærksomheden henledes på, at organisationsaftalens geografiske dækningsområde kan blive ændret pr. 1. april 2001, jf. cirkulærebemærkningerne til 1.

22 22 Under Kulturministeriet omfattes departementet Danmarks Biblioteksskole i København og Aalborg og Det Jydske Musikkonservatorium Under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling omfattes departementet Bornholms Forskningscenter og Institut for Grænseforskning (samt øvrige institutioner inden for på finansloven) Under Socialministeriet omfattes Den Sociale Ankestyrelse Under Undervisningsministeriet omfattes Danmarks Forvaltningshøjskole, Rådet for Uddannelses- og Erhvervsvejledning, Tilskud til AMU-centre, De Sociale Højskoler og Erhvervsskolerne

23 Bilag 2 Eksempler på funktioner for IT/edb-medarbejdere, som er omfattet af organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/STAT-Samdata Generelt Det forudsættes, at den enkelte medarbejders arbejdsopgaver består af mindst en af de nævnte funktioner, og at arbejdsopgaverne udfylder mindst 50 pct. af arbejdstiden. Det forudsættes ligeledes, at opgavevaretagelsen er på et edb-mæssigt niveau over superbrugerniveau. Eksempler på funktioner 1. Overvågning og drift af servere, sikring af produktions- og/eller programafvikling samt ansvar for hensigtsmæssig betjening og udnyttelse af systemerne. 2. Tilrettelæggelse og planlægning af produktions- og/eller programafvikling og kontrol af data. 3. Konfigurering, installering og administration af servere og andre datamaskiner. 4. Analysering, design, programmering, systemering, implementering, tilretning, dokumentation og vedligeholdelse af edb-systemer, herunder programmering af hjemmesider og multimedieproduktion. 5. Konfigurering og implementering af standardprogrammel og operativsystemer. 6. IT/edb-projektledelse, -afgrænsning og implementering. 7. Brugerservice i forbindelse med undervisning og vejledning i brug af institutionens software. Support i forbindelse med brugernes anvendelse af

24 24 hardware og software. 8. Databaseadministration og databiblioteksarbejde, herunder udtræk af data. 9. Systemkonstruktion og systemprogrammering, hvilket bl.a. omfatter udarbejdelse og vedligeholdelse af styresystemer og hjælpeprogrammer, modifikation af eller tilføjelse til eksisterende programmel, konstruktion og afprøvning af nye systemer. Endvidere medvirken ved planlægning og installation af hardware samt ved system- og databaseadministration. 10. Systemplanlægning, herunder planlægning af forløbet ved nye systemer, udarbejdelse af kravsspecifikationer, styring af forbruget af tid og ressourcer ved edb-projekter og ansvar for den detaljerede konstruktion. Endvidere medvirken ved indførelse af nye edb-systemer. 11. Ansvar for sikkerhed og sikkerhedsimplementering. Fastlæggelse af krav til sikkerhed i systemerne samt adgangskontrol til anlæg og systemer. Overvågning af sikkerhed samt rapportering af overtrædelser. Planlægning af backup procedurer. Administration af adgang til systemer og anlæg. 12. Netværksadministration, herunder planlægning og implementering af netværk, konfigurering og optimering af netværksenheder samt overvågning, herunder firewall og routere. 13. Systemadministration, herunder administration af brugeres adgang til main frame, servere, netværk eller printere og tilrettelæggelse af backup procedurer..

25 Bilag 3 Tillæg til ANSÆTTELSESBREV Funktionæren forpligter sig ved sin underskrift på dette tillæg til ansættelsesbrev til, uden yderligere varsel, at være omfattet af anden overenskomst fra en 1.april, såfremt ansættelsesstedet omflyttes til en anden organisations overenskomstområde efter reglerne i aftale af 22. december 2000 om procedure for ændring af dækningsområder for edb-aftalerne i staten. Genpart af nærværende tillæg til ansættelsesbrev og af gældende organisationsaftale er ved ansættelsen udleveret til undertegnede funktionær , den (funktionæren) (ansættelsesmyndigheden)

26 26

27 Bilag 4 Aftale om procedure for ændring af dækningsområder for edb-aftalerne i staten 1. Udækkede institutioner Dækningsområdet kan udvides institutionsvis, når organisationen ved navnelister dokumenterer at have mindst 50 pct. af edb-medarbejdere i institutionen som medlemmer. Det er en forudsætning, at edb-medarbejderne enten aflønnes i henhold til organisationsaftalen for edb-medarbejdere (HK) eller organisationsaftalen for edb-medarbejdere (PROSA). Stk. 2. Ved institution forstås en sekscifret konto på finansloven. Stk. 3. Kravet fremsættes over for Finansministeriet, der underretter henholdsvis HK/STAT og PROSA/STAT. Finansministeriet indhenter samtidig oplysninger om antallet af de i stk. 1. nævnte edb-medarbejdere i den pågældende institution. Stk. 4. Såfremt organisationen i henhold til stk. 1. dokumenterer at have mindst 50 pct. af edb-medarbejderne i den pågældende institution som medlemmer, henføres institutionen til organisationsaftalens dækningsområde. Finansministeriet meddeler afgørelsen til institutionen, samt til ministeriet som institutionen hører under. Institutionen indskrives i bilaget til organisationsaftalen, hvilket sker i forbindelse med efterfølgende aftalefornyelse eller omflytning i henhold til 2. Stk. 5. Overenskomstdækning af udækkede institutioner kan ske løbende. 2. Institutioner, som i forvejen er omfattet af en aftales dækningsområde Omflytning af institutioner mellem de to organisationsaftalers dækningsområder kan kun ske institutionsvis og efter følgende procedure: a) Omflytning sker pr. 1. april i ulige år. b) Krav om omflytning af institutioner omfattet af den modstående organisations dækningsområde fremsættes senest 3 måneder før en 1. april. Ved navnelister dokumenter organisationen over for Finansministeriet, hvilke medlemmer, der den 1. januar s.å. er ansat ved de institutioner, som er omfattet af kravet om

28 28 omflytning. c) Finansministeriet underretter henholdsvis HK/STAT og PROSA/STAT, og indhenter samtidig oplysninger om antallet af edb-medarbejdere i de institutioner kravet omhandler. Det er en forudsætning, at edb-medarbejderne enten aflønnes i henhold til organisationsaftalen for edb-medarbejdere (HK) eller organisationsaftalen for edb-medarbejdere (PROSA). d) Når organisationen dokumenterer at have mindst 50 pct. af edb-medarbejderne i en institution, og når der rettidigt er fremsat krav herom, kan institutionen tilføjes organisationsaftalens dækningsområde pr. 1. april s.å. e) Finansministeriet meddeler den samlede afgørelse vedrørende omflytningen til ministerier og styrelser. Der udsendes i den forbindelse nyt bilag 1. til de gældende organisationsaftaler. 3. Sammenlægning af institutioner mv. Ved sammenlægning af flere institutioner med samme eller forskelligt ministerielt tilhørsforhold der er omfattet af forskellige aftalers dæknings-område til én, følges proceduren beskrevet i 1. Tilsvarende gælder nydannede institutioner, der omfatter hidtil dækkede institutioner eller dele heraf. Stk. 2. Såfremt hverken HK/STAT eller PROSA/STAT ved en institutionssammenlægning mv. kan mønstre simpelt flertal, vil der mellem aftaleparterne kunne optages forhandlinger om overenskomstdækning af institutionen. 4. Ikrafttræden og opsigelse Denne aftale træder i kraft 1. december Aftalen gælder indtil den skriftligt opsiges af en af parterne til en 1. december med et opsigelsesvarsel på mindst 6 måneder. Stk. 2. Opsiges aftalen af en af parterne gælder opsigelsen for samtlige parter. Stk. 3. Den opsagte aftales bestemmelser vedbliver at gælde, indtil en ny aftale er indgået. Stk. 4. Med virkning fra 1. december 2000 ophæves procedureaftale af 20. oktober 1983.

29 København den 22. december 2000 HK/STAT Peter Waldorff PROSA/STAT Steen Andersen SAM-DATA Erik Lykke Hansen Finansministeriet P.M.V. E.B. Lone Retoft

30 30

31 Bilag 5 Uddrag af visse af de for tjenestemænd gældende arbejdstidsregler efter cirkulære af 12. april 2000 (Fhst. nr ) Arbejdstid 5. For hver fulde 37 timers tjeneste, der efter ordre eller ifølge en godkendt tjenestefordeling er udført i tiden kl. 17-6, ydes der 3 timers frihed. I beregningen indgår tillige tjeneste, der udføres i tiden kl som led i en forud tilrettelagt tjeneste, hvoraf mindst halvdelen ligger efter kl. 17. Stk. 2. Den således indtjente frihed afvikles ved tildeling af ekstra fridage af den i 14, stk. 2, fastsatte længde. Stk. 3. Ved tildeling af sådanne fridage nedsættes den indtjente frihed med den tid, hvori der skulle have været udført tjeneste den pågældende dag. Hvis der ikke var fastsat en bestemt arbejdstid, nedsættes den indtjente frihed med 7,4 timer. Stk. 4. Regnskabet over indtjent frihed opgøres én gang årlig for perioden 1. oktober september. Eventuelle resttimer, som ikke udløser frihed, jf. stk. 1, overføres til den følgende periode. Stk. 5. Den efter stk. 1 indtjente frihed skal være endeligt afviklet senest 31. marts i det, efter den i stk. 4 nævnte opgørelsesperiode, nærmest følgende år. Stk. 6. Hvis friheden ikke er afviklet inden den i stk. 5 nævnte frist, ydes et kontant vederlag beregnet efter satserne for overarbejde på udbetalingstidspunktet ( ). Tjenestemanden kan vælge i stedet at få den ikke-afviklede frihed godskrevet som omsorgsdage ( ). Rejsetid 6. Ved tjeneste uden for hjemstedet medregnes rejsetiden til og fra arbejdsstedet som arbejdstid.

32 32 Stk. 2. Ved rejse til udlandet medregnes dog kun halvdelen af rejsetiden som arbejdstid, medmindre andet hidtil har været gældende i de enkelte styrelser/ institutioner. Stk. 3. Rejsetid i udlandet kan dog medregnes med indtil fuld tid, hvis tjenestemandens arbejdstidstal ellers ville blive lavere end den normale arbejdstid for pågældende dag. Stk. 4. Rejsetid mellem kl og kl medregnes ikke som arbejdstid, hvis der er stillet soveplads til rådighed for tjenestemanden. Rådighedstjeneste 8. Når tjenestemanden i en del af arbejdstiden må opholde sig på tjenestestedet for at være til rådighed, medregnes kun 3/4 af rådighedstiden som tjeneste. Tilsvarende tjeneste i hjemmet medregnes med 1/3 af tiden. Stk. 2. De i stk. 1 nævnte bestemmelser kan fraviges, når dette efter rådighedstjenestens karakter må anses for rimeligt. Fridage 12. Det tilkommer hver tjenestemand 52 fridage årlig. Stk. 2. I de måneder, hvori der forekommer helligdage uden for søndage 2, forhøjes antallet af fridage tilsvarende for de tjenestemænd, der ikke i forvejen altid har fri på disse dage. Stk. 3. Mellem den enkelte styrelse og vedkommende forhandlingsberettigede organisation aftales en fridagsturnus eller fordeling af fridagene med angivelse af det mindste antal fridage pr. måned eller anden aftalt periode, og således at der i et kvartal skal gives 13 fridage af den i 14, stk. 1 fastsatte længde eller et dertil svarende antal fridage af den i 14, stk. 2 fastsatte længde. Der bør så vidt muligt tildeles tjenestemanden 1 fridag hver uge, og der må højst være 10 arbejdsdage mellem fridagene. Fridagene skal i videst muligt omfang lægges på søn- og helligdage. 2 Herunder ikke Grundlovsdagen.

33 I det omfang det er muligt, skal tjenestemændene i løbet af hvert kalenderår, i hvilket de har forrettet tjeneste hele året, have adgang til mindst 30 dages frihed på søn- og helligdage. For tjenestemænd, der ansættes i løbet af kalenderåret, nedsættes adgangen til helligdagsfrihed i forhold til tjenestetiden inden for året, således at tallet 30 formindskes med 3 for hver måned, hvori den pågældende ikke har været ansat i staten. Ved afgørelsen af, hvorvidt der er ydet den fornødne helligdagsfrihed, bortses fra søn- og helligdage, som falder i sygeperioder. For hver 11 sygedage i løbet af kalenderåret nedsættes tallet 30 med 1. Søn- og helligdage, der falder i ferier, betragtes som helligdagsfrihed. Stk. 2. Ved helligdagsfrihed forstås frihed i mindst 36 timer inden for tidsrummet kl. 17 dagen før helligdagen og kl. 8 dagen efter helligdagen. Stk. 3. Hvis en tjenestemand ikke i løbet af et kalenderår får den i stk. 1 nævnte helligdagsfrihed, ydes der i det følgende ferieår et antal særlige feriedage, således at der, for hver mistet helligdagsfrihed indtil 11 inklusive, gives 1/2 feriedag med afrunding opad til hel feriedag og for hver yderligere mistet helligdagsfrihed 1 feriedag. 14. De i 12 stk. 1 nævnte fridage skal - bortset fra de neden for i stk. 2 nævnte tilfælde - have en længde af mindst 64 timer, dog at de kan betragtes som givet, uanset at friheden kun har udgjort fra 56 timer, hvis denne frihed omfatter 2 hele kalenderdøgn. Stk. 2. Inden for tjenesteområder, hvor særlige forhold, som f.eks. tjenestestedernes åbningstid, hensynet til publikumsbetjening eller tjenestens karakter, bevirker, at de i 12 stk. 1 nævnte fridage ikke, eller ikke alle, kan gives en længde som fastsat i stk. 1, kan der i stedet for hver sådan fridag tildeles 2 fridage, der hver skal have en længde af mindst 40 timer. Fridagen kan dog betragtes som givet, uanset at friheden kun har udgjort 36 timer, hvis der heri indgår et helt kalenderdøgn. Stk. 3. De i 12 stk. 2 nævnte fridage skal have en længde som fastsat ovenfor i stk Hvis 2 eller flere fridage af den i 14 angivne længde sammenlægges, skal den første opfylde betingelserne i 14, stk. 1, medens de øvrige skal vare 48 timer.

34 34 Stk. 2. Hvis en fridag af den i stk. 7 angivne længde sammenlægges med fridage af den i 14, stk. 2 angivne længde, skal den første opfylde betingelserne i 14 stk. 1, medens de øvrige fridage hver skal vare 24 timer. Stk. 3. Hvis 2 eller flere fridage af den i 14, stk. 2 angivne længde sammenlægges, skal de 2 første tilsammen have en længde, som angivet i 14, stk. 1, medens de øvrige skal vare 24 timer.

35 Bilag 6 Eksempler på kriterier til anvendelse ved de lokale forhandlinger om fastsættelse af kvalifikations- og funktionstillæg Fastsættelse af kriterier for lokale kvalifikations- og funktionstillæg forudsættes udviklet lokalt. De nedenfor nævnte kriterier skal derfor udelukkende opfattes som inspiration. Der bør tages udgangspunkt i en lokal dialog om integration mellem løn- og personalepolitikken, herunder løn- og kompetenceudvikling. Eksempler på kriterier for kvalifikationstillæg - Efter- og videreuddannelse - Ansvarlighed - Arbejdskendskab, herunder erhvervserfaring af betydning for udførelsen af jobbet - Fleksibilitet - Serviceorientering - Fornyelse og strategisk tænkning - Arbejdskvalitet - Selvstændighed i jobbet - Engagement - Samarbejde og social ansvarlighed - Jobopfyldelse - Erfaring fra jobrokering, jobbytte eller lignende - Individuelle resultater - Balancen i forhold til tilsvarende stillinger på det øvrige arbejdsmarked - Rekruttering og fastholdelse Eksempler på kriterier for funktionstillæg - Specialistfunktioner - Ledelseskompetence, herunder personaleledelse - Selvstændig beslutningskompetence - Konsulentfunktioner - Oplærings- eller uddannelsesfunktioner - Omstillings- og udviklingsopgaver

36 36 - Projektledelse - Planlægningsopgaver og/eller koordinationsopgaver - Brugerkontakt mv. - Kompensation for særlige ulemper - Sikkerhedsansvarlig/sikkerhedsadministration - Igangsætningsstyring af systemer/programmer - Test af systemer/programmer - Indkøbsfunktion Eksemplerne er ikke udtømmende, idet andre kriterier, som de lokale parter er enige om, også kan lægges til grund for udmøntning af funktions-/kvalifikationstillæg. Der bør være en synlig sammenhæng mellem opgavevaretagelsen og betalingen herfor, hvorfor de kriterier, som ligger til grund for tillæg, bør fremgå af hver enkelt aftale.

37 Bilag 7 Protokollat om edb-medarbejdere omfattet af civilarbejderloven 1. Efter indhentet udtalelse fra Lønningsrådet i medfør af civilarbejder-lovens 2, stk. 5, henføres edb-medarbejdere, som er omfattet af civil-arbejderloven, til følgende pensionsskalatrin efter reglerne i stk. 2: Løntrin 1. år 2. år 3. år 4. år 5. år 6. år 7. år 8. år 9. år 10. år 11. år 12. år 13. år 14. år 15. år og derefter Skalatrin i tidligere lønsystem Pensionsskalatrin Stk. 2. Indplaceringen af den enkelte medarbejder på pensionsskalatrin sker på følgende måde: 1) Edb-medarbejdere, som er ansat pr. 31. december 1997, indplaceres på det pensionsskalatrin, der svarer til vedkommendes indplacering på skalatrin ultimo ) Medarbejdere på løntrin 1-10 er sikret 2 anciennitetsstigninger, dog højst til pensionsskalatrin 36, og medarbejdere på løntrin er sikret 1 anciennitetsstigning, dog højst til pensionsskalatrin 44. 3) Edb-medarbejdere, som ansættes pr. 1. januar 1998 eller senere, indplaceres på

38 38 det pensionsskalatrin, hvor den pensionsgivende løn ligger nærmest over summen af basisløn og faste tillæg ved ansættelsen. 4) Hvis der aftales nye eller højere varige tillæg for funktioner og kvalifikationer, der i det tidligere lønsystem ville have haft form af oprykning til løntrin henholdsvis løntrin 14-15, indplaceres vedkommende på pensionsskalatrin 38 henholdsvis Der indbetales pensionsbidrag af varige tillæg i henhold til 6 i organisationsaftalen. Endvidere indbetales pensionsbidrag af midlertidige tillæg, medmindre andet er aftalt. Dog indbetales der ikke pensionsbidrag af tillæg, der indgår i medarbejderens indplacering på pensionsskalatrin efter 1, stk. 2. Stk. 2. Egetbidraget udgør 4 pct. af 100/96 af tillægget, og arbejdsgiver-bidraget udgør 8 pct. af samme beløb, således at det samlede pensionsbidrag udgør 12 pct. Stk. 3. Pensionsbidragene indbetales til StK:Supplementspension i Din Bank A/S. For ansatte, som er fyldt 60 år på det tidspunkt, første indbetaling skal foretages, sker indbetaling dog til StK:Supplementslivrente i StK:Pension. Stk. 4. Den enkelte ansattes pensionsordning klausuleres i overensstemmelse med bestemmelserne i 5 i aftale af 18. maj 1995 om pensionsbidrag af visse faste tillæg. 3. Protokollatet har virkning fra den 1. januar Stk. 2. Indplaceringen på pensionsskalatrin efter 1 har virkning for pensioner, der udbetales på grundlag af en pensionsret, der opstår den 1. januar 1998 eller senere. København, den 6. september HK/STAT Peter Waldorff SAM-DATA Tommy Romme Finansministeriet P.M.V. E.B. Ulrik Søborg Pedersen

39 Bilag 8 Aftale om læring, styrket kompetenceudvikling og deltagelse i visse videreuddannelser for IT/edb-medarbejdere (HK) i statens tjeneste. Aftalen supplerer aftale mellem Finansministeriet og CFU om strategisk og systematisk kompetenceudvikling i statens institutioner 1. Formål Finansministeriet og HK/STAT er enige om, at kompetenceudvikling af IT/edbmedarbejdere i staten er et fælles indsatsområde, der skal prioriteres højt. Det er i denne forbindelse afgørende, at den systematiske kompetenceudvikling forankres i institutionernes daglige og fremtidige opgaver. Denne opgave er et fælles anliggende for ledelse og medarbejdere. Parterne er enige om, at målrette uddannelses- og udviklingsindsatsen ud fra institutionens strategiske mål, et motiverende læringsmiljø, den enkelte medarbejders karriereønsker samt øge udnyttelsen af økonomiske og tidsmæssige ressourcer. Parterne vil arbejde aktivt for at systematisere og forbedre kvaliteten i uddannelsesplanlægning og kompetenceudvikling, herunder: 1. at skabe sammenhæng mellem institutionens strategiske mål og medarbejdernes kompetenceudvikling, via strategiske udviklingsmål 2. at øge og synliggøre IT/edb-medarbejdernes kvalifikationer og kompetencer, via fælles udviklingsplaner 3. at skabe sammenhæng mellem den enkeltes kompetence og jobudvikling 4. at anvende uddannelsesressourcerne målrettet.

40 40 2. Fælles udviklingsplan og læringsmiljø Med udgangspunkt i ledelsens forslag til strategiske udviklingsmål for IT/edbmedarbejdere aftales en fælles udviklingsplan, jf. aftale mellem Finansministeriet og CFU om strategisk og systematisk kompetenceudvikling i statens institutioner, 6. Med udgangspunkt i Vejledning til aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner, søges etableret et fælles læringsmiljø for IT/edb-medarbejdere på den enkelte arbejdsplads, med det formål at sikre udnyttelsen af ny og eksisterende viden: - Det kan lokalt aftales, hvordan udvikling af et læringsmiljø blandt IT/edbmedarbejdere kan understøtte den fælles udviklingsplan, og hvordan et læringsmiljø udvikles. - Den enkelte IT-medarbejders deltagelse i og bidrag til udvikling af et læringsmiljø blandt IT/edb-medarbejdere kan indgå i medarbejderudviklingssamtalerne. 3. Deltagelse i videreuddannelse Ved den årlige medarbejderudviklingssamtale skal der drøftes konkrete videreuddannelsesmuligheder for den enkelte medarbejder. Ved videreuddannelse forstås; uddannelse der løfter den enkelte IT/edbmedarbejders formelle faglige kompetencer fra det aktuelle niveau til et andet højere niveau. Som eksempel gælder uddannelser udbudt efter lov om åben uddannelse, videregående voksenuddannelse (VFV). For så vidt angår fastsættelse af, hvilke videreuddannelser, der er stillings- og arbejdspladsrelevante, henvises til 3-6 i aftale mellem Finansministeriet og centralorganisationerne om strategisk og systematisk kompetenceudvikling i statens institutioner. Leder og medarbejder drøfter konkrete videreuddannelsesbehov og aftaler hensigtsmæssigt starttidspunkt samt øvrig tilrettelæggelse af arbejdet. Der skal tages hensyn til såvel medarbejderens som institutionens ønsker og behov for udvikling af generelle faglige kvalifikationer.

41 Uddannelsen gennemføres i arbejdstiden. Undtaget herfra er uddannelser, der ikke udbydes i arbejdstiden. Omkostninger, der følger af deltagelse i uddannelsen, afholdes af arbejdsgiver. 4. Øvrige bestemmelser Det anbefales, at der lokalt aftales et samlet budget for gennemførelse af den fælles udviklingsplan for gruppen af IT/edb-medarbejdere. De lokale parter er forpligtet til at skabe fælles dialog ledelse og IT/edbmedarbejdere imellem. København, den 23. januar HK/STAT Peter Waldorff Finansministeriet P.M.V. E.B. Lone Retoft

42 Cirkulære af 22. oktober 2002 Perst. nr PKAT nr. 238 J.nr /06-5 Pris kr. 25,00 Henvendelse vedrørende dette cirkulære rettes til Personalestyrelsen Frederiksholms Kanal København K Telefon Telefax Yderligere eksemplarer kan købes ved henvendelse til Schultz Information Telefon

Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste

Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste Cirkulære om organisationsaftale for Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste 2005 Cirkulære af 10. januar 2008 Perst. nr. 001-08 PKAT nr. 239 J.nr. 07-333/67-1 Dataark PKAT med specifikation 239 Fællesoverenskomst

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole

Cirkulære om organisationsaftale for. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole 2002 3.3.35 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til organisationsaftalen...3 Bemærkninger til aftalen

Læs mere

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for kokke, kogeog smørrebrødsjomfruer, cafeteriaassistenter samt elever i statens tjeneste

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for kokke, kogeog smørrebrødsjomfruer, cafeteriaassistenter samt elever i statens tjeneste Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for kokke, kogeog smørrebrødsjomfruer, cafeteriaassistenter samt elever i statens tjeneste 2002 3.3.22 1 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...3

Læs mere

AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen

AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen Cirkulære om organisationsaftale for AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen 2005 Cirkulære af 9. december 2005 Perst. nr. 065-05 PKAT nr. 0063 J.nr. 04-333/06-15 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

de Kors Asylafdeling Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Rø Protokollat vedrørende

de Kors Asylafdeling Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Rø Protokollat vedrørende de Kors Asylafdeling Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Rø Protokollat vedrørende 1. Protokollatets dækningsområde 2 Protokol lat Generelle bemærkninger Dansk Røde Kors Asylafdeling.

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole

Løn- og ansættelsesvilkår for værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole FINANSMINISTERIET Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole 1999 1 Indhold Side Cirkulære Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser...3

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2005 Cirkulære af 14. marts 2006 Perst. nr. 013-06 PKAT nr. 196 J.nr. 04-333/06-19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Cirkulære om organisationsaftale for. Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 2.4.13 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning... 3 Bemærkninger til organisationsaftalens

Læs mere

Tekniske assistenter, tekniske tegnere, tekniske designere, kvalitets- og måleteknikere, byggeteknikere, maskinteknikere, produktionsteknologer,

Tekniske assistenter, tekniske tegnere, tekniske designere, kvalitets- og måleteknikere, byggeteknikere, maskinteknikere, produktionsteknologer, Cirkulære om organisationsaftale for Tekniske assistenter, tekniske tegnere, tekniske designere, kvalitets- og måleteknikere, byggeteknikere, maskinteknikere, produktionsteknologer, bygningskonstruktører

Læs mere

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse Cirkulære om Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse 2006 Cirkulære af 24. marts 2006 Perst. nr. 021-06 PKAT nr. J.nr. 06-511-25 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til aftalen... 3 Ikrafttræden...

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2002 Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr. 02-333/10-1 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger

Læs mere

Cirkulære om protokollat vedrørende. Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Cirkulære om protokollat vedrørende. Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2003 3.3.54 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til protokollatet...3

Læs mere

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 5. maj 2009 Perst. nr. 032-09 PKAT nr. 152 J.nr. 08-333/21-30 Dataark PKAT med

Læs mere

Organisationsaftale for gsteknikere og ingeniørassistenter

Organisationsaftale for gsteknikere og ingeniørassistenter 0 FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for gsteknikere og ingeniørassistenter 1997 3.3.11 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...4

Læs mere

Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden

Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden Cirkulære om organisationsaftale for Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden 2013 Cirkulære af 19. december 2013 Modst.nr. 054-13 PKAT nr. 0136 J.nr. 12-333/08-3 Dataark PKAT med specifikation 0136 Lager-

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område Cirkulære om organisationsaftale for Visse specialister og ledere på Transportministeriets område 2008 Cirkulære af 30. november 2009 Perst. nr. 078-09 PKAT nr. 635 J.nr. 07-333/21-16 Dataark PKAT med

Læs mere

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 2008 Cirkulære af 18. september 2008 Perst. nr. 052-08 PKAT nr. 224 J.nr. 07-333/02-5 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Natpenge mv. for tjenestemænd i staten

Natpenge mv. for tjenestemænd i staten Cirkulære om Natpenge mv. for tjenestemænd i staten 2006 Cirkulære af 24. marts 2006 Perst. nr. 019-06 PKAT nr. 201 J.nr. 05-426-7 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i Kystdirektoratet inden for HK/STAT, Trafik og Jernbanes forhandlingsområde

Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i Kystdirektoratet inden for HK/STAT, Trafik og Jernbanes forhandlingsområde Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i Kystdirektoratet inden for HK/STAT, Trafik og Jernbanes forhandlingsområde 2003 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet.

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Hj.nr. 2007-2001-1 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Med henvisning til Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 27. juni 2008 om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Læs mere

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 2002 1 Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten (Til samtlige ministerier mv.) 1. Arbejdsgiveren har pligt til at underrette

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt Cirkulære om organisationsaftale for Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt personale med forsknings- og undervisningsopgaver ved Aarhus Universitet 2005 Cirkulære af 30. november 2006 Perst.

Læs mere

Handicapledsagere i staten mv.

Handicapledsagere i staten mv. Cirkulære af 2. maj 2011 Perst.nr. 012-11 PKAT 102 J.nr. 11-345-46 Cirkulære om regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for Handicapledsagere i staten mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l.

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. 2015 Cirkulære af 4. februar 2015 Modst. nr. 003-15 J.nr. 2015-7511-0006 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 1. Fællesoverenskomst Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger den

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten FINANSMINISTERIET Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1999 1 Til samtlige ministerier mv. Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1. Arbejdsgiveren har

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Plantekontrollører og prøvetagere ved Plantedirektoratet

Cirkulære om organisationsaftale for. Plantekontrollører og prøvetagere ved Plantedirektoratet Cirkulære om organisationsaftale for Plantekontrollører og prøvetagere ved Plantedirektoratet 2002 3.3.36 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til aftalens enkelte bestemmelser...4

Læs mere

Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 0 FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 1997 3.3.31 1997 Cirkulære om Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Læs mere

Faglærere ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT)

Faglærere ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) Cirkulære om organisationsaftale for Faglærere ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 041-14 PKAT nr. 133 J.nr. 2013-1513-082

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage FINANSMINISTERIET Cirkulære om Særlige feriefridage 1999 1 Cirkulære om særlige feriefridage Til samtlige ministerier mv. 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har den 20. september 1999 indgået

Læs mere

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for Farmakonomer og Defektricer

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for Farmakonomer og Defektricer Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for Farmakonomer og Defektricer 1999 4.3.1 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser... 3

Læs mere

Synsmedarbejdere og synsledere i Statens Bilinspektion

Synsmedarbejdere og synsledere i Statens Bilinspektion Cirkulære om organisationsaftale for Synsmedarbejdere og synsledere i Statens Bilinspektion 2002 Cirkulære af 16. december 2003 Perst.nr. 087-03 PKAT nr. 234 J.nr. 02-333/21-26 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

NALUNAARUTIT - Gronlandsk Lovsamling

NALUNAARUTIT - Gronlandsk Lovsamling NALUNAARUTIT - Gronlandsk Lovsamling Serie C-I Afsnit 8, Gruppe 1 Lb.nr. 2 3 FEB. 2010 Aftale om arbejdstid og merarbejde for tjenestemænd Der er mellem Naalakkersuisut og Atorfillit Kattuffiat, i henhold

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste

Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste Cirkulære om organisationsaftale for Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste 2002 Cirkulære af 14. april 2005 Perst. nr. 010-05 PKAT nr. 239 + 839 J.nr. 01-333/67-1 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

FINANSMINISTERIET Løn- og ansættelsesvilkår for håndværkere i staten 1999

FINANSMINISTERIET Løn- og ansættelsesvilkår for håndværkere i staten 1999 FINANSMINISTERIET Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for håndværkere i staten 1999 3.3.16 1 CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...3 Bilag 1 ORGANISATIONSAFTALE

Læs mere

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping 14. februar 2012 Der etableres i overenskomstperioden, som en forsøgsordning, en aftale om "Alternative arbejdstidsregler for medhjælpere,

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage.

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage. Bilag 2b for lærere og børnehaveklasseledere 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse og det pædagogiske personale og mellem det forskellige

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste

Cirkulære om organisationsaftale for Edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste CIR nr 9452 af 10/01/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 31. oktober 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet Personalestyrelsen Senere ændringer til forskriften CIR nr 9687 af

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger KL og BUPL indgik den 5. november 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger.

Læs mere

Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet

Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet Cirkulære om organisationsaftale for Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet 2016 Cirkulære af 13. april 2016 Modst. nr. 021-16 PKAT nr. 115 J.nr.

Læs mere

Cirkulære om. Organisationsaftale for kontorfunktionærer i statens tjeneste

Cirkulære om. Organisationsaftale for kontorfunktionærer i statens tjeneste Cirkulære om Organisationsaftale for kontorfunktionærer i statens tjeneste 2002 3.3.24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser...

Læs mere

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne KL Dansk Jernbaneforbund HK/KOMMUNAL HK Trafik og Jernbane Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Afgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 Kapitel

Læs mere

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Ferie for statens tjenestemænd i Grønland 2009 Cirkulære af 16. november 2010 Perst. nr. 038-10 J.nr. 09-233-14 2 Cirkulære om ferie for statens tjenestemænd i Grønland (Til samtlige ministerier

Læs mere

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for Cirkulære af 23. maj 2012 Modst.nr. 022-12 PKAT nr. 117, 201, 211 J.nr. 10-330-99 Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter/pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler og aftale for visse

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for rengøringsassistenter m.fl. i statens tjeneste mv.

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for rengøringsassistenter m.fl. i statens tjeneste mv. FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for rengøringsassistenter m.fl. i statens tjeneste mv. 1998 1 Cirkulære om aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer

Læs mere

Organisationsaftale for tekniske assistenter, tekniske tegnere, byggeteknikere, maskinteknikere, bygningskonstruktører og elever

Organisationsaftale for tekniske assistenter, tekniske tegnere, byggeteknikere, maskinteknikere, bygningskonstruktører og elever FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for tekniske assistenter, tekniske tegnere, byggeteknikere, maskinteknikere, bygningskonstruktører og elever 1997 3.3.43 1997 Cirkulære om Organisationsaftale

Læs mere

Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever

Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever 2002 Cirkulære af 2. juli 2004 Perst. nr. 042-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/25-1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT.

FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT. VEJLE AMT Løn- og personaleafdelingen. OK 02 FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT. INDLEDNING. Der er afholdt forhandling den 13. maj 2003 mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Vejle Amt vedrørende

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Løn- og ansættelsesvilkår for sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling FINANSMINISTERIET Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling 1999 2.4.13 1 INDHOLD SIDE CIRKULÆRE Bemærkninger til organisationsaftalen... 3 Bemærkninger

Læs mere

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen.

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Protokollat 3 Aftale om arbejdstid for musikskolelærere (fra 1. august 2016) [] 1 Arbejdstid Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Side 23 Arbejdstiden

Læs mere

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN MASKINMESTRENES FORENING PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Da aftale om ny løndannelse af den 30-09-2002 (APV

Læs mere

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.14.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Aftale om resultatløn 1997 Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2003 3.3.55 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Køkkenmedhjælpere i staten mv.

Køkkenmedhjælpere i staten mv. Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedhjælpere i staten mv. 2011 Cirkulære af 15. december 2011 Perst. nr. 066-11 PKAT nr. 221, 721 J.nr. 10-333/05-12 Dataark Fællesoverenskomst Fællesoverenskomst

Læs mere

Lærere, børnehaveklasseledere, skoleledere og undervisningskonsulenter i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Lærere, børnehaveklasseledere, skoleledere og undervisningskonsulenter i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for Lærere, børnehaveklasseledere, skoleledere og undervisningskonsulenter i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 034-14 PKAT nr.

Læs mere

CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND

CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND Hermed følger aftale af 7. januar 1998 mellem Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer om arbejdstidsregler for statens tjenestemænd.

Læs mere

Organisationsaftale for kontorfunktionærer i statens tjeneste

Organisationsaftale for kontorfunktionærer i statens tjeneste FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for kontorfunktionærer i statens tjeneste 1999 3.3.24 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte

Læs mere

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Arbejde i holddrift 2013-2015 Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 1. marts 2013 Den Grønne Gruppe Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 2

Læs mere

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager Cirkulære om Tjenestefrihed af familiemæssige årsager 2005 Cirkulære af 14. juni 2007 Perst. nr. 056-07 PKAT nr. J.nr. 06-528-24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Barns 1. sygedag...

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 1999 3.3.44 1 CIRKULÆRE OM ORGANISATIONSAFTALE FOR UNDERVISNINGSASSISTENTER VED FODTERAPEUTUDDANNELSEN Generelle

Læs mere

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden 1995 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ANVENDELSESOMRÅDE... 3 2.

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SLmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SLmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SLmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2005 Cirkulære af 19. juni 2006 Perst. nr. 034-06 PKAT nr. 602 J.nr. 04-333/06-18

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer

Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer Cirkulære om Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer 2004 Cirkulære af 21. april 2004 Perst. nr. 025-04 PKAT nr. J.nr. 03-861-15 Cirkulære om aftale om

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for sygeplejersker i staten (overenskomstansatte og tjenestemænd/tjenestemandslignende ansatte)

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for sygeplejersker i staten (overenskomstansatte og tjenestemænd/tjenestemandslignende ansatte) Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for sygeplejersker i staten (overenskomstansatte og tjenestemænd/tjenestemandslignende ansatte) 2002 1 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning... 3 Bemærkninger

Læs mere

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Forbundet af Offentligt Ansatte Finansministeriet Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår systematik og sprogbrug.

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Løn- og ansættelsesvilkår for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner FINANSMINISTERIET Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 1999 3.3.31 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 3 Rådighedspligt i hjemmet...

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Underbilag 2.1 Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. i folkeskolen, ved voksenspecialundervisning,

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl.

Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl. Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl. Silkeborg Kommune og Silkeborg Lærerforening har indgået en lokal forhåndsaftale, der gælder for medarbejdere ved Silkeborg Kommune omfattet af overenskomsten

Læs mere

1. Generelle ændringer Den økonomiske ramme for overenskomstfornyelse 2008 er på i alt 12,8 %.

1. Generelle ændringer Den økonomiske ramme for overenskomstfornyelse 2008 er på i alt 12,8 %. Ø K O N O M I O G P E R S O N A L E Foreløbig orientering om OK 08 19. MARTS 2008 Dette notat har til formål at give et foreløbigt overblik over ændringer aftalt ved overenskomstforhandlingerne i 2008.

Læs mere

Protokollat vedrørende. Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere I Røde Kors asylafdeling

Protokollat vedrørende. Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere I Røde Kors asylafdeling Protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere I Røde Kors asylafdeling Protokoliat Generelle bemærkninger i fra 1. april 2015. organisatiansaftale for kontorfunktionærer,

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner Bilag 1 Arbejdstidsaftale for sygeplejersker ansat ved OK Fondens institutioner Arbejdstidsaftale Indledende bemærkninger Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også

Læs mere

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S Aftale mellem FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...3 2. Ansættelsesaftale....3 3. Løn....3 4. Pension...3 5. Fritvalgsordning...4 6. Lønudbetaling....4

Læs mere

40.42 O.11 40/2011 Side 1

40.42 O.11 40/2011 Side 1 40.42 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, havnechefer, maritime chefer, havnekaptajner, havnemestre, havnefogeder, havneassistenter, kort-

Læs mere

Beregning af løn under betalt fravær mv.

Beregning af løn under betalt fravær mv. Cirkulære om Beregning af løn under betalt fravær mv. 2003 Cirkulære af 1. december 2003 Perst.nr. 080-03 J.nr. 03-426-5 Cirkulære om beregning af løn under betalt fravær mv. 1. Indledning Ansatte i staten

Læs mere