FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN"

Transkript

1 FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN

2 SLOTSMARKED MED LIV OG OPLEVELSER I GÅGADEN Velkommen til årets Slotsmarked. Det er igen i år lykkedes at samle en masse lokale fødevareproducenter, som har krydderurter fra Grønland, pølser af gris, lam, hest og okse, frugtsafter, friske grøntsager, syltetøj, øl og vin, ost, honning og is, med i kurven. Så der er rig mulighed for at sætte en spændende frokost sammen fra de forskellige stande og skyllet ned med et glas dansk vin eller mikrobrygget fadøl. Vi har også inviteret skoler og institutioner, som viser alt det de til dagligt er stolte over. Så kom og smag på formidabel institutions mad, klap en krebs fra den nye krebsesø eller få smagsprøver fra de lokale skolegartnerier, der skyder op som ærtehalm i disse år. Slotsmarkedet er i år så stort, at der også er aktiviteter uden for gågaden, bl.a. med højtlæsning for børn i hestevogn, skaterbane bag Store Torv og rundvisninger på Store Kro. Se på kortet hvor de forskelige aktiviteter foregår. Og der er som sidste år, masser af sjov for børnene. Foreninger med interesser indenfor kultur, natur, historie, bevaring, og velgørenhed er også repræsenteret, og de vil hjertens gerne fortælle om alt det, de brænder for. Slotsmarkedet er igen i år blevet til i samarbejde mellem Fredensborg By Handel og Fredensborg Kommune. Med SuperBrugsen Fredensborg og den nyrenoverede Store Kro som sponsorer. Rigtig hjertelig velkommen til Fredensborg Slotsmarked 2014

3 PROGRAM FOR MARKEDSDAGEN Kl Kl Vedbæk Garden åbner Slotsmarkedet Borgmester Thomas Lykke Pedersen holder årets åbningstale Kl Mød Sundhedsbussen på Lille Torv Kl Kl Kl Kaninhop og klappegeder på Store Torv Rundvisning på Store Kro Krimiforfatter Jakob Melander signerer bøger hos boghandleren Kl Højtlæsning for børn i hestevogn, afgang fra Lille Trav Kl Kl Kl Rundvisning på Store Kro Frederik Damhus spiller musik på Store Torv Rundvisning på Store Kro Kl Oplev en rigtig brandbil med Nordsjællands Ungdomsbrandkorps, Lille Torv Kl Kl Rundvisning på Store Kro Rundvisning på Store Kro Kl Slotsmarkedet takker af for i år. På markedet kan du også opleve Bueskydning, stort lotteri, ansigtsmaling, Ridder Rune og hans lystige svende, hønsecasino m.m.

4 LILLE TORV JERNBANEGADE STORE KRO BAGERSTRÆDE STO PASSAGEN CHRIST BOECKSVEJ

5 MARKEDSOVERSIGT Markedet er delt op i temaer. Hvert tema har sin egen farve På Store Torv finder du helt sikkert noget for ganen. Fødevarenetværket Smag på Nordsjælland er rigt repræsenteret, sammen med mange andre lokale fødevareproducenter. TINGHUSVEJ LILLE TORV På Lille Torv er der hestevogn, økogrønt, pandekager og et møde med Skolen i Virkelighedens vilde dyr. Du kan også finde smukke håndlavede produkter hos markedets Vildmarkshåndværker. Det er også herfra, du kan vandre videre ned til Store Kros rundvisninger. DEN STORE GAVEBOD I den store gavebod er der skind, garn og stof på menuen. Her holder børnehuse og skoler også til. RE TORV LILLE GAVEBOD I den lille gavebod på hjørnet af Store Torv og ned mod rundkørslen står den på cider, smykker, foreninger i den gode sags tjeneste, flødeboller, pileflet og mikrobryggerier. JERNBANEGADE MINI ZOO I Mini Zoo kan børn og barnlige sjæle hilse på kaniner, geder, høns og marsvin. UDEN FOR GÅGADEN På terrassen kan du købe et glas vin eller øl til din frokost, her er der også siddepladser med udsigt over markedet. Bag terrassen er der bueskydning, skaterrampe, ansigtsmaling og andre konkurrencer.

6 ANNISSE VINGÅRD Annisse Vingård blev grundlagt i 1999 af Niels og Dorte Frees. I 2006 blev vingården godkendt til erhvervsmæssig produktion af dansk vin og drives som bi-erhverv. Vi har vundet flere medaljer for vores vine. Ved Dansk Vinshow 2011 vandt vi en guldmedalje og pokal for bedste danske rødvin. Vingården kan besøges og man kan købe ind i vores lille vinbutik. Se mere på CIDER HOUSE Der er tale om en smagsoplevelse lidt udover det sædvanlige, når The Cider House byder velkommen til en verden fuld af lækre klassiske æble- og pærecider fra to af de ældste cidermagere i Sydvestengland Thatcher s Cider, et over 100 år gammelt familie firma, der fremstiller sine cider af friskpressede æbler, og Sheppy s Cider, hvis produkter fremstilles på basis af 200 år gamle opskrifter. DOMAIN AALSGAARD Domain Aalsgaard er en af Danmarks officielle vingårde og desuden en af de ældste. Den første vinstok blev plantet i 1975, men først i 1980 erne tog vindyrkningen fart. Nu dyrkes fem hvidvinssorter og Domain Aalsgaard omfatter knap 0,7 hektar med cirka 2000 vinstokke. Tlf: / ,

7 EMILIE VIN Emilie Vin importerer og sælger vin af meget høj kvalitet fra mindre domainer, der helst benytter sig af økologiske og/eller biodynamiske metoder i produktionen. Sortimentet dækker vine fra det meste af Europa samt Californien. Du vil i dagens anledning blive budt på smagsprøver, ligesom du kan købe vin på stedet. Vi afholder endvidere vinsmagninger i virksomheder, vinklubber og hos private. Se mere på ESRUM KLOSTER Esrum Kloster rykker teltpælene til Fredensborg Slotsmarked. Tag en bid af historien og få oplevelsen med hjem! Hos os kan du smage, dufte og høre om vores unikke klosterprodukter, der smager af munkenes urtehave og Nordsjællands muld! SKOVLYST FADØL På Store Torv sælger vi to slags fadøl fra det lille bryggeri. Birke Bryg Pilsner og Ege Bryg Classic. Birkebryg er en tjekkisk inspireret pilsner med en flot lys gylden farve eftergæret på birkesirup. Ege Bryg Classic har frisk fylde og bitterhed, samt toner af vanilje og blomster, som gør denne øl til en helt anderledes Classic. Pris: 40 cl. 40 kr.

8 FREDERIK DAMHUS Frederik spiller musik på Store Torv fra kl Hans debut album Please Smile har netop ramt den københavnske musikscene. Inspirationen er hentet fra The Beatles, Tim Christensen, John Mayer, Thomas Dybdahl, Tom Waits, Kashmir og måske lidt fra Fredensborg, hvor han er vokset op. Tlf / Se mere på Frederikdamhus.com FREDERIKSBORG VIN Skulle du være interesseret i at blive vinbonde hos Frederiksborg Vin, vil vi meget gerne have flere engagerede andelshavere. Kontakt os og hør nærmere om at blive andelshaver i Frederiksborg Vin. Se mere på FRK. HANSEN Frk. Hansens kaffe og sandwich bager dejlige muffins med kaneltopping, tærte og gammelsdags æblekage af de nyhøstede æbler fra lokalområdet. Kagerne serveres med en god kop kaffe fra butikken i gågaden.

9 Fredensborg Store Kro Fredensborg Store Kro blev opført i 1723 på befaling fra Kong Frederik IV med det formål at kunne imødekomme de royale gæster, som Fredensborg Slot ikke var indrettet til at kunne have boende. Kroen er bygget af samme arkitekt som Fredensborg Slot, Johann Cornelius Krieger, som var meget inspireret af den italienske klassicisme. I begyndelsen var Kroen blot en almindelig landsbykro der, udover at huse de royale gæster, betjente den lokale befolkning, men op gennem 1800-tallet tiltrak den store, kulturelle personligheder som blandt andre Søren Kierkegaard. I dag er den nyeste ejer af Fredensborg Store Kro ingeniør Niels Fennet, hvis vision har været at genopbygge kroen med udgangspunkt i Kriegers oprindelige arkitektur men med de moderne faciliteter, gæster og rejsende forventer i dag. Med Bistro, Gourmetrestaurant, 33 værelser og 11 lokaler til selskaber og konferencer, er Fredensborg Store Kro i dag det oplagte sted, hvad enten du vil nyde et lækkert måltid, holde møde & fest eller har brug for ekstra senge til dine gæster. Fredensborg Store Kro er sponsor på Fredensborg Slotsmarked. Fredensborg Store Kro Slotsgade Fredensborg Telefon /

10 OVERGAARD GUTFELT Små glas honning med stor smagsbredde. Overgaard Gutfelt er mikro-producenter af lokale honninger. Vores bistader står på forskellige lokaliteter i Nordsjælland og vi høster flere gange i sæsonen. Vi kender vores bier og vores bigårde, så vi kan altid fortælle dig historien bag den honning, du vælger. HORNBEER Hornbeer brygger øl, der smager godt vær velkommen til selv at smage på Fredensborg Slotsmarked. Bryggeriet har vundet titlen: Årets Bryggeri 4 gange siden sin start i Hornbeer byder på et stort sortiment af høj kvalitet, økologisk øl og øl med humor. Hornbeers gårdsalg er åbent fredage kl og vi holder Åbent Bryggeri lørdag d. 8. november kl Se mere på INGRID HELNER COUNTRY COLLECTION Forretningen fører kvalitetsøl fra Skagen Bryghus. Skagen Bryghus, et af Danmarks første og bedste lokale bryghuse. Besøg INGRID HELNERS slotsmarkedsstand foran forretningen med spændende smagsprøver fra Skagen Bryghus.

11 ISMOBILEN Velkommen til Danmarks mest charmerende retro isbar! Den meterologiske side af sommeren har vi ikke den store indflydelse på, men nostalgiske isoplevelser kan vi levere. Fra vores Citroën fra 1973 serverer vi Danmarks bedste is; Hansens Flødeis. Vi tilbyder Hansens oprindelige ispinde og vafler samt gl. dags i bægre og vafler / / ismobilen.dk KELLERIS VINGAARD Tæt på Øresundskysten - i det smukke, fredede område i baglandet til Louisiana og Krogerup Højskole har vingården ca stokke og ejes af Susanne og Søren Hartvig Jensen. Vinene fra Kelleris Vingaard hedder Utopia, og er udelukkende fremstillet af druer fra vingårdens egne jorde. Vingårdens målsætning er at producere dansk vin af højeste kvalitet, med respekt for de traditionelle vinfremstillingsmetoder. Utopiavinene har opnået både guld, sølv og bronzemedaljer til adskillige vinskuer. KVANN KOMPAGNIET Kvanen er en gammel kulturplante, som tidligere havde stor betydning for den nordiske gastronomi og folkesundhed. Den har igennem mange år været næsten glemt, men vi har sat os for at genintroducere denne gamle spændende urt. Kom og duft og smag på produkter, hvor denne fantastiske urt indgår.

12 ROKKEDYSSEGÅRD Rokkedyssegård er kendt af de lokale, som et sted, hvor der kan købes friskplukkede jordbær, hindbær og andre sommerbær. Gårdcaféen, som har åbent samtidig med gårdbutikken, sælger frisklavet is, smoothies og andre bærprodukter, ligesom gårdens bærværksted Marmeladeriet fremstiller saft, sirup, syltetøj mv. Besøg os på Slotsmarkedet og forkæl dig selv med smagsprøver og køb af friske lækkerier. Se mere på VEXEBO VIN - DEN LOKALE ØKOLOGISKE VIN Ren jord, sunde druer og godt håndværk giver himmelsk vin. Kom til vinsmagning og salg fra standen. Det er også muligt at komme forbi og lave en aftale om vinsmagning og salg i forbindelse med en rundvisning i vinmarken. Læs mere på Kurt s ØKoKØd Lille Krogelund er en økologisk landejendom, hvor vi producerer kreaturer og grise til salg i vores gårdbutik Kurt s ØkoKød. Vores kreaturer og grise går alle ude hele året. I vores gårdbutik har vi, udover egne produkter også lam og kyllinger og til jul har vi friskslagtede landænder, gæs og kalkuner. Besøg os på markedet, hvor vi har flere varianter af grill-, spege- og rullepølser. Se mere på

13 SUPERBRUGSEN Sponsorerer Slotsmarkedet 2014 Åbent alle dage SuperBrugsen Fredensborg Humlebækvej Fredensborg mandag - fredag: lørdag - søndag:

14 ØRBYVINGAARD Ørbyvingaard ligger i Nordsjælland tæt på Tisvildeleje og Vejby. Vi har eget vineri og gårdbutik. Her arrangerer vi vinarrangementer med rundvisning i vinmarken, vineriet og smagsprøver, Ring og få en aftale med os vedr. pris og tid. Vi sælger fra standen vin, lammespegepølse og lammespegepølsemadder samt glas vin denne dag Se mere på BØRNEHUSENE ENDRUP Billeder, ansigtsmaling, en fin ballon og en dejlig hjemmelavet smagsprøve. En søstation er på vej - kom og sig hej... det er lige noget for dig! LILLE TORV FREDENSBORG NATURSKOLE Naturvejleder Thomas Nielsen har på egen hånd inviteret vilde 2, 4, 6, 8 og 0 benede dyr til Slotsmarkedet. De kommer alle fra Fredensborg. Du kan højst sansynligt røre ved en snog, en salamander og diverse tudser. Med mindre de har meldt afbud i sidste øjeblik. Men så er der sikkert andre spændende levende dyr med som suppleanter. LILLE TORV

15 FREDENSBORG SKOLE Kom og mød de engagerede elever fra Fredensborg Skole! De vil kunne fortælle om den nyligt etablerede Krebsesø, som de selv passer og inddrager i forskellige spændende undervisningsforløb. Det vil være muligt at se og røre ved de ægte og levende krebs. Du møder skolens nye naturvejleder, der gerne fortæller om, hvordan uderummet kan være med til at understøtte elevernes læring. Vel mødt! LILLE TORV HILLERØD ØKOFÆLLESSKAB Formidler lokalt producerede, økologiske fødevarer til medlemmerne. Derudover afholdes der i ny og næ arrangementer som fx fællesspisninger, hvor medlemmerne mødes og hygger sig i afslappede rammer. Der vil være mulighed for at møde nogle af medlemmerne og få sig en snak om foreningen, se hvad en grøntsagskasse på denne tid af året typisk indeholder og måske få en lille smagsprøve. Se mere på LILLE TORV NATURHÅNDVÆRKEREN Skandinavien har en lang og rig tradition af træhåndværk, som blev kaldt for husflid/grønsløjd. Grønsløjd er arbejdet i friskt træ med traditionelle håndværktøjer, uden brug af moderne el-maskiner. Jonas Als stræber efter at lave smukke, kvalitetbrugskunstvare til hverdagsbrug, inspireret af de svenske sløjdtraditioner. Produkterne er 100% bæredygtige, fra lokalt fældet træ, som holder mange år på trods af at være i brug hver dag. De producerede genstande er køkken- og spiseskeer, skåle, fade og skamler. LILLE TORV

16 LANGEBJERGSKOLEN På Langebjergskolen arbejder vi meget med sundhed og udeskole. Vi har bl.a. vores egen æbleplantage samt køkkenhave, hvor begge dele indgår i den daglige undervisning. Det er derfor en fornøjelse, at vi igen i år, kan være med til Slotsmarkedet og sælge af egen avl. Vi vil bl.a. sælge en masse af de grøntsager vi høster - både rå og forarbejdede, samt vores egne æbler og meget mere. LILLE TORV STORE KRO Besøg vores stand og bliv fristet med en smagsprøve fra Store Kro. Gå derefter videre ned på kroen, hvor vi i dagens anledning har arrangeret rundtur hver hele time, kl , 12.00, 13.00, og Vi tilbyder sjov børnepasning, så I, i ro og mag, kan nyde rundvis-ningen, historiefortællingen og i tankerne forme jeres næste arrangement. Slut af med en sandwich af helstegt pattegris og et glas vin/øl/vand for bare kr. 99,- pr. person. Vi glæder os til at byde jer velkommen. LILLE TORV RIDDER RUNE OG HANS LYSTIGE SVENDE Middelalderforeningen, formidler det 13. århundrede bl.a. ved hjælp af dragter, håndværk, mad og drikke. Kom forbi til en lækker økologisk pandekage, bagt over åben ild, og få en snak om middelalderen, med en af vores engagerede medlemmer. Kontakt: Brigitte Flott Nielsen LILLE TORV

17 I ÅR BLIVER DET ET BRAG AF ET MARKED - FOR NU ER DER OGSÅ FADØL TIL 40 KR. SÆLGES PÅ

18 SUNDHEDSBUSSEN Sundhedsbussen vil igen i år være synlig på Slotsmarkedet. Her kan du høre om, hvad det vil sige at få et sundhedstjek eller hvordan man kommer med i Generationer på Tværs samt alle vore andre sundhedstilbud. Det er ikke muligt at få udført et sundhedstjek denne dag. Vi henviser til vores køreplan Se mere på fredensborg.dk LILLE TORV NAURGÅRDENS FRUGTPLANTAGE v/ulla Hardy-Hansen Lokal frugt fra frugtplantagen i Langerød. Modnet og nyplukket i septembersolen og fyldt med sundhed. LILLE TORV AARSTIDERNE Få inspiration til hverdagen. Se og mød Aarstiderne på standen. Sunde og nemme økologiske måltider til en eller flere personer. Kig forbi og se de friske råvarer og hør også, hvad der sker på Krogerup i efteråret. Se mere på LILLE TORV

19 AGENDA 21 Foreningen har som mål at medvirke til en bæredygtig fremtid. Vi vil på standen dels fokusere på økologi og dels gennem små opgaver for både børn og voksne lægge op til en debat om behovet for, at vi alle handler bæredygtigt. Vi vil servere nogle små appetitvækkere til de interesserede gæster. STORE GAVEBOD AMFORA KRUKKER Klassiske terrakottakrukker rene linjer og enkelt design, udført med respekt for håndværk og traditioner. Se mere på STORE GAVEBOD FREDENSBORG BOGHANDEL Fra kl til kl får vi besøg af Danmarks nye internationale krimiforfatter Jakob Melander. Her vil han fortælle om og signere sine krimier: Øjesten og Serafine Bøgerne koster henholdsvis kr. 150,- og kr. 300,Jakob Melander har tilknytning til Fredensborg, hvor hans svigerforældre er bosat. STORE GAVEBOD

20 DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING Fredensborgafdelingen inviterer til naturquiz og lege for børn og familier, information om ture og aktiviteter i kommunen samt en demonstrationsstade om bier. Se mere på STORE GAVEBOD FREDENSBORG HUMLEBÆK LOKALHISTORISK FORENING Foreningen har siden 1982 arbejdet for at udbrede kendskabet til Asminderød, Grønholt og Humlebæk sognes historie. På vores stand kan årbøger købes og man kan få seneste nummer af Broen med programmet for efterårssæsonen arrangementer. Se mere på STORE GAVEBOD FINN RUNE Finn Rune startede helt fra barndommen med at udfordre sin kreative side gennem blyantens kunst, hvilket resulterede i talrige surrealistiske og fantasifulde værker. Med årene udviklede den selvudlærte kunstner sin kreativitet via træets kraft. Træet betød en helt ny form for kunst, mere dynamisk og levende. Mød ham på Slotsmarket hvor han udstiller nogle af sine værker. se mere på STORE GAVEBOD

21 DEL DIN VIRKELIGHED Er du forælder og har du lyst til at tilbyde skolerne og eleverne i Fredensborg Kommune, at fortælle eller vise lidt om det du brænder for? Arbejder du et sted, du gerne vil vise frem? Har du en interesse, du gerne vil dele? Kan du noget, der kunne være sjovt at vise børnene? Har du en god historie, du gerne vil fortælle? Så tilmeld dig som forældreressource på Skolen i Virkeligheden. Så kan lærerne kontakte dig i forbindelse med undervisningen på skolerne i Fredensborg Kommune. Du bestemmer selv, i hvor stort omfang, du vil stille din tid til rådighed. I tilmeldingsformularen kan du skrive hvor, for hvem og hvordan du gerne vil byde ind. TILMELDING Tilmeld dig netværket og tak fordi du vil bringe din virkelighed ind i skolen. skolenivirkeligheden.dk

22 FLORENCE Florence er en lille butik med store oplevelser. Man finder os for enden af gaden, lige ved rundkørslen. Her kan vi tilbyde friskmalet kaffe, the, chokolade, vin, specialiteter og brugskunst. Kom og smag på mange af lækkerierne. Jernbanegade Fredensborg tlf STORE GAVEBOD FØDEVAREBANKEN Vi er en non-profit, socialøkonomisk, frivilligbaseret forening, der siden 2009 har modtaget frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, supermarkeder og grossister, som vi fordeler blandt samfundets socialt udsatte. Vi er den eneste forening i Danmark som gør dette systematisk og i stor skala 6 dage om ugen hver uge. I 2013 uddelte vi 426 tons mad. Det er lidt over 1 mio. måltider uddelt til samfundets svageste. STORE GAVEBOD VI HÅBER I FÅR EN DEJLIG DAG STORE GAVEBOD

23 NANNA SKIBSTED KERAMIK Jeg er uddannet som pottemager i 1987 og har haft eget værksted i Tikøb siden Jeg har udstillet i Tinghuset i Fredensborg og i Farver Hammers gård i Roskilde. Mine arbejder er udført i stentøj og jeg arbejder med enkle og tidsløse former og dekoreringer. Jeg er medlem i Kunsthåndværkerbutikken Jeppeart i Roskilde. Der er herfra jeg, udover hjemmefra, sælger mine ting. STORE GAVEBOD PILEFLET Marianne Schmitto viser pileflet i form af hjertebakker, skønne fugleting til haven, samt små og store kurve til mange hyggelige formål. Skovly, Skovgårdsvej 7, Karlebo, 2980 Kokkedal, Tlf STORE GAVEBOD ROTARY FREDENSBORG Vi viser et eksempel på Rotarys nødhjælpspakke, et sammenklappeligt telt med køkkengrej, tæpper, skolebøger og et lille vandrensningsanlæg som vi sender til katastrofeområder. Kom og se denne shelter box og få en snak med rotarianerne - måske også om udvekslingsstudenter. Kontakt: Præsident, landinspektør Niels Øvlisen Tlf: mail: STORE GAVEBOD

24 SUPER BRUGSEN FREDENSBORG Kom og mød Bestyrelsen for Fredensborg og Omegns Brugsforening. Vi griller slagterens hjemmelavede grillpølser. Kom og smag. Se mere på STORE GAVEBOD TUKAN GLASPERLER V. VIBE BRYNDUM Alle mine glasperler er håndlavede i mit eget værksted. Glas er et dejligt materiale at arbejde i, farverigt, formeligt og fantasifyldt. Se mere på STORE GAVEBOD UNIKA SMYKKER V/MERETE HEBBELSTRUP Unika smykker, lavet helt fra bunden efter eget design. Grundmaterialet er sølv, messing eller kobber, enten enkeltvis eller kombineret, så der kommer et særligt spil i smykket. Smykkerne kombineres gerne med perler, sten eller halvfabrikata. Du har mulighed for at købe de færdige smykker eller bestille et. Se mere på STORE GAVEBOD

25 FREDENSBORG SLOTSMARKEDS LOTTERI 1999 LODDER 80 PRÆMIER 4% CHANCE FOR GEVINST 2 FOR 20 KR. = 8 % CHANCE CHANCE FOR AT VINDE I DANSKE SPILS LOTTO 1,6% KNÆK OG BRÆK LODDER SÆLGES FORAN FF SKO MELLEM LILLE TORV OG

26 JETTE ZEERLANG SMYKKER I en alder af 77 år åbnede en ny verden sig for mig: smykker. Siden har jeg levet i en verden af halvædelsten, ferskvandsperler og læder og laver på hobbybasis halskæder, armbånd, bælter, nøgleringe og øreringe. Jeg laver kun ting, jeg selv kan lide og gerne vil gå med. STORE GAVEBOD BEVARINGSFORENING Bevaringsforeningen Fredensborg er en lokal forening af den store landsforening og tager sig af fredede og bevaringsværdige bygninger. Vi forsøger i al beskedenhed at bibeholde de fantastiske bygninger, der er i Fredensborg by. Foreningen har p.t. ca. 120 medlemmer. På markedet sælger vi bogen Bevar Fredensborg, som handler om byen og bevarelsen af det helt unikke miljø. Se mere på bevarfredensborg.dk LILLE GAVEBOD BØRNEHUSENE KOKKEDAL I klubben laver vi et forløb, vi kalder mad med mening. Vi får hjælp af børnene i klubben til at sylte forskelligt, lave marmelade, chutney mm som vi sælger på Slotsmarkedet. Børnene kommer også med og hjælper med at sælge det, de selv har produceret. LILLE GAVEBOD

27 WHITE NILE COTTON Økologisk bomuld med regn fra himmelen. Alle processer i fremstillingen er foregået i hånden. Bomulden er høstet i februar i år. Er du vild med at strikke og interesseret i kvalitetsgarn, så kig forbi. Birgit Bonnichsen Asminderødgade Fredensborg Mob LILLE GAVEBOD CROSSING BORDERS Crossing Borders deltager med en bod med smagsprøver fra hele verden, lavet og serveret af vores internationale frivillige unge. Vi viser ligeledes en udstilling bestående af plancher og brochurer fra vores projekt From Overconsumption to Solidarity, der sætter fokus på klimaforandringer og de konsekvenser vores forbrugsvaner i Europa har for udviklingen i landene i Amazonas, Vestafrika og Sydøstasien. Se mere på Crossingborders.dk LILLE GAVEBOD ENDRUPSKOLEN Fra jord til bord. I Haver til Maver har Endrupskolens elever dyrket deres egen have og lært at lave simple og sunde måltider. Gennem undervisningen og oplevelser har eleverne udviklet deres viden om landbrug, råvarer, fødevarer, samt sunde madvaner og bæredygtighed. Kom og smag fra jord til bord. LILLE GAVEBOD

28 KEJSERDAL Når skolen er svær og man bliver lidt sær, kan man sylte og koge, til alle bli r kloge. Det er sødt, det er surt, det er stærkt så det brænder. På brød, i dessert eller direkte i mad, Så ender det med at du også bliver glad. LILLE GAVEBOD KITCHEN STARS En kokkeskole for børn og unge, hvor der arbejdes med veltillavet og sund mad, samtidig med, at det giver børnene nogle succesoplevelser, der øger selvværdet og troen på at kunne noget. På Slotsmarkedet sælger vi streetfood og hjemmelavede godbidder. LILLE GAVEBOD MADE BEHIND BARS Vi sælger bl.a. håndlavede træsko Made Behind Bars, som er betegnelsen for produkter, der er produceret af indsatte på Statsfængslet i Nyborg. Se også vores unikke kunstkort. Vi er også eneforhandlere af Fredensborg Slotsmarkeds grønne forklæder. LILLE GAVEBOD

29 FORKLÆD DIG SELV MARKEDSFORKLÆDE 250,- FORKLÆDER SÆLGES FORAN FF SKO MELLEM LILLE TORV OG

30 NIVÅ SKOLE NORD Børnene fra Madzonen sælger gulerodshummus, kikærtenutella, syltetøj af æbler og bær, samt persillepesto og grøntsagjuice. Kom forbi og smag, hør kokkebørnene fortælle, hvordan de har produceret råvarerne, og gå glad herfra med et eller flere glas sunde lækkerier. LILLE GAVEBOD TOFTEVANG Toftevang er en lille økologisk gård lige uden for Fredensborg. Her holder Lisbeth og Peter gotlandske pelsfår, Dexter kvæg og producerer slagtelam. De gotlandske fårs skind behandles og ulden spindes til strikkegarn. På Slotsmarkedet sælger Lisbeth og Peter primært strikkegarn i forskellige grå nuancer. Se mere på Kontakt tlf.: LILLE GAVEBOD VÆVEPIGERNE Kom og se hvad vi bl.a. beskæftiger os med i foreningen. Vævning er mange ting som f.eks. skaftevævning, båndvævning, billedvævning og gobelinsvævning. Vi arbejder med alle trin fra idé over skitser og mønstre, opsætning af vævene og frem til det færdige produkt. Vi har mange andre sysler end vævning. Vi arbejder også med f.eks. strik og syning Se mere på LILLE GAVEBOD

31 4H Jette og co. fra 4H Søholm, er tilbage med minizoo og kaninhop. Børnene fik sidste år timer til at gå med at klappe bl.a. geder, marsvin, høns og kaniner. Vi laver også kaninhopkonkurrencer (bl.a. højde- og længdehop), hønseskidningskonkurrencer og marsvineløb. MINI ZOO BØRNEHUSENE FREDENSBORG Kom og smag på vores køkkens lækre specialiteter. Oplev Naturbørnehavens fortryllende brændenældesuppe lavet på bål. Prøv at filte en uldbold. Bliv en farlig tiger, en smuk sommerfugl m.m. Deltag i Zumba, eller tag en tur på løbehjul eller skateboard på vores rampe. Dagen igennem vil der være mulighed for en snak med vores ansatte og se udstillingen af hverdagsbilleder fra Barndommens gade. UDENFOR GÅGADE NORDSJÆLLANDS UNGDOMSBRANDKORPS Mød dem ved Lille Torv fra kl Hvis der ikke er en rigtig udrykning i området, kommer de endda med en rigtig brandbil. Nordsjællands Ungdomsbrandkorps blev oprettet i 2011 i samarbejde mellem Nordsjællands Brandvæsen og Fredensborg Kommune. UDENFOR GÅGADE

32 HESTEVOGN 2 hestekræfters højtlæsning for børn. Stå på foran biblioteket, mellem Turen varer ca. 10 minutter. UDENFOR GÅGADE MØLLEVEJEN Hos Møllevejens Skole bliver pilen rettet mod målet og sømmet sat på spidsen. Prøv din træfsikkerhed her. UDENFOR GÅGADE

33 VELKOMMEN TIL MARKEDET Fredensborg By Handels medlemmer glæder sig til at tage del i Fredensborg Slotsmarked. KOM OG SE HVAD VORES BUTIKKER HAR AT TILBYDE: Cafetten C Junget CC Cykler danske Bank Fredensborg F.F.sko Florencé Franci mode Fredensborg Apotek Fredensborg Blomster Fredensborg Boghandel Fredensborg Briller Fredensborg Brødhus & Café Frk. Hansens Kaffe og Sandwich Handelsbanken Fredensborg Ingrid Helner Country Collection Kiwi Matas Nordea Fredensborg Pingo rikke s hairdesign schrøder mode solsen superbrugsen Fredensborg toddler s & Co. ugenyt Young stars

34 NOTATER

35 NOTATER

36

FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN

FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN Slotsmarked med liv og oplevelser i gågaden Fredensborg har så meget at byde på. Vi har kongeslottet. Vi har naturen i baghaven. Vi har et historisk bymiljø med mange

Læs mere

Program 2. halvår. 3. sep Vingårdsbesøg. 23.-25. sep..sverige 15. okt Foredrag. 12. nov Sangeftermiddag. Kulsviergården.

Program 2. halvår. 3. sep Vingårdsbesøg. 23.-25. sep..sverige 15. okt Foredrag. 12. nov Sangeftermiddag. Kulsviergården. 1 2015 Program 2. halvår 3. sep Vingårdsbesøg 23.-25. sep..sverige 15. okt Foredrag 12. nov Sangeftermiddag 3. dec Jul på Kulsviergården Krydderurtehaven på Fredensborg Slot Find os også på 3-dages tur

Læs mere

Solhjulet_Folder2017_FINAL_ENDELIG_ indd 1

Solhjulet_Folder2017_FINAL_ENDELIG_ indd 1 Solhjulet_Folder2017_FINAL_ENDELIG_02052017.indd 1 05-05-2017 14:11:35 FRISKE og BÆREDYGTIGE råvarer til detail og foodservice Solhjulet er DIN leverandør af økologiske og biodynamiske råvarer. Vi håndplukker

Læs mere

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi Kursuskrydderi Dyst på Grill! I bliver delt op i hold og får udleveret grill, en kurv med råvarer og kun fantasien sætter grænser i kampen om at blive aftenens grillmester. Vores kyndige grillkok er selvfølgelig

Læs mere

en unik og naturlig smagsoplevelse

en unik og naturlig smagsoplevelse en unik og naturlig smagsoplevelse I hjertet af skoven... Midt i Hareskoven, på den smukkeste skovvej, ligger Bryggeri Skovlyst. Indbydende for enhver der lægger deres vej forbi, er dette unikke restaurationsbryggeri.

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Årets største. leverandørmesse. 27. & 28. september 2011 Kl. 09.00-17.00. FrederiksborgCentret i Hillerød

Årets største. leverandørmesse. 27. & 28. september 2011 Kl. 09.00-17.00. FrederiksborgCentret i Hillerød Årets største leverandørmesse 27. & 28. september 2011 Kl. 09.00-17.00 FrederiksborgCentret i Hillerød 9.00: Hørkrams restaurant åbner 9.30: Foredrag med Christian Bitz eller Rasmus Kofoed 10.00: Standene

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET

Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET Fredag den 2. september kl. 13.00-19.00 Spis dit ukrudt Den djurslandske forfatter Anemette Olesen gæster køkkenet og tilbyder gæsterne smagsprøver på retter fra hendes

Læs mere

energi Breaks Forkælelse der huskes forkælelse til enhver smag forkælelse til dine kursister

energi Breaks Forkælelse der huskes forkælelse til enhver smag forkælelse til dine kursister energi Breaks Forkælelse der huskes forkælelse til enhver smag forkælelse til dine kursister EnergiBreaks fra KursusCentre.dk giver dine kursister ny energi, og er med til at gøre dit møde, konference

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Højager Tidende Juni, 2016

Højager Tidende Juni, 2016 1 I Redaktionen: Johnny og Stine (VFkP) og Keld (gokart) Det de laver af kreative ting, sælger de i gårdbutikken på Højagergaard og i butikken på Cafe Danner, der ligger på Jægerspris Slot. Ejegod, Cafe

Læs mere

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 S e p t e m b e r 12. september kl.16.00-20.00 Gastro Club & Samtalekøkken Vores fantastiske spisekammer Det er vores første Gastro Club, og vi

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Idekatalog LYSERØD LØRDAG. En del af STØT BRYSTERNE

Idekatalog LYSERØD LØRDAG. En del af STØT BRYSTERNE Idekatalog LYSERØD LØRDAG En del af STØT BRYSTERNE AKTIVITETER OG EVENT Motionsløb, cykel- eller vandretur Gå sammen med en eller flere lokale idrætsforeninger, og arranger et motionsløb, rulleskøjteløb,

Læs mere

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP NYHEDER OG TILBUD MAJ/JUNI 2014 ØKOLOGISK HAVTORN Køb 2 varianter og få 5% rabat Køb 4 varianter og få 10% rabat Nyd et glas vin lavet af havtorn og ikke andet. Havtorn vin har en frisk smag Nyd den kold,

Læs mere

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G.

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. i Kølkær 3. juni - 7. juni 2014 KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. og I. Velkommen til endnu en byfest i Kølkær. Landsby med vilje. Tirsdag den 3. juni 2014 Byfesten starter med fællesspisning i hallens cafeteria.

Læs mere

Lokale produkter og fødevarer

Lokale produkter og fødevarer Lokale produkter og fødevarer Møn Biosfæreområdets værktøjskasse MØN BIOSFÆREOMRÅDE VÆRKTØJ MADE ON MØN 1 Introduktion Denne artikel hjælper dig med at få mest muligt ud af de mangfoldige lokale produkter

Læs mere

Orkesterrejsekoncert torsdag den 23. maj kl.10.15 for skolen og kl. 18.00 for forældre. SOMMERFEST. Kender du nogen?

Orkesterrejsekoncert torsdag den 23. maj kl.10.15 for skolen og kl. 18.00 for forældre. SOMMERFEST. Kender du nogen? [deadline mandag kl. 8.30] Orkesterrejsekoncert torsdag den 23. maj kl.10.15 for skolen og kl. 18.00 for forældre. SOMMERFEST Kender du nogen? Invitér gerne familie, venner og naboer med til Sommerfesten

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

I dag inviterede Ertebøllerne til høstmarked.

I dag inviterede Ertebøllerne til høstmarked. Lørdag 05. September 2015 Ertebøllerne inviterede til høstmarked ERTEBØLLE: Ertebølle borgerne har besluttet at vise hinanden og omverdenen, hvad de sysler med og synes, er sjovt at lave i deres fritid.

Læs mere

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ FREDAG D. 19. MAJ SØNDAG D. 21. MAJ Kl. 14.00 17.00: Kl. 15.00 19.00: Dansens dag Spisebilletter til gris sælges fra kl. 16.00 I løbet af søndagen får vi besøg af Haderslev Kommunes Sundhedsbus, Skibelund

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Kl. 10 17 kunsthåndværkere cafeer gallerier små lokale butikker - loppemarkeder og div. aktiviteter.

Kl. 10 17 kunsthåndværkere cafeer gallerier små lokale butikker - loppemarkeder og div. aktiviteter. LØRDAG 15/8 kunsthåndværkere cafeer gallerier små lokale butikker - loppemarkeder og div. aktiviteter. Det gamle missionshus i Bisserup, Holsteinborgvej, over for vores lokale brugs har information om

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening ÅRSBERETNING Københavns Bybi Forening 1 Bybi s år Når man ser tilbage på alle de ting, der er sket i, er det ikke svært at forstå, hvorfor vi har haft så travlt i Bybi. Vi har brugt meget tid på at starte

Læs mere

September Oktober 2017

September Oktober 2017 Hovergården September Oktober 2017 Børnegården Hover Fredag den 15. september og torsdag den 5. oktober kl. 10.30 Cafe`Oasen, får vi besøg af sangglade børn fra Børnegården Hover. Du er velkommen til at

Læs mere

Klap en ged, og pluk en pose æbler. Besøg dine lokale gårdbutikker, og få sund, frisk mad direkte fra kilden

Klap en ged, og pluk en pose æbler. Besøg dine lokale gårdbutikker, og få sund, frisk mad direkte fra kilden Klap en ged, og pluk en pose æbler Besøg dine lokale gårdbutikker, og få sund, frisk mad direkte fra kilden Agenda 21 Land Kvalitet og bæredygtighed Når du bor i Næstved og omegn, er du så heldig at bo

Læs mere

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 S e p t e m b e r 12. september kl.16.00-20.00 Gastro Club & Samtalekøkken Vores fantastiske spisekammer Det er vores første Gastro Club, og vi

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER.

Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER. Nyhedsbrev 40 maj 2014. Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER. Vi har taget afsked efter mange års godt samarbejde

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet Velkommen til GrønBo s univers Sidder I lige nu og drømmer om et fritidshus, der kan rumme alle jeres ønsker - så kan Grønbo hjælpe jer.... et

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Stokkemarke Plejecenter

Stokkemarke Plejecenter Stokkemarke Plejecenter Nyhedsbrev til borger og pårørende JULI - 2016 Emne Generelle tiltag i Ældre og Sundhed Fokus på borgersikkerhed Information Ældre & Sundhed er stolte over at være akkrediteret

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: MIDDELALDER AVISEN Indholdsfortegnelse: Kære Børn og forældre side 04 Tilmelding side 05 Afkrydsning side 05 Sælg dit gamle legetøj m.m. side 05 Plan for uge 20 side 06 Optog i byen side 06 Plan for uge

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Valby

Telefon- og Turtjenestens program for. Valby Telefon- og Turtjenestens program for Valby august, september, oktober, november 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at

Læs mere

Kursus oversigt Forår 2017

Kursus oversigt Forår 2017 Kobber look Vi elsker det rustne jern men kobber looket et altså også lidt sejt. Det er meget nemt at forvandle kedelige æg mv. til smukke og dekorative udsmykninger, ved hjælp af helt almindelig farve

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Gilleleje. Din lokale sommerhusudlejer nummer 1. Servicekontoret

Gilleleje. Din lokale sommerhusudlejer nummer 1. Servicekontoret dansommer Gilleleje Smidstrup Strandvej 59 3250 Gilleleje tlf. 39 14 30 20 mail: gilleleje@dansommer.dk Din lokale sommerhusudlejer nummer 1 Servicekontoret Gilleleje lokal husejerbrochure dansommer 2012

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Forår i Albertslund. Lørdag d. 30. april 2011. Kom og mød, se, smag, lyt, prøv og føl på alt det grønne og sunde vi har at byde på i Albertslund

Forår i Albertslund. Lørdag d. 30. april 2011. Kom og mød, se, smag, lyt, prøv og føl på alt det grønne og sunde vi har at byde på i Albertslund Kom og mød, se, smag, lyt, prøv og føl på alt det grønne og sunde vi har at byde på i Albertslund Miljø- og Teknikforvaltningen Forår i Albertslund Grøn Dag - Sund Dag Lørdag d. 30. april 2011 Albertslund

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Konferencer møder & Kloster & Møllegård

Konferencer møder & Kloster & Møllegård Konferencer møder & selskaber E sru m Kloster & Møllegård Velkommen til Esrum Fantastiske rammer der indbyder til innovative indslag, rolige refleksioner og forrygende fester! Konferencer, møder, teambuildings,

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Vi finder de. store vine N N. www.an-agentur.dk

Vi finder de. store vine N N. www.an-agentur.dk Vi finder de store vine Vin med smag N N www.an-agentur.dk ALLAN IELSE AGENTUR A N A g e n t u r Allan Nielsen Vine er opstået på baggrund af mange dejlige ferieture til Italien. Kærlighed til de lokale

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

LAG Favrskov Kommune 30. marts 2011. 1. Landsbyen Sorring ApS stiftet i 1990. 2. Virksomhedens indre værdier

LAG Favrskov Kommune 30. marts 2011. 1. Landsbyen Sorring ApS stiftet i 1990. 2. Virksomhedens indre værdier LAG Favrskov Kommune 30. marts 2011 1. Landsbyen Sorring ApS stiftet i 1990 2. Virksomhedens indre værdier 3. Branding af landsbyen Bjarne Schmidt Bestyrelses formand Landsbyen Sorring ApS. schmidt@turbopost.dk

Læs mere

Konferencen. Gilleleje 2013

Konferencen. Gilleleje 2013 Gilleleje 2013 Om Os Restaurant Gilleleje Havn er beliggende centralt i Gilleleje med udsigt over Havnen. Ægteparret Annette Bylov Sørensen og Jack Juul, kok og ejer, har regeret i huset de sidste 10 år

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

isabellas Buketter og bær Sommerliv i boligen Guide til Vindruer og Vild med hverdagen Få masser af søde opskrifter og ideer

isabellas Buketter og bær Sommerliv i boligen Guide til Vindruer og Vild med hverdagen Få masser af søde opskrifter og ideer Vild med hverdagen isabellas Nr. 4 20. juni 14. august 2011 kr. 59,95 Besøg vores shop på www.isabellas.dk Sommerliv i boligen indret sommerhuset nye boligtrends 16 smukke vaser Pynt med standens skatte

Læs mere

Velkommen til kursus et lidt anderledes af slagsen.

Velkommen til kursus et lidt anderledes af slagsen. Velkommen til kursus et lidt anderledes af slagsen. Et kursus hvor du og din hund er i centrum, skal være aktive sammen, og hvor du samtidig skal forkæle dig selv, med fokus på krop og sjæl. Udover glæden

Læs mere

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen LØRDAG AFTEN 18 24 Velkommen til Håndboldevent 2012 for Vi byder velkommen til en stor håndboldweekend for alle interesserede. Vi håber at rigtig mange børn og

Læs mere

Information om Julebasaren på Rudolf Steiner-Skolen i Odense - til nye forældre på skolen

Information om Julebasaren på Rudolf Steiner-Skolen i Odense - til nye forældre på skolen Information om Julebasaren på Rudolf Steiner-Skolen i Odense - til nye forældre på skolen Julebasar på Rudolf Steiner-Skolen i Odense På de fleste steinerskoler rundt om i verden er der tradition for,

Læs mere

Gade & Juul 15-16. Inspiration

Gade & Juul 15-16. Inspiration Gade & Juul 15-16 Inspiration Vidste du... Som værtinde til et smykkeparty, får du % af dagens salg til selv at shoppe for. 2 Der tages forbehold for udsolgte varer, samt trykfejl. For alle varenr. og

Læs mere

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge ØKODAG Den 17. April 016 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-070 Kirke Hyllinge Email: kontakt@stensbolgaard.dk Tlf. Johan: 0 0 - Tlf. Kirsten 6 71 #stensbølgård www.stensbolgaard.dk

Læs mere

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014 12 ELLER Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

Velkommen til årets første:

Velkommen til årets første: Velkommen til årets første: "Man har kalendere og ure for at kunne måle tiden, men det siger ikke én ret meget, for enhver ved, at en enkelt time kan forekomme en at være en evighed, mens den andre gange

Læs mere

En kort introduktion til produktion af hjemmelavet bjesk af: Naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune

En kort introduktion til produktion af hjemmelavet bjesk af: Naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune Bjesk...for begyndere En kort introduktion til produktion af hjemmelavet bjesk af: Naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune Indledning En tur i naturen er altid spændende, og jagten på bjeskplanter

Læs mere

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg.

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. økologisk Idéer og inspiration Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE. DET HANDLER OM DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.DK Korinth Efterskole tilbyder 9. og 10. klasse for dig som er vild med natur, friluftsliv, fællesskab,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Hovergården JUNI 2017

Hovergården JUNI 2017 Hovergården JUNI 2017 Pinsebrunch Torsdag den 1. juni kl. 10.30 12.00 Café Oasen Aage Ernstsen spiller på klaveret Pris 62.50 kr. Tilmelding i Café Oasen senest tirsdag den 30. maj eller tlf. nr. 3038

Læs mere

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik.

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik. Side 2-6 Velkommen til Sports Acro DM2015 for Junior og Senior Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er en stor glæde for Slagelse Gymnastik Forening at kunne byde Jer velkommen til Sports Acro

Læs mere

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse En dag i Maries liv Undervisningsmateriale 5.-7. klasse Morgen på sengestuen: Klokken er 6, og Marie vækkes af en sygeplejerske, der banker på døren, stikker hovedet ind og siger godmorgen. Marie strækker

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN DET PERFEKTE STED AT MØDES Unikke omgivelser til dit arrangement Egeskov er den perfekte ramme om Jeres næste arrangement. Med

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE

EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE Der er mange muligheder, når du afholder din fest på Hotel Saxkjøbing. Skal menuen være 3 eller 5-retter, hvad er dine livretter og hvilke vine passer sammen med maden?

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans 3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans Jazzmusik med The Spirit of New Orleans, 2 jazzkoncerter, 2 overnatninger i Svendborg god mad og sightseeing bl.a. i Svendborg

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

i samarbejde med Praktisk Økologi Økologisk kornmod på Livø

i samarbejde med Praktisk Økologi Økologisk kornmod på Livø i samarbejde med Praktisk Økologi Økologisk kornmod på Livø 28. juli 2012 Program 28. juli 2012 12.30 Mødested er LIVØ AVLSGAARD hos Bente og Karsten Kjærgaard (for enden af vejen) Markvandring med Karsten

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE December 2013 Fars Videokogebog er i luften Endelig blev den klar til de dejlige fædre og børn ude i det ganske land Fars Videokogebog er gået luften og er nu online på

Læs mere

BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER

BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER Hvidevarer fra Electrolux, AEG-Electrolux, VOSS-Electrolux og Zanussi Book en tid til en rundvisning på electroluxhomecenter.dk NU! GRATIS ENTRÉ Få

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør OM OS/ For enden af Danmarks længste allé, som er en del af Ledreborg Slot, ligger Herthadalen. De smukke lokaler, som alle har egen terrasse med udsigt over Knapsø, har plads fra 15 til 200 personer,

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Nyhavn og henter deres julegaver og smager lidt af julens herligheder og får en snak med kollegaer & firmaets personale.

Nyhavn og henter deres julegaver og smager lidt af julens herligheder og får en snak med kollegaer & firmaets personale. Nu er det jul igen!! Den mere end 100 år gamle, unikke vinkælder i Nyhavn anvendes i stor stil af vores egne firmaer www.plusice.dk & www.friskvand.dk til bla. kunde arrangementer, produkt lanceringer,

Læs mere

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 LEDEREN SIDE 4 HESTESIDEN SIDE 5 JULEFEST SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 VÆRKSTEDER SIDE 8 VÆRKSTEDER SIDE 9 KALENDER SIDE 10 BÅLFORLØBET

Læs mere

Vi benytter med andre ord Gram Slots smukke rammer og vores kompetente personale til i samarbejde med Jer at skabe en oplevelse i særklasse.

Vi benytter med andre ord Gram Slots smukke rammer og vores kompetente personale til i samarbejde med Jer at skabe en oplevelse i særklasse. Menu foreslag 2017 INDIVIDUELLE LØSNINGER Gram Slot rummer med sin arkitektur, kultur og historie i kombination med vores nutidige virke på stedet nogle enestående muligheder for at holde forskellige arrnagementer

Læs mere

Mortensaften på Hotel Harmonien

Mortensaften på Hotel Harmonien Mortensaften på Hotel Harmonien Torsdag d. 10. november 2016 kl. 18.00 Forret Fiskeroulade med dressing og brød Andesteg med rødkål, svesker, ½ æble, sauce, samt brunede og hvide kartofler Ris á l amande

Læs mere