FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN"

Transkript

1 FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN

2 SLOTSMARKED MED LIV OG OPLEVELSER I GÅGADEN Velkommen til årets Slotsmarked. Det er igen i år lykkedes at samle en masse lokale fødevareproducenter, som har krydderurter fra Grønland, pølser af gris, lam, hest og okse, frugtsafter, friske grøntsager, syltetøj, øl og vin, ost, honning og is, med i kurven. Så der er rig mulighed for at sætte en spændende frokost sammen fra de forskellige stande og skyllet ned med et glas dansk vin eller mikrobrygget fadøl. Vi har også inviteret skoler og institutioner, som viser alt det de til dagligt er stolte over. Så kom og smag på formidabel institutions mad, klap en krebs fra den nye krebsesø eller få smagsprøver fra de lokale skolegartnerier, der skyder op som ærtehalm i disse år. Slotsmarkedet er i år så stort, at der også er aktiviteter uden for gågaden, bl.a. med højtlæsning for børn i hestevogn, skaterbane bag Store Torv og rundvisninger på Store Kro. Se på kortet hvor de forskelige aktiviteter foregår. Og der er som sidste år, masser af sjov for børnene. Foreninger med interesser indenfor kultur, natur, historie, bevaring, og velgørenhed er også repræsenteret, og de vil hjertens gerne fortælle om alt det, de brænder for. Slotsmarkedet er igen i år blevet til i samarbejde mellem Fredensborg By Handel og Fredensborg Kommune. Med SuperBrugsen Fredensborg og den nyrenoverede Store Kro som sponsorer. Rigtig hjertelig velkommen til Fredensborg Slotsmarked 2014

3 PROGRAM FOR MARKEDSDAGEN Kl Kl Vedbæk Garden åbner Slotsmarkedet Borgmester Thomas Lykke Pedersen holder årets åbningstale Kl Mød Sundhedsbussen på Lille Torv Kl Kl Kl Kaninhop og klappegeder på Store Torv Rundvisning på Store Kro Krimiforfatter Jakob Melander signerer bøger hos boghandleren Kl Højtlæsning for børn i hestevogn, afgang fra Lille Trav Kl Kl Kl Rundvisning på Store Kro Frederik Damhus spiller musik på Store Torv Rundvisning på Store Kro Kl Oplev en rigtig brandbil med Nordsjællands Ungdomsbrandkorps, Lille Torv Kl Kl Rundvisning på Store Kro Rundvisning på Store Kro Kl Slotsmarkedet takker af for i år. På markedet kan du også opleve Bueskydning, stort lotteri, ansigtsmaling, Ridder Rune og hans lystige svende, hønsecasino m.m.

4 LILLE TORV JERNBANEGADE STORE KRO BAGERSTRÆDE STO PASSAGEN CHRIST BOECKSVEJ

5 MARKEDSOVERSIGT Markedet er delt op i temaer. Hvert tema har sin egen farve På Store Torv finder du helt sikkert noget for ganen. Fødevarenetværket Smag på Nordsjælland er rigt repræsenteret, sammen med mange andre lokale fødevareproducenter. TINGHUSVEJ LILLE TORV På Lille Torv er der hestevogn, økogrønt, pandekager og et møde med Skolen i Virkelighedens vilde dyr. Du kan også finde smukke håndlavede produkter hos markedets Vildmarkshåndværker. Det er også herfra, du kan vandre videre ned til Store Kros rundvisninger. DEN STORE GAVEBOD I den store gavebod er der skind, garn og stof på menuen. Her holder børnehuse og skoler også til. RE TORV LILLE GAVEBOD I den lille gavebod på hjørnet af Store Torv og ned mod rundkørslen står den på cider, smykker, foreninger i den gode sags tjeneste, flødeboller, pileflet og mikrobryggerier. JERNBANEGADE MINI ZOO I Mini Zoo kan børn og barnlige sjæle hilse på kaniner, geder, høns og marsvin. UDEN FOR GÅGADEN På terrassen kan du købe et glas vin eller øl til din frokost, her er der også siddepladser med udsigt over markedet. Bag terrassen er der bueskydning, skaterrampe, ansigtsmaling og andre konkurrencer.

6 ANNISSE VINGÅRD Annisse Vingård blev grundlagt i 1999 af Niels og Dorte Frees. I 2006 blev vingården godkendt til erhvervsmæssig produktion af dansk vin og drives som bi-erhverv. Vi har vundet flere medaljer for vores vine. Ved Dansk Vinshow 2011 vandt vi en guldmedalje og pokal for bedste danske rødvin. Vingården kan besøges og man kan købe ind i vores lille vinbutik. Se mere på CIDER HOUSE Der er tale om en smagsoplevelse lidt udover det sædvanlige, når The Cider House byder velkommen til en verden fuld af lækre klassiske æble- og pærecider fra to af de ældste cidermagere i Sydvestengland Thatcher s Cider, et over 100 år gammelt familie firma, der fremstiller sine cider af friskpressede æbler, og Sheppy s Cider, hvis produkter fremstilles på basis af 200 år gamle opskrifter. DOMAIN AALSGAARD Domain Aalsgaard er en af Danmarks officielle vingårde og desuden en af de ældste. Den første vinstok blev plantet i 1975, men først i 1980 erne tog vindyrkningen fart. Nu dyrkes fem hvidvinssorter og Domain Aalsgaard omfatter knap 0,7 hektar med cirka 2000 vinstokke. Tlf: / ,

7 EMILIE VIN Emilie Vin importerer og sælger vin af meget høj kvalitet fra mindre domainer, der helst benytter sig af økologiske og/eller biodynamiske metoder i produktionen. Sortimentet dækker vine fra det meste af Europa samt Californien. Du vil i dagens anledning blive budt på smagsprøver, ligesom du kan købe vin på stedet. Vi afholder endvidere vinsmagninger i virksomheder, vinklubber og hos private. Se mere på ESRUM KLOSTER Esrum Kloster rykker teltpælene til Fredensborg Slotsmarked. Tag en bid af historien og få oplevelsen med hjem! Hos os kan du smage, dufte og høre om vores unikke klosterprodukter, der smager af munkenes urtehave og Nordsjællands muld! SKOVLYST FADØL På Store Torv sælger vi to slags fadøl fra det lille bryggeri. Birke Bryg Pilsner og Ege Bryg Classic. Birkebryg er en tjekkisk inspireret pilsner med en flot lys gylden farve eftergæret på birkesirup. Ege Bryg Classic har frisk fylde og bitterhed, samt toner af vanilje og blomster, som gør denne øl til en helt anderledes Classic. Pris: 40 cl. 40 kr.

8 FREDERIK DAMHUS Frederik spiller musik på Store Torv fra kl Hans debut album Please Smile har netop ramt den københavnske musikscene. Inspirationen er hentet fra The Beatles, Tim Christensen, John Mayer, Thomas Dybdahl, Tom Waits, Kashmir og måske lidt fra Fredensborg, hvor han er vokset op. Tlf / Se mere på Frederikdamhus.com FREDERIKSBORG VIN Skulle du være interesseret i at blive vinbonde hos Frederiksborg Vin, vil vi meget gerne have flere engagerede andelshavere. Kontakt os og hør nærmere om at blive andelshaver i Frederiksborg Vin. Se mere på FRK. HANSEN Frk. Hansens kaffe og sandwich bager dejlige muffins med kaneltopping, tærte og gammelsdags æblekage af de nyhøstede æbler fra lokalområdet. Kagerne serveres med en god kop kaffe fra butikken i gågaden.

9 Fredensborg Store Kro Fredensborg Store Kro blev opført i 1723 på befaling fra Kong Frederik IV med det formål at kunne imødekomme de royale gæster, som Fredensborg Slot ikke var indrettet til at kunne have boende. Kroen er bygget af samme arkitekt som Fredensborg Slot, Johann Cornelius Krieger, som var meget inspireret af den italienske klassicisme. I begyndelsen var Kroen blot en almindelig landsbykro der, udover at huse de royale gæster, betjente den lokale befolkning, men op gennem 1800-tallet tiltrak den store, kulturelle personligheder som blandt andre Søren Kierkegaard. I dag er den nyeste ejer af Fredensborg Store Kro ingeniør Niels Fennet, hvis vision har været at genopbygge kroen med udgangspunkt i Kriegers oprindelige arkitektur men med de moderne faciliteter, gæster og rejsende forventer i dag. Med Bistro, Gourmetrestaurant, 33 værelser og 11 lokaler til selskaber og konferencer, er Fredensborg Store Kro i dag det oplagte sted, hvad enten du vil nyde et lækkert måltid, holde møde & fest eller har brug for ekstra senge til dine gæster. Fredensborg Store Kro er sponsor på Fredensborg Slotsmarked. Fredensborg Store Kro Slotsgade Fredensborg Telefon /

10 OVERGAARD GUTFELT Små glas honning med stor smagsbredde. Overgaard Gutfelt er mikro-producenter af lokale honninger. Vores bistader står på forskellige lokaliteter i Nordsjælland og vi høster flere gange i sæsonen. Vi kender vores bier og vores bigårde, så vi kan altid fortælle dig historien bag den honning, du vælger. HORNBEER Hornbeer brygger øl, der smager godt vær velkommen til selv at smage på Fredensborg Slotsmarked. Bryggeriet har vundet titlen: Årets Bryggeri 4 gange siden sin start i Hornbeer byder på et stort sortiment af høj kvalitet, økologisk øl og øl med humor. Hornbeers gårdsalg er åbent fredage kl og vi holder Åbent Bryggeri lørdag d. 8. november kl Se mere på INGRID HELNER COUNTRY COLLECTION Forretningen fører kvalitetsøl fra Skagen Bryghus. Skagen Bryghus, et af Danmarks første og bedste lokale bryghuse. Besøg INGRID HELNERS slotsmarkedsstand foran forretningen med spændende smagsprøver fra Skagen Bryghus.

11 ISMOBILEN Velkommen til Danmarks mest charmerende retro isbar! Den meterologiske side af sommeren har vi ikke den store indflydelse på, men nostalgiske isoplevelser kan vi levere. Fra vores Citroën fra 1973 serverer vi Danmarks bedste is; Hansens Flødeis. Vi tilbyder Hansens oprindelige ispinde og vafler samt gl. dags i bægre og vafler / / ismobilen.dk KELLERIS VINGAARD Tæt på Øresundskysten - i det smukke, fredede område i baglandet til Louisiana og Krogerup Højskole har vingården ca stokke og ejes af Susanne og Søren Hartvig Jensen. Vinene fra Kelleris Vingaard hedder Utopia, og er udelukkende fremstillet af druer fra vingårdens egne jorde. Vingårdens målsætning er at producere dansk vin af højeste kvalitet, med respekt for de traditionelle vinfremstillingsmetoder. Utopiavinene har opnået både guld, sølv og bronzemedaljer til adskillige vinskuer. KVANN KOMPAGNIET Kvanen er en gammel kulturplante, som tidligere havde stor betydning for den nordiske gastronomi og folkesundhed. Den har igennem mange år været næsten glemt, men vi har sat os for at genintroducere denne gamle spændende urt. Kom og duft og smag på produkter, hvor denne fantastiske urt indgår.

12 ROKKEDYSSEGÅRD Rokkedyssegård er kendt af de lokale, som et sted, hvor der kan købes friskplukkede jordbær, hindbær og andre sommerbær. Gårdcaféen, som har åbent samtidig med gårdbutikken, sælger frisklavet is, smoothies og andre bærprodukter, ligesom gårdens bærværksted Marmeladeriet fremstiller saft, sirup, syltetøj mv. Besøg os på Slotsmarkedet og forkæl dig selv med smagsprøver og køb af friske lækkerier. Se mere på VEXEBO VIN - DEN LOKALE ØKOLOGISKE VIN Ren jord, sunde druer og godt håndværk giver himmelsk vin. Kom til vinsmagning og salg fra standen. Det er også muligt at komme forbi og lave en aftale om vinsmagning og salg i forbindelse med en rundvisning i vinmarken. Læs mere på Kurt s ØKoKØd Lille Krogelund er en økologisk landejendom, hvor vi producerer kreaturer og grise til salg i vores gårdbutik Kurt s ØkoKød. Vores kreaturer og grise går alle ude hele året. I vores gårdbutik har vi, udover egne produkter også lam og kyllinger og til jul har vi friskslagtede landænder, gæs og kalkuner. Besøg os på markedet, hvor vi har flere varianter af grill-, spege- og rullepølser. Se mere på

13 SUPERBRUGSEN Sponsorerer Slotsmarkedet 2014 Åbent alle dage SuperBrugsen Fredensborg Humlebækvej Fredensborg mandag - fredag: lørdag - søndag:

14 ØRBYVINGAARD Ørbyvingaard ligger i Nordsjælland tæt på Tisvildeleje og Vejby. Vi har eget vineri og gårdbutik. Her arrangerer vi vinarrangementer med rundvisning i vinmarken, vineriet og smagsprøver, Ring og få en aftale med os vedr. pris og tid. Vi sælger fra standen vin, lammespegepølse og lammespegepølsemadder samt glas vin denne dag Se mere på BØRNEHUSENE ENDRUP Billeder, ansigtsmaling, en fin ballon og en dejlig hjemmelavet smagsprøve. En søstation er på vej - kom og sig hej... det er lige noget for dig! LILLE TORV FREDENSBORG NATURSKOLE Naturvejleder Thomas Nielsen har på egen hånd inviteret vilde 2, 4, 6, 8 og 0 benede dyr til Slotsmarkedet. De kommer alle fra Fredensborg. Du kan højst sansynligt røre ved en snog, en salamander og diverse tudser. Med mindre de har meldt afbud i sidste øjeblik. Men så er der sikkert andre spændende levende dyr med som suppleanter. LILLE TORV

15 FREDENSBORG SKOLE Kom og mød de engagerede elever fra Fredensborg Skole! De vil kunne fortælle om den nyligt etablerede Krebsesø, som de selv passer og inddrager i forskellige spændende undervisningsforløb. Det vil være muligt at se og røre ved de ægte og levende krebs. Du møder skolens nye naturvejleder, der gerne fortæller om, hvordan uderummet kan være med til at understøtte elevernes læring. Vel mødt! LILLE TORV HILLERØD ØKOFÆLLESSKAB Formidler lokalt producerede, økologiske fødevarer til medlemmerne. Derudover afholdes der i ny og næ arrangementer som fx fællesspisninger, hvor medlemmerne mødes og hygger sig i afslappede rammer. Der vil være mulighed for at møde nogle af medlemmerne og få sig en snak om foreningen, se hvad en grøntsagskasse på denne tid af året typisk indeholder og måske få en lille smagsprøve. Se mere på LILLE TORV NATURHÅNDVÆRKEREN Skandinavien har en lang og rig tradition af træhåndværk, som blev kaldt for husflid/grønsløjd. Grønsløjd er arbejdet i friskt træ med traditionelle håndværktøjer, uden brug af moderne el-maskiner. Jonas Als stræber efter at lave smukke, kvalitetbrugskunstvare til hverdagsbrug, inspireret af de svenske sløjdtraditioner. Produkterne er 100% bæredygtige, fra lokalt fældet træ, som holder mange år på trods af at være i brug hver dag. De producerede genstande er køkken- og spiseskeer, skåle, fade og skamler. LILLE TORV

16 LANGEBJERGSKOLEN På Langebjergskolen arbejder vi meget med sundhed og udeskole. Vi har bl.a. vores egen æbleplantage samt køkkenhave, hvor begge dele indgår i den daglige undervisning. Det er derfor en fornøjelse, at vi igen i år, kan være med til Slotsmarkedet og sælge af egen avl. Vi vil bl.a. sælge en masse af de grøntsager vi høster - både rå og forarbejdede, samt vores egne æbler og meget mere. LILLE TORV STORE KRO Besøg vores stand og bliv fristet med en smagsprøve fra Store Kro. Gå derefter videre ned på kroen, hvor vi i dagens anledning har arrangeret rundtur hver hele time, kl , 12.00, 13.00, og Vi tilbyder sjov børnepasning, så I, i ro og mag, kan nyde rundvis-ningen, historiefortællingen og i tankerne forme jeres næste arrangement. Slut af med en sandwich af helstegt pattegris og et glas vin/øl/vand for bare kr. 99,- pr. person. Vi glæder os til at byde jer velkommen. LILLE TORV RIDDER RUNE OG HANS LYSTIGE SVENDE Middelalderforeningen, formidler det 13. århundrede bl.a. ved hjælp af dragter, håndværk, mad og drikke. Kom forbi til en lækker økologisk pandekage, bagt over åben ild, og få en snak om middelalderen, med en af vores engagerede medlemmer. Kontakt: Brigitte Flott Nielsen LILLE TORV

17 I ÅR BLIVER DET ET BRAG AF ET MARKED - FOR NU ER DER OGSÅ FADØL TIL 40 KR. SÆLGES PÅ

18 SUNDHEDSBUSSEN Sundhedsbussen vil igen i år være synlig på Slotsmarkedet. Her kan du høre om, hvad det vil sige at få et sundhedstjek eller hvordan man kommer med i Generationer på Tværs samt alle vore andre sundhedstilbud. Det er ikke muligt at få udført et sundhedstjek denne dag. Vi henviser til vores køreplan Se mere på fredensborg.dk LILLE TORV NAURGÅRDENS FRUGTPLANTAGE v/ulla Hardy-Hansen Lokal frugt fra frugtplantagen i Langerød. Modnet og nyplukket i septembersolen og fyldt med sundhed. LILLE TORV AARSTIDERNE Få inspiration til hverdagen. Se og mød Aarstiderne på standen. Sunde og nemme økologiske måltider til en eller flere personer. Kig forbi og se de friske råvarer og hør også, hvad der sker på Krogerup i efteråret. Se mere på LILLE TORV

19 AGENDA 21 Foreningen har som mål at medvirke til en bæredygtig fremtid. Vi vil på standen dels fokusere på økologi og dels gennem små opgaver for både børn og voksne lægge op til en debat om behovet for, at vi alle handler bæredygtigt. Vi vil servere nogle små appetitvækkere til de interesserede gæster. STORE GAVEBOD AMFORA KRUKKER Klassiske terrakottakrukker rene linjer og enkelt design, udført med respekt for håndværk og traditioner. Se mere på STORE GAVEBOD FREDENSBORG BOGHANDEL Fra kl til kl får vi besøg af Danmarks nye internationale krimiforfatter Jakob Melander. Her vil han fortælle om og signere sine krimier: Øjesten og Serafine Bøgerne koster henholdsvis kr. 150,- og kr. 300,Jakob Melander har tilknytning til Fredensborg, hvor hans svigerforældre er bosat. STORE GAVEBOD

20 DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING Fredensborgafdelingen inviterer til naturquiz og lege for børn og familier, information om ture og aktiviteter i kommunen samt en demonstrationsstade om bier. Se mere på STORE GAVEBOD FREDENSBORG HUMLEBÆK LOKALHISTORISK FORENING Foreningen har siden 1982 arbejdet for at udbrede kendskabet til Asminderød, Grønholt og Humlebæk sognes historie. På vores stand kan årbøger købes og man kan få seneste nummer af Broen med programmet for efterårssæsonen arrangementer. Se mere på STORE GAVEBOD FINN RUNE Finn Rune startede helt fra barndommen med at udfordre sin kreative side gennem blyantens kunst, hvilket resulterede i talrige surrealistiske og fantasifulde værker. Med årene udviklede den selvudlærte kunstner sin kreativitet via træets kraft. Træet betød en helt ny form for kunst, mere dynamisk og levende. Mød ham på Slotsmarket hvor han udstiller nogle af sine værker. se mere på STORE GAVEBOD

21 DEL DIN VIRKELIGHED Er du forælder og har du lyst til at tilbyde skolerne og eleverne i Fredensborg Kommune, at fortælle eller vise lidt om det du brænder for? Arbejder du et sted, du gerne vil vise frem? Har du en interesse, du gerne vil dele? Kan du noget, der kunne være sjovt at vise børnene? Har du en god historie, du gerne vil fortælle? Så tilmeld dig som forældreressource på Skolen i Virkeligheden. Så kan lærerne kontakte dig i forbindelse med undervisningen på skolerne i Fredensborg Kommune. Du bestemmer selv, i hvor stort omfang, du vil stille din tid til rådighed. I tilmeldingsformularen kan du skrive hvor, for hvem og hvordan du gerne vil byde ind. TILMELDING Tilmeld dig netværket og tak fordi du vil bringe din virkelighed ind i skolen. skolenivirkeligheden.dk

22 FLORENCE Florence er en lille butik med store oplevelser. Man finder os for enden af gaden, lige ved rundkørslen. Her kan vi tilbyde friskmalet kaffe, the, chokolade, vin, specialiteter og brugskunst. Kom og smag på mange af lækkerierne. Jernbanegade Fredensborg tlf STORE GAVEBOD FØDEVAREBANKEN Vi er en non-profit, socialøkonomisk, frivilligbaseret forening, der siden 2009 har modtaget frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, supermarkeder og grossister, som vi fordeler blandt samfundets socialt udsatte. Vi er den eneste forening i Danmark som gør dette systematisk og i stor skala 6 dage om ugen hver uge. I 2013 uddelte vi 426 tons mad. Det er lidt over 1 mio. måltider uddelt til samfundets svageste. STORE GAVEBOD VI HÅBER I FÅR EN DEJLIG DAG STORE GAVEBOD

23 NANNA SKIBSTED KERAMIK Jeg er uddannet som pottemager i 1987 og har haft eget værksted i Tikøb siden Jeg har udstillet i Tinghuset i Fredensborg og i Farver Hammers gård i Roskilde. Mine arbejder er udført i stentøj og jeg arbejder med enkle og tidsløse former og dekoreringer. Jeg er medlem i Kunsthåndværkerbutikken Jeppeart i Roskilde. Der er herfra jeg, udover hjemmefra, sælger mine ting. STORE GAVEBOD PILEFLET Marianne Schmitto viser pileflet i form af hjertebakker, skønne fugleting til haven, samt små og store kurve til mange hyggelige formål. Skovly, Skovgårdsvej 7, Karlebo, 2980 Kokkedal, Tlf STORE GAVEBOD ROTARY FREDENSBORG Vi viser et eksempel på Rotarys nødhjælpspakke, et sammenklappeligt telt med køkkengrej, tæpper, skolebøger og et lille vandrensningsanlæg som vi sender til katastrofeområder. Kom og se denne shelter box og få en snak med rotarianerne - måske også om udvekslingsstudenter. Kontakt: Præsident, landinspektør Niels Øvlisen Tlf: mail: STORE GAVEBOD

24 SUPER BRUGSEN FREDENSBORG Kom og mød Bestyrelsen for Fredensborg og Omegns Brugsforening. Vi griller slagterens hjemmelavede grillpølser. Kom og smag. Se mere på STORE GAVEBOD TUKAN GLASPERLER V. VIBE BRYNDUM Alle mine glasperler er håndlavede i mit eget værksted. Glas er et dejligt materiale at arbejde i, farverigt, formeligt og fantasifyldt. Se mere på STORE GAVEBOD UNIKA SMYKKER V/MERETE HEBBELSTRUP Unika smykker, lavet helt fra bunden efter eget design. Grundmaterialet er sølv, messing eller kobber, enten enkeltvis eller kombineret, så der kommer et særligt spil i smykket. Smykkerne kombineres gerne med perler, sten eller halvfabrikata. Du har mulighed for at købe de færdige smykker eller bestille et. Se mere på STORE GAVEBOD

25 FREDENSBORG SLOTSMARKEDS LOTTERI 1999 LODDER 80 PRÆMIER 4% CHANCE FOR GEVINST 2 FOR 20 KR. = 8 % CHANCE CHANCE FOR AT VINDE I DANSKE SPILS LOTTO 1,6% KNÆK OG BRÆK LODDER SÆLGES FORAN FF SKO MELLEM LILLE TORV OG

26 JETTE ZEERLANG SMYKKER I en alder af 77 år åbnede en ny verden sig for mig: smykker. Siden har jeg levet i en verden af halvædelsten, ferskvandsperler og læder og laver på hobbybasis halskæder, armbånd, bælter, nøgleringe og øreringe. Jeg laver kun ting, jeg selv kan lide og gerne vil gå med. STORE GAVEBOD BEVARINGSFORENING Bevaringsforeningen Fredensborg er en lokal forening af den store landsforening og tager sig af fredede og bevaringsværdige bygninger. Vi forsøger i al beskedenhed at bibeholde de fantastiske bygninger, der er i Fredensborg by. Foreningen har p.t. ca. 120 medlemmer. På markedet sælger vi bogen Bevar Fredensborg, som handler om byen og bevarelsen af det helt unikke miljø. Se mere på bevarfredensborg.dk LILLE GAVEBOD BØRNEHUSENE KOKKEDAL I klubben laver vi et forløb, vi kalder mad med mening. Vi får hjælp af børnene i klubben til at sylte forskelligt, lave marmelade, chutney mm som vi sælger på Slotsmarkedet. Børnene kommer også med og hjælper med at sælge det, de selv har produceret. LILLE GAVEBOD

27 WHITE NILE COTTON Økologisk bomuld med regn fra himmelen. Alle processer i fremstillingen er foregået i hånden. Bomulden er høstet i februar i år. Er du vild med at strikke og interesseret i kvalitetsgarn, så kig forbi. Birgit Bonnichsen Asminderødgade Fredensborg Mob LILLE GAVEBOD CROSSING BORDERS Crossing Borders deltager med en bod med smagsprøver fra hele verden, lavet og serveret af vores internationale frivillige unge. Vi viser ligeledes en udstilling bestående af plancher og brochurer fra vores projekt From Overconsumption to Solidarity, der sætter fokus på klimaforandringer og de konsekvenser vores forbrugsvaner i Europa har for udviklingen i landene i Amazonas, Vestafrika og Sydøstasien. Se mere på Crossingborders.dk LILLE GAVEBOD ENDRUPSKOLEN Fra jord til bord. I Haver til Maver har Endrupskolens elever dyrket deres egen have og lært at lave simple og sunde måltider. Gennem undervisningen og oplevelser har eleverne udviklet deres viden om landbrug, råvarer, fødevarer, samt sunde madvaner og bæredygtighed. Kom og smag fra jord til bord. LILLE GAVEBOD

28 KEJSERDAL Når skolen er svær og man bliver lidt sær, kan man sylte og koge, til alle bli r kloge. Det er sødt, det er surt, det er stærkt så det brænder. På brød, i dessert eller direkte i mad, Så ender det med at du også bliver glad. LILLE GAVEBOD KITCHEN STARS En kokkeskole for børn og unge, hvor der arbejdes med veltillavet og sund mad, samtidig med, at det giver børnene nogle succesoplevelser, der øger selvværdet og troen på at kunne noget. På Slotsmarkedet sælger vi streetfood og hjemmelavede godbidder. LILLE GAVEBOD MADE BEHIND BARS Vi sælger bl.a. håndlavede træsko Made Behind Bars, som er betegnelsen for produkter, der er produceret af indsatte på Statsfængslet i Nyborg. Se også vores unikke kunstkort. Vi er også eneforhandlere af Fredensborg Slotsmarkeds grønne forklæder. LILLE GAVEBOD

29 FORKLÆD DIG SELV MARKEDSFORKLÆDE 250,- FORKLÆDER SÆLGES FORAN FF SKO MELLEM LILLE TORV OG

30 NIVÅ SKOLE NORD Børnene fra Madzonen sælger gulerodshummus, kikærtenutella, syltetøj af æbler og bær, samt persillepesto og grøntsagjuice. Kom forbi og smag, hør kokkebørnene fortælle, hvordan de har produceret råvarerne, og gå glad herfra med et eller flere glas sunde lækkerier. LILLE GAVEBOD TOFTEVANG Toftevang er en lille økologisk gård lige uden for Fredensborg. Her holder Lisbeth og Peter gotlandske pelsfår, Dexter kvæg og producerer slagtelam. De gotlandske fårs skind behandles og ulden spindes til strikkegarn. På Slotsmarkedet sælger Lisbeth og Peter primært strikkegarn i forskellige grå nuancer. Se mere på Kontakt tlf.: LILLE GAVEBOD VÆVEPIGERNE Kom og se hvad vi bl.a. beskæftiger os med i foreningen. Vævning er mange ting som f.eks. skaftevævning, båndvævning, billedvævning og gobelinsvævning. Vi arbejder med alle trin fra idé over skitser og mønstre, opsætning af vævene og frem til det færdige produkt. Vi har mange andre sysler end vævning. Vi arbejder også med f.eks. strik og syning Se mere på LILLE GAVEBOD

31 4H Jette og co. fra 4H Søholm, er tilbage med minizoo og kaninhop. Børnene fik sidste år timer til at gå med at klappe bl.a. geder, marsvin, høns og kaniner. Vi laver også kaninhopkonkurrencer (bl.a. højde- og længdehop), hønseskidningskonkurrencer og marsvineløb. MINI ZOO BØRNEHUSENE FREDENSBORG Kom og smag på vores køkkens lækre specialiteter. Oplev Naturbørnehavens fortryllende brændenældesuppe lavet på bål. Prøv at filte en uldbold. Bliv en farlig tiger, en smuk sommerfugl m.m. Deltag i Zumba, eller tag en tur på løbehjul eller skateboard på vores rampe. Dagen igennem vil der være mulighed for en snak med vores ansatte og se udstillingen af hverdagsbilleder fra Barndommens gade. UDENFOR GÅGADE NORDSJÆLLANDS UNGDOMSBRANDKORPS Mød dem ved Lille Torv fra kl Hvis der ikke er en rigtig udrykning i området, kommer de endda med en rigtig brandbil. Nordsjællands Ungdomsbrandkorps blev oprettet i 2011 i samarbejde mellem Nordsjællands Brandvæsen og Fredensborg Kommune. UDENFOR GÅGADE

32 HESTEVOGN 2 hestekræfters højtlæsning for børn. Stå på foran biblioteket, mellem Turen varer ca. 10 minutter. UDENFOR GÅGADE MØLLEVEJEN Hos Møllevejens Skole bliver pilen rettet mod målet og sømmet sat på spidsen. Prøv din træfsikkerhed her. UDENFOR GÅGADE

33 VELKOMMEN TIL MARKEDET Fredensborg By Handels medlemmer glæder sig til at tage del i Fredensborg Slotsmarked. KOM OG SE HVAD VORES BUTIKKER HAR AT TILBYDE: Cafetten C Junget CC Cykler danske Bank Fredensborg F.F.sko Florencé Franci mode Fredensborg Apotek Fredensborg Blomster Fredensborg Boghandel Fredensborg Briller Fredensborg Brødhus & Café Frk. Hansens Kaffe og Sandwich Handelsbanken Fredensborg Ingrid Helner Country Collection Kiwi Matas Nordea Fredensborg Pingo rikke s hairdesign schrøder mode solsen superbrugsen Fredensborg toddler s & Co. ugenyt Young stars

34 NOTATER

35 NOTATER

36

FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN

FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN Slotsmarked med liv og oplevelser i gågaden Fredensborg har så meget at byde på. Vi har kongeslottet. Vi har naturen i baghaven. Vi har et historisk bymiljø med mange

Læs mere

KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST

KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST 2011 KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST Skagen 1 10 Hirtshals 3 2+4 12 11 Hjørring 11

Læs mere

Danmark dækker op! Terroirfestival 2014 17.-27. juli 2014

Danmark dækker op! Terroirfestival 2014 17.-27. juli 2014 Danmark dækker op! Terroirfestival 2014 17.-27. juli 2014 Følg med i festivalen få daglige updates gennem appen Find Gårdbutik, som du finder på Google Play og App Store. Fortæl om dine oplevelser på Facebook,.

Læs mere

PROGRAM DEM KAN DU SE, MØDE OG OPLEVE PÅ FOOD FESTIVAL 2013

PROGRAM DEM KAN DU SE, MØDE OG OPLEVE PÅ FOOD FESTIVAL 2013 PROGRAM DEM KAN DU SE, MØDE OG OPLEVE PÅ FOOD FESTIVAL 2013 Food Festival gentager succesen fra sidste år! For andet år i træk indtager Food Festival den smukke plads på Tangkrogen i Aarhus. Vi fylder

Læs mere

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer Ølsmagning En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

VESTJYSKE SMAGSOPLEVELSER

VESTJYSKE SMAGSOPLEVELSER VESTJYSKE SMAGSOPLEVELSER 2009-2011 Producenter VIFU Gårdbutikker Oversigt over producenter og produkter 1 Brøndum Nørgaard Natur-Ox Gårdbutik med oksekød, pålæg, æg og andet 2 Klithedens Bigård Producent

Læs mere

ØKOLOGI FELIX SMITH: for alle. laver grøn mad GUIDE TIL DEN ØKOLOGISKE UGE ADAM PRICE - MIN MAD SKAL HA DET GODT

ØKOLOGI FELIX SMITH: for alle. laver grøn mad GUIDE TIL DEN ØKOLOGISKE UGE ADAM PRICE - MIN MAD SKAL HA DET GODT ØKOLOGI for alle MAGASINET FOR DEN ØKOLOGISKE UGE AUGUST 2013 GUIDE TIL DEN ØKOLOGISKE UGE ADAM PRICE laver grøn mad FELIX SMITH: - MIN MAD SKAL HA DET GODT ANNONCE Gris under åben himmel - det er økologi

Læs mere

Mette Touborg laver mad af lokale råvarer Mad med Mette. Johanne Schimming: Høns til alle. Tore Jørgensen: Bryggeren fra Herslev

Mette Touborg laver mad af lokale råvarer Mad med Mette. Johanne Schimming: Høns til alle. Tore Jørgensen: Bryggeren fra Herslev Nr. 3 april 2014 På rundtur i dit grønne bagland Johanne Schimming: Høns til alle Tore Jørgensen: Bryggeren fra Herslev Bofællesskabet Frikøbing: Fra lejlighed til dejlighed Mette Touborg laver mad af

Læs mere

16. årgang Nr. 3 september 2012

16. årgang Nr. 3 september 2012 16. årgang Nr. 3 september 2012 Mad & Motion 2012 2 // Mad & Motion Nr. 3 september 2012 Saltvig Skovhuse Stokkemarke Abed Tjennemarke Keldernæs Blans Havlykke Sørup Rersnæs Nørreballe Pårup Østofte Erikstrup

Læs mere

Til foreninger / klubber, firmaer, m.v. Så bringer vi det i bladet - (hvis pladsen tillader) Skriv og send inden det er for sent, husk deadline

Til foreninger / klubber, firmaer, m.v. Så bringer vi det i bladet - (hvis pladsen tillader) Skriv og send inden det er for sent, husk deadline Gelsted Bladet Bladet er trykt i 2500 eksemplarer og omdeles i Gelsted, Ålsbo, Husby, Tanderup en del af Ejby., m.fl. Layout Billedværkstedet Gelsted Bladets adresse: Postkassen v/pakkebordet, SuperBrugsen,

Læs mere

hals Sommeravis Så blev der for alvor dækket Historien om hunden Læs side 10 De går efter det gode liv Læs side 16-17

hals Sommeravis Så blev der for alvor dækket Historien om hunden Læs side 10 De går efter det gode liv Læs side 16-17 LOplevelser og information til hele sommeren 2009 NR. 01 Sommeren 2009 ÅRGANG 1 hals Sommeravis gem avisen Så blev der for Historien om hunden Læs side 10 alvor dækket op i Lohals I år kan besøgende vælge

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området Fowli 09 Sommerfest Byfest Vine Cavy Cats Køretøjer Gadespejl Valg Kirkenyt Knopper Nummer 54

for Øster Brønderslev og Hallund området Fowli 09 Sommerfest Byfest Vine Cavy Cats Køretøjer Gadespejl Valg Kirkenyt Knopper Nummer 54 LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Fowli 09 Sommerfest Byfest Vine Cavy Cats Køretøjer Gadespejl Valg Kirkenyt Knopper Nummer 54 august-december 2009 Lokal miljøsang & # # c œ I D A/c

Læs mere

Oplev København. Storbystunder for 1-2 personer Vælg blandt mere end 40 oplevelser

Oplev København. Storbystunder for 1-2 personer Vælg blandt mere end 40 oplevelser Oplev København Storbystunder for 1-2 personer Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

Nr. 52, august 2013. Fritids- og kulturvejleder for Tandslet Sogn & omegn. Optog ved Tandslet Friskoles 10 års fødselsdag

Nr. 52, august 2013. Fritids- og kulturvejleder for Tandslet Sogn & omegn. Optog ved Tandslet Friskoles 10 års fødselsdag Nr. 52, august 2013 Fritids- og kulturvejleder for Tandslet Sogn & omegn Optog ved Tandslet Friskoles 10 års fødselsdag Åben Skole i Tandslet Åben skole indkalder til opstartsmøde torsdag den 26. september

Læs mere

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden JUBILÆUMSÅRET 2010: JUBILÆUMSÅR FEJRET MED LIDT AF HVERT SIDE 4-5 FORÅR 2011 Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden til din PIGERNE BESTEMMER: 4 GENERATIONER

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området Sommerfest - Byfest - Bålhøjfestival Lokal kunst - Sport - Legestue - Kirke-Nyt Nummer 62

for Øster Brønderslev og Hallund området Sommerfest - Byfest - Bålhøjfestival Lokal kunst - Sport - Legestue - Kirke-Nyt Nummer 62 LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Sommerfest - Byfest - Bålhøjfestival Lokal kunst - Sport - Legestue - Kirke-Nyt Nummer 62 august- december 2011 Samlingshuset Trods forsinkelser af

Læs mere

Bilag 3: Faktaark. Adr Oddenvej 165, Birkemosegård, 4583 Sjællands Odde

Bilag 3: Faktaark. Adr Oddenvej 165, Birkemosegård, 4583 Sjællands Odde Bilag 3: Faktaark Birkemosegård Birkemosegård har været i familiens eje igennem fire generationer lige siden 1906. Allerede i 1968 overgik Birkemosegård til fuldt ud økologisk og biodynamisk landbrug.

Læs mere

LOKALT NYT MELLEM ARRESØ OG HILLERØD. December 2014 NR. 6

LOKALT NYT MELLEM ARRESØ OG HILLERØD. December 2014 NR. 6 LOKALT NYT MELLEM ARRESØ OG HILLERØD December 2014 NR. 6 2 ANNONCER Lokalt Nyt mellem Arresø og Hillerød ønsker alle vore læsere og annoncører en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår

Læs mere

Juni 2013. 3. Årgang. Læs også om: Bagere på Tåsinge Havnens Dag Sjov ungdomsafdeling Kulinarisk Fødevaremarked

Juni 2013. 3. Årgang. Læs også om: Bagere på Tåsinge Havnens Dag Sjov ungdomsafdeling Kulinarisk Fødevaremarked Juni 2013 3. Årgang Læs også om: Bagere på Tåsinge Havnens Dag Sjov ungdomsafdeling Kulinarisk Fødevaremarked Kom og få den dejlige duft af saltvand 4 Kulinarisk fødevarermarked med vokseværk 18-19 Tåsinge

Læs mere

...meget mere end et bryghus

...meget mere end et bryghus ...meget mere end et bryghus Fra humle til gourmet Velkommen til Bryghuset Vendia i Hjørring Siden vi slog dørene op som ny dreng i klassen, er der sket en fantastisk udvikling i huset i Markedsgade, hvor

Læs mere

Låsbybladet. Nummer 41 August 2009 Årgang 11. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig!

Låsbybladet. Nummer 41 August 2009 Årgang 11. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet Nummer 41 August 2009 Årgang 11 Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet, Side 2 Låsbybladet er et lokalblad for Låsby og omegn. Det udgives af Låsby Informationsforening

Læs mere

Korintherbrevet 75. Drejeskiven til togkarusellen. Lokalblad for Korinth & Ø. Hæsinge. Juni 2012 19. årgang

Korintherbrevet 75. Drejeskiven til togkarusellen. Lokalblad for Korinth & Ø. Hæsinge. Juni 2012 19. årgang Korintherbrevet 75 Juni 2012 19. årgang Drejeskiven til togkarusellen Lokalblad for Korinth & Ø. Hæsinge Kære læsere I holder i dette øjeblik verdens med garanti ældste lokalblad i hånden. Det første udkom

Læs mere

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for LEJRE LIVET for 18 bud på Lejre LEJRE LIVET for Interviews produceret i fra august 2014 til april 2015 Redaktion og fotografi: Palle Bruselius 18 bud på Lejre Som en del af Lejre Kommunes kampagne LEJ-

Læs mere

Økologiske oplevelser

Økologiske oplevelser Økologiske oplevelser Inspiration til satsning på kulinarisk økologi, fødevarer og landbrug issue, date Resumé Denne rapport præsenterer konceptet bag økologiske oplevelser; hvordan man igennem oplevelser

Læs mere

tre førende folkemusikscener.

tre førende folkemusikscener. 4 NY TØNDER 2 2007 Juleaften i august Succesen bag Tønder Festival kan blandt andet beskrives på denne måde: Hundredvis af entusiastiske musikere, tusindvis af engagerede gæster og 1900 energiske frivillige.

Læs mere

Center for Træning og Udvikling (CTU)

Center for Træning og Udvikling (CTU) Januar Februar Marts Center for Træning og Udvikling (CTU) Noget på Hjertet CTU Ådalen Lederen Skrevet af Henrik Skov Vinteren er over os, med korte dage, lange aftener og nætter. Det kan være temmelig

Læs mere

KirkeNyt. Mygdal Borgerforening. Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole. Bjergby Borger & Grundejerforening. Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening

KirkeNyt. Mygdal Borgerforening. Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole. Bjergby Borger & Grundejerforening. Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening To sogne Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole Bjergby Borger & Grundejerforening Mygdal Borgerforening Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening KirkeNyt Mygdal Kirke Bjergby Kirke Nr. 3-36. årgang 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DIG & BYEN GRATIS DIG & BYEN DGI-BYENS & ØKSNEHALLENS MAGASIN DGI-BYEN.DK DGI-BYEN.DK/OEKSNEHALLEN TIETGENSGADE 65 1704 KØBENHAVN V

DIG & BYEN GRATIS DIG & BYEN DGI-BYENS & ØKSNEHALLENS MAGASIN DGI-BYEN.DK DGI-BYEN.DK/OEKSNEHALLEN TIETGENSGADE 65 1704 KØBENHAVN V DIG & BYEN #17 2009 efterår DIG & BYEN oktober december DGI-BYENS & ØKSNEHALLENS MAGASIN GRATIS DGI-BYEN.DK DGI-BYEN.DK/OEKSNEHALLEN TIETGENSGADE 65 1704 KØBENHAVN V sig nej til mobning Kunst diskuterer

Læs mere

i Ridehuset 17.-19. OKTOBER 2014 MIT AUTENTISKE DANMARK MØD 35 AF LANDETS DYGTIGSTE MADPRODUCENTER MAD-AARHUS.DK STANDPLAN, PROGRAM OG UDSTILLERLISTE

i Ridehuset 17.-19. OKTOBER 2014 MIT AUTENTISKE DANMARK MØD 35 AF LANDETS DYGTIGSTE MADPRODUCENTER MAD-AARHUS.DK STANDPLAN, PROGRAM OG UDSTILLERLISTE MAD i Ridehuset STANDPLAN, PROGRAM OG UDSTILLERLISTE TIP EN 9 ER OG VIND EN KOGEBOG ENDELAVE - EN BÆREDYGTIG Ø MØD MANDEN DER BLEV BIDT AF EN GAL BI TE-KENDER PÅ 10 MINUTTER STOR GUIDE: MORMORS LÆKRESTE

Læs mere