KULTURHAVN august 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KULTURHAVN. 3.-5. august 2012"

Transkript

1 KULTURHAVN august 2012

2

3 Pressemeddelelse Juni 2012 KULTURHAVN større end nogensinde Danmarks største kultur- og havnefestival fortsætter sin eksplosive vækst. I dag præsenteres programmet for den 12. udgave af KULTURHAVN, som finder sted august. I år er hele seks forskellige områder af Københavns Havn inddraget - for første gang med Diesel House på Enghave Brygge og Admiralkaj som integrerede festivalområder. For første gang har KULTURHAVN temainddelt de forskellige geografiske områder. Festivalen kan i år præsentere 111 forskellige aktiviteter og i alt 236 arrangementer. Blandt de mest opsigtsvækkende nyheder kan nævnes kran-ballet, kulturoplevelser ombord på tre smukke gamle skonnerter og den helt nye sport Sport Stacking, hvor man konkurrerer om at bygge pyramider af plastickopper. I år er der særligt fokus på det kreative vækstlag i København. Arkitektstuderende har fået frit lejde til at designe og bygge en række iøjnefaldende informationshuse, som kommer til at pryde årets festivalområder. Og for andet år i træk har en studerende vundet konkurrencen om at designe årets festivalplakat plakaten er designet af Jacob Unna fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.

4 Gratis KULTURHAVN-både forbinder festivalområderne og gør det muligt at komme hurtigt og nemt fra et sted til det næste. Da KULTURHAVN så dagens lys for 12 år siden foregik hele festivalen på ét område. Sidste år var man oppe på fire områder, og i år indtager festivalen hele seks forskellige områder af Københavns Havn. KULTURHAVN er landets største kultur- og havnefestival og vokser i øjeblikket hurtigere end nogensinde. I dag er KULTURHAVN en festival, der både tiltrækker det københavnske foreningsliv og i stigende grad også det kulturelle og kreative vækstlag i hele byen. Og når 2012-festivalen finder sted august bliver det med et fascinerende udbud af aktiviteter inden for kunst, kultur og sport. Med 111 forskellige typer aktiviteter, kan festivalen i år tilbyde en vifte af hele 236 arrangementer til både børn, unge og voksne. Festivalleder Nanna Sørensen fra KULTURHAVN udtaler: - Vi synes det er fantastisk, at vi i år endnu en gang kan udvide med nye festivalområder i havnen. KULTURHAVN startede oprindeligt som en foreningsfestival, men både sidste år og især i år går foreningerne hånd i hånd med hovedstadens kulturelle og kreative vækstlag, og derfor er festivalen for alvor blevet et udstillingsvindue for Københavns mangfoldige tilbud inden for kunst, kultur og idræt. Med de to nye festivalområder i år er vi kommet endnu tættere på vores målsætning om at komme til at inkludere hele Københavns Havn i KULTURHAVN. Temainddelte festivalområder KULTURHAVN har i år valgt at inddele festivalområderne i temaer for at give festivalgæsterne et mere klart overblik over de flere hundrede forskellige tilbud og aktiviteter. På Islands Brygge sætter man fokus på foreningslivet, hvor hele 85 forskellige foreninger vil præsentere aktiviteter inden for alle genrer og vise et bredt udsnit af de mange forskellige type foreninger der findes, bl.a. med nyheder som foreningen 2200 FILM, der giver publikum mulighed for at lave deres eget storyboard til en ny film, Vinterbadsforeningen, hvor man kan komme til at værdsætte et koldt gys i vandet samt Sport Stacking, hvor der konkurreres i at bygge pyramider af plastickopper. I Sydhavnen har festivalen udvidet sine aktiviteter til et langt større område og vil i år brede sig over både Teglholmen, Sluseholmen og Teglværksbassinet. Fokus er på børn og børnefamilier, med alt fra en kran-ballet, en forestilling med en danser og en bobcat, der skildrer mødet mellem

5 menneske og maskine, til cirkustræning, elektronisk flaskepost, fortællevæg, rapworkshop og optimistjollesejlads. Desuden afholdes der i samarbejde med Karens Minde Kulturhus, Sydhavnens Cafébio og Cinema Closer gratis open air filmvisning ved Havnebadet Sluseholmen, hvor man kan tage tæpper og stole med og sidde og hygge sig under åben himmel med filmen Jonathan Livingston Seagull med prisbelønnet musik af Neil Diamond. I Diesel House på Enghave Brygge er der fokus på industrien og den københavnske skibshistorie. Under KULTURHAVN vil B&W-museet Diesel House være åbent og byde festivalgæster indenfor med en udstilling, der vil sætte fokus på Københavns skelsættende betydning indenfor den maritime verden. Museet huser bl.a. verdens største dieselmotor gennem 30 år og fejrer i år 100- året for B&W s første oceangående skib med dieselmotor M/S Selandia. På Kalvebod Brygge er der fokus på vandaktiviteter som Stand Up Paddle (stående surfing med paddel), kajakpolo og vandpolo, og på Admiralkaj, hvor de historiske sejlskibe holder til kan man hoppe om bord på et af de træ smukke gamle skonnerter Halmø, Lilla Dan og Mira, som i samarbejde med De Forenede Sejlskibe for første gang bliver en del af KULTURHAVN. Sjette og sidste område er Refshaleøen, som er med på festivalen for anden gang og som sætter fokus på områdets helt særlige værftshistorie. Under festivalen får værftet stemme og publikum kan genopleve øens fortid med nittedrenge, store madpakker og som Danmarks største arbejdsplads i lyd og billeder, og de hemmelige ture vil tage publikum på opdagelsesrejse til skjulte og gemte dele af øen. Og så rummer Refshaleøens program også en festival i festivalen: Refshalen Festival hylder vækstlaget i dansk musik og præsenterer en fornem række af nye danske bands med et fuldt spækket musikprogram. Arkitektstuderende bygger informationshuse For to år siden indledte KULTURHAVN et samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole, hvor de studerende skulle have mulighed for at bygge innovative, sjove løsninger til festivalen. Første år blev det til festivalens 10-års jubilæumsscene bygget af træpaller, og sidste år byggede de en flydende scene af gamle cykler fisket op fra havnebunden. I år har en række studerende designet og bygget innovative informationstelte, der skal fungere som vartegn for de forskellige festivalområder. Under KULTURHAVN kan festivalgæsterne stemme på deres favorit-infohus inde på Facebook og være med til at kåre det flotteste hus.

6 Designstuderende har skabt årets festivalplakat For at markere festivalens udvikling og fokus på at inddrage og støtte byens kreative talenter har KULTURHAVN for andet år i træk afholdt en åben konkurrence om at designe årets festivalplakat. Interessen for plakatkonkurrencen har været stor, og juryen har i år skullet vælge mellem over 80 forskellige bud. Vinderen af årets plakatkonkurrence og modtageren af kr. i præmie blev den unge studerende Jacob Unna fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole. Plakaten er et portræt af havnen og det liv, KULTURHAVN skaber omkring den. Jacob Unna har fundet inspiration i blandingen af de mange forskellige former for kultur som festivalen repræsenterer. For at indfange det hele i ét billede har han benyttet sig af geometriske former og farverne blå, rød, hvid og gul. Den blå farve symboliserer Københavns Havn. Den røde farve symboliserer byens mangfoldighed og er samtidig et symbol på lidenskab, kærlighed, varme og liv. Og endelig symboliserer den gule cirkel festivalens centrum og fødested på Islands Brygge. Gratis KULTURHAVN-både forbinder festivalområderne KULTURHAVN spreder sig i år over et ganske stort geografisk område. Og for at lette transporten for festivalgæsterne er der i år sørget for tre KULTURHAVN-både som fragter festivalgæsterne til de forskellige områder helt gratis. Og som en særlig service kører der desuden hele lørdagen i festivalweekenden bus fra Højbro Plads til Refshaleøen, som undervejs vil opsamle gæster. Se det komplette program på KULTURHAVN 2012 er blevet til i samarbejde med bl.a. Københavns Kommune, By & Havn, Politiken, Nykredit, Refshaleøens Ejendomsselskab, De Forenede Sejlskibe og en række mindre sponsorer.

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Kulturhavn 2012 Presseomtale Aviser og magasiner nationale Berlingske Havnefestival har vokseværk BT Havnekultur Berlingske Alle mand til vandet Arbejderen Kulturhavn BT I fokus i dag Berlingske Forside: Kulturfestival i Københavns Havn Berlingske Kulturen indtager Københavns Havn Politiken Forside: Spot på Kulturhavn Politiken København Spot på Kulturhavn Arbejderen Dagens foto Politiken Skudt i byen, Kulturhavn, Kalvebod Brygge, Aviser og magasiner regionale Bryggebladet Muren fortæller Bryggebladet Kulturhavn for 12. gang Bryggebladet Bryggen Open i Petanque for 12. gang Bryggebladet Bryggen Open i petanque Århus Stiftstidende Byer bør lære af festivaler Valby Weekend Spar flybilletten nyd København Fyns Amts Avis Når byen bliver et levende experimentarium Dagbladet Når byen er et levende experimentarium Midtjyllands Avis Når byen bliver et rigtigt levende experimentarium Amager Bladet Kulturhavn. Festival med vokseværk til lands, vands og i Frederiksberg Bladet Frederiksberg med i Kulturhavn Valby Bladet Kulturhavn får snart Sydhavn til at syde af liv Lokalavisen Frederiksberg Kultur i havnen Flensborg Avis En by som experimentarium Frederiksberg Bladet Frederiksberg med i Kulturhavn Amager Bladet Kulturlivet bobler i havnen Amager Bladet Musik. Refshalen Festival er klar med spilleplan URBAN KBH Få styr på dine festivaler Valby Weekend Populær havnefestival for hele familien timer Aarhus/Vest Havnefest, chillout og hokus pokus The Copenhagen Post Forside: Culture and canoes collide in the city centre at The Copenhagen Post In/Out forside: Fancy a paddle? The Copenhagen Post Strictly your first port of call this weekend MetroXpress Aarhus/Vest Havnefest gør klar til mennesker MetroXpress København Havnefest gør klar til: mennesker Ørestad Avis Kulturhavn er tilbage Dagbladet Køge Kultur på havnen Frederiksborg Amts Avis København Amager Bladet Kulturhavn 2012 åbnet til vands Amager Bladet Forside: Foreningsmekka. Kulturhavn med mange facetter Østerbro Avis Fodtennis til Kulturhavn

28 Web havebackstage.dk Kulturhavn 2012 udskriver plakatkonkurren bornibyen.dk Festivaler i børnehøjde - Kulturhavn havebackstage.dk Kulturhavn 2012: Større end nogensinde dinby.dk Frederiksberg med i Kulturhavn politiken.dk DR vil sende Aftenshowet fra Islands Brygge videnskab.dk Byer bør lære af festivaler sluseholmen-online.dk Kulturhavn får Sydhavn til at syde af liv dinby.dk Kulturhavn får snart Sydhavn til at syde af liv aok.dk Kulturhavn 2012 (3.-5. august) ibyen.dk Guide: Tag ud på vandet i din by politiken.dk Guide: Tag ud på vandet i din by havebackstage.dk Kulturhavn sætter sejl på fredag fri.dk Havnen giver plads til storbyfolkets livsstil dinby.dk Østerbroforeninger til Kulturhavn aok.dk Få styr på dine festivaler aok.dk Storslået kulturfest i Københavns havne denne weekend ibyen.dk Guide: Kulturhavn byder på våde oplevelser i København bornibyen.dk Kalenderen dinby.dk Kulturhavn 2012 åbnet til vands TV Go Morgen Danmark Københavns Sport Stacking Klub TV2 Lorry Havnefestival i København TV2 Nyhederne kl. 19 Kort nyt TV2 Nyhederne kl. 18 Direkte fra Kulturhavn TV2 Lorry Sejlskibe i Københavns Havn Radio P4 København Nyhederne kl og dagen igennem Radio 24syv Reportage om kranballet P4 København Nyhederne kl og dagen igennem P4 København Søndag i farver

29 Aviser og magasiner

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42 Aviser og magasiner

43

44

45

46

47 Også i:

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81 KULTURHAVN Program 2012

82 Download Kulturhavn App VELKOMMEN TIL KULTURHAVN 2012! For 12. år i træk er Danmarks største kultur- og havnefestival tilbage i Københavns Havn. For tusinder af københavnere er den første weekend i august blevet Kulturhavn-weekend. Denne weekend omdannes havnen til et udstillingsvindue for den mangfoldighed af kunst, kultur og sport, som findes i København. Kulturhavn startede som en foreningsfestival, men er i dag en festival, som også sætter fokus på det kulturelle og kreative vækstlag i København. Det er en festival, som er mere end bare en festival, men også en organisation, som kontinuerligt arbejder på at udvikle aktiviteter i Københavns Havn og gøre den attraktiv både for byens borgere og de mange tusinder turister, som hvert år lægger vejen forbi København. Kulturhavn er stolt over at kunne præsentere et program, der i år er større end nogensinde. Da festivalen kom til verden for 12 år siden, foregik hele festivalen på ét område. I år indtager festivalen hele seks forskellige områder af Københavns Havn og kan denne sommer introducere Enghave Brygge og Admiral Kaj som helt nye festivalområder. Dermed er festivalen kommet et skridt tættere på at inkludere hele Københavns Havn. I årets program er der blevet plads til hele 236 arrangementer for både børn, unge og voksne. Der er blevet plads til populære gengangere, men også helt nye aktiviteter har fundet vej til årets program. Vi glæder os til at møde og inspirere alle jer festivalgæster til vands, til lands og over alt i og omkring hovedstadens fantastiske havn i løbet af weekenden. Hop ombord og gå på opdagelse i et hav af aktiviteter. God fornøjelse!

83 FESTIVALOMRÅDER REFSHALEØEN Refshaleøen huser det gamle B&W værft, og på festivalen sættes der fokus på områdets helt særlige værftshistorie - lyd, billeder og hemmelige ture tager publikum på opdagelsesrejse i øens fortid og introducerer værftets nye kreative beboere. ADMIRAL KAJ Admiral Kaj er Kulturhavns nye område, hvor de historiske sejlskibe Halmø, Lilla Dan og Mira holder til. Kulturhavn sætter fokus på det maritime og giver vore gæster mulighed for at hoppe om bord på de smukke skonnerter og opleve Københavns Havn på en helt ny måde. KALVEBOD BRYGGE Kalvebod Brygge huser en række af Kulturhavns samarbejdspartnere, ISLANDS BRYGGE Marriott Hotel, Fisketorvet Islands Brygge er festivalens hovedområde, hvor og Copenhagen Island Hotel, der sættes fokus på foreningslivet. Hele 85 forskellige som er en del af Kulturhavn foreninger vil præsentere aktiviteter inden for alle genrer programmet. Området - der er vandaktiviteter, dans, streetsport, musik og meget sætter fokus på vandaktiviteter som mere. Kom og prøv de mange aktiviteter og lad dig inspirere til en ny fritidsinteresse. stand up paddle, kajak polo og vandpolo. ENGHAVE BRYGGE Diesel House på Enghave Brygge sætter fokus på industrien og den københavnske skibshistorie. Under Kulturhavn kan man se en af verdens største diselmotorer blive startet og se udstillingen om M/S Selandia skibet der revolutionerede den maritime verden. SYDHAVNEN I år har Kulturhavn udvidet aktiviteterne i Sydhavnen og indtager både Teglholmen, Sluseholmen og Teglværksbassinet. Aktiviteterne har fokus på børn og børnefamilier med f.eks. cirkusworkshop, optimistjollesejlads, kranballet og historiefortælling under vand i Sluseholmens nye havnebad.

84 PRAKTISK INFORMATION Kulturhavn åbningstider 2012 Fredag d. 3. august Lørdag d. 4. august Søndag d. 5 august Deltagelse på Kulturhavn Al deltagelse på Kulturhavn foregår på eget ansvar. Henstillinger fra de ansvarlige afviklere skal altid følges. Børn skal holdes under forældrenes opsyn, når de deltager i aktiviteterne. For at deltage i vandaktiviteterne skal du være over 12 år og kunne svømme 200 meter. som pejlemærker på de forskellige festivalområder. I Infohusene kan du møde Kulturhavnpersonale og få information om festivalen. Årets festivalplakat For at markere festivalens ønske om at inddrage og sætte fokus byens kreative talenter, afholdt Kulturhavn en åben konkurrence om at designe årets festivalplakat. Vinderen blev i år Jacob Unna, der studerer kreativ kommunikation ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Plakaten er et portræt af havnen og det liv, Kulturhavn skaber omkring den. Det er gratis at deltage i alle aktiviteter! Transport til alle festivalområderne Gratis Kulturhavnbåde sejler vores gæster til de 6 forskellige områder. I forbindelse med musikfestivalen Refshalen kører der lørdag d. 4. august bus fra Højbro Plads til Refshaleøen. Kulturhavn garanterer ikke for plads til alle, da der er begrænset kapacitet på både og busser. KULTURHAVN august 2012 De Forenede Sejlskibe Admiral Kaj ved Kvæsthusbroen er hjemsted for De Forenede Sejlskibe. På dette nye festivalområde kan Kulturhavn i år tilbyde sit publikum nogle helt eventyrlige sejloplevelser med de tre smukke skonnerter, Halmø, Mira og Lilla Dan. Hop ombord på de historiske sejlskibe og oplev Københavns Havn på en helt ny måde! Infohuse Årets Infohuse er skabt i et samarbejde mellem Kulturhavn og Kunstakademiets Arkitektskole. En gruppe studerende har som en del af uddannelsen tegnet og bygget innovative informationshuse, der skal fungere

85 BÅD 1 GRATIS BÅDTRANSPORT Under hele festivalen kan du hoppe ombord i en Kulturhavnbåd og opleve de mange forskellige områder på festivalen. REFSHALEØEN Rute: Islands Brygge-Refshaleøen Admiral Kaj Islands Brygge. Afgang fra Islands Brygge Fredag Lørdag Søndag Der garanteres ikke plads i bådene Stop og afgangstider Islands Brygge (v. Langebro) 30 Refshaleøen 00 Admiral Kaj 10 BÅD 2 KALVEBOD BRYGGE ENGHAVE BRYGGE ADMIRAL KAJ ISLANDS BRYGGE Rute: Islands Brygge Enghave Brygge Sydhavnen Islands Brygge SYDHAVNEN Afgang fra Islands Brygge Fredag Lørdag Søndag Der garanteres ikke plads i bådene Stop og afgangstider Islands Brygge (v. træbroen) 00 Enghave Brygge 20 Sydhavnen 35 Kgs. Enghave Lokalhist. Forening står for guidede ture lør. og søn. kl. 12, 14, 16 og 18. BÅD 3 Rute: Havnegade Kalvebod Brygge Islands Brygge Fisketorvet Havnegade Afgang fra Islands Brygge Stop og afgangstider Fredag Havnegade v/ Custom House 00 Lørdag Kalvebod Brygge v/marriott 15 Søndag Islands Brygge (v. træbroen) 20 Der garanteres ikke plads i bådene Fisketorvet 40

86 FESTIVALKORT Årets aktiviteter på Kulturhavn afvikles på 21 scener fordelt over 6 områder i Københavns Havn - Islands Brygge, Kalvebod Brygge, Enghave Brygge, Sydhavnen, Refshaleøen og Admiral Kaj. LANGEBRO KALVEBOD BRYGGE ISLANDS BRYGGE DANSESCENEN STREETOMRÅDET HAVNEBADET SOLBADNINGSPLÆNEN BØRNEKULTUR BEVÆGELSESPLÆNEN COPENHAGEN MARRIOTT HOTEL BØRNEPLÆNEN KULTURHUSET PINEN MUREN RYTMESCENEN PLÆNEN DEN MARITIME PLÆNE COPENHAGEN ISLAND HOTEL MULTISCENEN FISKETORVET

87 ISLANDS BRYGGE KALVEBOD BRYGGE ENGHAVE BRYGGE SYDHAVNEN SYDHAVNEN ENGHAVE BRYGGE DIESEL HOUSE TEGLHOLMEN TEGLVÆRKS BASSINET SLUSEHOLMENS HAVNEBAD AMAGER MOTORCROSS REFSHALEØEN ADMIRAL KAJ REFSHALEØEN X - DEN HEMMELIGE RUTE VÆRFTSRUTEN KULTURSPOTS ADMIRAL KAJ ADMIRAL HOTEL DE FORENEDE SEJLSKIBE X PARKERING

88 FREDAG D. 3. AUGUST ÅBNING KL Kulturhavn markerer den officielle åbning med de to smukke skonnerter Mira og Halmø som flydende scener i havnen. Kulturborgmester Pia Allerslev holder åbningstalen og sætter dermed de mange aktiviteter i gang. ISLANDS BRYGGE DANSESCENEN Dancetide Få luft under fødderne med skotsk musik, teamwork og tempo, når der inviteres til skotsk fællesdans Tango Urquiza Dans argentinsk tango! Introduktionstimen er en smagsprøve på det at danse tango Oriental Dance n Drums Et festfyrværkeri af varieret orientalsk dans med smukke kjoler akkompagneret af heftige og inciterende live trommerytmer! Tribaldance.dk Moderne dans, flamenco og orientalsk dans er smeltet sammen til American Tribal Style Salseros Salsafest for alle! Salseros arrangerer ekstraordinært deres populære Cosy Salseros Evenings på Kulturhavn. Kom og oplev den fantastiske stemning! STREETOMRÅDET Streetmekka rykker ind på Streetområdet, hvor de får området til at lette med masser af streetaktiviteter. Alt sammen til tonerne af DK s dygtigste DJ s Open court og DJ s Udfordr dine venner i streetbasket, når Streetområdet åbner med open court. Elever fra ScratchMekka, Danmarks første vinyl DJ-skole, sørger for tonerne Danse Workshop Lær de vildeste streetmoves med Flow Dance Academy til lyden af Streetmekkas dygtige DJ s Rap Battle Der bliver kastet med håndtegn og battlet på lyrik og tekster - det bliver med garanti et brag UNG2400 Mød en række rollemodeller fra foreningens Rollemodelprojekt, hvor unge får værktøjer til at fortælle om deres oplevelser igennem en god fortælling. HAVNEBADET Vinterbad Bryggen Prøv et iskoldt spil kryds & bolle under vand, udfordr dig selv i russisk vand-roulette kl eller hør om de nye planer for Havnebadet. Havnebadet har åbent som normalt, så tag badebukserne med på Kulturhavn og få en dukkert i Københavns rene vand. BØRNEKULTUR Børnekulturhusene i Kbh Under temaet Børn Bygger By bliver der masser af aktiviteter for børn. Dans, musik, sminkeværksted og byggeworkshops er blot nogle af de ting, der kan deltages i. BEVÆGELSESPLÆNEN DanceArt-Performance Network Joy of Life det er kodeordene, når der skal danses til brasilianske rytmer. Musikken, rytmerne og bevægelser vil vække alle dine sanser Biyunforeningen i Danmark Qigong er en meditativ bevægelsesform som ved hjælp af livskraften, qi, styrker og afbalancerer kroppen, og harmoniserer følelserne Friskis & Svettis Kom og træn med idrætsforeningen Friskis & Svettis, der tilbyder glad, enkel og god motion for ALLE - unge og gamle, trænede og utrænede Shinryokudan Prøv en grundlæggende træning af shinkyokushin-karate på egen krop - instruktører viser de bedste tricks! Shin Shin Aikido Dojo Opvisning i kampsporten aikido, samt mulighed for selv at prøve de spektakulære kast! Interplace. En sammenslutning af europæiske kunstnere skaber via dans, musik og audiovisuelle effekter et levende og overraskende show.

89 BØRNEPLÆNEN Fremtidens Helte Tigertræning for familier - Børneyoga, familieakrobatik, kamplege og andre bevægelseslege for 3-6 årige børn Trampeland Billedkunst, skrot op (få kunst ud af skrald) og børneyoga er nogle af de ting, du kan prøve, når Trampeland laver aktiviteter for børn. KULTURHUSET Baggårds Big Band Sving hofterne og find smilet frem til swingmusik med rod i bandets fælles arvegods fra 1950erne og op Det Hvide Snit Teatergruppen spiller improviseret teater - gruppen er kendt for syrede forestillinger med højt latterniveau Sing in Body Koncerten består af en bred vifte af numre med alt fra jazz henover rock og pop Anders Lødrup Anders Lødrup er en singer-songwriter med sange om det vanvittige almindelige liv i takt til musikken Arthur D2. Arthur D2 kræser for øregangene ved at bevæge sig omkring detaljerne i den bløde rock Wonderland Washouts Bandet betegner sin musikalske profil som rockende popstøj og er blandt andet inspireret af The Cure. PINEN Ungdommens Røde Kors Ta din ven med til Kulturhavn og sæt dig til rette i sækkestolene i Ungdommens Røde Kors lounge. DJ en serverer tonerne. MUREN Københavns Sport Stacking Klub Kom og oplev en ny sport, der læres på kort tid - vi stabler positive pyramider af kopper, og alle kan lære det på få minutter Islands Brygges Lokalhist. Forening Udstilling om Islands Brygge gennem tiderne og film om historien. Bestyrelsen besvarer spørgsmål om Islands Brygges historie Amager Motocross Klub Se fede film, maskinerne og hør hvordan du kommer i gang med motocross - prøv vores bane i Sydhavnen. RYTMESCENEN Trommeorkestret Slagkraft Spiller rytmer fra mange forskellige verdensdele og skaber en rytmisk festoplevelse for alle Akwaaba Ensembles Vestafrikansk dans og musik - oplev energien og rytmerne, når Akwaaba spiller op til dans A Banda A Banda fejrer 30 års jubilæum med en farverig fest, hvor brasiliansk sambamusik og dans er i centrum. PLÆNEN Københavns Frisbee Klub, Lær at kaste en scooper, en upside, et flick eller et huck - du vil ikke fortryde, for vi sørger for, at det er Ultimate! Copenhagen GAA Prøv kombinationen mellem volleyslag, fodboldspark, håndboldteknik og rugbymål! Spillet kan spilles af alle! DEN MARITIME PLÆNE Dykkerklubben Goplerne Træk vejret under vand, se hvad der rører sig på bunden og hør mere om dykning i de nordiske farvande - er du certificeret dykker, kan du hoppe i havnen Sportsdykkerklubben Polyfemos Undervandsrugby - en sport for alle raske piger og drenge. Kom og prøv et anderledes og spændende spil under vand - husk badetøj! MULTISCENEN SalsaParadis.dk Smag på salsaen og de cubanske rytmer! Dansen er sanselig, glædesfuld og livsbekræftende. Kom og vær med i vores workshop Amager Linedancers Amager Linedance underviser i linedance - der kræves to ting, godt humør og at man kan tælle til Body Cares Oplev moderne orientalsk dans og meget mere, når foreningen viser et udsnit af deres repertoire Brønshøj Folkedanserforening Oplev dansen, som den blev danset i borgerskabet i København, under kyndig og humoristisk instruktion.

90 Orientalsk DanseUnion Farverigt show, hvor både mavedans og moderne fusion er repræsenteret - der er garanti for rystelser! KALVEBOD BRYGGE MARRIOTT HOTEL Friday Night Skate Rulleskøjteløb gennem Københavns gader - sjov måde at opleve København på. Gratis og ingen tilmelding. ENGHAVE BRYGGE DIESEL HOUSE Diesel House Gå på opdagelse i den fascinerende historie om dieselmotoren. Hop på Kulturhavnbåden og se en af verdens største motorer og udstillingen om M/S Selandia - skibet der revolutionerede den maritime verden Bech Balletten Balletten flytter ind i den store maskinhal, når Bech Balletten opfører eventyret Den Grimme Ælling. SYDHAVNEN TEGLHOLMEN & Børnekulturstedet Karens Minde Poetisk og absurd skildring af mødet mellem moderne dans og den maskinelle verden i form af en kranballet. Kl og efter showet workshop for børn AFUK Cirkusskolen i København laver akrobatik med kolbøtter, håndstand og rolabola, jonglerer og balancerer, så mød op, hvis du er til cirkus og er i alderen 4-12 år Kgs. Enghave Lokalhistorisk Forening Se billeder og hør historier om det gamle Sydhavn - H.C. Ørstedværket, B&W-Teglholmen og meget mere. Filmen Sydhavnen fra 1880 til i dag vises kl Illutron Kan det flyde eller synke og hvad er der på bunden af havet? Gå på opdagelse på Illutrons gamle skib KPH & Rapolitics KPH præsenterer Rapolitics, hvor rap coaches vil lære dig om rap, lyrik og tekstskrivning. Er du klar på det, så er der mulighed for at optræde med din egen raptekst foran Kulturhavns publikum Amager Motocross Klub Adrenalin, benzin og fart! Lån alt sikkerhedsudstyr. Banen finder du på den anden side af Slusebroen. TEGLVÆRKS BASSINET Fribytterne sø Find din indre søulk frem og prøv en optimistjolle eller en gammeldags træjolle. Vi stiller både til rådighed og hjælper med teknikken. SLUSEHOLMENS HAVNEBAD Historiefortælling Læn dig tilbage i vandet og hør historiefortælinger om vand og svømmehaller fortalt under vand Open Air Film I samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Sydhavnens Café Bio vises filmen Jonathan Livingston Seagull. Filmen kan ses af børn og voksne, så pak et tæppe og få en fantastisk filmoplevelse i det fri. REFSHALEØEN Værftsrute Vi giver det gamle værftsområde stemme, så du i eget tempo kan fordybe dig i historierne om vinterkulde, nittedrenge, store madpakker og det, der engang var Danmarks største arbejdsplads. Kulturspots på Værftsruten Kulturspots giver spændende indblik i øens kreative nutid. ADMIRAL KAJ Kulturhavn tilbyder i år eventyrlige sejloplevelser med De Forenede Sejlskibes tre smukke skonnerter, Halmø, Mira og Lilla Dan. Hop ombord på de historiske sejlskibe og få en helt unik Kulturhavnoplevelse. Kl Afgang Admiral Kaj Kl Afgang Admiral Kaj Tilmelding tilrådes på Aftendans på Admiral Kaj ved Admiral Hotel Kl Ministry of Balboa Kom ned på Admiral Kaj og få en sjov aften med Swingdans. Dygtige instruktører viser dig, hvordan det skal gøres og bagefter får du rig mulighed for at prøve trinene selv i de smukke omgivelser.

91 DET GAMLE B&W VÆRFT VÆKKES TIL LIVE Tag på en unik oplevelsesrejse tilbage i tiden! Kulturhavn vækker Københavns epokegørende maritime og industrielle historie til live. Refshaleøen skjuler de mange steder og glemte historier fra B&W værftet. DieselHouse har de gamle motorer og de historiske objekter fra værftet! Refshaleøen Oplev den ægte værftstemning på Refshaleøen, som bugner af fortællinger om dansk skibsfartshistorie og arbejderkultur. Lyde På Refshaleøen kan du på en interaktiv Værftsrute opleve den ægte værftsstemning og høre røverhistorier fra det, der engang var Danmarks største arbejdsplads. Som hjemsted for skibsværftet Burmeister & Wain, der lukkede i 1996, bugner Refshaleøen af medrivende fortællinger om dansk værftshistorie og arbejderkultur. Historier Refshaleøens glemte steder vækkes til live på en planlagt værftsrute, hvor du får adgang til historierne om øens fortid i tekst, lyd og billeder. Du får et kort over Værftsruten ved ankomsten og møder forskellige oplevelser undervejs i den rækkefølge og det tempo, du har lyst til. Med din smartphone kan du læse mere om stederne direkte på din mobil. Film Diesel House Se de store og små genstande fra det gamle B&W værfts historie på Diesel House! Under Kulturhavn 2012 vil B&W-museet Diesel House på Enghave Brygge sætte fokus på Københavns revolutionerende betydning inden for skibsfart og dieselteknologi. Du kan opleve brølet fra verdens største dieselmotor, gå på opdagelse i udstillingen om B&W og være med til at fejre 100-året for B&W s første oceangående skib med dieselmotor M/S Selandia. Stemmer Oplev den Interaktive Værftsrute

92 LØRDAG D. 4. AUGUST ISLANDS BRYGGE DANSESCENEN Swingin Hepcats Prøv kræfter med swingdans, som man dansede i 20erne, 30erne og 40erne KIFU Udviklingshæmmede laver danseopvisning og inviterer til fællesdans Al-Djimal Al-Saida - De Glade Kameler Orientalsk dans opført af foreningens solodansere og dansetrup - vær med i workshop og lær trinene Casa Latinoamericana Latinamerikanske danse er på programmet, så mød op og prøv kræfter med zumba og folkloredans - det bliver med garanti festligt SwingShoes Inspirerende masterclass for øvede Lindy Hoppere - den livsglade swingdans fra 1930 erne og 40 erne Orientalsk DanseUnion Oplev et farverigt show, hvor både traditionel mavedans og moderne fusion er repræsenteret Ydercirklen Noncountry, linedance og zumba er ingredienserne, når Ydercirklen inviterer til show og workshop på Dansescenen Cph Dance CphDance byder op til salsa, bachata, rumba, dancehall, reggaeton, girly hip hop og poledance Global Kidz Oplev dans fra alverdens lande - et sprudlende show med børn og unge i alle aldre afsluttende med en danseworkshop for publikum SalsaParadis.dk Kan du danse salsa? Oplev energien i salsa, når Salsa Paradis viser dig hvordan salsa skal danses og inviterer til åben workshop. STREETOMRÅDET Kbh Fodtennis- og Idrætsforening Ny idræt i København under stor udvikling. Tæv dine venner eller udfordr det danske fodtennislandshold. Streetmekka rykker ind på Streetområdet, hvor de får området til at lette med masser af streetaktiviteter. Alt sammen til tonerne af DK s dygtigste DJ s Double Dutch Det handler om timing og koordinering, når der sjippes i Streetområdet. Double Dutch er sjipning med to reb Hip Hop Dans Tag hiphop dansen til et højere niveau med Streetmekka og Flow Dance Academy - dygtige instruktører lærer dig de vildeste tricks Street Fit Få trænet overkroppen med en hård og intensiv urban workout - Streetmekka søger for, at du får pulsen op Hip Hop Dans Tag hiphop dansen til et højere niveau med Streetmekka og Flow Dance Academy - dygtige instruktører lærer dig de vildeste tricks Smoke Break Dance Battle Der er lagt op til et brag af et show, når Streetområdet lukker med et brag af et battle i break dance! HAVNEBADET Vinterbad Bryggen Prøv et iskoldt spil kryds & bolle under vand, udfordr dig selv i russisk vand-roulette kl og eller hør om de nye planer for Havnebadet. Havnebadet har åbent som normalt, så tag badebukserne med på Kulturhavn og få en dukkert i Københavns rene vand. BØRNEKULTUR Red Barnet Ungdom Spil tennis med en af dine venner, blæs kæmpe sæbebobler eller fisk en rettighed i vores andedam Film Kig forbi til filmhygge med 2200FILM hvor vi quizzer, tegner, skriver storyboards og leger med film Børnekulturhusene i Kbh Under temaet Børn Bygger By bliver der masser af aktiviteter for børn. Dans, musik, sminkeværksted og bygge workshops er blot nogle af de ting, der kan deltages i på Kulturhavn. BEVÆGELSESPLÆNEN Karate Klub Kokusai SougoBudo Renmei Kom og deltag i en åben træningsworkshop - alle kan deltage. Der vil være både Genseiryu og Genkidokai karate for alle aldersgrupper Sporvejenes Idrætsforening Seniorgymnastik og dans. Alle kan deltage uanset alder - man bliver i godt humør af den gode musik.

93 Biyunforeningen i Danmark Qigong er en meditativ bevægelsesform, som ved hjælp af livskraften, qi, styrker og afbalancerer kroppen og harmoniserer følelserne Copenhagen Budo Academy Tempofyldt opvisning af shotokan karate fra begynder til eliteniveau præsenteret af klubbens børnehold og instruktører Divas Cheerleaders Oplev vores EM-hold og prøv efterfølgende at være Cheerleader med spring, dans, kast, løft og pyramider Judoklubben MITANI Judoklubben MITANI laver judoopvisning, og bagefter kan alle interesserede børn og voksne prøve judokast på klubbens medlemmer DanceArt-Performance Network Joy of Life det er kodeordene, når der skal danses til brasilianske rytmer. Musikken, rytmerne og bevægelser vil vække alle dine sanser Biyunforeningen i Danmark Qigong er en meditativ bevægelsesform, som ved hjælp af livskraften, qi, styrker og afbalancerer kroppen og harmoniserer følelserne Taoistisk Tai Chi Forening Danmark Oplev de elegante og harmoniske tai chi bevægelser Capoeira Senzala Amager Brasiliansk kampkunst for børn og voksne. Mulighed for at kombinere spark, musik, akrobatik og kamp i ét Natha Yoga Yogaen skaber atmosfære af skønhed, glædesrus og hjerterum, der bringer deltagerne tættere sammen. BØRNEPLÆNEN Dansk Kinesisk Kultur Forening Oplev den kinesiske kultur på mange forskellige måder - du kan lave papirklip, se en kongfu opvisning eller prøve den traditionelle kinesiske løvedans Trampeland Billedkunst, skrot op (få kunst ud af skrald) og børneyoga er nogle af de ting, du kan prøve, når Trampeland laver aktiviteter for børn Fremtidens Helte Tigertræning for familier - Børneyoga, familieakrobatik, kamplege og andre bevægelseslege for 3-6 årige børn og deres forældre Familieidræt Kom og prøv nogle sjove aktiviteter for hele familien CphDance MGP/MTV/HIP HOP og break dance og meget mere. Der vil både være shows og undervisning, når vi er på programmet, og alle kan deltage. KULTURHUSET Natha Yoga Tantra handler i alt sin enkelthed om at omfavne livet og vække vores hjertes inderste til live bliv klogere på at forstå dig selv og livets mysterium ARTstudio ART-n-ME Kom, bliv inspireret og slip din indre kunstner fri. Alle, børn og voksne er velkomne til at tegne/male og skabe fælles collage Fantasi By Esperantoforeningen for Danmark EspoDespo er en musikgruppe, som præsenterer egne rytmer, ofte dansable og iørefaldende melodier, originalt forfattet på esperanto C.F. Mortensen C.F.Mortensen spiller musik med inspiration fra 60 erne og 70 erne. Fra blid folk til flosset rock, fra skoven til den store, kolde by Raven Song Musikken repræsenterer det selvkonstruerede miljø med følelsesmæssig overbevisende vokal og sange Juno Bell Juno Bell består af 3 hårdt rockende gutter fra København, som alle er tro fakkelbærere for den akustiske guitar og forelsket i amerikansk rockmusik The Saloonmen Bandet The Saloonmen leverer på en gang hæsblæsende, klagende og følsomt americana, med elementer af bluegrass, country og western. PINEN Ungdommens Røde Kors Ta din ven med til Kulturhavn og sæt dig til rette i sækkestolene i Ungdommens Røde Kors lounge. DJ en serverer tonerne Danske Freestyle Cyklister Hør om cykeldiscipliner som Flatland & Freestyle BMX, Cykel-Polo, DirtJump og Downhill mountain bike og om, hvordan du kan komme i gang.

94 MUREN Københavns Sport Stacking Klub Oplev en ny sport, der læres på kort tid - vi stabler positive pyramider og alle kan lære det på få minutter Copenhagen Parkour Parkour går ud på at bevæge sig frit og flydende over forhindringer og gennem byrummet FDC+ Inspireret af Brasilien og Copacabana afholder vi en fodvolleyturnering. Alle fra 15 år og opefter kan deltage Bryggebladet Københavns hyggeligste petanqueturnering. Stil op parvis, find et festligt holdnavn. Tilmeld til petanque@ bryggebladet.dk Amager Motocross Klub Se fede film, se maskinerne og hør mere om, hvordan du kommer i gang med motocross - har du mod på mere, så prøv vores bane i Sydhavnen Islands Brygges Lokalhistoriske Forening Udstilling og film om Bryggens historie. Bestyrelsen vil besvare spørgsmål om Islands Brygges historie. RYTMESCENEN KAS Havnens Sangforening af 1892 Hør et af de ældste arbejdersangkor synge Kulturhavn op. Koret fylder 120 år, hvilket gør det til et af de ældste Trommegruppen Djembuka Jam Open drumming med Djembuka Jam - medbring dit eget instrument (købt eller hjemmelavet). Børn er velkomne i følge med voksen Bech Balletten Balletten indtager Kulturhavn, når Bech Balletten opfører Den Grimme Ælling på Rytmescenen Trommeorkestret Slagkraft Spiller rytmer fra mange forskellige verdensdele og skaber en rytmisk festoplevelse for alle Akwaaba Ensembles Vestafrikansk dans og musik - oplev energien og rytmerne, når Akwaaba spiller op til dans. PLÆNEN Fægteklubben Trekanten Intens spænding, fysisk udfordring og underholdende modstand. Moderne sportsfægtning indeholder det hele og mere til. Kom selv og oplev det Copenhagen Hucks Lær de mest blærede, vilde og seje måder at kaste en frisbee på og deltag i frisbee-præcisions-konkurrence eller Goal-timate Københavns Frisbee Klub Lær at kaste en scooper, en upside, et flick eller et huck - vi sørger for, at det er Ultimate! Københavns Multietniske Netværk Oplev show kamp og prøv at spille cricket - foreningen instruerer i regler og lærer dig de rigtige tricks Copenhagen GAA Prøv den perfekte kombination mellem volleyslag, fodboldspark, håndboldteknik og rugbymål! Spillet kan spilles af alle! DEN MARITIME PLÆNE Amager Ro- og Kajakklub Prøv en begynderpolokajak med instruktion fra dygtige instruktører. Minimum alder er 12 år Roforeningen KVIK Ro i en 4 åres robåd med styrmand eller prøv kræfter med en 500 m roning på land i et roergometer - er du den hurtigste på Kulturhavn? Københavns Sportsdykkerklub Københavns Sportsdykkerklub vil med billeder og video fortælle om dykning i Danmarks farvande - du kan også få et dyk i bassinet Marine Hjemmeværnet FLT 369 Holmen Marinehjemmeværnets Flotille 369 Holmen er repræsenteret ved MHV 907. Der vil være åbent skib samt spændende redningsøvelser Dykkerklubben Goplerne Træk vejret under vand, se hvad der rører sig på bunden af havet og hør mere om dykning i de nordiske farvande - er du certificeret dykker, kan du hoppe i havnen Sportsdykkerklubben Polyfemos Undervandsrugby - en sport for alle raske piger og drenge. Kom og prøv et anderledes og spændende spil under vand - husk badetøj! MULTISCENEN Flamenco Foreningen El Duende Foreningen underholder med dansere, sangere og guitarister. Kom og lad dig forføre til sydens sol, varme og smægtende flamencorytmer!

95 Global Kidz Oplev dans fra alverdens lande - et sprudlende show med børn og unge i alle aldre. Vi afslutter med en danseworkshop for publikum Comparsa -et kucheza fællesskab Oplev traditionel musik, sang og dans fra det vestafrikanske land Guinea Centro de cultura Brasil Dinamarca Prøv kræfter med kampkunsten capoeira. Grupo Capoeira Malungos viser de sprødeste tricks Tango Urquiza Dans argentinsk tango! Introduktionstimen er en smagsprøve på tango og alle kan være med Raices Latinas Musik er liv og danse er at leve - oplev musikalske rytmer, traditionelle danse og smukke dragter fra forskellige regioner i Latinamerika Tribaldance.dk Oplev en ny gruppedans, hvor moderne dans, flamenco og orientalsk dans er smeltet sammen til American Tribal Style - danseworkshop og tribal jam Oriental Dance n Drums Et festfyrværkeri af varieret orientalsk dans med smukke kjoler akkompagneret af heftige og inciterende live trommerytmer! Colombia Viva Colombiansk stemning på Multiscenen - Colombia Viva viser nye og gamle folkloredanse og byder op til dans. KALVEBOD BRYGGE MARRIOTT HOTEL Amager Linedancers Traditionen tro er der show og undervisning på Marriott Hotel i linedance - der kræves to ting, godt humør og at man kan tælle til 8. FISKETORVET SNIK/HERMES Spil rigtig vandpolo eller leg med bolde i Københavns Havnebassin åben workshop for alle Supnordic Stand Up Paddle Mærk surfstemningen i Københavns Havn - prøv den nyeste trend indenfor vandaktivitet, Stand Up Paddle Rap om Kap Køb en and og se, om den slår alle de andre i det store andeløb i kanalen ved Fisketorvet. Overskuddet går til Scleroseforeningen. COPENHAGEN ISLAND HOTEL Københavns Kajakpolo Klub Kan du lave en grønlændervending eller vinde over dine venner i kajakpolo? ENGHAVE BRYGGE DIESEL HOUSE Diesel House Gå på på opdagelse i den fascinerende historie om dieselmotoren. Hop på Kulturhavnbåden til Diesel House og se en af verdens største motorer blive startet og se udstillingen om M/S Selandia - skibet der revolutionerede den maritime verden. SYDHAVNEN TEGLHOLMEN Børnekulturstedet Karens Minde Bidrag til fortællingen om Sydhavnen ved at plotte dit yndlingssted ind på en fysisk opstillet fortællevæg, der viser et kort over Sydhavnen - bliv inspireret og gå på opdagelse i Sydhavnen Kgs Enghave Lokalhistorisk Forening Se billeder og hør historier om det gamle Sydhavn - H.C. Ørstedværket, B&W-Teglholmen og meget mere. Filmen Sydhavnen fra 1880 til i dag vises kl Illutron Kan det flyde eller synke og hvad er der på bunden af havet? Gå på opdagelse på Illutrons gamle skib og find svarene & Børnekulturstedet Karens Minde Oplev en poetisk og absurd skildring af mødet mellem moderne dans og den maskinelle verden i form af en kranballet. Show er kl og efter showet er der workshop for børn.

96 AFUK Cirkusskolen i København laver akrobatik med kolbøtter, håndstand og rolabola, jonglerer og balancerer, så mød op, hvis du er til cirkus og er i alderen 4-12 år Rapolitics KPH præsenterer Rapolitics, hvor rap coaches vil lære dig om rap, lyrik og tekstskrivning. Er du klar på det, så er der mulighed for at optræde med din egen raptekst foran Kulturhavns publikum Amager Motocross Klub Er du til adrenalin, benzin og fart, så er dette sikkert noget for dig! Du kan låne nødvendigt sikkerhedsudstyr. Banen finder du på den anden side af Slusebroen. TEGLVÆRKS BASSINET Fribytterne Sø Find din indre søulk frem og prøv en optimistjolle eller en gammeldags træjolle. Vi stiller både til rådighed og hjælper med teknikken Jyllinge Sejlklub, Surf afd. Kast dig ud i den nyeste trends indenfor vandaktivitet prøv Stand Up Paddle. Hop i badebukserne og se, om du kan holde balancen. SLUSEHOLMENS HAVNEBAD Rescue camp Bliv kystlivredder for en dag! På Rescue Camp arbejdes der med førstehjælp og øvelser på land såvel som i vand. Rescue Camp er for børn i alderen Historiefortælling Læn dig tilbage i vandet og hør historiefortællinger om vand og svømmehaller fortalt under vand. REFSHALEØEN & Hemmelige ture Tag med på en hemmelig tur, hvor vi besøger skjulte og gemte dele af øen - vi leder efter spor af det gamle liv på skibsværftet og historier om det nye liv. Kunstner Annette Skov sørger for en uforglemmelig oplevelse, så gå med, hvis du har lyst til to timers opdagelsesrejse på Refshaleøen. Husk gode sko! Tilmelding nødvendig på Kulturspots på Værftsruten Kulturspots giver et spændende indblik i øens kreative nutid Refshalen Musikfestival Refshalen Musikfestival hylder og sætter fokus på vækstlaget i dansk musik og vil vise, hvad der rører sig i de københavnske øvelokaleforeninger. Der er livemusik fra to scener hele dagen. Program: Acorn Falling The Die Kúra The Wonderland Washouts The Setting Son Hell is in Hello Obliq (SE) Ticktock Lovespeed Belle Ville Barricade Taras Battle Freja Loeb ADMIRAL KAJ Kulturhavn tilbyder i år eventyrlige sejloplevelser med De Forenede Sejlskibes tre smukke skonnerter, Halmø, Mira og Lilla Dan. Hop ombord på de historiske sejlskibe og få en helt unik Kulturhavnoplevelse. Kl Afgang Admiral Kaj Tilmelding tilrådes på Aftendans på Admiral Kaj ved Admiral Hotel kl SalsaParadis Kom ned på Admiral Kaj og få en sjov aften med salsa. Dygtige instruktører viser dig, hvordan det skal gøres, og fører dig sikkert igennem. Der er garanti for godt humør og underholdning i de smukke omgivelser ved Admiral Hotel Værftsrute Vi giver det gamle værftsområde stemme, så du i eget tempo kan fordybe dig i historierne om vinterkulde, nittedrenge, store madpakker og det, der engang var Danmarks største arbejdsplads.

97 EVENTYRLIG SEJLADS MED DE FORENEDE SEJLSKIBE Tilmelding tilrådes Hop ombord på de tre smukke skonnerter, Halmø, Mira og Lilla Dan og få en unik Kulturhavnoplevelse, når de lægger fra kaj ved Kulturhavns nye festivalområde, Admiral Kaj. Sejl igennem Københavns Havn og oplev den, som du aldrig har oplevet den før, når broerne åbner sig for dig og lader dig passere ind i hjertet af Københavns Havn. Der er et begrænset antal pladser på skibene. Tilmelding tilrådes på Mødetid en halv time inden afgang ved Admiral Kaj. Sejlplan for afgang Admiral Kaj Fredag Kl. 19 og 21 Lørdag Kl. 20 Søndag Kl. 12, 15 og 18 Tilmelding på

98 SØNDAG D. 5. AUGUST ISLANDS BRYGGE DANSESCENEN Dancetide Skotsk musik, teamwork og tempo. Alle kan være med, når de skotske dansere inviterer til fællesdans Joy of Creation Fusion Dance Studio Danseshow med Fusion Dance Studio - det bliver et festligt, sprudlende og tempofyldt show Ministry of Balboa Balboa er en stilfuld og energifyldt swingdans fra 20- og 30ernes Californien, der kan danses i alle tempi Bech Balletten Vi flytter balletten ud i det fri, når Bech Balletten opfører eventyret om den grimme ælling Body Cares Oplev moderne orientalsk dans og meget mere, når foreningen vil vise et udsnit af deres repertoire Flamenco Foreningen El Duende Foreningen underholder med dansere, sangere og guitarister. Kom og lad dig forføre til sydens sol, varme og smægtende flamencorytmer! Colombia Viva Colombiansk stemning på Dansescenen - Colombia Viva viser folkloredanse og inviterer op til dans. STREETOMRÅDET Streetmekka rykker ind på Streetområdet, hvor de får området til at lette med masser af streetaktiviteter. Alt sammen til tonerne af DK s dygtigste DJ s Double Dutch Det handler om timing og koordinering, når der sjippes i Streetområdet. Double Dutch er sjipning med to reb Hiphop Dans Tag hiphop dansen til et højere niveau med Streetmekka, når dygtige instruktører lærer dig tricks Street Fit Urban workout uden fancy maskiner, hvor du træner med sjippetorv, gelændre, trapper, bildæk etc Sweet Sixteen Streetbasket turnering, hvor der spilles 2 mod 2 på basketbanen det bliver et brag af en turnering med basket på højt plan. Tilmelding on-site. HAVNEBADET Vinterbad Bryggen Prøv et iskoldt spil kryds & bolle under vand, udfordr dig selv i russisk vand-roulette kl og eller hør om de nye planer for Havnebadet. Havnebadet har åbent som normalt, så tag badebukserne med på Kulturhavn og få en dukkert i Københavns rene vand. BØRNEKULTUR Børnekulturhusene i Kbh Under temaet Børn Bygger By bliver der masser af aktiviteter for børn. Dans, musik, sminkeværksted og byggeworkshops er blot nogle af de ting der kan deltages i på Kulturhavn. BEVÆGELSESPLÆNEN Judoklubben Mitani Judoklubben Mitani laver judoopvisning og alle interesserede kan prøve judokast på klubbens medlemmer Taoistisk Tai Chi Forening Danmark Workshop med elegante og harmoniske tai chi bevægelser Karate Klub Kokusai SougoBudo Renmei Åben træningsworkshop - alle kan deltage. Der vil være Genseiryu og Genkidokai karate for alle aldersgrupper Sporvejenes Idræts Forening Seniorgymnastik og dans. Alle kan deltage uanset alder - man bliver i godt humør af den gode musik Biyunforeningen i Danmark Qigong er en meditativ bevægelsesform, som ved hjælp af livskraften, qi, styrker og afbalancerer kroppen, og harmoniserer følelserne Interplace En sammenslutning af europæiske kunstnere skaber via dans, musik og audiovisuelle effekter et levende og overraskende show Capoeira Senzala Amager Brasiliansk kampkunst for både børn og voksne. Her har du mulighed for at kombinere spark, musik, akrobatik og kamp i ét Natha Yoga Yogaen skaber en helt særlig atmosfære af skønhed, glædesrus og hjerterum, der vil bringe alle deltagerne tættere sammen.

KULTURHAVN. Program 2012

KULTURHAVN. Program 2012 KULTURHAVN Program 2012 Download Kulturhavn App VELKOMMEN TIL KULTURHAVN 2012! For 12. år i træk er Danmarks største kultur- og havnefestival tilbage i Københavns Havn. For tusinder af københavnere er

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN KORT Kulturhavn er Danmarks største havnefestival med over 200 forskellige kultur- og idrætsoplevelser i Københavns Havn. På bare 12 år

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT KONTAKT For information om booking af lokaler kontakt GAME Streetmekka crewet på: booking@gamedenmark.org GAME STREETMEKKA KØBENHAVN

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Nordic Ink Festival Arena Nord. frederikshavn. danmark. www.arenanord.dk

Nordic Ink Festival Arena Nord. frederikshavn. danmark. www.arenanord.dk fredag 28. - lørdag 29. - søndag 30. oktober 2016 Nordic Ink Festival Arena Nord. frederikshavn. danmark. www.arenanord.dk Vi er nu klar til endnu en udgave af NORDIC INK FESTIVAL sidste weekend i oktober

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål:

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål: Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: - Barnet føler glæde og velvære ved at bruge sin krop. - Barnet udvikler kropsbevidsthed. - Barnet udvikler sin grov- og finmotorik. - Barnet selv klarer af

Læs mere

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik UDKAST den 15. september 2014: Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik Afsæt Et markant kultur- og fritidsliv er med til at gøre en by attraktiv både overfor borgere, der gerne vil bo et sted med mange

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Indskoling Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn 6 Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn Vandkultur I Landets første helårshavnebad er lagt til kaj i Aalborg Havn. Som et af de sidste elementer i byens enorme forvandling af den tidligere

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Posterne på løbet til Agitationskampagnen:

Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Pigerne: de nye piger på besøg Pigespejderne: de gamle piger Eventyrverdenen omkring posterne For at redde pigespejderne og perlerne skal pigerne igennem otte

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE BØRNENES DESIGN- OG TEGNESKOLE PÅ AKADEMIETS SKOLER OGSÅ FOR TEENAGER I KØBENHAVN INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus med sommerskole på Børnenes Design-

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner Tema 1: Barnets personlige udvikling Tema 2: Sociale kompetencer Tema 3: Sprog Tema 4: Krop og bevægelse Tema 5: Natur og naturfænomener Tema 6: Kulturelle udtryksformer og værdier

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Projekttitel: Dansens Dag 2011

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Projekttitel: Dansens Dag 2011 Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Projekttitel: Dansens Dag 2011 Formål At sætte fokus på andre udtryksmuligheder via dans. At vise en bred vifte af dansearter for

Læs mere

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Borgercenter Handicap inviterer forældre til unge mellem 16 og 18 år til et orienteringsmøde om, hvilke forandringer og muligheder der opstår,

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

KULTURHAVN FESTIVAL FYLDER 15 ÅR!

KULTURHAVN FESTIVAL FYLDER 15 ÅR! Pressemeddelelse, juli 2015 KULTURHAVN FESTIVAL FYLDER 15 ÅR! Den 7.-9. august 2015 kan Kulturhavn festivalen fejre 15 års fødselsdag. Det fejres med et program spækket med aktiviteter og kulturelle oplevelser

Læs mere

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE Vi vil anbefale deltagerne på 10-kæmperne at træne tre gange om ugen, hvilket vil sige, at det vil være godt, hvis du træner yderligere én gang om ugen

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

Sommerdans i Fælledparken

Sommerdans i Fælledparken Sommerdans i Fælledparken Københavns Kommune indbyder byens borgere til gratis danseundervisning under åben himmel i Fælledparken. Sommerdans tilbyder begynderundervisning i alverdens dans på fast dansegulv,

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Kultur og Fritid Kerteminde Kommune Indledning Vinterferien nærmer sig og det er igen tid til ferieaktiviteter. Der er masser af aktiviteter for børn og unge,

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

Legekatalog. Bælter. Redskaber: 4 bælter og 2 X 3 ens genstande (3 gule og 3 orange bælter). Hvert bælte er bundet sammen til en bold.

Legekatalog. Bælter. Redskaber: 4 bælter og 2 X 3 ens genstande (3 gule og 3 orange bælter). Hvert bælte er bundet sammen til en bold. Kryds og bolle Redskaber: 4 bælter og 2 X 3 ens genstande (3 gule og 3 orange bælter). Hvert bælte er bundet sammen til en bold. Deltagere: 8+ Tid: 10+ Aldersgruppe: 12+ De 4 bælter lægges ud som en spilleplade

Læs mere

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Forår 2016 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Sidenr. 1. Velkommen i BuQetten GRATIS TILBUD: 2. Håndarbejde:

Læs mere

Læseplan for musik Helsingør Privatskole

Læseplan for musik Helsingør Privatskole Læseplan for musik Helsingør Privatskole Læseplan for musik Musikundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 6. klasse, og er opdelt i 4 forløb. Musikudøvelse: 0. klasse: Eleven

Læs mere

TEMA Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer)

TEMA Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer) EVALUERING AF P.P. 2012. Hedelundsgade Børnehave TEMA Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer) At børnene lærer sig selv at kende og at de på eget initiativ begynder at løse de små

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Mit første. Badmintonstævne

Mit første. Badmintonstævne Mit første Badmintonstævne Indholdfortegnelse Forord... 3 Turneringsform... 3 Hvordan tæller man... 3 Møde til et badmintonstævne... 4 Hvad skal jeg ha med... 4 I løbet af turneringen... 4 At spille en

Læs mere

Institutionsprogram forår 2015

Institutionsprogram forår 2015 Institutionsprogram forår 2015 Kære Daginstitutioner i Ballerup Kommune Velkommen til forårets arrangementstilbud fra Ballerup Børnebibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus. Vi håber, I vil tage

Læs mere

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? DU SÆTTER AFTRYK Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? #OPPORTUNITYISNOWHERE Hvad står der? Opportunity is now here

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland

Hugin og Munin Klubben Midtjylland Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 22 september - december 2011 SILKEBORG KULTURHISTORISKE MUSEUM Hovedgårdsvej 7, DK-8600 Silkeborg Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program

Læs mere

KULTURHAVN FESTIVAL VISER NYE VEJE I HAVNEN!

KULTURHAVN FESTIVAL VISER NYE VEJE I HAVNEN! København, 21. juli 2014 KULTURHAVN FESTIVAL VISER NYE VEJE I HAVNEN! Kulturhavn festival overgår i år sig selv med svimlende 250 gratis, kulturelle oplevelser i de smukke kulisser omkring Københavns Havn.

Læs mere

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO.

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO. Pædagogisk praksis i førskolen Langhøjs SFO. Barnets alsidige og personlige udvikling. - Gode opstarts forløb med nye børn og forældre. så man føler sig velkommen og godt modtaget, når man starter i. -

Læs mere

Valg af fælles onsdagsaktiviteter

Valg af fælles onsdagsaktiviteter Valg af fælles onsdagsaktiviteter Kære forældre. Så er det igen tiden til, at dit barn skal vælge onsdagsaktiviteter for en periode. Perioden er denne gang fra den 1. september til den 17. november 2010.

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL Telt OPGAVER TIL Under åben himmel NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad ved du om Roskilde Festivalen? Skriv stikord til de fire overskrifter i cirklen. Se eksemplet. T I N G P S O N Roskilde

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Din knæskal er gået af led. Når knæskallen går af led, hopper den oftest ud på ydersiden af knæet. Ledkapslen, som knæskallen ligger i, revner, og knæet

Læs mere

Dag Dato Aktivitet Personale. Tor 1. sep Æggerundbold Ki Ca As To. Tir 6. Sep Sang og musik med Jonas To Ki Ja Jo

Dag Dato Aktivitet Personale. Tor 1. sep Æggerundbold Ki Ca As To. Tir 6. Sep Sang og musik med Jonas To Ki Ja Jo Dag Dato Aktivitet Personale Tor 1. sep Æggerundbold Ki Ca As To Tir 6. Sep Sang og musik med Jonas To Ki Ja Jo Tor 8. Sep Eventyraften Ki Ca Ti Tir 13. Sep Hockeyturnering To Ki Ja Jo Tor 15. Sep Tattoo-aften

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Højen børnehave

Barnets alsidige personlige udvikling Højen børnehave Barnets alsidige personlige udvikling Højen børnehave Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Hele året Forløbets varighed 2 trin + en aften Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke, skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Valby Kulturdage Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Undersøgelsen løb fra 16/10-17/11 127 besvarelser Delt på hjemmeside, i nyhedsbrev og på Facebook Hvem har svaret? Aldersspredning

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2016 vil vi gerne

Læs mere

Blå hører om besættelsen

Blå hører om besættelsen Naziparade i lille schlesvigsk by i 1938 - foto medbragt af barn i blå gruppe Blå hører om besættelsen I blå gruppe er børnene altid vilde med at have emne om 2.verdenskrig. Før handlede de historiske

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år Absalonsgade 8, 1658 Kbh. V E-mail: post@vesterbro-ungdomsgaard.dk www.vesterbro-ungdomsgaard.dk Tlf.: 3355 0080 TILMELDINGER MUSIKBUTIKKEN Vesterbro

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Den magiske skat - Kærlighed i hjertet Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Frivillig i LIK - Fællesskabet

Frivillig i LIK - Fællesskabet Frivillig i LIK - Fællesskabet - Langå Idrætsklub Klubben vi mødes i. Vil du også være en del af Frivillig i LIK fællesskabet? Få timers bidrag om året gør en KÆMPE forskel! Vil du også være en del af

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

Årsplan for idræt i 9.kl 2010-2011

Årsplan for idræt i 9.kl 2010-2011 Årsplan for idræt i 9.kl 2010-2011 Målet er: - at alle elver udvikler tillid og lyst til det at bruge kroppen fysisk. - at alle er i bevægelse, fysisk, mentalt og færdighedsmæssigt - Målet er at alle får

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk Egedal Kommunes Ungestrategi 2015 1 2 Forord 138 unge i Egedal har besøgt campingvognen Egedal

Læs mere

Billedpolitik i Dagplejen

Billedpolitik i Dagplejen Billedpolitik i Dagplejen Vejledning i brug af foto og video GOD FORNØJELSE Dagplejen Skanderborg Kommune Denne pjece er henvendt til både ansatte og forældre til børn i Dagplejen. Indledning I Skanderborg

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår FRITIDSKLUBBEN God jul og godt nytår Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest! KÆRE MEDLEM AF FRITIDSKLUBBEN Her får du programmet for november og december måned. Som altid er der både arrangementer/aktiviteter

Læs mere

ADRESSER ENERGICENTER VOLDPARKEN (ECV) KOBBELVÆNGET 65, 2700 BRØNSHØJ HUSUM BIBLIOTEK FREDERIKSSUNDSVEJ 290, 2700 BRØNSHØJ

ADRESSER ENERGICENTER VOLDPARKEN (ECV) KOBBELVÆNGET 65, 2700 BRØNSHØJ HUSUM BIBLIOTEK FREDERIKSSUNDSVEJ 290, 2700 BRØNSHØJ ADRESSER ENERGICENTER VOLDPARKEN (ECV) KOBBELVÆNGET 65, 2700 BRØNSHØJ HUSUM BIBLIOTEK FREDERIKSSUNDSVEJ 290, 2700 BRØNSHØJ HUSUM FOR ALLE VOLDPARKEN 1B, 2700 BRØNSHØJ TINGBJERG SKOLE PGA. OMBYGNING ER

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne.

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Ankomst og afhentning af gymnaster Ankomst fredag Når I ankommer

Læs mere