Mølleåværket A/S Hjortekærbakken Kgs. Lyngby.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mølleåværket A/S Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby."

Transkript

1 Mølleåværket A/S Hjortekærbakken Kgs. Lyngby. Dato: Ref.: METMO J.nr.: P Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand ved forklaringstanke, Mølleåværket, Hjortekærbakken 12. Ansøgning GEO har den 21. april 2016 på vegne af Mølleåværket A/S ansøgt om midlertidig bortledning af grundvand i forbindelse med renovering af forklaringstankene på Mølleåværket, Hjortekærbakken 12, matr.nr. 9am Lundtofte By, Lundtofte. Materiale Følgende materiale har ligget til grund for afgørelsen: VVM anmeldelse af den 27. maj Ansøgning om udførelse af boringer, bortledning og afledning af grundvand i forbindelse med grundvandssænkning på Mølleåværket af 21. april 2016 Afgørelse Lyngby-Taarbæk Kommune meddeler hermed tilladelse til at etablere op til 40 boringer og foretage en midlertidig grundvandssænkning i forbindelse med renovering af forklaringstankene på Mølleåværket, Hjortekærbakken 12, matr. nr. 9am Lundtofte By, Lundtofte. Afgørelsen om midlertidig bortledning af grundvand og etablering af en boring er meddelt jf. 26 stk. 1 og 2 i Lovbekendtgørelse nr af 10. december 2015 om vandforsyning mv. og Bekendtgørelse nr af 28. oktober 2013 om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land. Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgningsmaterialet samt oplysninger i sagen i øvrigt. Tilladelsen meddeles på nedenstående vilkår. Vilkår Boringen 1. Boringernes ejer er Mølleåværket, Hjortekærbakken 12, 2800 Kgs. Lyngby. 2. Pumpeboringer og pejleboringer etableres som på kortbilag 1 på Hjortekærbakken 12, matr. nr. 9am Lundtofte By, Lundtofte. Rådhuset Lyngby Torv Kgs. Lyngby Tlf METMO@ltk.dk miljoplan@ltk.dk Center for Miljø og Plan

2 Side 2/8 3. Boringerne skal udføres som A-boringer og indrettes i overensstemmelse med bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land nr af 28. oktober 2013 (boringsbekendtgørelsen). 4. Borearbejdet skal udføres i henhold til bek. nr af 16. december 2015 om uddannelse af personer der udfører boringer på land (brøndborerbekendtgørelsen), således, at lederen i virksomheden er i besiddelse af et A-bevis, og den udførende brøndborer er i besiddelse af et B-bevis. 5. Lyngby-Taarbæk Kommune skal underrettes om tidspunkt for borearbejde senest 10 dage før arbejdet udføres. Brøndborer skal fremgå. 6. Boringerne skal indberettes til GEUS, jf. reglerne i kapitel 5 i boringsbekendtgørelsen. 7. Boringerne sikres med passende afskærmning, eksempelvis beton ring. 8. Kopi af borejournalen sendes til Lyngby-Taarbæk Kommune, senest 14 dage efter oplysningerne er opnået. 9. Lyngby-Taarbæk Kommune skal orienteres om hvilke boringer der bibeholdes og boringernes formål. 10. Boringer der ikke fremadrettet skal bibeholdes sløjfes efter projektets afslutning. 11. Sløjfningen af boringen skal ske efter bestemmelserne i den til enhver tid gældende boringsbekendtgørelse og dokumentation fremsendes til Lyngby-Taarbæk Kommune. Opstart 12. Der udtages vandprøve fra en af pumpeboringerne i forbindelse med renpumpningen, der analyseres for ph elektrisk ledningsevne, ilt, metaller, BTEXN, total kulbrinter og chlorerede opløsningsmidler, samt suspenderet stof. Prøvetagning og analyse foretages akkrediteret Inden grundvandssænkningen igangsættes fremsendes analyse af råvandet og pejling af grundvandsstanden omkring forklaringstankene til Lyngby-Taarbæk Kommune. 14. Der fremsendes fælles pejleprogram for grundvandssænkningerne på Mølleåværket til Lyngby-Taarbæk Kommune. 15. Der fremsendes analyseprogram for grundvand fra udvalgte pumpeboringer. 16. Analyse- og pejleprogram godkendes af Lyngby-Taarbæk Kommune inden grundvandssænkningen opstartes. Oppumpning og monitering 17. Der bortledes maksimalt m Vandspejlet sænkes lokalt til maksimalt kote 9,5 meter. 1 Bekendtgørelse nr af 29/ om kvalitetskrav til miljømålinger.

3 Side 3/8 19. Der moniteres for vandstand omkring forklaringstankene, jf. pejleprogrammet. 20. Den samlede oppumpning og ydelse måles. 21. Det oppumpede vand analyseres som angivet i analyseprogram. 22. Efter renovering af den første tank fremsendes statusrapport over grundvandssænkningen til Lyngby-Taarbæk Kommune 23. Data afrapporteres en gang om måneden sammen med et kort status notat til Lyngby-Taarbæk Kommune. Tilslutning til Mølleåværket 24. Afledning må ikke påbegyndes før der foreligger tilladelse fra Lyngby- Taarbæk Kommune Generelt 25. Såfremt grundvandssænkningen, i mod forventning, påvirker de omkringliggende områder negativt, skal Lyngby-Taarbæk kommune kontaktes øjeblikkeligt. 26. Tilladelsen kan tilbagekaldes eller ændres uden erstatning, hvis forudsætninger, som lå til grund for afgørelsen viser sig urigtige eller ændres væsentligt. 27. Tilladelsen er gyldig i 2 år fra afgørelsen er meddelt ansøger. Baggrund Mølleåværket har fire forklaringstanke. Af disse er to defekte og står stille, mens to fungerer og er i operation. De to fungerende tanke har ikke kapacitet til at sikre, at en tilstrækkelig mængde primærslam kan fjernes i dette rensetrin. Dette forårsager en øget mængde suspenderet stof i luftningstankene, hvilket i tilfælde af kraftig regn øger risikoen væsentligt for udledning af urenset spildevand i Øresund. Det er derfor nødvendigt, at alle tankene repareres og renoveres. De to defekte tanke repareres i 2016 og de to fungerende i For at kunne reparere tankene er det nødvendigt at tømme dem delvist eller fuldstændigt for vand og slam. Da tankene er relativt dybe (mellem 4 og 8 m under terræn (m u.t.)), og grundvandet formodentlig ligger 3.5 m u.t., er der stor risiko for at tankene løftes op af jorden, hvis de uden videre tømmes. De tomme tanke vil ikke være tunge nok til at modvirke det opadrettede tryk, som det højtstående grundvand skaber. Derfor er det nødvendigt at udføre en midlertidig grundvandssænkning, hvor vandspejlet under forklaringstankene sænkes midlertidigt, førend tankene tømmes, og mens de repareres/renoveres. Der udføres kun grundvandssænkning omkring én tank ad gangen. Arbejdet på hver tank varer ca. 3 måneder og grundvandssænkningen forventes at skulle være aktiv i maksimalt 5 mdr. i forbindelse med dette.

4 Side 4/8 Anlæg til grundvandssænkning Bunden af forklaringstankene er beliggende i kote +5,5 m. Hvis tankene tømmes fuldstændigt, skal grundvandsspejlet under tankene sænkes til ca. kote +7,5 m for at opnå en tilstrækkelig sikkerhed for at tankene ikke løftes. Dette svarer til en sænkning af grundvandspejlet på ca. 2,5 m. Forsyningen har besluttet kun at udføre en delvis tømning af tankene i forbindelse med renoveringen. Hvis der blot ikke er vandtryk på bunden af den del af tanken, som tømmes, er det tilstrækkeligt til at sikre mod opdrift. Derfor vil grundvandsspejlet kun blive sænket ca. 0,5 m til kote +9,5 m omkring tankene. Grundvandssænkningen ønskes opnået med pumpeboringer placeret rundt om hver enkelt tank, så tæt som muligt på centrum af hver tank. Pejleboringer placeret imellem pumpeboringerne rundt om tankene og vandspejlet pejles under grundvandssænkningen. Som udgangspunkt udføres 4 pumpeboringer rundt om hver tank. Derudover udføres 4 pejleboringer, som drejes ca. 45 grader i forhold til placeringen af pumpeboringerne. Placeringen af pumpe og pejleboringer rundt om forklaringstankene er vist i bilag 1. Pumpeboringer udføres som 10 boringer til 15 meter under terræn og pejleboringer udføres som 6 boringer til 10 meter under terræn. Boringerne afsluttes over terræn og beskyttes med betonring eller lign. I pumpeboringerne installeres dykpumper med vandmåler og i pejleboringerne automatiske dataloggere. Bortledning af grundvand er på op til m 3 og finder sted i perioden juni december Den gennemsnitlige pumperate er på 8 m 3 /t, og i perioder op til 20 m 3 /t. Efter etableringen og driften af grundvandssænkningen omkring den første tank revurderes antal og dybde af boringer. Efter afsluttet renovering vurderes hvilke boringer, der bibeholdes til evt. senere renovation af tankene. Boringerne afsluttes i mandehul under terræn. Afledning Udledning af det oppumpede vand tilsluttes Mølleåværkets sandfang, som vist i bilag 1. Geologi og hydrogeologi Det primære grundvandsmagasin er kalken og øvre liggende sandlag. Kalkoverfladen er beliggende i ca. kote -30 meter. Grundvandspotentialet i det primære magasin vurderes på baggrund af Region Hovedstadens potentialekort fra 2008 at ligge mellem kote 9-10 meter. Vandet strømmer mod nord og øst.

5 Side 5/8 Råvandspejlet i den nærliggende indvindingsboring DGUnr er målt til kote 5,6 meter, og driftsvandspejlet til kote meter. I området findes et gennemgående lerlag af varierende mægtighed, 1-5 meter, beliggende mellem kote -10 og -20 meter. I syd liggende boring DGUnr er fundet både et primært og et sekundært vandspejl. Grundvandsspejlet er i den geotekniske boring D1 påtruffet i kote 8,7 meter. Sænkningsberegninger viser, at der i en afstand på 75 meter fra grundvandssænkningen vil være en sænkning på omkring 20 cm og i en afstand på 300 meter fra grundvandssænkningen er en sænkning på under 5 cm. Forureninger i området 500 meter syd for og opstrøms forklaringstankene ligger en kortlagt V2 forurening, Eremitageparkens fyldplads, Lokalitetsnr På lokaliteten er der påvist forurening af jorden med tungmetaller. Vurdering af risiko for sætningsskader Ansøger vurderer sætningerne som så små, at de ikke vil få betydning for bygværker. Forhold til anden indvinding Der foretages indvinding fra det primære grundvandsmagasin til drikkevand fra Dybendal Kildeplads, hvor den nærmeste indvindingsboring (DGUnr ) er beliggende ca meter fra grundvandssænkningen. Sænkningen i indvindingsboringen forventes at være på få centimeter. Sideløbende med tømningen af forklaringstankene er Lyngby-Taarbæk Forsyning i gang med at etablere et AnitaMox-anlæg, hvor der også skal foretages en midlertidig grundvandssænkning. Ved AnitaMox-anlægget etableres en vandtæt spuns rundt omkring udgravningen, og der forventes kun en meget lille eller ingen sænkning af vandspejlet i omgivelserne. Da afstanden mellem de to anlæg bliver mere end 75 m, kommer de to grundvandssænkninger til at være helt uafhængige af hinanden, og der forventes ikke nogen forstærkende effekt på omgivelserne. Natur og overfladevand Grundvandssænkningen foretages knap 100 meter fra Mølleåen. Ådalen er beliggende ca. i kote 8-9 meter. Mølleådalen er del af Natura 2000 område 144, Nedre Mølleå og Jægersborg Dyrehave, hvor der findes flere kildevæld, samt sumpvingesnegl, der lever på fugtige kalkholdig bund.

6 Side 6/8 Sænkningsberegninger viser, at der i en afstand på 75 m, svarende til afstanden til NATURA 2000 habitat området, aldrig kommer en sænkning større end 20 cm. Forhold til planer Området er omfattet af Lyngby-Taarbæk Kommunens Kommuneplan samt lokalplan 95, 142 og 221. Grundvandssænkningen strider ikke mod disse planer. Indvindingen er omfattet af De statslige vandplaner, Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuners indsatsplan for grundvandsbeskyttelsen, Lyngby- Taarbæk Kommunes Vandforsyningsplan m.fl. Den midlertidige grundvandssænkning strider ikke mod disse planer. Kommunens vurdering Grundvandsressourcen og drikkevandsinteresser Forklaringstankene er beliggende indenfor et område med særlige drikkevandsinteresser, samt indenfor indvindingsoplandet til Dybendal Vandværk. Den overordnede grundvandsstrøm er mod øst. Den nærmeste indvindingsboring er beliggende i en afstand på ca. 290 meter mod vest på Dybendal Kildeplads. Det Lyngby-Taarbæk kommunes vurdering, at den midlertidige grundvandssænkning ikke vil have en negativ påvirkning på vandforsyningsinteresserne i området. Mobilisering af forurening fra forurenede grunde Nærmeste kortlaget forurening er beliggende ca. 500 meter syd for indvindingen. Det Lyngby-Taarbæk kommunes vurdering, at den midlertidige grundvandssænkning ikke vil have en negativ påvirkning på mobilisering af forurening. Fredninger Lokaliteten ligger i et fredet område Fredning af Mølleådalen fra Lyngby Sø til Øresund. Fredningen skal sikre opretholdelse og muliggøre forbedring af de kulturhistoriske, landskabelige og biologiske værdier, der er knyttet til området omkring Mølleåen fra Lyngby Sø til Øresund, samt fastholde og regulere almenhedens ret til færdsel i området. Det er Lyngby-Taarbæk Kommunes vurdering, at den midlertidige grundvandssænkning ikke vil have indflydelse på det fredede område.

7 Side 7/8 Natura2000 Arealet ligger i nærheden af Natura 2000-område 144, Nedre Mølleå og Jægersborg Dyrehave. Kommunen vurderer, at projektet ikke påvirker Natura 2000 området væsentligt, fordi grundvandssænkningen maksimalt forventes at blive 20 centimeter i området og sænkningen kun forekommer i en kort midlertidig periode Orientering og kommentarer Lyngby-Taarbæk Kommune har sendt ansøgningen i høring hos Lyngby- Taarbæk Forsyning - Vand, Naturstyrelsen og Rudersdal Kommune. Der er ikke kommet bemærkninger til ansøgningen. Samlet vurdering Lyngby-Taarbæk Kommune vurderer, at det ansøgte projekt som beskrevet i ansøgningen samt oplysninger i sagen i øvrigt kan udføres, uden at det vil føre til en væsentlig påvirkning af grundvand, jord og undergrund. Dette under forudsætning af, at tilladelsens vilkår følges. Klagevejledning Afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af afgørelsens adressat og enhver, der må antages at have individuel, væsentlig interesse i sagens udfald. Klagefristen er 4 uger fra den dato afgørelsen er meddelt. Klagen skal være indsendt senest 8. juli Klage til Natur- og Miljøklagenævnet indgives skriftligt til den myndighed, der har truffet afgørelsen, ved anvendelse af digital selvbetjening. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden Klageportalen ligger på og Du logger på eller typisk med NemID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Natur og Miljøklagenævnet opkræver et klagegebyr på 500 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Hvis du bliver fritaget for at bruge Klageportalen, vil du modtage en opkrævning på gebyret fra Natur- og Miljø-

8 Side 8/8 klagenævnet. Betales gebyret ikke på den anviste måde og inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra behandling Idet udnyttelsen af en tilladelse forudsætter udførelse af bygge- og anlægsarbejder, må sådanne arbejder ikke påbegyndes før klagefristens udløb. Hvis tilladelsen er påklaget før klagefristens udløb, må bygge- og anlægsarbejder ikke påbegyndes, før Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse foreligger jf. vandforsyningslovens 78. Venlig hilsen Mette Klemen Moser Miljømedarbejder Thomas Hansen Chefkonsulent Natur og Miljø Direkte tlf Kopi af tilladelse sendt til: GEO Naturstyrelsen Naturfredningsforeningen Naturfredningsforeningen, lokal Danmarks Sportsfiskerforbund Forbrugerrådet Tænk Region Hovedstaden Rudersdal Kommune Lyngby-Taarbæk Forsyning

9

Mølleåværket A/S Hjortekærbakken Kgs. Lyngby

Mølleåværket A/S Hjortekærbakken Kgs. Lyngby Mølleåværket A/S Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Dato: 21-06-2016 Ref.: METMO J.nr.: 13.02.17-P19-3-16 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelse med etablering af AnitaMox-anlæg,

Læs mere

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G Bonnerup Consult Aps Fynsvej 56 5500 Middelfart Dato: 26-04-2016 Att: Jakob Vedel Ref.: J.nr.: METMO 13.02.01-G01-7-15 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelses med byggeri, Rustenborgvej

Læs mere

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark.

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark. Dato: 15-04-2016 Sagsnr.: 16/4435 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Per Aarsleff A/S Lokesvej 15 8230 Aabyhøj Sendt pr. mail til: sub@aarsleff.com Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Vandindvindingstilladelse til boring DGUnr. 201.3739 - Ermelundsværket

Vandindvindingstilladelse til boring DGUnr. 201.3739 - Ermelundsværket Dato: 22-03-2016 Ref.: METMO J.nr.: 13.02.02-G01-2-15 Vandindvindingstilladelse til boring DGUnr. 201.3739 - Ermelundsværket Lyngby Torv 17 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 45 97 30 00 METMO@ltk.dk miljoplan@ltk.dk

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til udførelse af 23 miljøtekniske boringer af 20. januar 2014. (separat bilag 2).

Ansøgning om tilladelse til udførelse af 23 miljøtekniske boringer af 20. januar 2014. (separat bilag 2). Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Att. Peer Skaarup Dato: 20-02-2014 Ref: THOMH J.nr.: 20130830126 Tilladelse til etablering af 23 miljøtekniske boringer i Ermelundskilen

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg.

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg. Allerød Kommune Sweco Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Att.: Carsten Bach Pedersen LANDZONETILLADELSE Matr. nr. 41a Sandholm, Blovstrød, Høveltevej 117 landzonetilladelse til garage og omklædningsfaciliteter

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag. Biogen Manufacturing ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Att.: Lone Carlsen Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. Majli Den 24. juli 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for nyt frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke den tidligere forstanderbolig fra ejendommen matr.nr. 99 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Gl. Kirkevej

Læs mere

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe ny haveboring på Sdr Karstoftvej 9

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus. BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. GUKHA/MAJLI Den 6. oktober 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge Att. Anton Holm Madsen Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge jette.raal.stockholm@svendborg.dk

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Afgørelsesdato:

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kurt Nissen Bertelsen Angelika Friedlinde Bertelsen Beredskabsvejen 2 6360 Tinglev!"# $ Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. juni 2016 Sagsnr.: 16/13628 Ejendomsnr.: 15215 Kontakt: Lis

Læs mere

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer Hans Martin Risgaard Højmark Skovbrynet 1 C 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 05-08-2015 / 13.02.01-K08-3-15

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli.

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand A/S tilladelse til

Læs mere

Etablering af bundfældningstank til filterskyllevand på Skovby Vandværk

Etablering af bundfældningstank til filterskyllevand på Skovby Vandværk ANDELSSELSKABET SKOVBY VANDVÆRK Skanderborgvej 82 8763 Rask Mølle Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-4-15 13.4.2015

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Tina Samsø Udholm og Claus Samsø Pedersen Alfavej 13 9000 Aalborg Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt.

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HALLESØ-VRADS DAMBRUG ApS Halle Søvej 5 Boest 8766 Nørre Snede 18. december 2015 Tilladelse til indvinding af overfladevand og grundvand til dambrug fra

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang Niels Vagn Vestergaard Trehøjevej 26 8882 Fårvang 26. februar 2015 Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882

Læs mere

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde.

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde. GeoDrilling ApS Skjoldbjergvej 2 6623 Vorbasse Att.: Marie Frøsig Ammitzbøll, adm@geodrilling.dk Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Helen Bovbjerg Sørensen

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

Der er ved afgørelsen lagt vægt på, at vindmøllen opstille i umiddelbar nærhed af ejendommens bygninger og i rimelig afstand fra naboer.

Der er ved afgørelsen lagt vægt på, at vindmøllen opstille i umiddelbar nærhed af ejendommens bygninger og i rimelig afstand fra naboer. #BREVFLE Ringkøbing Maskinværksted A/S Frejasvej 4 6950 Ringkøbing 24. april 2015 Landzonetilladelse Bjerglundvej 31, 9240 Nibe Opstilling af husstandsvindmølle. Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse

Læs mere

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ole Simonsen Hyllerødvej 8 8783 Hornsyld Leni Petersen Dir: +4579755688 Mob: e-mail: Leni.Petersen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-124-15 Zonetilladelse til opførelse

Læs mere

Danica Ejendomsselskab ApS/ Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Att.: Bjarne E. Sørensen Email bjsr@danica.dk, hada@cowi.

Danica Ejendomsselskab ApS/ Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Att.: Bjarne E. Sørensen Email bjsr@danica.dk, hada@cowi. Danica Ejendomsselskab ApS/ Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby Att.: Bjarne E. Sørensen Email bjsr@danica.dk, hada@cowi.dk Dato: 10-02-2014 Ref: LENTJ J.nr.: 20131230319 Midlertidig tilladelse

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Miljø og Natur Jens Laurids Sørensen Ullerupvej 91 6780 Skærbæk Direkte tlf.: +4574929202 Mail: lbk1@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-103-15 Ks: NOB 09-11-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand Husholdning,

Læs mere

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 151 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 107, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. ALK-Abelló A/S Bøge Allé 1 2970 Hørsholm Virksomheder J.nr. MST-1270-01702 Ref. jeppj/sujuh Den 20. oktober 2015 Afgørelse om at etablering af køleanlæg hos ALK Abelló A/S ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen

Læs mere

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 23-05-2016 Reference: Peter Thastum Tlf.: 41815608 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 13/6263 fornyet indvindingstilladelse

Læs mere

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2 HOFOR A/S Miljø og Arbejdsmiljø Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2 10-06-2015 Sagsnr. 2014-0209684

Læs mere

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. nr. 95.2348

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

Tilladelse til afledning af spildevand fra vaskeplads og festlokale, Hjørlundegaard I/S, Bygaden 27, 3550 Slangerup

Tilladelse til afledning af spildevand fra vaskeplads og festlokale, Hjørlundegaard I/S, Bygaden 27, 3550 Slangerup Tilslutningstilladelse Tilladelse til afledning af spildevand fra vaskeplads og festlokale, Hjørlundegaard I/S, Bygaden 27, 3550 Slangerup Udarbejdet af: Mfjel KS: Ahjen Datablad Tilslutningstilladelse

Læs mere

Hans Juel Nielsen Holstebrovej 440 7860 Spøttrup. Den 26. oktober 2015. tilhørende Holstebrovej 440, 7860 Spøttrup

Hans Juel Nielsen Holstebrovej 440 7860 Spøttrup. Den 26. oktober 2015. tilhørende Holstebrovej 440, 7860 Spøttrup Hans Juel Nielsen Holstebrovej 440 7860 Spøttrup Den 26. oktober 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt ved udbringning af biofiber på arealer tilhørende Holstebrovej 440, 7860 Spøttrup Ansøgt projekt Skive

Læs mere

Tilladelse til udledning af det oppumpede grundvand til Øresund eller kloak meddeles i en særskilt tilladelse.

Tilladelse til udledning af det oppumpede grundvand til Øresund eller kloak meddeles i en særskilt tilladelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og reinfiltration ifm. etablering af Ny

Læs mere

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg Side 1/7 Marianne Ambrosius Jacobsen larsogmarianne@hotmail.com Trevældvej 8 7800 Skive Dato: 06-01-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-138-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved sø i Elverparken

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved sø i Elverparken Herlev Kommune Center for Teknik og Miljø Herlev Bygade 90 2730 Herlev 18. august 2015 Journalnr. 163-2015-47871 CPR/CVR Att.: Kirsten Høi Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved

Læs mere

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4).

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4). Thomas Studsgaard Madsen Pedersbækvej 15 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring.

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Dato: 6. marts 2015 Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Du har den 15. januar 2015, indsendt ansøgning om tilladelse til etablering af boring og indvinding af grundvand til drikkevandsboring

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å. Tegnestuen Møllehuset Att. Arkitekt Ejvind Gadmar Frederiksdalsvej 355 2800 Lyngby Sag: 2015/39147 010 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 19. marts 2016 Personlig

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. Nørrekobbel 54 6400 Sønderborg

Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. Nørrekobbel 54 6400 Sønderborg Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. Nørrekobbel 54 6400 Sønderborg Afgørelse om tillæg til miljøgodkendelse til Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a., Østager 8, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune modtog den 18. maj

Læs mere

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Afgørelse Baggrund Danfoss A/S har den 08.06.2015 anmeldt opstilling

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade 11 2300 København S Virksomheder J.nr. MST-1270-01430 Ref. tiska/gukha Den 9. marts 2015 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation til udstykning af matrikel

Landzonetilladelse og dispensation til udstykning af matrikel Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Martin Joost Thorsvænge 36 4673 Rødvig Stevns Email: zorgran@gmail.com Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer PROBUS ApS Timianvej 23 8800 Viborg Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-69-15 07-06-2016 Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle

Læs mere

Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk. Den 14. oktober 2013

Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk. Den 14. oktober 2013 Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk Den 14. oktober 2013 Nautrup Møllevej 7 7870 Roslev - Afgørelse - Anmeldelse - Kornsilo 19 - ingen nabo høring Skive Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive eksisterende bolig og opføre en ny på ejendommen matr.nr. 10 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Stenholt 10, Klinting,

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. COWI A/S Lars Hansson Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Kystdirektoratet J.nr. 16/02327-10 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til Lars Hansson Tilladelse til geotekniske

Læs mere

Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lbk. 1486 af 4/12-2009 for driftsarealer under:

Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lbk. 1486 af 4/12-2009 for driftsarealer under: Dato: 16. juni 2014 Teknik & Miljøforvaltning Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 www.billund.dk Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug,

Læs mere

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej Verner Sørensen Kodallundvej 6 8763 Rask Mølle Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: 79755659 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-11-14 3.7.2014

Læs mere

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen.

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen. Grete Thygesen Nellikevej 19 6705 Esbjerg Ø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.05.02-P25-17-15 Dispensation fra skovbyggelinje til at inddrage eksisterende

Læs mere

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41)

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) #BREVFLE Strandvejen 191 Hou 9370 Hals 17. december 2015 Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) Aalborg

Læs mere

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om genopførelse af staldbygning på ejendommen matr.nr. 2V Hessel, Borbjerg.

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om genopførelse af staldbygning på ejendommen matr.nr. 2V Hessel, Borbjerg. Side 1/6 Peder Nørgaard pn@bv-teknik.dk Borbjergvej 14 7500 Holstebro Dato: 18-12-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-179-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Frederikssund Kommune Vej, Trafik og Affald Torvet 2 3600 Frederikssund att. Tom Henrik Johansen Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Tilladelse til etablering af 2 stk. moniteringsboringer,

Læs mere

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 65.000 m³ grundvand 4. august 2014 Billund Kommune meddeler hermed Billund

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i stalde på Engesgaardsvej 81, 9490 Pandrup.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i stalde på Engesgaardsvej 81, 9490 Pandrup. LANDBRUG VED OLE NØRHOLM JENSEN Engesgaardsvej 81 9490 Pandrup Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Tina Dalsgaard Jensen Direkte 7257 7604

Læs mere

Vandindvindingstilladelse

Vandindvindingstilladelse Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Boderne Vandværk Bodernevej 28 B 3720 Aakirkeby Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø CVR: 26 69 63 48 1. januar 2016 J. nr. 13.02.01G01-0028 Vandindvindingstilladelse

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge,

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge, Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand,

Læs mere

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig Peder Kromann Jørgensen Vester Bregningemark 3 5970 Ærøskøbing Sendt med email: pkjkoma@msn.com Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 VVM-screening

Læs mere

Afslag på ansøgning om ændret anvendelse på Ole Jensensvej 2, 7800 Skive

Afslag på ansøgning om ændret anvendelse på Ole Jensensvej 2, 7800 Skive Side 1/5 Andreas Ravn & Søns Eftf. - v/jørgen Sørensen andreas@andreasravn.dk Posthusvej 16 7860 Spøttrup Dato: 03-02-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-125-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Holger Toft Nielsens Planteskole Tevringvej 22 6780 Skærbæk Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929203 Mail: nib@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-48-14 Ks: LBK 08-07-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand

Læs mere

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af ca. 70 meter fra begge fortidsminder.

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af ca. 70 meter fra begge fortidsminder. Tegnestuen Møllehuset Att. Arkitekt Ejvind Gadmar Frederiksdalsvej 355 2800 Lyngby Sag: 2015/39132 004 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 19. marts 2016 Personlig

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 26.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 26. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1).

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1). Returadresse Land og vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sten Laursen Overvej 4 6933 Kibæk TILLADELSE TIL MIDLERTIDIG GRUNDVANDSSÆNKNING NORD FOR FJELSTERVANG SOM KONSEKVENS AF RÅSTOFINDVINDING

Læs mere

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras Herningvej 34 A, stuen 4800 Nykøbing F Att.: Merete Leth Hansen 25. NOVEMBER 2015 MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras har på vegne af

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Kystdirektoratet J.nr. 15/00170-30 Ref. Jeppe Bech Carlsen 13-11-2015 Tilladelse til etablering af gangbro i Lindholm Strandpark,

Læs mere

Kirkbi A/S Koldingvej Billund

Kirkbi A/S Koldingvej Billund Kirkbi A/S Koldingvej 2 7190 Billund Tilladelse til etablering af 3 stk. pejleboringer, tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand, samt afgørelse om ikke VVM pligt Dato: 27 juni 2017 Tilladelse

Læs mere

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter Benny Jørn Mathiesen Egen Møllevej 2 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en vertikal vindturbine af typen SAWT P3000-AB på ejendommen matr.nr. 34 Egen Ejerlav, Egen, der ligger på Egen Møllevej

Læs mere

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup Lene og Morten Toft Kulle Rådbjergvej 17 Rådbjerg 4450 Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 15 / 64229 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Tilladelse til ny sø

Læs mere

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg.

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg. Dato: 23-11-2015 Sagsnr.: 09/21960 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Skodborg Vandværk Gejlager 6A 6630 Rødding Sendt pr. mail til: post@skodborgvandvaerk.dk Regulering af vandindvindingstilladelse

Læs mere

Tilladelse til opførelse af halmlade efter 27 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug

Tilladelse til opførelse af halmlade efter 27 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Tilladelse til opførelse af halmlade efter 27 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Flarupvej 9, 7760 Hurup 25. november 2015 Anmeldelse efter 17 stk. 3 i Lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

Facaden skal pudses eller opføres i en lys, afdæmpet facadesten

Facaden skal pudses eller opføres i en lys, afdæmpet facadesten Jens Søndergaard Olesen Bojskovvej 58, Fiskbæk 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at erstatte en eksisterende aftægtsbolig med et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 568 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl,

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Vibelundvej 7. januar 2016 1/10 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Tilladelse til grundvandssænkning i forbindelse med råstofindvinding under grundvandsspejlet Billund Kommune meddeler hermed Sdr.

Læs mere

Mogens Salling Bøgebjergvej 80 3230 Græsted. Landzonetilladelse til opførelse af læskur til heste. Ejendommen 8 d Højelt By, Blistrup, Bøgebjergvej 84

Mogens Salling Bøgebjergvej 80 3230 Græsted. Landzonetilladelse til opførelse af læskur til heste. Ejendommen 8 d Højelt By, Blistrup, Bøgebjergvej 84 Mogens Salling Bøgebjergvej 80 3230 Græsted Sag: 2016/09278 005 Id: 002055 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 18. marts 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 59 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 18. august 2017 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse: Etablering af pumpestation Dania Midlertidig

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding TEKNIK OG MILJØ SØGÅRD ANDELSBRUG AMBA Blåbjergvej 1 7280 Sønder Felding E-mail: sa79@firma.tele.dk Att.: Ole Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding Byggeri,

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Louise Dyhr og Karsten Pedersen kspld@hotmail.com 18. marts 2015 Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven

Læs mere

SPILDEVANDSTILLADELSE TIL

SPILDEVANDSTILLADELSE TIL SPILDEVANDSTILLADELSE TIL GENBRUGSPLADS I FAABORG Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til afledning sanitært spildevand til offentlig spildevandsledning og nedsivning af overfladevand fra

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

Boringerne skal anvendes som led i en geoteknisk undersøgelse forud for etablering af letbanen.

Boringerne skal anvendes som led i en geoteknisk undersøgelse forud for etablering af letbanen. Hovedstadens Letbane Metrovej 5 2300 København S Sendt til: kra@geo.dk Dato: 10-06-2015 Ref: SUSAG J.nr.: 20140910190 Tilladelse til udførelse af 6 boringer til undersøgelser forud for etablering af Letbanen.

Læs mere

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk

Læs mere

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x Anders Obel Haxholmvej 80 8870 Langå Vurdering af skovrejsningsområder - Haxholmvej 80, 8870 Langå Projektet godkendes som ansøgt. Bemærk nedenstående detailbemærkninger. Distriktets journalnr. Ejeroplysninger

Læs mere