Retningslinjer - Brug af straffeattester. Glostrup Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer - Brug af straffeattester. Glostrup Kommune"

Transkript

1 Retningslinjer - Brug af straffeattester Glostrup Kommune 2016

2 1. Indledning Glostrup Kommune anvender straffeattester i forbindelse med en lang række ansættelser. Straffeattester er et af flere værktøjer i samlede beslutningsgrundlag før en ansættelse. Børne og straffeattester anvendes også i et vist omfang i forbindelse med frivilligt arbejde. Straffeattesten er i sig selv ikke en sikkerhed og må derfor ikke give falsk tryghed overfor brugere m.fl. Det er derfor vigtigt, at straffeattesten suppleres med en grundig ansættelsesprocedure, herunder at der bliver indhentet referencer og der sker en løbende opfølgning på holdninger og adfærd på den enkelte arbejdsplan. Disse retningslinjer indeholder oplysninger om de forskellige typer at attester, en oversigt over, hvilke typer attester, der anvendes indenfor de forskellige områder, procedurer for indhentelse af de forskellige attester og hvordan, der sker afklaring af tvivlsspørgsmål 2. Hvorfor Straffeattest ved nyansættelse? Glostrup Kommune indhenter straffeattester for at skabe størst mulig tryghed for borgerne og brugerne af kommunens institutioner. Dette krav om tryghed gælder i særlig høj grad for de borgere, som må henregnes til den svage del af kommunens indbyggere. Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet, at der ved ansættelser inden for særligt berørte områder skal indhentes straffeattest på personale, der skal arbejde med børn og unge samt på personale, der skal arbejde med de ældre på plejecentrene og i hjemmeplejen. Derudover skal der af sikkerhedsmæssige grunde indhentes privat straffeattest på rådhus og biblioteksbetjente. (NYT) Det indhentes også straffeattest for medarbejdere, der i Borgerservice arbejder med udstedelse af pas og kørekort. (NYT) (NYT) Endvidere indhentes der også privat straffeattest for ledere og medarbejdere der som led i deres arbejdsopgaver har adgang til disponere over kommunens midler. Konkret defineret som, at man har eller får adgang til at anvise i økonomisystemer, lønsystemer og ydelsessystemer. Endeligt indhentes der også privat straffeattest på it-medarbejdere/it-administratorer. (NYT) Når der indhentes straffeattest er det således også for, at reducere unødig mistænkeliggørelse af kommunens medarbejder for at have begået strafbare handlinger. Og for at kunne sikre borgerne/brugerne, at man kommunen i sin ansættelsesprocedure har gjort, hvad der er muligt for, at den rigtige person bliver ansat.

3 3. Definition af de forskellige typer af attester Børneattesten Det er fastsat ved lov, at man skal indhente børneattest for personer, der som led i ansættelsen har direkte kontakt med børn under 15 år, eller som led i udførelsen af deres opgaver skal have direkte kontakt med børn under 15 år, samt personer der som led i udførelsen af deres opgaver færdes fast blandt børn under 15 år, og som derved har mulighed for at få direkte kontakt med børnene, jf. bilag 1. Man skal være opmærksom på, at det også i et vist omfang gælder for tidsbegrænset ansatte og vikarer. Er der tvivl om afgræsningen kontaktes Center for HR og Politik. Børneattesten er en udskrift af afgørelser, hvor der er sket krænkelse af børn under 15 år, herunder også besiddelse af børneporno. domme, bøder m.v. for overtrædelse af straffelovens regler om seksuelle krænkelser af børn under 15 år herunder. Det bør derfor stå i stillingsopslaget, at man indhenter en børneattest. Børneattesten adskiller sig bl.a. fra en traditionel straffeattest ved, at oplysningerne på en børneattest ofte fremgår i længere tid. Hvor længe, oplysningerne fremgår, afhænger af den begåede lovovertrædelse og straffen herfor. Oplysningerne om en begået lovovertrædelse vil fremgå af børneattesten i mindst 10 år regnet fra f.eks. dommen, løsladelsen eller bødens betaling. Domme for visse sædelighedsforbrydelser slettes tidligst efter 20 år regnet fra f.eks. dommen eller løsladelsen, mens domme for grove sædelighedsforbrydelser vil fremgå mindst til den registrerede fylder 80 år, i nogle tilfælde til den registrerede dør. Straffeattesten Den private straffeattest indeholder kun oplysninger om overtrædelse af: straffeloven - domme, bøder, frakendelser og tiltalefrafald med vilkår lov om euforiserende stoffer - domme og tiltalefrafald med vilkår lov om tilhold, opholdsforbud og bortvisning - domme og tiltalefrafald med vilkår (fra den 15. december 2013) Vilkår kan f.eks. handle om ikke at begå nyt strafbart forhold, betale en bøde, følge undervisning et bestemt sted eller at følge en behandling. Udenlandske afgørelser for tilsvarende lovovertrædelser fremgår også af den private straffeattest, hvis de er registreret i Kriminalregisteret. Oplysningerne om en begået lovovertrædelse fremgår af den private straffeattest i to til fem år regnet fra f.eks. bødens betaling, dommen eller løsladelsen. Den private straffeattest kan i princippet indhentes for alle personalegrupper, men i Glostrup Kommune gælder det kun for de grupper, som er nævnt i bilag 1. Er der tvivl om afgræsningen kontaktes Center for HR og Politik. Man kan formelt som borger få udleveret sin egen private straffeattest. Men i Glostrup Kommune indhenter vi den som myndighed efter samtykke, blandt andet for at sikre, at den er ægte.

4 Det bør derfor stå i stillingsopslaget, om der indhentes en privat straffeattest. Den offentlige straffeattest Den offentlig straffeattest indeholder oplysninger om alle registrerede forhold inden for de sidste 10 år. Den offentlige straffeattest kan kun indhentes af kommunen, efter samtykke. Lovgivningen definerer for hvilke ansøgere man kan indhente offentlig straffeattest. I Glostrup Kommune indhentes der systematisk en offentlig straffeattest for alle de ansøgere, hvor loven giver mulighed for det, jf. bilag 1. Det bør derfor stå i stillingsopslaget, at der indhentes en offentlig straffeattest. 4. Ansættelsessamtalen og procedure for at indhente og vurdere børne- og straffeattester Ved ansættelsessamtalen Vedr. børneattester: Ved ansættelsessamtalen gøres opmærksom på: - at der skal indhentes børneattest - at det er en generel politik/lovbestemt og derfor ikke er rettet imod den enkelte ansøger - at indhentelse af børneattest er en betingelse for at opnå ansættelse - at ansættelse sker efter en konkret vurdering, og at børneattesten indgår i vurderingen - at ledelsen samt Center for HR og Politik kan få kendskab til alle relevante informationer, herunder informationer om strafbare forhold. Den ansøger, der påtænkes ansat i stillingen, anmodes om skriftlig tilladelse til, at ansættelsesstedet indhenter attesterne. Det sker formelt set ved, at ansøgeren kvitterer digitalt. Afviser ansøgerne at give adgang til at indhente en børneattest stoppes ansættelsesproceduren. Man kan i så fald give ansøgeren mulighed for, at fremkomme med bemærkninger om, at der evt. står noget på børneattesten til lederen alene. Og lederen kan så i samråd med Center for HR og Politik tage stilling til, om forholdet har en sådan karakter, at det vil få den betydning, at man ikke kan etablere ansættelsesforholdet. Afviser ansøgeren definitivt at der indhentes en børneattest inden for de lovpligtige områder, kan vedkommende ikke få ansættelse i Glostrup Kommune. Vedr. den offentlige straffeattest og den private straffeattest Ved ansættelsessamtalen gøres opmærksom på: - om der skal indhentes privat eller offentlig straffeattest - at det er en generel politik og derfor ikke er rettet imod den enkelte ansøger - at indhentelse af attest er en betingelse for at opnå ansættelse - at ansættelse sker efter en konkret vurdering, og at attesten indgår i vurderingen - at ledelsen samt Center for HR og Politik kan få kendskab til alle relevante informationer, herunder informationer om strafbare forhold.

5 Den ansøger, der påtænkes ansat i stillingen, anmodes om skriftlig tilladelse til, at ansættelsesstedet indhenter attesterne. Det sker formelt set ved, at ansøgeren kvitterer digitalt. Afviser ansøgerne at give adgang til at indhente en privat eller offentlig straffeattest stoppes ansættelsesproceduren. Man kan i så fald give ansøgeren mulighed for, at fremkomme med bemærkninger om, at der evt. står noget på attesten til lederen alene. Og lederen kan så i samråd med Center for HR og Politik tage stilling til, om forholdet har en sådan karakter, at det vil få den betydning, at man ikke kan etablere ansættelsesforholdet. Afviser ansøgeren definitivt at der indhentes en straffeattest inden for de vedtagne områder, kan vedkommende ikke få ansættelse i Glostrup Kommune. Procedure for at indhente børneattester, straffeattester og den offentlige straffeattest hvem skal indhente dem og hvordan Det er lederen der har opgaven med og ansvaret for, at indhente de nødvendige attester. Alle tre typer af attester skal med samtykke bestilles digitalt hos Rigspolitiet. Enten gennem eller via Politiets hjemmeside under fanebladet Borgerservice. Det er institutionens leder, eller en betroet medarbejder, der bestiller både børneattest og den offentlige straffeattest. For at kunne bestille digitalt, skal man have en medarbejdersignatur eller en virksomheds NemID og adgang til at tilgå institutionens digitale postkasse. Navn og cpr. nr. for den person, der bestilles straffeattest/børneattest på, skal fremgå af bestillingen. Anmodning om samtykke sendes automatisk til personens digitale postkasse og kræver derfor, at borgeren har NemID, adgang til sin digitale postkasse og har accepteret at modtage post fra det offentlige i sin digitale postkasse. Trin for trin bestilling af straffeattest og børneattest med samtykke 1. Log ind med din medarbejdersignatur/nemid Erhverv 2. Angiv årsag til bestilling af attesten 3. Vælg om der skal bestilles en attest på en eller flere personer 4. Angiv person(er), attesten bestilles på (navn og personnummer) a. Ved én person: Angiv personnummer og navn i de to felter b. Ved flere personer: Der kan bestilles straffeattester på op til 50 personer ad gangen. Der skal angives ét personnummer og navn i hver linje i boksen. Det er muligt at kopiere oplysningerne ind fra et dokument

6 i f.eks. Microsoft Ecel eller Word. 5. Angiv kontaktoplysninger og evt. rekvirent 6. Gennemse bestillingen 7. Underskriv med din medarbejdersignatur/nemid Erhverv 8. Bestillingen sendes til politiet 9. Udskriv evt. kvittering 10. Der sendes anmodning om samtykke til den/de angivne person(er) 11. Attesten bliver sendt til myndighedens digitale postkasse Der udstedes ikke en attest, før personen har givet samtykke. 5. Vurdering af straffe- og børneattester Blank børne- eller straffeattest Er børne- eller straffeattesten man modtager blank, er den forenelig med ansættelsen. Man skal journalisere straffeattesten på den elektroniske personalesag i SD Personaleweb. Efter 3 måneder skal, med mindre der er en konkret og væsentlig grund til at beholde de længere. Hvis børne- eller straffeattesten ikke er blank Glostrup her ikke en generel regel om rene/blanke straffeattester. Er straffeattesten ikke blank, betyder det ikke nødvendigvis, at ansøgeren ikke kan blive ansat. Det beror på en konkret vurdering. Husk at der er tavshedspligt om oplysningen. I vurderingen vil indgå, hvor lang tid der gået siden forseelsen, forseelsens karakter og betydningen for det arbejde, der er blevet søgt. Hvis børne- eller straffeattesten ikke er blank skal Center for HR og Politik altid inddrages. Konkret skal der sendes en kopi til Center for HR og Politik. I vurderingen kan indgå en samtale med den pågældende ansøger, dennes tidligere arbejdsgiver, Kriminalforsorgen eller andre, som kan bidrage til at belyse ansøgerens fortid og nuværende forhold. Visse typer af strafbare forhold, vil dog altid udelukke ansættelse inden for bestemte områder i kommunen, fordi kommunen ikke vil løbe risikoen for, at ansøgerne gentager det strafbare forhold. 1) Domme for seksuelle og voldelige overgreb mod børn og unge samt domme for besiddelse og salg af børneporno udelukker altid ansættelse inden for områder hvor der arbejde med børn og unge, som f daginstitutioner, dagplejen, skoler, SFO er, klubber og lignende. 2) Domme for tyveri, røveri eller andre former for økonomisk kriminalitet udelukker altid ansættelse inden for områder, hvor der er direkte kontakt med ældre medborgere f indenfor hjemmeplejen.

7 Hvis vurderingen fører til, at den pågældende ikke kan tilbydes ansættelse, orienterer lederen ansøgeren om det. Fører vurderingen til, at ansættelse kan tilbydes, tilføres der et notat herom på den elektroniske personalesag. Selve straffeattesten slettes fra den elektroniske personalesag efter 3 måneder, med mindre der er en konkret og væsentlig grund til at beholde de længere. Hvis ansøger er tiltrådt Udgangspunktet er, at forhold vedrørende attester er afklaret inden tiltræden. Sker det imidlertid, at man er tiltrådt, og forhold på de indhentede attester ville have ført til, at man ikke havde etableret ansættelsesforholdet, kan det bringes til ophør. Sagen behandles hos Center for HR og Politik. 6. Vikar ansættelser og konsulentlignende ansættelser I visse situationer kan der være behov for, at ansætte vikarpersonale, med meget kort varsel. F på grund af sygdom, eller andet fravær hos det faste personale. Det kan være tilfældet med tilkaldevikarer på f daginstitutioner og skoler eller plejepersonale indenfor ældre området. Hvis lederen vurderer, at ansættelse ikke kan afvente, at der indhentes attester, kan der ske ansættelse. Men attester skal indhentes hurtigst muligt derefter. Faste tilkaldevikarer skal der indhentes både børne- og straffeattester på. Hvis en pause i brugen af tilkaldevikaren overstiger 1 år, skal der som udgangspunkt indhentes nye attester. Efter en konkret og individuel vurdering kan man dog lade de tidligere indhentede attester være gældende. Denne vurdering foretages i samråd med Center for HR og Politik. Undtaget fra reglerne om børne- og straffeattester er personer, der kun kortvarigt skal arbejde med børn og unge, men ikke ansættes i traditionel forstand. Det kan f være instruktører, gæstelærere, foredragsholdere og lignende. Det forudsættes, at man i så fald tilrettelægger tjenesten, så de ikke er alene med børn under 15 år i længere perioder ellers skal der indhentes børneattest. 7. Straffeattester indhentet under ansættelsesforholdet Glostrup kommune er ikke begrænset til at kun, at anmode om attester i forbindelse med ansættelsen. Efter væsentlig og konkret begrundet mistanke om, at den ansatte efter påbegyndt ansættelse har forhold bag sig, der kan fremgå af en (ny) straffe- eller børneattest, kan kommunen således anmode den ansatte om samtykke til at indhente (nye) attester. Denne adgang til at anmode om straffeattester gælder for alt personale.

8 Tilsvarende skal der indhentes straffeattest, hvis man under ansættelsen for adgang til får adgang til disponere over kommunens midler. Konkret defineret som, at man har eller får adgang til at anvise i PRISME eller lignende systemer. 8. Særlige forhold omkring ophør, genansættelse m.v. Der indhentes nye attester, når medarbejdere skifter arbejdssted eller stilling indenfor Glostrup Kommune, når det er til stillinger eller arbejdsområder, hvor der enten er krav herom eller hvor det skønnes nødvendigt som en del af beslutningsgrundlaget inden indgåelse af aftale om den nye ansættelse. Det samme gælder, hvis en medarbejder fratræder og ansættes igen senere hen, og hvis perioden uden ansættelse har varet i 3 måneder eller mere. Hvis en medarbejder overgår direkte til en anden tilsvarende stilling eller arbejdsområde, f.eks. omplacering, forflyttelse og lignende, skal der ikke rekvireres nye attester. Retningslinjerne for indhentning af attest gælder for alle jobansøgere også vikarer, timelønnede, lønnede praktikanter og personer i jobtræning m.fl. I visse situationer kan der være behov for, at ansætte vikarpersoner med meget kort varsel, f på grund af sygdom. Hvis ansættelsen ikke kan afvente en straffeattest, kan der ske ansættelse, men straffeattesten skal så indhentes hurtigst muligt derefter. 9. Særligt omkring frivillige frivilligt arbejde og frivillig indsats Forholdene omkring attester for frivillige er reguleret i Frivillighåndbogen og de Personalepolitiske retningslinjer om frivillighed. Børneattest Der skal indhentes en børneattest, hvis den frivillige har fast tilknytning til institutionen og enten: 1. skal have direkte kontakt med børn under 15 år 2. som led i deres opgaver færdes fast blandt børn under 15 år og derved har mulighed for at opnå direkte kontakt med disse børn I disse tilfælde, skal der indhentes børneattest, før den frivillige må begynde at udføre opgaver for institutionen. Der skal desuden indhentes børneattest, hvis den frivillige skal være i kontakt med børn enten: 1. mere end en uge 2. mere end tre gange over en periode på tre måneder

9 I disse tilfælde skal der indhentes børneattest senest tre uger efter, at ovenstående er opfyldt, hvis tilknytningen skal fortsætte. De frivillige skal give samtykke til indhentelse af en børneattest. Det er institutionens pligt at indhente de relevante børneattester. Ved samarbejde med foreninger, kan det aftales at foreningen indhenter børneattester, men institution bør sikre sig, at det er sket. Straffeattest Registrering i Det Centrale Kriminalregister diskvalificerer ikke som udgangspunkt en frivillig fra at blive frivillig i Glostrup Kommune. Det er op til lederen af den enkelte institution at vurdere, om det forhold, som den frivillige er registreret for, har relevans for den opgave, der skal udføres. Institutioner bør dog altid bede om at se en straffeattest på frivillige, der i kraft af deres frivillighed har adgang til andre borgeres hjem eller ejendele (ved for eksempel en indsats på plejehjem eller lignende). Den frivillige skal give samtykke til, at der indhentes en straffeattest. Det er institutionens pligt at indhente straffeattesten. 10. Leverandører og udliciterede driftsopgaver En række kommunale driftsopgaver varetages af andre end ansatte i Glostrup Kommune. Der tages i forbindelse med indgåelse af de konkrete kontrakter stilling til, hvordan og i hvilket omfang der skal indhentes attester. Hovedreglen er, at der stilles samme krav til attester, hvor det er muligt inden for rammerne af lovgivningen om børne- og straffeattester.

10 Bilag 1. Privat straffeattest Offentlig straffeattest Børneattest Personale i vuggestuer, børnehaver og daginstitutioner Ledere og souschefer Pædagoger Pædagogmedhjælpere Pædagogstuderende Køkkenpersonale Rengøringspersonale Personale på skole, SFO og Ungdomsområdet Ledere Lærere Lærerstuderende Pædagoger Pædagogmedhjælpere Pædagogstuderende Køkkenpersonale Rengøringspersonale Teknisk Servicepersonale Kontorpersonale Bogopsætter over 15 år Tandlæger Tandplejere Personale m.fl.i dagplejen Dagplejere Dagplejeassistenter Dagplejers ægtefælle/samlever Øvrige personer over 18 år i dagplejerens husstand Øvrigt personale Ansatte ved døgntilbud for børn og unge Ansatte ved rådgivningstilbud for børn og unge Ansatte beskæftiget med udstedelse af pas og kørekort Ansatte ved dagtilbud og botilbud for voksne

11 Ægtefæller, samlevere og andre der skal bistå ansatte ved døgntilbud og rådgivningstilbud for børn og unge Øvrige personalegrupper, der som i ansættelsen har direkte kontakt med børn under 15 år, f klubber, PPR m.fl. Personale i Ældreplejen Personale ved KABS Sundhedsplejersker Livreddere m.fl. Alt bibliotekspersonale over 15 år Administrativt personale med anvisningsret Rådhus- og biblioteksbetjente

Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune

Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune tilbyder en bred vifte af dagpasningstilbud for 0-6 årige børn. I Kerteminde Kommune kommer

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING

OSTED IDRÆTSFORENING Etiske retningsliner 1. Indhold 1. Indhold...2 2. Formål...2 3. Samarbejdspartner...2 4. Generelle retningslinier...2 5. Etik, moral og fairplay...3 6. Doping...3 7. Leveregler...3 8. Seksuelle krænkelser

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke FO/BF2_da_030616 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Indhentning af straffe- og børneattester

Indhentning af straffe- og børneattester Koncern HR Oktober 2014 Anne-Marie Poulsen og Nina Skarum Indhentning af straffe- og børneattester Ansættelse ved Region Midtjylland kræver på nogle områder, at der forligger en tilfredsstillende straffe-

Læs mere

NOTAT OM BØRNEATTESTER OG STRAFFEATTESTER

NOTAT OM BØRNEATTESTER OG STRAFFEATTESTER NOTAT OM BØRNEATTESTER OG STRAFFEATTESTER Dette notat beskriver hvornår kommunen har pligt til at indhente en børneattest i forbindelse med ansættelser i kommunen. Notatet vil også beskrive hvad kommunen

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første. Retsudvalget 2011-12 L 55, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Strafferetskontoret Dato: 7. februar 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2011-731-0012 Dok.: 336117 UDKAST

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v.

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v. BEK nr 1553 af 18/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Digitaliseringsstyrelsen, j.nr. 2013-6211-331 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år 1 Visitationsregler til dagtilbud i Hvidovre Kommune Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud

Læs mere

April 2016 Version 01 2016. Vejledning til. Eunomias Vikarsystem

April 2016 Version 01 2016. Vejledning til. Eunomias Vikarsystem April 2016 Version 01 2016 Vejledning til Eunomias Vikarsystem 1 0. Indledning... 3 1. Adgang til Eunomia... 3 2. Ajourfør ansættelsesskema... 3 3. Liste over vikarskemaer... 4 4. Opret nyt vikarskema...

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

Indhentning af straffeattester

Indhentning af straffeattester Indhentning af straffeattester - ved ansættelser på børne- og ungeområdet 1) Indledning Bekendtgørelse nr. 218 af 27. marts 2001 om behandling af personoplysninger i Det Centrale Kriminalregister trådte

Læs mere

Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15)

Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15) Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15) Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: falsk forklaring og anklage; Offentlig tilgængelig:

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Indhentning af straffeattester i Faaborg-Midtfyn Kommune

Indhentning af straffeattester i Faaborg-Midtfyn Kommune Indhentning af straffeattester i Faaborg-Midtfyn Kommune Godkendt af Direktionen den 20. november 2006 Ændret redaktionelt den 17. januar 2007 (blankethenvisning) INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Hvorfor straffeattester

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Frivilligpolitik. Søndergien Kulturhuset& Hvad betyder det at være frivillig?

Frivilligpolitik. Søndergien Kulturhuset& Hvad betyder det at være frivillig? Søndergien Kulturhuset& Frivilligpolitik Hvad betyder det at være frivillig? Det er ulønnet arbejde. Du laver noget for en gruppe eller flere, dvs. gør noget for alle og ikke kun for din egen interesses

Læs mere

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015 Dette dokumenter indeholder vejledningsteksterne til planer. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med releasen den 29. juni 2015 til 11. august 2015 Vejledningstekst til dagpengemodtager og dimittend...

Læs mere

Vejledning om lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr med tilknyttede sundhedspersoner

Vejledning om lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr med tilknyttede sundhedspersoner Vejledning om lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr med tilknyttede sundhedspersoner Indhold 1 Indledning... 2 2 Omfattede virksomheder og forretninger... 2 2.1

Læs mere

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Børnehaven Engblommevej, Engblommevej 34 4000 Roskilde. Institutionen har hjemsted i

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Ansøgningsskema: Godkendelse af nye plejefamilier og kommunale plejefamilier

Ansøgningsskema: Godkendelse af nye plejefamilier og kommunale plejefamilier Ansøgningsskema: Godkendelse af nye plejefamilier og kommunale plejefamilier Praktiske oplysninger Uddrag af 5 i lov om socialtilsyn Socialtilsynet træffer efter ansøgning afgørelse om godkendelse som

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Laissez-passer Du kan få udstedt laissez-passer,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

Håndtering af personfølsomme oplysninger

Håndtering af personfølsomme oplysninger Håndtering af personfølsomme oplysninger Indhold Formål... 3 Ansvar... 3 Referencer... 3 Personaledataansvarlig... 3 Beskyttelse af personaleoplysninger... 3 Sikkerhedsregler... 3 Personoplysninger...

Læs mere

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt Udgivet december 2007 Udgivet af Personalestyrelsen

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med plejefamilier.

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med plejefamilier. Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med plejefamilier. Indhold: Side Lovgrundlag 2-4 Opgavens indhold 5-8 Kompetenceoversigt 9 Lovgrundlag Tilsynsdelen er reguleret i Lov om social service med tilhørende

Læs mere

Privatansat hjælper i eget hjem

Privatansat hjælper i eget hjem Privatansat hjælper i eget hjem Lov om Social Service 41 Informationsfolder om løn- og ansættelsesvilkår Privat ansat hjælper Ifølge Lov om Social Service har en familie med et handicappet barn mulighed

Læs mere

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 2 2/FORHANDLINGSRET

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Vejledning om børneattester

Vejledning om børneattester Vejledning om børneattester Hvad er en børneattest? En børneattest er en særlig form for straffeattest, som udelukkende indeholder oplysninger om domme m.v. om visse seksualforbrydelser begået mod børn

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

YTRINGSFRIHED OG TAVSHEDSPLIGT. Vibeke Borberg, forskningschef, ph.d. i medieret Danmarks Medie og Journalisthøjskole

YTRINGSFRIHED OG TAVSHEDSPLIGT. Vibeke Borberg, forskningschef, ph.d. i medieret Danmarks Medie og Journalisthøjskole YTRINGSFRIHED OG TAVSHEDSPLIGT Vibeke Borberg, forskningschef, ph.d. i medieret Danmarks Medie og Journalisthøjskole OPLÆG FOR REGION MIDTJYLLAND AFDELINGSLEDERE I PSYKIATRIEN DEN 29. FEBRUAR 2016 VIBEKE

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Vejledning om indhentelse af børneattest på Kulturministeriets område

Vejledning om indhentelse af børneattest på Kulturministeriets område Vejledning om indhentelse af børneattest på Kulturministeriets område Lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale m.v. (børneattestloven) trådte i kraft den 1. juli 2005.

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

- en beskrivelse af målgruppen for de døgninstitutions/opholdsstedspladser, der er omfattet af udbuddet.

- en beskrivelse af målgruppen for de døgninstitutions/opholdsstedspladser, der er omfattet af udbuddet. Kravspecifikation, udbud af pladser på opholdssteder/døgninstitutioner til børn og unge Dette dokument indeholder: - en beskrivelse af målgruppen for de døgninstitutions/opholdsstedspladser, der er omfattet

Læs mere

Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes. Dok.nr. 14/01741-2/ RI

Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes. Dok.nr. 14/01741-2/ RI Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes Dok.nr. 14/01741-2/ RI 2/7 Hvad har temaet ført til? Forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes var tema for de tilsynsbesøg,

Læs mere

Forstærket indsats over for personer, der er blevet dømt for seksualforbrydelser. (Anne Troelsen, SISO)

Forstærket indsats over for personer, der er blevet dømt for seksualforbrydelser. (Anne Troelsen, SISO) Forstærket indsats over for personer, der er blevet dømt for seksualforbrydelser. (Anne Troelsen, SISO) Denne artikel giver en beskrivelse af de behandlingsmuligheder, der kan iværksættes i forbindelse

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

Hvordan. normalkontrakter og aftaler

Hvordan. normalkontrakter og aftaler Hvordan tilpasses normalkontrakter og aftaler i takt med virksomhedernes udvikling? Vejledning til overenskomsterne mellem DJ og DDFF 2004-2007 Se ordbog bagest. Se også den særskilte vejledning i forståelsen

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Digital post. AMU-nr. 47774

Digital post. AMU-nr. 47774 Digital post AMU-nr. 47774 Undervisningsministeriet. Oktober 2013 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse i samarbejde med Ann-Vibeke Mose,

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Gyldige grunde. De gyldige grunde er hentet fra Bekendtgørelse om selvforskyldt ledighed nr. 178 af 19. februar 2007 og er med de seneste ændringer.

Gyldige grunde. De gyldige grunde er hentet fra Bekendtgørelse om selvforskyldt ledighed nr. 178 af 19. februar 2007 og er med de seneste ændringer. Arbejdsløshedskassen april 2011 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Gyldige grunde Du får ikke karantæne, hvis du siger dit job op, afslår et job eller et aktiveringstilbud, hvis du har en gyldig

Læs mere

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27.

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. januar 2016 Ordregiver kan opsige en indgået kontrakt 185, stk. 1 i udbudsloven:

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed BEK nr 1045 af 30/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-113-0147 Senere ændringer til forskriften BEK nr 88 af 27/01/2016

Læs mere

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014.

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014. Redegørelse vedrørende sager om i Ældreområdet 2014. Indledning Social- og Sundhedsudvalget orienteres en gang årligt om antal sager vedrørende indenfor Ældreområdet. Ældre Bevillingsenheden Tlf. 46 11

Læs mere

SIKO SAMVIRKENDE IDRÆTSKLUBBER I ODENSE. Etiske Retningslinjer

SIKO SAMVIRKENDE IDRÆTSKLUBBER I ODENSE. Etiske Retningslinjer SIKO SAMVIRKENDE IDRÆTSKLUBBER I ODENSE Etiske Retningslinjer Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Formål:... 3 Samarbejdspartnere:... 3 Generelle retningslinjer:... 3 Alkohol:... 4 Doping:...

Læs mere

Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution.

Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution. Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution. 1 Vedtægt for privatinstitutionen Køng Idrætsvuggestue og Idrætsbørnehave 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Køng Idrætsvuggestue

Læs mere

Oplysningsskema vedr. ministres personlige interesser.

Oplysningsskema vedr. ministres personlige interesser. STATSMINISTERIET Oplysningsskema vedr. ministres personlige interesser. Nærværende oplysningsskema har til formål at sikre den størst mulige åbenhed omkring ministres personlige økonomiske forhold mv.

Læs mere

O.13. Regulativ om afsked af kommunale tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed

O.13. Regulativ om afsked af kommunale tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed Regulativ om afsked af kommunale tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Anvendelsesområde... 3 1... 3 Kapitel 2 Uansøgt afsked som følge af helbredsbetinget

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser FOA Kampagne og Analyse 14.05.13 FOA har i perioden 22.03. 2013 08.04. 2013 gennemført en undersøgelse om udviklingen på FOA-faggruppernes

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du:

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: har haft arbejde i perioden har fået reguleret din pension er begyndt at få udbetalt en pension fylder 65 år i den periode du skal udfylde ½-årserklæring

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Risskov, d. 22.marts 2013 Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Ligeværd takker for muligheden for at kommentere lovforslaget. Ligeværds overordnede

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Afskedigelse. TR - kursus IA 2014

Afskedigelse. TR - kursus IA 2014 TR - kursus IA 2014 Institutionen er den ansættende myndighed og denne ansætter og afskediger medarbejderne. Begrænsninger i lovgivning: diskriminering, herunder alder, handicap og køn, foreningsforhold

Læs mere

Bekendtgørelse af børneloven

Bekendtgørelse af børneloven LBK nr 1817 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning

Kvalitetsstandard for aflastning Kvalitetsstandard for aflastning 1 Kvalitetsstandard for aflastning Område Randers Kommune tilbyder aflastningsophold til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere