side 9 manden Navn: Jacob Jespersen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 9 manden Navn: Jacob Jespersen"

Transkript

1 StilladsInformation nr. 104-september 2012 side 9 manden Navn: Jacob Jespersen Bopæl: Alder: Malling ved Aarhus 36 år Lokalklub: Aarhus Firma: Mars A/S, Aarhus Start i branchen: Sommeren 2005 Stilladsuddannelse: Jeg er ikke færdigudlært. Jeg mangler et par uger i Esbjerg, men mon ikke jeg bliver færdig i den nærmete fremtid. Tillidshverv: Konstitueret landsklubformand Næstformand i Aarhus Stilladsarbejderklub StilladsInformation: - Allerførst skal vi vel ønske dig tillykke med hvervet som konstitueret landsklubformand for Stilladsarbejdernes Landsklub konstitueret fordi du jo er trådt til, efter at Thorkil har trukket sig på grund af nyt arbejde. Jacob: - Tak for det.

2 StilladsInformation: - Hvordan havnede du i sin tid i stilladsbranchen tilfældigt eller.? Jacob: - I 2005 arbejdede jeg som murerarbejdsmand, og det havde jeg gjort i en del år. Jeg ville gerne prøve noget andet, og kendte en del til stilladsbranchen i Aarhus. Jeg kendte Thorkil og Jens Flap og havde ved en konflikt i Aarhus stiftet bekendtskab med rammestillads. Haki stillads kendte jeg jo i forvejen som arbejdsmand. Jeg kontaktede City Stilladser, da jeg havde hørt, at de manglede folk, og efter et par uger startede jeg i firmaet. StilladsInformation: - Stilladsfolk i Aarhus og på Fyn kender dig selvfølgelig, og mange folk rundt omkring i landet har stiftet bekendtskab med dig i forbindelse med landsmøder, kurser og andre faglige sammenkomster, men vi er jo en stor klub, så mange har endnu ikke mødt den nye landsklubformand. Giv os lige et kort rids af dit stilladsliv. Jacob: - Jeg har været meget omkring. Både i firmaer og i forskellige byer. Jeg startede ved City Stilladser i Aarhus, og var der i omkring halvandet år. I det første år var jeg tillidsmand. Herefter kom jeg til Mars, og efter nogle måneder blev jeg valgt som tillidsmand der. Jeg var hos Mars i knap to år. Samtidig var jeg blevet valgt som næstformand i klubben, og var det indtil Thorkil stoppede som formand (første gang) i efteråret Her blev jeg formand for Aarhusklubben, og det var jeg indtil december Herefter var jeg i Odense i to år, hvor jeg arbejdede ved Fyens Stillads Co og var aktiv i Fyn klubben - som næstformand og som formand. Det sluttede meget hurtigt. Vi faldt aldrig rigtigt til i Odense og flyttede tilbage til Århus, hvor jeg fik arbejde ved Mars igen. Her blev jeg så næstformand for klubben igen, og det er jeg stadig. I det sidste knap halvandet år, har jeg også været bestyrelsesmedlem i vores 3F afdeling.

3 StilladsInformation: - Du har lige haft orlov fra branchen for at arbejde på et projekt i fagforeningen hvad gik det ud på? Jacob: - Jeg har været ansat i byggegruppen i vores fagforening i Aarhus siden midt i april. Her har jeg arbejdet med at få valgt nogle flere tillidsrepræsentanter og sikkerhedsfolk i byggeriet, og det har gået rigtigt godt. Jeg har besøgt en masse byggepladser i Aarhusområdet, og har fået en masse kontakter i de andre brancher i byggeriet. Byggegruppen er i perioden gået fra at have 31 til 54 sikkerhedsfolk, og der kommer nok et par stykker mere. Derudover har vi fået valgt en lille håndfuld nye tillidsfolk. En del af de nyvalgte, fungerede i forvejen som sikkerhedsfolk, men de var enten aldrig blevet valgt, eller også var det mange år siden. De var i hvert fald ikke registreret i deres fagforening, og derfor var de umulige at komme i kontakt med. Her gemte sig også et par lokale stilladsfolk. Dette har vi fået ryddet op i nu, men der er nok flere rundt omkring. Om ikke i Aarhus, så i resten af landet.

4 StilladsInformation: - Din værste stilladsoplevelse? Jacob: - Jeg mener ikke, at jeg har haft nogle rigtig grimme oplevelser. Det skulle da lige være engang, hvor vi var ude og aktionere mod et ulovligt stillads. Det var et murerstillads, og der stod en del stenhoveder på stilladset. Der var mange folk i gang, både oppe i stilladset og under, men før stilladset kunne pilles ned, skulle stenene væk. Så vidt jeg husker, blev stenene kastet ned, hvor de blev grebet og lagt i en bunke, men der var altså også en hel palle, som ikke blev det. Den blev væltet ned, og i det samme kom en kollega gående nedenunder. Han var et kussehår fra at få en hel palle sten i hovedet, men det blev ved skrækken. Heldigvis... StilladsInformation: Din sjoveste stilladsoplevelse? Jacob: - Der er jo altid den historie, hvor vi havde ryddet det meste af forhaven for buksbomtræer og var godt i gang med bunden, da formanden ringede og sagde, at det var den forkerte adresse, men det må blive en anden gang... Ja, så er der jo den her. Det er måske ikke den sjoveste oplevelse, jeg har haft, men jeg kommer lige til at tænke på en episode, da jeg arbejdede på Fyn. Vi byggede et stort fritstående stillads omkring et stort kabel i forbindelse med et nyt elværk.

5 Formanden i el-firmaet var så tilfreds, at han bestilte os til at lave et magen til på Sjælland. Vi tvangslæssede bilen dagen før, så vi kunne køre meget tidligt. Vi kører rigtig tidligt og er nok fremme ved syv tiden. Vi ankommer til en stor mark, med en del skurvogne, og en del gravemaskiner. De er ved at anlægge området, og vi skal bare finde et stort kabel, som vi skal bygge omkring. Vi kigger os lidt omkring, og så er det at vi ser lastbilen. Der holder en stilladsbil fra et andet firma - et lokalt firma. Og bag ved er der et stillads, som temmelig meget ligner det stillads, som vi skulle bygge. Vi præsenterer os, og det går snart op for os, at der er noget galt. Nogen har hyret et andet firma til samme opgave som os. Nå, vi ringer hjem, og formanden beder os lige vente lidt. Han ringer hurtigt tilbage, og fortæller os, at vi godt kan komme hjem igen. Det viste sig, at el-firmaet havde hyret et lokalt sjællandsk firma til opgaven, men det vidste formanden på pladsen i Odense ikke, så han bestilte stilladset ved os. Jeg tænker, at han fik lidt røde øre efter dette og måske en stor regning. StilladsInformation: - Hvad er det efter din mening for en klub, du nu er blevet formand for? Jacob: - Det er ikke en hvilken som helst klub. Det er nok en af de stærkeste og mest aktive klubber i landet, så det forpligter selvfølgelig. Det er en klub, som ikke hviler på laurbærende, men tværtimod arbejder i nuet og fremtiden. Det er en klub, som naturligvis er meget stolt af sin historie. Det er også en klub fyldt med stilladsarbejdere - på godt og ondt.vi er ikke altid så strukturerede, men når vi rykker, så sker der noget...

6 StilladsInformation: - Hvordan tegner fremtiden sig for stilladsbranchen og stilladsklubben set med dine øjne?? Jacob: - Vi har alle forudsætninger for en lys fremtid, men det kræver, at vi fortsætter det gode arbejde. Vi har en rigtig god priskurant, som vi kan leve af, og som vi selv er med til at forbedre. Vi er selv med til at ændre branchen i form af et mere sikkert og mindre nedslidende arbejde. Vi er ret godt organiseret i det meste af landet, og mange af vores lokalklubber er velfungerende. I de fleste firmaer er alle medlemmer af fagforening og klub. Det ser godt ud. Men vi skal passe på, at det ikke bliver en sovepude. Vi må konstatere, at vi har flere områder i landet, hvor landsklubben ikke er repræsenteret. Specielt i Midt- og VestJylland, hvor der er en del firmaer, og en masse folk som hver dag går på arbejde og bygger stilladser. Disse kollegaer skal vi have fat i. De skal intro-duceres til priskuranten og se fornuften i at være med i landsklubben. Vi har også en del klubber, som hænger eller som nærmest er ikke eksisterende. Hvis vi skal hænge sammen som landsklub, er det vigtigt at vi får gang i disse klubber igen. StilladsInformation: - Hvilken landsklubformand skal branchen forvente at møde de kommende år? Jacob: - Folk skal nok forvente at møde en formand, som måske går lidt mere stille med dørene. Jeg anerkender, at jeg ikke er en stor folkefører eller en stor taler. Jeg er helt klart bedre i mindre grupper, men det mener jeg ikke nødvendigvis er et problem. Det landsklubben har brug for, er at vi kommer ud i de enkelte firmaer eller lokale klubber og viser flaget. Jeg har i de sidste par år været meget rundt og besøge klubber og firmaer, og det syntes jeg er rigtigt spændende, og det er noget jeg vil fortsætte med.

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

Tillidshverv: TR og formand for Stilladsklubben Offshore

Tillidshverv: TR og formand for Stilladsklubben Offshore StilladsInformation nr. 88 - september 2008 side 9 manden Navn: Brian Christiansen Bopæl: Skødstrup Alder: 34 Start i branchen: 2001 Nuværende firma: Semco Maritime Tillidshverv: TR og formand for Stilladsklubben

Læs mere

side 9 manden Portræt af den ny landsklubformand:

side 9 manden Portræt af den ny landsklubformand: StilladsInformation nr. 67 - april 2003 side 9 manden Portræt af den ny landsklubformand: Navn: John Jakobsen Bopæl: Valby Alder: 42 Start i branchen: 1986 Nuværende firma: JG Stilladser Tillidshverv:

Læs mere

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub StilladsInformation nr. 75 - maj 2005 Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub Navn: Jesper Christiansen Bopæl: Svebølle Alder: 32 Start i branchen: 1993/1994 Nuværende firma:

Læs mere

side 9 manden Navn: Peter Ymer Henrich Brink Nielsen

side 9 manden Navn: Peter Ymer Henrich Brink Nielsen StilladsInformation nr. 108 - sept. 2013 side 9 manden Navn: Peter Ymer Henrich Brink Nielsen Kælenavn: Ymer eller Ymme Bopæl: Højbjerg, Aarhus Alder: 39 City Stilladser, Aar- Firma: hus Start i branchen:

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 103 JUNI 2012

STILLADSINFORMATION NR. 103 JUNI 2012 STILLADSINFORMATION NR. 103 JUNI 2012 En kommentar til artiklen i bladet: Kandidat til årets æsel, side 48-49 Læs i dette nummer bl.a. om: - Side 9-manden Martin Neess, Vestsjælland side 9-14 - Aarhusklubben

Læs mere

Side 9 manden. Alder: 67. Start i branchen: 1979. Stilladsarbejdernes Brancheklub af

Side 9 manden. Alder: 67. Start i branchen: 1979. Stilladsarbejdernes Brancheklub af Side 9 manden Navn: Bopæl: Jørgen Bak Hvidovre Alder: 67 Start i branchen: 1979 Tillidshverv: 1920 Fanebærer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af StilladsInformation: - Allerførst vil vi ile med et stort

Læs mere

stilladsinformation nr. 115 juni 2015

stilladsinformation nr. 115 juni 2015 stilladsinformation nr. 115 juni 2015 Læs i dette nummer blandt andet om: - Side 9 manden Thomas Ravn side 9-14 - Opskydeligt gelænder fra Total Stilladser side 18-23 - Nye regler - hvad sker der? side

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Bilag 13. Charlotte: Transskriberet og kodet interview

Bilag 13. Charlotte: Transskriberet og kodet interview (Interviewer) (Informant) Bilag 13 Charlotte: Transskriberet og kodet interview 00.10: Ja men til at starte med vil vi godt bare bede dig om at præsentere dig selv. 00.14: Jamen jeg hedder Charlotte, jeg

Læs mere

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00 1 REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00 Formanden bød velkommen. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog formanden for Kreds 2, Jens Krumholt,

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 108 SEPTEMBER 2013

STILLADSINFORMATION NR. 108 SEPTEMBER 2013 STILLADSINFORMATION NR. 108 SEPTEMBER 2013 Læs artiklen om stilladser og tordenvejr på side 30-33 Læs i dette nummer bl.a. om: - Side 9-manden Ymme fra Aarhus side 9-18 - Certificering af stilladsfirma

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 111 JUNI 2014

STILLADSINFORMATION NR. 111 JUNI 2014 STILLADSINFORMATION NR. 111 JUNI 2014 Der var en gang... men så kom der nye regler! Læs i dette nummer bl.a. om: - Syv 25-års jubilarer i København side 10-20 - Nye regler, rækværker og seler side 26-37

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 101 DECEMBER 2011

STILLADSINFORMATION NR. 101 DECEMBER 2011 STILLADSINFORMATION NR. 101 DECEMBER 2011 Læs i dette nummer bl.a. om: - AT og de nye regler i 2012 side 8-9 -Tolv 25-års jubilarer i København side 18-33 - Nye svende i København side 42-43 - Anmeldelser

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution 3. SEPTEMBER 67. ÅRGANG SOCIALPÆDAGOGEN 18 09 10 Det største problem med døgninstitutioner er, at der ikke er nok af dem. Der er mange unge, der ikke får den hjælp, de har brug for SARAH, 23 ÅR, TIDLIGERE

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 112 SEPTEMBER 2014

STILLADSINFORMATION NR. 112 SEPTEMBER 2014 STILLADSINFORMATION NR. 112 SEPTEMBER 2014 Læs i dette nummer blandt andet om: - Side 9 manden Thomas Strømsholt side 9-17 - Nye regler, faldtests og rækværker side 20-27 - Nye svende i København side

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 105 DECEMBER 2012

STILLADSINFORMATION NR. 105 DECEMBER 2012 STILLADSINFORMATION NR. 105 DECEMBER 2012 Læs artiklen på side 34-37 om polakstilladser på KARA Læs i dette nummer bl.a. om: - Mindeord for Simon side 6-7 - Ni 25 års-jubilarer i København side 9-21 -

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 102 MARTS 2012. 3F Dansk Byggeri

STILLADSINFORMATION NR. 102 MARTS 2012. 3F Dansk Byggeri STILLADSINFORMATION NR. 102 MARTS 2012 3F Dansk Byggeri Læs i dette nummer bl.a. om: - Mindeord for Walther Gammelgaard Petersen side 6-7 - Opfølgning på faldulykker side 18-21 - Krav til nye firmaer side

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere