Referat af Grønt Råds møde den 1. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Grønt Råds møde den 1. juni 2015"

Transkript

1 Referat af Grønt Råds møde den 1. juni 2015 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund Erik Vestergaard Madsen, Danmarks Jægerforbund Fredensborg Bente Nielsen, Friluftsrådet Carsten Ryby, Nive Å s Lystfiskerforening Lisbeth Gram Holdum, suppleant for No Widding, Bevaringsforeningen Elsebeth Hansen, suppleant for Søren D. Schmidt, Fredensborg Landsbyråd Ulla Frøsig, udpeget af Byrådet Tonny Lacomble Nielsen, udpeget af Byrådet Karen Tommerup, Center for Plan og Miljø, Fredensborg Kommune Sara Sonne, Center for Plan og Miljø, Fredensborg Kommune Marianne Kodahl, Center for Plan og Miljø, Fredensborg Kommune (referent) Afbud Finn Langgaard, Agenda 21 Foreningen Søren D. Schmidt, Fredensborg Landsbyråd Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Jens Bjerregaard Christensen, Naturstyrelsen Nordsjælland No Widding, Bevaringsforeningen Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Meddelelser 3 Tema: Cykelhandlingsplan 4. Tema: Klimaindsatsen: Nedbringelse af CO2-udslip fra kommunens bygninger og transport, samt det nye energicenter 5. Sag om delebiler i høring 6. Byrådets 2020 strategi, opfølgning på bymøderne bl.a. input fra naturboden på Karlebomødet 7. Status for stigruppens arbejde 8. Orientering fra administrationen - Kratbjerg klimaprojekt - status - Høringssvar på 2. generations vandplan ( ) - Status for lokalplan for Kokkedal Industripark nr. 6 (Audi bilhus) 9. Eventuelt Ad 1. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt Ad 2. Meddelelser Carsten Ryby afløser Mads Larsen som repræsentant for Nive Å s Lystfiskerforening. Status for afspærring ved indgangene til Stasevang skov ved Fredtoften: Naturstyrelsen har stævnet ejeren af vejen, men det vides ikke, hvornår sagen kommer for retten. Fredensborg Kommune har sendt brev til ejeren og har modtaget svar. Når kommunen på denne baggrund har udarbejdet en afgørelse, sendes denne i høring, bl.a. til Grønt Råd.

2 Ad 3 Tema: Cykelhandlingsplan, Sara Sonne orienterede om cykelhandlingsplanen. På baggrund af et bruttokatalog med indsatser, har administrationen skitseret tre cykelpakker med forskelligt ambitionsniveau og finansieringsbehov, som vil kunne realiseres over en 4-årig periode. På møde den 28. april blev udvalget for Infrastruktur og Trafik orienteret om de analyser som er udarbejdet forud for udarbejdelse af en handlingsplan. Bronzepakken består blandt andet af enkelte anlægsinvesteringer i stier, samt mindre fysiske forbedringer, skiltning af de primære ruter og opprioritering af vedligeholdelsen af stierne samt oprettelse af cykelobservatørkorps. Sølvpakken består af indsatserne i bronzepakken suppleret med blandt andet flere fysiske forbedringer af rutenettet, øget skiltning og indsatser for pendlere med forbedringer frem til stationer og kampagne. Udvalget for Infrastruktur og Trafik og Plan-, Miljø- og Klimaudvalget har besluttet at arbejde videre med sølvpakken, samt de gratis indsatser i guldpakken. Læs referat af udvalgets møde d. 2. juni her +bruttoliste+med+indsatser+for+3124 Cykelhandlingsplanen bliver ikke sendt i offentlig høring. Grønt Råds medlemmer drøftede indsatserne. Den gavnlige effekt på folkesundheden blev fremhævet, samt den deraf følgende økonomiske gevinst. Desuden blev muligheder for lånecykler og pendlercykler drøftet, og der var enighed om, at dette kunne være en opgave for private aktører evt. et netværk med turistorganisationerne. Ad 4. Tema: Klimaindsatsen: Nedbringelse af CO2-udslip fra kommunens bygninger og transport, samt det nye energicenter Lone Rasmussen Otte orienterede om klimaindsatsen. Lones præsentation udsendes med referatet. Se også mere på facebook ( Og skriv gerne til Klima@fredensborg.dk hvis I bliver opmærksom på konkrete energiproblemer i kommunens bygninger. CO2-udledningen fra kommunens bygninger og transport er faldet med 24,9 procent siden I alt 1990 ton sparet CO2, hvilket betyder, at der er sparet 17 mio. kr. på energiregningen siden Formålet med det nye energicenter er at inspirere og motivere borgere og virksomheder til at energirenovere, køre grønt og klimatilpasse, samt at fremme grøn vækst og iværksætteri. Den politiske vision er at skabe Energicenter Nordsjælland i samarbejde med nabokommuner. Grønt Råd drøftede, hvordan målet CO2 udledningen skal reduceres med 25 % i 2020 i forhold til 2010 i hele kommunen som geografisk område bedst kunne evalueres og hvordan resultaterne kan måles. Temaet blev også drøftet på mødet med Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i efteråret.

3 Fredensborg Kommune bruger det analyseværktøj som Cowi har udviklet for bl.a. KL til at beregne CO2-udslip i kommuner. Fredensborg Kommune arbejder via energicenterets aktiviteter rettet mod borgere og virksomheder på at nå målet og vise effekten. Med projektet baseret på No-cure-no-pay metoden, samt Energistyrelsens Bedre Bolig netværk, energirådgivning mv. vil resultater og evaluering i forhold til borgernes indsats blive væsentlig klarere. Med No-cure-no-pay metoden er det kun gennemførte energirenoveringer der belønnes, hvorfor effekten på CO2-udslippet vil kunne opgøres. Desuden blev der gjort opmærksom på, at bevaringsværdige bygninger kan være en særlig problemstilling i forbindelse med energirenovering. Ad 5. Sag om delebiler i høring Plan-, Miljø- og Klimaudvalget havde anmodet administrationen om at sende sagen om delebiler til høring i Grønt Råd. Sagen blev udsendt med dagsordenen. Grønt Råd drøftede sagen, de forretningsmæssige potentialer og sammenhængen med den offentlige transport samt private udbydere af biler. Grønt Råd anbefalede, at Fredensborg Kommune følger med i relevante aktiviteter og erfaringer, og samtidig er klar til at forelægge eventuelle nye fordelagtige tilbud fra private aktører til fornyet politisk drøftelse. Ad 6. Byrådets 2020 strategi, opfølgning på bymøderne bl.a. input fra naturboden på Karlebomødet Bymøderne var en stor succes, både borgere og politikere har udtrykt stor tilfredshed. Udsagn og indtryk er indsamlet fra deltagende politikere og medarbejdere og sammenfattet i arbejdspapirer. Kommunens konsulent Dansk bygningsarv arbejder på at sammenfatte indtrykkene til en overordnet identitet og vision for hvert bysamfund/ landområde. Desuden vil der blive formuleret pejlemærker og indsatser for hvert bysamfund/ landområde. Input fra naturboden Borgerne fremhævede bl.a. følgende steder under overskriften vis os din yndlingsnatur på Karlebomødet: Endrup Hegn stille skov, fint dyreliv, ingen mountainbike Strandengene i Nivå storslået natur Fredtoften dejlig natur Plantagen ved Avderød Babylone Strand uberørt strand Grønholt Hegn Uglesø mose et unikt sted Højsagervej mod Humlebækvej fantastisk udsigt Langerødvej over Ørnehøjgårds marker Ellesump bag Ullerødvej - artsrig og smukt lys Desuden kom der følgende forslag til, hvordan naturen kan blive bedre:

4 Flere stier/bedre adgang til naturen Luk Langstrup Mose skydebane. Fjernelse af affald. Vedligehold af stier, broer o.l. Fred og ro Grønnere drift af kommunens arealer med fokus på biodiversitet grøftekanter og vejrabatter Borgernes ønsker til forbedring af naturen omhandlede i høj grad brug og adgang til naturområder. Processen fremover Strategien drøftes på Byrådets budgetseminar i slutningen af august Strategien behandles i Økonomiudvalget og Byrådet i september Strategien sendes i offentlig høring i oktober/ november Strategien forventes endeligt vedtaget i Økonomiudvalget og Byrådet i december 2015 Ad 7. Status for stigruppens arbejde Stigruppens medlemmer har været rundt på en række forskellige stistrækninger. De indsamlede oplysninger skrives sammen i løbet af sommeren og præsenteres for Grønt Råds medlemmer på rådets møde i september. Ad 8. Orientering fra administrationen - Kratbjerg klimaprojekt status Fredensborg Kommune har meddelt de nødvendige tilladelser til etablering af et oversvømmelsesområde ved Kratbjerg Erhvervsområde. Projektets formål er at få etableret en varig løsning for afledning og forsinkelse af regnvand fra den nordlige del af Fredensborg. Projektet omfatter terrænregulering af de ånære arealer samt genslyngning af en delstrækning af det offentlige vandløb Asminderødgrøften. Projektet er et samarbejdsprojekt mellem Fredensborg Kommune og Fredensborg Forsyning A/S. Både terrænreguleringen og genslyngningen af Asminderødgrøften er i offentlig høring til d. 9. juni. - Høringssvar på 2. generations vandområdeplan ( ) Plan,- Miljø- og Klimaudvalget behandler på deres møde den 2. juni kommunens høringssvar til statens 2. generations vandområde plan. I høringssvaret har administrationen foreslået følgende ændringer, som har til formål at styrke vandløbenes naturindhold i overensstemmelse med EU s vandrammedirektiv: - Udpegning af 3 nye vandløbsstrækninger - Sletning af 3 vandløbsstrækninger - Ændret vandløbsvedligeholdelse gennemføres som indsats - Ændret beregningsgrundlag for økonomisk tilskud til projekter - Vandplansindsatser fra 1. planperiode videreføres - Retningslinjer for kommunernes sagsbehandling genindføres. Dialogforum for vandløb har behandlet høringssvaret, og her har vandløbslavet ikke ønsket rørlagte strækninger med i vandplanerne og

5 genindførelse af ændret vandløbsvedligeholdelse, mens de grønne organisationer ønsker at fastholde disse. Da kommunens høringssvar har til formål at sikre naturkvaliteten i vandløbene, har bemærkningerne på dialogforum ikke givet anledning til ændring af administrationens forslag til høringssvar. Administrationen opfordrer i stedet vandløbslavet og andre organisationer til at indsende egne høringssvar til staten. - Status for lokalplan for Kokkedal Industripark nr. 6 (Audi bilhus) Byrådet vedtog i januar 2015 at fremlægge forslag til lokalplan K104 for et område ved Kokkedal Industripark samt tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2013 i offentlig høring. Forslaget har været i høring og der er afholdt borgermøde. Forslaget omfatter bl.a. en ændring af udformningen af den eksisterende sø samt en bearbejdning af en del af beplantningen omkring søen og langs Usserød Kongevej og Egedalsvej. Der skabes et mere åbent grønt hjørne, hvor den eksisterede sø og Donse å bliver en integreret del af det nye projekt. Der vil være adgang til området. Beslutning om endelig vedtagelse af lokalplanen behandles på byrådets møde i juni Ad 9. Eventuelt Der er mulighed for at søge om midler fra Kulturstyrelsen til istandsættelse af Højsager Mølle, men dette kræver medfinansiering fra Fredensborg Kommune. Der er pt. ikke ansøgt om midler.

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016

Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016 Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Ad 2. Meddelelser - Det årlige møde mellem Plan-, Miljø og Klimaudvalget og Grønt Råd er fastsat til onsdag d. 2. november kl

Ad 2. Meddelelser - Det årlige møde mellem Plan-, Miljø og Klimaudvalget og Grønt Råd er fastsat til onsdag d. 2. november kl Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. maj 2016 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde mandag den 18/ Lene Brøndal, Referent, Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv (CBME)

Referat fra Grønt Råds møde mandag den 18/ Lene Brøndal, Referent, Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv (CBME) Referat fra Grønt Råds møde mandag den 18/3 2019 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 28. november 2016

Referat af Grønt Råds møde mandag den 28. november 2016 Referat af Grønt Råds møde mandag den 28. november 2016 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Frank Elm

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Medborgerskabspolitik

Medborgerskabspolitik l Medborgerskabspolitik 1 2 Forord Fredensborg Kommunes medborgerskabspolitik har til formål at sikre, at kommunens borgere oplever sig selv og hinanden som medborgere, der søger indflydelse og bidrager

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Tirsdag den 1. november 2011. Klokken: kl. 17.00 19.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H 5. Møde nr. 7

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Tirsdag den 1. november 2011. Klokken: kl. 17.00 19.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H 5. Møde nr. 7 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN MILJØ - OG KLIMAUDVALGET Tirsdag den 1. november 2011 Klokken: kl. 17.00 19.00 Sted: Regionsgården Mødelokale: H 5 Møde nr. 7 Mødet slut kl. 18.20 Medlemmer:

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Godkendelse til at omklassificere det offentlige vandløb Lille Kobberbæk på en strækning

Godkendelse til at omklassificere det offentlige vandløb Lille Kobberbæk på en strækning Svendborg Andels-Boligforening Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Godkendelse til at omklassificere

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2015 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 08-06-2015 10:00 Sted: Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1.

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi 2016 2020 Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi Forord Nordfyns Kommune har gennem mange år prioriteret indsatsen

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. november 2017 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Politiske mål 2013-15 med tilhørende resultatkrav til foreløbig godkendelse på UMT juni-møde

Politiske mål 2013-15 med tilhørende resultatkrav til foreløbig godkendelse på UMT juni-møde Notat Sagsnr.: 2012/0001874 Dato: 11. juni 2012 Titel: Politiske mål med tilhørende resultatkrav til foreløbig godkendelse på UMT juni-møde Sagsbehandler: Rikke Voss Hvelplund Miljø- og Teknikchef Indsatsområder

Læs mere

Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde mandag den 6. maj 2013 kl. 16:00-18.00 på rådhuset (mødelokale C).

Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde mandag den 6. maj 2013 kl. 16:00-18.00 på rådhuset (mødelokale C). ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 15 Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde mandag den 6. maj 2013 kl. 16:00-18.00 på rådhuset (mødelokale C). Medlemmer: Formand Tanja Cederholm, Næstformand Hans Philipsen,

Læs mere

Handicapråd. Torsdag den 22.04.10 kl. 16.30 i Træningsenheden Hundige Alle 11, 2670 Greve

Handicapråd. Torsdag den 22.04.10 kl. 16.30 i Træningsenheden Hundige Alle 11, 2670 Greve Handicapråd Torsdag den 22.04.10 kl. 16.30 i Træningsenheden Hundige Alle 11, 2670 Greve Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet BORGERMØDER UDBYGNING AF RUTE 26 ÅRHUS-SØBYVAD HAMMEL 9. NOVEMBER 2010 OG SABRO 11. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk,

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer Handicapråd Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center for Teknik & Miljø Anni Kristiansen,

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

Naturplan Danmark. - Hvordan i praksis? 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1

Naturplan Danmark. - Hvordan i praksis? 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Naturplan Danmark - Hvordan i praksis? 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Naturplan Danmark - en langsigtet masterplan for Danmarks natur Bedre og mere sammenhængende natur - LIFE-projekter- fokus sammenhæng

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Vandløbs vedligeholdelse i Holbæk

Vandløbs vedligeholdelse i Holbæk Vandløbs vedligeholdelse i Holbæk Dialog med kommunen hvad virker? Jeg tror, der er mange måder at få det til at fungere på. Men at tror, at selvom vi bare er lidt flinke, at så kommer vandløbsmyndigheden

Læs mere

Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik

Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik 25. oktober 2013 Sags id: 190-2011-9871 Dok. nr.: 190-2013-138807 Center for Drift og Teknik Stiager 2 3500 Værløse

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret Handicappolitik Forord Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret og fornyet. Favrskov Kommune vil med handicappolitikken skabe et fundament, der sikrer

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Fyns Fremtid 3. Fynsk Status. Arena Assens 8. august 2013. v. Stadsdirektør Jørgen Clausen, Odense Kommune

Fyns Fremtid 3. Fynsk Status. Arena Assens 8. august 2013. v. Stadsdirektør Jørgen Clausen, Odense Kommune Fyns Fremtid 3 Arena Assens 8. august 2013 Fynsk Status v. Stadsdirektør Jørgen Clausen, Odense Kommune Børsen 4. juni 2013 Lindøværftet genrejst af ny milliardomsætning A.P. Møller-Mærsks lukkede værft

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Miechael Stian Hansen () formand Jan Rasmussen () Jens Elender Nielsen () Jørn F. Rasmussen

Læs mere

Åbent referat Beredskabskommissionen

Åbent referat Beredskabskommissionen Åbent referat Beredskabskommissionen 17. september 2013 kl. 8.00 9.00 på Brandstationen, beredskabschefens kontor Michael Vindfeldt havde meddelt forfald. 9. Meddelelser fra formanden 16 10. Plan for fortsat

Læs mere

Vigtigste kommentarer i høringssvar ændring

Vigtigste kommentarer i høringssvar ændring 24-09-2012 Til behandling af vandhandleplanen Sagsnr. 2012-150748 Dokumentnr. 2012-756171 Sagsbehandler Lars Anker Angantyr Oversigt over indkomne høringssvar til Københavns s vandhandleplan 2012 Del 1:

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd DAGSORDEN for Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde 9 Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00 i, Gladsaxevej

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Referat. Mødeforum Temamøde om Campus Næstved Ejendomsudvalget (ØK) Sagsnr. 2012-16259. Dokumentnr. 2012-315083. Mødedato 18.

Referat. Mødeforum Temamøde om Campus Næstved Ejendomsudvalget (ØK) Sagsnr. 2012-16259. Dokumentnr. 2012-315083. Mødedato 18. Referat Mødeforum Temamøde om Campus Næstved Ejendomsudvalget (EU) og Økonomiudvalget (ØK) Sagsnr. 2012-16259 Dokumentnr. 2012-315083 Mødedato 18. september 2012 Tid Kl. 16.00 19.00 Sted Byrådssalen Deltagere

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 24. februar 2005 Jens Lønstrup 8940 2654

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

23. Strategi for Ungekontakten

23. Strategi for Ungekontakten Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mødet den side 1 af 5 23. Strategi for Ungekontakten 15.00.00-A00-6-15 Sagsfremstilling Ungekontakten Vejen til uddannelse! Byrådet besluttede i forbindelse med

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Miljø og teknikudvalget

Miljø og teknikudvalget Udvalg: Måloverskrift: Miljø og teknikudvalget Natur- og fritidsliv - en driver for vækst Sammenhæng til vision 2018: Vi skal have fokus på vores varierede dejlige natur med masser af muligheder for friluftsliv,

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 31. maj 2013 /BRIMAD Refer til mødet i Udvalg vedrørende energi og miljø 23. maj 2013 kl. 12:00 hos Energinet.dk, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia Afbud:

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00 Referat Mødeforum Handicaprådet Sagsnr. 2013-66612 Dokumentnr. 2014-97277 Mødedato 1.4.2014 Tid Kl. 16.00 Sted Mødelokale 3 i Rådmandshaven 20. (Indgang 3) Deltagere Tonny Ploug Pia Bakkegaard Bodil Klarskov

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Nærværende rapport er en udarbejdelse af statistisk materiale, der er dannet på baggrund af spørgeskemaer vedr. inklusion, besvaret af ledere, lærere

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til investeringer i udvalgte miljøteknologier

Læs mere

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud:

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Handicaprådet Dagsorden Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Pkt 23. Birgitte Borg fra Myndighed kl. 16.05 Pkt 24. Gitte Lykke Clausen, VIA NOVA kl.16.25 Pkt. Tekst Side 23

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 10. april 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand

Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Center for Teknik, Miljø og Klima Mørdrupvej 15 3060 Espergærde tmk@helsingor.dk Center for Teknik, Miljø og Klima Natur

Læs mere

GØR ÅRHUS GRØN. Med venlig hilsen. Nicolai Wammen Borgmester i Århus

GØR ÅRHUS GRØN. Med venlig hilsen. Nicolai Wammen Borgmester i Århus Kommunalvalg Socialdemokraterne 2009 i Århus GØR ÅRHUS GRØN I Århus ønsker vi at tage et reelt ansvar for vores by, også når det gælder klima og miljø. Som borgmester vil jeg sikre, at Århus tager et medansvar

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 19/3 2018 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Gribskov vandløbslaug. D 25/2-2016

Referat fra generalforsamling i Gribskov vandløbslaug. D 25/2-2016 Referat fra generalforsamling i Gribskov vandløbslaug. D 25/2-2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Valg af 2 stemmetællere. 3. Bestyrelsens beretning. 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Har du forskningsideen?

Har du forskningsideen? det strategiske forskningsråd Har du forskningsideen? så har vi pengene! Det Strategiske Forskningsråd uddeler 900 mio. kr. til forskningsaktiviteter i 2011. Strategisk forskning Fokus på vidensopbygning

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Opfølgning på uddannelsesbenchmark.dk 2015/16 Team-niveau

Opfølgning på uddannelsesbenchmark.dk 2015/16 Team-niveau Klasse: hh11 Teammedlemmer: Sabine, Karina, Michael, Søren, Bente Udfyldt d.: 18.12015 Arbejdsro Lærernes tilbagemeldinger og lærerne kommer til tiden Eleverne forklarer hvad de gør for at skabe arbejdsro,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Mødeindkaldelse til Horsens Kommunes Koordinationsforum for vandforsyning (KOVA) Som tidligere varslet indkalder Horsens Kommune hermed til KOVA møde.

Mødeindkaldelse til Horsens Kommunes Koordinationsforum for vandforsyning (KOVA) Som tidligere varslet indkalder Horsens Kommune hermed til KOVA møde. Jord og Grundvand Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Kære KOVA-medlem Jord og Grundvand Sagsbehandler: Rasmus Rønde Møller Direkte: 76292527 E-mail: naturogmiljoe@horsens.dk www.horsens.dk Sagsnr. 09.08.00-A21-1-14

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Lisbeth Lykke Harsvik (A), Neslihan Diksan (A) Mødet

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 30. jan. 2013 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 3 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, Jens Christian Sørensen, Hans Sørensen, Gitte Bodholdt, Jeanette

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

Tambohus Bylaug Vedtægter

Tambohus Bylaug Vedtægter Tambohus Bylaug Vedtægter 1 Navn : Tambohus Bylaug 2 Formål : Tambohus Bylaug skal medvirke til at styrke sammenholdet og udviklingen af bylivet i Tambohus gennem aktivitet, sociale arrangementer og fællesopgaver.

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Høring - Sandfang i Pindalsrenden

Natur, Miljø og Trafik Høring - Sandfang i Pindalsrenden Odsherred Kommune Center for Natur, Miljø og Trafik Nyvej 22 4573 Højby Den 20. april 2016 Natur, Miljø og Trafik Høring - Sandfang i Pindalsrenden Odsherred Kommune ønsker at etablere et sandfang i det

Læs mere