Nord-Als Boldklub 1999 Formandens beretning ved generalforsamlingen den i NB's klubhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nord-Als Boldklub 1999 Formandens beretning ved generalforsamlingen den i NB's klubhus"

Transkript

1 1= , Nord-Als Boldklub 1999 Formandens beretning ved generalforsamlingen den i NB's klubhus Side 1 af Det er nu niende gang jeg skal aflægge en formandsberetning for Nord-Als Boldklub. Den er desværre igen blevet et værk på mere end 10 sider. Det er bestemt ikke fordi jeg elsker at skrive stil, eller absolut vil holde en lang tale. Jeg tror det hænger sammen med at NB er en meget aktiv forening som fortjener at der gøres status på en ordentlig og fyldig måde - og det har jeg selvfølgelig også denne forsøgt på at leve op til. Jeg vil starte min beretning for året 1999 med at sige lidt om klubbens sportslige resultater - og starte med seniorafdelingen holdets oprykning til serie 3 står øverst når de glædelige ting skal trækkes frem fra den forløbne sæson. Holdet blev efter en imponerede sejrsrække meget sikker oprykker. i efteråret suveræn vinder af rækken og en Både spillerne, træneren og holdlederen har for længst fået deres fortjente skulderklap. Men endnu engang et til lykke til alle. Det er nu historie og der skal ses fremad. For der er ingen er tvivl om, at vi har større ambitioner end at spille i serie 3. Der er dog ingen, der forventer at dette ønske allerede er opfyldt efter den kommende sæson. Men at der arbejdes der hen ad har jeg fået bekræftet gennem seniorudvalgets oplæg til sæsonen Vi måtte jo tage afsked med to populære og dygtige seniortrænere. 3. Det lykkes dog udvalget ret hurtigt, at besætte posterne igen med et par personer som uden tvivl kan leve op til forventningerne. 2. holdet måtte desværre igen tilbage i serie 5. Det så godt nok en overgang ud som om Carsten Hald kunne redde holdet, men distancen var for lang, og rækken for svær. Mange seniorspillere og leder var kede af, at vi ikke kunne overtale ham til at blive i seniorafdelingen, for han var bestemt en type der lige passede til afdelingen. Den gik ikke, men nu bliver det ungdomsafdelingen bestemt også brug for en person som Carsten. der få glæde af ham, og her har vi

2 Side 2 af holdet forblev i rækken. De gjorde det rimeligt, specielt i efteråret. At køre - som klubbens sidste hold - en turnering igennem på denne måde, er i sig selv en præstation. 5. Vores damehold har i 1999 igen spillet en meget god turnering og fik bl.a. en sølvmedalje ved regionsmesterskaberne. Jeg er spændt på om det snart lykkes damerne i NB at stille et 11-mands hold til turneringen. Det har man nu prøvet på i flere år, og jeg håber at man fortsat arbejder for det. Dameholdet har fået en ny træner idet holdets mangeårige træner Jan Jacobsen har ønsket at stoppe. Jan fik dermed en fin afslutning på sæsonen med en god turnering med hans hold, og titlen som årets seniorspiller Når jeg før har sagt, at vi også til den kommende sæson har trænere og ledere, til at føre denne positive udvikling videre, kan dette selvfølgelig kun lade sig gøre, hvis spillerne har samme indstilling og ambitioner. Jeg tror ikke, at vi kan motivere spillerne til at yde deres bedste, ved at give holdet f.eks. en pengepræmie som gulerod for en oprykning. Det har seniorudvalget godt nok praktiseret i den forløbne sæson, og fik den ønskede oprykning. Men - så nemt er det bestemt ikke. Det har andre prøvet før os, og uden resultat. Jeg tror at gode trænere, ledere, faciliteter, orden i tingene, et godt sammenhold spillerne og et godt klubliv, for en klub af vores størrelse,er af større betydning. blandt Jeg vil ikke kritisere seniorudvalget for dette initiativ, for jeg har jo selv ligefrem opfordret dem på sidste generalforsamling til at gøre noget lignende. Det er jo ikke et stort beløb vi snakker om, og pengene har afdelingen sparet et andet sted, ellers ville de ikke kunne holde deres budget så fint. Jeg vil bare for en ordens skyld nævne det, for sagen har været genstand til en del diskussion både i bestyrelsen og blandt medlemmerne. Seniorudvalget, som består af Bjarne Jensen, Bjarne Skov, Frank L. Petersen og Claus Krogh, har arbejdet virkelig godt. Der skal nævnes, at udvalget ved siden af deres indsats for seniorafdelingen udarbejdet et oplæg med overskriften" Nytænkning i Nord-Als Boldklub". har Bestyrelsen fik et kompentie med mange gode ideer til foreningens fremtid. Enkelte tanker var måske lidt utraditionelle, og en enkelt indeholdt desuden lidt sprængstof. Men alt i alt et materiale, man vil arbejde videre med.

3 Side 3 af har efter min mening været en acceptabel sæson for vores seniorafdeling, og vi burde været godt rustet til næste sæson og fremtiden. 7. Det samme kan vi stort set sige om vores ungdomsafdeling. Vi får senere at vide hvordan situationen er der, når Anders aflægger beretningen for hans afdeling. Jeg ved, hvor meget arbejde der lægges i for at få denne afdeling til at køre. Ungdomsudvalget, som består af Anders Ebsen, Kjeld Høi, Jan Wind og Verner Petersen, sidder - året rundt - hver tirsdag aften her i klubhuset og arbejder for sagen, eller står til rådighed for alle trænere, spillere eller forældre, som vil snakke med dem om alt der vedrører ungdomsarbejdet. Det er en god ordning, som en del trænere og forældre benytter sig af. Men de der virkelig har brug for en snak med Anders og hans mandskab, ser man desværre ikke så tit. Derfor vil jeg appellere til alle der arbejder med eller for ungdommen i Nord-Als Boldklub, om at de bruger ungdomsudvalget endnu mere, så de problemer der opstod i den forløbne sæson ikke gentager sig. Her tænker jeg specielt på trænersituationen, hvor man alt for sent får at vide, at der er et eller andet problem omkring et hold, en årgang eller en person. I det hele taget er trænerrekruttering ved at blive et problem nu også i NB's ungdomsafdeling, som ungdomsudvalget bruger utrolig meget tid på, for at få de enkelte poster besat med kvalificerede trænere eller ledere. Derfor også i år en opfordring til alle i NB som har kendskab til fodbold - og det burde de fleste jo være i besiddelse af : Hjælp os med at træne eller passe et ungdomshold! Opgaven er ganske enkelt: Man skal "bare" sikre, at børnene har det godt med at gå til fodbold. Og hvis man har lyst eller ambitioner, vil klubben meget gerne tilbyde gratis kurser. 8. Ungdomsudvalget er efter min mening meget aktivt og kreativt, når det gælder om at give børnene og lederne positive oplevelser hele året rundt i klubben. Som for eksempel selve træningen og turneringen, stævner forskellige steder i landet og udlandet, fodboldskoler, kurser på alle niveauer, besøg af superligakampe, se landskampe i parken og meget mere. Ungdomsudvalget har ideer, evner og selvfølgelig lyst til at gøre det så spændende og sjovt som muligt at spille fodbold i NB. Men - de mangler bare flere personer som hjælper dem at realisere deres ideer!

4 Altså meld jer, og giv dem og jeres klub denne håndsrækning. Side 4 af I denne forbindelse vil jeg nævne et andet initiativ i NB, som hænger en del sammen med det, jeg lige har sagt. Vi er ved at opbygge en slags" hjælperbank " i klubben, og ideen med det hele er at " flere gør mindre". Der har stået en del i vores klubblad om denne sag, og de fleste burde være bekendt med projektet. Ideen går ganske enkelt ud på at opbygge en liste med hjælpere, som forpligter sig til at hjælpe mindst en gang om året. Meget vigtig er at fastslå: Man hjælper kun klubben med det man har lyst til, og man får i god tid alt at vide om indsatsen. Jeg har fundet 4 yngre medlemmer som har påtaget sig opgaven med at føre ideen ud i livet. Det er Ken Wonsyld, Jesper Poulsen, Ken Christiansen og Preben Koch. De har allerede en liste med mange navne. Det er mit håb at udvalget snart drukner i flere tilmeldinger. Hvis nogen vil tilmelde sig til gutterne, så er det endnu ikke for sent. Og husk, alle som vil hjælpe, bedes melde sig. Også dem, som i forvejen er Tordenskjolds soldater i Nord-Als Boldklub. 10. Mit næste afsnit omhandler et andet problem som vi slås med. Når jeg siger "vi", så mener jeg samtlige fodboldforeninger i Danmark. Det er mangel på dommere. For 3 uger siden har jeg, sammen med Chresten Blom fra oldboysafdelingen, været til JBU's delegeretmøde i Herning. Her betegnede formanden Benny Hansen den truende situation som den største trussel mod JBU's turnering. Man har for halvandet år siden iværksat et projekt under navnet" i JBU", hvor alle JBU's næsten 1000 klubber skulle involveres. flere og bedre dommere Projektet bygger bl.a. på at gøre klubberne medansvarlig for rekruttering af dommerne. JBU har bedt alle sine klubber, om at udpege en dommerkontaktperson. 626 klubber har indtil nu gjort det, og blandt dem selvfølgelig Nord-Als Boldklub. I NB er det Verner Petersen, som har påtaget sig opgaven. Det betyder igen, at jeg må be NB's medlemmer om hjælp. Nu kan man altså blive ungdomstræner, hjælper og dommer. Jeg kan nu ikke forestille mig, at vi får mange henvendelser, som melder sig til alle 3 ting.

5 Side 5 af 13 Men der må da være 2-3 personer i NB som har lyst til det ene eller andet i denne retning. Som bekendt kan man også som dommer gøre karriere. Og de som ikke har ambitioner i denne retning, gør ikke bare NB og fodbolden generelt en tjeneste, men de får en masse oplevelser, god motion, og lidt lommepenge når de er ude og dømme kampe. Altså - meld jer som dommeraspirant til Verner, hvis I har lyst til det. Det med at erhverve dommerkortet, kan I sagtens klare. I perioden 1.juli 1998 til 1.juli 1999 har 286 aspiranter været til eksamen og 234 har bestået, d.v.s. man er "sort" dommer. I den forbindelse vil jeg selvfølgelig nævne at man også kan blive "lokal dommer' i NB. Så får man fornøjelsen at dømme NB's egne kampe på hjemmebane. Vi har en god stab lokale dommere, men altid brug for flere. Så hvis man har lyst til det, så kan man henvende sig til Birger Andersen eller ungdoms udvalget. Birger har i den forløbne sæson stået for kampfordeling for lokale dommere. Kampfordeler for 11- mands fodbold Per Kolmos. Begge har lavet et godt stykke arbejde for NB. ved 7- mands fodbold og sørget 11. Jeg vil gerne sige lidt om oldboysafdelingen. De har haft deres generalforsamling for en uge siden. Der var genvalg til kassereren Alfred Hansen og Chresten Blom som bestyrelsesmedlem. Til lykke med valget. D.v.s. formanden Peer Christiansen stiller med samme mandskab som samarbejdspartner til hovedforeningen, og det kan vi kun være tilfredse med. Vi har i det forløbne år haft et godt samarbejde med oldboys afdelingen. Peer er samtidig medlem af hovedforeningens bestyrelse, hvor han altid arbejder for Nord-Als Boldklub som helhed, selvom han repræsenterer en selvstændig afdeling under NB. På et enkelt bestyrelsesmøde var tonen dog lidt anderledes end vi ellers er vant til. Det var mødet, hvor det før omtalte oplæg fra seniorudvalget om "Nytænkning i Nord-Als Boldklub" for anden gang var til diskussion. Der var et par tanker omkring en "total indlemmelse" af oldboysafdelingen i hovedforeningen Nord-Als Boldlkub, som Peer slet ikke kunne acceptere. Forståelig nok når man tager et par linier i oplægget bogstaveligt. Desværre var han ikke tilstede da seniorudvalget for første gang fremlagde oplægget.

6 Side 6 af 13 Han var også forhindret i at deltage i en diskussion, hvor emnet for første gang var på dagsorden på et bestyrelsesmøde. Ellers kendte han bestyrelsens generelle holdning i denne sag. Emnet blev også omtalt af Peer på oldboys generalforsamlingen diskuteret af forsamlingen. i sidste uge, og blev livligt Efter min mening fik de par linier i oplægget alt for tidligt, alt for meget opmærksomhed. At nogen gør sig tanker om sagen er normalt og kun godt, for emnet er blevet diskuteret med jævne mellemrum. Jeg har selv været med til at starte diskussionen. Det er et par år siden, og da der ikke kom gang i sagen, sagde jeg på generalforsamlingen for 3 år siden, at vi stille og rolige bør arbejde videre med sagen, men bolden ligger hos oldboys afdelingen. Det er fortsat min holdning. En formel sammenslutning kan kun lykkes hvis oldboys afdelingen selv tager initiativet, og hovedforeningen ikke fratager oldboysafdelingen suverænitet på de områder de ønsker det. Jeg håber at gemytterne nu er faldet til ro. 12. Næste afsnit i min beretning omhandler medlemsudviklingen i Nord-Als Boldklub. Jeg har delt den op i 5 kategorier: Ungdom - senior - damer - oldboys og passive medlemmer. På nær den sidste kurve er der ikke sket de helt store udsving i forhold til sidste år. Den sidste kategori har jeg kun taget med, for at vise, at man nu kan blive passiv medlem i NB. Det har længe været et ønske fra forskellige sider, og nu har vi altså skabt denne mulighed. Som passivt medlem støtter man klubben med 100 kr. pr. år og får samtidig mulighed for at blive orienteret om klublivet i NB, idet man gratis modtager klubbladet. Vi vil gerne gøre mere ud af denne kategori medlemmer, hvis der viser sig en stor interesse at støtte klubben på denne måde. For tiden er antallet mere end beskedent og det er mit håb at puljen vokser støt. Interesserede er meget velkommen til at kontakte kassereren. Generelt har fodboldklubberne i Jylland haft en lille fremgang af medlemmer i det forløbne år på ca aktive, hvilket betyder at der nu under JBU er lidt over fodboldspillere.

7 Side 7 af 13 I Nord-Als Boldklub kører vi stort set "lige ud". Det er vi ikke helt tilfredse med. Vi vil meget gerne være endnu flere og det burde alle afdelinger have som målsætning. I år spilles EM i fodbold, måske kan denne begivenhed give et boom af tilmeldinger ungdomsrækkerne. i 13. Nu et par kommentarer til klubbens økonomi. Det har de sidste år været en let opgave for mig at "varme op" til kassererens fordi tallene nu i en årrække kun har givet anledning til glæde og optimisme. beretning, Det førte sågar så vidt, at vi ligefrem blev opfordret til at bruge flere penge, fordi man mente at klubben ikke skal være en spareforening. Det har vi i bestyrelsen selvfølgelig lyttet til, og taget til efterretning. Vi har investeret i oplevelser, uddannelse, goder, faciliteter, redskaber og rekvisitter. Og det i en omfang, som vi normalt ikke kunne tillade os. Selvfølgelig alt under kontrollerede forhold og med fornuft. Denne lidt privilegeret situation er nu slut! Arets resultat viser tydeligt, at vi igen er nødt til at vende hver krone, inden den forlader klubkassen. Vi er sårbare når vores alternative udgifter som ikke er budgetteret. indtægter svigter og vi samtidig giver grønt lys for Det er sket i år. Vores kasserer skal senere dokumentere med tal, hvad jeg lige har sagt. Men - der er ingen grund til panik. Bestyrelsen har allerede truffet en del beslutninger som sikrer at vi ikke kører af sporet. 14. Klubhuset har kostet os en del penge de sidste par år - også i Der er sket mange forbedringer i køkkenet, vi har fået et trægulv som er nemmere at holde ren, og andre ting og sager er blevet skiftet ud. Jeg ved, at klubhusudvalget har flere ting på ønskelisten. Men - de må forstå og acceptere, at sparekniven nu også vil ramme dem. Det er nu mere vigtigt, at man bliver færdig med det påbegyndte og kun bruger penge på det allervigtigste. Der holdes et møde i næste uge, hvor der laves en handlingsplan mangler. over de ting der endnu

8 Side 8 af Når det er overstået, har vi efter min mening skabt rimelige gode rammer her i klubhuset for alle i klubben. Nu må det være op til NB's medlemmer at vise os, om investeringerne i penge og timer, står i et fornuftig forhold til brug af faciliteterne. Klubhuset blev i det forløbne år passet af Poul Lyngkilde, Claus Sørensen, Kaj Duus Jensen, Marie Meyer, Leif Nielsen, Arne Andersen, "Bikse" Petersen og Chresten Blom. Det fleste fortsætter også i år - så klubhusbestyreren Poul råder over et stort og godt hold som glæder sig til mange gæster i den kommende sæson. I den forbindelse skal der nævnes, at vi har begyndt at afdrage et lån på en større sum, som klubben fik fra kommunen i forbindelse med flytning af klubhuset til centerbygningen. Vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne slippe for at betale. Men der var intet at gøre. De kroner NB fik for 9 år siden, skal betales tilbage i rater a kroner i syv år. Om kort tid skal vi forny vores brugeraftale for klubhuset med Nord-Als Idrætscenter. Sidste gang fik vi sølle 3 års" brugsret". Det er efter min mening en alt for kort periode, når man tager i betragtning, hvor mange penge og timer vi investerer i lokaliteterne. Det skal selvfølget på bordet når vi skal til forhandling med centerlederen. Næste afsnit i min beretning omhandler foreningsaktiviteter alternative indtægter. som giver os 16. Jeg vil starte med Iottos pillet. NB's lottospil har sat hele to milestene i det forløbne år. Tidligt på året blev gæst nr modtaget, og i september fejrede NB's lottospil 25 års jubilæum. To imponerende tal som vi kan være stolte over. Vi er alle klar over hvor meget det har betydet for klubben i tidens løb, og er taknemmelige for den indsats der bliver gjort der, og der forsat gøres hver onsdag. 17. Hvis man ser på lottospillets mandskabsplan bliver man overrasket over, hvor få personer der i grunden kører løbet. Vi må være klar over at vi et eller andet,tidspunkt har brug for flere eller nye hjælpere også der. Det er mit håb, at den før omtalte hjælperpulje vil gøre dette nemmere for os. Ellers har lottospillet givet sådan nogenlunde det vi har budgetteret meget glade for og tilfredse med. med, og det er vi

9 Side 9 af Det samme kan desværre ikke siges om fest-j-by. Det er længe siden vi har fået et så beskedent udbytte af den kæmpe indsat der blev ydet af NB's og NH's medlemmer og venner ved dette arrangement. Forklaringerne og diskussionerne har været mangfoldige, og konklusionen blev i alle tilfælde, at vi må forsøge at gøre det bedre næste gang. Formanden for fest-i-by komiteen Poul-Otto Bonnerup er kørt træt i dette job, og har kort efter arrangementet meddelt os, at han ikke ønsker at fortsætte. Det har jeg haft fuld forståelse for, men jeg var lidt ked af, at han ikke fik en bedre afslutningen for hans indsats for byfesten i Nordborg. Det havde han efter min mening fortjent. Han har trods alt været formand for fest-i-by i 9 år, Og i den periode været med til at holde liv i arrangementet og skaffet mange penge til klubarbejde i NB og NH. med en masse gode aktiviteter Det er vi taknemmelig hans beslutning. for og det har NB's bestyrelse fortalt Poul-Otto på et møde kort efter Bjarne Knudsen, NB's kasserer, er hans efterfølger. Han har før været engageret i Fest-i-by. Den gang som NH-mand, så han er ikke hel ny i faget. Ny i komiteen for NB er også Jørgen Pedersen. Komiteen for år 2000 består altså af Bjarne Knudsen, Jørgens Pedersen og Poul Lyngkilde fra NB og Hanne Rasmussen og Ejgil Hansen fra NH. Jeg ønsker dem held og lykke med det kommende arrangement, hvor de bl.a. får besøg af det danske oldboys landshold. 19. Til NB's julebal kom der sidste år - det er jo kun par uger siden - godt 1100 mennesker. Det var lidt færre end i 1998, men tager man i betragtning at "dagen derpå" for en del personer var en arbejdsdag, kan vi være tilfredse med tilslutningen. Det var vi også hvad den økonomiske udbytte angår. Vi fik det budgetterede overskud. Endnu engang har Anders Ebsen og Karsten Sigsgaard stået for planlægningen og afviklingen af arrangementet. De har sammen med et godt hold hjælpere præsteret et godt stykke foreningsarbejde. 20. Til en fast indtægtskilde hører efterhånden også salg af julekalendere. Jens Hansen har også denne gang haft det overordnede ansvar for opgaven, og alt i alt kan han - og klubben - være tilfredse med resultatet. Det er i hvert fald kassereren, for kalenderen har igen givet et pænt beløb i klubkassen.

10 Side 10 af 13 Men som i de tidligere år har der igen været en del diskussioner om måden, kalenderen kommer ud til folket på.. Her har ungdomsafdelingen trukket et stort læs og jeg er ikke i tvivl om, at de gjorde det på bedste vis - med de muligheder de nu en gang har. At det kunne gøres bedre, var de sikkert selv klar over. Efter min mening kan vi kun løse de par småproblemer, som vi har omkring fordelingen af kalenderen, ved at vi kobler de personer fra opgaven, som på dette tidspunkt er meget engageret i andet foreningsarbejde, som f.eks. planlægningen af den nye sæson. Når kalenderen skal ud, er de fleste aktive spillere gået i vinterhi. Så der må være ressourcer nok til at løse denne opgave, hvis vi finder nogen som vil stå for at koordinere arbejdet. Det er ikke en selvfølgelighed, at vi hvert år kan overtale supersælgeren Carlo til at hjælpe os igen. 21. Jeg vil også sige lidt om sponsorarbejdet i klubben. Det er et område som Jens Hansen beskæftiger sig med i bestyrelsen. Som alle jo efterhånden burde være bekendt med, indgik vi sidste år en sponsoraftale med SHELL i Nordborg. Den går i korthed ud på, at Nord-Als Boldklub får Y:z øre af tankstationens samlede benzinsalg, samt 20 % på prisen af en bilvask, når man afleverer NB's vaskekort. Vaskekortet er en lille seddel som vi selv fremstiller. Den kan man altid hente her i klubhuset eller få hos en af bestyrelsesmedlemmerne. Det er efter min mening en god og nem ordning, som kan give et ganske pænt beløb, hvis den får medlemmernes opbakning. Det vil jeg selvfølgelige opfordre jer til at man gør. Der har selvfølgelig også været andre sponsorer der har støttet os på den ene eller anden måde i det forløbne år. Til alle skal der lyde en stor tak. Klubben gør gengæld ved at reklamere for dem i vores klubblad, på klubtrøjerne, hjælper dem ved deres arrangementer. eller vi Sidste år har vi for eksempel været engageret i "Årets by" arrangementet, ved "Aben by" dagen i Nordborg og ved andre lejligheder. Igen har klubbens "Tordenskjolds soldater" æren for, at NB også på dette område er en synlig og en god samarbejdspartner. Hvad er der ellers sket i det forløbne år? 22. Vi fik afviklet det populære skolestævne, nr. 33 i rækken. Det var igen et vellykket arrangement med en god tilslutning af skolerne og fin stemning i hallen med mange tilskuere.

11 Side 11 af 13 For sidste gang har trioen Erik Nørskov, Per Møllerskov og Ib Anthony stået for den praktiske afvikling af skolestævnet. Vi viste længe, at 2 af dem ville trække sig tilbage efter dette stævne, og året efter kun vil fungere som "konsulenter", hvis der er brug for dem. Heldigvis har vi hurtig fundet et par kompetente afløsere for dem, som sammen med Ib Anthony nu skal i gang med stævne nr. 34, som løber af stablen om et par uger. Jeg vil gerne takke Erik og Per for det arbejdet de har udført for NB i en lang årrække, og ønske det nye udvalg held og lykke med arbejdet fremover var også det år, hvor Club 22 kunne fejre 20 års jubilæum, og det blev selvfølgelig markeret på behørig vis med en flot fest på Hadershøj Færgekro. Ellers har klubben haft en "normal" sæson med aktiviteter som kvartalsmøder og en omgang golf en dejlig sommeraften. Dertil kommer selvfølgelig den praktiske støtte til foreningen, som klubben er kendt for. Vores klubblad SPORTEN er blevet 30 år - og lever stadigvæk! Det er ikke blevet nemmere at holde liv i bladet. Kun få kommer "frivilligt" med stof, og økonomien har det heller ikke for godt. Bestyrelsen forlanger ikke at bladet giver overskud, men forventer at indsatsen i penge og tid for at lave bladet, står i et fornuftig forhold til bladets værdi for klubben. Det med "værdi for klubben" kan kun medlemmerne bedømme, tidsforbruget har jeg selv styr på, og hvad økonomien angår er der sat et par ting i gang som skulle forbedre situationen. Nu lidtom bestyrelsesarbejde i NB. Blandt opgaverne er der specielt en ting vi gør meget gerne - det er at belønne vores ledere for deres indsats for klubben. I de fleste tilfælde må vi jo nøjes med at gøre det med et par pæne ord. Men når det er muligt at vise vores taknemlighed med et synlig bevis, gør vi det med glæde. 24. Således kunne vi sidste år forære alle ledere i klubben en flot fritidsdragt. Selvfølgeligelig med den bagtanke, at de så er "rigtigt" klædt på, når de repræsenterer klubben i deres arbejde for NB. 25. Af en lidt anden karakter er det skulderklap som Carsten Hald fik for sin indsat for klubben. Han fik - efter Nord-Als Boldklub's indstilling - en anerkendelse fra Nordborg Kommune på Fritidsdagen '99.

12 Side 12 af Og klubbens egen årlige lederpris - Arets Idrætsmand - gik i 1999 til Jan Wind. Jan blev kåret på afslutningsfesten i oktober, og efter bifaldet at dømme, har bestyrelsen truffet et populært valg. Jan er for tiden NB's materialeforvalter, han sidder i ungdomsudvalget og står for mange andre opgaver i klubben. 27. e NB har i det forløbne år også formået at oprette sin egen hjemmeside på Internettet. Jeg er klar over, at det vi kan se om klubben på nuværende tidspunkt, endnu ikke er særligt imponerende. Men der arbejdes med sagen og jeg lover jer, at vores hjemmeside om kort bliver et sted, hvor Nord-Als Boldklub præsenterer sig på en pæn måde, og hvor man kan hente alle oplysninger om klubben. Kevin Autzen fra seniorafdeling har her lavet et godt stykke forarbejde, og vil fremover sammen med et par andre sørge for, at dette nye værktøj fungerer efter hensigten. Bestyrelsesarbejde er selvfølgelig også at deltage i forskellige møder og arrangementer som afholdes i klubben, i kommunen eller under fodboldunionen. Her er NB's altid godt repræsenteret, og sådan var det også i Jeg vil også kigge lidt fremad. Jeg forventer at den kommende sæson bliver mindst lige så travlt som den forrige. Foruden rutinearbejdet med at køre selve fodboldturneringen er der er er par konkrete opgaver vil skal i gang med. Arbejdet omkring ændringer i klubhuset skal gøres færdig. Ideen med et "rullende fodbold tivoli" skal realiseres. Tanken er at samle et sortiment af sjove og spændende rekvisitter til forskellige fodboldlege i en specialbygget trailer. Den kan så køres direkte til aktivitetsstedet, som kan være hos NB eller andre steder. Økonomien omkring dette projekt er ved at falde på plads. Om et halv år er der EM i fodbold. I denne forbindelse planlægger vi at vise alle attraktive kampe på storskærm. Vi har tænkt os at opstille et telt midt i Nordborg, hvor alle har mulighed for at følge kampene samme med andre "rolligans". Et andet spændende arrangement vi har givet bolden op til, er et fodboldstævne med deltagere fra kommunens venskabsbyer. Hvis byerne så skiftes til at være værter, kunne det give os gode oplevelser fremover. Ideen bliver for tiden behandlet i kommunens regi, og jeg er spændt på hvad de melder tilbage med. NB bliver også en del engageret i kommunens kampagne" Nordborg 2000 ". Den er jo allerede startet her i januar med "historie".som månedens emne.

13 Side 13 af 13 I oktober fokuseres på "sport og fritid i kommunen", og her skal vi selvfølgelig komme med vores bidrag. Der er flere ting på huskesedlen, så klubben's forskellige udvalg har rigeligt at se til i den kommende sæson. Målsætninger på den sportslige side er lidt vanskeligere at realisere. Jeg håber, at seniorafdelingen kan bevare den positive trend som afdelingen er inde i. De ansvarlige i klubben har efter min mening skabt de nødvendige forudsætninger for det. Jeg håber at ungdomsafdelingen afværger den truende trænerkrise. Ungdomsudvalget har virkelig brug for flere og nye kræfter, der tager sig af vore mange unge fodboldspillere. Til sidst en mere personlig bemærkning. I aften skal der bl.a. vælges 2 bestyrelsesmedlemmer. Heldigvis er vi i den situation, at begge er villige til genvalg. Næste år er bl.a. formanden på valg, og så bliver situationen med al sandsynlighed en anden. Når jeg allerede nu kommer med denne melding, er det for at sikre, at man har rigelig tid, til at forberede sig til denne kendsgerning. Jeg blev valgt for 9 år siden på en ekstraordinær generalforsamling, og i en sådan situation skal NB ikke komme en gang til. Jeg mener at en yngre person skal overtage posten. En dynamisk forening har i de fleste tilfælde brug for nyt blod efter 10 år med samme formand. Jeg vil slutte min beretning med at sige tak til alle der blev nævnt, for indsatsen og samarbejdet i det forløbne år. Samme gælder de mange personer som har arbejdet for klubben i baggrunden, og som har sørget for, at vores aktiviteter kunne gennemføres. Der skal også lyde en tak til Nord-Als Idrætscenter, Idrætsfonden for Nord-Als, og ikke mindst kommunen for støtten til foreningsarbejdet i NB. 29. Til kollegerne i bestyrelsen siger jeg tak for godt samarbejde, og alle i NB ønsker jeg en god sæson Peter Glock

Nord-Als Boldklub 2000 Formandens beretning ved generalforsamlingen fredag den 26.1.2001.

Nord-Als Boldklub 2000 Formandens beretning ved generalforsamlingen fredag den 26.1.2001. Nord-Als Boldklub 2000 Formandens beretning ved generalforsamlingen fredag den 26.1.2001. Side 1 af 10 Min sidste formandsberetning til NB's generalforsamling får desværre ikke den indledning jeg for 1

Læs mere

NORD-ALS BOLDKLUB 1997 Formandens beretning ved generalforsamlingen den på Nørherredhus

NORD-ALS BOLDKLUB 1997 Formandens beretning ved generalforsamlingen den på Nørherredhus .-' NORD-ALS BOLDKLUB 1997 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 30.1.98 på Nørherredhus side 1 af 11 Jeg vil starte min beretning om året 1997 med et enkelt tal - næsten 500 fodboldkampe Nord-Als

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 I I / Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 En beretning kan opbygges på mange måder. Jeg har denne gang valgt at opbygge ungdomsafdelingens beretning for året 1981 kronologisk

Læs mere

For de allermindste blev der startet op med Trille Trolle håndbold, dvs. U4 og U6. Det er mest boldlege og fælleskab.

For de allermindste blev der startet op med Trille Trolle håndbold, dvs. U4 og U6. Det er mest boldlege og fælleskab. Beretning 2015/2016 Sæson 15/16 det sportslige. Der har fra 2014 til 2015 været en mindre fremgang. Fra 239 til 252 medlemmer. I en periode hvor håndbold som sport er trængt fra mange side, så er det dejligt,

Læs mere

PICCOLO CUP 2005 NB s oldboysafdeling starter sæsonen

PICCOLO CUP 2005 NB s oldboysafdeling starter sæsonen S P R T E N Nord-Als Boldklub s klubblad - 36. årgang - Nr. 1 - feb. 2005 Nord-Als Boldklub har afholdt generalforsamling den 28.01.05 i klubhuset. Læs mere om årsmødet inde i bladet. PICCOLO CUP 2004

Læs mere

NORD-ALS BOLDKLUB 1998 Formandens beretning ved generalforsamlingen den i NB's klubhus

NORD-ALS BOLDKLUB 1998 Formandens beretning ved generalforsamlingen den i NB's klubhus NORD-ALS BOLDKLUB 1998 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 29.1.99 i NB's klubhus ( BILLEDE - NB-emblem) side 1 ar 1-S For første gang i NB's historie holder hovedforeningen en generalforsamling

Læs mere

NORD-ALS BOLDKLUB 1996 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 31.1.1997 på Nørherredhus

NORD-ALS BOLDKLUB 1996 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 31.1.1997 på Nørherredhus NORD-ALS BOLDKLUB 1996 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 31.1.1997 på Nørherredhus side 1 af 11 I år vil jeg begynde min beretning med at vise jer et par overheads, som i grove træk viser

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

INord-Als Boldklub 20011

INord-Als Boldklub 20011 1 INord-Als Boldklub 20011 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 25. januar 2002 Indledning Jeg vil indledningsvis bemærke, at detaljerne omkring Nord-Als Boldklubs mangesidede engagementer

Læs mere

Start af SKOLE CUP. Kurset "VORT HOLD" afholdes for miniputafdelingen.

Start af SKOLE CUP. Kurset VORT HOLD afholdes for miniputafdelingen. Nord-Als Boldklub-s generalforsamling den 25.1.1996 Formandens beretning for året 1995. Side l af Jeg vil starte min beretning, som jeg har gjort det de sidste år - nemlig med at fortælle i store træk

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

VEJLE HÅNDBOLD KLUB BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017

VEJLE HÅNDBOLD KLUB BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017 VEJLE HÅNDBOLD KLUB BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017 Vi er godt på vej 2 år, ja det er faktisk kun, hvad der er gået siden vi gav Vejle Håndbold Klub en ny begyndelse. For mange af os, er denne tid gået

Læs mere

Ledøje-Smørum Tennisklub

Ledøje-Smørum Tennisklub Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Søren Pedersen Referent: Lone Lindholm 2. Formandens beretning 2018 blev året hvor LST blev Årets Tennisklub Ud over den fornemme

Læs mere

NØRREBRO UNITED LOKAL OG SOCIAL

NØRREBRO UNITED LOKAL OG SOCIAL NØRREBRO UNITED LOKAL OG SOCIAL 2019 Generalforsamling Formandens beretning F O R M A N D E N S B E R E T N I N G NBU 10 ÅR: STOR JUBILÆUMSFEJRING Nørrebro United fyldte 10 år i 2018. Tak til alle medlemmer,

Læs mere

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt 2018 2020 På vej videre Nu situationen Nu situationen er en kort beskrivelse af hvordan situationen ser ud i dag, hvad fungere godt og hvad fungere mindre godt,

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014:

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014: HF Mors Bestyrelsens beretning 2014: Så er det igen blevet tid til generalforsamling i HF Mors. Tak til alle jer, der mødt op. Det er dejligt at se, at der er interesse for vores forening. 2014 var endnu

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Referat af generalforsamling 2016 i Team Viborg

Referat af generalforsamling 2016 i Team Viborg TEAM VIBORG Referat af generalforsamling 2016 i Team Viborg Onsdag, den 29. marts 2016, kl. 19.00 Pkt. Emne : Referat : 1. Valg af dirigent : MS blev foreslået og valgt som dirigent. MS kunne konstaterer,

Læs mere

Også hvis man tager et kig på antallet af tilmeldt hold, vidner det om fremgang:

Også hvis man tager et kig på antallet af tilmeldt hold, vidner det om fremgang: Formandens beretning 2009 Det er efterhånden 9. gang jeg står foran forsamlingen som formand, og aflægger min beretning for det forløbne år, og stort set hver gang har jeg startet beretningen med "det

Læs mere

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej mod 1 klub

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej mod 1 klub Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt 2015 2017 På vej mod 1 klub Nu situationen Nu situationen er en kort beskrivelse af hvordan situationen ser ud i dag, hvad fungere godt og hvad fungere mindre

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

sporten i om rådet. Byrge Jensen, NB's første formand, skriver i klubbens 25 års jubilæumshæfte kan fejre 25 år med NB på en så positiv

sporten i om rådet. Byrge Jensen, NB's første formand, skriver i klubbens 25 års jubilæumshæfte kan fejre 25 år med NB på en så positiv 8 40 år Nord-Als Boldklub Oprindelse Nord-Als Boldklub (NB) er med sine 40 år en forholdsvis ung klub. Klubben er resultatet af en sammenlægning mellem fodboldafdelingerne i Havnbjerg IF og Nordborg IF.

Læs mere

Referat af generalforsamling for Varde Håndboldklub

Referat af generalforsamling for Varde Håndboldklub Referat af generalforsamling for Varde Håndboldklub 1. Valg af dirigent. Torben Christensen blev valgt Dirigenten kunne konstatere at generalforsamlingen var lovlig indkaldt og således beslutningsdygtig

Læs mere

Gadbjerg IF-Fodbold Givskud GUF-Fodbold FC GOG. Forældre information. Hold: U8 U9 (Årgang ) Drenge og piger. Lavet den 21.

Gadbjerg IF-Fodbold Givskud GUF-Fodbold FC GOG. Forældre information. Hold: U8 U9 (Årgang ) Drenge og piger. Lavet den 21. Gadbjerg IF-Fodbold Givskud GUF-Fodbold FC GOG Forældre information 2009 Lavet den 21.marts 2009 Hold: U8 U9 (Årgang 2001-2000) Drenge og piger Velkommen i FC GOG Vi har i denne folder prøvet, at samle

Læs mere

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv PART 1 Tilfredshed med fejringen 98 har gennemført spørgeskemaet Spørgeskemaet er besvaret af følgende: - Aftenskoler (6 besvarelser) - Frivillig-social

Læs mere

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens.

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. Referat fra Generalforsamlingen i BUF Horsens: Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. I år blev generalforsamlingen indledt

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Formandens Beretning

Formandens Beretning Formandens Beretning Evaluering af sæsonen 2012 + intro til sæsonen 2013 2012 Masser af fodbold i 2012 Stadig positiv udvikling i børne/ungdomsafdelingen Kontinuitet i seniorafdelingen Masser af aktiviteter

Læs mere

[Nord-Als Boldklub 20021

[Nord-Als Boldklub 20021 1 [Nord-Als Boldklub 20021 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 31. januar 2003 Indledning Jeg vil igen indledningsvis bemærke, at detaljerne omkring Nord-Als Boldklubs mangesidede engagementer

Læs mere

Generalforsamling OH 77 d kl

Generalforsamling OH 77 d kl Generalforsamling OH 77 d. 27.04.17 kl. 19.00 Dagsorden 1. Valg af dirigent: Palle 2. Beretninger - Ungdomsafdelingen o Der har været hold fra U6 til U16. o De mindste, drenge og piger: Pia, Matilde, Cecilie.

Læs mere

den Herefter følger der en kort gennemgang af de enkelte afdelingers resultater og aktiviteter.

den Herefter følger der en kort gennemgang af de enkelte afdelingers resultater og aktiviteter. Beretning Nord-Als Boldklubs ungdomsafdeling den 29.01.99 til generalforsamlingen Jeg vil starte min beretning med en gennemgang af de aktiviteter der har været i klubbens ungdomsafdeling og samtidig komme

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Center. Generalforsamling den 9. februar 2010 Rødovre Bowlinghal.

Center. Generalforsamling den 9. februar 2010 Rødovre Bowlinghal. Center Generalforsamling den 9. februar 2010 Rødovre Bowlinghal. Dagsorden Valg af dirigent Beretning fra formanden, seniorudvalget og ungdomsudvalget regnskab Indkomne forslag Fastsættelse af kontingent

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDE: Generalforsamling DATO: torsdag 23. marts 2017 TIDSPUNKT: 19:30 REFERENT: DELTAGERE: AFBUD: Henrik Møller Hansen Per Madsen Michael Ryding Marcus Gøgsig Henrik Møller Hansen

Læs mere

Referat: Generalforsamling, torsdag den 26. november 2015 Sted: Sorø Golfklub, Suserupvej 7a, 4180 Sorø

Referat: Generalforsamling, torsdag den 26. november 2015 Sted: Sorø Golfklub, Suserupvej 7a, 4180 Sorø Sorø den 1. december 2015 Referat: Generalforsamling, torsdag den 26. november 2015 Sted: Sorø Golfklub, Suserupvej 7a, 4180 Sorø 1. Valg af dirigent. Formanden Ulla Buhl (UB) bød velkommen, og der blev

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst

HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Bestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse af regnskab 2014 5. Valg iflg. lovene 6. Eventuelt

Læs mere

OB & IK`S KLUBNYT. Nummer 2 August Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet

OB & IK`S KLUBNYT. Nummer 2 August Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet OB & IK`S KLUBNYT Nummer 2 August 2016 Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet FORMANDEN HAR ORDET Du sidder nu med 2. udgave i 2016 af OB & IK-klubnyt. Der sker

Læs mere

Fodboldformandens beretning ved generalforsamlingen den 16 marts 2018

Fodboldformandens beretning ved generalforsamlingen den 16 marts 2018 Fodboldformandens beretning ved generalforsamlingen den 16 marts 2018 Fodbolden havde i 2017 igen et år som vi med tilfredshed kan se tilbage på. Vores Team AS Motto Fodbold er for alle blev ændret til

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater:

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater: GRINDSTED BADMINTONKLUB 7200 GRINDSTED Punkter på dagsordenen: Deltagere: Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl. 19.00 i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater: Antal: 20 til stede Formand

Læs mere

TEN. NB Skole-Cup, stadig populær efter 36 år Arets udgave af NB Skole-Cup var det 36. i rækken af indendørs fodboldstævner

TEN. NB Skole-Cup, stadig populær efter 36 år Arets udgave af NB Skole-Cup var det 36. i rækken af indendørs fodboldstævner " s TEN Nord-Als Boldklub's klubblad - 35. årgang - Nr. 2 - april 2004 Nordborg S.b, et af mange 'tetvetiqe" hold der deltog i årets NB-SKOLECUP NB Skole-Cup, stadig populær efter 36 år Arets udgave af

Læs mere

Når dette læses er vi allerede godt i gang med indendørssæsonen efter en begivenhedsrig efterårssæson.

Når dette læses er vi allerede godt i gang med indendørssæsonen efter en begivenhedsrig efterårssæson. Ungdomsafdelingen: Når dette læses er vi allerede godt i gang med indendørssæsonen efter en begivenhedsrig efterårssæson. Der er blevet spillet en masse bold til både træning og kamp og jeg tror at alle

Læs mere

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor Årsberetning 2011 Året startede rigtig godt. På generalforsamlingen fik vi valgt 3 nye medlemmer ind, som dækkede områder i bestyrelsen, vi hidtil nok ikke havde været tæt nok på. Leif Boddi som primært

Læs mere

d. Ordfører og dirigent

d. Ordfører og dirigent 1) Velkomst og status ved Jesper Jesper bød velkommen og meddelte, at bestyrelsen var samlet, og derudover var Lene Bengtson, Eskil Garner og Steen Madsen inviteret til at deltage, da det forventes, at

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 28. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling den 28. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling den 28. marts 2012 Fræværende: Patrick og Leif Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Kasserens reviderede regnskab samt budget og kontingentfastsættelse.

Læs mere

Grantoften IF fodbold Grantofteparken 916

Grantoften IF fodbold Grantofteparken 916 Referat generalforsamling GIF onsdag d. 28. marts 2018. Formanden bød velkommen til den store forsamling som mødte op, det er første gang i mange år der er så mange, hvilket er rigtig godt, tak for det.

Læs mere

Formandens beretning Indledning

Formandens beretning Indledning Formandens beretning 2008 Indledning Da jeg første gang - i 1999 - aflagde beretning som formand, omtalte jeg, at Martin Laursen var blevet solgt til Hellas Verona. Man må sige, at der er sket meget i

Læs mere

Indledning. Tilbageblikket. 2 års eller 3 års junior-årgange

Indledning. Tilbageblikket. 2 års eller 3 års junior-årgange - ------~----~- 1 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 26. januar 2007 Indledning Jeg vil starte med at bemærke, at detaljerne omkring Nord-Als Boldklubs mangesidede engagementer (heller) ikke

Læs mere

Næstved Skytteforening

Næstved Skytteforening Referat af General forsamling. Torsdag D. 19.03.15 side 1 af 5. 1. Valg af dirigent. Finn Ritz blev valg og overtog ordet 1a Valg af 2 stemmetællere. Lone Meulengracht & Kazimier Mechula 2. Formandens

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Året 2014 har været et godt år for RB 1906. Vi har fået en del flere medlemmer i alle årgange, både piger og drenge. Det har givet et pres på omklædningsforholdene i klubben,

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

Bliv sponsor for klubben

Bliv sponsor for klubben STUBBEKØBING BOLDKLUB Bliv sponsor for klubben Det skal være sjovt at spille fodbold i, men det kræver at omgivelserne og rammerne er tilfredsstillende og helt i top. Det gælder alt lige fra klubhuset

Læs mere

FORMANDSBERETNING 2012

FORMANDSBERETNING 2012 FORMANDSBERETNING 2012 2012 VAR SÅ MIT 2 ÅR SOM FORMAND FOR HOVEDBESTYRELSEN I BIF. JEG MÅ HERTIL SIGE JO MERE JEG LÆRER FORENINGEN AT KENDE JO MERE KAN JEG SE HVOR TAKNEMLIG VI SKAL VÆRE FOR DEN STORE

Læs mere

Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB

Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB GUG Koncept 2012 14/03/12 16:29 Side 1 Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB GUG Koncept 2012 14/03/12 16:29 Side 2 Gug Boldklub, der har fodbolden som interesseområde, er utvivlsomt lokalområdets mest synlige idrætsforening.

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 2010 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

Nord-Als Boldklub 20031

Nord-Als Boldklub 20031 1 Nord-Als Boldklub 20031 Formandens beretning ved generalforsamlingen den 30. januar 2004 Indledning Jeg vil igen indledningsvis bemærke, at detaljerne omkring Nord-Als Boldklubs mangesidede engagementer

Læs mere

Generalforsamling (afdelingsmøde) i AAIG Atletik, Tri og Motion (forkortet ATM) Torsdag den 30. marts 2017 kl

Generalforsamling (afdelingsmøde) i AAIG Atletik, Tri og Motion (forkortet ATM) Torsdag den 30. marts 2017 kl Generalforsamling (afdelingsmøde) i AAIG Atletik, Tri og Motion (forkortet ATM) Torsdag den 30. marts 2017 kl. 18.30 19.45 Deltagere: Der deltog 30 medlemmer i afdelingsmødet. 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling i Fodboldafdelingen Tirsdag den 20. januar 2007

Formandens beretning Generalforsamling i Fodboldafdelingen Tirsdag den 20. januar 2007 Formandens beretning Generalforsamling i Fodboldafdelingen Tirsdag den 20. januar 2007 Tilbageblik. Sæsonen 2008 var året, hvor man fra FBU s side valgte at vende turneringerne, så man nu spiller fra August

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

KTU beretning KTU mener, at projektet virker urealistisk, og at vi først og fremmest skal forsøge at holde på de medlemmer, vi allerede har.

KTU beretning KTU mener, at projektet virker urealistisk, og at vi først og fremmest skal forsøge at holde på de medlemmer, vi allerede har. KTU beretning 2017. Medlemstal og klubber: KTU består nu af 14 klubber, og i 2015 er medlemstallet 10.329. Det er en fremgang på 57 medlemmer. HIK er dog gået 265 tilbage. FTU er gået fremad med 45 medlemmer.

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011 SLTK Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011 Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150 Side 1 af 7 Tennisåret 2010 Tennisåret 2010 blev et godt år for SLTK. For første gang

Læs mere

Beretning for Gladsaxe-Hero Boldklub 2018.

Beretning for Gladsaxe-Hero Boldklub 2018. Beretning for Gladsaxe-Hero Boldklub 2018. Formanden 2018 har igen været et godt år for vores klub. Masser af god fodbold, masser af kammeratskab og masser af frivillige omkring klubben. Alle de frivillige,

Læs mere

Som man har kunnet læse på vores hjemmeside er der tale om det højeste medlemstal i mange år.

Som man har kunnet læse på vores hjemmeside er der tale om det højeste medlemstal i mange år. Formandens beretning 2009 Indledning Jeg skal i gang med min 12. formandsberetning. Det er ensbetydende med mange forskellige oplevelser gennem årene, både positive og negative, men hvor de positive klart

Læs mere

Nyhedsbrev. Valby Boldklub

Nyhedsbrev. Valby Boldklub Nyhedsbrev Valby Boldklub NYHEDER FRA UNGDOMSAFDELINGEN Ny klubtrøje: Valby Ungdom præsenterer hermed afdelingens nye klubtrøje. Tanken med den nye trøje er, at den kan benyttes hver gang, vi skal til

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag.

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Bestyrelsens beretning 2015 ENDELIG VERSION 30.12.2015 Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Den valgte bestyrelse

Læs mere

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017 Det er ved at være et stykke tid siden det seneste nyhedsbrev blev sendt ud, jeg har, som de fleste ved fået nyt job, hvor der har været en masse nyt at sætte sig ind i, så derfor har det ikke været computeren

Læs mere

Holdninger til børnefodbold

Holdninger til børnefodbold Holdninger til børnefodbold Information Holdninger til Børnefodbold i KHIF Forord I KHIF er børne- og ungdomsfodbold højt prioriteret og ungdomsudvalget har derfor udarbejdet en børne- og ungdomspolitik,

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers.

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. 1. Velkomst ved Bestyrelsen (Øjvind) Øjvind bød velkommen. Info om vintertræning 2017-2018 (1/10

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen torsdag, den 30. l

Formandens beretning til generalforsamlingen torsdag, den 30. l Formandens beretning til generalforsamlingen torsdag, den 30. l. 1986. NB er igen blevet et år ældre - som klub i sin næværende form kunne 15 års dagen overskrides i 1985. Sæson 1985 skal i aften opgøres

Læs mere

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.:

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.: Referat fra Stautrup Tennisklub's ordinære generalforsamling lørdag den 23. juni 2012 kl. 11.00 Formanden bød velkommen til de 25 fremmødte medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent: Freddy Jacobi blev

Læs mere

Nord-Als Boldklub s klubblad årgang - Nr. 2. juni 2019

Nord-Als Boldklub s klubblad årgang - Nr. 2. juni 2019 Nord-Als Boldklub s klubblad - 50. årgang - Nr. 2. juni 2019 Jan Mølby kom til Nordborg Torsdag d. 9. maj gæstede selveste Liverpool legenden Jan Mølby Nordborg, da han i Nord-Als Idrætscenter holdt et

Læs mere

Beretninger. Generalforsamling i MBK. Marts 2012

Beretninger. Generalforsamling i MBK. Marts 2012 Beretninger Generalforsamling i MBK Marts 2012 Formandens beretning for sæsonen 2011/12 Bestyrelsen. I indeværende sæson har bestyrelsen bestået af formand Jørgen Færch, økonomiansvarlig Peter Iversen,

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Nord-Als Boldklub s klubblad - 33. årgang - Nr. 4 august 2002

Nord-Als Boldklub s klubblad - 33. årgang - Nr. 4 august 2002 S P R T E N Nord-Als Boldklub s klubblad - 33. årgang - Nr. 4 august 2002 Pølsegilde Hvert år i august holder NB det såkaldte pølsegilde ved klubhuset med forskellige aktiviteter, hyggeligt samvær - og

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Frederiksværk Fodbold Klub - FFK 2004

Frederiksværk Fodbold Klub - FFK 2004 Vedr. Referat af bestyrelsesmødet den 12. august Fraværende: Gitte 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 22. august 13 2. Orientering ved formanden. Kim Tønder (KT) fortalte, at de 4 fodboldklubber var

Læs mere

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året.

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. #1, 2013/14 Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. I dette

Læs mere

Formand Bjarne Munck. Økonomi Søs Ellegaard. Sekretær. Pia Wille. Kontingenter Søs Ellegaard. Pia Wille. Egon Wille. Kommunikation.

Formand Bjarne Munck. Økonomi Søs Ellegaard. Sekretær. Pia Wille. Kontingenter Søs Ellegaard. Pia Wille. Egon Wille. Kommunikation. Formand Bjarne Munck Sponsorer Økonomi Søs Ellegaard Sekretær Pia Wille Sponsonudvalg Carsten Larsen Aktiviteter Kontingenter Søs Ellegaard Pia Wille Pigeraketten Connie Olsgaard Skattejagten Materiel

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Nord-Als Boldklub s klubblad - 38. årgang - Nr. 5 - sept. 2007

Nord-Als Boldklub s klubblad - 38. årgang - Nr. 5 - sept. 2007 S P R T E N Nord-Als Boldklub s klubblad - 38. årgang - Nr. 5 - sept. 2007 500 glade piger deltog i NB's PIGE CUP Lørdag den 18. august 2007 blev NB's PIGE CUP afholdt for 6. gang med rekorddeltagelse

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 20. marts 2019 kl i Magion med spisning først. Referatnotater:

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 20. marts 2019 kl i Magion med spisning først. Referatnotater: GRINDSTED BADMINTONKLUB 7200 GRINDSTED Punkter på dagsordenen: Deltagere: Referat fra GENERALFORSAMLING Den 20. marts 2019 kl. 18.00 i Magion med spisning først. Referatnotater: Antal: 16 til stede Formand

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

V.I.F. Fodboldafdelingen

V.I.F. Fodboldafdelingen Referat af træner-/ledermødet mandag den 24. august 2015 Dagsorden 1. Nyt fra bestyrelsen v/jesper 2. Nyt fra ungdomsudvalget a. Hvad har vi indtil nu arbejdet med i ungdomsudvalget: i. Status (Allan)

Læs mere

TEN. JBU's sølvnål. til Bjarne og Anders Der var stående bifald fra de 35 tilstedeværende

TEN. JBU's sølvnål. til Bjarne og Anders Der var stående bifald fra de 35 tilstedeværende s TEN Nord-Als Boldklub's klubblad - 35. årgang - Nr. 1 - feb. 2004 JBU sølvnål til Bjarne og Anders Der var stående bifald fra de 35 tilstedeværende ved klubbens generalforsamling den 30. januar, da Bjarne

Læs mere

Vi håber på, at du finder nyhedsbrevet både nyttigt og interessant. DHF-Håndboldskole i Hammel

Vi håber på, at du finder nyhedsbrevet både nyttigt og interessant. DHF-Håndboldskole i Hammel #2, 2013/14 Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Så er vi netop gået i gang med anden halvdel af turneringen og det er tid til sæsonens andet nyhedsbrev. Heri forsøger vi at komme med de mest

Læs mere

Så er der igen tid til at se tilbage på året der er gået og måske lige så meget se frem til den sæson, der starter i dag.

Så er der igen tid til at se tilbage på året der er gået og måske lige så meget se frem til den sæson, der starter i dag. Formandens beretning 2005 Så er der igen tid til at se tilbage på året der er gået og måske lige så meget se frem til den sæson, der starter i dag. Man kan jo anskue tingene på mange måder og måske man

Læs mere