Socialudvalget SOU Alm.del Bilag 259 Offentligt. Foredrag, kurser og andre tilbud fra:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 259 Offentligt. Foredrag, kurser og andre tilbud fra:"

Transkript

1 Socialudvalget SOU Alm.del Bilag 259 Offentligt Foredrag, kurser og andre tilbud fra: &

2 ULF ULF står for udviklingshæmmedes LandsForbund og er en forening for udviklingshæmmede og andre mennesker med særlige behov. ULF arbejder for medlemmernes rettigheder og vilkår. Gennem ULF har medlemmerne mulighed for at fortælle, hvordan de ønsker, at tingene skal være. I ULF er det medlemmerne, der bestemmer. ULF-Ungdom For ULF ere under 30 år er der foreningen ULF- Ungdom. Ligesom ULF arbejder ULF-Ungdom for medlemmernes rettigheder og ønsker, men i ULF-Ungdom er der ekstra fokus på det, der er vigtigt for unge mennesker.

3 Vi tilbyder ULF og ULF-Ungdom tilbyder en række forskellige foredrag og kurser, som henvender sig til ULF erne og andre, som har med målgruppen at gøre. Alle vores foredrag holdes af en brugervejleder. En brugervejleder er en voksen person med særlige behov, som er uddannet til at fortælle om netop det emne, som foredraget handler om. Brugervejlederen har selv erfaring med emnet og kan derfor bruge eksempler fra sit eget liv til at gøre emnet lettere at forstå. I denne folder kan du læse om disse tilbud.

4 ULF-foredrag ULF tilbyder foredrag om foreningen ULF. ULF arbejder for ligestilling og rettigheder for udviklingshæmmede. Til dette foredrag kan du høre mere om, hvad det betyder. Du hører også om, hvorfor ULF er vigtig for dig. Det er en brugervejleder, som holder foredraget.

5 Mobning ULF tilbyder foredrag om mobning. Det er aldrig rart at blive mobbet. Foredraget handler om, hvad det vil sige at mobbe. Hvorfor er der nogle, der mobber andre. Hvordan føles det at blive mobbet. Og hvordan kan man arbejde på at undgå mobning. Det er en brugervejleder, som holder foredraget.

6 Medborgerskab ULF tilbyder et foredrag om rettigheder kaldet Medborgerskab. Til dette foredrag kan du høre om selvbestemmelse, medbestemmelse og indflydelse. Hvilke ting i dit liv bestemmer du selv og hvilke ting bestemmer du sammen med andre. Hvordan kan du få indflydelse på ting, som andre bestemmer. Det er en brugervejleder, som holder foredraget.

7 FN-Handicapkonvention Kender du dine rettigheder? Danmark er med i FN, som har vedtaget en erklæring om menneskerettigheder. Alle landene i FN er enige om, at menneskerettigheder også gælder for personer med handicap. ULF tilbyder et foredrag om FN-Handicapkonventionen, hvor du kan høre om, hvad det betyder for dig. Hvilke rettigheder har du, og hvad kan du gøre, hvis der er nogle som ikke overholder dine rettigheder?

8 Sex og kærlighed ULF tilbyder foredrag om Sex og kærlighed. Vi har også brugervejledere, som selv har erfaring med sex og kærlighed. Brugervejlederen fortæller bl.a. om, hvordan man kan få en kæreste, og hvordan man behandler hinanden i et forhold.

9 At være forældre ULF tilbyder foredrag om At være forældre. Foredraget handler om, hvad det betyder for dig og dit liv, hvis du får et barn. Der er en brugervejleder med til at fortælle om, hvordan det er at passe en babysimulator. Der vil også være en demonstration af en babysimulator.

10 Sundhed ULF-Ungdom tilbyder foredrag om Sundhed. Foredraget handler om, hvordan du kan leve sundt. Du vil få gode råd i forhold til kost og motion. Du hører også om, hvad der kan ske, hvis du lever usundt. Til dem, der har lyst, slutter vi af med at danse Zumba.

11 Alkohol ULF tilbyder foredrag om alkohol. Vi har brugervejledere, som selv har haft et alkoholmisbrug. Brugervejlederne kan komme og fortælle om, hvordan hun/han er kommet ud af sit misbrug.

12 Kurser ULF tilbyder en række kurser i: Selv og medbestemmelse Vi afholder kurser, hvor kommuner kan få uddannet nogle borgere til at være brugervejledere, så de kan komme ud og holde foredrag i kommunen om selv og medbestemmelse. Kurset varer to dage. Bruger og beboerråd ULF tilbyder to dages kursus i beboerråd, værkstedsråd og caferåd. Hvordan sidder man med i en bestyrelse? Og hvilken indflydelse kan man få? At være forældre ULF tilbyder kursus i, hvad det vil sige at være forældre. Man låner en babysimulator, som man skal passe i 5-7 døgn, så man kan prøve, hvordan det er at have en baby i huset, og hvilke krav det stiller til en.

13 Rygestopkursus Har du behov for hjælp til at droppe cigaretterne? ULF tilbyder rygestopkursus med uddannet instruktør, hvor du får hjælp til at stoppe med at ryge. Kurset foregår i grupper. At være udviklingshæmmet Der afholdes kurser for pædagogseminarer, forældre og personale om, hvad vil det sige at være udviklingshæmmet og afhængig af hjælp. Andet Derudover holder ULF som regel to større kurser hvert år i påsken og i efteråret. Emnerne på disse kurser er forskellige fra år til år.

14 Andre tilbud ULF Ferie Er du medlem af ULF eller ULF-Ungdom, og har du lyst til at komme på ferie sammen med andre ULF ere uden pædagoger så er det ULF Ferie, du skal have fat i. ULF Ferie arrangerer forskellige ferieture, både i Danmark og i udlandet. Knuus Synes du også, det kan være svært at finde en kæreste eller en god ven? ULF-Ungdom har et dating bureau på Internettet, hvor udviklingshæmmede og mennesker med særlige behov har mulighed for at møde ligesindede fra hele landet. Dating bureauet findes på hjemmesiden: Du skal være medlem af ULF-Ungdom eller ULF for at kunne bruge denne service.

15 Rådgivning ULF har en rådgivningstelefon, hvor du kan ringe og snakke om nogle af de ting, du kan gå og være i tvivl om i din hverdag. Det kan for eksempel være noget om forældre, personale, penge, fritid, bolig, børn, arbejde eller rettigheder. Seksualrådgivning Har du spørgsmål om seksualitet eller har du haft en ubehagelig seksuel oplevelse, kan du tale med vores seksualrådgiver. Kontakt rådgivningen og seksualrådgivningen: Hver mandag mellem kl Du kan ringe på telefon: Eller du kan sende en mail til: Du kan også chatte med rådgiveren på Knuus.dk hver mandag mellem

16 Vil du vide mere? Kan du kontakte vores kontor: ULF Havnegade 3, 1. sal 7100 Vejle Tlf.: Du kan også kigge forbi vores hjemmesider: ULF: ULF-Ungdom: ULF-Ferie: Udvikling, Ligestilling og Forskellighed

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

stolte af os selv! Vi skal være side 5 side 7 side 25 ULF har været på Folkemødet på Bornholm Læs om ULF ernes stoltheder

stolte af os selv! Vi skal være side 5 side 7 side 25 ULF har været på Folkemødet på Bornholm Læs om ULF ernes stoltheder ulf nyt D 18. årgang Nr. 4 August 2014 Læs om ULF ernes stoltheder side 7 ULF har været på Folkemødet på Bornholm side 5 Vi skal være stolte af os selv! Pædagogerne skal snakke med os om sex side 25 M

Læs mere

ulf nyt 15. ÅrGAnG nummer 2 APrIL 2011 T E M A : Børn - s ide 5

ulf nyt 15. ÅrGAnG nummer 2 APrIL 2011 T E M A : Børn - s ide 5 M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D ulf nyt 15. ÅrGAnG nummer 2 APrIL 2011 T E M A : Børn - s ide 5 Havnegade 3, 1. sal, 7100 Vejle Tlf. 75 72 46 88.

Læs mere

VIGTIG! Din stemme er. side 5. side 15. side 23. Hvad vil de politiske partier gøre for os? Vil du med os på Sølund Festival?

VIGTIG! Din stemme er. side 5. side 15. side 23. Hvad vil de politiske partier gøre for os? Vil du med os på Sølund Festival? ulf nyt A 19. årgang Nr. 2 April 2015 Hvad vil de politiske partier gøre for os? side 5 Vil du med os på Sølund Festival? side 15 Din stemme er VIGTIG! Hvordan er det at være frivillig i ULF? side 23 M

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager Der er regler for, hvordan

Læs mere

Hvad er dette? Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe

Hvad er dette? Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe 02/02/06 page 1 Hvad er dette? Det er uddannelsesmateriale. Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe Det fortæller dig om diskrimination (uretfærdig behandling) på arbejdet. 02/02/06

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

17. årgang Nr. 1 Februar 2013 NET- DATING. side 7

17. årgang Nr. 1 Februar 2013 NET- DATING. side 7 ulf nyt 17. årgang Nr. 1 Februar 2013 A NET- DATING side 7 M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D Havnegade 3, 1. sal, 7100 Vejle Tlf. 75 72 46 88. E-mail:

Læs mere

Sundheden frem i hverdagen. Sundhedsstrategi Kort version

Sundheden frem i hverdagen. Sundhedsstrategi Kort version Sundheden frem i hverdagen Sundhedsstrategi Kort version Forord Vi taler om det. Vi bliver bombarderet med det. Vi gør det eller vi får dårlig samvittighed over ikke at gøre det. Sundhed er blevet en vigtig

Læs mere

Det er dejligt at komme på ferie

Det er dejligt at komme på ferie ulf nyt A 18. årgang Nr. 6 December 2014 Det er dejligt at komme på ferie Få gode råd om kærlighed side 15 Hvorfor må jeg ikke komme ud at rejse? side 23 Dejlige feriebilleder side 17 M E D L E M S B L

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Et bedre liv, hvor du bor

Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Man skal bo godt for at have det godt. Men hvad er det egentligt at bo godt? Det ved kun du og din familie. Til gengæld ved vi noget om boliglån. Sammen

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19 ulf nyt A 17. årgang Nr. 5 Oktober 2013 Gittes skæve tanker og skæve streger side 18-19 M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D Dæmningen 58, 7100 Vejle

Læs mere

SK B H LE O LEV L SER FAKTA OM TEENAGERE OG ALKOHOL

SK B H LE O LEV L SER FAKTA OM TEENAGERE OG ALKOHOL SK B H LE O LEV L SER FAKTA OM TEENAGERE OG ALKOHOL EN STOR OPLEVELSE VENTER FORUDE Det er en stor oplevelse for din teenager at tage på festival. Det er musik og fest i flere dage sammen med de bedste

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL

TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL MINDRE DRUK. MERE FEST En stor oplevelse venter forude Det er en stor oplevelse for din teenager at tage på festival. Det er musik og fest i flere dage

Læs mere

16. årgang Nr. 2 April 2012. tema: side 5 det Mener UlF!

16. årgang Nr. 2 April 2012. tema: side 5 det Mener UlF! ulf nyt 16. årgang Nr. 2 April 2012 tema: side 5 det Mener UlF! M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D Havnegade 3, 1. sal, 7100 Vejle Tlf. 75 72 46 88.

Læs mere

HIV, liv & behandling. Krop og psyke

HIV, liv & behandling. Krop og psyke HIV, liv & behandling Krop og psyke Denne folder er beregnet til hiv-smittede, som ønsker information om de fysiske og psykiske sider ved at leve med hiv. Folderen indgår i serien Hiv, liv og behandling,

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

ulf nyt 15. ÅRgANg NuMMER 6 december 2011 TEMA: Vis mig dit job - side 7

ulf nyt 15. ÅRgANg NuMMER 6 december 2011 TEMA: Vis mig dit job - side 7 M E D L E M S B L A D F o R U D V I k L I n G S H Æ M M E D E S L A n D S F o R B U n D ulf nyt 15. ÅRgANg NuMMER 6 december 2011 TEMA: Vis mig dit job - side 7 Trivsel lærdom Udvikling Solhjorten er et

Læs mere

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start Et vigtigt valg! I dagligdagen kan det være svært. Sådan er det! Der venter en hård kamp men det hjælper! Jeg vil klart sige; GØR DET! Lige når man

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

rettigheder for personer med handicap

rettigheder for personer med handicap FN s KONVENTION OM rettigheder for personer med handicap PÅ LET DANSK FN s KONVENTION OM RETTIGHEDER FOR PERSONER MED HANDICAP PÅ LET DANSK Udgivet af: Socialministeriet, 2010 Bearbejdning af FN s konvention

Læs mere

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel!

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel! Lyset peger på dig Du kan gøre en forskel! Hvis I har brug for hjælp Børne- og ungetelefonen 134 Åbningstid: Alle ugens dage kl. 19.00-21.00. Som led i forebyggelsen af selvmord og seksuelt misbrug af

Læs mere

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling i Aarhus Center for Alkoholbehandling er Aarhus Kommunes behandlingstilbud til borgere, som ønsker hjælp til at ændre alkoholvaner.

Læs mere

Adoption en politisk hånd til et godt liv også til de biologiske mødre

Adoption en politisk hånd til et godt liv også til de biologiske mødre Socialudvalget 2012-13 SOU alm. del Bilag 72 Offentligt Adoption en politisk hånd til et godt liv også til de biologiske mødre Den 19 september blev der afholdt en stor konference på Christiansborg med

Læs mere

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER?

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? Læs hvad andre rygestoppere fortæller om den hjælp, de fik fra STOPLINIEN. GRATIS RÅDGIVNING 80 31 31 31 t godt ummer til n røgfri remtid: 0 31 31 31 Når du

Læs mere