Trafikkoncert. Vi vandt, ja vi løb af med sejren og vi var stolte og hummøret var højt. Valdemarskolen, Ringsted december Læs bl.a.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trafikkoncert. Vi vandt, ja vi løb af med sejren og vi var stolte og hummøret var højt. Valdemarskolen, Ringsted december 2008. Læs bl.a."

Transkript

1 Valdemarskolen, Ringsted december 2008 Trafikkoncert Stemningsbillede fra Trafikkoncerten i Ringsted Kongrescenter 30. oktober Læs bl.a. om: Nyt fra skolelederen 3.b vinder af Alle børn cykler Min histrie fra Sofia,8.d Trafikkoncert Teenvolley Vi vandt, ja vi løb af med sejren og vi var stolte og hummøret var højt.

2 Fra skolelederen Valdemarskolen er nu næsten halvvejs gennem skoleåret. Det summer af liv i alle lokaler, og jeg nyder hver morgen at se de mange elever skynde sig ind til deres undervisning. At julen nærmer sig, ser man tydeligt på pavillonernes vinduer, hvor klassernes flotte julepynt er udstillet til glæde for alle os, der går forbi. Naturligvis har vi også i løbet af dette skoleår haft nogle udfordringer. Men ved fælles hjælp, ser det bl.a. ud til at alle skemaer og undervisningen i de vandskadede lokaler er på plads i det nye kalenderår. Elevtallet har netop rundet 800, så vi sidder stadig tæt sammen på Valdemarskolen. Da planerne for den nye Solhammerskole endnu en gang er udskudt af vore politikere, betyder det, at skoleledelsen nu igen kikker på muligheden for atter at sætte en renoveringsplan i gang. Det glæder mig at forvaltningen tidligere har anerkendt vores behov for at få tidssvarende undervisningslokaler. Det er med stor glæde at vi har sagt velkommen til 16 nye lærere og pædagoger på Valdemarskolen. Vores SFO 1 har fået Bjarne Kruhöffer som leder. Derudover er jeg taknemmelig over at følgende har valgt Valdemarskolen som deres arbejdsplads: Ann Sabroe, Birgitte Egeberg, Birgitte Jensen, Helle Wermuth, Karen Pedersen, Lars Berndt, Lotte Toftegaard, Pia Lindholm, Ole Hansen, Peer Jensen, Vivi Christensen, Caroline Koldsø, Søren Helmersen, Gitte Jensen og Rikke Jørgensen Velkommen til jer alle! Materialet om indskrivning af nye børn til børnehaveklasserne 09/10 på Valdemarskolen er ved at blive sendt til forældrene. Vi har orienteringsaften torsdag den 8. januar og selve indskrivningen foregår mandag og torsdag i uge 3. Jeg forklarer altid eleverne at der er to overordnede ting, som er vigtige her på Valdemarskolen. Den ene er at man har mulighed for at lære noget hver dag (læringsrummet) Den anden er at alle kan færdes trygt på skolen. Netop trygheden har været på skolebestyrelsens dagsorden, og med bestyrelsen som ankermand, er vi netop

3 nu i fuld gang med at implementere en opdateret handleplan mod mobning. Handleplanen er bygget på en ny trivselserklæring, som skolebestyrelsen har udarbejdet på en arbejdsweekend. Trivselserklæringen bygger på input fra elever, lærere og skolebestyrelse og kan ses på vores hjemmeside straks efter årsskiftet. Mobbehandleplanen bearbejdes lige nu i lærernes storteam. Til slut vil jeg ønske alle børn og forældre med tilknytning til Valdemarskolen en rigtig glædelig jul og et godt nytår og benytte lejligheden til at takke for et konstruktivt samarbejde med forældre og skolebestyrelse i mit første år som skoleleder på Valdemarskolen. Henrik Østergaard Skoleleder Lige et par ord fra og om SFO-lederen... Nu har jeg været SFO-leder på Valdemarskolens SFO i et ½ år. Der har været og vil være meget arbejde, også i fremtiden. Det er både en stor og spændende ufordring, jeg har sagt, ja til. Der er en masse, der skal læres, det er jo en skole, jeg er ansat på! Der er en masse nye og spændende indtryk, direkte ledelsesansvar for omkring 30 medarbejdere giver en uforudsigelig, spændende og udfordrende hverdag, som jeg glæder mig til, hverdag, jeg tager på arbejde. Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund, at jeg sagde ja til jobbet som SFO-leder på Valdemarskolen. Jeg ser lyst på fremtiden, med mange nye muligheder og udfordringer i hverdagen. Bjarne Kruhöffer SFO-leder

4 3.b vandt alle børn cykler 3. b har vundet penge til en tur til Kattegatcentret, hvor vi skal sove en nat med hajerne d. 20. januar. Vi vandt kommunens pris, fordi vi havde cyklet mange dage med cykelhjelm på, så vi havde rigtig gode chancer for at vinde. Astrid 3.b Alle Børn Cykler er en dyst for skoleklasser i hele landet ( klasse). Motion, fællesskab og sjove oplevelser er nøgleordene. Formålet med kampagnen er dels at få flere børn til at cykle mere og dels at sætte en debat i gang i hjemmene og på skolerne om transportvalg. Desuden skal debatten om sikre skoleveje gerne ud i kommunerne, så så flere børn kan cykle til skole på en tryg vej. Børn og cykling er i fokus i Alle Børn Cykler, som arrangeres af Dansk Cyklist Forbund i samarbejde med TrygFonden og en række kommuner. Kort fortalt går det ud på at cykle til skole så mange dage som muligt i de to uger, konkurrencen varer. Jo flere dage eleverne cykler, og jo oftere de husker cykelhjelmen - jo større chance har klassen for at vinde en af de spændende præmier. Alle skoler i landet modtager primo maj en folder med invitation til at deltage i konkurrencen.

5 Teenvolley Onsdag den 19. november skulle 7.a og 7.c, samt tre 8. klasser fra Valdemarskolen spille teenvolley i Ringstedhallerne. Vi havde glædet os til at skulle spille mod de andre. Der var også 7. og 8. klasser fra Kalundborg fri og efterskole. Det plejer at være nogle af dem der vinder, men vi var meget opsat på at vise dem noget andet. Efter nogle hårde, men sjove kampe og kun lidt pauser, skulle pointne tælles sammen og ja, 7. c stod lige med et hold fra Kalundborg fri og efterskole. De to hold der havde vundet flest kampe, skulle spille finale imod hinanden og vi var meget spændte. Kampen startede og der blev heppet godt på begge hold, men vi gjorde det lidt bedre end dem. Vi vandt, ja vi løb af med sejren og vi var stolte og hummøret var højt. Vi vandt en flot volleybold og nød at alle de andre gav os et skulderklap. Det var en dejlig oplevelse og vi prøver sikkert igen til næste år. Mange hilsner fra en stolt 7. klasse. 7.c fra Valdemarskolen.

6 Nyt fra skolebestyrelsen Valdemarskolens antimobbestrategi fra ord til handling I det forløbne halve års tid har vi på Valdemarskolen arbejdet med at få udformet en antimobbestrategi. Såvel elever, lærere, pædagoger og forældre har været hørt og har sat sit præg på indholdet. Resultatet er blevet en antimobbestrategi, som ligger tilgængelig på skolens hjemmeside. Antimobbestrategien beskriver i generelle vendinger, hvad vi på Valdemarskolen gør for at forebygge mobning og komme mobning til livs. Ord uden handling er dog ikke meget værd, så derfor består det næste vigtige skridt i, at vi alle såvel på skolen som i hjemme melder os aktivt på banen. Målsætningen er 0-tolerance i forhold til mobning Den overordnede målsætning for vores antimobbearbejde er en nul-tolerance i forhold til mobning. Det betyder, at vi alle medarbejdere, elever og forældre, som færdes på skolen eller har børn på skolen - har pligt til at gribe ind, hvis vi oplever konflikter, hvor det er tydeligt, at magtforholdet ikke er ligeværdigt mellem de konfliktende parter. Konflikter skal håndteres så tæt på eleven som muligt og gerne med forældrenes hjælp I skolebestyrelsen er der enighed om, at problemer så vidt muligst skal løses så hurtigt som muligt, og af dem som er tættest på problemerne. Det betyder, at vi i forbindelse med drillerier/mobning som udgangspunkt anbefaler, at eleverne løser de problemer, de kan. Forældrene ser vi meget gerne på banen til at udrede uoverensstemmelser mellem børnene og til at vise det gode eksempel over for børnene. Dvs. at bliver vi som forældre bekendt med en konflikt, bør vi med mindre det er en konflikt som allerede er løbet af sporet selv tage kontakt til forældrene til det andet barn/de øvrige børn i konflikten og høre deres version af historien. Denne version kan så danne udgangspunkt for en snak med vores eget barn om, hvordan han/hun kunne have handlet anderledes i situationen for enten af have undgået den eller undgået at konflikten udviklede sig som den gjorde. Når vi har haft den snak med vores børn, er det naturligvis en god ide at informere klasselæreren og/eller pædagoger om episoden, den efterfølgende dialog med barn og forældre og fortælle om, at der har været et problem og hvilke aftaler, der måtte være indgået. Hvis man som forælder ikke ser sig i stand til at kontakte forældrene til det barn ens barn har haft en konflikt med, kan man i stedet rette henvendelse til klassens kontaktforældre eller til klasselæreren.

7 Man driller ikke sine forældres, venners børn så bak op om sociale aktiviteter på skolen Fra bestyrelsens side er vi klar over, at det kan virke meget grænseoverskridende for nogen, at tage kontakt til andre forældre, som man måske ikke kender specielt godt. Også derfor skal opfordringen lyde til at bakke op om de forældrearrangementer, der afvikles på skolen og også gerne selv tage initiativ til sociale arrangementer. Kun gennem disse aktiviteter kan man få opbygget et stærkt forældresamarbejde og derved medvirke til at danne grobund for en god social trivsel i klasserne. Den overordnede tanke er: Man driller ikke sine forældres, venners børn. Hvilke initiativer er i gang og hvad er den videre plan? I indskolingen er der netop sat initiativer i gang til at øge samhørigheden på tværs af klassetrinene og alle klasser er opfordret til at lave egne klasseregler til fremme af trivslen i klassen. De videre planer er, at vi den 6. marts 2009 på Skolernes Trivselsdag vil kåre årets antimobbeklasse for hhv klasse, klasse og klasse. Kåringen sker på baggrund af de indstillinger, som klasserne selv skal udarbejde og indsende senest 6. februar Til maj 2009 vil vi holde et nyt repræsentantskabsmøde, hvor vi vil evaluere det hidtidige arbejde med at få omsat ordene i antimobbestrategien til handling og på den baggrund komme med yderligere ideer til fremtidige aktiviteter. På første forældremøde i det nye skoleår vil alle klasser få til opgave at diskutere de overordnede spilleregler for skole-hjem-samarbejdet i forbindelse med mobning og foretage de tilpasninger, som skønnes nødvendige i klassen. I skolebestyrelsen glæder vi os meget over det store fremmøde og høje engagement vi oplevede på repræsentantskabsmødet i november og ser frem til det fortsatte samarbejde i det nye år. Med tak for det gode samarbejde i året der er gået, ønsker vi jer alle i skolebestyrelsen en rigtig glædelig jul og godt nytår.

8 Den store trafikkoncert SPIL DANSK DAGEN blev fejret i Ringsted med 11 rytmiske trafiksange trafikorkestret DYT og et stort børnekor på ca 300 stk. små trafikoptimister spillede og sang i Ringsted Kongrescenter. Med forældre og andre publikummer var der omkring 700. Koncertbørnene var fra Valdemarskolen, Dagmarskolen og Sdr. Park Skole, hvor musiklærerne beredvilligt havde øvet sammen med komponisten Jan Irhøj og koret. SPIL DANSK DAGEN fejres hvert år over hele landet med danske sange. Festen her er kommet istand i et samarbejde mellem KODA (komponisternes ophavsrets forvaltning) samt alle de skrivende og udøvende organisationer dansk musikliv består af. Dagen skal være med til at vise, hvor megen god dansk musik der er at finde både i og udenfor hverdagens mylder af MTV, hitlister og radioprogrammer. Og forhåbetlig vil dagen understrege hvor vigtigt det er, også at have sit sprog og sine sange i behold, selvom udlandet hele tiden banker på med nye I love You hits. Ved Trafikkoncerten i Ringsted kombineredes de danske ord og toner på bedste vis i form af de trafiksange som Jan Irhøj har skrevet til Børnenes Trafikklub gennem de seneste produktioner Split i børnehave og Split og Krogh. Der var også sange fra trafikudgivelserne Max og Antonette og Ole og Melanie som er kendt af rigtig mange børn og forældre landet over. En af pointerne var naturligvis at fortælle alle de fremmødte forældre hvad danske ord og toner betyder også for deres børn. KODA støttede koncerten og Spil Dansk Dagen. Det hele kan måske siges meget kort: Danske børn drømmer bedst på dansk...også når de er vågne. Mange hilsener musiklærerne på Valdemarskolen

9 »Man går laaangt ind til siden«af Laura Weber Nielsen Musik, sang og fagter er vejen frem, når børn skal lære færdselsreglerne. Det mener læreruddannede Jan Irhøj, der i over tyve år har lavet hørespil til Børnenes Trafikklub»Vi er de nye, vi skal ud og gå. Vi er de nye, I skal passe på«. Ordene var forholdsvis taktfaste, og der blev kastet håndtegn og trampet på stedet i bedste rap-stil. Stjernerne var klasse fra Valdemarskolen i Ringsted, og på trods af at kulisserne i den gamle gymnastiksal var knap så luksuriøse, og publikum manglede, gik budskabet fint igennem: Man skal passe på i trafikken, se sig for til begge sider og gå laaaangt ind til siden, hvis der ikke er et fortov.»sange og rim er det perfekte kommunikationsredskab, når børn skal lære faktuelle ting. De kan ikke forholde sig til skilte og påbud, men det bliver mere virkeligt for dem med en sang«, sagde komponist Jan Irhøj, som i over 20 år har komponeret musik til Børnenes Trafikklub. En dag i oktober instruerede og dirigerede han eleverne på Valdemarskolen. Øvningen skulle munde ud i en stor trafikkoncert på Spil Dansk-dagen den 30. oktober i Ringsted Kongrescenter, hvor ca. 300 børn deltog. Det var fjerde år i træk, Jan Irhøj arrangerede trafikkoncer. Tilbage i salen havde Jan Irhøj opstillet et dilemma for eleverne på Valdemarskolen. Hvad gør du, hvis du er på ferie, og der ikke er noget fortov? Flere elever rakte hænderne op og hoppede ivrigt for at blive valgt. Til sidst råbte alle i kor:»man går laaaaangt ind til siden«.»det er nemlig rigtigt«, smilede Jan Irhøj.

10 Slaget ved somme Faktuel historie Den 1. juli 1916 begyndte slaget i Somme i Nordfrankrig. 13 britiske og 5 franske divisioner var med til at kæmpe en hård og voldsom kamp. Den første dag i kamp blev ca sårede og af dem mistede livet. General Douglas Haig styrede de britiske tropper under krigen i Somme. Han var ikke meget for overraskelsesmomentet i krig, men gik i stedet ind for at nedslide fjenden. Han lage en taktik der gik ud på, at han ville sprede tropperne ud over 30 km. Og så storme hen til fjenden (tyskerne). Det var ganske fornuftigt tænkt af Haig, mente man. Men der var to ting som Haig ikke havde tænk på der kunne ske, det var grunden til at angrebet blev en fiasko for briterne. Den ene var det enorm store og stærke forsvar tyskerne havde. Den anden var de skulle have været mere klar med kanoner og store våben, til at skyde fjenden ned. Deres udvikling var bagud i forhold til tyskerne, som kunne forsvare sig og som ofte havde noget der var bedre. De blev nød til at bruge deres granater til noget de ikke var beregnet til, de var nemlig beregnet til at bryde igennem pigtrådshegnet ind til tyskerne. Mellem den 2. juli og til midt i september affyrede briterne over 7 millioner granater mod de tyske skyttegrave. Soldaterne lå ned i nogle skyttegrave og ventede på at der skete noget. Skyttegravene er nogle dybe rander der er gravet ned i jorden, der ligger soldaterne under hele krigen. Det var hårdt at være soldat, for mange af dem der er overlevet og kommer hjem til deres familie, var for det meste altid blevet psykisk syg på grund af de voldsomme ting de har oplevet. Slaget ved Somme varet fire og en halv måned, den sluttede den 11. november Næsten 1 million mennesker mistede livet under slaget ved Somme. 8.d. har lavet nogle historieopgaver, hvor de har skrevet en faktuel historie med billede, f.eks om 1.- eller 2. verdenskrig og derefter skrevet deres egen historie med samme billede, hvor de selv er sat ind. Teksterne herover er forfattet af Sofia.

11 Min historie Slaget ved somme Mig og min mor (Marie French Billy), far (Albert French Billy) og lille bror (Andreas) boede i et lille fint hus, lavet af en blanding af mudder og kolorit, lidt vest for Paris. Jeg gik i en landsbyskole sammen med de andre fra landsbyen. Min far er soldat og var derfor kun hjemme hver anden weekend, så vores mor passer os hver dag. En dag da jeg kom hjem fra skolen, så min mor meget alvorlig ud. Din far kommer ikke hjem lige forløbet sagde hun. Det var fordi der var opstået krig ved Somme, og min far skulle være general for de franskbritiske tropper. Han skulle kommandere de fransk-britiske tropper, så alt gik som det skulle og så de kunne vinde. Men det gik ikke som forventede, for det første angreb tabte de og der døde rigtig mange flittige og intelligente mennesker. Jeg tror ikke min far kunne klare det rent psykisk, at se så mange dø på en gang. En dag jeg kom hjem fra skole, var der to mænd i militæruniform som sad og snakkede med min mor. Jeg kunne se på hende, at hun var ked af det. Jeg satte mig ned ved siden af hende, jeg kunne hører de snakkede om min far, og at det ikke var noget positivt. Da de to mænd var gået sagde min mor sæt jer ned, der er noget jeg skal fortælle jer. Vi sad spændet og ventede og til sidst sagde hun, jeres far er død, han har gjort selvmord. Han havde skudt sig selv i hovedet lige foran en skyttegrav. De andre soldater kunne ikke fjerne ham, uden de selv blev skudt. Min far lå foran skyttegraven indtil krigen var slut, og man kunne fjerne ham. Han blev begravet på en kirke sammen med alle de andre, der havde mistet livet under slaget ved Somme. En gang om ugen gik jeg hen og lagde nogle blomster jeg havde plukket.

12 Invitation til forældremøde Kommunens Børne- og Undervisningsudvalg ønsker at debattere strukturen for både dagtilbud og skoler herunder SFO. Udvalget er interesseret i en bred debat, hvor der ikke alene defineres økonomiske gevinster ved en ændret struktur, men også kvalitative forbedringer. Strukturdebatten følger en plan, hvor det først skal diskuteres, hvad indholdet i et godt børne- og ungeliv er og dernæst på hvilken måde strukturen understøtter dette indhold. Forældre er meget vigtige bidragydere og derfor inviteres I til at komme med jeres mening om, hvad et godt børne- og ungeliv er på et fælles forældremøde for dagtilbud og skoler. På forældremødet vil deltagerne få mulighed for at drøfte en række spørgsmål om, hvad der foregår i den gode børnehave eller den gode skole: Hvad laver børnene? Hvordan ser der ud? Hvad laver forældrene? Hvilke faciliteter kan bruges? Hvor og hvornår foregår der noget? Hvad laver de ansatte? Er der andre som laver noget? I kan frit vælge mellem disse fire møder: 6. januar på Benløse Skole 7. januar på Valdemarskolen 14. januar på Sdr. Parkskolen 19. januar på Dagmarskolen - alle dage fra kl. 19:00 til 21:30 Tilmelding til mødet sker til Marianne Møller Hansen på mmha@ringsted.dk eller tlf: husk at angive hvilket af møderne I gerne vil deltage i. Det er også muligt at give sine input til debatten på bloggen, som findes på Med venlig hilsen Tulle Olsen / Torben Lyster Sørensen Formand for Børne- og Undervisningsudvalget Direktør

13 TELEFONTAVLE Skoleleder Viceskoleinsp. Afdelingsleder Henrik Østergaard Per Aagaard Kristensen Jette Mathiasen Træffetid Efter aftale Efter aftale Efter aftale Telefon Pædagogisk Psykologisk rådg. Skolespykolog Hækkerupsvej 1 Winnie Horst Jensen Efter aftale Skoletandlæge Peter V. Jensen Camilla Rossen Alle skoledage Vejleder Kim Nielsen Skolebiblioteket Skolefritidsordn. Skolebestyrelsen Mette Printz Olsen Laila Kofoed Kirsten R. Dam Pedersen Peter Jensen Tommi Jensen Mette Juul Rasmussen Mazlum Øz Skoleleder: Viceskoleinspektør: Medarbejderrepræsentan ter: Elevrådsrepræsentanter: Bjarne Kruhöffer Aqua Blæksprutten Cirklen Dråben Klubben Hybenvej 36, 4100 Ringsted Ravelinen 12, 4100 Ringsted Kildebrinken 13, 4100 Ringsted Østre Parkvej 57, 4100 Ringsted Østre Parkvej 25, 4100 Ringsted Felten 10, 4100 Ringsted Østre Parkvej 83, 4100 Ringsted Henrik Østergaard Per Aagaard Kristensen Pernille V. Rasmussen og Pia Holm Signe Jongberg 8.a og Esben Schæfer 9.b Fmd. Nfmd DETTE ER ET BLAD FOR FORÆLDRE, ELEVER OG SKOLE. Henvendelser, spørgsmål, læserbreve, debatemner, kritik, ideer og meninger er altid velkomne. Redaktionen af dette blad består af: Ann Sabroe og Lars Park Ansvarshavende redaktør: Henrik Østergaard

14 Folkeskolens afsluttende prøver Fysik/kemi Skriftlig del: Meddelelsesblade: FRA SKOLENS KALENDER 9.b 9. klasserne klasserne klasserne 9. og 12. januar 2009 Starter 4. maj gange i f.m. samråd 2-3 gange i f.m. samråd alt efter klasselærerens valg. Juleferie: 23. december januar 2009 Vinterferie: 09. februar 15.februar 2009 Fordybelsesuge marts 2009 Påskeferie: 04. april 13. april 2009 Fordybelsesuge april 2009 Skolefest: 23. april 2009 St. Bededag: 08. maj 2009 Kr. Himmelfartsferie: 21. maj 24. maj 2009 Sidste skoledag: 9. klasserne 28. maj 2009 Pinseferie: 30. maj 01. juni 2009 Grundlovsdag: 05. juni 06. juni 2009 Translokation: 9. klasserne 22. juni 2009 Morsom torsdag: klasse 26. juni 2009 Sidste skoledag: 1. skoledag efter ferien: klasse 0. klasse 27. juni august 2009 kl august 2009 kl Fællessamlinger i aulaen: 13. januar, 6. februar, 13. marts, 3. april, 7. maj og 26. juni (sommerferieafslutning) Bladet for forældre, elever og skole

15 Til elever og forældre ved Valdemarskolen! Julen nærmer sig. I den anledning vil jeg gerne ønske alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Ligeledes skal vi holde juleafslutning mandag, den 22. december 2008 kl ca : P r o g r a m: : Alle klasser møder og er sammen med klasselærer : Alle klasser går til kirken : Kirkegang i Sct. Bendts Kirke : Alle klasser er sammen med deres klasselærer ca : Afslutning i aulaen for alle: *Nu er det jul igen og en julerap/2.a *Vintermarch/3.c *Julekanon/fællessang *Vinterfilm/valghold *For længst engang i Bethlehem/band,kor,forsangere *Kalenderlyset/fællessang *Lord hold me/nathalie,dianna,signe og Celina *Jingle Bells/band, forsangere og 6.c *Rockin`around/band,Nathalie,Dianna,Signe og Celina *Henrik Østergaard..god jul! *Nu tændes tusind julelys/b-spor/fællessang Der vil blive lavt et særligt program for de børn, som ikke må deltage i kirkegangen. Forældre er velkomne i kirken. Jeg skal dog bede om, såfremt man deltager, - at man sidder i sideskibene ikke på de løse stole ved døbefonten ej heller i kirkebænkene. De løse stole ved døbefonten er forbeholdt børn fra bh.kl. 2. klasse. Kirkebænkene er forbeholdt klasserne begyndende med de mindste øverst og sluttende med de ældste nederst. Vel mødt efter juleferien mandag, den 5. januar Med venlig hilsen Henrik Østergaard skoleleder.

16 God Jul & godt Nytår

Pigerne nåede kvartfinalen

Pigerne nåede kvartfinalen ---- Valdemarskolen, Ringsted dec. 2007 Pigerne nåede kvartfinalen... dette var en af de kampe, der ikke fortjente at have en taber. Læs bl.a. om: Nyt fra skolelederen...og fra den kommende... Nyt fra

Læs mere

Valdemarskolen, Ringsted dec. 2009

Valdemarskolen, Ringsted dec. 2009 Valdemarskolen, Ringsted dec. 2009 6.b og 6.d i marken Læs bl.a. om: Juletanker Den gamle skole et juleeventyr Stillingsopslag til skolebestyrelsen 6.b og 6.d i marken Juletanker,,,, Sidste jul beskrev

Læs mere

Ny SFO-leder. Valdemarskolen, Ringsted juni 2006

Ny SFO-leder. Valdemarskolen, Ringsted juni 2006 Valdemarskolen, Ringsted juni 2006 Gæstelærerbesøg fra Esbjerg Musikkonservatorium hos 4.b. Læs bl.a. om: Nyt fra skoleledelsen Den nye skolebestyrelse Nyt fra Elevrådet Kimmies stil DM i skolehåndbold

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2013/2014 Nr. 5 Kalenderen skoleåret 2014 2015 Skolens aktivitetskalender kan ses på forældreintra og skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk/fo Ferieplan for

Læs mere

Peter Pan og skolefest

Peter Pan og skolefest Valdemarskolen, Ringsted juni 2008 Peter Pan og skolefest Scene fra forestillingen i uge 17 Læs bl.a. om: Nyt fra skoleledelsen Ny SFO-leder på skolen Læserbrev fra Kirstine, 6.d Trafikken omkring skolen

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Indskoling og SFO Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Kære forældre Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så vi sammen kan arbejde

Læs mere

Skolen forskønnet i uge 24

Skolen forskønnet i uge 24 Valdemarskolen, Ringsted juni 2007 Skolen forskønnet i uge 24 Levende skulpturer poserer for fotografen Læs bl.a. om: Nyt fra skoleledelsen Referat af klasserepræsentantskabsmødet d. 14. juni Tegneserie

Læs mere

Nyhedsbrev uge 51-2012

Nyhedsbrev uge 51-2012 Nyhedsbrev uge 51-2012 Side 1 Glædelig jul!! Side 4...og goddag til Side 2 Sidste skoledag... Side 6 Børnehaven Side 4 Farvel - og tak! - til Jytte Side 8 Kalender, kontakt mm. Glædelig jul!...og godt

Læs mere

Årsplan for Indskolingen og Børnehaveklassen 2014-2015

Årsplan for Indskolingen og Børnehaveklassen 2014-2015 Årsplan for Indskolingen og Børnehaveklassen 2014-2015 2014 Uge Dato Aktivitet Første skoledag. Alle møder kl. 9.00. 33 Ma. 11. aug. Indskoling får fri kl. 11.30 34 Fr. 22. aug. Skolefotografering Fr.

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Velkommen til den elektroniske udgave af Kildeskolenyt!

Velkommen til den elektroniske udgave af Kildeskolenyt! Kildeskolenyt! Velkommen til den elektroniske udgave af Kildeskolenyt! Nu er det slut med spild af en masse papir og et Kildeskolenyt!, som kun kan læses af de få. Marts 2010 10. årgang nummer 3 Kildeskolen

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre Indskoling Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y Kære forældre Vi v il gerne byde jer v elkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så v i sammen kan arbejde for at

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: December Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Waw for en weekend lige ved og langt fra

Waw for en weekend lige ved og langt fra Waw for en weekend lige ved og langt fra Her kommer der lidt ord omkring vores weekend på Rømø hvor vi spillet slutspil om DM i år Som i nok ved så måtte vi desværre nøjes med sølv i denne sæson men f

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole.

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Kære alle med tilknytning til Solhverv Privatskole. Endnu et halvt år er gået, og vi nærmer os med hastige skridt en velfortjent sommerferie. Som sædvanlig er der

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 2. februar 2018 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 933 Næste uge: Mærkedag: 06.februar 09. februar 09.februar 09.februar SFO.P.møde - Lærermøde Fastelavn kl. 8.00 12.00 se program i dette fredagsbrev

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

FORÆLDREINFORMATION UGE Astrup Specialskole tlf

FORÆLDREINFORMATION UGE Astrup Specialskole tlf SKOLEÅRETS AFSLUTNING FERIE, FERIE, FERIE, slap nu af, du har fri og syng en glad melodi! Der blev sunget godt med på feriesangen, som traditionen tro blev afsunget i forbindelse med vores fælles afslutning

Læs mere

Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 ikke

Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 ikke Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 Sommerferien nærmer sig og dermed også næste skoleår. Et skoleår, hvor en ny Folkeskolereform og nye arbejdstidsregler for

Læs mere

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE?

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab

Læs mere

Legepatruljen startede op 3 september og er at finde på indskolingens udearealer i 10 og 12 pausen

Legepatruljen startede op 3 september og er at finde på indskolingens udearealer i 10 og 12 pausen 9. oktober 2015 Kære alle forældre Hermed lidt stemningsbilleder om den sidste tid på skolen. Indskoling og SFO Legepatruljen startede op 3 september og er at finde på indskolingens udearealer i 10 og

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9 Musikskolen frivillige undervisningstilbud Tilmelding senest 1. juni Sæson 2015-16 af 9 Velkommen Undervisere Kåre Tórður Anette Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til en ny sæson i Musikskolen

Læs mere

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Til alle forældre med børn på Elev Skole. Vi kan så småt skimte sommerferien i det fjerne, men inden vi når dertil et længere nyhedsbrev med stort og småt fra Elev Skole.

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21. Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.30 i Samlingssalen på Lønborgvej 53, Tarm Nu skal der vælges ny skolebestyrelse

Læs mere

Til børn og forældre i Bjerregrav Børnehus/Friskole.

Til børn og forældre i Bjerregrav Børnehus/Friskole. Til børn og forældre i Bjerregrav Børnehus/Friskole. Den ene dag tager den anden. Lidt uhyggeligt. Inden vi får os set omkring, er endnu et skoleår gået. Og samtidig er vi dybt inde i planlægningen af

Læs mere

Sparkær Skole & SFO/Klub

Sparkær Skole & SFO/Klub SKOLEÅRET 18/19 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder

Læs mere

DIALOG # 4 FORÆLDRENE TALER NEGATIVT OM EN ELEV SKAL MAN GRIBE IND?

DIALOG # 4 FORÆLDRENE TALER NEGATIVT OM EN ELEV SKAL MAN GRIBE IND? DIALOG # 4 FORÆLDRENE TALER NEGATIVT OM EN ELEV SKAL MAN GRIBE IND? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur NYHEDSBREV Biller på Helgetur 1 Mens vi venter på, at sommeren skal komme til os her i Skårup, er her lidt nyt fra huset. Vi har haft et forår i børnehuset med mange dejlige aktiviteter og arrangementer.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

August Kommende begivenheder : Første skoledag : SB-møde : Trivselsdag

August Kommende begivenheder : Første skoledag : SB-møde : Trivselsdag Kommende begivenheder August 2016 8.8.2016: Første skoledag 16.8.2016: SB-møde 19.8.2016: Trivselsdag Stadionvej 9e, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33 00 Skolestart I den sidste måneds

Læs mere

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret 2016-2017 I løbet af et skoleår sker der ganske meget på en skole. Denne årsberetning giver et overblik over de aktiviteter

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kan du gætte, hvem jeg er.? Se flere billeder fra fastelavn inde i bladet

Indholdsfortegnelse. Kan du gætte, hvem jeg er.? Se flere billeder fra fastelavn inde i bladet Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet læs bl.a. om den kommende skolereform side 4: Forældrekredsmødet side 5: Hit med de brugte cowboybukser side 6: Nyt fra Klubben side 7: Kalenderen side 8: Datoer

Læs mere

Så er ferien slut, og vi BØF voksne er klar (eller næsten klar ) til et nyt lærerigt og sjovt skoleår.

Så er ferien slut, og vi BØF voksne er klar (eller næsten klar ) til et nyt lærerigt og sjovt skoleår. Hold Øje uge 32 Så er ferien slut, og vi BØF voksne er klar (eller næsten klar ) til et nyt lærerigt og sjovt skoleår. Som annonceret i sidste Hold Øje inden ferien, starter vi på mandag klokken 10.00

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

Darum skoles omsorgsplan. April 2013.

Darum skoles omsorgsplan. April 2013. Forord: Denne omsorgsplan er tænkt som en vejledning for skolens personale, hvis en ulykke, alvorlig sygdom eller et dødsfald skulle finde sted blandt skolens elever, personale eller pårørende til disse.

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

Skolenyt. En anderledes skoledag

Skolenyt. En anderledes skoledag Skolenyt En anderledes skoledag 26.10.12. Skolenyt november-december 2012 1 SkoleNyt Ferslev Skole SkoleNyt udgives 4 gange årligt. Indlæg til skolenyt fremsendes til ferslevskole@aalborg.dk Redaktion:

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag den 26. oktober kl. 17.00-20.00. STED: Lærerværelset Kirsten har brød med.

Skolebestyrelsesmøde mandag den 26. oktober kl. 17.00-20.00. STED: Lærerværelset Kirsten har brød med. Side 1 Referat Skolebestyrelsesmøde mandag den 26. oktober kl. 17.00-20.00 STED: Lærerværelset Kirsten har brød med. DELTAGERE Mikael Christensen Andreas Bak 9.b Henrik H. Mikkelsen Christoffer Juul Jensen

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 13. juni 2014 Fredagsbrev nr. 785 Næste uge: 14. juni 16. juni 17. juni 18. juni 19. juni 20. juni Arbejdslørdag kl. 10.00 Ekstraordinær generalforsamling kl. 19.00 CP fri Fyraftensmøde

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Antimobbestrategi for Spurvelundskolen gældende fra den1. oktober 2013

Antimobbestrategi for Spurvelundskolen gældende fra den1. oktober 2013 Spurvelundskolen Spurvelundsvej 16-5270 Odense N Tlf. 63 75 27 00 spurvelundskolen.buf@odense.dk EAN: 5798006606832 Antimobbestrategi for Spurvelundskolen gældende fra den1. oktober 2013 FORMÅL Hvad vil

Læs mere

En god skolestart et fælles ansvar

En god skolestart et fælles ansvar PÅ VEJ I SKOLE En god skolestart et fælles ansvar De fleste børn er glade for at gå i børnehave og de fleste børn glæder sig til at komme i skole. Hos jer forældre går der givet vis mange tanker gennem

Læs mere

Årskalender 2014 2015

Årskalender 2014 2015 Årskalender 2014 2015 Version 1.0 opdateret den 28. juni 2014 August 11. Første skoledag 9.00 Alle møder ind. Alle mødes ved flagstangen og 0. klasse hjælper med at hejse flaget, mens vi synger I Østen

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009 TORSDAGS-NYT 8. oktober 2009 EFTERÅRSFERIE Fredag løber og cykler hele skolen i skolernes årlige motionsløb. Det er en dejlig begivenhed, som viser Hvinningdalskolens elever som særdeles aktive i forhold

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Skolenyt uge 49

Skolenyt uge 49 Skolenyt uge 49 www.ørdingfriskole.dk Ugens Højdepunkter: Der læres, øves og samarbejdes i alle fagene. Vi glæder os til eventyr og blokdage med dansk i fokus og med blandede hold. Dejligt med en fin julepyntet

Læs mere

SKOLEPOLITIK - KALUNDBORG KOMMUNE

SKOLEPOLITIK - KALUNDBORG KOMMUNE SKOLEPOLITIK - KALUNDBORG KOMMUNE 2 SKOLEN undervisning trivsel sundhed Børn og ungeudvalget ønsker med denne folder at sætte en debat om skolepolitikken i Kalundborg Kommune i gang. Skolepolitikken er

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

NYHEDSBREV FRA SFO januar 2017

NYHEDSBREV FRA SFO januar 2017 NYHEDSBREV FRA SFO januar 2017 Særlige informationer: Kære børn og forældre. Vi er nu godt i gang med det nye år. Vi havde en dejlig lang juleferie. Der var åbent i SFO og mange børn benyttede sig af SFO

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO.

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO. Personale nyt: Dorthe Ziegler pædagog i jobtræning i Solstråle afdelingen, er ikke at finde i Bh.kl.B. og Solstrålen hver dag, idet hun er tilkaldevikar i andre institutioner. Så er der arbejde dér en

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Valde Nyt. Valdemarskolen, december 2013. Læs bla. om Juletanker Friluftsliv 6. kl på Selandia

Valde Nyt. Valdemarskolen, december 2013. Læs bla. om Juletanker Friluftsliv 6. kl på Selandia Valde Nyt Valdemarskolen, december 2013 Læs bla. om Juletanker Friluftsliv 6. kl på Selandia Juletanker Juletanker,,,, Uanset om det er sne og frost eller regn og rusk, så nærmer den søde juletid sig for

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Mobning er kendetegnet ved, at der er en uligevægt i magtforholdet mellem de involverede - det vil

Mobning er kendetegnet ved, at der er en uligevægt i magtforholdet mellem de involverede - det vil GRUNDSKOLER Trivselserklæring for: Campusskolen Udarbejdet (dato): November 2014 Hvad forstår vi ved trivsel? Ved trivsel forstår vi, at: Man er tryg og har det godt med andre elever såvel som ansatte.

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv.

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv. Velkommen i skole Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid. Den første skoletid er fyldt med mange

Læs mere

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Årre Skole Årg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Indhold En god og en dårlig nyhed... 3 Sikringstiltag på Årre Skole... 4 Julehilsen fra Fritteren... 4 Hvad betyder alt det, vi går og siger... 5 Skolesocialrådgivere...

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

En indsats for indskolingselever 0.-3.kl.?

En indsats for indskolingselever 0.-3.kl.? En indsats for indskolingselever 0.-3.kl.? Hvornår sættes der ind? Hvordan sættes der ind? Eksempler på it-støttede indsatser Eksempler på forældresamarbejde Hvorfor tidlig indsats? Michael Rosholm, leder

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Det bliver til et torsdagsbrev denne uge, det suser bare derud af med fuld skrald

Det bliver til et torsdagsbrev denne uge, det suser bare derud af med fuld skrald Det bliver til et torsdagsbrev denne uge, det suser bare derud af med fuld skrald Vi er gået ind i den mørke tid, få reflekser og lys på jeres unger, så de kan ses af bilisterne. Vi har afholdt forældresamtaler

Læs mere

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre Århus, d. 22. september 2014 Kære børn og forældre Hermed et nyhedsbrev fra SFO, hvori jeg gerne vil give vores oplevelse af, hvordan vi oplever starten på vores nye samlede tiltag skole/sfo med det nye

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Juni 2011 Siden sidst Skoleåret 2010/2011 er ved at være slut. På fredag samles vi alle sammen i gymnastiksalen til en fælles sommerferieafslutning med musik og fællessang.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Darum Skole d. 16. august 2010

Referat af skolebestyrelsesmøde på Darum Skole d. 16. august 2010 Referat af skolebestyrelsesmøde på Darum Skole d. 16. august 2010 Tilstede: Sanne Hansen, Kirsten Knudsen, Helle Ertmann, Helle Nissen, Ruth Haltrup, Tina Nielsen, Rikke Rasmussen, Hanne Frisgaard og Lene

Læs mere

GRUNDSKOLER. Ved mobning sker sådan noget gentagne gange, og det er vanskeligt for den, der bliver udsat for det, at forsvare sig.

GRUNDSKOLER. Ved mobning sker sådan noget gentagne gange, og det er vanskeligt for den, der bliver udsat for det, at forsvare sig. GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Møllevangskolen Udarbejdet (dato): januar 2007 Hvad forstår vi ved trivsel? Vi ønsker, at Møllevangskolen er et rigtig rart og lærerigt sted at være. Vi ønsker at alle

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere