HER ER DE NOMINEREDE TIL RENOVER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HER ER DE NOMINEREDE TIL RENOVER"

Transkript

1 HER ER DE NOMINEREDE TIL RENOVER PRISEN Pressemeddelelse den 4. juli 2016 Seks renoveringsprojekter fra rundt omkring i landet er nomineret til RENOVER prisen Vinderen kåres d. 1. september. 179 indstillede renoveringsprojekter har været en tur under luppen hos RENOVER prisens nomineringsudvalg, der nu for fjerde gang har udvalgt de seks bedste renoveringsprojekter i Danmark. De seks projekter er: Sekretariat for RENOVER prisen 2016 Gammel Kongevej 3E, 1610 København V Pressekontakt: Marie Louise Plenborg Telefon marie.p@renover.dk Vigerslev Allé Skole, Valby Konstabelskolen, København Magisterparken, Aalborg Højbro Plads 4, København K Kedelbygningen, Vejle Ringkøbing Svømmehal, Ringkøbing I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget skullet vurdere projekterne i forhold til syv nomineringskriterier. Og nomineringsudvalgets formand, Gøsta Knudsen, er ikke i tvivl om, at det er de rigtige seks projekter, der er gået videre: Igen i år har vi oplevet et rekordstort felt og en stor spændvidde i de indstillede renoveringsprojekter. De nominerede projekter opfylder alle de kriterier, der kendetegner godt og eksemplarisk renoveringsarbejde, men de finder også hver især deres egne unikke spidskompetencer. Lige fra markant værdiforøgelse af udtjent industribyggeri til energitekniske finesser og blændende samarbejde under vanskelige forhold. Det er prisens formål at fremhæve ekstraordinær renovering til inspiration for andre, og der er masser at lade sig inspirere af blandt årets nominerede, siger Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalget og tidligere stadsarkitekt i Aarhus. De syv nomineringskriterier: Eksempelværdi Energikrav og bæredygtighed Samarbejde Brugskvalitet Bidrag til omgivelser Økonomi og værdiforøgelse Udførelseskvalitet Et valgkollegie bestående af 70 udpegede personer fra byggebranchen skal nu udpege den endelige vinder ud af de seks nominerede. Henover sommeren vil kollegiets medlemmer stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering Vinderen kåres ved en stor fest på Langeline Pavillonen i København d. 1. september. RENOVER prisen er stiftet af Realdania og GI med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

2 DE SEKS NOMINEREDE 1. VIGERSLEV ALLE SKOLE, VALBY Indeklima og indlæring går hånd i hånd. Med forbedret lys og akustik er helhedsrenoveringen af Vigerslev Allés Skole et rigtig godt eksempel på, hvordan man skaber et optimalt læringsmiljø på en moderne og energioptimeret skole uden at gå på kompromis med de oprindelige arkitektoniske kvaliteter. Med en vision om at skabe en skole, der indbyder til bevægelse i alle arealer og omgivelser, er renoveringen sket med fokus på aktivitet. Alle arealer indbyder til aktivitet ikke kun i idræt, men som et gennemgående træk på skolen. Skolen har desuden fået nye læringsrum til kreative fag i en nedlagt og utidssvarende svømmehal. - Skolen er en af Københavns allerældste, og det skal man stadig kunne se. Men ikke desto mindre har vi fået nogle nye og lækre omgivelser, og det er dejligt, at det bliver anerkendt. Der er tit og ofte opmærksomhed omkring de største, nyeste og flotteste nybyggede skoler, så det gør os stolte, når vi kan få tilsvarende anerkendelse for det arbejde, vi har udrettet her, siger Jakob Buchvald Hansen, pædagogisk afdelingsleder/souschef, Vigerslev Allé Skole. Det er på eksemplarisk vis lykkedes skolens ledelse, lærerne, rådgiverne og håndværkerne at give et bud på en helhedsrenovering på en måde, der overbevisende kombinerer folkeskolereformens pædagogiske principper med bæredygtighed og arkitektur af høj kvalitet. Bygherre: Byggeri København, Københavns Kommune Totalrådgiver + Arkitekt: Nøhr & Sigsgaard Ingeniør: Esbensen + Sloth Møller Uderum: 1:1 Landskab Farvegrafiker: Caroline Krag Hovedentreprenør: Enemærke & Pedersen Kontaktperson: Stella Fuglsang, Børn og Ungeforvaltningen, Københavns Kommune, , zb53@buf.kk.dk 2. KONSTABELSKOLEN, KØBENHAVN Det nye bykvarter på Margretheholm er blevet 84 moderne ungdomsboliger rigere. Den gamle, nedslidte teglstensbygning, som fra 1939 dannede ramme om Forsvarets Konstabelskole, er blevet renoveret ud- og indvendigt og indrettet til to- og trerumslejligheder til studerende.

3 Tegnestuen Vandkunsten har med relativt lille budget tegnet en energirenovering med udvendig isolering, som tillader bygningens mest karakteristiske partier at fremstå uændrede. Den rå beton og de pudsede vægge er bevarede, og bygningens militære historie er afspejlet i bygningens farver, hvor blå, gul og grå repræsenterer henholdsvis søværnet, hæren og flyvevåbnet. Hver bolig er indrettet med eget bad og køkken, og der er etableret fælles køkken og vaskerum og cykelparkering i kælderen. Ungdomsboligernes brugskvalitet har haft stor tiltrækningskraft hos de studerende, og tilflytningen af unge har pustet nyt liv og aktivitet i lokalområdet. - Det har været en udfordring at bibeholde så meget af det eksisterende hus, som vi har gjort. Så derfor er vi meget stolte af at være blevet nomineret, og det er en cadeau til alle, der har været med i projektet. Og folk i området er glade for, at der er bevaret en bygning med historie, siger Niels Andersen, projektchef Sjælsø. beskrivelse: Det er lykkedes projektet at lægge en helt ny facade uden på et eksisterende hus på en sådan måde, at man stadig kan se de gamle spor bagved. Kontrasterne imellem de oprindelige, rå materialer og de nye, forfinede materialer giver nogle boliger, som på en meget sjælden måde er fyldt med liv og oplevelser. Parterne bag projektet Bygherre: PKA Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten Ingeniør: Midtconsult A/S Opført af Sjælsø A/S Kontaktperson: Nikolaj Stampe, ejendomschef, PKA, / , nst@pka.dk 3. MAGISTERPARKEN, AALBORG Den almene boligbebyggelse Magisterparken i Aalborg led af betonskader, fugtindtrængning, dårlig isolering og kuldebroer, da Himmerland Boligforening besluttede at renovere. Siden har det omfattende renoveringsprojekt af den 13-etager store boligblok udviklet sig til en indsats, der har løftet byggeriet til helt nye højder og givet plads til en ny og mere mangfoldig beboersammensætning. Blandt andet har nye tilflyttere skiftet deres villa ud med en lejlighed i Magisterparken, der med nye facader er blevet både flottere, mere energieffektiv og mere moderne. Samtidig er flere af lejlighederne lagt sammen, og det har åbnet op for anderledes lejlighedstyper til flere forskellige behov.

4 Udearealerne er også blevet opgraderet med nye beplantninger, aktiviteter og opholdsområder, og bygningernes stueetager har fået adgang til små haver og terrasser. - Nomineringen er virkelig noget, vi skal have kommunikeret ud til vores beboere, for det, tror jeg da, er en ekstra fjer i hatten for dem og et tegn på, at alle vores anstrengelser har båret frugt. Det er jeg stolt af, siger Elin Torp Jensen, der er afdelingsformand for beboerforeningen. Med samtænkning af arkitektur, energi og en social indsats viser Magisterparken på fornem vis vejen til en almennyttig sektor med oplevelsesrige boliger og et bedre image. Bygherre: Himmerland Boligforening Med støtte fra Landsbyggefonden Arkitekt: C.F. Møller Landskab: C.F. Møller Landscape Ingeniør: Moe & Brødsgaard Entreprenør: Fjelsø Entreprise Kontaktperson: Michael Knudsen, Himmerland Boligforening, , mk@abhim.dk 4. HØJBRO PLADS 4, KØBENHAVN Hjørnebygningen til et af Danmarks travleste strøg har gennemgået flere ombygninger siden opførelsesårene i Fra boligblok til kontorlandskab og nu tilbage igen står Højbro Plads i dag som en visuel perle, der med 24 nye boliger er blevet et eksklusivt hotspot i hjertet af København. Det privatfinansierede renoveringsprojekt har krævet en stor indvendig ombygning i et logistisk udfordrende arbejdsmiljø. Alene det at få byggematerialer ind og ud af det centrale København har været en opgave i sig selv, men processen er gennemført i forbilledligt samarbejde mellem de involverede parter. Renovering har desuden haft stort fokus på klimastyring og energivenlige tekniske installationer, samtidig med at byggeriet er udført med stor respekt for ejendommens nyklassicistiske sjæl med bevaringen af blivende vægge og oprindelige strukturer. - Vi er meget beærede over, at vi overhovedet er kommet i betragtning til RENOVER prisen i år, og vi synes, vi har lavet et projekt, vi kan være stolte af. Vi er detaljeorienterede og passionerede i vores virksomhed og alle både høj som lav har bidraget positivt til det resultat, vi har nået i dag, siger Søren Aagaard Rasmussen, der er bygherre og totalentreprenør i Barfoed Group.

5 Barfoed Group har som privat investor i et fint samarbejde med rådgiverne og håndværkerne leveret en imponerende indsats. Som Højbro Plads står smuk, lækker og tiltrækkende i morgenlyset, er der ingen tvivl om, at renoveringen har været hele besværet værd. Bygherre/Totalentreprenør: Barfoed Group Arkitekter: Bertelsen & Scheving Arkitekter Rådgivning: Klaus Nielsen A/S og OBH-gruppen A/S Projektledelse: Status Consult ApS Kontaktperson: Kontaktperson: Søren Aagaard Rasmussen, Barfoed Group, , sar@barfoedgroup.dk 5. KEDELBYGNINGEN, VEJLE Unge, kreative iværksættere i Vejle har fået et nyt, internationalt og inspirerende miljø at boltre sig i. Efter 60 års tro tjeneste genopstod Kedelbygningen på Spinderigade i 2010 som kreativt vækstcenter for design-, kommunikations- og kulturvirksomheder fra hele egnen. Kedelhallen og det historiske industrikompleks Spinderihallerne, der i årtier var hjemsted for byens største arbejdsplads, var for længst sygnet hen og gået i forfald, da transformationen begyndte. Med det kvadratmeter store renoveringsprojekt af Kedelbygningen har Vejle fået 20 nye studios og et visuelt vartegn for innovation og forretningsudvikling i hele regionen. Renoveringen er udført ud fra filosofien om at bevare industribygningens karakter og rå udseende kombineret med nye elementer i et moderne formsprog, der kontrasterer det gamle. Den oprindelige kedel, rummeligheden og højden til loftet er bevaret. Selv graffitien på væggene er blevet hængende, og det rustikke udtryk sætter perfekt scenen for kreativ aktivitet. - Vi er super glade - det er en stor anerkendelse og en måde for os at give tilbage til de lokale politikere, der har investeret i bygningen. Vi er stolte over at være nominerede, fordi det bekræfter vores eget indtryk af renoveringsprojektet, siger Katrine Holm Kanstrup, Innovation og Entreprenørskab Komstab Vejle Kommune. Renoveringen af Kedelbygningen i Vejle er et eksemplarisk bud på en visionær transformation af en bevaringsværdig bygning fra rå industri til forfinet erhverv. Modtagelsen af besøgende gæster i 2015 er et vink med en vognstang om, at kedelbygningen ud over at fungere som et markant fikspunkt for Vejle også på fornem vis har brudt koden, når det handler om banebrydende idégenerering, innovation og start af nye virksomheder.

6 Bygherre: Vejle Kommune med støtte fra Realdania Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects Ingeniør: Rambøll Alufacadeentreprenør: HSHansen A/S Kontaktperson: Tina Andersen Mølby, Teknik og Miljø, Vejle Kommune, , 6. RINGKØBING SVØMMEHAL, RINGKØBING De danske svømmehaller fra 1970 erne bliver brugt mindre og mindre. Men i Ringkøbing er de to almindelige bassiner blevet opgraderet til fleksible vandaktivitetsområder med forskellige dybder og kvaliteter og unik udsigt over Ringkøbing Fjord. Renoveringen har udvidet antallet af brugere markant. Der er blevet plads til både vandleg og til hårdere fysisk idræt og en række nye muligheder, der gør turen i svømmehallen til en ny og større oplevelse for gæster i alle aldre. Renoveringen har også givet plads til to saunaer og en tyrkisk hammam, der byder på afslapning og massage. En indskudt etage er indrettet som multisal til bl.a. fitnesscenter, der er kommet varmtvandsbassiner til de mindste, og vandoplevelserne er gjort ekstra lettilgængelige for gangbesværede. Der er med andre ord blevet plads til alle i svømmehallen. - Vi indstillede for to år siden, så det kom som en stor, positiv overraskelse, at vi pludselig var kommet så langt, at projektet er blevet nomineret. Det betyder meget for os, og det betyder meget for Ringkøbing-Skjern Kommune, fordi svømmehallen er et lokalt vartegn. Det ville være fantastisk, hvis den kunne gå hen at vinde RENOVER prisen, siger Mark Lund Andersen, totalrådgiver, Bascon. Ringkøbing Svømmehal er et fint eksempel på et godt samarbejde mellem bygherren, rådgiverne, håndværkerne og brugerne og en fornem visionær gentænkning med noget på hjerte. Stigningen i det ugentlige besøgstal fra til og et bedre tag i de 12- til 18-årige taler for sig selv. Bygherre: Lokale og Anlægsfonden (LOA), Ringkøbing-Skjern Kommune Arkitekt: C.F. Møller Ingeniør: Bascon Kontaktperson: Kristian Ahle, Kultur- og Fritidsudvalget, Ringkøbing- Skjern Kommune, , kristian.ahle@rksk.dk

7 KRITERIER TIL DE NOMINEREDE RENOVER prisen bliver tildelt et projekt, der scorer højt på de syv følgende kriterier: Eksempelværdi: RENOVER prisen gives til projekter, der har potentiale til at udvikle renovering som en estimeret faglig disciplin, og som gennem sine konkrete resultater kan inspirere til efterfølgelse. Energikrav og bæredygtighed: RENOVER prisen gives til projekter, der i konkret daglig brug leverer væsentlige energibesparelser ved hjælp af tiltag, som er afstemt byggeriets funktion og indeklima samt projekter, der på anden måde bidrager til bæredygtig praksis. Samarbejde: RENOVER prisen gives til projekter, hvor et godt samarbejde mellem bygherre, brugere, byggeriets parter og de lokale myndigheder har givet eksemplariske resultater til efterfølgelse i byggeriets praksis. Brugskvalitet: RENOVER prisen gives til projekter, der fungerer godt i praksis og vurderes positivt af brugerne. Bidrag til omgivelser: RENOVER prisen gives til projekter, der bidrager positivt til omgivelsernes sociale, arkitektoniske og oplevelsesmæssige kvaliteter. Økonomi og værdiforøgelse: RENOVER prisen gives til projekter, hvor resultaterne materielle som immaterielle - skaber øget værdi for bygningens ejer. Udførelseskvalitet: RENOVER prisen gives til projekter, hvor håndværk, ingeniørtekniske ydelser og arkitektur er udført på et højt fagligt niveau. NOMINERINGSUDVALGETS MEDLEMMER Nomineringsudvalget består af en formand og tre medlemmer, som repræsenterer bygherre-erfaring, arkitekt- og ingeniørfaglig viden samt de udførende. Nomineringsudvalget er udpeget direkte af styregruppen for RENOVER prisen 2015 og består af: Formand for udvalget, Gøsta Knudsen (tidl. stadsarkitekt i Aarhus Kommune) Henrik Mielke (direktør, CEO, Enemærke & Petersen) Torben Esbensen (direktør, Esbensen Rådgivende Ingeniører) Karen Mosbech (adm. direktør, Freja Ejendomme)

SEKS PROJEKTER NOMINERET TIL

SEKS PROJEKTER NOMINERET TIL SEKS PROJEKTER NOMINERET TIL RENOVER PRISEN 2013 Pressemeddelelse 21. juni 2013 Seks projekter er nu udtaget i konkurrencen om at blive Danmarks bedste renoveringsprojekt. I alt 107 projekter blev indstillet

Læs mere

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER Råd til byggeri HELHEDS- PLANER som udviklingsgenerator og styringsværktøj Den omfattende renovering giver bygningerne i den indre del et markant anderledes og nutidigt udtryk. Himmerland Boligforening,

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

City of Westminster College

City of Westminster College CASE City of LOKATION: City of, London, England. Arkitekt/ designer: schmidt hammer lassen architects. City of designet af schmidt hammer lassen architects På Paddington Green Campus i London, ligger schmidt

Læs mere

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Amagerbrogade Sammenlægning af lejligheder Plejehjem transformeret til børnehus Ny børnehave Nyt plejehjem Ny plads Almene familieboliger Renovering

Læs mere

GADEKÆRVEJ RAMBØLL ARKITEKTER

GADEKÆRVEJ RAMBØLL ARKITEKTER GADEKÆRVEJ Renoveringen er et eksempel på, hvordan man kan skabe et visuelt løft af en boligblok, som skaber værdi for både beboerne og det omkringliggende område et visionært renoveringsprojekt, der har

Læs mere

DANMARKS BEDSTE RENOVERING

DANMARKS BEDSTE RENOVERING DANMARKS BEDSTE RENOVERING PRISEN 2016 INDHOLD Forord... 3 Fra 179 til 6 eksempler... 4 Vigerslev Allés skole... 8 Konstabelskolen... 14 Magisterparken... 20 Højbro Plads... 26 Kedelbygningen...32 Ringkøbing

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

80 m 2 solceller (11,52 kwp) giver 11.000 kwh/år (beregnet) 200 m 2 solpaneler bidrager til produktion af varmt brugsvand

80 m 2 solceller (11,52 kwp) giver 11.000 kwh/år (beregnet) 200 m 2 solpaneler bidrager til produktion af varmt brugsvand Eksempel Energirenovering etageboliger RINGGÅRDEN ÅRHUS - OPFØRT 1939-1941 UDGIVET DECEMBER 2014 Lyst, lunt og populært Ombygningen af seks boligblokke i den almennyttige boligforening Ringgården i Århus,

Læs mere

Arkitekturpris Nominerede. April 2016

Arkitekturpris Nominerede. April 2016 Arkitekturpris 2013-14-15 - Nominerede April 2016 1. WeCare4u Kærup Parkvej 11 Firmadomicil og Showroom Nomineret af: Ringsted Kommune Opført: 2013 Bygherre: WeCare4u Arkitekt: Randersarkitekten WeCare4u

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

Tagboliger INDLÆGSHOLDERE. Søren Dyck-Madsen, Climate and Energy Policy Officer, Det Økologiske Råd

Tagboliger INDLÆGSHOLDERE. Søren Dyck-Madsen, Climate and Energy Policy Officer, Det Økologiske Råd Tagboliger Tirsdag den 19. april kl. 09:00-13.30 INDLÆGSHOLDERE Søren Dyck-Madsen, Climate and Energy Policy Officer, Det Økologiske Råd Søren Dyck-Madsen er en af initiativtagerne til en kampagne for

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS.

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS. Den 16. august 2007 bedømte komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg Kommune de bygninger m.v., som er taget i brug efter 20. januar 2006. Efter en besigtigelse af bygningerne

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

Siloetten Siloen i det grønne

Siloetten Siloen i det grønne CASE Siloetten LOKATION: Siloetten, Aarhus, Danmark. Arkitekt/ designer: C. F. Møller og Christian Carlsen Arkitektfirma. Aarhus, Danmark En gammel kornsilo, der skulle ombygges til moderne lejligheder.

Læs mere

Pressemeddelelse Kullegaard transformerer bevaringsværdig skole April 2019

Pressemeddelelse Kullegaard transformerer bevaringsværdig skole April 2019 Pressemeddelelse Kullegaard transformerer bevaringsværdig skole April 2019 Kullegaard transformerer bevaringsværdig skole Den over hundrede år gamle Østre Skole skal fremover bruges til statslige arbejdspladser.

Læs mere

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes EN VERDEN AF BETON Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Forside: IBF SoftLine fliser 2 Verdens bedste

Læs mere

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Boliv Vejle 6. april 2011 Direktør Palle Jørgensen Boligforeningen Ringgården Hvad gør vi i Ringgården? Attraktive boliger? Hvad skal der

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter løsninger til energirigtig boligventilation, der

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013 Pressemeddelelse Dato 31.01 2013 Kunst i Urban Mediaspace Aarhus I dag har fem kunstnere afleveret deres forslag til et unikt kunstværk, der skal skabe en helt særlig oplevelse i Dokk1. Aarhus Kommune

Læs mere

Struer Boligselskab bygger for fremtiden

Struer Boligselskab bygger for fremtiden Struer Boligselskab bygger for fremtiden Nye og renoverede boliger i afdeling 1, Ølbyvej, Voldgade og Solkrogen Bæredygtigt byggeri / Moderne boliger / Udsigt til Limfjorden OM PROJEKTET Boliger til alle

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller Byen og historien Industriforeningens Udstillingsbygning, ca. 1872 Rådhuspladsen, 1948 Industriforeningens Udstillingsbygning, 1888 Fra Rådhustårnet, 1898 Fra Rådhustårnet, 1948 Industriens Hus, 1960 erne

Læs mere

VELKOMMEN MERVÆRDI I BYUDVIKLING

VELKOMMEN MERVÆRDI I BYUDVIKLING VELKOMMEN MERVÆRDI I BYUDVIKLING VELKOMST v. Programchef Jørgen Dreyer, Fredensborg Kommune PROGRAM 11.15 KOMMUNEN SOM FACILITATOR OG MEDSPILLER v. direktør ELLEN HØJGAARD JENSEN, Dansk Byplanlaboratorium

Læs mere

Studietur til Berlin

Studietur til Berlin Studietur til Berlin 13-14.oktober 2010 Onsdag den 13. oktober 2010 mødtes en delegation på 20 mennesker meget tidligt i Billund Lufthavn. Målet var Berlin for at hente inspiration til det boligpolitiske

Læs mere

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012 Pressemeddelelse Den 12. oktober 2012 Aarhus Kommune Dokk1 Husets navn er Dokk1 Dokk1. Det er navnet for det nye Hovedbibliotek og Borgerservice, som Aarhus Kommune sammen med Realdania er i fuld gang

Læs mere

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN Prisme arkitekter Prisme arkitekter a/s blev stiftet i Aarhus i 1992. Prisme arkitekter a/s indehaves af arkitekt m.a.a. Lars Christensen og er medlem af Danske Arkitektvirksomheder. Prisme arkitekter

Læs mere

Fleksibel strålevarme til fysik og madkundskab

Fleksibel strålevarme til fysik og madkundskab Fleksibel strålevarme til fysik og madkundskab Der er tænkt i utraditionelle varmeløsninger i en ny tilbygning på Brønshøj skole, hvor den rådgivende ingeniør fra Orbicon har anbefalet strålevarme ikke

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter Til et murstensbyggeri fra 1950 erne i Gladsaxe er

Læs mere

25 eksempler på vellykket renovering

25 eksempler på vellykket renovering Grundejernes Investeringsfond og Dansk Bygningsarv A/S, 2012 Publikationen er udgivet af Grundejernes Investeringsfond Publikationen er udarbejdet af Dansk Bygningsarv A/S ISBN 978-87-993419-5-5 Redaktion

Læs mere

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG BELIGGENHED ET MODERNE CENTRUM I EN HISTORISK BY Havneholmen ligger lige ud til vandet på Aarhus Ø. aarhusianere. En kort gåtur fra

Læs mere

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom Eksempel 1 ENERGIRENOVERING KONTORBYGNING Betonsandwich med flere tilbygninger, 1919-1959, Ellebjergvej, Kbh UDGIVET DECEMBER 2012 Fra energimærke E til A1 Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til

Læs mere

CASAs investeringer. En præsentation af udvalgte cases v/ Udviklingsdirektør Rasmus Holbech

CASAs investeringer. En præsentation af udvalgte cases v/ Udviklingsdirektør Rasmus Holbech CASAs investeringer En præsentation af udvalgte cases v/ Udviklingsdirektør Rasmus Holbech CASA fra 1985 til i dag 1985 1995 2005/6 2011 2015 2016 2019 Ejendomsselskabet CASA A/S stiftes af Michael Mortensen

Læs mere

TAG, VINDUER OG FACADER I ØJENHØJDE

TAG, VINDUER OG FACADER I ØJENHØJDE E&P andels-ejer TAG, VINDUER OG FACADER I ØJENHØJDE E&P andels-ejer er Enemærke & Petersen s univers specielt tilpasset boligforeninger. Boligforeninger, som har brug for en solid håndværksvirksomhed,

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

Renovering af Brændgårdsparken Januar, 2010

Renovering af Brændgårdsparken Januar, 2010 Begyndelsen på enden... Vi ser frem til begyndelsen på vejs ende. I øjeblikket står 24 genhusningslejligheder tomme, men snart bliver de første beboet igen. På fredag starter nedrivningen af de første

Læs mere

Byggeri med visioner

Byggeri med visioner Byggeri med visioner Nøgletal 2005-2006 Kroner Resultat Egenkapital Balancesum* Soliditetsgrad 2005 29.480.813 41.965.182 351.857.585 11,9 % 2006 64.594.083 120.541.377 557.160.152 21,6 % *Balancesumsbegrebet

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Appendiks A Cases 1 RenovActive Foto: Velux A/S. Billedet viser projektet før / efter renoveringen. Generelle oplysninger Navn RenovActive Bygningstype Tæt-lav to etageres rækkehus Oprindelig opført 1923

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Regionplanen I den første regionplan for fra 1973, blev området ved Store Rørbæk udpeget som byvækstområde første gang. Regionplan 2005 Den nye by er nu udpeget som et

Læs mere

Evaluering af RENOVER Prisen. december 2015

Evaluering af RENOVER Prisen. december 2015 Evaluering af RENOVER Prisen december 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formålet med evalueringen og med RENOVER prisen 2. Evalueringens resultater overordnet set 3. Kendskabet til RENOVER Prisen 4. Hvad har

Læs mere

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 Eksempel Energirenovering etageboliger KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 UDGIVET DECEMBER 2014 UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering skal tiltrække nye beboere Ghettoblokken Korskærparken under Boligkontoret

Læs mere

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup PRESSEMEDDELELSE: Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup Stor og bæredygtig arkitektur. Med den begrundelse får arkitekt Kim Flensborg og Arkitektfirmaet

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet Velkommen til GrønBo s univers Sidder I lige nu og drømmer om et fritidshus, der kan rumme alle jeres ønsker - så kan Grønbo hjælpe jer.... et

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER

RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER LINDSKOV.COM Det, der gjorde Moestrup særligt egnet til opgaven, var den passionerede måde, som de går til håndværket på, hvor

Læs mere

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_ ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER Dato_26.09.2017 ALBÆK STADION EN DEL AF KORSHØJ OMRÅDET 1 INTRO FORHOLD TIL LANDSBYKLYNGEN...Med nye faciliteter ved Albæk Stadion, så vil

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

Ombygning og helhedsrenovering / Kirkebjerg Skole

Ombygning og helhedsrenovering / Kirkebjerg Skole Ombygning og helhedsrenovering / 2016 Kirkebjerg Skole En bevaringsværdig aulaskole Kirkebjerg Skole er opført i 1943 som et anlæg bestående af en markant hovedbygning med klasselokaler og en aula i tre

Læs mere

Netværksmøde. Den 16. December 2014

Netværksmøde. Den 16. December 2014 Netværksmøde Den 16. December 2014 Indhold. 1. Præsentation Allan Revsbech 2. Himmerland i tal. 3. Bygherre ansvar 4. En case vedr. belysning 5. Spørgsmål Præsentation Allan Revsbech. Projektleder ved

Læs mere

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom Eksempel 1 ENERGIRENOVERING KONTORBYGNING Betonsandwich med flere tilbygninger, 1919-1959, Ellebjergvej, Kbh UDGIVET DECEMBER 2012 Fra energimærke E til A1 Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til

Læs mere

Udsigten - 1432 København K

Udsigten - 1432 København K il salg Udsigten - 1432 København K Unikke lejligheder i nyetableret bydel på Margretheholm udsigten-boliger.dk Management S S SOREDAMS SØ IOLI RÅDHUSPLADSEN S M FÆLLEDPARKEN BOANISK HAE KONGENSHAE ØSRE

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med?

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? KØBENHAVNS NYE TRAFIKALE HOTSPOT TIL SALG Freja har sat til salg. Ejendommen

Læs mere

Bygningspræmiering 2017

Bygningspræmiering 2017 Bygningspræmiering 2017 Nominering Foto: Claus Helveg Slagelse Kommune Plan og Udvikling September 2017 Nominering Indledning Slagelse Kommune har siden 1988 uddelt en bygnings- og arkitekturpris til byggeri

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København

Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København Udsigten Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København A2 B C Udsigten D E F G udsigten-boliger.dk Management S S SORTEDAMS SØ TIVOLI RÅDHUSPLADSEN S M FÆLLEDPARKEN BOTANISK HAVE KONGENSHAVE ØSTRE

Læs mere

Vandet er Kokkedals fremtid

Vandet er Kokkedals fremtid Vandet er Kokkedals fremtid Pressemeddelelse 22. august 2012 Borgerne i Kokkedal kan se frem til en ny stor og bæredygtig bydel langs Usserød Å. Men skal bydelen have kanallandskaber og et centrum omkranset

Læs mere

GI s samfundsansvar. - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver

GI s samfundsansvar. - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver GI s samfundsansvar - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver 2 Samfundsansvarlig siden 1967 Grundejernes Investeringsfond har siden 1967 løst samfundsnyttige opgaver. Oprindeligt blev GI etableret

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

Urban Picnic på taget af Birkegade

Urban Picnic på taget af Birkegade Urban Picnic på taget af Birkegade Byens Netværk 21.08.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Andelsboligforeningen Birkegade 4-6 har fået bygget en ekstra etage og næsten 500 kvadratmeter park oven

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere

PETER FABERSGADE, KØBENHAVN - OPFØRT 1899

PETER FABERSGADE, KØBENHAVN - OPFØRT 1899 Eksempel Energirenovering etageboliger PETER FABERSGADE, KØBENHAVN - OPFØRT 1899 UDGIVET DECEMBER 2014 Nye lejligheder på loftet Nyt skifertag og 16 nye moderne to-etagers taglejligheder med egen terrasse.

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik Punkt 8. Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik 1851-8484 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Ny Højhuspolitik. Per Clausen var

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088 www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S (tidligere Aaskov & Østergård A/S) ZENI arkitekter udfører arkitekt- og totalrådgivningsopgaver

Læs mere

Byggeri København har arbejdet med følgende oplæg til sammensætning af porteføljer:

Byggeri København har arbejdet med følgende oplæg til sammensætning af porteføljer: PORTEFØLJER Byggeri København har arbejdet med følgende oplæg til sammensætning af porteføljer: Portefølje 1 (BUF 1 ): Udvidelse, ombygning, renovering og helhedsrenovering af eksisterende skoler. Kapacitetsbehov

Læs mere

TAK FOR INTERESSEN. 25 77 99 70 info@huskoncept.dk. Tak for din interesse.

TAK FOR INTERESSEN. 25 77 99 70 info@huskoncept.dk. Tak for din interesse. TAK FOR INTERESSEN Tak for din interesse. Det at købe hus er en stor og vigtig beslutning, som vi gerne vil hjælpe dig med. Vores koncept består af en række husmodeller, som du kan købe med de givne specifikationer.

Læs mere

ALLER HUSETfra traditionelt bladhus til innovativt mediehus

ALLER HUSETfra traditionelt bladhus til innovativt mediehus ALLER HUSETfra traditionelt bladhus til innovativt mediehus Byens Netværk 02.12.08. Tekst og foto: Nanna Jardorf Siden Carl Julius Aller og hans hustru Laura Aller i 1970 erne stiftede Aller Etablissement

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG?

HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG? HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG? Går du/i med drømmen om at bygge/renovere parcelhus, villa eller sommerhus? ZENI arkitekter kan hjælpe dig med at realisere drømmen! Vi har kun positive ord at sige om vores

Læs mere

INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION

INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION REALDANIAS KAMPAGNE UNDERVÆRKER SØGER ARKITEKTER OG LANDSKABSARKITEKTER Maj-juni 2019 Foto: Knippelsbrotårnet, Daniel Urhøj Foto: Svendborg forsamlingshus, Tim Kildeborg

Læs mere

God læsning og inspiration. FAKRO Danmark A/S. Læs mere på fakro.dk og kontakt os direkte på 70 25 25 31 for mere information.

God læsning og inspiration. FAKRO Danmark A/S. Læs mere på fakro.dk og kontakt os direkte på 70 25 25 31 for mere information. Kære læser, Vi har udviklet dette materiale for at vise hvilke typer af projekter, som vi har deltaget i på det danske marked gennem de seneste år. Målgruppen for brochuren er arkitekter, bygherrer, håndværkere

Læs mere

ARKITEKTURIKONER & STJERNESKUD I VEJLE. Byens Netværk Tekst og foto: Lisbet Fibiger

ARKITEKTURIKONER & STJERNESKUD I VEJLE. Byens Netværk Tekst og foto: Lisbet Fibiger ARKITEKTURIKONER & STJERNESKUD I VEJLE Byens Netværk 19.09.18 Tekst og foto: Lisbet Fibiger Vejle har vokseværk - og det ene arkitekturikon efter det andet rejser sig i den midtjyske fjordby. Byens Netværk

Læs mere

Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området

Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området Til: Lars Møller Kopi til: Ann-Mett Sepstrup, Peter Rask Fra: Tamara Winkel Henriksen 03. juni 2016 Dette notat skitserer nogle retningslinjer som

Læs mere

Bølgen. Et arkitektonisk mesterværk med Tonality facadetegl

Bølgen. Et arkitektonisk mesterværk med Tonality facadetegl Bølgen Et arkitektonisk mesterværk med Tonality facadetegl Tonality facadetegl er anvendt både på udhæng og stern Mellem by, himmel og hav I Skyttehusbugten ved Vejle Fjord mødes himmel og jord i det

Læs mere

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Social bæredygtighed Bellahøj KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG Generationernes hus Halden Fængsel Morten Ørsager Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Bellahøj - et ikon i København

Læs mere

66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K

66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K Dette er en illustrativ brochure, der tages forbehold for afvigelser mellem brochurer og det faktiske byggeri. 66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K 10 10 20 20 30 30 40 30 30

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

KOM GODT I GANG MED AT RENOVERE

KOM GODT I GANG MED AT RENOVERE KOM GODT I GANG MED AT RENOVERE KOM GODT I GANG MED AT RENOVERE Denne pixibog er blevet til som en del af kampagnen for 1940 erne og 1950 ernes murede boligbebyggelser. Kampagnens mål er at bringe periodens

Læs mere

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN 1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN RÅDHUSSTRÆDE 4 Forhuset blev opt for brygger Jens Arnth Møller i 1796 med kælder og tre etager. En senere ejer, Mads Laier, fik i 1937 ændret etagehøjden

Læs mere

Pressemeddelelse Comfort Hotel i Københavns Lufthavn April 2018

Pressemeddelelse Comfort Hotel i Københavns Lufthavn April 2018 Pressemeddelelse Comfort Hotel i Københavns Lufthavn April 2018 Comfort Hotel opføres med Kullegaard som rådgiver Med et spektakulært konferencerum, næsten 600 værelser, sky bar og form som en trevinget

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG

FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG 542 m2 KULHUSET GASVÆRKSVEJ 26B, 1. SAL 9000 AALBORG FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG INDHOLD 3 Beliggenhed 4 Ejendommen 6 Lejemål 8 Plantegninger 9 Lejevilkår 11 Kontaktinformation 2 C.W. OBEL EJENDOMME

Læs mere

NÅR DER ER BEHOV FOR FLEKSIBILITET OG FORBEDRET AKUSTIK

NÅR DER ER BEHOV FOR FLEKSIBILITET OG FORBEDRET AKUSTIK ROPOX FLYTBARE VÆGGE NÅR DER ER BEHOV FOR FLEKSIBILITET OG FORBEDRET AKUSTIK Fremtidens Marienlund Silkeborg. Boligerne er indrettet med Ropox Flytbare Vægge. FREMTIDENS INSTITUTIONER SKAL VÆRE FLEKSIBLE

Læs mere

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev.

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Sagsnr: 12/138808 Sagsansvarlig: dr30225 Sagsbehandler: mv Sagens formål Genbehandling af ansøgning om

Læs mere

Det tidligere Overformynderi i Stormgade: Nye funktioner i gamle bygninger

Det tidligere Overformynderi i Stormgade: Nye funktioner i gamle bygninger Det tidligere Overformynderi i Stormgade: Nye funktioner i gamle bygninger Byens Netværk 17.02.09 Tekst og foto: Ditte Frisk Hansen Det gamle fredede Overformynderi i Stormgade har fået ny funktion: Call

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019

ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019 ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER 2019 Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019 Har du branchens dygtigste unge medarbejder ansat i din virksomhed? Og vil du bidrage til, at Danmark fortsat ligger

Læs mere

idé Murermestervilla 157 + 96

idé Murermestervilla 157 + 96 Murermestervilla 157 + 96 Fuldmuret murermestervilla i høj kvalitet udført i vedligeholdelsesfrie kvalitetsmaterialer. Villaen har en klassisk dansk arkitektur, samt en optimal og moderne indretning. Desuden

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

NOTAT. Sag: Vester Allé 26 / SuperBrugsen Sag nr.: Teknisk Udvalg mandag d. 14/ kl.18.00

NOTAT. Sag: Vester Allé 26 / SuperBrugsen Sag nr.: Teknisk Udvalg mandag d. 14/ kl.18.00 NOTAT Sag: Vester Allé 26 / SuperBrugsen Sag nr.: 520.08-33 Vedr.: Teknisk Udvalg mandag d. 14/3 2016 kl.18.00 Dato: 14/3 2016 Fordeling: Aarhus Kommune Teknisk Udvalg På møde i Teknisk Udvalg ønsker vi

Læs mere

lundhilds tegnestue ARKITEKTHJÆLP OG ENERGIOPTIMERING

lundhilds tegnestue ARKITEKTHJÆLP OG ENERGIOPTIMERING lundhilds tegnestue ARKITEKTHJÆLP OG ENERGIOPTIMERING Skab merværdi i din bolig Fra drøm til virkelighed... Arkitekthjælp for en dag, kombineret med et energitjek lundhilds tegnestue kombinerer nu det

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere