Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund."

Transkript

1 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 7. J U N I Deltagere: Nan Dahlkild, Isak Winkel Holm, Lisa S. Villadsen (suppl. f. Nete Nørgaard Kristensen), Lin Fitje Solvang, Annette Lassen, Frans Gregersen, Christian Troelsgård, Margit Warburg, Detlef Siegfried, Caroline F. Vedøe, Laura Bech Hansen, Jacob Redecker, Hans Christian Køie Poulsen (suppl. f. Thomas Grane), Hans O. Emborg Bünemann og Toke Nordbo. Afbud/fraværende: Thomas Grane, Nete Nørgaard Kristensen, Emilie Hasling Rasmussen DIR okj@hum.ku.dk Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. REF: OKJ Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Dorthe Vejen Hansen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Valg af næstformand 3. Struensee-rapporten 4. Den økonomiske situation 5. Den uddannelsespolitiske situation 6. Rekruttering til forskerstillinger ved HUM 7. Tema: ÅU og efteruddannelse 8. Meddelelser 9. Evt. 10. For lukkede døre. Der var ingen sager.

2 Referat 1. Godkendelse af dagsordenen SIDE 2 AF 8 Dagsordenen blev godkendt. 2. Valg af næstformand Frans Gregersen blev valgt til næstformand. 3. Struensee-rapporten Claus Juhl og Emil J. Hamberg fra konsulentfirmaet Struensee var til stede. Dekanen indledte med at sige at konsulenterne er engageret til at gennemgå vores økonomi og perspektivere hvor der kan spares penge. Deres rapport kommer i slutningen af juni. På den baggrund kom der spørgsmål fra medlemmerne som tog udgangspunkt i Struensees projektforslag samt svar fra Struensee: Det fremgår af s. 21 at man arbejder med en VIP-norm på 60/40 mellem undervisning og forskning. På fakultetet er normen 50/50. Struensee: Det er man blevet opmærksom på, og nogle af tallene stammer fra RUC-rapporten. Nu er man blevet klogere på fakultetets forhold. Der ændres ikke på rammebetingelserne og forberedelsesnormen vil fortsat være 2,5 time. Og BA/KA-timetallene vil være 12/8 timer. Endelig skal også sikres en vis uddannelsesbredde. På side 23 i modellen arbejdes der med at forskningstiden skal med ind i dækningsbidraget til uddannelserne. Der er jo både basisforskningsbevillingen og eksterne forskningsbevillinger til institutterne. Hvad er den kritiske masse for STÅ-produktionen på et fag? Mange fag har 1-2 VIP-medarbejdere! Struensee: På RUC var det sådan at hvis et fag ikke kunne finansiere 6 VIP var det ikke bæredygtigt. Her er det sikkert anderledes. Ved mange fag skal der finansieres både uddannelse, forskning, drift, bygninger mv. Ideen om bæredygtighed er passende for fakultetet set som helhed. Nogle fag skaber overskud andre har underskud som så udlignes. Struensee: Undersøgelsens udgangspunkt er at man ikke lukker flere fag. Løsningen kan være mere samlæsning mv. Hvis man kan reducere overheadomkostningerne så bliver uddannelserne mere bæredygtige. Man prøver at lægge komponenter ind som forventes at indgå i taxameterreformen. På side 10 mangler der arbejdsopgaver på NFI. Bl.a. har man håndskriftsamlingerne. I oversigten over strategiske indsatsområder bør der være noget om arkivarforpligtelse.

3 Side 23 om reelle omkostninger til forskningstid. Det er farligt at være et institut uden basisfinansieret forskningstid. Der er en sammenblanding af forskellige aspekter. SIDE 3 AF 8 Faktiske data side 24. Der er fejl i STÅ-tallene og finansieringen. Der er småfagsbevillingen. Der bør være mere specificering af indtægtsstrømme og fordeling af VIP er på ekstern og intern finansiering. Man bør lave forskellige scenarier for bæredygtighed. Hvad skal vi mentalt forberede os på at læse om. Samlet svar fra Struensee: Opgaven er at finde for 75 mio. kr. besparelser noget som man tror på at man kan løfte. Hovedgrebet vil være uddannelsesorganisering som fx samlæsning, og der skal også ses på HVIP/DVIP fordelingen - hvor akkrediteringen og forskningsbasering sætter begrænsninger. Afholdelse af eksamener koster mange penge, og her kan sikkert findes besparelser. De data man får ind er OK, og man kan godt adskille de VIP er som er på hhv. eksterne bevillinger og som indgår i uddannelserne. Man er ikke ude på at inddrage forskningen. Man er opmærksomme på at nogle institutter er anderledes som fx NFI. Der bliver analyseret på hvor mange TAP- årsværk der bliver brugt på administrationen centralt og decentralt. Man sammenligner med andre fakulteter og uddannelsesinstitutioner i Danmark. Der bliver også set på arealanvendelsen og antallet af institutter. Dekanen takkede for dialogen med konsulenterne. Herefter kom der yderligere følgende synspunkter og spørgsmål til dekanen. Hvornår bliver rapporten forelagt AR, og hvornår tages beslutningerne? Dekanatet regner med at processen varer året ud, og der skal ses på hvordan vi tilrettelægger uddannelserne. Her vil alle relevante fora blive hørt. Vi vil se på anbefalingerne fra konsulenterne, og vurdere hvilke forslag vi kan bruge. Villaforskning kan spare meget areal! Men så er der risiko for mindre studenterkontakt. Vil der være mulighed for besparelser når JUR og TEOL flytter herud? Dekanen sagde at det undersøger vi. Driftsområdet sammenlægges pr.1. okt. for de tørre fakulteter. Endvidere ses der på samarbejdsmuligheder på de øvrige administrative områder. Det er en interessant diskussion om hvor mange institutter og fakulteter vi skal have!

4 4. Den økonomiske situation Der var intet til punktet. SIDE 4 AF 8 5. Den uddannelsespolitiske situation ( ) a. Studiefremdriftsreformen Jens Erik Mogensen redegjorde kort for den justerede studiefremdriftsreform. Vi skal stadig forbedre os på hastigheden; men institutionerne må nu selv bestemme hvordan man vil nå i mål med knap så stramme rammer. Han takkede for de mange engagerede høringssvar fra institutter, studienævn mv. Ledelsen er bekymret over de friere rammer, og om vi kan nå i mål med forbedrede studietider og STÅ-produktion. Dekanen oplyste at propædeutik ikke i SFR bliver accepteret som studietidsforlængende, og dette presser vi på for at få ændret. Efter høringen og en drøftelse i LT har rektor besluttet at 12-mandsudvalgets rapport står fast. Der kan dog blive justeret lidt på enkelte tekniske forudsætninger. Dekanen fremførte desuden, at han især var bekymret for førsteårskravet, som først skal opfyldes efter 2. år, og det pres, de studerende derfor risikerer at blive udsat for på deres andet studieår med et muligt stort frafald til følge. Han vurderede at risikoen for at KU kommer til at indkassere en anselig bøde frem mod 2020 er ganske stor. Der blev hertil bemærket fra rådets medlemmer: Det her spænder ben for vores opfyldelse af fremdriftsreformen. Hvad med bøden, bliver den så reduceret? Dekanen: det kan man ikke sige noget om på forhånd, fordi det afhænger af hvordan de andre universiteter klarer sig. Men hvis vi som KU underpræsterer, vil vi under alle omstændigheder få en bøde, også selv om universiteterne samlet set når i mål. Det er det, Århus har oplevet for nylig. Løbende karaktergivning i løbet af semestret kunne gøre noget for fremdriften. Jens Erik Mogensen oplyste at der pt. foregår en drøftelse om afskaffelse af tredjedelsreglen om ekstern censur. En ny opgørelse viser at tredjedelsreglen bliver markant overopfyldt på fakultetet. De studerende var ikke så bekymrede over justeringen af fremdriftsreformen. De fleste studerende vil gerne gennemføre som planlagt. Man er kede af at mulighed for orlov bliver dårligere, og det sidste møde i går i 12- mandsudvalget medførte bl.a. en mindre flytning af eftertilmeldingsperioden. Andre mente at der overordnet set er der sket en slækkelse af de formaliserede krav til anvendelse af bestemte redskaber ifm. fremdriftsreformen, men

5 ikke af selve det økonomiske mål. Kommunikationen skal derfor være at man følger den slagne vej; men at der er en mulighed for at samle de studerende op - som kommer bagefter i studierne - via rådgivning og vejledning. Det er fint med et kompromis i 12-mandsudvalget. Hvad skal der ske hvis vi skal klare det? Der er hele tiden modstridende parametre, og ekstra arbejdsindsats rammer bæredygtigheden. Rådet bør nedsætte et udvalg som prøver at give svar på problemstillingerne. Vi skal både spare penge og sætte spørgsmål ved om der skal være et stort klassisk universitet i Danmark som KU med den store fagbredde og de deraf afledte særlige omkostninger. Det koster. De andre universiteter har trimmet deres uddannelsesportefølje så den kun i ganske få tilfælde ligger under et optag på 35. Det betyder at Danmark hvis KU følger samme politik vil få et drastisk mindre uddannelsesudbud især inden for sprog, og det er vi nødt til at rejse politisk. SIDE 5 AF 8 Problemet med propædeutikken bør rejses politisk, en anden mulighed er at flytte det til GSK. Det blev bemærket at SU virker disciplinerende på de studerendes adfærd, formentlig også mere end hvad studiefremdriftsreformen bevirker. Sluttelig var der enighed om at vi nu skal se fremad. Høringen er overstået og kompromiset er indgået. Studielederne og administrationen går i gang med at se på hvordan man kan tilrettelægge justeringerne, når de ministerielle bekendtgørelser foreligger. b. Humaniora-optaget på landsplan fordelt på universiteter Der var udleveret en oversigt over BA-humaniora-optaget på de danske universiteter sommer Der sker en efterregulering frem til 1. oktober, med frafald og efterfyldning. Denne oversigt gav baggrund til noget af drøftelsen oven for. 6. Rekruttering til forskerstillinger ved HUM Den nyligt udkomne årsrapport 2015 om tenure track var udsendt. Frans Gregersen (formand for tenure track udvalget) fremlagde sagen, og sagde at vi nu anvender tenure track stillinger til rekruttering af VIP er. Pga. besparelserne ansættes pt. langt færre VIP er. Der er mange talentfulde ph.d. er på vej, og man må overveje hvordan man kan fastholde disse. Den gængse vej til en VIP-stilling er ph.d., post doc og herefter tenure track. Der er også et krav om at man skal have en periode i udlandet. Tenure track opslag er en succes som tiltrækker mange ansøgere fra både indland og udland. I tenure track udvalget mener at man bør være beskyttet mod fyring under det 6 års forløb, men ikke herefter. Forslag: Det præciseres at på HUM kan man udmærket tænke sig i særlige tilfælde at gå direkte fra ph.d. til tenure track. Der bør opslås et antal frie post doc stillinger på fakultetet som helhed som de bedste af vore egne kan konkurrere om på lige fod med de bedste udefra. Her stilles ingen krav om

6 at tage udenlands, men nok om internationalisering i form af netværksskabelse På den baggrund kom der følgende bemærkning fra medlemmerne: SIDE 6 AF 8 Institutterne/fakultetet skal i givet fald skaffe penge til de frie post doc stillinger. Der er også behov for eksterne seniorstillinger efter post doc stillingen. Man kan indbygge et samlet karriereforløb ved hjælp af eksterne midler. Hertil blev bemærket at det risikerer at uddelegere tenure track stillingerne til eksterne organer. Det er i det hele taget et problem at de unge er blevet mere afhængige af de ældre forskere og deres eksternt finansierede projekter. Det risikerer at udvikle klient-relationer. Det er et godt forslag. Der bør også indbygges undervisningsforpligtelse for disse post doc. Dekanen sagde afsluttende at det vil være fint hvis der kunne findes penge til et antal frie post doc-stipendier., men at det i lyset af den økonomiske situation ikke pt. er realistisk, da det ville kræve at vi fandt ca. 15 mio. kr., og institutterne ville i givet fald nok prioritere faste stillinger. Men forslaget er i sig selv godt og kan komme i spil i en anden økonomisk situation. 7. Tema: ÅU og efteruddannelse Punktet blev udsat til efteråret. 8. Meddelelser a. Nyt fra Senatet, LT mv. Punktet blev ikke nået. Dekanen oplyste, at der nok kommer en bestyrelsesdiskussion om KU s samlede uddannelsesportefølje hvilket kan give nye input til HUM. b. Besparelser på biblioteksbetjeningen Punktet blev ikke nået. Der vil senere blive taget en bred diskussion af biblioteksbetjeningen. Retskrav Dekanen redegjorde for at forløbet om ændring af retskravet til en KAuddannelse på lukkede uddannelser. Fakultetet har meldt til rektor at vi agtede at lukke 5 BA- og KA-uddannelser, herunder lukke for optaget fra

7 2016. De som er optaget på BA har retskrav til en KA-uddannelse, derudover vil vi gerne gennemføre så hurtig en lukning af uddannelserne som muligt fordi der er få studerende med risiko for et dårligt studiemiljø. Derfor fremsattes forslaget om ændring af retskrav for fx finsk til lingvistik mv., som en integreret del af indstillingen til rektor i april og dermed også som noget, rektor har godkendt De studerende mener at man har krav på samme KA-uddannelse som man startede på som BA. Vi mangler at få svar fra styrelsen på indstillingen om ændring af retskravet. Erfaringen er imidlertid at fx ved lukning af Grækenlandsstudier accepterede styrelsen at retskravet blev ændret til Tværkulturelle Studier, og når styrelsen selv lukker en uddannelse, ændres der med det samme i den uddannelse, de studerende har retskrav på. SIDE 7 AF 8 Rådet er ikke en del af den grundlæggende proces for lukning af uddannelser. Det er gået gennem KUUR, hvor der er studenterrepræsentation. Studentersiden m.fl. undrede sig over at rådet ikke er blevet hørt om ændring af retskravet, og studenterne betonede at det gjorde det vanskeligt for dem at kunne svare berørte studerende om hvad der skete. Det blev nævnt at en mulighed for at opretholde det oprindelige retskrav på samme uddannelse vil være at kræve mere selvstudium af de berørte studerende. Dekanen sagde hertil at det vil forudsætte at bestyrelsen skal ind og dispensere for 8-timerskravet. Der blev rejst spørgsmål om man kan ændre retskravet umiddelbart når studieordningen forudsætter noget andet. Dekanen tog til efterretning at det vil være en god ide at orientere rådet når der indsendes forslag af denne karakter (som kan indebære ændring af retskrav til KA-uddannelser). Der skal i øvrigt ikke komme forslag om lukning af uddannelser fra Struensee. Hvad angår processen omkring humanioras fremtidige uddannelsesportefølje, så går den ikke på lukninger. Den er tværtimod et forsøg på at redde så meget som muligt på et kvalitativt gedigent grundlag under indtryk af de kommende store besparelser. Derfor tales der i oplægget om samarbejder, samlæsning, bredere indgange osv. 9. Evt. Nedsættelse af et udvalg Der var tilslutning til et forslag fra Frans Gregersen om at der nedsættes et udvalg under AR som koordinerer rådets tilbagemelding på drøftelserne om uddannelsesporteføljen. Frans har indkaldt forslag til medlemmer ved af 7. juni.

8 Kommende møder SIDE 8 AF 8 Der er fastlagt følgende møderække for 2016 (tirsdage kl ): 6. september, 4. oktober, 1. november og 6. december. Punkter til senere: Biblioteksbetjening på HUM, eksamensudgifter, eksamensformer og evalueringer (censorudvalgets rapport). Temaer der har været bragt i forslag (i uprioriteret rækkefølge): Hvordan kan man måle samfundsimpact koblet med Forskning 2025 ; hvad skal en professor lave; hvad vej skal universitetet gå; myndighedsbetjening - en måde at skaffe ekstra indtægter; reorganiseringer; ny institutstruktur i lyset af den ny budgetmodel og det fremtidige uddannelseslandskab; censorordning; rektorvalgets proces og betydning for HUM; BFI og opmærksomhed omkring denne del af KUs bevilling. Nogle af de store temaer kan indgå i seminarer hvor også FSU og institutlederne er med. 10. For lukkede døre Der var ingen sager til punktet.

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (til 11.20) og Julie Sommerlund (til 11.40).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (til 11.20) og Julie Sommerlund (til 11.40). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A J 2 016 2016 Deltagere: Nan Dahlkild

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Jesper Hede og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Jesper Hede og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. M A R T S 2 016 2016 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund (til kl. 12).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund (til kl. 12). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. A P R I L 2 016 2016 Deltagere: Ulf

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. O K T O B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T AKA D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. F E B R U A R 2 016 2016 Deltagere:

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. A P R I L 2014 APRIL 2014 Deltagere:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 10. MAJ 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. D E C E M - B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. S E P T E M - B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 8. S E P T E M B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret)

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 12. MARTS 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6. marts

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen (dagsordenspunkt 2) Kommunikationsmedarbejder Suzanne Løje (dagsordenspunkt 6)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen (dagsordenspunkt 2) Kommunikationsmedarbejder Suzanne Løje (dagsordenspunkt 6) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 20. JUNI 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R AT 4. OKTOBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag.

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 9. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6.

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 9. NOVEMBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 5. OKTOBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 2.

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 8. JUNI 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

6. december 2016 kl (ordinært rådsmøde)

6. december 2016 kl (ordinært rådsmøde) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 8. DECEMBER 2016 Forum Møde afholdt Sted Akademisk Råd 6. december 2016 kl. 9.00-10.00

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. MAJ 2 0 1 5 2015 Deltagere: Ulf Hedetoft,

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard.

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2 1. O K T O B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. M A J 2 0 1 4 2014 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. S E P T E M B E R 2013

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. N O V E M B E R 2013 5. NOVEMBER

Læs mere

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv Informationsmøde 3. November Den faglige udviklingsproces - Set fra en institutleders perspektiv Dias 2 Dagsorden Hvor er vi? Analysearbejdet Institutstruktur, overordnet struktur Det nye institut Nye

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. J U N I 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3 0. A P

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 7. februar 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 7. februar 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 8. FEBRUAR 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent:

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T - A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råds møde LEDELSESSEKRETARIAT Møde

Læs mere

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger.

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. februar 2019 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. februar 2019 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 5. FEBRUAR 2019 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 4. oktober B Sted. Dorthe Vejen Hansen. Referent

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 4. oktober B Sted. Dorthe Vejen Hansen. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 10. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ DAGSORDEN Dimensionering og fremdriftsreformen Status på de økonomiske effekter af reformerne Processer på fakultet og institut Instituteftersyn og uddannelseseftersyn Forskningstilsyn,

Læs mere

Akademisk Råd - Temamøde om tilvalg og reduceret valgfrihed. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 7. februar 2017 kl B.0.

Akademisk Råd - Temamøde om tilvalg og reduceret valgfrihed. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 7. februar 2017 kl B.0. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd - Temamøde om tilvalg og reduceret valgfrihed - M Ø D E R E F E R A T 12. FEBRUAR 2017 Forum Akademisk

Læs mere

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 3. marts 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. februar 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. februar 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. KØBE N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 6. FEBRUAR 2018 Forum Akademisk Råd UDDANNELSE OG STUDERENDE Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 20. MAJ 2016 Forum: Studienævnet for

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. O K T O B B E R 2013

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 4. december 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 4. december 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 8. DECEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 18. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 18. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 25. MAJ 2018 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den 18.

Læs mere

Præsentation af Budget 2008

Præsentation af Budget 2008 Præsentation af Budget 2008 1 2 Strategiske mål - Forskningsproduktion blandt de bedste (VBN) - Stærke internationale forskningsområder indenfor alle uddannelser (40%) - Særligt gode vilkår for særligt

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

Afbud Lektor Nete Nørgaard Kristensen, stud. mag. Gustav Ryberg Smidt, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen og stud. mag. Nanna Fusager Larsen.

Afbud Lektor Nete Nørgaard Kristensen, stud. mag. Gustav Ryberg Smidt, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen og stud. mag. Nanna Fusager Larsen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads)

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O P S A M L I N G 12. MARTS 2014 Forum Dialogforum REKTORSEKRETARIATET Mødedato: Sted: 12. marts 2014 kl.16.00 Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Akademisk Råd Temamøde om besparelsesgrupperne (anden drøftelse) Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. juni kl B.0.07.

Akademisk Råd Temamøde om besparelsesgrupperne (anden drøftelse) Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. juni kl B.0.07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Temamøde om besparelsesgrupperne (anden drøftelse) M Ø D E R E F E R A T 11. JUNI 2017 Forum Akademisk

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B / M Ø D E R E F E R A T 29. OKTOBER 2016 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH OPLÆG AF DEKAN ALLAN FLYVBJERG OPLÆG AF INSTITUTLEDER THOMAS G. JENSEN AU AARHUS HEALTH HVORDAN ER STRATEGI 2013-2017 BLEVET TIL? Involverende bottom-up-proces

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2017 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 19. januar Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 19. januar Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 25. JANUAR 2018 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den 19.

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 21. APRIL 2017 Forum: Studienævnet for

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. december 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen

Akademisk Råd Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. december 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. DECEMBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 5. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 5. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 9. MAJ 2017 Forum Møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde afholdt

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Vicki Antosz (VA) TEL

Vicki Antosz (VA) TEL UNIVERSITY OF COPENHAGEN INSTITUT FOR ANTROPOLOGY [Modtager maks. 7 linjer] (tryk F11 for at springe fra felt til felt) REFERAT 29 SEPTEMBER 2015 Forum Samarbejdsudvalget Sociologi SEKRETARIATET FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 28. APRIL 2017 Forum Fakultetets samarbejdsudvalg Møde afholdt

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Notat Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Formål Formålet med dette notat med bilag er at beskrive principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.3b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.3b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.3b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. MARTS 2018 Vedr. Studieaktivitet og studietidsoverskridelse på KU efter justering

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 27. januar Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 27. januar Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 31. JANUR 2017 Forum Møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere