jakob laustrup lange skindergade 34, lejl københavn k telefon:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "jakob laustrup lange skindergade 34, lejl 18 1159 københavn k telefon: 26 27 97 87"

Transkript

1 jakob laustrup lange skindergade 34, lejl københavn k telefon:

2 1. semester - bolig på amagerstrand til den første semester opgave skulle vi tegne en bolig på amagerstrandvej. jeg valgte at tage udgangspunkt i at mennesket i en nær fremtid vil begynde at bosætte sig mere på vandet end i dag. som afslutning på opgaven fi k vi introdukseret formz og pagemaker, så bygningen skulle digitaliseres, og der skulle laves en plakat med de digitale billeder.

3

4 2. semester - zento i tokyo kulskitse : nedbrydning kulskitse : kaos kulskitse : genopbygning

5 kulskitse : klarhed i forårssemesteret gik vores studietur til japan, hvor vi fik vores grund til semesteropgaven. vi skulle tegne et zento (badestue), og vores fokus skulle være på hvordan vi ville tage lyset ind i bygningen. jeg valgte at se på dette bad som en renselse hvor den besøgende skulle bevæge sig fra et beskidt stade til total renhed. vandringen i min bygning er en gradvis overgang fra kaos til orden. den besøgende vil ankomme til kolde, mørke og fugtige rum og så bevæge sig gennem varmere og vamere bade for til sidst at ankomme til helt rent rum med et fint klippet japansk træ i midten.

6 bygningen vælter ud over bakkekamen, som skyer der møder en bjærgkæde. ballebjerg nordby nordby kirke ballebjerg nordby langedal langedal trsf nordby 3. semester - transformer station på samsø trans form er station på samsø samsø det nordlige samsø synsretninger øverste plan 1:200 synsretninger nederste plan transformer snit 1:100 bevægelsesmønster situationsplan 1:1000 fa cade en sky møder langedal og bliver tvunget op ad tornebakke, hvorefter den brækker og opløses. transformer stationen placeres på kammen af tornebakke for at markere overgangen mellem det fl ade og det kuperede terræn. på kammen markerer den sig som et landmark. netop dette sted har man udsigt til samsøs højeste punkt [ballebjerg] og nordby kirke. konstruktionen forsøger at udviske tyngden ved at rejse sig på stolper der er placeret uden rytme og som stritter sitrende som strøm. i 3. semester opgave skulle vi tegne en transformerstation på samsø. bygningen skulle placeres på/ved tornebakke tæt på nordby. jeg ville benytte bygningen som et landmark og et udsigts punkt. i mit formsprog tog jeg udgangspunkt i skyen der bryder over en bjergkarm (tornebakke).

7 detalje 1:5 detalje plan 1:5 konstruktions fase 1 konstruktions fase 2 konstruktions fase 3 konstruktions fase 4 konstruktions fase 5 konstruktions fase 6 detalje snit 1:5 samling af detalje transformeren placeres på kam men af or ne bak ke for at mar ke re over gan gen mel lem det fl a de og det kuperede ter ræn. på kam men markerer den sig som et land mark. netop det te sted har man ud sigt til samsøs højeste punkt [ballebjerg] og nordby kirke. der anlægges en vandre rute omkring transformeren for at give dette sted en særlig betydning. alt så kanman ikke lade være med at besøge stedet. på bygningen placeres afskærmninger der gui der personernes syn mod ballebjerg, nordby kirke, nordby og ikke mindst trans for me ren. en stor sky vælter ind ad dalen og brækker over tornebakke, i netop dette øjeblik dannes byg nin gen. konstruktionen forsøger at udviske tyngden ved at placere sig på stolper der er placeret uden ryt mer ogsom stritter sitrende som en stærk strøm. plateauer af elefantrist svæver trans pa ren te over trans for mer ne og danner hele bygningens flade. jakob lange, kunstakademiets arkitektskole december 2001

8 3. semester - transformer station på samsø model i 1:50 af bygningsstrukturen placeringen på tornebakke detaljemodel i 1:10 af strukturens samlinger

9 strukturen placeringen på tornebakke

10 holmen event respect the deep skydancer hvert år afholdes der en fest for alle de kreative skoler på holmen. festen benytter hele meldahls smedje til festen og har derfor 9 forskellige scener / rum der skal designes. jeg har de sidste 2 år stået for et rum sammen med en anden. jeg havde her mulighed for at designe og bygge en skulptur. samtidig brugte jeg denne mulighed til at udvikle det formsprog jeg ville benytte til 4. semesters opgave. skulpturen var efter festen en permanent udstilling frem til sommerferien. herefter blev den fl yttet til cafe luftkastellet, hvor den havde sin stohedstid fra juni til sidst i december.

11 luftkastellet

12 4. semester - the hanging gar dens i rosenvængets villakvarter 4. semester opgave benyttede jeg formsproget fra min skulptur (respect the deep skydancer). opgaven bestod i af tegne boligkompleks i rosenvængets villakvarter på østerbro. jeg arbejdede med bygningen som organisme, hvor hver enkelt bolig i strukturen greb ind i hinanden, og der skulle opstå små nicher hvor personerne kunne danne mere private rum.

13 Området omkring rosenvængets villakvarter består hovedsageligt af mindre lejligheder til enlige eller par. Jeg vil derfor designe et lejlighedskompleks bestående af større lejligheder til familier. Komplekset skal indeholde 8 boliger i varrierende størrelse. Jeg tager udgangspunkt i boligen som en organisme, hvor boligerne griber om hinanden og søger mod himlen. Veggetationen skyder frem og et frodigt landskab opstår med små nicher og hulrum. Frem fra alle sprækker skyder grønt frem og bryder med de hårde kolde beton overfl ader. I en hastigt voksende by som københavn, bliver det stadig sværer at fi nde grønne åndehulder, hvor man kan opholde sig uforstyret. I Babylon 600 f.kr. blev et af De 7 Vidundre, De hængende haver opført. Dette palads var trods områdets golde karakter et meget frodigt åndehul med alle tænkelige plantearter og træsorter. Denne tanke tager jeg udgangspunkt i.

14 4. semester - the hanging gar dens i rosenvængets villakvarter tagtaressen tidlig skitse af bygningen som en organisme

15 to lejligheder eksploderet It consists of vaulted terraces raised one above another, and resting upon cubeshaped pillars. These are hollow and filled withearth to allow trees of the largest size to be planted. The pillars,the vaults, and terraces are constructed of baked brick and asphalt. The ascent to the highest story is by stairs, and at their side are water engines, by means of which persons, appointed expressly for the purpose, are continually employed in raising water from the Euphrates into the garden. Strabo ende facaden

16 5. semester - the projector jeg var på mit 5. og 6. semester tilknyttet nat charts eksperimentelle studie, der lægger meget vægt på processen og i at man forfølger sine idéer i model 1:1. første opgave skulle vi lave et instrument der kunne benyttes på den givne grund og som indeholdt vores idé. vi lagde ud med en workshop der omhandlede stemplet som tegneredskab. denne tegning så jeg som et 3dimentionelt landskab, et billede på byen. jeg blev facineret af personers færden og hvordan en person fra et bestemt synspunkt havde et begrænset syns felt. jeg undersøgt et af disse synsfelter og brugte det som plan for et rum, hvor jeg manipulerede med vægge, loft og gulv, så man fra et synspunkt fik oplevelsen af at rummet var et aflangt retangulert rum. se modsatte side. dette blev min grundidé, som jeg arbejdede med gennem resten af året. igennem undersøgelser arbejde med et synspunkt til flere synspunkter, hvor synsfelterne krydsede hinanden og derverd havde arbejdede sammen om at skabe et fælles rum.

17

18 5. semester - the projector årets studietur gik til new york hvor vi skulle medbring vores instrument. jeg ville have mulighed for at studere linierne i byen udfra et synspunkt og registrere hvilken efekt min bevægelse i rummet ville have på disse linier. instrumentet var lavet til at kaste tre laser linier på omgivelserne, hvor jeg derefter kunne registrere rummet fra synspunktet og fra et andet synspunkt. linierne kunne instilles så de fulgte omgivelsernes linier. på modsatte side er det instrumentet i aktion i new york. de to billeder viser hvordan instrumentet kan bruges

19 til at manipulere med rummet. først billede er taget fra instrumentets position, og det andet er fra en anden position.

20 6. semester - manhattan café jeg udviklede herefter et værktøj til at skære i skum hvor jeg udfra givne synspunkter kunne skære mig frem efter visse regler. formgivningen til min café på manhattan blev udfra dette princip udviklet. se modsatte side. en sidegevinst var skærelinierne i skummet der tydeliggjorde fra hvilket synspunkt hvert cut stammede fra.

21

22 6. semester - manhattan café modelbillede i 1:50 hvor stålets refl ektion afspejler hvordan fl aderne er opstået. rendering af caféen på manhattan.

23 snit af bygningen hvor de røde linier afspejler skæringerne af fladerne. rendering af caféen fra et af synspunkterne med linierne der refererer til de andre punkter.

24 holmen event 2003 til holmenevent maj valgte jeg at udsmykke gangarealerne ved de små auditorier. vi købte 400 meter tyl, som blev spændt ud i loftet. 18 lysbilledprojetorer belyste så strukturene som gengav billederne i flotte forvridninger.

25

26 plot projects salgs materiale til vm husene i ørestaden, københavn. prefabrikerede husbåde. studenter boliger i gladsaxe, københavn. efter min første 3 år på kunstakademiets arkitektskolen, var jeg i praktik hos arkitektfiramet PLOT, hvor jeg var involveret i 6 projekter. det første projekt var en konkurrence for et nyt koncerthus i stavanger, norge. vores forslag fi k hædrende omtale ved den konkurrence, men fik en første plads, en gylden løve i kategorien "det bedste koncert hus", ved "la bienale de venezia".

27 konkurence til en ny havnefront i riga, letland. vi fi k første premien og også publikumsprisen. det sidste projekt jeg var involveret i var PLOT's nye hjemmeside ( som jeg stadig arbejder på.

28 staircase to heaven 2004 jeg har fået til opgave at designe og bygge en spiraltrappe for en god ven. trappen skal bygges af galvaniserede vandrør, og til samlingerne bruger jeg de fi ttings, der allerede benyttes til at samle vandrør, og en metalplade skal bære trappen. i september 2003 fi npudses lejligheden og trappen vil blive sat op.

29 3d rendering af trappen.

30 staircase to heaven 2004

31

32 8. semester - rmit, melbourne, australien i foråtet 2004 var jeg på udvækslings ophold i melbourne, australien. her valgte jeg et kursus ved det eksperimenterende institut sial. opgaven "politics of water" var en gruppe opgave hvor vi arbejdede med arkitektur i relation til vand. i min projektgruppe skulle vi lave en konkret bygning docklands bath, hvor jeg påtog mig opgaven at udforme facaden. jeg udviklede et system hvor jeg analyserede bygningens indre rumprogram, og herfra etablerede "privat / ikke privat-zoner" (de røde tv.). udfra disse konstruerede jeg guide linier der undestøttede disse zoner. dvs. hvor personer behøvede mere private omgivlser blev linierne tættere og hvor de besøgende bevægede sig mere og ikke havde samme behov for intimitet, åbnede nettet sig mere op. næste skridt var så at oversætte guidelinierne til ½ meter brede søjler der i den rigtige skala ikke åbnede for meget op eller blev for tætte. resultatet blev et bølgende skind der svøber sig omkring hele bygningen og hvor bygningens indre "zoner" kan aflæses udefra.

33 næste skridt var at at bestemme vindues hullerenes indre form. vægens tykkelse gjorde det muligt at lave vinduer der kontrolerer den besøgendenes synsvinkeler. dette udnyttede jeg og udviklede jeg en "fysisk parametrisk model" for hvordan vindues hullerne skulle genereres. (se modelbillede ovenfor). jeg kunne med fem forskellige standard glas størrelser og den besøgendenes synsvinkel generere alle vindueshullerne. den indre facade blev således et "tilfældigt" mønster der styrer synet for de badene gæster. resultatet blev rost meget og senere præsenteret på en konference i mexico af vores professor mark burry. projektet er også valgt til at repræsentere arkitektskolen på arkitekturbiennalen i melbourne fra november 2004 til februar derudover skal det udstilles på arkitektur biennalen ABB i beijing, kina oktober 2004.

34 8. semester - rmit, melbourne, australien

35 mit andet kursus på RMIT hed "the video effect", som bestod i at benytte video mediet til at regisrere rum. kurset var opdelt i 2 opgaver hvor føste skulle intruducere os til vores redskaber. dette resulterede i en kortfilm "lucky lucy", der fortæller om hvordan et barns drømme om fremtiden sjældent bliver udfriet. anden del af kurset skulle vi lave en fi lm der skulle udstilles på et af melbourns gallerier. fi lmen blev et eksperimentarium i hvordan man med et kamera fi kseret på sit udvalgte sted, kan understreje folks bevægelse i "rummet". billederne herunder er udvalgte stills fra den 7 minutter lange fi lm, der undersøger tiden; genem hastigheder, fragmentering af billedfeltet og dobbelteksponering. fi lmen blev så projekteret med en videoprojektor på 5 fl ader placeret strategisk i galleriet. den besøgende kunne så bevæge sig mellem skærmene og danne sit eget nye rum, og kun hvis iagtageren placerede sig direkte under videoprojektoren kunne denne se det oprindelige rum.

36 04 plot - studiearbejde - guldløve i venedi for stavanger koncerthus - konkurrence - umeå konferencecenter, sverige - plot's hjemmeside det kongelige danske kunstakademis arkitektskole, afdeling 8-9. semester - fængsel i lynge grusgrav semester - udvækslingsophold på rmit, melbourne, australia - sial - politics of water - sonia leber - the video effect - interphestial spaces 04 trappe - staircase to heaven semester - praktikophold hos plot, københavn - konkurrence - stavanger konsert hus, norge - vm husene, ørestaden - prefabrikerede husbåde - konkurrence - ungdomsboliger i gladsaxe, copenhagen. - konkurrence - ny havnefront i riga, latvia - plot's hjemmeside rum instalation - holmen event professor nat chard's afdeling - 5. semester - the projector - 6. semester - manhattan café 02 ausfart 02 - arkitektur igennem europa 02 rum instalation - respect the deep skydancer afdeling 8-1. semester - bolig på amagerstrand - 2. semester - zento i tokyo samsø - 3. semester - transformer station på - 4. semester - the hanging gar dens i rosenvængets villakvarter det kongelige danske kunstakademis arkitektskole, københavn 00 krabbesholm højskole - arkitektur linien maj 78 født i odense, dk jakob laustrup lange skindergade 34, lejl københavn k telefon: jacquesdeluxe@skills.dk homepage:

Portfolie. Projekter. Studierelaterede arbejder

Portfolie. Projekter. Studierelaterede arbejder Stefan Urup Kaplan Portfolie Gennem mit studieforløb har jeg hovedsageligt været tilknyttet Studieafdeling 3, arkitektur, proces og metode, som skalamæssigt spænder fra rum til bebyggelse. Mit tredje studieår

Læs mere

At bygge i en park...

At bygge i en park... At bygge i en park... Ideforslag til ny boligbebyggelse for Antvorskov Højskole, Liselundvej i Slagelse December 2008 Arkitektgruppen Slagelse A/S At bygge i en park. Jeg parkerer bilen foran det smukke

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

KYSTPARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ

KYSTPARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ KYSTARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ INDHOLDFORTEGNELSE INTRO INTRO / rojekt beskrivelse side 02 / lacering side 03 SITUATIONSLAN

Læs mere

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle Side 1 OKKERHYTTE Okkerhytten er en udstillingspavillon udformet som et træskrin, som hænger svævende over Vestermølles lille okkerdam. En stabil trebuktømmerkonstruktion,

Læs mere

SITET UDSIGT KJØLEROM GARDEROBE BUTIKK/ RESEPSJON UTSTILLINGSLOKALER

SITET UDSIGT KJØLEROM GARDEROBE BUTIKK/ RESEPSJON UTSTILLINGSLOKALER Kystverket Maritim industri Havbruk VIGTIGE TEMAER Norske NCA, havbrug og maritim industri er de vigtigste temaer for udstillinger på videncentret. MARITIME VIDENCENTER Kystverket Maritim industri Havbruk

Læs mere

Opgavens indhold. Afsender

Opgavens indhold. Afsender Grafik& billede Om opgaven Billedet er det digitale produkt og præsenteres i galleriet Frit på mit fotografiske website www.fotopixel.dk. Websitet er et åbent fotogalleri der viser mit fotografiske virke,

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

DEN GRØNNE AMBASSADE 2015.08.12 DEN GRØNNE AMBASSADE SIDE 1 AF 6. Er skalérbar. Den er fleksibel. Tager sit udgangspunkt i det gamle danske bulhus

DEN GRØNNE AMBASSADE 2015.08.12 DEN GRØNNE AMBASSADE SIDE 1 AF 6. Er skalérbar. Den er fleksibel. Tager sit udgangspunkt i det gamle danske bulhus DEN GRØNNE AMBASSADE Er skalérbar Den er fleksibel Tager sit udgangspunkt i det gamle danske bulhus Hylder de japanske indflydelser i dansk arkitektur Er ikke et ikon, men en praktisk bygning som skal

Læs mere

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord.

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Det er smukke omgivelser med å og fjord, med dale og bakker, som er omgivet af bøgeskove, der tidligt om foråret har et bunddække af poesiens blå blomst, som består

Læs mere

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 EMNER HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER KANTZONEN FOYER KUNSTNERISK UDSMYKNING HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER BUEN GAVLEN SKIVEN BUEN PROGRAM SAMMENHÆNG MED BAGVED- LIGGENDE HAL-

Læs mere

Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro

Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro 30. december 2014 Jeg ansøger hermed om støtte til mine udgifter i forbindelse med et udstillingsprojekt i Holstebro fra den 20. marts til den 17. april

Læs mere

Naturrum Vang Granitbrud

Naturrum Vang Granitbrud Naturrum Vang Granitbrud Revideret skitseforslag Naturrummet består af træflader der vinkler rundt fra ramper, dæk, plateauer, trin til tag, facader, udhæng, ryglæn, rækværk og trækkes ud til bænke og

Læs mere

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret.

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret. BILLED- BEHANDLING OPGAVEN Opgaven gik ud på at indsætte et læhegn på et miljøfoto af en terrasse med andre SILVAN-produkter, og at åbne billedet op, så det blev mere sommerligt og friskt. Billedet skal

Læs mere

efter instruktion, og eleven har viden om enkel hus. Eleven kan skitsere eller formulere enkle ideer inden for

efter instruktion, og eleven har viden om enkel hus. Eleven kan skitsere eller formulere enkle ideer inden for 4.- 6. årgang 5-6 lektioner Læringsmål Håndværktøjer og redskaber: Eleven kan vælge grundlæggende værktøjer og redskaber efter hensigt, og eleven har viden om Materialeliste grundlæggende håndværktøjers

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

Bachelor i arkitektur

Bachelor i arkitektur Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservaering Bachelor i arkitektur Martine Seedorff Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Diakonissestiftelsens hovedbygning udvikler

Læs mere

www.pernillewithmadsen.dk

www.pernillewithmadsen.dk CV Pernille With Madsen f.1972 www.pernillewithmadsen.dk Uddannet fra Det Jyske Kunstkakademi, 1998 2003 Medlem af UKK Unge kunstnere og kunstformidlere Medlem af Kunstner Samfundet Bor og arbejder i København

Læs mere

UD TIL PROCES. KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet

UD TIL PROCES. KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet UD TIL PROCES KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet 02 TITELBLAD Projekttitel: Projektperiode: 24/09/09-17/12/09 Gruppe 11, 5. semestre 2009 Arkitektur & Design,

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

DRs koncertsal En rødglødende meteorit i ødemarken

DRs koncertsal En rødglødende meteorit i ødemarken DRs koncertsal En rødglødende meteorit i ødemarken Byens Netværk arrangement 04.03.08. Tekst og foto: Christina Bennetzen På vores 3. besøg til DRs koncertsal får vi for første gang mulighed for at betræde

Læs mere

VINTERSKOLE 2012. VORES VISION Vi vil skabe et rum i byen hvor der er plads til dem, der ikke søger det traditionelle café liv i Århus.

VINTERSKOLE 2012. VORES VISION Vi vil skabe et rum i byen hvor der er plads til dem, der ikke søger det traditionelle café liv i Århus. HAVNEBAKKERNE Brian Vium Andersen, Arne Gundersen, Lena Dänzer-Vanotti, Mark Kelly, Johanna Eckerdal VINTERSKOLE 2012 OPGAVEN At skabe et unikt og fremtidstænkende offentligt pladsrum på Pier 2, der indskriver

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

OPTISK ORANGERI PAVIL L ON T I L GL. HOLTEGAARDS BAR OKHAVE ORANGER I ET 2015 / 87635

OPTISK ORANGERI PAVIL L ON T I L GL. HOLTEGAARDS BAR OKHAVE ORANGER I ET 2015 / 87635 OPTISK ORANGERI PAVIL L ON T I L GL. HOLTEGAARDS BAR OKHAVE ORANGER I ET 2015 / 87635 KONTEKST Gl. Holtegaard og dens haveanlæg opførtes i en tid, hvor barokkens iscenesættende kultur var på sit højeste

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag.

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag. Støjfjerner i lag Denne guide er skrevet i A4-format, så det er lettere at udskrive den. Materialet kommer til at indgå som en del af et nyt og større skriftligt materiale om HDR-fotografering og efterbehandling

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

NYTÆNKENDE DESIGN MILJØVENLIG PERFEKTIONISME

NYTÆNKENDE DESIGN MILJØVENLIG PERFEKTIONISME NYTÆNKENDE DESIGN MILJØVENLIG PERFEKTIONISME 2 7 INTELLIGENT TEKNOLOGI MILJØRIGTIG FORBRÆNDING ENKEL BETJENING 7 11 3 BIONIC FIRE EN GRØN REVOLUTION Med Bionic Fire har RIS realiseret drømmen om at skabe

Læs mere

Norman Foster. Kendte Bygningsværker:

Norman Foster. Kendte Bygningsværker: Norman Foster Kendte Bygningsværker: Millau Viaduct Broen ligger i det sydlige Frankrig og har skabt en direkte vej mellem Paris og Barcelona. Den spænder 2460 meter, den store udfordring var ikke at ødelægge

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

kanonhuset forår 2016 entasis

kanonhuset forår 2016 entasis kanonhuset forår 2016 entasis kanonhuset forår 2016 indhold helhed 03 motiv / materialitet 05 lanterne 06 grønne haver og facader 07 underskæring 08 tegldetaljering 09 stålaptering, udvendige trapper 10

Læs mere

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose Multicenter Præstø Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013 Ellen Hyllemose Kunstprojekt til Multicenter i Præstø. Med udgangspunkt i oplægget fra indbydelsen til projektet har jeg placeret

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Litteraturliste. Litteratur:

Litteraturliste. Litteratur: 88 Konklusion Dette projekt tager sit udgangspunkt i det nye motorvejsprojekt i og omkring Silkeborg. Den kommende motorvej i Silkeborg får store konsekvenser for byen, både negative og positive. Silkeborg

Læs mere

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.)

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) SCENE 6 ET STED I S INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) FLODHEST 1 Jeg keder mig FLODHEST 2 Det er snart overstået. Han gør det i nat. FLODHEST

Læs mere

HAVENS TRAPPE. Orangeriet er et offentligt rum i Barokhaven der hører til Gl. Holtegaard.

HAVENS TRAPPE. Orangeriet er et offentligt rum i Barokhaven der hører til Gl. Holtegaard. HAVENS TRAPPE Orangeriet er et offentligt rum i Barokhaven der hører til Gl. Holtegaard. Forslaget Havens Trappe er en blanding mellem en trappe, et udsigtspunkt, et opholdsrum og en sukkerrørsplantage.

Læs mere

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Hyggehuset Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Indhold Idéen bag sommerhuset...3 Placering på grunden...4 Husets udformning...5 Materialer/Inspiration...6

Læs mere

Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling.

Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling. Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling. Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling K o l l i s i o n, Mejlgade 48C, 8000 Århus C, tlf: 86202500, www.kollision.dk

Læs mere

Henne Strand projektforslag

Henne Strand projektforslag Henne Strand projektforslag 30.03.2017 Intro Dette projekt har til formål at styrke forbindelsen mellem strand og by ved bearbejdning af tre delområder: Standpladsen, Bypladsen og vejen imellem disse.

Læs mere

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA FACADER MED TRÆBEKLÆDNING, DISPENSATIONS-ANSØGNING VEDRØRENDE LOKALPLAN NR. 39 Region Syddanmarks hensigt om at tilføre Aabenraa sygehus en psykiatrisk funktion betyder, at det eksisterende somatiske sygehus

Læs mere

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS TOTALRÅDGIVER ØSTERGAARD ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - ARKITEKT NØRKÆR+POULSEN ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - INGENIØR RAMBØLL A/S UNDERRÅDGIVER - LANDSKAB RAMBØLL BYUDVIKLING OG LANDSKAB STØVRING BIBLIOTEK

Læs mere

Idéer til nye shelters på Møn

Idéer til nye shelters på Møn Idéer til nye shelters på Møn Morten Sylvest Nøhr - Arkitekt April 2015 Side 1 Indtryk fra en gåtur gennem Danmark Mad, bål og overnatning i Tippie på Lolland Gennem en 1000 km. lang vandring i Danmark

Læs mere

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum.

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. Et menneskeligt hus Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. n Af Marie Leth Rasmussen n Fotos: Adam Mørk Midt imellem Nørrebros karrébygninger, tæt på Rigshospitalets

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online This text is a preheader which elaborates on the content in the news letter View the news letter online Nyhedsbrev juni 2013 "HUSET" Det er med meget stor glæde, at vi kan fortælle jer en helt særlig nyhed

Læs mere

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst 1:200 1 semester Individuelt SKOLE+ En folkeskole i symbiose med sin kontekst English: A public school with a PLUS developed for Teglholmen in Copenhagen. The school integrates public functions like a

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018

JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018 JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018 Klara Kristalova, billedkunst (CZ/DK) Klara Kristalova er født i Prag i Tjekket, hun bor og arbejder i Sverige. Hun er uddannet fra Det Svenske Institut for Kunst i Stockhom

Læs mere

Perspektiv. At illustrerer rumligt. Forsvindingspunkt Horisont

Perspektiv. At illustrerer rumligt. Forsvindingspunkt Horisont Rumlig afbildning For at illustrere en bygning eller et Rum, i et sprog der er til at forstå, for ikke byggefolk, kan det være en fordel at lave en gengivelse af virkeligheden. Perspektiv At illustrerer

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 Skyen POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 2 Skitseforslag byggefelt 1C// Aalborg Godsbaneareal // 21.12.212 // POLYFORM Arkitekter

Læs mere

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011 Udenfor hjem Jeg boede på det danske institut i en måned. Det har været et meget spændende og udbytterigt ophold for

Læs mere

Monica Kruuse Bach. Portfolio. Praktikplads Forår 2015 50921821 monicakruuse@gmail.com

Monica Kruuse Bach. Portfolio. Praktikplads Forår 2015 50921821 monicakruuse@gmail.com Monica Kruuse Bach Portfolio Praktikplads Forår 2015 Navn: Monica Kruuse Bach Adresse: Skindergade 34, st, 13 Postnr. og by: 1159 København K Mobil: E-mail: Født: 17-12-1990 CV oktober 2014 Erhvervserfaring

Læs mere

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen:

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen: Utzon Center Utzon Associates - 17.09.2007 Utzon Center Auditoriebygningen: Auditoriebygningens stueetage er organiseret med en ryg af servicefunktioner, og café med udsigt til vandet. Den tilstødende

Læs mere

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme Seniorhuset Baggrund og vision Hvordan skal mennesker med autisme bo, når de bliver ældre, og hvordan kan vi skabe de bedst mulige rammer for denne gruppe borgere, når de er oppe i årene? De spørgsmål

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFIK & BILLEDBEHANDLING OPGAVE At lave en sammenkopieret naturplakat med ud fra fast billedgalleri. ENESTÅENDE OVERVEJELSER - Hvilke stikord skal min plakat inspireres af? - Skal det være abstract og

Læs mere

PROGRAM. Contextual Conditions. Spree MIKKEL LANG MIKKELSEN. Park. Site E. Köpenicker Str. M A P P I N G

PROGRAM. Contextual Conditions. Spree MIKKEL LANG MIKKELSEN. Park. Site E. Köpenicker Str. M A P P I N G SITE 1 Contextual Conditions MIKKEL LANG MIKKELSEN PROGRAM Park Spree M A P P I N G Site E er et industrielt område der er lokaliseret mellem Köpenicker str. og Spree. Området er præget af lave industrielle

Læs mere

Solcelle overdækning - Hvidovre hovedbibliotek og medborgerhus

Solcelle overdækning - Hvidovre hovedbibliotek og medborgerhus Solcelle overdækning - Hvidovre hovedbibliotek og medborgerhus Huset fremstår som et solitært, skarpt afgrænset volume, der elegant nærmest svæver over landskabet. 2 Tiltag skal have respekt for bygningens

Læs mere

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg PROJEKTBESKRIVELSE Gavlmaleriet Papirfly (se vedlagt billeddokumentation side 3 og 4) er et poetisk forsøg på at bruge maleri til at skabe sammenhæng mellem bygningens forside og det omkringliggende miljø.

Læs mere

Udsmykning af Næstved Politistation

Udsmykning af Næstved Politistation Udsmykning af Næstved Politistation Omkring min arbejdsproces Skitserne her i præsentationen skal forstås som idéoplæg, og er vejledende. Det er sådan cirka at jeg forestiller mig kompositionen. Når jeg

Læs mere

LAVENERGI ENERGI OPTIMERING. www.mariabeyer.dk PORTFOLIO. MARIA M. BEYER Cand. Scient. Arkitektur & Design INTEGRERET DESIGN

LAVENERGI ENERGI OPTIMERING. www.mariabeyer.dk PORTFOLIO. MARIA M. BEYER Cand. Scient. Arkitektur & Design INTEGRERET DESIGN + LAVENERGI + ENERGI OPTIMERING www.mariabeyer.dk N PORTFOLIO MARIA M. BEYER Cand. Scient. Arkitektur & Design + INTEGRERET DESIGN Cand. Scient. Maria M. Beyer Læssøesgade 14A, 2.th DK-2200 København N

Læs mere

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Ordet "Island" flakser med mellemrum henover væggene i Kanonhallens foyer. Den ene ende er fyldt med caféborde, som publikum sidder ved. Bagved

Læs mere

Fem bud på fremtidens flexbolig

Fem bud på fremtidens flexbolig Fem bud på fremtidens flexbolig Arkitekt- og ejendomsbranchen mødtes i denne uge på Lolland med bud på, hvordan man kan forvandle tomme boliger til attraktive feriehuse. Med flexboligordningen, hvor helårsboliger

Læs mere

Grafi k CHAMP. Illustration lavet i forbindelse med et undertøjsemballage projekt. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH

Grafi k CHAMP. Illustration lavet i forbindelse med et undertøjsemballage projekt. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH Grafi k CHAMP Illustration lavet i forbindelse med et undertøjsemballage projekt. Grafik Opgave I forbindelse med vores emballageprojekt, hvor vi skulle designe undertøjsemballage, var et af kravene at

Læs mere

Tegning/Todimensionale billeder

Tegning/Todimensionale billeder Tegning/Todimensionale billeder - TEGNETEKNIKKER, REDSKABER OG OPGAVER At tegne er en proces, en måde at skildre på. Hemmeligheden ved en vellykket tegning er en omhyggelig iagttagelse, en forenkling af

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

scene & 7 søjler Nørre Gymnasium Elisabeth Toubro 2013

scene & 7 søjler Nørre Gymnasium Elisabeth Toubro 2013 scene & 7 søjler Nørre Gymnasium Elisabeth Toubro 2013 scene & 7 søjler Skitseopgavens ordlyd I november 2012 blev jeg indbudt til at komme med skitseforslag til Nørre Gymnasium på Mørkhøjvej i Brønshøj.

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP. dato: sagsnr.: revision:

SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP. dato: sagsnr.: revision: SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP dato: 18.03.2014 sagsnr.: 1723-300 revision: A GRUNDEN Høje Kejlstrup hører til de nordligst beliggende boligområder i Silkeborg inden det

Læs mere

OKKERHYTTE - en udstillingspavillon til Vestermølle

OKKERHYTTE - en udstillingspavillon til Vestermølle OKKERHYTTE - en udstillingspavillon til Vestermølle Side 1 O K K E R H Y T T E Okkerhytten er et træskrin, som hænger svævende over Vestermølles lille okkerdam. En stabil trebuk-tømmerkonstruktion, som

Læs mere

Side 1. Flyv ikke højt. historien om ikaros.

Side 1. Flyv ikke højt. historien om ikaros. Side 1 Flyv ikke højt historien om ikaros Side 2 Personer: Kong Minos Daidalos Ikaros Side 3 Flyv ikke højt historien om ikaros 1 Kong Minos 4 2 Et flot palads 6 3 En labyrint 8 4 En fælde 10 5 Vagten

Læs mere

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.01.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse:

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Beskæring af et billede med Vegas Pro

Beskæring af et billede med Vegas Pro Beskæring af et billede med Vegas Pro Gary Rebholz Event Pan / Crop værktøj, som du finder på alle video begivenhed i dit projekt giver dig masser af power til at justere udseendet af din video. Du har

Læs mere

Den Interaktive Legeplads

Den Interaktive Legeplads Den Interaktive Legeplads Af: Sidsel Bjerregaard/karch/0ktober 2006 Indholdsfortegnelse 1. Forord 2. Research/workshop via probes af børns leg på Hansted Skole 3. Evaluering af workshop på Hansted Skole

Læs mere

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL N AT U R C E N T E R VEJEN TIL ORÅDET it valg af afgangsprojekt tager udgangspunkt i fascinationen af Samsøs smukke og særlige natur. Naturen spiller en stor rolle for livet på Samsø, og mange turister

Læs mere

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1.

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1. ERGONOMSIK Om ergonomisk Når noget er ergonomisk designet betyder det at det er behageligt for kroppen at arbejde med. Det kan være et håndtag der er formet efter fingrene eller det kan være et par sko

Læs mere

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke-

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke- 76 ET TREDJE STED 77 ANNE ELLEKJÆR Dome of Visions er mange ting: Et opdateret forsamlingshus, et byudviklingsprojekt, et arkitektonisk og et bæredygtigt projekt klimatisk såvel leder i Dome of Visions

Læs mere

LEGOLAND Billund Resort. August 2015

LEGOLAND Billund Resort. August 2015 LEGOLAND Billund Resort August 2015 INDHOLD BAGGRUD OG FORMÅL KONKLUSIONER PROFIL PÅ RESPONDENTERNE LLBR KAMPAGNE LLBR ANBEFALING OG TILFREDSHED BOOKING OG BESLUTNINGSFLOW BE HAPPY PASS APPENDIKS SIDE

Læs mere

Hvad er dine erhvervsmæssige erfaringer med at arbejde med parametri?

Hvad er dine erhvervsmæssige erfaringer med at arbejde med parametri? BILAG 1 Bilag 1.0 Interview spørgsmål Hvad er dine erhvervsmæssige erfaringer med at arbejde med parametri? Hvordan er du blevet introduceret til parametri? Hvordan forstår du parametri? I hvor høj grad

Læs mere

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen Bibliotek SDU 2012 Udsmykning af Kirstine Vaaben Projektbeskrivelse: Arkitekturen De rum, som udsmykningen tager udgangspunkt i, er dels den eksisterende lounge i det nuværende bibliotek på SDU og bygning

Læs mere

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Arkitektur 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med arkitektur? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets Arkitektskole? Så kræver det en forståelse

Læs mere

Tekst: Kengo Kuma & Associates via Inhabitat/Dezeen, Vibeke Krogh Fotos: Kengo Kuma and Associates

Tekst: Kengo Kuma & Associates via Inhabitat/Dezeen, Vibeke Krogh Fotos: Kengo Kuma and Associates Tekst: Kengo Kuma & Associates via Inhabitat/Dezeen, Vibeke Krogh Fotos: Kengo Kuma and Associates Slør Projekteret 2008 2009; opført 2010 2011 Tegl 20 Juni Tegl 21 Juni Tegl 22 Juni Xinjin Zhi Museet

Læs mere

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene KRONBORG FR B RN Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder at kende Svarene findes i børnerummene til sidst KONGENS KAMMER I Kongens Kammer finder du sporene af de to konger, der har

Læs mere

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Først og fremmest vil jeg gerne sige en stor tak til Scandinavia - Japan Sasakawa Foundation

Læs mere

Orangeri til Gl. Holtegaard

Orangeri til Gl. Holtegaard Orangeri til Gl. Holtegaard Pavillon: Pavillonen til Gl. Holtegaards barokhave er et rum udspændt mellem barokken og øjeblikket. Pavillonen er formet som en irregulær cylinder. Udgangspunktet er den barokke

Læs mere

04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012

04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 Michael Würtz Overbeck VINDEREN AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 PÅ ÅRHUS Michael Würtz Overbeck modtog onsdag d. 25. april Publikumsprisen

Læs mere

SOLENERGIDAGEN 2005 Integration of Architectural Values in the Solar Cells of Tomorrow

SOLENERGIDAGEN 2005 Integration of Architectural Values in the Solar Cells of Tomorrow SOLENERGIDAGEN 2005 Integration of Architectural Values in the Solar Cells of Tomorrow Ellen Kathrine Hansen Assiciate Professor, Architect The Aarhus School of Architecture Research project, solar cells

Læs mere

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st.

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st. Situationsplan Mål 1:500 Området. Området omkring Finsensvej har siden 50 erne gennemgået en voldsom forandring. Fra at være en bydel præget af industri og jernbaneterræn, er udviklingen gået i retning

Læs mere

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 2830.

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 2830. Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård Publiceret: 16-05-2011 22:46:54 Påbegyndt: 2830 Afsluttede: 2287 Forespørgselsfiltre Mellem 01/08/2011 og 31/08/2011 1 TEKST / BILLEDE

Læs mere

*!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*'

*!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*' !"#$%"&"%'()' *!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*'! "#$%&'(! 3(89'(%':;

Læs mere

RØNTGEN. digte Daniel Boysen

RØNTGEN. digte Daniel Boysen RØNTGEN digte Daniel Boysen RØNTGEN Daniel Boysen og, 2015 Grafisk tilrettelæggelse Omslagsmaleri: Susser Vincentz Bogen er sat med Garamond Trykt hos ISBN: Til min far I MIN verden, som blomstrer, bærer

Læs mere

Besøget på Arbejdermuseet

Besøget på Arbejdermuseet Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Hvad kan I huske? Snak om billederne Arbejde på havnen Fritid med familien 1 EFTER OPGAVE / FAMILIEN SØRENSEN Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Familien Sørensens køkken

Læs mere

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN FÅET PRAKTISKE EVNER MED MIG, MEN OGSÅ EN EVNE TIL AT

Læs mere

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres.

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres. Generelt indtryk Sigma 28mm mini-wide II f/2,8 er et mindre objektiv; vejer ikke alverden, bruger 52mm filtre og rager blot mellem 5,1 og 5,7 cm ud foran dit kamera (med OM->4/3 adapter). Objektivet er

Læs mere