Generelt. Aqua Camp for friske sild og barske vandhunde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde"

Transkript

1 Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 10. februar /14 Nummer 1, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. marts 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: Fax: Hjemmeside: Generelt Aqua Camp for friske sild og barske vandhunde Konceptet Aqua Camp er de seneste to år blevet godt modtaget i svømmeklubberne og af de børn, der har deltaget på en camp. Derfor glæder Dansk Svømmeunion sig over atter i år at kunne tilbyde konceptet til en masse vandglade børn. Det overordnede formål er, at give børn og unge i alderen 7 12 år en god og alsidig oplevelse i vand. Der er også plads til børn, som ikke har lært at svømme endnu. Indholdet på lejrene er alsidigt med aktiviteter i både vand og på land. Af aktiviteter i vandet kan eksempelvis nævnes: svømmeundervisning, livredningsaktiviteter, boldlege, udspring og bevægelser i vand til musik. På land vil der være aktiviteter såsom fangelege, skattejagt, mini-ol og førstehjælp. Til samtlige deltagere på lejrene udleveres en goodiebag med merchandise samt et flot diplom. Til de medvirkende klubber udleveres instruktørmapper med konkrete lege og aktiviteter samt en klubmappe med gode råd omkring planlægning og afholdelse af campen. Endvidere vil klubberne modtage markedsføringsmateriale i form af plakater og foldere til brug i forbindelse med markedsføring af Aqua Campen. Dansk Svømmeunion har til 2006-sæsonen udviklet helt nyt markedsføringsmateriale, således materialet ikke vil være identisk med materialet fra de to foregående år. Nyhed online-tilmelding og -betaling I forbindelse med evalueringen af konceptet i 2005 ønskede flere klubber et online- tilmeldingsmodul med mulighed for betaling. Dette modul er ved at blive udviklet. Vi vil i den nærmeste fremtid sende information herom til de klubber, der tidligere har afholdt en Aqua Camp. Informationen vil endvidere fremgå af Dansk Svømmeunions hjemmeside - se menupunktet Aqua Camp inden længe. Hent flere informationer Vil din klub være med til at give en masse børn en unik oplevelse i sommerferien, og ønsker du at få mere at vide om konceptet, så kontakt nedenstående kontaktperson. Tilmeldingsfrist den 3. april Ønsker din klub at afholde en Aqua Camp i sæsonen 2006, skal I være obs på, at der er tilmeldingsfrist hos nedenstående kontaktperson senest mandag, den 3. april. Kontaktperson: Sanne Høck, konsulent Telefon

2 10. februar /14 Idræts- og kulturfaciliteter Lokale- og Anlægsfondens facilitetsdatabase giver overblik over antallet af idræts- og kulturfaciliteter i de nye kommunedannelser. Databasen kan bruges til at sammenligne faciliteterne i landets kommuner eller til at se, eksempelvis hvor mange svømmehaller, der er i en bestemt kommune. Databasen trækker på kommunernes tal fra Lokale- og Anlægsfonden gør opmærksom på, at der for kommuner, der bliver splittet op i forbindelse med kommunalreformen den 1. januar 2007, kan være visse uregelmæssigheder, indtil kommunerne har indberettet nye tal. Man kan stadig se faciliteterne for det nuværende kommunale landkort. Facilitetsdatabasen kan ses på Lokale- og Anlægsfondens hjemmeside (www.loa-fonden.dk) - klik HER. Ta på træningslejr på Bornholm Gudhjem svømmehal tilbyder: Wonderful Copenhagen Challenge 2006 Ved Wonderful Copenhagen Challenge 2006, som fandt sted i Øbro Svømmehal torsdag aften, den 19. januar, blev der vist svømning i verdensklasse, så hallen var ved at lette. Med svømmere som Ryk Neethling, Jason Lezak, Karl Thaning, Therese Alshammar og Stefan Nystrand i feltet - foruden vores egne stærke svømmere Louise Ørnstedt og Mette Jacobsen - var der da også lagt op til bølgegang i 25 meter bassinet. Fire løb var lagt ind i stævnet: 50 m rygsvømning - damer 50 m butterfly herrer 50 m fri damer 50 m fri herrer I første løb, 50 m rygsvømning for damer, blev det vores egen Louise Ørnstedt, som løb af med den flotte sejr og en pengepræmie på euro. Andenpladsen og dermed 750 euro gik til Kateryna Zubkova, Ukraine, mens tredjepladsen gik til svenske Therese Svendsen, der således blev 500 euro rigere. Træningsfaciliteter/kortbane Vi har alt i træningstilbehør Overnatning i seks-personers huse Forplejning efter eget ønske Transport til og fra færge Ring og hør nærmere Gudhjem svømmehal: Adresse: Sportsvænget 16, 3760 Gudhjem Se også hjemmesiden på: Vælg linket Indeks og dér linket Svømmehallen Louise Ørnstedt får overrakt blomster af Martin Bender fra Wonderful Copenhagen 50 m butterfly - herrer I 50 m butterfly for herrer faldt verdensrekordholderen på distancen Kaio Almeida overraskende hurtigt fra. Her blev vinderen Ryk Neethling fra Sydafrika. Nummer to blev Peter Mankoc fra Slovenien. Tredjehurtigste mand i dette løb blev finske Matti Rajakyla. (Fortsætter næste side)

3 10. februar /14 (Fortsat fra forrige side) 50 m fri damer I 50 m fri for damer havde vi både Annette Hansen og Mette Jacobsen med til start. Mens Annette måtte se sig slået ud hurtigt i løbet, lykkedes det her for Mette at sikre sig en flot tredjeplads og dermed 500 euro. Vinder af dette løb blev Rachel Komisarz fra USA mens Josefinn Lillhage fra Sverige sluttede på andenpladsen. 50 m fri - herrer I dette aftenens sidste løb lykkedes det atter den sydafrikanske svømmer Ryk Neethling at nå helt til tops og vinde løbet og dermed yderligere euro. En virkelig kraftpræstation af Ryk, som er indehaver af verdensrekorden i 100 m individuel medley og ligger nummer 1 på verdensranglisten i 100 m individuel medley. Nummer to blev landsmanden Karl Thaning, mens Jason Lezak fra USA, sluttede på tredjepladsen. Læs meget mere om løbene og om vinderne af Bedste præstationer på Dansk Svømmeunions hjemmeside Vælg menupunktet Wonderful Copenhagen Challenge Her kan du samtidig se en masse billeder fra aftenen i Øbro Svømmehal. Tak til samarbejdspartnere og sponsorer Flere virksomheder og organisationer har medvirket til, at Wonderful Copenhagen Challenge blev et succesfuldt stævne på højt sportsligt niveau. Dansk Svømmeunion skylder at takke mange i den forbindelse. Her skal nævnes Københavns kommune, som stillede faciliteter til rådighed i En populær Ryk Neethling måtte af med mange autografter efter at have vundet begge sine løb. den smukke svømmehal og Øbro Svømmehals personale, som stod klar til at assistere og hjælpe til, så snart, der var behov for det. Som hovedsponsor og tæt samarbejdspartner udgjorde Wonderful Copenhagen en væsentlig instans, uden hvem, stævnet aldrig havde nået det sportslige niveau, som nu blev tilfældet. Stævnets to løbssponsorer - Kyhl Reklame og Astralpool - udgorde ligeledes vigtige samarbejdspartnere, som også bør fremhæves her. Hertil kommer TuborgFondet, DIF og Team Danmark, som på hver deres vis har støttet og bakket op om stævnet. Tak til frivillige hjælpere For at et stævne af en størrelsesorden som Wonderful Copenhagen Challenge kan løbe af stabelen, er det nødvendigt med mange frivillige hjælpere. I forbindelse med Wonderful Copenhagen Challenge var cirka 70 frivillige hjælpere i gang - foruden Øbro Svømmehals personale. Alle disse frivillige hjælpere skal have en stor tak for indsatsen både op til stævnet og i forbindelse med selve afviklingen. En særlig tak skal i den forbindelse rettes til Kenneth Raahauge, som i forbindelse med planlægningen af stævnet og hele organiseringen af alle de praktiske detaljer omkring stævnet, har løftet mere end nogen anden, og hele tiden har været den, som troede mest på projektet. Cleopatra og Cæsar i flere udgaver stod klar i Øbro Svømmehals romerske kulisse. (Fortsætter næste side)

4 10. februar /14 (Fortsat fra forrige side) Et succesfyldt stævne kræver et veloplagt publikum Et stævne for tomme tilskuerpladser ville have været en fiasko. Med publikums fremmøde blev Wonderful Copenhagen Challenge 2006 alle anstrengelser værd, og samtidig fik vi vist omverdenen, at også svømning kan få taget til at lette af bare spænding og begejstring. Det er ikke mindst meget vigtigt i forbindelse med et stævne som dette, hvor TV var til stede og transmitterede live. Således også en tak til publikum, som gjorde Wonderful Copenhagen Challenge 2006 til en god aften i svømningens navn. Dansk Svømmeunion Wonderful Copenhagen Challenge 2006 Støttet af: Løbssponsor: Hovedsponsor: Løbssponsor:

5 10. februar /14 Mad i bevægelse I foråret 2005 gik Dansk Svømmeunion og Køge Svømmeklub, som nævnt i et tidligere nummer af svømmeposten, ind i projektet Mad i bevægelse. Projektet sætter fokus på maden i idrætten og skal inspirere og støtte idrætsorganisationer og idrætsforeninger til at ændre den madkultur, der i dag er udbredt blandt børn og unge. I forbindelse med projektet har Køge Svømmeklub haft besøg af Dorte Kern, som er klinisk diætist, der leverede et spændende foredrag om kostens betydning for idrætsudøvere. I foredraget, som Dorte fremlagde lørdag, den 21. januar, sammenlignede hun kroppen med en bil og benzin med mad. Alle, der kører bil, ved, at der ikke skal blyfri benzin på en dieselbil og omvendt. På samme måde er det med kroppen den skal have den rigtige mad for at kunne arbejde optimalt. Når kroppen skal yde meget, skal der meget energi til, og den skal skaffes ved at spise de rigtige fødevarer. Dorte viste med billeder, hvordan den sunde mad ser ud, men også hvordan en tallerken Matador Mix indeholder ligeså meget energi, som en tallerken med stegt flæsk og persillesovs. Der var gode forslag til alle måltider, både hovedmåltider og mellemmåltider. Det blev gjort klart, at der skal være forskel på kostsammensætningen og antallet af måltider afhængigt af, hvor meget en svømmer træner. Svømmere med op til fire timers træning om ugen skal blot følge de almindelige kostanbefalinger. Trænes der mere end fire timer ugentligt, kræves der både ændret kostsammensætning, flere måltider og mere mad. Vidste du, at 81 procent af danske børn spiser for meget sukker, og at kun 1 ud af 10 af de årige får nok frugt og grønt! (Kilde: Kræftens Bekæmpelse). Både forældre og svømmere mødte op til arrangementet, og der blev en levende og god dialog om kost generelt og måltider på et mere konkret plan. Eksempelvis var der flere forældre, der ønskede at høre noget om, hvordan, man gør en madpakke virkelig spændende for en aktiv svømmer. Her havde Dorte Kern mange gode forslag til variation. I forbindelse med foredraget havde Køge Svømmeklub sørget for sunde hjemmebagte scones og friske frugtposer. De forsvandt som dug for solen. Har din klub lyst til at høre mere om projekt Mad i bevægelse, er du velkommen til at kontakte nedenstående kontaktperson. Der er samtidig gode informationer at hente på hjemmesiden Kontaktperson: Sanne Høck, konsulent Telefon:

6 10. februar /14 Sekretær ansat i projekt Tryg på Stranden Dansk Svømmeunion og TrygFonden har ansat Liselotte Nielsen som sekretær i projekt Tryg på Stranden. Projektet er vokset de seneste år, og med stadig flere af de rød-hvide tårne på landkortet, er der tilsvarende opstået flere administrative opgaver på kontoret i Farum og Ballerup. Base for projekt Tryg på Stranden Med den nyoprettede sekretær-stilling er der nu flere hænder til at varetage de administrative funktioner i projekt Tryg på Stranden, samtidig sikrer vi at have en fast base på kontoret i den travle sommerperiode, hvor de øvrige medarbejdere er på farten for at følge og assistere kystlivredderne ved livredderstationerne. Liselotte fagligt og privat Liselotte har en faglig spændende baggrund med erfaring fra såvel det private som det offentlige arbejdsmarked og har blandt andet beskæftiget sig med salg og marketing, elevuddannelse, regnskab og administration. Liselotte er vant til at skulle samarbejde med mange mennesker og i det hele taget vant til at have en bred kontaktflade. 49-årige Liselotte har to voksne børn og fejrede sidste sommer sølvbryllup. Når ikke fritiden udfyldes med samvær med familie og venner, dyrker Liselotte korsang, som også inkluderer en del optræden rundt omkring Liselotte Nielsen - sekretær i projekt i landet. Litteratur, håndarbejde og dans hører også til Liselottes store Tryg på Stranden interesser, ligesom der meget gerne må være tid til motionsformerne stavgang, cykling og langrend (når vejret tillader det). Ønsker du at kontakte Liselotte kan det ske på telefon: og pr. Dansk Svømmeunion og TrygFonden byder Liselotte Nielsen velkommen på Tryg på Stranden holdet, og håber, at alle vil tage godt imod vores nye sekretær. Pia Holmen, direktør, Dansk Svømmeunion René Højer, projektleder, TrygFonden Nyt kursuskatalog fra DIF DIF tilbyder en lang række kurser over hele landet. Der er kurser til både trænere, aktive, ledere og forældre. Du kan også selv arrangere kurser i din egen klub. Du sørger for lokale, og DIF sørger for underviser og materialer. Går du selv i gang med at arrangere et kursus, skal du være opmærksom på, at mange kommuner og idrætssamvirker yder støtte til lokale kurser. Kontakt din kasserer eller kommunale forvaltning for nærmere oplysninger. På kan du både se DIFs kursustilbud til enkeltpersoner og til klubber. Du kan downloade eller bestille Idrættens kurser 2006 HER. Kataloget er inddelt i følgende afsnit: Idrætsskader - nej tak! Idræt og træning Idræt for børn og unge - skab sammenhæng Fitness - styrke- og konditionstræning Trænerrollen Idrætspsykologi - i træning og konkurrence Idrætsskader Hvad gør man - kend din rolle! Idrætsmassage Lederrekruttering - flere gør mindre Medlemssucces - fastholdelse og rekruttering Hurra, jeg er blevet leder! Højskoleophold Du kan selv arrangere kurser DIFs Træneruddannelse Kursusoversigt Praktiske oplysninger Foreningspakken.dk Er din klub i form? Kom i gang Uddannelsesnyt Tilmeldingsblanket

7 10. februar /14 Momsregler for foreningsblade SKAT fastslår i en såkaldt SKM-meddelelse, at udgivelse af et foreningsblad til medlemmerne sker i nær tilknytning til de momsfrie aktiviteter i foreningerne. Der skal derfor ikke beregnes moms af den del af medlemskontingentet, der går til at udgive bladet. Eventuelle annonceindtægter eller salg af bladet mod særskilt vederlag er momspligtige indtægter efter momslovens almindelige regler, hvis foreningen er momsregistreret. En momsregistreret forening har delvis momsfradragsret for udgifter til fremstilling og distribution af et foreningsblad. Praksisændringen har umiddelbart ikke betydning for specialforbund og idrætsforeninger, der er momsfritaget efter den nye fritagelsesbestemmelse fra Det kan dog ikke udelukkes, at det måske, ud fra en økonomisk betragtning, for nogle forbund og foreninger kan svare sig (igen) at lade sig momsregistrere pga. den ændrede momspraksis omkring foreningsblade. Men det bør analyseres grundigt i hvert enkelt tilfælde, inden man eventuelt vælger det. I den forbindelse har DIF netop udarbejdet en ny pjece Idrætsrådets arbejdsopgaver på natur-, miljø- og planlægningsområdet. Pjecen kan rekvireres hos DIF på telefon: og ligeledes downloades via I pjecen redegøres der for idrætsrådenes fremtidige arbejdsopgaver med at rådgive myndigheder, afgive høringssvar og udføre sagsbehandling inden for natur, miljø og fysisk planlægning. Dansk Svømmeunion anbefaler alle medlemsforeninger at følge nøje med i netop udviklingen inden for disse politiske Idrætsråd. Det er vigtigt, at vi blander os på dette område og hele tiden tænker i at få vores sport med på dagsordenen, hvor det måtte være muligt. Kun ved hele tiden at synliggøre vores behov, vil der blive lyttet til os. Så læs, lyt, diskutér og bland jer lokalt og regionalt så Idrætsrådene kender jeres krav og ønsker. Hvis et forbund eller en forening siden 2002 har indbetalt moms af den del af medlemskontingentet, der er gået til bladdrift og/eller af udgifterne til de blade (værdi under 100 kroner), der er sendt til ikkemedlemmer, kan de få tilbagebetalt den indbetalte moms, hvis de kontakter SKAT senest den 4. juli 2006, selv om den normale forældelsesfrist på tre år er overskredet. Du kan læse nærmere om den nye afgørelse på sagen har SKM-nummer: SKM SKAT. For yderligere information kan DIF-konsulent Willy Rasmussen kontaktes på telefon: Pjece om arbejdsopgaverne i de nye Idrætsråd I forbindelse med kommunalreformen kommer der, som inden for mange andre områder, til at ske store ændringer inden for de politiske råd og udvalg, som varetager idrættens interesser i kommunerne.

8 10. februar /14 Internationalt IOC Kongres til København i 2009 Den internationale olympiske komité, IOC, tildelte onsdag, den 8. februar København værtskabet for IOC s session og kongres i Hos ansøgerne om værtskabet - DIF, Kulturministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Idrætsfonden Danmark er der naturligvis stor glæde over beslutningen. Også i Dansk Svømmeunion er det en glædelig nyhed. Direktør Pia Holmen beskriver det således: I Dansk Svømmeunion har vi selv gjort en indsats for at få kongressen til Danmark på DIFs opfordring. Det har vi gjort ved at skrive til de medlemmer af FINAs ledelse, som samtidig er IOC-medlemmer. Her har vi bakket positivt op om muligheden for at få kongressen til Danmark i 2009 og betonet, at vi ser meget positivt på dette. Vi er parate til at assistere og yde en indsats både i årene op til og under kongressen. På IOC s session i 2009 skal der vælges værtsby for sommer-ol 2016, og der er derudover valg af IOCpræsident, lige som det fremtidige olympiske sportsprogram skal debatteres og besluttes. Endelig afholder IOC op til selve sessionen en kongres, hvor en række olympiske temaer skal debatteres. IOC s session og kongres i 2009 forventes at tiltrække op imod udlændinge og en massiv international mediedækning. Syv byer var med i det afsluttende kapløb om at blive værtsby, hvor København slog Cairo i finalen med stemmerne Kontaktperson: Pia Holmen, direktør Telefon:

9 10. februar /14 Elitesvømning Nordiske årgangsmesterskaber i svømning, Malmø De nordiske lande er nået til enighed om at afholde et nordisk årgangsmesterskab i lige år, det vil sige de år, hvor der ikke afholdes ungdoms-ol. Således afholdes det første Nordiske Årgangsmesterskab nogensinde til sommer, og det bliver i perioden juli Stævnet, som sandsynligvis afholdes på langbane, vil finde sted i Malmø/Sverige. Kvalificerende årgange til stævnet er: Piger: Drenge: Stævneformat og løbsrækkefølgen vil være identisk med det, der er kendt fra NJM. Udtagelse vil ske på grundlag af resultater opnået ved Danske Årgangsmesterskaber, Gruppe 1, i Køge, fra den 9. til den 11. juni også selv om DÅM foregår på kortbane og NÅM sandsynligvis vil finde sted på langbane. Talentudvikleren vil få dage efter afslutningen af DÅM udtage holdet af svømmere. Holdet vil blive på maksimalt 24 svømmere, og det tilstræbes at stille med to svømmere i hver disciplin ved NÅM. Det betyder, at alle danske årgangsmestre bliver udtaget til NÅM. Holdet vil således kun blive suppleret subjektivt af to-ere fra DÅM. Kun resultater opnået ved DÅM tæller. Trænere udtages efter eliteafdelingens gældende trænerudtagelsesregler. Da NÅM og EJM er sammenfaldende vil elitechefen og talentudvikler udpege én af de udtagne trænere som cheftræner. Talentudvikleren vil være cheftræner ved EJM. Kontaktperson: Lars Sørensen, elitechef Telefon: Justeringer af det danske hold til VM på kortbane i Shanghai Dansk Svømmeunion udsendte medio januar en pressemeddelelse vedrørende det danske hold til VM på kortbane i Shanghai, som afholdes april. Som følge af en række samtaler med de udtagne svømmere og deres personlige trænere er holdet i mellemtiden blevet justeret. Således udgøres truppen nu af følgende svømmere: Louise Ørnstedt, STO95/Frem Kvalificeret i: 50, 100 og 200 m rygcrawl Jakob Andkjær, VAT/VI39 Kvalificeret i: 50 m butterfly m fri + 4 x 200 m fri holdkap Jon Rud, West Swim Esbjerg Kvalificeret i: 400 m fri + 4 x 200 m fri holdkap Julie Hjorth-Hansen, Sigma/Birkerød Kvalificeret i: 200 m IM m IM m fri Chris Christensen, West Swim Esbjerg Kvalificeret i: Subjektivt udtaget Anna Gorm Hansen, West Swim Esbjerg Kvalificeret i: 4 x 100 m medley holdkap Annette Hansen, Sigma/Allerød Kvalificeret i: 4 x 100 m medley holdkap Micha Østergaard, West Swim Esbjerg Kvalificeret i: 4 x 100 m medley holdkap Nicolai Graa Hansen, West Swim Esbjerg Kvalificeret i: 4 x 200 m fri Jon Thonesen, Sakskøbing Kvalificeret i: 4 x 200 m fri Anders Frahm (Lyngby) og Anders Jensen (VAT/ Elitecentret) har valgt at trække sig fra holdet grundet langbanesatsning og forsøget på at kvalificere sig til sommerens EM på langbane. Lotte Friis (Sigma/Allerød) bliver grundet den knæskade, som hun pådrog sig under EM på kortbane i december måned ikke klar til start. Der er stadig lidt usikkerhed omkring Julie Hjorth- Hansens (Sigma/Birkerød) deltagelse. Det skyldes nogle uafklarede forhold vedrørende studiet. Kontaktperson: Lars Sørensen, elitechef Telefon:

10 10. februar /14 Svømning Nyt fra Svømmesektionen Folderne Mesterskaber 2006 og Danmarks Mesterskaber for Hold 2006 Begge foldere er nu tilgængelige via hjemmesiden og kan downloades i både Word- og PDF-format. For begge folderes vedkommende gælder, at de løbende vil blive opdateret. Det vil altid fremgå af hjemmesiden, hvilke ændringer, der er foretaget. Mesterskabsfolderen for 2006 er sendt til trykning og vil snarest blive udsendt til klubberne. Sanex Grand Prix 2, 2006 Sanex Grand Prix 2 har været annonceret til afholdelse på skiftende tidspunkter. Det ligger nu fuldstændig fast, at stævnet afholdes som et udendørs-arrangement i Silkeborg den juni Region Øst Kortbane Mesterskab den 28. september 1. oktober Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at Swim Team Frederiksberg har tilbudt at arrangere dette mesterskab. Mesterskabet vil blive afholdt i Vesterbro Svømmehal, hvilket også vil fremgå af den opdaterede Mesterskabsfolder for 2006 på hjemmesiden. Mesterskabsarrangører til 2006 og 2007 søges Dansk Svømmeunions svømmesektion søger medarrangører til DM for Hold Årgangsklasse, indledende runde 2006 samt til regionale og nationale mesterskaber i år 2007 og DM for Hold Åben Klasse Ansøgningen skal indeholde en kort beskrivelse af: 1. Bassinforhold - Størrelse - Dybde - Banetove, type - Vandtemperatur 2. Udenomsforhold - Antal faste siddepladser i hallen - Mulighed for yderligere siddepladser i hallen - Opholds- og hvilemuligheder i tilknytning til hallen - Cafeteria eller anden form for udsalg i/ved hallen 3. Overnatningsmuligheder - Afstand fra konkurrencestedet - Alternative muligheder - hvilke? - Priser 4. Bespisningsmuligheder - Menusammensætning - Alternative muligheder - Priser 5. EDB - Har rådighed over EDB anlæg med Grodan. - Har rådighed over EDB anlæg uden Grodan. (Fortsætter næste side)

11 10. februar /14 (Fortsat fra forrige side) Supplerende oplysninger om de enkelte mesterskaber kan indhentes hos følgende: Regionale Vest mesterskaber: Lise Petersen, Anders Billes Vej 47, 7000 Fredericia. Telefon: / Regionale Øst mesterskaber: Connie Florin, Randvolden 6, 2730 Herlev. Telefon: / Nationale mesterskaber samt DM for Hold: Lise Møller, Johannes V. Jensens Allé 18, 2000 Frederiksberg. Telefon: / mobil: / Sidste frist for ansøgninger er den 12. april Ansøgninger sendes elektronisk til kontaktpersonen eller til adressen Ansøgninger kan også sendes pr. brev til enten kontaktpersonen eller til Dansk Svømmeunion, Ryttergaardsvej 118, 2. sal, 3520 Farum. Aktivitetsoversigt for 2007 Mesterskaber 2006 Dato Sted DM-H Årgangsklasse, indledende november DM-H Årgangsklasse, finale december Mesterskaber 2007 Dato Sted Region langbanemesterskaber - Grand Prix 1 - vest januar Region langbanemesterskaber - Grand Prix 1 - øst Region Årgangsmesterskaber gr. 1 - vest marts Region Årgangsmesterskaber gr. 1 - øst Region Årgangsmesterskaber gr. 2 - vest marts Region Årgangsmesterskaber gr. 2 - øst Danske Åbne Masters - kortbane VM langbane 26. marts - 1. april Melbourne, Australien Grand Prix stævne marts DM-H Åben Klasse, Svømmeliga april DM-H Åben Klasse, 1. division april DM-H Åben Klasse, 2. division april DM-H Åben Klasse, 3. division april DM-H Åben Klasse, 4. division (flere arrangører) april Danske Åbne Masters - langbane DÅM gr juni DÅM gr juni DM-L, DJM-L, Danish Open juli DM-B juli EJM? juli Region kortbanemesterskaber - vest september Region kortbanemesterskaber - øst DM-K, DJM-K oktober Greve DM-H Årgangsklasse, indledende november EM-kortbane december Debrecen, Ungarn DM-H Årgangsklasse, finale december Afgøres primo 07

12 10. februar /14 Livredning VM i livredning 2006 med dansk deltagelse Når det går løs i de australske byer Geelong og Lorne med dette års udgave af VM i livredning bliver det med deltagelse af følgende seks danskere: Jacob Marcussen (GI40), Tor Busch (GI40), Nicolaj Poulsen (AGF), Christen Thing (GI40), Caroline Kleemann (GI40) og Camilla Brolin (USG). Mesterskaberne er inddelt i henholdsvis bassin-discipliner og åbent vand discipliner. Bassin-disciplinerne afholdes den februar. Åbent Vand disciplinerne afholdes den februar. I bassin-delen er Danmark repræsenteret i følgende discipliner: 200 m obstacle swim: Jacob Marcussen, Caroline Kleemann. 100 m rescue medley: Jacob Marcussen. 100 m manikin carry with fins: Jacob Marcussen. 100 m manikin tow with fins: Nicolaj Poulsen, Caroline Kleemann. 200 m super lifesaver: Nicolaj Poulsen, Caroline Kleemann. Line throw: Jacob Marcussen, Christen Thing, Caroline Kleemann, Camilla Brolin. Simulated emergency response: Caroline Kleemann, Jacob Marcussen, Camilla Brolin, Nicolaj Poulsen. I åbent vand-delen er Danmark repræsenteret i følgende discipliner: Individual surf race: Caroline Kleemann. Beach flags: Nicolaj Poulsen. Beach sprint: Christen Thing. Surf ski race: Tor Busch, Christen Thing, Camilla Brolin. Board rescue: Tor Busch, Jacob Marcussen, Caroline Kleemann, Camilla Brolin. Ironman: Tor Busch, Nicolaj Poulsen. Ironwoman: Camilla Brolin. Rescue tube rescue: Tor Busch, Jacob Marcussen, Nicolaj Poulsen, Christen Thing. Board race: Tor Busch, Nicolaj Poulsen, Caroline Kleemann, Camilla Brolin. Taplin relay: Tor Busch, Jacob Marcussen, Nicolaj Poulsen, Christen Thing. Mere end deltagere repræsenterende 30 landshold, er klar til at kæmpe om placeringerne ved dette verdensmesterskab, der forlyder at være det, til dato, største af slagsen. Landstræner Ivar Bruun og leder af livredningssektionen, Gert Jensen, er med holdet i Australien. Gert Jensen fungerer i den forbindelse som holdets presseansvarlige. Også kystlivredningschef Erik Bech er rejst til Australien for at følge mesterskaberne live. Dansk Svømmeunion vil følge mesterskaberne dagligt og håber også på at modtage billeder fra begivenhederne. Hold øje med hjemmesiden i den forbindelse. Følg også selv med i resultatformidlingen på den, til lejligheden, etablerede hjemmeside: Kontaktperson: Nora Thomsen, informationsmedarbejder Telefon:

13 10. februar /14 Bliv kystlivredder og få sommerens bedste job! Rekrutteringen af nye kystlivreddere til sommerens spændende opgaver, er i fuld gang. Måske har du mødt en af vores Vil du være min nye makker plakater, eller læst om det i pressen? Kunne det være noget for dig, så læs her At være kystlivredder er et krævende, udfordrende og spændende job. De kolleger vi søger, er mænd og kvinder, der har en stor grad af ansvarsfølelse, et stort engagement og en lyst til at være med til at gøre en forskel. Arbejdspladsen Du kommer enten til at passe et af vores rød-hvide livreddertårne sammen med en anden kystlivredder, eller være en del af et team på fire kystlivreddere, der bemander hver af vores to LivredderPatruljer, som hvert år kører Danmark rundt og sætter fokus på badesikkerhed. Når du er på vagt, stiller vi indkvartering til rådighed (vær obs på, at der dog gælder andre regler, såfremt du vil arbejde på de to københavnske havnebade). Dine opgaver og kvalifikationer Arbejdsopgaverne på stranden består i at yde førstehjælp (fra at sætte et plaster på en finger til livreddende indsatser), overvågning, forebyggende aktiviteter, træning og vedligeholdelse af udstyr. LivredderPatruljerne løser primært informationsopgaver ved at udføre opvisninger og undervise i badesikkerhed. Af personlige egenskaber er det vigtigt, at du er positiv, har let ved at omgås andre mennesker (ofte under trange kår), og har gode samarbejdsevner. Som kystlivredder får du mange gode kolleger (typisk studerende), og er en del af et team med godt socialt samvær og kammeratskab. Læs mere om uddannelse, krav med videre HER. Jobgaranti Inden hver sæson lægger vi en vagtplan, og det er lidt af et puslespil. Antallet af brikker afhænger nemlig af, hvor mange kystlivreddere, der har meldt sig til sommerens opgaver, og hvor mange uger, de har ønsket at være på stranden. Du skal være parat til at tage vagt mindst fire uger i sæsonen og være villig til at tage en vagt i yderperioderne (enten den første eller sidste uge af sæsonen). Du har en ugentlig stand by dag, hvor du skal være til rådighed, men normalt ikke er på vagt. Arbejdet som kystlivredder godtgøres med en skattefri diæt på 408 kroner pr. dag inklusiv standby dag (vær obs på, at der dog gælder andre regler, såfremt du vil arbejde på de to københavnske havnebade). Velkommen til Tryg på Stranden Tryg på Stranden er et nonkommercielt samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Svømmeunion. Har du lyst til at være med til at sætte fokus på badesikkerheden i Danmark, hører vi gerne fra dig. Fortæl lidt om dig selv og send os en ansøgning med det samme, så hører du fra os, så snart vi har behandlet den. Se ansøgningen HER. Vi ser frem til at høre fra dig.

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 11. marts 2005 1/10 Nummer 2, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 31. marts 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex.

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 14. marts 2003 1/7 Nummer 2, 11. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 4. april 2003 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 6. maj 2004 1/11 Nummer 3, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. maj 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 7. oktober 2005 1/14 Nummer 6, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 2. november 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 20. september 2004 1/17 Nummer 6, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. oktober 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion 2008 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 3. Forelæggelse og godkendelse af

Læs mere

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Sektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 4 9 Efter behandling af beretningen vil der blive drøftelse af følgende emner i minde grupper:

Læs mere

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006 SRØ Årspris 2005 Jon Thonesen modtog SRØ s Årspris 2005 Prisen blev overrakt af Jette Sulsbrück ved Sanex Grand Prix I stævnet i Triton Ballerup, Søndag den 5. marts 2006 2 2006 April 2006 Info SRØ 16.

Læs mere

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Bilag 1 Bestyrelsens beretning for 2009 Kaj Aagaard (formand) John Pihlkjær (næstformand) Kjeld Egebo Larsen

Læs mere

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org 27-12-2011 DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING TRÆNERNYT December 2011 www.dsts.org 1 INDHOLD INDHOLD... 2 LEDER... 3 Godt og blandet... 9 Tip en 12 er for svømmeåret 2012... 10 Med stopure og tykke luffer...

Læs mere

Nr. 1. Medlemsblad for Skensved Idrætsforening. 41. årgang

Nr. 1. Medlemsblad for Skensved Idrætsforening. 41. årgang Medlemsblad for Skensved Idrætsforening 41. årgang Nr. 1 Maj 2014 Ny redaktør på Kvartetten For et stykke tid siden blev jeg spurgt, om ikke det var noget for mig, at overtage posten som redaktør for Kvartetten

Læs mere

FIRMAIDRÆT. Futsal. Alderen er ingen hindring

FIRMAIDRÆT. Futsal. Alderen er ingen hindring FIRMAIDRÆT Futsal. Alderen er ingen hindring Formandsmøde. Kvinderne på talerstolen 6 Årets leder startede som brokkerøv 8 Invitation til Åbne aktiviteter i DFIF 16 Nr. 1 Januar 2007 Magasinet fra LEDER

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Dagsorden Forslag til vedtægtsændring. 2. Indledning 3. Generelle betragtninger Danmarks bedste Idrætskommune

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Dagsorden Forslag til vedtægtsændring. 2. Indledning 3. Generelle betragtninger Danmarks bedste Idrætskommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Dagsorden Forslag til vedtægtsændring 2. Indledning 3. Generelle betragtninger Danmarks bedste Idrætskommune 4. SIFAs administration 5. TV BINGO m.v. 6. Årets aktiviteter 100 års

Læs mere

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Særnummer af Magasinet Kano & Kajak DANSK KANO & KAJAK FORBUND En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Hvorfor kano og kajak? Udviklingskonsulent, Michael Jakobson: Efter

Læs mere

Dansk Orienterings-Forbund Specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Orienterings-Forbund Specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund Dansk Orienterings-Forbund Specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund Repræsentantskabsmøde 2013 Indhold Program... 3 Praktiske oplysninger... 5 Dagsorden... 6 Formandens beretning... 8 Direktørens beretning...

Læs mere

Årsmagasin 2011 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF

Årsmagasin 2011 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Særnummer af Magasinet Kano & Kajak DANSK KANO & KAJAK FORBUND En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Personaleoversigt Direktør Christian Jacobsen. Tlf.: 4326 2099 christian.jacobsen@kano-kajak.dk

Læs mere

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010 JYSK FODBOLD Juni 2010 Banebryder med bankende fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8 Jysk Fodbold er Jydsk Boldspil-Unions officielle fodboldmagasin Kommentar Ud med

Læs mere

Indhold. Klubinfo Artikler Guide

Indhold. Klubinfo Artikler Guide F Magasinet udgives af FrederiksborgCentret Milnersvej 39, 3400 Hillerød Tlf.: 4820 9120 Fax: 4825 4419 info@frederiksborgcentret.dk www.frederiksborgcentret.dk Redaktion Carsten Larsen (ansv. red.) cal@frederiksborgcentret.dk

Læs mere

DANSK FALDSKÆRMS UNION S ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015

DANSK FALDSKÆRMS UNION S ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015 DANSK FALDSKÆRMS UNION S ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015 LØRDAG D. 14. MARTS 2015 KL. 10.00 15.00 SCANDIC HOTEL, HVIDKÆRVEJ 25 5250 ODENSE SV Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens

Læs mere

HSU Nyhedsmagasin nr. 5 - December 2011

HSU Nyhedsmagasin nr. 5 - December 2011 HSU Nyhedsmagasin nr. 5 - December 2011 Godt nytår og tillykke til Viborg Af Peter Poulsen Formand for HSU Et gammelt år rinder ud og vi står på tærsklen til et nyt og skelsættende år for idrætslivet i

Læs mere

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen 1 FORÆLDREHÅNDBOG KONKURRENCEAFDELINGEN 1 Forord 4 Holdene i MK-31: 4 Talent 2 4 Talent 1 6 Konkurrence I 8 Konkurrence 2 10 Årets gang 12 Kommunikation i K-afdelingen

Læs mere

Årsrapport 2014. Gentofte Svømme Klub

Årsrapport 2014. Gentofte Svømme Klub CVR-nr. 26 48 74 12 Gentofte Svømme Klub Årsrapporten indeholder 23 sider Indhold Ledelsespåtegning... 3 Den uafhængige revisors erklæringer... 4 Ledelsesberetning... 6 Foreningsoplysninger... 6 Bestyrelse...

Læs mere

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger er udarbejdet i juni 2009 Initiativet er finansieret af

Læs mere

Indkaldelser til. Ålholm Idrætsforening. Nr. 27 Februar 2009. Derfor mød op! Stil op der er brug for dig! Eller kom og benyt din stemmeret!

Indkaldelser til. Ålholm Idrætsforening. Nr. 27 Februar 2009. Derfor mød op! Stil op der er brug for dig! Eller kom og benyt din stemmeret! Side 1 - Ålholmeren Nr. 27 Februar 2009 Indkaldelser til generalforsamlinger 2009 i Ålholm Idrætsforening Medlemmer og eller forældre indkaldes hermed til generalforsamling i den eller de afdelinger, man

Læs mere

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 Mediaguide Shanghai, Kina 24. juli - 31. juli 2011 Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 VM i Shanghai Det er første gang i VM svømningens historie, at Shanghai

Læs mere

Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen

Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen Nr. 11 december 2001 TEMA: Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen Lørdag den 23. februar 2002 træder Poul Hyldgaard tilbage som formand for Dansk Boldspil-Union. Fire kandidater

Læs mere

Nye tider. Bestyrelsen

Nye tider. Bestyrelsen Nye tider I 2014 blev Gentofte Svømme Klub udnævnt til talentudviklingsklub under Dansk Svømme Union, den højeste certificering mulig for en klub uden en bred seniorelite. Baggrunden for certificeringen

Læs mere

Indblik April 2008 #02. Årgang 3 April 2008. tema. Nu skal vi

Indblik April 2008 #02. Årgang 3 April 2008. tema. Nu skal vi Indblik April 2008 #02 Årgang 3 April 2008 tema Nu skal vi KRAM-me! Leder Nr. 2, april 2008 Vi skal have det godt Det sunde liv er i fokus, når vi i den kommende måned har KRAM på dagsordenen. Vores vaner

Læs mere

Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010

Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010 Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010 Husk planlægningsweekend den 9.-11. april på Pindstrup Centret! Planlægningsudvalget (PLU) og Pindstrup Centret slår endnu engang dørene op

Læs mere

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 3 OM UNGDOMMENS RØDE KORS OG RØDE KORS 4 Selvstændig i 1988 4 Både tale og handling 4 Verdensomspændende bevægelse 4 Samarbejde

Læs mere