FORORD: NORDENS MYSTIK I TEATERFORM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORORD: NORDENS MYSTIK I TEATERFORM"

Transkript

1

2 FORORD: NORDENS MYSTIK I TEATERFORM Det er ikke meget, man ved om vikingernes liv, men de mange arkæologiske fund og myterne fortæller en historie, som er blevet fortolket gennem tiden. Vores interesse i historien er en forkærlighed for myternes verden og vores nordiske forfædres sindelag og gøren og laden - på én gang så forskellige fra os og dog så genkendelige. I flere måneder læste vi alle de sagaer og myter, vi kunne opdrive. Dertil kom fortolkningerne, de historiske facts, andre dramatiseringer osv. Det blev hurtigt klart for os, at vores værk skulle foregå i Midgård, i menneskenes verden, dér hvor myterne opstod og levede igennem genfortællinger. Én fortælling fandt vi særligt fascinerende - myten om Balders død. Vi fandt på at omskrive myten til at foregå blandt mennesker og fik derved et dramatisk udgangspunkt forærende. Fra at være en underholdende, saftig gudefortælling blev omskrivningen af myten en familietragedie, som vi kunne forholde os til. Temaer, som vi genkender, trådte tydeligt frem: søskendejalousi, modstanden mod det fremmede, manglen på tolerance for andres tro og standpunkter, barnet i klemme i sammenbragte familiekonstellationer, følelsen af tab af kærlighed osv. Vi har skrevet en fortælling om en familie, som på trods gennemlever og forløser en dramatisk og konfliktfyldt overgang i deres liv. Vores fortællings centrum, sønnen Sune, repræsenterer barnets udfordring i den svære overgang mellem barn og voksen, som skal finde sig selv i sin nye skikkelse. Vi håber, at vores forelskelse i materialets saft og kraft vil nå ud til jer og vække nysgerrighed for vores fælles arv af mytologiske fortællinger. God fornøjelse! Lene Skytt og Mie Brandt (forfatterne bag Frostbrødre)

3 ET SAGNDRAMA OM FORTIDENS NORDBOERE I slutningen af den nordiske oldtid, på kanten til middelalderen, skælver Midgård - menneskenes verden - og nordboernes ældgamle folketro udfordres af nye tanker. Frostbrødre tager sin begyndelse midt i et dramatisk øjeblik, hvor en lille families hjem brændes ned, da de nægter at frasige sig de gamle guder og tage imod den nye tro. Sune, søn af Sigrid og Olav og barnebarn af vølven Edda, må sammen med sin familie gå under jorden på ubestemt tid. I deres skjul for omverdenen føder Sigrid en sær lillesøster, og en dreng fra en finere slægt indlemmes samtidig i familien. Ældstesøn Sune kæmper fra da af for sin retmæssige plads i familien, og det fører til et voldsomt familieopgør med skæbnesvangre følger. Sune må tage på en lærerig rejse mod underverdenen Hel for at redde sammenholdet i sin familie. Alt imens truer Ragnarok; forandringen af verden er uundgåelig. Guderne møder deres skæbne - deres endeligt. Ud af det mørke tomrum genopstår verden, og nye erkendelser og en ny tid vågner. Den kærlighed, du skulle have, er tilfaldet ham. Det lys, der skulle skinne på dig, er blevet hans. Han er frosten, der lammer dit hjerte.

4 SYNET PÅ VERDEN I DEN NORDISKE MYTOLOGI Nordisk mytologi er betegnelsen for de fortællinger og overnaturlige væsener, der hørte tiden før kristendommen til. Det er en trosretning, som også kaldes asatro, og den havde sin storhedstid i tallet under vikingetiden. VERDENSBILLEDET Jorden består af ni verdner, som er inddelt i tre niveauer: den øvre, den nedre og den midterste. Niveauerne er forbundet af livets træ Yggdrasil, der med sin krone går helt op i himlen hos guderne i Asgård og med sine rødder kroger sig ud over jordens omkreds og ender i underverdenen hos jætterne. Stammen står i midten i Midgård, hvor menneskene bor. FYLGJER En fylgje er en personlig skytsengel. Fylgjen optræder i drømme eller som overnaturlige væsener, der kan ses af personer med Yggdrasil og de ni verdner. synske evner. Fylgjen viser sig oftest som en dyreskikkelse. Fylgjen beskytter og ledsager den enkelte person eller slægt. I drømme afgiver den varsler og spådomme om kommende begivenheder eller farer. BLÓT: OFFRING TIL GUDERNE At blote betyder at ofre til guderne eller at udføre en hellig handling for dem. Nordboerne blotede for god skæbne, for sejr i kamp, for godt vejr, for god høst, for sikker rejse, for godt ægteskab osv. Blótet er af stor og vigtig betydning i asatroen.

5 NORDENS MYTER - MYTEN OM BALDERS DØD Frostbrødre er inspireret af den nordiske mytologi, og især én af de berømte myter er omdrejningspunkt i fortællingen... Balder, søn af Frigg og Odin, var elsket af alle guderne. Hvorend han gik, blev han omtalt som den mildeste og smukkeste af alle aserne. En nat fik han en ond drøm, hvori hans fylgje advarede ham om hans kommende død. Da han havde fortalt sine forældre om drømmen, sørgede hans mor for, at alle ting i hele verden kom i ed det vil sige, at intet ville kunne gøre ham ondt. Balders død var dermed aflyst. Det havde asen Loke opsnappet. Han tryllede sig om til en kvinde og spurgte Frigg, om det virkelig kunne passe, at alt i verden var i ed. Frigg fortalte, at én ting havde hun dog ikke taget i ed: en mistelten. Loke var snu og havde svært ved at unde Balder hans popularitet. Derfor tog han i skoven for at finde misteltenen og bragte den tilbage til Valhal. Dér stod alle guderne og afholdt kastekonkurrence. Alt blev kylet efter Balder, der selv var med på den sjove leg: sten, æbler, sværd, drikkehorn Ingen skade kunne det gøre, for han var jo udødelig! Balders blinde bror, Høder, der også altid havde misundet Balder, fik af Loke spændt en bue med mistelten. Loke hjalp Høder med at sigte og skyde Balder lige i hjertet, som faldt om på stedet. Balder var død. Loke havde med sin list fået Høder til at dræbe ham. Balders død. Maleri af C.W. Eckersberg (1817)

6

7 Fotograf: Andreas Bjerre Siegrist

8 DUKKERNE I FROSTBRØDRE Levende dukker? Ja, det er en af de ting, som den Reumert-vindende dukkermager og scenograf Rolf Søborg Hansen kan skabe. Han har i de sidste 27 år arbejdet professionelt som freelancer med alt inden for dukketeater. Det, der gør Rolfs dukker helt særlige, er, at de spiller til folks egen fantasi. Publikum får halvdelen af oplevelsen leveret via dukkerne og skaber selv den sidste del af det eventyrlige og underfundige univers i deres hoveder. I Frostbrødre indgår to forskellige typer af dukker. Fylgjer og guder. Fylgjerne er marotdukker i form af dyr, som håndstyres af skuespillerne, og guderne er full-size puppets, der består af et hoved og stof, som skuespillerne bevæger og gør levende ved hjælp af deres egne kroppe og stemmer. Dødsrigets herskerinde Hel.

9 MEDVIRKENDE - SKUESPILLERNE OG DERES ROLLER Pernille Hilgart Sigrid Thomas Nielsen Olav Mie Brandt Edda Jens A. Kepny Kristensen Sune Amalie Lindegård Liv Anton Nikolaj Hjejle Øberg Thorbjørn Dukker og stemmer Pernille Hilgart: Urd, Hel, Hugin & snehare. Amalie Lindegård: Frigg, isbjørn & snehare. Thomas Nielsen: Loke, Odin, Hel & isbjørn. Anton N.H. Øberg: Skuld, Odin, Frigg & Hel. Mie Brandt: Verlandi, dværg, Munin & Hel.

10 HOLDET BAG Manuskript Mie Brandt og Lene Skytt Instruktør Lene Skytt Scenograf Laura Rasmussen Lysdesigner Martin Danielsen Lyddesigner Inuk Thomsen Dukkemager Rolf Søborg Hansen Kostumier Camilla Lind Systueleder Marie Mary Dyrendal Nilsson Kostumierassistent Pernille Houlby Syerske Amalie Aunsbjerg Jørgensen Anna-Maria Barse Mai Steenberg Maria Saaby Noer Frisør og hårdesigner Christina Klinke Rekvisitør Tina Kornerup-Bang Produktionsleder og Afvikler Peter Edward Rasmussen Teknikerassistent Barry Douglas Wesil Troels Maaløv Stuntkoordinator Anne Rasmussen Stagehands/bygger Micki Petersen (Ratatorsk) Teknikerpraktikant Andreas Bjerre Siegrist Dramaturgisk konsulent Vibeke Wrede Fotograf Andreas Bjerre Siegrist Grafisk designer Helle Riis Undervisningsmateriale Louise Borcher Petersen Tina Kornerup-Bang Linda Johansen Claver Forestillingsprogram Lasse Frank Administration og billetsalg Lisbeth Meier Louise Borcher Petersen May Silja Andersen Holm Teatrets ledelse Kunstnerisk leder Mie Brandt Administrativ og Økonomisk leder Jan Grube Christiansen PR-chef og Produktionskoordinator Lasse Frank

11 OM TEATRET ZEPPELIN Teatret Zeppelin er et charmerende teater i hjertet af Vesterbro. Husets smukke teatersal har igennem mere end 20 år lagt gulv til et væld af unikke, medrivende og opfindsomme forestillinger for hele familien. Teatrets opsætninger ligger på så højt og anmelderrost et niveau, at de store institutionsteatre landet over har fået seriøst modspil og kamp til stregen. Vores vision er at give familien en anderledes, fælles teateroplevelse i en form og med et indhold, som rører os børn som voksne inderst inde. Der er meget mere på programmet på Teatret Zeppelin 28. januar marts 2017 Af med hovedet, hvis ikke du fortæller en god historie! - det er kongens ordre til Sheherezade og starten på en perlerække af eventyr fulde af orientalsk mystik og spænding. Oplev en af verdenslitteraturens største klassikere i Zeppelins anmelderroste opsætning. Læs om alle sæsonens forestillinger og gæstespil på Billetbestilling:

12 TAK TIL... samt: Tony Andersen, Maritimt Forsøgscenter Nationalmuseet, museumsinspektør Peter Pentz Aldo Tranum Velasquez, billedkunstner Statens Scenekunstskole Find Teatret Zeppelin på Facebook & Instagram

DET HANDLER OM BØRNENE

DET HANDLER OM BØRNENE DET HANDLER OM BØRNENE Et år er gået, siden vi havde verdenspremiere på Under Haady s Skjold. Meget er sket i flygtningesituationen på det ene år, og forestillingen er desværre mere aktuel end nogensinde

Læs mere

forestillingsprogram

forestillingsprogram forestillingsprogram VELKOMMEN TIL TEATRET ZEPPELIN Kunstnerisk leder Mie Brandt Det er aften og vinter. Uden for vinduet sner det. En dreng er på sit værelse. Han burde sove, men kan ikke falde til ro.

Læs mere

DET HANDLER OM BØRNENE

DET HANDLER OM BØRNENE DET HANDLER OM BØRNENE Næsten halvdelen af verdens flere millioner fordrevne mennesker er børn. Mange af dem tilbringer hele deres barndom langt fra deres oprindelige udgangspunkt. Uanset hvorfor de er

Læs mere

De nordiske guder. Aser: Odin:

De nordiske guder. Aser: Odin: De nordiske guder. Aser: Odin: Odin er søn af Bor og Bestla. Sammen med sine brødre Vile og Ve skabte han de første mennesker Ask og Embla. Odin er gift med Frigg. Odin er den øverste Gud blandt Asene.

Læs mere

De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer.

De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer. De nordiske guder Vikingernes religion var polyteistisk. Det vil sige, at man troede på mange guder, der hver kunne sit og hjalp menneskene med forskellige ting. Herunder følger korte alfabetiske opslag

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE BYENS FAMILIETEATER t VALDEMARSGADE 15 KØBENHAVN V t TLF. 3332 0478 t ZEPPELIN.DK INDHOLD 1. Om forestillingen... s. 1 2. Introduktion til materialet... s. 2 3. Intro til vikingetiden

Læs mere

Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek

Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek Letlæste bøger Nordiske guder Serie: De små fagbøger Tegninger: Christian Würgler Hansen Kampen om magten illustreret

Læs mere

Balders død Rollehæfte

Balders død Rollehæfte Balders død Rollehæfte Hovedpersoner Balder: Frigg: Loke: Høder: Hermod: Hel: Andre medvirkende Modgunn: Ase 1: Ase 2: Sendemand 1: Sendemand 2: Sendemand 3: Skoletjenesten Nationalmuseet 2003 Tekst::

Læs mere

UNDER HAADYS SKJOLD 2. SEPTEMBER OKTOBER 2017

UNDER HAADYS SKJOLD 2. SEPTEMBER OKTOBER 2017 UNDER HAADYS SKJOLD 2. SEPTEMBER - 27. OKTOBER 2017 FORESTILLINGSPROGRAM DET HANDLER STADIG OM BØRNENE To år er gået, siden vores verdenspremiere på Under Haadys Skjold. Forestillingens tema er desværre

Læs mere

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Hvad opfatter vi som ondskab? Hvilke symboler bruger vi til at beskrive ondskab? Og hvilke

Læs mere

Tor rejser og Balder dør

Tor rejser og Balder dør Opgaver til Tor rejser og Balder dør Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs forordet side 3-7. 1. Nævn navnene på nogle af de nordiske guder? 2. Hvordan var verden delt? Prøv at tegne verden.

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE BYENS FAMILIETEATER t VALDEMARSGADE 15 KØBENHAVN V t TLF. 3322 0478 t ZEPPELIN.DK INDHOLD Om forestillingen................ 1 Introduktion til materialet.......... 2 Introduktion

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

PRÆSENTERER TEATER FOR SKOLER

PRÆSENTERER TEATER FOR SKOLER PRÆSENTERER TEATER FOR SKOLER 2018 19 HERFRA MIN VERDEN GÅR EN DANSEFORESTILLING OM AT SLÅ RØDDER OG HØRE TIL 3.-8. KLASSE GÆSTESPIL FRA NEXTDOOR PROJECT Hun er 14 år. Hun bor i et rækkehus sammen med

Læs mere

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim Nordisk Mytologi De 9 Verdener De 9 Heim Menneskenes verden Midgård Asernes verden Asgård Vanernes verden Vanaheim Jætternes verden - Jotunheim Alfernes verden - Alfheim Dværgenes verden Svartalfheim De

Læs mere

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Hvad opfatter vi som ondskab? Hvilke billeder og symboler bruger vi til at forstå begrebet?

Læs mere

Vikinger. Guder Runer og ragnarok.

Vikinger. Guder Runer og ragnarok. Vikinger Guder Runer og ragnarok. Jannik 6 kl. 2005 Emne af Indholdsfortegnelse. Side 2. Emnebegrundelse og spørgsmål til emnet. side 3. Hvem var vikingerne. Side 4 vikingernes angreb. Side 5 Guderne.

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Byens Familieteater t Valdemarsgade 15 København V t Tlf. 3322 0478 t zeppelin.dk Indhold Om forestillingen................ 1 Introduktion til materialet.......... 2 Introduktion

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Hvad mon der sker, når man skal bort?

Hvad mon der sker, når man skal bort? Hvad mon der sker, når man skal bort? Shubidua stillede spørgsmålet i Den røde tråd og vi stillede spørgsmålet til en flok 8-9 årige elever på Engedalskolen. Klassen har talt med en bedemand, læst bogen

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

Hvad mon der sker, når man skal bort?

Hvad mon der sker, når man skal bort? Hvad mon der sker, når man skal bort? Shubidua stillede spørgsmålet i Den røde tråd og vi stillede spørgsmålet i 2.c på Engdalskolen. Et stort spørgsmål at stille en flok 8-9 årige skolebørn, men vi havde

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1 25-01-2015 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Matt. 17,1-9 Hvem skal vi tro på? Moses, Muhammed eller Jesus? I 1968 holdt Kirkernes Verdensråd konference i Uppsala i Sverige,

Læs mere

Rollespil på institutioner

Rollespil på institutioner Rollespil på institutioner Nu har vi evalueret forløbet med rollespil med børnene og i personalegrupperne. Alle de glade fotos og film taler jo for sig selv om engagement og begejstring, og det generelle,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Temadage om vikinger i autentiske omgivelser.

Temadage om vikinger i autentiske omgivelser. Temadage om vikinger i autentiske omgivelser. 4 temadage for elever fra 4 årgange - 0.kl., 4.kl., valghold (7., 8. og 9.kl.) og sprogklasser. I de%e hæ(e kan du finde før-under og e(er materiale for en

Læs mere

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer En Smuk Bog Unge der har mistet Michelle Dettmer og Matilde, Ditte, Steffan, Rikke, Martin, Martin, Louise, Nicklas, Ida, Line, Camilla, Camilla, Johannes, Sofie, Martin, Tina, Malene, Ann og Karin 5 Michelle

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side Prædiken til Maria Bebudelsesdag Prædiken til Maria Bebudelsesdag Tekst: Luk. 1,26-38.

Lindvig Osmundsen. Side Prædiken til Maria Bebudelsesdag Prædiken til Maria Bebudelsesdag Tekst: Luk. 1,26-38. Lindvig Osmundsen. Side 1 02-04-2017. Tekst: Luk. 1,26-38. To billeder. Manden med leen og Madonnaen med barnet. Vi nærmer os påske men mødes her på Maria Bebudelsesdag af en juletone. Sådan som også salmerne

Læs mere

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små!

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små! PRÆDIKEN SØNDAG DEN 14. FEBRUAR 2016 1.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: 1. Mos. 4,1-12; Jak. 1,9-16; Luk. 22,24-32 Salmer: 749,624,639,292,206 Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi

Læs mere

At børnene finder glæden i fælleskabet: De indgå i store og små fællekaber og finder 'vi'-følelsen.

At børnene finder glæden i fælleskabet: De indgå i store og små fællekaber og finder 'vi'-følelsen. Nordisk mytologi Formål: At børnene får kendskab til nordisk mytologi. At børnene finder glæden i fælleskabet: De indgå i store og små fællekaber og finder 'vi'-følelsen. At børnene skaber nye relationer

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte 2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE Yahya Hassans Digte YAHYA HASSANS DIGTE Iscenesættelse Minna Johannesson Scenografi Eilev Skinnarmo Musikere Jens Hellemann, Peter Hellemann og Christian

Læs mere

WOOD. stories maj Fortælling ved skov og strand. Festivalarrangør

WOOD. stories maj Fortælling ved skov og strand. Festivalarrangør WOOD stories Fortælling ved skov og strand 25. - 26. maj 2019 Festivalarrangør WOODstories medvirkende 2019 Abelone Bregninge Indfanger, skriver og bytter sig til sange til rituelt brug. Med trommen som

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

ANSGAR. på mission blandt vikinger VEJLEDNING OG OPGAVER

ANSGAR. på mission blandt vikinger VEJLEDNING OG OPGAVER Knud Erik Andersen ANSGAR på mission blandt vikinger VEJLEDNING OG OPGAVER Knud Erik Andersen: Ansgar på mission blandt vikinger. Vejledning og opgaver Serie: Tro møder tro Haase & Søns Forlag 2012 Forlagsredaktion:

Læs mere

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER Vildheks et undervisningsforløb Du skal til at arbejde med bogen Ildprøven. Den er første bind i serien om Vildheks af Lene Kaaberbøl. Den har illustrationer af Anders

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger Årsplan Skoleåret 204/205 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 4/5. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. Årsplan for kristendom FAG: Kristendom

Læs mere

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG STUDIEMATERIALE DeN skaldede sangerinde Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG 1 TeATReT VeD sorte HesT SPILLEPERIODE: 27. jan. - 11. mar. 2017 MAN. FRE. KL. 20, LØR. KL. 17. BILLETBESTILLING TELEFON

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv E T E R OPGAVER TIL H.C. Andersens liv NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad ved du om H.C. Andersen? Skriv stikord til de fire overskrifter i cirklen. Se eksemplet. P E R S O N E R T I N

Læs mere

Om myter. Et undervisningsforløb for overbygningen

Om myter. Et undervisningsforløb for overbygningen Om myter Et undervisningsforløb for overbygningen 1 Definitioner af myten Kraftigt virkende, tidløse historier med magt til at forme og styre vores liv og således enten inspirere os eller ødelægge vores

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder.

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder. Julesøndag II 31. december 2017 Sundkirken 10 Salmer: 125 Mit hjerte altid vanker 336 Vor Gud han er så fast 117 En rose så jeg 652 Vor Herre til dig må jeg ty 102 Et lidet barn 712 Vær velkommen Dette

Læs mere

Juleaften 2015, Hurup Lukas 2, 1-20

Juleaften 2015, Hurup Lukas 2, 1-20 Juleaften 2015, Hurup Lukas 2, 1-20 I vores spisestue hænger der en tallerkenrække. Der er tallerkener og fine små kopper, som vi bruger igen og igen. På en af kopperne står der: Verdens bedste mormor.

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS Nygade 24, 8600 Silkeborg naturligheder der er natur lighed ulig nat erna ertur erturnat der hed ertan turlihed

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 1 1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, , 292 (alterg.) 725

Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, , 292 (alterg.) 725 Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, 298--283, 292 (alterg.) 725 Lad os bede! Kærligheds og sandheds ånd! Vi beder dig: Kom over os, nu mens vi hører ordet,

Læs mere

Kære Kirsten, Poul-Erik og Tina. Vi vil gerne sige mange tak for opmærksomheden ved vores bryllup lørdag d. 16. august 2008.

Kære Kirsten, Poul-Erik og Tina. Vi vil gerne sige mange tak for opmærksomheden ved vores bryllup lørdag d. 16. august 2008. Kære Kirsten, Poul-Erik og Tina Kære Lene, Jan og Mads Kære Helle, Per og Aya Kære Kim Kære Edith og Aage Kære Gitte, Benny, Lasse og Alex Kære Lene, Henrik, Thomas og Louise Kære Sonja, Lars, Mette

Læs mere

ELSKER DU AT SE FILM MED DINE VENNER? ER DU MELLEM 8-12 ÅR? SÅ ER HODJA NOGET FOR DIG!

ELSKER DU AT SE FILM MED DINE VENNER? ER DU MELLEM 8-12 ÅR? SÅ ER HODJA NOGET FOR DIG! ELSKER DU AT SE FILM MED DINE VENNER? ER DU MELLEM 8-12 ÅR? SÅ ER HODJA NOGET FOR DIG! ÅBNINGSFILM OG INDMELDELSE Hodja Nørrebro Børnefilmklub byder velkommen til sæsonen 2019, hvor vi som altid viser

Læs mere

Inspirationsmateriale til

Inspirationsmateriale til Inspirationsmateriale til Til de voksne: Vi har lavet dette inspirationsmateriale, som kan hjælpe til at forberede børnene på forestillingen Min farmors spøgelse og på oplevelsen i teatret. I skal ikke

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Inspirationsmateriale til

Inspirationsmateriale til Inspirationsmateriale til Til de voksne: Vi har lavet dette inspirationsmateriale, som kan hjælpe til at forberede børnene på forestillingen Min farmors spøgelse og på oplevelsen i teatret. I skal ikke

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Kære forældre. Rigtig god fornøjelse!

Kære forældre. Rigtig god fornøjelse! Kære forældre Dette er tænkt som en introduktion til forestillingen, som I kan læse højt for jeres børn. Den fortæller lidt om, hvordan forestillingen er lavet og om selve historien om Ivan Olsen. Introduktionen

Læs mere

Spilleperiode 6/11-13/12

Spilleperiode 6/11-13/12 Spilleperiode 6/11-13/12 Program.indd 1 20-10-2014 22:39:04 FORMANDENs KLUMME Vi var til DM i revy... Vores sidste forestilling Revy 2014 Det er ikke lutter lagkage, blev i al beskedenhed en stor succes.

Læs mere

OPRØRETS KOORDINATER

OPRØRETS KOORDINATER PRESSEMEDDELSE MAJ 2019 TEATER FÅR302, KUNSTKOLLEKTIVET FAMILIEN OG METROPOLIS PRÆSENTERER OPRØRETS KOORDINATER 18. maj - 1. Juni 2019 En sci-fi audiowalk gennem én by, 3 generationer og 1000 år I september

Læs mere

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand Introduktion til undervisningsmaterialet Min far og Vrede mand 1 Undervisningsmateriale til Min Far og Vrede Mand Kære lærer. Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen i indskolingen.

Læs mere

Historielaboratoriet. Pris: Voksne 200 kr. Børn 150 kr. (inkl. frokost fra Anemonens cafe) Bilag: Projektetsaktiviteter

Historielaboratoriet. Pris: Voksne 200 kr. Børn 150 kr. (inkl. frokost fra Anemonens cafe) Bilag: Projektetsaktiviteter Historielaboratoriet Selv om man kender hinanden, er der altid historier, der ikke er blevet fortalt. Et minde fra en særlig begivenhed, en dagdrøm eller en oplevelse, der bragte noget helt uventet med

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Du, Mis, har du nogensinde følt dig ensom og håbet på, at der et eller andet sted i verden var en ven, som syntes, at du var god nok, som du var? spurgte

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

FORM OG KUNSTNERISK STRATEGI

FORM OG KUNSTNERISK STRATEGI TØRST Døden rammer de andre, ikke os. Vi fornægter, at vi skal dø. Vi er bange for tabet. At skulle miste vores liv og dem vi elsker. Vi kan ikke begribe vores egen død, vi tror, vi er udødelige. Vi løber

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

FJORDLØBERNES KLUBMESTERSKAB 2019

FJORDLØBERNES KLUBMESTERSKAB 2019 PIGER 0-14 ÅR DRENGE 0-14 ÅR Nikolaj Duval Larsen 2008 00:57:33 Jonas Blæsbjerg 2009 17:14,21 PIGER 15-19 ÅR Maria Holm Hansen 2003 00:58:43 DRENGE 15-19 ÅR Lasse Ibsen 2003 11:31,67 20:24,55 Tim Dannemand

Læs mere

2013> 2014. PREMIERE 21. november 2013>borgerscenen. Romeo og Julie lever!

2013> 2014. PREMIERE 21. november 2013>borgerscenen. Romeo og Julie lever! 2013> 2014 PREMIERE 21. november 2013>borgerscenen Romeo og Julie lever! romeo og julie lever! Instruktion og bearbejdelse: Minna Johansson Scenografi: Johanne Eggert Lysdesign: Andrew Tristram Lyddesign:

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Teater for institutioner/børn 0-6 år 13//14

Teater for institutioner/børn 0-6 år 13//14 Teater for institutioner/børn 0-6 år 13//14 Abonnementer for private og institutioner 13//14 Abonnement 1 (2-4 år) 120 kr. pr. stk. jeg skal nok finde den skab besat Af æbler Abonnement 2 (4-6 år) 120

Læs mere

Teatret zeppelin Valdemarsgade 15 1665 København V. Billetbestilling: 33 22 04 78 eller www.zeppelin.dk

Teatret zeppelin Valdemarsgade 15 1665 København V. Billetbestilling: 33 22 04 78 eller www.zeppelin.dk Skolemateriale Bag om forestillingen... Handling... Den fantastiske fortælling... Temaer og emner... Kønsroller- Elevark A... Børn og voksne- Elevark B... Naturen - Elevark C... Det gode røverliv- Elevark

Læs mere

TIR NAN OG DØDEN SOM EN OVERGANG

TIR NAN OG DØDEN SOM EN OVERGANG DØDEN SOM EN OVERGANG OPGAVE TIL: TIR NAN OG PUNKT 3 Hvad sker der, når vi dør? Døden er fravær af liv. Livet er en forudsætning for døden. Det, der ikke er eller har været i live, kan heller ikke dø.

Læs mere

Bellisande: Prinsen er en ringere mand end dig. Frygter du ham?

Bellisande: Prinsen er en ringere mand end dig. Frygter du ham? Kopiside 8 Break 8 - Ridderløfte eller blodsbånd? Scene 1 - Anslag Roller: Fortæller, Bellisande, Oliver og Helgi Helgi huskede Belas ord om, at hævn binder mens tilgivelse sætter fri. Et dybt ønske om,

Læs mere

Slotsbanken blev undersøgt og restaureret i af Nationalmuseet, og arbejdet blev en manifestation af en national interesse og selvbevidsthed i

Slotsbanken blev undersøgt og restaureret i af Nationalmuseet, og arbejdet blev en manifestation af en national interesse og selvbevidsthed i Rejsen til Ribe Danskstudiets klassiker, rejsen til Ribe for 1. årgang, fandt i år sted 13.10-15.10 2005. I Ribe vandrer man rundt imellem forskellige tidsaldres kunst, arkitektur og bylandskab og gør

Læs mere

2020 PLAN JON STEPHENSEN

2020 PLAN JON STEPHENSEN 2020 PLAN JON STEPHENSEN STATUS 2011-16 Aveny-T har eksisteret i fem år med Frederiksberg Kommune som tilskudsyder. I fem sæsoner har teatret produceret nye forestillinger, primært ny dansk dramatik og

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31. 18-06-2017 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31. En historie om en rig mand, og en fattig mand. Man kan blive varm af kærlighed, og man kan brænde i kinderne af skam.

Læs mere

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014 Hovedrolle som ung Helene,4 kl., på 10 år deler hovedrollen med Liv Hermansen,8. kl., og Mie Krogh,9. kl., Selvom hun kun går i 4. kl. er hun en vigtig del af stykket. Hun er dog kun med i starten af stykket

Læs mere

LEV I FRED MED DERES NERVER

LEV I FRED MED DERES NERVER PRESSEMATERIALE LEV I FRED MED DERES NERVER SKUESPILLERUDDANNELSENS PRÆSENTATIONSFORESTILLING AARHUS TEATER STUDIO URPREMIERE 07.-28. NOVEMBER 2015 S. 2 Pressemateriale Lev i fred med deres nerver Studio

Læs mere

FJORDLØBERNES KLUBMESTERSKAB 2019

FJORDLØBERNES KLUBMESTERSKAB 2019 PIGER 0-14 ÅR DRENGE 0-14 ÅR Jonas Blæsbjerg 2009 03:30,10 17:14,21 01:04:56 60 Nikolaj Duval Larsen 2008 03:28,89 00:57:33 Malthe Sejersten Storr 2007 01:19:27 PIGER 15-19 ÅR Maria Holm Hansen 2003 00:58:22

Læs mere

HIMLEN ER RIGTIG NOK

HIMLEN ER RIGTIG NOK Lektie 10 HIMLEN ER RIGTIG NOK Har du nogensinde tænkt på Himlen? Nogle mennesker forestiller sig, at de kommer til at sidde på en sky og spille på harpe. Andre tror, at de vil spadsere på gader lavet

Læs mere

Kong Arthur. Det Kongelige Teater og Moesgaard Museums ACTIONBRAG OM KAMPEN MELLEM DET GODE OG DET ONDE DEN 20.JUNI OG DEN 21 JUNI 2019

Kong Arthur. Det Kongelige Teater og Moesgaard Museums ACTIONBRAG OM KAMPEN MELLEM DET GODE OG DET ONDE DEN 20.JUNI OG DEN 21 JUNI 2019 Vi gentager successen fra 2017 og laver 2 ture til Moesgaard Museums flotte scene på taget af museumsbygningen. Husker I Røde Orm? Så spænd sikkerhedsbæltet! Nu kommer legenden om MEDLEMSTILBUD MEDLEMSTILBUD

Læs mere

Landet under. Landet under UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 6 ÅR. undervisningsmateriale fra ZeBU

Landet under. Landet under UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 6 ÅR. undervisningsmateriale fra ZeBU Landet under UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 6 ÅR INDHOLDSFORTEGNELSE Om forestillingen 3 Introduktion til læreren 4 At åbne op for den kunstneriske oplevelse 5 Elevark, brainstorm før teateroplevelsen 5 Teateroplevelser,

Læs mere

1. Juledag. Salmevalg

1. Juledag. Salmevalg 1. Juledag Salmevalg 100: Kimer, I klokker! 122: Den yndigste rose er funden 114: Hjerte, løft din glædes vinger 125: Mit hjerte altid vanker 112: Kom, alle kristne Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

et undervisningsforløb

et undervisningsforløb et undervisningsforløb Her skal du arbejde med en af tidens helt store fortællinger, nemlig Lene Kaaberbøls Skammerens datter. Forløbet er som en tretrinsraket: Først skal du læse begyndelsen af romanen

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

Mairead hjernegymnastik til følelserne på Sorte Hest

Mairead hjernegymnastik til følelserne på Sorte Hest Mairead hjernegymnastik til følelserne på Sorte Hest Publiceret 17/02/2019 i Kærlighed & sex/kultur/scenekunst af Steen Blendstrup TEATER // ANMELDELSE Du skal være på stikkerne på Teatret ved Sorte Hest

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSON 2016-17 PÅ HUSETS TEATER

VELKOMMEN TIL SÆSON 2016-17 PÅ HUSETS TEATER VELKOMMEN TIL SÆSON 2016-17 PÅ HUSETS TEATER Efter 8 gode år med Mads Wille og Simon K. Boberg som chefer af Husets Teater, træder en ny ledelse til med sæson 2016-17. Denne gang opdeles ledelsen i en

Læs mere

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til:

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til: Den 26. marts 2018 modtog vi denne storslåede TALE, hvori KRISTUS henvender sig direkte til den danske Befolkning og fortæller os, hvorledes DANMARK på flere forskellige områder adskiller sig væsentligt

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

FJORDLØBERNES KLUBMESTERSKAB 2019

FJORDLØBERNES KLUBMESTERSKAB 2019 PIGER 0-14 ÅR DRENGE 0-14 ÅR Nikolaj Duval Larsen 2008 03:28,89 25:51,00 00:57:33 60 Jonas Blæsbjerg 2009 03:30,10 17:14,21 01:04:56 58 Malthe Sejersten Storr 2007 01:19:27 PIGER 15-19 ÅR Maria Holm Hansen

Læs mere

Prædiken til H3K 08 Slotskirken kl

Prædiken til H3K 08 Slotskirken kl Prædiken til H3K 08 Slotskirken kl. 10 712 13 447 136 134-138 1 Ida Secher Til dåbstale: Ved du, hvad der var sket, hvis der var kommet 3 vise kvinder i stedet for 3 vise mænd??? - de havde spurgt om vej

Læs mere

Du færdiggjorde det sidste år af folkeskolen og startede på gymnasiet. Der har du gået i to år nu, og det har langt fra gjort dit liv lettere.

Du færdiggjorde det sidste år af folkeskolen og startede på gymnasiet. Der har du gået i to år nu, og det har langt fra gjort dit liv lettere. Drengen 1 Du blev født. Du voksede op. Du havde en lykkelig barndom i naiv forventning om, at hele verden ville dig det godt, og at livet altid ville forblive trygt og dejligt. Så blev dine forældre skilt,

Læs mere