Sygdom. Misbrug. Hun gør alt hvad hun kan for at redde dem, men det er desværre for sent for den ene af sønnerne Klasen, Anna Skyggernes fængsel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sygdom. Misbrug. Hun gør alt hvad hun kan for at redde dem, men det er desværre for sent for den ene af sønnerne. 99.4 Klasen, Anna Skyggernes fængsel"

Transkript

1

2 Sygdom 99.4 Degnæs, Berit Året med tusind dage sider Da Berits elskede mand langsomt begynder at forandre sig, tvinger hun ham til at gå til lægen. Her får de den rystende besked - Richard er ramt af Alzheimers. Læs Berits ærlige beretning om hvor svært det er at leve som pårørende til en person med denne frygtelige sygdom Klasen, Anna Skyggernes fængsel sider Anna lider af sygdommen agorafobi. Sygdommen bryder for alvor frem da hun føder sit barn, og først efter at hun starter i terapi får hun overblik over hvad hun fejler. Nu kan hun begynde sin lange kamp for at bekæmpe sygdommen Bowman, Grace Et liv med anoreksi sider Grace Bowman er 18 år da hun beslutter sig for, at tabe 10 kilo. Men snart er hun nede på skræmmende 38 kilo. Vi følger hendes kamp for at overleve diagnosen anoreksi som bevirker, at hun taber håret og hendes krop langsomt men sikkert bryder sammen Christensen, Peter Verdensmester med vilje sider En tragisk trafikulykke ændrer fuldstændig Peter Christensens liv. Fra at være verdensmester i kickboxing og model, skal han pludselig starte helt forfra og lære de helt basale færdigheder igen. En livsbekræftende bog om hvor langt man kan nå når man har viljen Dietz, Dagmar Så sid dog stille! sider Først da hendes søn er 12 år, får han stillet diagnosen DAMP. Dette er en mors skildring af hvordan man som familie kan håndtere den svære situation og hvad det betyder for omverdenen Gustafsson, Sandra Mælkebøttebarnet sider En mælkebøtte formår at skyde op igennem selv den hårdeste asfalt. Det er der i høj grad brug for i denne roman. En stærk personlig historie om en barndom præget af omsorgssvigt og et voksenliv med en skleroseramt mand Lucas, Geralyn Hvorfor lige mig? sider Som 27 årig får Geralyn konstateret brystkræft og hele hendes verden bliver på engang fuldstændigt forandret. Vi får den intense beretning om hvordan Geralyn håndterer sin sygdom og om de ofre der følger i kølvandet på den. Misbrug 99.4 Burton-Phillips, Elizabeth Mor, kan du låne mig nogle penge? sider Først da hendes tvillingedrenge fylder 25 år går det op for deres mor Elizabeth Burton-Phillips at hendes sønner er ude i et livsfarligt narkotikamisbrug. Hun gør alt hvad hun kan for at redde dem, men det er desværre for sent for den ene af sønnerne Janouch, Katerina Mit liv med en alkoholiker sider Vi hører om den charmende Rickards forvandling fra kærlig og elskelig ægtemand til jaloux og voldelig far til 3 børn. Vi får en unik indsigt i sindets mørkeste afkroge og hører hvordan det er at være gift med en alkoholiker Lindblad, Jeanette En god dag at dø sider Svenske Jeanette Lindblad bliver håbløst forelsket i brasilianske Carlos, men finder snart ud af at han er medlem af mafiaen, og da er det allerede for sent. For Jeanette bliver det starten på en hverdag fyldt med vold, mishandlinger og trusler.

3 99.4 Smith, Lynn Besat af ecstasy sider Barsk og troværdig beretning om Lynn Marie Smiths misbrug af ecstasypiller. Hun har en stor fremtid foran sig som skuespiller, men lige pludselig tager stofferne magten fra hende. Nu starter hendes kamp for at blive stoffri. Man gjorde et barn fortræd 99.4 Cooper, Teresa Fortabt sider Igennem hele sin barndom bliver Teresa Cooper misbrugt både fysisk og psykisk. Læs den frygtelig bog om hvordan hun bliver holdt indespærret og udnyttet seksuelt, og hvordan mareridtet fortsætter i den plejefamilie der ellers skulle være hendes redning Dee, Ruth Det splintrede spejl sider Barsk beretning om hvordan Ruth Dee udvikler personlighedsspaltning efter en barndom fyldt af omsorgssvigt og seksuelt misbrug. dom hvor hun bliver seksuelt udnyttet af sin far. Først som voksen får Julia overskud til at konfrontere sin far med anklagerne om incest Maguire, Toni Vores lille hemmelighed sider Som 14-årig bliver Toni Maguire gravid med sin far og selvom moderen ved besked griber hun aldrig ind. Læs den skræmmende historie om hvordan hun hele sin barndom er blevet udsat for incest Olson, Ulrika Ulrikas 1000 mænd sider Ulrika Olson bliver igennem hele sin barndom misbrugt af sin far uden at myndighederne bryder ind. Den traumatiske barndom betyder, at hun som voksen søger at gennemleve voldtægterne igen og igen med nye mænd Svensson, Hanna En grusom hemmelighed sider Historien om en moders kamp for forældreretten til sin søn. Efter hendes skilsmisse mistænker hun faderen for at udsætte deres fælles barn for seksuelt misbrug. Men myndighederne er ikke til meget hjælp i hendes indædte kamp Zailckas, Koren Når rusen forandrer sider pigerne bæller ivrigt, når det bliver deres tur til at lukke fingrene med de lyserøde negle omkring flaskehalsen og løfte den op til læberne. Allerede som 14-årig bliver Koren afhængig af alkohol og hendes liv tager en dramatisk drejning inden hun endeligt som 23-årige kommer ud af misbruget Landon, Maria Fars lille tjener sider Da moderen flytter, sender faderen sin 13-årige datter på gaden som luder. En gribende fortælling om hvor langt en datter vil gå for at opnå respekt og kærlighed fra sin far Latchem-Smith, Julia Fars lille pige sider Hjerteskærende historie om Julia Latchem-Smiths forfærdelige barn Natasja T. Solgt sider Autentisk beretning om unge Natasja som bliver lokket til Sverige som barnepige, men som i virkeligheden kommer til at leve et liv som sexslave for nogle skrupelløse gangstere Thomas, David Fortæl mig hvorfor sider Når hun er ædru er hun verdens bedste mor. Men når hun er fuld udnytter hun sin søn David seksuelt. Her er hans historie om hvordan han er nødt til at gemme på den frygtelige sandhed og hvordan det er ved at ødelægge hele hans liv.

4 Kvindeundertrykkelse 99.4 Dina Kærlighedens lænker sider Norske Dina falder pladask for den flotte danske DJ Jess. De flytter sammen til Danmark og begynder at opbygge en ny tilværelse. Men langsomt går det op for Dina at Jess gemmer på mørke hemmeligheder, og inden længe er den før så charmerende Jess blevet forvandlet til en manipulerende psykopat. Og det gør ikke Dinas situation bedre, at hun pludselig opdager at hun er gravid French, Gina Sidste Udvej sider Gina er danser på en Filippinsk bar. Her møder hun Paul fra Nordengland. De bliver gift og får et barn, men det viser sig hurtigt at Paul er meget voldelig både overfor Gina og deres barn. Alene i et fjernt og koldt land virker Ginas situation håbløs Graaf, Magdalena Det skal blive en fornøjelse at slå dig ihjel sider Hun er fotomodel og popstjerne og har en dejlig søn. Men hun gemmer på en uhyggelig baggrund. Som 19-årig giftede hun sig med den finske gangster Jorma og det blev starten på et mareridt. Sammen med deres søn Isak måtte hun flygte for at redde deres liv, og i mange år levede de under nye identiteter. Dette er hendes beretning Sharp, Debra Puglisi Fem døgn i helvede sider For Debra bliver hendes værste mareridt til virkelighed. En psykopat bryder ind i hendes hjem, skyder hendes mand og kidnapper Debra. Det bliver begyndelsen til fem rædselsdøgn, hvor hun liggende bagbundet på gulvet hos gerningsmanden og må udstå mishandlinger og ydmygelser før det til sidst lykkes hende at få tilkaldt hjælp Wilcox, Margaret Forsvundet Sider Australske Margaret var lykkelig. Nygift med en fantastisk mand, og med en smuk nyfødt datter. Men noget går galt, og Margarets mand forvandler sig til en tyran. Hun flygter, men han finder dem og kidnapper datteren. Det bliver indledningen til 14 års uvished om hendes datters skæbne. Overlevelse 99.4 Ashcraft, Tami Oldham Håbet viser vej sider Det unge nyforlovede par skal sejle en sejlbåd fra Tahiti til San Diego. Uheldigvis havner de midt i en orkan. Tami Ashcraft søger tilflugt i kabyssen, mens hendes kæreste Richard prøver at styre sejlbåden igennem orkanen. Pludselig bliver alt stille og herefter kommer mørket. Da Tami vågner er båden et ragnarok af ødelagte ting og der er intet spor efter Richard. Nu er hun helt alene på havet Kiley, Deborah Scaling Jeg vil overleve sider I 1982 stævner fem glade mennesker ud fra Maine i USA. De skal på en smuttur til Florida. Men undervejs går det grueligt galt da de sejler ind i en voldsom orkan. Båden kæntrer og de fem må søge tilflugt i skibets gummibåd. Helt alene på det øde hav må de nu kæmpe mod sult og tørst. Og nedenunder dem kredser de glubske hajer Ralston, Aron Et umuligt valg sider Det skulle bare have været en helt almindelig vandretur i Blue John Canyon. Men pludselig skete det helt usandsynlige. En klippeblok rev sig løs og hans hånd kom i klemme. Stående alene i den bagende sol, med begrænset mad og vand, skulle han træffe et valg. Et umuligt valg. Findes også som film undere titlen 127 timer.

5 99.4 Wang, Rikke Tsunamien sider Hvad der skulle have været en hyggelig juleferie til Thailand for to danske kvinder og deres familie og kæreste, blev med ét forvandlet til et mareridt, da tsunamien overskyllede Phi Phi øen hvor de ferierede. Hør om tiden før, under og efter katastrofen i denne barske fortælling der givet et sjældent godt og virkelighedsnært billede af de tragiske begivenheder i (u)mulig kærlighed 99.4 Glück, Doris For kærlighedens skyld sider. Doris er færdig med mænd. Helt færdig. Lige indtil den dag hun møder den smukke ægyptiske matematiklærer Omar. Langsomt lærer Doris de muslimske skikke, vaner og tankegange og beslutter sig for at konvertere. Det bliver starten på et mareridt hvor hun må afbryde kontakten med sin familie, affinde sig med flerkoneri og pludseligt sande at Omar er i gang med illegale terroraktiviteter Pascarl-Gillespie, Jacqueline Engang var jeg prinsesse sider. Jacqueline vokser op i Australien hos sin depressive mor og en stedfar der er en kende for nærgående. Da hun møder den malaysiske prins Bahrin, er det hendes billet til en mere tryg tilværelse. Og hun bliver oven i købet prinsesse. Men den charmerende prins forvandler sig hurtigt til en tyran og Jacqueline må hurtigt flygte til Australien med deres fælles børn. Men Bahrain tørster efter hævn, og den kommer som lyn fra en klar himmel Tillmann, Anke Alt på spil sider. Det er kærlighed ved første blik da Anke møder Harald. Kærligheden blomstre og de planlægger bryllup, da Anke opdager at Harald er som besat. Spilledjævlen har taget bo i ham, og han lider af den frygtelige sygdom ludomani. Skal Anke fortsætte bryllupsplanerne og derved sætte alt på spil? Mord Kerr, Isobel Der var ingen, der lyttede sider Det er en helt almindelig skoledag og de to engelske teenagere og søskende Isobel og Alex glæder sig over, at de endeligt har fri fra skole. Men hjemme venter tragedien. Deres far har dræbt deres mor. Nu starter en kamp, ikke blot for at komme sig over tabet af deres elskede mor, men også imod de sociale myndigheder, der ikke ved hvad de skal stille op med søskendeparret McCann, Richard De glemte børn sider Da Richard er 6 år bliver hans mor det første offer for den frygtede Yorkshire Ripper. Sammen med sine tre søskende anbringes han hos deres ukendte far og det bliver starten på et langt mareridt. Faderen terroriserer dem og hver gang Yorkshire morderen slår til igen, bringer det minder hos børnene. Og ingen hos myndighederne tænker på De Glemte Børn Rule, Ann Iskoldt mord sider I 2000 er Liysa, hendes mand Chris og deres søn på campingtur i Oregons naturskønne omgivelser. Alt ånder tilsyneladende fred og idyl. Men kort tid efter står Liysa hos sin veninde og siger, at hun har været udsat for hustrumishandling og har

6 været nødt til at skyde Chris i panik. Umiddelbart virker det som et drab begået i selvforsvar, men langsomt begynder Liysas forklaringer at krakelere Saillo, Ouarda Barndommens smerte sider Marokko Ouarda er blot 5 år gammel da hendes far tager moderen med op på taget af deres hus, overhælder hende med benzin og sætter ild til. Pludseligt er hendes sorgløse barndom forvandlet til et helvede og selv tyve år efter udåden, er hun stadig tynget af skyldfølelse. Nu er det tid til at gøre op med fortiden. De nye virkelighedens verden Der bliver desværre ikke længere udgivet bøger i serien Virkelighedens Verden. Til gengæld udgiver en lang række forlag bøger der minder meget om virkelighedens verden bøgerne. Her er nogle af dem Benderfeldt, Susanne Vorherres lille vidne sider Susanne er født og opvokset som Jehovas Vidne. Hun levede i pagt med sin trosretning og gifter sig med en trosfælle, med hvem hun får 2 børn. Men tvivlen begynder at nage. Er den fundamentalistiske religion det rigtige for hende? 99.4 Domscheit-Berg, Daniel Inside WikiLeaks min tid med verdens farligste website sider En it eksperts beretning om 3 dramatiske år som talsmand for verdens farligste website. Og om hvordan det var at være højrehånd til den karismatiske WikiLeaks stifter Julian Assange Dobyns, Jay Ingen engel sider I to år arbejdede politimanden Jay Dobyns undercover for at infiltrere rockergruppen Hells Angels i Arizona. Det blev til et møde med en livsfarlig hverdag præget af misbrug, vold og kriminalitet 99.4 Mørch, Dorthe Straffet fra forelsket til dømt sider Dorthe bliver forelsket i den charmerende Tayeb. Han er en bandit og lokker hende til at deltage i danmarkshistoriens største røveri, som han er en af hovedmændene bag. Men Dorthe bliver fanget og her er hendes beretning om selve røveriet og fængselsdommen der fulgte Novac, Ana Min ungdoms smukke dage en jødisk piges kz-dagbog sider Som 14-årige bliver hun i 1944 deporteret til de grusomme polske koncentrationslejre Auschwitz og Plaskow. For at bevare sin forstand skrev hun sin historie ned med en lille blyantsstump og i en hemmelig notesbog. Her er historien vi aldrig må glemme Ørnfeldt, Rene Hundefører politimand af hjertet sider Frederiksberg I 7-Eleven truer en sindsforvirret mand personalet og Rene ser ingen anden udvej end at skyde manden. Beretning om den dramatiske hændelse, men også en livsbekræftende historie om hvordan det er at arbejde som hundefører i politikorpset. Læs mere på bibliotek.dk Udarbejder: Martin Timmermann Andersen Omslag: Rebekka Elmquist Nielsen Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2011 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.:

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

Undercover. Journalister og forfattere i forklædning

Undercover. Journalister og forfattere i forklædning Undercover Bøgernes og filmens verden er fyldt med historier om mennesker, som går undercover. Journalister der i forklædning dokumenterer uretfærdigheder og ulovligheder. Mennesker, der for at redde livet,

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

Seksuel mishandling. Incest og voldtægt. 9. klasses projektopgave af Celine, Emma og Katrine. Uge 4 d. 23/01-09

Seksuel mishandling. Incest og voldtægt. 9. klasses projektopgave af Celine, Emma og Katrine. Uge 4 d. 23/01-09 Seksuel mishandling Incest og voldtægt 9. klasses projektopgave af Celine, Emma og Katrine Uge 4 d. 23/01-09 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering.. side 3 Produkt side 4 Incest & Voldtægt.. side 5-10

Læs mere

Livet er dit Tag det, brug det, skab det!

Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Elevbog Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet Version 5.0 REttet 30. oktober 1996 af IR for konsistens med opgavehæfte Stavekontrol er kørt. Endnu

Læs mere

At blive sig selv, men være en halv pakke.

At blive sig selv, men være en halv pakke. At blive sig selv, men være en halv pakke. En kort selvbiografi om kønsidentitetsproblemer; af Michele Nielsen Indledning Overskriften rummer mere end man skulle tro, teksten er taget fra børneforskeren

Læs mere

landjord tilbage. Derfor lever nogen mennesker under havet i særlige undervandsfartøjer. Ty og Gemma, en pige der kommer fra landjorden - Oversiden,

landjord tilbage. Derfor lever nogen mennesker under havet i særlige undervandsfartøjer. Ty og Gemma, en pige der kommer fra landjorden - Oversiden, Zombier, engle og dæmoner Camp 41 (del 1+2) Englefald Af Patrick Leis Lomis bor i en verden bag pigtråd. En militærlejr, hvor der ikke er plads til at være barn. På den anden side venter kannibalerne,

Læs mere

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2 Egoet og verden er vores fælles skema... 3 Lyset og glæden... 4 Martha og Maria.... 8 Hvornår får vi fred?... 10 Troen... 13 Julen er enden på alle ofre.... 15 Der er ingenting at se. Maria.... 18 De,

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Åh alle disse tåbelige og farlige spil vi har for med hinanden og oftest bevidstløst leger med os selv.

Åh alle disse tåbelige og farlige spil vi har for med hinanden og oftest bevidstløst leger med os selv. Åh alle disse tåbelige og farlige spil vi har for med hinanden og oftest bevidstløst leger med os selv. Set ud fra en synsvinkel, er vi alle skuespillere på livets scene, hvor vi spiller vores roller så

Læs mere

REJSEN TIL DIN 7. SANS. En for alle og alle for en

REJSEN TIL DIN 7. SANS. En for alle og alle for en REJSEN TIL DIN 7. SANS En for alle og alle for en 1 INDHOLDSFORTEGNELSEN 06 08 10 14 18 22 26 30 34 38 42 Det lærer du som Livsmentor Læs her hvad du får ud af at blive Livsmentor. Formålet med Body Mind

Læs mere

Poul Glargaards. Mette Glargaard Andersen

Poul Glargaards. Mette Glargaard Andersen Poul Glargaards Mette Glargaard Andersen Myten om Narcissus Myten stammer fra den gamle græske kultur og er fortællingen om to ulykkelige længselsfulde sjæle, der kun kan opnå ensidig kærlighed, men aldrig

Læs mere

Redaktørernes introduktion

Redaktørernes introduktion Redaktørernes introduktion På dette site kan du læse 16 historier fortalt af kvinder, der sent i livet vælger at leve lesbisk. De fleste har levet i et mangeårigt ægteskab med mand og børn. For nogle kvinder

Læs mere

Foto: Rasmus Mikkelsen.... i dit liv. Forkyndelse for unge med aktiviteter til hoved, hænder og fødder

Foto: Rasmus Mikkelsen.... i dit liv. Forkyndelse for unge med aktiviteter til hoved, hænder og fødder Foto: Rasmus Mikkelsen... i dit liv Forkyndelse for unge med aktiviteter til hoved, hænder og fødder Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Tema Tvivl i dit liv Aktiviteter til hovedet Tvivl på din viden

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

INDHOLD. 3 En tur bag tremmer. 4 Klokken er 8.45 - du er anholdt! 6 Fakta. 8 Hvorfor straffer vi kriminelle? 9 Holdninger til forbrydelse og straf

INDHOLD. 3 En tur bag tremmer. 4 Klokken er 8.45 - du er anholdt! 6 Fakta. 8 Hvorfor straffer vi kriminelle? 9 Holdninger til forbrydelse og straf ELEVHÆFTE Min far er astronaut, han arbejder på månen Limousinechauffør, er altid ude og kør Han har travlt i sit firma, han ejer faktisk IRMA Er i Kina som kok, og det er rigtigt nok Det er bare noget,

Læs mere

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen & kvinder i to kulturer Mødre Døtre Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job Rollemodel på fuldtid Det er vigtigt at tale sammen Vejen til viden Biblioteket blev

Læs mere

Social kontrol SOCIALPÆDAGOGEN

Social kontrol SOCIALPÆDAGOGEN 4. FEBRUAR 68. ÅRGANG SOCIALPÆDAGOGEN 18 03 09 11 Social kontrol Mange etniske minoritetspiger bliver fortsat overvåget, kontrolleret og straffet af deres familier. Men flere og flere gør oprør mod familiens

Læs mere

stærke historier om efterværn

stærke historier om efterværn 10 stærke historier om efterværn Kære læser D u sidder her med et lille udsnit af 10 fantastiske unge menneskers liv i hånden. De har alle, på trods af svære odds i livet, arbejdet og kæmpet sig frem til

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution 3. SEPTEMBER 67. ÅRGANG SOCIALPÆDAGOGEN 18 09 10 Det største problem med døgninstitutioner er, at der ikke er nok af dem. Der er mange unge, der ikke får den hjælp, de har brug for SARAH, 23 ÅR, TIDLIGERE

Læs mere

TORNEROSE var et vakkert barn

TORNEROSE var et vakkert barn TORNEROSE var et vakkert barn - en beretning om angst og forvandling HANNE BOM 1 Indholdsfortegnelse. 1. Når livet bryder samen 3 2. Et barndoms-eventyr 7 3. Voksen i Danmark 30 4. 3 måneder på Montebello

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere