Referat fra møde den 24. marts 2004 i Brugerrådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde den 24. marts 2004 i Brugerrådet"

Transkript

1 Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 24. marts 2004 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt KRJ - Karin Ravn-Jonsen, Københavns Amt GB - Gunnar Brüsch, Friluftsrådet (Det Danske Spejderkorps) JC - Jørgen Christensen, Friluftsrådet (Bolig-, Motor- og Hjælpemiddeludvalget) ABH - Anna Bodil Hald, DN (Værløse) ML - Mogens Lethraborg, DN (Albertslund) KB - Kurt Borella, DN (Allerød) PEB P. E. Birk Jakobsen, Danmarks Idrætsforbund PP - Poul Erik Pedersen, Friluftsrådet (Det Danske Spejderkorps) GJ Gunnar Jonsson, Friluftsrådet som suppleant for KK HCP - H.C. Petersen, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt JJ Jens Juelstorp, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt JPB - Jens Peter Bundgaard, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt Fraværende: MW - Merete Wiid, Kommuneforeningen i Roskilde Amt SC - Steen Christiansen, Kommuneforeningen i Københavns Amt FN - Flemming Nejstgaard, Kommuneforeningen i Frederiksborg Amt KK - Kirsten Kragh, Friluftsrådet (Dansk Vandrelaug) MH - Mogens Holmen, Frederiksborg Amt OF - Ole Frandsen, Forsvaret (Farum kasernerne) 1. Bemærkninger til referatet fra den Ingen bemærkninger. 2. Meddelelser KS: Reglerne for Farum Sø og Furesøen er nærmest færdige. Vi skal have dem til godkendelse hos direktionen og dernæst sat dem i værk. Det er juridiske detaljer og ikke reglerne for den praktiske anvendelse, som har forhalet processen. Men skulle de være sendt ud. KS: De 6 bålhytter, som vi har annonceret tidligere, kommer op i dette forår. Københavns tekniske Skole har bygget dem på et værksted og skal nu "bare" sætte dem op. De kommer op i Tokkekøb Hegn i hundeskoven, i Ravnsholt ved Mørkebakke, i Nørreskoven ved Kaspers Dam og i Vestskoven ved Lindegården, Stuekær og én ved enten Hakons Sø eller i den inderste del af Vestskoven. ABH gjorde i relation til Kaspers Dam opmærksom på at megen færdsel ved søerne medfører at brinkerne trampes ned. ABH kunne godt ønske sig, at distriktet fjernede grene fra søerne f.eks. fra Den Døde Dames Sø i Store Hareskov. HCP gjorde opmærksom på at søen besøges af mange børn, som smider grene i søen.

2 2 3. Fastsættelse af dato og sted for det offentligt møde i 2004 På baggrund af distriktets forslag blev mødet fastsat til søndag den kl. 13 i Jonstrup Vang og Lille Hareskov. 4. Skovens Dag den 2.5 i Vestskoven ved Kridtbjerget KS gennemgik distriktets udkast til program og aktiviteter. Medlemmerne ville hver især overveje om de kendte til klubber, som kunne bidrage på dagen. ML kunne godt tænke sig at arrangementet blev flyttet til Mønterne, som er tættere på Albertslund, fordi vi altid bruger Kridtbjerget ved Skovens dag i Vestskoven. KS ville drøfte sagen med Stephan Springborg, men mente ikke det var muligt at flytte i år (program i trykken (efterfølgende bekræftet af Stephan)). Men næste gang der skal være Skovens dag i Vestskoven vil det være oplagt at lægge den ved det nye center ved Herstedhøje. 5. Oversigt over aktiviteter i skovene i Skovdistriktet havde udsendt bilag over de organiserede aktiviteter i skovene. Aktivitetsniveauet er lidt over niveauet i 2001 og Opgørelsen viser helt sikkert ikke alle organiserede aktiviteter, for det er ikke alle, som kender reglerne og/eller husker, at de skal ansøge, hvis de opsætter poster. Forskellen i organiserede aktiviteter mellem B-skove (beskyttet skov) og de øvrige skove er naturligvis stor. Aktivitetsniveauet i Nørreskoven skyldes bl.a. at motionsløbet Farum Sø rundt. Et sådant løb kan i praksis ikke arrangeres uden at gå gennem B-skov. Men distriktet tillader kun løbet på fast rute på de store skovveje. Hvad der ikke ses i statistikken er et større pres på tilladelser til rollespil. Vi tillader næsten altid små rollespil med op til ca 30 deltagere i ikke B-skove, men kun store rollespil med flere hundrede deltagere 1 gang pr. måned i hver skov / skovområde, dog ikke i B-skove. Brugerrådet konfirmerede, at man forsat gerne vil modtage oversigten samt, at man var enig i distriktets administration/politik. 6. Foregår der rovdrift i skoven? ABH havde sat punktet på dagsordenen. ABH synes at skoven bestod for meget af opvækst, skovbunden fræses op og anemoner og lærkesporer forsvinder og erstattes af hindbær, lysesiv mv. Svampene og de gamle træer og skovklimaet forsvinder. Hvor er naturen og resultatet af rigere skov? KS og HCP fortalte at Store Hareskov har været domineret af store ensaldrende bøgebevoksninger. Bevoksningerne var opretholdt langt over den økonomisk optimale alder aht skovgæsterne og dyrelivet, og derfor blev det ved driftsplanen besluttet, at nu skulle bevoksningerne forynges. Der tale om planlagte foryngelser udfra en langsigtet planlægning og ikke om at distriktet for at har

3 3 øget hugsten for at skaffe indtægter. Der stilles krav til distriktets økonomi, så vi kan ikke bare besluttet at lade de gamle træer og besvoksninger overgå til naturligt henfald. Distriktet har i øvrigt gjort meget for at gøre skoven rigere: vi fremmer variationen i bevoksningernes sammensætning, efterlader mere dødt ved (end for 10 år siden), lader flere træ stå til naturligt forfald og har ved grøftelukninger genskabt mange vådområder. Vi er på vej mod naturnær skovdyrkning, men det er en lang proces, som brugerrådet vil blive inddraget i og/eller orienteret mere om. ABH ville arbejde videre med at sikre naturen bl.a. inspireret af ministerens aftale med Dansk Ornitologisk Forening. 7. Ændring af Københavns Skovdistrikt. KS orienterede om ændringerne i arealer. Københavns Skovdistrikt har således pr afgivet Vestvolden til Jægersborg distrikt og overtager pr en række arealer fra Tisvilde Skovdistrikt: Ganløse Eget, Krogenlund med Bastrup Sø, Slagslunde Skov, Uggeløse Skov, Lystrup Skov, Sperrrestrup Skov, Grønlien Skov og Hammergården. Tisvilde Skovdistrikt har nedsat et brugerråd. I brugerrådet er Foreningen Naturparkens Venner (FNV) repræsenteret pga FNV s specielle interesser i skovdistriktets sydlige arealer, som nu overtages af Københavns Distrikt. FNV s interesseområde er Naturparken mellem Farum og Slangerup og inkluderer også arealer administreret af Københavns distrikt (Ganløse Ore, Terkelskov mv). FNV havde den medlemmer. Der var enighed om, at distriktet som følge af ovenstående skulle anmode FNV om at udpege en repræsentant til brugerrådet. 8. Nye velfærdsinitiativer. KS: Vi har travlt med at få gennemført projekterne fra sidste år. Af nye projekter overvejer vi at søge om: Karlstrup Kalkgrav: handicapbro/bolværk til lystfiskere i kørestole og ny sti ned i kalkgraven til kørestole. Ny shelter ved Bastrupstien (arealet til shelteren ligger ud til Bastrup Sø). Det er et samarbejdsprojekt med Frederiksborg Amt. Brugerrådet kunne støtte projekternes gennemførsel. GB orienterede om, at Friluftsrådet har udgivet et hæfte om deres støttemuligheder. KS orienterede om, at en nabo havde anket Høje-Taastrup kommunes tilladelse til opførelse af en shelter ved Kroppedal i Vestskoven. Sagen afgøres antagelig/forhåbentlig inden , således at shelteren kan opføres i 2004, såfremt Naturklagenævnet giver tilladelse hertil. 9. Status for det nye center ved Herstedhøje.

4 4 KS: Vi har i dag skrevet under på at få bygget centeret. Det forventes klar den Vi har udarbejdet en kontrakt til hovedbrugere med henblik på underskrivelse sidst i april og "igangsættelse" den Vi forventer følgende bliver hovedbrugere: Københavns Kommune (Økobase), Frederiksberg Kommune, Albertslund Kommune og Københavns Amt (gymnasier og specialskoler). Vi forventer at indgå en aftale med Skovhjælperne, der er teams af psykisk udviklingshæmmede, og som skal være fungere som servicepersonale, og også selv anvende det til formidling overfor andre udviklingshæmmede. Dvs. Skovhjælperne skal servicere de andre brugere og vedligeholde og rydde op på centeret samt på de tilstødende arealer. Der er nedsat arbejdsgrupper om bookingsystem for hovedbrugerne og anvendelsen af de tilstødende arealer. I den sidste gruppe er DN repræsenteret. Der vil blive nedsat et råd for centeret med repræsentanter for hovedbrugerne samt en lokal repræsentant for hhv. DN og Friluftsrådet. 10 Status for skovrejsning. Gulddysse Skov: Strukturdirektoratet er ved at kontakte ejere i og uden for området med henblik på at vi kan købe mere jord evt. vha mageskifte eller jordfordeling. Himmelev Skov: Indvielse den Distriktet og Roskilde Kommune ejer allerede ca 120 ha i området. De 23 ha tages i brug i 2004, de øvrige arealer planlægges og tilplantes i løbet af 2005 og Greve og Kildebrønde skove: Aftale med Greve og Københavns kommuner er indgået. Der holdes borgermøde den Ingen af projektpartnerne ejer arealer i områderne, så hvornår der sker en indvielse vides ikke. KB foreslog at distriktet undlod at bruge dunet gedeblad i skovbryn, idet det var hans og andres vurdering, at den mere er en haveplante end en skovbrynsplante. ABH foreslog at distriktet overvejede at tilvejbringe en egen skovbyggelinie ved at holde selve træerne langt væk fra skel og holde mellemzonen bevokset med buske. 11 Eventuelt KS orienterede om, at distriktet havde drøftet badning i Karlstrup Kalkgrav med Solrød Kommune lystfiskerne og nogle borgere. Det er distriktet holdning, at når badning i skovsøer er tilladt iht Naturbeskyttelsesloven, så skal der gode grunde til at forbyde badning. Vi mener ikke, der er gode grunde nok til at forbyde badning i Kalkgraven, selvom kommunen i lokalplanen fra 1987 i redegørelsen omtaler, at badning ikke kan tillades pga. det kolde vand og stejle brinker. Distriktet ønsker ikke at skilte med og opretholde et badeforbud - omvendt vil vi heller ikke opfordre til badning.

5 Kommunen og lystfiskerne (som forpagter søen) har accepteret distriktets holdning, som betyder at badning ikke er forbudt. 5 Brugerrådet var enig i distriktet holdning. ML spurgte om distriktet havde tænkt sig at gøre noget for at undgå at fårenes afføring på toppen på Herstedhøje genere skovgæsterne? KS fortalte at problemet var kommet bag på såvel distriktet som forpagteren. Man ville prøve at lokke fårene væk fra toppen med slikkesten og ved at udvide folden mod nord op under en del af lindebevoksningen. Det er håbet/forventningen, at fårene vil søge skygge under træerne. ML spurgte om distriktet ville gøre mere for at få rytterne i Vestskoven til at tage hensyn til andre skovgæster ved at undlade at ride skovvejene i stykker? Og ville distriktet anlægge en ridesti langs Herstedøstervej, så der ikke rides på kommunes nye grusvej: Herstedøstervej? KS henviste til ridereglerne og folderen, der formidler dem. Distriktet har sendt folderen til alle rideskoler og meddelt skolerne og offentligheden at distriktet politianmelder overtrædelser. Distriktet ville i år etablere en ridesti i øst-vestgående retning helt i nord, men har ikke midler til etablering af en ridesti langs Herstedøstervej. Herstedøstervej indgik ikke i ridesystemet (bortset fra helt i nord, så på den måde har gruslægningen af Herstedøstervej ikke skabt nye problemer). KS opfordrede medlemmerne til at påtale overtrædelserne, når de observerer dem, og til at skrive læserbreve, således at rytterne kan læse, at andre brugere føler sig generet, når de ikke overholder ridereglerne. JC efterlyste skilte på stier der fører ud af skoven. KS henviste til distriktets politik om at have vejnavne på sten og ellers ikke skilte for meget aht. at undgå skilte i naturen og holde omkostningerne nede. Men kom med konkrete forslag, så må vi eventuelt sammen med kommunerne og amterne vurdere, om et skilt alligevel skal sættes op.

Referat fra møde den 12. november 2003 i Brugerrådet

Referat fra møde den 12. november 2003 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 12. november 2003 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt FN - Flemming

Læs mere

Referat fra møde den 15. marts 2000 i Brugerrådet

Referat fra møde den 15. marts 2000 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 15. marts 2000 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns statsskovdistrikt (formand) FN - Flemming Nejstgaard,

Læs mere

Referat fra møde den 12. marts 2003 i Brugerrådet

Referat fra møde den 12. marts 2003 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 12. marts 2003 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt KRJ - Karin

Læs mere

Referat fra møde den 15. marts 2006 i Brugerrådet

Referat fra møde den 15. marts 2006 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-217-00022 Mødedeltagere: Referat fra møde den 15. marts 2006 i Brugerrådet MH Mogens Holmen, Frederiksborg Amt KK Kirsten Kragh, Friluftsrådet (Dansk

Læs mere

Referat fra møde den 10. november 2004 i Brugerrådet

Referat fra møde den 10. november 2004 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 10. november 2004 i Brugerrådet Mødedeltagere: MH - Mogens Holmen, Frederiksborg Amt KRJ - Karin Ravn-Jonsen, Københavns Amt KK

Læs mere

REFERAT FRA MØDE DEN I Fejl! Bogmærke er ikke defineret.københavns STATSSKOVDISTRIKTS BRUGERRÅD

REFERAT FRA MØDE DEN I Fejl! Bogmærke er ikke defineret.københavns STATSSKOVDISTRIKTS BRUGERRÅD REFERAT FRA MØDE DEN 20.1 1999 I Fejl! Bogmærke er ikke defineret.københavns STATSSKOVDISTRIKTS BRUGERRÅD Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) MH - Mogens Holmen, Frederiksborg

Læs mere

Referat fra møde den 16. marts 2005 i Brugerrådet

Referat fra møde den 16. marts 2005 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Mødedeltagere: Referat fra møde den 16. marts 2005 i Brugerrådet FN - Flemming Nejstgaard, Kommuneforeningen i Frederiksborg Amt KRJ - Karin Ravn-Jonsen,

Læs mere

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-202-00012 Referat fra møde den 7/11 2007 i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Mødedeltagere: BG KA KR KR PMJ SLN OS TG TC KS JPB Birthe Gottlieb,

Læs mere

Referat fra møde den 6. november 2002 i Brugerrådet

Referat fra møde den 6. november 2002 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 6. november 2002 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt SC - Steen

Læs mere

SNS-217-00022 Referat fra møde den 17. marts 2010 i brugerrådet

SNS-217-00022 Referat fra møde den 17. marts 2010 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 17. marts 2010 i brugerrådet Mødedeltagere: LP Leif Pedersen, Albertslund Kommune CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune BA Bjarke

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 6.10 2005 i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Mødedeltagere: KH Kaj V. Hansen, Roskilde Kommune OM Ole Røtzler Møller, Roskilde

Læs mere

Referat fra møde den 28. marts 2012 i brugerrådet

Referat fra møde den 28. marts 2012 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 28. marts 2012 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: CN HK ML KB GB LH OB JH TB PEB LS JJ JSN KS Christian Nejstgaard, Allerød Kommune Henning Kirkegaard,

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 21/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 21/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 21/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) MH - Mogens Holmen,

Læs mere

Referat fra møde den 26. marts 2014 i brugerrådet

Referat fra møde den 26. marts 2014 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 26. marts 2014 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: FV PEB GB HB AH ABH ML KB TC JH TB LS JJ KM KS Flemming Villadsen, Allerød Kommune P. E. Birk Jakobsen,

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 28/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 28/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 28/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) JN -

Læs mere

RESUMÉ AF STIFTENDE BRUGERRÅDSMØDE 13/9-95Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT

RESUMÉ AF STIFTENDE BRUGERRÅDSMØDE 13/9-95Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT RESUMÉ AF STIFTENDE BRUGERRÅDSMØDE 13/9-95Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt

Læs mere

Referat fra mødet den 10. september 2007 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 10. september 2007 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-202-00015 Referat fra mødet den 10. september 2007 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: FH JØ HJ PE SJ IS KS Flemming Hansen,

Læs mere

Referat fra møde den 20. marts 2019 i brugerrådet for Hovedstaden vest

Referat fra møde den 20. marts 2019 i brugerrådet for Hovedstaden vest Referat fra møde den 20. marts 2019 i brugerrådet for Hovedstaden vest Hovedstaden J.nr. NST-210-00044 Mødedeltagere: Tina Graugaard, Albertslund Kommune Rasmus Keis Neerbek, Allerød Kommune Gunnar Brüsch,

Læs mere

Referat fra møde den 14. november 2012 i brugerrådet

Referat fra møde den 14. november 2012 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 14. november 2012 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: ABH ML KB GB OB HB JH TB PEB JJ JSN KS Anna Bodil Hald, DN (Samråd for Storkøbenhavn) Mogens Lethraborg,

Læs mere

SNS Referat fra møde den 11. marts 2009 i brugerrådet

SNS Referat fra møde den 11. marts 2009 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 11. marts 2009 i brugerrådet Mødedeltagere: SC Steen Christiansen, Albertslund Kommune CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune ABH

Læs mere

SNS Referat fra møde den 28. marts 2007 i brugerrådet

SNS Referat fra møde den 28. marts 2007 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Mødedeltagere: SNS-217-00022 Referat fra møde den 28. marts 2007 i brugerrådet SC Steen Christiansen, Albertslund Kommune FN Flemming Nejstgaard, Allerød

Læs mere

Referat fra møde den 13. november 2013 i brugerrådet

Referat fra møde den 13. november 2013 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 13. november 2013 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: CN LP PEB GB OB HB AH ABH ML KB TC JH TB LS JJ CM KS Christian Nejstgaard, Allerød Kommune Leif

Læs mere

Referat fra møde den 20. marts 2013 i brugerrådet

Referat fra møde den 20. marts 2013 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 20. marts 2013 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: ABH ML KB OB JH TB PEB JJ LSO KS Anna Bodil Hald, DN (Samråd for Storkøbenhavn) Mogens Lethraborg,

Læs mere

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov NST-203-00006 Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: Morten Vincents, Roskilde Kommune Gert Salbæk Gundsømagle Vandværk Søren Dupont Dall, Pileparkens

Læs mere

Referat fra møde den 16. marts 2016 i brugerrådet

Referat fra møde den 16. marts 2016 i brugerrådet Referat fra møde den 16. marts 2016 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Per Egeberg, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Troels Bent Hansen, Danmarks Idrætsforbund Gunnar

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Notat Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00004 Deltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune PB Per Breddam, Danmarks

Læs mere

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-202-00015 Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: FH Flemming Hansen, Roskilde Kommune JØ Jens Erik Ørum, Roskilde

Læs mere

Referat fra møde den 22. november 2006 i Brugerrådet

Referat fra møde den 22. november 2006 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-217-00022 Referat fra møde den 22. november 2006 i Brugerrådet Mødedeltagere: ABH - Anna Bodil Hald, DN (Værløse) ML - Mogens Lethraborg, DN (Albertslund)

Læs mere

SNS Referat fra møde den 14. november 2007 i brugerrådet

SNS Referat fra møde den 14. november 2007 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Mødedeltagere: SNS-217-00022 Referat fra møde den 14. november 2007 i brugerrådet ABH Anna Bodil Hald, DN (Samråd for Storkøbenhavn) ML Mogens Lethraborg,

Læs mere

Referat fra møde den 25. februar 2015 i brugerrådet

Referat fra møde den 25. februar 2015 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 25. februar 2015 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Morten Bjørn, Albertslund Kommune Flemming Villadsen, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune

Læs mere

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk Naturaktiviteter som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i Nordsjælland. Arrangørerne er lokale

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 4. november 2009 i brugerrådet

Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 4. november 2009 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 4. november 2009 i brugerrådet Mødedeltagere: CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune KA Karen Attwell, Roskilde Kommune ABH Anna

Læs mere

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen.

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen. NST-203-00044 Referat fra møde den 2.11 2016 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune Nicolai Reinhold Christensen,

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov NOTAT Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015 Mødedeltagere: Björn E.H. Jensen,Greve Kommune Morten Vincents, Roskilde

Læs mere

Referat fra møde den 16. november 2005 i Brugerrådet

Referat fra møde den 16. november 2005 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SN 2001-2172/KØ-0002 Referat fra møde den 16. november 2005 i Brugerrådet Mødedeltagere: MLI Mogens Lindhardtsen, Frederiksborg Amt KK Kirsten Kragh,

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 8/6-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS AMT

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 8/6-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS AMT RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 8/6-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS AMT Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) ML - Mogens Lock Hansen,

Læs mere

1.Status for projekt: Greve Skov

1.Status for projekt: Greve Skov NST-203-00004 Referat fra møde den 8.11 2017 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Mødedeltagere: Alice Petersen, Greve Kommune Maria Skytt Burr, Greve Kommune Tommy Koefoed, Greve Kommune Anne-Mette Jansen

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 24/4-96Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 24/4-96Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 24/4-96Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns

Læs mere

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov Notat Referat fra møde den 14.9 2011 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Mødedeltagere: HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune EHP Esben Haarder Paludan, Roskilde Kommune

Læs mere

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup Skovrejsningsråd Hørup Skov Nordsjælland J.nr. NST -210-00007 Ref. iddni Den 9. april 2019 Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Notat Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Østsjælland J.nr. NST-203-00035 Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

Referat fra møde den 2. november 2011 i brugerrådet

Referat fra møde den 2. november 2011 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 2. november 2011 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: LP ABH ML GB KK OB HB JH TB PEB JPB JJ JSN SS KS Leif Pedersen, Albertslund Kommune Anna Bodil Hald,

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Greve Skov Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland Referat fra møde den 21.9 2010 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Mødedeltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune SLJ Søren Leth-Jacobsen,

Læs mere

Referat fra møde den 11. november 2015 i brugerrådet

Referat fra møde den 11. november 2015 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 11. november 2015 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Flemming Villadsen, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Morten Bjørn, Albertslund Kommune

Læs mere

Referat fra møde den 12. november 2014 i brugerrådet

Referat fra møde den 12. november 2014 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 12. november 2014 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Flemming Villadsen, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Troels Bent Hansen, Danmarks

Læs mere

Referat fra møde den 21. november 2018 i brugerrådet

Referat fra møde den 21. november 2018 i brugerrådet Referat fra møde den 21. november 2018 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00044 Mødedeltagere: Rasmus Keis Neerbek, Allerød Kommune Helle Bomgaard, Friluftsrådet (Danske Handicaporganisationer) Alexander

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Referat fra møde den 23. november 2016 i brugerrådet

Referat fra møde den 23. november 2016 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 23. november 2016 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Per Egeberg, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Morten Bjørn, Albertslund Kommune Gunnar

Læs mere

Referat fra møde den 22. november 2017 i brugerrådet

Referat fra møde den 22. november 2017 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 22. november 2017 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Gunnar Brüsch, Friluftsrådet (Det Danske Spejderkorps) Helle Bomgaard, Friluftsrådet (Danske Handicaporganisationer)

Læs mere

Referat fra møde den 22. marts 2017 i brugerrådet

Referat fra møde den 22. marts 2017 i brugerrådet Referat fra møde den 22. marts 2017 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Morten Bjørn, Albertslund Kommune Per Egeberg, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Troels Bent

Læs mere

Referat fra møde den 12.3 2008 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled

Referat fra møde den 12.3 2008 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Skov- og Naturstyrelsen Referat fra møde den 12.3 2008 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Mødedeltagere: TN Tina Jensen, Høje-Taastrup Kommune VS Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune JJ Jørgen Johansen,

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov NOTAT Referat fra møde den 21.10 2015 i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00022 Ref. KSL Den 29. oktober 2015 Mødedeltagere: Bent Kjær Hansen, Frederikssund Kommune Jan Petersen,

Læs mere

NST Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov

NST Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov NST-210-00014 Referat fra møde den 20.11 2018 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Mødedeltagere: Jesper Kuhre, Greve Kommune Benedict Moos, Greve Kommune Tommy Kofoed, Greve Kommune Morten Vincents, Roskilde

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

SNS Referat fra møde den 3. november 2010 i brugerrådet

SNS Referat fra møde den 3. november 2010 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 3. november 2010 i brugerrådet Mødedeltagere: LP Leif Pedersen, Albertslund Kommune CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune ABH Anna

Læs mere

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014 Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg 25. februar 2014 Afgørelse om, at markvej/sti ved Anebjergvej 22, Gl. Laven, 8600 Silkeborg, skal være åben for offentligheden og påbud om fjernelse af

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby NST-203-00091 Referat fra møde den 11.10 2017 i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning, Frederikssund Byråd Jørgen Bech, Frederikssund Byråd Troels Karlog, Frederikssund

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i. Grundejerforeningen Arresøgrundene.

Referat fra ordinær generalforsamling i. Grundejerforeningen Arresøgrundene. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Arresøgrundene. Mødet blev afholdt mandag den 12. marts 2012 kl. 19:00 i Annisse forsamlingshus. Dagsorden a) Valg af dirigent b) Protokol og

Læs mere

... MILJØMINISTERIET. Fremtidens grønne hovedstad. Naturen tæt på Naturen til glæde for byens borgere ...

... MILJØMINISTERIET. Fremtidens grønne hovedstad. Naturen tæt på Naturen til glæde for byens borgere ... Fremtidens grønne hovedstad Naturen tæt på Naturen til glæde for byens borgere........... 3 1 2 12 13 9 10 4-8 14 16 17 15 4-1. Skodsborg Strandpark 4-2. Springforbi Strandpark 4-3. Søllerød Kirkeskov

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 23.8 2006 i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Mødedeltagere: CC BH CD HV SS RP KS JN Carsten Cederholm, Slangerup Kommune Anker

Læs mere

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov 12. juni 2019 Endeligt udkast til høring Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov Udarbejdet af Naturstyrelsen Fyn Juni 2019 1 Indledning Naturstyrelsen har i 2018 opkøbt 2 mindre arealer på til

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS Referat fra møde den 5. november 2008 i brugerrådet

Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS Referat fra møde den 5. november 2008 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 5. november 2008 i brugerrådet Mødedeltagere: CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune ABH Anna Bodil Hald, DN (Samråd for Storkøbenhavn)

Læs mere

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus Mødedeltagerne SKOV- OG NATURSTYRELSEN Midtjylland J.nr. SNS-4332-003337/00334 Ref. jepsc Den 30. april 2009 Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning

Læs mere

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk NATURAKTIVITETER som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i hovedstadsområdet. Arrangørerne er

Læs mere

Hegn og et godt naboskab

Hegn og et godt naboskab Et godt naboskab er et fint udgangspunkt for at ordne praktiske ting i venskabelighed. Hegnet er en del af naboskabet en fælles sag. Naboerne må som regel selv bestemme, hvordan hegnet mellem deres ejendomme

Læs mere

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelsesmøde Deltagere til mødet: Tove Binzer, Jan Laybourn Jan Holm, Jess Jessen, Lone Aalekjær, Leif Egelund, Gert Pedersen, William Jacobsen, Ralf Kristensen, Per Saugman Mødedato:

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188 den 22. januar 2006 kl. 10.00 Side 1 REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl. 10.00 Mødelokale 188 ÅBEN DEL: 1. Konstituering af Natur- og Miljøudvalget 2. Orientering om ny lov om Miljøgodkendelse

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Udkast. Kapitel 1 Strande og klitfredede arealer

Udkast. Kapitel 1 Strande og klitfredede arealer Udkast Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen I medfør af 27, stk. 3 og stk. 4, 67, stk. 2, 87, stk. 4, og 89, stk. 3, i lov om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 74. Tid: 19.jan.2017, kl Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 74. Tid: 19.jan.2017, kl Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 74. Tid: 19.jan.2017, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Kristian Slyk (KS) Andreas Bekker (AB) Randi Stub Petersen

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Uvelse Park, torsdag den 18. september 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Uvelse Park, torsdag den 18. september 2014 a) Valg af dirigent og referent. Som dirigent blev valgt Erik Hansen, UP 42 Som referent blev valgt Lene Yndal Erichsen, UP 15. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt, og

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Notat til Det Grønne Råd

Notat til Det Grønne Råd Notat til Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 30.1.2014 J. nr.: 04.00.00P35 Sags nr. 13/1191 Sagsbeh.: Ole Riemer Lokaltlf.: 9945 5508 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945

Læs mere

En vejledning om skilte og offentlighedens adgang til naturen. Anbefalinger fra

En vejledning om skilte og offentlighedens adgang til naturen. Anbefalinger fra En vejledning om skilte og offentlighedens adgang til naturen Anbefalinger fra Danmaks Naturfredningsforening Amtsrådsforeningen Friluftsrådet Dansk Landbrug Dansk Skovforening Skov- og Naturstyrelsen

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 26. oktober 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Velkommen til Jungshoved

Velkommen til Jungshoved Velkommen til Jungshoved Her finder I Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved, Bøndernes Egehoved og Sydgårdens arealer Et sammenhængende naturområde med tre unikke naturtyper:

Læs mere

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet Til dig, der bor ved kysten - regler og love for kystområdet 2012 Forord Kysten i Fredericia Kommune er i særklasse, fordi kystlandskabet rummer store og meget forskellige natur- og landskabsværdier. Det

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Derudover er der på udsendelsesliste også nedenstående personer. Hvis du ønsker at blive slettet fra listen så send en mail til iddni@nst.dk.

Derudover er der på udsendelsesliste også nedenstående personer. Hvis du ønsker at blive slettet fra listen så send en mail til iddni@nst.dk. Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. januar 2015 Mødereferat fra møde i Skovrejsningsrådet for Gørløse Skov. Mødet blev holdt den 22. september 2014 i Gørløse Forsamlingshus Deltagere: Anne

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Et godt naboskab er et fint udgangspunkt for at ordne praktiske ting i venskabelighed. Hegnet er en del af naboskabet - en fælles sag.

Et godt naboskab er et fint udgangspunkt for at ordne praktiske ting i venskabelighed. Hegnet er en del af naboskabet - en fælles sag. Hegn... og et godt naboskab Et godt naboskab er et fint udgangspunkt for at ordne praktiske ting i venskabelighed. Hegnet er en del af naboskabet - en fælles sag. Naboerne må som regel selv bestemme, hvordan

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

Referat fra møde om restaurering af Øle Å i Poulsker Plantage

Referat fra møde om restaurering af Øle Å i Poulsker Plantage I N S T I T U T F O R G E O V I D E N S K A B O G N A T U R F O R V A L T N I N G ( I G N ) Referat fra møde om restaurering af Øle Å i Poulsker Plantage M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Møde afholdt:

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Jørn Vinther Sørensen, Dansk Ornitologisk Forening, Søren Svennesen, Landbosyd

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Jørn Vinther Sørensen, Dansk Ornitologisk Forening, Søren Svennesen, Landbosyd NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 09. maj 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 09. maj 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Lonnie Jessen, Aabenraa

Læs mere

Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen

Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen BEK nr 1317 af 21/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 23. september 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-020-00073 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014 Mødereferat fra møde i Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov. Mødet blev afholdt torsdag den 25. september

Læs mere

Referat af møde den i skovrådet for den nye skov ved Aabybro

Referat af møde den i skovrådet for den nye skov ved Aabybro Notat Medlemmer af skovrådet for den nye skov ved Aabybro Thy Statsskovdistrikt J.nr. Ref. TNM Den 28. februar 2007 Referat af møde den 27.2. 2007 i skovrådet for den nye skov ved Aabybro Til stede: Alle

Læs mere

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej 5. marts 2016 Bestyrelsens beretning 2.1 Bestyrelsen, som den ser ud i dag Formand: Niels Bloch Musvågevej 52 Ikke på valg Kasserer: Kai Jensen Musvågevej

Læs mere

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Der blev afholdt en fordebat om den nye planlægning for et solcelleanlæg ved Evetofte i 20. januar til den 18. februar 2015. Desuden er der indkaldt forslag og ideer

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere