... MILJØMINISTERIET. Fremtidens grønne hovedstad. Naturen tæt på Naturen til glæde for byens borgere ...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "... MILJØMINISTERIET. Fremtidens grønne hovedstad. Naturen tæt på Naturen til glæde for byens borgere ..."

Transkript

1 Fremtidens grønne hovedstad Naturen tæt på Naturen til glæde for byens borgere

2 Skodsborg Strandpark 4-2. Springforbi Strandpark 4-3. Søllerød Kirkeskov 4-8. Københavns Vestvold 4-9. Vestskoven -10. Herstedhøje Naturcenter -11. Storbyens skove for børn og unge -12. Gulddysse Skov -13. Himmelev Skov -14. Skove ved Greve -15. Kongelunden -16. Vestamager Landart -17. Vestamager Traktørsted -18. Naturen som klasseværelse

3 SIDE 3 FORORD Regeringen vil have mere natur omkring byerne. De fleste af os danskere lever her, og vi sætter pris på den nære natur i en stresset hverdag. Det er her, vi kommer mest, og det er også her, at vi skal gøre en særlig indsats i de kommende år. København er ingen undtagelse. De eksisterende skove og naturområder skal gøres bedre og større. Men vi vil også skabe nye grønne områder. I dag kan vi sætte navn på 18 nye projekter, som vi begynder på de næste to år. Projekterne spænder vidt fra nye strande og skove til landskabskunst og kulturarv. Målet er at skabe et grønt bælte omkring København, hvor alle i gåafstand eller på cykel har mulighed for at komme ud i naturen og få en grøn oplevelse. Fælles for alle nye projekter er, at de forankres lokalt. Kun ved at give de lokale kræfter medindflydelse får vi skabt ansvar og engagement. Det konstruktive samspil mellem borgere og myndigheder skaber de bedste og mest holdbare løsninger både for naturen og for os, der holder af den. Mit udspil til et grønt bælte omkring København er derfor også en invitation til alle borgere, foreninger, kommuner, amter og HUR (Hovedstadens Udviklingsråd) omkring hovedstaden til at medvirke i realiseringen af nye grønne projekter. Miljøminister Hans Chr. Schmidt Foto: Metha Andersen

4 SIDE 4 1 SKODSBORG STRANDPARK Strandene ved Skodsborg skal forbedres. Kysten beskyttes mod nedbrydning, og strandene fodres med sand. Helt nye strandarealer og bademuligheder opstår. Den 30 ha store Skodsborg Strandpark renoveres. Beplantninger, stier og åbne områder får en tiltrængt ansigtsløftning. Områdets toiletter, borde, bænke og andre faciliteter bliver fornyet. Pris: ca. 5,9 mio. kr. Areal: 30 ha. Partnere: Søllerød Kommune, Københavns Amt og Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2004.

5 SIDE 5 2 SPRINGFORBI STRANDPARK Et nyt strand- og badeområde etableres ud for Jægersborg Dyrehave. For enden af Eremitagesletten bliver der skabt helt nye friluftsmuligheder. Der pumpes sand ind på kysten, og en 1 kilometer lang strand vil vokse ud i havet. Nye anlæg til kystsikring vil forhindre nedbrydning. En varm sommerdag vil stranden aflaste Fluepapiret og den meget besøgte Bellevue Strand. På den nye strand ved Springforbi vil man være tæt på Øresund, Eremitageslottet og Dyrehaven. Projektet er en genoplivning af Springforbiplanen fra Der begyndes med en VVM-undersøgelse, som skal kortlægge de miljømæssige betydninger af projektet. Det vil indgå i overvejelserne om Springforbi Strandpark kan spille sammen med forslaget til en ny strandpark ved Bellevue. Pris: ca. 12,5 mio. kr. Areal: 1 kilometer nyt strandområde. Partnere: Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2004 (forudsætter VVM-undersøgelse).

6 SIDE 6 3 SØLLERØD KIRKESKOV I ådalen mellem Furesøen nord for København og Øresund blokerer et rensningsanlæg for at få et samlet naturområde fra Holte til Øresund med skov, søer, græsningslandskaber, vandløb mv. Rensningsanlægget fjernes, tæt opvækst skæres ned og der laves et samlet stianlæg. Naturgenopretningen vil omfatte hele ådalen. Når rensningsanlægget er væk vil man kunne opleve en perlerække af varierede landskaber fra sø til sund. Pris: ca. 8,5 mio. kr. Areal: 4 ha. Partnere: Søllerød Kommune og Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2003.

7 SIDE KØBENHAVNS VESTVOLD Københavns fortid som befæstet hovedstad skal genopfriskes. Volden blev anlagt i 1800-tallet som en del af Københavns Befæstning. Siden 1996, hvor hele anlægget blev fredet, har det tjent som åndehul for storbyens natur og mennesker. 4. Men de mange historiske militæranlæg og bygninger er i forfald. Den 14 kilometer lange vold er ved at gro til, og der mangler en samlet plan for anvendelsen. Ansigtsløftningen består af følgende projekter til en samlet pris af 7,5 mio. kr.: Visionsplan Planen skal konkretisere, hvordan anlæg og arealer under Københavns befæstning kan udnyttes bedre til gavn for befolkningen. Pris: ca. 0,5 mio. kr. Partnere: Københavns Amt, Brøndby, Hvidovre, København og Rødovre kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2004.

8 SIDE KØBENHAVNS VESTVOLD 5. Restaurering af bygninger Vestvoldens befæstning huser et utal af militære bygninger, som alle stammer fra tiden omkring år Det er i dag bygningsværker af stor historisk værdi, som er med til at fortælle Københavns historie. Men bygningerne er i stærkt forfald og trænger til restaurering. Bygninger skal sikres og restaureres, så de kan bruges til forskellige friluftsformål. Pris: ca. 2,0 mio. kr. Partnere: Københavns Amt, Brøndby, Hvidovre, København og Rødovre kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Start: Børnenes Vestvold Flere skal have mulighed for at komme ud og opleve Vestvoldens natur og historie. Mulighederne for at bruge Vestvolden til f.eks. naturbørnehaver, Befæstningens Dag og foreningers brug af volden skal kortlægges. Pris: ca. 0,5 mio. kr. Partnere: Københavns Amt, Brøndby, Hvidovre, København og Rødovre kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2004.

9 SIDE KØBENHAVNS VESTVOLD 7. Projekt Åbent hus Vestvoldens gamle militære bygninger skal igen tages i brug. Bygningerne er typisk af beton og ligger bygget ind i volden, hvor de giver mulighed for helt særlige oplevelser af rum, lys, lugt og temperaturer. Men først skal der laves forbedringer på de istandsatte bygninger, så de er sikre at opholde sig i og kan bruges til f.eks. mødelokaler for foreninger, udstillinger, opbevaringsrum, udskænkningssteder mv. Pris: ca. 4,0 mio. kr. Partnere: Lokale institutioner, foreninger og andre aktører samt Skovog Naturstyrelsen. Start: Oprydning på Vestvolden Store dele af Vestvolden er groet til og er umulig at færdes på. Derfor skal træer og buske på volden og rundt om bygninger fjernes. Pris: ca. 0,5 mio. kr. Partnere: Brøndby, Hvidovre, København og Rødovre kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2003.

10 SIDE 10 9 VESTSKOVEN Sidste etape af Vestskoven plantes. 100 ha ny skov vil skyde op ved siden af de ha, der allerede findes. Den nye skov er ikke blot træer. Der vil blive gjort en ekstra indsats for at skabe naturområder inde i skoven og faciliteter til publikum. Børn får særlige muligheder for udfoldelse. Skovlegepladser, gynger, tovbroer, klatretræer, skovtunnel, bålpladser, primitiv overnatning og madpakkehuse er nogle af de nye tilbud. Den nye indsats understreger Vestskoven som et eksempel på, at selv i en tid med udvikling af by og infrastruktur, er det muligt at skabe store nye grønne områder tæt på en millionby. Målet er, at endnu flere vil besøge Vestskoven. Pris: ca. 8,0 mio. kr. Areal: 1460 ha. Partnere: Albertslund, Glostrup, Rødovre, Frederiksberg og Københavns kommuner, Københavns Amtskommune, samt Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2003.

11 SIDE HERSTEDHØJE NATURCENTER Københavns vestegn får sit eget naturcenter. Centret skal ligge på det mest besøgte sted midt i Vestskoven ved Herstedhøje. Fra Herstedhøje er der panorama-udsigt over hele Vestskoven og store dele af København. Naturcentret bliver centrum for Vestskovens naturvejledning og undervisningstilbud. Centret etableres med skolestue, værksted, køkkenfaciliteter, redskabsrum og en masse udendørs-faciliteter, bålpladser mv. Naturcenteret vil også få en central betydning for det lokale foreningsliv, som vi kender det fra andre grønne forsamlingshuse. Pris: ca. 5,0 mio. kr. Partnere: Albertslund Kommune og Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2004 (lokalplan skal udarbejdes).

12 SIDE STORBYENS SKOVE FOR BØRN OG UNGE I især Vestskoven vil der bliver lavet nye stier for bl.a. mountainbikere og ryttere, bålpladser, primitiv overnatning, fiskemuligheder og andre faciliteter for børn og unge. 5 skove Nørreskoven, Hareskovene, Ravnsholt Skov, Tokkekøb Hegn og Vestskoven vil blive udstyret med ekstra mange natur-legeredskaber. De konkrete behov fastlægges ved lokalt samarbejde og dialog. Pris: ca. 1,25 mio. kr. Partnere: Kommuner, foreninger, institutioner og Skov- og Naturstyrelsen m.fl. Start: 2003.

13 SIDE GULDDYSSE SKOV 220 ha ny skov ved Gundsø nord for Roskilde skal beskytte fremtidens grundvand til hovedstaden og give lokale naturoplevelser. Skovrejsningen sker i takt med, at Skov- og Naturstyrelsen får mulighed for at købe jord i området. Skovens etablering vil strække sig over mange år men med udgangen af 2003 vil de første ca. 50 ha være tilplantet. Den nye skov vil mest være løvskov med mange lysninger og stier. Borde, bænke og andre faciliteter for publikum er også en del af projektet. Pris: ca. 20 mio. kr. Areal: 220 ha. Partnere: Gundsø og Københavns kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2003.

14 SIDE HIMMELEV SKOV 300 ha ny bynær løvskov øst for Roskilde skal sikre rent grundvand til hovedstaden og give flere muligheder for grønne oplevelser. Skoven kommer til at ligge over et vigtigt drikkevandsreservoir, og samtidig meget bynært både i forhold til Roskilde by / Himmelev og den nye bydel, Trekroner. Der skal ikke kun være træer i den ny skov. Flere åbne naturområder og faciliteter til de besøgende vil blive prioriteret højt. Pris: ca. 30 mio. kr. Areal: 300 ha. Partnere: Roskilde og Københavns kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2004.

15 SIDE SKOVE VED GREVE De to nye skove som planlægges ved Greve på i alt 425 ha for at beskytte hovedstadens grundvand. De nye skove bliver et godt friluftstilbud til mange beboere i en af landets mest skovfattige kommuner. Der bliver ikke tale om en massiv skov. Skovbevoksninger og åbne landskaber blandes til en mosaik af oplevelser. Udsigten til Kildebrønde Kirke bevares. Pris: ca. 50 mio. kr. Areal: 425 ha. Partnere: Københavns og Greve kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Start:

16 SIDE KONGELUNDEN For at skabe et større og mere mangfoldigt friluftsområde skal Kongelunden udvides og kobles til de øvrige naturarealer på Vestamager. Der plantes ny skov til at supplere den gamle skov på ca. 300 ha, og der laves nye naturområder og stier. Dermed vil hovedstaden have et varieret og sammenhængende skov- og naturareal på over ha i en afstand mindre end 10 km fra Rådhuspladsen. Man kan tage den nye metrolinie M1 til Vestamager-station, som ligger i kanten af det store naturområde. Her finder man også Vestamager Naturcenter med undervisningslokaler, udstilling, naturvejledning, Danmarks største shelter m.v. Pris: ca. 10,4 mio. kr. Partnere: Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2003.

17 SIDE VESTAMAGER LANDART En utraditionel legeplads med landskabskunst anlægges i tilknytning til Naturcenter Vestamager. Forskellige usædvanlige legeredskaber og aktiviteter skal give børn og barnlige sjæle et legerum i Vestama-gers store natur. Med sin beliggenhed for enden af metro M1 vil op mod en halv million af hovedstadens beboere kunne nå stedet inden for en halv time. Det bliver et attraktivt sted for børn og unge. Pris: ca. 1,4 mio. kr. Partnere: Bidrag fra Tips og Lotto, Tårnby Kommune, Arbejdsmarkeds Ferie Fond og Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2003.

18 SIDE VESTAMAGER TRAKTØRSTED Med åbningen af Metroen er besøgstallet til Vestamager Naturcenter øget væsentligt. I efterårsferien fik centret flere tusinde besøgende hver dag. Vestamager Naturcenter blev indviet i 1996 og indeholder udstilling, 2 naturskoler, cykeludlejning mv. Som supplement til naturcentret åbnes et traktørsted med udeservering, hvor man kan nyde en forfriskning og et let måltid med udsigt til Vestamagers storslåede landskab. Pris: ca. 0,6 mio. kr. Partnere: Skov- og Naturstyrelsen. Start: 2003.

19 SIDE NATUREN SOM KLASSEVÆRELSE Miljøministeriet vil fremme børn og unges brug af naturen. Derfor stilles ministeriets bygninger og arealer til rådighed til f.eks. grønt klasselokale, naturundervisning m.v. Bygningerne kan f.eks. være økobaser og naturskoler. Skov- og Naturstyrelsen har arealer og bygninger beliggende hele vejen rundt om hovedstaden. Der aftales i hvert enkelt tilfælde med interesserede brugere, hvad der er brug for.

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk Naturaktiviteter som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i Nordsjælland. Arrangørerne er lokale

Læs mere

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk NATURAKTIVITETER som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i hovedstadsområdet. Arrangørerne er

Læs mere

Københavns Befæstning en attraktion i verdensklasse

Københavns Befæstning en attraktion i verdensklasse Københavns Befæstning en attraktion i verdensklasse Kulturarv og kulturmiljø Landskab og byrum Friluftsliv og rekreation Københavns Befæstning skal bevares og udvikles som en sammenhængende attraktion

Læs mere

Materialet er udarbejdet i forbindelse med Naturstyrelsens offentlige møde om driftsplanen for de nordlige arealer.

Materialet er udarbejdet i forbindelse med Naturstyrelsens offentlige møde om driftsplanen for de nordlige arealer. Indledning Materialet er udarbejdet i forbindelse med Naturstyrelsens offentlige møde om driftsplanen for de nordlige arealer. I materialet fremgår de tiltag som Naturstyrelsen ønsker at gennemføre i planperioden.

Læs mere

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen KLIMAPROJEKT Tinbæksøen Indledning Som led i et klimatilpasningsprojekt i Galten-Skovby har Skanderborg Forsyning og skabt et nyt område ved Tinbækstien. Det overordnede formål blev at klimasikre en tunnel

Læs mere

Nye grønne kiler i hovedstaden

Nye grønne kiler i hovedstaden Nye grønne kiler i hovedstaden Indkaldelse af ideer og forslag til afgrænsning og den videre planlægning af kilerne xx. januar - xx februar 2015 UDKAST Forord 2 Nye grønne kiler i hovedstaden Indkaldelse

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01 Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Layout_20130819.indd 1 19-08-2013 12:53:01 Danmark i omstilling Hvordan kan byer og landdistrikter udvikles, så vi udnytter vores arealer bedst muligt

Læs mere

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 Teknik- & Miljøudvalgets ambitioner for natur er: Skabe mulighed for rekreativ anvendelse af naturen og at skaffe bedre adgang til natur Bevare, udvikle og pleje

Læs mere

To nye grønne kiler i hovedstaden. Indkaldelse af ideer og forslag

To nye grønne kiler i hovedstaden. Indkaldelse af ideer og forslag To nye grønne kiler i hovedstaden Indkaldelse af ideer og forslag 9. marts - 4. maj 2015 To nye grønne kiler i hovedstaden - Indkaldelse af ideer og forslag til afgrænsning og den videre planlægning af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger Grøn Strukturplan - En rekreativ plan for Hillerød Kommune - 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Det åbne land og de rekreative værdier 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger 4. Grøn Strukturplan

Læs mere

NOTAT 8. Notat vedr. virkemidler rettet mod bynære behov. Scenarie 2 By og land - Fokus 1

NOTAT 8. Notat vedr. virkemidler rettet mod bynære behov. Scenarie 2 By og land - Fokus 1 NOTAT 8 Notat vedr. virkemidler rettet mod bynære behov Scenarie 2 By og land - Fokus 1 04. september 2014 1 Hvad er bynære behov En erkendelse af de negative konsekvenser ved det industrialiserede landbrug

Læs mere

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL N AT U R C E N T E R VEJEN TIL ORÅDET it valg af afgangsprojekt tager udgangspunkt i fascinationen af Samsøs smukke og særlige natur. Naturen spiller en stor rolle for livet på Samsø, og mange turister

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Workshop: Forbindelser mellem land og by Åben Land Konference maj 2014 SIDE 1

Workshop: Forbindelser mellem land og by Åben Land Konference maj 2014 SIDE 1 Workshop: Forbindelser mellem land og by Åben Land Konference 27.-27. maj 2014 SIDE 1 Green Infrastructure Enhancing Europe s Natural Capital Udfordringer Små og fragmenterede naturområder Klimaændringer

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE Staurby Skov STAURBY SKOV PIXIUDGAVE - DEN KORTE VERSION AF MASTERPLANEN Middelfart Kommune har overtaget Staurby Skov i 2016. Skoven er en tidligere produktionsskov,

Læs mere

Kort og arealer Maps and areas

Kort og arealer Maps and areas 13 Kort og arealer Maps and areas Arealanvendelse Oplysningerne om planlagt arealanvendelse i regionen stammer fra Hovedstadens Udviklingsråds arealundersøgelse, som gennemføres hvert andet år, på baggrund

Læs mere

JUUL & FROST. arkitekter

JUUL & FROST. arkitekter JUUL & FROST arkitekter ORIENTERINGSMØDE OM FLYVESTATION VÆRLØSE 12. MARTS 2005 HUR Regionplan 2005 Fingerplanen Offentlig høring 02. februar 27. april HUR Regionplan 2005 Nye udlæg Kileforlængelse Forslag

Læs mere

Kort og arealer Maps and areas

Kort og arealer Maps and areas 13 Kort og arealer Maps and areas Arealanvendelse Oplysningerne om planlagt arealanvendelse i regionen stammer fra Hovedstadens Udviklingsråds arealundersøgelse, som gennemføres hvert andet år, på baggrund

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

begrænsninger Fakta om friluftslivet 9

begrænsninger Fakta om friluftslivet 9 1. Friluftslivets muligheder og begrænsninger Hvert år er rigtig mange danskere i skoven, på stranden eller ude i det åbne land for at udøve forskellige former for friluftsaktiviteter. Interessen for friluftsliv

Læs mere

Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op

Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op Danmarks mest besøgte naturpark, Naturpark Amager, vil om få år kunne byde sine mere end én million årlige

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 4. februar 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

Strategi for Amager - Et debatoplæg fra Københavns Amt En langsigtet helhedsplanlægning af Amager på tværs af amts- og kommunegrænser bliver stadig mere påtrængende. Hvilke elementer skal indgå i planlægningen,

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 24

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 24 Forslag til til 3.F.29 - Oplevelsespark, Kerteminde Juli 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Indhold Forslag til Baggrund...1

Læs mere

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET STOLPEGAARD - FÆLLES FACILITETER ET STENKAST FRA HAVET UNIK PLACERING INDFLYTNINGSKLAR FRA 2,7 MIO. KR. GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED: BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET Byg jeres drømmehus i det,

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

SE MERE OM AKTIVITETERNE PÅ WWW.NATURNET.DK

SE MERE OM AKTIVITETERNE PÅ WWW.NATURNET.DK SE MERE OM AKTIVITETERNE PÅ WWW.NATURNET.DK 1 NATURAKTIVITETER som gør dine børn både gladere, klogere og giver god kondition Skov- og Naturstyrelsen inviterer børnefamilier i hovedstadsområdet til offentlige

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005 Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling Skjoldhøj-kilen et rekreativt område Marts 2005 Spildevandsplan 2003 Indledning I løbet af 2005 gennemføres mindst fem kommunale og statslige anlægsprojekter

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Cykelsuperstier på tværs af kommunegrænserne giver pendlere nye muligheder Konceptet er allerede udviklet bolden klar til at spille!

Cykelsuperstier på tværs af kommunegrænserne giver pendlere nye muligheder Konceptet er allerede udviklet bolden klar til at spille! Cykelsuperstier på tværs af kommunegrænserne giver pendlere nye muligheder Rigtig mange i hovedstadsregionen bruger allerede cyklen til den daglige transport mellem bolig og job med store gevinster for

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

Kort og arealer Maps and areas

Kort og arealer Maps and areas 13 Kort og arealer Maps and areas Arealanvendelse Oplysningerne om planlagt arealanvendelse i regionen stammer fra Hovedstadsregionens Statistikkontor's arealundersøgelse, som gennemføres hvert andet år,

Læs mere

NyebyskoveiNæstved. Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1

NyebyskoveiNæstved. Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1 Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1 Næstved kommune teknisk forvaltning September 2006 Indledning Denne plan indeholder 3 nye byskove i Næstved, og er første fase af en omfattende satsning

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

Et eksempel på planlægning for naturen mm.

Et eksempel på planlægning for naturen mm. Natur og Miljø 2013 Session 1: Borgeren og naturen Et eksempel på planlægning for naturen mm. Jørgen Jørgensen Chef for Natur og Vand, Viborg Kommune Grønne Sammenhænge Natur- og Parkpolitik for Viborg

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Århus Kommune. Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen. et rekreativt område. Marts 2005

Århus Kommune. Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen. et rekreativt område. Marts 2005 Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling Skjoldhøj-kilen et rekreativt område Marts 2005 Spildevandsplan 2003 Indledning I løbet af 2005 gennemføres mindst fem kommunale og statslige anlægsprojekter

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

I Odense Kommunes samlede Bystrategi for byens transformation ses det grønne som en af de vigtigste faktorer

I Odense Kommunes samlede Bystrategi for byens transformation ses det grønne som en af de vigtigste faktorer JANNIK NYROP CHEF FOR BYSTRATEGISK STAB I ODENSE KOMMUNE I Odense Kommunes samlede Bystrategi for byens transformation ses det grønne som en af de vigtigste faktorer Den grønne struktur trækkes fra det

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver Friluftslivet i Danmark 2018 - mål, midler og værdier Nationalparkchef Anders Bülow 8. maj 2018 Nationalparker i verden Områder med enestående

Læs mere

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020 Vores vision FRILUFTSLIV FOR ALLE i en rig natur på bæredygtigt grundlag. Friluftsrådets vision er, at alle har gode muligheder for at dyrke friluftsliv i en spændende natur. Naturen er grundlaget for

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

Hasles grønne identitet

Hasles grønne identitet Hasles grønne identitet Hasle ligger meget højt i forhold til resten af byen. Såvel i det fri som fra mange boliger er der en rigtig flot udsigt ned over byen, ud over vandet til Mols og Samsø. Vi ser

Læs mere

Fingerplanen hvad siger den?

Fingerplanen hvad siger den? Fingerplanen hvad siger den? Tune Lokalrådsforening 12. april 2018 Christina Berlin Hovmand Kontorchef Erhvervsstyrelsen Fingerplan 1947-2017 Baggrund historie Hvad regulerer Fingerplanen i dag? Støjzone

Læs mere

Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse

Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelsen af den grønne kile gennem Flyvestation

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

København Grønne visioner

København Grønne visioner København Grønne visioner Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur februar 2011 Oversigt 1. København - overordnet set 2. Mit daglige arbejde - Center for Park og Natur 3. Visionen og målene 4. Nogle

Læs mere

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima 13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima overslag Regn skab 2012 Udvalget for Natur, Miljø og Klima 7.934 14.652 14.197 14.195 14.152 14.152 Planlægning 91 101 101 101 101 101 Natur og miljø 12.50 3 14.155

Læs mere

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet.

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet. 1.7 Friluftsliv 1.7.1 Rekreativ anvendelse og friluftsfaciliteter Arealerne under Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland rummer mange arealer af stor friluftsmæssig betydning og distriktets arealer er derfor

Læs mere

Fremhæv et eller Vis hjælpelinjer som hjælp ved

Fremhæv et eller Vis hjælpelinjer som hjælp ved Anna Paldam Folker Forskningsleder (konst.), ph.d. anpf@si-folkesundhed.dk Sund By Netværksdage Sørup Herregård Ringsted Den 4. april 2017 NATUR - SOM ARENA FOR DET SUNDHEDS- FREMMENDE ARBEJDE Jeg har

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn.

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Til Trine Ross Laursen. Vi er betænkelige og kede af at Aage V. Jensens Naturfond har valgt,

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 19. marts 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

Ankomst - Flyvestation Værløse. 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj

Ankomst - Flyvestation Værløse. 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj Ankomst - Flyvestation Værløse 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj Ankomst - 1 9 1 0 På den gamle Flyvestation Værløse opføres 52 eksklusive 1-plans rækkehuse i det nye, attraktive boligområde

Læs mere

Cykler, karate og folkedans i naturen

Cykler, karate og folkedans i naturen Cykler, karate og folkedans i naturen 6 Aktivitets- og naturcenter Hindsgavl er blevet mere end et støttepunkt i naturen. Det er blevet et oplagt samlingssted for en række meget forskellige foreninger

Læs mere

Regnvandsledning gennem Stenløse by

Regnvandsledning gennem Stenløse by Regnvandsledning gennem Stenløse by Vi flytter Stenløse Å. Under jorden i det gamle åtracé lægger vi en regnvandsledning, som kan transportere regnvandet væk fra byen. Hegn Skel Hæk I dag Stenløse Å ligger

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Et særligt kendetegn ved Danmarks geografi er, at vi har en af verdens længste kystlinjer set i forhold til landets størrelse. Den lange danske kystlinje

Læs mere

Projekt 3 Afdækning af mulighederne for etablering af bynær skov nord for Tåstrup og Høje Taastrup (Nordparken)

Projekt 3 Afdækning af mulighederne for etablering af bynær skov nord for Tåstrup og Høje Taastrup (Nordparken) Skovrådet i Høje-Taastrup Kommune Godkendt 22.6.2010 Projekt 3 Afdækning af mulighederne for etablering af bynær skov nord for Tåstrup og Høje Taastrup (Nordparken) Skovrejsningsområder nord for Taastrup

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne På kanten mellem by og land Belægning på stierne Indhold Fonden Ryslinge Skulpturpark Vision og mål 3 Projektbeskrivelse Ryslinge Skulpturpark 4 Stiforløb Siddepladser Budget Hovedstier 5 Bistier 6 Trædestier

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

Adgang til Oplevelser

Adgang til Oplevelser Adgang til Oplevelser - en politik for styrkelsen af de særlige steder der findes i vores natur og landskaber og muligheden for oplevelsen af dem. Holbæk Kommune 2016 synliggøre fortællinger i landskabet

Læs mere

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann Notat Til: KFU Fra: Karen Mann Naturskolen på Bågø På KFU mødet d. 8. august blev der præsenteret fire modeller for den fremtidige naturskole på Bågø. I dette notat redegøres kort for to af modellerne

Læs mere

Pilotprojekter med merværdieksempler

Pilotprojekter med merværdieksempler Pilotprojekter med merværdieksempler Pilotprojekter - hvor flyver de hen? Initiativer til understøtning af Klimarobuste kyster Initiativ 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Regeringens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2017

Natur- og Stipuljen 2017 Natur- og Stipuljen 2017 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2017 en pulje, hvor private, organisationer

Læs mere

RUDERSDAL PLANSTRATEGI Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv

RUDERSDAL PLANSTRATEGI Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv RUDERSDAL PLANSTRATEGI 2019 Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv PROGRAM FOR DIALOGMØDET Velkomst og introduktion 19.00 Oplæg om De smukke omgivelser og Vand som et aktiv

Læs mere

Skove og naturarealer. Areal ha kulturminder. Faciliteter/anlæg og stier. Rekreativ brug

Skove og naturarealer. Areal ha kulturminder. Faciliteter/anlæg og stier. Rekreativ brug Skove og naturarealer Areal ha Naturindhold Fortids- og kulturminder Faciliteter/anlæg og stier Rekreativ brug Bak Royel - plantage ved Ulbjerg Birkesø -sø og hede tæt ved Stoholm 53 Nåleskov Indlandsklitter

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Signe Nepper Larsen, Afdelingschef Natur og miljø, COWI

Signe Nepper Larsen, Afdelingschef Natur og miljø, COWI Naturplan Danmark hvordan kommer vi videre? Danskernes holdning til natur - kan vi skabe ny natur tæt på, hvor folk bor? Signe Nepper Larsen, Afdelingschef Natur og miljø, COWI 1 Hypoteser Natur er vigtig

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv?

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Søren Præstholm Specialkonsulent, Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling, IGN Frank Søndergaard Jensen Professor, Forskergruppen

Læs mere

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene.

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene. Badevandsprofil for: Klassifikation af badevandet Beliggenhed (vandet) Hydrologiske forhold Morfologiske forhold blågrønalger (Cyanobakterievækst) makroalger og/eller fytoplankton Mulige forureningskilder

Læs mere

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Att.: Karen Hauge. Den 28. marts 2008 Ref.: CLI. Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Att.: Karen Hauge. Den 28. marts 2008 Ref.: CLI. Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Att.: Karen Hauge Den 28. marts 2008 Ref.: CLI Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan Friluftsrådet har med stor interesse læst forslaget til

Læs mere

Liv på landet. Tag del i udviklingen i landdistrikterne

Liv på landet. Tag del i udviklingen i landdistrikterne Liv på landet Tag del i udviklingen i landdistrikterne Tag del i debatten om de danske landdistrikter Der er højt til loftet på landet. Himlen er simpelthen større. Det er den fornemmelse man får, når

Læs mere

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Kære medlem af Friluftsrådet Ineva og Alexandra Instituttet varetager

Læs mere